אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הכל לטובה ✔איך למכור מוצר עם חסרונות? חיסרון בשביל יתרון, למי להצביע בבחירות? הכל לטובה, סודות השכנוע של ביבי נתניהו, איך אנשים מרמים? התנגדויות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
7:25איך למכור מוצר עם חסרונות? חיסרון בשביל יתרון, למי להצביע בבחירות? הכל לטובה, סודות השכנוע של ביבי נתניהו, איך אנשים מרמים? התנגדויות מכירה, להפוך חיסרון ליתרון, איך לטפל בהתנגדות לקוח?
איך למכור מוצר עם חסרונות? איך להפוך חיסרון ליתרון בשכנוע מכירתי?

במהלך הרצאה זו, אליעד כהן דיבר על השיטות השונות שבהן ניתן למכור מוצר שיש בו חיסרון, תוך כדי הצגת החיסרון כיתרון בעיני הלקוח. הוא הציע שיטה בה, כאשר ללקוח יש התנגדות או שאלה לגבי החיסרון במוצר, יש ליצור קשר בין החיסרון לבין היתרונות של המוצר, כך שיתקבל רושם שהחיסרון הוא תנאי הכרחי להשגת היתרון.

השלב הראשון בהצלחה בשיטה הזו הוא להבין מהם היתרונות המרכזיים של המוצר, ולהבין אילו יתרונות הלקוח מעריך במיוחד. לאחר מכן יש לחפש קשר סיבתי בין החיסרון לבין היתרון שהלקוח רוצה, כך שיתקבל המראה שהחיסרון בעצם נדרש כדי ליהנות מהיתרון.

דוגמה לכך מביא אליעד כהן מתוך המציאות, כמו השיח על מיסים גבוהים במדינת ישראל. כאשר אדם שואל מדוע המיסים כה גבוהים, התשובה היא כי המיסים נדרשים לשם ביטחונו של האזרח. כלומר, המיסים הם חיסרון שנוצר עבור יתרון שמספק ביטחון מדאעש, חמאס ואיראן. הכוונה כאן היא להציג את החיסרון כ"מחיר" שצריך לשלם עבור יתרון הרצוי.

ואולם, אליעד כהן מזהיר כי לא תמיד הקשר בין החיסרון לבין היתרון הוא באמת נכון. ייתכן שהכספים שנגבים במיסים אינם באמת מוקצים לביטחון, או שאי לכך עלויות המיסים הן תוצאה של ניהול לא נכון של המשאבים.

בהתאם לכך, כהן מציע כיצד הלקוח יכול להיזהר מפני מניפולציות בשכנוע מכירתי. הלקוח צריך לשאול את עצמו:

- האם היתרון שאותו הוא מקבל אכן קיים במציאות, או שהוא מוגזם?

- האם הקשר בין החיסרון ליתרון הוא הכרחי, או שמא מדובר בטריק לשכנוע?

- האם יש אפשרות לקבל את היתרון ללא החיסרון הזה?

כהן מסביר כי הלקוח יכול להימנע ממניפולציות אם הוא שואל את השאלות הנכונות ומבין אם החיסרון שהוא משלם עבורו באמת הכרחי.

לסיכום, אליעד כהן מציין כי שיטת "החיסרון לטובת היתרון" היא כלי עוצמתי בשכנוע, אך על הלקוח להפעיל שיקול דעת ולוודא שהחיסרון שהוא מקבל אכן מוצדק, ושיתרון שהוצג לו הוא אכן אמיתי, ולא מניפולציה בלבד.
איך ניתן למכור מוצר עם חיסרון ולהפוך אותו ליתרון?

כאשר מוכרים מוצר עם חיסרון, יש צורך לדעת כיצד להתמודד עם שאלות הלקוח ולשכנע אותו שמדובר בעסקה משתלמת. אחת השיטות היעילות לכך היא ליצור קשר בין החיסרון ליתרון שיש במוצר, כך שהחיסרון ייראה כהכרחי להשגת היתרון הרצוי.

איך הופכים חיסרון ליתרון בשכנוע מכירתי?

השלב הראשון הוא לזהות מהם היתרונות המרכזיים של המוצר ומהם היתרונות שהלקוח מעריך במיוחד. לאחר מכן, יש ליצור קשר סיבתי בין החיסרון הקיים ליתרונות שהלקוח רוצה, כך שנראה שהחיסרון הוא למעשה תנאי הכרחי לקבלת היתרון.

מהי דוגמה מהמציאות לשכנוע מסוג זה?

ניקח לדוגמה את נושא המיסים הגבוהים במדינת ישראל. כאשר אדם מתלונן על כך שמיסוי הכנסה, דלק ונדל"ן גבוה מאוד, ניתן להציג זאת כך:

"אתה רוצה ביטחון? אתה רוצה לחיות במדינה מוגנת? אתה יודע למה המיסים כל כך גבוהים? כדי לממן את הביטחון שלך מפני טרור, חמאס ואיראן".

בדרך זו יוצרים אצל האדם תחושה כי המיסים הם קורבן הכרחי למען ביטחונו האישי, גם אם בפועל לא כל הכסף אכן מוקצה למטרות אלו.

האם הקשר בין חיסרון ליתרון תמיד נכון?

חשוב להבין שלא תמיד הקשר הזה נכון במציאות. גם אם מסבירים שהמיסים הגבוהים נועדו לביטחון, אין זה אומר שכל הכסף אכן מוקדש לנושא הזה. ייתכן שחלק ממנו מופנה לתחומים אחרים, לניהול כושל או להוצאות מיותרות. לכן, כאשר מוצג קשר בין חיסרון ליתרון, יש לבדוק האם הקשר באמת הכרחי או שהוא רק כלי שכנועי.

