אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה חסר ערך עצמי ✔להיות כנה עם אנשים, מה חושבים עליך? דימוי עצמי, דימוי סביבתי, למצוא חן בעיני אנשים, לאהוב את עצמך, לקבל את עצמך, הערכה עצמית, להעריך...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
8:00להיות כנה עם אנשים, מה חושבים עליך? דימוי עצמי, דימוי סביבתי, למצוא חן בעיני אנשים, לאהוב את עצמך, לקבל את עצמך, הערכה עצמית, להעריך את עצמך
איך להתמודד עם הרצון למצוא חן ולהיות כנים עם אנשים?

ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בקונפליקט נפוץ ומרכזי: מצד אחד, הרצון להיות כנים ואמיתיים עם עצמנו ועם אנשים אחרים, ומצד שני, הפחד לאבד אהבה, הערכה וקבלה מצד אותם אנשים, אם נגיד את האמת באופן מלא. אליעד מבהיר שהקונפליקט הזה הוא פנימי, ומקורו הוא הרצונות הסותרים של האדם. מי שרוצה להיות כנה עם אחרים, חייב להכיר בכך שלכנות יש מחיר. אם תגיד תמיד את האמת, ייתכן שתיתפס באופן שלילי בעיני הסביבה, וזה יכול לפגוע בתדמית שלך, בקשרים החברתיים, או בתחושה שלך שאתה "מקובל".

מה עושים כשכנות גורמת לנו להיראות רע?

המשתתפת בשיחה מתארת מצב שבו היא מרגישה שהיא לא באמת אכפתית כלפי אחרים, ושאם היא עושה משהו טוב, זה בעיקר מתוך אינטרס אישי, ולא מתוך רצון כנה לעזור. למרות זאת, חשוב לה שאחרים יחשבו עליה כ"טובה". כך נוצר לה קונפליקט פנימי: אם היא תהיה כנה ותגיד לאנשים שהיא לא עושה דברים מתוך טוב לב אלא מאינטרס אישי, הם עלולים לא לאהוב אותה. מצד שני, אם היא לא תהיה כנה איתם, היא תרגיש חוסר אותנטיות וחוסר סיפוק אישי.

אליעד מסביר לה שיש לה בחירה, והיא חייבת להבין מה יותר חשוב לה: האם חשוב לה להיות אמיתית וכנה, גם במחיר של דחייה חברתית אפשרית, או שחשוב לה יותר לשמור על התדמית שלה ועל ההערכה מאנשים אחרים, גם אם זה אומר לא להיות כנה במלואה. אין כאן פתרון חד - משמעי, אלא הכרה במחיר שכל אחת מהבחירות גובה.

האם אנשים באמת פועלים רק מתוך אינטרסים?

שאלה מרכזית נוספת שעולה בשיחה היא האם כל האנשים באמת פועלים אך ורק מתוך אינטרסים אישיים, או שיש אנשים שפועלים מתוך מניעים טהורים. אליעד מציין שבסופו של דבר, כמעט כל פעולה היא ביטוי של אינטרס אישי. גם אם מישהו עוזר לאחרים, הוא עושה זאת בדרך כלל בגלל אינטרס פנימי של להרגיש טוב עם עצמו או לקבל הכרה והערכה. זוהי תובנה חשובה, כי היא מאפשרת לאדם להיות כנה עם עצמו לגבי המניעים האמיתיים שלו.

האם חובה לאהוב את עצמנו רק אם אנחנו "טובים"?

בהמשך השיחה, המשתתפת מציינת שהיא חוששת להודות לעצמה שהיא "לא טובה", כי זה עלול לגרום לה להרגיש רע עם עצמה. היא מסבירה שהיא חייבת שיהיה לה "בסיס" לאהוב את עצמה, כלומר, שהיא חייבת להאמין שהיא "טובה" כדי לקבל את עצמה. אליעד מערער על ההנחה הזו ואומר לה שהיא לא חייבת להוכיח לעצמה שהיא "טובה" או "ראויה לאהבה". אפשר פשוט לאהוב את עצמך כי אתה קיים. לדוגמה, הוא אומר, אפילו השם שלך יכול להיות סיבה מספיק טובה לאהוב את עצמך, ואין צורך בסיבה חיצונית או עמוקה יותר.

אליעד מדגיש שכאשר המשתתפת אומרת שהיא צריכה סיבה טובה יותר לאהוב את עצמה, היא בעצם מושפעת מדעות של אחרים, שגורמות לה לחשוב שהיא חייבת להיות "טובה" במובן מסוים כדי שתוכל לקבל את עצמה.

מה זה בעצם אומר להיות אדם "טוב"?

כאשר המשתתפת שואלת "איך אדע אם אני טובה?", אליעד מסביר לה שקודם כל היא צריכה להחליט מה זה בכלל אומר "להיות טוב". המושג "טוב" הוא סובייקטיבי, ומשתנה לפי תפיסות שונות של אנשים שונים. אין תשובה חד - משמעית לשאלה מה זה "אדם טוב", ולכן גם אין צורך לתייג את עצמה כ"טובה" או "לא טובה". אפשר פשוט להיות מי שאת, וזה בסדר.

המשתתפת מציינת שלמרות זאת, עדיין חשוב לה שאחרים יחשבו עליה שהיא טובה. אליעד אומר לה שהקונפליקט שלה נובע מכך שהיא רוצה אהבה והערכה חיצונית כדי להרגיש טוב עם עצמה, במקום להבין שהאהבה העצמית שלה לא חייבת להיות מותנית בדעתם של אחרים.

איך להתמודד עם כאב הדחייה והפחד מאי - קבלה?

