אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להרגיש רע ✔אושר וסבל, הלוגיקה של האושר, הלוגיקה של הסבל, לא מחויב להרגיש רע, התמודדות עם אובדן, הנוסחה של האושר, המתמטיקה של האושר, אושר יחסי,...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:20אושר וסבל, הלוגיקה של האושר, הלוגיקה של הסבל, לא מחויב להרגיש רע, התמודדות עם אובדן, הנוסחה של האושר, המתמטיקה של האושר, אושר יחסי, אושר מוחלט, לא תמיד יש חיסרון
מהם הגורמים לסבל במצבים שנראים כ"מחויבים"?

השיחה מתחילה בשאלה כיצד דבר שמחויב לא בהכרח גורם לסבל. הרעיון המרכזי שנדון הוא שכשאדם מתמודד עם מצב שהוא בטוח בו לחלוטין - למשל, מצב שבו הוא משוכנע שמשהו הוא בלתי נמנע - הוא לא אמור לסבול מזה. הכוונה היא שלפי הלוגיקה הזאת, כאשר אדם בטוח שאין שום אפשרות אחרת ממה שקורה, אין לו מקום להתנגדות או רצון לשינוי. במילים אחרות, אם אדם לא יכול לדמיין מציאות אחרת, הוא לא יכול לרצות לשנות את המציאות ולכן לא יחווה סבל.

עם זאת, ככל שמישהו סובל במצבים כאלה, זה מעיד על כך שהוא לא באמת משוכנע ב - 100% שמדובר במצב בלתי הפיך. ברגע שיש לאדם ספק, אפילו קטן, הוא מתחיל לחשוב אם יכול להיות שינוי במציאות, וזהו מקור הסבל.

איך המוות ממחיש את הרעיון של "מחויב"?

בהמשך ניתנת דוגמת המוות: כאשר אדם מת, על פי התפיסה המקובלת אין אפשרות לשנות את המצב. עם זאת, האנשים הסובלים - כמו בני משפחתו של המת - חווים סבל, לא בגלל שהמציאות השתנתה, אלא בגלל שהם מתגעגעים אליו או רוצים שהמציאות הייתה אחרת, כלומר, היו רוצים שהוא לא היה מת. למרות שהם מודעים לכך שלא ניתן לשנות את המצב, קיימת תמיד האפשרות לחשוב על איך הדברים היו יכולים להיות שונים, וזו בדיוק הסיבה לסבל.

גם אם האדם עצמו אומר "אין מה לעשות, הוא מת" ובמובנים מסוימים משלים עם המצב, ספק תמיד קיים. הספק הזה - "אולי בכל זאת היה אפשר לעשות משהו" - הופך את הסבל לאפשרי.

כיצד אנשים מתמודדים עם סבל שנראה כ"מחויב"?

השיחה מסבירה שני אופנים עיקריים להתמודד עם סבל במצב כזה:

1. קבלה של המצב כ"מחויב" - כאשר אדם משכנע את עצמו שהמצב הוא בלתי ניתן לשינוי (כמו מוות של אדם קרוב), הסבל עלול להתמתן, שכן הוא משלים עם מציאות שכזו ומפסיק לרצות לשנות אותה.

2. חיפוש פתרון או שינוי - לעיתים, גם אם אדם משלים עם מציאות כלשהי, הוא עשוי להמשיך לחפש פתרון או שינוי. בשלב זה, הסבל עלול להימשך כל עוד לא נמצא פתרון. אולם, אם ימצא פתרון, הסבל יפחת או ייעלם.

האם תמיד קיימת אפשרות לשינוי?

המרצה מדגיש רעיון חשוב: אף מצב אינו באמת מחויב ב - 100%. לעיתים אנחנו בטוחים שמשהו הוא בלתי נמנע - כמו המוות, אבל תמיד יש מקום למחשבה שבאופן רדיקלי אולי היה אפשר לשנות את המצב. לדוגמה, אם אדם היה נוקב בדרישה להחזיר את חייו של אדם שנפטר, ייתכן שיתחיל לחשוב על פתרונות דמיוניים או תיאוריות שיכולות לשנות את המובן מאליו. כל עוד לאדם יש אפשרות לדמיין אפשרות אחרת, הוא ימשיך לפתח ספק.

מה קורה כשאנשים משלים עם חסרונות מציאותיים?

על פי השיחה, אפילו כשאנשים מבינים שהמציאות כוללת תמיד חיסרון כלשהו, הם יכולים להשלים עם זה. יש אנשים שמקבלים את החיסרון כחלק מהמציאות, בעוד אחרים עדיין מחפשים פתרון מוחלט כדי להימנע מהסבל. לעיתים, הרעיון של "אין פתרון" לא מספק את האדם, והוא מחפש בכל זאת דרך לשנות את המצב.

כיצד הספק משפיע על הסבל?

המרצה מציין את החשיבות של הספק בנוגע למצבים שנראים כמחויבים. ברגע שיש ספק, גם אם מדובר במצב שבו נראה שאין שום דרך לשנות אותו, האדם עשוי להרגיש צורך עז לשנות את המצב. כאשר יש ספק, יש תמיד מקום לתקווה שמשהו יכול להשתנות, מה שגורם להרגשת סבל.

המסר המרכזי של השיחה

המסר המרכזי הוא שאם אדם מצליח להגיע למקום שבו הוא משוכנע במאה אחוז שאין שינוי אפשרי, הוא מפסיק לרצות לשנות את המצב וכתוצאה מכך הסבל פוחת. אך למעשה, אין שום דבר שמחויב בצורה מוחלטת, ולכן תמיד יש מקום לספק. כל עוד יש מקום לספק, יש מקום לרצון לשינוי, וכך חוזר הסבל.
למה דבר שהוא מחויב לא גורם לסבל?

השאלה מתחילה מהטענה שברגע שמשהו נתפס כמחויב לחלוטין, הוא לא אמור לגרום לסבל. לדוגמה, אם אדם בטוח ב - 100 אחוז שאין אפשרות אחרת ממה שקורה כרגע, אז אין לו מקום להתנגדות או לרצון בשינוי, ולכן לא אמור להיות סבל. כאשר אין לאדם יכולת לדמיין אפשרות הפוכה, הוא לא יכול לרצות מציאות שונה, ולכן לא סובל.

יחד עם זאת, במהלך השיחה עולה גם נקודה חשובה נוספת: באופן מוחלט, שום דבר אינו באמת מחויב ב - 100 אחוז, כי תמיד אפשר לדמיין מצב שונה או להטיל ספק במציאות. ברגע שיש לאדם אפילו ספק קטן, מתעורר פתח לסבל, כי הוא מתחיל לשאול את עצמו האם אפשר לשנות את המצב הזה.

איך דוגמת המוות ממחישה את הרעיון?

הדוגמה שהובאה בשיחה היא מצב שבו מישהו מת, והמשפחה שלו סובלת מכך. לכאורה, הוא כבר מת ואין אפשרות להחזירו, וזה אמור להיות מחויב שלא ישתנה. אבל בפועל, אנשים בכל זאת סובלים, כי הם מתגעגעים לאותו אדם או רוצים את ההפך - שלא ימות.

יש אנשים שאומרים "אין מה לעשות, הוא מת", ולכאורה משלימים עם זה. אך גם אז הם לא באמת בטוחים ב - 100 אחוז שאין שום דרך לשנות את זה, כי תמיד יש מחשבה "אולי בכל זאת היתה אפשרות כלשהי", או לכל הפחות הם יכולים לדמיין שהמציאות יכלה להיות אחרת. עצם האפשרות לדמיין מציאות אחרת היא שורש הסבל.

מדוע אנשים עדיין סובלים גם כשהם חושבים שהמצב לא משתנה?

יש מקרים שבהם אדם משלים עם מצב מסוים, למשל עם כך שבן הזוג לא רוצה אותו יותר, או שבן משפחה נפטר. ברגע שנראה לו שזה לגמרי סופי - הוא מרפה מהניסיון לשנות את המציאות. אולם לעתים קרובות עדיין נותר ספק: "אולי בכל זאת יש סיכוי לשנות?", "אולי לא הכל אבוד?".

בדוגמה של גבר שבחורה זרקה אותו, הוא סובל כי הוא מרגיש שאולי עדיין יש סיכוי שהיא תרצה אותו חזרה. אם הוא היה משוכנע ב - 100 אחוז שאין סיכוי, הוא היה מפסיק לסבול דווקא מאותו רצון. אבל למעשה, הוא לעולם לא יכול להיות בטוח במאה אחוז, כי תמיד קיים סיכוי שיקרה משהו לא צפוי.

