אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה יתרונות או חסרונות ✔הנאה יחסית, הנאה מוחלטת, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, לראות את הטוב, לראות את הרע, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, אושר יחסי, אושר...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
6:11הנאה יחסית, הנאה מוחלטת, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, לראות את הטוב, לראות את הרע, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, אושר יחסי, אושר מוחלט, יתרונות וחסרונות בכל דבר, רצון להשיג שלמות
מהם היתרונות והחסרונות של הנאה יחסית ומוחלטת?

בהרצאה, אליעד כהן מתאר דילמה נפוצה שבה אנשים מוצאים את עצמם במצב שבו הם נהנים ממקום אחד (כגון עבודה) אבל רוצים להיות במקום אחר (כגון חופש). השאלה היא, איך אפשר לשלב הנאה מכל מקום מבלי להרגיש שלם רק במקום אחד. לדוגמה, בעבודה יש יתרונות אך גם חסרונות, ובחופש יש יתרונות אחרים אך גם חסרונות. הבעיה נוצרת כאשר אדם לא מצליח להעריך את היתרונות של כל מצב בו הוא נמצא באופן מלא.

מה קורה כשאנחנו לא מצליחים להרגיש שלמים בכל מצב?

הסיבה לכך היא לעיתים הציפייה לשלמות מוחלטת. אם אדם מצפה להיות מאושר ב - 100%, אז לא משנה היכן הוא נמצא - תמיד ירגיש שחסר משהו. כל מקום בו הוא נמצא לא יספק אותו לחלוטין. לעומת זאת, אם אדם מבין שלכל מקום יש גם יתרונות וגם חסרונות, הוא יוכל להתרכז בניצול היתרונות של כל מצב ולהפסיק לחפש את השלמות המוחלטת. כך הוא יוכל להימנע מאכזבה וליהנות מההווה מבלי להיות נתון לדחף המתמיד לשאוף לשלמות מוחלטת.

האם ניתן להשיג אושר מוחלט?

ההסבר בהרצאה מציע כי האושר המוחלט לא מגיע מבחוץ, אלא מתוך תהליך פנימי של שינוי גישה. אושר אמיתי לא תלוי במצבים חיצוניים אלא בעבודת פנימית שבה אדם מבין שאין שלמות מוחלטת במציאות. כשאדם מפנים את הרעיון שאין חיסרון מוחלט, הוא יכול להפסיק לחפש אושר חיצוני ולהתחיל לחוות אושר פנימי, כזה שלא תלוי במצבים החיצוניים.

מה לעשות אם אדם לא נהנה בשני המקומות (בעבודה ובחופש)?

אליעד מציע שאם אדם לא מצליח ליהנות לא בעבודה ולא בחופש, עליו להיזכר ביתרונות של כל מצב. אם הוא סובל בעבודה, הוא צריך לזכור את היתרונות של העבודה, וגם את היתרונות שבחופש. על ידי תרגול "הפכים בו זמנית", אדם יכול לשחרר את תחושת הסבל ולהיות שלם עם כל מצב, בלי לדרוש שלמות מוחלטת.

איך ניתן לשפר את איכות החיים בעבודה ובחופש?

במקום להתמקד בציפייה לשלמות מוחלטת, אליעד מציע לראות כל מצב בחיים כמכיל גם יתרונות וגם חסרונות. במקום להילחם בחיסרונות, יש לנסות ליהנות מהיתרונות של כל מצב. כך, כאשר אדם מבין שאין דבר כזה שלמות מוחלטת, הוא יכול לשפר את איכות החיים וליהנות מההווה.
מה לעשות כשאתה לא מצליח ליהנות מכל היבטי החיים?

בהרצאה זו, אליעד מדבר על דילמה שמעסיקה אנשים רבים - איך לאזן בין הנאה ממה שיש לנו לבין השאיפה לשלמות? לפעמים, אנשים מוצאים את עצמם במצב שבו הם נהנים מהמקום שבו הם נמצאים, אך בו זמנית גם רוצים להיות במקום אחר. לדוגמה, בעבודה יש יתרונות, ובסוף שבוע יש יתרונות אחרים, אך הבעיה נוצרת כשאנחנו לא מצליחים להעריך את היתרונות של כל מקום בו זמנית.

