אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טורדנות כפייתית ✔הפרעת חרדה, התגרות במוות, ניסיונות התאבדות, חרדה מהמוות, מחשבה טורדנית, מחשבות מסוכנות, התנהגות כפייתית, ocd, לא רוצה למות, לא...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
7:56הפרעת חרדה, התגרות במוות, ניסיונות התאבדות, חרדה מהמוות, מחשבה טורדנית, מחשבות מסוכנות, התנהגות כפייתית, ocd, לא רוצה למות, לא רוצה לפחד מהמוות, מחשבות אובדניות
מדוע אנשים עושים פעולות התאבדות למרות שהם מפחדים למות?

אליעד כהן מסביר שיש אנשים שחווים תופעה יוצאת דופן: הם מבצעים פעולות שנראות כמו ניסיונות התאבדות או "ניסויים" עם המוות, אף על פי שהם בפועל מאוד מפחדים למות. ההרצאה מתארת באופן מפורט מקרה של אישה נורמטיבית, ללא היסטוריה של דיכאון או רצון ברור להתאבד, שהתחילה לפתח התנהגויות מוזרות סביב נושא המוות לאחר שנחשפה לחדשות על אישה שהתאבדה בעזרת צעיף.

מהו התיאור המלא של המקרה שהוצג?

אותה אישה, ברגע ששמעה בחדשות על מישהי שהתאבדה עם צעיף, חשה דחף בלתי נשלט לבדוק האם הדבר אפשרי בפועל. מכיוון שלא היה לה צעיף זמין, היא לקחה כבל של מטען טלפון סלולרי וקשרה אותו סביב הצוואר כדי לבדוק אם אפשר להיחנק ממנו. בהזדמנות אחרת, לאחר ששמעה שיש סיכון להתחשמל משקע חשמלי, עלתה בה המחשבה לבדוק אם אכן ניתן להתחשמל אם היא תכניס את היד לשקע או לחוט חשוף. היא סיפרה שגם בתחנת דלק, לאחר ששמעה על אישה שהציתה את מכוניתה וכיבתה אותה מיד, היא הרגישה דחף לעשות ניסוי דומה בעצמה.

האם האישה באמת רוצה למות?

התשובה הברורה לפי אליעד היא שהאישה אינה באמת רוצה למות. להיפך, היא עושה הכל כדי להרחיק כל סכנה מוחשית מהסביבה שלה. לדוגמה:
  • היא מקפידה לכסות את כל השקעים בבית בחיפוי מיוחד.
  • אין לה בבית סכינים חדים, והיא משתמשת רק בסכינים מפלסטיק.
  • כל דבר שעלול להוות סכנה ממשית מוסר מהסביבה שלה באופן מיידי.
  • היא מעולם לא באמת ניסתה להתאבד במובן של סכנה אמיתית, אלא רק "ניסויים" שנראים מפחידים אך אינם יכולים באמת לפגוע בה.
מה גורם לה לבצע את ההתנהגויות המוזרות האלו?

הסיבה להתנהגות הזו היא החרדה העמוקה שלה מהמוות, שהתעצמה דווקא מתוך הרצון החזק שלה לחיות. כאשר נולד לה הילד הראשון, התפתח אצלה פחד מוגבר מהמוות, מאחר שעכשיו היה לה מה להפסיד. הפחד הפך כל כך קיצוני, שהיא החלה לסבול מאוד מהמצב הזה. כדי להקל על עצמה ולנסות להוכיח שאינה מפחדת כל כך מהמוות, היא התחילה לעשות פעולות שנראות כמו התגרות במוות, אך תמיד באופן שמאפשר לה להישאר בשליטה ובטוחה.

מדוע היא מנסה "להוכיח לעצמה" שאינה מפחדת מהמוות?

החרדה הקיצונית שלה מהמוות מובילה אותה לניסיון לאזן או "לקזז" את עוצמת הפחד, דרך "התגרות מבוקרת" במוות. באופן פסיכולוגי, ככל שהיא יותר מפחדת למות, היא מרגישה דחף חזק יותר להראות לעצמה שהיא לא מפחדת - אך רק במצבים בהם ברור לה שלא תגיע לסכנה אמיתית. אליעד מדגיש שהחרדה שלה אינה דומה לחרדת מוות רגילה, אלא מוגברת פי מאה מהנורמה, ולכן חייה הפכו למסובכים וקשים באופן משמעותי.

מהי הדוגמה ההומוריסטית שאליעד נתן כדי להמחיש את האבסורד?

אליעד סיפר בדיחה כדי להדגים את האבסורד שבעניין: אדם שעומד על גג בניין ומאיים להתאבד. במקום לשכנע אותו לרדת, חברו אומר לו "תעלה יותר גבוה, כי מכאן אתה רק תיפצע ולא תצליח למות באמת". דוגמה זו ממחישה כיצד לפעמים אנשים מגיבים באופן הפוך מהציפייה בנושא מוות והתאבדות, ומשמשת להמחשת ההתנהגות של "בדיקת גבולות" שנובעת מהפחד.

מהן הדרכים לפתרון התופעה?

אליעד כהן מסביר שישנן שתי דרכים מרכזיות לפתור את הבעיה:
  • הדרך הראשונה היא לטפל בחרדת המוות עצמה, להבין למה האדם כל כך מפחד למות, ולהקטין בהדרגה את הפחד הספציפי הזה.
  • הדרך השנייה היא טיפול כללי יותר בחרדות בחיים. כאשר החרדות הכלליות פוחתות, גם חרדת המוות פוחתת, מכיוון שהפחדים קשורים זה בזה באופן טבעי.
מדוע הפחתת החרדה תסייע למנוע את הצורך בהתגרות במוות?

ברגע שהחרדה תרד לרמה נורמלית והגיונית יותר, הצורך של האדם להוכיח לעצמו שאינו מפחד מהמוות ייעלם מאליו. האדם לא ירגיש צורך לעשות פעולות מסוכנות למחצה כדי לאזן את פחדיו, וההתנהלות שלו סביב מוות וסכנות תהיה מאוזנת ונורמטיבית.

מהו הלקח הסופי שאליעד מעביר בנושא?

הלקח המרכזי הוא שהשורש לכל ההתנהגות הזו הוא החרדה עצמה. אין מדובר ברצון אמיתי למות אלא דווקא ברצון עמוק לחיות, שיצר תגובת - נגד של התגרות במוות. כדי להחזיר את האדם למצב בריא ונורמלי, יש לטפל בשורש החרדה ולהביא את הפחדים לרמה שבה הם מאפשרים תפקוד נורמטיבי, בלי שיתוק ופחד מוגזם שגורמים להתנהגויות אובססיביות או כפייתיות.
מהו התיאור המלא של המקרה?

יש מישהי, בחורה נורמטיבית לגמרי, שבשלב מסוים היא ראתה בחדשות שאיזו אישה התאבדה עם צעיף. בעקבות זה, נכנסה לה מחשבה טורדנית ושאלה האם באמת אפשר להתאבד באמצעות צעיף, ואז היא הרגישה צורך לבדוק את זה בפועל. היא לא מצאה צעיף בבית, אז היא לקחה כבל של מטען לסלולרי, קשרה אותו סביב הצוואר וניסתה לראות אם אפשר להיחנק ממנו. זה סוג של "ניסוי" שהיא עושה כדי לבדוק אפשרות של התאבדות.