מהן הדרכים להתמודד עם סבל במצב שנחווה כמחויב?

על פי ההסבר בשיחה, יש שתי דרכי התמודדות עיקריות:
  • לשכנע את עצמך שהמצב באמת בלתי ניתן לשינוי (כלומר "מחויב") - ואז, באופן יחסי, תפסיק לרצות לשנות אותו ותסבול פחות. כך קורה שלפעמים אדם משלים עם העובדה ש"זהו, אי אפשר להחזיר אותו לחיים" או "אין שום אפשרות שהיא תרצה אותי", ובצורה חלקית הסבל מתמתן.
  • לנסות למצוא פתרון או שינוי בכל זאת - כלומר, לשמור על נקודת המבט שיש אפשרות לשנות את המצב. אבל זה מעורר סבל כל עוד הרצון לשנות לא מתממש או לא ברור כיצד לממש אותו. מצד שני, אם באמת יימצא פתרון לאותו מצב שנראה מחויב, הרי שהסבל עשוי להיעלם או לפחות לפחת.
אליעד מוסיף שלאדם יש בפועל אפשרות לדמיין כמעט כל שינוי שהוא, ואפילו למצוא פתרונות הנראים דמיוניים לחלוטין. אבל לא כל אחד באמת רוצה להתעקש לחפש פתרון כזה. חלק מהאנשים מעדיפים להגיע לקבלה והשלמה, וחלק בוחרים לבדוק שוב ושוב אם בכל זאת ניתן לשנות.

האם באמת קיים מצב מחויב ב - 100 אחוז?

עולה רעיון שבאופן מוחלט, שום דבר לא באמת מחויב. לדוגמה, אנחנו חושבים "מוות הוא דבר ודאי", אבל אם מישהו היה נחוש בצורה יוצאת דופן ודרש פתרון לאפשרות להחזיר את הבן שלו לחיים, אולי היה מתחיל לחפש הסברים רדיקליים שדוחים את המובן מאליו. זו מחשבה שנראית בלתי הגיונית, אך היא מלמדת שאפילו לגבי דברים שברור לנו שהם "מחויבים", ניתן תמיד לערער ולומר "אולי זה לא באמת סופי".

מצד שני, רוב האנשים מקבלים שיש מצבים שאינם ניתנים לשינוי, משלימים עם כך וכך מקטינים את הסבל. אבל עצם הידיעה המוחלטת לא באמת אפשרית, כי תמיד יש לאדם היכולת להטיל ספק ולדמיין מציאות אחרת.

כיצד מתקשר הנושא לחיסרון תמידי?

במהלך השיחה צוינה האפשרות שתמיד יהיה חיסרון כלשהו במציאות. אפילו אם אדם מבין בשכל שאין פתרון מוחלט לחיסרון, עדיין קיים אצלו ספק קטן שאולי כן יש פתרון מלא. הספק הזה משאיר אותו בחיפוש, ויכול לגרום סבל, אבל גם מזמין אפשרות להעמיק ולחקור.

יש מי שאומר "טוב, הבנתי שלעולם אמצא חסרונות במציאות, אז אני מקבל את זה כסופי", וכך הוא ממשיך בחייו עם מידה מסוימת של השלמה. יש מי שאומר "לא, אני לא מוכן לקבל את זה, אני רוצה פתרון מוחלט שיסלק את הסבל לגמרי", והוא יוצא לחיפוש אבסולוטי יותר.

מהו המסר המרכזי?

הרעיון המרכזי הוא שכדי לא לסבול ממשהו, צריך להפסיק לרצות את ההפך שלו. אם אדם באמת מאמין ב - 100 אחוז שאין אפשרות לשנות את המצב, או שאין לו עניין לשנות אותו, הסבל קטן. אבל בפועל, אין שום דבר שנתפס כבלתי אפשרי לחלוטין, ותמיד קיים ספק. כאשר הספק מתעורר, מתעוררת גם התקווה לשינוי או הרצון שמשהו יהיה אחרת, ובכך חוזר הסבל.

בסיכומו של דבר, אפשר להתמודד עם הסבל או על ידי קבלה והשלמה (יחסית), או על ידי בחינה מחודשת וחיפוש דרכים לשנות את המצב, גם אם על פניו הוא נראה מחויב. בכל מקרה, ההבנה שכל עוד יש ספק, תיתכן אפשרות לשינוי, יכולה להסביר מדוע אנשים ממשיכים לסבול, גם במצבים שנראים "סגורים" או "סופיים".
אנחנו עכשיו נדבר על נושא של "דבר שהוא מחויב לא גורם לסבל", אוקי מה זה אומר לך מה אתה רוצה להבין בזה?

ש: אני רוצה להבין בזה כמה דברים.

אליעד: כמה דברים לא מספיק אחד כמה דברים?

ש: לא אני אומר אחד כשאתה אומר שמחויב כי לא יודע יש עוד כל מיני דברים, הכוונה למחויב שאני מודע אליו או מחויב שאני לא מודע אליו?

אליעד: אני אסביר לך את הכוונה, לא אתה ניסית אני אסביר לך מה הכוונה "מחויב לא גורם לסבל" נניח לדוגמה הבאת דוגמה למוות נגיד לדוגמה שמת לך מישהו ואתה סובל מזה שהוא מת.

ש: אחרי הקבורה אני מבין שזה כאילו.

אליעד: "איך יכול להיות מחויב לי שהוא מת" סובל מזה שהוא מת כי היה פעם בחור קראו לו אליעד הוא אמר אם אתה תהיה בטוח שלא יכול להיות אחרת אתה לא תסבול. עכשיו בא ניקח דוגמה ספציפית בן אדם מת והמשפחה סובלת מכך שהוא מת עכשיו לכאורה הוא מת מה אתה סובל אתה יודע שהוא מת כי הוא מת. קודם כל תראה, קודם כל ברמה העקרונית צריך לבדוק האם אתה סובל מעצם זה שהוא מת או אתה סובל מדברים אחרים כגון לדוגמה מהגעגועים שאתה מתגעגע אליו מזה שחסר לך ממנו דברים מסוימים, למה כי תראה בן אדם אומר לך "אני לא סובל מעצם זה שהוא מת כי זה שהוא מת הוא כבר מת אין מה לעשות אבל סובל מזה שמתגעגע אליו" תגיד לו " אבל למה אתה סובל אבל הוא מת", "נכון אבל אולי אני יכול למלא את הגעגוע הזה בצורה אחרת".

ש: הגעגוע אליו כאילו לא אמור להיות מחויב אצלו.

אליעד: לא מחויב יפה כי אם היית בטוח שהוא מת ושאתה חייב להתגעגע טוב חייב זה מה יש. אני רוצה להסביר לך את זה עוד פעם תקשיב, כדי לסבול על משהו אתה צריך לרצות את ההפך שלו, כדי לסבול מכך שחותכים לך את היד אתה צריך לרצות שלא יחתכו לך את היד כדי לסבול על משהו צריך לרצות את ההפך שלו. עכשיו אם אתה תגיע למצב שאתה חושב מחויב שיחתכו לי את היד במובן כזה שאתה אפילו לא יכול לדמיין מצד שבו לא חותכים לך את היד לא תסבול מכך שחותכים לך את היד כי לא תוכל להעלות על דעתך אפשרות שונה מהמצב הקיים, כדי לסבול אתה צריך להגיע למצב שאתה אפילו לא מסוגל לדמיין מציאות שונה ממה שקורה.

ש: רגע לדמיין אובייקטיבית או סובייקטיבית?

אליעד: סובייקטיבית, מה זה לדמיין מי מדמיין אתה מדמיין זה סובייקטיבי.

ש: לא הבנתי סובייקטיבי אצל מי זה משתנה.

אליעד: כדי לא לסבול אתה צריך להגיע למצב שאתה לא יכול לדמיין את ההפך, עכשיו אני אחסוך לך אין לך אפשרות שאתה לא יכול לדמיין את ההפך לא משנה מה קורה לך אתה תמיד יכול לחשוב על ההפך שלו ולכן אתה תמיד סובל זה הכל.

ש: אז איך מטפלים בבן אדם?