איך שיטה זו מיושמת בתחומים נוספים?

שיטה זו לא מוגבלת רק למכירות, אלא ניתן למצוא אותה גם בתחומים אחרים, כגון דת ופוליטיקה. למשל, כאשר אדם חווה אירוע שלילי, נאמר לו שזה "לטובה" או ש"אלוהים הציל אותו ממצב גרוע יותר". אך אם אלוהים הוא כל יכול, מדוע לא מנע את האירוע מלכתחילה? כך נוצרת הצדקה מלאכותית לקושי שחווה האדם.

איך הלקוח יכול להיזהר משכנוע מניפולטיבי?

כאשר מוצג חיסרון כמחיר הכרחי ליתרון, יש לשאול:

- האם באמת אי אפשר לקבל את היתרון בלי לשלם את מחיר החיסרון?

- האם הקשר בין החיסרון ליתרון הוא באמת מחויב המציאות או שהוא רק דרך לשכנע אותי להסכים לחיסרון?

- האם היתרון שמציגים לי אכן קיים במציאות או שהוא מוגזם / מפוברק?

מסקנה: איך לזהות מניפולציה בשכנוע?

שיטת "החיסרון למען היתרון" היא כלי עוצמתי בשכנוע, אך על הלקוחות להיות מודעים אליה ולשאול שאלות קריטיות. לעיתים, חיסרון מוצג כהכרחי למרות שיש דרכים לקבל את היתרון גם בלעדיו. על הצרכן לבדוק אם הקשר בין חיסרון ליתרון אמיתי או שהוא מניפולטיבי בלבד.
שלום לכולם הפעם אני רוצה לתת עוד טיפ בנושא של שכנוע מכירות והשאלה היא כזאת איך למכור מוצר עם חסרונות, מהרגע נגיד שמוכרים איזה מוצר ולמוצר יש איזה חיסרון בהנחה שצריך להציג ללקוח את החיסרון, הלקוח שואל על החיסרון הלקוח שואל "למה יש חיסרון כזה וכזה?" וכו' ברגע שמגיעים לכזאת סיטואציה מהי הדרך להתמודד עם זה. אז יש המון דרכים להתמודד עם זה ועכשיו אני אציין את אחת הדרכים להתמודד עם הצגת חיסרון של מוצר ללקוח וזה הולך ככה.

מה שבעצם צריך לעשות זה לבדוק איזה יתרונות יש במוצר מתוכם אפילו לבדוק איזה יתרונות אנחנו חושבים שהלקוח הכי אוהב במוצר הזה ואז מה שצריך לעשות זה לנסות להמציא / למצוא, זאת אומרת למצוא או להמציא קשר סיבתי בין החיסרון שיש במוצר לבין היתרונות שיש במוצר בפרט היתרונות שהלקוח מאוד רוצה אותם וכאשר הלקוח שואל "למה יש את החיסרון הזה והזה?" אז מה שצריך לעשות או ברגע שמציגים את החיסרון הזה ללקוח, אז מה שצריך לעשות זה להציג ללקוח את החיסרון כאילו החיסרון הזה הוא נועד בשביל היתרון שהלקוח רוצה.

לדוגמה נגיד אני אתן עוד פעם דוגמה מנושא של בחירות נגיד במדינת ישראל שיעור המס הוא מאוד גבוהה המע"מ מאוד, גבוהה מיסים ישירים מיסים עקיפים, מהדלק מאוד גבוהה מנדל"ן מאוד גבוהה כל המחירים מאוד גבוהים ואז בן אדם שואל "למה זה כל כך גבוהה, מה הסיבה שזה כל כך גבוהה?" ואז אומרים לו "מה אתה רוצה אתה רוצה לחיות? ואתה רוצה למות? אתה לא רוצה, אתה רוצה שדאע"ש יתקפו אותך? אתה רוצה שחאמסטן יחפרו לך מנהרה מתחת לבית אתה לא רוצה נכון? אתה רוצה לחיות. יפה אתה יודע למה המס כל כך גבוהה? כדי להגן עליך מהחמאס המס מגן עליך מהחמאס".

אוקי זה מה שהם רצו הם אמרו "אתה יודע למה מחירי הדיור יקרים? צריך כסף, אתה גם צריך כסף? נגן עליך מהחמאס, אתה יודע למה זה וזה יקר? כי צריך כסף, את הכסף שלך צריך למי צריך אותו? בשביל להן עליך מאיראן מהגרעין האירני" וכו'. בקיצור לקחו איזה משהו שהבן אדם רוצה אותו יתרון ובעצם אמרו לאנשים "אתה יודע למה יש את החיסרון? בשביל היתרון, עכשיו מה אתה מעדיף אתה מעדיף שלא יהיה את החיסרון הזה ואז לא יהיה לך גם את היתרון הזה? מה אתה רוצה אתה רוצה של יהיה לך מס הכנסה מאוד גבוהה ואז החמאס יבוא אליך הביתה וירצחו אותך? אתה לא רוצה כזה דבר נכון? יפה עכשיו אתה תשלם מס גבוהה בשביל שהחמאס לא יפגעו בך".

