אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להדחיק ✔דיסוציאציה רגשית, תחושת ניתוק רגשי, לא מרגיש את עצמי, ניתוק מהרגשות שלי, מרגיש מנותק מעצמי, לא מרגיש מחובר לעצמי, לא מחובר לרגשות שלי,...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
דיסוציאציה רגשית, תחושת ניתוק רגשי, לא מרגיש את עצמי, ניתוק מהרגשות שלי, מרגיש מנותק מעצמי, לא מרגיש מחובר לעצמי, לא מחובר לרגשות שלי, מנותק מהרגשות שלי, דיסוציאציה מנגנון הגנה, מנגנוני הדחקה, הפרעת ניתוק רגשי, טיפול בדיסוציאציה
מהי דיסוציאציה רגשית וכיצד היא נוצרת?

דיסוציאציה רגשית היא תחושת ניתוק מהרגשות האישיים של האדם. מדובר במצב שבו אדם חווה את רגשותיו כנתפסים כאילו הם לא שלו, כלומר, הוא מרגיש מנותק מהם או לא מחובר אליהם. תחושת ניתוק כזו יכולה להתרחש בשל מנגנוני הגנה שמטרתם להימנע ממגע עם רגשות קשים או מפחידים. התופעה עשויה להיגרם ממספר סיבות, כולל טראומות נפשיות, מנגנוני הדחקה ותחושות של חוסר יכולת להתמודד עם רגשות מסוימים.

מהם הגורמים לדיסוציאציה רגשית?

הגורמים לדיסוציאציה רגשית מגוונים, ותוכלו למצוא אותם בסיטואציות שבהן אדם מתמודד עם רגשות שמטלטלים אותו, כמו כעס, דיכאון, תחושת חוסר ערך או רצון לפגוע. אחד הגורמים הנפוצים הוא מנגנוני ההגנה וההדחקה, שבהם האדם מבקש להימנע מהמגע עם רגש מסוים. אם לדוגמה, אדם מרגיש כעס עצום, הוא עשוי לדחות את הרגש הזה ולחשוב "זה לא אני שמרגיש כעס", דבר שמוביל לדיסוציאציה רגשית.

כיצד מנגנוני הגנה גורמים לדיסוציאציה?

מנגנוני הגנה נכנסים לפעולה כאשר אדם מרגיש שמצב רגשי מסוים מאיים עליו. לדוגמה, אדם עשוי להרגיש תשוקה עזה לפגוע במישהו, אך לא רוצה לזהות את עצמו כאלים ולכן יפרש את הרגש הזה כרגש של מישהו אחר. בתהליך הזה, יש דיסוציאציה בין הרגש לבין ההכרה בו. מדובר בתהליך הגנתי שמונע מהאדם להתמודד עם הרגש המפחיד או הבלתי נעים.

מה הקשר בין טראומה לדיסוציאציה רגשית?

דיסוציאציה רגשית קשורה לעיתים קרובות לחוויות טראומטיות. כאשר אדם עובר חוויה טראומטית, הוא עשוי להימנע מהמגע עם רגשותיו כדי להימנע מהכאב שמלווה את הזיכרונות הטראומטיים. בתהליך זה, מתחיל פיצול בין תחושותיו של האדם לבין ההתנסויות המודעות שלו, כך שהוא עשוי לא להרגיש כלום, בעוד שבתוך תת - המודע שלו נמצאות רגשותיו האמיתיים.

כיצד מטפלים בדיסוציאציה רגשית?

הטיפול בדיסוציאציה רגשית מתמקד בזיהוי הרגשות שהאדם נמנע מלהכיר בהם. הטיפול כולל התמקדות בסיבות שמובילות את האדם להימנע מהמגע עם הרגשות, ולמה הוא רואה בהם איום. במהלך הטיפול, האדם לומד לא להימנע מהרגשות הללו, אלא להבין שהם חלק בלתי נפרד מהחוויה האנושית. ברגע שהאדם מפסיק לפחד מהרגשות האלו, הוא מסוגל להחלים מהניתוק הרגשי ולהרגיש מחובר שוב לרגשותיו.

האם אפשר לטפל בהפרעות דיסוציאציה?

הפרעות דיסוציאציה, כמו פיצול אישיות, נשמעות פעמים רבות כקשות לטיפול, אך כל הפרעה נפשית יש לה היגיון פנימי. ברגע שמזהים את ההיגיון שמנחה את ההתנהגות המנותקת ומטפלים בו בצורה נכונה, ניתן להתגבר גם על הפרעות דיסוציאציה. טיפול מקצועי יכול לעזור לאדם להתמודד עם רגשותיו ולהחזיר את תחושת החיבור לעצמו.
מהי דיסוציאציה רגשית וכיצד היא נוצרת?

דיסוציאציה רגשית או תחושת ניתוק רגשי היא מצב שבו אדם מרגיש מנותק מעצמו ומהרגשות שלו. לא פעם עולה תחושה של "לא מרגיש את עצמי" או "לא מחובר לרגשות שלי". קיימות לכך סיבות רבות ומגוונות, ביניהן מנגנוני הדחקה והגנה, חוויות טראומטיות ואמונות שגויות על הרגשות שלנו.

מדוע אדם מרגיש שהרגשות שלו אינם שלו?

אחת הסיבות לתחושת "הרגשות שלי הם לא באמת שלי" קשורה לכך שהאדם חשב או חווה רגש מסוים (כעס, רצון חזק, תחושת חוסר ערך) אך חש אי - נוחות גדולה מדי מלהכיר בכך שזהו רגש שלו. לדוגמה:

- אדם כועס מאוד אך נבהל מכמות הכעס, ולכן מעדיף להרגיש ש"זה לא הוא שכועס", אלא כאילו זה מישהו אחר.

- אדם שמע "קולות" במחשבותיו, אך בעצם אלו מחשבותיו - שלו, והוא מעדיף שלא להודות שהמחשבה היא שלו, בשל תוכן שלילי או מפחיד.

כיצד מנגנוני הגנה מעודדים ניתוק רגשי?

מנגנוני הגנה והדחקה נכנסים לפעולה כאשר האדם חושש להתמודד עם רגש מסוים. כך נוצר "פיצול": הרגש קיים, אבל האדם מספר לעצמו שזה לא באמת רגש שלו. לדוגמה, מי שדמיין לרצוח מישהו אבל לא רוצה לחשוב על עצמו כעל אדם אלים, עלול לפתח ניתוק ולהאמין שהתשוקה האלימה היא לא שלו אלא של "אחר" בתוכו. במקרים כאלה, הדחקה ממושכת יוצרת הפרעת ניתוק רגשית ואף עשויה להוביל למצבים של דיסוציאציה קשה או קלה.

איך הדחקה של רגשות יוצרת תחושת ניתוק?

לעיתים, הדחקה מתרחשת כשאדם חווה רגש שלילי על עצמו (למשל, הרגשה שהוא "לא שווה") וזה כל כך מטלטל אותו עד שהוא מסרב להכיר בזה. הוא מעדיף להאמין שרק "מישהו אחר" מרגיש שהוא לא שווה, ולא הוא עצמו. לאורך זמן, מנגנון ההדחקה הזה גורם לתחושת ניתוק רחבה יותר - האדם כבר לא מרגיש שהוא מחובר כלל לעצמו.

