אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה בולמיה ✔מקרה טיפולי, מנגנון הדחקה רגשית, למה לא אוהבים אותי? למה שמישהו ירצה להיות שמן? רוצה להיות שמן, מנגנון הכחשה עצמית, מודעות עצמית, ירידה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
7:59מקרה טיפולי, מנגנון הדחקה רגשית, למה לא אוהבים אותי? למה שמישהו ירצה להיות שמן? רוצה להיות שמן, מנגנון הכחשה עצמית, מודעות עצמית, ירידה במשקל, דימוי עצמי, הערכה עצמית, דיאטה, ביטחון עצמי
למה אנשים מספרים לעצמם תירוצים ולא מתמודדים עם האמת?

אנשים נוטים לספר לעצמם תירוצים שונים כדי להסתיר כאב או קושי פנימי עמוק יותר שהם לא רוצים להתמודד איתו. אליעד כהן מדגים מנגנון פסיכולוגי מורכב, שבו אדם עשוי להשתמש בסיבות שקריות או בסיפורי כיסוי כדי להימנע מהכרה בסיבה האמיתית לכאב או למצוקה שלו. המנגנון הזה עובד באופן לא מודע, ומשמש כסוג של מנגנון הגנה פסיכולוגי שנועד להגן על האדם מפני האמת הכואבת יותר.

למה שמישהו ירצה להיות שמן למרות שזה מפריע לו?

אליעד כהן מביא דוגמה לאדם שמספר לעצמו שהוא לא אוהב את עצמו בגלל שהוא שמן. כאשר חוקרים את האדם לעומק, מתברר שהסיבה האמיתית לכך שהוא לא אוהב את עצמו אינה המשקל, אלא משהו אחר לגמרי. הוא משתמש במשקל כסיפור כיסוי כדי לא להתמודד עם דחייה פנימית עמוקה יותר. לדוגמה, כשנשאל אם מפריע לו שבחורה תדחה אותו כי הוא שמן, הוא עונה שלא. כלומר, הוא יודע שעצם היותו שמן הוא לא מה שבאמת מפריע לו, אבל הוא עדיין מתעקש להשתמש בזה כתירוץ.

הסיבה שבכל זאת ירצה להישאר שמן היא שכך הוא יכול להאמין שדוחים אותו בגלל המשקל ולא מסיבה פנימית קשה יותר להכרה, כמו תחושה של חוסר ערך פנימי או מחשבה שהוא לא מספיק חכם או לא מספיק טוב. כשהוא יורד במשקל, מתגלה לו שאין לו עוד את התירוץ של "לא אוהבים אותי כי אני שמן", והבעיה האמיתית עולה על פני השטח, מה שמביא לו יותר סבל וכאב. לכן, הוא חוזר להיות שמן כדי לחזור ולהחזיק בתירוץ שהבעיה שלו היא חיצונית (משקל) ולא פנימית.

מה ההיגיון מאחורי מנגנון ההדחקה הרגשית?

ההיגיון הוא שהאדם בוחר באופן לא מודע את הדרך שהכי פחות קשה לו להתמודד איתה. אם אדם מאמין למשל שלא אוהבים אותו כי הוא לא מספיק חכם, זוהי מחשבה קשה וכואבת עבורו, שאין לו דרך לשנות אותה או שהוא מרגיש שהוא לא יכול להתמודד איתה ישירות. לכן הוא יוצר סיפור כיסוי כמו עודף משקל, עוני, או תכונה חיצונית אחרת, ומייחס אליה את הסיבה לדחייה שהוא מרגיש מאנשים. כך הוא מרגיש שיש לו שליטה מסוימת על הכאב שלו ("אני יכול להיות רזה, ואז יאהבו אותי") או שהוא לפחות מבין למה הוא נדחה, במקום להתמודד עם ההבנה שאין לו שליטה או יכולת לשנות את הסיבה האמיתית לדחייה.

איך התופעה מתבטאת בחיי היום - יום?

אליעד מביא דוגמאות שונות כדי להבהיר כיצד המנגנון הזה פועל. דוגמה בולטת היא של אדם שחושב שלא אוהבים אותו כי הוא לא עשיר, ולכן הוא מאמין שכאשר יהיה לו כסף אנשים יאהבו אותו. כאשר אותו אדם זוכה בלוטו ומגלה שהאנשים עדיין לא מתקרבים אליו, הוא חווה משבר. ברגע זה האדם מרגיש רע יותר, כי איבד את התירוץ, ולכן הוא עשוי לאבד את כספו בכוונה, כדי לחזור ולהאמין שאנשים לא אוהבים אותו רק בגלל שהוא עני ולא בגלל משהו אחר שקשה לו יותר לקבל.

