אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טיפול בטראומה ✔דחיינות בגלל טראומה, טיפול בדחיינות, טיפול בטראומה, ניתוח מקרה, למה אני דוחה דברים? למה אני עצלן? ממה אני מפחד, איך לטפל בטראומה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
דחיינות בגלל טראומה, טיפול בדחיינות, טיפול בטראומה, ניתוח מקרה, למה אני דוחה דברים? למה אני עצלן? ממה אני מפחד, איך לטפל בטראומה? איך לא לדחות דברים? התמודדות עם דחיינות
למה אנשים דוחים דברים למרות שזה פוגע בהם?

אנשים סובלים מתופעה של דחיינות, שהיא נטייה לדחות משימות ומטלות מסוימות שוב ושוב, למרות שהדבר גורם להם לאי נוחות, לחץ או הפסדים. אליעד כהן מסביר שדחיינות היא תופעה שנובעת מהאמונה הלא מודעת של האדם שלעשות את הדבר הנדחה יגרום לו יותר סבל מאשר להימנע ממנו. כלומר, האדם דוחה את הפעולה כי בתפיסתו הפנימית המיידית, התהליך של ביצוע הפעולה יהיה עבורו יותר רע מטוב.

כדי להבין איך לטפל בדחיינות, אליעד מציג דוגמה מוחשית של אדם שדוחה לסדר את הניירת הביתית שלו. אותו אדם אומר שאין לו כוח לעשות זאת, אך אינו יודע בדיוק למה. בשלב הזה מתחיל תהליך עומק של בירור הסיבות האמיתיות שגורמות לאותו אדם לדחות את הפעולה.

איך מבררים את הסיבה האמיתית לדחיינות?

כדי לגלות את הסיבה האמיתית לכך שהאדם דוחה את הפעולה, אליעד ממליץ לעבור שלב אחרי שלב ולבדוק כל פעולה קטנה שקשורה למשימה שהאדם דוחה. בדוגמה של הניירת, התהליך נעשה כך:
  • בודקים אם האדם מפחד לגעת בניירת עצמה, למשל כי אולי יש שם משהו מפחיד או מלחיץ. אם האדם מסוגל להחזיק או להעביר את הניירת ממקום למקום בלי קושי, סימן שהבעיה לא בניירת עצמה.
  • בודקים האם האדם מפחד מתוכן הניירת. לדוגמה, אם היה מדובר במכתב של זכייה בלוטו, הוא היה מיד מטפל בזה. לכן ברור שהבעיה היא לא כללית, אלא קשורה לאופי הניירת.
  • בוחנים האם האדם מפחד לפנות לאדם אחר שאליו הוא צריך להעביר את הניירת, או מפחד להחליט החלטה הקשורה לניירת. במידה והבעיה אינה בכך, ממשיכים לשלב הבא.
  • מבודדים כל שלב ושלב, כמו להגיע למקום מסוים, להמתין בתור, לשוחח עם אדם, לשלם וכו', ומבררים איפה בדיוק נמצא הקושי.
אם לאחר בדיקה מדוקדקת מתגלה שהאדם אינו סובל משום שלב ספציפי בפעולה עצמה, המשמעות היא שהבעיה שלו אינה קשורה באופן ישיר לפעולה, אלא למשהו אחר ברמה רגשית עמוקה יותר.

כיצד טראומה מהעבר יוצרת דחיינות בהווה?

אליעד מסביר באמצעות דוגמה של אדם שעבר בעברו תהליך של פשיטת רגל, שהיה כרוך בהרבה טיפולים בירוקרטיים. אותו אדם פיתח רתיעה עמוקה מכל דבר שמזכיר לו את התקופה ההיא, מכיוון שבתת המודע שלו התהליך נתפס כשלילי וכואב. התוצאה היא שהאדם אינו דוחה את הפעולה עצמה (כמו מיון ניירת) אלא את התחושה של "אני שוב צריך לטפל בדברים". כלומר, הבעיה היא לא במשימה עצמה, אלא באסוציאציה הרגשית שלה עם אירוע שלילי מהעבר.

כאשר האדם מתחיל לסדר את הניירת, הוא מרגיש שהוא נכנס למצב רגשי דומה למצב בו היה כשהייתה לו טראומה בעברו. מכאן נובעת הדחיינות - הוא בורח מתחושות שליליות שמזכירות לו כאב עבר.

איך אפשר לפתור דחיינות שנובעת מטראומה?

אליעד מציג שתי דרכים עיקריות להתמודד עם דחיינות שמקורה בטראומה:
  • דרך ראשונה:

    האדם מבין שהבעיה שלו לא נמצאת באמת בהווה, אלא בעבר. כלומר, עליו להפריד בין העבר להווה ולהכיר בכך שהמצב הנוכחי הוא שונה לגמרי. ברגע שהוא מבין שהבעיה היא זיכרון עבר בלבד, חלק משמעותי מהבעיה כבר נפתר.
  • דרך שנייה:

    לטפל ישירות בטראומה עצמה. כלומר, לא לברוח מהעבר אלא לחזור אליו ולטפל בו, כך שהאדם יהיה מסוגל להתמודד גם עם הזיכרונות הטראומטיים, ועדיין לא להרגיש רע גם כשהוא נזכר באירועי עבר אלו.
הפתרון השני הוא עמוק יותר מכיוון שהוא עוסק בשחרור מוחלט של הטראומה, כך שהאדם לא יחווה פחד או אי נעימות...
עכשיו מה אנחנו יודעים על דחיינות בן אדם דוחה דברים מה בן אדם דוחה דברים שהוא חושב שאם הוא יעשה אותם יהיה לו יותר רע מאשר טוב נכון עד כאן זה נכון.

