אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה האשמה עצמית ✔איך להאשים מישהו בלי שהוא יפגע? איך לגרום למישהו לקחת אחריות? איך לגרום למישהו להאשים את עצמו? איך לגרום למישהו לא להתגונן? איך להעביר...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
3:40איך להאשים מישהו בלי שהוא יפגע? איך לגרום למישהו לקחת אחריות? איך לגרום למישהו להאשים את עצמו? איך לגרום למישהו לא להתגונן? איך להעביר ביקורת בצורה נכונה? איך לקחת אחריות בהעברת ביקורת? איך לא לגרום למישהו לתקוף אותך?
איך להאשים מישהו בלי שהוא ייפגע?

כאשר מנסים להעביר ביקורת או להאשים מישהו במשהו, רוב האנשים נוטים להגן על עצמם ולהחזיר האשמות נגדיות. לדוגמה, אם תגיד למישהו: "אתה פגעת בי" או "אתה אשם", רוב הסיכויים שתגובתו תהיה התגוננות ואף יטען שאתה אשם ולא הוא. לכן, כדי להאשים אדם אחר באופן שיגרום לו לקחת אחריות ולא להיפגע, יש להשתמש בדרך עקיפה ועדינה יותר, שמונעת את הצורך שלו להתגונן.

מהי הדרך הנכונה להעביר ביקורת בלי לעורר התנגדות?

הדרך שאליעד כהן מציע להעברת ביקורת, מבלי לעורר התנגדות, היא לשנות את צורת הניסוח כך שהאחריות על התחושות השליליות תהיה על הדובר ולא על הצד השני. במקום להגיד "אתה פגעת בי" או "אתה מדבר בצורה לא יפה", כדאי להגיד "אני נפגעתי ממך" או "לא נעים לי הצורה שבה דיברת אליי". כך, האחריות עוברת מהצד השני אליך, ואתה לא מאשים אותו ישירות, אלא מתאר כיצד אתה מרגיש בעקבות התנהגותו.

מדוע עדיף לומר "אני נפגעתי" ולא "אתה פגעת בי"?

כאשר אתה אומר "אני נפגעתי ממך", אתה מציג את הבעיה כתחושה שלך ולא כהאשמה. זה גורם לאדם שמולך להרגיש פחות מותקף, מה שמפחית את הצורך שלו להתגונן. כאשר אדם לא מרגיש מותקף, הסיכוי שהוא יקשיב, יבין ויקח אחריות על ההתנהגות שלו עולה משמעותית.

לדוגמה, אם אדם דיבר אליך בצורה שפגעה בך, במקום לומר לו "למה אתה מדבר אליי ככה? זה מעליב!", תוכל לומר: "תקשיב, אני יודע שלא התכוונת לפגוע, אבל האופן שבו דיברת גרם לי להרגיש לא בנוח. אולי תוכל לנסות לדבר אליי אחרת?". דרך זו מעוררת אמפתיה ומגבירה את הסיכוי שהאדם השני יבין את הטעות ויתנצל.

למה חשוב לקחת אחריות אישית כשמעבירים ביקורת?

אליעד מדגיש שאם אתה מעוניין שהאדם השני ייקח אחריות, אתה חייב קודם כל לקחת אחריות על הרגשות שלך. כאשר אתה אומר משפטים כמו "אני כועס ממה שעשית", במקום לומר "אתה מכעיס אותי", אתה בעצם מראה לאדם השני שאתה מודע לכך שהתגובה שלך היא באחריותך, מה שמפחית את התגובה ההגנתית שלו.

אם תגיד "אתה מעצבן אותי", האדם השני עלול להחזיר לך את ההאשמה ולומר "לא, אתה זה שמעצבנים אותו". לעומת זאת, אם תגיד "אני מתעצבן ממה שעשית", אתה מפנה את תשומת הלב אל התחושות שלך, מה שגורם לצד השני להיות יותר פתוח להקשבה ולהבנה של התנהגותו.

איך אפשר להעביר מסר בלי לעורר תחושת אשמה אצל האדם השני?

דרך נוספת שאליעד מציע היא להוסיף אמפתיה והנחות חיוביות לגבי כוונת האדם האחר. למשל, לומר משפטים כמו: "אני יודעת שלא התכוונת לפגוע", או "ברור לי שלא עשית את זה בכוונה, אני פשוט רגישה מאוד". הגישה הזו מעבירה מסר שאינך מאשים אותו בכוונת זדון, אלא מבהיר את התחושות שלך באופן אישי ורגיש. כך, האדם השני נוטה להיות פחות תוקפני ויותר פתוח לשנות את התנהגותו בעתיד.

מדוע מחמאה לפני ביקורת לא תמיד עובדת?

אנשים רבים חושבים שאם יחמיאו למישהו לפני שיעבירו ביקורת, זה ירכך את התגובה שלו. אליעד מסביר שזו לא בהכרח שיטה יעילה, כי ברגע שתעביר ביקורת בצורה ישירה ("אתה לא בסדר"), גם אם קודם החמאת לו, הוא עדיין יתנגד ויתגונן. לכן הדרך האמיתית למנוע התגוננות היא לשנות את הצורה שבה אתה מציג את הדברים, ולהשתמש במונחים של רגשות אישיים ושל אחריות אישית, כפי שהודגם.

מה לעשות אם אתה רוצה שמישהו ייקח אחריות על הטעות שלו?

אם אתה רוצה שאדם ייקח אחריות, עליך להתמקד בכך שאתה מציג את המצב כמשהו שמשפיע עליך באופן אישי, ולא להציג זאת כהאשמה. במקום להגיד "אתה תמיד שוכח דברים!", תגיד: "זה מפריע לי כשדברים נשכחים, האם אתה חושב שאפשר לעשות משהו לגבי זה?". כך אתה מציע לצד השני דרך פעולה קונקרטית והוא נוטה לקחת אחריות ולמצוא פתרונות במקום להתגונן ולהאשים אותך בחזרה.

סיכום מרכזי של הרעיון: איך להעביר ביקורת נכון?

בשורה התחתונה, לפי אליעד כהן, המפתח להעברת ביקורת באופן שלא יגרום לצד השני להתגונן, הוא תמיד לקחת אחריות אישית על התחושות והרגשות שלך, ולהימנע מהאשמות ישירות. כשאתה לוקח אחריות ומבהיר לצד השני שאתה מבין שלא הייתה לו כוונה רעה, אתה פותח את הדלת לשיח פתוח ומכבד, ומגדיל משמעותית את הסיכוי לכך שהוא ייקח אחריות וישנה את התנהגותו.
עכשיו אם אתה רוצה להאשים מישהו במשהו ואתה תגיד לו שהוא אשם שהוא לא בסדר רוב הסיכויים שמה הוא יגיד לך.

ש: אתה אשם.

אליעד: לא נכון אתה אשם בסדר יפה, עכשיו בהנחה שאתה רוצה להאשים מישהו במשהו ואתה רוצה להגדיל את הסיכוי שהוא יקח אחריות או שיקשיב למה שאמרת מה איך עושים את זה אתה רוצה להאשים אותו.

ש: מחמיאים לו.

אליעד: לא יעזור תחמיא לו ברגע שזה הוא ירד עליך בחזרה, בקיצור אם רוצים להאשים מישהו במשהו ורוצים שהוא יקח אחריות על מה שאתה מעיר לו מה הדרך לעשות את זה אז אני אתן לכם עצה נגיד שמישהו דיבר אלייך בצורה ש...?