עכשיו מה האמת מה הלוגיקה פה שעומדת מאחורה? זה בא ניקח חיסרון שיש ניקח יתרון שיש, נבדוק שהבן אדם הוא רוצה את היתרון הזה יותר מאשר שהוא רוצה את ההפך של החיסרון ואז ניצור התניה בין שני הדברים נגיד לו הסיבה שיש את החיסרון הזה זה בשביל היתרון הזה. אבל מה האמת האם זה באמת ככה? האם בהכרח יש בכלל את היתרון הזה? האם באמת לא חופרים כרגע מנהרות? יכול להיות שעדיין חופרים מנהרות, האם באמת כל הכסף של המס הגבוהה לצורך העניין הולך כדי לטפל בבעיות הביטחון האם זאת באמת האמת או שהמס גם הולך לכל מיני מקומות גם שלא קשורים בכלל לביטחון? גם זה יכול להיות וגם מהחלק שהולך לביטחון נגיד "כן הנה תקציב הביטחון הוא כזה וכזה" אבל בתוך תקציב הביטחון עצמו כמה חלק הולך למשכורות של אנשים וכמה הולך נגיד לחיילים עצמם, כמה הולך לאביזרי לחימה עצמם? גם שמה יש איזו בעיה.

ונניח שכל הכסף לחיילים עצמם נניח שכל הכסף של המס הולך לחיילים עצמם אבל אם באמת זה מנוהל נכון ואולי בעצם אם המלחמה הייתה מנוהלת אחרת או המלחמות היו מנוהלות אחרת יותר בנחישות או יותר בהתפשרות, יכול להיות שאם מדינת ישראל הייתה לדוגמה נגיד ניקח ממבצע "צוק איתן" יכול להיות שאם מדינת ישראל הייתה נכנעת לחמאס ביום הראשון היינו חוסכים את העלות של המלחמה מצד שני גם יכול להיות שאם מדינת ישראל הייתה "משמידה" או נלחמת מה שהיא עשתה ב50 יום אחרי 50 ימים הייתה עושה אותו ביום הראשון או ביום השני זה גם היה חוסך כסף למשק. אוקי זאת אומרת גם אם נאמר שכל הכסף הלך לביטחון עדיין יכול להיות שצריך כל כך הרבה כסף לביטחון בגלל התנהלות כושלת ויכול להיות שהמס הוא גבוהה לא בגלל הביטחון אלא בגלל ההתנהלות הכושלת שלא יודעת לנהל את הביטחון גם זה יכול להיות.

בין כך ובין כך הלוגיקה פה היא די פשוטה, הלקוח רוצה לקנות את המוצר ואז הוא אומר לך "למה יש חיסרון כזה וכזה, למה זה ככה וככה?" תבדוק איזה יתרון יש תגיד לו "זה בשביל היתרון הזה והזה", האם זה באמת בשביל היתרון הזה? תמציא איזו סיבה למה זה בשביל היתרון הזה, האם בשביל היתרון שיהיה את היתרון הזה האם מחויב שיהיה את החיסרון הראשון כאילו? לא בהכרח מחויב. אז ככה מהצד של המוכר מה שהוא צריך לעשות זה ברגע שהוא מציג חיסרון תגיד להגיד "אתה יודע החיסרון הזה הוא בשביל יתרון כזה וכזה, אתה יודע למה ככה וככה? לטובה" כמו שזה המשפט נגיד בדת יש גם את השיטה הזאת בדת, מה אומרים? נגיד בן אדם שבר את הרגל "אתה יודע למה שברת את הרגל? הייתה לך סכנת מוות ואלוהים הציל אותך כי אם לא היית שובר את הרגל אז היית הולך עושה את זה ואת זה והיית נהרג, אז מה אתה רוצה אתה רוצה להיהרג? לא, עדיף לך כבר לשבור את הרגל נכון? יפה", הוא אמר "כן תודה רבה ששברו לי את הרגל".

"אבל מה האמת אלוהים הוא כל יכול נכון אז מה הוא לא היה יכול גם להציל אותי מהמוות וגם לא לשבור לי את הרגל, מה הוא לא היה מסוגל הוא היה חייב לשבור לי את הרגל כדי להציל אותי מהמוות?". יש את כל המקרים האלה שבן אדם אומר "וואו תראה איזה נס בדיוק נדפק לי פה ופה ובזכות זה ניצלתי מזה ומזה, תראה איך אלוהים אוהב אותי" אבל אם הוא כל כך אוהב אותך למה לא סידר לך בלי להידפק פה ופה ועדיין להציל אותך משמה, אין אפשרות כזאת? ולכן יש פה גם את הצד של המוכר שהוא יכול לנסות לקמבן או לשכנע באמצעות להסביר שהחיסרון הוא תמורה ליתרון גדול יותר וגם את הצד של הקונה שצריך לשים לב שלא מרמים אותו. כאשר אומרים לך, בן אדם רואה איזה חיסרון ואומרים לו "אתה יודע למה יש את החיסרון הזה? בשביל זה וזה" ואתה צריך לשאול אותו "רגע האם אין שום אפשרות בעולם לקבל את היתרון הזה בלי לשלם את החיסרון הזה?".

