אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה דימויים ✔מקרה טיפולי, מנגנון הדחקה רגשית, למה לא אוהבים אותי? למה שמישהו ירצה להיות שמן? רוצה להיות שמן, מנגנון הכחשה עצמית, מודעות עצמית, ירידה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
7:59מקרה טיפולי, מנגנון הדחקה רגשית, למה לא אוהבים אותי? למה שמישהו ירצה להיות שמן? רוצה להיות שמן, מנגנון הכחשה עצמית, מודעות עצמית, ירידה במשקל, דימוי עצמי, הערכה עצמית, דיאטה, ביטחון עצמי
למה אנשים מספרים לעצמם תירוצים ולא מתמודדים עם האמת?

אנשים נוטים לספר לעצמם תירוצים שונים כדי להסתיר כאב או קושי פנימי עמוק יותר שהם לא רוצים להתמודד איתו. אליעד כהן מדגים מנגנון פסיכולוגי מורכב, שבו אדם עשוי להשתמש בסיבות שקריות או בסיפורי כיסוי כדי להימנע מהכרה בסיבה האמיתית לכאב או למצוקה שלו. המנגנון הזה עובד באופן לא מודע, ומשמש כסוג של מנגנון הגנה פסיכולוגי שנועד להגן על האדם מפני האמת הכואבת יותר.

למה שמישהו ירצה להיות שמן למרות שזה מפריע לו?

אליעד כהן מביא דוגמה לאדם שמספר לעצמו שהוא לא אוהב את עצמו בגלל שהוא שמן. כאשר חוקרים את האדם לעומק, מתברר שהסיבה האמיתית לכך שהוא לא אוהב את עצמו אינה המשקל, אלא משהו אחר לגמרי. הוא משתמש במשקל כסיפור כיסוי כדי לא להתמודד עם דחייה פנימית עמוקה יותר. לדוגמה, כשנשאל אם מפריע לו שבחורה תדחה אותו כי הוא שמן, הוא עונה שלא. כלומר, הוא יודע שעצם היותו שמן הוא לא מה שבאמת מפריע לו, אבל הוא עדיין מתעקש להשתמש בזה כתירוץ.

הסיבה שבכל זאת ירצה להישאר שמן היא שכך הוא יכול להאמין שדוחים אותו בגלל המשקל ולא מסיבה פנימית קשה יותר להכרה, כמו תחושה של חוסר ערך פנימי או מחשבה שהוא לא מספיק חכם או לא מספיק טוב. כשהוא יורד במשקל, מתגלה לו שאין לו עוד את התירוץ של "לא אוהבים אותי כי אני שמן", והבעיה האמיתית עולה על פני השטח, מה שמביא לו יותר סבל וכאב. לכן, הוא חוזר להיות שמן כדי לחזור ולהחזיק בתירוץ שהבעיה שלו היא חיצונית (משקל) ולא פנימית.

מה ההיגיון מאחורי מנגנון ההדחקה הרגשית?

ההיגיון הוא שהאדם בוחר באופן לא מודע את הדרך שהכי פחות קשה לו להתמודד איתה. אם אדם מאמין למשל שלא אוהבים אותו כי הוא לא מספיק חכם, זוהי מחשבה קשה וכואבת עבורו, שאין לו דרך לשנות אותה או שהוא מרגיש שהוא לא יכול להתמודד איתה ישירות. לכן הוא יוצר סיפור כיסוי כמו עודף משקל, עוני, או תכונה חיצונית אחרת, ומייחס אליה את הסיבה לדחייה שהוא מרגיש מאנשים. כך הוא מרגיש שיש לו שליטה מסוימת על הכאב שלו ("אני יכול להיות רזה, ואז יאהבו אותי") או שהוא לפחות מבין למה הוא נדחה, במקום להתמודד עם ההבנה שאין לו שליטה או יכולת לשנות את הסיבה האמיתית לדחייה.

איך התופעה מתבטאת בחיי היום - יום?

אליעד מביא דוגמאות שונות כדי להבהיר כיצד המנגנון הזה פועל. דוגמה בולטת היא של אדם שחושב שלא אוהבים אותו כי הוא לא עשיר, ולכן הוא מאמין שכאשר יהיה לו כסף אנשים יאהבו אותו. כאשר אותו אדם זוכה בלוטו ומגלה שהאנשים עדיין לא מתקרבים אליו, הוא חווה משבר. ברגע זה האדם מרגיש רע יותר, כי איבד את התירוץ, ולכן הוא עשוי לאבד את כספו בכוונה, כדי לחזור ולהאמין שאנשים לא אוהבים אותו רק בגלל שהוא עני ולא בגלל משהו אחר שקשה לו יותר לקבל.

אליעד מציין שזה שונה ממצב שבו יש קשר ישיר בין סיבה לתוצאה ("מפריע לי שהוא מסתכל בטלפון כי אני צריך לחזור על דבריי"). כאן מדובר בתירוץ שבו אין קשר אמיתי בין הבעיה המוצהרת לבעיה האמיתית.

איך לזהות האם אני משתמש בסיפורי כיסוי לעצמי?

אליעד כהן מסביר שהדרך לזהות אם אדם משתמש בתירוץ או בסיפור כיסוי היא על ידי שאילת שאלות פנימיות, כמו למשל:
  • "האם זה באמת מה שמפריע לי?"
  • "אם הבעיה הזו תיעלם, האם באמת אהיה מאושר?"
  • "האם ייתכן שאני משתמש בזה כתירוץ להימנע מהתמודדות עם בעיה עמוקה יותר?"
לדוגמה, אדם יכול לחשוב שמפריע לו שצועקים לידו כי זה מפריע לו לישון, אך בחקירה פנימית הוא עשוי לגלות שבעצם הצעקות מזכירות לו חוויה רגשית אחרת, לא נעימה, שהוא מנסה להדחיק. כך הוא מספר לעצמו את סיפור הכיסוי של בעיית השינה במקום להודות שהוא סובל מרגש אחר קשה יותר.

מהי הטעות הנפוצה של אנשים לגבי מנגנוני הגנה?

אליעד כהן מסביר שהטעות הנפוצה היא לחשוב שכל רצון הוא כיסוי לרצון אחר. הוא מדגיש שזה לא נכון. ישנם רצונות שהם תוצאה של גורמים הגיוניים או מחוברים לרצונות אחרים. לעומת זאת, במנגנון שתואר בהרצאה מדובר על תירוץ שאין לו קשר ישיר לאמת, תירוץ שבו האדם מדמיין בעיה חיצונית רק כדי לא להתמודד עם כאב פנימי אמיתי.

הבדל זה הוא קריטי להבנת המנגנון הפסיכולוגי - במנגנון זה מדובר בהסחת דעת מכאב פנימי מהותי על ידי יצירת בעיה פיקטיבית שאין לה קשר ישיר ואמיתי לסיבה האמיתית לסבל של האדם.

איך ניתן להתמודד עם מנגנון ההדחקה?

אליעד כהן מציע להיות מודעים לכך שהסיבה הראשונית שאנחנו חושבים שגורמת לנו לסבל היא לא תמיד הסיבה האמיתית. על ידי חקירה פנימית עמוקה, אפשר לגלות מהי הבעיה האמיתית ולהתמודד איתה ישירות, במקום להמשיך וליצור לעצמנו סיפורי כיסוי. כאשר האדם מבין את המנגנון הפסיכולוגי הזה, הוא יכול להפסיק לשקר לעצמו ולהתחיל להתמודד באמת עם המצוקות והכאב שלו.
הדיון הזה מציג מנגנון פסיכולוגי מורכב שבו אדם משקר לעצמו ומספר לעצמו סיפור כיסוי כדי להסתיר את האמת האמיתית שמאחורי מצוקתו. הסיפור מתחיל מאדם שלא אוהב את עצמו כי הוא שמן. כשחוקרים אותו יותר לעומק, מתגלה שלא באמת מפריע לו להיות שמן, אלא שזה רק תירוץ שהוא מספר לעצמו. השאלה שמובילה לגילוי הזה היא: "אם מישהי אומרת לך שהיא לא רוצה אותך כי אתה שמן - זה מפריע לך?" והוא עונה שלא, כלומר, עצם העובדה שהוא שמן לא באמת מפריעה לו.