ש: שהוא יעשה אותם?

אליעד: כן אז בוא נריץ את התרחיש הבא התרחיש הבא הולך ככה בא בן אדם ואומר "שלום אני דוחה דברים, מה לדוגמה אתה דוחה? אני דוחה לסדר את הניירת בבית יש לי ניירת אין לי כוח לסדר אותה" אז תמצא את התשובה מה עושים.

ש: אז אמרנו עליו שבזן שהוא מה אמרנו שהוא.

אליעד: לא עכשיו אנחנו רוצים לפתור את זה אנחנו רוצים שהוא לא ידחה את זה, סבבה בוא נזרום.

ש: צריך להראות לו באיזו צורה אם הוא לא דוחה דברים.

אליעד: אז הנה תביא לו לדבר תתחקר תתחיל לתחקר.

ש: אוקי.

אליעד: "למה אתה דוחה? לא יודע" בא נתחיל מהלא יודע.

ש: אוקי נתחיל מדברים שהוא לא דוחה "מה אתה לא דוחה למשל?".

אליעד: "לא דוחה לדבר איתך עכשיו לא דוחה לנשום" למה צריך לקחת דברים שהוא לא דוחה איך הגענו לזה?

ש: כי להראות לו שאם הוא לא דוחה דברים זאת אומרת שיותר טוב לו.

אליעד: לא הוא כבר יודע הוא אומר "אני יודע שיש שמה משהו רע לא יודע מה רע", בכל מקרה בוא נספר לכם את הסיפור הסיפור הוא כדלקמן הסיפור הוא שהבן אדם בדברים עצמם כשהוא דחה אותם לא היה בהם כשלעצמם שום דבר רע אוקי הוא אומר "מה אתה דוחה? אני דוחה למיין את הניירת, למה אתה דוחה למיין את הניירת אולי משהו בניירת אולי סוג הניירת אולי משהו זה אומר לך אולי פה אולי זה שם אולי זה ואולי זה? לא שום דבר, אוקי אולי אתה מפחד לקבל מכתב מסוים ממישהו? כן, אבל מה הבעיה אבל תעשה את זה לא תפחד" בקיצור לכאורה שום דבר.

אבל מה הסיפור הסיפור הוא כדלקמן כי הבן אדם לפני הרבה שנים היה לו תהליך של פשיטת רגל אוקי ובאותו תהליך של פשיטת רגל הוא היה צריך לעזוב את החיי שגרה שלו ולהתעסק בלטפל בכל מיני דברים הוא כאילו היה מהבוקר עד הערב מטפל בדברים "טפל בזה וטפל בזה" כל מיני.

ש: שקשורים לפשיטת רגל.

אליעד: כן טיפולים זה היה גם פשיטת רגל במקביל גם היה עוד לידה במקביל היה זה ובמקביל היה והוא היה כל היום בטיפולים בסידורים בעניינים ועכשיו מה שקורה שהוא בורח מדברים שמזכירים לו רגשית את התקופה ההיא, עכשיו איך זה מזכיר לו כי לדוגמה נגיד שהוא צריך לסדר את הניירת הוא נכנס לחוויה של "עכשיו אני צריך לטפל בדברים" ואז החוויה של "עכשיו אני צריך לטפל בדברים" היא מקפיצה לו מהתת מודע את זה שהוא ברח מ - "אני רוצה לטפל בדברים", זאת אומרת הוא טיפל בדברים ואז במוח שלו הייתה לו פקודה "תקשיב אתה לא רוצה יותר לטפל בדברים" כאילו "אל תטפל בדברים וזהו אל תטפל בדברים" או מה שזה לא יהיה ואז הוא כאילו יצר לעצמו התניה "אני לא" הוא כאילו בורח מה - state of mind של "אני צריך לטפל בדברים ומאז הוא בורח מדברים כאלה.

זאת אומרת שדחיינות לא נבעה מזה שהוא דוחה הדברים עצמם לא עושים לו רע אבל כביכול עצם ההתעסקות, הוא דוחה דברים שמזכירים לו אסוציאטיבית רגשית את הסיפור מספרי ההיסטוריה.

ש: אפשר לדעת איך אתה מגיע לנקודה הזאת?

אליעד: לוקחים לדוגמה דבר "אוקי מה אתה דוחה?" דוחה נגיד לסדר את הניירת "אוקי בא נבדוק האם אתה מסוגל", תן דוגמה לשאלות נגיד שנשאלו לדוגמה אוקי הניירת "איך הגיעה הניירת לשולחן בכלל איך היא הגיעה" אולי הוא מפחד לקחת אותה בכלל מהשולחן לקחת אותה "לא אני הבאתי אותה מהדואר שמתי בשולחן, אוקי אז אתה לא מפחד לגעת בזה אין בעיה ברגע שזה יושב על השולחן יש לך אומץ לעבור ליד השולחן" אולי אין לו אומץ גם לעבור ליד השולחן אולי יש שם במכתבים משהו רע שהוא בורח ממנו "יש לי אומץ לעבור ליד השולחן, אוקי אם הניירת הזאת מפריעה לך אתה יכול לשים אותה במקום אחר" אולי יש לו אומץ לגעת "כן אני יכול לשים במקום אחר".

