אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אושר ✔אושר וסבל, הלוגיקה של האושר, הלוגיקה של הסבל, לא מחוייב להרגיש רע, התמודדות עם אובדן, הנוסחא של האושר, המתמטיקה של האושר, אושר יחסי, אושר...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:20אושר וסבל, הלוגיקה של האושר, הלוגיקה של הסבל, לא מחוייב להרגיש רע, התמודדות עם אובדן, הנוסחא של האושר, המתמטיקה של האושר, אושר יחסי, אושר מוחלט, לא תמיד יש חיסרון
מהם הגורמים לסבל במצבים שנראים כ"מחויבים"?

השיחה מתחילה בשאלה כיצד דבר שמחויב לא בהכרח גורם לסבל. הרעיון המרכזי שנדון הוא שכשאדם מתמודד עם מצב שהוא בטוח בו לחלוטין - למשל, מצב שבו הוא משוכנע שמשהו הוא בלתי נמנע - הוא לא אמור לסבול מזה. הכוונה היא שלפי הלוגיקה הזאת, כאשר אדם בטוח שאין שום אפשרות אחרת ממה שקורה, אין לו מקום להתנגדות או רצון לשינוי. במילים אחרות, אם אדם לא יכול לדמיין מציאות אחרת, הוא לא יכול לרצות לשנות את המציאות ולכן לא יחווה סבל.

עם זאת, ככל שמישהו סובל במצבים כאלה, זה מעיד על כך שהוא לא באמת משוכנע ב - 100% שמדובר במצב בלתי הפיך. ברגע שיש לאדם ספק, אפילו קטן, הוא מתחיל לחשוב אם יכול להיות שינוי במציאות, וזהו מקור הסבל.

איך המוות ממחיש את הרעיון של "מחויב"?

בהמשך ניתנת דוגמת המוות: כאשר אדם מת, על פי התפיסה המקובלת אין אפשרות לשנות את המצב. עם זאת, האנשים הסובלים - כמו בני משפחתו של המת - חווים סבל, לא בגלל שהמציאות השתנתה, אלא בגלל שהם מתגעגעים אליו או רוצים שהמציאות הייתה אחרת, כלומר, היו רוצים שהוא לא היה מת. למרות שהם מודעים לכך שלא ניתן לשנות את המצב, קיימת תמיד האפשרות לחשוב על איך הדברים היו יכולים להיות שונים, וזו בדיוק הסיבה לסבל.

גם אם האדם עצמו אומר "אין מה לעשות, הוא מת" ובמובנים מסוימים משלים עם המצב, ספק תמיד קיים. הספק הזה - "אולי בכל זאת היה אפשר לעשות משהו" - הופך את הסבל לאפשרי.

כיצד אנשים מתמודדים עם סבל שנראה כ"מחויב"?

השיחה מסבירה שני אופנים עיקריים להתמודד עם סבל במצב כזה:

1. קבלה של המצב כ"מחויב" - כאשר אדם משכנע את עצמו שהמצב הוא בלתי ניתן לשינוי (כמו מוות של אדם קרוב), הסבל עלול להתמתן, שכן הוא משלים עם מציאות שכזו ומפסיק לרצות לשנות אותה.

2. חיפוש פתרון או שינוי - לעיתים, גם אם אדם משלים עם מציאות כלשהי, הוא עשוי להמשיך לחפש פתרון או שינוי. בשלב זה, הסבל עלול להימשך כל עוד לא נמצא פתרון. אולם, אם ימצא פתרון, הסבל יפחת או ייעלם.

האם תמיד קיימת אפשרות לשינוי?

המרצה מדגיש רעיון חשוב: אף מצב אינו באמת מחויב ב - 100%. לעיתים אנחנו בטוחים שמשהו הוא בלתי נמנע - כמו המוות, אבל תמיד יש מקום למחשבה שבאופן רדיקלי אולי היה אפשר לשנות את המצב. לדוגמה, אם אדם היה נוקב בדרישה להחזיר את חייו של אדם שנפטר, ייתכן שיתחיל לחשוב על פתרונות דמיוניים או תיאוריות שיכולות לשנות את המובן מאליו. כל עוד לאדם יש אפשרות לדמיין אפשרות אחרת, הוא ימשיך לפתח ספק.

מה קורה כשאנשים משלים עם חסרונות מציאותיים?

על פי השיחה, אפילו כשאנשים מבינים שהמציאות כוללת תמיד חיסרון כלשהו, הם יכולים להשלים עם זה. יש אנשים שמקבלים את החיסרון כחלק מהמציאות, בעוד אחרים עדיין מחפשים פתרון מוחלט כדי להימנע מהסבל. לעיתים, הרעיון של "אין פתרון" לא מספק את האדם, והוא מחפש בכל זאת דרך לשנות את המצב.

כיצד הספק משפיע על הסבל?

המרצה מציין את החשיבות של הספק בנוגע למצבים שנראים כמחויבים. ברגע שיש ספק, גם אם מדובר במצב שבו נראה שאין שום דרך לשנות אותו, האדם עשוי להרגיש צורך עז לשנות את המצב. כאשר יש ספק, יש תמיד מקום לתקווה שמשהו יכול להשתנות, מה שגורם להרגשת סבל.

המסר המרכזי של השיחה

המסר המרכזי הוא שאם אדם מצליח להגיע למקום שבו הוא משוכנע במאה אחוז שאין שינוי אפשרי, הוא מפסיק לרצות לשנות את המצב וכתוצאה מכך הסבל פוחת. אך למעשה, אין שום דבר שמחויב בצורה מוחלטת, ולכן תמיד יש מקום לספק. כל עוד יש מקום לספק, יש מקום לרצון לשינוי, וכך חוזר הסבל.
למה דבר שהוא מחויב לא גורם לסבל?

השאלה מתחילה מהטענה שברגע שמשהו נתפס כמחויב לחלוטין, הוא לא אמור לגרום לסבל. לדוגמה, אם אדם בטוח ב - 100 אחוז שאין אפשרות אחרת ממה שקורה כרגע, אז אין לו מקום להתנגדות או לרצון בשינוי, ולכן לא אמור להיות סבל. כאשר אין לאדם יכולת לדמיין אפשרות הפוכה, הוא לא יכול לרצות מציאות שונה, ולכן לא סובל.

יחד עם זאת, במהלך השיחה עולה גם נקודה חשובה נוספת: באופן מוחלט, שום דבר אינו באמת מחויב ב - 100 אחוז, כי תמיד אפשר לדמיין מצב שונה או להטיל ספק במציאות. ברגע שיש לאדם אפילו ספק קטן, מתעורר פתח לסבל, כי הוא מתחיל לשאול את עצמו האם אפשר לשנות את המצב הזה.

איך דוגמת המוות ממחישה את הרעיון?

הדוגמה שהובאה בשיחה היא מצב שבו מישהו מת, והמשפחה שלו סובלת מכך. לכאורה, הוא כבר מת ואין אפשרות להחזירו, וזה אמור להיות מחויב שלא ישתנה. אבל בפועל, אנשים בכל זאת סובלים, כי הם מתגעגעים לאותו אדם או רוצים את ההפך - שלא ימות.

יש אנשים שאומרים "אין מה לעשות, הוא מת", ולכאורה משלימים עם זה. אך גם אז הם לא באמת בטוחים ב - 100 אחוז שאין שום דרך לשנות את זה, כי תמיד יש מחשבה "אולי בכל זאת היתה אפשרות כלשהי", או לכל הפחות הם יכולים לדמיין שהמציאות יכלה להיות אחרת. עצם האפשרות לדמיין מציאות אחרת היא שורש הסבל.

מדוע אנשים עדיין סובלים גם כשהם חושבים שהמצב לא משתנה?