מה הקשר בין טראומה לניתוק רגשי?

דיסוציאציה רגשית מופיעה לעיתים קרובות אצל מי שעבר חוויות טראומטיות קשות. במקרה כזה, "הריחוק מהרגש" הוא דרך הישרדותית - האדם בורח בראשו מהכאב או הזיכרונות, וכך נוצר פיצול בין החוויות הפנימיות לבין התחושה המודעת שלו. הוא עשוי להגיד "אני לא מרגיש כלום", אבל בפועל המחשבות והרגשות שלו מוסתרות בתת - מודע.

איך מטפלים בתסמיני דיסוציאציה?

הטיפול בבעיה זו מתמקד בזיהוי הסיבות שגרמו לאדם לא לרצות להכיר ברגש כלשהו כשלו. בין השאר, בודקים:

- איזה רגש בדיוק הודחק או נתפס כמאיים.

- מדוע האדם כל כך חושש מאותו רגש (כעס, דיכאון, רצון לפגוע, תחושת חוסר ערך וכדומה).

- כיצד לעזור לו לקבל את קיומו של הרגש ולהבין שלא יקרה אסון אם יודה בכך ש"זה הרגש שלו".

ברגע שהאדם לומד להכיל את רגשותיו - גם אם הם שליליים או מפחידים - מתבטל הצורך "להתנתק" מהרגש. כתוצאה מכך, תחושת הניתוק פוחתת והאדם יכול לחוש שוב שהוא מחובר לרגשות שלו.

האם באמת אפשר לטפל בהפרעות ניתוק נפשיות?