בהמשך, היא שמעה שיש אפשרות להתחשמל משקע חשמל. אם היא רואה חוט חשמל בולט, היא חושבת אולי לדחוף אליו את היד, לבדוק אם היא תתחשמל או לא. היתה גם דוגמה של מישהי בתחנת דלק, שהציתה את הרכב בעזרת הדלק, ואז כיבתה מיד את האש באמצעות מים, ואצל הבחורה הזאת התעורר הרצון לבדוק דברים דומים.

היא כל הזמן מטרידה את עצמה בשאלות על מוות והתאבדות, אבל במקביל היא מאוד לא רוצה למות. בבית שלה, למשל, היא מקפידה לכסות את כל השקעים בחיפוי מיוחד כדי שלא תוכל לדחוף לשם יד בטעות. אם שקע חשמלי רופף טיפה, היא מתקנת או מסדרת אותו מיד, כדי שלא יהיה מצב של סכנה אמיתית. מצד שני, היא עדיין עושה את הניסויים הקטנים האלה, כמו לקשור את הכבל סביב הצוואר.

מדוע זה נראה כמו מתח בין רצון למות לרצון לחיות?

יש אנשים שאומרים לה שהיא כנראה בכל זאת רוצה להתאבד, כי היא מנסה שיטות התאבדות. אבל במקביל, אפשר לראות שהיא מאוד מפחדת למות: היא מכסה שקעים, אין לה בבית סכינים חדות, היא מקפידה שלא יהיו דברים שעלולים לגרום לפציעה או למוות. לכן מצד אחד היא כאילו בודקת את עניין המוות, אבל מצד שני היא כלל לא באמת רוצה למות.

האם יש הוכחה שהיא לא באמת מנסה להתאבד?

שואלים: אולי היא כן רוצה להתאבד, אבל מפחדת ועוצרת את עצמה?

התשובה היא שיש כמה הוכחות לכך שהיא לא באמת רוצה למות:
  • היא לא באמת הגיעה אף פעם למצב של סכנה מוחשית. בכל הניסויים שלה, היא עושה דברים שהם לכאורה "ניסויים" שאינם באמת קרובים למוות.
  • היא מכסה את השקעים החשמליים בקפדנות, ואין שום מצב שתשאיר אותם לא מכוסים.
  • דברים שהם בוודאות מסוכנים (למשל סכין חדה) היא לא מוכנה להחזיק. היא מסלקת כל אפשרות של סכנה רצינית מהסביבה.
  • אין לה באמת סיבה משמעותית לרצות למות, החיים שלה נחשבים טובים, והיא לא מבטאת מצוקה של דיכאון קיצוני או רצון אמיתי לסיים את חייה.
מה ההסבר לדחף "למתוח את הגבול" סביב המוות?

השיחה מסבירה שמרוב שהיא לא רוצה למות, הפחד שלה מהמוות הפך קיצוני במיוחד. במקום לפחד בצורה רגילה בעוצמה מסוימת, היא חוששת מהמוות בעוצמה גבוהה מאוד, פי כמה מכל אדם ממוצע. אותה חרדה גורמת לה לסבל כה גדול, עד שהיא מבצעת פעולות שנראות כמו התאבדות, אבל המטרה האמיתית שלה היא "להוכיח לעצמה" שהיא לא באמת מפחדת למות.

ברגע שהיא משחקת עם הרעיון של "למה שלא אנסה לבדוק אם באמת אמות?", היא כביכול מנסה להראות לעצמה שהיא לא מפחדת כל כך מהמוות. אלא שהיא עושה את זה רק במקרים שברור לה שאין סיכוי משמעותי למוות, כמו שימוש בכבל מטען שאינו יכול באמת לגרום לחניקה מסוכנת במהירות.

מתי זה התחיל ולמה?

מוסבר שבמקרה שלה, זה התחיל ממש כאשר נולד לה הילד הראשון. ברגע שנולד לה ילד, נוצרה אצלה סיבה הרבה יותר חזקה לחיות. המרכיב הזה גרם לה לפחד יותר מהמוות, כי עכשיו היא מרגישה שיש לה מה להפסיד. הפחד התחזק מאוד, ומרוב שהוא התחזק, נהיה לה קשה לתפקד בצורה רגילה. היא נעשתה חרדתית כל כך עד כדי כיסוי שקעים, הימנעות מחפצים חדים בבית וכדומה. ואז, כדי לפצות על אותה חרדה חזקה, היא עושה ניסויים או פעולות שבאות ממקום של "אני כן מוכנה להתקרב לעניין המוות", אבל לא באמת בצורה מסוכנת מדי.

דוגמה של סיפור מצחיק - עצוב על התאבדות

באמצע השיחה הובאה בדיחה: איש אחד עמד על גג בניין ואמר שהוא רוצה להתאבד. מי שדיבר איתו אמר לו "תעלה יותר למעלה, כי מפה אתה רק תיפצע ולא תצליח באמת להתאבד". זו דוגמה שמתארת מצב אבסורדי, שבו מישהו שהיה אמור לעצור אדם מלהתאבד, דווקא מעודד אותו לעלות יותר גבוה. הסיפור הזה נאמר כחלק מהתייחסות הפוכה ומצחיקה לנושא המוות, ומשמש המחשה לעניין של "בדיקת הגבולות".

איך פותרים את הבעיה?

כדי לטפל במצב כזה, עלו בשיחה כמה שאלות ותשובות:
  • שואלים: מה עושים כדי להיפטר מהצורך "להתגרות" במוות?

    תשובה: צריך להבין את ההיגיון שמאחורי החרדה וההתנהגות. ברגע שמבינים שהיא נובעת מפחד גדול מדי מהמוות, אפשר לעבוד על הקטנת הפחד הזה.
  • שואלים: האם הטיפול היחיד הוא "להיצמד לאמת"?

    תשובה: כן, אבל צריך לפרט שזה אומר להפחית את החרדות באופן כללי. אם מפחיתים את החרדות בכלל החיים, יורד בהדרגה גם הפחד מהמוות.
  • שואלים: איך מורידים את הפחד מהמוות?

    תשובה: שתי גישות עיקריות:
    1. לטפל באופן ישיר בחרדת המוות על ידי שיחות, הבנה של "למה את לא רוצה למות כל כך" והקטנת העוצמה של הפחד.
    2. לטפל בחרדות באופן כללי, כי כשהמצב הנפשי יהיה רגוע יותר, גם הפחד מהמוות ירד.
  • נוסף על כך, צריך לנסות להביא את האדם למצב שבו הרצון לחיות או חוסר הרצון למות נשארים בגדר הנורמה, בלי להחריף אותם לרמה של שיתוק או לניסויים מסוכנים.
מדוע הירידה בפחד מהמוות מפחיתה את הצורך "להתגרות" בו?

כי עצם החרדה הקיצונית היא זו שדוחפת את האדם לבצע את הניסויים האלה. כשהחרדה תרד לרמה הגיונית, לא יהיה מניע חזק "להוכיח לעצמי שאני לא מפחדת" על ידי התנהגות מסוכנת למחצה. האדם יוכל לשמור על הנוהג הנורמלי של זהירות מבוקרת, בלי לעבור לקיצוניות של חיפוי שקעים בכל הבית ובלי מחשבות טורדניות.