ש: לא נעימה לי.

אליעד: יפה בצורה שלא נעימה לך ואת רוצה להגיד לו דיברת אלי בצורה?

ש: שלא נעימה לי.

אליעד: יפה ואנחנו רוצים להגדיל את הסיכוי שהוא יגיד לך אני מתנצל יפה אז מה השיטה השיטה היא כזאת אם אתה תדבר עם הבן אדם השני כמו שהיא דיברה יש סיכוי גבוה שיגידו לך שמתנצלים.

ש: שאתה אשם.

אליעד: לא נכון שמתנצלים למה כי היא אמרה הוא דיבר אלי בצורה שלא נעימה לי היא לא אמרה הוא דיבר בצורה לא יפה אם אתה תגיד למישהו אתה פגעת בי רוב הסיכויים שהוא יגיד לך לא נכון אם אתה תגיד לו תקשיב אני נפגעתי ממך יש יותר סיכוי שהוא יגיד לך אני מתנצל כי אתה לא מאשים אותו אתה אומר אני נפגעתי ממך יש "אתה מדבר בצורה לא יפה" ויש "אתה מדבר בצורה שלא נעימה לי לא מאשים אותך אתה לא אשם בכלום אני לי לא נעים הצורה הזאת" יש יותר סיכוי שמישהו יגיד לך כן אתה צודק אם אתה תיקח אחריות על עצמך אם אתה תאשים את עצמך בזה שרע לך יש יותר סיכוי שהשני ישתתף איתך אבל אם אתה תזרוק את זה על ההוא פגע בי "אתה פוגע בי אתה מעצבן אותי אתה מכעיס אותי" רוב הסיכויים שזה יהיה ההפך בכלל "את מאשימה אותי את רודפת אותי" סיפורים.

אבל זה יהיה "תקשיב אני יודעת שלא הייתה לך כוונה לפגוע אני מניחה שלא הייתה לך כוונה לפגוע אני יודעת שלא התכוונת לפגוע אני יודעת שאני רגישה רגישות יתר לא משנה מה אני לי כרגע הפריע איך שהתנסחת מה אתה מציע לעשות מה אתה חושב מה אתה אומר יש אפשרות שתשתדל לדבר אחרת" יכול להיות סיכוי הרבה יותר גבוה שיגידו לך כן, זאת אומרת שאתה צריך לקחת אחריות על זה שהרגשת רע במקום "אתה הכעסת אותי אני כעסתי על מה שעשית" במקום "פגעת בי אני נפגעתי ממה שאמרת" במקום "למה אתה כזה מעצבן אני מתעצבן ממה שאת עושה" קח אחריות אם תזרוק את זה על מישהו אחר יזרקו את זה עליך בחזרה. הבנו?

ש: כשאתה אומר אני מתעצבן ממה שאת עושה.