כל הפרעה נפשית, כולל דיסוציאציה או פיצול אישיות, מבוססת על היגיון פנימי מסוים. ברגע שמזהים את ההיגיון הזה ומטפלים בו, ניתן לטפל בהצלחה גם בהפרעות מורכבות. למי שטוען "אי אפשר לטפל בזה", מומלץ לחקור לעומק כיצד תהליכי הדחקה ומנגנוני ההגנה פועלים, ולהבין שיש דרך להתגבר עליהם בטיפול מתאים.
הפרעות אישיות, שמיעת קולות, למה אני שומע קולות? למה אני מנותק רגשית? למה אני לא מרגיש את עצמי? מרגיש מנותק רגשית, מה אני מדחיק? הדחקה וניתוק רגשי, טיפול בהפרעות נפשיות, טיפול במחלות נפש, פיצול אישיות, דיסוציאציה גורמים, דיסוציאציה דוגמאות, הפרעת דיסוציאציה, התקף דיסוציאציה, דיסוציאציה וחרדה, דיסוציאציה ודיכאון, דיסוציאציה מה זה, דיסוציאציה פוסט טראומה, איך נוצרת דיסוציאציה? ניתוק דיסוציאציה, דיסוציאציה קשה, דיסוציאציה קלה, תסמיני דיסוציאציה
כעסים דיסוציאציה ודיכאון נפש רוצה לחשוב דיסוציאציה וחרדה לשכוח מבחורה תחושת ניתוק רגשי איך נוצרות למחוק אותה מהראש פעולה להוציא את האקסית מהראש depersonalization derealiztion דה פרסונליזציה דה ריאליזציה דהפרסונליזציה דהריאליזציה דיסוציאטיביות דיסוציאציה דיסוציאציה מנגנון הגנה דיסוציאציה רגשית דפרסונליזציה דריאליזציה הגנה הדחקה הפרעה הפרעות הפרעות ניתוק הפרעת ניתוק הפרעת ניתוק רגשי הרגשה הרגשה של ניתוק הרגשת ניתוק טיפול טיפול בדיסוציאציה טיפולים לא מחובר לרגשות שלי לא מרגיש את עצמי לא מרגיש מחובר לעצמי להדחיק להרגיש את עצמי להרגיש את עצמך להרגיש מחובר מחובר לעצמי מטופל מטופלים מטפל מנגנון מנגנון הגנה מנגנוני הדחקה מנותק מהרגשות שלי מנותק מעצמי מרגיש את עצמי מרגיש מנותק מרגיש מנותק מעצמי ניתוק ניתוק מהרגשות שלי ניתוק רגשי ניתוקים רגש רגשות תחושה תחושה של ניתוק תחושות תחושת ניתוק תחושת ניתוק רגשי
הדחקה מהי, מה זה להדחיק? איך נוצרת הדחקה? למה אני מדחיק? מהי הדחקה בתת מודע? מה זה להדחיק לתת מודע? מה זה הדחקה? למה המוח מדחיק? למה מדחיקים? זיכרון מודחק, מהי טראומה מודחקת? טיפול בהדחקה, האם להדחיק? האם כדאי להדחיק?
הדחקה מהי, מה זה להדחיק? איך נוצרת הדחקה? למה אני מדחיק? מהי הדחקה בתת מודע? מה זה להדחיק לתת מודע? מה זה הדחקה? למה המוח מדחיק? למה מדחיקים? זיכרון מודחק, מהי טראומה מודחקת? טיפול בהדחקה, האם להדחיק? האם כדאי להדחיק?
הדחקה מהי, מה זה להדחיק? איך נוצרת הדחקה? למה אני מדחיק? מהי הדחקה בתת מודע? מה זה להדחיק לתת מודע? מה זה הדחקה? למה המוח מדחיק? למה מדחיקים? זיכרון מודחק, מהי טראומה מודחקת? טיפול בהדחקה, האם להדחיק? האם כדאי להדחיק? מהי הדחקה וכיצד היא פועלת? הדחקה היא מנגנון נפשי שבו אדם מעביר מחשבות, רגשות או רצונות שמפריעים לו, לתוך תת המודע. במקום להתמודד עם המחשבה בצורה ישירה, הוא בוחר לא ... ולהשאיר אותה בצד. המוח שלנו פועל בכמה רמות של מודעות: יש את המודע, את תת המודע, ואפילו את תת - תת המודע. כאשר אדם מדחיק, הוא לוקח מחשבה או רגש שמציקים לו מתוך המודעות ומעביר אותם לתוך תת המודע. המחשבה נשארת שם, אך לא באופן מודע, ולכן האדם לא מתמודד איתה ישירות. דוגמאות בולטות להדחקה דוגמה אחת היא אדם הרעב ורוצה לאכול, אך אין לו את האפשרות לעשות זאת כרגע, אולי כי הוא נמצא במקום עבודה או בדיאטה. במקום להרגיש רע בגלל הרעב, הוא פשוט מדחיק את המחשבה ומסיח את דעתו. דוגמה נוספת היא אדם שמתחיל לבצע פעולה מסוימת, ואז מקבל טלפון עם בקשה לעשות משהו אחר. הוא עובר לטפל בבקשה החדשה, והפעולה הקודמת נדחקת ונדחית לשלב מאוחר יותר. הדחקה יכולה להתרחש גם במצבים טראומטיים יותר, כמו אישה שעברה טראומה קשה (למשל אונס), ולא יודעת כיצד להתמודד עם הזיכרון. במקום להתמודד עם הזיכרון הכואב, היא מעדיפה להדחיק אותו ולהימנע מלחשוב עליו, כי המחשבה עלולה לגרום לה סבל רב. מדוע אנשים מדחיקים? הסיבה להדחקה היא שבני אדם שואפים להימנע מהסבל ומהתחושות הקשות. כאשר עולה מחשבה שמציקה או רגש קשה, במקום להתמודד איתה, האדם מעדיף להדחיק אותה, כדי לא להרגיש רע. כך למשל, אם אדם רעב ואין לו אוכל, הוא יעדיף להדחיק את המחשבה על הרעב, כדי לא לסבול מהתחושה של רעב שהוא לא יכול למלא. אם אדם מרגיש שאין מי שאוהב אותו, הוא עשוי להדחיק את המחשבה הזאת ולומר לעצמו טוב לי לבד, כדי להימנע מהתחושה של דחייה. האם הדחקה פותרת את הבעיה? הדחקה לא פותרת את הבעיה, אלא רק מעכבת אותה. אדם יכול להדחיק את הרעב, אך גופו עדיין זקוק לאוכל. אותו הדבר נכון גם לגבי בעיות רגשיות או פיזיות: ככל שהבעיה מ
הדחקה מהי, סוגים של הדחקה, איך לא להדחיק? מהי הדחקה? למה לא להדחיק? הדחקה בתת מודע, סימפטומים של הדחקה, הדחקה והכחשה, הדחקה פוסט טראומטית, דוגמאות להדחקה, טיפול בהדחקה, להפסיק להדחיק, הכחשה והדחקה
הדחקה מהי, סוגים של הדחקה, איך לא להדחיק? מהי הדחקה? למה לא להדחיק? הדחקה בתת מודע, סימפטומים של הדחקה, הדחקה והכחשה, הדחקה פוסט טראומטית, דוגמאות להדחקה, טיפול בהדחקה, להפסיק להדחיק, הכחשה והדחקה