אליעד מציין שזה שונה ממצב שבו יש קשר ישיר בין סיבה לתוצאה ("מפריע לי שהוא מסתכל בטלפון כי אני צריך לחזור על דבריי"). כאן מדובר בתירוץ שבו אין קשר אמיתי בין הבעיה המוצהרת לבעיה האמיתית.

איך לזהות האם אני משתמש בסיפורי כיסוי לעצמי?

אליעד כהן מסביר שהדרך לזהות אם אדם משתמש בתירוץ או בסיפור כיסוי היא על ידי שאילת שאלות פנימיות, כמו למשל:
  • "האם זה באמת מה שמפריע לי?"
  • "אם הבעיה הזו תיעלם, האם באמת אהיה מאושר?"
  • "האם ייתכן שאני משתמש בזה כתירוץ להימנע מהתמודדות עם בעיה עמוקה יותר?"
לדוגמה, אדם יכול לחשוב שמפריע לו שצועקים לידו כי זה מפריע לו לישון, אך בחקירה פנימית הוא עשוי לגלות שבעצם הצעקות מזכירות לו חוויה רגשית אחרת, לא נעימה, שהוא מנסה להדחיק. כך הוא מספר לעצמו את סיפור הכיסוי של בעיית השינה במקום להודות שהוא סובל מרגש אחר קשה יותר.

מהי הטעות הנפוצה של אנשים לגבי מנגנוני הגנה?

אליעד כהן מסביר שהטעות הנפוצה היא לחשוב שכל רצון הוא כיסוי לרצון אחר. הוא מדגיש שזה לא נכון. ישנם רצונות שהם תוצאה של גורמים הגיוניים או מחוברים לרצונות אחרים. לעומת זאת, במנגנון שתואר בהרצאה מדובר על תירוץ שאין לו קשר ישיר לאמת, תירוץ שבו האדם מדמיין בעיה חיצונית רק כדי לא להתמודד עם כאב פנימי אמיתי.

הבדל זה הוא קריטי להבנת המנגנון הפסיכולוגי - במנגנון זה מדובר בהסחת דעת מכאב פנימי מהותי על ידי יצירת בעיה פיקטיבית שאין לה קשר ישיר ואמיתי לסיבה האמיתית לסבל של האדם.

איך ניתן להתמודד עם מנגנון ההדחקה?

אליעד כהן מציע להיות מודעים לכך שהסיבה הראשונית שאנחנו חושבים שגורמת לנו לסבל היא לא תמיד הסיבה האמיתית. על ידי חקירה פנימית עמוקה, אפשר לגלות מהי הבעיה האמיתית ולהתמודד איתה ישירות, במקום להמשיך וליצור לעצמנו סיפורי כיסוי. כאשר האדם מבין את המנגנון הפסיכולוגי הזה, הוא יכול להפסיק לשקר לעצמו ולהתחיל להתמודד באמת עם המצוקות והכאב שלו.
הדיון הזה מציג מנגנון פסיכולוגי מורכב שבו אדם משקר לעצמו ומספר לעצמו סיפור כיסוי כדי להסתיר את האמת האמיתית שמאחורי מצוקתו. הסיפור מתחיל מאדם שלא אוהב את עצמו כי הוא שמן. כשחוקרים אותו יותר לעומק, מתגלה שלא באמת מפריע לו להיות שמן, אלא שזה רק תירוץ שהוא מספר לעצמו. השאלה שמובילה לגילוי הזה היא: "אם מישהי אומרת לך שהיא לא רוצה אותך כי אתה שמן - זה מפריע לך?" והוא עונה שלא, כלומר, עצם העובדה שהוא שמן לא באמת מפריעה לו.

אבל אם כך, מדוע הוא בכל זאת מספר לעצמו שזה מה שמפריע לו? מדוע הוא מתעקש להאמין שזה העניין? התשובה היא שבאופן לא מודע הוא משתמש במשקל שלו כסיפור כיסוי לתחושת דחייה עמוקה יותר שהוא מנסה להדחיק. הוא בעצם רוצה להאמין שדוחים אותו בגלל משהו חיצוני, כמו משקל, ולא בגלל משהו מהותי יותר, פנימי יותר, שאותו קשה לו יותר לקבל.