אליעד: לא משנה הפואנטה פה לא מה שאת עושה "אני את יודעת מה שאת עושה מעצבן אותי אני מתעצבן ממה שאת עושה לא את מעצבנת אותי אני מתעצבן מזה אני נפגע מזה אני מרגיש פגוע לא אתה פוגע בי", "אתה פוגע בי" מה פוגע בך אולי אתה פוגע בי בכלל "אני נפגעתי מזה לי זה מפריע".
איך לשכנע מישהו לא לגרום למישהו להרגיש פחות לא לכעוס על עצמי לקחת אחריות על הרגשות שלך טעויות מרגיש פגוע לא להאשים את עצמי להעביר ביקורת בצורה נכונה כוונת זדון לפגוע אחריות אחריות אישית אחריות בהעברת ביקורת איך לא לגרום איך לא לגרום למישהו איך לגרום איך לגרום לה איך לגרום לו איך לגרום לו לקחת איך לגרום למישהו איך לגרום למישהו לא איך לגרום למישהו להאשים את עצמו איך לגרום למישהו לקחת אחריות איך לגרום למישהי איך להאשים מישהו איך להאשים מישהו בלי שהוא יפגע איך להעביר איך להעביר ביקורת איך להעביר ביקורת בצורה נכונה איך לקחת איך לקחת אחריות איך לשכנע מישהו אני לא אוהב את עצמי אני לא אוהבת את עצמי אני שונא את עצמי אני שונאת את עצמי אשם אשמה ביקורת ביקורת בצורה נכונה ביקורתיות האשמה עצמית הלקאה עצמית הסרת אחריות העברת ביקורת התגוננות כעס עצמי לא אוהב את עצמי לא אוהבת את עצמי לא לגרום לא לגרום למישהו לא לגרום למישהו לתקוף אותך לא להאשים את עצמי לא להאשים את עצמך לא להתגונן לא לכעוס על עצמי לא לכעוס על עצמך לא לפגוע בה לא לפגוע בו לא לפגוע במישהו לא לפגוע במישהי לא לשנוא את עצמי לא לשנוא את עצמך לגרום לגרום לאישה לגרום לבחור לגרום לבחורה לגרום לגבר לגרום לה לגרום לו לגרום למישהו לגרום למישהו לא להתגונן לגרום למישהו להאשים את עצמו לגרום למישהו לקחת אחריות לגרום למישהו לתקוף אותך לגרום למישהי להאשים להאשים את עצמו להאשים את עצמי להאשים את עצמך להאשים מישהו להאשים מישהו בלי שהוא יפגע להלקות את עצמי להלקות את עצמך להסיר אחריות להעביר להעביר ביקורת להעביר ביקורת בצורה נכונה להתגונן לכעוס על עצמי לכעוס על עצמך לקחת לקחת אחריות לקחת אחריות בהעברת ביקורת לקיחת אחריות לשכנע מישהו לשכנע מישהו לא לשנוא את עצמי לשנוא את עצמך שונא את עצמי שונאת את עצמי שנאה עצמית
האשמה עצמית לא הגיונית, למה אני מאשים את עצמי בלי היגיון? למה אני חושב שאני אשם בלי סיבה? איך נוצרת האשמה עצמית שקרית? לקיחת אחריות שקרית, למה זה מגיע לי? למה זה קורה לי? מחלת הסרטן, פחד מיסטי, אמונות תפלות, איך לא להאשים את עצמי?
האשמה עצמית לא הגיונית, למה אני מאשים את עצמי בלי היגיון? למה אני חושב שאני אשם בלי סיבה? איך נוצרת האשמה עצמית שקרית? לקיחת אחריות שקרית, למה זה מגיע לי? למה זה קורה לי? מחלת הסרטן, פחד מיסטי, אמונות תפלות, איך לא להאשים את עצמי?
האשמה עצמית לא הגיונית, למה אני מאשים את עצמי בלי היגיון? למה אני חושב שאני אשם בלי סיבה? איך נוצרת האשמה עצמית שקרית? לקיחת אחריות שקרית, למה זה מגיע לי? למה זה קורה לי? מחלת הסרטן, פחד מיסטי, אמונות תפלות, איך לא להאשים את עצמי? למה אנשים מאשימים את עצמם בדברים לא הגיוניים? הסיבה שבני אדם מאשימים את עצמם בצורה לא הגיונית, לדוגמה בכך שחלו במחלה קשה כמו סרטן בגלל שלבשו כובע אדום או בגלל שלא ניקו את הבית, נובעת ממנגנון פסיכולוגי שנועד לייצר אצלם תחושת שליטה מדומה על המציאות. לדוגמה, אדם שחולה בסרטן ומאשים את עצמו כי עישן סיגריות, זו האשמה הגיונית כיוון שקיים קשר מוכח בין עישון למחלה. לעומת זאת, אדם שחלה בסרטן וטוען שהמחלה נגרמה כי אכל תפוח או כי לא ... אף שאינן הגיוניות כלל. מה קורה כאשר האמונה השקרית מתנפצת? כאשר האדם שחי לפי האמונות השקריות הללו בכל זאת חולה במחלה כמו סרטן, הוא מתחיל להאשים את עצמו באשמות לא הגיוניות, כגון: חליתי כי לא תרמתי מספיק צדקה. חליתי כי לבשתי את הכובע האדום. חליתי כי לא ניקיתי את הבית. חליתי כי לא קראתי מספיק תהילים. ההאשמה העצמית הלא הגיונית היא תוצר ישיר של האמונות הלא הגיוניות שהאדם טיפח לפני כן. ככל שאדם מאמין יותר בדברים שאין ביניהם קשר אמיתי למחלה, כך הוא ירגיש אשם ... לתרום צדקה או לקרוא תהילים), אף על פי שבפועל אין לזה השפעה מוכחת. זה מעניק תחושת שליטה כוזבת, אך המחיר הוא שכאשר משהו רע בכל זאת קורה, האדם מאשים את עצמו על כך שלא ביצע כראוי את הפעולה המדומה הזאת. כיצד להימנע מהאשמה עצמית לא הגיונית? כדי להימנע מהאשמה עצמית לא הגיונית, על האדם להבין קודם כל שהשליטה שלו במציאות מוגבלת מאוד. אם האדם יודה בפני עצמו שאין לו שליטה מוחלטת על מחלות ואסונות, הוא יפסיק ... ולהיות מודע לכך שלא כל דבר רע שקורה הוא באשמתו. עליו לזכור כי השליטה בחיים היא מוגבלת, והמציאות אינה תמיד תוצאה של המעשים שלו. איך להפסיק להאשים את עצמי? האם אפשר לשלוט במחלות? אמונות תפלות והאשמה עצמית מדוע אנשים ממציאים אמונות שווא? לקיחת אחריות לא הגיונית פחדים לא הגיוניים וסרטן איך להתמודד עם חוסר ודאות? ...
מרגיש לא בסדר, אף פעם לא מרוצה, האשמה עצמית, מרגיש שאני לא בסדר, ביקורת עצמית, מרגיש לא מספיק טוב, מרגיש לא טוב מספיק, חוסר אהבה עצמית, חוסר ערך עצמי, שנאה עצמית, ocd, פרפקציוניזם
מרגיש לא בסדר, אף פעם לא מרוצה, האשמה עצמית, מרגיש שאני לא בסדר, ביקורת עצמית, מרגיש לא מספיק טוב, מרגיש לא טוב מספיק, חוסר אהבה עצמית, חוסר ערך עצמי, שנאה עצמית, ocd, פרפקציוניזם