הדחקה מהי, סוגים של הדחקה, איך לא להדחיק? מהי הדחקה? למה לא להדחיק? הדחקה בתת מודע, סימפטומים של הדחקה, הדחקה והכחשה, הדחקה פוסט טראומטית, דוגמאות להדחקה, טיפול בהדחקה, להפסיק להדחיק, הכחשה והדחקה מהי הדחקה וכיצד היא משפיעה על החיים? הדחקה היא מצב שבו האדם מתעלם או לא מודע לקיומה של בעיה פנימית, מה שגורם לבעיה להמשיך להתקיים באופן נסתר ולהשפיע על חייו של האדם ... לאורך זמן ייגרם לו נזק משמעותי. דוגמה נוספת היא מישהו שפרצו לו למחשב או לטלפון והוא אינו מודע לכך, הבעיה המודחקת תגרום לסימפטומים שליליים בעתיד. מהם שני סוגי ההדחקה העיקריים לפי אליעד כהן? אליעד כהן מציין שני סוגים עיקריים של הדחקה : הסוג הראשון - הדחקה לא מודעת: סוג זה של הדחקה מתרחש כאשר ישנה בעיה שהאדם אינו מודע כלל לקיומה, אך היא ממשיכה להשפיע עליו בצורה נסתרת ושלילית. אליעד נותן כדוגמה מקרה ... שאתה כלל לא יודע על קיומו, אך הוא גורם למחשב לעבוד לאט ולתקלות חוזרות ונשנות מבלי שתדע מה הסיבה. הסוג השני - הדחקה מודעת אך לא מטופלת: בסוג זה של הדחקה האדם מודע לבעיה, אך לא מטפל בה באופן מלא או לא מטפל בה בכלל. האדם יודע שהבעיה קיימת ואף מזהה אותה בצורה ברורה, אבל הטיפול ... לא מסיר אותם בפועל. למרות הזיהוי, הבעיה עדיין קיימת, והמחשב ממשיך לעבוד לאט ולסבול מבעיות. מהו ההבדל בין הדחקה להכחשה? אליעד כהן מבהיר כי הדחקה יכולה להתבטא גם בצורה של הכחשה. כאשר אדם אומר שהוא מודע לכל הבעיות שלו, אך אינו פועל לפתרונן, הוא בעצם מכחיש את חומרת המצב. הכחשה זו היא סוג של הדחקה, מפני שעצם המודעות לקיום הבעיה אינה פותרת אותה. כל עוד האדם אינו פועל לטיפול מלא בבעיה, הוא למעשה ממשיך להדחיק אותה. מדוע אסור להדחיק בעיות וכיצד יש להפסיק להדחיק? לפי אליעד כהן, לא להדחיק משמעותו מורכבת משני צעדים הכרחיים: השלב הראשון הוא להכיר בבעיה, לא להתעלם ולא להכחיש את קיומה. יש להודות ולהכיר בכך שהבעיה קיימת. ... ויסודית. לא מספיק רק להכיר בבעיה, אלא יש לטפל בשורש שלה באופן יסודי ומלא. טיפול חלקי או לא מושלם הוא המשך ההדחקה. כל בעיה שאינה מטופלת כראוי, בין אם האדם מודע אליה ובין אם לא, יוצרת מצב של הדחקה, ומכאן מגיעים כל הסימפטומים השליליים שנוצרים בעקבותיה. מהם סימפטומים נפוצים לה
רע זה טוב, הדחקה זה טוב, למה טוב להדחיק? למה טוב לשקר לעצמך? למה טוב לרמות את עצמך? למה טוב להאמין בשקר? למה טוב להיות עצוב? למה טוב להיות בדיכאון? למה טוב להרגיש רע? למה טוב לסבול? למה טוב לחשוב חיובי? לראות את החיים כמשחק
רע זה טוב, הדחקה זה טוב, למה טוב להדחיק? למה טוב לשקר לעצמך? למה טוב לרמות את עצמך? למה טוב להאמין בשקר? למה טוב להיות עצוב? למה טוב להיות בדיכאון? למה טוב להרגיש רע? למה טוב לסבול? למה טוב לחשוב חיובי? לראות את החיים כמשחק
... זה טוב, הדחקה זה טוב, למה טוב להדחיק? למה טוב לשקר לעצמך? למה טוב ... להיות עצוב? למה טוב להיות בדיכאון? למה טוב להרגיש רע? למה טוב לסבול? למה טוב לחשוב חיובי? לראות את החיים כמשחק מה היתרונות והחסרונות בהדחקה והאם כדאי להדחיק או לא? הדחיקה היא דרך בה אדם מתמודד עם מצבים ... בהרצאה, אליעד כהן מציין שזו שאלה שניתן להיתקל בה הרבה פעמים כאשר אדם נמצא במצבים של פגיעה רגשית, פיזית או נפשית, ומבקש לדעת האם כדאי להדחיק את התחושות הקשות, או להשאיר אותן בזיכרון כדי ללמוד מהם. מהם היתרונות בהימנעות מהדחקה? היתרון הבולט בלא להדחיק את הרע הוא שמירה על ערנות. כאשר ... ממשהו או ממישהו, הוא עשוי להישאר זהיר ולא לסמוך עליו בעתיד. במקרה כזה, הוא מתמודד בצורה חכמה עם הסיכון למפגעים חדשים. המחיר של לא להדחיק מצד שני, יש מחיר בעמדה של לא להדחיק. כשאדם לא שוכח את הרע, הוא עלול ... עשוי לגרום לאדם להימנע מלהתענג על הרגעים הטובים במערכת היחסים. במילים אחרות, הזיכרון של הרע מונע ממנו לחוות את הטוב במלואו. מתי כדאי להדחיק? הדחקה יכולה ... בצורה חיובית יותר. זה מאפשר לאדם להימנע מהמחשבות הקשות שיכולות להטיל צל על הרגעים הטובים שהוא חווה. במילים אחרות, ברגעים מסוימים, הדחקה יכולה לאפשר לאדם להישאר ... המשחק בחיים? לפי אליעד, החיים הם משחק המשלב גם עליות וגם ירידות. כל תחושה טובה כרוכה במחיר מסוים, ותחושות רעות לא נעלמות גם אם נבחר להדחיק אותן. המפתח להנאה מהחיים הוא ... הטובים והשליליים. על מנת ליהנות מהחיים ולהרגיש את הטוב, יש צורך גם להכיר בקיום הרע ולשחק בצורה חכמה. החכמה היא לבחור במודע מתי להדחיק ומתי להכיר ברע, מבלי להיבהל ... האידיאל, כפי שמתאר אליעד כהן, הוא לשלב בין שמירה על ערנות לתוך המציאות, כשמצד אחד רואים את הרע ולא פוחדים ממנו, אך מצד שני יודעים גם להדחיק אותו בזמן הנכון. האידיאל הוא ... להתמודד עם הרע מבלי להימנע ממנו לחלוטין, ובאותו הזמן להפיק מהחיים את כל הטוב האפשרי מבלי להתמסר לפחד או לאכזבה. לסיכום, השאלה אם להדחיק או לא להדחיק אין לה תשובה חד - משמעית. ישנן ... בשני הצדדים, וההחלטה צריכה להתבצע לפי נסיבות החיים האישיות של כל אדם, תוך כדי שמירה על איזון בין שמירה על ערנות ובחירה ליהנות מהחיים. הדחקה והמשמעות בחיים טוב מול רע והיכולת להכיל אותם משחק החיים והתפקיד של אשליות קבלת המציאות על יתרונותיה וחסרונותיה מדוע מתעוררת השאלה אם להדחיק או לא להדחיק? השאלה עולה כאשר אדם חווה מצבים שליליים או פגיעה, ומתלבט אם כדאי לו להדחיק את החוויה ולנהוג כאילו לא קרה דבר, או לחלופין לא להדחיק, כלומר, לזכור היטב את מה שקרה ולהפיק לקחים. עולה גם ההתלבטות אם כדאי לסלוח בקלות ולא לראות את השלילי, או דווקא להיזהר ולהישאר חשדן כלפי מי שפגע. מה היתרונות בלא להדחיק? כאשר לא מדחיקים, ממשיכים לזכור את הדברים ... עשוי לגרום בהתחלה ליותר אי - נוחות, משום שהוא דרוך ומודע לאפשרות של רע, אך מצד שני הוא חש מוגן יותר ופחות תמים. איזה מחיר משלמים כשלא מדחיקים? העמדה של לא להדחיק מונעת מאדם לשכוח את הרע, אך היא ... יהיה חולה, וכך לא ממש לחוות את ההנאה שבלהיות בריא. אותו הדבר בקשר לאהבה: הידיעה שעלולים לאבד אדם אהוב יוצרת פחד מתמיד. וכך, מי שנמנע מהדחקה לא נפגע בקלות, אבל גם נמנע להרגיש שמחה מלאה. מתי דווקא להדחיק עשוי להועיל? ההדחקה מאפשרת במידה מסוימת לשקר ... במילים אחרות, היא יוצרת אשליה שמאפשרת לשחק במשחק החיים עם עליות ומורדות. אם מדי פעם מעלימים עין ומוותרים, מתעלמים מהפגיעות, סולחים או מדחיקים, זה מאפשר להמשיך להתרגש ...
מנגנוני הגנה, סוגים של הדחקה, להוציא מישהו מהראש, איך המוח מדחיק? איך עובדת הדחקה? להדחיק כי לא אפשרי, בעיות מודחקות, לשכוח את האקסית, איך לא להתגעגע? התמודדות עם פרידה, איך לא להדחיק? למה אני מדחיק?