אם אדם בריא בנפשו, הוא יוכל להפיק הנאה משני המקומות - בעבודה ובחופש. לעומת זאת, אם הוא לא מרגיש שלם, הוא ימצא את עצמו מקטר על הימצאותו במקום אחד בזמן שהוא לא יכול להיות במקום השני.

מה קורה כשאנחנו לא מצליחים להרגיש שלמים בכל מקום?

הסיבה לכך היא פעמים רבות הציפייה לשלמות מוחלטת, שמובילה לחוויה של אכזבה בכל מקום. אם אדם מצפה להיות מאושר ב - 100%, אז הוא ירגיש שהיתרונות שהוא מוצא בכל מקום אינם מספקים אותו. מצד שני, אם הוא מבין כי תמיד יהיה חיסרון כלשהו, הוא יוכל להתרכז בנהנה מהיתרונות של כל מצב בלי להתעקש על שלמות מוחלטת.

האם אנחנו יכולים להשיג אושר מוחלט?

ההסבר שניתן בהרצאה הוא שאושר מוחלט לא מגיע מבחוץ, אלא מתוך תהליך פנימי שבו אדם לומד להסתכל על החיים בצורה שאינה מחפשת "אושר מוחלט" ממקורות חיצוניים. זה אומר לא לחפש את האושר בכל מקום חיצוני, אלא להשיג אותו בתהליך פנימי שמוביל להכרה בכך שאין באמת חיסרון או יתרון מוחלט. האושר האמיתי מגיע כשאנחנו לא מתמקדים במה שמחוץ לנו, אלא במה שמתרחש בתוכנו.

מה קורה אם אדם סובל בעבודה ובחופש?

לפי אליעד, אם אדם לא נהנה בשני המקומות, בעבודה ובחופש, הוא צריך להתחיל לזכור את היתרונות של כל מצב. אם הוא סובל בעבודה, חשוב שהוא יזכור גם את היתרונות שבאים עם העבודה, כמו גם את היתרונות של החופש. אם אדם לא זוכר את יתרונות העבודה בזמן החופשה, הוא עלול לשכוח את מה שטוב במצבים שונים ולסבול מהם יותר. על ידי תרגול תודעה של "הפכים בו זמנית", אדם יכול לשחרר את תחושת הסבל ולהיות שלם עם כל סיטואציה.

איך יכול אדם לשנות את גישתו ולהפוך כל מצב לאתגר חיובי?

במקום להתמקד בכמיהה לשלמות מוחלטת, אליעד מציע לראות את כל מצב בחיים כמכיל גם יתרונות וגם חסרונות, ולנסות ליהנות מהיתרונות במקום להילחם בחיסרונות. על ידי הכרה בכך שאין דבר כזה שלמות מוחלטת, אנו יכולים לשפר את איכות חיינו וליהנות מההווה.
אוקי לפעמים בן אדם מגיע לסיטואציה שבה טוב לו במקום אחד וטוב לו גם במקום אחר אבל למזלו הגרוע כשהוא נמצא, לדוגמה נגיד בן אדם העבודה מעניינת אותו וגם החופש הסוף שבוע מעניין אותו החופשה מעניינת אותו עכשיו אם בן אדם הוא בריא בנפשו או נחשב בריא בנפשו אז בסוף שבוע הוא נהנה בסוף שבוע ובעבודה הוא נהנה מהעבודה אבל אם הוא לא בריא בנפשו אז בעבודה הוא מקטר למה הוא לא בסוף שבוע ובסוף שבוע הוא אומר "משעמם לי אני רוצה להיות בעבודה". עכשיו השאלה היא מה עושים, זה הבנו את הסיפור?

ש: כן הגדרת פה איזה משהו.