יש מקרים שבהם אדם משלים עם מצב מסוים, למשל עם כך שבן הזוג לא רוצה אותו יותר, או שבן משפחה נפטר. ברגע שנראה לו שזה לגמרי סופי - הוא מרפה מהניסיון לשנות את המציאות. אולם לעתים קרובות עדיין נותר ספק: "אולי בכל זאת יש סיכוי לשנות?", "אולי לא הכל אבוד?".

בדוגמה של גבר שבחורה זרקה אותו, הוא סובל כי הוא מרגיש שאולי עדיין יש סיכוי שהיא תרצה אותו חזרה. אם הוא היה משוכנע ב - 100 אחוז שאין סיכוי, הוא היה מפסיק לסבול דווקא מאותו רצון. אבל למעשה, הוא לעולם לא יכול להיות בטוח במאה אחוז, כי תמיד קיים סיכוי שיקרה משהו לא צפוי.

מהן הדרכים להתמודד עם סבל במצב שנחווה כמחויב?

על פי ההסבר בשיחה, יש שתי דרכי התמודדות עיקריות:
  • לשכנע את עצמך שהמצב באמת בלתי ניתן לשינוי (כלומר "מחויב") - ואז, באופן יחסי, תפסיק לרצות לשנות אותו ותסבול פחות. כך קורה שלפעמים אדם משלים עם העובדה ש"זהו, אי אפשר להחזיר אותו לחיים" או "אין שום אפשרות שהיא תרצה אותי", ובצורה חלקית הסבל מתמתן.
  • לנסות למצוא פתרון או שינוי בכל זאת - כלומר, לשמור על נקודת המבט שיש אפשרות לשנות את המצב. אבל זה מעורר סבל כל עוד הרצון לשנות לא מתממש או לא ברור כיצד לממש אותו. מצד שני, אם באמת יימצא פתרון לאותו מצב שנראה מחויב, הרי שהסבל עשוי להיעלם או לפחות לפחת.
אליעד מוסיף שלאדם יש בפועל אפשרות לדמיין כמעט כל שינוי שהוא, ואפילו למצוא פתרונות הנראים דמיוניים לחלוטין. אבל לא כל אחד באמת רוצה להתעקש לחפש פתרון כזה. חלק מהאנשים מעדיפים להגיע לקבלה והשלמה, וחלק בוחרים לבדוק שוב ושוב אם בכל זאת ניתן לשנות.

האם באמת קיים מצב מחויב ב - 100 אחוז?

עולה רעיון שבאופן מוחלט, שום דבר לא באמת מחויב. לדוגמה, אנחנו חושבים "מוות הוא דבר ודאי", אבל אם מישהו היה נחוש בצורה יוצאת דופן ודרש פתרון לאפשרות להחזיר את הבן שלו לחיים, אולי היה מתחיל לחפש הסברים רדיקליים שדוחים את המובן מאליו. זו מחשבה שנראית בלתי הגיונית, אך היא מלמדת שאפילו לגבי דברים שברור לנו שהם "מחויבים", ניתן תמיד לערער ולומר "אולי זה לא באמת סופי".

מצד שני, רוב האנשים מקבלים שיש מצבים שאינם ניתנים לשינוי, משלימים עם כך וכך מקטינים את הסבל. אבל עצם הידיעה המוחלטת לא באמת אפשרית, כי תמיד יש לאדם היכולת להטיל ספק ולדמיין מציאות אחרת.

כיצד מתקשר הנושא לחיסרון תמידי?

במהלך השיחה צוינה האפשרות שתמיד יהיה חיסרון כלשהו במציאות. אפילו אם אדם מבין בשכל שאין פתרון מוחלט לחיסרון, עדיין קיים אצלו ספק קטן שאולי כן יש פתרון מלא. הספק הזה משאיר אותו בחיפוש, ויכול לגרום סבל, אבל גם מזמין אפשרות להעמיק ולחקור.

יש מי שאומר "טוב, הבנתי שלעולם אמצא חסרונות במציאות, אז אני מקבל את זה כסופי", וכך הוא ממשיך בחייו עם מידה מסוימת של השלמה. יש מי שאומר "לא, אני לא מוכן לקבל את זה, אני רוצה פתרון מוחלט שיסלק את הסבל לגמרי", והוא יוצא לחיפוש אבסולוטי יותר.

מהו המסר המרכזי?

הרעיון המרכזי הוא שכדי לא לסבול ממשהו, צריך להפסיק לרצות את ההפך שלו. אם אדם באמת מאמין ב - 100 אחוז שאין אפשרות לשנות את המצב, או שאין לו עניין לשנות אותו, הסבל קטן. אבל בפועל, אין שום דבר שנתפס כבלתי אפשרי לחלוטין, ותמיד קיים ספק. כאשר הספק מתעורר, מתעוררת גם התקווה לשינוי או הרצון שמשהו יהיה אחרת, ובכך חוזר הסבל.

בסיכומו של דבר, אפשר להתמודד עם הסבל או על ידי קבלה והשלמה (יחסית), או על ידי בחינה מחודשת וחיפוש דרכים לשנות את המצב, גם אם על פניו הוא נראה מחויב. בכל מקרה, ההבנה שכל עוד יש ספק, תיתכן אפשרות לשינוי, יכולה להסביר מדוע אנשים ממשיכים לסבול, גם במצבים שנראים "סגורים" או "סופיים".
אנחנו עכשיו נדבר על נושא של "דבר שהוא מחויב לא גורם לסבל", אוקי מה זה אומר לך מה אתה רוצה להבין בזה?

ש: אני רוצה להבין בזה כמה דברים.

אליעד: כמה דברים לא מספיק אחד כמה דברים?

ש: לא אני אומר אחד כשאתה אומר שמחויב כי לא יודע יש עוד כל מיני דברים, הכוונה למחויב שאני מודע אליו או מחויב שאני לא מודע אליו?

אליעד: אני אסביר לך את הכוונה, לא אתה ניסית אני אסביר לך מה הכוונה "מחויב לא גורם לסבל" נניח לדוגמא הבאת דוגמא למוות נגיד לדוגמא שמת לך מישהו ואתה סובל מזה שהוא מת.

ש: אחרי הקבורה אני מבין שזה כאילו.

אליעד: "איך יכול להיות מחויב לי שהוא מת" סובל מזה שהוא מת כי היה פעם בחור קראו לו אליעד הוא אמר אם אתה תהיה בטוח שלא יכול להיות אחרת אתה לא תסבול. עכשיו בא ניקח דוגמא ספציפית בן אדם מת והמשפחה סובלת מכך שהוא מת עכשיו לכאורה הוא מת מה אתה סובל אתה יודע שהוא מת כי הוא מת. קודם כל תראה, קודם כל ברמה העקרונית צריך לבדוק האם אתה סובל מעצם זה שהוא מת או אתה סובל מדברים אחרים כגון לדוגמא מהגעגועים שאתה מתגעגע אליו מזה שחסר לך ממנו דברים מסוימים, למה כי תראה בן אדם אומר לך "אני לא סובל מעצם זה שהוא מת כי זה שהוא מת הוא כבר מת אין מה לעשות אבל סובל מזה שמתגעגע אליו" תגיד לו " אבל למה אתה סובל אבל הוא מת", "נכון אבל אולי אני יכול למלא את הגעגוע הזה בצורה אחרת".

ש: הגעגוע אליו כאילו לא אמור להיות מחויב אצלו.