לקראת סוף השיחה, המשתתפת מבינה שהיא חייבת לבחור בין האפשרות של להיות כנה, עם הסיכון שלא יאהבו אותה, לבין האפשרות של לא להיות כנה, אך לשמור על אהבתם של אחרים. אליעד מציין שהכאב של אי - קבלה הוא משהו שאפשר להתמודד איתו, ואחת הדרכים היא לקבל את עצמך כפי שאת, בלי להזדקק לתמיכה חיצונית. הוא מסביר שהקבלה העצמית מאפשרת לאדם להרגיש טוב, ללא תלות במה שאחרים חושבים עליו.

אליעד מוסיף בסוף השיחה שהרצון לקבל אהבה חיצונית הוא טבעי, אבל הבחירה להרגיש טוב לא חייבת להיות מותנית בכך. אפשר לבחור להרגיש טוב ללא קשר לקבלה או דחייה מצד הסביבה.

סיכום והבנת הקונפליקט הפנימי

השיחה מסתכמת בהבנה שאם אדם בוחר להיות כנה עם עצמו ועם הסביבה, הוא צריך להיות מודע למחיר האפשרי. במקביל, מי שרוצה לשמור על אהבתם של אחרים צריך לפעמים לוותר על כנותו. הדבר החשוב ביותר הוא להכיר בקונפליקטים הפנימיים הללו, להבין את מקורם, ולהחליט באופן מודע ואותנטי מהו הדבר החשוב לך ביותר.
איך להתמודד עם הקונפליקט בין כנות לבין הרצון למצוא חן בעיני אחרים?

ההרצאה עוסקת בקונפליקט פנימי שמתרחש כאשר אדם רוצה להיות כנה עם עצמו ועם אחרים, אך בו זמנית יש לו פחד מהתוצאה של הכנות הזו, כלומר, שמא לא יאהבו אותו בגלל שהיא לא תהיה מקובלת או לא תואמת את הציפיות של הסובלים ממנו.

המשתתפת בשיחה מעלה את השאלה איך להתמודד עם תחושות של קונפליקט פנימי. היא מתארת מצב שבו היא לא אכפת לה ממעשים של אחרים, אך יחד עם זאת היא מבינה שהיא עושה דברים מסוימים מתוך רצון לא להיות שונה, מתוך רצון להיות חלק מהסביבה שלה ולהיות מקובלת. היא מרגישה שהרבה פעמים היא פועלת מתוך רצון שיאהבו אותה, אך היא לא יודעת כיצד להתמודד עם זה.

הדיון מתחיל כשאליעד שואל את המשתתפת על התחושות שלה: "מה השאלה?" והמשתתפת משיבה שהיא חווה קונפליקט פנימי. מצד אחד היא חשה שאין לה בעיה להגיד דברים שהן חושבות ומרגישות, ומצד שני, היא לא רוצה שזה יפגע בתדמיתה או שיגרום לאחרים לא לאהוב אותה.

המשתתפת שואלת האם כל אדם פועל רק מתוך רצון לדאוג לעצמו בלבד, ואם יש אפשרות שיהיו אנשים שפועלים לא רק לטובת עצמם. אליעד מציין שהרבה פעמים זה אכן המצב שבו כל אחד פועל מתוך רצון אישי, אם מתוך כוונה של אכפתיות או מתוך הצורך לספק את צרכיו האישיים. אליעד מסביר שבמקום לחפש את התשובות החיצוניות, הדבר החשוב ביותר הוא להבין את תחושותיה, ולהכיר בקונפליקט שמתרחש אצלה.

המשתתפת מתארת את הקונפליקט שבו היא לא רוצה להיראות כמי שלא אכפת לה מהסביבה שלה, אלא שהיא גם לא רוצה להיות "הדמות הטובה" שהסובלים ממנו רוצים שהיא תהיה. היא גם מציינת שהיא לא רוצה לומר להם דברים שלא משקפים את המציאות, כמו שהיא לא באמת טובה או לא עוזרת מתוך רצון לעזור באמת, אלא מתוך רצון שהיא תיראה טובה בעיניהם.

המשתתפת שואלת את אליעד: "מה קורה כשאני שואלת את עצמי אם אני באמת טובה?" אליעד מציין כי זה לא כל כך משנה אם היא טובה או לא, כי העיקר הוא להבין שהיא פועלת מתוך המניע הפנימי שלה. כל המעשים שלה מבוצעים מתוך רצון לדאוג לעצמה, ולא בהכרח מתוך רצון לדאוג לאנשים אחרים.

בהמשך, אליעד מבהיר כי כל אדם יכול לבחור אם להיות כנה או לא. הקונפליקט הוא אם אדם יעדיף לא להיות כנה בכדי לא לפגוע בתדמיתו בעיני אחרים, או אם הוא יעדיף לסבול מההשלכות של כנות שיכולה לפגוע בקשרים החברתיים. המשתתפת לא יודעת כיצד להתמודד עם הכאב שכרוך באי קבלה של אחרים, אך אליעד מציין כי כל אדם יכול להתמודד עם הכאב הזה על ידי קבלה עצמית.

המשתתפת מעלה את השאלה האם עליה להעריך את עצמה ולהיות בטוחה שהיא "טובה" כדי להרגיש טוב עם עצמה, ואליעד מבהיר שלא חייבים להיות "טובים" על מנת להרגיש טוב עם עצמנו. לפעמים, הבסיס לאהבה עצמית יכול להיות יותר פשוט מזה - אפשר לאהוב את עצמך פשוט כי אתה קיים. אין צורך בהסברים נוספים לכך.