הלאה "אוקי אם היית יודע שבניירת הזאת" אוקי אולי זה קשור למה שיש בניירת אז אתה לא מפחד מהניירת עצמה קשור למה שיש בניירת "אוקי אם בניירת הזאת נגיד היה רק".

ש: פרס לוטו משהו.

אליעד: "פרס לוטו היית לוקח? לוקח" אוקי הלאה לא פרס לוטו "אוקי מה אתה אמור לעשות עם הניירת הזאת מה אתה אמור לעשות? אמור לטפל בזה, מה אתה אמור לעשות מה זה אומר לטפל בזה? אמור למיין את זה להביא את זה למישהו".

ש: כשהוא מכניס את המילה לטפל.

אליעד: לא שנייה "אמור לטפל בזה להביא את זה למישהו, אוקי אתה חייב להביא לו את זה הוא יכול לטפל בזה לבד אולי אתה לא רוצה לפנות אליו אולי הקושי להחליט מה אתה צריך לעשות עם הניירת אולי אתה לא רוצה לקרוא מה כתוב שם כי עצם הקריאה תעשה לך רע" מבודדים את זה זה גם לא זה, אוקי הלאה עכשיו אם נגיד לדוגמה זה היה רק "אם היית יודע שלא צריך להחליט יכול להיות הניירת הזאת אתה לוקח זה הכל פרסומות אתה זורק לפח היית עושה את זה? כן אין לי בעיה" אוקי ואז מוצאים כאילו את המכנה המשותף שהמכנה המשותף הוא ניירת מסוג מסוים אוקי הניירת מסוג מסוים צמצמנו את זה זאת ניירת נגיד מסוג של בירוקרטיה.

אוקי הלאה זאת אומרת יש לך בעיה עם ניירת של בירוקרטיה אוקי "מה הבעיה שלך עם ניירת של בירוקרטיה מה הבעיה שלך עם בירוקרטיה אתה מפחד מבירוקרטיה מה קורה" אוקי יודעים שזה עושה לו רע אוקי בא נבין למה זה עושה לך רע "אוקי כי עכשיו אתה תקבל חשבון חשמל אוקי תקבל חשבון חשמל מה הבעיה" הוא אומר "לא רוצה להתעסק עם החשבון חשמל, למה אתה לא רוצה להתעסק עם החשבון חשמל למה אתה לא רוצה מה הסיבה", עכשיו אז לדוגמה נגיד כי אתה מרגיש שאתה חייב כי אתה מרגיש רע מעצם הקונספט שאתה חייב דברים בודקים האם זה נכון בשאר התחומים בשאר התחומים זה לא נכון נגיד אין לו בעיה להרגיש שהוא חייב לעשות דברים אחרים נגיד בדברים אחרים אין לו בעיה עם תחושה של חייב.

"האם אתה שונא את המדינה? לא אני לא שונא את המדינה, האם זה אולי בגלל שאתה נגד הקונספט שצריך לשלם? לא נגד הקונספט הזה, אולי אתה שונא את חברת החשמל? לא נגד חברת החשמל, אוקי אז מה הבעיה אולי יש לך בעיה להתקשר בטלפון לחברת חשמל? לא אין לי בעיה לא צריך אין לי בעיה להתקשר אני מתקשר לאחרים, אוקי אולי אתה מפחד לדבר עם הפקיד נגיד בחברת חשמל מפחד לדבר איתו? לא מפחד לדבר איתו, אולי היית מדבר איתו על נושא אחר? נושא אחר הייתי מדבר איתו על זה אני לא רוצה לדבר איתו, מה הבעיה הבעיה זה בשיחה הבעיה זה בלדבר איתו הבעיה היא זה בלנסוע הבעיה זה בלשבת איתו הבעיה זה במה שהוא יגיד לך הבעיה זה בזה שאתה מבקש ממנו הבעיה היא בזה שהוא מציע לך משהו הבעיה בספק שעד שהוא יביא לך משהו אולי הוא יביא לך אולי הוא לא יביא לך" כל מיני בדודים ועניינים ושום דבר מהם לא היה נכון.

הכל זה לא זה וזה לא זה אוקי אז מההתחלה מה הבעיה ואז הרבה פעמים כשיודעים מה לא נכון אחרי שבדקנו זה לא זה וזה לא זה אז פתאום קופץ איזה משהו, עכשיו מה אז קופץ נגיד לדוגמה "אוקי מה אתה מרגיש אין בעיה אז מה אתה מרגיש מה התחושות שצפות בך? אוקי אני מרגיש שאני לא רוצה את ההתעסקות הזאת" נגיד ואז לוקחים את זה לכיוון של רגע מי אמר שההתעסקות הזאת כאילו אולי הבעיה שלו זה לא עם ההתעסקות הזאת אולי הבעיה שלו זה עם התעסקות "מה זה אומר לך ההתעסקות הזאת מה זה אומר לך" נגיד ואז קופצת איזו תשובה אחרת.