מהו הלקח הסופי?

כאשר אדם חרד מאוד מהמוות, לפעמים הוא עלול לשאוף "להתגבר על הפחד" באופן מעוות, ולעשות ניסויים מסוכנים. אבל בשורש הדבר עומדת בעצם חרדה עמוקה מהמוות. לכן הפתרון הוא לטפל בשורש, להפחית את הפחד הגדול מדי, לעזור לאדם להתמודד עם חרדות באופן כללי, ולחזק את התחושה הפנימית שהוא לא צריך להוכיח דבר לאף אחד, לא לעצמו ולא לאחרים, לגבי אומץ מול המוות.
עכשיו השאלה היא כזאת יש מישהי נגיד לצורך העניין, מישהי מישהו לצורך העניין זאת מישהי שהתופעה המתוארת היא כדלקמן נניח היא ראתה בטלוויזיה משהו בחדשות "מישהי התאבדה, התאבדה עם צעיף", אוקי היא עכשיו נכנסה למחשבה טורדנית היא צריכה לבדוק אם אפשר להתאבד עם צעיף או לא היא הולכת נגיד עכשיו לא היה לה צעיף אז נגיד היה לה בבית כבל של טלפון סלולרי, היא לקחה את הכבל קשרה סביב הצוואר לראות אם אפשר להיחנק מזה או לא, לבדוק לעשות ניסויים.

עכשיו נגיד אומרים לה "שקעים של חשמל אפשר להתחשמל" לפעמים היא רואה איזה חוט בולט היא מרגישה צורך לדחוף את היד לבדוק אם יש חשמל או אין חשמל. הייתה מישהי בתחנת דלק שהציתה את הרכב שם עם הדלק היא עשתה גם איזה ניסוי משהו דומה אבל שפכה מיד מים לכבות את האש משהו כזה.

עכשיו זה מה שמטריד אותה, זאת בחורה נורמטיבית לגמרי הכל נורמטיבי לגמרי אבל יש לה את הדבר הזה של המוות של התאבדויות של כל מיני דברים כאלה כל הזמן היא כאילו מותחת את הגבולות. עכשיו השאלה היא מה פשר העניין?

ש: היא מותחת את באיזה מובן שהיא מנסה?

אליעד: אמרתי לך לדוגמה היא לקחה את החוט של המטען של הסלולרי קשרה לעצמה סביב הצוואר לבדוק אם אפשר למות מזה או לא, מה ההיגיון בזה.

ש: היא מתה מזה?

אליעד: לא מתה מזה אחרת לא הייתי פוגש אותה.

ש: בסדר אז מה עם החיים.

אליעד: היא שרדה כדי לספר, היה אחד שאמר לחברו שהוא רוצה להתאבד אז הוא אמר לו "תעלה יותר למעלה כי מפה אתה רק תיפצע" אוקי, הבנתם את זה בכלל?

ש: כן אבל לא מה ההקשר.

אליעד: לא זה כאילו בהפוך על הפוך על התאבדויות שכאילו אחד עמד בראש הבניין אמר לו "תקשיב אני הולך להתאבד" עכשיו הוא ציפה שהוא יגיד לו "אל תתאבד" אבל הוא אמר לו "לא תעלה למעלה עוד יותר כי מפה אתה רק תיפצע אתה לא תצליח להתאבד". אוקי עכשיו בקיצור השאלה היא מה השכל שבדבר איך מנתחים את התהליך הזה, היא עכשיו באה אליך ורוצה להיפטר מזה מה אתה אומר לה?

ש: להיצמד לאמת.

אליעד: אז מה הפתרון הקלאסי להיצמד לאמת טוב בסדר אבל מה זה אומר, אוקי באיזה מובן להיצמד לאמת? אז מה שרוב האנשים אמרו לה עד כה שהיא כנראה רוצה להתאבד, שיש בזה היגיון הרי היא מנסה דברים של התאבדות אבל מצד שני מה שקורה שהיא מאוד גם לא רוצה להתאבד, במה זה בא לידי ביטוי לדוגמה בבית שלה כל השקעים מכוסים כאילו עם איזה משהו שלא יהיה אפשר להכניס את היד פנימה.

ש: היא כיסתה אותם בכוונה?

אליעד: כן בכוונה, אם נגיד השקע רופף אסור שיהיה רופף צריך בדיוק שיהיה ישר שלא חס וחלילה שהיא לא תמות ומצד שני היא עושה פעולות של ניסיונות התאבדות. מה ההיגיון בזה?

ש: מה ההיגיון או איך נפטרים, ההיגיון נלך להיגיון.

אליעד: כן איך נפטרים, לא קודם כל איך נפטרים צריך להבין את ההיגיון אם לא נבין את ההיגיון מה זה איך נפטרים.

ש: אז כן.

אליעד: למה אתה יכול להגיד איך נפטרים לפני, רגע אתה יכול להגיד איך נפטרים מזה לפני מה ההיגיון של זה?

ש: לא.

אליעד: אוקי מה ההיגיון של זה?

ש1: ההיגיון של זה שאולי מרוב זה שהיא מכסה את השקעים והיא מפחדת ורוצה לשמור על החיים זה עושה לה כל כך רע שאז היא מנסה ללכת להפך ולהתגבר על הפחד הזה והדבר ואז היא מתחילה.

ש: יפה זה יפה.

אליעד: מה יפה בושה וחרפה, מה בושה וחרפה? שאתה לא ידעת את זה קודם.

ש: אז מה.

אליעד: מה אתה אומר יפה יפה למה אתה לא ידעת את זה.

ש: בסדר לא ידעתי ואז כשאני אומר שזה יפה זה גם משהו, זה יפה או לא.

אליעד: בסדר אוקי עכשיו מה ההוכחה קודם כל זאת התשובה, עכשיו מה ההוכחה שהיא לא באמת רוצה להתאבד מה ההוכחה, מה ההוכחה שהיא לא באמת רוצה להתאבד אולי זה מתוך זה שהיא רוצה להתאבד רוב האנשים.

ש: היא מכבה את זה כל פעם.

אליעד: לא אבל אולי היא מנסה להתאבד והיא רק מפחדת להתאבד מה ההוכחה?

ש: היא סוגרת את הכל והיא לא רוצה.

אליעד: קודם כל כי היא נגיד לדוגמה אם דבר הוא בטוח מסוכן היא לא תנסה אותו, לדוגמה נגיד בבית שלה נגיד אין סכיני חיתוך או רק סכינים מפלסטיק נגיד שלא חס וחלילה שיהיה מוות נגיד או משהו כזה. זאת אומרת אם בן אדם היה רוצה להתאבד אז קודם כל כנראה היא הייתה כבר מנסה כמה פעמים להתאבד בפועל אבל היא לא באמת ניסתה אף פעם להתאבד פיזית, היא אף פעם לא הייתה קרובה למוות פיזית וגם כן בנוסף לזה דברים שבטוח מסוכנים היא לא מנסה לכן זה לא הגיוני שהיא רוצה להתאבד גם אין לה סיבה שהיא בכלל תרצה להתאבד כי החיים שלה טובים יחסית.

