אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה האם ללמוד לימודים אקדמיים? ✔האם לעבוד או ללמוד? האם לפתוח עסק או ללכת ללמוד? האם ללמוד לימודים אקדמיים? האם להשלים השכלה? האם ללמוד או לפתוח עסק...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
האם לעבוד או ללמוד? האם לפתוח עסק או ללכת ללמוד? האם ללמוד לימודים אקדמיים? האם להשלים השכלה? האם ללמוד או לפתוח עסק? בניית קריירה, תכנון קריירה, תואר אקדמי, האם להמשיך ללמוד או לעבוד? האם להתחיל לעבוד או ללמוד?
האם ללמוד או לפתוח עסק? איך לבחור בין לימודים אקדמיים לפתיחת עסק עצמאי?

במהלך הרצאה זו, אליעד כהן עוסק בשאלה שמעסיקה רבים, במיוחד צעירים בעיתות צמיחה, אם עדיף להשקיע בלימודים אקדמיים או לפתוח עסק עצמאי. זו דילמה שצצה לעיתים לאחר סיום לימודים כמו תואר ראשון, או לאחר השגת תעודת בגרות, כאשר רבים תוהים אם להשקיע בלימודים נוספים או להתחיל לעבוד. אליעד מציין שזו לא שאלה שקשורה רק להיבטים של זמן וכסף, אלא יש בה הרבה יותר רבדים שקשורים להבנת המטרה הסופית של האדם - האם הוא מחפש עיסוק שמצריך לימודים מעמיקים, או שהוא יכול להתחיל לעבוד כבר עכשיו במקצוע מסוים?

מה ההבדל בין לימודים אקדמיים לבין לימודים מעשיים?

בהמשך, אליעד מסביר את ההבדל בין לימודים למען הידע בלבד לבין לימודים למען קריירה. אם מטרת הלימוד היא רגשית או אינטלקטואלית, כמו ללמוד על ההיסטוריה של היוונים, אין שום מניעה להמשיך ללמוד כל הזמן. אולם, אם המטרה היא לקדם את הקריירה ולרכוש מקצוע, יש צורך לשקול אם אפשר להתחיל לעבוד באותו תחום ללא לימודים, או אם הלימודים הם הכרחיים להתמקצעות.

מתי כדאי להתחיל לעבוד מבלי ללמוד?

אליעד מציין מצב שבו אדם כבר מסוגל לעבוד במקצועו ללא לימודים אקדמיים. למשל, אם אדם יודע לפתוח סתימות כמו אינסטלטור מנוסה, אין סיבה להשקיע זמן בלימודים אקדמיים נוספים. אם אדם רוצה להיות שף והוא מבשל היטב, אז למה ללמוד עוד אם הוא יכול פשוט לפתוח מסעדה ולתרגל את מקצועו מהיום הראשון?

הסכנה שבהשקעה רק בעבודה ללא לימודים

עם זאת, אליעד מזהיר מפני עבודה ללא לימודים, כי לימודים תיאורטיים עשויים למנוע טעויות יקרות בהמשך הדרך. לדוגמה, אדם שפותח עסק עצמאי, כמו חנות ירקות, לא רק יצטרך לדעת את המקצוע עצמו, אלא גם ללמוד ניהול, שיווק, פרסום, שירות לקוחות ועוד. אם לא ילמד את כל היבטי הניהול האלה, הוא עלול להיכשל או לפספס הצלחה מלאה שיכולה הייתה להיות לו.

היתרונות של למידה תוך כדי עבודה

הפתרון המושלם הוא למידה תוך כדי עבודה. אליעד מציין שלפעמים הדרך הטובה ביותר היא להתחיל לעבוד ואז ללמוד באופן ממוקד את מה שצריך לאותו התפקיד. אדם שמעוניין להיות מתכנת יכול להתחיל לתכנת, ואז לזהות אילו כישורים חסרים לו וללמוד אותם במיקוד. אותו הדבר נכון לגבי אדם שרוצה לפתוח חנות ירקות: הוא יכול ללמוד ניהול, חישובי רווח והפסד ושיטות מכירה תוך כדי שהוא עובד בחנות עצמה.

כיצד לבחור מה ללמוד ומתי לשלב בין לימודים לעבודה?

אליעד מדגיש שחשוב להחליט מראש על כיוון מקצועי ברור. אם אדם רוצה להיות חשמלאי עצמאי, עליו ללמוד את המקצוע ובמקביל ללמוד איך לנהל את העסק. אם הוא בוחר להיות מהנדס בניין, עליו ללמוד את התחום, אך גם להתנסות מעשית כל הזמן. השילוב של ניסיון מעשי עם לימודים ממוקדים הוא הדרך האידיאלית להתקדמות מהירה ויעילה.

מהי המטרה הסופית?

בסופו של דבר, אליעד מציין, חשוב לזכור מהי המטרה הסופית של הלימודים והעבודה. אם המטרה היא להרוויח כסף ולעבוד בתחום מסוים, הלימודים נועדו לעזור להגיע למטרה זו. לכן, אם אדם יכול להתחיל לעבוד כבר עכשיו ולקבל את אותו התוצאה, אין סיבה שיבזבז זמן על לימודים. אך אם הוא מבין שהידע שיקבל יבטיח לו הצלחה גדולה יותר, הלימודים הופכים לחיוניים.

לסיכום

הדילמה בין לימודים אקדמיים לפתיחת עסק תלויה במטרה של כל אדם. אם המטרה היא להרוויח כסף ומישהו כבר שולט במקצוע, עדיף להתחיל לעבוד. אבל אם יש צורך בהכשרה מקצועית רצינית או בקבלת ידע רחב יותר בנוגע לניהול עסק, אז לימודים הופכים להיות צעד הכרחי. אליעד ממליץ לשלב בין שני הדברים: להתחיל לעבוד ולהשלים את הלימודים באופן ממוקד ככל שנדרש להשגת המטרה.
מדוע נוצרת דילמה בין לימודים אקדמיים לפתיחת עסק?

לעיתים קרובות אנשים מתלבטים מה עדיף: לפתוח עסק עצמאי או ללכת ללימודים אקדמיים באוניברסיטה. השאלה עולה אצל מי שזה עתה סיים תואר ראשון או תואר שני, וגם אצל מי שאין לו אפילו תעודת בגרות. במקרים כאלו, מתעורר הרצון לדעת מה יביא יותר תועלת: להשקיע זמן וכסף בלימודים, או להתחיל לעבוד באופן מעשי ולהרוויח כסף כבר עכשיו.

מה ההבדל בין ללמוד למען הידע לבין ללמוד למען הקריירה?

חשוב להבחין אם הלימוד הוא למטרת העשרה אישית, מתוך רצון לדעת דברים חדשים כמו תולדות היוונים בתקופת אנטיוכוס, או שהלימודים מכוונים לתוצאה מעשית - מציאת עבודה או פתיחת עסק. אם המטרה היא הנאה אינטלקטואלית בלבד, אפשר ללמוד כמה שרוצים. אך אם מטרת הלימודים היא לרכוש מקצוע לקראת עבודה, כדאי לבחון אם אפשר כבר עכשיו לעבוד באותו תחום באותה רמה שהלימודים עתידים לספק.

מתי כדאי לוותר על לימודים ולהתחיל לעבוד מיד?