כדי להבין את המנגנון הזה טוב יותר, מובאת דוגמה נוספת: אדם שחושב שאנשים לא אוהבים אותו כי הוא לא חכם מספיק. זה מכאיב לו מאוד, ולכן הוא מחפש דרך לברוח מהכאב הזה. הוא משמין, כך שאם אנשים לא יאהבו אותו, הוא יוכל לספר לעצמו שזה בגלל המשקל שלו ולא בגלל חוסר החוכמה שהוא חושב שקיימת בו. כך הוא חוסך מעצמו את ההתמודדות עם הכאב האמיתי שלו.

הדבר נחשף במיוחד כשבודקים את ההיסטוריה האישית שלו: כשהוא היה שמן, הוא היה בסדר עם עצמו, אבל כשירד במשקל, הוא התחיל להרגיש רע. כלומר, להיות רזה לא שיפר את מצבו הרגשי אלא דווקא החמיר אותו, משום שעכשיו לא הייתה לו יותר את האופציה לומר "לא אוהבים אותי כי אני שמן". כשהתברר לו שהבעיה עמוקה יותר, זה היה קשה מדי עבורו להתמודד עם זה, ולכן הוא חזר להשמין כדי להחזיר לעצמו את "התירוץ" של הדחייה.

זו תופעה נפוצה שבה אנשים יוצרים לעצמם תירוצים למה דברים קורים להם כדי לא להתמודד עם הסיבות האמיתיות. לדוגמה, אדם שחושב שאם יהיה עשיר אנשים יאהבו אותו, ואז הוא זוכה בלוטו ורואה שזה לא שינה כלום. פתאום הוא מרגיש אבוד כי אין לו יותר את התירוץ. ייתכן שאז הוא ירצה לאבד את הכסף, כדי שיוכל לחזור ולהאמין שהסיבה שאנשים לא אוהבים אותו היא שהוא עני, ולא משהו אחר שיותר קשה לו להתמודד איתו.

מה שמניע את כל התהליך הזה הוא מנגנון הגנה פסיכולוגי שמטרתו להימנע מהכאב הגדול באמת. אדם מסוים יכול לומר שדבר מסוים מפריע לו, אבל למעשה מדובר בסיפור כיסוי שמשמש להסתיר בעיה אחרת שהוא לא רוצה להכיר בה.

איך אפשר לזהות את זה אצל עצמך? צריך לשאול שאלות כמו "למה זה באמת מפריע לי?", "אם הבעיה הזו הייתה נעלמת - האם באמת הייתי מאושר?", "האם יכול להיות שאני משתמש בזה כתירוץ כדי להסתיר בעיה עמוקה יותר?". ברגע שחוקרים את השאלות האלה, אפשר לגלות שכל מיני בעיות שאנחנו חושבים שמטרידות אותנו הן בעצם רק כיסוי למשהו אחר.
עכשיו בן אדם נשאלה השאלה הוא לא אוהב את עצמו למה אתה לא אוהב את עצמך כי אתה שמן "למה אתה לא אוהב את עצמך? כי אני שמן" אוקי מפה לשם משם לפה "למה אתה לא אוהב את עצמך אז מה אם אתה שמן מה הבעיה בזה שאתה שמן? כי אם אני שמן אז נגיד בחורות לא רוצות אותי" אוקי ואז גילינו בדרך כזו או אחרת שבכלל לא מפריע לו שהוא שמן כאילו אם בחורה הייתה אומרת לך שהיא לא רוצה אותך "איך אתה יודע שלא רוצים אותך? לא רוצים אותי וזה", עכשיו אם בחורה אומרת לך "אני לא רוצה אותך כי אתה שמן זה מפריע לך? לא זה לא מפריע לי".

עכשיו איך יכול להיות שבן אדם יודע נגיד שבחורות או נגיד אנשים לא רוצים אותו כי הוא שמן והוא כועס על עצמו על זה שהוא שמן והוא בכל זאת ירצה להיות שמן, איזה אינטרס יש למישהו לרצות לדוגמא נגיד ואם עכשיו אומרים לו "ואם יש לך אפשרות להיות רזה אתה רוצה להיות רזה? לא אני לא רוצה להיות רזה אני רוצה להישאר שמן" איזה היגיון יש בזה.