עכשיו אז מה שהתופעה היא, מה התופעה אז מה אתה פירשת לנו שמרוב שהיא לא רוצה למות לכן היא שונאת את זה שהיא לא רוצה למות ואז היא מנסה להוכיח לעצמה שלא אכפת לה למות ואז היא כאילו מנסה להתגרות במוות במקומות שהיא יודעת שהיא לא תמות כדי לנסות לשכנע את עצמה שהיא לא באמת מפחדת למות, במילים אחרות היא רוצה פחות לפחד למות.

אם אנשים רגילים לפחד מהמוות בעוצמה x היא מפחדת בעוצמה 100x, מרוב שהיא מפחדת מהמוות החיים שלה כבר נהיו רעים וקשים כי היא ברמה שהיא לא יכולה להחזיק סכין בבית היא לא יכולה שיהיה לה שקע חשמל רופף בקיר ועוד תופעות כאלה ואחרות ולכן כבר נהיה לה מאוד רע מזה שהיא לא רוצה למות, ולכן היא מנסה לשכנע את עצמה שהיא לא מפחדת למות על ידי זה שהיא כאילו מנסה למות אבל היא לא באמת רוצה למות לכן היא לא באמת מתאבדת או משהו כזה.

עכשיו מה היה עוד בתוספת בסיפור שמה שקרה שהכל התחיל לה מתי כאשר נולד לה הילד הראשון, שאז מה שקרה נולד לה הילד הראשון ואז כאילו נהייתה לה סיבה לחיות ואז כנהייתה לה סיבה לחיות היא מאוד לא רצתה למות ומאז שהיא מאוד לא רצתה למות אז היא התחילה לנסות לעשות כאילו היא רוצה להתאבד, כאילו בדיוק כשנולד לה הילד מרוב שהיא הייתה שמחה שהיא חייה ומרוב שהיא פחדה למות כאילו הפחד של למות גדל פי מאה אז היא מנסה לקזז אותו באמצעות.

ש: או שבכלל היא לא פחדה בכלל למות ורק כשנולד הילד היא התחילה לפחד שהוא ימות, היא פחדה עליו וזה הכניס לה חרדה גם.

אליעד: לא קשור אוקי הלאה, עכשיו השאלה היא אז מה הטיפול בכך אז איך מטפלים בזה מה הדרכים לפתרון מה צריך לעשות?

ש: לבדוק למה היא מפחדת למות.

אליעד: אוקי ומה?

ש: לבדוק לעלות עליו לבדוק את הפחד באמת למה את מפחדת למות.

אליעד: ואז איך זה יפתור את הבעיה?

ש: מה זה אומר, אם ישתחרר לה הפחד למות היא גם תפסיק לעשות.

אליעד: אבל אם ישתחרר לה הפחד למות אז היא.

ש: לא לגמרי.

אליעד: יפה אז בדיוק אז מה שצריך לעשות זה להחליש לה את הפחד מהמוות. עכשיו יש שתי דרכים להחליש לה את הפחד מהמוות דרך אחת זה פשוט "למה את לא רוצה למות" בוא נחליש את זה ודרך שנייה באופן כללי לעזור לה להתמודד עם חרדות כאילו חרדות באופן כללי, כי כשהחרדות באופן כללי יורדות גם החרדה מהמוות יורדת כי זה מחובר אחד לשני אם בן אדם באופן כללי פחות חרד מדברים הוא גם פחות חרד מהמוות.

ולכן יש שתי ווריאציות 1. בוא נטפל בחרדות באופן כללי 2. בוא נטפל בחרדה מהמוות באופן כללי כי מה האמת שהיא גם חרדתית באופן כללי בסדר ולכן צריך לטפל בשני הדברים האלה, כאשר הפחד שלה מהמוות ירד אז הוא יגיע לאיזה עוצמה סבירה ואז ממילא הצורך שלה להוכיח לעצמה שהיא לא מפחדת למות ירד.

ש: זה מה שמניע אותה מלכתחילה.

אליעד: היא יכולה לא לרצות למות אבל שזה יהיה באופן פרופורציונלי לא בצורה קיצונית.

ש: שזה יפריע לה בחיי היומיום.