אליעד: לא מחויב יפה כי אם היית בטוח שהוא מת ושאתה חייב להתגעגע טוב חייב זה מה יש. אני רוצה להסביר לך את זה עוד פעם תקשיב, כדי לסבול על משהו אתה צריך לרצות את ההפך שלו, כדי לסבול מכך שחותכים לך את היד אתה צריך לרצות שלא יחתכו לך את היד כדי לסבול על משהו צריך לרצות את ההפך שלו. עכשיו אם אתה תגיע למצב שאתה חושב מחויב שיחתכו לי את היד במובן כזה שאתה אפילו לא יכול לדמיין מצד שבו לא חותכים לך את היד לא תסבול מכך שחותכים לך את היד כי לא תוכל להעלות על דעתך אפשרות שונה מהמצב הקיים, כדי לסבול אתה צריך להגיע למצב שאתה אפילו לא מסוגל לדמיין מציאות שונה ממה שקורה.

ש: רגע לדמיין אובייקטיבית או סובייקטיבית?

אליעד: סובייקטיבית, מה זה לדמיין מי מדמיין אתה מדמיין זה סובייקטיבי.

ש: לא הבנתי סובייקטיבי אצל מי זה משתנה.

אליעד: כדי לא לסבול אתה צריך להגיע למצב שאתה לא יכול לדמיין את ההפך, עכשיו אני אחסוך לך אין לך אפשרות שאתה לא יכול לדמיין את ההפך לא משנה מה קורה לך אתה תמיד יכול לחשוב על ההפך שלו ולכן אתה תמיד סובל זה הכל.

ש: אז איך מטפלים בבן אדם?

אליעד: עכשיו לפעמים בן אדם מאמין, לפעמים בן אדם לא מספיק חכם והוא מאמין במאה אחוז ואם גורמים לו לחשוב, אני אתן לך דוגמא נגיד גבר בא ואומר שבחורה זרקה אותו והוא רוצה אותה אם הוא ישתכנע במאה אחוז שהיא לא רוצה אותו הוא משחרר, למה כי למה הוא כואב לו הוא אומר "אולי היא תרצה אותי עכשיו" אבל אם מסבירים לו במאה אחוז שהיא לא יכולה יותר לרצות אותו אז אוקי לא רע לו יותר יכול להיות שיהיה לו רע, הרע יכול להיות מהספק אולי היא יכולה בכל זאת לרצות.

עכשיו אם בא בן אדם ואומר "תראה רע לי" אני אומר לו ז"את אומרת שאתה חושב שהיא יכולה לרצות אותך אבל למה אתה חושב שהיא יכולה לרצות אותך" ואז הוא יגיד לי "כי..." אני אגיד לו אז לך תבדוק את זה ואם הוא אומר "כן בדקתי עשיתי, בדקתי זה לא עבד" אני אומר לו "אוקי אז מה אתה חושב שהיא יכולה לרצות אותך או לא?". עכשיו לא משנה מה האמת, מה האמת שהיא תמיד יכולה לרצות אותו האמת היא שהיא תמיד יכולה לרצות אותו והאמת היא שלא משנה כמה שהוא יגיד שהוא שכח אותה הוא עדיין זוכר אותה עוד לפני שהוא הכיר אותה הוא כבר סבל מזה שהיא לא רוצה אותו כי אתה תמיד סובל בכל מקרה בפוטנציאל מזה שלא כל האישות רוצות אותך אלא מה שבאופן יחסי הוא חושב שהיא לא יכולה לרצות אותו ואז הוא שוכח אותה.

ש: אז איך באמת אתה מטפל בא נגיד, איך באמת אפשר לטפל בו?

אליעד: כלום אני או שאני משכנע אותו שזה לא אפשר ואז ממילא הוא לא רוצה את זה או שאני משכנע אותו שזה אפשר ואז הוא עושה את זה. מה האמת, האמת האמיתית שכל דבר אפשר ואתה תמיד תסבול קצת מכך שלא השגת את הדבר אם אתה רוצה פתרון אז אתה צריך ללכת לחשיבה האבסולוטית שבא אין הבדל ואז ממילא אין שום חיסרון אבל באופן יחסי אנשים כשהם בטוחים שמשהו לא אפשרי לפתור הם לא מנסים לפתור ואם הם מנסים לפתור אז אני אומר לו "איך יכול להיות אבל אין לזה פתרון" ואז או שהוא חושף את הפתרון.

ש: או?

אליעד: או שהוא נכנע שאין פתרון, אני חושב שיש פתרון תמיד אבל אני לא אתעקש להגיד לבן אדם "יש פתרון". הוא אומר "רע לי על משהו" עכשיו אני חושב שיש פתרון לא משנה מה הבעיה יש פתרון, הבן שלך מת אתה רוצה להחזיר אותו אפשר, "מה איך אפשר?", "אוקי אתה צודק נכון אי אפשר הוא מת נכון תשחרר זה החיים הוא מת" אם הוא יגיד "לא אני לא מוכן לא אכפת לי שהוא מת, אני רוצה להחזיר אותו" אני אגיד לו "אבל אי אפשר" הוא יגיד "לא אכפת לי שאי אפשר אני רוצה שאפשר" אני אגיד לו "מה השתגעת אבל הוא מת אי אפשר להחזיר אותו" הוא יגיד לי "כן השתגעתי אני רוצה להחזיר אותו למרות שהוא מת", "אוקי אפשר לדבר איתך עכשיו, בא תנסה לחשוב למה אתה חושב שהוא מת", "אני ראיתי אותו מי אמר אולי הוא לא מת, "מה זה משנה אם הוא מת" להתחיל לשים כל מיני דברים שנראים לא הגיוניים אבל זה רק אם הוא בוחר להשתגע אבל אם הוא אומר "לא מה פתאום, טוב הבנתי הוא מת" אז אתה גם לא רצית קודם אותו כל כך אם קודם היית רוצה אותו לא היית אומר "הוא מת וזהו", מה זה "הוא מת וזהו" אני אחזיר אותו למרות שהוא מת.

מה האמת שכל דבר אפשר לפתור אותו השאלה אם אתה רוצה, עכשיו אני לא אכריח את הבן אדם לפתור את הבעיה שלו אם הוא לא רוצה לפתור את הבעיה ומספק אותו שהוא באופן יחסי חושב שאין פתרון והוא משחרר "סבבה סע לשלום" אבל אם הוא יגיד "לא מעניין אותי כלום אני רוצה פתרון למרות שאי אפשר" אני אפתור לך את הבעיה. נגיד שבא בן אדם ואני אומר לו "תקשיב תמיד יש חיסרון" זאת גם אחת מהתשובות "טוב תראה בכל מקרה יש חיסרון תתקדם קדימה" רוב האנשים מבינים שתמיד יש חיסרון ומתקדמים קדימה, הוא אומר "מחויב לי שתמיד יש חיסרון, נכנעתי תמיד יש חיסרון זה מה יש" אתה מבין אבל יש בן אדם שהוא אומר "לא אכפת לי תמיד יש חיסרון, אני רוצה פתרון למרות שתמיד יש חיסרון", עכשיו אם הוא ישכנע אותי שהוא באמת רוצה פתרון הוא יקבל את הפתרון.

ש: אבל אם מישהו סובל ורוצה את הפתרון כאילו?

אליעד: הוא לא באמת רוצה אותו הוא באופן יחסי רוצה את הפתרון.

ש: לא גם לא מספק אותו.

אליעד: לא מספק אותו זה רק כי הוא חושב שיש פתרון אם משהו לא מספק אותך זה רק כי אתה חושב שאפשר אחרת, אם אתה מבין משהו וזה לא מספק אותך זה רק כי אתה חושב שאתה יכול להבין יותר טוב אחרת.

ש: יש שמה את הדוגמא של כעס?

אליעד: לא זה נדבר בנפרד.

ש: בסדר כי זה יכול להיות קשור עדיין.

אליעד: הכל קשור, טוב זה הבנת פחות או יותר את הרעיון מה הבנת?

