אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להבדיל ✔זוגיות עם אשה חזקה / נשים חזקות / להיות אישה חזקה - האם "אישה חזקה" היא באמת חזקה או שזו רק אשליה? פמיניזים, נשים פמיניסטיות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨זוגיות עם אשה חזקה / נשים חזקות / להיות אישה חזקה - האם "אישה חזקה" היא באמת חזקה או שזו רק אשליה? פמיניזים, נשים פמיניסטיות, מהי אישה חזקה? מהי חוזקה אמיתית? האם כדאי לבחור בת זוג "חזקה" או דווקא "חלשה"? האם פער כלכלי ומקצועי משפיע על הזוגיות? למה בני אדם מרגישים צורך בזהות מוגדרת? איך תודעה גבוהה משפיעה על יכולת ההכלה והסבל? מדוע אנשים רוצים להרגיש רע? מהו חופש אמיתי ומה ההבדל בין בחירה לשליטה? איך לצאת מהמטריקס? מה הופך אדם לחזק?
האם "אישה חזקה" היא באמת חזקה או שזו רק אשליה?

אליעד כהן פותח את השיחה עם ביקורת על המושג הפופולרי "אישה חזקה", שמקובל לתאר בה אישה שאינה זקוקה לגבר, מתעקשת על דעותיה, אינה מתפשרת, ומסרבת להיכנע רגשית. אליעד מצביע על כך שההגדרה הזו לא מעידה בהכרח על חוזקה אמיתית. לדעתו, עצם הצורך של אישה לומר שהיא חזקה או להתעקש על כך שהיא עומדת על שלה, נובע מחולשה. הוא מסביר שדווקא היכולת להרפות, לוותר על הרצון, ולהיות מוכנה להרגיש "כלום" מבלי להיבהל - זו החוזקה האמיתית. כאשר אדם מפחד להרפות, הוא מוכיח שהוא חלש, מפני שהוא מונע מתוך פחד.

לדוגמה, אם אישה מפחדת לתת מעצמה רגשית או להקשיב לרצונות של בן הזוג שלה, היא למעשה חוששת מניצול או מכך שהיא תיתפס כחלשה. במצב כזה, ההתעקשות על עמדתה איננה חוזק, אלא הוכחה לפחד שלה מחולשה. אליעד נותן דוגמה הפוכה ומסביר שלפעמים דווקא מי שבוחר באופן מודע ובחופשיות לוותר או להתמסר, מראה על חוזק פנימי רב יותר.

מהי חוזקה אמיתית לפי אליעד כהן?

החוזקה האמיתית, לפי אליעד, אינה טמונה בהתעקשות או בהתמודדות עיוורת עם קונפליקטים, אלא דווקא ביכולת לבחור מתוך מגוון רחב של אפשרויות ובאופן מודע. כלומר, אדם חזק באמת אינו כבול לפחדים או לדחפים, אלא פועל מתוך חופש פנימי מלא. למשל, אם מישהו ייקח ממנו כסף או יפגע בו בדרך מסוימת, אדם חזק באמת יוכל לבחור כיצד להגיב, לא מתוך לחץ או פחד, אלא מתוך הבנה עמוקה של המצב ובחירה אמיתית. בכך מתבטאת החוזקה - לא ביכולת להחזיק בכוח ברצונות האישיים, אלא ביכולת לוותר עליהם מרצון, ובשליטה מודעת בבחירות שלו.

האם כדאי לבחור בת זוג "חזקה" או דווקא "חלשה"?

אליעד מתייחס גם לשאלה מהי הבחירה העדיפה בגישה לזוגיות: האם עדיף לבחור אישה "חזקה" (כפי שהיא מוגדרת בחברה) או דווקא אישה שנתפסת כ"חלשה", כלומר, רכה, מתמסרת וגמישה יותר. האדם שמשתתף בשיחה, נותן דוגמה של אישה שמתמסרת אליו ומרגישה נמשכת כשהוא מתייחס אליה כמו לילדה קטנה, מה שמצביע על כך שהיחס שהגבר נותן לאישה משפיע משמעותית על ההתנהגות שלה.

אליעד מוסיף שהרבה גברים חושבים שאם תהיה להם בת זוג חזקה ועצמאית, זה עלול להגביל אותם, כי אותה אישה עשויה להטיל דרישות מסוימות שיכפו עליהם תחרות, ביקורת, או ציפיות להתנהלות מסוימת. מצד שני, בת זוג "חלשה" מאפשרת להם מרחב גדול יותר של חופש פעולה, כיוון שהיא נוטה להתאים את עצמה אליהם בקלות רבה יותר.

האם פער כלכלי ומקצועי משפיע על הזוגיות?

אליעד דן עם המשתתף בדוגמה נוספת של אפשרות לזוגיות עם אישה עשירה ומצליחה במיוחד (כגון נדלניסטית). הוא מסביר שפער משמעותי בהישגים ובמצב הכלכלי עשוי להוביל לחוסר איזון בזוגיות. למשל, אם הגבר נתפס כמי שאינו מכניס כסף או נתפס כחסר שאיפות או כמישהו שלא עושה דבר מוחשי בחייו, האישה "הנורמלית" עלולה לראות אותו כחלש או חסר ערך. לכן, גם אם הגבר מתעסק בפילוסופיה עמוקה, נשים רבות יתקשו להעריך אותו ללא עשייה מוחשית כלשהי.

למה בני אדם מרגישים צורך בזהות מוגדרת?

אליעד מסביר שהרצון של האדם להגדיר את עצמו בצורה ברורה (דתי, צמחוני, או בעל אידיאולוגיה מסוימת) נובע מחוסר הבנה עמוק של המציאות. האדם מחפש יציבות ומשמעות ומצפה לקבל אותן מהזהות המוגדרת. הוא נותן כדוגמה אדם דתי, שברגע שהוא מוותר על הדת, פתאום הוא מרגיש אבוד, כי אין לו סדר יום ברור. אולם אדם שמבין את המשחק לעומקו, לא זקוק לזהות מוגדרת ויכול "לזרום" עם המציאות בצורה גמישה וחופשית.

איך תודעה גבוהה משפיעה על יכולת ההכלה והסבל?

ככל שאדם מתפתח ומגיע לתודעה גבוהה יותר, הוא מסוגל להכיל סבל באופן יעיל יותר. אליעד נותן דוגמה לאדם שבעבר לא יכול היה להכיל מצבים רגשיים מסוימים, אך היום...
מהי באמת "אישה חזקה" והאם החוזקה הזו היא אמיתית?

אליעד כהן דן בשיחה במושג הפופולרי של "אישה חזקה" ומעלה ביקורת על ההגדרה הנפוצה בחברה שלפיה אישה חזקה היא מישהי שלא זקוקה לגבר, מתעקשת על דעתה, אינה מתפשרת ולא נכנעת רגשית. הוא שואל אם באמת זו הגדרה נכונה לחוזקה, ומציע נקודת מבט הפוכה לחלוטין. לדבריו, חוזקה אמיתית אינה נמדדת בעקשנות, חוסר תלות או סירוב לוותר, אלא דווקא ביכולת לשחרר, לוותר, ולהיות מסוגל להרגיש "כלום" ללא חשש. אדם שבאמת חזק יכול להרשות לעצמו להירגע, להיות תלוי רגשית ואף להיפתח, בלי להרגיש מאוים או חלש בגלל זה. למעשה, אישה שמפחדת להיראות או להרגיש חלשה, או שמסרבת להתחשב או להתמסר כדי שלא תנוצל - זו דווקא האישה החלשה, מכיוון שהיא פועלת מתוך פחד. החוזקה האמיתית, לפי אליעד, היא ביכולת לפעול מתוך חופש בחירה פנימי ולא מתוך כפייה או פחד.

מה הופך אדם לחזק באמת - ההתעקשות או היכולת לבחור מתוך שפע?

אליעד מדגיש שהכוח האמיתי של אדם טמון לא בהכרח ביכולתו להתעמת עם קשיים או בקונפליקטים שהוא מסוגל לספוג, אלא דווקא ביכולת לבחור בחירה מודעת מתוך שפע אפשרויות. אדם שבאמת חזק הוא זה שאינו נאלץ לפעול מתוך פחדים, דחפים או אילוצים, אלא יכול לבחור בצורה מודעת מתי להתעקש ומתי לוותר. החוזקה האמיתית, אם כן, היא שליטה ברצון ובחירה מודעת, לא שליטה חיצונית או התעקשות על עמדה אישית. אליעד מציין שדווקא היכולת להרפות, לוותר על הרצון ולאפשר לאחרים להוביל או להשפיע, מראה על עוצמה פנימית ולא על חולשה.