מנגנוני הגנה, סוגים של הדחקה, להוציא מישהו מהראש, איך המוח מדחיק? איך עובדת הדחקה? להדחיק כי לא אפשרי, בעיות מודחקות, לשכוח את האקסית, איך לא להתגעגע? התמודדות עם פרידה, איך לא להדחיק? למה אני מדחיק?
... הגנה, סוגים של הדחקה, להוציא מישהו מהראש, איך המוח מדחיק? איך עובדת הדחקה? להדחיק כי לא אפשרי, בעיות מודחקות, לשכוח את האקסית, איך לא להתגעגע? התמודדות עם פרידה, איך לא להדחיק? למה אני מדחיק? מהו ההפך האמיתי של הדחקה? אליעד כהן מסביר שיש שני סוגים עיקריים של ההפך מהדחקה. הסוג הראשון הוא כשאדם אינו מדחיק, אלא בוחר להציף את הבעיה, להתמודד איתה בצורה ישירה ולפתור אותה. הסוג השני הוא מצב בו האדם אינו צריך להדחיק כלל, כי הוא באמת שלם עם המצב כמו שהוא. לדוגמה, כאשר יש כאב, אפשר לטפל בו באופן אקטיבי, או פשוט להיות שלם איתו. אלו הן הדרכים היחידות בהן באמת לא נדרשת הדחקה. מדוע האדם משתמש במנגנוני הדחקה ולא מקבל את המציאות? אדם משתמש בהדחקה כי לעיתים קל יותר להתעלם מהמציאות הכואבת במקום להתמודד איתה או לקבל אותה באופן מלא. הדחקה מופיעה כאשר האדם אומר לעצמו משפטים כמו הכל לטובה, ... אך אם הייתה לו מכונת זמן להציל את ילדו, היה בוחר להציל אותו, מה שמוכיח שאמירתו היא בעצם מנגנון הדחקה. כיצד עובד מנגנון ההדחקה? מנגנון ההדחקה פועל בשתי דרכים עיקריות: הכחשה והתעלמות: האדם ... רוצה. אך ברגע שהמציאות משתנה ואפשרות חדשה נראית אפשרית, הסבל חוזר במלוא עוצמתו. כיצד קשורה הדחקה לרצון לשנות את המציאות? כדי לסבול ממשהו, אדם צריך ... פרידה כשהוא מאמין שאין אפשרות לחזור לאקסית), הוא מפסיק לסבול זמנית, לא מתוך שלמות אלא מתוך הדחקה שמבוססת על ויתור וחוסר אפשרות. מהו ההבדל בין לשכוח משהו באמת לבין להדחיק? אליעד מדגיש שהמבחן האמיתי הוא מה היה קורה אם הדבר שהיה ... באותו הדבר נמצא כבר אצלו, והוא אינו זקוק לדבר החיצוני הזה. דוגמת הפרידה והאקסית - איך נוצרת הדחקה ואיך היא נשברת? דוגמה בולטת של אליעד היא אדם שנפרד מהאקסית שלו. כל עוד הוא חושב שאין סיכוי לחזור אליה, הוא מדחיק ומרגיש טוב. אולם ברגע שהיא מתייחסת אליו בנחמדות ומראה אפשרות לחזרה, מתעורר מחדש הרצון שהיה מודחק, והאדם שוב סובל ומרגיש רע. הוא לא באמת היה שלם עם הפרידה, אלא הדחיק את הכאב על ידי אמונה שאין אפשרות לשינוי המצב. האם פרידה סופית או מוות של מישהו באמת מסיים את ההדחקה? אליעד מסביר שגם אם האדם שנפרד ממנו מת או עזב ... עדיין לא פתר את הדפוסים האלימים שבו, והם יחזרו בזוגיות הבאה. איך לדעת אם באמת סגרת מעגל או רק הדחקת? אליעד מציע לבדוק האם האדם היה מסרב לקבל את הדבר ... מצב שבו האדם באמת אינו מרגיש שום חיסרון במה שהיה רוצה בעבר. ויתור מתוך חוסר ברירה הוא מצב של הדחקה, שבו האדם אומר שהוא שלם עם המצב רק כי הוא מאמין ... הזדמנות להשיג את מה שרצה ללא כל מחיר, הוא היה לוקח אותה בשמחה, מה שמוכיח שהקבלה שלו היא רק הדחקה ולא שלמות אמיתית. מה זה אושר מוחלט ואיך זה מתקשר להדחקה? אליעד כהן מסביר שאושר מוחלט הוא מצב שבו לאדם אין ...
חרדה מודחקת, להדחיק חרדה, רגשות מודחקים, פחד מודחק, הדחקה רגשית, חרדות מודחקות, פחדים מודחקים, להדחיק רגשות
... מודחקת, להדחיק חרדה, רגשות מודחקים, פחד מודחק, הדחקה רגשית, חרדות מודחקות, פחדים מודחקים, להדחיק רגשות ובו יתבאר, מהן חרדות מודחקות ופחדים מודחקים? וכיצד צריך להתמודד איתם? ועוד. והעניין הוא, שיש שני סוגים של חרדה ושל פחד. והסוג הראשון הוא חרדה מודעת ופחד מודע. דהיינו, שהאדם מודע לכך שיש לו חרדה ופחד. והאדם לא מתכחש ולא מדחיק את זה שהוא סובל מחרדה ומפחד. אבל יש גם סוג נוסף של חרדה ופחד, והוא חרדה מודחקת ופחד מודחק. שבו האדם סובל מחרדות ומפחדים, אבל האדם מדחיק רגשית את זה שהוא סובל מחרדה ומפחד, ועושה הכחשה רגשית לרגשות שלו, ומתכחש רגשית לכך שהוא נמצא בחרדה ובפחד. וזה נקרא חרדה מודחקת, שהאדם סובל מחרדה, אבל מדחיק את הרגש של החרדה, ומתכחש אליו. ומי שיש לו רגשות מודחקים, ומי שמדחיק רגשות, הוא רק דוחה את הבעיה הרגשית שלו למועד מאוחר יותר, ורק מעצים אותה בתת המודע שלו. כי החרדה היא חלק מהאדם. והאדם לא יכול להתכחש לכך שהוא סובל מחרדה. ומי שמתכחש לכך שהוא סובל מחרדה מודחקת, הוא רק גורם לחרדה הזאת לעבור לתת המודע שלו. ולהתפרץ במועד מאוחר יותר, בצורה חזקה יותר, עד כדי הפרעת חרדה כללית חרדה קיומית ... כמעט מכל דבר, בלי להבין למה הוא נמצא בחרדה. וחרדה כללית נובעת מכך שהאדם מדחיק את החרדות שלו, ולא מטפל בהן בצורה מסודרת וטובה. וכאשר האדם מדחיק את הרגשות שלו ומתכחש לכך שהוא סובל מחרדה, אז החרדות רק נדחקות אל תת המודע, עד שהן מתפרצות כחרדה כללית, שהאדם לא מבין למה וממה הוא מפחד. והכל זה רק בגלל החרדות המודחקות של האדם. והדבר הטוב ביותר שהאדם יכול לעשות כדי להתמודד עם חרדות מודחקות ועם פחדים מודחקים, הוא להפסיק להדחיק רגשות ולא להתכחש לרגשות המודחקים שלו. והדבר הטוב ביותר בעולם הוא האמת. שהאדם מתרגל לומר לעצמו את האמת את כל האמת ואך ורק את האמת, לגבי כל מה שהוא מרגיש ולגבי כל מה שהוא חושב ורוצה וכיוב. ומי שסובל מהדחקה רגשית, אז בהתחלה, כאשר הוא מפסיק להדחיק את הרגשות שלו, הדבר הזה נראה לו מאוד מפחיד. כי הוא מוציא מתת המודע שלו, גם את כל החרדות המודחקות שלו, ואת כל הפחדים המודחקים שלו, ומביא אותם לרמת המודע שלו. וזה נראה יותר קשה להסתכל לחרדה בעיניים, מאשר לה
OCD והדחקה רגשית, OCD בגלל הדחקה, OCD ומחשבה מודחקת, OCD בגלל הדחקה בתת מודע, איך להדחיק יוצר OCD? למה קשה לטפל ב OCD? איך נוצר OCD? למה קשה לטפל במחשבה טורדנית? למה קשה לטפל בהתנהגות כפייתית? איך לא להדחיק?
OCD והדחקה רגשית, OCD בגלל הדחקה, OCD ומחשבה מודחקת, OCD בגלל הדחקה בתת מודע, איך להדחיק יוצר OCD? למה קשה לטפל ב OCD? איך נוצר OCD? למה קשה לטפל במחשבה טורדנית? למה קשה לטפל בהתנהגות כפייתית? איך לא להדחיק?