ש: אצלו.

אליעד: כן קופצת איזו תשובה אחרת שזה בכלל התעסקות שזה מזכיר משהו אחר נגיד וזה אחרי שעברנו על כל התהליך, עוד פעם לקחנו את התהליך מהרגע של המכתב שהגיע בדואר עד הרגע של סוף הפעולה של "אוקי קח את המכתב שים אותו על השולחן תיקח אותו תפתח את המעטפה אולי הבעיה בפתיחה תמיין אולי הבעיה במיון אולי הבעיה בהחלטה אולי הבעיה בלדבר עם ההוא שצריך לטפל" עוברים שלב שלב "תיסע למקום תחפש את החניה אולי הבעיה בחניה אולי הבעיה בלחכות בתור אולי הבעיה בלבקש אולי הבעיה בלתת" עוברים שלב שלב מבודדים את כל הפרטים האפשריים אם הוא אומר בכל זאת רע לי אז זה בטוח לא מזה צריך אבל לעבור אחד אחד ולעשות ולידציה ולראות אולי פספסנו משהו כל התהליך.

אם כל התהליך כולו אין לו שום בעיה אז זאת אומרת שזה לא לכשעצמו בעיה זאת לא הבעיה יש פה בעיה אחרת בכלל ואם בסופו של דבר הבן אדם הגיע למסקנה של זה באמת אין שום סיבה אז תעשה את זה אז עושים הפוך אז תעשה את זה ותרגיש רע ותשאל את עצמך ממה רע לי ועד שיקפוץ לך תכריח את עצמך לעשות את זה שים נטל ההוכחה על זה.

ש: זאת אומרת אם לא היית מוצא את זה זה מה שהיית אומר לו לעשות?

אליעד: כן אז תקשיב אתה חייב לעשות את זה שים על זה את נטל ההוכחה תחליט הפוך אני עושה את זה אלא אם כן תהיה לי סיבה שלא ותרגיש מזה רע ותבדוק למה רע לך עד שתגלה למה רע לך אתה עושה את זה עד שתמצא למה רע לך אתה עושה את זה או שתמצא למה רע לך אם תמצא למה רע נדבר עד שלא מצאת למה רע תמשיך לעשות את זה.

ש: כמו לשבת מול הקיר.

אליעד: כמו הרבה דברים אתה חושב שמישהו מפה יודע על מה מדובר אף אחד לא יודע על מה מדובר את הקשר של הקיר, לא משנה לא זה איתך דיברתי על זה פעם אתה זוכר כן אבל אף אחד לא היה בזה כשדיברתי איתך עליו.

ש: משהו עם מדיטציה?

אליעד: לא.

ש: ברגע שהבן אדם הוא צף לו הדבר הזה.

אליעד: יפה אז איך מטפלים בזה אז עכשיו שואלים מה.

ש: מה זה נותן?

אליעד: אז רגע אז עכשיו קודם כל זה נותן שעכשיו מה זה נותן מה רצינו הרי שהוא יעשה שישאל מה זה נותן אז הנה הוא שאל מה זה נותן זה מה שזה נתן לנו הרי מה רצינו בכל התהליך שהוא ישאל מה זה נותן לי נכון אז הנה הוא שאל מה זה נותן לי, עכשיו איך מטפלים בזה בשתי דרכים אחת קודם כל הוא מבין "אוקי אני לא רוצה לגעת בניירת" לדוגמה או "לא רוצה לעשות את הפעולה כי זה מזכיר לי העבר" הוא קודם כל מבין את זה אז הוא אומר "אוקי אז מה האמת שזה לא באמת העבר שזה ההווה וזה העבר זה דברים אחרים זה לא אותו דבר" זה פתרון מסוג א' פתרון מסוג ב' זה "אוקי אז מה אם זה מזכיר לך את העבר למה אתה כל כך בורח מהעבר בוא נחזיר אותך לעבר נגרום לך שגם בעבר לא יהיה לך רע" ואם גם בעבר לא יהיה לך רע כאילו גם ברמה שאתה תגיד "אוקי גם אם זה יקרה שוב לא אכפת לי" או הזיכרון שיש לך מהעבר לא יפחיד אותך כל כך ואז ממילא גם דברים שמזכירים לך את זה לא יפחידו אותך.

ש: שזה יותר עמוק.

