אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טירדה ✔הפרעת חרדה, התגרות במוות, ניסיונות התאבדות, חרדה מהמוות, מחשבה טורדנית, מחשבות מסוכנות, התנהגות כפייתית, ocd, לא רוצה למות, לא רוצה לפחד...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
7:56הפרעת חרדה, התגרות במוות, ניסיונות התאבדות, חרדה מהמוות, מחשבה טורדנית, מחשבות מסוכנות, התנהגות כפייתית, ocd, לא רוצה למות, לא רוצה לפחד מהמוות, מחשבות אובדניות
מדוע אנשים עושים פעולות התאבדות למרות שהם מפחדים למות?

אליעד כהן מסביר שיש אנשים שחווים תופעה יוצאת דופן: הם מבצעים פעולות שנראות כמו ניסיונות התאבדות או "ניסויים" עם המוות, אף על פי שהם בפועל מאוד מפחדים למות. ההרצאה מתארת באופן מפורט מקרה של אישה נורמטיבית, ללא היסטוריה של דיכאון או רצון ברור להתאבד, שהתחילה לפתח התנהגויות מוזרות סביב נושא המוות לאחר שנחשפה לחדשות על אישה שהתאבדה בעזרת צעיף.

מהו התיאור המלא של המקרה שהוצג?

אותה אישה, ברגע ששמעה בחדשות על מישהי שהתאבדה עם צעיף, חשה דחף בלתי נשלט לבדוק האם הדבר אפשרי בפועל. מכיוון שלא היה לה צעיף זמין, היא לקחה כבל של מטען טלפון סלולרי וקשרה אותו סביב הצוואר כדי לבדוק אם אפשר להיחנק ממנו. בהזדמנות אחרת, לאחר ששמעה שיש סיכון להתחשמל משקע חשמלי, עלתה בה המחשבה לבדוק אם אכן ניתן להתחשמל אם היא תכניס את היד לשקע או לחוט חשוף. היא סיפרה שגם בתחנת דלק, לאחר ששמעה על אישה שהציתה את מכוניתה וכיבתה אותה מיד, היא הרגישה דחף לעשות ניסוי דומה בעצמה.

האם האישה באמת רוצה למות?

התשובה הברורה לפי אליעד היא שהאישה אינה באמת רוצה למות. להיפך, היא עושה הכל כדי להרחיק כל סכנה מוחשית מהסביבה שלה. לדוגמה:
  • היא מקפידה לכסות את כל השקעים בבית בחיפוי מיוחד.
  • אין לה בבית סכינים חדים, והיא משתמשת רק בסכינים מפלסטיק.
  • כל דבר שעלול להוות סכנה ממשית מוסר מהסביבה שלה באופן מיידי.
  • היא מעולם לא באמת ניסתה להתאבד במובן של סכנה אמיתית, אלא רק "ניסויים" שנראים מפחידים אך אינם יכולים באמת לפגוע בה.
מה גורם לה לבצע את ההתנהגויות המוזרות האלו?

הסיבה להתנהגות הזו היא החרדה העמוקה שלה מהמוות, שהתעצמה דווקא מתוך הרצון החזק שלה לחיות. כאשר נולד לה הילד הראשון, התפתח אצלה פחד מוגבר מהמוות, מאחר שעכשיו היה לה מה להפסיד. הפחד הפך כל כך קיצוני, שהיא החלה לסבול מאוד מהמצב הזה. כדי להקל על עצמה ולנסות להוכיח שאינה מפחדת כל כך מהמוות, היא התחילה לעשות פעולות שנראות כמו התגרות במוות, אך תמיד באופן שמאפשר לה להישאר בשליטה ובטוחה.

מדוע היא מנסה "להוכיח לעצמה" שאינה מפחדת מהמוות?

החרדה הקיצונית שלה מהמוות מובילה אותה לניסיון לאזן או "לקזז" את עוצמת הפחד, דרך "התגרות מבוקרת" במוות. באופן פסיכולוגי, ככל שהיא יותר מפחדת למות, היא מרגישה דחף חזק יותר להראות לעצמה שהיא לא מפחדת - אך רק במצבים בהם ברור לה שלא תגיע לסכנה אמיתית. אליעד מדגיש שהחרדה שלה אינה דומה לחרדת מוות רגילה, אלא מוגברת פי מאה מהנורמה, ולכן חייה הפכו למסובכים וקשים באופן משמעותי.

מהי הדוגמה ההומוריסטית שאליעד נתן כדי להמחיש את האבסורד?