ש: שאם בן אדם שבאופן יחסי הוא מבין שזה משוכנע שזה מחויב אז באמת זה לא יציק לו זאת אומרת בדוגמא.

אליעד: האם באמת יש אפשרות שבן אדם יהיה משוכנע במאה אחוז שמשהו מחויב?

ש: לא.

אליעד: לא, באופן יחסי כן באופן מוחלט לא, באופן יחסי לא אין אפשרות כי שום דבר לא מחויב מה לעשות.

ש: שיהיה משוכנע שמה?

אליעד: האם יש אפשרות שבן אדם יהיה משוכנע במשהו שהוא במאה אחוז חייב לקרות לא כי באופן אבסולוטי שום דבר לא חייב לקרות אפילו דבר מצד השכל, נגיד שרע לך מזה שאתה מבין שתמיד יהיה לך חיסרון לכאורה זה מחויב והשכל מבין שתמיד יהיה חיסרון מחויב, "אז אם אני מבין בשכל שתמיד יהיה חיסרון איך זה שרע לי מזה שתמיד יש לי חיסרון" תשובה כי בלב שלך יש לך ספק האם באמת השכל שאומר שתמיד יש חיסרון הוא נכון או לא, "מה זאת אומרת מחויב זה היגיון פשוט שתמיד יש חיסרון כי שום דבר לא שלם" אבל לא בטוח כי ברגע שיש לך ספק האם השכל שלך צודק או לא מהצד שהשכל לא צודק אז אין חיסרון תמיד, אין שום חיסרון אף פעם ולכן אתה תמשיך לחפש עד שאתה תגיע למוחלט ושמה אין שום חיסרון וסיימת לחפש. טוב זה הבנו?
ספק באמת רוצה מעדיף טענות תפיסות הטלת ספק אין שינוי מטפל לאהוב רק אותי הלוגיקה של הסבל מודעות אובדן אושר אושר וסבל אושר יחסי אושר מוחלט האושר הלוגיקה הלוגיקה של האושר הלוגיקה של הסבל המתמטיקה של האושר הנוסחא של האושר הנוסחה של האושר הרגשה התמודדות התמודדות עם התמודדות עם אובדן חוויה חוויות חיסרון חסרון חסרונות יש חיסרון לא מחוייב לא מחוייב להרגיש לא מחוייב להרגיש רע לא תמיד יש חיסרון להרגיש להרגיש רע להתמודד עם אובדן לוגיקה מוחלט מוחלטות מחויב מחוייב מחוייב להרגיש רע מתמטיקה נוסחא נוסחה סבל רגישות רגש רגשות תחושה תחושות תמיד יש חיסרון
אושר, דיכאון ועצבות, להיות מאושר, אושר מוחלט, אושר יחסי, למה קשה למצוא אושר, למה קשה להיות מאושר, סוגי אושר מנוגדים, סוגי אושר משלימים, להיות רק מאושר, רק אושר - חלק 3
אושר, דיכאון ועצבות, להיות מאושר, אושר מוחלט, אושר יחסי, למה קשה למצוא אושר, למה קשה להיות מאושר, סוגי אושר מנוגדים, סוגי אושר משלימים, להיות רק מאושר, רק אושר - חלק 3 ואם האדם באמת בלב שלם, מקבל ... ישר בעיניים, והאדם מישיר מבט לתוך החיסרון, והאדם מקבל את החיסרון ומאושר מהחיסרון, כפי מה שהוא, בלי שום סיבה ובלי שום תנאי. ואם האדם מצליח באמת, להיות מאושר מחיסרון כלשהו, בלי שום סיבה ובלי שום תנאי. הרי שממילא, המצב התודעתי הזה, מוביל לכך, שהאדם יהיה מאושר מכל החסרונות האפשריים, בלי שום סיבה ובלי שום תנאי. כי אם יש סיבה, למה האדם מאושר מחיסרון אחד יותר מאשר מחיסרון אחר, הרי שזה אושר עם תנאים, שהוא לא אושר מוחלט. ואם האושר הוא מוחלט, בלי שום תנאים כלל, אז ממילא, הוא כלפי כל הדברים כולם. וזה בעצם אומר, שאם האדם באמת, לא רוצה, ולא מחפש אושר מוחלט, אם זה באמת, בלב שלם ובאופן מוחלט, הרי שזה אומר, שהאדם באופן מוחלט, מקבל ומאושר באופן מוחלט, לפחות טיפה אחת של רע. כי אם האדם לא מצליח להיות מאושר באופן מוחלט, אפילו לא מטיפה אחת של רע, הרי שממילא זה אומר, שהאדם באופן יחסי, כן מחפש אושר מוחלט, לפי כמה שהוא לא מאושר מהרע. ואם האדם הגיע למצב של אושר מוחלט, או אם האדם הגיע למצב שבו, הוא באופן מוחלט, לא מחפש אושר מוחלט, שזה בדיוק אותו הדבר ממש, הרי שזה ... האדם מקבל באופן מוחלט, אפילו טיפה אחת של רע. ואז ממילא זה אומר, שהאדם מאושר בלי תנאים ובאופן מוחלט, גם מכל הרע כולו. כי האושר שהוא בלי תנאים כלפי דבר אחד, הוא מתרחב ... את האדם, גם כלפי כל שאר הדברים שיש בעולם. ואז ממילא, לא שייך שהאדם יחפש אושר יחסי. והאדם מחפש אושר יחסי, רק משום שהוא מחפש את האושר המוחלט, שהוא לא רוצה להרגיש שום רע, ואז הוא מחפש כמה שיותר טוב. ונמצא אם כן, כי החיפוש אחרי אושר מוחלט, הוא זה שמניע את החיפוש אחרי אושר יחסי. והרצון של האדם להרגיש רק טוב, הוא ...
אושר, דיכאון ועצבות, להיות מאושר, אושר מוחלט, אושר יחסי, למה קשה למצוא אושר, למה קשה להיות מאושר, סוגי אושר מנוגדים, סוגי אושר משלימים, להיות רק מאושר, רק אושר - חלק 1
אושר, דיכאון ועצבות, להיות מאושר, אושר מוחלט, אושר יחסי, למה קשה למצוא אושר, למה קשה להיות מאושר, סוגי אושר מנוגדים, סוגי אושר משלימים, להיות רק מאושר, רק אושר - חלק 1 ובו יתבאר, העניין של האושר ושל איך להיות מאושר? ויתבאר, מהו אושר מוחלט ומהו אושר יחסי? ויתבאר, מהו ההבדל שבין שני סוגי האושר האלו? ויתבאר, כיצד החיפוש אחרי אושר מוחלט, גם מחזק וגם מחליש, את האושר היחסי? ויתבאר, כיצד המרדף אחרי אושר יחסי, מחליש וגם מחזק את האושר המוחלט? ויתבאר גם, למה קשה להיות מאושר? ולמה קשה למצוא אושר? ולמה דווקא הרצון להיות מאושר, למה הוא יכול להחליש את האושר? ולמה לפעמים, דווקא הרצון להיות מאושר, דווקא הוא יוצר דיכאון ועצבות? ולמה לפעמים, דווקא הדיכאון ועצבות וחוסר הרצון להיות מאושר, למה דווקא הם יוצרים אושר? ועוד. ומי שיתבונן בעניין יראה, שיש שני סוגים של אושר. יש אושר יחסי ויש אושר מוחלט. ואושר יחסי פירושו, אושר, שהאדם מ
אושר, דיכאון ועצבות, להיות מאושר, אושר מוחלט, אושר יחסי, למה קשה למצוא אושר, למה קשה להיות מאושר, סוגי אושר מנוגדים, סוגי אושר משלימים, להיות רק מאושר, רק אושר - חלק 2