כי אם יש אפשרות לקבל את היתרון בלי לשלם את החיסרון זה בעצם אומר שהחיסרון הוא לא מחויב החיסרון הוא לא הכרחי, לא הכרחי לשלם את החיסרון בשביל היתרון. אז שמי שמוכר לכם יתרון "כפיצוי" לחיסרון לא בהכרח שהוא בעדכם יכול להיות שהוא בכלל דופק אותכם, יכול להיות שגם היתרון בכלל לא נכון ואפילו אם הוא נכון זה לא אומר שהחיסרון בכלל הכרחי יכול להיות שאין קשר בין החיסרון לבין היתרון, יכול להיות שהיתרון וגם לא צריך בכלל את היתרון הזה ויכול להיות שהחיסרון בכלל יכול להימנע בלי קשר. אז שלא יעבדו עליכם.
להצביע בבחירות התנגדויות בתהליך מכירות ליצור קשרים מחיר יקר כאשר לקוח השפעה לשאול את עצמך איך להפוך חיסרון ליתרון כל יכול תעדוף לבחור בבחירות איך אנשים מרמים איך לטפל איך לטפל בהתנגדויות איך לטפל בהתנגדות איך לטפל בהתנגדות לקוח איך למכור איך למכור מוצר איך למכור מוצר עם חסרונות איך למכור מוצרים בחירה בחירות ביבי ביבי נתניהו בנימין נתניהו הכל לטובה השכנוע של ביבי השכנוע של ביבי נתניהו התנגדויות התנגדויות בזמן מכירה התנגדויות בזמן מכירה בטלפון התנגדויות בזמן מכירות התנגדויות בזמן מכירות בטלפון התנגדויות במכירה התנגדויות במכירה בטלפון התנגדויות במכירות התנגדויות במכירות בטלפון התנגדויות בשיחת מכירה התנגדויות בשיחת מכירה בטלפון התנגדויות בשיחת מכירות התנגדויות בשיחת מכירות בטלפון התנגדויות בתהליך מכירה התנגדויות בתהליך מכירה בטלפון התנגדויות בתהליך מכירות התנגדויות בתהליך מכירות בטלפון התנגדויות לקוח התנגדויות מכירה התנגדויות מכירה בטלפון התנגדויות מכירות התנגדויות מכירות בטלפון התנגדויות קניה התנגדויות של לקוח התנגדות התנגדות במכירה התנגדות במכירה בטלפון התנגדות במכירות התנגדות במכירות בטלפון התנגדות בשיחת מכירה התנגדות בשיחת מכירה בטלפון התנגדות בשיחת מכירות התנגדות בשיחת מכירות בטלפון התנגדות לקוח התנגדות מכירה התנגדות מכירה בטלפון התנגדות מכירות התנגדות מכירות בטלפון התנגדות קניה התנגדות של לקוח חיסרון חיסרון בשביל יתרון חיסרון ליתרון חסרונות טיפול טיפולים יתרון יתרונות לבחור בבחירות להפוך להפוך חיסרון ליתרון להצביע להצביע בבחירות לטפל לטפל בהתנגדויות לטפל בהתנגדות לטפל בהתנגדות לקוח למי להצביע למי להצביע בבחירות למכור למכור מוצר למכור מוצר עם חסרונות למכור מוצרים לקוח לקוחות מוצר מוצר עם חסרונות מטופל מטופלים מטפל מכירה נתניהו סוד סודות סודות השכנוע סודות השכנוע של ביבי סודות השכנוע של ביבי נתניהו סודות שכנוע שכנוע
הכל לטובה, חשיבה חיובית, גישה חיובית, האם הכל לטובה? האם באמת הכל לטובה? תחשוב טוב יהיה טוב, הכל זה לטובה, הכל קורה לטובה, השגחה פרטית, לחשוב טוב, מה שצריך לקרות קורה?
הכל לטובה, חשיבה חיובית, גישה חיובית, האם הכל לטובה? האם באמת הכל לטובה? תחשוב טוב יהיה טוב, הכל זה לטובה, הכל קורה לטובה, השגחה פרטית, לחשוב טוב, מה שצריך לקרות קורה?
הכל לטובה, חשיבה חיובית, גישה חיובית, האם הכל לטובה? האם באמת הכל לטובה? תחשוב טוב יהיה טוב, הכל זה לטובה, ... מה שצריך לקרות קורה? האם באמת הכל לטובה, או שמדובר באשליה? אליעד כהן פותח בשאלה האם הגישה שאומרת הכל לטובה היא גישה אמיתית ונכונה, או שהיא ... מחדד ואומר שכאשר מישהו טוען שהכל לטובה, הוא למעשה מניח שיש טוב ויש רע, ... קיים רק טוב, לא היה צורך לומר הכל לטובה, ומנגד אם הדברים סתם קורים בלי סיבה, ... טוב ורע מוגדרים. האם האמונה בהכל לטובה באמת עוזרת להתמודד עם המציאות? אליעד ... שהוא, ולכן בורחים למחשבה של הכל לטובה שתצדיק עבורם את הסבל הנוכחי, בהבטחה ... המוקדם, מה שהופך את הטענה הכל לטובה לקשה להבנה ולהצדקה. האם אפשר להפוך כל ... הוא הדבר החשוב ביותר. האם הכל לטובה? גישה חיובית חשיבה חיובית השגחה ...
מצליחנות והכל לטובה, למה רק לוזרים חושבים שהכל לטובה? למה לא לחשוב שהכל לטובה? למה הכל לטובה זאת התפשרות? למה לא לחשוב חיובי? מה רע בלחשוב שהכל לטובה? למה לא לחשוב טוב יהיה טוב? מהו השקר של הכל לטובה? להיות ווינר
מצליחנות והכל לטובה, למה רק לוזרים חושבים שהכל לטובה? למה לא לחשוב שהכל לטובה? למה הכל לטובה זאת התפשרות? למה לא לחשוב חיובי? מה רע בלחשוב שהכל לטובה? למה לא לחשוב טוב יהיה טוב? מהו השקר של הכל לטובה? להיות ווינר