אבל אם כך, מדוע הוא בכל זאת מספר לעצמו שזה מה שמפריע לו? מדוע הוא מתעקש להאמין שזה העניין? התשובה היא שבאופן לא מודע הוא משתמש במשקל שלו כסיפור כיסוי לתחושת דחייה עמוקה יותר שהוא מנסה להדחיק. הוא בעצם רוצה להאמין שדוחים אותו בגלל משהו חיצוני, כמו משקל, ולא בגלל משהו מהותי יותר, פנימי יותר, שאותו קשה לו יותר לקבל.

כדי להבין את המנגנון הזה טוב יותר, מובאת דוגמה נוספת: אדם שחושב שאנשים לא אוהבים אותו כי הוא לא חכם מספיק. זה מכאיב לו מאוד, ולכן הוא מחפש דרך לברוח מהכאב הזה. הוא משמין, כך שאם אנשים לא יאהבו אותו, הוא יוכל לספר לעצמו שזה בגלל המשקל שלו ולא בגלל חוסר החוכמה שהוא חושב שקיימת בו. כך הוא חוסך מעצמו את ההתמודדות עם הכאב האמיתי שלו.

הדבר נחשף במיוחד כשבודקים את ההיסטוריה האישית שלו: כשהוא היה שמן, הוא היה בסדר עם עצמו, אבל כשירד במשקל, הוא התחיל להרגיש רע. כלומר, להיות רזה לא שיפר את מצבו הרגשי אלא דווקא החמיר אותו, משום שעכשיו לא הייתה לו יותר את האופציה לומר "לא אוהבים אותי כי אני שמן". כשהתברר לו שהבעיה עמוקה יותר, זה היה קשה מדי עבורו להתמודד עם זה, ולכן הוא חזר להשמין כדי להחזיר לעצמו את "התירוץ" של הדחייה.

זו תופעה נפוצה שבה אנשים יוצרים לעצמם תירוצים למה דברים קורים להם כדי לא להתמודד עם הסיבות האמיתיות. לדוגמה, אדם שחושב שאם יהיה עשיר אנשים יאהבו אותו, ואז הוא זוכה בלוטו ורואה שזה לא שינה כלום. פתאום הוא מרגיש אבוד כי אין לו יותר את התירוץ. ייתכן שאז הוא ירצה לאבד את הכסף, כדי שיוכל לחזור ולהאמין שהסיבה שאנשים לא אוהבים אותו היא שהוא עני, ולא משהו אחר שיותר קשה לו להתמודד איתו.

מה שמניע את כל התהליך הזה הוא מנגנון הגנה פסיכולוגי שמטרתו להימנע מהכאב הגדול באמת. אדם מסוים יכול לומר שדבר מסוים מפריע לו, אבל למעשה מדובר בסיפור כיסוי שמשמש להסתיר בעיה אחרת שהוא לא רוצה להכיר בה.

איך אפשר לזהות את זה אצל עצמך? צריך לשאול שאלות כמו "למה זה באמת מפריע לי?", "אם הבעיה הזו הייתה נעלמת - האם באמת הייתי מאושר?", "האם יכול להיות שאני משתמש בזה כתירוץ כדי להסתיר בעיה עמוקה יותר?". ברגע שחוקרים את השאלות האלה, אפשר לגלות שכל מיני בעיות שאנחנו חושבים שמטרידות אותנו הן בעצם רק כיסוי למשהו אחר.
עכשיו בן אדם נשאלה השאלה הוא לא אוהב את עצמו למה אתה לא אוהב את עצמך כי אתה שמן "למה אתה לא אוהב את עצמך? כי אני שמן" אוקי מפה לשם משם לפה "למה אתה לא אוהב את עצמך אז מה אם אתה שמן מה הבעיה בזה שאתה שמן? כי אם אני שמן אז נגיד בחורות לא רוצות אותי" אוקי ואז גילינו בדרך כזו או אחרת שבכלל לא מפריע לו שהוא שמן כאילו אם בחורה הייתה אומרת לך שהיא לא רוצה אותך "איך אתה יודע שלא רוצים אותך? לא רוצים אותי וזה", עכשיו אם בחורה אומרת לך "אני לא רוצה אותך כי אתה שמן זה מפריע לך? לא זה לא מפריע לי".

עכשיו איך יכול להיות שבן אדם יודע נגיד שבחורות או נגיד אנשים לא רוצים אותו כי הוא שמן והוא כועס על עצמו על זה שהוא שמן והוא בכל זאת ירצה להיות שמן, איזה אינטרס יש למישהו לרצות לדוגמה נגיד ואם עכשיו אומרים לו "ואם יש לך אפשרות להיות רזה אתה רוצה להיות רזה? לא אני לא רוצה להיות רזה אני רוצה להישאר שמן" איזה היגיון יש בזה.

ש: יכול להיות שהוא אוהב בחורות שמנות.

אליעד: והוא אוהב רק בחורות רזות הלאה.

ש: שיאהבו אותו בלי תנאים.

אליעד: אבל הוא לא אוהב את עצמו בלי תנאים הוא שונא את זה לא אבל בוא נספר לכם סיפור הסיפור הוא כדלקמן שתבינו איך המוח עובד הבן אדם הוא חושב שהוא לא מספיק מצחיק נגיד לא מספיק חכם אוקי והוא חושב שאנשים לא אוהבים אותו כי הוא לא מספיק חכם, אוקי עכשיו מה שקורה שהוא לא נעים לו לחשוב שלא אוהבים אותו כי הוא לא חכם אז מה הוא עושה הוא הפך להיות שמן כדי שכשלא יאהבו אותו הוא יגיד לעצמו הם לא אוהבים אותי כי אני שמן.

עכשיו כשחוקרים איתו את הדבר מה באמת האמת אם יגידו לך אם בחורה תגיד לך אני לא רוצה אותך רק כי אתה שמן הוא אומר "אני אין לי שום בעיה עם זה" הייתה גם מי שאמרה לו "תקשיב אני לא רוצה אותך רק כי אתה שמן אם לא הייתי רוצה אותך" אמר לה "גם אני לא רוצה אותך זה בסדר" זה בכלל לא מפריע לו, לא רק זה הבעיות שלו התחילו כשהוא נהיה רזה הוא היה שמן הכל היה בסדר הפך להיות רזה התחילו הבעיות ואז חזר להיות שמן ונשארו הבעיות לא משנה בעיות רגשיות.

אבל הסיפור הוא שהוא המציא לעצמו סיבה הוא אמר "אני מעדיף להיות שמן כדי שכשלא יאהבו אותי" והכל כמובן בתת מודע "אני אוכל להגיד לעצמי שלא אוהבים אותי כי אני שמן" ולא מסיבות יותר גרועות שהוא מדחיק אותן.

ש: אבל הוא אומר שזה לא מפריע לו.

אליעד: שנייה ואז בשביל כל הסיפור כיסוי אז הוא אומר לעצמו "טוב אני שונא את עצמי כי אני שמן" אבל זה הכל סיפור כיסוי.

ש: ואז מפריע לו שלא אוהבים אותו כי הוא שמן.

אליעד: נכון אבל מה האמת מה אכפת לך שאתה שמן אז מה מתברר עכשיו הבן אדם אומר "תראה אני בכלל לא חושב שאני שמן אין לי בעיה עם זה שאני שמן לא אכפת לי שאני שמן, אוקי אם היית לבד בעולם היית רוצה לרזות? לא אני מאוד מרוצה איך שאני נראה אין לי שום בעיה עם איך שאני נראה אני שלם עם איך שאני נראה", יש כאלה שאומרים שיש להם בעיה יש כאלה שאומרים שאין להם בעיה אז הוא מאלה שאומרים שאין להם בעיה "לא אכפת לי איך אני נראה טוב לי שאני שמן, אם מישהו יגיד לי שהוא לא רוצה אותי כי אני שמן אין לי בעיה" ובכל זאת יש לו בעיה עם זה שהוא שמן למה כי השמן זה סיפור כיסוי למשהו עוד יותר מודחק.

ש: אבל כל הרצונות ככה.

אליעד: אתה בטוח בזה?

ש: כן.

אליעד: למה מה כל הרצונות ככה?

ש: כל הרצונות איזה רצון הוא אמיתי זה הרצון שאתה לא רוצה אותו זה אתה כן רוצה, כל רצון מגולגל על רצון אחר שאותו אתה בכלל לא רוצה.