אושר , דיכאון ועצבות, להיות מאושר, אושר מוחלט, אושר יחסי, למה קשה למצוא אושר, למה קשה להיות מאושר, סוגי אושר מנוגדים, סוגי אושר משלימים, להיות רק מאושר, רק אושר - חלק 2 כי לחפש אושר מוחלט, פירושו, להפסיק לחפש אושר יחסי. כי אושר מוחלט פירושו, רק להיות מאושר, ולהיות במצב של רק אושר, שאין בו שום דיכאון ועצבות כלל. ומאחר ששום דבר בעולם אינו מושלם, ממילא זה אומר, שמי שחושב למצוא אושר מוחלט, כלפי דבר כלשהו, הוא לעולם לא ימצא אושר מוחלט שכזה. כי כל דבר בעולם, יש בו גם חסרונות כלשהם. ולכן, לעולם, האושר לא יהיה מוחלט, ביחס לדבר מוגדר כלשהו. ומי שרוצה להרגיש אושר מוחלט, דהיינו, לחוות אושר בשלמות ובלב שלם כלפי דבר כלשהו, עליו ... הוא יצליח לשנות את צורת החשיבה שלו, ולהביא אותו למצב כזה, שבו, הוא לא יראה שום חיסרון בשום דבר בעולם. שאז ורק אז, האדם יכול לחוות אושר מוחלט ומלא בלב שלם. שהאדם מלא באושר, ומחובר בהרמוניה מלאה עם כל המציאות כולו, בלי שום תנאים ובלי שום סיבה. ולמצוא אושר מוחלט, זה אפשרי, על ידי שינוי צורת החשיבה של האדם. וכאשר האדם מחפש אושר יחסי, הרי שבכך הוא בעצם מרחיק את עצמו מלמצוא אושר מוחלט. שכדי למצוא אותו, לשם כך צריך להפסיק לחפש דבר מוגדר כלשהו, שאפשר להיות מאושר ממנו בגלל היתרונות היחסיים שלו. אלא, צריך להתחיל לנסות להיות מאושר מכל דבר, כולל החסרונות שלו. ומנקודת המבט הזו שביארתי לעיל, אושר יחסי ואושר מוחלט, הם סוגי אושר מנוגדים אחת לשנייה. כי הרצון של האדם להשיג אושר מוחלט, מרחיק את האדם מלמצוא
סוגים של אושר, מבצע שובו אחים, תחושת חוסר אושר, תחושת אושר מוחלט, תחושת חוסר סיפוק, תחושת אושר יחסי, להשיג אושר, להרגיש מאושר, לרצות אושר
סוגים של אושר, מבצע שובו אחים, תחושת חוסר אושר, תחושת אושר מוחלט, תחושת חוסר סיפוק, תחושת אושר יחסי, להשיג אושר, להרגיש מאושר, לרצות אושר
... של אושר, מבצע שובו אחים, תחושת חוסר אושר, תחושת אושר מוחלט, תחושת חוסר סיפוק, תחושת אושר יחסי, להשיג אושר, להרגיש מאושר, לרצות אושר האם אפשר להשיג אושר מוחלט? הרבה אנשים מתמודדים עם תחושת חוסר סיפוק בחיים, והם מרגישים שהם אף פעם לא מאושרים במאה אחוז. אליעד כהן מסביר בצורה מפורטת ועמוקה כיצד עובד המנגנון הפנימי של הרצון לאושר, למה אנשים לא מצליחים להיות מרוצים באופן מוחלט, וכיצד בכל זאת אפשר להשיג את אותו אושר מוחלט ובלתי תלוי. למה אנשים לא מצליחים להיות מרוצים במאה אחוז? ראשית, אליעד מבהיר שהמשפט אני אף פעם לא מרוצה הוא לא מדויק. למעשה, האדם לפעמים כן מרוצה, אבל ... דרך השכל, והם מגיעים למסקנה שאולי אין פתרון, כלומר, שאין אפשרות להגיע לאושר מוחלט. אבל אליעד מסביר שזו לא נחמה שלמה, כי האדם לא יכול להיות בטוח לגמרי שאין פתרון. תמיד יישאר ספק קטן בתוך השכל, ותמיד תהיה אפשרות שאולי יש פתרון שעדיין ... - דבר שהוא מוחלט לגמרי ואין לגביו ספק. לכן, גם אם אדם משתכנע שאין פתרון שכלי לאושר המוחלט, זה לא מספק אותו לגמרי, כי עדיין יש מקום בתודעה שאומר ואולי בכל זאת יש פתרון מחוץ לשכל שאני לא מכיר. מה הקשר בין אושר יחסי לאושר מוחלט? אליעד מבדיל בין שני סוגים של אושר: אושר יחסי ואושר מוחלט. אושר יחסי הוא המצב המוכר לכולם - מצב שבו אדם מרגיש טוב אך גם חווה חיסרון. לעומתו, אושר מוחלט הוא מצב שבו לא חסר דבר כלל. לפי אליעד, הדרך להשיג אושר מוחלט היא באמצעות הטלת ספק מוחלטת ברצונות ובתפיסות של האדם, כולל הטלת ספק בעצם ההבדל בין חיסרון לבין שלמות. כאשר אדם מטיל ספק בשאלה האם יש הבדל בין להרגיש חסרון לבין לא להרגיש חסרון? - הוא יכול להגיע למצב של אושר מוחלט. כשהאדם שואל את עצמו באמת ובתמים האם יש הבדל בין אושר מוחלט לאושר יחסי, הוא עלול לגלות שהוא לא יכול להיות בטוח שיש הבדל, ולכן הוא לא יכול יותר לרצות דווקא אושר מוחלט. וכאשר הוא כבר לא רוצה דווקא את האושר המוחלט, ממילא הוא מוצא את עצמו במצב של אושר מוחלט. למה אנשים לא משיגים את האושר המוחלט? אליעד מבהיר שאנשים אומרים שהם רוצים אושר מוחלט, אך אינם מוכנים להשקיע את המאמץ הנדרש לשם כך. הוא מדגים את זה בצורה דרמטית באמצעות הדוגמה הבאה: אם למשל היו מאיימים על מדינת ישראל במתקפה גרעינית ... האבסולוטי. יש הבדל עצום בין מאמץ מוחלט לבין מאמץ יחסי. אנשים אומרים אני רוצה אושר מוחלט, אבל בפועל לא משקיעים מאמץ מוחלט להשיג אותו, אלא רק מאמץ יחסי. אם אדם באמת היה רוצה אושר מוחלט, הוא היה משקיע כל מאמץ אפשרי, כולל הטלת ספק מוחלטת בכל רצון ובכל מחשבה שיש לו. העובדה שהוא לא עושה זאת מעידה שהוא לא רוצה את זה מספיק. כיצד אפשר להשיג ...
אושר יחסי, אושר מוחלט, איך להיות מאושר? אושר בלי תנאים, אושר בלי סיבה, אושר עם תנאים, אושר עם סיבה, הדרך אל האושר, טוב יחסי, טוב מוחלט, חשיבה יחסית, חשיבה מוחלטת
אושר יחסי, אושר מוחלט, איך להיות מאושר? אושר בלי תנאים, אושר בלי סיבה, אושר עם תנאים, אושר עם סיבה, הדרך אל האושר, טוב יחסי, טוב מוחלט, חשיבה יחסית, חשיבה מוחלטת