אליעד: נכון עכשיו אנשים שיש להם טראומה או שקרתה להם טראומה כל זמן שהם לא פתרו אותה לא התמודדו איתה לא משנה מה הם יעשו איכשהו זה ינהל אותם הדבר שקרה גם אם הם חושבים שזה מאחוריהם אף פעם זה לא מאחוריך זה תמיד מנהל אותך איכשהו למה כי אתה בורח מדברים שמזכירים לך את זה לדוגמה נגיד זוג נשוי קרה בניהם איזה משהו...
פחד אמת ברחוב להכריח את עצמך מטפלים מוחלטות מה הבעיה שלך שאלות להתבוננות ניסיון משמעותיות אהבה איך לא לדחות איך לא לדחות דברים איך לטפל איך לטפל בטראומה אני דוחה דברים אני מפחד אני עצלן דוחה דברים דחיינות דחיינות בגלל טראומה דחיינים התמודדות התמודדות עם דחיינות טיפול טיפול בדחיינות טיפול בטראומה טיפול בטראומות טיפולים טראומה טראומות לא לדחות לא לדחות דברים לדחות לדחות דברים להתמודד להתמודד עם דחיינות להתעצל לטפל לטפל בטראומה לטפל בטראומות למה אני דוחה דברים למה אני עצלן מטופל מטופלים מטפל ממה אני מפחד ניתוח מקרה עצלות עצלן עצלנות פחד פחדים
טיפול בטראומת אונס, טיפול בטראומה מהעבר, איך לטפל בטראומה? טיפול בטראומה חברתית, טראומה מהילדות, עברתי חרם בבית ספר, עברתי נידוי בבית ספר, פגעו בי, השפילו אותי, טראומה מינית, בעיה נפשית של פוסט טראומה
טיפול בטראומת אונס, טיפול בטראומה מהעבר, איך לטפל בטראומה? טיפול בטראומה חברתית, טראומה מהילדות, עברתי חרם בבית ספר, עברתי נידוי בבית ספר, פגעו בי, השפילו אותי, טראומה מינית, בעיה נפשית של פוסט טראומה
... בטראומת אונס, טיפול בטראומה מהעבר, איך לטפל בטראומה? טיפול בטראומה חברתית, טראומה מהילדות, עברתי חרם בבית ספר, עברתי נידוי בבית ספר, פגעו בי, השפילו אותי, טראומה מינית, בעיה נפשית של פוסט טראומה איך לטפל בטראומה נפשית מהעבר שלא השפיעה ... או אשם במה שקרה. אליעד כהן מדגיש שטיפול בטראומה חייב להתמקד בשאלה: מה אתה חושב על עצמך כרגע בעקבות מה שקרה בעבר?. אם אדם יוכל לשנות את המשמעות הזו, הטראומה כבר לא תהיה טראומטית עבורו. אם הוא יגיע למצב שבו הוא מרגיש בעל ... בעבר יאבדו את כוחם ההרסני. לסיכום, טיפול בטראומה מכל סוג חייב להתמקד בהבנת הפירושים האישיים שהאדם מעניק לאירועים שקרו לו, ובניסיון לשנות פירושים אלו. הטראומה עצמה היא לא הבעיה, אלא המשמעות והסיפור שהאדם מספר לעצמו. טיפול בטראומת אונס טיפול בטראומה מינית פוסט טראומה איך להתמודד עם טראומה? השלכות של טראומה חברתית טראומה בילדות שיקום נפשי לאחר טראומה איך מטפלים בטראומה שנגרמה מהעבר, גם אם היא לא השפיעה פיזית? הטראומות ... מייחסים להם. טיפול בטראומת אונס טיפול בטראומה מינית טראומה מהעבר פוסט טראומה איך להתמודד עם טראומה השלכות של טראומה חברתית טראומה בילדות שיקום נפשי לאחר טראומה הבנת פירושים בעקבות טראומה בן אדם שסובל מטראומה איזו ...
איך לטפל בטראומה? קורבן אונס, טיפול בטראומה מינית, טיפול בטראומה נפשית, טיפול בפוסט טראומה מאונס, טיפול נפשי בטראומה, פגיעה מינית, אלימות מינית, תקיפה מינית, התמודדות עם אונס, טיפול בטראומות
איך לטפל בטראומה? קורבן אונס, טיפול בטראומה מינית, טיפול בטראומה נפשית, טיפול בפוסט טראומה מאונס, טיפול נפשי בטראומה, פגיעה מינית, אלימות מינית, תקיפה מינית, התמודדות עם אונס, טיפול בטראומות
... לטפל בטראומה? קורבן אונס, טיפול בטראומה מינית, טיפול בטראומה נפשית, טיפול בפוסט טראומה מאונס, ... בצורה נכונה. במהות, מה שמתרחש באמת הוא שהמציאות נגד רצוננו לא שונה במידה רבה מאשר כל התנסויות אחרות שלא רצינו להן, ושהטיפול בטראומה נעוץ בהבנתם של המושגים האלה והיכולת ...
טיפול בהצפה רגשית, טיפול בדמיון מודרך, שחזור טראומה, טיפול בטראומה, שחזור בדמיון מודרך, דמיון מודרך ככלי טיפולי, פסיכותרפיה, טיפול קוגניטיבי, כלים טיפוליים, לימודי אימון אישי, טיפול נפשי
טיפול בהצפה רגשית, טיפול בדמיון מודרך, שחזור טראומה, טיפול בטראומה, שחזור בדמיון מודרך, דמיון מודרך ככלי טיפולי, פסיכותרפיה, טיפול קוגניטיבי, כלים טיפוליים, לימודי אימון אישי, טיפול נפשי