האם כדאי לבחור בת זוג "חזקה" או "חלשה"?

אליעד מעלה את השאלה האם גבר צריך לשאוף לזוגיות עם אישה "חזקה" - כזו שמתעקשת ועומדת על שלה - או עם אישה שנחשבת "חלשה", כלומר, גמישה, רכה ומתמסרת בקלות. לדעתו, לא בהכרח אישה "חזקה" היא העדיפה, כי היא עשויה ליצור קונפליקטים מיותרים ולחייב את הגבר להיות במצב מתמיד של תחרות ושליטה. מנגד, אישה שנתפסת כ"חלשה" מאפשרת לגבר מרחב רגשי רחב יותר, ובכך עשויה דווקא להעצים את תחושת החופש שלו.

המשתתף בשיחה, מביא כדוגמה בחורה שהתמסרה בקלות וברכות דווקא כשהתייחס אליה כ"ילדה קטנה". מכאן עולה התובנה כי לפעמים היחס של הגבר הוא שמשפיע על הדינמיקה הזוגית, ולא רק האישיות המוקדמת של האישה.

האם נכון להיכנס לקשר עם אישה מצליחה ועשירה מאוד?

אליעד מתייחס לדוגמה של המשתתף, לגבי אישה מצליחה מאוד, כמו אשת נדל"ן עשירה. למרות שהקשר לכאורה עשוי להיות אטרקטיבי, הוא טוען שהפערים בהישגים ובמעמד הכלכלי עלולים ליצור חוסר איזון בזוגיות. במיוחד אם הגבר אינו נתפס כמי שמכניס כסף או פועל באופן מסודר בחייו. במצב כזה, האישה עשויה לראות את הגבר כ"חסר שאיפות", מה שעלול להחליש את הקשר הזוגי. אליעד מציין שרוב הנשים "הנורמליות", כהגדרתו, מצפות מהגבר לעשייה מוחשית, ואם הן אינן רואות זאת - הן מתקשות להעריך את בן הזוג שלהן, אפילו אם לדוגמה הוא עוסק בפילוסופיה עמוקה.

האם הצורך בזהות מוגדרת נובע מחוסר הבנת המציאות?

אליעד מסביר שהאדם שמרגיש צורך להגדיר לעצמו זהות מוגדרת (כמו דתי, צמחוני או מאמין מסוים), עושה זאת בגלל בלבול פנימי וחוסר הבנה של המציאות. הצורך בזהות נוקשה ומוגדרת מעניק לו תחושת יציבות. הוא משווה זאת לאדם דתי שמקבל סדר יום ברור - תפילות, לימודים וחוקים. לעומת זאת, אדם שמבין את המציאות בצורה עמוקה כבר לא צריך להיאחז בזהות נוקשה. הוא יכול לפעול בהתאם לנסיבות, בלי להזדהות יתרה עם שום זהות ספציפית, וכך הוא נשאר חופשי באמת.

כיצד תודעה גבוהה קשורה ליכולת הכלה וסבל?

אליעד טוען שככל שהאדם מפתח תודעה גבוהה יותר, כך הוא מסוגל להכיל ולהתמודד...
מה ההגדרה של אישה חזקה ומהי החולשה שמסתתרת מאחורי הדימוי הזה?

אליעד כהן מעלה ביקורת כלפי הדימוי המקובל של "אישה חזקה". רבים מזהים אישה חזקה כמי שלא צריכה גבר, שעומדת על שלה, שלא מתפשרת, ושאינה תלויה באחרים. אך אליעד שואל: האם זו באמת חוזקה? האם היכולת להתעקש על עמדות, לסרב לוותר ולהימנע מהתמסרות רגשית - אכן משקפת עוצמה?

אליעד מציע זווית אחרת: חוזקה אמיתית היא היכולת לוותר על הרצון האישי, לדעת לשחרר, ולהיות מסוגל להרגיש "כלום" בלי להיבהל מזה. הוא טוען שאדם שמפחד להירגע או להרגיש תלות - דווקא הוא חלש. אם אישה מפחדת להרגיש חלשה בזוגיות או לא מתחשבת כדי לא להרגיש מנוצלת - זהו סימן לחולשה. אדם חזק הוא מי שיכול לבחור מתוך שפע של אפשרויות, לא כי הוא מוכרח, אלא כי הוא חופשי.

מה הופך אדם לחזק באמת - היכולת לבחור או היכולת לוותר?

אליעד מסביר שהכוח של האדם טמון לא בעמידה מול קונפליקט, אלא ביכולת לבחור. אם לאדם יש את כל האפשרויות, והוא יכול לבחור מתוך שיקול דעת חופשי ולא מתוך דחפים או פחדים - זו עוצמה. חוזקה אינה התעקשות עיוורת על העמדה האישית, אלא היכולת לשחרר את הרצון ברגעים מסוימים ולחיות מתוך בחירה מודעת.

האם המשיכה לבת זוג תלויה באופי שלה - חזקה או חלשה?

נידונה הסוגיה האם עדיף לגבר להיות עם אישה "חזקה" או "חלשה". נטען כי פעמים רבות אישה שמוגדרת כ"חלשה" - כלומר, רכה, זורמת, לא מתנגדת - מאפשרת לגבר חופש רגשי ותפקודי. מצד שני, זוגיות עם אישה "חזקה" כרוכה לעיתים בדרישות גבוהות יותר, בתחרותיות מסוימת או באובדן תחושת העצמאות.

המשתתף בשיחה נותן דוגמה לבחורה, שלדבריו כשהוא מתייחס אליה כמו ילדה קטנה - היא מגיבה בהתמסרות ובמשיכה. מכאן עולה שהיחס משפיע על הדינמיקה, ושלעיתים דווקא נשים "חזקות" מתמסרות כשמתייחסים אליהן באופן רגשי ואבהי.

האם נכון לשלול קשר עם אישה מצליחה או עשירה?

אליעד דן באפשרות לקשר עם אישה עצמאית מאוד - כמו נדלניסטית עשירה. למרות הפיתוי לכאורה, הוא טוען שזה לא בהכרח מתאים, לא בגלל היכולות שלה אלא בגלל מה שזה מייצג: כאשר יש פער גדול מדי בכוח או בהישגים, זה עלול לפגוע באיזון. במיוחד כאשר לגבר אין "חיים משל עצמו", או כשהוא אינו נתפס כמי שמכניס כסף או מגדיר את עצמו בעשייה חיצונית. רוב הנשים "הנורמליות", כפי שהוא מכנה זאת, מצפות מהגבר לעשייה, מטרה, או הכנסה קבועה. אם הן רואות גבר שלא עושה כלום, גם אם הוא "לומד את הספר להיות אלוהים", הן יפרשו את זה כבטלה או חוסר שאיפה.

האם הצורך להיכנס לדמות קבועה נובע מחוסר הבנה של המשחק?

אחת ההבנות העמוקות שעולות היא שהצורך של האדם להיאחז בזהות - כמו להיות דתי, או צמחוני, או מאמין - נובע מהבלבול. אדם שאינו מבין את המשחק של המציאות, מחפש לעצמו מסגרת קבועה שתיתן לו יציבות. זה כמו לבחור להיות דתי כי אז יש סדר יום ברור: תפילות, לימוד, כללים. הדמות משמשת ככלי ניהולי של המציאות. אך ברגע שאתה מבין את המשחק, אתה כבר לא צריך להיאחז בזהות נוקשה, אתה יכול "לזרום" ולבחור את ההתנהגות שלך לפי ההקשר, בלי להרגיש תלוש.

מה הקשר בין סבל לבין יכולת הכלה ותודעה גבוהה?

אליעד מציג את הרעיון שהאדם החכם יותר סובל פחות. ככל שהאדם מפתח יותר שכל, כך גדלה יכולת ההכלה שלו, והוא מסוגל לעמוד גם ברגשות קשים בלי לקרוס. אליעד מספר על אדם שבעבר לא היה יכול להכיל מצבים מסוימים, אך היום, בעקבות התפתחות התודעה, הוא יכול להרגיש סבל עמוק - אך להישאר יציב. הוא נותן דוגמה לכך שקריאת עמוד מהספר "להיות אלוהים" גם אם היא גורמת לאדם להבין רק 20% מהתוכן, אך זה פותח לו עולם הבנות עמוק מאוד על שורשי המחשבה האנושית.