אושר יחסי, אושר מוחלט, איך להיות מאושר? אושר בלי תנאים, אושר בלי סיבה, אושר עם תנאים, אושר עם סיבה, הדרך אל האושר, טוב יחסי, טוב מוחלט, חשיבה יחסית, חשיבה מוחלטת מה ההבדל בין אושר יחסי לאושר מוחלט? כדי להבין איך להיות מאושר, צריך קודם להבין שיש שני סוגים עיקריים של אושר: אושר יחסי ואושר מוחלט. רוב האנשים חווים אושר יחסי בלבד. אושר יחסי הוא מצב שבו האדם חווה תחושת סיפוק או הנאה בעקבות התגשמות רצון מסוים. למשל, כאשר אדם רוצה לשתות קפה והוא שותה קפה, הוא מרגיש אושר. אבל זהו אושר זמני וחולף, מפני שברגע שהרצון מתמלא, מתעורר רצון חדש, והאושר הקודם נעלם. אם לאחר זמן קצר האדם ירצה משהו אחר, האושר שהיה לו מהקפה כבר לא יספיק והוא יתחיל לחפש אושר חדש. לעומת זאת, אושר מוחלט הוא מצב שבו האדם חווה סיפוק מוחלט שאינו תלוי בשום דבר חיצוני. במצב של אושר מוחלט, אין הבדל בין מצבים טובים למצבים רעים. האדם נמצא במצב נפשי שבו כל ... נתפס כחוויה טובה באותה מידה, ללא קשר לתוכן הספציפי של האירוע. לדוגמה, אם האדם נמצא במצב של אושר מוחלט, גם אם יקרה לו הדבר הגרוע ביותר מבחינת אנשים אחרים, הוא עדיין ירגיש מאושר. אפילו סבל, חולי או אובדן לא יכולים לפגוע באושרו. באותה מידה, אם הוא יקבל את כל מה שהוא רוצה, לא ייתווסף לו אושר נוסף מעבר לזה שהוא כבר חווה. מה ההבדל בין חשיבה יחסית לחשיבה מוחלטת? כדי להבין את ההבדל בין אושר יחסי למוחלט, יש להבין את ההבדל בין חשיבה יחסית לבין חשיבה מוחלטת. חשיבה ... הזו מובילה למצב שבו לאדם כבר אין העדפות, והוא מקבל את המציאות כפי שהיא באופן מוחלט. איך להשיג אושר בלי תנאים? כדי להשיג אושר ללא תנאים, אדם חייב להשתחרר לגמרי מהתלות בכל גורם חיצוני. המשמעות היא שלא ... להגיע למצב שבו גם השגת דבר רצוי וגם אי - הגשמתו נתפסים אצלו באותה מידה של שלווה פנימית. הקושי באושר ללא תנאים הוא שהאדם לרוב חושב שהוא יוכל להגיע אליו רק אחרי שישיג דברים מסוימים (כמו כסף, זוגיות או בריאות). אבל החשיבה הזו סותרת את עצם הרעיון של אושר ללא תנאים. כי אם הוא מתנה את ה
טוב אמיתי, טוב שקרי, טוב בלתי תלוי, אושר תמידי, אושר פנימי, אושר חיצוני, אושר לא תלוי, אושר זמני, תמיד מאושר, לחשוב חיובי, חשיבה חיובית, אושר נצחי, אושר ללא סיבה, לא לרצות כלום, לחשוב טוב
טוב אמיתי, טוב שקרי, טוב בלתי תלוי, אושר תמידי, אושר פנימי, אושר חיצוני, אושר לא תלוי, אושר זמני, תמיד מאושר, לחשוב חיובי, חשיבה חיובית, אושר נצחי, אושר ללא סיבה, לא לרצות כלום, לחשוב טוב
... אמיתי, טוב שקרי, טוב בלתי תלוי, אושר תמידי, אושר פנימי, אושר חיצוני, אושר לא תלוי, אושר זמני, תמיד מאושר, לחשוב חיובי, חשיבה חיובית, אושר נצחי, אושר ללא סיבה, לא לרצות כלום, לחשוב טוב מהו טוב אמיתי ומהו טוב שקרי? בהרצאה, נדונה השאלה ... כדי להרגיש טוב, אלא רק לרצות את התחושות שמלווות את אותם דברים. האם טוב תמידי אפשרי? אחת השאלות שנדונות בהרצאה היא האם ניתן להשיג אושר תמידי, או האם האושר הוא תמיד תלוי במצבים חיצוניים, כמו השגת מטרות או מילוי רצונות. אליעד טוען כי טוב אמיתי הוא אושר שאינו תלוי במצבים חיצוניים, כלומר, אדם יכול למצוא את טובתו הפנימית גם כשדברים לא ... רוצה. לדוגמה, אם אדם רעב וצריך לאכול פיצה כדי לספק את רצונו, תחושת הטוב שלו נובעת לא רק מהאוכל עצמו אלא ממילוי הרצון של הגוף, ולכן האושר הוא שולי וקשור להשגת מטרות. מהו אושר פנימי ומהו אושר חיצוני? בהקשר של אושר פנימי מול אושר חיצוני, אליעד מציין שהאושר החיצוני תלוי בתנאים משתנים: תוצאה של פעולות או השגת רצונות. האושר הפנימי, לעומת זאת, נובע מתוך האדם עצמו ואינו תלוי בגורמים חיצוניים. כך, אם אדם לא ... החיובית, אנשים יכולים להתחיל להבין שלא כל דבר תלוי במציאות החיצונית, אלא במידה רבה בתפיסת העולם הפנימית שלהם. האם אפשר להיות תמיד מאושר? בהמשך, אליעד מעלה את השאלה אם אפשר להיות תמיד מאושר. הוא מציין כי אושר תמידי, שהוא לא תלוי בהשגת רצונות או בצורת חיים מסוימת, הוא מציאות שניתן להשיג רק אם ... את השקט בתוכך. באמצעות הרגשה פנימית של נחת ושלמות, ניתן להתנסות בשקט לא תלוי במצבים חיצוניים. מהו טוב אמיתי? מהו טוב שקרי? האם אושר תמידי אפשרי? מהו אושר פנימי? מהי החשיבה החיובית? מהו הרצון האמיתי? כיצד להגיע לשקט פנימי? ...
אושר בשלמות מהו, להיות מאושר בשלמות, אושר מזוכך, רק מאושר, להרגיש רק טוב, טוב בלי רע, יתרון בלי חיסרון, אושר בלי סבל, לחשוב רק טוב, חשיבה חיובית, אושר רגעי, אושר זמני, אושר אמיתי
אושר בשלמות מהו, להיות מאושר בשלמות, אושר מזוכך, רק מאושר, להרגיש רק טוב, טוב בלי רע, יתרון בלי חיסרון, אושר בלי סבל, לחשוב רק טוב, חשיבה חיובית, אושר רגעי, אושר זמני, אושר אמיתי
אושר בשלמות מהו, להיות מאושר בשלמות, אושר מזוכך, רק מאושר, להרגיש רק טוב, טוב בלי רע, יתרון בלי חיסרון, אושר בלי סבל, לחשוב רק טוב, חשיבה חיובית, אושר רגעי, אושר זמני, אושר אמיתי מה ההבדל בין אושר רגיל לאושר מזוכך ואמיתי? אליעד כהן מסביר את המושגים אושר ואושר מזוכך בצורה מקיפה. הוא דן בשאלה האם ניתן להיות מאושר באופן מוחלט ומסביר את ההבדלים בין אושר רגעי, אושר זמני ואושר אמיתי. לפי ההסבר של אליעד, רוב האנשים חווים אושר רגעי, כזה שמתרחש כאשר הם מתמקדים בדברים הטובים ומתרחקים מהמחשבה על החסרונות או הסבל שבחיים. האושר הרגעי הזה מתבטא בכך שברגע מסוים יש הרגשה טובה מאוד, אבל לאחר זמן קצר האדם נזכר שיש חסרונות, ואז האושר חולף. אושר מזוכך, לעומת זאת, מוגדר על ידי אליעד כהרגשה של טוב מוחלט ללא שום חסרון. לדבריו, אושר כזה חייב להיות מוחלט, כלומר, מצב שבו האדם לא מודע לחסרונות כלל. כאשר האדם מודע שיש לו גם חסרונות, האושר כבר לא יכול להיות מוחלט ומזוכך. כך שאליעד מסביר שאם יש לך אפילו מעט מודעות לסבל או חסרון, לא תוכל להיות באמת מאושר באופן שלם. הוא מדגיש שאושר אמיתי חייב להיות משוחרר לחלוטין ממחשבה שלילית, אפילו ברמת הזיכרון. האם ניתן להרגיש אושר מלא בזמן שיש מודעות לחסרונות? אליעד דן באפשרות שאדם יהיה מאושר באמת גם כשהוא מודע לכך שקיים חסרון. הוא מסביר שזה בלתי אפשרי אם מדברים על אושר מזוכך, אך כן אפשרי אם מדובר על אושר רגיל, רגעי או זמני. אליעד טוען שאושר מלא חייב לכלול שכחה מוחלטת של החסרונות. כל עוד האדם מודע לכך שיש חיסרון, הוא בעצם לא מאושר באופן מוחלט, כי המודעות הזו יוצרת השוואה בין הטוב לרע, ובכך מפחיתה מהטוהר של התחושה החיובית. דוגמה לכך היא תחושה של התאהבות: אדם מאוהב יכול להרגיש שהוא שוכח את עצמו, כלומר, באותו רגע אין לו מודעות לבעיות ולחסרונות, ואז הוא חווה אושר מזוכך ומלא. לעומת זאת, ברגע שבו הוא מתחיל לחשוב על הבעיות או החסרונות, אפילו באופן קטן, ה