... בהצפה רגשית, טיפול בדמיון מודרך, שחזור טראומה, טיפול בטראומה, שחזור בדמיון מודרך, דמיון מודרך ככלי טיפולי, פסיכותרפיה, טיפול קוגניטיבי, כלים טיפוליים, לימודי אימון אישי, טיפול נפשי מה זה טיפול בטראומה וכיצד הוא משפיע על הרגש? כאשר אדם חווה טראומה, האירוע מותיר עליו השפעה ... של פחד, חוסר אונים או השפלה. המוח שלו יוצר קישור אוטומטי בין הגירוי הטראומטי לבין הזיכרון הרגשי השלילי. בטיפול בטראומה, אחת המטרות המרכזיות היא לנתק את הקישור הזה ולהפחית את הכאב שהזיכרון ... באופן שונה, ובכך להקטין את הסבל. למה חשוב לשחזר את הטראומה במדויק לפרטי פרטים? אחת השיטות המרכזיות לטיפול בטראומה היא שחזור מדויק ומפורט של האירוע. המטופל מתבקש להיזכר בכל פרט, אפילו ... להתחיל לפרש אותן מחדש. ההתמודדות הישירה עם הרגשות והזיכרונות היא המפתח להפחתת סבל נפשי מטראומות ופחדים. טיפול בטראומה כיצד משנים תפיסות רגשיות? שיטות להפחתת חרדות ופחדים כיצד להתמודד עם זיכרונות קשים? פסיכולוגיה של טראומה טיפול בטראומה : הבנת התהליך והשפעתו על הרגש כאשר אדם חווה טראומה, היא משאירה עליו חותם ... המוח שלו מקשר אותה לשוד, והוא חווה מחדש את החוויה הרגשית. ניתוק הקשר בין הגירוי הטראומטי לזיכרון חלק מהטיפול בטראומה כולל עבודה על ניתוק הקישור בין גירוי מסוים (כמו האבן ברחוב) לבין החוויה ... או סובייקטיבית, והאם ניתן לשנות את הפרשנות של החוויה כך שהיא תהיה פחות כואבת. האם זיכרון מדויק חשוב בטיפול בטראומה? היבט חשוב נוסף בתהליך הוא שהמטפל לא מתמקד באירוע כפי שהוא קרה במציאות, ... בעתיד, ניתן לשחזר איתו דמיון מפורט של מה שהוא חושש שיקרה, ואז לנתח את הפחד ולראות מה בדיוק מפחיד אותו. טיפול בטראומה כיצד משנים תפיסות רגשיות שיטות להפחתת חרדות ופחדים כיצד להתמודד עם ...
פחד פוסט טראומטי, טיפול בפחד טיסה, טיפול בטראומה, שיטות לטיפול בפחדים, לטפל בטראומה, התמודדות עם פוסט טראומה, לטפל בפחד מטיסות, להתמודד עם טראומה, מפחד לטוס, לא מפחד לטוס
פחד פוסט טראומטי, טיפול בפחד טיסה, טיפול בטראומה, שיטות לטיפול בפחדים, לטפל בטראומה, התמודדות עם פוסט טראומה, לטפל בפחד מטיסות, להתמודד עם טראומה, מפחד לטוס, לא מפחד לטוס
... פוסט טראומטי, טיפול בפחד טיסה, טיפול בטראומה, שיטות לטיפול בפחדים, לטפל בטראומה, התמודדות ... פתרון, יש להבין את מהותו של הפחד, ולא להסתפק רק בטיפול שטחי, אלא לגשת לשורש הבעיה - להיפרד מהמחשבות הפחדניות ולהתמודד עם הפחד בצורה עמוקה. פוסט טראומה פחד מטיסה טיפול בטראומה טיפול בפחדים טיפול דמיון מודרך שיטות לטיפול ... גם באופן תודעתי ורגשי, הוא אדם שמבקש פתרון עמוק יותר. זהו לא רק פתרון טכני, אלא פתרון שמחייב הבנה עמוקה של מה שנמצא בתת - מודע של המטופל. פוסט טראומה פחד מטיסה טיפול בטראומה טיפול בפחדים טיפול דמיון מודרך שיטות לטיפול ...
2 גורמים לטראומה, 2 סיבות לטראומה, 2 סוגים של טראומה, איך נוצרת טראומה? למה יש לי טראומה? איך להבין את הטראומה? מה גורם לטראומה? זיכרון טראומטי, זיכרון שלילי, פחד מטראומה, אפשרויות של טראומה, טיפול בטראומה, פוסט טראומה
2 גורמים לטראומה, 2 סיבות לטראומה, 2 סוגים של טראומה, איך נוצרת טראומה? למה יש לי טראומה? איך להבין את הטראומה? מה גורם לטראומה? זיכרון טראומטי, זיכרון שלילי, פחד מטראומה, אפשרויות של טראומה, טיפול בטראומה, פוסט טראומה
... שלילי, פחד מטראומה, אפשרויות של טראומה, טיפול בטראומה, פוסט טראומה מהי טראומה ואיך היא נוצרת? טראומה היא מצב פסיכולוגי שבו אדם חווה אירוע ... כדי לבחור את שיטת הטיפול המתאימה ביותר. הטיפול בטראומה חייב להתאים לגורם המרכזי שמפעיל את האדם וגורם לו להימנע. אם הגורם המרכזי הוא פחד ... וממוקד. איך נוצרת טראומה? מה הסיבות לטראומה? טיפול בטראומה איך להתגבר על טראומה? מהו זיכרון טראומטי? איך להתמודד עם פחד מטראומה? פוסט טראומה מהי ... נוסף באתרי אינטרנט באמצעות מונחים כמו: טראומה טיפול בטראומה איך נוצרת טראומה איך לטפל בטראומה שיטות לטיפול בטראומה שיהיה בהצלחה! ...
לא רוצה להיות כמו אבא שלי, לא רוצה להיות כמו אמא שלי, מפחד להיות כמו מישהו, רוצה שאבא שלי יאהב אותי, רוצה שאמא שלי תאהב אותי, טראומה מההורים, מנסה לרצות את ההורים, יחסי הורים וילדים, טיפול בטראומה