אליעד: לא אתה לא הבנת את הסיפור אתה לא הבנת תסתכל נגיד שהוא היה אומר לדוגמה "לא אוהבים אותי כי אני שמן ואז זה אומר שאני לא מספיק משהו אחר" אבל זה לא משהו אחר זה סיפור אחר הוא מעדיף הוא כאילו אומר "בוא אני אהיה שמן בשביל שכשלא יאהבו אותי כאילו אני אשתמש בזה אני אוכל להגיד טוב לי שלא אוהבים אותי כי אני שמן" הוא כאילו מעדיף למצוא תירוץ ללמה לא אוהבים אותו.

ש: אבל כל הרצונות ככה.

אליעד: מה זה עכשיו קשור?

ש: בן אדם לא רוצה לחשוב איזה רצון מהותי שהוא לא רוצה להסתכל עליו אז הוא ממציא כל מיני סיפורי כיסוי של צורות ומזל זה מה שאני רוצה כדי שהוא לא יצטרך לפגוש את הרצון הפנימי יותר.

אליעד: אבל הן מובילות לשם זה שונה קצת הן מובילות לשם לדוגמה "מה אכפת לך מזה? בגלל זה, מה אכפת לך מזה? בגלל זה" אבל משהו מוביל למשהו יש איזה קשר פה אין קשר זה סתם זה כאילו תירוץ שהוא לא קשור אין קשר כאילו אין קשר בין הדברים, אתה מבין מה אני אומר מה הבנת אותי?

ש: זה איזה מניפולציה כזאתי של רצון באותה דרגה שהוא סתם מסיח את דעתו לאיזה רצון ממוצא אחר כדי להסתכל על מה שהוא חושב שנכון.

אליעד: אני אתן לך דוגמה נגיד שעכשיו נגיד לא אוהבים אותך נניח אוקי ואז יום אחד נגיד לא אוהבים אותך כי נגיד אין לך כסף נניח ואז כל פעם אתה אומר לעצמך טוב אם אני אהיה עשיר יאהבו אותי ואז יום אחד אתה זוכה בלוטו ואתה עדיין רואה שאנשים לא רוצים להיות חברים שלך איפה אתה תרגיש יותר מבואס אתה אומר "וואלה רגע אבל אני עשיר והם עדיין לא אוהבים אותי" ואז מה שיקרה בהפוך על הפוך אתה תנסה להיפטר מהכסף כדי לחזור להיות בלי כסף כדי שתוכל להגיד לעצמך הם לא אוהבים אותי כי אין לי כסף.

הבנת כאילו את התופעה זאת אומרת הבן אדם היה שמן היה לו טוב נהיה רזה התחיל להיות לו רע כי הוא עדיין היה בלי חברים ואז הוא פשוט השמין שוב ועכשיו הוא אומר "למה הם לא חברים שלי כי אני שמן" אבל זאת לא האמת.

ש: מה ההיגיון שמוביל לתופעה הזאת למה זה מוביל לזה?

אליעד: השאלה בן אדם שואל את עצמו על מה אני ארגיש יותר רע הוא כאילו חושב שאם הוא ישקר את עצמו הוא מנסה להדחיק הוא אומר "יש לי מחשבה בראש שלא אוהבים אותי כי אני נגיד לא מספיק חכם" נגיד לדוגמה לא משהו ואז המחשבה הזאת "לא אוהבים אותי כי אני לא מספיק חכם" עושה לו מאוד רע אז הוא אומר "איך אני יכול לברוח מזה אז אני לא יודע להיות יותר חכם אני לא יכול לקבל את זה שאני לא חכם אני לא יכול, אז אני בוא אני אמציא לעצמי סיפור שכשלא יאהבו אותי שיהיה לי יותר קל לשקר להגיד שזה בגלל משהו אחר" זה סוג של כאילו כסת"ח כזה. אתה הבנת את זה?

ש: כן אני מחפש לראות את זה אצלי כשאני עושה את זה.

אליעד: אז מה שאתה צריך לחפש אצלך כל פעם להגיד כשמשהו מפריע לך נגיד שמשהו מפריע לך לדוגמה נגיד מפריע לי מה מפריע לי שצועקים לידי אוקי "למה זה מפריע לך? כי הם מפריעים לי לישון" עכשיו יכול להיות שה - "מפריעים לי לישון" הוא רק סיפור כיסוי יכול להיות שמה שבאמת מפריע לך זה כשצועקים זה מזכיר לך איזה משהו שהוא מסבך אותך ואתה לא נעים לך להגיד זה מפריע לי אז אתה מספר "לא זה בכלל בגלל שמפריעים לי לישון" אבל אם זה היה "מפריעים לי לישון" בגלל סיבות אחרות זה לא היה מפריע לך, אז אם בודקים מה בדיוק מגלים שזה לא ה - "מפריעים לי לישון" כי זה משהו אחר זה לא לישון.

ש: אבל זה לא מודע לך לפעמים זה בתת מודע הסיפור כיסוי.

אליעד: רגע מה את אומרת מה אמרת לפעמים זה בתת מודע הרי אמרנו שזה בתת מודע אבל.

ש: כי אתה לא מודע לזה.

אליעד: אני יודע אבל על זה דיברנו עכשיו מה איפה היית אמרנו שהוא לא היה מודע לזה סיפרנו שהוא לא היה מודע לזה חקרנו את הבן אדם עשינו תחקיר.

ש: יש לי עוד דוגמה.

אליעד: מה הדוגמה?

ש: כשמישהו מסתכל בטלפון ובדיוק אני מדבר איתו ואז אני חושב שזה שהוא לא יקשיב לי זאת הבעיה והבעיה הייתה בכלל זה שאני צריך לחזור על הדברים עוד פעם.