אליעד: כן. אוקי הבנו את זה?
רוצה להיפטר להוציא מפרופורציה הרגלים מחשבות כפייתיות הבנה לטעות ציפייה הוא לא רוצה לפתח נולד ילד הגיוני obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובדן אובדנות אובדניות אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול המוות הפרעה הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעות הפרעות חרדה הפרעת התנהגות כפייתית הפרעת חרדה התאבדויות התאבדות התגרות במוות התנהגות התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חרדה חרדה מהמוות חרדה ממוות חרדה מפני המוות חרדה מפני מוות חרדות חרדות מוות חרדות מפני המוות חרדות מפני מוות חרדת מוות חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדניות טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול באובדנות טיפול בהתאבדות טיפול בהתנהגות טורדנית טיפול בנטיות אובדניות טירדה טרדות טרוד כפייתיות לא רוצה למות לא רוצה לפחד מהמוות להיפטר מהתנהגות טורדנית להתאבד להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל באובדנות לטפל בהתאבדות לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית למות לפחד מוות מוטרד מחשבה מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות מחשבות אובדניות מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מחשבות מסוכנות מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מסוכן נטיות אובדניות ניסיון ניסיונות התאבדות סובל מהפרעה טורדנית פחד פחד מהמוות פחד מוות פחדים פחדים מהמוות רוצה להתאבד רוצה למות רצון רצון להתאבד
אובססיה, התנהגות אובססיבית, אובססיות, הפרעה אובססיבית, התמכרות, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, התמכרויות
... התנהגות אובססיבית, אובססיות, הפרעה אובססיבית, התמכרות, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, התמכרויות ובו יתבאר העניין של אובססיות התמכרויות התנהגות טורדנית כפייתית וכיוב. ממה נובעות האובססיות וההתמכרויות? האם הן רעות? האם הן טובות? האם אפשר להיגמל ולהשתחרר מהן? וכיצד? ועוד. אז מהי אובססיה? אובססיה היא התנהגות של האדם, ... כלשהי באשר היא, לא ממש מתוך בחירה חופשית. אלא מתוך חוויה של התנהגות כפייתית, שהאדם חווה כאילו נכפה עליו בכפיה לעשות את מה שהוא עושה נגד רצונו, אז האדם יגדיר את ההרגל הזה, כהפרעה טורדנית כפייתית טורדנות כפייתית התמכרות אובססיה וכיוב. וזה כמובן, רק אם האדם לא מרוצה מאותה התנהגות כפייתית. כי אם האדם מרוצה ממנה, אז הוא אולי יגדיר אותה כהתנהגות כפייתית, אבל הוא לא יגדיר אותה כהפרעת אישיות הפרעת התנהגות וכיוב. אלא הוא דווקא יברך על כך, שהוא בלי שום מאמץ, רגיל לעשות את מה שהוא עושה. כך שראשית כל צריך לזכור, שמי שסובל מהתנהגות אובססיבית התנהגות טורדנית וכיוב, הרי שמצד האמת, הבעיה שלו, היא לא רק ההתנהגות עצמה. אלא היא בעיקר, חוסר שביעות הרצון שלו, מההתנהגות העצמית שלו. כי אם לדוגמה האדם היה מקבל את עצמו, בלי שום תנאים ... שהוא רוצה יותר, אז ממילא הוא יקרא לשאר הרצונות והמעשים שלו, התנהגות כפייתית טורדנית וכיוב. זא, האדם תמיד עושה רק את מה שהוא רוצה. ואם האדם לדוגמה תולש לעצמו את השיער באובססיביות, הרי שהוא עושה זאת, רק משום שהוא עצמו רוצה לעשות זאת. ... לו לתלוש את השערות מהראש, לרצון הזה האדם קורא לו רצון אובססיבי התנהגות כפייתית וכיוב. והרצון של האדם להסתפר מידי פעם, האדם קורא לו רצון בריא. ולרצון של האדם לתלוש את השערות מהראש, האדם קורא לו רצון חולני. וכנל, הכל תלוי בשיפוטיות של האדם, את ... שיש לו התנגשות בין הרצונות שלו. ואז לאחד הרצונות, האדם קורא לו התנהגות כפייתית. ובאותו הרגע שהאדם המכור, הולך אחרי ההתמכרות שלו, אז באותו הרגע האדם חווה סוג של חופש ושל שחרור, שהוא יכול לעשות את מה שהוא רוצה כרצונו וכיוב. אבל אחכ כאשר האדם מתבונן ... לו הכי הרבה תועלת ביחס לאותו הרגע. ואם האדם חושב ברגע אחד, שההתנהגות הטורדנית ההתמכרות, תביא לו סוג של חופש רגשי שחרור רגשי ביטחון רגשי תועלת רגשית וכיוב, הרי שהאדם יעשה את אותו הדבר. למרות שאחכ כאשר האדם כבר שבע, אז הוא מבין לדוגמה, שהאכילה הכפייתית שלו, היא רק אכילה רגשית, אך היא מביאה לו יותר נזק מאשר תועלת. אבל באותו הרגע שהאדם אכל את האוכל המשמין שאינו בריא, באותו הרגע ממש, האדם חשב לפחות בתת המודע שלו, שהאכילה, ... האדם באותו הרגע. כך שחשוב להכיר בכך, שברגע שהאדם עושה את אותה התנהגות טורדנית שלו, באותו הרגע, מבחינתו, הוא משוכנע שהדבר יביא לו יותר תועלת מאשר נזק. ולא שהוא לא יודע שההתנהגות תביא לו נזק. אלא שהוא חושב, שביחס למה שהוא רוצה באותו הרגע, אותה ... לא מרוצה מההתנהגות שלו, אז הוא קורא לה בשמות שונים, של הפרעת טורדנית התנהגות כפייתית התמכרות אובססיה וכיוב. אך מצד האמת, באותו הרגע שהאדם עשה את הפעולה, הוא יותר רצה לעשות אותה, מאשר שהוא רצה לא לעשות אותה. ומי שיעמיק עוד יבין, ... האדם חושב, שדבר כלשהו, יביא לו יותר תועלת מאשר נזק, אז האדם בצורה כפייתית, מחויב לעשות את אותו הדבר. ואם אחכ יש לאדם רצון נוסף, שהוא חושב שהוא זה שיגרום לו להרגיש טוב. ואם האדם חושב, שהרצון הקודם שלו, לא משרת את הרצון העכשווי שלו, אז האדם יקרא ... האדם חושב שהטוב שלו יתמלא בצורה אחרת. ואז האדם פועל בצורה כמעט כפייתית, לעשות תמיד את כל מה שהוא יכול, כדי שהמציאות תהיה כמה שיותר כרצונו. ולפעמים כאשר יש התנגשות בין רצונות שונים, אז לדבר כזה, קוראים אובססיה התנהגות טורדנית כנל. ונחדד: כי גם מי שנראה שהוא לא עושה את הכל כדי שיהיה לו הכי טוב, הרי שהוא כן עושה את כל מה שהוא יכול, כדי שיהיה לו הכי טוב. אלא, שלפעמים האדם אומר שהוא חושב שאם הוא ... הרגע. ואחרי שהבנו את כל זה, מכאן יש להבין את הדרך להתמודדות עם הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית כפייתית. וכפי שהבנו, האדם עושה תמיד את מה שהוא רוצה יותר לעשות כנל. והאדם רוצה לעשות, את מה שהוא חושב באותו הרגע, שיביא לו יותר תועלת מאשר נזק. וכך האדם פועל, לפי ... על התועלת שבאותה התנהגות, בגלל הנזק שהיא גורמת. ולכן, מי שרוצה להתמודד עם טורדנות כפייתית הפרעה אובססיבית, עליו לשכנע את עצמו את המטופל שלו, שאכן אותה