ש: יכול להיות שהוא אוהב בחורות שמנות.

אליעד: והוא אוהב רק בחורות רזות הלאה.

ש: שיאהבו אותו בלי תנאים.

אליעד: אבל הוא לא אוהב את עצמו בלי תנאים הוא שונא את זה לא אבל בוא נספר לכם סיפור הסיפור הוא כדלקמן שתבינו איך המוח עובד הבן אדם הוא חושב שהוא לא מספיק מצחיק נגיד לא מספיק חכם אוקי והוא חושב שאנשים לא אוהבים אותו כי הוא לא מספיק חכם, אוקי עכשיו מה שקורה שהוא לא נעים לו לחשוב שלא אוהבים אותו כי הוא לא חכם אז מה הוא עושה הוא הפך להיות שמן כדי שכשלא יאהבו אותו הוא יגיד לעצמו הם לא אוהבים אותי כי אני שמן.

עכשיו כשחוקרים איתו את הדבר מה באמת האמת אם יגידו לך אם בחורה תגיד לך אני לא רוצה אותך רק כי אתה שמן הוא אומר "אני אין לי שום בעיה עם זה" הייתה גם מי שאמרה לו "תקשיב אני לא רוצה אותך רק כי אתה שמן אם לא הייתי רוצה אותך" אמר לה "גם אני לא רוצה אותך זה בסדר" זה בכלל לא מפריע לו, לא רק זה הבעיות שלו התחילו כשהוא נהיה רזה הוא היה שמן הכל היה בסדר הפך להיות רזה התחילו הבעיות ואז חזר להיות שמן ונשארו הבעיות לא משנה בעיות רגשיות.

אבל הסיפור הוא שהוא המציא לעצמו סיבה הוא אמר "אני מעדיף להיות שמן כדי שכשלא יאהבו אותי" והכל כמובן בתת מודע "אני אוכל להגיד לעצמי שלא אוהבים אותי כי אני שמן" ולא מסיבות יותר גרועות שהוא מדחיק אותן.

ש: אבל הוא אומר שזה לא מפריע לו.

אליעד: שנייה ואז בשביל כל הסיפור כיסוי אז הוא אומר לעצמו "טוב אני שונא את עצמי כי אני שמן" אבל זה הכל סיפור כיסוי.

ש: ואז מפריע לו שלא אוהבים אותו כי הוא שמן.

אליעד: נכון אבל מה האמת מה אכפת לך שאתה שמן אז מה מתברר עכשיו הבן אדם אומר "תראה אני בכלל לא חושב שאני שמן אין לי בעיה עם זה שאני שמן לא אכפת לי שאני שמן, אוקי אם היית לבד בעולם היית רוצה לרזות? לא אני מאוד מרוצה איך שאני נראה אין לי שום בעיה עם איך שאני נראה אני שלם עם איך שאני נראה", יש כאלה שאומרים שיש להם בעיה יש כאלה שאומרים שאין להם בעיה אז הוא מאלה שאומרים שאין להם בעיה "לא אכפת לי איך אני נראה טוב לי שאני שמן, אם מישהו יגיד לי שהוא לא רוצה אותי כי אני שמן אין לי בעיה" ובכל זאת יש לו בעיה עם זה שהוא שמן למה כי השמן זה סיפור כיסוי למשהו עוד יותר מודחק.

ש: אבל כל הרצונות ככה.

אליעד: אתה בטוח בזה?

ש: כן.

אליעד: למה מה כל הרצונות ככה?

ש: כל הרצונות איזה רצון הוא אמיתי זה הרצון שאתה לא רוצה אותו זה אתה כן רוצה, כל רצון מגולגל על רצון אחר שאותו אתה בכלל לא רוצה.

אליעד: לא אתה לא הבנת את הסיפור אתה לא הבנת תסתכל נגיד שהוא היה אומר לדוגמא "לא אוהבים אותי כי אני שמן ואז זה אומר שאני לא מספיק משהו אחר" אבל זה לא משהו אחר זה סיפור אחר הוא מעדיף הוא כאילו אומר "בוא אני אהיה שמן בשביל שכשלא יאהבו אותי כאילו אני אשתמש בזה אני אוכל להגיד טוב לי שלא אוהבים אותי כי אני שמן" הוא כאילו מעדיף למצוא תירוץ ללמה לא אוהבים אותו.