אליעד סיפר בדיחה כדי להדגים את האבסורד שבעניין: אדם שעומד על גג בניין ומאיים להתאבד. במקום לשכנע אותו לרדת, חברו אומר לו "תעלה יותר גבוה, כי מכאן אתה רק תיפצע ולא תצליח למות באמת". דוגמה זו ממחישה כיצד לפעמים אנשים מגיבים באופן הפוך מהציפייה בנושא מוות והתאבדות, ומשמשת להמחשת ההתנהגות של "בדיקת גבולות" שנובעת מהפחד.

מהן הדרכים לפתרון התופעה?

אליעד כהן מסביר שישנן שתי דרכים מרכזיות לפתור את הבעיה:
  • הדרך הראשונה היא לטפל בחרדת המוות עצמה, להבין למה האדם כל כך מפחד למות, ולהקטין בהדרגה את הפחד הספציפי הזה.
  • הדרך השנייה היא טיפול כללי יותר בחרדות בחיים. כאשר החרדות הכלליות פוחתות, גם חרדת המוות פוחתת, מכיוון שהפחדים קשורים זה בזה באופן טבעי.
מדוע הפחתת החרדה תסייע למנוע את הצורך בהתגרות במוות?

ברגע שהחרדה תרד לרמה נורמלית והגיונית יותר, הצורך של האדם להוכיח לעצמו שאינו מפחד מהמוות ייעלם מאליו. האדם לא ירגיש צורך לעשות פעולות מסוכנות למחצה כדי לאזן את פחדיו, וההתנהלות שלו סביב מוות וסכנות תהיה מאוזנת ונורמטיבית.

מהו הלקח הסופי שאליעד מעביר בנושא?

הלקח המרכזי הוא שהשורש לכל ההתנהגות הזו הוא החרדה עצמה. אין מדובר ברצון אמיתי למות אלא דווקא ברצון עמוק לחיות, שיצר תגובת - נגד של התגרות במוות. כדי להחזיר את האדם למצב בריא ונורמלי, יש לטפל בשורש החרדה ולהביא את הפחדים לרמה שבה הם מאפשרים תפקוד נורמטיבי, בלי שיתוק ופחד מוגזם שגורמים להתנהגויות אובססיביות או כפייתיות.
מהו התיאור המלא של המקרה?

יש מישהי, בחורה נורמטיבית לגמרי, שבשלב מסוים היא ראתה בחדשות שאיזו אישה התאבדה עם צעיף. בעקבות זה, נכנסה לה מחשבה טורדנית ושאלה האם באמת אפשר להתאבד באמצעות צעיף, ואז היא הרגישה צורך לבדוק את זה בפועל. היא לא מצאה צעיף בבית, אז היא לקחה כבל של מטען לסלולרי, קשרה אותו סביב הצוואר וניסתה לראות אם אפשר להיחנק ממנו. זה סוג של "ניסוי" שהיא עושה כדי לבדוק אפשרות של התאבדות.

בהמשך, היא שמעה שיש אפשרות להתחשמל משקע חשמל. אם היא רואה חוט חשמל בולט, היא חושבת אולי לדחוף אליו את היד, לבדוק אם היא תתחשמל או לא. היתה גם דוגמה של מישהי בתחנת דלק, שהציתה את הרכב בעזרת הדלק, ואז כיבתה מיד את האש באמצעות מים, ואצל הבחורה הזאת התעורר הרצון לבדוק דברים דומים.

היא כל הזמן מטרידה את עצמה בשאלות על מוות והתאבדות, אבל במקביל היא מאוד לא רוצה למות. בבית שלה, למשל, היא מקפידה לכסות את כל השקעים בחיפוי מיוחד כדי שלא תוכל לדחוף לשם יד בטעות. אם שקע חשמלי רופף טיפה, היא מתקנת או מסדרת אותו מיד, כדי שלא יהיה מצב של סכנה אמיתית. מצד שני, היא עדיין עושה את הניסויים הקטנים האלה, כמו לקשור את הכבל סביב הצוואר.

מדוע זה נראה כמו מתח בין רצון למות לרצון לחיות?

יש אנשים שאומרים לה שהיא כנראה בכל זאת רוצה להתאבד, כי היא מנסה שיטות התאבדות. אבל במקביל, אפשר לראות שהיא מאוד מפחדת למות: היא מכסה שקעים, אין לה בבית סכינים חדות, היא מקפידה שלא יהיו דברים שעלולים לגרום לפציעה או למוות. לכן מצד אחד היא כאילו בודקת את עניין המוות, אבל מצד שני היא כלל לא באמת רוצה למות.

האם יש הוכחה שהיא לא באמת מנסה להתאבד?

שואלים: אולי היא כן רוצה להתאבד, אבל מפחדת ועוצרת את עצמה?