אליעד: נכון יש שני מצבים נתונים עבודה סוף שבוע, סוף שבוע יש לו יתרונות וחסרונות בעבודה יש יתרונות וחסרונות. עכשיו יש בן אדם שאומר "אני לא אכפת לי איפה אני נמצא אני נהנה מהיתרונות אם אני בעבודה אני אסתכל על היתרונות ואם אני בסוף שבוע אסתכל על היתרונות של הסוף שבוע".

ש: השכל אומר שזה בלתי אפשרי.

אליעד: אוקי אני שמח מאוד ויש בן אדם אחר שאומר, השכל שלך כרגע אומר שזה בלתי אפשרי.

ש: השכל שלי כרגע אומר.

אליעד: אוקי השכל שלי אומר אחרת אפשר.

ש: לא אני לא מדבר על זה.

אליעד: אז עכשיו אני אדבר על זה.

ש: לא כי.

אליעד: אבל עכשיו אני מדבר על זה, זה בדיוק מה שאני מדבר עכשיו.

ש: אוקי.

אליעד: יש בן אדם אחר שאומר "לא כשאני בעבודה" הוא לא אומר את זה אבל עובדתית כשהוא בעבודה רע לו מזה שהוא בעבודה שהוא לא בחופש וכשהוא בחופש רע לו. יפה עכשיו השאלה היא מה עושים עם זה ממה זה נובע אז התשובה היא כזאת, נכון זאת השאלה? יפה. במקום ליהנות משני העולמות הוא סובל משני העולמות פה הוא סובל שהוא לא שם ושם הוא סובל שהוא לא פה.

מה עושים? תשובה כזאת אם בן אדם מנקודת המוצא שלו רוצה להרגיש שלמות שהוא מלכתחילה בא לכדור הארץ הוא אומר "אני רוצה שהכל יהיה כרצוני רוצה להרגיש רק טוב לא מוכן להתפשר על כלום רוצה שהכל יהיה פרפקט איך שאני רוצה" אז לא משנה מה תיתן לו תמיד יהיה לו את החיסרון, אם הוא בעבודה ירצה את הבית בבית ירצה את העבודה בים רוצה פה ופה רוצה אחרת תמיד.

לעומת זאת אם בן אדם בתפיסה המרכזית שלו מלכתחילה אומר "אני לא מצפה פה להרגיש שלמות אני מלכתחילה יודע שלא משנה מה אני אעשה יהיה לו איזה חיסרון" אז ממילא בא לו משהו הוא אומר "אוקי יש חיסרון יתרון נהנה מהיתרון וגם רואה את החיסרון לא מתכחש אבל נהנה מהיתרון" ובמקום אחר נהנה מהיתרון, זאת אומרת שהסיבה שהבן אדם בעצם לא מצליח ליהנות מיתרונות יחסיים היא בגלל שהוא מצפה ליתרון מוחלט בן אדם שאומר "אני רוצה שלמות מוחלטת" לכן הוא לא נהנה מהיחסי.

עכשיו אם אומר "רגע אבל אני רוצה שלמות מוחלטת אני רוצה רק יתרון" נגיד שבן אדם יגיד "אוקי הבנתי שהסיבה שאני לא נהנה פה ולא נהנה פה כי אני תמיד רוצה 100% ואני לא מוכן להסתפק בפחות מ - 100%", עכשיו יש מישהו שאמר "רגע אבל יש אנשים שגם מצליחים ליהנות פה ופה" אבל הם לא באמת מצפים ל - 100% כי הם לא באמת שמחים באיזה זה הם כאילו בסדר פה ובסדר פה והם זורמים כזה הם לא באמת מאושרים הם פשוט מדחיקים את החזרה "עוד פעם מתחיל".