... לא בסדר, אף פעם לא מרוצה, האשמה עצמית, מרגיש שאני לא בסדר, ביקורת עצמית, מרגיש לא מספיק טוב, מרגיש לא טוב מספיק, חוסר אהבה עצמית, חוסר ערך עצמי, שנאה עצמית, ocd, פרפקציוניזם מהם הגורמים שיכולים לגרום לאדם להרגיש שהוא לא בסדר? ההרצאה מתמקדת במצב שבו אדם מרגיש ... שמוביל לתחושת חוסר ערך עצמי ושנאה עצמית. השוואה כזו יכולה להיות גם ביחס לכלל החברה או לסטנדרטים מוסריים מאוד נוקשים. הפחד לא להיות טוב מספיק: ... תוצאות מושלמות. כיצד משקל האשמה העצמית משפיע על תחושת הערך העצמי של האדם? אליעד מתאר איך תחושת האשמה העצמית משפיעה על האדם, וכיצד זה קשור לאמונה האישית שלו בערך העצמי וביכולת שלו להשתפר. האשמה עצמית לא תמיד משקפת את המציאות: הוא מסביר שלעתים אדם מרגיש שהוא לא בסדר בגלל שהוא מבקר את עצמו באופן אוטומטי, מבלי ... לפעול ולנסות להשתפר, אך כאשר האשמה עצמית הופכת לדפוס קבוע, זה גורם לתחושות של חוסר ערך עצמי. מהו תפקיד הפרפקציוניזם בהרגשת חוסר הערך העצמי? ... כדי להפסיק את הסבב הזה של האשמה עצמית. מחשבות אוטומטיות: אליעד מציין שלעתים אדם נכנס למעגל של חשיבה אוטומטית של אני לא בסדר, מבלי להבין מדוע הוא ... האשמה. איך אדם יכול להפסיק להאשים את עצמו על כל דבר? בתוך ההרצאה, אליעד מציין שמדובר בתהליך של שיפור עצמי שנדרש בו גם שינוי בתפיסה לגבי האשמה עצמית. הקשבה פנימית: יש להתחיל בהבנה של הקולות הפנימיים שמובילים אותנו להאשים את עצמנו בכל דבר קטן. כאשר אדם מבין את המניעים הללו, הוא יכול להתחיל לשאול את עצמו את השאלות הנכונות ולהפסיק להאשים את עצמו על כל פרט קטן. שינוי התפיסה: אליעד מציין שמחויבות עצמית גבוהה מדי יכולה להוביל למקום של אשמה עצמית, ולכן ... חוסר ערך עצמי? איך להפסיק להאשים את עצמנו? מהם הגורמים לפרפקציוניזם? כיצד לשפר את הערך העצמי? ...
האשמה עצמית טובה, מה טוב בלהאשים את עצמך? למה כדאי להאשים את עצמך? לקיחת אחריות, איך לקחת אחריות? שנאה עצמית והאשמה עצמית, אני גורם לדברים לקרות, להסיר אחריות, ווינר או לוזר, איך חושבים אנשים מצליחנים? איך להצליח בגדול?
האשמה עצמית טובה, מה טוב בלהאשים את עצמך? למה כדאי להאשים את עצמך? לקיחת אחריות, איך לקחת אחריות? שנאה עצמית והאשמה עצמית, אני גורם לדברים לקרות, להסיר אחריות, ווינר או לוזר, איך חושבים אנשים מצליחנים? איך להצליח בגדול?
האשמה עצמית טובה, מה טוב בלהאשים את עצמך? למה כדאי להאשים את עצמך? לקיחת אחריות, איך לקחת אחריות? שנאה עצמית והאשמה עצמית, אני גורם לדברים לקרות, להסיר אחריות, ווינר או לוזר, איך חושבים אנשים מצליחנים? איך להצליח בגדול? למה כדאי להאשים את עצמך כשאתה רוצה להצליח בחיים? אליעד כהן מסביר שמי שמעוניין באמת להצליח בחיים צריך להאשים את עצמו באופן כמה שיותר מלא ואמיתי. זה אומר לקחת אחריות מלאה על הדברים הרעים שקורים לך ולחפש ביושר ובכנות איך אתה עצמך גרמת להם. למשל, אם אתה לא מצליח כלכלית, במקום להאשים אחרים כמו את הבוס שלך, את המשפחה, או את הממשלה, עליך להסתכל פנימה ולהבין איך אתה באופן אישי יצרת את המצב הזה. אליעד מדגיש שאין טעם להאשים את עצמך באשמות שווא, אלא רק בדברים שבאמת קרו ובאמת קשורים אליך. למשל, אם נכשלת בבחינה, במקום להאשים את המורה או את החומר, תחשוב איך אתה היית יכול ללמוד טוב יותר, להשקיע יותר, או לפעול אחרת כדי למנוע את הכישלון. מה המשמעות המדויקת של להאשים את עצמך? להאשים את עצמך זה לומר שאתה הסיבה למה שקורה לך. לדוגמה, אם השכן שלך עושה רעש ומפריע לך, במקום להגיד הוא מפריע לי, עליך לחשוב איך אתה אשם בזה. אולי לא פנית אליו בצורה ... לפני שבחרת לגור במקום הזה, או אולי יכולת לנהל את המצב אחרת מלכתחילה. המטרה היא שאתה תיקח אחריות על המצב, ואז יש לך כוח אמיתי לשנות אותו. מדוע חשוב להאשים את עצמך באשמות הגיוניות ואמיתיות בלבד? אליעד מסביר שהאשמות חייבות להיות הגיוניות ואמיתיות, כי רק בדרך זו אתה יכול להבין מה עשית לא בסדר וכיצד להשתפר בפועל. ... שכר הולם, או לא דיברת נכון עם המעסיק. אשמות לא אמיתיות, כמו כל העולם נגדי, לא יקדמו אותך לשום מקום, כי הן לא נותנות לך נקודת שיפור מעשית. מהו היתרון בלהאשים את עצמך גם בדברים לא הגיוניים? אליעד כהן מבהיר שיש יתרון מסוים אפילו בלהאשים את עצמך בדברים לא הגיוניים לחלוטין, משום שזה מאפשר לך להרגיל את המוח שלך לחשוב שאתה משפיע על המציאות סביבך. לדוגמה, אם אתה מאשים את עצמך בכך שירד גשם, אפילו שזה בלתי אפשרי, אתה עדיין שותל במוח שלך את הרעיון שאתה אחראי ויכול לשנות דברים. זו גישה פסיכולוגית שמעניקה לך תחושת שליטה, וזה ... לך להגביר את הביטחון העצמי שלך באופן כללי. עם זאת, חשוב לזכור שהאשמה לא הגיונית צריכה להיות רק תרגיל מחשבתי ולא הדרך העיקרית לקחת אחריות. מה ההבדל בין להאשים את עצמך לבין לשנוא את עצמך? נקודה נוספת שאליעד מדגיש היא שחשוב מאוד להבדיל בין אשמה עצמית לבין שנאה עצמית. להאשים את עצמך פירושו לומר שאתה הסיבה לדברים הרעים שקורים לך, אבל זה לא אומר שאתה צריך לשנוא את עצמך או לכעוס על עצמך. למשל, אם נכשלת בעסק, אתה יכול להאשים את עצמך ולומר לא למדתי מספיק, לא תכננתי נכון, אבל זה לא צריך להוביל אותך לשנוא את עצמך. במקום זאת, עליך לקחת את המסקנה ולפעול לשינוי בעתיד. אליעד מציין שהאשמה עצמית מועילה רק כשהיא משמשת כלי לשיפור עצמי ולא כמקור לשנאה או כעס עצמי. למה מי שלא מאשים את עצמו מתקשה להצליח בחיים? לפי אליעד כהן, האדם שמסרב לקחת אחריות ולהאשים את עצמו בעצם מונע מעצמו אפשרות לשיפור. לוזר, כפי שהוא מכנה אותו, תמיד יאשים אחרים: את ההורים, הבוס, המדינה, בני הזוג. לעומת זאת, ווינר אמיתי יאמר לעצמו אני אשם ... לי, ולכן הוא יוכל למצוא את הדרכים להשתפר, ללמוד ולהתקדם. לדוגמה, אם אדם כל הזמן כועס על הסביבה שלו, הוא נשאר תקוע, משום שהוא מחכה שהעולם ישתנה. האדם שמאשים את עצמו, לעומת זאת, יחפש איך הוא יכול לשנות את עצמו ואת מעשיו כדי שהמציאות שלו תשתפר. איך לוקחים אחריות בצורה נכונה? כדי לקחת אחריות נכון, עליך להיות יצירתי ... איך אני יכול להשתפר כדי לשנות את התוצאה? ככל שתשאל את עצמך שאלות כאלו יותר, כך תגלה שיש לך כוח ממשי לשנות את חייך ולהפוך אותם לטובים יותר. לסיכום, מדוע האשמה עצמית היא המפתח להצלחה? בשורה התחתונה, אליעד כהן מבהיר שלהאשים את עצמך זו הדרך הטובה ביותר להצלחה. ככל שאתה מאשים את עצמך, אתה בעצם לוקח לידיך את השליטה על החיים שלך. אתה מבין שאתה הסיבה למה שקורה לך, ולכן אתה יכול גם להיות הסיבה להצלחה שלך בעתיד. זו המשמעות של לקחת אחריות ...
