אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הולך להפסיד ✔ניהול משא ומתן, איך לא לקבל לא? איך לדחות את רוע הגזירה? מה לעשות כשאתה הולך לקבל סירוב? מה לעשות כשאתה הולך לשמוע לא? מה לעשות כשאתה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
8:19ניהול משא ומתן, איך לא לקבל לא? איך לדחות את רוע הגזירה? מה לעשות כשאתה הולך לקבל סירוב? מה לעשות כשאתה הולך לשמוע לא? מה לעשות כשאתה הולך לקבל תשובה שלילית? מה לעשות כשאתה הולך להפסיד? NLP
מה לעשות כשמרגישים שתשובה שלילית עומדת להגיע בניהול משא ומתן?

כאשר מנהלים משא ומתן, בין אם מדובר בבקשה להעלאה בשכר, דיון על תנאי העסקה או כל מצב אחר שבו רוצים לשכנע אדם אחר לקבל החלטה לטובתנו, לפעמים מגיע רגע שבו ברור שהתשובה שנקבל עומדת להיות שלילית. למשל, אם מישהי מבקשת מהבוסית שלה העלאה בשכר, ותוך כדי השיחה היא מתחילה להבין שהבוסית עומדת להגיד: "אין העלאה, ואם לא מתאים לך - את יכולה להתפטר", מה ניתן לעשות במצב זה? כיצד ניתן למנוע או לפחות לדחות את התשובה השלילית הזו?

האם עדיף לסגת או לוותר על הבקשה אם התשובה השלילית כבר באוויר?

אחת האפשרויות של אנשים היא לומר: "אם את לא רוצה לתת לי העלאה, פשוט תפטרי אותי", או "בואי נשאיר את המצב כמו שהוא". אבל הבעיה בגישה הזאת היא שהיא למעשה מקבעת את המצב השלילי ומונעת אפשרות לשיפור עתידי. אם האדם כבר קיבל את התשובה השלילית, הוא איבד את ההזדמנות להשיג את המטרה שלו, ובכך למעשה ויתר על האינטרסים שלו.

איך אפשר לדחות את התשובה השלילית כדי להרוויח זמן לחשיבה מחדש?

האפשרות המומלצת, כפי שמסביר אליעד כהן, היא לדחות את מתן התשובה. לדוגמה, אם מישהו עומד לקבל תשובה שלילית באופן מיידי, הוא יכול לומר לצד השני: "אני מבקש לא לקבל תשובה עכשיו, אשמח שתחשבו על הנושא עוד כמה ימים, ונדבר שוב לאחר מכן". בצורה זו האדם מרוויח זמן נוסף שבמהלכו הוא יכול:
  • להעלות טיעונים חדשים שלא חשב עליהם בזמן השיחה הראשונית.
  • למצוא דרכים נוספות להציג את הערך שלו או את היתרונות שהוא מציע לארגון.
  • לגייס תמיכה של גורם שלישי או המלצה שיכולה להשפיע על ההחלטה.
  • לאפשר לצד השני זמן להירגע ולחשוב בצורה פחות לחוצה, מה שעשוי להוביל להחלטה חיובית יותר בהמשך.
האם דחיית תשובה שלילית מועילה גם במצבים דרמטיים במיוחד?

אליעד כהן מציג דוגמה דרמטית, כמו מצב שבו אדם עומד מול שופט שעומד לגזור עליו גזר דין מוות. במצב כזה, אותו אדם יכול לבקש מהשופט: "תן לי עוד כמה ימים לפני שאתה מחליט". אמנם זהו מקרה קיצוני, אבל העיקרון זהה - המטרה היא להשיג זמן נוסף שבמהלכו אולי יצליח לשכנע או למצוא פתרונות חדשים שימנעו את התוצאה השלילית.

מה הסיכונים האפשריים בדחיית התשובה?