למה האדם בוחר להרגיש רע? מה ההיגיון מאחורי הרצון להרגיש סבל?

השיחה עוסקת בשאלה הפילוסופית: למה האדם רוצה להרגיש רע? יש הבדל בין שני סוגי רצון: רצון לרע מתוך ציפייה שיהיה טוב בעתיד, לבין רצון לסבל כשלעצמו, מתוך הנאה...
מהי החשיבות של החוזקה במערכות יחסים?

במהלך השיחה, הוצגה שאלה עקרונית לגבי מהות החוזקה והחולשה במערכות יחסים, במיוחד בהקשר של זוגיות. עולה הצעה לפיה החוזקה לא בהכרח נמדדת בכמות הקונפליקטים שהאדם מסוגל להתמודד איתם, אלא ביכולת לוותר ולמצוא איזון פנימי. אחד מהדוברים טוען כי האישה שמדברת על חוזקה בדרך כלל מתארת את עצמה כמי שמסוגלת לעמוד בקונפליקטים, אך לא תמיד החוזקה הזו מבטיחה לה ביטחון פנימי. לעיתים, דווקא היכולת לוותר על רצון אישי ולהיות גמיש יכולה להצביע על עוצמה פנימית.

הדיון סביב המושג "אישה חזקה" נמשך, ונמצא כי גישה יותר מאוזנת היא היכולת להתמודד עם מצבים רגשיים, לא מתוך צורך לשלוט או להימנע, אלא מתוך יכולת לבחור ולהרגיש שלם גם כאשר לא תמיד הכל מתנהל לפי רצונך. אליעד טוען, כי מה שעושה אדם חזק באמת הוא יכולתו לבחור מתוך שפע של אפשרויות, ולהשפיע על חייו באופן מודע ומכוון.

מהו תפקיד הזוגיות ומהם הדימויים הקשורים למערכת יחסים?

הדיון המשיך להתמקד בשאלה מה באמת מחפשים בני הזוג במערכת יחסים ומה משמעותה של הבחירה בזוגיות. נישאל מהו המשמעות של קיום מערכת זוגית - האם זו הדרך בה אנחנו בוחרים לגור ביחד כי אנחנו פשוט לא רוצים להיות לבד, או שמא יש בה משהו עמוק יותר, כמו תמיכה הדדית ושאיפה משותפת למטרות מחיי היום - יום ועד התפתחות אישית.

דוברים שונים מחדדים את האמונה כי כאשר אדם מרגיש בטוח בעצמו ובחיים שלו, יש לו פחות צורך בבן זוג להשלמה רגשית, וזה למעשה מה שגורם לו להיות חזק במערכת הזוגית. בניגוד לדימוי של "האדם השלם" שמחפש מישהו שיבצע עבורו את המטרות בחיים, כאן נדונה החשיבות של תהליך הבחירה - האם הזוגיות היא תוצר של צרכים שלא מומשו, או שהבחירה בה נובעת מתוך רצון אמיתי לשותפות ושיתוף.

האם כל אחד באמת צריך מערכת זוגית?