בהמשך השיחה, המשתתפת מעלה את השאלה "מה זה בכלל אומר להיות אדם טוב?" אליעד מציע לה לשאול את האנשים שסביבותיה שהטילו עליה את הדרישה הזאת "מה הכוונה שלהם". לעיתים, כשאנשים מציינים "צריך להיות טוב", זה מושג שהועבר אליהם ממקום של לחץ חיצוני, ולאו דווקא מתוך הבנה פנימית.

בהמשך, המשתתפת מתארת את תחושותיה כשהיא שואלת את עצמה אם היא "טובה". היא אומרת שהיא לא יודעת את התשובה, ומציינת שהיא יכולה להיות גם לא "טובה" וגם לא "רעה". אליעד מציין שייתכן שהיא לא צריכה לבחור צד כל כך חד משמעי בעניין הזה - אולי היא פשוט מה שהיא, וזה בסדר.

לקראת סוף השיחה, המשתתפת מתמודדת עם הבנה קשה שהיא אינה חייבת שיאהבו אותה כדי להרגיש טוב. השיחה מסתיימת בכך שאליעד מציין שנכון שיש לכל אחד את האפשרות לבחור - אם להיות כנים או אם לבחור בהשלכות של לא להיות כנים. אם היא מעדיפה שיאהבו אותה, אז זה ידרוש ממנה להתפשר על כנותה כדי לשמור על קשרים עם אחרים.

לסיכום, ההרצאה עוסקת בהבנה של איך להתמודד עם הצורך להיות מקובל ואהוב מצד אחד, ועם הרצון להיות כנים עם עצמנו מצד שני. הדרך להתמודד היא להכיר בקונפליקטים הפנימיים ולהבין את הבחירות האישיות שצריכות להיעשות, ולסגל את יכולת קבלת העצמי כפי שהוא.
כן מה הנושא?

ש: אני לא יודעת איך להפוך את זה לשאלה.

אליעד: תגמגמי את זה.

ש: הנושא הוא.

אליעד: זה הנושא? אוקי מעניין.

ש: אני חווה שלא אכפת לי מאחרים.

אליעד: בכלל לא?

ש: בכלל שכאילו אכפת לי מאחרים ובגלל זה אני עושה דברים.

אליעד: אוקי אז מה השאלה?

ש: עכשיו ואני גם נוטה להגיד את זה לאנשים אולי זה לא חכם לעשות.

אליעד: למה לא, מה אכפת לך מהם?

ש: למה אין לי בעיה להגיד את זה?

אליעד: תגידי להם את זה, לא אכפת לך מהם נכון?

ש: נכון אבל אכפת לי שלהם יהיה אכפת ממני.

אליעד: אוקי אז אל תגידי להם את זה.

ש: אוקי.

אליעד: אז מה השאלה?

ש: אבל אז יש פה קונפליקט כי נוצר לך, כאילו אני חושבת שלאף אחד באמת לא אכפת מאף אחד.

אליעד: זה מה שאת חושבת?

ש: לכל אחד אכפת מעצמו ומצד שני אני כן רוצה שיהיה אכפת לאנשים ממני.

אליעד: אז את בעצם מצפה שיקרה משהו שלא יכול לקרות.

ש: כן.

אליעד: אז מה השאלה?

ש: האם מחויב שבאמת כאילו לאף אחד לא אכפת מאף אחד וכל אחד אכפת לו רק מעצמו?

אליעד: בואי נחשוב עלייך, מה את חושבת?

ש: אני חושבת שמחויב כי אני חושבת שאם אכפת לי ממישהו אחר זה רק בגלל שלא יודעת, לא אכפת לי מאחרים, פשוט כאילו.

אליעד: נכון אז מה השאלה?

ש: זהו אני לא יודעת איך לנסח את השאלה.

אליעד: אולי אין שאלה.

ש: כאילו אינטראקציה עם אנשים לגבי זה כאילו שלמשל מישהו אומר לי "וואו את כל כך טובה, את כל כך עוזרת ואת כל כך זה" ואני רוצה להגיד להם אני לא טובה, אני לא עוזרת, אני כאילו עושה דברים כי אכפת לי רק מעצמי.

אליעד: אוקי אז, אז מה השאלה?

ש: ואז זה לא מתקבל בצורה יפה.

אליעד: אז מה השאלה?

ש: אין שאלה.

אליעד: אוקי לפעמים אין שאלה.

ש: היא שואלת האם יש אנשים שפועלים לא רק לטובת עצמם.

אליעד: אתה כופה את השאלות שלך.

ש: הכל חוזר לבסיס של.

אליעד: מה את רוצה שיאהבו אותך? יפה אז אל תגידי להם את זה כי זה יגרום להם פחות לאהוב אותך וזה הכל, ראית איזה פשוט?

ש: כן מצד שני אני רוצה להיות כנה עם עצמי ולגבי איתם.

אליעד: אוקי אז את אומרת שיש לך קונפליקט, את גם רוצה להיות כנה איתם וגם הכנות שלך איתם תגרום לך לסבול, אז את אומרת ממה אני מעדיפה לסבול מזה שאני לא כנה איתם או מזה שהם לא יאהבו אותי.

ש: מזה שלא יאהבו אותי.

אליעד: אז אל תהיי כנה איתם זה הכל, יש לך בחירה או לסבול מזה שאת לא כנה איתם או לסבול מזה שאת כנה איתם ואז הם לא אוהבים את התשובות ואז הם לא יהיו נחמדים אלייך, יש לך בחירה או לסבול מזה או לסבול מזה, זה האופציות בהנחה שיש לך את הרצונות.