חשוב להדגיש שיש סיכון מסוים בדחיית התשובה. לדוגמה, ייתכן שלאחר הזמן הנוסף שהתקבל, המצב יהיה אפילו גרוע יותר: לא רק שלא יתקבל מה שרוצים, אלא שיגיע מצב גרוע יותר, כמו פיטורין במקום העלאת שכר. עם זאת, לפי אליעד כהן, אם כבר ברור שעכשיו עומדת להגיע תשובה שלילית חד - משמעית, אז בעצם אין מה להפסיד - כיוון שאת ה"לא" כבר כמעט בוודאות יש. לכן, הדחייה היא הזדמנות לשפר את המצב, כאשר אין הרבה מה להפסיד.

כיצד דחיית התשובה יכולה להגדיל את הסיכוי לקבל את מה שרוצים?

אליעד מדגיש שכאשר מקבלים זמן נוסף, נפתחות הזדמנויות חדשות. אפשר לנצל את הימים הנוספים כדי:
  • לחדד ולשפר את הצגת הבקשה בצורה משכנעת יותר.
  • להציג הוכחות נוספות ונתונים חדשים הממחישים את החשיבות והצורך של הבקשה.
  • לנהל שיחות בלתי פורמאליות שיכולות לשנות את דעתו של הצד השני.
  • להשתמש בטכניקות של NLP או שיטות שכנוע מתקדמות אחרות שיכולות לשפר את סיכויי ההצלחה.
האם כדאי תמיד לדחות את התשובה השלילית?

אליעד מסביר שהאסטרטגיה של דחיית התשובה היא כלי שימושי כאשר אדם כבר קולט שהתשובה השלילית קרובה ואין לו טיעונים נוספים באותו רגע. המטרה העיקרית היא להשאיר את המצב פתוח כמה שיותר זמן כדי לאפשר שינויים פוטנציאליים. זה לא מבטיח הצלחה ודאית, אך בפירוש נותן מרחב נוסף לפעולה ומגדיל את הסיכויים לתוצאה חיובית.

מה לעשות אם דחיית התשובה עלולה להחמיר את המצב?

אליעד מדגיש שבמקרה שבו ברור לחלוטין שהדחייה תוביל לתוצאה גרועה יותר, יש לבחון בזהירות את המהלך. אך לרוב, כאשר התשובה השלילית כבר כמעט ודאית, בדרך כלל לא יהיה נזק משמעותי בניסיון לדחות אותה, כי האלטרנטיבה היא לקבל "לא" מיידי וסופי.

מה המסר העיקרי של אליעד כהן על ניהול משא ומתן ואיך לא לקבל לא?

המסר המרכזי של אליעד כהן הוא שכדי לא לקבל "לא", במיוחד כשהתשובה השלילית כבר ברורה ומיידית, כדאי מאוד לנסות לדחות אותה. בקשת דחייה יוצרת הזדמנות נוספת לשנות את דעתו של הצד השני, לשפר את עמדתך, ולהביא לתוצאה טובה יותר. לא תמיד אפשר למנוע לחלוטין תשובה שלילית, אך הדחייה היא כלי משמעותי בניהול משא ומתן המגדיל את הסיכויים לשפר את התוצאה.
מה עושים כשמרגישים שעומדים לקבל תשובה שלילית במהלך ניהול משא ומתן?

במהלך ניהול משא ומתן על העלאה בשכר, או בכל סיטואציה דומה של שכנוע, עלול להגיע רגע שבו הצד השני עומד להכריז על "גזר הדין" - תשובה שלילית או סירוב מוחלט. לדוגמה, את מבקשת העלאה מהבוסית שלך, ואת מבחינה שהיא עלולה לומר "אין העלאה, ואם לא מתאים לך את יכולה להתפטר". במצב כזה, עולה השאלה מה אפשר לעשות כדי לא לקבל את התשובה השלילית, או לפחות לדחות אותה.

איך נראית הדילמה בניהול משא ומתן על העלאה בשכר?