ש: אבל כל הרצונות ככה.

אליעד: מה זה עכשיו קשור?

ש: בן אדם לא רוצה לחשוב איזה רצון מהותי שהוא לא רוצה להסתכל עליו אז הוא ממציא כל מיני סיפורי כיסוי של צורות ומזל זה מה שאני רוצה כדי שהוא לא יצטרך לפגוש את הרצון הפנימי יותר.

אליעד: אבל הן מובילות לשם זה שונה קצת הן מובילות לשם לדוגמא "מה אכפת לך מזה? בגלל זה, מה אכפת לך מזה? בגלל זה" אבל משהו מוביל למשהו יש איזה קשר פה אין קשר זה סתם זה כאילו תירוץ שהוא לא קשור אין קשר כאילו אין קשר בין הדברים, אתה מבין מה אני אומר מה הבנת אותי?

ש: זה איזה מניפולציה כזאתי של רצון באותה דרגה שהוא סתם מסיח את דעתו לאיזה רצון ממוצא אחר כדי להסתכל על מה שהוא חושב שנכון.

אליעד: אני אתן לך דוגמא נגיד שעכשיו נגיד לא אוהבים אותך נניח אוקי ואז יום אחד נגיד לא אוהבים אותך כי נגיד אין לך כסף נניח ואז כל פעם אתה אומר לעצמך טוב אם אני אהיה עשיר יאהבו אותי ואז יום אחד אתה זוכה בלוטו ואתה עדיין רואה שאנשים לא רוצים להיות חברים שלך איפה אתה תרגיש יותר מבואס אתה אומר "וואלה רגע אבל אני עשיר והם עדיין לא אוהבים אותי" ואז מה שיקרה בהפוך על הפוך אתה תנסה להיפטר מהכסף כדי לחזור להיות בלי כסף כדי שתוכל להגיד לעצמך הם לא אוהבים אותי כי אין לי כסף.

הבנת כאילו את התופעה זאת אומרת הבן אדם היה שמן היה לו טוב נהיה רזה התחיל להיות לו רע כי הוא עדיין היה בלי חברים ואז הוא פשוט השמין שוב ועכשיו הוא אומר "למה הם לא חברים שלי כי אני שמן" אבל זאת לא האמת.

ש: מה ההיגיון שמוביל לתופעה הזאת למה זה מוביל לזה?

אליעד: השאלה בן אדם שואל את עצמו על מה אני ארגיש יותר רע הוא כאילו חושב שאם הוא ישקר את עצמו הוא מנסה להדחיק הוא אומר "יש לי מחשבה בראש שלא אוהבים אותי כי אני נגיד לא מספיק חכם" נגיד לדוגמא לא משהו ואז המחשבה הזאת "לא אוהבים אותי כי אני לא מספיק חכם" עושה לו מאוד רע אז הוא אומר "איך אני יכול לברוח מזה אז אני לא יודע להיות יותר חכם אני לא יכול לקבל את זה שאני לא חכם אני לא יכול, אז אני בוא אני אמציא לעצמי סיפור שכשלא יאהבו אותי שיהיה לי יותר קל לשקר להגיד שזה בגלל משהו אחר" זה סוג של כאילו כסת"ח כזה. אתה הבנת את זה?

ש: כן אני מחפש לראות את זה אצלי כשאני עושה את זה.

אליעד: אז מה שאתה צריך לחפש אצלך כל פעם להגיד כשמשהו מפריע לך נגיד שמשהו מפריע לך לדוגמא נגיד מפריע לי מה מפריע לי שצועקים לידי אוקי "למה זה מפריע לך? כי הם מפריעים לי לישון" עכשיו יכול להיות שה - "מפריעים לי לישון" הוא רק סיפור כיסוי יכול להיות שמה שבאמת מפריע לך זה כשצועקים זה מזכיר לך איזה משהו שהוא מסבך אותך ואתה לא נעים לך להגיד זה מפריע לי אז אתה מספר "לא זה בכלל בגלל שמפריעים לי לישון" אבל אם זה היה "מפריעים לי לישון" בגלל סיבות אחרות זה לא היה מפריע לך, אז אם בודקים מה בדיוק מגלים שזה לא ה - "מפריעים לי לישון" כי זה משהו אחר זה לא לישון.