התשובה היא שיש כמה הוכחות לכך שהיא לא באמת רוצה למות:
  • היא לא באמת הגיעה אף פעם למצב של סכנה מוחשית. בכל הניסויים שלה, היא עושה דברים שהם לכאורה "ניסויים" שאינם באמת קרובים למוות.
  • היא מכסה את השקעים החשמליים בקפדנות, ואין שום מצב שתשאיר אותם לא מכוסים.
  • דברים שהם בוודאות מסוכנים (למשל סכין חדה) היא לא מוכנה להחזיק. היא מסלקת כל אפשרות של סכנה רצינית מהסביבה.
  • אין לה באמת סיבה משמעותית לרצות למות, החיים שלה נחשבים טובים, והיא לא מבטאת מצוקה של דיכאון קיצוני או רצון אמיתי לסיים את חייה.
מה ההסבר לדחף "למתוח את הגבול" סביב המוות?

השיחה מסבירה שמרוב שהיא לא רוצה למות, הפחד שלה מהמוות הפך קיצוני במיוחד. במקום לפחד בצורה רגילה בעוצמה מסוימת, היא חוששת מהמוות בעוצמה גבוהה מאוד, פי כמה מכל אדם ממוצע. אותה חרדה גורמת לה לסבל כה גדול, עד שהיא מבצעת פעולות שנראות כמו התאבדות, אבל המטרה האמיתית שלה היא "להוכיח לעצמה" שהיא לא באמת מפחדת למות.

ברגע שהיא משחקת עם הרעיון של "למה שלא אנסה לבדוק אם באמת אמות?", היא כביכול מנסה להראות לעצמה שהיא לא מפחדת כל כך מהמוות. אלא שהיא עושה את זה רק במקרים שברור לה שאין סיכוי משמעותי למוות, כמו שימוש בכבל מטען שאינו יכול באמת לגרום לחניקה מסוכנת במהירות.

מתי זה התחיל ולמה?

מוסבר שבמקרה שלה, זה התחיל ממש כאשר נולד לה הילד הראשון. ברגע שנולד לה ילד, נוצרה אצלה סיבה הרבה יותר חזקה לחיות. המרכיב הזה גרם לה לפחד יותר מהמוות, כי עכשיו היא מרגישה שיש לה מה להפסיד. הפחד התחזק מאוד, ומרוב שהוא התחזק, נהיה לה קשה לתפקד בצורה רגילה. היא נעשתה חרדתית כל כך עד כדי כיסוי שקעים, הימנעות מחפצים חדים בבית וכדומה. ואז, כדי לפצות על אותה חרדה חזקה, היא עושה ניסויים או פעולות שבאות ממקום של "אני כן מוכנה להתקרב לעניין המוות", אבל לא באמת בצורה מסוכנת מדי.

דוגמה של סיפור מצחיק - עצוב על התאבדות

באמצע השיחה הובאה בדיחה: איש אחד עמד על גג בניין ואמר שהוא רוצה להתאבד. מי שדיבר איתו אמר לו "תעלה יותר למעלה, כי מפה אתה רק תיפצע ולא תצליח באמת להתאבד". זו דוגמה שמתארת מצב אבסורדי, שבו מישהו שהיה אמור לעצור אדם מלהתאבד, דווקא מעודד אותו לעלות יותר גבוה. הסיפור הזה נאמר כחלק מהתייחסות הפוכה ומצחיקה לנושא המוות, ומשמש המחשה לעניין של "בדיקת הגבולות".

איך פותרים את הבעיה?

כדי לטפל במצב כזה, עלו בשיחה כמה שאלות ותשובות:
  • שואלים: מה עושים כדי להיפטר מהצורך "להתגרות" במוות?

    תשובה: צריך להבין את ההיגיון שמאחורי החרדה וההתנהגות. ברגע שמבינים שהיא נובעת מפחד גדול מדי מהמוות, אפשר לעבוד על הקטנת הפחד הזה.
  • שואלים: האם הטיפול היחיד הוא "להיצמד לאמת"?

    תשובה: כן, אבל צריך לפרט שזה אומר להפחית את החרדות באופן כללי. אם מפחיתים את החרדות בכלל החיים, יורד בהדרגה גם הפחד מהמוות.
  • שואלים: איך מורידים את הפחד מהמוות?