אם אדם כבר מסוגל לבצע את העבודה ביעילות, בדומה למי שכבר יודע להיות אינסטלטור או חשמלאי טוב, הרי שאין סיבה להשקיע עוד זמן בלימודים שאינם משפרים משמעותית את היכולת. לדוגמה, מי שיודע לפתוח סתימות בדיוק כמו אינסטלטור מנוסה, יכול להתחיל לעבוד באינסטלציה מיידית ולא לבזבז זמן נוסף על לימודים פורמאליים. כך גם מי שרוצה להיות שף, יכול להתחיל במסעדה משלו אם הוא יודע לבשל טוב בדיוק כמו מי שסיים לימודים קולינריים.

למה לא רק לעבוד בלי ללמוד בכלל?

חשוב לזכור שלימודים עשויים למנוע טעויות יקרות בהמשך. פתיחת עסק עצמאי, כמו חנות ירקות או קליניקה לטיפול בחוצנים, דורשת ידע שלא תמיד קשור רק למקצוע עצמו: ניהול כספים, שיווק, פרסום, שירות לקוחות ועוד. מי שיתחיל לעבוד בלי ללמוד היבטים אלה כלל, עלול להיכשל או להחמיץ את ההצלחה המלאה שיכול היה להשיג אם היה מקדיש זמן להכשרה נכונה.

מה היתרונות של למידה תוך כדי עבודה?

ישנם מצבים שבהם הדרך האידיאלית היא להתחיל לעבוד ובמקביל ללמוד בדיוק את מה שצריך לאותו התפקיד. אדם שרוצה להיות מתכנת יכול להתחיל לפתח כבר עכשיו, לזהות מה חסר לו וללמוד באופן ממוקד. בדומה לכך, מי שרוצה לפתוח חנות ירקות יכול ללמוד ניהול, חישובי רווח והפסד ושיטות מכירה תוך כדי עבודה מעשית בחנות. כך רוכשים ניסיון בפועל, ובמקביל לומדים באופן ספציפי את מה שנדרש, במקום לבזבז זמן על לימודים תיאורטיים שאין להם יישום ישיר בעבודה.

איך להחליט במה להתמקד ומתי לשלב בין לימודים לעבודה?

ראשית, כדאי להחליט מראש מה באמת רוצים לעשות. מי שיודע שהוא רוצה להיות חשמלאי עצמאי, מוטב שיתמקד בלימודי חשמלאות ויילמד גם כיצד מנהלים עסק עצמאי. אם מחליטים להיות מהנדס בניין, מומלץ ללכת על לימודי הנדסה, אך לא להזניח התנסות מעשית בכל שלב אפשרי. השילוב בין ניסיון מעשי ללימוד ממוקד הוא המפתח להתקדמות יעילה. לצד זאת, אם אין אפשרות לשלב עבודה ולימודים יחד, צריך לשקול אילו משאבים זמינים מבחינת זמן וכסף, ומה הסיכון שבטעויות יקרות בעסק לעומת הסיכון שבהשקעה בלימודים לפני תחילת העבודה.

מדוע עדיף תמיד לזכור מהי המטרה הסופית?

אם המטרה הסופית היא להרוויח כסף מעבודה בתחום מסוים, הרי שכל שלב בדרך נועד לשרת את המטרה. אדם מחפש מזון כדי להיות בריא, ולכן אם אפשר להיות בריא בלי לאכול - זה עדיף. באותה דרך, אם אפשר לעבוד ישירות ולהרוויח בלי לימודים, ייתכן שזה עדיף. אך ברגע שמבינים שללא רכישת ידע תיווצר בעיית מקצועיות או בעיית ניהול עסק, הלימודים הופכים לחיוניים. לכן שילוב נכון בין עבודה ללמידה הוא פתרון מומלץ ברוב המקרים.