ש: אבל זה לא מודע לך לפעמים זה בתת מודע הסיפור כיסוי.

אליעד: רגע מה את אומרת מה אמרת לפעמים זה בתת מודע הרי אמרנו שזה בתת מודע אבל.

ש: כי אתה לא מודע לזה.

אליעד: אני יודע אבל על זה דיברנו עכשיו מה איפה היית אמרנו שהוא לא היה מודע לזה סיפרנו שהוא לא היה מודע לזה חקרנו את הבן אדם עשינו תחקיר.

ש: יש לי עוד דוגמא.

אליעד: מה הדוגמא?

ש: כשמישהו מסתכל בטלפון ובדיוק אני מדבר איתו ואז אני חושב שזה שהוא לא יקשיב לי זאת הבעיה והבעיה הייתה בכלל זה שאני צריך לחזור על הדברים עוד פעם.

אליעד: זה נכון אבל זה שונה למה זה שונה זה לא אותו דבר, מה אתה אמרת הוא אמר הוא מדבר עם מישהו והמישהו הזה תוך כדי מסתכל בטלפון ואז הוא אומר מפריע לי שהוא מסתכל בטלפון כשאני מדבר איתו "מה זה מפריע לך למה זה מפריע לך? כי אז אני צריך לחזור על הדברים שלי שוב" זה לא אותו דבר, למה זה לא אותו דבר כי זה משהו שמוביל למשהו "למה זה מפריע לך? בגלל זה, ומה זה מפריע לך? בגלל זה" אני מדבר על משהו בכלל לא קשור זה סתם לא קשור בכלל אין קשר זה בכלל לא מפריע לך אתה מעדיף לחשוב שזה מפריע לך וזה לא קשור בכלל לעניין.
רצון ללא חברים סבל של האדם אנשים לא רוצים דחייה להתמודד עם כאב משנה להעלות ערך עצמי לבנות ביטחון עצמי השמנה הרזיה לרזות אהבה אוהב אוהבים איבוד ערך עצמי איך להיות בטוח בעצמי איך להיות בטוח בעצמך אין ערך עצמי אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה רגשית אנורקסיה בולימיה בולמיה בטוח בעצמי בטוח בעצמך בטחון בטחון עצמי ביטחון ביטחון עצמי ביטחון עצמי אמיתי ביטחון עצמי בחיים ביטחון עצמי גבוה ביטחון עצמי חזק ביטחון עצמי חלקי ביטחון עצמי ירוד ביטחון עצמי מופרז ביטחון עצמי נמוך בניית ביטחון עצמי בעיות ביטחון עצמי בעיית ביטחון עצמי דיאטה דיאטות דימוי דימוי עצמי דימוי עצמי גבוה דימוי עצמי חיובי דימוי עצמי נמוך דימוי עצמי שלילי דימויים הגברת ביטחון עצמי הגברת הביטחון העצמי הגדלת ביטחון עצמי הגדלת הביטחון העצמי הדחקה הדחקה רגשית החזרת ביטחון עצמי החזרת הביטחון העצמי הכחשה הכחשה עצמית העלאת ביטחון עצמי העלאת הביטחון העצמי העלאת הערכה עצמית העלאת ערך עצמי העצמת ביטחון עצמי העצמת הביטחון העצמי הערכה הערכה עצמי הערכה עצמית הערכה עצמית גבוהה הערכה עצמית חיובית הערכה עצמית נמוכה הערכה עצמית רעה הערכה עצמית שלילית הפרעות אכילה הפרעת אכילה הרגשה הרגשת ביטחון עצמי הרזיה השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה חוויה חוויות חוסר בטחון עצמי חוסר ביטחון עצמי חוסר הערכה עצמית חוסר ערך עצמי חיזוק ביטחון עצמי חיזוק הביטחון העצמי חיזוק הערכה עצמית חיזוק ערך עצמי חסר ביטחון עצמי חסר ערך עצמי טיפול טיפול בהערכה עצמית טיפול בערך עצמי טיפולי טיפולים ירידה ירידה במשקל לא אוהבים אותי לבנות ביטחון עצמי לבנות ערך עצמי להגביר את הביטחון העצמי להגדיל את הביטחון העצמי להדחיק להוריד ביטחון עצמי להחזיר את הביטחון העצמי להיות בטוח בעצמי להיות בטוח בעצמך להיות שמן להעלות את הביטחון העצמי להעלות ביטחון עצמי להעלות ערך עצמי להעצים את הביטחון העצמי להעריך את עצמי להעריך את עצמך להערכה עצמית להרגיש ביטחון עצמי להשיג ביטחון עצמי להשיג ערך עצמי לחזק את הביטחון העצמי לחזק ביטחון עצמי ליצור ביטחון עצמי למה לא אוהבים למה לא אוהבים אותי