אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה בשביל מה לשאול שאלות ✔חוקי האושר, שאלות מהחלל הפנוי, 2 סוגי שאלות, שאלות שאין להן תשובה, שאלות בלי תשובה, בעיות בלי פתרון, בעיה שאין לה פתרון,...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨חוקי האושר, שאלות מהחלל הפנוי, 2 סוגי שאלות, שאלות שאין להן תשובה, שאלות בלי תשובה, בעיות בלי פתרון, בעיה שאין לה פתרון, לפתור בעיה אחרי בעיה, לכל שאלה יש תשובה, לכל בעיה יש פתרון, סוד משחק החיים, שאלות שבאות מהחלל הפנוי, למה יש שאלות שאין להן תשובה? איך לזהות שאלה שאין לה תשובה? מה לעשות עם שאלה שאין לה תשובה? לולאה אין סופית, לזהות את סוג השאלה, זיהוי סוג השאלה, האם יש תשובה לשאלה? האם יש פתרון לבעיה? בטוח במאה אחוז, הרצון למוחלט, רוצה מוחלט
וכאן נדבר על אחת הבעיות הגדולות ביותר של בני האדם, והיא הבעיה שהם מנסים למצוא תשובה לשאלות שאין להן תשובה. דהיינו, בן אדם שמנסה למצוא תשובה לשאלה שאין לה תשובה, מנסה למצוא פתרון לבעיה שאין לה פתרון וכיו"ב, עד שהוא מתחרפן / משתגע וכולי.

ואסביר למה יש שאלות שאין להן תשובה? ואיך לזהות שאלה שאין לה תשובה? ומה לעשות עם שאלה שאין לה תשובה? ועוד...

כי האדם במשך כל יום כל היום, מנסה למצוא תשובות לשאלות ופתרון לבעיות. והאדם כל הזמן מחפש לפתור בעיות ולמלא רצונות. וזה המשחק של החיים. לפתור בעיה אחרי בעיה, עד אין סוף. המרוץ אחרי פתרון בעיות, המרוץ אחרי מילוי רצונות וכולי.

ועד כאן הכל טוב וזה משחק החיים וכולי. אבל בחיים יש בעיות שאין להן פתרון ויש שאלות שאין להן תשובה. דהיינו, שאפשרי לחלק את כל הבעיות שיש בעולם, ל 2 סוגים של בעיות. הסוג הראשון של הבעיות, הוא בעיות שאפשרי למצוא להן פתרון. בעיות עם פתרון שעונה לבעיה. שאלות שאפשרי למצוא להן תשובה. אבל יש סוג נוסף של בעיות, שאין שום אפשרות בעולם כולו למצוא להן תשובה. ואין שום שכל אנושי או על אנושי, ואין שום יצור קיים או לא קיים, ואין שום ישות גשמית או ישות רוחנית, שיכולה למצוא תשובות לשאלות האלו. כי יש שאלות שאין להן תשובה.

והשאלות האלו נקראות בשפת רבי נחמן מברסלב, שאלות שבאות מהחלל הפנוי (ראה כאן: https://breslev.eip.co.il/?key=335). דהיינו, שהמציאות בנויה בצורה כזאת, שיהיו בה שאלות שאין להן תשובה. כי אם תהיה להן תשובה, המציאות לא תהיה קיימת. ואין אפשרות שהמציאות תהיה קיימת, אם תהיה תשובה לכל השאלות. ויש בעיות שבהכרח שלא יהיה להן פתרון. כי אם יהיה להן פתרון, המציאות לא תהיה קיימת.

וכאשר האדם נתקל בבעיה שמצד האמת אין לה פתרון, אז אם האדם ינסה למצוא לה פתרון, הוא יקבל סחרחורת, ילך לאיבוד, ישתגע, יאבד את השפיות שלו וכולי. הכל כמובן באופן יחסי, תלוי כמה האדם יתעקש למצוא תשובה לשאלה שאין לה פתרון.

ויש כאן כמה נושאים שצריכים לחקור.

1 - למה בעצם יש שאלות שאין להן תשובה? ולמה אין אפשרות שהמציאות תהיה קיימת, אם לכל השאלות תהיה תשובה? ולמה מוכרחות להיות קיימות שאלות בלי תשובה, כדי שהמציאות תהיה קיימת? זה נושא אחד.

2 - איך לזהות שאלות שאין להן תשובה? איך לדעת שאין תשובה, לשאלה שאין לה תשובה? כדי לא לדפוק את הראש בקיר?

3 - מה לעשות אם מגיעים לשאלה שאין לה תשובה? איך להתמודד עם שאלה כזאת? מה לעשות אם המוח ממשיך לנסות למצוא תשובה לשאלה שאין לה תשובה?


אז למה בעצם מוכרח שיהיו שאלות שאין להן תשובה?

זה כמובן נושא שלם, אבל בקצרה אסביר, כי הקיום תלוי בכך שיהיו ניגודים ושינויים. ובעולם הניגודים שום דבר אינו מוחלט ואינו סופי. ולכן לשום דבר אין תשובה סופית ומוחלטת. כפי שאסביר עוד מעט.