לסיכום

הדילמה אם כדאי ללמוד באוניברסיטה או לפתוח עסק ולצבור ניסיון מעשי תלויה בשאלה מהי המטרה העיקרית: לימוד לשם העשרה או לשם קידום מקצועי. למי שכבר שולט במקצוע, אפשר לשקול לעבור ישירות לעבודה. למי שרוצה לצבור ידע חיוני בניהול עסק או מומחיות מקצועית שדורשת הכשרה רצינית, יש ערך בלימודים. הדרך הטובה ביותר היא לשלב בין השניים: להחליט על כיוון תעסוקתי ברור, להתחיל לעבוד בו בפועל ולהשלים בו זמנית את הידע החסר לצורך הצלחה מקסימלית.
יעוץ קריירה, איך לפתח קריירה? למה ללמוד באוניברסיטה? האם ללמוד באוניברסיטה? האם לפתוח עסק עצמאי? האם לעשות תואר שני? האם לעשות דוקטורט? בחירת מקצוע, בחירת תחום לימודים, במה אני רוצה לעבוד? מה כדאי לי ללמוד?
סיכון מטופל בחירת מקצוע לעשות תואר בריא ניסיון מעשי איך להרוויח הרבה כסף לקבל דוקטורט ניהול זמן טיפול אקדמאי אקדמאים אקדמיה בניית קריירה האם להמשיך האם להמשיך ללמוד או לעבוד האם להשלים השכלה האם להתחיל האם להתחיל לעבוד או ללמוד האם ללמוד או לפתוח עסק האם ללמוד לימודים אקדמיים האם לעבוד או ללמוד האם לפתוח עסק האם לפתוח עסק או ללכת ללמוד הקמת עסק השכל השכלה להמשיך להמשיך ללמוד או לעבוד להקים עסק להשלים להתחיל לימוד לימודים לימודים אקדמיים ללכת ללכת ללמוד ללמוד ללמוד או לעבוד ללמוד או לפתוח עסק ללמוד לימודים אקדמיים למידה לעבוד לעבוד או ללמוד לפתוח עסק לפתוח עסק או ללכת ללמוד לתכנן עבודה עסק עסקים פתיחת עסק קריירה שכל תואר אקדמי תכנון תכנון קריירה
פחד מכישלון בלימודים / חרדה מכישלון בלימודים / פחד להיכשל בלימודים / חרדת כישלון בלימודים - איך לטפל בפחד מכישלון בלימודים, מפחד להיכשל בלימודים, איך להתמודד עם פחד לא להצליח בלימודים, לא רוצה להיכשל בלימודים, חושש מכישלון בלימודים, טיפול בלחץ מכישלון בלימודים, להתגבר על דאגה מכישלון בלימודים, לשלוט בלחץ בלימודים - הדרכה למטפלים / תיאור מקרה טיפולי @ פחד מכישלון / פחד להיכשל / חרדת כישלון - חלק 2
... מכישלון בלימודים חרדה מכישלון בלימודים פחד להיכשל בלימודים חרדת כישלון בלימודים - איך לטפל בפחד מכישלון בלימודים, מפחד להיכשל בלימודים, איך להתמודד עם פחד לא להצליח בלימודים, לא רוצה להיכשל בלימודים, חושש מכישלון בלימודים, טיפול בלחץ מכישלון בלימודים, להתגבר על דאגה מכישלון בלימודים, לשלוט בלחץ בלימודים - הדרכה למטפלים תיאור מקרה טיפולי @ פחד מכישלון פחד להיכשל חרדת כישלון - חלק 2 להלן מספר דוגמאות (בסדר אקראי) ומחשבות מפחידות שיש לאנשים שסובלים מפחד מכישלון בלימודים, עם הסבר איך להתמודד איתן: חלק מהדוגמאות עוסקות בלמה אני חושב שיקרה הדבר הרע (סיכוי להיכשל בלימודים). וחלקן עוסקות בלמה אני לא רוצה שיקרה הדבר הרע (סיכון להיכשל בלימודים). ורצוי לשים לב להבדל שבין 2 סוגי המשפטים. למה אני חושב שיש סיכוי שאכשל בלימודים? סיכוי אני מפחד להיכשל בלימודים, כי עד עכשיו נכשלתי המון בלימודים. סיכוי אני מפחד להיכשל בלימודים, כי אני תמיד נכשל בדברים. סיכוי אני מפחד להיכשל בלימודים , כי הלימודים מאוד קשים ואני לא רוצה להיכשל בלימודים. סיכוי אני מפחד להיכשל בלימודים, כי יש לי חרדת בחינות ואז לא אצליח במבחנים ואז אכשל בלימודים. למה אני חושב שיש סיכון אם אכשל בלימודים? סיכון אני מפחד להיכשל בלימודים, כי אם אכשל לא יאהבו אותי. סיכון אני מפחד להיכשל בלימודים, כי אם אכשל בלימודים אשנא את עצמי. סיכון אני מפחד להיכשל בלימודים, כי אם אכשל אז אהיה בטוח שלא יצא ממני כלום. ולהלן שאלות לדוגמה שעל האדם לשאול את עצמו, כדי לטפל בפחד וכדי להתמודד עם הפחד מכישלון בלימודים. והכל עפ הנוסחה שהסברתי במקומות אחרים (ניתוח סיבתיות), כאשר המוח חושב שמשהו הוא הסיבה של משהו אחר ...
פחד מכישלון בלימודים, חרדת בחינות / פחד ממבחנים, פחד מכישלון בעבודה / חרדת ביצוע בעבודה, פחד מכישלון בזוגיות, פחד להתחיל עם מישהי / מפחד להתחיל עם נשים / מפחד לגשת לבנות, פחד במה / חרדת במה / פחד מדיבור בפני קהל, חרדת בחינות טסט / פחד ממבחן נהיגה / חרדת תיאוריה, חרדת ביצוע מינית / חרדת ביצוע במיטה, חרדת ביצוע בפעם הראשונה, פחד מכישלון אצל ילדים @ פחד מכישלון / פחד להיכשל / חרדת כישלון - חלק 1
... מכישלון בלימודים, חרדת בחינות פחד ממבחנים, פחד מכישלון בעבודה חרדת ביצוע בעבודה, פחד מכישלון בזוגיות, פחד להתחיל עם מישהי מפחד להתחיל עם נשים מפחד לגשת לבנות, פחד במה חרדת במה פחד מדיבור בפני ... הוא פחד שקרי ומוגזם. ולהלן מספר סוגים שונים ונפוצים של ביטויים שונים של חרדה מכישלון פחד מכישלון חשש מכישלון: פחד מכישלון בלימודים - פחד שעלול לגרום לבן אדם לא להירשם ללימודים לפחד מהלימודים לא לרצות ללמוד, בגלל החשש שלו שהוא מפחד מכישלון בלימודים. והאדם מעדיף להימנע מהלימודים, רק כדי לא להגיע למצב של כישלון בהם. ולפעמים הפחד מכישלון בלימודים גורם לאדם, שגם אם הוא כבר לומד, עדיין הוא לא מצליח להתרכז בלימודים ואפילו נוטש את הלימודים, בגלל הפחד מכישלון בלימודים, שהאדם מפחד ממנו. חרדת בחינות פחד ממבחנים - גם זה סוג של פחד מכישלון בלימודים, שבא לידי ביטוי כפחד מכישלון במבחן בתהליך של לימודים. שבו האדם מפחד להיכשל במבחן, עד כדי כך שהוא מעדיף להימנע מהמבחן מתחמק מהמבחן מעדיף לא ללמוד, כדי לא להגיע למבחן, מקבל בלאק אאוט במבחנים (חישכון), שבו ... הכישלון שיכול לקרות בו. שזה מה שיוצר את חרדת המבחנים, שמונעת מהאדם להיות מסוגל להיבחן בצורה רגועה ובלי לחץ. פחד מכישלון בעבודה חרדת ביצוע בעבודה - זהו פחד שבו האדם מפחד להיכשל בעבודה שלו. והפחד הזה יכול ליצור לאדם מצבים שבהם הוא עובד בעבודות שהן לא לרמה שלו ולא מתאימות לכישורים שלו, משום שהוא מפחד להיכשל בעבודה שכן מתאימה לכישורים שלו. והאדם לפעמים מוותר על קריירה שלמה, בגלל הפחד מכישלון בעבודה שיש לו. או שאפילו אם הוא כבר עובד איפשהו, הפחד מכישלון בעבודה שיש לו, עלול לגרום לו לתחושת שיתוק וחוסר ריכוז בעבודה, עד כדי לגרום לו לרצות להתפטר, כדי לא להיכשל בעבודה. פחד מכישלון בזוגיות - זהו פחד די נפוץ אצל אנשים, שבו ... יחסים זוגית, מסיבות שונות. ומעדיפים להימנע מזוגיות ולהישאר לבד. כדי לא להיכשל בזוגיות ולהרגיש כישלון דחייה וכיוב. פחד להתחיל עם מישהי מפחד