עכשיו אם בן אדם אומר "רגע אחד אם אני רוצה את היתרונות פה ואת היתרונות פה" אז מה אני אומר לו אל תרצה מוחלט הוא אומר "רגע אבל אני כן רוצה מוחלט מה אני עושה עם זה שאני רוצה להיות מושלם באופן מוחלט?" תשובה אתה רוצה להיות מאושר באופן מוחלט תבין שאין לזה שום קודם כל תנתק ניתוק זיקה בין מה שקורה לך לבין האושר שלך, כל הרעיון של אושר מוחלט הוא בכלל תלוי ממה שקורה לך בתוך המוח בכמה אתה אמיתי עם עצמך בכמה אתה מבין את עצמך ואם אתה מספיק אמיתי עם עצמך אתה בסופו של דבר לא מבדיל בין דבר להיפוכו ואין שום חיסרון אתה מאושר באופן מוחלט.

אבל אם אתה לא הולך לכיוון הפנימי בחיצוני אין מוחלט ואם אתה תחפש את המוחלט בחיצוני אתה תידפק תמיד, זאת אומרת אם אתה אומר לעצמך "אני ארגיש טוב, אם אני רוצה להרגיש מאושר ב - 100% רק מבפנים אני לא מחפש יותר דברים שיעשו אותי מאושר עם ב - 100%" כהגדרה "אני לא מחפש שום דבר שיעשה אותי מאושר 100%".

עכשיו "ומה עם זה שאני כן רוצה להיות מאושר ב - 100%?" תשובה אני אשיג את זה מבפנים, איך "אני אלמד אתבונן במה שאנחנו מסבירים פה" עד שתהיה מאושר ב - 100% אבל בחיצוני אתה לא מחפש כי אם אתה תלך החוצה ותגיד "אני רוצה להיות מאושר ב - 100%" מובטח לך שגם ה - 50% שאתה יכול ליהנות גם בהם לא תהנה. הבנו?

ש: שאלה.

אליעד: כן.

ש: אני קפץ לי אולי זה יכול להיות לגבי זה, קפץ לי ישר אני אומר כאילו אוקי ואם אני סובל בעבודה נראה לי שמחויב שאני אהנה מחופש למה.

אליעד: נכון אבל מה דיברנו קודם על בן אדם שהוא שוכח כשיש לו את זה הוא שוכח את זה וכשיש לו את זה הוא שוכח את ההפך אם בן אדם מראש כל פעם כשהוא היה סובל הוא זוכר גם כן כמה טוב נגרם לו מזה שהוא סובל, הוא אומר "רגע אבל כל פעם כשאני סובל זה הופך אותי למאושר כשאין לי את הבעיה" אז הוא לא היה סובל אבל הוא גם לא היה שמח כשהיה לו את הפתרון.

לכן מה קורה כשהוא סובל הוא שוכח שהוא ייהנה מזה אחר כך וכשהוא נהנה הוא שכח שהוא סובל, באופן יחסי כי באופן יחסי הוא כן זוכר כי אם הוא לא היה זוכר הוא לא היה סובל.

ש: אוקי אבל אם בן אדם לדוגמה לא נהנה לא בעבודה ולא בחופש.

אליעד: אם כל פעם שאתה הולך לעבודה אתה תזכור כמה טוב יוצא לך מזה אתה יותר לא תרגיש לא טוב ולא רע ואם כל פעם כשקורה לך דבר טוב אתה תזכור כמה רע הולך לצאת לך מזה לא יהיה לך לא טוב ולא רע אותו דבר.

ש: כי אתה רואה את שני ההפכים בו זמנית.

אליעד: נכון.

ש: זו הבנה קשה דרך אגב.

אליעד: זאת ההבנה הכי קלה שיש היא לא דורשת שום מאמץ.

ש: לא מדויק.

אליעד: וזה מאוד מדויק.

ש: זה לא מדויק.

אליעד: וזה מאוד מאוד מדויק.

ש: זה קשה להבין את זה.

אליעד: קשה לך כרגע.

ש: לי ורק לי.

אליעד: כרגע.

ש: כרגע.