... והדחקה רגשית, OCD בגלל הדחקה, OCD ומחשבה מודחקת, OCD בגלל הדחקה בתת מודע, איך להדחיק יוצר OCD? למה קשה לטפל ב OCD? איך נוצר OCD? למה קשה לטפל במחשבה טורדנית? למה קשה לטפל בהתנהגות כפייתית? איך לא להדחיק? איך הדחקה רגשית גורמת ל - OCD? OCD (הפרעה טורדנית - כפייתית) היא הפרעה שבה אדם סובל ממחשבות טורדניות או ... שוב ושוב. השאלה המרכזית שעולה היא: למה כל כך קשה לטפל במחשבות טורדניות ובהתנהגויות כפייתיות? התשובה טמונה בכך שלעתים קרובות התנהגות כפייתית נובעת ממחשבות מודחקות, כלומר, מחשבות או רגשות שהאדם מודע להם, אך מעדיף לדחוק אותם עמוק בתת - מודע כדי להימנע מהתמודדות ישירה עימן. איך הדחקה יוצרת OCD? כאשר אדם מדחיק בתת - מודע שלו פחד, חרדה או לחץ, זה עשוי להוביל להתפתחות של OCD. לדוגמה, אדם עשוי לפחד מהמוות, אך אם הוא מודע לפחד הזה, יהיה לו קל יותר לזהות אותו ולטפל בו. לעומת זאת, אם הוא לא יודע מה בדיוק גורם לחרדה שלו כי הוא מדחיק את הסיבה האמיתית, קשה הרבה יותר להתמודד עם החרדה הזאת. כתוצאה מהדחקה זו, המוח מפתח מנגנוני הגנה בצורת מחשבות טורדניות או התנהגות כפייתית, שגורמים לאדם להסיח את הדעת ... לו. למה קשה לטפל ב - OCD? הקושי בטיפול ב - OCD נובע לא מההתנהגות הכפייתית או מהמחשבות הטורדניות עצמן, אלא מכך שהן פעמים רבות ביטוי לתסביך או חרדה עמוקה שהודחקה בתת - מודע. אדם הסובל מ - OCD לא בהכרח יודע מהו המקור האמיתי של החרדה שלו, ולכן קשה מאוד להימנע מההתנהגות הכפייתית. בעיות אלה לא נובעות מהתסביך עצמו, אלא מהעובדה שהאדם לא מסוגל לזהות את מקור החרדה ולהתמודד איתה ישירות. איך ניתן לזהות מחשבות מודחקות? כדי לטפל ב - OCD שנובע מהדחקה רגשית, חשוב להבין מה התועלת הרגשית שהאדם מקבל מההתנהגות הכפייתית. לדוגמה, אם אדם נוהג לשטוף ... את התועלת הרגשית שהאדם מפיק מהתנהגותו, ניתן להדריך אותו להתמודד בצורה ישירה עם החרדה במקום להימנע ממנה באמצעות התנהגות כפייתית. איך לטפל ב - OCD שנובע מהדחקה? 1. לזהות את ההדחקה - השלב הראשון בטיפול ב - OCD הוא זיהוי של מה שהאדם מדחיק בתת - מודע שלו. המטרה היא להבין אילו פחדים או מחשבות האיש לא מרשה לעצמו להרגיש או לחשוב. 2. להציף את המחשבה המודחקת - ברגע שזוהה המחשבה או הרגש המודחק, יש לנסות למצוא דרכים להתמודד עם אותה תחושה או מחשבה ישירות, ולא להדחיק אותה. 3. להבין את התועלת של ההתנהגות הכפייתית - יש לבחון מה האדם מרוויח מהתנהגות הכפייתית. לדוגמה, האם ... לטפל בשורש הבעיה - ברגע שמזהים את הסיבה האמיתית להפרעה, ניתן למצוא דרכים חלופיות להתמודד עם החרדה בצורה בריאה וללא צורך בהתנהגות הכפייתית. איך לזהות מחשבות מודחקות? איך להתגבר על OCD? מה הקשר בין חרדה ל - OCD? איך לטפל בהתנהגות כפייתית? מהן שיטות לטיפול בהדחקה רגשית? איך הדחקה רגשית גורמת ל - OCD? OCD (הפרעה טורדנית - כפייתית) הוא מצב שבו אדם סובל ממחשבות טורדניות או ... כפייתית. אחת השאלות המרכזיות היא מדוע קשה כל כך לטפל במחשבות טורדניות ובהתנהגויות כפייתיות? התשובה טמונה בכך שהרבה פעמים התנהגות כפייתית היא תוצאה של מחשבה מודחקת. איך הדחקה יוצרת OCD? כאשר אדם מדחיק בתת - המודע שלו תסביך, פחד, לחץ או חרדה מסוימת, זה עשוי להוביל להתפרצות של הפרעה טורדנית - כפייתית. לדוגמה, אדם עשוי לפחד מהמוות, אך אם הוא מודע לפחד שלו, קל יותר לזהות אותו ולטפל בו. לעומת זאת, אם הוא לא יודע מה בדיוק גורם לחרדה שלו כי הוא מדחיק את הסיבה האמיתית, יהיה קשה בהרבה להתמודד עם החרדה והביטויים ההתנהגותיים שלה. OCD הוא פעמים רבות ביטוי של חרדה עמוקה שהודחקה ולא קיבלה ביטוי ישיר. במקום שהאדם יתמודד ישירות עם המחשבה או הרגש שהוא מדחיק, המוח שלו מפתח מנגנון הגנה בצורת מחשבות טורדניות או התנהגות כפייתית שמסיחות את הדעת מהמקור האמיתי של ...
תחושת ניתוק מהמציאות, תחושת ניתוק וריחוק, הדחקה רגשית, למה לא להדחיק? הפרעות דיסוציאטיביות, הפרעות ניתוק, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, דיסוציאציה רגשית, תחושת ניתוק מעצמי, הפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפש
תחושת ניתוק מהמציאות, תחושת ניתוק וריחוק, הדחקה רגשית, למה לא להדחיק? הפרעות דיסוציאטיביות, הפרעות ניתוק, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, דיסוציאציה רגשית, תחושת ניתוק מעצמי, הפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפש
... ניתוק וריחוק, הדחקה רגשית, למה לא להדחיק? הפרעות דיסוציאטיביות, הפרעות ניתוק, הפרעת זהות ... ניתוק ומה הקשר להדחקה רגשית? אליעד מדגיש כי תחושת ניתוק תמיד ... לתחושת ניתוק היא הדחקה רגשית. ההדחקה מתרחשת כאשר אדם נתקל בבעיה, אך אינו פותר ... ומנסה לכסות או להדחיק אותה מהמודעות שלו. הדחקה שכזו מביאה לכך שהבעיה ממשיכה לרוץ בתת - ... תחושת ניתוק. כיצד הדחקה גורמת לתחושת ניתוק והפרעות נפשיות אחרות? ... יחסית שלא טופלה והודחקה. ההדחקה יוצרת אפקט מצטבר, ובשלב מסוים הבעיה שהייתה ... מציע הוא להפסיק להדחיק לחלוטין. הוא טוען שההדחקה רק מסתירה את הבעיה אך אינה פותרת אותה ... להכיר בפחד ולא להדחיק אותו בטענה שהוא לא קיים. המודעות המלאה והאמיצה ... הרגשי. האם הפסקת ההדחקה פותרת את הבעיה לחלוטין? אליעד מדגיש שהפסקת ההדחקה אינה מבטיחה שהבעיה תיפתר אוטומטית. ייתכן ... תיעלם, כי לא תהיה הדחקה שתגרום למחשבות שלך להיות מוסתרות מעצמך. ... שביום קל יותר להדחיק, שכן האדם עסוק וטרוד בענייניו השוטפים, ולכן התת ... הסחות דעת, הבעיות המודחקות עולות לפני השטח ומתחילות להציק ביתר עוצמה, דבר ... מדובר בבעיות שהודחקו לאורך זמן ולא טופלו כראוי, ולכן הפכו להפרעה ... הפסקה מלאה של ההדחקה. האדם חייב להיות מודע לכל המחשבות והרגשות ... איך מפסיקים להדחיק רגשות? הפרעות דיסוציאטיביות האם סכיזופרניה היא תוצאה של הדחקה? האם הפרעות נפשיות גנטיות? דיסוציאציה ... ואז יותר קל להם להדחיק את התת מודע ובלילה נהיה להם יותר רע וכנראה שהם ... היא תוצאה של הדחקה, בן אדם שרגיל להדחיק דברים בסוף יגיע לתחושת ניתוק. ולכן מי שרוצה לצאת ... צריך לטפל בדרך של הדחקה להחליט אני לא מדחיק יותר כלום, כי אם אתה מדחיק זה ימשיך לרוץ לך בראש ואתה לא פותר את הבעיה אלא ... ממצב שבן אדם הדחיק משהו ולא טיפל בזה עד שזה יצא מפורפורציה, אבל ... והפתרון לזה לא להדחיק יותר כלום, צריך להציף את מה שמציק לך בתת מודע, ...