אליעד: זה נכון אבל זה שונה למה זה שונה זה לא אותו דבר, מה אתה אמרת הוא אמר הוא מדבר עם מישהו והמישהו הזה תוך כדי מסתכל בטלפון ואז הוא אומר מפריע לי שהוא מסתכל בטלפון כשאני מדבר איתו "מה זה מפריע לך למה זה מפריע לך? כי אז אני צריך לחזור על הדברים שלי שוב" זה לא אותו דבר, למה זה לא אותו דבר כי זה משהו שמוביל למשהו "למה זה מפריע לך? בגלל זה, ומה זה מפריע לך? בגלל זה" אני מדבר על משהו בכלל לא קשור זה סתם לא קשור בכלל אין קשר זה בכלל לא מפריע לך אתה מעדיף לחשוב שזה מפריע לך וזה לא קשור בכלל לעניין.
להיות בטוח בעצמך עומק אליעד כהן אפשרות אמת בלתי תלויה הפרעות אכילה סיבה פנימית להגביר את הביטחון העצמי ערך עצמי גבוה תעדוף אמונה אהבה איבוד ערך עצמי איך להיות בטוח בעצמי איך להיות בטוח בעצמך אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה רגשית אנורקסיה בולימיה בולמיה בטוח בעצמי בטוח בעצמך ביטחון ביטחון עצמי ביטחון עצמי אמיתי ביטחון עצמי בחיים ביטחון עצמי גבוה ביטחון עצמי חזק ביטחון עצמי חלקי ביטחון עצמי ירוד ביטחון עצמי מופרז ביטחון עצמי נמוך בניית ביטחון עצמי בעיות ביטחון עצמי בעיית ביטחון עצמי דיאטה דיאטות דימוי דימוי עצמי דימוי עצמי גבוה דימוי עצמי חיובי דימוי עצמי נמוך דימוי עצמי שלילי דימויים הגברת ביטחון עצמי הגברת הביטחון העצמי הגדלת ביטחון עצמי הגדלת הביטחון העצמי הדחקה הדחקה רגשית החזרת ביטחון עצמי החזרת הביטחון העצמי הכחשה הכחשה עצמית העלאת ביטחון עצמי העלאת הביטחון העצמי העלאת הערכה עצמית העלאת ערך עצמי העצמת ביטחון עצמי העצמת הביטחון העצמי הערכה הערכה עצמי הערכה עצמית הערכה עצמית גבוהה הערכה עצמית חיובית הערכה עצמית נמוכה הערכה עצמית רעה הערכה עצמית שלילית הפרעות אכילה הפרעת אכילה הרגשה הרגשת ביטחון עצמי הרזיה השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה חוסר ביטחון עצמי חוסר הערכה עצמית חוסר ערך עצמי חיזוק ביטחון עצמי חיזוק הביטחון העצמי חיזוק הערכה עצמית חיזוק ערך עצמי חסר ביטחון עצמי חסר ערך עצמי טיפול טיפול בהערכה עצמית טיפול בערך עצמי טיפולי טיפולים ירידה ירידה במשקל לא אוהבים אותי לבנות ביטחון עצמי לבנות ערך עצמי להגביר את הביטחון העצמי להגדיל את הביטחון העצמי להדחיק להוריד ביטחון עצמי להחזיר את הביטחון העצמי להיות בטוח בעצמי להיות בטוח בעצמך להיות שמן להעלות את הביטחון העצמי להעלות ביטחון עצמי להעלות ערך עצמי להעצים את הביטחון העצמי להעריך את עצמי להעריך את עצמך להרגיש ביטחון עצמי להשיג ביטחון עצמי להשיג ערך עצמי לחזק את הביטחון העצמי לחזק ביטחון עצמי ליצור ביטחון עצמי למה לא אוהבים למה לא אוהבים אותי למה שמישהו ירצה למה שמישהו ירצה להיות שמן לפתח את הביטחון העצמי לפתח ביטחון עצמי לרדת במשקל לרזות לרכוש ביטחון עצמי לשדר ביטחון עצמי לשפר את הביטחון העצמי לשפר ביטחון עצמי לשפר דימוי עצמי מה זה ערך עצמי מודעות מודעות עצמית מטופל מטופלים מטפל מנגנון מנגנון הדחקה מנגנון הדחקה רגשית מנגנון הכחשה מנגנון הכחשה עצמית מקרה טיפולי סובל מדימוי עצמי עודף משקל ערך עצמי ערך עצמי גבוה ערך עצמי נמוך פיתוח ביטחון עצמי פיתוח הביטחון העצמי פיתוח הערכה עצמית רגש רגשות רוצה ביטחון עצמי רוצה להיות שם רוצה להיות שמן רצון שידור ביטחון עצמי שיפור ביטחון עצמי שיפור דימוי עצמי שיפור הביטחון העצמי שקר עצמי תחושה תחושות תחושת ביטחון עצמי תחושת ערך עצמי
דימויים, אסוציאציות, איך עובד המוח האנושי? איך המוח חושב? כוח המדמה, הרצון הראשון, המחשבה הראשונה, הבחירה הראשונה, מהי הסיבה הראשונה? איך נוצרים רצונות? איך נוצרות מחשבות?
דימויים, אסוציאציות, איך עובד המוח האנושי? איך המוח חושב? כוח המדמה, הרצון הראשון, המחשבה הראשונה, הבחירה הראשונה, מהי הסיבה הראשונה? איך נוצרים רצונות? איך נוצרות מחשבות?
דימויים, אסוציאציות, איך עובד המוח האנושי? איך המוח חושב? כוח המדמה, הרצון הראשון, המחשבה הראשונה, הבחירה הראשונה, מהי הסיבה הראשונה? איך נוצרים רצונות? איך נוצרות מחשבות? מהו הדימוי הראשון וכיצד הוא משפיע על המחשבות והרצונות שלנו? ההתחלה של הרצאה זו מתמקדת בשאלה כיצד הדימויים הראשונים משפיעים על הדרך שבה אנחנו תופסים את העולם, מה שאנחנו רוצים, ואיך אנחנו חושבים. אליעד כהן מציין שהדימוי הראשון, כמו גם המחשבות הראשונות, מעצבים את כל התהליכים המנטליים שלנו. כל דימוי שצץ בתודעתנו, מתפקד כיסוד למחשבות והחלטות עתידיות. כיצד הדימויים והאסוציאציות משפיעים על תפיסת המציאות שלנו? הדימוי הראשון שצץ בראשנו לא בהכרח משדר את המשמעות האמיתית של הדבר. למשל, כשאנחנו רואים שולחן, הדימוי הראשון שלנו הוא לא בהכרח השולחן כפי שהוא במציאות, אלא ייתכן שהוא יכלול את כל מה שקשור אליו - החפצים שעליו, המקום שבו הוא נמצא, או הזיכרון של מה שהיה עליו. אליעד מציין שחשוב להבין את העומק של הדימויים כדי להבין את התהליכים המנטליים של איך אנחנו חושבים ומה אנחנו רוצים. מהן האסוציאציות שמנחות את הרצון שלנו? כאשר אנחנו רוצים משהו, זה לא תמיד מבוסס על סיבה מוצדקת או ניתוח ... אם מישהו מוצא משהו יפה, הוא לא תמיד יכול להסביר מדוע הוא יפה, אלא זה נובע ממערכת אסוציאטיבית אישית. אליעד מסביר שמה שאנחנו אוהבים או רוצים לעיתים קרובות קשור לדימויים ישנים שנשארו בתודעתנו, או לתחושות חווייתיות שמחוברות למה שראינו או חווינו בעבר. האם יש קשר בין הדימויים למושגי טוב ורע? נראה שהדימויים הראשונים שלנו משחקים תפקיד מרכזי בהבנה של מה טוב ומה רע. לדימוי הראשון יש השפעה על איך אנחנו מבחינים בין טוב לרע, ואני לא אני. אליעד מציין שברגע שיש לנו דימוי ראשוני, אנחנו יכולים להבין את כל ההבחנות שיבואו אחריו. אך, הוא גם שואל איך ניתן להסביר את ההבחנה בין הדברים אם היא לא ממש מבוססת על סיבה אלא נראית כמתקיימת מעצמה. האם כל המחשבות והרצונות מבוססות על כלום? אליעד מציג שאלה פילוסופית עמוקה - אם כל מחשבה ורצון מבוססים על דימויים ואסוציאציות פנימיות, והם לא בהכרח מבוססים על סיבות ברורות, אז איך אפשר להסביר את הביטחון שלנו במה שאנחנו חושבים ובמה שאנחנו רוצים? למה אנחנו כל כך בטוחים שיש שולחן לפנינו, ... להבין כיצד נוצרת כל מחשבה, ומהם התהליכים שמובילים אליהם. כל התהליכים האלה, הוא מסביר, מבוססים על מנגנון פנימי מאוד בסיסי, שבו כל דבר מתחיל מאיזשהו רעיון או דימוי ראשוני. האם הכל מתחיל מתוך כלום? השאלה הגדולה שעולה בסוף הרצאה זו היא אם הכל מתחיל מתוך כלום. אליעד מציין שהמחשבות והרצונות שלנו עשויים להיות מבוססים על כלום - כלומר, על דימויים או תחושות שאין להן מקור הגיוני או סיבה ישירה. אם אנחנו חוקרים את עצמנו עד הסוף, ייתכן שנגלה שכמה מהמחשבות והרצונות שלנו אינם מבוססים על סיבות ברורות, אלא על מנגנונים פנימיים שנוצרו מתוך תהליכים שלא תמיד ניתן להסביר אותם. מהו הדימוי הראשון? כיצד דימויים משפיעים על הרצון והמחשבה? מהם אסוציאציות במוח האנושי? איך נוצרות מחשבות ורצונות? האם כל מה שאנחנו רוצים מבוסס על כלום? איך לחקור את הדרך בה נוצרות מחשבות? ...