איך לא להאשים את עצמך? למה אני עושה את זה לעצמי? האם יש לי בחירה חופשית? לא מצליח לשלוט בעצמי, לא מצליח להפסיק לפגוע בעצמי, הורס לעצמי, הרס עצמי, שונא את עצמי, איך לא לשנוא את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? איך לקבל את עצמי?
איך לא להאשים את עצמך? למה אני עושה את זה לעצמי? האם יש לי בחירה חופשית? לא מצליח לשלוט בעצמי, לא מצליח להפסיק לפגוע בעצמי, הורס לעצמי, הרס עצמי, שונא את עצמי, איך לא לשנוא את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? איך לקבל את עצמי?
... לא להאשים את עצמך? למה אני עושה את זה לעצמי? האם יש לי בחירה חופשית? לא מצליח לשלוט בעצמי, לא מצליח להפסיק לפגוע בעצמי, הורס לעצמי, הרס עצמי, שונא את עצמי, איך לא לשנוא את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? איך לקבל את עצמי? איך לא להאשים את עצמך? למה אני עושה את זה לעצמי? ההרצאה עוסקת בשאלה מרכזית שמעסיקה רבים - איך לא להאשים את עצמך על טעויות או החלטות רעות? אליעד מציין שהאשמה עצמית היא אחד מהגורמים הגדולים לסבל נפשי אצל אנשים. לא פעם אנשים לא רק חווים את ההשלכות של טעויותיהם, אלא גם מוסיפים סבל נוסף על ידי האשמה עצמית. לדוגמה, אדם שעשה תאונת דרכים לא רק סובל מהנזקים שנגרמו כתוצאה מהתאונה, אלא גם מרגיש אשמה על כך שהיא קרתה. מהי האשמה עצמית? האשמה עצמית היא תהליך שבו אדם מאמין שהסיבה להתרחשות דבר רע היא בגללו. כלומר, הוא מרגיש אחראי על המצב, בעוד ... ממשיך לעשן למרות שהוא יודע שזה מזיק. כיצד להתמודד עם האשמה עצמית? כדי להתמודד עם האשמה עצמית, חשוב לשאול שאלות כמו: - מה בדיוק אני מאשים את עצמי בו? - האם באמת הייתה לי שליטה על המצב? - האם פעלתי כפי שחשבתי שהכי נכון לי באותו רגע? אם אדם שואל את עצמו את השאלות הללו, ... יש לו שליטה על ההתנהגות או לא. אם הוא לא יכול להפסיק, אז האשמה העצמית לא מוצדקת. האם ההחלטות שלנו תמיד הטובות ביותר? אליעד מציין שהמוח האנושי תמיד פועל מתוך חישוב של תועלת מול נזק. אנו בוחרים כל פעולה שנראית לנו כטובה ביותר באותו רגע. לכן, האשמה עצמית נובעת לעיתים מכך שעשינו את הבחירה שהייתה לנו אז האפשרות לראותה כטובה ביותר. אם אדם ממשיך לעשן למרות שהוא יודע שזה מזיק, הוא ... מתוך שיקול דעת שנראה לנו הכי טוב באותו הרגע, אז אין מקום להאשים את עצמנו. האם המציאות יכולה להיות אחרת? האם אנחנו יכולים לשנות את המציאות, או שכל מה שקורה הוא בלתי נמנע? אליעד טוען שהאם הכל קורה כפי שהוא אמור לקרות, אז אין סיבה להאשים את עצמנו, משום שכל החלטה שלנו הייתה בלתי נמנעת. כיצד להסיר אחריות? הדרך להפסיק להאשים את עצמנו היא להבין שהתהליכים שמובילים אותנו לפעולות שלנו נובעים מהשקלים שמבצע המוח שלנו. אם לא הייתה לנו שליטה על הפעולה - אין סיבה להאשים את עצמנו. אם הייתה לנו שליטה, אז גם אז אין מקום להאשים את עצמנו. סיכום במציאות יש שתי אפשרויות: 1. או שאין לנו שליטה אמיתית על מה שקורה, ואז אין סיבה להאשים את עצמנו. 2. או שכל מה שאנחנו עושים זה מתוך בחירה חופשית מלאה, ואז האשמה עצמית אינה מוצדקת. כך או כך, אליעד מציין שאין טעם להאשים את עצמנו, אלא רק ללמוד מהטעויות ולהתקדם קדימה. איך לא להאשים את עצמך? איך לא לכעוס על עצמך? איך להתמודד עם רגשות אשם? איך לקבל את עצמך? איך לשפר שליטה עצמית? איך לא לכעוס על עצמך ואיך לא להאשים את עצמך? אחד האתגרים המשמעותיים ביותר שאנשים חווים הוא הנטייה להאשים את עצמם על מצבים שליליים בחייהם. פעמים רבות, מעבר לבעיה עצמה, נוצר סבל נוסף בשל ההאשמה העצמית. לדוגמה, אדם שעשה תאונת דרכים, לא רק שהוא סובל מהנזק שנגרם בעקבות התאונה, אלא הוא גם מאשים את עצמו על כך שהדבר קרה. באופן דומה, אדם המשתמש בסמים או נמצא בזוגיות גרועה, לא רק שחווה קשיים בעקבות הבחירות הללו, אלא גם מכביד ...
הלקאה עצמית, האשמה עצמית, כעס עצמי, לאהוב את עצמך, פרידה זוגית
הלקאה עצמית, האשמה עצמית, כעס עצמי, לאהוב את עצמך, פרידה זוגית
הלקאה עצמית, האשמה עצמית, כעס עצמי, לאהוב את עצמך, פרידה זוגית איך להתמודד עם הלקאה עצמית לאחר פרידה? אליעד כהן מסביר בהרצאתו כיצד האדם מתמודד עם רגשות קשים של הלקאה עצמית, האשמה עצמית וכעס עצמי , בעיקר אחרי פרידה זוגית. הוא פותח בכך שהסבל והקושי מופיעים כאשר האדם אינו מקבל את עצמו כפי שהוא, ... על עצמה. אליעד מסביר שזה בדיוק המקום שבו נוצרת הלקאה עצמית - הרצון של האדם להיות שונה ממה שהוא עכשיו, והתחושה שמה שהוא מרגיש כרגע אינו לגיטימי או תקין. מדוע אנשים כועסים על עצמם לאחר פרידה? אליעד מסביר שהכעס העצמי אחרי פרידה נובע מכך שהאדם אינו אוהב את עצמו בצורה מלאה. כאשר האדם באמת ובאופן טבעי אוהב ומקבל את ... שצריך?. אליעד מבהיר שהשאלות האלה הן למעשה ביטוי להלקאה עצמית . האישה מאשימה את עצמה על המצב הרגשי שלה במקום לקבל אותו, ולכן נוצרת תחושת סבל קשה עוד יותר. מה ... טבעי, כנראה גם הייתה בוכה הרבה פחות. כלומר, עצם ההלקאה העצמית, השיפוטיות, הביקורת הפנימית והכעס העצמי הם אלו שמגבירים את הכאב והסבל ומקשים על ההתמודדות. האם קבלה עצמית יכולה להפחית את הסבל אחרי ... אישה הייתה מקבלת את עצמה במאה אחוז, היא לא הייתה כועסת על עצמה בגלל הצורך שלה לבכות, ולכן, ככל הנראה, הייתה גם חווה פחות כאב וצער. המסקנה שאליעד חוזר ומדגיש ... כאשר אדם מקבל את עצמו ואוהב את עצמו, הוא מפסיק להאשים את עצמו ולהלקות את עצמו, ולכן עובר את המשבר בצורה הרבה יותר נעימה וטובה. אליעד כהן מדגיש שלפעמים אנשים חושבים שעליהם ... פחות מושפע ממצבים קשים כמו פרידה, ויחווה פחות כעס עצמי, פחות הלקאה עצמית ופחות סבל בכלל. איך להתמודד עם פרידה זוגית? איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? איך להפסיק לכעוס על עצמי? מה גורם להלקאה עצמית? למה אני לא מקבל את עצמי כמו שאני? איך להפסיק להרגיש אשמה על רגשות? האם אפשר להתמודד בקלות עם ...