יצירת מוטיבציה, יצירת רצון, רצון לרצות, ליצור רצון, לחזק רצון, ליצור מוטיבציה, לחזק מוטיבציה, השגת מטרות, לא להיכנע, התמדה, נחישות, כוח הרצון, לא להתייאש, להמשיך לרצות, תקווה, אמונה עצמית
יצירת מוטיבציה, יצירת רצון, רצון לרצות, ליצור רצון, לחזק רצון, ליצור מוטיבציה, לחזק מוטיבציה, השגת מטרות, לא להיכנע, התמדה, נחישות, כוח הרצון, לא להתייאש, להמשיך לרצות, תקווה, אמונה עצמית
... כוח הרצון, לא להתייאש, להמשיך לרצות, תקווה, אמונה עצמית איך אפשר ליצור מוטיבציה גם כשאין רצון בכלל? הרבה פעמים אדם רוצה ... להגיע אליה הוא חייב להתאמץ ולעבוד קשה. כדי לעמוד באתגרים ובמאמצים, האדם זקוק למוטיבציה חזקה ולרצון גדול. אבל מה קורה כאשר האדם ... אין לאדם מספיק רצון, הוא יכול להתחיל בלרצות לרצות. כלומר, גם אם אין לאדם כוח או מוטיבציה לעשות דבר מסוים, הוא יכול להגיד לעצמו: ... לחקור את האמת ולהטיל ספק בשכלו, אבל מרגיש שאין לו רצון מספק לכך, יכול לומר לעצמו: הלוואי שהיה לי רצון חזק להטיל ספק בשכל ולחקור את האמת. ואם הוא מרגיש שגם את זה הוא לא יכול לעשות, הוא יכול אפילו להגיד: אני רוצה ... בכך שאין מספיק רצון. שלב שני: להתחיל בלרצות שיהיה לי רצון. שלב שלישי: להמשיך לעקוב אחר הרצון ולפתח אותו עד שהוא גדל ומתחזק. אפילו אדם שאין לו כלל רצון, וגם אם מישהו ישכנע אותו הוא לא יתעורר, יכול להתחיל בכך שהוא אומר: אני מוכן לרצות את הרצון הזה. פעולה זו בפני עצמה כבר יוצרת תנאים להתחלת תהליך ... לו חשק. במקום זאת, הוא מתחיל לעבוד על יצירת המוטיבציה עצמה מתוך עצמו, דבר שמאפשר לו להגיע להישגים משמעותיים בטווח הרחוק. ... שלשם כך עליו להשקיע מאמץ רב ולעבוד קשה. אך מה קורה אם הוא מגלה שאין לו מספיק רצון כדי לבצע את המאמץ הנדרש? רבי נחמן מציע פתרון ... לו חשק לכך. במקום לוותר מיד ולהמשיך בחייו, הוא יכול לקום בבוקר ולומר לעצמו: הלוואי שיהיה לי רצון לרוץ עשרה קילומטרים. עצם האמירה ... כדי להטיל ספק באמת, הוא צריך שכל כולו ירצה את הדבר הזה. אך אם הוא מרגיש שהוא לא רוצה מספיק, הוא לא חייב לעצור בנקודה זו. במקום ... את שני הרצונות יחדיו. כיצד להמשיך ולהגביר את הרצון לאורך זמן? חשוב להבין שלרצות לרצות זו רק ההתחלה של תהליך, אך זהו חלק חשוב ... אדם מבין שכדי להשיג מטרה עליו לעבוד קשה, להשקיע ולהתאמץ, אך אינו מרגיש שהוא רוצה מספיק, הוא עדיין יכול להתחיל בכך שהוא יביע משאלה שיהיה לו יותר רצון. מה קורה כאשר אין לאדם מספיק רצון? כאשר אדם רוצה להשיג ... מספק לעשות משהו, הוא יכול להתחיל מהשלב הראשוני של רצון לרצות את הדבר. למשל, אם אדם רוצה לחקור את האמת אך מרגיש שאין לו מספיק מוטיבציה, הוא יכול להתחיל בכך שהוא יאמר לעצמו: אני רוצה לרצות לחקור את האמת. אם גם זה קשה לו, הוא יכול להמשיך ולומר: אני רוצה לרצות לרצות לחקור את האמת. כלומר, ככל שהאדם מתמקד בכך שהוא מנסה לייצר רצון, ... הוא לא חייב לוותר. הוא יכול להתחיל בכך שהוא יביע רצון שיהיה לו יותר רצון, וכך למעשה לנתב את עצמו לתהליך שבו הרצון שלו יתעצם ... לעקוב אחרי השינויים הפנימיים ולהמשיך לפתח את הרצון. לכן, במקום להרים ידיים ולהגיד אין לי חשק, אפשר לומר: אני רוצה שיהיה לי חשק, ... שבשביל להשיג אותה הוא צריך לעבוד הרבה הוא צריך כאילו להתאמץ וכו, מה בן אדם צריך לעשות בשביל שיהיה לו את המוטיבציה להתאמץ? ... ספק אבל טוב בשביל להטיל ספק בשכל אז אני צריך כל כולי לרצות את זה, אבל לא כל כולי רוצה את זה אז מה אני אעשה? אז הוא ממשיך ...
איך לעזור לילד עם בעיות קשב וריכוז להצליח בלימודים? איך ללמד ילד עם הפרעות קשב וריכוז קשות? מה לעשות אם לילד קשה להתרכז בלימודים? איך אפשר לפתח את השכל מכל דבר? איך אפשר להתפתח רוחנית באמצעות שאיפה למצוינות בכל תחום?
איך לעזור לילד עם בעיות קשב וריכוז להצליח בלימודים? איך ללמד ילד עם הפרעות קשב וריכוז קשות? מה לעשות אם לילד קשה להתרכז בלימודים? איך אפשר לפתח את השכל מכל דבר? איך אפשר להתפתח רוחנית באמצעות שאיפה למצוינות בכל תחום?
... לעזור לילד עם בעיות קשב וריכוז להצליח בלימודים? איך ללמד ילד עם הפרעות קשב וריכוז קשות? מה לעשות אם לילד קשה להתרכז בלימודים? איך אפשר לפתח את השכל מכל דבר? איך אפשר להתפתח רוחנית באמצעות שאיפה למצוינות בכל תחום? איך לעזור לילד עם בעיות קשב וריכוז להצליח בלימודים? כדי לעזור לילד עם בעיות קשב וריכוז להצליח בלימודים, אליעד כהן מסביר שישנן שתי דרכים עיקריות שנפוצות מאוד אך אינן הדרך האופטימלית. הדרך הראשונה היא באמצעות ... אלו יעילות באופן זמני בלבד ולמטרה ספציפית מאוד, כמו להציל ילד מסכנה רגעית. אך הן אינן תורמות להתפתחותו השכלית לטווח הארוך, כי הילד לא ילמד לחשוב בעצמו אלא יפעל מתוך פחד או רצון לתגמול בלבד. הדרך הנכונה והטובה ביותר לעזור לילד להצליח היא להתייחס למה שמעניין אותו כרגע ולעזור לו לפתח את השכל דרך אותו תחום עניין. למשל, אם הילד מתעניין בכדורגל, אז במקום להכריח אותו ללמוד מתמטיקה או היסטוריה, אפשר ללמד אותו לחשוב דרך כדורגל: איך הכי נכון לבעוט בכדור, מה הזווית האופטימלית לשער, מהן הטכניקות הטובות ביותר. הילד יתחיל לחשוב לעומק, ובכך יפתח את השכל שלו בדרך שהכי מעניינת אותו. איך לגרום לילד עם הפרעות קשב ללמוד בלי כפייה? אליעד מדגיש כי צריך לגשת אל הילד כחבר ולא כמי שמנסה לשלוט בו