מעשה מאבדת בת מלך, סיפורי מעשיות, החיפוש אחרי האושר, הרצון להיות מאושר, חיפוש רוחני, מעשה מאבדת בת המלך, מעשה בבת מלך שאבדה, מעשה באבדת בת מלך, רבי נחמן מברסלב, חלק 1
מעשה מאבדת בת מלך, סיפורי מעשיות, החיפוש אחרי האושר, הרצון להיות מאושר, חיפוש רוחני, מעשה מאבדת בת המלך, מעשה בבת מלך שאבדה, מעשה באבדת בת מלך, רבי נחמן מברסלב, חלק 1
... מצטער מאוד על כך, מתחיל לחפש אותה, אך אינו מוצא. לפי הסברו של אליעד כהן, המלך הוא דימוי לכוח פנימי באדם שאינו הולך בעצמו לחפש את בתו האבודה. הבת האבודה היא הנשמה, השמחה המוחלטת, האושר המוחלט, התכלית שאותה האדם מחפש לאורך ... בה לפניו. מה המסר הכללי של הסיפור מעשה מאבדת בת מלך? אליעד מסביר שהסיפור כולו הוא דימוי למסע הרוחני שהאדם עובר בחייו כדי למצוא את האושר הפנימי והאולטימטיבי. בת המלך האבודה מייצגת את התכלית הנשגבת שהאדם מתגעגע אליה. הסיפור ... שבו נמצאת התכלית והאושר המוחלט. סיפורי מעשיות של רבי נחמן המשמעות של חיפוש רוחני דימויים ומשלים בעבודת הנפש ההתמודדות עם פיתויים ומכשולים פנימיים החשיבות של געגוע והתמדה בהשגת מטרות איך למצוא אושר פנימי אמיתי? מהו הר של ... מבצר מוקף חיילים. הוא חושש שלא ייתנו לו להיכנס, אך מחליט לנסות ומשאיר את הסוס בחוץ (דימוי לכך שעל האדם לזנוח את החומריות או הרדיפה החיצונית). להפתעתו, החיילים אינם עוצרים אותו, והוא מתקדם פנימה מחדר לחדר ללא הפרעה, עד שהוא ... לבדו למצוא את המקום הבלתי אפשרי הזה, הר של זהב ומבצר של מרגליות. אליעד מסביר שזה דימוי למצב הכי מושלם ויקר ערך שאדם אינו מסוגל לדמיין בעולם הרגיל. המשנה למלך בקיא במפת העולם ויודע שבמקומות הרגילים אין הר כזה, ולכן הוא ... והנסתר שחורג מהדמיון השגרתי. סיפורי מעשיות של רבי נחמן המשמעות של חיפוש רוחני דימויים ומשלים בעבודת הנפש ההתמודדות עם פיתויים ומכשולים פנימיים החשיבות של געגוע והתמדה בהשגת מטרות אליעד: סיפור של רבי נחמן בספר סיפורי ... לחפש - אמר בוא נחפש... ובמדבריות ובשדות וביערות והיה מבקשה זמן רב מאד. מה זה אומר בדימוי? שהוא לא חיפש אותה רק בעיר, חיפש אותה במדבריות, בשדות, ביערות, מה זה אומר בדימוי? מה לך זה אומר? אם אומרים לך מישהו הלך לחפש את בת המלך במדבריות, בשדות, ביערות, מה זה אומר? איזו חוויה רגשית קופצת לראש כשהוא שומע את הדימוי הזה? איזו חוויה קופצת לך? מה מייצג? ש: מקומות שמחוץ לחברה. אליעד: כל מיני רעיונות, מדבריות, מקומות שאתה יכול למות שמה. מאד מפחידים, ... לך לכי תחפשי ביערות בגונגלים, בגונגלים תעברי אבן אבן תבדקי. והיה הולך במדבר. עכשיו בדימוי מה זה מדבר? תכף גם נראה פה בסיפור שבמדבר הכוונה האי במקום כאילו נטוש שאין שם אנשים, זאת אומרת שהחיפוש אחרי האושר לפעמים האושר נמצא ... הלך בשביל הלך הלך ופתאום הגיע לאיזה מבצר, מבצר לא פתוח שיש סביבו שומרים, אנשים. בדימוי, מה בדימוי? מה זה החיילים והשומרים. אתה כאילו רואה משהו כזה ואומר אולי בת המלך נמצאת שם אבל יש מסביב לזה שומרים, אתה לא יכול להתקרב, יש פה ... היה נאה ומתוקן ומסודר מאד עם החיילות. זאת אומרת זה היה מבצר כזה משהו מה זה אומר בדימוי? שבן אדם יש בתוכו תהליכים שהם מסודרים, מדויקים אבל מסביב יש חיילים שאתה לא יכול להכנס פנימה להבין. יש כאילו בתוך הבנאדם דברים שהם כמו ... רק שלא עיקבו אותו, אלא נתנו לו להכנס? למה? כי הוא החליט שהוא הולך להכנס. שימו לב לדימוי מעניין שרבי נחמן אמר: והשאיר הסוס. מה הכוונה השאיר הסוס? הכוונה אם אתה רוצה להכנס למבצר אתה צריך להשאיר את הסוס בחוץ. מה הכוונה הסוס? ... אתה מבין עוד משהו ועוד משהו, כאילו מחדר לחדר. ש: רק שאלה, כל סיפורי המעשיות זה הכל דימויים? אליעד: כן. אנחנו דילגנו על ההקדמה, אם היינו קוראים את ההקדמה היינו קוראים שכל הסיפורים האלה הם רק דימויים. הכל זה דימויים ומשל ונמשל. ובבוא היום את תביני שכל העולם הזה הוא רק דימויים. לא רק הסיפורים הללו, גם כשאת קוראת עיתון זה רק דימויים. זה אל באמת. זה רק דימויים. אוקי. כמו שדיברנו על חומת מגן הזו, זה רק דימויים. דימוי כזה ודימוי כזה.. אוקי. ובא לפלטין אחד. בא לארמון וראה שיש שם מלך עם כתר וכמה חיילים שם וכמה משוררים וכלים לפניו והיה שם נאה ויפה מאד. והמלך ואף ... לקח מהם משהו. מה שלמדנו (... מדין מן עיו). לקח מהם משהו, אכל, נהנה, אבל שימו לב לדימוי, הלך ושכב בזווית לראות מה נעשה שם. מה זאת אומרת? הוא אמר בוא נתבונן מבחוץ. עכשיו מי זה המלך הזה? בסיפורים זה נקרא המלך האכזר. היה מלך ... בזווית לראות מה נעשה שם. הוא כאילו שכב בצד ואמר בא נראה מה קורה פה. מה זה אומר בדימוי, כאילו יצא החוצה, כאילו שאתה חי את החיים, צא החוצה רגע, תנסה לראות מבחוץ מה הולך פה. כשאתה בתוך זה לך לזווית, לפינה הכי רחוקה ומשם ... לכאורה הכל טוב. אחר כך הציצה המלכה וראתה אחד ששוכב בזווית והכירה אותו. מהזה אומר בדימוי? מי זו המלכה הזו? בת המלך שפה היא המלכה הכוונה היא שבתוך האדם יש את המקום הפנימי שמחפש, הנשמה, הפנימי, שכאילו בת המלך רואה שבתוך הבן ... הן. אמר לה כן, אני מכיר אותך, כן אני מכיר אותך. את ההיא הבת מלך שנאבדה. זה כאילו בדימוי האדם אומר: כן, אני יודע אני מחפש אותך. עכשיו מה זאת אומרת מה זאת אומרת אני מחפש אותך? לכאורה, הוא כבר מצא אותה. מה זה מחפש אותך, אלא ... שזה טוב, משרתים וכו וכו אמרה לו כאן המקום הזה הוא לא טוב. עכשיו מה רבי נחמן אומר בדימוי? אומר שכלפי חוץ באת המלך, מי זה בת המלך? הרצון של הבן אדם, כלפי חוץ יש לו מעדנים ומאכלים טובים ושמחה גדול ומשוררים ויש לו כתר ואומרים ... הזה הוא לא טוב. כאילו, נכון שאני נראית אצל מלך אבל בעצם אני נמצאת אצל השטן. זה בדימוי שיש שתי פלטין, שתי ארמונות, שבאחד יש מלך ובאחד יש עבד. וזה נראה אותו הדבר, אבל זה בכלל הארמון של העבד. יש גם בסרטים מצויירים שלפעמים ... זה כמה שנים, ואני הייתי מתפרנס מהפירות, אמר לו אני אכלתי ככה ממה שיש. מה זה נקרא בדימוי שהתת מודע אומר לך, אתה יודע, אני לא באמת נהנה. אני נהנה רק מהפירות, רק מהרשימו של הטוב שנשאר בצמצומים. והיה מצער עצמו מאד. אז מה קרה ... בת המלך באה אליו והיתה צועקת... בתוך כך הציץ וראה שהמטפחת מונחת אצלו. מה זה אומר בדימוי, שלפעמים בן אדם בחיים שלו יש כמו את המטפחת שבת המלך רשמה בה בדמעות שלה, זאת אומרת יש דברים שמזכירים לו את האהבה של בת המלך. ב כמו בת ...