במילים אחרות, מי שיבין מהן השאלות שאין להן תשובה, מה מאפיין אותן, מה המכנה המשותף שלהן, אולי הוא יבין יותר טוב, למה בעצם חייב שיהיו שאלות כאלו, כדי שהמציאות תהיה קיימת.

ואיך לזהות שאלות שאין להן תשובה?

ברמת העיקרון, יש כל מיני מאפיינים לשאלות האלו, אבל אתן כמה סימנים לדעת שאתה עומד מול שאלה שאין לה תשובה.

1 -

מוחלטות / טוטאליות

- דהיינו, בכל פעם שאתה מוסיף לכל שאלה שהיא מכל סוג שהוא, את הרצון בתשובה מוחלטת, דהיינו, תשובה שתוכל להיות בטוח בשלמות במאה אחוז שהיא נכונה, הרי שבוודאי שלא תוכל למצוא תשובה לשאלה הזאת.

לדוגמה: מה באמת בא לי לעשות בחיים? האם באמת אני רוצה לעשות כך או אחרת? האם המקצוע הזה באמת מתאים לי? האם אני באמת אוהב משהו? מה הייעוד האמיתי שלי? וכיו"ב.

דהיינו, אם אתה שואל שאלה כלשהי ואתה רוצה לדעת את האמת, את כל האמת, ואך ורק את האמת, אם אתה רוצה להיות בטוח במאה אחוז שאכן האמת היא X ולא Y, אם אתה רוצה לדעת בשלמות בלב שלם, שאכן צריך לעשות X ולא Y, או שאכן באמת עדיף X ולא Y, הרי שבכל מקרה שכזה, במאה אחוז שלא תוכל למצוא שום תשובה לשאלה שלך, אלא תלך לאיבוד.

כי מצד האמת המוחלטת, אין באמת תשובה לשאלה שלך. כי באמת המוחלטת, אין הבדל בין יש לאין וזה כמובן נושא אחר. ובכל מקרה, שאלות שכאלו, אין להן תשובה ואין אפשרות למצוא להן תשובה.

במילים אחרות, המוח לא יכול לתפוש את האין סוף כי יש את מגבלת השכל האנושי שלא מאפשר לתפוס דברים של אין סוף (ע"ע 5 דברים שנבדל מדעו ממדענו). ולכן המוחלט הוא האין סוף ותשובה מוחלטת מגיעה מהאין סוף. דהיינו, הרצון להיות בטוח במאה אחוז, הוא בעצם הרצון להיות באין סוף. וזה לא אפשרי במציאות שלנו. ולכן הרצון להגיע למוחלטות, נועד לכישלון.

כיו"ב, יש גם רצון אין סופי. לדוגמה: אני רוצה להיות בטוח במאה אחוז, שתמיד אהיה בריא, שתמיד לא תהיה אפשרות שיהיה לי רע, שאני תמיד ארגיש רק טוב, שלא תהיה אפשרות שאני אפגע, שאני תמיד אהיה כך ולא אחרת, שתמיד יקרה X, שאף פעם לא יקרה Y וכיו"ב. שגם כאן, האדם מנסה לבטל את האפשרות שיהיה כך או אחרת. וזה משהו שלא אפשרי. כי האפשרות תמיד אפשרית ואין אפשרות לבטל את הפוטנציאל של משהו באופן אין סופי, אלא רק באופן יחסי ותמיד תהיה אפשרות שיהיה אחרת.

2 -

לופ אין סופי / לולאה אין סופית

- בהמשך להיבט הקודם, כאשר בן אדם מנסה לדוגמה להבין את הסיבה הראשונה של משהו, להבין באופן מוחלט למה משהו קורה, הרי שגם כאן הוא ילך לאיבוד. ושוב, זה הרצון להגיע למשהו שנמצא באין סוף.

ולמה? כי כל סיבה שנמצא, נוכל לשאול מה הסיבה שלה. וכל פעם שנגיע לאיזו תשובה, נוכל להמשיך להטיל ספק עד אין סוף, מי אמר שזו האמת? מה הסיבה שזה כך ולא אחרת? ולמה דווקא כך ולא אחרת?

לדוגמה: למה העולם קיים? כי X. ולמה X? כי Y. ולמה Y? וכולי עד אין סוף, לולאה אין סופית, שתוקעת את המחשב וגם את המוח האנושי.

או לדוגמה, מה התכלית של החיים? תשובה: העולם הבא. ומה התכלית של העולם הבא? תשובה: כדי X. ומה התכלית של X? וכולי. עד במופלא ממך אל תדרוש ובמכוסה ממך אל תחקור וכולי. כי יש שאלות, שהן לופ אין סופי, לולאה אין סופית, שלא ניתן למצוא להן תשובה.