בכוח. אם הילד מרגיש שמישהו מנסה להכריח ... מעניין אותו לעשות. אפילו אם הילד לא אומר במפורש מה מעניין אותו, עדיין אפשר להתבונן בו, לראות במה הוא מתעסק או במה הוא מתעניין באופן טבעי, ולהתחיל משם. הרעיון הוא להפוך את התחביב או את התחום שהילד אוהב למשהו שדרכו הוא יוכל לפתח את השכל וללמוד מיומנויות למידה וחשיבה. למה לא צריכה להיות סתירה בין התפתחות רוחנית ועבודה יומיומית? אליעד כהן מדבר על כך שאנשים לעיתים חושבים שיש סתירה בין הפעולות הגשמיות שהם עושים בחיים, כמו ניקיון הבית או עבודה רגילה, לבין התפתחות רוחנית וחקירה עצמית. אך לדבריו, אין באמת סתירה. הסיבה שאנשים רואים סתירה היא מפני שהם ... יותר? אולי אני יכול לבצע את זה בפחות מאמץ או בזמן קצר יותר? כך האדם לא רק מנקה את הבית, אלא גם מפעיל את השכל ומפתח אותו תוך כדי הפעולה. איך אפשר לפתח את השכל מכל דבר קטן? אליעד מסביר שכל מטרה וכל פעולה יכולה לשמש כאמצעי לפיתוח השכל, אם האדם מתייחס אליה נכון. המטרה עצמה לא משנה, בין אם זו למידה לבחינה, ניקוי הבית, בישול, או אפילו פעולות פנאי פשוטות. מה שמשנה זה שהאדם מתייחס אליה כאל אתגר שכלי ושואל את עצמו כל הזמן איך אפשר לשפר, להתייעל ולהגיע לשלמות המקסימלית האפשרית. ברגע שהאדם מתרגל גישה זו, הוא ימצא עניין בכל דבר שהוא עושה, והשכל שלו יתפתח כל הזמן. איך להתפתח רוחנית באמצעות שאיפה למצוינות? ההתפתחות הרוחנית, על פי אליעד כהן, מגיעה מתוך שאיפה ... מחויב לשאול את עצמו שאלות, לבדוק ולחקור דרכים חדשות. השאיפה למצוינות בכל פעולה ובכל תחום, בין אם מדובר בעבודה, תחביב או מטלה שגרתית, מאלצת את האדם לחשוב, להטיל ספק, ולהיות מודע למעשים שלו. כל פעולה קטנה הופכת להזדמנות ... לעזור לילד להיות הכי חכם באמצעות התחביבים שלו? אליעד ממליץ לגשת אל התחביבים של הילד כנקודת מוצא לפיתוח השכל והחשיבה שלו. במקום להתעקש שהילד ילמד דברים שלא מעניינים אותו, עדיף לקחת את מה שמושך את הילד ולהשתמש בזה ככלי לימודי. כך למשל, ילד שמתעניין בציור או בכדורגל יוכל ללמוד הרבה מיומנויות חשיבה מתוחכמות על ידי חקירה של התחביב האהוב עליו, בתנאי שהמבוגר מכוון אותו לחשוב על דרכים חדשות ... להיות טוב יותר? וכך הילד מתרגל להפעיל את החשיבה העצמית שלו, מפתח יכולות למידה, ובעיקר מצליח ליהנות מהלימוד ומהעשייה. איך לעזור לילד עם הפרעות קשב וריכוז? איך לגרום לילד להצליח בלימודים? התפתחות רוחנית דרך מצוינות איך לפתח שכל וחשיבה מכל דבר? מה לעשות אם הילד לא רוצה ללמוד? איך להפוך תחביב לכלי למידה? האם יש סתירה בין חומריות לרוחניות? האם צריך להתפטר מהעבודה כדי להתבודד ולעשות
התמדה ותוצאות, האם להתמיד למרות שלא רואים תוצאות? האם להתמיד למרות שרואים תוצאות שליליות? מתי להמשיך להתמיד? מתי לא להתמיד? איך להתמיד בדיאטה? מוטיבציה שלילית, מוטיבציה חיובית, מוטיבציה שקרית, חוסר חשק להתמיד
התמדה ותוצאות, האם להתמיד למרות שלא רואים תוצאות? האם להתמיד למרות שרואים תוצאות שליליות? מתי להמשיך להתמיד? מתי לא להתמיד? איך להתמיד בדיאטה? מוטיבציה שלילית, מוטיבציה חיובית, מוטיבציה שקרית, חוסר חשק להתמיד
... ותוצאות, האם להתמיד למרות שלא רואים תוצאות? האם להתמיד למרות שרואים תוצאות שליליות? מתי להמשיך להתמיד? מתי לא להתמיד? איך להתמיד בדיאטה? מוטיבציה שלילית, מוטיבציה חיובית, מוטיבציה שקרית, חוסר ... כדי להגיע לירושלים, אך במהלך הדרך הוא רואה כי הוא מתרחק מהיעד במקום להתקרב אליו. אם אותו אדם רואה שהוא מתרחק כל הזמן בווייז, השאלה היא אם הוא צריך להמשיך בדרכו למרות שהתוצאות הפוכות למה שהוא ציפה להשיג. הסיבה לכך היא שאם מדובר בדרך לא נכונה, אז ההתמדה בדרך זו לא תוביל להצלחה. כך, השאלה המרכזית היא האם האדם יודע שהוא בדרך הנכונה או לא. אם הוא בדרך הנכונה, כדאי להמשיך להתמיד גם אם כרגע אין תוצאות חיוביות או אם התוצאות שליליות. אם הוא בדרך לא נכונה, עליו לעצור ... בה הם פועלים. למשל, אדם שתחליט שהוא רוצה להצליח כלכלית, אך למרות כל מאמציו הוא מוצא את עצמו מאבד כסף. אם הוא נשאר בתודעה שזו הדרך הנכונה, הוא עלול להמשיך בה, גם כשאין תוצאות חיוביות. פעמים רבות, ההתמדה תוביל לאכזבה אם לא בודקים את הדרך שוב ושוב. החשש ... אדם משקר את עצמו, הוא למעשה סומך על תוצאה לא נכונה, מתוך תחושת תקווה שזוהי הדרך הנכונה. דוגמה לכך היא כאשר אדם מתחיל בפעולה כמו השקעה כלכלית או לימודים, ומתאר את הדרך כיעילה למרות שתוצאות הפעולות הן שליליות או לא נראות לאורך זמן. אדם כזה, ... בהכרח אומר שהאדם בדרך הלא נכונה. אליעד כהן מציע שצריך להבחין אם הדרך נבדקה שוב ושוב ואם יש סיבה להאמין בהמשך. במקרה של שלב התלבטות בין להפסיק או להמשיך, על האדם לבדוק אם הדרך לא רק נראית נכונה, אלא אם היא אכן מובילה אותו למטרה הרצויה. איך להתמיד ...
דילמות בחיים, איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה טוב לי? איך לדעת מה יעשה לי טוב? האם להפסיק או להמשיך? האם לעזוב או להישאר? איך לקבל החלטה? קבלת החלטות, מה בטוח נכון? איך לפתור דילמות? איך לפתור בעיות? מערכות יחסים
דילמות בחיים, איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה טוב לי? איך לדעת מה יעשה לי טוב? האם להפסיק או להמשיך? האם לעזוב או להישאר? איך לקבל החלטה? קבלת החלטות, מה בטוח נכון? איך לפתור דילמות? איך לפתור בעיות? מערכות יחסים