לא רוצה להיות כמו אבא שלי, לא רוצה להיות כמו אמא שלי, מפחד להיות כמו מישהו, רוצה שאבא שלי יאהב אותי, רוצה שאמא שלי תאהב אותי, טראומה מההורים, מנסה לרצות את ההורים, יחסי הורים וילדים, טיפול בטראומה
... רוצה להיות כמו אבא שלי, לא רוצה להיות כמו אמא שלי, מפחד להיות כמו מישהו, רוצה שאבא שלי יאהב אותי, רוצה שאמא שלי תאהב אותי, טראומה מההורים, מנסה לרצות את ההורים, יחסי הורים וילדים, טיפול בטראומה למה אנשים פוחדים להיות כמו ההורים שלהם? אליעד כהן מסביר בסרטון ... מההורים טמון בהבנה עמוקה ובשחרור מהצורך לקבל אישור חיצוני, ובמקום זאת לחיות חיים אותנטיים ואמיתיים. איך להפסיק לרצות את ההורים? למה אני פוחד להיות כמו אבא שלי? רוצה שאמא שלי תאהב אותי טיפול בטראומה מההורים איך להשתחרר מהעבר עם ההורים? מה זה אותנטיות מול ההורים? ...
טראומה זה לא תירוץ, טריגרים של טראומה, טראומה של בגידה, למה יש טראומה? החוקיות של הטראומה, איך להשתחרר מטראומה? איך לטפל בטראומה? ממה נובעת טראומה, האם אפשר להתגבר על טראומה? טיפול בטראומה, חלק 2
טראומה זה לא תירוץ, טריגרים של טראומה, טראומה של בגידה, למה יש טראומה? החוקיות של הטראומה, איך להשתחרר מטראומה? איך לטפל בטראומה? ממה נובעת טראומה, האם אפשר להתגבר על טראומה? טיפול בטראומה, חלק 2
... זה לא תירוץ, טריגרים של טראומה, טראומה של בגידה, למה יש טראומה? החוקיות של הטראומה, איך להשתחרר מטראומה? איך לטפל בטראומה? ממה נובעת טראומה, האם אפשר להתגבר על טראומה? טיפול בטראומה , חלק 2 למה יש טראומה ואיך היא נוצרת? כאשר אדם חווה אירוע טראומטי, כמו לדוגמה אדם שאכל ביצה עם תולעים, נוצרת ... שהוא זוכר. רק כאשר האדם יבחן את המשמעות הזו, יבין את שורש החרדה שלו, ויעבוד על שינוי המשמעות שהוא העניק לאירוע, הוא יוכל להשתחרר באופן מלא מטראומה. איך מתמודדים עם טראומה? טיפול בטראומה נפשית טריגרים של טראומה איך להשתחרר מזיכרון טראומטי? האם אפשר להתגבר על טראומה? טראומה בעקבות אירוע טראומטי ...
טראומת ילדות, ילדות טראומטית, טיפול בטראומה מהילדות, זיכרון טראומטי מהילדות, טראומה מורכבת בילדות, חוסר אהבה בילדות, התעללות רגשית בילדות, הזנחה רגשית בילדות, חסך רגשי בילדות, פוסט טראומה מהילדות, טיפול בפגיעה מינית בילדות
טראומת ילדות, ילדות טראומטית, טיפול בטראומה מהילדות, זיכרון טראומטי מהילדות, טראומה מורכבת בילדות, חוסר אהבה בילדות, התעללות רגשית בילדות, הזנחה רגשית בילדות, חסך רגשי בילדות, פוסט טראומה מהילדות, טיפול בפגיעה מינית בילדות
... ילדות, ילדות טראומטית, טיפול בטראומה מהילדות, זיכרון טראומטי מהילדות, טראומה מורכבת בילדות, חוסר אהבה בילדות, התעללות רגשית בילדות, הזנחה רגשית בילדות, חסך רגשי בילדות, פוסט טראומה ... הפחד מהכאב עצמו עשוי להקשות על תהליך ההחלמה. לכן, צעד מרכזי בטיפול בטראומה הוא ללמוד להכיל את הרגשות הקשורים לטראומה גם אם הם קורים בהווה, כדי להקל על השפעתם. כיצד אחריות רגשית משפיעה על טיפול בטראומת ילדות? ההבנה של אחריות רגשית היא חשוב בטיפול בטראומה. למרות שהאירועים עצמם היו נכפים על האדם (כמו פגיעות מיניות או התעללות), יש לאדם בוגר יכולת לבחור כיצד לפרש את הרגשות ולשלוט בהם. אם אדם לומד לקחת ... הגדול מפני הכאב עלול לתקוע את התהליך הטיפולי. לכן, צעד מרכזי בטיפול בטראומה הוא לנסות למצוא אופן שבו אפשר להסכים או ללמוד להתמודד עם מה שקרה כאילו זה קורה עכשיו, וכך להפחית את עוצמת הפגיעה בהיזכרות באירוע המקורי. איך אחריות ... אחריות רגשית של ילדים, ילדות קשה, התעללות מינית בילדות, טיפול בטראומה בילדות, זיכרונות טראומטיים מהילדות, פוסט טראומה בילדות, טראומה בגיל הילדות, טראומות ילדות מודחקות, שחרור טראומות ילדות, גיל הילדות, תקופת הילדות, ...
2 שיטות לטיפול בטראומה, 2 גישות לטיפול בטראומה, איך מטפלים בטראומה? איך לטפל בטראומה? 2 סוגים של טראומה, 2 גורמים לטראומה, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בטראומה מודחקת, טיפול בזיכרון טראומטי, טיפול ב PTSD, למה יש לי טראומה?