הדילמה עולה כשאת מזהה שבפעם הבאה שהבוסית תדבר, היא תגיד "לא" לדרישתך. נראה שאין יותר מה לומר, ושכל טיעון כבר מוצג. הדילמה הופכת לחוצה במיוחד אם את רואה שאולי לא רק שלא תקבלי העלאה, אלא גם עשויים לפטר אותך. במילים אחרות, את מבינה שאת רגע לפני קבלת תשובה שלילית סופית, ואין לך עוד טיעון נוסף שישנה מיד את עמדתה.

למה לפעמים אנשים שוקלים לוותר ולסגת מהדרישה?

יש מי שיבחר להגיד: "טוב, אם את לא רוצה לתת לי העלאה, אז תפטרי אותי" או "בסדר, אז בואי נוותר על כל העניין ונישאר במצב כפי שהוא". אך במקרים רבים, ויתור או משיכת הבקשה רק מעבירה את התשובה השלילית "על השולחן" - כי בפועל לא קיבלת את מה שרצית, והמשא ומתן נסגר ללא ההעלאה המבוקשת.

איך לדחות את התשובה השלילית כדי לנסות לשפר את עמדתך?

כאשר את כבר רואה שהתשובה השלילית קרובה, וכבר אין לך רעיונות נוספים לשכנע ברגע זה, אפשרות אחת היא לבקש לדחות את התשובה. במקום לשמוע "לא" חד - משמעי עכשיו, אפשר לומר:

"אני מבקשת שלא תתני לי תשובה מיידית. אודה לך אם תוכלי לחשוב על זה עוד כמה ימים, ונחזור לדבר על הנושא בהמשך."

הרעיון הוא להרוויח זמן נוסף. לעיתים, מרווח הזמן הזה מאפשר:
  • להעלות טיעונים חדשים שלא חשבת עליהם קודם.
  • לגייס גורם נוסף או המלצה שתוכל להשפיע על המחליט / ה.
  • לתת גם לצד השני זמן להירגע, לבחון שוב את הסיטואציה או להתייעץ עם גורמים אחרים.
  • להגדיל את הסיכוי שהאווירה תהיה שונה בעת השיחה הבאה, ובכך לזכות בתגובה חיובית יותר.
איך זה קשור לתרחישי "גזר דין" דרמטיים יותר?

במהלך ההסבר, הובאה דוגמה דרמטית: אם אדם יודע שהשופט עומד להוציא אותו להורג, אולי כדאי לבקש לדחות את מתן גזר הדין, כדי להרוויח זמן ולנסות לשנות את ההחלטה. הרעיון דומה גם בדיון על משא ומתן בנושא שכר - אם את עומדת לקבל את התוצאה הגרועה ביותר (סירוב או אפילו פיטורין), לפעמים הבקשה "תן לי עוד זמן, אל תיתן לי תשובה עכשיו" מייצרת הזדמנות נוספת לשכנע.

מה הסיכון בדחיית התשובה?

תמיד יש חשש שבזמן הנוסף שתקבלי, הצד השני יחליט אפילו על אפשרות גרועה יותר עבורך. לדוגמה, אולי אחרי כמה ימים המעסיק יאמר "לא רק שאין העלאה, אלא שאני שוקל לפטר אותך." למרות זאת, אם מלכתחילה היית בטוחה שכבר עכשיו הולכת להגיע תשובה שלילית, לעיתים אין הרבה מה להפסיד. הגישה של "מה כבר עלול לקרות" יכולה להיות עדיפה על קבלת "לא" ודאי באותו רגע.

איך זה באמת עשוי להגדיל את הסיכוי לקבל תשובה חיובית?