למה שמישהו למה שמישהו ירצה למה שמישהו ירצה להיות שמן לפתח את הביטחון העצמי לפתח ביטחון עצמי לרדת במשקל לרזות לרכוש ביטחון עצמי לשדר ביטחון עצמי לשפר את הביטחון העצמי לשפר ביטחון עצמי לשפר דימוי עצמי מה זה ערך עצמי מהו ביטחון עצמי מודעות מודעות עצמי מודעות עצמית מטופל מטופלים מטפל מנגנון מנגנון הדחקה מנגנון הדחקה רגשית מנגנון הכחשה מנגנון הכחשה עצמית מקרה טיפולי סובל מדימוי עצמי עודף משקל ערך עצמי ערך עצמי גבוה ערך עצמי נמוך פיתוח ביטחון עצמי פיתוח הביטחון העצמי פיתוח הערכה עצמית רגש רגשות רגשיות רוצה רוצה ביטחון עצמי רוצה להיות רוצה להיות שם רוצה להיות שמן רצון שידור ביטחון עצמי שיפור ביטחון עצמי שיפור דימוי עצמי שיפור הביטחון העצמי שקר עצמי תחושה תחושות תחושת ביטחון עצמי תחושת ערך עצמי
מינוס בבנק / חובות - מהי המהות הרוחנית של מינוס בבנק? איך לצאת ממינוס בבנק?
... של הגוף, היא זו שיוזמת את פעולת האכילה. אכילה מעבר לנצרך = השמנה עלייה במשקל. אכילה מעבר לנצרך נובעת בתחושה של חסר רגשי של התודעה, גם כאשר הגוף ...
קונפליקטים פנימיים - כיצד להימנע מקונפליקט פנימי בין הרצונות שלך?
... דברים שמשיגים את המטרה ההפוכה של רצונו, נובעים מחוסר אחדות בין הרצונות השונים של האדם. לדוגמא: אדם רוצה לעשות דיאטה ולרדת במשקל. במקביל הוא גם רוצה ליהנות מאוכל. התנגשות של הרצונות השונים גורמת לכך שהאדם חי בקונפליקט תמידי בין הרצונות של עצמו. הדרך הטובה ביותר ...
אכילה רגשית - איך צורת האכילה משפיעה על הרגשות של האדם?
אכילה רגשית - איך צורת האכילה משפיעה על הרגשות של האדם? אחת מהפעולות הנפוצות ביותר אותן עושה ... על ידי זה האכילה הופכת להיות בריאה יותר. אכילה עם מחשבה ועם דעת. לעומת זאת, כאשר האדם שוכח את התכלית של האכילה שלו, על ידי זה נוצרת התמכרות לאכילה עצמה, מה שתמיד גורר אחריו בעיות בריאותיות, כגון השמנה, בעיות תזונה וכיוב. כאשר האדם זוכר את התכלית שלשמה הוא אוכל, על ידי זה הוא לא נקשר רגשית לאוכל. האוכל ... = שלמות. בנוסף האכילה בפרט של דברים מתוקים, מספקת לאדם אהבה. האוכל אינו כועס על האדם, אינו מצפה מהאדם לשום דבר ומקבל את האדם כפי שהוא. התמכרות לאכילה מתוקה שאינה בריאה, נובעת מהתמכרות לאהבה ולקבלה עצמית. האוכל מספק לאדם את האהבה העצמית שלה ...
מחשבות אובססיביות וטורדניות - איך להתמודד עם טורדנות כפייתית ועם אובססיביות?
... משרתת. ההתנהגות האובססיבית תפקידה למלא חסר כלשהו שהאדם מתכחש אליו. התנהגות אובססיבית כגון אכילה אובססיבית עבודה אובססיבית עישון אובססיבי וכיוב, לכל הדברים האלו יש שורש וסיבה מדוע ...
איזון / חוסר איזון - מה טוב / רע באיזון ובחוסר איזון? איך להגיע לאיזון אמיתי?
... והוא שעם כל הכבוד לאיזון, הוא לא באמת נותן מענה מושלם לכל אחד ואחד מהכוחות השונים שיש באדם. לדוגמא: אדם שרוצה מאוד לאכול אוכל מתוק ומשמין ומהצד השני רוצה גם לא להשמין. אצל אדם כזה לחיות באיזון פירושו, לאכול באופן הגיוני בלי להשמין. לכאורה זה טוב. כי לרעוב זה לא פתרון, ולהשמין זה לא פתרון, אז אוכלים בצורה מאוזנת. אלא ...
מבחן התוצאה / תוצאות - מהו מבחן התוצאה? ומהו המבחן של מבחן התוצאה עצמו?