    תשובה: שתי גישות עיקריות:
    1. לטפל באופן ישיר בחרדת המוות על ידי שיחות, הבנה של "למה את לא רוצה למות כל כך" והקטנת העוצמה של הפחד.
    2. לטפל בחרדות באופן כללי, כי כשהמצב הנפשי יהיה רגוע יותר, גם הפחד מהמוות ירד.
  • נוסף על כך, צריך לנסות להביא את האדם למצב שבו הרצון לחיות או חוסר הרצון למות נשארים בגדר הנורמה, בלי להחריף אותם לרמה של שיתוק או לניסויים מסוכנים.
מדוע הירידה בפחד מהמוות מפחיתה את הצורך "להתגרות" בו?

כי עצם החרדה הקיצונית היא זו שדוחפת את האדם לבצע את הניסויים האלה. כשהחרדה תרד לרמה הגיונית, לא יהיה מניע חזק "להוכיח לעצמי שאני לא מפחדת" על ידי התנהגות מסוכנת למחצה. האדם יוכל לשמור על הנוהג הנורמלי של זהירות מבוקרת, בלי לעבור לקיצוניות של חיפוי שקעים בכל הבית ובלי מחשבות טורדניות.

מהו הלקח הסופי?

כאשר אדם חרד מאוד מהמוות, לפעמים הוא עלול לשאוף "להתגבר על הפחד" באופן מעוות, ולעשות ניסויים מסוכנים. אבל בשורש הדבר עומדת בעצם חרדה עמוקה מהמוות. לכן הפתרון הוא לטפל בשורש, להפחית את הפחד הגדול מדי, לעזור לאדם להתמודד עם חרדות באופן כללי, ולחזק את התחושה הפנימית שהוא לא צריך להוכיח דבר לאף אחד, לא לעצמו ולא לאחרים, לגבי אומץ מול המוות.
עכשיו השאלה היא כזאת יש מישהי נגיד לצורך העניין, מישהי מישהו לצורך העניין זאת מישהי שהתופעה המתוארת היא כדלקמן נניח היא ראתה בטלוויזיה משהו בחדשות "מישהי התאבדה, התאבדה עם צעיף", אוקי היא עכשיו נכנסה למחשבה טורדנית היא צריכה לבדוק אם אפשר להתאבד עם צעיף או לא היא הולכת נגיד עכשיו לא היה לה צעיף אז נגיד היה לה בבית כבל של טלפון סלולרי, היא לקחה את הכבל קשרה סביב הצוואר לראות אם אפשר להיחנק מזה או לא, לבדוק לעשות ניסויים.

עכשיו נגיד אומרים לה "שקעים של חשמל אפשר להתחשמל" לפעמים היא רואה איזה חוט בולט היא מרגישה צורך לדחוף את היד לבדוק אם יש חשמל או אין חשמל. הייתה מישהי בתחנת דלק שהציתה את הרכב שם עם הדלק היא עשתה גם איזה ניסוי משהו דומה אבל שפכה מיד מים לכבות את האש משהו כזה.

עכשיו זה מה שמטריד אותה, זאת בחורה נורמטיבית לגמרי הכל נורמטיבי לגמרי אבל יש לה את הדבר הזה של המוות של התאבדויות של כל מיני דברים כאלה כל הזמן היא כאילו מותחת את הגבולות. עכשיו השאלה היא מה פשר העניין?

ש: היא מותחת את באיזה מובן שהיא מנסה?

אליעד: אמרתי לך לדוגמה היא לקחה את החוט של המטען של הסלולרי קשרה לעצמה סביב הצוואר לבדוק אם אפשר למות מזה או לא, מה ההיגיון בזה.

ש: היא מתה מזה?

אליעד: לא מתה מזה אחרת לא הייתי פוגש אותה.

ש: בסדר אז מה עם החיים.

אליעד: היא שרדה כדי לספר, היה אחד שאמר לחברו שהוא רוצה להתאבד אז הוא אמר לו "תעלה יותר למעלה כי מפה אתה רק תיפצע" אוקי, הבנתם את זה בכלל?

ש: כן אבל לא מה ההקשר.

אליעד: לא זה כאילו בהפוך על הפוך על התאבדויות שכאילו אחד עמד בראש הבניין אמר לו "תקשיב אני הולך להתאבד" עכשיו הוא ציפה שהוא יגיד לו "אל תתאבד" אבל הוא אמר לו "לא תעלה למעלה עוד יותר כי מפה אתה רק תיפצע אתה לא תצליח להתאבד". אוקי עכשיו בקיצור השאלה היא מה השכל שבדבר איך מנתחים את התהליך הזה, היא עכשיו באה אליך ורוצה להיפטר מזה מה אתה אומר לה?

ש: להיצמד לאמת.