... והכל לטובה, למה רק לוזרים חושבים שהכל לטובה? למה לא לחשוב שהכל לטובה? למה הכל לטובה זאת התפשרות? למה לא לחשוב חיובי? מה רע בלחשוב שהכל לטובה? למה לא לחשוב טוב יהיה טוב? מהו השקר של הכל לטובה? להיות ווינר למה רק לוזרים חושבים שהכל לטובה? במהלך ההרצאה אליעד כהן מסביר את ההבדלים החשיבתיים בין אנשים ... שמתקשים להשיג את מטרותיהם. אחת הדוגמאות המרכזיות שהוא מציין היא המושג הכל לטובה, אותו הוא מזהה כמשהו שמאפיין את הלוזרים בלבד, ולא את המצליחנים. מה המשמעות של הכל לטובה? לפי אליעד, אנשים המחשבים את עצמם למצליחנים אמיתיים לא יאמרו את הביטוי הכל לטובה. כאשר אדם אומר את המילים הכל לטובה, הוא בעצם אומר שכל מה שקורה עכשיו, גם אם הוא קשה או לא נעים, ... שהיא, במקום להתמודד עם המצב ולהתעקש שיהיה טוב עכשיו, ולא רק בעתיד. למה הכל לטובה נחשב להתפשרות? ההסבר של אליעד מצביע על כך שמילים כמו הכל לטובה נוגעות להתפשרות עם מה שקורה כרגע, במקום לקחת את המצב ולנסות ... הם ירצו שיהיה טוב כרגע, ולא יצטרכו להסתפק בהבטחות לעתיד. כל חשיבה של הכל לטובה אומרת בעצם - אני מוכן להתפשר עכשיו, כי אולי יהיה טוב בעתיד, וזהו דבר שמצליחנים אמיתיים לא יעשו. מה הקשר בין הכל לטובה ועסקים כושלים? אליעד מביא דוגמה מעולם העסקים, שם הוא מדבר על ... כי במציאות קשה למצוא עסקים כאלה, אך זהו המודל האידיאלי. מה הקשר בין הכל לטובה לחשיבה חיובית? כשהוא שואל למה לא לחשוב חיובי, אליעד מתאר את ... החיובית ככזו שמחפשת את טובת המצב באופן מידי, ולא מוצאת נחמה במילים כמו הכל לטובה, שמהן הוא גוזר את ההתפשרות. לחשוב חיובי לא אומר להסתפק במה ... ככל שמזדקנים ומתנסים יותר בחיים, מתחילים להמציא לעצמנו סיפורים כמו הכל לטובה, כדי להרגיש טוב עם עצמנו למרות שמצבים לא תמיד טובים. מה זה הכל לטובה? איך לחשוב כמו בן אדם מצליח? מהי חשיבת לוזרים? איך להצליח ...
הכל לטובה ולרעה - מהו השקר הרע של הכל לטובה?
הכל לטובה ולרעה - מהו השקר הרע של הכל לטובה?
הכל לטובה ולרעה - מהו השקר הרע של הכל לטובה? האם החשיבה שהכל לטובה משיגה את מטרתה? הרעיון שהכל לטובה הוא אחד השקרים הנפוצים ... לגרום לאדם להרגיש טוב יותר עם עצמו ועם המציאות. מדוע לומר הכל לטובה גורם לאדם להרגיש רע? אליעד מסביר, שאדם שאומר לעצמו הכל לטובה, למעשה משקר לעצמו, והוא ... והמסר הזה רק גורם לו לתחושת אומללות. למה בכלל מניחים שהכל לטובה? אליעד כהן מוסיף נקודת ... רעה, ולכן הוא סתם מנחם את עצמו עם רעיון שאינו מבוסס. להגיד הכל לטובה ללא הבנה מעמיקה זו פשוט ... חיים בהם הטוב הוא מוחלט ואינו תלוי בשום גורם חיצוני. האם הכל לטובה? האם חייבים רע כדי לחוות טוב? למה הכל לטובה זה שקר? איך להפסיק לשקר ... אנחנו חווים רע? הפעם אני רוצה לדבר על השקר הנפוץ ביותר, של הכל לטובה בחשיבה שהכל לטובה יש הרבה מאד חסרונות, והחיסרון המרכזי של הכל לטובה זה שהוא לא מספיק, משיג ... לאדם קורה משהו רע ומלמדים אותו להגיד שזה לטובה, ותאמין שהכל לטובה למה אומרים לו לחשוב שהכל לטובה, למה שהאדם ישקר את עצמו שהכל לטובה? למה? למה מדמיין האדם שזה לטובה, כי הוא רוצה להרגיש טוב. ועצם האמירה שהכל לטובה, גורמת לאדם להרגיש רע. ... שדבר רע מוביל לטוב ולמה אי אפשר לעשות שהכל כבר טוב, ונניח שהכל לטובה, והמטרה שיהיה טוב, אז ...
הכל לטובה - מהי המשמעות האמיתית של הכל לטובה? ולמה מחר *לא* יהיה יותר טוב?
הכל לטובה - מהי המשמעות האמיתית של הכל לטובה? ולמה מחר לא יהיה יותר טוב? הכל לטובה. מהי המשמעות האמיתית של הכל לטובה? ולמה מחר לא יהיה יותר טוב? הכל לטובה = הכל נעשה כדי לעשות לאדם טוב ברגע הזה. הכל לטובה = הכל כדי ליצור טוב ברגע הזה ממש. על האדם לדעת כי הטוב אינו קיים רק בעתיד הרחוק אלא הטוב קיים ממש כרגע בהווה. על האדם לא להסתפק בכך ...
הכל לטובה - מה טוב יותר מאשר הכל לטובה? איך לחיות את הרגע?