השיחה מתמודדת גם עם השאלה אם כל אדם באמת צריך מערכת זוגית כדי להיות שלם, ומה הם הקריטריונים לבחירת בן זוג. אחת הגישות שהועלו מדברת על בחירה נבונה בבני הזוג מתוך מודעות ולא מתוך צורך עז למלא חלל פנימי. כאמור, העומק הרגשי והפנימי שהאדם מגיע אליו יכול למנוע ממנו להיות תלוי באדם אחר כדי לחוות אושר ושלמות. אלא שהשיחה מציעה כי בחירה נכונה יכולה להיות לא רק מתוך תחושת חובה, אלא מתוך הרצון ליצור חיבור אמיתי ובריא עם מישהו אחר, תוך שמירה...
לא עושה כלום לשנוא את עצמך להיות דתי ילדה מהות הדדי התפתחות תודעתית רצון אמיתי להתמודד עם המוות עבר איך יוצאים איך לבחור בן זוג איך לבחור בת זוג איך לצאת מהמטריקס אישה אישה חזקה אמת אנשים רוצים להרגיש אשליה אשליות בחורה בחורה חזקה בחורות בחורות חזקות בחירה בחירת בן זוג בחירת בת זוג בן זוג בני אדם בת זוג הבדל הבדלה הבדלים הכלה המטריקס זוג זוגיות חוזק חוזקה חופש חופש אמיתי יכולות יכולת יכולת הכלה לבחור לבחור בן זוג לבחור בת זוג להבדיל להכיר בן זוג להכיר בת זוג להרגיש להרגיש רע לחזק למצוא בן זוג למצוא בת זוג למצוא זוגיות למצוא קשר זוגי לצאת מהמטריקס מה אנשים רוצים מה ההבדל בין מוגדרת מטריקס מקצוע נשים נשים חזקות סבל פמיניזם פמיניסט פמיניסטיות פמניזם פמניסט פמניסטיות צורך רצון שוביניזם שוביניסט שובניזם שובניסט שובניסטיות שליטה תודעה
איך להיות דבר והיפוכו בבת אחת? איך להבדיל ולא להבדיל בו זמנית? אין הבדל בין יש הבדל לאין הבדל, אין הבדל בין להבדיל לבין לא להבדיל, אחדות ההפכים, להיות שני הפכים בו זמנית, איך לצאת מהשכל? להרגיש דבר והיפוכו
איך להיות דבר והיפוכו בבת אחת? איך להבדיל ולא להבדיל בו זמנית? אין הבדל בין יש הבדל לאין הבדל, אין הבדל בין להבדיל לבין לא להבדיל, אחדות ההפכים, להיות שני הפכים בו זמנית, איך לצאת מהשכל? להרגיש דבר והיפוכו
... להיות דבר והיפוכו בבת אחת? איך להבדיל ולא להבדיל בו זמנית? אין הבדל בין יש הבדל לאין הבדל, אין הבדל בין להבדיל לבין לא להבדיל, אחדות ההפכים, להיות שני הפכים בו זמנית, איך לצאת מהשכל? להרגיש דבר והיפוכו איך להיות דבר והיפוכו בבת אחת? איך להבדיל ולא להבדיל בו זמנית? ההרצאה עוסקת בשאלות עמוקות ונבנות כמו איך אפשר להיות שני הפכים בו זמנית, כיצד אפשר להבדיל ולא להבדיל, ואיך לצאת מהשכל האנושי שמבצע הבחנות. שאלות אלה מנסות להוביל אותנו להבנה של אחדות ההפכים - מצב שבו יש חיבור בין שני צדדים מנוגדים, כמו חיים ומוות, טוב ורע. האם ניתן להגיע למצב שבו לא מבדילים בין דברים? אליעד כהן פותח את ההרצאה בשאלות הנוגעות לאיך אדם יכול לדעת שהוא נמצא במצב שבו הוא לא מבדל בין דברים. מהנחה אחת שמציג, האם יכול להיות אדם שיגיע למצב של לא להבדיל? עולה השאלה האם יש אפשרות כזו במציאות. בהמשך, הוא דן בשאלות של איך אפשר לדעת שבן אדם הגיע למצב הזה, אם הוא לא יודע שהוא לא מבדיל, האם הוא בכלל נמצא בו. דוגמת השולחן שהוזכרה מתארת את המצב שבו אדם לא מבחין בין אובייקטים שונים כמו שולחן ומעבר. מהם האתגרים בהבנת המצב של אחדות ההפכים? בהמשך, מתואר ... אליעד מדגים את המצב באמצעות סיטואציות שיכולות להתרחש בעולם שבו לא מבדילים - כמו חשיכה וטרגדיות שמתרחשות כאשר אדם לא מבחין בין מצבים שונים. אדם לא מבדיל בין האור לחושך, בין יש לאין, בין קיר לדלת, עד כדי מצב שבו הוא יכול להיתקל בקיר מתוך אי - הבנה בסיסית. מה קורה כשלא מבדילים בין הדברים? ההרצאה נוגעת בהיבטים פסיכולוגיים ועמוקים יותר של האדם. אליעד מציין כי כאשר אדם לא מבדל, כל דבר יכול להיראות אותו הדבר. מצב זה יכול להוביל את האדם למצב של חוסר עשה, חוסר רצון להימנע מההבדלה שבין פעולות שונות, אשר מביא למצב של חוסר אכפתיות או חוסר תוצאה. מצב זה מתואר כמצב שבו אדם נכנס לאיזשהו בית משוגעים או למצב דמוי - מוות פסיכולוגי, שבו אין שום הבדל בין שום דבר לשום דבר. האם המצב הזה יכול להיגרם בהדרגה? באופן דינמי, אליעד מדבר על איך אדם לא בהכרח יפסיק להבדיל באופן חד, אלא יעבור שלב אחרי שלב בין מצבים של שימוש בהבדלה ומצבים שבהם הוא לא עושה הבחנה. ההסבר כולל את הקונספט של חזרה לתוך השכל שמבדיל - האדם עשוי להפסיק להבדיל, אך ברגעים מאוחרים יותר יתחיל להבדיל שוב, וכתוצאה מכך נמצא את עצמו במצב של חוסר - אכפתיות או חוסר - תוצאה. מהן האפשרויות כשיש חפיפות בין שני הפכים? ההרצאה כוללת שאלות שהן כמעט פרדוקסליות: איך יכולים להיות ... המצב של אחדות ההפכים? ההרצאה מסתיימת בהבנה שהמצב שבו יש אפשרות של לא להבדיל הוא גם המצב שבו יש חיבור בין הפכים, שבו האדם חווה מצב של אחדות ההפכים - מצב שבו כל דבר עשוי להופיע בצורה שונה או זהה בו זמנית, תלוי בהבנתו של האדם את המציאות שסובבת אותו. לא מבדילים בין האובייקטים, לא מבדילים בין הזמן והמקום, והמוח הופך לגורם המבדיל את כל הדברים. האם אפשר להיות דבר והיפוכו בבת אחת? מהו המצב של אחדות ההפכים? מה קורה כשלא מבדילים בין דברים? איך לצאת מהשכל? האם ניתן לא ל
להפוך אין ליש, להפוך יש לאין, להפוך משנה ללא משנה, להפוך לא משנה למשנה, לגרום למישהו להבדיל, לגרום למישהו לא להבדיל
להפוך אין ליש, להפוך יש לאין, להפוך משנה ללא משנה, להפוך לא משנה למשנה, לגרום למישהו להבדיל, לגרום למישהו לא להבדיל
... אין ליש, להפוך יש לאין, להפוך משנה ללא משנה, להפוך לא משנה למשנה, לגרום למישהו להבדיל, לגרום למישהו לא להבדיל איך ניתן להפוך אין ליש ומה זה אומר? ההרצאה עוסקת במושגים כמו הפיכת אין ליש, הפיכת יש לאהיה, וההבדל בין שינוי לאי - שינוי. אליעד מדבר על האופנים שבהם אנו יכולים לגרום לאדם לראות את הדברים בצורה שונה, בין אם זה לגרום לו להבדיל בין דברים ובין אם לגרום לו לא להבדיל. אחת השאלות המרכזיות שמעלה אליעד היא איך לגרום לאדם לעבור ממצב של לא מבדל למצב שבו הוא כן מבדל, או להפך - איך לגרום לו לא להבדיל בין דברים. מה המשמעות של להבדיל? בהרצאה, אליעד מציין כי להבדיל בעצם אומר להבין, לדוגמה: כאשר אדם מבדיל בין דברים, הוא מבין את ההבדל ביניהם. לעיתים, לא כל אדם מבדל בין שני דברים, וגם אם הוא יכול להבין את ההבדל, הוא לא תמיד רואה אותו או לא יודע להבחין בו בצורה נכונה. מהו המצב של לא מבדל? כאשר אדם נמצא במצב של לא מבדל, הוא לא יכול להבחין בהבדלים בין דברים. לדוגמה, ילד יכול לדעת אם משהו כואב לו, אבל הוא לא מבדיל בין כאב פיזי לכאב רגשי. אליעד מציין כי במקרים כאלה, ניתן להשתמש במושגים שהילד כבר מבדיל ביניהם ולהרחיב אותם, כך שהוא יוכל להבין ולהבחין גם בהבדלים שהוא לא הבחין בהם קודם. האם יש גבול להבדל? ההרצאה מציינת כי לא תמיד אפשר להפוך אין ליש. יש מצבים בהם אדם לא יכול להבדיל בין דברים, כמו במקרה של אדם שאין לו את היכולת הפיזית או הקוגניטיבית לעשות זאת. לדוגמה, אדם שנמצא במצב של חולי קשה עשוי לא להבדיל בין מצבים שונים כמו אם הוא פצוע או