אליעד: עכשיו לפעמים בן אדם מאמין, לפעמים בן אדם לא מספיק חכם והוא מאמין במאה אחוז ואם גורמים לו לחשוב, אני אתן לך דוגמה נגיד גבר בא ואומר שבחורה זרקה אותו והוא רוצה אותה אם הוא ישתכנע במאה אחוז שהיא לא רוצה אותו הוא משחרר, למה כי למה הוא כואב לו הוא אומר "אולי היא תרצה אותי עכשיו" אבל אם מסבירים לו במאה אחוז שהיא לא יכולה יותר לרצות אותו אז אוקי לא רע לו יותר יכול להיות שיהיה לו רע, הרע יכול להיות מהספק אולי היא יכולה בכל זאת לרצות.

עכשיו אם בא בן אדם ואומר "תראה רע לי" אני אומר לו ז"את אומרת שאתה חושב שהיא יכולה לרצות אותך אבל למה אתה חושב שהיא יכולה לרצות אותך" ואז הוא יגיד לי "כי..." אני אגיד לו אז לך תבדוק את זה ואם הוא אומר "כן בדקתי עשיתי, בדקתי זה לא עבד" אני אומר לו "אוקי אז מה אתה חושב שהיא יכולה לרצות אותך או לא?". עכשיו לא משנה מה האמת, מה האמת שהיא תמיד יכולה לרצות אותו האמת היא שהיא תמיד יכולה לרצות אותו והאמת היא שלא משנה כמה שהוא יגיד שהוא שכח אותה הוא עדיין זוכר אותה עוד לפני שהוא הכיר אותה הוא כבר סבל מזה שהיא לא רוצה אותו כי אתה תמיד סובל בכל מקרה בפוטנציאל מזה שלא כל האישות רוצות אותך אלא מה שבאופן יחסי הוא חושב שהיא לא יכולה לרצות אותו ואז הוא שוכח אותה.

ש: אז איך באמת אתה מטפל בא נגיד, איך באמת אפשר לטפל בו?

אליעד: כלום אני או שאני משכנע אותו שזה לא אפשר ואז ממילא הוא לא רוצה את זה או שאני משכנע אותו שזה אפשר ואז הוא עושה את זה. מה האמת, האמת האמיתית שכל דבר אפשר ואתה תמיד תסבול קצת מכך שלא השגת את הדבר אם אתה רוצה פתרון אז אתה צריך ללכת לחשיבה האבסולוטית שבא אין הבדל ואז ממילא אין שום חיסרון אבל באופן יחסי אנשים כשהם בטוחים שמשהו לא אפשרי לפתור הם לא מנסים לפתור ואם הם מנסים לפתור אז אני אומר לו "איך יכול להיות אבל אין לזה פתרון" ואז או שהוא חושף את הפתרון.

ש: או?

אליעד: או שהוא נכנע שאין פתרון, אני חושב שיש פתרון תמיד אבל אני לא אתעקש להגיד לבן אדם "יש פתרון". הוא אומר "רע לי על משהו" עכשיו אני חושב שיש פתרון לא משנה מה הבעיה יש פתרון, הבן שלך מת אתה רוצה להחזיר אותו אפשר, "מה איך אפשר?", "אוקי אתה צודק נכון אי אפשר הוא מת נכון תשחרר זה החיים הוא מת" אם הוא יגיד "לא אני לא מוכן לא אכפת לי שהוא מת, אני רוצה להחזיר אותו" אני אגיד לו "אבל אי אפשר" הוא יגיד "לא אכפת לי שאי אפשר אני רוצה שאפשר" אני אגיד לו "מה השתגעת אבל הוא מת אי אפשר להחזיר אותו" הוא יגיד לי "כן השתגעתי אני רוצה להחזיר אותו למרות שהוא מת", "אוקי אפשר לדבר איתך עכשיו, בא תנסה לחשוב למה אתה חושב שהוא מת", "אני ראיתי אותו מי אמר אולי הוא לא מת, "מה זה משנה אם הוא מת" להתחיל לשים כל מיני דברים שנראים לא הגיוניים אבל זה רק אם הוא בוחר להשתגע אבל אם הוא אומר "לא מה פתאום, טוב הבנתי הוא מת" אז אתה גם לא רצית קודם אותו כל כך אם קודם היית רוצה אותו לא היית אומר "הוא מת וזהו", מה זה "הוא מת וזהו" אני אחזיר אותו למרות שהוא מת.

מה האמת שכל דבר אפשר לפתור אותו השאלה אם אתה רוצה, עכשיו אני לא אכריח את הבן אדם לפתור את הבעיה שלו אם הוא לא רוצה לפתור את הבעיה ומספק אותו שהוא באופן יחסי חושב שאין פתרון והוא משחרר "סבבה סע לשלום" אבל אם הוא יגיד "לא מעניין אותי כלום אני רוצה פתרון למרות שאי אפשר" אני אפתור לך את הבעיה. נגיד שבא בן אדם ואני אומר לו "תקשיב תמיד יש חיסרון" זאת גם אחת מהתשובות "טוב תראה בכל מקרה יש חיסרון תתקדם קדימה" רוב האנשים מבינים שתמיד יש חיסרון ומתקדמים קדימה, הוא אומר "מחויב לי שתמיד יש חיסרון, נכנעתי תמיד יש חיסרון זה מה יש" אתה מבין אבל יש בן אדם שהוא אומר "לא אכפת לי תמיד יש חיסרון, אני רוצה פתרון למרות שתמיד יש חיסרון", עכשיו אם הוא ישכנע אותי שהוא באמת רוצה פתרון הוא יקבל את הפתרון.

ש: אבל אם מישהו סובל ורוצה את הפתרון כאילו?

אליעד: הוא לא באמת רוצה אותו הוא באופן יחסי רוצה את הפתרון.

ש: לא גם לא מספק אותו.

אליעד: לא מספק אותו זה רק כי הוא חושב שיש פתרון אם משהו לא מספק אותך זה רק כי אתה חושב שאפשר אחרת, אם אתה מבין משהו וזה לא מספק אותך זה רק כי אתה חושב שאתה יכול להבין יותר טוב אחרת.

ש: יש שמה את הדוגמה של כעס?

אליעד: לא זה נדבר בנפרד.

ש: בסדר כי זה יכול להיות קשור עדיין.

אליעד: הכל קשור, טוב זה הבנת פחות או יותר את הרעיון מה הבנת?

ש: שאם בן אדם שבאופן יחסי הוא מבין שזה משוכנע שזה מחויב אז באמת זה לא יציק לו זאת אומרת בדוגמה.

אליעד: האם באמת יש אפשרות שבן אדם יהיה משוכנע במאה אחוז שמשהו מחויב?

ש: לא.

אליעד: לא, באופן יחסי כן באופן מוחלט לא, באופן יחסי לא אין אפשרות כי שום דבר לא מחויב מה לעשות.

ש: שיהיה משוכנע שמה?