אליעד: אז מה הפתרון הקלאסי להיצמד לאמת טוב בסדר אבל מה זה אומר, אוקי באיזה מובן להיצמד לאמת? אז מה שרוב האנשים אמרו לה עד כה שהיא כנראה רוצה להתאבד, שיש בזה היגיון הרי היא מנסה דברים של התאבדות אבל מצד שני מה שקורה שהיא מאוד גם לא רוצה להתאבד, במה זה בא לידי ביטוי לדוגמה בבית שלה כל השקעים מכוסים כאילו עם איזה משהו שלא יהיה אפשר להכניס את היד פנימה.

ש: היא כיסתה אותם בכוונה?

אליעד: כן בכוונה, אם נגיד השקע רופף אסור שיהיה רופף צריך בדיוק שיהיה ישר שלא חס וחלילה שהיא לא תמות ומצד שני היא עושה פעולות של ניסיונות התאבדות. מה ההיגיון בזה?

ש: מה ההיגיון או איך נפטרים, ההיגיון נלך להיגיון.

אליעד: כן איך נפטרים, לא קודם כל איך נפטרים צריך להבין את ההיגיון אם לא נבין את ההיגיון מה זה איך נפטרים.

ש: אז כן.

אליעד: למה אתה יכול להגיד איך נפטרים לפני, רגע אתה יכול להגיד איך נפטרים מזה לפני מה ההיגיון של זה?

ש: לא.

אליעד: אוקי מה ההיגיון של זה?

ש1: ההיגיון של זה שאולי מרוב זה שהיא מכסה את השקעים והיא מפחדת ורוצה לשמור על החיים זה עושה לה כל כך רע שאז היא מנסה ללכת להפך ולהתגבר על הפחד הזה והדבר ואז היא מתחילה.

ש: יפה זה יפה.

אליעד: מה יפה בושה וחרפה, מה בושה וחרפה? שאתה לא ידעת את זה קודם.

ש: אז מה.

אליעד: מה אתה אומר יפה יפה למה אתה לא ידעת את זה.

ש: בסדר לא ידעתי ואז כשאני אומר שזה יפה זה גם משהו, זה יפה או לא.

אליעד: בסדר אוקי עכשיו מה ההוכחה קודם כל זאת התשובה, עכשיו מה ההוכחה שהיא לא באמת רוצה להתאבד מה ההוכחה, מה ההוכחה שהיא לא באמת רוצה להתאבד אולי זה מתוך זה שהיא רוצה להתאבד רוב האנשים.

ש: היא מכבה את זה כל פעם.

אליעד: לא אבל אולי היא מנסה להתאבד והיא רק מפחדת להתאבד מה ההוכחה?

ש: היא סוגרת את הכל והיא לא רוצה.

אליעד: קודם כל כי היא נגיד לדוגמה אם דבר הוא בטוח מסוכן היא לא תנסה אותו, לדוגמה נגיד בבית שלה נגיד אין סכיני חיתוך או רק סכינים מפלסטיק נגיד שלא חס וחלילה שיהיה מוות נגיד או משהו כזה. זאת אומרת אם בן אדם היה רוצה להתאבד אז קודם כל כנראה היא הייתה כבר מנסה כמה פעמים להתאבד בפועל אבל היא לא באמת ניסתה אף פעם להתאבד פיזית, היא אף פעם לא הייתה קרובה למוות פיזית וגם כן בנוסף לזה דברים שבטוח מסוכנים היא לא מנסה לכן זה לא הגיוני שהיא רוצה להתאבד גם אין לה סיבה שהיא בכלל תרצה להתאבד כי החיים שלה טובים יחסית.

עכשיו אז מה שהתופעה היא, מה התופעה אז מה אתה פירשת לנו שמרוב שהיא לא רוצה למות לכן היא שונאת את זה שהיא לא רוצה למות ואז היא מנסה להוכיח לעצמה שלא אכפת לה למות ואז היא כאילו מנסה להתגרות במוות במקומות שהיא יודעת שהיא לא תמות כדי לנסות לשכנע את עצמה שהיא לא באמת מפחדת למות, במילים אחרות היא רוצה פחות לפחד למות.

אם אנשים רגילים לפחד מהמוות בעוצמה x היא מפחדת בעוצמה 100x, מרוב שהיא מפחדת מהמוות החיים שלה כבר נהיו רעים וקשים כי היא ברמה שהיא לא יכולה להחזיק סכין בבית היא לא יכולה שיהיה לה שקע חשמל רופף בקיר ועוד תופעות כאלה ואחרות ולכן כבר נהיה לה מאוד רע מזה שהיא לא רוצה למות, ולכן היא מנסה לשכנע את עצמה שהיא לא מפחדת למות על ידי זה שהיא כאילו מנסה למות אבל היא לא באמת רוצה למות לכן היא לא באמת מתאבדת או משהו כזה.