לא. במקרים כאלה, אין אפשרות לגרום לו להבדיל, פשוט כי הוא לא מסוגל. מה קורה כאשר מישהו לא יכול להבדיל? אליעד מציין כי אם מישהו לא מבדיל, הדבר יכול להיות תלוי במידה בה הוא מבין את המושגים וביכולת שלו להפעיל אותם. לעיתים, התשובה לשאלה איך לגרום לאדם לא להבדיל? היא שהשאלה לא נכונה בעצמה, כי אם מישהו לא יכול להבדיל, אין זה אפשרי לגרום לו להבדיל. מהי ההתנהגות במצבים כאלה? במהלך ההרצאה, אליעד מדבר על דימויים שונים שיכולים לעזור להבין את הקונספטים של הבדלה ואין הבדל. לדוגמה, הוא נותן את הדימוי של חדר חשוך שבו אדם לא יכול להבדיל בין הצבעים השונים, אבל כשהוא מוסיף אור לחדר, הוא מתחיל להבדיל ביניהם. מה המשמעות של לשנות את המצב של אין ליש? כאשר רוצים לשנות את המצב מאין ליש, עלינו להפעיל את היכולת של האדם להבדיל בצורה חדה וברורה. במילים אחרות, עלינו לגרום לו להבין את מהות השוני בין שני הדברים. אם למשל אנו רוצים לגרום לאדם להבדיל בין שני צבעים, עלינו לעזור לו לראות את ה
טוב ורע, רע להבדיל בין טוב לרע, טוב להבדיל בין טוב לרע, האם חיים טובים? האם חיים רעים? האם המציאות טובה? האם המציאות רעה? יתרונות בכל דבר, חסרונות בכל דבר, סבל או אושר
טוב ורע, רע להבדיל בין טוב לרע, טוב להבדיל בין טוב לרע, האם חיים טובים? האם חיים רעים? האם המציאות טובה? האם המציאות רעה? יתרונות בכל דבר, חסרונות בכל דבר, סבל או אושר
... ורע, רע להבדיל בין טוב לרע, טוב להבדיל בין טוב לרע, האם חיים טובים? האם חיים רעים? האם המציאות טובה? האם המציאות רעה? יתרונות בכל דבר, חסרונות בכל דבר, סבל או אושר האם טוב או רע להבדיל בין טוב לרע? השאלה שאליעד כהן עוסק בה היא האם ההבחנה בין טוב לרע היא עצמה דבר טוב או רע. השאלה הזו מורכבת מפני שהיא מובילה מיד לפרדוקס - כדי לענות עליה, אדם ... עצמם. מהו המנגנון שמייצר טוב ורע? אליעד מתאר מנגנון בסיסי ופשוט מאוד, שבו האדם מבצע כל הזמן חלוקה בין טוב לבין רע. האדם חווה את העולם דרך הפרספקטיבה של ההבדלה הזו, כאשר דברים מסוימים מוגדרים אצלו כטובים ודברים אחרים מוגדרים כרעים. ההבדלה הזו, לפי אליעד, נעשית באופן אוטומטי ומחויב על ידי האדם. מדוע ההבדלה בין טוב לרע יוצרת פרדוקס? אליעד מציג את הרעיון באופן הבא: אם אדם שואל את עצמו האם טוב שהוא מבדיל בין טוב לרע, הוא כבר מראש מניח שיש דבר כזה טוב ורע. זאת אומרת, הוא לא יכול לענות לשאלה בלי להשתמש מראש במושגים שאותם הוא מבקש לבדוק. הפרדוקס הוא בכך שכדי לדעת האם זה טוב או רע להבדיל בין טוב לרע, האדם חייב מראש להבדיל בין טוב לרע. האם יש אפשרות לא להבדיל בין טוב לרע? אליעד טוען שכן קיימת אפשרות שלא להבדיל בין טוב לרע, אבל אז לא תהיה משמעות לשאלה עצמה. אדם שאינו מבדיל בין טוב לרע בכלל, לא ישאל האם טוב להבדיל או לא להבדיל. מבחינתו, המציאות פשוט קיימת כמו שהיא, ללא ערך של טוב או רע. למעשה, אי ההבדלה הזו היא מצב של שוויון מוחלט שבו אין שאלות, ואין בעיות שנובעות מההבחנות של טוב ורע. מה המשמעות של לא להבדיל בין טוב לרע? כאשר האדם מפסיק להבדיל בין טוב לרע, הוא מגיע למצב שבו הכל הופך להיות נייטרלי לחלוטין. אליעד מתאר מצב כזה שבו לאדם אין יותר סבל או אושר שמבוססים על ההבחנה בין טוב לרע. אם האדם לא מבדיל בין טוב לרע, גם לא יעניין אותו אם ההבחנה הזו טובה או רעה. האם קיום האדם הוא טוב או רע? אליעד מביא את השאלה על הקיום עצמו כדוגמה נוספת לאותו מנגנון. הוא מסביר ... כלל. רק מנקודת המבט הזאת, שהיא מחוץ למערכת של טוב ורע, האדם יכול לראות שאין באמת שאלה - המציאות אינה טובה או רעה, היא פשוט מה שהיא. מה קורה כשמפסיקים להבדיל בין טוב לרע? ברגע שהאדם מפסיק להבדיל בין טוב לרע, הוא מפסיק גם לחוות סבל או אושר שנובעים מההבדלה הזו. האדם כבר לא מוטרד מהשאלה האם חייו טובים או רעים, כיוון שהחיים שלו אינם מוגדרים יותר לפי הקריטריון של טוב ורע. זו המציאות המוחלטת שאליעד מדבר עליה - מצב שבו האדם חי בשוויון מלא מול המציאות, ללא העדפות, ללא פחדים וללא רצונות שמבוססים על ההבדלה בין טוב לרע. מדוע בכל זאת רוב האנשים ממשיכים להבדיל בין טוב לרע? רוב האנשים ממשיכים להבדיל בין טוב לרע מפני שזהו מנגנון פנימי שמחויב במציאות שלהם. אנשים באופן טבעי מגדירים את עצמם, את חייהם ואת סביבתם באמצעות ההבחנה הזו. לפי אליעד, כל עוד האדם לא מבין לעומק את מנגנון ההבדלה בין טוב לרע, הוא ימשיך להיות כלוא בתוך המעגל האינסופי הזה של סבל ואושר, טוב ורע. כיצד אפשר להפסיק לסבול מההבדלה בין טוב לרע? הפתרון שאליעד מציע הוא להגיע להכרה עמוקה בכך שכל ההבחנה בין טוב לרע היא בסופו של דבר אשליה, ושמנקודת מבט מוחלטת אין באמת שום דבר טוב או רע במציאות. כשאדם מבין את זה, הוא משתחרר לגמרי מהסבל ומהמאבק האינסופי של טוב ורע, ומגיע לשלווה מוחלטת שהיא מעבר להגדרות ולהבחנות האלה. האם טוב להבדיל בין טוב לרע? מה זה טוב ורע? האם החיים הם טובים או רעים? איך להפסיק לסבול? מה המשמעות של המציאות? איך לצאת מהפרדוקס של טוב ורע? ...
מהות וצורה למתקדמים, תורת ההפכים, הפוך על הפוך, ההפך של האחדות, האחדות היא נפרדות, סוד הנפרדות, להגיע לנפרדות, להבדיל בין יש לאין, סוד ההפכים, יש הבדל בין יש לאין, להבדיל בין מהות לצורה
מהות וצורה למתקדמים, תורת ההפכים, הפוך על הפוך, ההפך של האחדות, האחדות היא נפרדות, סוד הנפרדות, להגיע לנפרדות, להבדיל בין יש לאין, סוד ההפכים, יש הבדל בין יש לאין, להבדיל בין מהות לצורה
... וצורה למתקדמים, תורת ההפכים, הפוך על הפוך, ההפך של האחדות, האחדות היא נפרדות, סוד הנפרדות, להגיע לנפרדות, להבדיל בין יש לאין, סוד ההפכים, יש הבדל בין יש לאין, להבדיל בין מהות לצורה מהי תורת ההפכים, ומה הסוד של מהות וצורה? אליעד כהן מסביר בהרצאה זו בהרחבה את נושא תורת ההפכים, הקשר בין מהות לצורה, ואת הדרך שבה אפשר להשתמש בהבנת הנפרדות והאחדות כדי להשתחרר מסבל וליצור מציאות מאוזנת ושלווה. מה הקשר בין מהות וצורה, ומדוע חשוב להבדיל ביניהן? אליעד מדגיש את החשיבות הקריטית של היכולת להבדיל בין מהות לבין צורה. מהות היא התוכן העמוק, המהותי, הפנימי והאמיתי של הדברים, בעוד צורה היא הביטוי החיצוני, השטחי, זה שנראה לעין. כאשר אדם אינו יודע להבדיל בין מהות לצורה, הוא מייחס למהות תכונות של צורה, ולצורה תכונות של מהות, ובכך יוצר לעצמו סבל ובלבול. לדוגמה, אדם שהחברה שלו זרקה אותו מרגיש רע כי ... מהסבל. מצד שני, אדם יכול לטעות ולראות את המהות (מה שחשוב באמת בחיים) בתור משהו חסר משמעות וצורני בלבד, ובכך לאבד את האפשרות לחיות חיים מלאים ומספקים. מה זה אומר להבדיל בין יש לאין, ואיך זה קשור לתורת ההפכים? הבדלה בין יש לאין היא אחת הנקודות המרכזיות בתורת ההפכים של אליעד. ביום - יום אדם בדרך כלל לא מבדיל בין יש לאין, ולכן הוא נתקע בנקודת מבט אחת שגורמת לו לסבל. אליעד מסביר