ברגע שאת מצליחה לדחות את תשובת ה"לא", את משאירה לעצמך מרחב פעולה. בימים הנוספים האלו תוכלי:
  • לנסח מחדש את הבקשה כך שתהיה אטרקטיבית יותר לבוסית.
  • להביא דוגמאות נוספות לתרומתך לארגון, או להסביר את הערך המוסף שאת מביאה לתפקיד.
  • לגייס תמיכה ממנהלים אחרים או מעמיתים, כדי להשפיע בעקיפין על ההחלטה.
  • להתמודד עם התנגדויות שהבוסית העלתה, ולהראות לה שלאחר חשיבה נוספת, יש פתרונות לחששותיה.
  • להשתמש בטכניקות NLP, או בכלים של ניהול משא ומתן ושכנוע, כדי לחזק את העמדה שלך.
מה המסר העיקרי לגבי ניהול משא ומתן וכיצד "לא לקבל לא"?

המסר הוא שאם את מזהה שאת רגע לפני תשובה שלילית, תוכלי לבקש לדחות את התשובה, במקום לקבל אותה על המקום. לעיתים, עצם הדחייה יוצר שינוי בהלך הרוח. זה לא מבטיח הצלחה, אך בהחלט יכול להגדיל את הסיכוי לקבלת תוצאה טובה יותר בהמשך.
מה קורה אם אתה מנהל משא ומתן עם מישהו ואתה מנסה לשכנע אותו שנגיד יסכים לתת לך העלאה בשכר, את אומרת לבוסית שלך אני רוצה העלאה בשכר ואת מדברת איתה רוצה העלאה לא רוצה העלאה מדברים ומדברים ואז את מגיעה לשלב שאת קולטת שהיא הולכת להגיד לך "תקשיבי אין העלאה בשכר לא מתאים לך תתפטרי" ונניח שאת לא רוצה את התשובה הזאת מה האפשרויות העומדות לרשותך.

ש: את לא רוצה להעלות לי את המשכורת אז תפטרי אותי.

אליעד: את פה או לא פה מה אמרתי נניח שאת לא רוצה את התשובה הזאת.

ש: לא את התשובה הזאת זאת לא התשובה הזאת.

אליעד: נניח שאת לא רוצה שיגידו לך "לא בא לי לתת לך העלאה במשכורת ואם לא נפטר אותך" את יודעת שהבן אדם את מנהלת איתו משא ומתן, שנייה עכשיו אנחנו מנהלים משא ומתן עם מישהו ואנחנו רוצים שהוא יגיד לנו ככה ולא ככה אוקי אנחנו מתווכחים איתו ככה או ככה מתווכחים יש שלב שאתה קולט שעכשיו הוא הולך לתת את גזר הדין להגיד לך "אדוני לא מוכן וזהו בזה זה נגמר הפרשה" מה האלטרנטיבות העומדות לרשותך שאתה יכול לעשות משהו שיעזור לך תדאג לאינטרס שלך מה האלטרנטיבות.

ש: אפשר לשאול אותו האם יש סיכוי שאני אקבל תשובה.

אליעד: מה אני שאלתי?

ש: מה אתה יכול לעשות על מנת שלא אגיע למצב הזה.

אליעד: לא שאלתי את זה בהנחה שאתה יודע שהמשפט הבא הולך להיות מה שאתה לא רוצה לשמוע אז מה תמשיך לשכנע אותו להגיד אחרת?

ש: לא.

אליעד: כן אז מה?

ש: לשאול אותו שאלה להגיד לו אם אתה הולך להגיד לי עכשיו או שאתה מכוון לזה או שאתה מפטר אותי אז בוא נשאיר את המצב כמו שהוא.

אליעד: בוא נשאיר את המצב כמו שהוא אז זה בעצם אומר שאתה קיבלת אז זה כאילו אמרת אתה אומר תגיד במקומו את מה שהוא הולך להגיד לך, תגיד לו "יודע מה הכל בסדר אל תגיד לי בוא נשאיר את זה איך שזה אל תגיד לי כלום" זה הפתרון אבל זה לא התרחיש הטוב עבורך זאת האלטרנטיבה הכי טובה שלך?

ש: לא אני יכול להגיד אני מוכן להמתין עם הבקשה שלי להזדמנות אחרת למצב טוב יותר.

אליעד: אז מה בעצם שאתה וויתרת על מה שעכשיו אתה רוצה.

ש: כרגע כן.