התנהגות אובססיבית, גורמת לו ליותר נזק מאשר תועלת. ואיך עושים את זה? תשובה: על ידי בירור האמת עם ... ולגלות, איזה תועלת, ובעיקר איזה תועלת רגשית, מביאה לו אותה התנהגות כפייתית. כי לפעמים האדם חושב, שהוא מבין שהדבר גורם לו ליותר נזק מאשר תועלת. והוא מתפלא למה הוא עושה את הדבר. והסיבה לכך היא, שבתת המודע של האדם, האדם חושב, שהדבר מביא לו יותר ... ולא מודע לעצמו למה באמת הוא עושה את הדבר, אז הוא חושב שזאת התנהגות כפייתית והתנהגות טורדנית. אך לא כך הוא! כי בתת המודע של האדם, יש משהו שגורם לו לחשוב, שאותה התנהגות טורדנית, מביאה לו יותר תועלת מאשר נזק, באותו הרגע שהוא עושה אותה. וכן, לשם כך, אפשר להיעזר בחכם אמיתי, שיכול לעזור לאדם לגלות, למה באמת הוא עושה את מה שהוא עושה. ומי שלא מודע ... צורך רגשי, שיוצר את אותה התנהגות רגשית של האדם, שהוא קורא לה, התנהגות טורדנית, שגורמת לו לנזק. כי לאדם יש צרכים רגשיים בתת המודע שלו, שהם יוצרים אצלו את ההתנהגות המודעת שלו. והאדם צריך לגלות מהם הצרכים הרגשיים שלו, שנמצאים בתת המודע שלו. והאדם ...
הרגלים / התנהגות כפייתית / טורדנות כפייתית / דפוסי התנהגות / דפוסי חשיבה / הפרעה טורדנית כפייתית - איך לשנות הרגלים?
... התנהגות כפייתית טורדנות כפייתית דפוסי התנהגות דפוסי חשיבה הפרעה טורדנית כפייתית - איך לשנות הרגלים? ובו יתבאר העניין של ההרגלים דפוסי ההתנהגות הפרעה טורדנית כפייתית שיש לאדם. ויתבאר, מהם הרגלים? ואיך אפשר לשנות הרגלים? ועוד. ומי שיתבונן בעניין יראה, כי הרגל, הוא פעולה ... הפעולה, נובע בעיקר מכך שהיא נעשית, כאילו ללא מחשבה רצונית. דהיינו, האדם לא מרגיש שהוא בוחר לעשות את הפעולה, אלא שהוא כאילו מוכרח לעשות אותה (= התנהגות כפייתית טורדנות כפייתית). ולכן הפתרון הוא, שכדי להתגבר על הרגל, לשם כך, על האדם לקשר את הפעולה שלו, למחשבה שלו. על האדם להבין ולהבהיר לעצמו, שהוא ...
מחשבות אובססיביות וטורדניות - איך להתמודד עם טורדנות כפייתית ועם אובססיביות?
... אובססיביות וטורדניות - איך להתמודד עם טורדנות כפייתית ועם אובססיביות? הדבר הטוב ביותר לעשות עם מחשבות אובססיביות הוא לנסות להבין אותן. לכל ... הוא עושה את מעשיו, זה עצמו הופך את מעשיו לטובים יותר. ברמה המעשית: חקור את האובססיה ואת ההתנהגות הכפייתית הרגלים לעומק. נסה להבין מה הסיבה שהם מתרחשים. כאשר תגיע לשורש העניין, כל ההתנהגויות ...
אובססיות / טורדנות כפייתית - איך להתמודד עם הפרעה טורדנית כפייתית / הפרעה אובססיבית?
... טורדנות כפייתית - איך להתמודד עם הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה אובססיבית? אובססיות הפרעה טורדנית כפייתית התנהגות אובססיבית. מה עושים? הדרך להתמודד עם אובססיות היא ... יש שורש. על האדם להגיע אל השורש השכלי ואל השכל שמניע את התהליך שבסופו הופך להפרעה טורדנית כפייתית. בכל אובססיה יש שכל מסוים. אם לא היה שום שכל לאובססיה, אז ...
התמכרויות, טורדנות כפייתית, גמילה מהתמכרויות, אובססיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, לשנות הרגלים - איך להיגמל מהתמכרות?
... טורדנות כפייתית, גמילה מהתמכרויות, אובססיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, לשנות הרגלים - איך להיגמל מהתמכרות? ובו יתבאר העניין של התמכרויות ושל התנהגות אובססיבית והתנהגות טורדנית. ויתבאר, איך אפשר להפסיק התנהגות טורדנית והתנהגות כפייתית? איך להיגמל מהתמכרות? ועוד. ומי שיתבונן יראה, כי אובססיה התמכרות, זאת פעולה שהאדם עושה אותה, מתוך ... מהתמכרות אובססיה, לשם כך על האדם להפוך את ההתנהגות הטורדנית אובססיה שלו, מהתנהגות לא רצונית, להתנהגות רצונית. ואת זה עושה האדם, על ידי זה שהוא מוצא את נקודות ...
OCD / Obsessive Compulsive Disorder / הפרעה טורדנית כפייתית / הפרעה אובססיבית קומפולסיבית / הפרעה נפשית / אובססיות / שינוי הרגלים / לשנות הרגלים / אימון לשינוי / הפרעת חרדה / טורדנות כפייתית
OCD obsessive compulsive disorder הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה אובססיבית קומפולסיבית הפרעה נפשית אובססיות שינוי הרגלים לשנות הרגלים אימון לשינוי הפרעת חרדה טורדנות כפייתית וכאן אבאר את המהות המרכזית של הפרעה טורדנית כפייתית (ocd). ואבאר מהו בעצם המכנה המשותף המרכזי של כל ההפרעות הטורדניות הכפייתיות. ואבאר מהי הנוסחה לטיפול ב ocd ואיך אפשר וצריך להתמודד עם ocd? ומי שיתבונן יראה, כי מהות הבעיה של אלו שסובלים מההפרעה הנפשית של ה ocd , מתבטא בכך שהם עושים פעולות חוזרות ונשנות פעם אחרי פעם בצורה כפייתית שאינה הגיונית ושאינה סבירה. כגון לדוגמה שטיפת ידיים פעם אחרי פעם בכפייה. או לדוגמה לבדוק אם הדלת של הבית סגורה, פעם אחרי פעם. או לדוגמה לבדוק שהארנק נמצא במקומו, למרות שכבר בדקת את זה לפני כמה שניות וכיוב. ואלו שסובלים מההפרעה הטורדנית כפייתית הזאת, מבינים בשכל שלהם שהם עושים פעולה מיותרת. ואעפכ הם ממשיכים לעשות אותה פעם אחרי פעם, למרות שהם מבינים את חוסר ההיגיון שיש בכך שהם חוזרים על הפעולה המיותרת שלהם. ו ocd, הכאב שלו, הוא לא רק בכך שהאדם חוזר על פעולות שלו, בצורה מיותרת. אלא הכאב שלו, הוא גם בכך שהאדם מרגיש שלקחו לו את הבחירה החופשית שלו, ושהוא פועל כמו רובוט בלי בחירה חופשית. והאדם מרגיש ממש שהוא עבד של המחשבות הטורדניות שלו ושל האובססיה שלו. והאדם שסובל מההפרעה הנפשית של ה ocd, נמצא במצוקה מאוד גדולה, לפעמים על סף של שיגעון ממש. שהאדם מרגיש שהוא ממש עומד להשתגע מרוב לחץ נפשי שבו הוא נמצא, מכך שהוא צריך לחזור על ... חרדה, מכך שהוא לא סגר את הדלת וכיוב. ובנוסף לכל זה, יש גם את תחושת התסכול של האדם שסובל מה ocd. כי הוא לא מבין את ההיגיון של עצמו, בכך שהוא חוזר על הפעולות שלו. והאדם נראה לו שהוא משוגע ממש. והאדם ממש עומד להשתגע, מכך שהוא מבין בשכל ... חוזר עליה. וזה יוצר תחושה של תסכול עמוק וחזק ותחושה של ייאוש ואובדן שליטה. והשאלה היא, איך להתמודד עם ocd? ואיך להתמודד עם הפרעה אובססיבית קומפולסיבית ועם התנהגות טורדנית כפייתית? והתשובה לכך היא, שטיפול ב ocd נעשה על ידי זה שהאדם מברר עם עצמו באמת, למה באמת הוא עושה את הפעולה שהוא חוזר עליה, לא בפעם השנייה והלאה שהוא חוזר עליה. אלא