ש: ואז כאילו אני מגיעה למצב שזורקים לי כל מיני דברים ואז אני שואלת את עצמי האם אני באמת טובה.

אליעד: אוקי ומה את חושבת?

ש: אני לא יודעת

אליעד: אז מה אכפת לך אם את טובה או לא?

ש: כי מפריע לי לחשוב שאולי אני לא טובה, השאלה אם אני באמת יכולה לעשות דברים לא טובים כי באמת לא אכפת לי מאחרים.

אליעד: למה זה מפריע לך?

ש: כי זה הבסיס שכאילו להעריך את עצמי ולאהוב את עצמי.

אליעד: למה את חייבת את זה?

ש: כי אני חייבת שיהיה לי בסיס על מה לאהוב את עצמי.

אליעד: למה? תאהבי את עצמך נגיד אני אתן לך דוגמה, השם שלך הוא מחויב יחסית? תאהבי את עצמך בגלל איך שקוראים לך מה את צריכה למצוא עוד סיבות, מה זאת לא סיבה מספיק טובה?

ש: לא.

אליעד: למה לא?

ש: אני צריכה סיבה מספיק טובה.

אליעד: מי החליט מאיזה סיבה היא מספיק טובה?

ש: אני החלטתי, האנשים החליטו.

אליעד: אוקי אז את מתחשבת במה שאחרים חושבים? לא הבנתי אותך.

ש: כן.

אליעד: אוקי אז מה אחרים חושבים? שלאהוב את עצמך בגלל השם שלך זאת סיבה לא מספיק טובה ורק אם תהיי בן אדם טוב את יכולה לאהוב את עצמך, נכון?

ש: כן.

אליעד: ואת מאמינה לזה.

ש: כן.

אליעד: אוקי אז את מחויבת לזה זה הכל.

ש: השאלה מה זה אומר בכלל בן אדם טוב.

אליעד: לא יודע מי שאמר לך שאת צריכה להיות בן אדם טוב תשאלי אותו למה הוא התכוון, מישהו הרי אמר לך "צריך להיות בן אדם טוב" את מאמינה לו, נכון את אפילו רוצה להיות מה שהוא אמר שצריך להיות נכון? אז תשאלי אותו.

ש: אני לא מאמינה לו אבל מצד שני אני שואלת את עצמי אם אני טובה, אם יש סיכוי שבאמת אני לא טובה, אז כן אני מאמינה לו.

אליעד: אז מה השאלה בעצם?

ש: האם אני טובה, איך אני יודעת אם אני טובה או לא?

אליעד: איך תדעי אם את טובה או לא? קודם כל תחליטי מה זה "טובה" ואחר כך תבדקי אם את טובה או לא, מה זה טובה בכלל?

ש: כי אם המהות שלי טוב שכאילו אני טובה או שאני לא טובה.

אליעד: או שאולי את לא טובה ולא רעה.

ש: נכון.

אליעד: מה זה "טובה", מה זה אומר, מי מחליט על משהו שהוא טוב או רע, איך יודעים?

ש: לא, אני חושבת שאני לא טובה ולא רעה.

אליעד: אוקי אז מה השאלה?

ש: טוב אני עדיין בקונפליקט על מה שאני רוצה שיחשבו שאני טובה.

אליעד: למה, אבל למה לך שיאהבו אותך? לא הבנתי.

ש: מחויב.

אליעד: תן לה לדבר בשם עצמה.

ש: תמיד מגיעה לבסיס הזה.

אליעד: שמה?

ש: שאני רוצה שיאהבו אותי.

אליעד: למה את רוצה שיאהבו אותך, כי אם יאהבו אותך אז?

ש: כי אם לא יאהבו אותי אני ארגיש רע.

אליעד: ואם יאהבו אותך אז?

ש: ואז אני ארגיש טוב.

אליעד: ואת חושבת שאת חייבת שיאהבו אותך כדי להרגיש טוב?

ש: או שאני יאהב את עצמי את מה שאני.

אליעד: אוקי אז מה את מציעה, מה יותר פשוט?

ש: שיאהבו אותי.

אליעד: אז מה השאלה בעצם?

ש: לא לטווח הרחוק זה לא טוב לי זה לא יותר קל.

אליעד: אז מה את מציעה?

ש: לקבל את זה שלא יאהבו אותי.

אליעד: אוקי אז תקבלי את זה.

ש: אבל איך מתמודדים עם הכאב הזה שאני יודעת שלא מקבלים.

אליעד: את חושבת שאת יכולה להתמודד איתו?

ש: לא יודעת אני יכולה לסבול.

אליעד: נכון אז מה השאלה?

ש: אבל סובלת ומה יהיה הלאה?

אליעד: מי אמר שיש הלאה? אין הלאה. מה את יכולה לא לקבל, את יכולה שלא יהיה אכפת לך שאוהבים אותך.

ש: איך אפשר לסבול בהנאה?

אליעד: מה את רוצה לתת לך לסבול בהנאה נגיד זה מה שאת רוצה?

ש: אני רוצה בסופו של דבר להרגיש טוב.

אליעד: את מרגישה רע?

ש: להגיע לסוף המשחק להארה.

אליעד: איזה משחק, איזה סוף על מה את מדברת?

ש: רוצה להגיע להארה.

אליעד: איזה הארה מה זה אומר? רוצה להגיע להארה תדליקי את האור, יש פה אור.

ש: אני רוצה להרגיש טוב.

אליעד: טוב בואי נחליט שקיבלת את התשובה בסדר נניח.

ש: באופן שכן.

אליעד: טוב הבנו, אתה הבנת את זה?

ש: שמה?