את התהליך באמצעות דוגמה של ילד שאומר שאין הבדל בין לגעת באש או במים. כמובן שיש הבדל, אבל מנקודת מבט אחרת, מנקודת מבט מוחלטת, באמת אין הבדל בין הדברים, כי הכל אחדות. המורכבות נוצרת כאשר האדם נמצא במצב ביניים: הוא אומר שהוא יודע שאין הבדל, אבל עדיין סובל, כי הוא לא מבין לעומק מדוע באמת אין הבדל. כדי להשתחרר מכך, האדם צריך להיות מסוגל לחשוב על אין באופן ממשי, לא רק כהיפך של יש אלא כדבר ממשי בפני עצמו. כאשר הוא יצליח להבדיל בין יש לאין באמת, הוא ישתחרר לחלוטין מהתלות במחשבות שמייצרות סבל. מדוע סובלים אלו שלא מבדילים בין אפשרי למחויב? אליעד מבהיר שאנשים סובלים משום שהם לא יודעים להבדיל בין מה שמחויב באמת (המציאות המוחלטת) לבין מה שהוא רק אפשרי (פרשנויות, מחשבות, תפיסות). הם מתייחסים למה שהוא רק אפשרי כאילו הוא מחויב, וזה גורם ... הם חושבים שהחברה חייבת לרצות אותם או שחייב להיות להם כסף, וכאשר המציאות מתנגשת עם הציפייה הזו, הם מרגישים רע. התשובה לכך היא לפתח את היכולת להטיל ספק בכל דבר, וכך להבדיל בין מחויב לבין אפשרי בצורה אמיתית ועמוקה. כשהאדם מבין שרוב הדברים הם רק אפשריים ולא מחויבים, הוא מפסיק להיאבק במציאות ויכול להרגיש שלם ושליו. ... שנראה מחויב, ולהטיל ספק גם בספק עצמו. כאשר האדם מגיע למצב שבו הוא מסוגל לתפוס במחשבתו את המהות, את האין, את האינסוף, הוא חופשי באמת. מהות וצורה מהי תורת ההפכים? איך להבדיל בין יש לאין? למה חשוב להבדיל בין אפשרי למחויב? איך לפתח גמישות מחשבתית? האחדות היא נפרדות? האם באמת אין הבדל בין דבר להפכו? ...
לא להבדיל בין דבר להיפוכו, תורת אחדות ההפכים, איך לא להבדיל בין דבר לדבר? להגיע לאחדות, להטיל ספק בחושים, להטיל ספק בשכל, איך המוח חושב? השאלה הקשה ביותר, למה משעמם לך?
לא להבדיל בין דבר להיפוכו, תורת אחדות ההפכים, איך לא להבדיל בין דבר לדבר? להגיע לאחדות, להטיל ספק בחושים, להטיל ספק בשכל, איך המוח חושב? השאלה הקשה ביותר, למה משעמם לך?
... להבדיל בין דבר להיפוכו, תורת אחדות ההפכים, איך לא להבדיל בין דבר לדבר? להגיע לאחדות, להטיל ספק בחושים, להטיל ספק בשכל, איך המוח חושב? השאלה הקשה ביותר, למה משעמם לך? איך אפשר לא להבדיל בין דבר להיפוכו? הרעיון המרכזי שאליעד כהן מציג בהרצאה הוא תורת אחדות ההפכים, שמשמעותה לא להבדיל בין שום דבר לבין ההיפך שלו. על פי אליעד, הדרך היחידה להגיע להבנה המוחלטת של המציאות ולאושר אמיתי היא להטיל ספק מוחלט בכל ההבדלים ובכל ההבחנות שאנחנו רגילים לבצע באופן אוטומטי. כל עוד אנחנו מבדילים בין דבר אחד לאחר, נוצר אצלנו חיסרון, מכיוון שההבדלה עצמה יוצרת את הרצון, והרצון יוצר את הסבל. איך להטיל ספק בחושים ובשכל? אליעד מסביר שצריך להתחיל מהדברים הקטנים ביותר, ... מסוים על פני אחר. המטרה אינה לבחור דווקא בנעליים שונות או ללכת יחף, אלא להגיע למצב שבו אין יותר העדפה פנימית. אם אדם יצליח לראות שאין שום הבדל בין האפשרויות, הוא ישתחרר מתחושת החיסרון שגורמת לו לבחור שוב ושוב, ויגיע לתחושת חופש מוחלטת. כיצד להטיל ספק בחושים ... פנימי מסוים שנקרא היגיון. אבל גם ההיגיון הוא רק כלי, לא דבר מוחלט. אפשר להטיל ספק גם בו, ולשאול מי אמר שהוא צודק. מה המטרה של הטלת ספק בהבדלים? המטרה של הטלת ספק היא להגיע למצב שבו אין לאדם שום ודאות מוחלטת. אליעד אומר מפורשות כי הוא לא מנסה לשכנע שאין הבדל בין דברים, אלא להביא את האדם למצב שבו הוא בתוכו לא רואה את ההבדלים כמשהו מוחלט. המצב הזה מביא לשחרור פנימי מוחלט, כי אם אתה מבין שאתה זה שיוצר את ההבדלים, אתה יכול לחיות את חייך מבלי להרגיש מאוים או מוטרד מהבדלים אלה. אליעד מדגיש שוב ושוב כי אין טעם לנסות לשכנע את עצמך שאין הבדל באופן מאולץ. במקום זאת, יש לבדוק ולחקור בכל פעם מחדש מדוע דברים נראים לנו שונים. למשל, אם יש לנו שני דברים שמשמשים ... מטרה, אנחנו צריכים לבדוק מדוע בכל זאת אנחנו מעדיפים אחד מהם. הבדיקה הזו צריכה להיות יסודית עד לרמה הפנימית ביותר, עד שנגיע לתובנה שאין באמת הבדל מוחלט, אלא ההבדלים הם רק פרי של תפיסה יחסית. האם אפשר באמת לא להבדיל בשום דבר? אליעד מסביר שהתהליך דורש זמן ועבודה פנימית רבה, ולא יכול להיעשות בצורה מיידית או באמצעות טריקים כמו NLP. הוא מתייחס לדוגמה של סרטון שכביכול לימד אנשים לא להבדיל בין הצבעים צהוב וכתום בשתי דקות, ומסביר כי מדובר באשליה ולא באמת באי - הבדלה עמוקה ואמיתית. לדעתו של אליעד, לא מדובר בשינוי אמיתי של תפיסת המציאות אלא בסוג של מניפולציה שטחית על התודעה, כאשר האדם נשאר למעשה כבול באותן הבחנות פנימיות. לעומת זאת, הטלת ספק אמיתית לא מוגבלת לצבעים או להבדלים קטנים. היא כוללת גם ספקות גדולים, כמו השאלה האם אני חולם או ער?, וכאן הוא מציג דוגמה על אדם שמתעורר ומגלה שהוא מלך, ... במשהו, תמיד קיים ספק לגבי המחשבה שלך. מה מקור הסבל והתחושה שחסר לנו משהו? אליעד חוזר ומדגיש שכל סבל, כל תחושת חיסרון או שיעמום, נובעים מההבדלה שאנחנו עושים במוח. למשל, הוא מציין דוגמה של אדם שאומר משעמם לי. השעמום נוצר כי האדם בטוח שיש הבדל בין מצב טוב (מעניין) למצב רע (משעמם), והתחושה הזו גורמת לאדם לרוץ ולחפש פתרונות. ברגע שהאדם יטיל ספק אפילו בדברים הכי ... את מה שאנחנו חושבים שאנחנו רוצים? איך אפשר לחיות בעולם בלי לעשות הבחנות? אליעד מסביר שבמצב האידיאלי אדם מסוגל לחיות בעולם הרגיל, לראות הבדלים, ולהתנהל לפיהם, אך בתוכו הוא אינו מרגיש שום חיסרון, מכיוון שהוא כבר מודע שההבדלים האלה אינם מוחלטים. הוא יכול להיכנס ולצאת מהחוויה של העולם בכל רגע, מבלי לסבול או להרגיש לכוד בתוכה. לסיכום, הדרך ... מסבל נפשי היא על ידי הטלת ספק שיטתית ויסודית, תחילה בחושים, לאחר מכן בשכל, ולבסוף בדברים הבסיסיים ביותר שאנחנו בטוחים בהם לחלוטין. איך לא להבדיל בין דבר להיפוכו? מהי תורת אחדות ההפכים? איך להטיל ספק בחושים? איך המוח יוצר הבדלים? למה משעמם לך? איך להשתחרר מתחושת החיסרון? מה המקור של הרצון והסבל? ...
עובדה או פירוש, איך להבדיל בין עובדה לפירוש? מה ההבדל בין עובדה לפירוש? האם זו עובדה או פירוש, האם זו עובדה אובייקטיבית? האם זה פירוש סובייקטיבי? יופי הוא בעיני המתבונן, מה זה עובדה? מה זה פירוש? עובדה ביחס למה, פירוש ביחס למה, הכל זה רק פירוש, כל דבר הוא רק פירוש, שום דבר הוא לא עובדה, כל דבר הוא או עובדה או פירוש, מה הופך משהו לעובדה? איך להבדיל בין פירוש לעובדה? פירוש או עובדה, האם כל דבר הוא פירוש? מה ההבדל בין פירוש לעובדה? איך לפרש דברים?