ליקוטי מוהרן ח"א נד, לימוד ליקוטי מוהרן, רבי נחמן מברסלב, איך ללמוד ליקוטי מוהרן? שיעור בליקוטי מוהרן, להבין ליקוטי מוהרן, איך לומדים ליקוטי מוהרן? פירוש לליקוטי מוהרן, חלק 2
ליקוטי מוהרן ח"א נד, לימוד ליקוטי מוהרן, רבי נחמן מברסלב, איך ללמוד ליקוטי מוהרן? שיעור בליקוטי מוהרן, להבין ליקוטי מוהרן, איך לומדים ליקוטי מוהרן? פירוש לליקוטי מוהרן, חלק 2
... חלק 2 מהו כוח המדמה וכיצד הוא משפיע על תפיסת המציאות? לפי אליעד כהן, כוח המדמה הוא היכולת של האדם להפיק תמונות או דימויים בראשו שאינם בהכרח משקפים את המציאות האמיתית. כוח זה לא רק משפיע על איך אנו תופסים את הדברים, אלא גם משפיע על איך אנו מייחסים משמעות לדברים. לפעמים, מה שאנו תופסים כמציאות, הוא למעשה דימוי שמצייר המוח שלנו, ולעיתים הוא אפילו יכול להיות שגוי או מנותק מהמציאות. דימויים אלו יכולים לגרום לנו לראות את המציאות בצורה מעוותת, ובכך להפוך את המידע שברשותנו ללא מדויק או שגוי. למשל, כשאנחנו שומעים על אדם או מצב, יכולים להיווצר בראשנו דימויים אוטומטיים שנראים לנו כמציאות, אך הם עשויים להיות רק תוצאה של דמיון ולא של הבנה אמיתית של המצב. אליעד מציין שעלינו להיות ערניים ולשים לב במיוחד למה שאנחנו תופסים ... שלנו, אלא גם על איך אנחנו מבטאים אותה. דיבור על נושא מסוים, במיוחד אם מדובר בלשון הרע או דיבה, יכול להעצים את הדימוי שיצרנו בראשנו ולהפוך אותו למציאות בלתי נכונה. כאשר אנו מוציאים דיבה על מישהו, אנו בעצם משתמשים בכוח המדמה כדי לשנות את התמונה שהיתה לנו על אותו אדם, ובכך אנו משבשים ... דיבה או מדבר דברים רעים על אחרים, הוא בעצם מבטל את המהות האמיתית של אותו אדם ומחליף אותה בתמונה שקרית שנוצרה על ידי הדימוי המדמיין. מהו חידוש וכיצד הוא קשור לכוח המדמה? חידוש הוא רעיון או מחשבה חדשה שלא קיימת קודם לכן. אליעד כהן מתאר כיצד כל חידוש שיכול להופיע במוחנו - גם אם הוא מצריך ... אמר שזה ככה?, כלומר, האם יש לנו הוכחות או סמכות מאחוריו. פעמים רבות, חידושים אלו אינם בהכרח נכונים, אלא הם תוצאה של דימוי של המוח שלנו, שאולי לא משקף את המציאות כפי שהיא. כיצד ניתן להתמודד עם כוח המדמה? כדי להתמודד עם כוח המדמה, אליעד כהן מציע להתמקד בהבנה עמוקה יותר של הדברים ובקבלת אמת פנימית יותר. עלינו לשאול את עצמנו כל הזמן מהו הדבר האמיתי?, ולוודא שההבנה שלנו אינה נתפסת על ידי דימויים או חידושים שגויים. דרך נוספת להתמודד עם כוח המדמה היא להיות מודעים למחשבות ולהבין איך כל מחשבה, אפילו אם היא נראית נכונה, יכולה להיות רק דימוי. כיצד כוח המדמה קשור לחוויות החיים והפרנסה? כוח המדמה לא משפיע רק על תפיסתנו את המציאות, אלא גם על חוויותינו בחיים. לדוגמה, אם אדם ממציא לעצמו חידושים או דימויים לגבי הדרך בה הוא מפרנס את עצמו, הוא עלול להתעכב או להיתקל בקשיים, כי הדימויים הללו לא בהכרח תואמים את המציאות. אליעד כהן מציין שכשיש יותר מדי חידושים ודימויים שגויים, הדבר יכול להוביל לבעיות פרנסה, שכן אדם עשוי להיאבק בחיים המקצועיים אם הוא לא מבסס את פעולתו על הבנת המציאות. מהו הקשר בין דימויים לבין התפילה והבקשות? כאשר אדם תפילה או מבקש משהו מהמציאות, הוא חייב להיות מחובר למהות האמיתית של הדברים. כל עוד יש לו דימויים שגויים, התפילה לא תוכל להתממש בצורה נכונה. אליעד מסביר שהחיבור בין האדם לבין מה שהוא מבקש תלוי בהבנה האמיתית של המהות, ולא בדימויים שהאדם יוצר סביב אותה מהות. אם הוא מתמקד בצורות החיצוניות של הדברים ולא במהות האמיתית, הוא לא יוכל לקבל את מה שהוא מבקש. מהם החלקים השונים של הרוח ומה תפקידם? הבנת ... בוחר להבין אותם לעומק ובצורה נכונה. רק כשכל החלקים מתחברים יחד, יש לאדם את היכולת להבין את המציאות בצורה שלמה ובלי דימויים מעוותים. כוח המדמה ליקוטי מוהרן חידוש בתפיסת המציאות דימויים ושגיאות תפיסתית כוח המדמה בפרנסה הבנת המציאות האמיתית איך להתמודד עם כוח המדמה? מהם העקרונות וההסברים העמוקים של רבי נחמן בליקוטי מוהרן חלק א נד? ליקוטי מוהרן של ...
טיפול בהפרעות נפשיות, טיפול במשוגעים, להבין משוגעים, יעוץ למטפלים, יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ לפסיכיאטרים, איך לטפל באנשים? איך לעזור לאנשים?
טיפול בהפרעות נפשיות, טיפול במשוגעים, להבין משוגעים, יעוץ למטפלים, יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ לפסיכיאטרים, איך לטפל באנשים? איך לעזור לאנשים?
... ומקבל. אם פוסלים את הטענה מיידית, הדבר מוביל לסתימת פיות ומונע אפשרות לחקור לעומק את מה שעומד מאחורי הטענה. כיצד להבין את הדימוי של יש לי חורים בראש? במקום לומר אתה מדמיין, צריך להיכנס לעולם המושגים של האדם, לקחת ברצינות את דבריו, ולהתחיל לשאול שאלות מנחות כמו: מה זה אומר עבורך שיש לך חורים בראש?, מתי ... לבין אי - היכולת לבצע את הפעולה, או שהוא יסביר פחדים וחששות נוספים שעדיין לא ביטא. מדוע אנשים מבטאים מצוקות רגשיות באמצעות דימויים קיצוניים? אנשים משתמשים בדימויים דרמטיים, כי לעיתים קשה להם לבטא במילים רגילות את החרדות או המצוקות הפנימיות שלהם. לדוגמה, אדם שאומר אני שקוף יכול להתכוון לכך שהוא מרגיש חסר פרטיות או שהוא מפחד שיגלו עליו דברים מסוימים. הדימוי של השקיפות מבטא פחד פנימי או חרדה אישית באופן סמלי, אך מי ששומע את הדימוי באופן שטחי יכול להתבלבל ולא להבין את המשמעות האמיתית. איך מטפלים באדם שטוען שהוא רואה דינוזאורים? כאשר אדם טוען טענה כמו אני רואה דינוזאורים, יש לשאול אותו שאלות מכוונות כגון ... פיזית למציאות רגשית או מחשבתית. ייתכן שבאמצעות החקירה הוא יגלה שבעצם מדובר בתחושה או פחד פנימי שמובע בצורה מוחשית. האם תמיד הדימויים האלה מסתירים מציאות אחרת? לפי אליעד כהן, התשובה היא כן. תמיד יש איזושהי אמת פנימית או חרדה עמוקה מאחורי דימויים כאלה. האדם פשוט אינו יודע כיצד לבטא את האמת הפנימית שלו באופן ישיר ולכן משתמש בדימויים מוזרים או קיצוניים. המטרה היא לעזור לאדם לגלות בעצמו את המשמעות האמיתית והעמוקה של תחושותיו. מה עושים אחרי שמגלים את הסיבה האמיתית לבעיה? אחרי שמגיעים לשורש הפחד או החרדה ... מדויקות, שמאפשרות