הכל לטובה - מה טוב יותר מאשר הכל לטובה? איך לחיות את הרגע? הפירוש המקובל למושג הכל לטובה הוא, כי כל מה שקורה לאדם, בסופו של דבר מוביל את האדם למצב טוב כלשהו. וגם אם קורה לאדם משהו נגד רצונו כרגע, הרי שהכל לטובה משמעותו היא להבין, שזה לטובתך וכדי לעשות לך טוב. ובסופו של דבר, גם אתה תבין מדוע כל מה שקורה לך זה לטובה. יחד עם זאת, יש משהו שהוא יותר טוב מאשר הכל לטובה בעתיד. והוא: הכל כבר טוב הכל טוב כרגע. הכל לטובה עוזר לאדם להרגיש טוב יותר בהווה, על סמך האמונה שלו שבעתיד יצא לו משהו טוב ממה שקורה לו כרגע. אך יש משהו טוב יותר, והוא כאשר האדם מבין, מה טוב ... בלי קשר למה שיקרה בעתיד. או במילים אחרות, הכל לטובה פירושו הוא, הכל זה כדי לעשות לך טוב כרגע. באפשרותו של האדם לנסות להבין ולמצוא את מה שטוב ברגע הזה, ועל ידי זה להרגיש טוב כבר ברגע הזה, בלי קשר ...
הכל לטובה או לרעה? מה האמת?
הכל לטובה או לרעה? מה האמת?
הכל לטובה או לרעה? מה האמת? האם באמת הכל לטובה או הכל לרעה? השאלה המרכזית שאליעד כהן עוסק בה היא האם הכל שקורה לנו בחיים הוא אכן לטובה, כפי שרוב האנשים נוטים להגיד, או שאולי הדברים שקורים לנו הם דווקא לרעה, בניגוד לתפיסה האופטימית הרווחת. אליעד מסביר כי האמירה הכל לטובה נשמעת אולי מעודדת, אך מסתירה מאחוריה מציאות לא פשוטה: אם הכל תמיד לטובה, הרי שאף פעם לא באמת טוב עכשיו. תמיד נשאר משהו לא מספק, איזושהי תקווה עתידית שמשהו טוב יותר עוד עתיד לקרות. איך דוגמת הטיסה שהתרסקה מסבירה אם הכל לטובה? אליעד כהן מביא דוגמה להמחיש את הסוגיה בצורה בהירה ומדויקת. הוא מתאר אדם שהיה אמור לטוס בטיסה מסוימת, אך לפני הטיסה נהיה חולה ולכן לא עלה על ... באופן מוחלט מה טוב ומה רע. התפיסה של טוב או רע תלויה תמיד במה שקורה אחר כך. אדם יכול לקבל בשורה טובה שמתבררת בהמשך כרעה, ולהיפך. לכן, אומר אליעד, כדי להבין אם הכל לטובה או לרעה, צריך להבין קודם כל מה התכלית הסופית של כל האירועים במציאות. האם למציאות יש תכלית, ומה המשמעות שלה? אליעד מסביר כי כדי לקבוע אם הכל לטובה או לרעה, עלינו לחקור מהי התכלית הסופית של המציאות. אם המציאות מתרחשת באופן אקראי לחלוטין, אז אין משמעות כלל לשאלה הזו. אך אם למציאות יש תכלית, ... שבה טוב ורע מתאחדים. למה ההבנה שהכל טוב והכל רע משמעותית לחיים שלנו? אליעד כהן מדגיש כי מי שמבין לעומק את האחדות של הטוב והרע, לא יתנחם יותר מדי מהידיעה שהכל לטובה, וגם לא ישקע יותר מדי בדיכאון מהידיעה שהכל לרעה. הוא יוכל לראות שהכוח שמנהל את העולם הוא טוב ורע במידה שווה, ושהתכלית הסופית של כל האירועים היא להביא אותנו להכרה באחדות הזו. ההבנה הזו מאפשרת לנו לשחרר את התלות שלנו באירועים החיצוניים, ולחיות מתוך הכרה עמוקה יותר של המציאות. מה התשובה הסופית: הכל לטובה או לרעה? התשובה שאליעד נותן לשאלה האם הכל לטובה או לרעה? היא מורכבת: הכל לטובה מוחלטת וגם לרעה מוחלטת. אי אפשר באמת להפריד בין השניים. כל אירוע שקורה לנו מכיל בתוכו גם את הטוב וגם את הרע, והם מאוחדים בשורש אחד. ההבנה של האחדות הזו מביאה אותנו להפסיק לשאול אם הכל לטובה או לרעה, ובמקום זאת לראות את המציאות כישות אחת שלמה ומאוחדת של טוב ורע יחד. האם הכל לטובה? מה התכלית של המציאות? טוב ורע כישות אחת איך להפסיק לסבול? מי קובע מה טוב ומה רע? האם יש משמעות לסבל? הפעם אני רוצה לענות על שאלה שנשאלתי, האם באמת הכל לטובה? כי כולם, או רובם, תמיד אומרים הכל הוא לטובה, תהיה אופטימי, זה לטובתך והאם באמת כך? וגם אם הכל לטובה זה עצמו אומר שהמציאות גרועה ביותר. כי אם הכל לטובה, אז אף פעם לא טוב עכשיו. ומי שרוצה להבין, עליו להבין מה התכלית הסופית של כל הדברים כולם. נאמר שאדם צריך לטוס, והוא חולה ולא מגיע לטיסה, ואז ... וכך הלאה ומי בכלל החליט מה טוב ומה רע? והאם בסוף בכלל מגיעים לנקודה סופית שהיא רק טוב או נקודה סופית שהכל רע. או גם טוב וגם רע לנצח, ואז אין שום משמעות להגיד שהכל לטובה. ועל האדם לבדוק את השורש מה התכלית, האם הכל אקראי, אז אין שאלה ואם יש תכלית, אז לבדוק מה התכלית, כי אנשים חושבים שהם נבראו רק שייטיבו להם אבל ... ולאדם תמיד יש תחושה של חיסרון ושרע לו, לכן יותר הגיוני להגיד שהכל רע. בין כך ובין כך להבין אם הכל טוב או רע, אתה צריך להבין את המציאות הזאת. והתשובה לשאלה אם הכל לטובה, אז הכל גם לטובה באופן מוחלט, וגם לרעה באופן מוחלט. גל כל דבר אפשר להגיד גם את ההפך, כי בשורש הכל אחד, הכל, טוב ורע, כישות אחת ממש ולכן כל מה ... אחד, מאותו השורש, ולכן מי שמבין את זה גם שקורה לו כביכול משהו מאד טוב, הוא יכול להכנס לדיכאון ממש כשם שקורה לו משהו רע, כי הכל מאותה התכלית, כי בדיוק כמו שהכל לטובה, ממש כך הוא בדיוק לרעה. כאשר מגבירים את העוצמה של הגיהינום, מגיעים לשורש האחד ששם גם הכל טוב כי הסוף של הרע הוא טוב, וסוף הטוב הוא רע, ובכלל ... האחדות של הטוב והרע, וכל הדברים הכי טובים בעולם הם בכלל בשביל שיהיה לך רע, הכי רע בעולם, אבל זה יוביל אותך למקום שהטוב והרע הם ישות אחת ואז אתה תבין באמת, האם הכל לטובה. ...