אליעד: יפה עדיין עד כה באופן יחסי, נמשיך בפעם הבאה.
השגת אושר מה זה הפכים הישגים הנאה להסביר חסרונות או יתרונות מה זה להדחיק סיטואציה בלתי אפשרי מה אני רוצה להרגיש היפוכים אושר אושר יחסי אושר מוחלט איך להשיג את השלמות איך להשיג שלמות איך לחשוב חיובי איך לראות את הטוב האושר המוחלט הישגים הנאה הנאה יחסית הנאה מוחלטת השגת שלמות חיוביות חיסרון חיסרון או יתרון חיסרון ויתרון חיסרון יתרון חיסרון מול יתרון חסרונות חסרונות או יתרונות חסרונות בכל דבר חסרונות ויתרונות חסרונות יתרונות חסרונות מול יתרונות חשיבה חשיבה חיובית חשיבה שלילית יתרון יתרון או חיסרון יתרון וחיסרון יתרון חיסרון יתרון מול חיסרון יתרונות יתרונות או חסרונות יתרונות וחסרונות יתרונות וחסרונות בכל דבר יתרונות חסרונות יתרונות מול חסרונות להשיג את השלמות להשיג שלמות לחשוב חיובי לחשוב שלילי לראות את הטוב לראות את הרע מה זה אושר מה זה אושר מוחלט מה זה שלמות מוחלטות מחשבה חיובית מחשבה שלילית מחשבות חיוביות מחשבות שליליות רצון להשיג שלמות שלילי שליליות שלמות
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הנאה יחסית, הנאה מוחלטת, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, לראות את הטוב, לראות את הרע, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, אושר יחסי, אושר מוחלט, יתרונות וחסרונות בכל דבר, רצון להשיג שלמות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: יתרונות או חסרונות, איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בדידות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: יתרונות או חסרונות, איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם גירושין? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בראיון עבודה? איך למצוא זוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לנהל את הזמן? איך לשתול מחשבות? איך לשנות תכונות אופי? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש בחירה חופשית? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? מה המשמעות של החיים? מי ברא את אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? למה לא להתאבד? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם הכל אפשרי? בשביל מה לחיות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם לדומם יש תודעה? איך להנות בחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות הכי חכם בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
מרעיבו שבע פיתוח שיחה מישהו מנסה למצוא חן בעיניך פרידה צירופי אותיות מניעת אלימות טיפול עצמי בהתקפי דיכאון להתמודד עם דיכאון מולד אהבה עצמית בזוגיות אמונה עצמית אחרי כישלון אני אוהב מתוק אהבה ללא תנאים מסוימים עושר או אושר כסף יוצר אושר טוב עם האקסית לגרום לאקס לריב עם החברה שלה להיות מרוצה מהחלטה איך לא להרגיש רע מהחלטות קשות? להתמודד עם בוס שתלטן התמודדות עם אחריות לא להצליח בחיים העסק לא מצליח למכור נכס מכירות או שיווק ילד שמפחד להיות מודל לחיקוי בחינוך לשתול מסרים לתת מודע האם אתה לוזר רוחני? מה לעשות כשמישהו שומע קולות? הפרעה נפשית קשה להיות ידיד של האקסית האפשרות לחזור לאקסית ממה נוצרת פריצת דיסק? תרגילים לראש הקצר של הבייספס אתה לא אלוהים אלוהים מקיים את העולם לשחזר הארה רוחנית התעוררות והארה לא מספיק להיות אלוהים להפוך להיות אלוהים הכנסה כספית כסף מזומן למה הוא משמעות החיים שלי? מטרת החיים של אדם מאושר הרגשה חיובית להשיג הנאה אדם או רובוט הוכחות שאין בחירה חופשית מה היה לפני שאלוהים ברא את העולם? סוף העולם מגיע עוד נושאים ...
האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא טיפול הוליסטי, אימון אישי בטלפון, מטפל הוליסטי בתחום יתרונות או חסרונות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2813 שניות - עכשיו 26_11_2025 השעה 03:51:22 - wesi1