... או פירוש, איך להבדיל בין עובדה לפירוש? מה ההבדל בין עובדה לפירוש? האם זו עובדה או פירוש, האם זו עובדה אובייקטיבית? האם ... או פירוש, מה הופך משהו לעובדה? איך להבדיל בין פירוש לעובדה? פירוש או עובדה, האם כל דבר הוא פירוש? מה ההבדל בין פירוש לעובדה? איך לפרש דברים? וכאן אסביר לגבי העניין של עובדה ... זה פירוש? האם כל דבר הוא פירוש? איך להבדיל בין עובדה לפירוש? ועוד. ונסביר גם לגבי טעות של אנשים שמנסים לדייק את ... דבר הוא רק פירוש בלבד. ואפילו זה שיש הבדל בין יש לאין, גם זה פירוש ולא עובדה. כי כל השכל כולו הוא פירוש והכל זה ... ויש דברים שהם פירוש. וצריכים לדעת להבדיל ביניהם. ולומר על משהו שהוא פירוש ולא עובדה, לפעמים זו טעות. כי לפעמים ... הופך משהו לעובדה? ומה זה עובדה? ואיך להבדיל בין עובדה לפירוש? אז עובדה פירושה משהו שהוא בטוח נכון, אמת ... לאמת בפשוטם של דברים. אז מי שרוצה להבדיל בין עובדה לפירוש, הוא צריך לדעת לקחת את המחשבה שהוא חושב ולחלק אותה ...
לא להבדיל בין טוב לרע, לא להרגיש רע, להרגיש רק טוב, לא להבדיל בין דבר להיפוכו, פוטנציאל של נפרדות, אפילו פוטנציאל אין, אחדות ההפכים, עולם שכולו טוב, אך ורק טוב, אין שום רע
לא להבדיל בין טוב לרע, לא להרגיש רע, להרגיש רק טוב, לא להבדיל בין דבר להיפוכו, פוטנציאל של נפרדות, אפילו פוטנציאל אין, אחדות ההפכים, עולם שכולו טוב, אך ורק טוב, אין שום רע
... להבדיל בין טוב לרע, לא להרגיש רע, להרגיש רק טוב, לא להבדיל בין דבר להיפוכו, פוטנציאל של נפרדות, אפילו פוטנציאל אין, אחדות ההפכים, עולם שכולו טוב, אך ורק טוב, אין שום רע מה המשמעות של לא להבדיל בין טוב לרע? אליעד כהן מסביר בהרצאתו את העומק שבמושגים טוב, רע, והמשמעות האמיתית של מצב שבו אין הבחנה בין טוב לרע, מצב שמכונה גם אחדות ההפכים. לפי ההסבר, בעולם הרגיל אנו חיים במציאות של נפרדות - אנו כל הזמן מבדילים בין מה שטוב לבין מה שרע. הבחנה זו יוצרת עבורנו סבל, כי כל עוד אנו יודעים מה טוב, בהכרח קיימת האפשרות לחוות את הרע. המטרה שאליעד מדבר עליה ... שלושה מצבים שונים של תודעה ביחס לנפרדות: המצב הראשון הוא מצב שבו האדם חווה בפועל את ההבדלים בין טוב לרע. לדוגמה, אדם שנשדד בילדותו וסובל מכך כל חייו, חווה את ההבדל בין טוב לרע באופן ברור. המצב השני הוא מצב שבו האדם אינו חווה רע בפועל, אך עדיין קיים בתוכו הפוטנציאל לסבול. זהו מצב שבו הוא אומר לעצמו כרגע ... המשמעות של המצב שאין בו אפילו פוטנציאל של נפרדות? במצב שלפני הפוטנציאל, האדם אינו רואה הבדל כלשהו בין הדברים, אפילו לא ברמה הפוטנציאלית. למשל, אדם במצב כזה מסתכל על כיסא, ואינו רואה אותו ככיסא בלבד - הוא לא מזהה שום דבר ספציפי, אלא ... שהוא לא חווה נפרדות בפועל, הוא אפילו לא רואה שיש פוטנציאל שתהיה נפרדות. הוא אינו יכול להבדיל בין קיים ללא קיים. האדם במצב כזה כבר נמצא מעבר לתפיסה האנושית הרגילה, מצב של אחדות מוחלטת. האם אפשר להבין את המצב של אחדות מוחלטת בשכל? ... משום שאין שום מושג או הבחנה שתמנע ממנו לפעול. הוא משוחרר לחלוטין מכבלי הטוב והרע. מה ההבדל בין שיגעון לבין אי - ידיעה מוחלטת? אליעד מסביר ששיגעון הוא מצב שבו האדם עדיין יודע משהו מסוים, ולכן הוא עדיין כבול. המשוגע עדיין מבחין בין ... רק להפסיק להרגיש רע בפועל, אלא להגיע למצב שבו אין אפילו אפשרות להרגיש רע - מצב שבו אין הבדל כלל בין טוב לרע, מצב של אחדות מוחלטת ושל אי - ידיעה מוחלטת. איך לא להבדיל בין טוב לרע? מהי אחדות ההפכים? איך להגיע לאי - ידיעה מוחלטת? האם אפשר לחיות בלי סבל בכלל? מה המשמעות של עולם שכולו טוב? ...
אמת ושקר, טוב ורע, להבדיל בין אמת לשקר, להבדיל בין טוב לרע, איך המוח מרגיש? הבדלה בין טוב לרע, הבדלה בין אמת לשקר
אמת ושקר, טוב ורע, להבדיל בין אמת לשקר, להבדיל בין טוב לרע, איך המוח מרגיש? הבדלה בין טוב לרע, הבדלה בין אמת לשקר
... ושקר, טוב ורע, להבדיל בין אמת לשקר, להבדיל בין טוב לרע, איך המוח מרגיש? הבדלה בין טוב לרע, הבדלה בין אמת לשקר איך המוח מבחין בין אמת לשקר ובין טוב לרע? הנושא המרכזי שאליעד כהן עוסק בו הוא ההבחנה בין אמת לשקר והקשר שלה להבחנה בין ... המושג אמת ושקר. מדוע ההבחנה בין אמת לשקר הכרחית להבחנה בין טוב לרע? אליעד מסביר שהיכולת של אדם לדעת אם הוא רוצה או לא רוצה משהו קשורה באופן ישיר ליכולת שלו להבדיל בין אמת לשקר. אמת מוגדרת אצלו בתור יכולת להבחין האם משהו קורה באמת או רק נדמה שקורה. כשאדם אומר שהוא רוצה משהו, הוא למעשה מבצע הבחנה ... שהיא עלתה), עדיין קיימים אצלו טוב ורע, מפני שהוא עדיין מסוגל להבחין בין שני מצבים שונים - מצב של קורה ומצב של לא קורה. אבל, אליעד ממשיך ואומר, אם האדם לא מסוגל להבדיל בכלל בין קורה ללא קורה (היינו - בין אמת לשקר), אזי מושגים כמו טוב ורע מאבדים כל משמעות. זאת מכיוון שהטוב והרע מבוססים על רצון, והרצון מבוסס על ההבחנה בין מצבים שונים של המציאות. הסבר נוסף להבדל בין אמת ושקר לבין תלות וסיבתיות אליעד מתייחס לשאלה פילוסופית נוספת בנוגע לקשר בין אמת ושקר לבין טוב ורע, והיא האם מדובר בתלות הכרחית ... הבסיסית להבחין בין אמת לשקר. בלי הבחנה זו, האדם לא יכול לזהות כלל את הרצונות שלו, ולכן גם לא את המושגים של טוב ורע. ההבחנה בין אמת לשקר היא היכולת הבסיסית להבדיל בין מה שקורה לבין מה שלא קורה, ובין מה שהאדם באמת מרגיש לבין מה שהוא לא באמת מרגיש. ללא יכולת זו, מושגי הטוב והרע מאבדים את משמעותם לחלוטין. מה ההבדל בין אמת לשקר? כיצד להבחין בין טוב לרע? האם הטוב והרע תלויים באמת ושקר? מהי אמת מוחלטת? איך יודעים מה מרגישים באמת? ...
להבדיל או לא להבדיל, לא לדעת שיש הבדל, אין הבדל בין דבר להיפוכו, להעריך את עצמך, אחדות ההפכים, אין הבדל בין יש לאין, מה האמת באמת? וודאות מוחלטת, בטוח במאה אחוז, חיפוש עצמי
להבדיל או לא להבדיל, לא לדעת שיש הבדל, אין הבדל בין דבר להיפוכו, להעריך את עצמך, אחדות ההפכים, אין הבדל בין יש לאין, מה האמת באמת? וודאות מוחלטת, בטוח במאה אחוז, חיפוש עצמי
להבדיל או לא להבדיל, לא לדעת שיש הבדל, אין הבדל בין דבר להיפוכו, להעריך את עצמך, אחדות ההפכים, אין הבדל בין יש לאין, מה האמת באמת? וודאות מוחלטת, בטוח במאה אחוז, חיפוש עצמי איך להגיע לוודאות מוחלטת לגבי ההבדלים בין יש לאין? אליעד כהן מסביר באופן מפורט כיצד אפשר להתמודד עם שאלות מהותיות של אמת, אחדות ההפכים, וודאות וחיפוש עצמי, ומתמקד בשאלה המרכזית: האם באמת יש הבדל בין דבר להיפוכו? הוא מציג את הרעיון של אחדות ההפכים, לפיו ההבדלים שאנחנו רואים בין דברים, כגון טוב ורע, יש ואין, קיים ולא קיים, הם הבדלים שאנחנו יוצרים במחשבה שלנו, ולא בהכרח דברים מוחלטים שמחויבים להיות קיימים בפני עצמם. האם באמת קיים הבדל בין טוב לרע? אליעד מסביר שבמצב אידיאלי, בן אדם יגיע למקום שבו הוא יוכל לראות שהחלוקה שלו בין טוב לרע אינה מחויבת במציאות אלא נתונה לפרשנות האישית ... דברים שאיננו מעריכים? התשובה היא שאנחנו יוצרים משמעות דרך ההערכה הזאת, ולכן דווקא ההערכה, שיוצרת הבדלים, היא זו שמעניקה משמעות ותחושה של חיים. הוא מסביר שהרצון להעריך את עצמי או להרגיש טוב