אושר בחיים, להיות מאושר בחיים, מהו אושר, אושר זמני, אושר נצחי, הדרך אל האושר, החיפוש אחר האושר, מהות האושר, סוגים של אושר
אושר בחיים, להיות מאושר בחיים, מהו אושר, אושר זמני, אושר נצחי, הדרך אל האושר, החיפוש אחר האושר, מהות האושר, סוגים של אושר רבות נכתב על נושא האושר, וכאן תכתב עוד נקודת מבט בעניין האושר של האדם בחיים. והנקודה להתבוננות בעניין האושר של האדם בחיים, היא, שמי שרוצה להיות מאושר בחיים, יותר מאשר חשוב שהוא יבדוק, איך להיות מאושר בחיים, עליו לבדוק, מהי מהות האושר בחיים שאותה הוא מחפש. ולא מספיק להבין באופן חלקי, שאתה מחפש אושר באופן כללי. אלא על האדם להיות מסוגל להגדיר בדיוק, מה בדיוק הוא מחפש, איזה סוג מדויק ... המון אנשים מחפשים את האושר. ובני האדם בעולם, עסוקים בלנסות להיות מאושרים, בדרכים כאלו ואחרות. וכולם עסוקים במרדף אחרי האושר, או אחרי ההנאה, או אחרי השקט הנפשי, או אחרי דבר כלשהו, שכל אחד יגדיר אותו איך שהוא ... ולא מצליחים להיות מאושרים בשלמות, ולא מצליחים להפסיק לחפש את האושר, היא רק משום, שאף אחד לא באמת מבין, מה בדיוק הוא מחפש. וכולם מחפשים איזה משהו כללי, ... מתעסקים באיך להיות מאושרים. במקום בלנסות להבין, מהו בכלל האושר שאותו הם מחפשים. כי קודם כל צריך להבין, מה בדיוק מחפשים ולהיכן בדיוק רוצים להגיע. ורק ... הוא, שבמקום לחפש את האושר, יש לעצור ולהבין, מה בדיוק מנסים למצוא. ורק אחרי שברור מה בדיוק מנסים להשיג, אחכ צריך ... בכלל אפשר להשיג את האושר הזה. ורק אחכ לנסות להבין, כיצד ניתן להשיג את האושר הזה. דהיינו, שלב 1 - הגדר בדיוק מה אתה מחפש. שלב 2 - בדוק האם ניתן להשיג את מה שאתה ... מטבעו, לעולם לא יהיה מאושר. ולכן זה מיותר לחפש את האושר. ולכן, קודם צריך להבין מהו בכלל האושר. אחכ לבדוק האם בכלל אפשר להשיג אותו. ורק אחכ לבדוק, כיצד אפשר להשיג אותו, בהנחה שכן ... אותו. כי אפשר למצוא אושר בחיים, ואחכ להמשיך לחפש עוד אושר בחיים. ומי שמעוניין למצוא
אושר, איך להיות מאושר? מהו אושר? קבלה עצמית, הערכה עצמית, דימוי עצמי, הדרך אל האושר, אהבה עצמית, משחק החיים, אושר בשלמות, אושר מוחלט, אושר יחסי
אושר, איך להיות מאושר? מהו אושר? קבלה עצמית, הערכה עצמית, דימוי עצמי, הדרך אל האושר, אהבה עצמית, משחק החיים, אושר בשלמות, אושר מוחלט, אושר יחסי
אושר, איך להיות מאושר? מהו אושר? קבלה עצמית, הערכה עצמית, דימוי עצמי, הדרך אל האושר, אהבה עצמית, משחק החיים, אושר בשלמות, אושר מוחלט, אושר יחסי מה באמת מביא אושר אמיתי? אחת השאלות המרכזיות שאליעד עוסק בהן בהרצאה זו היא השאלה מהו אושר אמיתי וכיצד ניתן להגיע אליו. אליעד מתחיל בכך שהוא מסביר שהמטרה שלו ... הוא מדגיש כי כל דרך התבוננות יכולה להוביל את האדם למקום אחר, בהתאם לדרכו הייחודית ולתפיסתו את החיים. מהי קבלה עצמית ואיך היא קשורה לאושר? אליעד מפרט על מושגים כמו קבלה עצמית, הערכה עצמית ודימוי עצמי. לדבריו, כאשר אדם אומר שהוא רוצה קבלה עצמית, יש להבין תחילה מהי בדיוק קבלה עצמית עבורו. הוא נותן דוגמא: אם אדם אומר שהוא רוצה להיות מאושר, המשמעות היא שכרגע הוא חווה מצב של חוסר קבלה עצמית, כי אם הוא היה ... שייכות ומעוניין לקבל את תחושת השייכות הזו, עליו תחילה להבין בדיוק מה חסר לו, ולמה הוא חווה זאת כחיסרון. איך ההתמדה משפיעה על תחושת האושר והערך העצמי? אליעד מדגים באמצעות נושא ההתמדה: אדם שחושב שהוא לא ... להתמדה, אלא לתחושת שייכות חברתית שאדם מחפש לעצמו, ולתפיסה של החברה שאדם שמתמיד הוא אדם ערכי או מצליח יותר. האם אפשר בכלל להיות מאושר לחלוטין? נקודה מרכזית שאליעד מעלה בהרצאה היא השאלה האם אפשר בכלל להגיע לאושר מושלם ומוחלט - מצב שבו האדם תמיד מרוצה ללא תנאי. כאן הוא מציג את ... הוא מדגיש שאין שום דבר בעולם שהוא רק טוב או רק רע. כל דבר שאנו מתבוננים בו יכלול תמיד חיסרון מסוים, ולכן לעולם לא ניתן להיות מאושר באופן מוחלט, כל עוד האדם מתנהל בתוך מערכת חשיבה המבדילה בין טוב ורע. מה הדרך היחידה להשיג אושר מוחלט? לדברי אליעד, הדרך היחידה להגיע לאושר מוחלט היא לשחרר לגמרי את כל המחשבות ואת כל ההבחנות שלנו לגבי העולם. ... שבו האדם אינו יודע דבר בוודאות - לא מה טוב, לא מה רע, לא מה רצוי ולא מה לא רצוי. במצב כזה, שנקרא אין מחשבה, האדם יכול לחוות מצב של אושר מוחלט משום שאין אצלו תפיסה של חיסרון כלל. אך אליעד מודה שאופן קיום ... כרגע - כל דבר משנה מאוד. מתוך הפרספקטיבה הזו, בהחלט יש טעם ומשמעות למאמץ, לעבודה, ללמידה ולחיפוש משמעות בחיים. לדבריו, הדרך להשגת אושר יחסי ומספק יותר ביומיום היא לנסות לראות את היתרונות של כל מצב נתון, ... כרגע. ברמה הפנימית, התודעתית, האדם יכול לטפח תודעה פנימית שמבינה ומכירה בכך ששום דבר לא באמת משנה באופן מוחלט, מה שמאפשר לו להישאר מאושר ורגוע, גם מול אתגרי החיים. איך להיות מאושר? מהי קבלה עצמית? האם אפשר להיות מאושר באופן מוחלט? איך להשיג הערכה עצמית? מהי אהבה עצמית? כיצד למצוא איזון בחיים? האם המציאות משנה? מה זה אושר ואיך באמת אפשר להיות מאושר? הרצאתו של אליעד כהן עוסקת בשאלה המרכזית: איך להיות מאושר, מהו אושר אמיתי והאם אפשר להשיג אושר מוחלט ושלם? אליעד מתחיל בהבהרה פשוטה - כל בני האדם שואפים לאושר, וכל פעולה שאנו עושים, בין אם קניית מוצר, לימודים, עבודה או כל דבר אחר, נובעת מהרצון להרגיש מאושרים. האושר מוגדר אצל אליעד כמצב שבו האדם מקבל את מה שקורה במציאות במאה אחוז. אם ...