... בחיים, איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה טוב לי? איך לדעת מה יעשה לי טוב? האם להפסיק או להמשיך? האם לעזוב או להישאר? איך לקבל החלטה? קבלת החלטות, מה ... אליעד כהן עוסק בשאלה המרכזית כיצד אנחנו יכולים לדעת אם משהו או מישהו מתאים לנו. הוא מסביר את הדילמות השונות בהן אנשים מוצאים את עצמם, במיוחד במערכות יחסים, בעבודה ובתחומים אחרים כמו לימודים או מקום מגורים. השאלה שמעסיקה רבים היא איך לדעת ... הוא להפסיק להתמקד בשאלה אם הדבר הספציפי מתאים לנו, ולבצע חקירה פנימית על עצמנו. השאלה היא קודם כל להבין מה אנחנו רוצים בחיים באופן כללי, ולא בהקשר למשהו חיצוני כמו עבודה או מערכת יחסים. הדרך לעשות זאת היא לשאול את עצמנו שאלות כמו: מה אני רוצה מעצמי ללא קשר לזוגיות?, מה אני רוצה מבחינת עבודה ולימודים?, מהם הרצונות שלי, ללא קשר למקום העבודה? אם אדם לא יודע מה הרצונות האישיים שלו באופן ... לו זהות ברורה מחוץ לדברים שסובבים אותו. הצעדים המעשיים להחלטה 1. לזהות את הרצונות האישיים: חשוב להכין רשימה של הדברים שאנחנו רוצים להשיג ללא קשר למערכת הזוגית, לעבודה או לכל גורם אחר שגורם לנו להתלבט. 2. להשיג מטרות שלא תלויות בדבר הספציפי: אם יש מטרות שאנחנו יכולים להשיג בלי קשר למערכת הזוגית או העבודה, כדאי להתחיל להשיג אותן. זה עוזר לנו להבין מי אנחנו ומה אנחנו רוצים, ללא תלות בגורם חיצוני. 3. לפתור את הוודאות לפני ההתמודדות עם הספק: כאשר אנו מתמודדים עם התלבטות, כדאי להתחיל לפתור קודם את הדברים הברורים והוודאיים. לדוגמה, אם במשוואה מתמטית יש חלקים ברורים, כדאי להתחיל מהם ואז להתמקד בחלקים הלא ברורים. כך גם בחיים - יש להתחיל מהוודאיים ולא להתמקד בספק עד שלא פותרים את החלקים ... ביטחון עצמי וקבלת החלטות נכונה איך לדעת אם משהו מתאים לי? השאלה כיצד ניתן לדעת אם משהו מתאים לנו או לא, היא שאלה שמעסיקה אנשים רבים בחיים. בין אם מדובר בזוגיות, עבודה, מקום מגורים או תחום לימודים, אנשים רבים מוצאים את עצמם מתלבטים אם להישאר או להמשיך הלאה. איך ניתן להכריע בסוגיה הזו? איך אפשר לדעת אם הדבר ... ימלא את הצרכים והרצונות שלנו. לדוגמה, אישה שרוצה להתחתן ולהקים משפחה אך אינה יודעת אם הגבר שלצידה מתאים לכך. לעיתים השאלה היא האם התחום שבו אנו לומדים יאפשר לנו עבודה טובה בעתיד, או האם מקום העבודה הנוכחי ייתן לנו את מה שאנו מחפשים. הבעיה האמיתית - ... לפתרון - להבין את עצמנו כדי לצאת מההתלבטות, הדבר הראשון שצריך לעשות הוא לברר מי אנחנו ומה אנחנו רוצים. חשוב לא להתמקד מיד בשאלה האם הדבר הספציפי מתאים לנו, אלא להתחיל מלברר את הרצונות והמטרות האישיות שלנו באופן כללי. איך עושים זאת? הדרך הטובה ביותר היא לשאול את עצמנו: מה אני רוצה מעצמי באופן שאינו קשור לזוגיות?, מה המטרות שלי בחיים שלא קשורות ללימודים?, מה הרצונות שלי בלי קשר למקום העבודה?. כאשר אין לאדם מושג מה הרצונות שלו באופן עצמאי, ... זהות נפרדת, והוא מגדיר את עצמו דרך הדברים שסביבו. הצעדים המעשיים להחלטה 1. לזהות את הרצונות האישיים: להכין רשימה של הדברים שאנו רוצים להשיג ללא קשר למערכת הזוגית, למקום העבודה או לכל גורם אחר שאנו מתלבטים לגביו. 2. להשיג מטרות שלא תלויות בדבר הספציפי: אם יש מטרות שאפשר להשיג בלי קשר לזוגיות, יש להתחיל להשיג אותן. זה עוזר לנו להבין מי אנחנו ומה אנחנו רוצים, ... יש לבדוק קודם כל את הדברים הבטוחים והוודאיים. לדוגמה, אם במשוואה מתמטית יש חלקים ברורים - קודם כל יש לפתור אותם, ורק אז לגשת למה שלא ברור. כך גם בחיים - יש להתחיל מהוודאי, ולפתור אותו לפני שניגשים אל הספק. כיצד הוודאות ... בניית ביטחון עצמי וקבלת החלטות נכונה דילמות בזוגיות, האם הוא מתאים לי? האם הקשר הזה טוב לי? האם להיפרד או להישאר? האם להתגרש? האם להיפרד? האם לעזוב? האם להפסיק? האם להמשיך? האם להתחיל? האם לשנות? האם זה עושה לי טוב? לא מסוגל לקבל החלטה, לא ...
האם לעשות שינוי או להמשיך כרגיל? האם כדאי לשנות או לשמור על הקיים? איך לקבל החלטה נכונה? האם להתגרש? האם להתפטר? האם לעזוב את מקום העבודה? האם להחליף מקצוע? האם לעשות שינוי בקריירה? האם לעבור דירה? האם להיפרד? האם להישאר?
האם לעשות שינוי או להמשיך כרגיל? האם כדאי לשנות או לשמור על הקיים? איך לקבל החלטה נכונה? האם להתגרש? האם להתפטר? האם לעזוב את מקום העבודה? האם להחליף מקצוע? האם לעשות שינוי בקריירה? האם לעבור דירה? האם להיפרד? האם להישאר?
... לעשות שינוי או להמשיך כרגיל? האם כדאי לשנות או לשמור על הקיים? איך לקבל החלטה נכונה? האם להתגרש? האם להתפטר? האם לעזוב את מקום העבודה? האם להחליף מקצוע? האם לעשות שינוי בקריירה? האם לעבור דירה? האם להיפרד? האם להישאר? האם לעשות שינוי או להמשיך כרגיל? איך לקבל החלטה נכונה? אליעד כהן עוסק בשאלות קריטיות של קבלת החלטות, במיוחד כאשר אנשים נמצאים בצמתים משמעותיים בחיים, כמו זוגיות, מקום עבודה, לימודים או קריירה. הוא מסביר כי הרבה פעמים אנשים טועים כשהם מערבבים בין שאלות שונות אשר קשורות למצבים שונים בחיים. לדוגמה, אדם שמתלבט האם להיפרד, אם להתגרש, אם לעזוב מקום עבודה או לעבור דירה, פעמים רבות מנסה לחבר את השאלות הללו לשאלות מהעבר, דבר שמוביל לשגיאות בקבלת ההחלטות. מהי הטעות הנפוצה בקבלת החלטות? הטעות הגדולה שמרבית האנשים עושים ... התמקדות בעתיד. כל החלטה, בין אם היא קשורה לזוגיות, עבודה, לימודים או תחום אחר, צריכה להתבצע על פי השאלה אם הבחירה הנוכחית תוביל לתוצאה טובה יותר בהמשך, ולא על בסיס תחושות מהעבר. במקום לחפש תשובות לשאלות מה היה טוב בעבר?, יש להתמקד בעתיד ולבדוק האם המצב הנוכחי משרת את טובתך לעתיד. האם יש להמשיך בדרך אם היא כבר לא מתאימה? אליעד נותן את הדימוי של אדם שמגיע לסופר לקנות חלב, ואז מגלה שיש לו בבית מספיק חלב. השאלה אם היה נכון לו לצאת לסופר אינה משפיעה על ההחלטה הנוכחית אם להמשיך או לחזור הביתה. ברגע שהתמונה משתנה, יש לבצע את השינוי המתאים. אם עד עכשיו הייתה החלטה נכונה, זה לא אומר בהכרח שצריך להמשיך בה. כל החלטה צריכה להתבסס על הנתונים הנוכחיים ולא על העבר. מהם הקריטריונים לקבלת החלטה נכונה? ההחלטה אם להישאר