אליעד: את מה שהבנת, את מה שהבנת הבנת? מחויב שכן כי זה מצד ההגדרה נכון.

ש: אם יש רצון מוחלט זה מה שהבנתי.

אליעד: אז הנה זאת הוכחה שהבנת את מה שהבנת.
להתמודד עם כאב להתאהב בך פנימיות לאהוב את עצמי ללא תנאים קבלת החלטה כדי להרגיש טוב בגלל אינטרסים ערך עצמי נמוך השלכות להתמודד עם הכאב הסבר אהבה אהבה עצמית אהבה עצמית בלי תנאים אהבה עצמית ללא תנאים איבוד ערך עצמי דימוי דימוי סביבתי דימוי עצמי דימוי עצמי גבוה דימוי עצמי חיובי דימוי עצמי נמוך דימוי עצמי שלילי דימויים העלאת הערכה עצמית העלאת ערך עצמי הערכה הערכה עצמי הערכה עצמית הערכה עצמית גבוהה הערכה עצמית חיובית הערכה עצמית נמוכה הערכה עצמית רעה הערכה עצמית שלילית חוסר הערכה עצמית חוסר ערך עצמי חושבים עלי חושבים עליך חיזוק הערכה עצמית חיזוק ערך עצמי חסר ערך עצמי טיפול בהערכה עצמית טיפול בערך עצמי כנות לאהוב לאהוב את עצמי לאהוב את עצמי בלי תנאים לאהוב את עצמי ללא תנאים לאהוב את עצמך לאהוב את עצמך בלי תנאים לאהוב את עצמך ללא תנאים לבנות ערך עצמי להיות כנה להיות כנה עם אנשים להעלות ערך עצמי להעריך להעריך את עצמי להעריך את עצמך להשיג ערך עצמי למצוא למצוא חן למצוא חן בעיני אנשים לקבל את עצמי לקבל את עצמך לשפר דימוי עצמי מה אומרים עלי מה אומרים עליך מה זה ערך עצמי מה חושבים עלי מה חושבים עליך מה מדברים עלי מה מדברים עליך סובל מדימוי עצמי ערך עצמי ערך עצמי גבוה ערך עצמי נמוך פיתוח הערכה עצמית קבלה עצמית שיפור דימוי עצמי תחושת ערך עצמי
דימוי עצמי, מרגיש חסר ערך עצמי, דימוי סביבתי, רוצה להיות מאושר, למה אני רוצה להרגיש טוב? למה אני רוצה להיות מאושר? לא רוצה להרגיש שאני כלום, רצון להרגיש טוב, מה חושבים עליך?
דימוי עצמי, מרגיש חסר ערך עצמי, דימוי סביבתי, רוצה להיות מאושר, למה אני רוצה להרגיש טוב? למה אני רוצה להיות מאושר? לא רוצה להרגיש שאני כלום, רצון להרגיש טוב, מה חושבים עליך?
דימוי עצמי, מרגיש חסר ערך עצמי, דימוי סביבתי, רוצה להיות מאושר, למה אני רוצה להרגיש טוב? למה אני רוצה להיות מאושר? לא רוצה להרגיש שאני כלום, רצון להרגיש טוב, מה חושבים עליך? מהו דימוי עצמי וכיצד הוא משפיע על תחושת הערך האישי שלנו? הדימוי העצמי הוא תחושת הערך של האדם כלפי עצמו, והוא עשוי להשפיע באופן משמעותי על הדרך שבה אנו תופסים את עצמנו ואת יכולתנו לתפקד בסביבה החברתית. בהרצאה ניתנת תשומת לב רבה לשאלה מהו הדימוי העצמי, כיצד הוא נבנה ואיך הוא משפיע על תחושת הערך שלנו. שאלות רבות עלו בנושא, כמו למה אני רוצה להרגיש טוב, ולמה אני רוצה להיות מאושר. חשוב להבין כי הדימוי העצמי לא תמיד מבוסס על מציאות אובייקטיבית, אלא על תחושות פנימיות של האדם, שיכולות להשתנות בהתאם להשפעות חיצוניות וסיטואציות שונות. האם הדימוי העצמי שלי קשור למה שאני חושב על עצמי או למה שחושבים עליי? מהן ההשפעות החיצוניות על הדימוי העצמי שלי? האם כל פעולה שאני עושה נובעת מרצון להרגיש טוב? האם זה נכון להימנע להרגיש שאני כלום על מנת לשמור על תחושת ערך עצמי? מהם הדימויים הסביבתיים וכיצד הם משפיעים על הדימוי העצמי? המרצה מתאר כיצד הדימוי העצמי שלנו יכול להשתנות במצבים חברתיים, כלומר, כיצד אנחנו תופסים את עצמנו בהתאם למה שחשבנו או מה שאנחנו חושבים שהסביבה חושבת עלינו. הרעיון המרכזי כאן הוא שיש פעמים שבהן אנחנו מעמידים פנים כדי להתאים לדימוי הסביבתי או כדי לקבל אישור מבחוץ. כך למשל, אם אדם מרגיש שלא ניתן לראות את החסרונות שלו בסביבה החברתית, הוא עשוי ... יראו אותם. כלומר, תחושת הערך שלנו נבנית גם מההשפעות החיצוניות, ולא רק מהתחושות האישיות שלנו. כיצד אני יכול לדעת אם אני פועל לפי דימוי עצמי אמיתי או על פי אישור חיצוני? איך אני משלב את מה שאני חושב על עצמי עם הצורך בקבלה מאחרים? מה קורה כשאנחנו ... רצון פנימי לשפר את עצמנו, או שזו תגובה חיצונית למה שהחברה מצפה מאיתנו? אם אנו רוצים להרגיש טוב על ידי רכישת דברים, קבלה חברתית או הערכה ממישהו אחר, ייתכן שאנחנו בונים את הדימוי שלנו בצורה שלא מבוססת על עצמנו אלא על מה שציפו מאיתנו. האם חשוב לדעת את הסיבה המדויקת לכך שאני רוצה להרגיש טוב? איך ... כדי לדעת שאנחנו בעלי ערך. איך אני