בפעם הראשונה ... וחזרה על פעולה מיותרת, היא נובעת ותלויה בכך שכבר עשית את הפעולה בפעם הראשונה. ואדם שסובל מ ocd, מה שהוא מנסה להבין, זה מדוע הוא חוזר על הפעולות שלו, למרות שזה לא הגיוני לחזור עליהן. אבל מה שהוא לא מבין ולא שואל את עצמו ברצינות, זה למה ... את הפעולה בפעם הראשונה, זה ישחרר אותו מביצוע חוזר ונשנה של פעולות מיותרות. והרעיון הוא, שה - ocd והאובססיה, מבטאת את העוצמה ואת החשיבות שהאדם מייחס לביצוע הפעולה בפעם הראשונה שלה. וככל שהאדם מייחס יותר חשיבות ויותר משמעות לביצוע הפעולה בפעם הראשונה, כך זה גורר אחריו, את זה שהוא יחזור על הפעולה שהוא עושה, פעם אחרי פעם, בצורה כפייתית שאינה הגיונית. וכאשר האדם מתבונן היטב ושואל את עצמו ברצינות, למה בכלל אני שוטף את הידיים בפעם הראשונה ולמה בכלל אני בודק אם הדלת סגורה בפעם ... מופרזת מידי יתר על המידה, לביצוע אותה הפעולה בפעם הראשונה. כי האמת צריכה להיאמר, והיא שאם ה ocd מתבצע על פעולה שהיא מאוד חשובה ברמה של חיים ומוות, דהיינו, אם האדם עושה פעולה שכל חייו תלויים בה, אז זה בהחלט כן הגיוני שהוא יחזור ויבדוק את הדבר פעם אחרי פעם, בגלל החשיבות שלו, ואז ממילא זה כבר לא ocd. וה ocd, הוא רק כאשר האדם עושה פעולה פעם אחרי פעם, כאשר רמת החשיבות של ביצוע הפעולה, הוא לא של חיים ומוות וכיוב. שזה בעצם שוב פעם אומר, שהאדם חוזר ... בגלל שהוא מתייחס בעוצמה גדולה מידי, לביצוע הפעולה בפעם הראשונה. ולכן ממילא זה אומר שהדרך לטיפול ב ocd, היא על ידי זה שהאדם מברר עם עצמו היטב, את הסיבה האמיתית ואת רמת החשיבות של ביצוע הפעולה בפעם הראשונה. ואז ממילא מובטח לאדם שהוא לא יחזור על ביצוע הפעולות שלו, בצורה טורדנית כפייתית וכיוב. ואת הבירור של הסיבה האמיתית, כדאי ומומלץ לעשות עם איש מקצוע שמבין את נפש האדם, ושהוא יכול לעזור לאדם לגלות, למה באמת ...
טיפול ב OCD, התנהגות כפייתית, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, הפרעה כפייתית, הפרעה התנהגותית, הפרעת אישיות, הפרעה אובססיבית, התנהגות אובססיבית, הפרעת התנהגות, טיפול באובססיה
טיפול ב OCD, התנהגות כפייתית, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, הפרעה כפייתית, הפרעה התנהגותית, הפרעת אישיות, הפרעה אובססיבית, התנהגות אובססיבית, הפרעת התנהגות, טיפול באובססיה
טיפול ב OCD, התנהגות כפייתית, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, הפרעה כפייתית, הפרעה התנהגותית, הפרעת אישיות, הפרעה אובססיבית, התנהגות אובססיבית, הפרעת התנהגות, טיפול באובססיה מה גורם להתנהגות אובססיבית בכניסה לוואטסאפ? אליעד כהן מסביר על התנהגות כפייתית (OCD) באמצעות דוגמה של בחורה שהרבתה להיכנס לוואטסאפ באופן אובססיבי ... - פעולות חוזרות חסרות תכלית שנועדו למלא חסר רגשי כלשהו. איך ניתן לפתור את ההתנהגות הכפייתית? אליעד כהן טוען שהצעד הראשון לפתרון ההתנהגות הכפייתית הוא לזהות ולהכיר בשורש האמיתי שלה. האדם חייב להבין שהפעולה הכפייתית אינה סתם פעולה חסרת היגיון, אלא היא ניסיון למלא חסר רגשי ... אחרות כמו בדיקת לייקים בפייסבוק? אליעד מביא דוגמה נוספת של אנשים שבודקים בצורה כפייתית מי עשה להם לייקים בפייסבוק, גם כשאין לכך תכלית אמיתית. זה אותו ... לחזק את תחושת הערך שלו באופן עצמאי. כיצד דוגמת הסאדו (סאדו - מזוכיזם) קשורה להתנהגות כפייתית? אליעד כהן נותן דוגמה של גבר שאוהב סאדו ורוצה להבין למה הוא ... גם כאן האדם בוחר בפנטזיה על פני מציאות ישירה. לסיכום, ההתנהגות האובססיבית והכפייתית נובעת מהעדפת אשליה ופנטזיה על פני התמודדות ישירה ואמיתית עם ... ובבחירה מודעת בין מימוש הרצון בפועל לבין שחרור מוחלט של הפנטזיה. טיפול ב - OCD מדוע אנשים מבצעים פעולות חסרות תכלית? איך להפסיק התנהגות כפייתית? למה אנשים מכורים לוואטסאפ? מה גורם לאובססיה לבדוק לייקים ...
OCD, הפרעה טורדנית כפייתית, מפחד לפגוע באחרים, פוסט טראומה מהילדות, מחשבה טורדנית, הפרעה נפשית, התנהגות כפייתית, פוסט טראומה קשה, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טורדנות כפייתית
OCD, הפרעה טורדנית כפייתית, מפחד לפגוע באחרים, פוסט טראומה מהילדות, מחשבה טורדנית, הפרעה נפשית, התנהגות כפייתית, פוסט טראומה קשה, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טורדנות כפייתית
OCD, הפרעה טורדנית כפייתית, מפחד לפגוע באחרים, פוסט טראומה מהילדות, מחשבה טורדנית, הפרעה נפשית, התנהגות כפייתית, פוסט טראומה קשה, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טורדנות כפייתית מהי ההפרעה הטורדנית כפייתית (OCD) ואיך ניתן להתמודד איתה? ההפרעה הטורדנית כפייתית (OCD) היא מצב שבו מחשבות טורדניות חוזרות על עצמן, המובילות לפעולות כפייתיות שנעשות כדי להקל על החרדה. אחת הדוגמאות המובאות בהרצאה מתארת אדם שמוציא פחית שתייה מהמקרר, ומניח את ידו בטעות על פחית נוספת. ... נזק. כיצד להתמודד עם המחשבות הטורדניות? הגישה כדי להתמודד עם המחשבות הטורדניות היא להתחיל להבין את מה שמוביל לתחושת הנזק או הפחד. בהרצאה, נעשה חיפוש אחר שורש המחשבות, כלומר, להבין למה המחשבה שמישהו ... הפתרון להתמודדות עם OCD? הפתרון יכול לכלול עבודה על חקירת מחשבותיו של האדם, על מנת לשאול את השאלות הנכונות ולבדוק את ההנחות שנעשו לגביהן. במקרים של OCD, החקירה מתמקדת בהבנת הסיבה לדאגה, כמו במקרים שבהם אדם מונע לפעול מתוך פחד לפגוע באחרים. הסיבה לכך היא שהפחד והחשש לא מבוססים על ... הנפשות שמניעות את המחשבות הטורדניות? חלק מהשאלות שהועלו בהרצאה עוסקות בזיכרונות טראומטיים שילד חווה, כמו דאגה לפגוע במישהו אחר, בעקבות טראומה שהייתה לו ... פעולה שנעשית מלווה במחשבה טורדנית שמביאה לפעולה כפייתית, כמו במקרה של האדם שנגע בפחית השנייה. דרך שיחה, המטרה היא לפתח את המודעות של האדם ולראות מה באמת משבש את ההתנהגות שלו. כיצד ... שמטרתו להבין איך מחשבות טורדניות פוגעות בחיי היום - יום ולמצוא את הדרך לשחרר את האדם מהמחשבות הללו. הדרך להבין אם אדם פועל מתוך פחד אמיתי או מתוך אשליה ... נזק, ולהתמודד איתו. OCD הפרעה טורדנית כפייתית מחשבה טורדנית התמודדות עם מחשבות טורדניות הפרעות נפשיות פוסט טראומה התנהגות כפייתית