אליעד: זאת אומרת שבעצם אמרת במקומו עכשיו לא תקבל העלאה נכון?

ש: עכשיו לא.

אליעד: זאת אומרת שאתה אמרת במקומו עכשיו לא, אוקי אתה רוצה שהוא יתן לך העלאה מחר אתה אומר "אני רוצה בסוף החודש שהוא יוסיף לי כסף למשכורת" עד כאן הבנת, הבנת זה מה שאתה רוצה עכשיו אתה מתווכח איתו ומתווכח אתה יודע שהוא הולך להגיד לך "אתה לא הולך לקבל כסף החודש תוספת למשכורת" הוא הולך להגיד לך את זה ואתה לא רוצה שהוא יגיד לך את זה אז מה תגיד לו תגיד לו יודע מה בוא נשאיר את המצב איך שהוא כרגע זה מה שאתה לא רוצה שיקרה.

ש: צריך להגיע למשפט שהוא יתן לי בכל זאת העלאה?

אליעד: לא יודע אם אתה לא רוצה, תקשיב אתה לא רוצה שהוא יגיד לך "אני לא נותן לך העלאה" ואתה רוצה להגדיל את הסיכוי שהוא יתן לך העלאה ואתה יודע שהוא הולך עכשיו להגיד לך "אדוני אין העלאה" מה עושים.

ש: אתה יכול להגיד לו שבזה שאתה לא מתכוון לתת לי העלאה אתה תפסיד הרבה יותר.

אליעד: אין בעיה ואתה יודע שתכף הולך להגיד לך "אדוני אין העלאה" ואתה לא רוצה לקבל את התשובה הזאת מה אתה עושה?

ש: זה מה שאני אומר אני אומר לו.

אליעד: אין בעיה כבר אמרת לו את זה והוא כבר קיבל והוא שמע ואתה כבר מבין שהוא עומד להגיד לך "אין בעיה תתפטר" ואתה לא רוצה שהוא יגיד לך את זה מה אתה עושה, אז התשובה היא פשוטה מה התשובה זה לא שאין תשובה יש תשובה מה התשובה, התשובה היא שאתה תמיד יכול להגיד לו אם אתה קולט שהמשפט הבא הולך להיות משהו שאתה לא רוצה לשמוע ואתה לא מוצא שום דרך למנוע את "מה כבר אני עוד יכול להגיד" אתה יכול להגיד אתה לא צריך לתת לי תשובה עכשיו תן לי תשובה עוד כמה ימים.

ש: אבל זה מה שהוא אמר.

אליעד: הוא לא אמר את זה.

ש: הוא אמר את זה.

אליעד: הוא לא אמר את זה והוא אפילו לא התכוון לומר את זה.

ש: הוא התכוון.

אליעד: הוא לא התכוון לומר את זה ולא רק שהוא לא אמר את זה ולא רק שהוא לא התכוון לומר את זה אלא אם הוא אמר את זה המצב עוד יותר גרוע כי הוא אמר הפוך ממה שאני אמרתי. אתה הבנת מה אני אמרתי רגע מה הייתה התשובה שלי?

ש: לא בטוח שזה ימנע את מה שהוא יגיד לו.

אליעד: לא בטוח אבל אם אתה עכשיו בדו קרב ועכשיו אומרים צריך להוציא אותך להורג ועכשיו אתה מנסה להסביר לשופט לא להוציא אותך להורג ואתה יודע שעכשיו המשפט הבא שלו זה "אוקי גזר דינך מוות" ואתה רוצה להגדיל את הסיכוי שלא תמות אז מה שאתה צריך לעשות להגיד לו "תקשיב אתה לא חייב לתת לי תשובה עכשיו אתה יכול לחשוב על זה" או "אני אשמח לקבל ממך תשובה בעוד כמה ימים אחרי שתחשוב על זה יותר לעומק" ואז בעצם עכשיו יצרת עוד זמן בזמן הזה פתאום יכול לבוא לך רעיון מה להגיד לו הוא יכול לשנות את דעתו כי כבר אין לך מה להפסיד את הלא כבר קיבלת.