יכול לקבל את עצמי גם כשאני מרגיש חסר ערך? מהם הכלים שיכולים לעזור לי בקבלה עצמית ובחיזוק הדימוי העצמי? האם יש קשר בין קבלה עצמית לבין שיפור הדימוי העצמי? מהם הצעדים המעשיים שניתן לעשות כדי לשפר את הדימוי העצמי? בהרצאה נדונה גם שאלה על הצעדים המעשיים שניתן לבצע כדי לשפר את הדימוי העצמי. לעיתים קרובות אנשים לא פועלים מספיק כדי לחקור את עצמם ולהבין את הסיבות שמובילות אותם לתחושות השונות שהם חווים. החוקר הפנימי הוא הכלי המרכזי בפתרון סוגיות של דימוי עצמי. אם אדם ישאל את עצמו למה הוא עושה כל פעולה - כדי להרגיש טוב, או כי הוא חושב שהסביבה ציפתה ממנו לעשות את זה - הוא עשוי להימנע מטעויות ותחושות של חוסר ערך. הדרך הטובה ביותר לשפר את הדימוי העצמי היא קודם כל להבין את מניעי הפעולות שלנו, ולא לפחד מהשאלות שנשאל את עצמנו. מהם הצעדים המעשיים לשיפור הדימוי העצמי שלי? איך אני יכול לזהות את הסיבות האמיתיות לפעולות שלי? כיצד השאלות שאני שואל את עצמי עוזרות לי להבין את הדימוי העצמי שלי? איך אני יכול לשפר את הדימוי העצמי שלי? מהו דימוי עצמי חיובי? כיצד דימוי עצמי משפיע על תחושת הערך? מהם הצעדים לשיפור תחושת הערך העצמי? האם דימוי עצמי תלוי בסביבה? ...
מה טוב בחוסר ביטחון עצמי? מה טוב בחוסר הערכה עצמית? למה להיות חסר ביטחון עצמי? למה להיות חסר ערך עצמי? למה לא להעריך את עצמך? למה לשנוא את עצמך? מה טוב בשנאה עצמית?
מה טוב בחוסר ביטחון עצמי? מה טוב בחוסר הערכה עצמית? למה להיות חסר ביטחון עצמי? למה להיות חסר ערך עצמי? למה לא להעריך את עצמך? למה לשנוא את עצמך? מה טוב בשנאה עצמית?
... טוב בחוסר ביטחון עצמי? מה טוב בחוסר הערכה עצמית? למה להיות חסר ביטחון עצמי? למה להיות חסר ערך עצמי? למה לא להעריך את עצמך? למה לשנוא את עצמך? מה טוב בשנאה עצמית? מה טוב בחוסר ביטחון עצמי ובשנאה עצמית? ... טוענת כי ביטחון עצמי גבוה, הערכה עצמית ואהבה עצמית הן תכונות חיוביות, ואילו חוסר ביטחון עצמי, שנאה עצמית או חוסר הערכה עצמית הם שליליים. אליעד כהן מציע הסתכלות הפוכה ומסביר מדוע דווקא חוסר ביטחון עצמי, חוסר הערכה עצמית ושנאה עצמית יכולים להיות טובים ומועילים. איך חוסר ביטחון עצמי יכול להיות ... מניע את עצמו לעשות שינוי. למה חוסר הערכה עצמית הוא חיוני להתפתחות האישית? אליעד כהן טוען שהערכה עצמית גבוהה מדי עלולה לגרום לאדם לחשוב שכל מה שהוא עושה מושלם או מספיק טוב, ולכן ... יתקדם. לעומת זאת, אדם שיש לו חוסר הערכה עצמית תמיד יהיה בתחושה שמה שהוא עושה אינו מספיק טוב. תחושה זו תגרום לו לחפש תמיד ... בחיים. לדוגמה, אדם שמאוד מעריך את עצמו בתחום העבודה שלו, עלול להפסיק להתפתח ולהתקדם, כי הוא בטוח שהוא כבר ברמה גבוהה מספיק. אך אדם שחסר הערכה עצמית יחפש כל הזמן דרכים להשתפר ולהתקדם, כי הוא לא מרגיש שהוא מספיק טוב. האם ביטחון עצמי ... טוב בשנאה עצמית? למה טוב לא להעריך את עצמך? האם שנאה עצמית יכולה להועיל? למה ביטחון עצמי גבוה מדי מזיק? איך מטילים ספק בהחלטות? האם כדאי להעריך את עצמי פחות? ...
איך לנתח רגש? איך להוציא מישהו מהראש? איך להבין למה אני רוצה משהו? איך להפסיק לרצות משהו? למה אני מתגעגע אליה? למה רע לי בלעדיה? למה אני רוצה שיאהבו אותי? למה רע לי בלי לעשן? למה סיגריות עושות לי טוב?
איך לנתח רגש? איך להוציא מישהו מהראש? איך להבין למה אני רוצה משהו? איך להפסיק לרצות משהו? למה אני מתגעגע אליה? למה רע לי בלעדיה? למה אני רוצה שיאהבו אותי? למה רע לי בלי לעשן? למה סיגריות עושות לי טוב?
... צריך לשאול את עצמו באופן ברור ונפרד את שתי השאלות האלו: למה רע לי בלעדיה? למה טוב לי איתה? לדוגמה, אם אדם מגלה שרע לו בלעדיה כי הוא מרגיש חסר ערך עצמי, ואילו איתה הוא מרגיש בעל ערך עצמי, חשוב להמשיך ולשאול עוד שאלות מעמיקות יותר. השאלה הבאה תהיה להבין מדוע בלעדיה הוא מרגיש חסר ערך. השלב הזה הוא חיוני מכיוון שהוא מתחיל לחשוף את הסיבה ... לתחושה הרעה. כיצד להמשיך להעמיק בניתוח הרגש? לאחר שנמצאת הסיבה הראשונית, האדם צריך לשאול שאלות נוספות כדי להעמיק בהבנתו: למה אני מרגיש חסר ערך עצמי בלעדיה? האם ההרגשה הזו היא הכרחית או שניתן לשנות אותה? האם ייתכן שגם כשהיא תהיה איתי, עדיין לא ארגיש בעל ערך עצמי? למה דווקא היא גורמת לי להרגיש בעל ערך עצמי? אליעד מדגיש שהשאלות האלו מתאימות לא רק למקרים של זוגיות ופרידה, אלא גם לכל בעיה רגשית אחרת בחיים. לדוגמה: למה רע לי לבד ולמה טוב לי עם חברים? למה רע ... לי בלעדיה? 