בקשר, במקום עבודה, במקצוע או בתחום לימודים, צריכה להתבצע על פי השאלה אם המצב הנוכחי משרת את טובתך לעתיד. אם לא, יש לשקול שינוי. אם המצב הנוכחי אינו טוב, חשוב לשקול אם כדאי להפסיקו או לשנות אותו, תוך התמקדות ... טוב רק בגלל שהיה טוב פעם? בהחלט לא. לדוגמה, אם אדם שוקל להמשיך להשקיע בזוגיות או בעסק שכרגע אינם טובים, הוא לא אמור להחליט על פי מה שהיה בעבר. צריך לבחון את המצב הנוכחי ולשאול את עצמך אם המאמץ שכרוך בהשקעה בקשר או בעסק יניב תוצאה טובה יותר בעתיד. אם התשובה היא לא, אז ייתכן ששינוי הוא הצעד הנכון. ההחלטה צריכה להיות מההווה לעתיד, לא מהעבר להווה לסיכום, אליעד ממליץ להפריד בין המידע שמתקבל ... את כל השאלות יחד. על כל אחד להחליט לפי המצב הנוכחי ולתכנן את העתיד בהתאם. קבלת החלטות טעויות בקבלת החלטות להחליט לפי העבר להחליט לפי ההווה להחליט לפי העתיד האם למכור את המניה? האם להשקיע בזוגיות? האם לעשות שינוי או להמשיך כרגיל? איך לקבל החלטה נכונה? אליעד עוסק בשאלות קריטיות של קבלת החלטות, במיוחד כשאנשים נמצאים בצמתים בחיים, כמו זוגיות, מקום עבודה, לימודים או קריירה . הוא מציין שמרבית האנשים עושים טעות כאשר הם מערבבים בין שאלות שונות שמיועדות למצבים שונים בחיים. לדוגמה, אדם שמתלבט אם להיפרד או לא, או אם להפסיק את לימודיו או לעזוב מקום עבודה, לעיתים מנסה לחבר את השאלה הנוכחית לשאלות מהעבר. מהי הטעות הנפוצה בקבלת החלטות? הטעות הגדולה היא שמישהו שואל את עצמו האם היה נכון לי להיכנס לקשר הזה? בעוד שהתשובה ... נכון להיכנס לקשר או לא צריכה להיות נפרדת מהשאלה אם יש להמשיך את הקשר כעת. כל החלטה היא עצמאית, ויש להתמקד בשאלה אם הבחירה הנוכחית תוביל לתוצאה טובה יותר בהמשך. זו גישה שמתמקדת בעתיד ולא בעבר. אם הקשר, העבודה או הלימודים אינם טובים כיום, יש להחליט אם כדאי להפסיקם, תוך התמקדות בתועלת העתידית. האם יש להמשיך בדרך אם היא כבר לא מתאימה? הדמיון שמביא אליעד הוא כמו אדם שהולך לסופר לקנות חלב, ופתאום מגלה שיש בבית מספיק חלב. השאלה אם היה נכון ללכת לסופר אינה משפיעה על ההחלטה אם
כסף וקריירה, איך להתעשר? איזה מקצוע ללמוד כדי לעשות כסף? מה ללמוד כדי להיות עשיר? איזה תחום הכי טוב ללמוד? מה כדאי ללמוד? במה כדאי לך לעבוד? איך להיות עשיר? בחירת קריירה, בחירת תחום לימודים, איך לבחור מקצוע? לבחור ללמוד
כסף וקריירה, איך להתעשר? איזה מקצוע ללמוד כדי לעשות כסף? מה ללמוד כדי להיות עשיר? איזה תחום הכי טוב ללמוד? מה כדאי ללמוד? במה כדאי לך לעבוד? איך להיות עשיר? בחירת קריירה, בחירת תחום לימודים, איך לבחור מקצוע? לבחור ללמוד
... וקריירה, איך להתעשר? איזה מקצוע ללמוד כדי לעשות כסף? מה ללמוד כדי להיות עשיר? איזה תחום הכי טוב ללמוד? מה כדאי ללמוד? במה כדאי לך לעבוד? איך להיות עשיר? בחירת קריירה, בחירת תחום לימודים, איך לבחור מקצוע? לבחור ללמוד איך באמת אפשר להתעשר במהירות ובקלות? אליעד כהן מדבר על נושא נפוץ מאוד בקרב אנשים צעירים ומבוגרים כאחד: הרצון להתעשר, במיוחד כשהם נמצאים בהתלבטות איזה מקצוע ללמוד. רבים מהם מחפשים את הדרך המהירה והנכונה ביותר להתעשר ופוגשים בדרכם כל מיני הבטחות להצלחה בתחומים כמו מסחר באמזון, מסחר באיביי, השקעות בנדלן או מסחר בשוק ההון. אליעד כהן מציין שהרבה מההבטחות הללו הן שקרים והטעיות, משום שהסיכוי להתעשר ממסחר באמזון זהה לסיכוי להתעשר מחנות ירקות. הוא מביא כדוגמה אנשי עסקים ישראלים שהתחילו מחנות ירקות קטנה, הרחיבו אותה, הפכו אותה לסופרמרקט גדול, ובסופו של דבר הגיעו עד לבורסה והפכו לטייקונים גדולים. האם יש תחומים שקל יותר להתעשר ... שלו, הוא נותן יותר ערך לאנשים אחרים, ולכן הסיכוי שלו להרוויח כסף גבוה יותר. אליעד כהן מדגיש שהמפתח הוא תמיד להיות טוב פי כמה וכמה מאחרים בתחום שבו עובדים. מה באמת צריך לעשות בפועל כדי להתעשר? כדי להתעשר, לפי אליעד כהן, חייבים להבין קודם כל את העיקרון של נתינת ערך לאחרים. לכן, האדם צריך לשאול את עצמו מהו הערך שהוא מסוגל או רוצה להעניק לאנשים. אם הוא כבר טוב במשהו יותר מאחרים, הוא יכול מיד להפוך את זה להכנסה. אבל אם אין לו עדיין יתרון בתחום מסוים, עליו לרכוש מיומנות, ללמוד מקצוע או תחום מסוים, על מנת להגדיל את הערך שהוא יכול לספק לאחרים ובכך להגדיל את הכנסותיו ואת הסיכוי שלו להתעשר. מה כדאי ללמוד כדי לעשות כסף ולהתעשר? השאלה שחוזרת שוב ושוב היא מה כדאי ללמוד?. אליעד כהן מדגיש שאין באמת תחום אחד שעדיף על אחרים מבחינת היכולת להרוויח כסף. אם האדם יהיה מספיק טוב בכל תחום שהוא יבחר, הוא ירוויח כסף טוב. בין אם מדובר בנגינה, ברפואה ... כל תחום יכול להיות רווחי ביותר בתנאי אחד: להיות הכי טוב בו. איך בוחרים מקצוע שבאמת ירוויחו ממנו כסף? אליעד כהן מציע דרך פרקטית מאוד להחליט מה ללמוד ובאיזה מקצוע לעבוד: לא לשאול איזה מקצוע הכי רווחי, אלא לשאול באיזה עבודה הייתי נהנה לעבוד?. לפי אליעד כהן, אדם יצליח רק אם הוא אוהב את המקצוע שלו, כי רק אז הוא יהיה מוכן ללמוד, להתאמץ ולהשקיע שעות וימים רבים כדי להיות הטוב ביותר. הוא מסביר שאדם שלא אוהב את מה שהוא עושה, לא יוכל להשקיע מספיק כדי להיות מוצלח באמת ולכן לא יוכל להתעשר בתחום הזה. ... ממקצועיות יוצאת דופן, ומקצועיות כזאת מגיעה אך ורק מתוך אהבה גדולה למה שעושים. כאשר האדם אוהב את התחום שבו הוא עוסק, הוא מוכן להשקיע יותר מאחרים, ללמוד לעומק, להשתפר ולהתקדם כל הזמן. התהליך הזה מביא אותו להיות הטוב ביותר בתחום שלו, וזה בדיוק מה שמביא את הכסף. אם אני עדיין מתלבט, מה בדיוק עלי לעשות כדי לבחור מקצוע? אליעד ... למי שמתלבט לשאול את עצמו באופן פשוט: מה הייתי רוצה לעשות במהלך היום שלי, אם כל המקצועות היו משלמים אותו הדבר?. למשל, אם התשובה היא לנהל בניינים, יש ללמוד ניהול בניינים. אם התשובה היא לבנות מטוסים, יש ללמוד לבנות מטוסים. אליעד כהן מסביר שבחירה כזו מבטיחה שאדם יאהב את מה שהוא עושה, ולכן הוא יהיה מספיק טוב בתחום, ובהמשך ירוויח מכך כסף משמעותי. לסיכום, אליעד כהן מדגיש שוב את העיקרון הפשוט אך החשוב: הכסף מגיע מערך, וערך נוצר כאשר אדם הוא הטוב ביותר בתחומו. הדרך להיות הטוב ביותר היא ללמוד, להשקיע ולהתמיד, ודבר זה יכול להתרחש רק אם אוהבים באמת את המקצוע שבוחרים. זאת הדרך האמיתית והאפקטיבית ביותר להתעשר. איך לעשות כסף? איזה מקצוע כדאי ללמוד? איך להיות עשיר? בחירת קריירה נכונה איזה מקצוע מתאים לי? איך לבחור תחום לימודים? האם אפשר להתעשר במהירות? ...