זאת אומרת הוא עכשיו הולך להגיד לך "אני רוצה לעשות הפוך על שאתה רוצה" כאילו אם אתה קולט בשלב משא ומתן שאתה הולך לקבל תשובה שאתה לא רוצה לקבל אותה ואין לך מה לעשות אז תבקש לדחות את התשובה אל תבקש לקבל את התשובה עכשיו ואז אתה מגדיל את הסיכוי שאולי בעוד כמה ימים תקבל תשובה אחרת שונה מהתשובה שאתה חושב שאתה הולך לקבל עכשיו שאתה לא רוצה לקבל אותה. הבנת?

ש: הבנתי כן אבל השאלה אם זה באמת מגדיל את הסיכוי.

אליעד: כן עכשיו יש לך זמן זמן חשיבה.

ש: גם אני נותן לו את הזמן הזה אני אומר לו כעת אני מבין שכעת זה לא הולך.

אליעד: לא זה שונה אתה אמרת אין בעיה אני אגיד לו "תקשיב בוא אני מבין שזה לא הולך אני מוותר על מה שאני רוצה דבר איתי בהמשך" אבל לא תמיד זה אפשרי נגיד שהוא אומר לך אני רוצה לפטר אותך אז אתה יכול להגיד לו "טוב תפטר אותי ונדבר בהמשך" אין מה לדבר בהמשך פיטר אותך פיטר אותך לא תמיד זה אפשרי נדבר בהמשך וגם אם אפשרי לא תמיד אתה רוצה את ה - "נדבר בהמשך" לפעמים אתה גם רוצה עכשיו תשובה לא בהמשך.

מה שאני הצעתי זאת הצעה אחרת שאם אתה מתווכח עם מישהו על משהו והוא תכף הולך לתת לך את התשובה שאתה לא רוצה לשמוע יש לך עוד קלף אחד אחרון נגיד לו "תקשיב תחשוב תן לי תשובה עוד יומיים" ואז קיבלת עוד יומיים הארכה ביומיים האלה תחשוב תראה תשלח מישהו לדבר איתו דבר איתו אתה, יש יותר סיכוי שאם יעבור יומיים שהוא יחשוב להגיד לך את מה שאתה רוצה לשמוע מאשר עכשיו לכן עדיף לך להגיד לו דבר איתי עוד יומיים. הבנו את הסיפור?

ש: יכול להיות גם על ידי זה שאתה דוחה מה בעצם אתה דוחה.

אליעד: אתה לא יכול לעשות יותר רע אמרת לו "את מה שאתה רוצה להגיד לי, תקשיב אני לא צריך שתיתן לי תשובה עכשיו בבקשה תיתן לי תשובה עוד יומיים".

ש: הוא יכול להגיד לך אחרי הזמן הזה "לא רק שאני לא אתן לך העלאה במשכורת אני גם מפטר אותך".