2. למה טוב לי איתה? שתי השאלות הללו נראות דומות, אך למעשה הן שונות בתכלית. לדוגמה, אדם יכול לגלות כי רע לו בלעדיה כי הוא מרגיש חסר ערך עצמי, אך טוב לו איתה כי היא מעניקה לו תחושת ערך. הבנת ההבדל בין שתי התשובות תסייע בחקירת המקור הרגשי של הבעיה. כיצד להעמיק בניתוח הרגשי? לאחר שמוצאים תשובה לשאלות הבסיסיות, יש להמשיך ולחקור לעומק: - מדוע אני מרגיש חסר ערך עצמי בלעדיה? - האם התחושה הזו הכרחית, או שניתן לשנות אותה? - האם ייתכן שגם כשהיא איתי לא ארגיש ערך עצמי? העיקרון הזה תקף לכל תחום רגשי בחיים: - למה רע לי לבד? ולמה טוב לי עם חברים? - למה רע לי כשאני לא מעשן? ולמה טוב לי כשאני כן מעשן? - למה רע לי כשאני ... זה שני דברים שונים, עכשיו בא נניח שהוא מצא תשובה לשאלה. ש: לאיזו שאלה? אליעד: לשתי השאלות האלה הוא מצא תשובה כי בלעדיה אני מרגיש שאין לי ערך עצמי ואיתה אני מרגיש שיש לי ערך עצמי מה השלב הבא להתקדם השלב הבא להתקדם זה לשאול למה כשאני בלעדיה אני מרגיש חסר ערך עצמי והאם זה מחויב או לא מחויב אולי אני יכול להרגיש ערך עצמי גם בלעדיה אולי אני בכלל לא צריך להרגיש ערך עצמי זאת שאלה אחת, שאלה שנייה למה היא גורמת לי להרגיש ערך עצמי אולי יכול להיות שלמרות שהיא תהיה איתי אני לא ארגיש ערך עצמי אז בא נחזור על זה עוד פעם שתי שאלות אתה מתחיל מאפס שאלה ראשונה למה רע לי בלעדיה שאלה שניה למה טוב לי איתה, נלביש את זה על משהו אחר למה רע לי כשאני לבד ...
קבלה עצמית / קבלת העצמי / אהבה עצמית - מהי קבלה עצמית? איך לקבל את עצמך?
... שתבין את עצמך יותר, כך תאהב ותקבל את עצמך יותר. חפש לדעת את האמת ורק את האמת לגבי עצמך. כאשר תדע את האמת לגבי עצמך, תגיע על ידי זה להערכה עצמית אמיתית, קבלה עצמית, אהבה עצמית אמיתית ותחייה טוב באמת. ...
אופנה - מהי מהותה של האופנה? ממה נובעים שינויי האופנה?
... מוביל לשום מקום. אופנה = תלות רגשית בדברים חיצוניים = סבל עבור האדם שתלוי בצו האופנה. בנוסף, האופנה מספקת לאדם סיבה למה לאהוב ולמה להעריך את עצמו. כאשר האדם מכיר את עצמו באמת ואוהב את עצמו באמת, ... לאדם להתגבר על הדמיון של מה חושבים עליו ועל המגמות החולפות של האופנה. האופנה משתנה כל הזמן ואינה יציבה, משום שהשקר אינו יציב. אהבה והערכה עצמית אמיתית ופנימית אינה משתנה לעולם, משום שהיא מגיעה ממקום של מהות פנימית ולא חיצונית. חפש תמיד רק את האמת. אל תהפוך את העיקר לטפל. תעריך את עצמך בגלל האמת = אהבה עצמית פנימית שאינה תלויה בדבר ...
כבוד עצמי / הערכה עצמית - איך לא להיפגע מאנשים? איך לשפר דימוי עצמי?
... עצמי הערכה עצמית - איך לא להיפגע מאנשים? איך לשפר דימוי עצמי? כבוד עצמי = הערכה עצמית. פגיעה בכבודו של האדם = פגיעה בהערכה של האדם. פגיעה בהערכה של האדם = האדם עצמו מרגיש פגוע, ההערכה העצמית שלו נפגעה בעיני עצמו. פגיעה בכבודו של האדם מתרחשת, רק כאשר הערך העצמי של האדם השתנה בעקבות האירוע. שינוי של הערך העצמי של האדם, יכול להתרחש רק כאשר האדם אינו יודע באמת את ערכו האמיתי. כאשר ההערכה העצמית של האדם מבוססת על סמך מה שחושבים עליו אנשים אחרים, הרי שהוא עצמו אינו יודע באמת את הערך העצמי שלו. לדעת את הערך של עצמך = לדעת ולהבין את הערך העצמי האמיתי שלך מצד האמת. כל זמן שהאדם אינו יודע את הערך העצמי האמיתי שלו מצד האמת, הרי שניתן לפגוע לו בערך העצמי . כאשר האדם מעריך את עצמו באמת = מודע לערך האמיתי של עצמו, במקרה כזה הוא בלתי פגיע ולא ניתן לפגוע בו בשום צורה. לסיכום: חפש את הערך האמיתי של עצמך. נסה להבין ממה בדיוק נובעת ההערכה העצמית שלך לעצמך. נסה להבין מהי האמת ומהו הערך האמיתי שלך. כאשר האדם מעריך את עצמו באמת, הוא הופך לבלתי פגיע ואוהב את עצמו באמת באהבה עצמית שאינה תלויה בדבר. חפש את הערך העצמי האמיתי שלך מצד האמת, ותחייה טוב תמיד באמת. ...
כבוד / חיפוש כבוד - מדוע האדם מחפש כבוד? ומדוע זה מיותר לחפש כבוד?