2 שיטות לטיפול בטראומה, 2 גישות לטיפול בטראומה, איך מטפלים בטראומה? איך לטפל בטראומה? 2 סוגים של טראומה, 2 גורמים לטראומה, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בטראומה מודחקת, טיפול בזיכרון טראומטי, טיפול ב PTSD, למה יש לי טראומה?
... שיטות לטיפול בטראומה, 2 גישות לטיפול בטראומה, איך מטפלים בטראומה? איך לטפל בטראומה? 2 סוגים של טראומה, 2 גורמים לטראומה, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בטראומה מודחקת, טיפול בזיכרון טראומטי, טיפול ב PTSD, למה יש לי טראומה? מהן שתי הסיבות העיקריות לטראומה וכיצד ניתן לטפל בכל אחת מהן? כאשר מדברים על טיפול בטראומה, אליעד כהן מסביר שלפני הכל יש להבין מה גורם לטראומה מלכתחילה. לפי דבריו, קיימות שתי סיבות מרכזיות שמובילות לטראומה אצל האדם. חשוב לזהות את הסיבה ... באופן ישיר ואם באופן עקיף, אבל השיטות הללו הן נושא רחב ומורכב בפני עצמו. כיצד לדעת באיזו שיטה לבחור בטיפול בטראומה? אליעד מדגיש כי השלב הראשון הוא לזהות ולהבין את מקור הטראומה: האם האדם מפחד שיקרה לו שוב מה שקרה בעבר, או שהוא פשוט לא רוצה להיזכר במה שקרה? לאחר ... אותו איך להיזכר באירוע מבלי לחוות את הכאב או הפחד שהיו קשורים אליו במקור. סיכום קצר של שתי השיטות לטיפול בטראומה לפי אליעד כהן בשורה התחתונה, שתי השיטות לטיפול בטראומה הן: אם הפחד הוא שהאירוע יחזור בעתיד, הפתרון הוא לבחון האם באמת יש סיכוי שזה יקרה שוב או לא, ובכך לשחרר את הפחד. אם הטראומה נובעת מחוסר רצון להיזכר ...
אונס, נפגעת אונס, טיפול בנפגעות אונס, טיפול באונס, טראומה מאונס, NLP, שיטות שכנוע, להיות מאמן אישי, טיפול בטראומה, נפגעת תקיפה מינית, הטרדה מינית, טראומת ילדות, טראומת אונס
... נפגעת אונס, טיפול בנפגעות אונס, טיפול באונס, טראומה מאונס, NLP, שיטות שכנוע, להיות מאמן אישי, טיפול בטראומה, נפגעת תקיפה מינית, הטרדה מינית, טראומת ילדות, טראומת אונס כיצד מטפלים בטראומה מאונס ובפחדים בעקבותיה? אליעד כהן מסביר לעומק ובפירוט על טיפול בטראומה של אונס, טראומת ילדות, פגיעות מיניות, וטראומות בכלל, בעזרת הבנה של תהליכי החשיבה, הרגש והרצון. ההסברים מתמקדים במנגנונים ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על דחיינות בגלל טראומה, טיפול בדחיינות, טיפול בטראומה, ניתוח מקרה, למה אני דוחה דברים? למה אני עצלן? ממה אני מפחד, איך לטפל בטראומה? איך לא לדחות דברים? התמודדות עם דחיינות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: טיפול בטראומה, איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? דיכאון? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: טיפול בטראומה, איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפרש חלומות? איך להצליח בזוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשתול מחשבות? איך לשפר את הזיכרון? איך לחנך ילדים? איך ליצור אהבה? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להיגמל מהימורים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לקבל החלטות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להעריך את עצמך? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בראיון עבודה? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למצוא זוגיות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם המציאות היא טובה או רעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? אולי אנחנו במטריקס? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? למה לא להתאבד? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם לדומם יש תודעה? האם יש משמעות לחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קאוצינג מומלץ, אימון אישי לביטחון עצמי, אימון אישי למנהלים בתחום טיפול בטראומה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3438 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 12:46:10 - wesi1