אובדן ושכול, איך להמשיך הלאה? התמודדות עם אובדן ילד, התמודדות עם פרידה, התמודדות עם אבל, התמודדות עם אובדן במשפחה, התמודדות הורים עם אובדן ילד, התמודדות עם שכול, התמודדות עם מוות של חיית מחמד, התמודדות עם נכות
אובדן ושכול, איך להמשיך הלאה? התמודדות עם אובדן ילד, התמודדות עם פרידה, התמודדות עם אבל, התמודדות עם אובדן במשפחה, התמודדות הורים עם אובדן ילד, התמודדות עם שכול, התמודדות עם מוות של חיית מחמד, התמודדות עם נכות
... ושכול, איך להמשיך הלאה? התמודדות עם אובדן ילד, התמודדות עם פרידה, התמודדות עם אבל, התמודדות עם אובדן במשפחה, התמודדות הורים עם אובדן ילד, התמודדות עם שכול, התמודדות עם ... האם יש הבדל בין אובדן של הורה לאובדן של ילד? אליעד מציין את העובדה כי כאשר הורים מאבדים את ילדיהם, התחושה קשה בהרבה, מאשר אובדן הורים, שכן המוות של הורים נתפס כדרך הטבע. לעומת זאת, מותו של ילד הוא אירוע שמערער את תחושת ... פיטורים? אליעד טוען שמדובר באותו העיקרון גם כאשר מדובר באובדן של עבודה, בריאות, או פיטורים. גם כאן על האדם למצוא פתרון פנימי שיחליף את הפונקציה החסרה וימלא את הצרכים הרגשיים שצמחו בעקבות האובדן. המפתח הוא להבין איך ... לא נמצאות באחרים או בזיכרונותיהם, אלא פנימה, בתוך עצמך. יש ללמוד לזהות את התחושות שהייתה לך בעטיין של האדם שאיבדת, ולמצוא דרכים להשיג את אותן תחושות בעצמך, מבלי להיות תלוי בגורם חיצוני. איך להתמודד עם שכול? איך ... הורה או אדם אהוב אחר, כוללת גם מצבים של פרידה זוגית, פיטורים מעבודה או אובדן בריאות (כמו הפיכה לנכה). כל אלה הם דוגמאות למשהו שעשה לאדם טוב ונלקח ממנו. יש מי שיטען שקל יותר להשלים עם מוות של הורים כי זה דרך הטבע, אך ברגע שהנושא באמת כואב, השאלה למה זה משנה אם זה דרך הטבע? מתעוררת. אם האהבה אמיתית, עצם הטבעיות או אי - הטבעיות לא ... דמיוניים להרגיש שהנפטר עדיין כאן, יש תשובה עמוקה יותר: להבין שכל מה שהאובדן נתן לך אפשר, עקרונית, להשיג גם בלעדיו. כשמישהו נפטר, האדם מרגיש שחסר לו מה שהנפטר סיפק לו - שמחה, ביטחון, תחושת אהבה, משמעות, קירבה משפחתית ... זה נכון גם לאובדן בריאות או פיטורים? למעשה כן. אדם שאיבד את מקום עבודתו יחפש תחליף להכנסה או ליציבות. אדם שנעשה נכה ומאבד את היכולת להשתמש בידיים או רגליים, צריך לחפש פתרון שיחליף את הפונקציה החסרה או ימצא דרך להיות מאושר ... לתחושות פנימיות, אפשר לנסות לייצר אותן גם בלי אותו אדם. איפה אפשר להמשיך וללמוד על התמודדות עם אובדן? יש שמציעים לחפש מידע רחב יותר על הנושא: איך להתמודד עם אובדן, איך להתמודד עם שכול, איך להתמודד עם מוות או פרידה, ... הורה שכול, אחים שכולים, אח שכול, הנצחה, התמודדות עם איבוד, איך להמשיך הלאה? איך לשחרר אחרי פרידה? איך להמשיך הלאה בחיים? התמודדות עם אובדן עובר, התמודדות עם מוות פתאומי, איך להתמודד עם צער? תהליך אבלות, תחושת אובדן, איך לעזור לאדם אבל? התמודדות עם אובדן אחים, ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על האם לעבוד או ללמוד? האם לפתוח עסק או ללכת ללמוד? האם ללמוד לימודים אקדמיים? האם להשלים השכלה? האם ללמוד או לפתוח עסק? בניית קריירה, תכנון קריירה, תואר אקדמי, האם להמשיך ללמוד או לעבוד? האם להתחיל לעבוד או ללמוד?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: האם ללמוד לימודים אקדמיים?, איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? דיכאון? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: האם ללמוד לימודים אקדמיים?, איך להצליח בזוגיות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למצוא זוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור אהבה? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לעשות יותר כסף? איך להיות מאושר ושמח? איך להעריך את עצמך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להאמין בעצמך? איך לשתול מחשבות? איך לשפר את הזיכרון? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להיגמל מהימורים? איך לשנות תכונות אופי? איך לחנך ילדים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש בחירה חופשית? מי ברא את אלוהים? בשביל מה לחיות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש אמת מוחלטת? האם יש או אין אלוהים? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם באמת הכל לטובה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? האם אפשר לדעת הכל? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? למה העולם קיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה המשמעות של החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? איך להנות בחיים? איך להיות מאושר? אולי אנחנו במטריקס? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לפרישה, אימון אישי לירידה במשקל, קואצינג מומלץ בתחום האם ללמוד לימודים אקדמיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 1.2810 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 00:22:39 - wesi1