אליעד: האם יש אפשרות שבן אדם יהיה משוכנע במשהו שהוא במאה אחוז חייב לקרות לא כי באופן אבסולוטי שום דבר לא חייב לקרות אפילו דבר מצד השכל, נגיד שרע לך מזה שאתה מבין שתמיד יהיה לך חיסרון לכאורה זה מחויב והשכל מבין שתמיד יהיה חיסרון מחויב, "אז אם אני מבין בשכל שתמיד יהיה חיסרון איך זה שרע לי מזה שתמיד יש לי חיסרון" תשובה כי בלב שלך יש לך ספק האם באמת השכל שאומר שתמיד יש חיסרון הוא נכון או לא, "מה זאת אומרת מחויב זה היגיון פשוט שתמיד יש חיסרון כי שום דבר לא שלם" אבל לא בטוח כי ברגע שיש לך ספק האם השכל שלך צודק או לא מהצד שהשכל לא צודק אז אין חיסרון תמיד, אין שום חיסרון אף פעם ולכן אתה תמשיך לחפש עד שאתה תגיע למוחלט ושמה אין שום חיסרון וסיימת לחפש. טוב זה הבנו?
התמודדות עם סבל שכנוע יכולת תחושת סבל לשכנע את עצמי תמיד קיים להעמיק חשיבה להחזיר להיות בטוח במאה אחוז האמת הבלתי תלויה אובדן אושר אושר וסבל אושר יחסי אושר מוחלט הלוגיקה הלוגיקה של האושר הלוגיקה של הסבל המתמטיקה של האושר הנוסחה של האושר התמודדות התמודדות עם אובדן חיסרון חסרונות לא מחויב לא מחויב להרגיש לא מחויב להרגיש רע לא תמיד יש חיסרון להרגיש להרגיש רע להתמודד להתמודד עם אובדן לוגיקה מוחלט מוחלטות מחויב מחויב להרגיש רע מתמטיקה נוסחאות נוסחה סבל רגישות תמיד יש חיסרון
להרגיש טוב / להרגיש רע - הכל כולל הכל על להרגיש טוב / להרגיש רע - רשימת כל הנושאים
... טוב להרגיש רע - הכל כולל הכל על להרגיש טוב להרגיש רע - רשימת כל הנושאים להרגיש טוב להרגיש טוב או לדעת את האמת להרגיש טוב אחרי פרידה ... טוב גם להרגיש טוב דווקא להרגיש טוב הוא להרגיש טוב ולא רע להרגיש טוב יותר להרגיש טוב כי להרגיש טוב לבד להרגיש טוב למכור להרגיש טוב מבפנים להרגיש טוב להרגיש רע להרגיש טוב ממילא להרגיש טוב נצחי להרגיש טוב עם החלטה להרגיש טוב עם עצמי להרגיש טוב עם עצמך להרגיש טוב פנימי להרגיש טוב צריך להרגיש טוב תמיד להרגיש רע להרגיש רע בלי טוב להרגיש רע זה להרגיש רע כאלוהים להרגיש רע כי להרגיש רע מהרע להרגיש רע מכך שרע למישהו אחר להרגיש רע להרגיש רע להרגיש רע עבור מישהו להרגיש רע עבורך להרגיש רע תמיד 2 דרכים להרגיש טוב 3 דרכים להרגיש טוב 4 דרכים להרגיש טוב אדם רוצה להרגיש טוב איך אפשר לרצות להרגיש רע? איך המוח לא מרגיש רע? איך המוח מרגיש טוב? איך המוח מרגיש רע? איך לא לגרום למישהו להרגיש רע? איך לא להרגיש רע? איך לא להרגיש רע בלי היגיון? איך לא להרגיש רע בלי סיבה? איך לא להרגיש רע להרגיש רע? איך לא להרגיש רע משעמום? איך לא לפחד להרגיש רע? איך לבחור להרגיש טוב? איך לגרום ללקוח להרגיש טוב? איך לגרום למישהו להרגיש טוב? ... בלי להיות תלוי בדברים? איך להרגיש טוב בלי סמים? איך להרגיש טוב בלי רע? איך להרגיש טוב בקלות? איך להרגיש טוב ברגע? איך להרגיש טוב למכור? איך להרגיש טוב להרגיש רע? איך להרגיש טוב עם עצמי? איך להרגיש טוב עם עצמך? איך להרגיש טוב תמיד? איך להרגיש רע בלי טוב? איך להשתחרר מהרצון להרגיש טוב ולא רע? איך נוצר הרצון להרגיש טוב? אינטרס להרגיש טוב אינטרס להרגיש רע אני לא רוצה להרגיש רע אני מרגיש טוב אני רוצה להרגיש טוב אני רוצה להרגיש טוב ולא רע אפשר לא להרגיש רע אפשר להרגיש טוב בלעדיה אפשר לרצות להרגיש רע אפשרי להרגיש טוב אפשרי להרגיש טוב בלעדיו אתה מרגיש רע אתה רוצה להרגיש טוב בוחר לה
לא משנה להרגיש רע, 2 שיטות איך לא להרגיש רע, מה רע בלא להרגיש רע? מה רע בלהרגיש רק טוב? מה טוב בלא לרצות להרגיש רע? יתרונות וחסרונות בלא משנה להרגיש רע, אחדות שקרית, סיכוי סיכון, שינוי המציאות, שינוי הרצון, להפוך רצון ללא משנה
לא משנה להרגיש רע, 2 שיטות איך לא להרגיש רע, מה רע בלא להרגיש רע? מה רע בלהרגיש רק טוב? מה טוב בלא לרצות להרגיש רע? יתרונות וחסרונות בלא משנה להרגיש רע, אחדות שקרית, סיכוי סיכון, שינוי המציאות, שינוי הרצון, להפוך רצון ללא משנה
... משנה להרגיש רע, 2 שיטות איך לא להרגיש רע, מה רע בלא להרגיש רע? מה רע בלהרגיש רק טוב? מה טוב בלא לרצות להרגיש רע? יתרונות וחסרונות בלא משנה להרגיש רע, אחדות שקרית, סיכוי סיכון, שינוי המציאות, שינוי הרצון, להפוך רצון ללא משנה מה זה אומר לא משנה להרגיש רע ואיך משתמשים בשכל הזה? אליעד כהן מסביר שכאשר אדם מרגיש רע, אחת הדרכים לעזור לו היא להחליש את הרצון שלו על ידי שימוש בשכל שאומר לא משנה. הכוונה היא לקחת את הדברים שנראים לאדם משמעותיים ומכאיבים, ולשאול לגביהם: מה זה משנה בכלל?. למשל, אדם שנפרד מבת זוגו ומרגיש רע יכול להישאל: מה משנה שאתה לבד?. אדם שהפסיד כסף ישאלו אותו: מה אכפת לך שאין לך כסף?. ככל שמצליחים יותר לגרום לאדם להבין שדבר מסוים לא משנה, כך הוא פחות סובל ... שהיא משחררת את האדם מסבל מידי. ברגע שאדם באמת מאמין שלא משנה אם הוא לבד, אם יש לו כסף, או אם הוא מרגיש רע או טוב - הסבל נעלם מיד, כי מה שלא משנה לא יכול לפגוע בו. החיסרון המרכזי של השיטה, כפי שמסביר אליעד כהן, הוא שכאשר משהו הופך להיות באמת לא משנה, אז גם הדברים ... להיות מודעים למחיר שהם משלמים - אובדן היכולת ליהנות מהדברים הטובים בחיים. האם תמיד כדאי לא לרצות להרגיש רע? לסיכום, אליעד מסביר שהשאיפה לא להרגיש רע אף פעם יכולה להיות בעייתית. אדם שלא רוצה להרגיש רע בכלל, למעשה לוקח סיכון של אובדן החוויות הטובות בחיים. אם לא משנה לך להרגיש רע, גם לא ישנה לך להרגיש טוב. לכן חשוב להבין את המחיר של לא משנה, ולהחליט באופן מודע אם זו הדרך שאתה רוצה ללכת בה. איך לא להרגיש רע? יתרונות וחסרונות שיטת לא משנה מה זה שינוי רצון? איך להפסיק לסבול? מה רע בלהרגיש רק טוב? ...
פרדוקס האושר, סודות הסבל, מוכן להרגיע רע, רוצה להרגיש רע, לא רוצה להרגיש טוב, להרגיש רק טוב, להרגיש רק רע, לרצות להרגיש רע, לא רוצה להרגיש רע, בלי טוב אין רע, בלי רע אין טוב
פרדוקס האושר, סודות הסבל, מוכן להרגיע רע, רוצה להרגיש רע, לא רוצה להרגיש טוב, להרגיש רק טוב, להרגיש רק רע, לרצות להרגיש רע, לא רוצה להרגיש רע, בלי טוב אין רע, בלי רע אין טוב