לאדם לבטא בבירור את המצוקות העמוקות שלו, ללא כפיית פרשנויות חיצוניות. איך לנהל שיחות עומק עם אנשים בעלי דימויים חריגים? גישות לתחקור מחשבות ודימויים יוצאי דופן כיצד להפוך שיחה על בעיות רגשיות לשיחה מעשית? פחדים, חרדות והלבשתם בדימויים סמליים איך להבין משוגעים? יעוץ לפסיכולוגים ופסיכיאטרים לטיפול בחרדות איך לא לפסול אנשים שמביעים מחשבות מוזרות? למה חשוב לא לבטל מיידית את דברי האדם שטוען יש לי חורים בראש? ... שאינה מאפשרת שיחה מעמיקה. במקום זאת, כדאי להתייחס בכובד ראש לטענות ולנסות להבין מה מסתתר מאחוריהן. איך חוקרים את המשמעות של הדימוי יש לי חורים בראש? תחילה מתייחסים לדבריו של האדם כאילו הם נכונים, ושואלים אותו שאלות כמו מה זה אומר שיש לך חורים בראש?, איך זה משפיע על התחושה היומיומית שלך? או מאז מתי התחושה ... אפשר להמשיך ולשאול למה זה מפריע לך לעבוד?, איך בדיוק החורים האלה משפיעים עליך?. לפעמים דרך השאלות הללו האדם בעצמו יבין שהדימוי לא מחייב אותו בפועל להימנע מפעולה מסוימת, או שהוא יפרט פחדים נוספים. למה הטענות יכולות לשקף בעיה רגשית עמוקה יותר? אנשים משתמשים לעתים בדימויים מוגזמים כדי לבטא מצוקה רגשית או חרדה פנימית. לדוגמה, אדם שאומר אני שקוף עשוי להתכוון לכך שהוא מרגיש שאין לו פרטיות ושכל המחשבות שלו חשופות לעיני אחרים. לעתים הוא אינו יודע לבטא במילים ישירות את החשש הזה, ולכן הוא בוחר בדימוי קיצוני. איך מתייחסים לדוגמה של אני רואה דינוזאורים? כאשר מישהו אומר אני רואה דינוזאורים, אפשר לברר באיזה מובן אתה רואה אותם?, מה הכוונה שלך במילה רואה?, ולנסות להבין אם מדובר ... אותו להבחין בין מציאות פיזית לבין מטאפורה רגשית. האם זה תמיד לבוש של מחשבה פנימית אחרת? כן. לרוב יש גרעין של אמת אישית מאחורי הדימויים הדרמטיים. האדם רוצה לבטא פחד, בלבול או חרדה, והדימויים הם הדרך שבה הוא מתאר זאת. כשחוקרים יחד איתו את שורש האמירה, מגלים את המניע הפנימי העמוק יותר. מה עושים כשמגלים את הבעיה האמיתית? לאחר שאוספים פרטים ומגלים את הסיבה הרגשית או ... זו מיומנות המשלבת הקשבה אמפתית עם יכולת לנסח שאלות שיעזרו לאדם לבטא את המצוקה האמיתית שלו. איך לנהל שיחות עומק עם אנשים בעלי דימויים חריגים גישות לתחקור מחשבות ודימויים יוצאי דופן כיצד להפוך שיחה על בעיות רגשיות לשיחה מעשית פחדים, חרדות והלבשתם בדימויים סמליים ש: השאלה כזאת מה השכל שבדבר כשמישהו שהוא נראה חושבים שהוא משוגע לגמרי אומר אני מרגיש שיש לי פה חורים אני מרגיש שהמוח שלי קטוע, אני מרגיש שאני שקוף ואני לא יודע מה להגיד ... לראש מה הוא מנסה לומר בזה, מה היא מבטאת המחשבה הזאת ואז חוקרים ומוצאים את נקודת האמת במה שהוא אמר ותמיד יש איזו נקודת אמת זה דימויים. כמישהו נגיד אומר היה לנו פה פעם מישהו נגיד שאומר נגיד עוקבים אחרי יש לי סימנים אז זה אומר שיש בתוכו איזה חרדה מזה שמנסים לעשות לו רע והוא מלביש את זה ב - עוקבים אחרי או כאלה זהו. ש: זה תמיד לבוש? אליעד: תמיד זה לבוש יש איזה משהו של אמת כחוט השערה וזה דימוי על דימוי, מה שקורה לפעמים שהבן אדם מרוב דימויים הוא כבר שכח שזה דימויים והוא כבר חושב שזה באמת ככה אבל אם מתחילים לעשות איתו רגע זה באמת ככה איפה החור, אוקי אתה רואה פה חור אני יכול להכניס דרכו אצבע אני יכול גם אצלך להכניס אצבע? לא, אז זה לא חור ...
מודל הנפש, מהות התודעה, מהות הזמן, אני בהווה, אני בעבר, אני בעתיד, תפישת המציאות, אני עתידי, אני בזיכרון, אני ברגע הזה, לחיות את הרגע הזה, רק רגע אחד, האני האמיתי
מודל הנפש, מהות התודעה, מהות הזמן, אני בהווה, אני בעבר, אני בעתיד, תפישת המציאות, אני עתידי, אני בזיכרון, אני ברגע הזה, לחיות את הרגע הזה, רק רגע אחד, האני האמיתי
... מוגדר באותו רגע. האני הוא תמיד דימוי שנוצר כאשר התודעה מוסיפה לרגע הנוכחי מחשבה על עבר או עתיד. כיצד מתגבשת תחושת האני? אליעד מדגים שתפיסת האני נוצרת מתוך השילוב של זיכרון וציפייה. ... הוא מסביר שלמעשה העבר הוא דימוי, משהו שכבר חלף, שאיננו מתקיים עוד, ואילו העתיד הוא ציפייה או דמיון, שאינו קיים ברגע הזה. מכאן עולה שתפיסת האני כמשהו רציף או קבוע היא אשליה שנוצרת ... התודעה. מדוע העבר והעתיד הם דימויים בלבד? אליעד מסביר שהעבר והעתיד קיימים רק כתמונות או דימויים במוחו של האדם. לדוגמה, הזיכרונות שלנו מהעבר הם תמונות ומחשבות שנוצרות בהווה, ולכן העבר הוא בעצם רק מחשבה על העבר, ולא העבר עצמו. אותו דבר לגבי ... האני של הרגע הזה, אלא אוסף של דימויים וזיכרונות. ברגע שהאדם מבין שהאני שלו ברגע הזה אינו אותו אני שהיה בעבר, וגם לא זה שיהיה בעתיד, נוצרת הבנה עמוקה שהאני הוא בעצם מושג אשלייתי. אליעד ... שאנו תופסים כעבר או עתיד הוא דימוי בלבד, ובעצם המציאות היחידה שקיימת היא הרגע הזה, שאין בו עבר ועתיד. לפיכך, כל תחושת הזמן והאני שנוצרת בתודעתנו מבוססת על האשליה של רציפות והפרדה, ... רק אשליה, גם העבר וגם העתיד הם דימויים. כל מחשבה על העבר או על העתיד לא בהכרח שייכת לנו בהיבט של האני. האני כפי שאנחנו תופסים אותו הוא לא אלא זיכרון או ציפייה לעתיד. כלומר, יש איזו ... של הזמן, ומה שעובר הוא רק הדימוי שלנו את הזמן. לדבריו, האני האמיתי הוא זה שבולם את הזמן, כלומר, כל הרגעים - כל אותם רגעים שמרכיבים את הזמן - הם למעשה זהים במובנים רבים, ותחושת האני ... לדעתו, כל רגע הוא רק אשליה, רק דימוי של זמן. האני שלנו, אם כן, משתנה כל הזמן, ואין אפשרות לדבוק בו לאורך זמן. אם נצליח להתבונן בעין ראה את כל הרגעים הללו כמרכיבים שמרכיבים את הזמן, נגלה ... מה שקרה, כל מה שיקרה, זה רק הדימוי שלנו. אין זמן, אין אני קבוע. האני הוא פשוט תחושת זיכרון או ציפייה - כל אחד מהם מבוסס על מימדים שנראים לנו רק דרך תודעתנו, שהיא האחראית על כל ...
תודעה, להיעלם, קיום ואי קיום, כולם טועים, יצירת גוף האדם, נצחיות הנשמה, מהות ההוויה, להיות כלום, חקר הנפרדות
תודעה, להיעלם, קיום ואי קיום, כולם טועים, יצירת גוף האדם, נצחיות הנשמה, מהות ההוויה, להיות כלום, חקר הנפרדות
... לדוגמה, אם נשרוף שולחן, הוא לא ייעלם, אלא ישנה את צורתו. הוא משתמש בדימוי של גוף האדם, המדגים כיצד אדם נוצר מחיבור של חלקים קטנים (כמו אטומים ... חוקר מי אני. למשל שואלים אדם מי אתה, ואז האדם מתחיל לספק תשובות שהם דימויים, לכן ככול שיש לך יותר דימויים, כך יש לך יותר אפשרויות חשיבה לפתור את השאלה מי אני. לכן כל התהליכים ...
גברים ונשים, הבדל בין גבר לאישה, הבדל בין אישה לגבר, משיכה מינית, מערכות יחסים, רבי נחמן מברסלב, תאוות נשים, תאוות ניאוף, סקס, מיניות, היאחזות רגשית