תפיסה עצמית, תפיסת העצמי ביחס לאחרים, תפיסה עצמית ביחס לאידיאל העצמי, הערכה עצמית, איך אתה תופס את עצמך? תפיסה עצמית ביחס לעצמך, תפיסה עצמית ביחס לאחרים, האשמה עצמית, עשיר שמח בחלקו, מרגיש לא שווה, חוסר ביטחון עצמי, דימוי עצמי
תפיסה עצמית, תפיסת העצמי ביחס לאחרים, תפיסה עצמית ביחס לאידיאל העצמי, הערכה עצמית, איך אתה תופס את עצמך? תפיסה עצמית ביחס לעצמך, תפיסה עצמית ביחס לאחרים, האשמה עצמית, עשיר שמח בחלקו, מרגיש לא שווה, חוסר ביטחון עצמי, דימוי עצמי
... לאידיאל העצמי, הערכה עצמית, איך אתה תופס את עצמך? תפיסה עצמית ביחס לעצמך, תפיסה עצמית ביחס לאחרים, האשמה עצמית, עשיר שמח בחלקו, מרגיש לא שווה, חוסר ביטחון עצמי, דימוי עצמי למה ... עשיר יותר מאחרים, אבל כיוון שהוא רוצה פי מאה יותר ממה שיש לו כעת, הוא ירגיש שאין לו כסף. למה אנשים מאשימים את עצמם ללא סיבה? האשמה עצמית קשורה גם היא לפער שבין איך שהאדם תופס את עצמו לבין איך שהוא היה רוצה ... ואשמה. למשל, מישהו עשוי להיות אדם מוכשר, אך כיוון שהוא מאמין שהוא יכול היה להיות הרבה יותר טוב, הוא מאשים את עצמו שהוא גרוע, אפילו כאשר בפועל הוא מוצלח מאוד ביחס לסביבה. כיצד תפיסה ... החברתית לתפיסה האישית, הוא יכול לנהל את הרגשות שלו בצורה טובה יותר. מודעות זו יכולה לעזור לו להפסיק להאשים את עצמו ללא סיבה ולהתחיל להעריך בצורה נכונה יותר את היכולות שלו ביחס למציאות. למה אני לא אוהב את עצמי? איך נוצר חוסר ביטחון עצמי? למה אנשים מוצלחים מרגישים גרועים? איך לשפר את הדימוי העצמי? מה ההבדל בין תפיסה עצמית לתפיסה חברתית? למה אני מאשים את עצמי ללא סיבה? דימוי סביבתי, פער בין התפיסה העצמית לבין התפיסה החברתית, ... את עצמי? איך החברה תופסת אותי? בחורה יפה שחושבת שהיא מכוערת, בחור יפה שחושב שהוא מכוער, למה מישהו סתם מאשים את עצמו? למה מישהו מאשים את עצמו סתם? איך נוצר חוסר ביטחון עצמי? ממה נובע חוסר ביטחון עצמי? איך האידיאל העצמי משפיע על התפיסה העצמית? מרגישה מכוערת, מרגיש מכוער, מי היית רוצה להיות? למה אני לא אוהב את עצמי? איך אני נראה? פער בין התפיסה החברתית לבין התפיסה העצמית, חוסר ...
רגשות אשמה / האשמה עצמית - ממה נובעים רגשות אשם? איך להתגבר עליהם?
רגשות אשמה האשמה עצמית - ממה נובעים רגשות אשם? איך להתגבר עליהם? ובו יתבאר העניין של רגשות אשמה ושל רגשות אשם. ויתבאר מהי מהותם? ואיך להתמודד איתם, ואיך לא להרגיש אשם? ורגשות אשמה, הם רגשות שיש לאדם, כאשר הוא מרגיש שהוא אשם במשהו לא טוב שקרה. כאשר קורה משהו לא טוב, והאדם רואה את עצמו כאחראי למה שקרה, ולא מסוגל להבין, מדוע הוא עשה את מה שעשה, על ידי זה נוצרים רגשות אשמה. והשאלה היא, איך מתגברים על רגשות אשמה? ומי שיתבונן בעניין יראה, כי השורש של רגשות האשמה שיש לאדם, הוא בכך, שהאדם לא מסוגל לקבל את מה שהוא עשה בעבר. ואכ לכאורה, התשובה פשוטה. כדי להתגבר על רגשות אשמה, לשם כך על האדם פשוט לקבל את עצמו, למרות מה שהוא עשה, ואז לא יהיו רגשות אשמה. אלא, שכדי שהאדם יצליח לקבל את עצמו, לשם כך צריך להבין, מה גורם לאדם לא לקבל את עצמו? והתשובה היא, כי הסיבה שבגללה האדם לא מקבל את עצמו, ... על רגשות האשמה, היא על ידי הבנה. על האדם לנסות להבין טוב יותר, מה גרם לכך שהוא יקבל את ההחלטה שהוא קיבל בעבר. על האדם לא לרוץ ולהאשים את עצמו . אלא להתבונן ולנסות להבין, מה בדיוק עבר עליו מבחינה רגשית שכלית וכיוב, שגרם לו לבצע את הדבר השגוי. ולמרות שלפעמים, כאשר האדם מנסה ... שיותר. וככל שהאדם מבין את עצמו טוב יותר, כך בסופו של דבר הוא מקבל את עצמו טוב יותר ורגשות האשמה נעלמים. ונסכם: הדרך להתמודד עם רגשות אשמה, היא על ידי הבנה. על האדם לנסות להבין את עצמו כמה שיותר. לנסות ללמד זכות כלשהי על עצמו, ולנסות להבין את האמת, מה באמת קרה שם? האם הטעות ...
אהבה עצמית, שנאה עצמית, רוצה לאהוב את עצמי, שעבוד לרצון העצמי, רוצה להרגיש טוב, לשנוא את עצמך, לאהוב את עצמך, האשמה עצמית, כעס עצמי, סוד האהבה העצמית, סוד האושר
אהבה עצמית, שנאה עצמית, רוצה לאהוב את עצמי, שעבוד לרצון העצמי, רוצה להרגיש טוב, לשנוא את עצמך, לאהוב את עצמך, האשמה עצמית, כעס עצמי, סוד האהבה העצמית, סוד האושר
... עצמית, שנאה עצמית, רוצה לאהוב את עצמי, שעבוד לרצון העצמי, רוצה להרגיש טוב, לשנוא את עצמך, לאהוב את עצמך, האשמה עצמית, כעס עצמי, סוד האהבה העצמית, סוד האושר מה באמת משעבד אותך לרצון לאהוב את עצמך? הרבה ... חייבים לאהוב את עצמך כדי להרגיש טוב? אליעד מדגיש שזה לא מחויב המציאות שאדם חייב לאהוב את עצמו כדי להרגיש טוב. למעשה, אפשר לשנוא את עצמך ובכל זאת להרגיש טוב. עצם ההנחה כדי להרגיש טוב אני חייב לאהוב את עצמי היא תפיסה אפשרית ולא ... איך למצוא זוגיות?, איפה לגור?, אך לא עוצרים לשאול את עצמם שאלות בסיסיות ומהותיות כמו: למה כל כך חשוב לי לאהוב את עצמי? מדוע לשנוא את עצמי גורם לי להרגיש רע? חוסר השאלות הללו נובע מתכנות עמוק שבו האדם רודף אחרי מטרות חיצוניות מבלי ... - אפשר לא לאהוב את עצמך ועדיין להרגיש טוב. כלומר, התחושה שהכרח לאהוב את עצמך כדי להיות מאושר אינה בהכרח נכונה. ייתכן שאדם ישנא את עצמו ובכל זאת ירגיש טוב. מדוע אנשים אינם שואלים את עצמם שאלות מהותיות? רוב האנשים בעולם אינם ... האלה. הם שואלים איך להשיג כסף, איך למצוא זוגיות, היכן לגור, אבל הם לא עוצרים לשאול: למה אני כל כך רוצה לאהוב את עצמי? למה לשנוא את עצמי גורם לי להרגיש רע? הסיבה לכך היא שהם מתוכנתים לרדוף אחרי דברים מבלי לבדוק את ההנחות הבסיסיות ... טוב, אני רוצה לאהוב את עצמי כי זה עושה לי טוב אבל האם מחויב שכדי שיהיה לך טוב אתה צריך לאהוב את עצמך? יכול להיות שאתה יכול