למה אני רודף אחרי אושר חיצוני? למה אני רוצה שיאהבו אותי? למרות שאני מבין שאני רוצה לאהוב את עצמי, למה אני רוצה אושר חיצוני? למרות שעדיף אושר פנימי, למה קשה להשיג אושר פנימי? אושר בלי תנאים, למה כדאי להשיג אושר בלי תנאים?
למה אני רודף אחרי אושר חיצוני? למה אני רוצה שיאהבו אותי? למרות שאני מבין שאני רוצה לאהוב את עצמי, למה אני רוצה אושר חיצוני? למרות שעדיף אושר פנימי, למה קשה להשיג אושר פנימי? אושר בלי תנאים, למה כדאי להשיג אושר בלי תנאים?
... אני רודף אחרי אושר חיצוני? למה אני רוצה שיאהבו אותי? למרות שאני מבין שאני רוצה לאהוב את עצמי, למה אני רוצה אושר חיצוני? למרות שעדיף אושר פנימי, למה קשה להשיג אושר פנימי? אושר בלי תנאים, למה כדאי להשיג אושר בלי תנאים? למה אנחנו רודפים אחרי אושר חיצוני למרות שאנו מבינים שעלינו לשאוף לאושר פנימי? במהלך ההרצאה, אליעד כהן דיבר על תופעה נפוצה שבה אנשים רודפים אחרי אושר חיצוני, למרות שהם מבינים שהדרך הטובה ביותר להשיג אושר היא באמצעות פיתוח אושר פנימי, ללא תנאים. למה זה קורה? התשובה טמונה בעובדה שפשוט יותר להשיג אושר חיצוני בהתחלה. לדוגמה, קל יותר לקבל אהבה מבחוץ מאשר ללמוד לאהוב את עצמך. קבלת אהבה מאחרים יכולה להעניק תחושת אושר מיידית, בעוד שלאהוב את עצמך דורש זמן, חקירה פנימית, ועבודה על דפוסי חשיבה שליליים. למה קשה לאהוב את עצמי? אהבה עצמית היא ... פתרונות חיצוניים (כגון אהבה מאחרים) במקום לעבוד על השורש הפנימי של הבעיה. איך להתמודד עם הצורך באושר חיצוני תוך פיתוח אושר פנימי? אליעד כהן מציע גישה שמבוססת על העיקרון של פלסטר לעומת בית חולים. אם אדם סובל מכאב רגשי, הוא עשוי להשתמש בפתרונות ... אך בו זמנית להשקיע גם במציאת פתרונות ארוכי טווח (כמו אהבה עצמית אמיתית). ההבדל בין סוכר לשומן באושר פנימי וחיצוני המרצה משתמש במטפורה של סוכר ושומן כדי להסביר את ההבדל בין אושר חיצוני ואושר פנימי. אושר חיצוני דומה לסוכר - הוא מעניק הגברת אנרגיה מיידית, אך האפקט שלו קצר טווח, ודורש חידוש מתמיד. אושר פנימי, לעומת זאת, דומה לאנרגיה שמסופקת על ידי שומן - הוא יציב יותר, לא דורש חידוש כל הזמן, ומספק תמיכה רגשית יציבה. אליעד כהן מציין שמה שחשוב הוא לפתח את היכולת לאושר פנימי, כדי לא להיות תלוי בתנודות חיצוניות. מה כדאי לעשות בפועל כדי לפתח אושר יציב שאינו תלוי באחרים? לסיכום, אליעד כהן מציע שמי שמבין את היתרונות שבאושר פנימי עדיין לא צריך להימנע לחלוטין מהאושר החיצוני, אך עליו לעבוד במקביל על פיתוח של אושר פנימי יציב. חקירה פנימית ושינוי מחשבתי יכולים לאפשר לאדם לחוות את התחושות הטובות שהוא מקבל מאחרים גם מתוך עצמו, ובכך לצמצם את התלות במקורות חיצוניים. כך, במקום לרדוף אחרי אושר חיצוני, האדם יכול לבנות לעצמו יציבות רגשית פנימית. איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? למה קשה להפסיק לרדוף אחרי אהבה חיצונית? איך לפתח ביטחון עצמי פנימי? כיצד להתמודד עם חוסר סיפוק רגשי? מתי אושר חיצוני יכול להועיל ומתי הוא מזיק? למה אנחנו ממשיכים לרדוף אחרי אושר חיצוני למרות שאנו מבינים שכדאי לפתח אושר פנימי? ההסבר הוא שבתחילת הדרך פשוט יותר להשיג הרגשה טובה מגורם חיצוני, כמו לקבל אהבה ממישהו אחר, מאשר לנסות לפתח אהבה עצמית ואושר פנימי ללא תנאים. כאשר אדם לא מיומן באהבה עצמית, הוא יעדיף פתרון קל - לקבל אישור או אהבה ממישהו חיצוני כדי להרגיש טוב. אך ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אושר וסבל, הלוגיקה של האושר, הלוגיקה של הסבל, לא מחוייב להרגיש רע, התמודדות עם אובדן, הנוסחא של האושר, המתמטיקה של האושר, אושר יחסי, אושר מוחלט, לא תמיד יש חיסרון
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: אושר, איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אושר, איך להעריך את עצמך? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחנך ילדים? איך לקבל החלטות? איך להיות מאושר ושמח? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך לפרש חלומות? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להתמודד עם גירושין? איך לשפר את הזיכרון? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למצוא זוגיות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש או אין אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה העולם קיים? האם המציאות היא טובה או רעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם הכל אפשרי? מה המשמעות של החיים? האם אפשר לדעת הכל? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש משמעות לחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם באמת הכל לטובה? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? איך להיות מאושר? למה לא להתאבד? איך להנות בחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם לדומם יש תודעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי מומלץ, מאמן אישי לבני נוער, אימון אישי ועסקי בתחום אושר - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2031 שניות - עכשיו 25_05_2025 השעה 10:17:46 - wesi1