... מכבד את מי שמתנגד לו. האדם מכבד את מי שהוא מעריך. להעריך בן אדם = לראות באדם אותו מעריכים מודל לחיקוי בתחום כלשהו, שממנו נובעת ההערכה = רצון להדמות, להיות כמו האדם אותו מעריכים, לפחות בתחום הספציפי = רצון להתאחד עם האדם אותו מכבדים. להתאחד עם מישהו = להיות אחד = ... כבוד להיפגע. בנוסף, כאשר האדם רואה את הדברים בצורה הזאת, הוא מרגיש אחדות עם כל המציאות = אהבה עצמית + אהבה למציאות = שלמות = הערכה ואהבה מלאה של הכל בצורה אחידה = חוסר צורך בכבוד. תוספת: כבוד = ערך עצמי = להיות משהו. להיות משהו = להיות מה שבאמת קיים = המהות של המציאות. להיות משהו = להיות מה שבאמת קיים = להתאחד עם המהות של ...
ביטחון עצמי / אמונה עצמית - איך לרכוש ביטחון עצמי? איך להיות בטוח בעצמך?
... עצמי אמונה עצמית - איך לרכוש ביטחון עצמי? איך להיות בטוח בעצמך? ביטחון עצמי, העלאת ביטחון עצמי, שיפור ביטחון עצמי, הערכה עצמית, דימוי עצמי , אמונה עצמית - איך משיגים אותם? איך לשפר ביטחון עצמי? איך ליצור ביטחון עצמי גבוה? איך להתמודד עם ביטחון עצמי נמוך ועם חוסר ביטחון עצמי? איך לפתח ... וכולי, במקרה כזה יש לאדם ביטחון עצמי אמיתי. ביטחון שלא משנה מה יקרה, הכל טוב בכל מקרה. איך משיגים ביטחון עצמי אמיתי? על ידי זה שהאדם נצמד אל האמת. כאשר ההערכה העצמית של האדם נובעת מדברים אמיתיים ולא ממה שחושבים עליו, הרי שאדם כזה יש לו ביטחון עצמי אמיתי. על האדם לחפש את האמת, ולהעריך ולאהוב את עצמו בגלל האמת. על האדם ...
יצרים / יצר הטוב / יצר הרע - מהי מהותם של היצר הטוב ושל היצר הרע?
... האדם חושב על הרע, הוא מרגיש רע. יצר טוב = חשיבה חיובית = אופטימיות = ביקורת בונה = הערכה עצמית = אהבה עצמית = קבלה עצמית = אהבה = אחדות = שלום = זוגיות טובה = שמחה = אושר = שלמות = טוב אמיתי. לעומתו היצר הרע = חשיבה שלילית = פסימיות = ביקורת שלילית = חוסר הערכה עצמית = כעס עצמי = הלקאה עצמית = רגשות אשם = שנאה = מלחמה = פירוד = מחלוקת = עצבות = דיכאון = ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על להיות כנה עם אנשים, מה חושבים עליך? דימוי עצמי, דימוי סביבתי, למצוא חן בעיני אנשים, לאהוב את עצמך, לקבל את עצמך, הערכה עצמית, להעריך את עצמך
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: חסר ערך עצמי, איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? דיכאון? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בדידות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? מועקות נפשיות וייאוש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: חסר ערך עצמי, איך להצליח בראיון עבודה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעריך את עצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך להאמין בעצמך? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם גירושין? איך לא להישחק בעבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפרש חלומות? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיות מאושר ושמח? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בזוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשפר את הזיכרון? איך לשתול מחשבות? איך לנהל את הזמן? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם אפשר לדעת הכל? בשביל מה לחיות? אולי אנחנו במטריקס? למה יש רע בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש משמעות לחיים? מה המשמעות של החיים? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? האם באמת הכל לטובה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש או אין אלוהים? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם לדומם יש תודעה? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש בחירה חופשית? האם יש אמת מוחלטת? האם הכל אפשרי? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי בטלפון, מנטורינג, מטפל קוגניטיבי התנהגותי בנושאי חסר ערך עצמי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3281 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 17:41:00 - wesi1