עכשיו מה היה עוד בתוספת בסיפור שמה שקרה שהכל התחיל לה מתי כאשר נולד לה הילד הראשון, שאז מה שקרה נולד לה הילד הראשון ואז כאילו נהייתה לה סיבה לחיות ואז כנהייתה לה סיבה לחיות היא מאוד לא רצתה למות ומאז שהיא מאוד לא רצתה למות אז היא התחילה לנסות לעשות כאילו היא רוצה להתאבד, כאילו בדיוק כשנולד לה הילד מרוב שהיא הייתה שמחה שהיא חייה ומרוב שהיא פחדה למות כאילו הפחד של למות גדל פי מאה אז היא מנסה לקזז אותו באמצעות.

ש: או שבכלל היא לא פחדה בכלל למות ורק כשנולד הילד היא התחילה לפחד שהוא ימות, היא פחדה עליו וזה הכניס לה חרדה גם.

אליעד: לא קשור אוקי הלאה, עכשיו השאלה היא אז מה הטיפול בכך אז איך מטפלים בזה מה הדרכים לפתרון מה צריך לעשות?

ש: לבדוק למה היא מפחדת למות.

אליעד: אוקי ומה?

ש: לבדוק לעלות עליו לבדוק את הפחד באמת למה את מפחדת למות.

אליעד: ואז איך זה יפתור את הבעיה?

ש: מה זה אומר, אם ישתחרר לה הפחד למות היא גם תפסיק לעשות.

אליעד: אבל אם ישתחרר לה הפחד למות אז היא.

ש: לא לגמרי.

אליעד: יפה אז בדיוק אז מה שצריך לעשות זה להחליש לה את הפחד מהמוות. עכשיו יש שתי דרכים להחליש לה את הפחד מהמוות דרך אחת זה פשוט "למה את לא רוצה למות" בוא נחליש את זה ודרך שנייה באופן כללי לעזור לה להתמודד עם חרדות כאילו חרדות באופן כללי, כי כשהחרדות באופן כללי יורדות גם החרדה מהמוות יורדת כי זה מחובר אחד לשני אם בן אדם באופן כללי פחות חרד מדברים הוא גם פחות חרד מהמוות.

ולכן יש שתי ווריאציות 1. בוא נטפל בחרדות באופן כללי 2. בוא נטפל בחרדה מהמוות באופן כללי כי מה האמת שהיא גם חרדתית באופן כללי בסדר ולכן צריך לטפל בשני הדברים האלה, כאשר הפחד שלה מהמוות ירד אז הוא יגיע לאיזה עוצמה סבירה ואז ממילא הצורך שלה להוכיח לעצמה שהיא לא מפחדת למות ירד.

ש: זה מה שמניע אותה מלכתחילה.

אליעד: היא יכולה לא לרצות למות אבל שזה יהיה באופן פרופורציונלי לא בצורה קיצונית.

ש: שזה יפריע לה בחיי היומיום.