הכל לטובה עושה רע, מה רע בכך שהכל לטובה? למה לא לומר שהכל לטובה? האם המציאות רעה או טובה? האם הכל לטובה? למה קורים דברים רעים? איך להתמודד עם דברים רעים? מה שלא הורג מחשל? איך לא להרגיש רע? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, להרגיש טוב
הכל לטובה עושה רע, מה רע בכך שהכל לטובה? למה לא לומר שהכל לטובה? האם המציאות רעה או טובה? האם הכל לטובה? למה קורים דברים רעים? איך להתמודד עם דברים רעים? מה שלא הורג מחשל? איך לא להרגיש רע? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, להרגיש טוב
הכל לטובה עושה רע, מה רע בכך שהכל לטובה? למה לא לומר שהכל לטובה? האם המציאות רעה או טובה? האם הכל לטובה? למה קורים דברים רעים? איך להתמודד עם דברים רעים? מה שלא הורג מחשל? איך לא להרגיש רע? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, להרגיש טוב מה רע במחשבה שהכל לטובה? הרבה אנשים מאמצים את המחשבה שהכל לטובה מתוך כוונה להרגיש טוב יותר עם עצמם, בעיקר כשקורים דברים רעים או לא נעימים בחיים. אליעד כהן מסביר שהתפיסה הזאת, שנועדה כביכול לסייע לאדם להתמודד, בפועל עלולה לגרום לו יותר נזק מאשר תועלת. אליעד מתאר מצב שבו אדם חווה אירוע רע, ומיד אומר לעצמו משפטים כמו הכל לטובה, מה שלא הורג מחשל, או מהלימון נעשה לימונדה. המשפטים האלה אמורים להרגיע אותו ולעזור לו לא להרגיש רע. אלא שלפי אליעד, בדיוק אותה מחשבה שמטרתה לעזור יכולה דווקא ליצור נזק נפשי משמעותי יותר. איך מחשבה חיובית יכולה דווקא להזיק? אליעד מסביר שכאשר אדם אומר לעצמו שהכל לטובה, הוא למעשה שותל בראשו את ההנחה שחייב להיות לו טוב, או במילים אחרות: שאסור שיהיה רע. ככל שאדם משכנע את עצמו שהכל חייב להסתיים לטובה, הוא למעשה מגדיל את התלות ... טוב או רע. כל מה שקורה בעולם הוא פשוט אירוע. האדם עצמו מחליט האם האירוע הוא טוב או רע בהתאם לרצונותיו ולתפיסותיו. כאשר האדם אומר לעצמו שהכל לטובה, הוא מתעקש לנסות להתאים את המציאות לרצונות שלו במקום לקבל את המציאות כפי שהיא. אליעד מדגיש שאם האדם יקבל את האפשרות שגם דברים רעים יכולים להתרחש, ושהוא יכול ... אותם לטובה, הוא ייפגע פחות. זאת משום שהוא לא יפתח תלות בציפייה לתוצאה חיובית, ולכן גם לא יתאכזב אם היא לא תגיע. מה עדיף לחשוב במקום הכל לטובה? אליעד מציע חלופה למחשבה שהכל לטובה: במקום לנסות לשכנע את עצמך שהרע הוא בעצם טוב, עדיף לשאול שאלות כמו מי אמר שזה רע?, מי אמר שזה טוב? או אפילו מה זה משנה?. לפי אליעד, שאלות אלה מקרבות את האדם ... תתאים בדיוק לרצונותיו. מה באמת צריך לעשות כשהמציאות קשה? אליעד כהן מסביר שהדבר הנכון לעשות כאשר המציאות קשה הוא לא להיאחז באמירה הכל לטובה, אלא להכיר בכך שהמציאות מורכבת, שיש דברים רעים ודברים טובים, ושבסופו של דבר כל ניסיון להפוך רע לטוב רק מחזק את תחושת התלות באירועים החיצוניים. לכן, במקום ... כדאי לאפשר לעצמך לקבל את הדברים כפי שהם, בלי לנסות לתקן או לשנות אותם בכוח. הגישה הזאת מפחיתה באופן משמעותי את תחושת האכזבה והסבל. האם הכל לטובה? איך להתמודד עם דברים רעים? האם חשיבה חיובית תמיד מועילה? מה רע באמונה שהכל לטובה? איך לא להיפגע מציפיות? מהי הדרך הנכונה להתמודד עם משבר? ...
איך למצוא את הטוב שיש בכל דבר? איך לראות את הטוב שיש בכל דבר? האם הכל לטובה? האם הכל לרעה? איך לחשוב חיובי? איך למצוא מה טוב? איך להסתכל על חצי הכוס המלאה? איך לאהוב את מה שיש? איך לרצות את מה שיש? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית
איך למצוא את הטוב שיש בכל דבר? איך לראות את הטוב שיש בכל דבר? האם הכל לטובה? האם הכל לרעה? איך לחשוב חיובי? איך למצוא מה טוב? איך להסתכל על חצי הכוס המלאה? איך לאהוב את מה שיש? איך לרצות את מה שיש? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית
... למצוא את הטוב שיש בכל דבר? איך לראות את הטוב שיש בכל דבר? האם הכל לטובה? האם הכל לרעה? איך לחשוב חיובי? איך למצוא מה טוב? איך להסתכל על חצי הכוס המלאה? איך לאהוב את מה שיש? איך לרצות את מה ... יותר עם קשיים ומצבים לא נעימים. איך חשיבה חיובית קשורה לרעיונות כמו הכל לטובה או הכל לרעה? הכל לטובה הוא ביטוי של בחירה לראות את הצד הטוב בכל סיטואציה, והכל לרעה מייצג את הבחירה ההפוכה. בפועל, אליעד מסביר שכל אירוע הוא ... מצב מסוים כטוב או רע תלויה בגישה האישית של כל אדם. הבחירה לחשוב הכל לטובה היא בחירה מודעת שעוזרת להתמודד עם סבל וליצור תחושה של משמעות ותקווה. איך ליישם את החיפוש אחר הטוב בפועל? אליעד נותן ... עם מצבים קשים מתוך נקודת מבט מעצימה. איך קשורה חשיבה חיובית לרעיון שהכל לטובה או הכל לרעה? האמירה הכל לטובה מבטאת את השאיפה למצוא נקודות אור בכל מצב, בעוד הכל לרעה מייצגת את ההיפך. בפועל, כל דבר בעולם יכול להתפרש בשני הכיוונים. לכן, הכל לטובה היא בחירה בגישה חיובית, שהמטרה שלה לעזור לאדם להתמודד טוב יותר, גם כאשר המצב נראה רע. מדוע בכל זאת ממשיכים לחפש את ...
סיבתיות רעה, סיבתיות טובה, סיבה טובה ותוצאה רעה, סיבה רעה ותוצאה טובה, הכל לטובה, הכל לרעה, איך טוב הופך לרע? איך רע הופך לטוב? השפעת התוצאה על הסיבה, השפעת הסיבה על התוצאה, פירוש ועובדה, טוב ורע, האם זה טוב או רע?
... רעה, סיבתיות טובה, סיבה טובה ותוצאה רעה, סיבה רעה ותוצאה טובה, הכל לטובה, הכל לרעה, איך טוב הופך לרע? איך רע הופך לטוב? השפעת התוצאה על הסיבה, השפעת הסיבה על התוצאה, פירוש ועובדה, טוב ורע, האם ... האירוע, כולל החלק השלילי, הוא טוב. במצב כזה האדם יכול להגיע למסקנה הכל לטובה, כלומר, האירוע השלילי הופך בעצמו לטוב, פשוט בגלל שהתוצאה הסופית חיובית. מצד שני, יכול להיווצר מצב הפוך שבו הסיבה ... עמוק על האופן שבו הוא מפרש את המציאות כטובה או רעה. מה משמעות הביטוי הכל לטובה על פי אליעד כהן? אליעד מבהיר כי הביטוי הכל לטובה הוא למעשה ביטוי לפרשנות אישית שהאדם מעניק לאירועים. האדם נתקל באירוע שלילי, אך התוצאה הסופית של האירוע היא חיובית, ולכן ... שונות מדגישה את המורכבות ואת הסובייקטיביות של המושגים טוב ורע. האם הכל לטובה או לרעה? איך דבר טוב הופך לרע? מה ההבדל בין סיבה לתוצאה? האם התוצאה קובעת אם הסיבה טובה? איך המוח מפרש אירועים שליליים וחיוביים? מה המשמעות של הכל לטובה? כיצד סיבתיות משפיעה על פרשנות המציאות? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך למכור מוצר עם חסרונות? חיסרון בשביל יתרון, למי להצביע בבחירות? הכל לטובה, סודות השכנוע של ביבי נתניהו, איך אנשים מרמים? התנגדויות מכירה, להפוך חיסרון ליתרון, איך לטפל בהתנגדות לקוח?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: הכל לטובה, איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? כעס ועצבים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הכל לטובה, איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לעשות יותר כסף? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך להיגמל מהימורים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לקבל החלטות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם גירושין? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם באמת הכל לטובה? למה לא להתאבד? למה יש רע בעולם? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מי ברא את אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש בחירה חופשית? האם יש אמת מוחלטת? בשביל מה לחיות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם המציאות היא טובה או רעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? למה העולם קיים? האם אפשר לדעת הכל? מה המשמעות של החיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש משמעות לחיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לנוער, אימון אישי ועסקי, מטפל התנהגותי קוגניטיבי בנושאי הכל לטובה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2656 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 13:18:55 - wesi1