לשנוא את עצמך ושעדיין יהיה לך טוב. ש: נכון. אליעד: ובוא נניח שתגיע למסקנה מחויב לי שלאהוב את עצמי עושה לי ... אבל למה אתה רוצה שיהיה לך טוב ולא רע? ש: זאת כבר המהות הבאה. אליעד: נכון אבל ממנה בלפני למה בלאהוב את עצמי עושה לי טוב ולמה לשנוא את עצמי עושה לי רע, למה?. ש: אולי מחויב שזה יהיה ככה. אליעד: אם אתה תסתכל יש פה עוד משהו מעניין, רוב ... איך מרוויחים כסף, איך מוצאים בחורה, איפה אני אגור כל השאלות שאלו אבל שאלת אותך פעם למה אתה כל כך רוצה לאהוב את עצמך, למה לשנוא את עצמך עושה לך רע? לא כי זה עושה לי רע. אתה כאילו קולט יש פה מיליארדים של אנשים שרצים אחרי משהו. ש: ... ככה תכנתו את הרובוטים והם גם משועבדים והם עושים, ואף אחד לא שואל אתה השאלה רגע למה, למה אני כל כך רוצה לאהוב את עצמי, למה לשנוא את עצמי זה לא טוב. עכשיו אתה מכיר מישהו שיש לו תשובה לשאלה או שאתה יודע שיש לו תשובה לשאלה, כמה אנשים ... ככה אסר? ש: בית משוגעים יותר בא נגיד המשוגעים יותר יכולים לענות תשובות לשאלות האלה. אליעד: איזה תשובות. ש: כאלה שיכולים לשנוא את עצמם ולהיות סבבה עם זה ולהרגיש טוב. אליעד: לא, אבל גם הם יש דברים שהם מפחדים לעשות כדי לא לשנוא את עצמם. ש: לא, אני אומר אם קיים בן אדם כזה אז הוא ייתפס כמשוגע. אליעד: כן כמטורף. אני בא להגיד לך ... טוב. מה יש מאחורי הרוצה להרגיש טוב הזה, מה יש מאחורי הרוצה לאהוב את עצמי, למה נתפס במוח אם אני אוהב את עצמי זה טוב, אם אני לא אוהב את עצמי זה רע, מה עומד מאחורה? עכשיו יכול להיות שהתשובות פשוטות אבל אנשים לא מבינים את התשובות. אם בן ... ככה זה, הוא פשוט יודע שיש אפשרות אליעד: אני אומר לך שהרוצה להרגיש טוב והלא רוצה להרגיש רע, והרוצה לאהוב את עצמי ולא רוצה לשנוא את עצמי הם ביטוים של משהו אחר, הם ביטוים שלהם של מחויבים בראש של תפיסות, של אני בטוח שככה ולא ככה ואני בטוח שככה ולא ככה ולכן אני רוצה לאהוב את עצמי ולא לשנוא את עצמי, לכן אני רוצה להרגיש טוב ולא להרגיש רע, זה Output של דברים שנתפסים אליך כמחויבים. עכשיו אם ...
חוסר מזל, למה זה קורה לי? למה אין לי מזל? שנאה עצמית, חוסר ערך עצמי, חוסר אהבה עצמית, האשמה עצמית, רגשות אשם, לא אוהב את עצמי, שונא את עצמי
חוסר מזל, למה זה קורה לי? למה אין לי מזל? שנאה עצמית, חוסר ערך עצמי, חוסר אהבה עצמית, האשמה עצמית, רגשות אשם, לא אוהב את עצמי, שונא את עצמי
... מזל, למה זה קורה לי? למה אין לי מזל? שנאה עצמית, חוסר ערך עצמי, חוסר אהבה עצמית, האשמה עצמית, רגשות אשם, לא אוהב את עצמי, שונא את עצמי למה אנשים מרגישים חוסר מזל מתמשך בחיים? התחושה של חוסר מזל שאנשים חווים, אינה ... הוא לא הצליח בלימודים, הוא יאמר זה כי אני לא מספיק חכם, אם הוא לא מצליח במערכת יחסים, הוא עשוי לומר זה כי אף אחד לא יכול לאהוב אותי. החשיבה הזו יוצרת תחושת שנאה עצמית עמוקה ורגשות אשם, מכיוון שהאדם חושב שהוא אחראי לכישלונות שלו באופן אישי וישיר. אליעד מסביר שהמחשבה שהאדם שונא את עצמו למעשה אומרת שיש לו תמונה כלשהי לגבי איך הוא היה רוצה להיות, וכאשר המציאות אינה תואמת את התמונה הזו, הוא מפתח שנאה כלפי עצמו. לכן, האדם לא שונא את עצמו באופן מוחלט, אלא שונא את הפער בין מה שהוא לבין מה שהוא חושב שהוא צריך להיות. לדוגמה, אדם ששונא את עצמו על כך שהוא עצלן, שונא את התכונה הזו באופן ספציפי ולא את כל מהותו. האם המזל הוא מציאות או אשליה ... הוא פשוט תוצאה של סיכויים סטטיסטיים ולא של פגם פנימי. כלומר, אדם ייחס לעצמו את הכישלון, לא בגלל סיבה אובייקטיבית אלא בגלל פרשנות סובייקטיבית. למה אנשים מאשימים את עצמם בחוסר המזל שלהם? הסיבה שאנשים מאשימים את עצמם היא הרצון הטבעי למצוא סיבה והסבר לכל דבר שקורה להם. המוח האנושי לא אוהב אי - ודאות ולכן מחפש קשר סיבתי ברור. אדם יעדיף למצוא סיבה (אני אשם) מאשר להודות שאין לו שליטה במציאות. האשמה העצמית הזו נותנת אשליה של שליטה, כי האדם חושב שאם הוא היה פועל אחרת, היה נמנע מהכישלון. אליעד מסביר זאת על ידי ... לחשוב שיש בו משהו פגום. ככל שהוא מחפש, הוא תמיד ימצא חיסרון כלשהו בעצמו, מכיוון שאין אדם מושלם לחלוטין. כך מתחזקת ההרגשה שהוא באמת חסר מזל, ומכאן הדרך קצרה לשנאה עצמית ורגשות אשם. איך אפשר להפסיק להרגיש חסר מזל? כדי להפסיק להרגיש חסר מזל, האדם צריך לשנות את צורת החשיבה שלו על ... לדוגמה, אם מישהו לא הצליח במבחן, הוא יכול לשאול את עצמו האם זה בהכרח אומר שאני טיפש, או שאולי פשוט לא למדתי מספיק?. התהליך הזה מאפשר לאדם להימנע מהאשמה עצמית לא מוצדקת ולשפר את תחושת הערך העצמי שלו. סיכום ומסקנות: מהי הדרך להתגבר על חוסר מזל ורגשות אשם? הדרך להתגבר על תחושת חוסר מזל, שנאה עצמית ורגשות אשם, מתחילה בהבנת המנגנון הפסיכולוגי שגורם להיווצרות התחושות האלה. במקום להניח אוטומטית שכל אירוע שלילי הוא ... לאירועים, וההבנה שהמזל הוא בעיקר תחושה סובייקטיבית ולא עובדה אובייקטיבית, יכולים להוביל לשיפור משמעותי בחוויה הפנימית ובתחושת הערך העצמי של האדם. חוסר מזל שנאה עצמית חוסר ערך עצמי רגשות אשם חיסרונות פנימיים איך להפסיק להאשים את עצמי? תפיסת עולם מהם הגורמים לחוסר המזל ולתחושת חוסר הערך העצמי? בהרצאה, נדונה השאלה למה אנשים מרגישים שאין להם מזל בחיים, ולמה הם חווים תחושות של חוסר ערך עצמי, שנאה עצמית ורגשות אשם. זהו נושא שקשור באופן הדוק לתפיסות האישיות ולמחשבותיהם של בני אדם לגבי עצמם והסביבה. תחילה, הוצגה השאלה ... על קיום בחירה אישית - האם מישהו יכול לשנות את מחשבותיו על עצמו, או שהן מוכתבות על ידי סיבות חיצוניות או פנימיות שלא ניתנות לשינוי. מה הקשר בין מחשבות של שנאה עצמית לחוסר מזל? בהמשך, דיברו על אנשים שחשבו שהם שונאים את עצמם, ונסו להבין מה הכוונה בעצמי במקרים כאלה. האם הכוונה היא לשנוא את עצמם כמות שהם או את כל מה שהם עשו עד כה? דובר על האפשרות שבני אדם עשויים לאהוב את עצמם, אך להרגיש כי הם לא ... - כלומר, הוא מאמין שזה קורה לו בגלל משהו שהוא עשה או לא עשה. על מנת לשנות את תחושת חוסר המזל, יהיה צורך באמונות חדשות, בצורות חשיבה שונות ובאפשרות להפסיק להאשים את עצמך על כל כישלון. סיכום ומסקנות: לסיום, כל אחד מאיתנו עשוי לחשוב שהוא חסר מזל, ולהאשים את עצמו על המתרחש בחייו. הסיבה לכך עשויה לנבוע מהמחשבה שאירועים רעים הם תוצאה ישירה של חיסרונות אישיים או של ... כזה שלא ניתן לשנות. עם זאת, אם נבין את הדרך בה אנו תופסים את העולם ואת עצמנו, נוכל אולי לשנות את תפיסת המזל ולבצע שינוי במחשבותינו ובחיינו. חוסר מזל שנאה עצמית חוסר ערך עצמי רגשות אשם חיסרונות פנימיים הבנה עצמית תפיסת עולם ...