בעיות לא הגיוניות, התמכרויות לא הגיוניות, מחשבות טורדניות לא הגיוניות, פחדים לא הגיוניים, חרדות לא הגיוניות, כעסים לא הגיוניים, רגשות לא הגיוניים, OCD לא הגיוני, הפרעות נפשיות לא הגיוניות, טורדנות כפייתית לא הגיונית, פיתוח השכל
בעיות לא הגיוניות, התמכרויות לא הגיוניות, מחשבות טורדניות לא הגיוניות, פחדים לא הגיוניים, חרדות לא הגיוניות, כעסים לא הגיוניים, רגשות לא הגיוניים, OCD לא הגיוני, הפרעות נפשיות לא הגיוניות, טורדנות כפייתית לא הגיונית, פיתוח השכל
... לא הגיוניות, התמכרויות לא הגיוניות, מחשבות טורדניות לא הגיוניות, פחדים לא הגיוניים, ... הגיוניות, כעסים לא הגיוניים, רגשות לא הגיוניים, OCD לא הגיוני, הפרעות נפשיות לא הגיוניות, טורדנות כפייתית לא הגיונית, פיתוח השכל איך נגמלים מהתמכרויות ומחשבות טורדניות? ההבנה כיצד להיגמל מהתמכרויות, מחשבות טורדניות ו - OCD מתחילה בהבנה של המנגנון שמפעיל אותן. ... אדם יתחיל לחפש דרך להפסיק אותה. מה הקשר בין מחשבות טורדניות להתמכרות? מחשבה טורדנית היא מחשבה שהאדם מודע לכך שהיא בלתי ... עיקרון של חוסר היגיון פנימי. איך אפשר להפסיק התנהגויות טורדניות וחרדות? המכנה המשותף לכל הבעיות הללו הוא ... איך חיזוק השכל עוזר להתמודד עם התמכרויות ו - OCD? ככל שאדם מפתח את השכל ומבין את הסיבות שמובילות אותו לפחד, להתנהג בצורה כפייתית או לחזור שוב ושוב על פעולות מסוימות, הוא ... מעמיקה של המצב. איך לפתח את השכל ולצאת ממעגלים טורדניים? פיתוח השכל אינו קשור לצבירת ידע כללי או ... האישית. בשורה התחתונה, איך להפסיק התמכרויות, מחשבות טורדניות וחרדות? הדרך להפסיק התמכרויות, מחשבות טורדניות, פחדים וחרדות לא הגיוניים היא על ... איך לפתח חשיבה רציונלית ולשפר את ההיגיון איך להתמודד עם OCD ומחשבות טורדניות שיטות להתמודדות עם חרדות ופחדים לא ... והתנהגותיים? איך לפתח חשיבה הגיונית איך להתמודד עם OCD ופחדים לא הגיוניים התבוננות עצמית וחיזוק יכולות הניתוח המחשבתי איך נגמלים מהתמכרויות, מחשבות טורדניות ו - OCD? כדי להבין איך להיגמל מהתמכרות, מחשבות טורדניות או OCD, צריך להבין את המנגנון שמפעיל אותן. התמכרות ... כלא הגיונית - יחפש דרך להפסיק אותה. מה הקשר בין מחשבות טורדניות להתמכרות? מחשבה טורדנית היא מחשבה שהאדם מודע לכך שהיא בלתי ... עיקרון של חוסר היגיון פנימי. איך אפשר להפסיק התנהגויות טורדניות וחרדות? המכנה המשותף לכל הבעיות הללו הוא ... איך חיזוק השכל עוזר להתמודד עם התמכרויות ו - OCD? ככל שאדם מפתח את השכל ומבין את הסיבות שמובילות אותו לפחד, להתנהג בצורה כפייתית או לחזור שוב ושוב על פעולות מסוימות, כך ... מעמיקה של המצב. איך לפתח את השכל ולצאת ממעגלים טורדניים? פיתוח השכל אינו קשור לצבירת ידע כללי או ... בנושא. בשורה התחתונה, הדרך להפסיק התמכרויות, מחשבות טורדניות, פחדים וחרדות לא הגיוניים היא על ... איך לפתח חשיבה רציונלית ולשפר את ההיגיון איך להתמודד עם OCD ומחשבות טורדניות שיטות להתמודדות עם חרדות ופחדים לא ...
וורקוהוליזם / Workaholic / עבודה כפייתית - איך להתמודד עם התמכרות לעבודה?
... Workaholic עבודה כפייתית - איך להתמודד עם התמכרות לעבודה? ניהול זמן. וורקוהוליזם. עבודה כפייתית. Workaholic. איך מתמודדים עם התמכרות לעבודה? וורקוהוליזם = התמכרות לעבודה = אובססיה לעבודה = עבודה כפייתית. עבודה כפייתית = מגבילה את האדם ליהנות ממגוון רחב של תחומים נוספים בחיים = ביצוע פעילות מתוך תחושה של כפייה. כדי להתמודד עם כל התמכרות התנהגות אובססיבית וכל טורדנות כפייתית בכלל ועם וורקוהוליזם בפרט, על האדם לחקור את השורש ואת הסיבה של העבודה הכפייתית. הסיבה שהעובד הכפייתי מכור לעבודה, היא משום שהעבודה מספקת לו צרכים רגשיים שהוא לא יודע היכן למצוא אותם במקום אחר. קיימות 2 אפשרויות לסיפוק צרכים רגשיים עי העבודה. 1 - העבודה ... אמיתי עבור הצורך האמיתי שלו. כאשר תצליח לספק מענה רגשי אמיתי לאדם במקום אחר, הוא יעזוב את העבודה. כאשר האדם מגיע לשורש ולסיבה שבגללה הוא באמת עובד, באותו הרגע העבודה הכפייתית נעלמת מעצמה. להגיע אל השורש = להבין לא רק מדוע אתה עובד ככ קשה, אלא גם מדוע בכלל הסיבה עצמה קיימת. זא נניח שהאדם עובד כדי לברוח מ X. נסה להבין מדוע הוא בורח מ X. נסה להגיע לשורש הראשון שהוא זה שיוצר את המצב של העבודה הכפייתית . זא אל תסתפק בלהבין שהאדם הוא וורקוהוליק בגלל שהוא אינו רוצה לחזור הביתה. אל תעצור כאן. נסה להבין מדוע הוא אינו רוצה לשוב הביתה. גם כאן אל תעצור בכך ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הפרעת חרדה, התגרות במוות, ניסיונות התאבדות, חרדה מהמוות, מחשבה טורדנית, מחשבות מסוכנות, התנהגות כפייתית, ocd, לא רוצה למות, לא רוצה לפחד מהמוות, מחשבות אובדניות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: טורדנות כפייתית, איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? כעס ועצבים? מועקות נפשיות וייאוש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: טורדנות כפייתית, איך לקבל החלטות? איך לעשות יותר כסף? איך להיגמל מהימורים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשנות תכונות אופי? איך לשתול מחשבות? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להאמין בעצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור אהבה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעריך את עצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחנך ילדים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש הבדל בין חלום למציאות? בשביל מה לחיות? האם לדומם יש תודעה? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות מאושר? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע וסבל בעולם? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? מה המשמעות של החיים? מי ברא את אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? איך להנות בחיים? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון עסקי, מטפל אישי, מאמן אישי לילדים נוער והורים בנושא טורדנות כפייתית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2810 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 00:53:42 - wesi1