אליעד: יכול להיות אבל מה אמרתי בהנחה שאתה כבר רואה שהוא עכשיו הולך לתת לך את התשובה הכי גרועה ועכשיו איזה תרחיש יותר גרוע יכול להיות שבעוד יומיים הוא בכלל יתנקש בך יכול להיות אבל לא דיברנו על זה, אם יש לך סיכוי שאם הוא לא יתן לך תשובה עכשיו אז בעוד יומיים התשובה תהיה יותר גרועה מאשר עכשיו זה נושא שיחה אחר אבל לא דיברתי על זה אמרתי בהנחה שיש לך יש לך עכשיו לדוגמה "אני מפוטר או לא מפוטר" משהו שהוא כן או לא ועכשיו אתה הולך לקבל את הלא אז אתה דוחה את הלא הזה בכמה ימים.
לא רוצה אישה תכלית סיטואציות לשכנע אדם אחר מה לעשות כשאתה הולך לקבל תשובה שלילית לא יכול להגזים שלילית תעדוף אתה מנסה לשכנע nlp איך לא לקבל לא איך לדחות את רוע הגזירה הולך להפסיד הולך לשמוע לא לא לקבל לא לקבל לא לדחות לדחות את רוע הגזירה להפסיד לנהל לקבל לא לקבל סירוב לקבל תשובה לקבל תשובה שלילית לקבל תשובות לשמוע מה לעשות מה לעשות כשאתה מה לעשות כשאתה הולך מה לעשות כשאתה הולך להפסיד מה לעשות כשאתה הולך לקבל סירוב מה לעשות כשאתה הולך לקבל תשובה שלילית מה לעשות כשאתה הולך לשמוע לא מנהל משא ומתן ניהול ניהול משא ומתן נלפ שלילי שליליות שלילית תשובה תשובה שלילית
קונפליקטים פנימיים - ממה הם נובעים? מה לעשות עם קונפליקט פנימי?
...לא שייך שוני קונפליקט. מלחמה = לחקור ולהגיע לשורש של כל אחת מהדעות. להבין על מה כל דעה מבוססת. מדוע כל דעה היא לא ההפך של עצמה?! כאשר מגיעים לשורש של שתי הדעות, נוצר השלום. כי לכל הדעות השונות יש שורש אחד. כל דעה מייצגת חלק של אמת. כשמגיעים לתמונה המלאה, זה מאפשר לראות את ההשתקפות של התמונה המלאה בכל דבר. האפשרות השניה היא אפשרות השלום. אפשרות השלום = לחפש את הגורם המאחד שיש בדעות השונות. השלום = לחפש על מה כולם מסכימים. שלום = לחפש את הדומה. שלום...
חיפוש עצמי - מה לעשות כשהולכים לאיבוד? את מה לחפש? לאיפה לפנות?
...לפחד למצוא את האמת, גם אם היא תגרום לאדם לביטול האגו העצמי שלו. על האדם לנסות למצוא נקודת וודאות כלשהי ולהיאחז בה. בלי נקודת וודאות מוחלטת, אין לאדם על מה לבנות. על האדם להגיע לנקודת וודאות מוחלטת שעליה הוא יכול לבנות משהו. על האדם לחפש את אותה אמת שהיא נכונה מצד עצמה. על האדם לחפש את אותה אמת שאינה תלויה בשום דבר. האמת המוחלטת שאינה תלויה בדבר, היא השורש של המציאות. האמת המוחלטת, היא נקודת הוודאות היחידה שעליה אפשר להישען ולהרגיש טוב באמת. על האדם...
ריכוז / הפרעות קשב וריכוז. מה לעשות כאשר קשה להתרכז?
...שהוא רוצה לחשוב. חוסר ריכוז = האדם לא מצליח לחשוב על מה שהוא רוצה לחשוב. כאשר הרצון של האדם הוא לחשוב על X, והאדם אינו מצליח לחשוב על X = לאדם קשה להתרכז ב X. ממה נובע חוסר ריכוז? תשובה: חוסר ריכוז נובע מכך שבתוך האדם משהו מושך אותו לחשוב על דבר אחר ולא על הנושא הרצוי. חוסר שקט נפשי חוסר רוגע = מחשבות מציקות = חוסר ריכוז. כאשר משהו מציק לאדם בתוכו, הדבר הזה יוצר אצלו חוסר ריכוז מחשבתי. מה עושים? הדרך היחידה להצליח לשלוט במחשבות, היא על ידי זה שחוקרים...
שכל ורגש - מה לעשות כאשר הרגש והשכל לא מסכימים?!
...אחר, הדבר הטוב ביותר לעשות, הוא לחפש את השכל שיש בתוך הרגש. דהיינו, לנסות לחשוב באמצעות השכל, מה חסר לרגש בדעה של השכל. גם לרגש עצמו יש שכל. הרגש אינו טיפש. כאשר השכל והרגש לא מסכימים, הדבר הטוב ביותר לעשות, הוא למצוא שכל חדש שיגרום גם לרגש להסכים איתו. דהיינו, על האדם לנסות להגיע לאיזו תובנה חדשה ושכל חדש, שאיתה גם הרגש יוכל להסכים. ולכן, ברמה המעשית על האדם לחקור את הרגש שלו, ולנסות למצוא את השכל ואת ההיגיון שיש ברגשות שלו. נסה להבין מה השכל של...