... אחרת, שהיא להיות בריא ולהרגיש טוב. נניח שמציעים לאדם הזה לאכול אוכל משביע אך לא בריא. אם האדם מתבונן רק על המטרה המיידית שהיא להיות שבע, הרי שהאוכל הלא בריא יכול לגרום לו להיות שבע. אבל אם האדם זוכר שהמטרה הגדולה יותר היא להיות בריא, ממילא זה אומר שעל האדם לנסות למצוא אוכל אחר בריא ...
יציבות בחיים / יציבות רגשית / יציבות מנטלית - איך להגיע ליציבות בכל תחומי החיים?
... שם אהבה אמיתית בין בני הזוג. כאשר האהבה אמיתית, זה הופך אותה ליציבה. אם רוצה האדם להצליח לשמור באופן יציב על הדיאטה שלו ועל הפסקת העישון שלו, עליו לעשות זאת עם מידת האמת. דהיינו, לרצות באמת להמשיך לשמור על ההצלחה ...
התמכרויות - מה טוב בהתמכרויות? מה טוב יותר מהן? איך להיגמל מהן?
... החופשית. בנוסף, ההתמכרות יוצרת לפעמים סבל רב, כאשר האדם רוצה להפסיק אותה להיגמל ממנה. כגון לדוגמא גמילה מסמים, מהימורים, הפסקת עישון, דיאטה וכיוב. עד כאן הצדדים השליליים של ההתמכרויות השונות למיניהן. יחד עם זאת אם נתבונן היטב בעניין, נראה כי למרות הכל יש להתמכרות גם צדדים חיוביים, אפילו חיוביים מאוד. ככ ...
קל לדבר, קשה לעשות - ממה נובע הקושי לבצע משימות ואיך להתמודד? - 2
... אדם מעשן, שהחליט שהוא רוצה לנסות להפסיק לעשן, או אדם שרוצה לעשות דיאטה ולרדת במשקל. אלו בדכ מקרים של קל ... ולבצע זאת. כיוב לגבי אכילה לא בריאה. על האדם לנסות להבין מדוע הוא אוכל לא בריא. מדוע הוא רוצה כן לאכול ...
האח הגדול / תוכניות ריאליטי - מה מעניין אנשים בתוכנית ריאליטי כגון האח הגדול?
... מודעת מה מייצג כל דבר, הרי שבפועל כל דבר מייצג משהו אחר גדול יותר. וכפי שכבר ביארתי שכל מערכת יחסים שיש בין כל שני גורמים בעולם, כגון לדוגמא בין שמן לבין מים, או בין האבן לבין האדמה שעליה היא מונחת, כל מערכת יחסים כזו היא קשורה בצורה כלשהי לכל שאר מערכות היחסים ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מקרה טיפולי, מנגנון הדחקה רגשית, למה לא אוהבים אותי? למה שמישהו ירצה להיות שמן? רוצה להיות שמן, מנגנון הכחשה עצמית, מודעות עצמית, ירידה במשקל, דימוי עצמי, הערכה עצמית, דיאטה, ביטחון עצמי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: בולמיה, איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? כעס ועצבים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: בולמיה, איך לשפר את הזיכרון? איך לשתול מחשבות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור אהבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לנהל את הזמן? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לקבל החלטות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להאמין בעצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם גירושין? איך למצוא זוגיות? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם לדומם יש תודעה? מה המשמעות של החיים? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם אפשר לדעת הכל? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להנות בחיים? מי ברא את אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם הכל אפשרי? למה לא להתאבד? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לנוער, טיפול אישי מומלץ, מטפל רגשי בנושא בולמיה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע+ ב 0.5938 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 19:27:09 - wesi1