כעס ועצבים, ניהול כעסים, אלימות, התנהגות אלימה, חינוך ילדים, חרטה, ייסורי מצפון, הדחקה רגשית, להדחיק רגשות, כיפת ברזל
כעס ועצבים, ניהול כעסים, אלימות, התנהגות אלימה, חינוך ילדים, חרטה, ייסורי מצפון, הדחקה רגשית, להדחיק רגשות, כיפת ברזל
... אלימה, חינוך ילדים, חרטה, ייסורי מצפון, הדחקה רגשית, להדחיק רגשות, כיפת ברזל איך להתמודד עם כעס בצורה נכונה ובלי להיפגע? אחת השאלות המרכזיות שאליעד עוסק בהן בהרצאה היא כיצד להתמודד עם כעס, התפרצויות זעם ואלימות בצורה שתמנע ... שליליות. במקום ללמד אנשים לשלוט בכעס או להדחיק רגשות, אליעד מציע פתרון עמוק יותר - לבנות כיפת ברזל נפשית. הוא משתמש במונח כיפת ברזל כדי להדגים מערכת הגנה פנימית, שמטרתה לא רק למנוע פגיעה אלא גם למנוע כל נזק רגשי. ... כי בפועל אתה חסין מנזקים. מדוע שליטה או הדחקת רגשות אינה פתרון אמיתי? אליעד מתנגד לשיטה שבה אנשים מנסים לשלוט בכעס או להדחיק אותו, כי לדבריו זו שיטה שכרוכה במלחמה פנימית מתמדת. בכל פעם שאדם מנסה לשלוט בעצמו בכוח או להדחיק את הכעס, הוא למעשה מדכא חלק פנימי טבעי בתוכו, וזה מוביל להצטברות של מתח, חרטות וייסורי מצפון. במקום זאת, אליעד מציע להבין את שורש הכעס, לשאול שאלות פנימיות כגון: למה ... כיצד לחנך ילדים להתמודד עם כעס מבלי להדחיק? בהקשר של חינוך ילדים, אליעד מציע לא ללמד ילדים להדחיק את הכעס או להילחם בו, אלא לעזור להם להבין את עצמם ואת רגשותיהם. במקום לומר לילד: אסור לך לכעוס, ניתן לומר לו: בוא נבין למה אתה כועס. הגישה הזו לא מייצרת התנגדות ... אמיתי ולא שליטה עצמית כפויה שמבוססת על הדחקה. לסיכום, מהי הדרך הטובה ביותר להתמודד עם כעס? לדעת אליעד, הדרך הטובה ביותר להתמודד עם כעס היא להגדיל את המשאבים הפנימיים שלך, להבין לעומק את עצמך ואת מקור ... פחד או מחיר. איך להתמודד עם כעסים? מהי הדחקה רגשית? איך לא להיפגע מכעס? מהי כיפת ברזל נפשית? איך לחנך ילדים בלי הדחקה? למה אני מתחרט אחרי כעס? האם אפשר לשלוט בכעס בלי להדחיק?
הדחקה, רצון שעושה רע, חרדת ביצוע, רוצה יותר מידי, רצון חזק מידי, איך עובד מנגנון הרצון? מנגנוני הגנה, איך המוח מדחיק? למה המוח מדחיק? איך להוציא אקסית מהראש? רצון לא נסבל, רצון מודחק, הדחקת רצון, להדחיק את האקסית
הדחקה, רצון שעושה רע, חרדת ביצוע, רוצה יותר מידי, רצון חזק מידי, איך עובד מנגנון הרצון? מנגנוני הגנה, איך המוח מדחיק? למה המוח מדחיק? איך להוציא אקסית מהראש? רצון לא נסבל, רצון מודחק, הדחקת רצון, להדחיק את האקסית
הדחקה, רצון שעושה רע, חרדת ביצוע, רוצה יותר מידי, רצון חזק מידי, איך עובד מנגנון הרצון? מנגנוני הגנה, איך המוח מדחיק? למה המוח מדחיק? איך להוציא אקסית מהראש? רצון לא נסבל, רצון מודחק, הדחקת רצון, להדחיק את האקסית למה הרצון עושה לנו רע ואיך להתמודד עם רצונות מודחקים? הנושא המרכזי שאליעד כהן מסביר הוא כיצד עובד מנגנון הרצון האנושי, למה הרצון גורם סבל, ואיך נוצרת הדחקה. הוא מתחיל מהסבר עקרוני של מצב שבו אדם רוצה דבר מסוים, כמו להיות בריא. הרצון עצמו, שהוא כביכול חיובי, הופך למקור של סבל, מכיוון שברגע שאדם חושב על הרצון שלו, הוא ... בשלב זה, נכנס מנגנון נוסף: האדם גם רוצה להרגיש טוב ולהיות רגוע. אם הרצון להרגיש טוב חזק יותר מהרצון להיות בריא, האדם יתחיל להדחיק או לבטל את הרצון הראשוני, במקרה הזה להיות בריא, כדי להרגיש פחות סבל. איך פועל מנגנון ההדחקה? אליעד מתאר את מנגנון ההדחקה בצורה מפורטת: כאשר הרצון גורם יותר סבל מתועלת, המוח מחליט להדחיק אותו. ההדחקה היא ניסיון של המוח להקטין את הכאב, באמצעות הקטנת העוצמה של הרצון או התעלמות ממנו לחלוטין. הדחקה כזו מתרחשת כאשר האדם מחליט, במודע או שלא במודע, להעדיף רוגע נפשי ושלווה פנימית על פני הגשמת הרצון המקורי. האדם בעצם עושה עסקה פנימית ומחליט שכדי להרגיש טוב הוא מוכן ... היא קושי לשחרר את הרצון לזוגיות, כמו למשל לשכוח אקסית. הרצון לזוגיות עם אותה אקסית יוצר סבל גדול כל כך, עד שהאדם מחפש דרכים להדחיק או לבטל אותו. הדרך שאליעד מציע להתמודד עם רצון שמייצר סבל רב היא להתחיל לבדוק עד כמה הוא הכרחי ועד כמה אנחנו באמת חייבים להשיג אותו. הוא מציע לאדם לשאול את עצמו: האם זה ... רק משחק? לפי אליעד, ברגע שהאדם מפסיק לראות את הרצון כמשהו שהוא חייב, הרצון נחלש וקל יותר להיפרד ממנו. מה השיטה להתמודד עם רצון מודחק? השיטה להתמודד עם רצון מודחק, כפי שאליעד מסביר, היא קודם כל לאפשר לעצמך להבין שזה לא כל כך נורא אם לא תשיג את הרצון. ברגע שהאדם מוכן לקבל את האפשרות הגרועה ביותר, הרצון מאבד מהעוצמה השלילית שלו והאדם ... הוא בעצם לנסות לתקוף את הרצון באופן מודע, להפוך אותו ללא מחויב, ולשחרר אותו מהצורך הבלתי נסבל להגשימו. איך המוח בוחר איזה רצון להדחיק? אליעד מציין שההדחקה אינה שרירותית, אלא מבוססת על שיקול פנימי של עלות - תועלת. כאשר ישנם שני רצונות סותרים, כמו רצון חזק להשיג משהו מול רצון להרגיש טוב, האדם יבחר להדחיק את הרצון שגורם לסבל גדול יותר, במיוחד אם הוא בלתי אפשרי או קשה להשגה. כך, הרצון הפחות דחוף מודחק לטובת הרצון החשוב יותר לנפש, שהוא השלווה והאיזון הפנימי. איך משתחררים מרצונות חזקים מדי? אליעד ממליץ על הגישה של לא חייב כלום. הוא מדגיש שוב ושוב כי המפתח להקל על הרצונות ... משחק, וכי ככל שהאדם יבין זאת עמוק יותר, כך יוכל לשחרר רצונות בצורה חופשית וללא מאבק פנימי קשה. איך להוציא אקסית מהראש? למה המוח מדחיק רצונות? איך להתמודד עם רצון חזק מדי? מה זה רצון מודחק? איך להתמודד עם חרדת ביצוע? למה הרצון עושה רע? איך המוח בוחר מה להדחיק?