גברים ונשים, הבדל בין גבר לאישה, הבדל בין אישה לגבר, משיכה מינית, מערכות יחסים, רבי נחמן מברסלב, תאוות נשים, תאוות ניאוף, סקס, מיניות, היאחזות רגשית
... עובר לדבר על המשיכה המינית, שהיא אחת החוויות החזקות ביותר שאדם יכול לחוות. המשיכה נוצרת כאשר אדם נעול על צורת דבר מסוים, כמו דימוי או מבנה חיצוני, והצורה הזו הופכת למחויבת עבורו. הוא מציין כי כאשר ילד קטן נולד, הוא לא מבין את עקרון ההעדפות ... מספק לו. הוא מציע לאדם לשאול את עצמו למה הוא רוצה את מה שהוא רוצה ולנסות להבין את השורש של הרצון הזה. הוא מבצע את ההסבר באמצעות דימויים כמו רומן עם עגבנייה או עם חוויות אחרות כדי להדגים את הדרך שבה יכולה להיווצר היאחזות בצורות שונות. אליעד ... לא מוכנים להתפשר על שום דבר. כל אדם צריך להבין מה הוא מוכן להתפשר עליו, ולהתמקד בהבנת ההיאחזות החזקה ביותר שיש לו. הוא מביא את הדימוי של כסף, נשים ואוכל ומסביר כי כל אדם בוחר מה ההיאחזות החזקה ביותר אצלו - יש כאלה שלא מוכנים לוותר על כסף, ... המשיכה המינית, שהיא אחת החוויות החזקות ביותר שאדם יכול לחוות. הוא מסביר כי המשיכה נוצרת כאשר אדם נעול על צורת דבר מסוים - כמו דימוי או מבנה חיצוני - עד שהצורה הזו הופכת למחויבת עבורו. הילד הקטן לא מבין את עקרון ההעדפות המיניות, אך ככל שהוא ... אליעד מציע לאדם לשאול את עצמו למה הוא רוצה את מה שהוא רוצה, ולנסות להבין את השורש של הרצון הזה. הוא מבצע את ההסבר הזה באמצעות דימויים כמו רומן עם עגבנייה או עם חוויות אחרות כדי להראות שההיאחזות יכולה להיות בתחומים שונים. אליעד מביא את רעיון ...
דימוי עצמי נמוך, דימוי עצמי שלילי, חוסר הערכה עצמית, חיזוק הביטחון העצמי, דימוי עצמי חיובי, דימוי עצמי גבוה, אהבה עצמית, קבלה עצמית, הערכה עצמית גבוהה, הערכה עצמית נמוכה, לחזק ביטחון עצמי
דימוי עצמי נמוך, דימוי עצמי שלילי, חוסר הערכה עצמית, חיזוק הביטחון העצמי, דימוי עצמי חיובי, דימוי עצמי גבוה, אהבה עצמית, קבלה עצמית, הערכה עצמית גבוהה, הערכה עצמית נמוכה, לחזק ביטחון עצמי
דימוי עצמי נמוך, דימוי עצמי שלילי, חוסר הערכה עצמית, חיזוק הביטחון העצמי, דימוי עצמי חיובי, דימוי עצמי גבוה, אהבה עצמית, קבלה עצמית, ... שואלים את עצמם האם הרגשות שהם חווים כלפי אנשים אחרים - כמו רחמים, שמחה או עצב - הם בעצם רק השלכות של מצבם האישי או דימויים פנימיים שלהם. אליעד כהן מתייחס ... אנשים פעמים רבות מעדיפים לחשוב שניתן להתייחס למצב מסוים באופן אובייקטיבי כדי להימנע מהתמודדות ישירה עם רגשות או דימויים שליליים שיש להם על עצמם. האם אפשר ... עצמו לאחרים. אותו עיקרון נכון גם לרגשות אחרים כגון עשיר ועני, רוחני ולא רוחני, מושחת ולא מושחת. האדם תמיד מתמודד עם הדימוי הפנימי שלו דרך ההשוואה לאחרים, ולכן ... אליעד מסביר כי האדם נוטה לשאול שאלות עקיפות כדי לברוח ממצבים שבהם הוא חושב על עצמו בצורה שלילית. מהי הדרך להתמודד עם דימוי עצמי שלילי? אליעד מסביר כי הפתרון לבעיה של דימוי עצמי נמוך או שלילי, חוסר ביטחון ... לו פשוט לקבל את עצמו בצורה מוחלטת ושלמה. איך להגיע לקבלה עצמית מלאה? אליעד מסכם ואומר שהאדם צריך לבחון בצורה כנה את הדימויים שלו, בלי לנסות להתחמק מהתמודדות ... קיימות בו במאה אחוז. רק מתוך הבנה וקבלה מלאה של החסרונות והיתרונות הוא יכול להפסיק להפריד ביניהם, ובכך להגיע לדימוי עצמי חיובי באמת, קבלה עצמית ואהבה עצמית מוחלטת. איך לחזק ביטחון עצמי? מה גורם לדימוי עצמי נמוך? האם אפשר לאהוב את עצמי ...
מפחד להשתגע, מפחד לאבד שליטה, מפחד לפגוע במישהו, מפחד להרוג מישהו, מפחד לפגוע בילדים, מפחד מפעולה לא הגיונית, מפחד מאובדן שליטה, מפחד להתאבד, מפחד לפגוע בעצמי, מפחד לפגוע באחרים, מחשבה טורדנית
מפחד להשתגע, מפחד לאבד שליטה, מפחד לפגוע במישהו, מפחד להרוג מישהו, מפחד לפגוע בילדים, מפחד מפעולה לא הגיונית, מפחד מאובדן שליטה, מפחד להתאבד, מפחד לפגוע בעצמי, מפחד לפגוע באחרים, מחשבה טורדנית
... כמו ישו, וכך הלאה. הסיבה לכך היא שכל אדם סוחב בתוכו דימויים, פחדים, ואמונות מודחקות, ובמצבי לחץ קיצוניים - כגון לפני המוות או במצבים של כמעט מוות - דימויים אלו פורצים לתודעה שלו. אותו דבר קורה גם עם פחדים של אנשים מפני איבוד שליטה: הפחד הוא מפני משהו שהאדם ... אמונתם הדתית. אליעד מציין שמדובר בהשפעות של פחדים ודימויים שנמצאים במוח של האדם, שנכנסים לתמונה כשיש שינוי קיצוני במצבו, כמו לפני מוות או כמעט מוות. לדוגמה, אנשים ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מקרה טיפולי, מנגנון הדחקה רגשית, למה לא אוהבים אותי? למה שמישהו ירצה להיות שמן? רוצה להיות שמן, מנגנון הכחשה עצמית, מודעות עצמית, ירידה במשקל, דימוי עצמי, הערכה עצמית, דיאטה, ביטחון עצמי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: דימויים, איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? דיכאון? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: דימויים, איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך להאמין בעצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך להעריך את עצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיות מאושר ושמח? איך לא להישחק בעבודה? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיגמל מהימורים? איך לקבל החלטות? איך למצוא זוגיות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך ליצור אהבה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחנך ילדים? איך להצליח בזוגיות? איך לפרש חלומות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות מאושר? האם יש משמעות לחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש אמת מוחלטת? מי ברא את אלוהים? האם יש או אין אלוהים? האם יש בחירה חופשית? למה לא להתאבד? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להנות בחיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? אולי אנחנו במטריקס? האם באמת הכל לטובה? למה העולם קיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה המשמעות של החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע בעולם? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי, מאמן אישי בטלפון, מורה רוחני בנושא דימויים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2813 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 13:02:02 - wesi1