הערכה עצמית, אהבה עצמית, שנאה עצמית, כעס עצמי, האשמה עצמית, רגשות אשם, איך לא לכעוס על עצמי? איך לא להאשים את עצמי? איך לקבל את עצמי? גאווה, יהירות, איך לא להתגאות? איך לא לקנא באחרים? איך לא להעריץ אחרים? דימוי עצמי
הערכה עצמית, אהבה עצמית, שנאה עצמית, כעס עצמי, האשמה עצמית, רגשות אשם, איך לא לכעוס על עצמי? איך לא להאשים את עצמי? איך לקבל את עצמי? גאווה, יהירות, איך לא להתגאות? איך לא לקנא באחרים? איך לא להעריץ אחרים? דימוי עצמי
... עצמית, אהבה עצמית, שנאה עצמית, כעס עצמי, האשמה עצמית, רגשות אשם, איך לא לכעוס על עצמי? איך לא להאשים את עצמי? איך לקבל את עצמי? גאווה, יהירות, איך לא להתגאות? איך לא לקנא באחרים? איך לא להעריץ אחרים? דימוי עצמי איך לא לכעוס על עצמך ולא לשנוא את עצמך? כאשר אדם כועס על עצמו או שונא את עצמו, לרוב זה נובע מכך שהוא מרגיש שהוא עשה משהו לא בסדר, שהוא לא טוב מספיק, שהוא כישלון, או שהוא מחזיק בתכונות שהוא לא אוהב. לדוגמה, אדם יכול לומר: אני כועס על עצמי כי אני עצלן, אני שונא את עצמי כי אני טיפש, אני לא אוהב את זה שאני חלש. רגשות כאלה גורמים לתסכול, חוסר שביעות רצון, ולעיתים אף שנאה עצמית עמוקה. הנוסחה הפשוטה לשינוי תפיסה זו היא לשאול את עצמך: למה? למה אני מרגיש כך? למה אני רואה את עצמי כעצלן? כל תשובה שהמוח ייתן לשאלה למה?, יש לחזור ולשאול ולמה ... אם אתה מקבל את התשובה הזו, אז אין לך שום סיבה לכעוס על עצמך, כי אתה בוחר בעצמך את מה שאתה. להגיע למסקנה הזו אומר שאתה מבין שאתה הבורא של המציאות שלך, שאתה אחראי לחלוטין על מי שאתה, ושכל בחירה שעשית הייתה לגמרי חופשית. אם אתה ... ואין לך שום אילוץ חיצוני, אז אין שום היגיון בכעס עצמי או שנאה עצמית. אפשרות שנייה: אין לך שום בחירה חופשית האפשרות השנייה היא להבין שאין לך באמת בחירה חופשית, וכל מה שאתה הוא תוצאה של נסיבות חיצוניות, של שרשרת אירועים שהתחילה ... שהשפיעו עליך. אם זה נכון, אז אין שום סיבה לכעוס על עצמך, כי אתה בכלל לא בוחר מי אתה. אתה כמו רובוט שפועל על פי תכנות מסוים, וכל פעולה שאתה עושה היא פשוט תוצאה של הכרח טבעי. איך זה קשור לגאווה ולהערצה? אותה נוסחה עובדת גם ... ואז אין טעם להעריץ אותו. סיכום הנוסחה כאשר אתה כועס על עצמך או שונא את עצמך: - תבדוק על מה בדיוק אתה כועס או שונא. - תשאל למה אתה כזה. - כל תשובה שתקבל, תשאל ולמה זה כך?. - בסוף תגיע לאחת משתי האפשרויות: - או שאתה בוחר את מי שאתה ולכן אין טעם לכעוס על עצמך. - או שאין לך בחירה חופשית ולכן אין טעם לכעוס על עצמך. כאשר אתה מתגאה או מעריץ מישהו: - תשאל למה הוא יותר טוב ממך או למה אתה יותר טוב ממנו. - תמשיך לשאול ולמה זה כך?. - בסוף תגיע לאחת משתי האפשרויות: - או שהוא בחר להיות ... הבנה עמוקה של הנוסחה הזו תעזור לך להשתחרר מהכעס העצמי, מהשנאה העצמית, מהגאווה ומההערצה הלא מוצדקת, ולחיות חיים רגועים יותר, שלמים יותר ומודעים יותר. איך לא לשנוא את עצמך איך לקבל את עצמך כמו שאתה איך להתמודד עם כעס עצמי מהי בחירה חופשית והאם יש לנו שליטה על עצמנו? איך להפסיק להעריץ אנשים אחרים איך להפסיק להרגיש נחות מול אחרים איך לא לכעוס על עצמך ולא לשנוא את עצמך? כשאדם כועס על עצמו או שונא את עצמו, לרוב זה נובע מכך שהוא מרגיש שהוא עשה משהו לא בסדר, שהוא לא טוב מספיק, שהוא כישלון, או שהוא מחזיק בתכונות שהוא לא אוהב. למשל, אדם עשוי לומר לעצמו: אני כועס על עצמי כי אני עצלן, אני שונא את עצמי כי אני טיפש, אני לא אוהב את זה שאני חלש. הרגשות הללו יוצרים תסכול, חוסר שביעות רצון, ולעיתים אף
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך להאשים מישהו בלי שהוא יפגע? איך לגרום למישהו לקחת אחריות? איך לגרום למישהו להאשים את עצמו? איך לגרום למישהו לא להתגונן? איך להעביר ביקורת בצורה נכונה? איך לקחת אחריות בהעברת ביקורת? איך לא לגרום למישהו לתקוף אותך?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: האשמה עצמית, איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: האשמה עצמית, איך להאמין בעצמך? איך למצוא זוגיות? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור אהבה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לקבל החלטות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות מאושר? למה העולם קיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש או אין אלוהים? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להנות בחיים? מי ברא את אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם לדומם יש תודעה? האם יש משמעות לחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם המציאות היא טובה או רעה? האם הכל אפשרי? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית? האם אפשר לדעת הכל? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ נפשי מומלץ, מאמן פרטי, פסיכותרפיסט בנושא האשמה עצמית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2500 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 08:39:53 - wesi1