שעמום - ממה נובע שעמום? מהי מהותו? ומה לעשות כדי שלעולם לא ישעמם יותר?
...את הסיבה הטובה והתכלית הטובה שבגללה כל רגע קיים, הרי שלעולם לא משעמם לו. הסיבה שמשעמם לאדם היא משום שההנאה שלו נובעת מהצורה החיצונית של המציאות ולא מהמציאות עצמה. פירוש: כאשר ההנאה של האדם נובעת מהאירועים השונים שמתרחשים לאורך הזמן, הרי שיכול להיות מצב שבו האירועים לא יספקו לאדם הנאה. לעומת זאת, כאשר האדם נהנה מהמהות של המציאות, דהיינו, נהנה מהמציאות כפי שהיא, הרי שמצידו של האדם אין תלות רגשית בצורה חיצונית כלשהי של המציאות. ההנאה באה מהמציאות עצמה...
נדודי שינה / קושי להירדם - ממה נובעים נדודי שינה? ומה לעשות כדי להירדם?
...בראש של האדם אינן מאפשרות לתודעה של האדם להירגע ולהירדם. מה עושים? כאן נציג את הפתרון האמיתי. נדודי שינה נובעים ממחשבות שמציקות לאדם. נדודי שינה נובעים מחוסר שקט נפשי של האדם. כדי להצליח להירדם, על האדם להגיע אחת ולתמיד אל השורש של נדודי השינה. השורש של נדודי השינה הוא חוסר שקט נפשי וחוסר רוגע פנימי. מי שרוצה באמת להיות מסוגל להירדם בכל מצב, עליו להגיע לשקט נפשי פנימי. איך לעשות את זה? תשובה: אין מנוס אלא לחקור ולהגיע אל השורש של החוסר שקט הנפשי...
המחשב עובד לאט - מה לעשות כאשר המחשב עובד לאט? ומהי המשמעות הרוחנית?
... בזיכרון של המחשב ושגורמות למחשב לעבוד לאט, שהאדם בכלל לא מודע לכך שהתוכנות האלו פועלות, למרות שהן פועלות. ויש לדוגמה את מנהל היישומים של המחשב, שיש בו רשימה של עשרות רבות של תוכניות שירות (services) שהן כולן נטענות ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על ניהול משא ומתן, איך לא לקבל לא? איך לדחות את רוע הגזירה? מה לעשות כשאתה הולך לקבל סירוב? מה לעשות כשאתה הולך לשמוע לא? מה לעשות כשאתה הולך לקבל תשובה שלילית? מה לעשות כשאתה הולך להפסיד? NLP
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הולך להפסיד, איך להשיג ביטחון עצמי? איך לעשות יותר כסף? איך למצוא זוגיות? איך לחנך ילדים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בראיון עבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשתול מחשבות? איך לקבל החלטות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להאמין בעצמך? איך להיגמל מהימורים? איך לפרש חלומות? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להעריך את עצמך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: הולך להפסיד, איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? דיכאון? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: בשביל מה לחיות? האם לדומם יש תודעה? למה לא להתאבד? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם אפשר לדעת הכל? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? האם באמת הכל לטובה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש אמת מוחלטת? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש בחירה חופשית? איך להיות מאושר? איך להנות בחיים? האם יש או אין אלוהים? מהי תכלית ומשמעות החיים? מי ברא את אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה העולם קיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ פילוסופי, מאמן אישי לנוער, פסיכותרפיה הוליסטית בנושא הולך להפסיד - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2656 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 08:40:11 - wesi1