הדחקה, איך לטפל בבעיה מודחקת למרות שהיא מודחקת? טיפול בהדחקה בתת מודע, איך לטפל בהדחקה בלי הצפה? איך לטפל בהדחקה בלי להפסיק להדחיק? איך לטפל בבעיה רגשית מודחקת בלי חשיפה שלה? איך לפתור בעיות מודחקות? טיפול בהדחקה חזקה
הדחקה, איך לטפל בבעיה מודחקת למרות שהיא מודחקת? טיפול בהדחקה בתת מודע, איך לטפל בהדחקה בלי הצפה? איך לטפל בהדחקה בלי להפסיק להדחיק? איך לטפל בבעיה רגשית מודחקת בלי חשיפה שלה? איך לפתור בעיות מודחקות? טיפול בהדחקה חזקה
הדחקה, איך לטפל בבעיה מודחקת למרות שהיא מודחקת? טיפול בהדחקה בתת מודע, איך לטפל בהדחקה בלי הצפה? איך לטפל בהדחקה בלי להפסיק להדחיק? איך לטפל בבעיה רגשית מודחקת בלי חשיפה שלה? איך לפתור בעיות מודחקות? טיפול בהדחקה חזקה איך לטפל בבעיה מודחקת בלי לחשוף אותה ישירות? אליעד כהן מסביר כיצד ניתן לטפל בבעיות רגשיות מודחקות, גם ללא צורך להציף או לחשוף אותן באופן ישיר. בתחילת דבריו, הוא מבהיר את המושג הדחקה: מצב שבו אדם חווה כאב, טראומה או בעיה רגשית עמוקה, אך אינו מוכן ... יותר: אדם נשאל אם הוא רעב, ואותו אדם עונה שהוא לא רעב למרות שבפועל הוא כן. הסיבה לכך היא שאותו אדם מעדיף להדחיק את תחושת הרעב, אולי מתוך חשש להכיר במציאות הלא נעימה. זו גם הסיבה מדוע אנשים מדחיקים בעיות רגשיות - כי הם חוששים שאם יכירו בכך שיש בעיה, זה עלול להגביר את ... אותה, הוא מציע לטפל בבעיה באופן עקיף, בעזרת פיתוח החשיבה והיכולת הנפשית הכללית של האדם. מהו טיפול עקיף בבעיה מודחקת וכיצד זה עובד? הפתרון המרכזי שאליעד כהן מציע הוא פיתוח השכל. לטענתו, פיתוח החשיבה באופן כללי מסוגל לרפא ולפתור בעיות מודחקות באופן אוטומטי, בלי צורך להציף אותן. הוא מסביר זאת כך: כל בעיה רגשית ... נכונה, לנתח דברים לעומק, להבין את המציאות טוב יותר. ככל שאדם ילמד לחשוב בצורה מעמיקה, כך באופן אוטומטי הבעיות המודחקות יפתרו מעצמן. כיצד ניתן לטפל באופן נקודתי בבעיה ספציפית? בנוסף לפיתוח כללי של השכל, אליעד מציע פתרונות נקודתיים לסוגים ספציפיים של בעיות מודחקות. לדוגמה, אם אדם מדחיק את תחושת הבדידות, הוא יכול ללמוד איך להרגיש טוב לבד, מבלי להודות במפורש ... ישיר, הוא יכול לחזק בעצמו את היכולת לחוש נוח עם הלבד שלו. אליעד נותן מספר דוגמאות נוספות: אדם שעבר חרם בילדות ומדחיק את הכאב מכך, יכול ללמוד איך לא להיות מושפע מדעות של אחרים. אדם שחווה ... בדרך זו, הטיפול נעשה באופן עקיף, בלי להציף באופן ישיר את הטראומה או הבעיה המקורית. שני צעדים מעשיים לטיפול בהדחקה בלי להציף אותה אליעד מסכם שני צעדים מרכזיים לטיפול עקיף בהדחקה: צעד ראשון פיתוח החשיבה והשכל באופן כללי. הוא מדגיש שזה הפתרון האוניברסלי, שיפתור את הבעיה בכל מצב אפשרי, מבלי להתעסק ישירות בתוכן המודחק. צעד שני טיפול ספציפי, שבו אדם לומד נושא או מיומנות מסוימת שמתאימה ישירות לבעיה הספציפית שלו. במקרה זה, האדם או המטפל חייבים לדעת מהו הנושא המודחק כדי לבחור את הכלי המתאים לטיפול העקיף. אליעד מדגיש כי שני צעדים אלו ... הוא מזמין את מי שמעוניין ללמוד כיצד לפתח את השכל או לטפל בנושאים ספציפיים לבדוק באתר שלו, ולחפש מושגים כמו הדחקה, טיפול עקיף, פיתוח חשיבה או טיפול בטראומות מודחקות. איך לטפל בבעיה מודחקת בלי להציף? טיפול עקיף בהדחקה פיתוח השכל לטיפול בהדחקה טיפול בטראומה בלי חשיפה ישירה איך לפתור בעיות רגשיות מ
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על דיסוציאציה רגשית, תחושת ניתוק רגשי, לא מרגיש את עצמי, ניתוק מהרגשות שלי, מרגיש מנותק מעצמי, לא מרגיש מחובר לעצמי, לא מחובר לרגשות שלי, מנותק מהרגשות שלי, דיסוציאציה מנגנון הגנה, מנגנוני הדחקה, הפרעת ניתוק רגשי, טיפול בדיסוציאציה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להדחיק, איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיגמל מהימורים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך להעריך את עצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לנהל את הזמן? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחנך ילדים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפרש חלומות? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: להדחיק, איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות הכי חכם בעולם? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? האם יש או אין אלוהים? למה לא להתאבד? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש משמעות לחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? האם המציאות היא טובה או רעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה יש רע בעולם? האם הכל אפשרי? האם יש בחירה חופשית? מה המשמעות של החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? בשביל מה לחיות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה העולם קיים? האם אפשר לדעת הכל? איך להנות בחיים? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קאוצינג מומלץ, אימון אישי למציאת זוגיות, מאמן אישי טלפוני בתחום להדחיק - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3438 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 19:10:44 - wesi1