... האושר, סודות הסבל, מוכן להרגיע רע, רוצה להרגיש רע, לא רוצה להרגיש טוב, להרגיש רק טוב, להרגיש רק רע, לרצות להרגיש רע, לא רוצה להרגיש רע, בלי טוב אין רע, בלי רע אין טוב מהו פרדוקס האושר, ואיך הוא משפיע על חיינו? אליעד ... האדם להרגיש טוב בלבד בלי לקבל את הרע, גורמת באופן אירוני לחוויית סבל מוגברת, וזאת משום שהאדם לא מכיר בכך שהטוב והרע קיימים זה בזכות זה. למה אנחנו לא מוכנים להרגיש רע במאה אחוז? אליעד מעלה את השאלה, מדוע אנשים אינם מוכנים להרגיש רע ב - 100 אחוז? הוא מראה שבפועל, אף אדם לא רוצה באמת ובתמים להימנע לחלוטין מתחושות רעות. גם מי שאומר שהוא מוכן להרגיש קצת רע או לא רוצה להרגיש רע בכלל, למעשה אינו מתכוון לכך עד הסוף. כי אם היה אדם באמת ובתמים מתנגד לרגש השלילי, לא היה מוכן לסבול אפילו מעט ממנו. בפועל, אדם שאומר אני מוכן להרגיש רע קצת, מודה בעקיפין שיש לו מוכנות ואף רצון נסתר לחוות את הרע, אחרת לא היה מוכן בכלל. מדוע מוכן להרגיש רע הוא בעצם רוצה להרגיש רע? אליעד מסביר את הטענה שמוכן להרגיש רע שווה למעשה לרוצה להרגיש רע. ההסבר לכך הוא שכשאדם מוכן לסבול, הוא בעצם כבר בחר בכך ברמה מסוימת. לטענת אליעד, ... מאבד את היכולת להבחין בין טוב לרע. במצב כזה, האדם כבר לא היה יודע שהוא מרגיש טוב, כי תחושת הטוב תלויה בהשוואה לתחושת הרע. אליעד מדגים זאת בצורה ברורה: אם אדם מרגיש רע, ואחר כך הוא מרגיש אפילו יותר רע, אז מצב הרע הקודם הופך לטוב ביחס לרע הנוכחי. כלומר, כל תחושה של טוב מבוססת על השוואה למשהו רע יותר. מהו הסוד האמיתי מאחורי הרצון להרגיש רע? אליעד ממשיך וטוען כי סוד ההבנה האמיתי טמון בכך שהאדם לא רק מוכן להרגיש רע, אלא רוצה בכך באופן מוחלט. הוא מסביר שהאדם צריך להגיע להבנה עמוקה שבה הוא ירצה להרגיש רע אך ורק בשביל הרע עצמו, ולא כשלב בדרך למשהו טוב. לדבריו, השלמות הפנימית היא כאשר אדם אומר: אני רוצה להרגיש רע ללא שום תנאי, ואפילו מוכן להרגיש טוב רק כדי להרגיש רע שוב אחר כך. זוהי השלמות שמבטלת את התלות בתחושה של טוב, ומעניקה הבנה עמוקה של ... מוחלט. זהו מצב של שלמות מוחלטת שבה האדם לא תלוי בשום תחושה או חוויה, מצב שאליו שואפים להגיע באמצעות הבנה מוחלטת של המציאות. למה קשה לנו להודות שאנחנו רוצים להרגיש רע? אליעד מסביר את הקושי שלנו להודות בכך שאנחנו רוצים להרגיש רע, כתוצאה מתפיסה חברתית שגורמת לנו להתייחס לרגשות רעים כדבר שלילי ולא רצוי. מכיוון ... המורכבים בין הרגשות שלנו, במיוחד הרגשות של טוב ורע. בפרדוקס זה, אליעד מציין את התופעה שבה הרצון להרגיש טוב יכול לעיתים לגרום לנו לחוות יותר רע, וההפך - הרצון להרגיש רע עשוי לעיתים להוביל לחוויה של טוב. מהי התפיסה של רצון טוב ורע? המרצה מתחיל בשאלה שמאתגרת את התפיסות הרגילות של טוב ורע: האם אנחנו באמת רוצים להרגיש טוב, או שבפועל אנחנו לפעמים מרגישים צורך להרגיש רע? אליעד מציין שאנשים רבים לא מבינים את הקשר ההדוק בין טוב ורע, ולכן הם לא מצליחים ... מגיבים לרגשות רע? נראה כי לעיתים אנחנו מחפשים דרכים להימנע מהרגשה רעה, אך לפעמים אנחנו צריכים דווקא לקבל אותה ולהבין אותה. על פי אליעד, אם אנחנו לא מוכנים להרגיש רע, זה למעשה מה שמונע מאיתנו להרגיש טוב באמת. אליעד מציין ששיטות רבות מציעות להתמודד עם רע באמצעות ראיית הטוב בתוך הרע, אבל זו לא הדרך הנכונה - עלינו להבין את הרע כמו שהוא, ולא להימנע ממנו. מה הקשר בין לא רוצה להרגיש רע ואני מוכן להרגיש רע? אחת השאלות המרכזיות בהרצאה היא מה קורה כשאנחנו מודעים לכך שאנחנו לא רוצים להרגיש רע, ועד כמה זה משפיע על מה שאנחנו חווים בפועל. אליעד טוען כי ככל שאנחנו מונעים ... להימנע מהרגשות הרעים רק מחזקת את הסבל הפנימי. האם אנחנו יכולים להרגיש טוב בלי רע? השאלה הגדולה שבה עוסק אליעד היא האם אפשר להרגיש טוב באופן מוחלט, מבלי להרגיש רע . הוא טוען שאין דבר כזה - אם אנחנו לא מוכנים לקבל את הרע, לא נוכל להבין או להרגיש ... לשלום פנימי. מהו המנגנון שמוביל אותנו לחיפוש אחרי רע? כחלק מההסברים, אליעד מציע כי לפעמים אנשים פונים אל הרגשות הרעים מתוך מניעים לא מודעים, ולא מתוך רצון להרגיש רע באמת. הוא מסביר את המנגנון שבו אנשים מחפשים רע, אבל למעשה הם עושים זאת כדי לקבל ...
לבחור ממה להרגיש רע, איך בא לך לסבול? לבחור איך להרגיש רע, איך אתה רוצה להרגיש רע? למה חייב להרגיש רע? איך לבחור להרגיש רע? איך נוצרת הפרעה נפשית? למה תמיד יהיה גם רע? תמיד יש חיסרון, תמיד תהיה בעיה, לבחור את הרע, להרגיש טוב בלי רע
לבחור ממה להרגיש רע, איך בא לך לסבול? לבחור איך להרגיש רע, איך אתה רוצה להרגיש רע? למה חייב להרגיש רע? איך לבחור להרגיש רע? איך נוצרת הפרעה נפשית? למה תמיד יהיה גם רע? תמיד יש חיסרון, תמיד תהיה בעיה, לבחור את הרע, להרגיש טוב בלי רע
... ממה להרגיש רע, איך בא לך לסבול? לבחור איך להרגיש רע, איך אתה רוצה להרגיש רע? למה חייב להרגיש רע? איך לבחור להרגיש רע? איך נוצרת הפרעה נפשית? למה תמיד יהיה גם רע? תמיד יש חיסרון, תמיד תהיה בעיה, לבחור את הרע, להרגיש טוב בלי רע למה אי אפשר להרגיש טוב בלי להרגיש גם רע? אליעד כהן מסביר בהרצאה שלו על הנושא של בחירת התחושות בחיים, מדוע כל אדם חייב להרגיש רע לפעמים, ומדוע לא ניתן לחיות חיים שבהם מרגישים רק טוב. על פי ההסבר, החיים בנויים בצורה כזו שתחושת הטוב והרע חייבות להתקיים יחד. תחושת הטוב לא יכולה ...
איך להרגיש טוב? איך לא להרגיש רע? מה לעשות כשרע לך? מה לעשות כשאתה מרגיש רע? מה לעשות כדי להרגיש טוב? אז מה אם רע לך, מה אכפת לך שרע לך? איך לרצות להרגיש רע? למה אני לא רוצה להרגיש רע? איך לא לפחד להרגיש רע? להיות מאושר
איך להרגיש טוב? איך לא להרגיש רע? מה לעשות כשרע לך? מה לעשות כשאתה מרגיש רע? מה לעשות כדי להרגיש טוב? אז מה אם רע לך, מה אכפת לך שרע לך? איך לרצות להרגיש רע? למה אני לא רוצה להרגיש רע? איך לא לפחד להרגיש רע? להיות מאושר