נובע מכך שאנחנו מבחינים בין טוב לרע וזקוקים למשמעות כדי ... את המצב הזה, כי הם נאחזים במשמעות וברגש של חיסרון, שהוא מה שמקנה להם תחושת קיום. האם אפשר לחיות בלי להבדיל בכלל? אליעד מציג בעיה נוספת: מצד אחד האדם רוצה להגיע למצב שבו אין שום הבדל בין דברים, כדי להשתחרר מכל החסרונות והרצונות. מצד שני, הוא מפחד לאבד את תחושת החיים, כי החוויה האנושית בנויה דווקא על הבדלים ועל תחושת המשמעות שנובעת מההבדלים האלו. הוא משתמש בדוגמה של פיקסלים בטלוויזיה, שמצד אחד הם כולם אותו הדבר, ומצד שני כל תמונה נראית שונה. הוא מדגיש שהחוויה האנושית דומה למצב שבו ... השונים ומתעלם מכך שהם כולם חלק מאותו המסך. עוד הוא מסביר שאם האדם יגיע למצב של חוויה מוחלטת של חוסר הבדלה, הוא כבר לא יוכל אפילו להגיד שאין הבדל , משום שההבדלה עצמה מתבטלת. כלומר, אדם יכול להגיד שאין הבדל רק כל עוד הוא מבחין שיש הבדל. כיצד מגיעים לוודאות מוחלטת? אליעד מבהיר שהדרך לוודאות מוחלטת היא לבדוק כל הנחה פנימית לעומק באופן מוחלט ובלי הנחות מוקדמות. האדם צריך לבחון את ... לגבי האם יש קיר או אין קיר? ומסביר שכשאדם מגיע באמת לנקודת האמת העמוקה ביותר שלו, הוא כבר לא יוכל להבדיל בשום צורה ויאבד את הספק, כי אפילו הספק נובע מהבדלה. למה אנשים לא מגיעים לוודאות מוחלטת? לסיום, אליעד מסביר שרוב האנשים מתקשים להגיע לוודאות מוחלטת, מפני שהם חוששים מהיעדר משמעות. כאשר האדם מגיע להבנה העמוקה שאין שום הבדל בין דבר להיפוכו, הוא מאבד את החוויה של משמעות וחיים, וזה מפחיד אנשים, ולכן הם נוטים להימנע מכך. אבל אליעד מסביר שרק כאשר האדם מוכן ללכת עד הסוף עם ... הפנימי שלו ולוותר על המשמעות, הוא יוכל להגיע באמת לחוויה של חופש מוחלט, שבו אין שום חיסרון. האם יש הבדל בין דבר להיפוכו? מהי אחדות ההפכים? איך להגיע לוודאות מוחלטת? האם אפשר לחיות ללא משמעות? מהי אמת מוחלטת? האם יש הבדל בין טוב לרע? ...
אין הבדל בין יש לאין, אין הבדל בין יש הבדל לאין הבדל, דבר והיפוכו בו זמנית, להבדיל ולא להבדיל בו זמנית
אין הבדל בין יש לאין, אין הבדל בין יש הבדל לאין הבדל, דבר והיפוכו בו זמנית, להבדיל ולא להבדיל בו זמנית
... הבדל בין יש לאין, אין הבדל בין יש הבדל לאין הבדל, דבר והיפוכו בו זמנית, להבדיל ולא להבדיל בו זמנית מה המשמעות של אין הבדל בין יש לאין? הנושא העמוק שאליעד כהן מסביר בהרצאה הוא שאין באמת הבדל בין המושגים יש ואין. בשכל הרגיל של האדם, יש הבדל ברור: יש משמעותו קיום, ואילו אין משמעותו חוסר קיום. אך ברובד עמוק יותר, אליעד מסביר שבמהות של הדברים עצמם אין הבדל אמיתי. ההבחנה בין יש ואין היא תוצאה של התפיסה השכלית, שהיא מוגבלת מעצם טבעה. אליעד מדגיש שכאשר אדם אומר אין הבדל, הוא כבר עושה הבחנה בין המושגים, ובעצם כבר מגדיר שיש דבר כזה הבדל. הוא מסביר שכאשר אדם נמצא במצב של הבנה מוחלטת של הדברים, במצב של אמת מוחלטת, הוא לא מבדיל כלל בין המושגים הללו, ואז מבחינתו אין סתירה לומר שאין הבדל בין יש לאין. כיצד השכל האנושי יוצר מגבלות בתפיסת המציאות? אליעד מסביר שהשכל האנושי מוגבל באופן מהותי מעצם היותו מפריד ומבדיל בין דברים. כל תפיסה שכלית, כל מחשבה על משהו ספציפי כמו רוצה, לא רוצה, צריך או לא צריך, יוצרת מיד מצב מוגבל. למה מוגבל? כי ברגע שהשכל מתייחס למשהו, הוא כבר מבדיל אותו מדברים אחרים, וכך נוצרת מגבלה מובנית. אליעד מחדד את הרעיון בעזרת דוגמה פשוטה: אדם שאומר שהוא מבין משהו מסוים, באותה רגע ממש הוא כבר הגדיר את עצמו כישות ... מדגיש שמצב מוחלט של אמת הוא מצב שבו אין חוויה כלל, כי האדם לא מבדיל בין שום דבר לשום דבר אחר. הוא לא חווה את היש יותר מאשר את האין, ולכן באופן מהותי זה מצב שבו האדם לא קיים במובן הרגיל, ואין לו שום תחושת מוגבלות. איך אפשר להבין שאין הבדל בין הבדל לאין הבדל? אליעד ממשיך את ההסבר ואומר שגם בין המושגים הבדל ואין הבדל אין באמת הבדל. לכאורה, השכל מתנגד לכך בתוקף, כי ההיגיון הרגיל טוען שיש סתירה מובנית בין המושגים. אבל ברמה המוחלטת של המציאות, ברמה שהיא מעבר להיגיון הרגיל, הסתירה הזאת אינה קיימת. למה? כי כל מושג הוא רק מושג, ואין באמת הכרח שיהיה הבדל ממשי בין שני מושגים מנוגדים. ההבחנה עצמה בין מושגים כמו יש הבדל ואין הבדל היא פעולה שכלית בלבד, וברגע שהשכל מפסיק לפעול - או פועל ברובד המוחלט - המושגים מאבדים משמעות ממשית והופכים להיות אחד. כלומר, ההגדרות מתבטלות לחלוטין ברמת האמת ... מבחינת האמת המוחלטת, אפשר לומר דבר והיפוכו בו זמנית, כמו להבדיל ולא להבדיל או יש הבדל ואין הבדל, מבלי שתהיה בכך כל סתירה ממשית. האם אפשר לצאת ממגבלות ההיגיון? אליעד כהן מסביר שברמת השכל הרגיל אי אפשר להשתחרר לחלוטין מהמגבלות הללו, כי השכל תמיד מחייב חלוקה, ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על זוגיות עם אשה חזקה / נשים חזקות / להיות אישה חזקה - האם "אישה חזקה" היא באמת חזקה או שזו רק אשליה? פמיניזים, נשים פמיניסטיות, מהי אישה חזקה? מהי חוזקה אמיתית? האם כדאי לבחור בת זוג "חזקה" או דווקא "חלשה"? האם פער כלכלי ומקצועי משפיע על הזוגיות? למה בני אדם מרגישים צורך בזהות מוגדרת? איך תודעה גבוהה משפיעה על יכולת ההכלה והסבל? מדוע אנשים רוצים להרגיש רע? מהו חופש אמיתי ומה ההבדל בין בחירה לשליטה? איך לצאת מהמטריקס? מה הופך אדם לחזק?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: להבדיל, מהי תכלית ומשמעות החיים? מי ברא את אלוהים? האם לדומם יש תודעה? אולי אנחנו במטריקס? בשביל מה לחיות? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להנות בחיים? איך להיות מאושר? למה העולם קיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש או אין אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים? האם הכל אפשרי? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להבדיל, איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להעריך את עצמך? איך לחנך ילדים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיגמל מהימורים? איך למצוא זוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם גירושין? איך לשנות תכונות אופי? איך להאמין בעצמך? איך לנהל את הזמן? איך לשפר את הזיכרון? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לקבל החלטות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך ליצור אהבה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך להשיג ביטחון עצמי ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בדידות? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן משפחתי, מאמן לכלכלת המשפחה, מאמן למציאת עבודה בנושאי להבדיל - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2344 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 11:59:53 - wesi1