אליעד: כן. אוקי הבנו את זה?
טיפול בחרדות להתגבר על הפחדים פחדים מהמוות כיצד לנתח איום בהתאבדות מפסידן לטפל באובדנות חרדתי לשאול שאלות הימנעות ניסיון obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובדן אובדנות אובדניות אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול המוות הפרעה הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעות הפרעות חרדה הפרעת התנהגות כפייתית הפרעת חרדה התאבדויות התאבדות התגרות במוות התנהגות התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חרדה חרדה מהמוות חרדה ממוות חרדה מפני המוות חרדה מפני מוות חרדות חרדות מוות חרדות מפני המוות חרדות מפני מוות חרדת מוות חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדניות טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול באובדנות טיפול בהתאבדות טיפול בהתנהגות טורדנית טיפול בנטיות אובדניות טירדה טרדות טרוד כפייתיות לא רוצה למות לא רוצה לפחד מהמוות להיפטר מהתנהגות טורדנית להתאבד להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל באובדנות לטפל בהתאבדות לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית למות לפחד מוות מוטרד מחשבה מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות מחשבות אובדניות מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מחשבות מסוכנות מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מסוכן נטיות אובדניות ניסיון ניסיונות התאבדות סובל מהפרעה טורדנית פחד פחד מהמוות פחד מוות פחדים פחדים מהמוות רוצה להתאבד רוצה למות רצון רצון להתאבד
מחשבות טורדניות כפייתיות - מה *טוב* בהן? איך להתמודד עם מחשבה טורדנית כפייתית?
... טורדניות כפייתיות - מה טוב בהן? איך להתמודד עם מחשבה טורדנית כפייתית? מהיכן הן מגיעות ומה עושים איתן? איך גורמים למחשבה טורדנית להיעלם? ראשית נגדיר מהי מחשבה טורדנית. מחשבה טורדנית = מחשבה שהאדם אינו רוצה לחשוב אותה. כאשר האדם חושב על משהו שאינו רוצה לחשוב עליו, הרי שזו מחשבה טורדנית. מחשבה טורדנית = מחשבה שאין היגיון לחשוב אותה כרגע. אם זה מוצדק לחשוב את המחשבה הזאת כרגע, אם יש היגיון לחשוב את המחשבה הנוכחית ברגע הזה, הרי שהיא אינה טורדנית. מחשבה טורדנית = חוסר היגיון. הדרך לגרום למחשבות טורדניות להיעלם, היא על ידי זה שלא מפחדים מהן. השקר והדמיון של האדם מפחידים אותו וגורמים לו לפחד משטויות. הדרך לגרום לשקר ולדמיון ... פירוש: על האדם לחקור את השורש של המחשבה הטורדנית. לחקור את השורש של המחשבה = לנסות להבין מהו השכל שמטריד את האדם באמצעות המחשבה הטורדנית. המחשבה הטורדנית מטרתה טובה. מטרתה להזכיר לאדם שיש משהו שהוא מפחד ממנו. להזכיר לאדם שיש משהו שמציק לו, משהו שאינו מטופל, משהו שאינו מושלם. תפקידה של המחשבה המטרידה להזכיר לאדם למצוא את הפתרון האמיתי לכל הדברים שמפחידים ושמטרידים אותו. המחשבה עצמה מזכירה לאדם דבר שמטריד אותו. המחשבה הטורדנית בסך הכל רוצה שהאדם יחיה טוב יותר באמת. לחיות טוב = ללא פחדים. לחיות לא טוב = פחדים מודחקים לא מודחקים. המחשבה הטורדנית מטרתה לגרום לאדם לפרק את כל הפחדים שלו ואת כל הדברים שמטרידים אותו. אם שום דבר לא היה מפחיד או מטריד את האדם, הרי ששום מחשבה לא הייתה יכולה להיות טורדנית עבורו. לחקור את השורש של המחשבה הטורדנית = להבין מהו הפחד שמסתתר מאחורי המחשבה = להבין את התזכורת של המחשבה. אחרי שהאדם מבין את השורש של המחשבה שלו, לאחר מכן עליו ... ישירות עם השורש של המחשבה. המחשבה המטרידה היא רק תזכורת לחוסר שקט נפשי שקיים בתוך האדם. המחשבה המטרידה היא רק המעטפת החיצונית של בעיה פנימית יותר אצל האדם. כאשר האדם מתמודד עם הבעיה עצמה שהיא השורש של המחשבה המטרידה, על ידי זה המחשבה הופכת ללא מטרידה ונעלמת מעצמה. זכור: מחשבה טורדנית = תזכורת לפחד פנימי = חוסר שקט נפשי פנימי. כאשר האדם מאתר את הפחד הפנימי ומתמודד איתו ישירות, על ידי זה המחשבה הטורדנית נעלמת מעצמה. כאשר המחשבה הטורדנית נעלמת באמת, אז האדם חי טוב באמת. כי כל זמן שהמחשבה ה
פוביות / מחשבות טורדניות / חרדות - איך להתמודד עם פוביות ופחדים דמיוניים?
... מחשבות טורדניות חרדות - איך להתמודד עם פוביות ופחדים דמיוניים? פוביות. פוביה = פחד לא הגיוני שיש לאדם. מה עושים? ...
נדודי שינה / קושי להירדם - ממה נובעים נדודי שינה? ומה לעשות כדי להירדם?
... אין מנוס אלא לחקור ולהגיע אל השורש של החוסר שקט הנפשי. חוסר השקט הנפשי יוצר אצל האדם את המחשבות המטרידות. על האדם לנסות לפענח ולהגיע אל הסיבה שבגללה הוא מרגיש מוטרד . רק כאשר הסיבה עצמה תעלם, דהיינו, כאשר האדם יגיע לשקט נפשי, רק אז נדודי השינה יעברו. ברמה המעשית: על האדם לנסות להבין ...