... להרגיש טוב? איך לא להרגיש רע? מה לעשות כשרע לך? מה לעשות כשאתה מרגיש רע? מה לעשות כדי להרגיש טוב? אז מה אם רע לך, מה אכפת לך שרע לך? איך לרצות להרגיש רע? למה אני לא רוצה להרגיש רע? איך לא לפחד להרגיש רע? להיות מאושר מה באמת צריך לעשות כשרע לך? אחת השאלות הכי נפוצות בעולם היא השאלה מה לעשות כשרע לך?. אליעד כהן מסביר בהרצאתו ... שנוצרות כתוצאה מחוסר התאמה או התאמה בין הרצון שלך לבין מה שקורה במציאות. במילים פשוטות: אם אתה רוצה שמשהו מסוים יקרה, והוא קורה - אתה מרגיש טוב. אם אתה רוצה שמשהו מסוים יקרה, והוא לא קורה - אתה מרגיש רע. אם קורה משהו שלא רצית שיקרה - אתה מרגיש רע. אליעד מסביר שזו עובדה בסיסית. אנשים בדרך כלל חושבים שמוכרחים להרגיש טוב ושאסור להרגיש רע. לכן ברגע שהם חווים מצב רע, מיד עולה השאלה האוטומטית - מה לעשות עכשיו כדי שיהיה לי טוב?. למה בעצם אנשים לא רוצים להרגיש רע? אליעד כהן מציין שאחת הבעיות המרכזיות של אנשים היא שהם לא שואלים את עצמם את השאלות הבאות: מה באמת רע בלהרגיש רע? למה זה לא בסדר להרגיש רע? מי קבע שאתה חייב להרגיש טוב? לדבריו, רוב האנשים פשוט מניחים כמובן מאליו שהם חייבים להרגיש טוב, ומכאן נובע הסבל. הם אפילו ... היא ההבנה שכשרע לך - לא בהכרח אתה צריך לעשות משהו. הוא מדגיש שוב ושוב את הרעיון שזו רק הנחה מוטעית של אנשים שכשיש תחושה רעה, חייבים לפעול כדי להעלים אותה. אבל האמת היא שיכול להיות שזה בסדר להרגיש רע, ואין שום חוק טבע שקובע שחייבים להרגיש רק טוב. לדוגמה, אליעד אומר: רע לך? אז מה? מה אכפת לך שרע לך? מי אמר שזה רע להרגיש רע?. השאלות האלו הן בדיוק השאלות שרוב האנשים מעולם לא שאלו את עצמם. אליעד מעלה את הרעיון שצריך להתבונן ולהבין שהרצון להרגיש ... בתחושה רעה כשלעצמה? הוא מסביר שהתחושות הטובות והרעות הן כמו תחושות של חום וקור, אהבה ושנאה, וכדומה. אלו רק תחושות שונות. אף אחד לא באמת קבע שיש חובה להרגיש תחושה מסוימת. לסיכום - איך לא לפחד להרגיש רע? החוכמה לפי אליעד כהן היא לזכור את הרעיון הבא: אתה לא חייב לעשות כלום כשאתה מרגיש רע. תחושה רעה היא בסך הכל תחושה, לא יותר ולא פחות. הרעיון שהתחושה הזו לא בסדר או בעייתית - הוא מקור הסבל, לא התחושה עצמה. אם תבין שזה לא בהכרח רע להרגיש רע, זה עשוי לשנות את חייך מקצה לקצה. בפעם הבאה כשרע לך, במקום לרוץ לשנות משהו במציאות או ברצונות שלך, שאל את עצמך: מי אמר ... לעשות משהו? מה באמת כל כך נורא בתחושה הרעה? מי החליט שאני חייב להרגיש טוב? אליעד מסכם ואומר שההבנה הזאת יכולה לשחרר את האדם מהסבל שנגרם מעצם השאלה מה לעשות כשרע לי?. לא חייבים לעשות כלום - גם להרגיש רע זה לא בהכרח דבר רע. איך לא לפחד להרגיש רע? מה לעשות כשרע לי? איך להפסיק לרצות להרגיש טוב? למה אני לא רוצה להרגיש רע? מי החליט שצריך להרגיש טוב? מה רע בלהרגיש רע? איך לקבל את התחושה הרעה? ...
להרגיש טוב בלי לעשות כלום, לא להרגיש רע בלי לעשות כלום, מה לעשות כדי להרגיש טוב? מה לעשות כדי לא להרגיש רע? מה לעשות אם רע לך? אולי לא לעשות כלום? למה לא חייב להרגיש רק טוב? איך לא לפחד להרגיש רע? איך לרצות להרגיש רע?
להרגיש טוב בלי לעשות כלום, לא להרגיש רע בלי לעשות כלום, מה לעשות כדי להרגיש טוב? מה לעשות כדי לא להרגיש רע? מה לעשות אם רע לך? אולי לא לעשות כלום? למה לא חייב להרגיש רק טוב? איך לא לפחד להרגיש רע? איך לרצות להרגיש רע?
... טוב בלי לעשות כלום, לא להרגיש רע בלי לעשות כלום, מה לעשות כדי להרגיש טוב? מה לעשות כדי לא להרגיש רע? מה לעשות אם רע לך? אולי לא לעשות כלום? למה לא חייב להרגיש רק טוב? איך לא לפחד להרגיש רע? איך לרצות להרגיש רע? מה לעשות כשמרגישים רע? אליעד כהן מסביר שכאשר אדם מרגיש רע, השאלה הראשונה שהוא בדרך כלל שואל את עצמו היא מה לעשות כדי להרגיש טוב?. אבל אליעד מציע גישה שונה לגמרי. במקום למהר ... אם מרגישים רע? הרעיון שאליעד מציג הוא פשוט אך מעמיק: כשאדם מרגיש רע, הוא מייד מנסה לשנות את המצב ולגרום לעצמו להרגיש טוב יותר. אך הוא שואל שאלה חשובה - מי אמר שחייבים להרגיש דווקא טוב?. ... ושל חיפוש אחר פתרונות. אולי הפתרון האמיתי הוא להכיר בכך שגם להרגיש רע הוא מצב אפשרי ונורמלי. מה המשמעות של לא לעשות כלום כשמרגישים רע? אליעד כהן מבהיר כי לא לעשות כלום אין פירושו שאדם חייב ... אז רע לו, ואם טוב לו, אז טוב לו. השאלה החשובה היא: מה רע בלהרגיש רע? דוגמאות למצבים שבהם אפשר לא לעשות כלום אליעד נותן דוגמאות ספציפיות כדי להבהיר את הרעיון: אם מישהו עזב אותך או פגע בך, ... לשפר, לתקן או לשנות משהו. איך הגישה הזו יכולה לעזור לא לפחד להרגיש רע? אחת הנקודות החשובות ביותר שאליעד מדגיש היא שהגישה של לא לעשות כלום מאפשרת לאדם להפסיק לפחד להרגיש רע. כאשר אדם מבין שהאפשרות להרגיש רע היא לגיטימית ושזה לא דבר נורא כל כך, הוא כבר לא מרגיש חובה מיידית לפתור את הבעיה. הוא יכול להפסיק לפחד מכך שיהיה לו רע, ואפילו יכול ללמוד לרצות להרגיש רע, כי הוא מבין שגם בזה יש חופש ושחרור. לסיכום, המסר המרכזי שאליעד כהן מעביר בהרצאה הוא שכאשר מרגישים רע, כדאי לקחת בחשבון ... ואיזון רגשי עמוק יותר. מה לעשות כשמרגישים רע? איך לא לפחד להרגיש רע? איך להרגיש טוב בלי לעשות כלום? מה המשמעות של לא לעשות כלום? למה חייבים להרגיש טוב? האם אפשר להרגיש רע בלי לפחד? איך להפסיק לפחד מרגשות שליליים? ...
איך לא להרגיש רע משום דבר? לא מצליח להחליט, איך לא להרגיש רע מחוסר יכולת להחליט? איך לא להרגיש רע כשלא מסוגל להחליט? איך לא להרגיש רע מחרדה? מתקשה להחליט, לא יודע איך להחליט, מרגיש מצוקה רגשית, קושי להחליט
איך לא להרגיש רע משום דבר? לא מצליח להחליט, איך לא להרגיש רע מחוסר יכולת להחליט? איך לא להרגיש רע כשלא מסוגל להחליט? איך לא להרגיש רע מחרדה? מתקשה להחליט, לא יודע איך להחליט, מרגיש מצוקה רגשית, קושי להחליט
... לא להרגיש רע משום דבר? לא מצליח להחליט, איך לא להרגיש רע מחוסר יכולת להחליט? איך לא להרגיש רע כשלא מסוגל להחליט? איך לא להרגיש רע מחרדה? מתקשה להחליט, לא יודע איך להחליט, מרגיש מצוקה רגשית, קושי להחליט איך לא להרגיש רע משום דבר? כאשר אדם עומד בפני צומת דרכים בחיים ומתלבט לגבי החלטה כלשהי, לדוגמה האם להתפטר, להתגרש, לפנות למישהו או להימנע, לעיתים ... מציע דרך להתמודד עם תחושת הלחץ הזו ולהפחית את תחושת הרע שמלווה את ההתלבטות - הדרך המהירה ביותר להפסיק להרגיש רע כאשר לא יודעים מה להחליט היא לשאול את עצמך את השאלה אולי זה לא משנה? למה השאלה אולי זה לא משנה יעילה? הצורה בה נשאלת השאלה היא ... הבדל בין הצהרה לשאלה למה שאלה כזו יעילה? כאשר אדם לא בטוח אם יש באמת הבדל בין אפשרויות, הוא לא חייב להרגיש רע או לשפוט את עצמו על כך שאין לו תשובה מוחלטת. במקום להילחץ ולהרגיש שמישהו חייב להכריע, הוא יכול לחקור את האפשרות שייתכן שאין הבדל ... חייב לקבל את המסקנה שההחלטה באמת לא משנה, אך השאלה תעזור לך להפחית את המתח שבמצב של חוסר החלטה. איך לא להרגיש רע במהירות? אולי זה לא משנה? נטל ההוכחה איך להתמודד עם חוסר וודאות? איך לקבל החלטה? התמודדות עם דילמות והפחתת לחץ איך לא להרגיש רע מכך שקשה לקבל החלטה? כאשר אדם עומד בפני צומת דרכים בחיים ומתלבט לגבי פעולה מסוימת, למשל האם להתפטר או לא, האם להתגרש או להישאר ... תביא איתה יתרונות בעוד האפשרות השנייה פחות טובה, ולכן האדם מתקשה להחליט. הדרך המהירה ביותר להפסיק להרגיש רע מכך שלא יודעים איך להחליט היא לשאול שוב ושוב: אולי זה לא משנה? בכל פעם שהמוח מנסה לשכנע שיש הבדל בין האפשרויות או שישנה סיבה ... מידית. דוגמה קיצונית מופיעה במצב שבו אדם נמצא בסכנה מוחשית, כמו אריה שתוקף או אש ששורפת. אם רוצים להפסיק להרגיש רע מיידית מן המצב (ולאו דווקא להינצל ממנו), אפשר לשאול אולי זה לא משנה אם האריה יטרוף אותי? או אולי זה לא משנה שאני נשרף? אולם ברור ... הנפשי מהצורך לבחור. שאלת המשמעות בחיים איך לקבל החלטה התמודדות עם חוסר ודאות דילמות והפחתת לחץ איך לא להרגיש רע במהירות? אולי זה לא משנה? אולי אין הבדל? נטל ההוכחה, איך להתמודד עם חוסר וודאות? איך לא להרגיש רע בחוסר וודאות? האם להתגרש? האם להתפטר? ...
טוב ורע, למה יותר קשה להרגיש טוב מאשר לא להרגיש רע? האם להרגיש טוב או לא להרגיש רע? 2 שיטות איך לא להרגיש רע, 2 דרכים איך לא להרגיש רע, נטל ההוכחה, לאהוב את עצמי או לא לשנוא את עצמי, לאהוב או לא לשנוא, להיות מאושר או לא לסבול
טוב ורע, למה יותר קשה להרגיש טוב מאשר לא להרגיש רע? האם להרגיש טוב או לא להרגיש רע? 2 שיטות איך לא להרגיש רע, 2 דרכים איך לא להרגיש רע, נטל ההוכחה, לאהוב את עצמי או לא לשנוא את עצמי, לאהוב או לא לשנוא, להיות מאושר או לא לסבול
... ורע, למה יותר קשה להרגיש טוב מאשר לא להרגיש רע? האם להרגיש טוב או לא להרגיש רע? 2 שיטות איך לא להרגיש רע, 2 דרכים איך לא להרגיש רע, נטל ההוכחה, לאהוב את עצמי או לא לשנוא את עצמי, לאהוב או לא לשנוא, להיות מאושר או לא לסבול איך להתמודד עם תחושת ... להטיל ספק, והתפיסה השלילית מתערערת. לעומת זאת, אם אדם מנסה לחפש את הטוב, עליו עצמו למצוא ראיות שתומכות בכך שזה טוב - וזה עשוי להיות קשה יותר, במיוחד אם הוא מרגיש רע מאוד באותו רגע. המציאות היא נייטרלית האמת הפשוטה היא שהמציאות עצמה היא נייטרלית - היא לא טובה ולא רעה. האירועים ... את הטוב במצב. בכך, האדם יוכל לשחרר את עצמו מתפיסות שגויות ולראות את המציאות בצורה נייטרלית יותר, מה שיוביל באופן טבעי להפחתת הסבל. נטל ההוכחה שיטות איך לא להרגיש רע מה זה טוב ומה זה רע? כיצד לשנות תפיסות מחשבה? כיצד להתמודד עם תחושת רע ולשנות תפיסת מציאות? כאשר אדם חווה תחושה ... להטיל ספק, והתפיסה השלילית מתערערת. לעומת זאת, אם אדם מנסה לחפש את הטוב, עליו עצמו למצוא ראיות שתומכות בכך שזה טוב - וזה עשוי להיות קשה יותר, במיוחד אם הוא מרגיש רע מאוד באותו רגע. המציאות היא נייטרלית האמת הפשוטה היא שהמציאות עצמה היא נייטרלית - היא לא טובה ולא רעה. האירועים ... בכך, האדם יוכל לשחרר את עצמו מתפיסות שגויות ולראות את המציאות בצורה נייטרלית יותר, מה שיוביל באופן טבעי להפחתת הסבל. למידע נוסף נטל ההוכחה שיטות איך לא להרגיש רע מה זה טוב ומה זה רע? כיצד לשנות תפיסות מחשבה? ...
טוב ורע, האם אפשר לא להרגיש רע? האם אפשר להרגיש רק טוב? תמיד יהיה רע, תמיד יהיה טוב, תמיד יש טוב, תמיד יש חיסרון, תמיד יש רע, אין טוב בלי רע, אין רע בלי טוב, לא להרגיש רע בכלל, לא להרגיש רע ספציפי, להחליף בעיה בבעיה אחרת
טוב ורע, האם אפשר לא להרגיש רע? האם אפשר להרגיש רק טוב? תמיד יהיה רע, תמיד יהיה טוב, תמיד יש טוב, תמיד יש חיסרון, תמיד יש רע, אין טוב בלי רע, אין רע בלי טוב, לא להרגיש רע בכלל, לא להרגיש רע ספציפי, להחליף בעיה בבעיה אחרת
... ורע, האם אפשר לא להרגיש רע? האם אפשר להרגיש רק טוב? תמיד יהיה רע, תמיד יהיה טוב, תמיד יש טוב, תמיד יש חיסרון, תמיד יש רע, אין טוב בלי רע, אין רע בלי טוב, לא להרגיש רע בכלל, לא להרגיש רע ספציפי, להחליף בעיה בבעיה אחרת האם אפשר להפסיק להרגיש רע ספציפי לחלוטין? כשבן אדם חווה רע במשהו מסוים, הוא בדרך כלל שואל את עצמו מה עלי לעשות כדי לא להרגיש רע?. לפי אליעד כהן, חשוב להבין תחילה עובדה בסיסית אחת - גם אם תצליח להפסיק להרגיש רע ספציפי, לעולם לא תוכל להפסיק להרגיש רע באופן כללי. תמיד יתקיים איזשהו סוג של רע בחיים. זאת ... תמיד יש רע, צריך להבין איך המוח פועל. המוח יוצר תחושה של רע על ידי כך שהוא גורם לך לא לרצות את מה שיש לך. כאשר אתה מפסיק לרצות את מה שיש לך, אתה מרגיש רע. מצד שני, כדי להרגיש טוב, המוח פשוט צריך לגרום לך ... כמה רע לך, אתה יכול להרגיש טוב תוך שנייה אם המוח יחליט שהוא רוצה את המצב הנוכחי. ולהפך, לא משנה כמה טוב לך, ברגע שהמוח מפסיק לרצות את המצב, אתה תרגיש רע. אליעד מדגיש שאם לא היה רע, גם לא היה טוב, כי כדי לדעת ... רע, אולי תהיה לך הפוגה זמנית מהתחושה הרעה הזאת, אך תמיד יגיע רע אחר. אי אפשר להפסיק לחוות רע לחלוטין. לדוגמה, אדם שחולה יכול לקחת תרופה ולהפסיק להרגיש רע בגלל המחלה, אך הוא לא יכול למנוע כל סוג של תחושת רע ... אם הן יהיו קטנות או שונות. איך מתמודדים עם הידיעה שתמיד יהיה גם טוב וגם רע? ההבנה החשובה שאליעד מנסה להעביר היא שאין אפשרות לחיות חיים שלמים בלי להרגיש רע בכלל. כשאדם מתמודד עם בעיה מסוימת שגורמת לו להרגיש רע, עליו לשאול את עצמו - האם אני רוצה להיפטר מהרע הספציפי ... ביניהן. טוב ורע תלויים זה בזה, מחליפים זה את זה, ולכן הקיום האנושי מורכב תמיד מתערובת של שני המצבים האלה. האם אפשר להרגיש רק טוב בלי רע? איך לא להרגיש רע? למה תמיד יש חיסרון? מה עושים כשהטוב נגמר? האם אפשר לא להרגיש רע בכלל? איך המוח יוצר טוב ורע? למה אי אפשר לברוח מהרע? ...
איך לא להרגיש רע הכי מהר בעולם? איך לא להרגיש רע בלי לעשות כלום? איך להרגיש אושר בלי לעשות כלום? איך נוצרת תחושה רעה? איך לנטרל תחושה רעה בפחות משניה? איך להפסיק סבל? איך להפסיק תחושה רעה? איך להפסיק לסבול? להיות מאושר
איך לא להרגיש רע הכי מהר בעולם? איך לא להרגיש רע בלי לעשות כלום? איך להרגיש אושר בלי לעשות כלום? איך נוצרת תחושה רעה? איך לנטרל תחושה רעה בפחות משניה? איך להפסיק סבל? איך להפסיק תחושה רעה? איך להפסיק לסבול? להיות מאושר