וורקוהוליזם / Workaholic / עבודה כפייתית - איך להתמודד עם התמכרות לעבודה?
... לעבודה = אובססיה לעבודה = עבודה כפייתית. עבודה כפייתית = מגבילה את האדם ליהנות ממגוון רחב של תחומים נוספים בחיים = ביצוע פעילות מתוך תחושה של כפייה. כדי להתמודד עם כל התמכרות התנהגות אובססיבית וכל טורדנות כפייתית בכלל ועם וורקוהוליזם בפרט, על האדם לחקור את השורש ואת הסיבה של העבודה הכפייתית. הסיבה שהעובד הכפייתי ...
בחירה חופשית / דטרמיניזם - מהו חופש הבחירה? מהי הבחירה החופשית?
... האדם רוצה לעשות משהו, הוא אינו יכול שלא לעשות משהו. הרצון של האדם, הוא הגורם היחיד שקובע מה יעשה האדם. כל פעולה באשר היא שהאדם עושה אותה, כולל פעולות שנובעות מ: אובססיה, התמכרות, התנהגות טורדנית כפייתית וכיוב, כולן שורשן ברצון של האדם. אם לא היה לאדם את הרצון לעשות אותן הוא לא היה עושה אותן. רצון יוצר אחריו פעולה. אין לאדם אפשרות ...
דמיונות / פוביות / מחשבות טורדניות - איך להתמודד עם דמיונות שקריים?
... פוביות מחשבות טורדניות - איך להתמודד עם דמיונות שקריים? איך ...
כבוד / חיפוש כבוד - מדוע האדם מחפש כבוד? ומדוע זה מיותר לחפש כבוד?
... מבין את המציאות באמת = עצבות = חוסר אהבה = רצון בכבוד. הרצון בכבוד הוא עונש. הרצון בכבוד = האדם מוטרד ממה שחושבים עליו. ככל שהאדם חפץ יותר בכבוד, כך הוא ...
ריכוז / הפרעות קשב וריכוז. מה לעשות כאשר קשה להתרכז?
... הוא אינו רוצה לחשוב על X. כאשר מגלים את הסיבה, הבעיה נעלמת. ואם האדם יודע את הסיבה ועדיין זה לא עוזר לו? עליו לחפש את הסיבה של הסיבה. זא אם האדם גילה שהוא כל הזמן חושב על Y ולא על X, בגלל ש Y מטריד אותו מסיבה כלשהי. על האדם לחקור מדוע Y מטריד אותו, עד שהוא יגיע לשורש הראשון שרק בגללו ההטרדה המחשבתית קיימת. כל זמן שהאדם אינו מגיע לשורש הראשון של הסיבה שבגללה הוא ...
הצלחה - מה יוצר הצלחה? איך ליצור הצלחה? איך להצליח בכל תחום ולהיות אדם מצליח?
... כל האלטרנטיבות שלו. אי ידיעת האמת = האדם אינו מרוכז במטרה החשובה ביותר. אי ידיעת האמת = דברים שאינם חשובים מטרידים את האדם. אי ידיעת האמת = האדם אינו מודע ליכולות האישיות שלו באמת. אי ידיעת האמת = טעויות שנוצרות מחוסר ידיעה. אי ידיעת האמת = חוסר הבנה של הסיבות והגורמים ...
הדחקה רגשית - ממה נובעת הדחקה? איך לא להדחיק רגשית? איך להתמודד?
... ולהיגיון. להפוך בעיה רגשית לשכל = להבין את ההיגיון ואת השכל שבגללו הרגש השלילי קיים. כאשר האדם חוקר את השכל שבגללו הוא מרגיש את מה שהוא מרגיש בגלל המחשבה שמטרידה אותו, זה מאפשר לו להתמודד איתה ולגרום לה להיעלם. הסיבה היחידה שהמחשבה מציקה לאדם, היא רק ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הפרעת חרדה, התגרות במוות, ניסיונות התאבדות, חרדה מהמוות, מחשבה טורדנית, מחשבות מסוכנות, התנהגות כפייתית, ocd, לא רוצה למות, לא רוצה לפחד מהמוות, מחשבות אובדניות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: טירדה, איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשתול מחשבות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך ליצור אהבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לקבל החלטות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיות מאושר ושמח? איך להעביר ביקורת בונה? איך לחנך ילדים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעריך את עצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשנות תכונות אופי? איך לעשות יותר כסף ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: טירדה, דיכאון? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם המציאות היא טובה או רעה? האם הכל אפשרי? האם יש אמת מוחלטת? האם יש או אין אלוהים? מה המשמעות של החיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להיות הכי חכם בעולם? האם באמת הכל לטובה? האם אפשר לדעת הכל? איך להנות בחיים? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה יש רע וסבל בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? אולי אנחנו במטריקס? למה יש רע בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי להפרעות קשב וריכוז, מטפל, אימון אישי לעסקים בנושא טירדה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2656 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 12:45:22 - wesi1