... לא להרגיש רע הכי מהר בעולם? איך לא להרגיש רע בלי לעשות כלום? איך להרגיש אושר בלי לעשות כלום? איך נוצרת תחושה רעה? איך לנטרל תחושה רעה בפחות משניה? איך להפסיק סבל? איך להפסיק תחושה רעה? איך להפסיק לסבול? להיות מאושר איך לא להרגיש רע הכי מהר בעולם? במהלך ההרצאה, אליעד כהן עוסק בשאלה כיצד לא להרגיש רע בדרך המהירה ביותר, ומסביר את עקרונות הגישה הזו שמבוססת על אי עשייה. הוא מציין שבמקרים רבים, אנשים לא בהכרח מחפשים להיות מאושרים, אלא רק לא להרגיש רע. כאשר אדם נמצא במצב של סבל, הוא ינסה לעשות כמעט כל דבר כדי להפסיק את הסבל במהירות האפשרית. השאלה היא, איך אפשר להפסיק להרגיש רע בדרך המהירה ביותר, תוך השקעת מינימום מאמץ? ההשפעה של המאמץ על מהירות הפתרון אליעד מציין שככל שהפעולה הנדרשת כדי להפסיק להרגיש רע דורשת יותר מאמץ, כך ייקח יותר זמן לעבור מהמצב הרע למצב טוב יותר. מאמץ דורש זמן, והפעולה המהירה ביותר היא כזו שלא דורשת מאמץ כלל. מהי האפשרות לא לעשות כלום? לוגית, אי עשייה ... שום דבר - אין שלב ביניים שדורש זמן או משאבים. עם זאת, השאלה היא אם לא לעשות כלום אכן יכול להפסיק את תחושת הרע. האם מספיק פשוט לשבת ולא להגיב כשמרגישים רע? אם אדם מרגיש רע, לדוגמה בגלל כאב פיזי או נפשי, ומחליט להישאר פסיבי, ייתכן שבמבט ראשון הוא ימשיך להרגיש רע. עם זאת, אם הוא באמת לא עושה שום דבר בראשו, כלומר, לא מנסה לשנות את המצב ולא נלחם בכאב או בתחושת הרע, הוא לא ישדר שום התנגדות פנימית, ולא יצריך להשקיע במאמץ נוסף. לעיתים, אי עשייה מוחלטת עשויה להפחית את עוצמת הסבל. האם הרצון לא להרגיש רע מגביר את הרגשת הרע? הרצון להפסיק להרגיש רע הוא הגורם המרכזי שמחמיר את תחושת הרע. כאשר אדם לא רוצה להרגיש רע, הוא משקיע מחשבה ואנרגיה במאבק נגד תחושת הרע, דבר שמוביל לסבל נוסף. אליעד מסביר כי אם אדם לא היה כל כך אכפת לו להרגיש רע, הוא היה פשוט מקבל את המצב ולא היה סובל. כלומר, הרגשת הרע נובעת מהמחשבה אני לא רוצה להרגיש רע ולא מהמצב עצמו. כיצד ניתן ליישם את לא לעשות כלום בפועל? על מנת ליישם את הגישה של אי עשייה בזמן שמרגישים רע, חשוב להכין את הקרקע מראש. אליעד ממליץ לעסוק בחקירה עצמית, בה שואל אדם את עצמו מדוע הוא כל כך רוצה להרגיש טוב ומדוע הוא כל כך לא רוצה להרגיש רע. ככל שהאדם ישאל את עצמו את השאלות האלה לעומק, כך הוא יבין את מקור הרצון להימנע מתחושת הרע, וכאשר ירגיש רע, יוכל פשוט להתעלם מהתחושה ולא להיאבק בה. החקירה העצמית כחלק מהפחתת המאמץ החקירה העצמית מאפשרת לאדם להוריד את הצורך להימנע מתחושת הרע ולהפחית את המאמץ הפנימי שנדרש כדי להפסיק את הסבל. ככל שהאדם חוקר יותר את הרצון להרגיש טוב ולא להרגיש רע, כך הוא יוכל יותר בקלות לא להרגיש רע ברגע האמת, מבלי להשקיע בהדחקה או במאבק פנימי. הנוסחה הסופית 1. הדרך המהירה ביותר לא להרגיש רע היא לא לעשות כלום, כי כל פעולה או מאמץ דורשים זמן ומשאבים. 2. כדי לא להרגיש רע בצורה המהירה ביותר, יש לחקור מראש את הרצון להימנע מרע ולהבין אותו. 3. ככל שיותר אדם חוקר את הרצון להרגיש טוב ולהימנע מרע, כך הוא יוכל לשחרר את ההתנגדות הפנימית ולחוות את הסבל כמשהו שאין לו משקל. איך לא להרגיש רע למה רע לי איך להטיל ספק ברצון להתבונן במחשבות שליליות התמודדות עם כאב פיזי ונפשי מדוע בן אדם מחפש את הדרך המהירה ביותר לא להרגיש רע? ישנם מצבים שבהם אדם לא בהכרח מחפש להיות מאושר או להרגיש טוב במיוחד, אלא רק רוצה לא להרגיש רע. כאשר אדם מרגיש רע, הוא הרבה פעמים מוכן לעשות כמעט כל דבר העיקר להפחית את הסבל כמה שיותר מהר. השאלה המרכזית היא איך אפשר להפסיק להרגיש רע בדרך המהירה ביותר, עם כמה שפחות מאמץ ובכמה שפחות זמן. איך מאמץ משפיע על המהירות שבה מפסיקים להרגיש רע? ככל שהפעולה נדרשת כדי להפסיק להרגיש רע דורשת יותר מאמץ, כך ייקח יותר זמן לעבור מהמצב הרע למצב טוב יותר. אם צריך לגייס כוחות רבים או לעשות פעולה מסובכת כדי להפסיק את הרגשות השליליים, המהלך עלול להיות איטי ולא ... פעולה. ברגע שאינך עושה דבר, לא משקיע מאמץ ולא מנסה לשנות כלום - לא קיים שום שלב ביניים שדורש זמן או השקעה. השאלה המתבקשת היא האם לא לעשות כלום באמת גורם לאדם לא להרגיש רע. אם מישהו מרגיש רע פיזית או נפשית, הוא בדרך כלל מנסה להיאבק ברע, וכל מאבק כזה כבר נחשב לפעולה שמייצרת עוד מאמץ. אך אם הוא מצליח להגיע למצב של אי - עשייה מוחלטת, אין שום פעולה שהופכת את התחושה לרעה יותר, ולכן באופן תיאורטי הוא יכול להפסיק להרגיש רע באופן המהיר ביותר. האם מספיק פשוט לשבת ולא להגיב כשמרגישים רע? אם מישהו חולה, כואב לו, או שמרביצים לו - והוא יישאר לגמרי פסיבי, במבט ראשון נראה שהוא עדיין מ
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אושר וסבל, הלוגיקה של האושר, הלוגיקה של הסבל, לא מחויב להרגיש רע, התמודדות עם אובדן, הנוסחה של האושר, המתמטיקה של האושר, אושר יחסי, אושר מוחלט, לא תמיד יש חיסרון
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להרגיש רע, איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך למצוא זוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך לפרש חלומות? איך להעריך את עצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך לקבל החלטות? איך לשתול מחשבות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך לא להישחק בעבודה? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור אהבה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בזוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: להרגיש רע, איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם הכל אפשרי? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? אולי אנחנו במטריקס? האם יש בחירה חופשית? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש או אין אלוהים? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? האם לדומם יש תודעה? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? מי ברא את אלוהים? האם באמת הכל לטובה? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות מאושר? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן קריירה, אימון אישי לנוער, קואצינג מומלץ בתחום להרגיש רע - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3589 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 00:52:37 - wesi1