3 -

פרדוקס

- וכאשר אדם מנסה למצוא תשובה מוחלטת לשאלה, הרבה פעמים הוא גם נתקל בפרדוקס, שמצד אחד הוא בטוח בתשובה אחת ומצד שני הוא בטוח שגם ההפך שלה נכון. דהיינו, האדם מגיע לפרדוקסים שיש במציאות שלנו, שאין אפשרות להבין אותם בשכל האנושי.


אז מאחר שהאדם הוא ישות מצומצמת, לכן הוא מוגבל ולא יכול להבין את האין סוף. ולכן האדם לא יכול למצוא תשובות אין סופיות / תשובות מוחלטות / תשובות שלמות, לשאלות שלו. ובכל פעם שהאדם מחפש למצוא תשובה אין סופית / תשובה מוחלטת / תשובה שלמה, לשאלה שיש לו, הרי שהוא יקבל סחרחורת, יאבד את השפיות שלו, יאבד את הזהות שלו, ישתגע וכיו"ב. והכל זה בגלל שהוא מתקרב לאזור החלל הפנוי, שאין בו תשובה.

ובשפה של רבי נחמן מברסלב זה נקרא, לנסות למצוא שכל בחלל הפנוי, ש"כל באיה לא ישובון", כי אין שם שום שכל ויש שם רק שתיקה בלבד.


אז מה לעשות כאשר מגיעים לחלל הפנוי? ואיך להתמודד עם שאלה שאין לה תשובה?

אז ראשית האדם צריך להבין יותר טוב, שהוא מול שאלה שאין לה תשובה. כי מי שלא מבין את זה, הוא ממשיך לנסות למצוא תשובה ומקבל כאב ראש. דהיינו, להתעמק ולהבין האם באמת יש או אין אפשרות למצוא תשובה לשאלה שלך. זאת בעצם המשימה. להיות בטוח עד כמה שאפשר, שאין תשובה לשאלה שלך. זה עניין אחד.

וכאשר האדם בטוח שאין לו אפשרות למצוא תשובה לשאלה שלו, עכשיו יש לו 2 אפשרויות:

1 - להסתפק בתשובה יחסית. דהיינו, להסתפק בתשובה יחסית שאינה מוחלטת לשאלה שלו. לדוגמה, למה אני רוצה X בגלל Y. בלי לחקור את Y עד אין סוף. או האם אני רוצה X או Y, תשובה: כלשהי. אבל בלי לנסות להיות בטוח במאה אחוז שזה נכון. וכן אפשרי לבדוק מה האמת ולחקור את האמת, אבל לא באופן אין סופי. כי זה ישגע את הבן אדם. לדוגמה: מה אני רוצה לעשות בחיים? תשובה: X. האם באמת? תשובה: כלשהי. אבל לא לחקור ולנסות להיות בטוח במאה אחוז.

2 - לחפש את המוחלט באופן מוחלט - שזאת משימה בלתי אפשרית. דהיינו, על האדם להיצמד לאמת במאה אחוז, לחפש את האמת את כל האמת ואך ורק את האמת, בכל תחום, בכל מחשבה, בכל תחושה וכולי.

והתהליך הזה, הוא בעצם הדרך של האדם להתחבר לאין סוף. שאם האדם מצליח לעשות אותו, אז האדם יוצא מהשכל שלו לחלוטין. ואז הוא הופך להיות אלוהים ואז אין לאדם שום שאלה גם לא שאלה שאין לה תשובה. כי השאלה עצמה לא קיימת וכולי. ויש כאן תהליך של ביטול לאין סוף שהוא מתקיים ב רצוא ושוב. וכאשר האדם חוזר לשכל שלו, אז יש לו רשימו שבו השכל שלו חוזר להיות קיים וכל השאלות עדיין קיימות, אבל כאשר הוא נתקל בשאלה שאין לה תשובה, האדם יודע לשתוק ולעבור על החלל הפנוי עם שתיקה וזה כמובן עניין אחר.

וחיפוש המוחלט באופן מוחלט, זה תהליך שלם ועניין שלם. וצריכים לדעת לעשות אותו בצורה נכונה (ראה: למה ללמוד מאליעד), אחרת האדם ילך לבית המשוגעים בוודאות.

אבל בפרקטיקה, צריכים לדעת לזהות שאלות שאין להן תשובה, לשתוק, ולשחק את משחק החיים.


נושאים: איך לזהות שאלה שאין לה תשובה? איך לזהות בעיה שאין לה פתרון? איך לדעת אם יש תשובה לשאלה? איך לדעת אם יש פתרון לבעיה? למה רצון למוחלט יוצר סבל? האם אפשר לקבל מוחלט? למה אני רוצה מוחלט? איך לא להיתקע בלופ מחשבתי? איך לצאת מלופ מחשבתי? למה יש שאלות בלי תשובה? למה יש בעיות בלי פתרון?
משחק החיים להגיע למצוא פתרון לבעיה בלתי אפשרי רוצה לעשות אפשרות קיום בני אדם שיגעון תחושות למצוא פתרון לבעיות 2 סוגי שאלות אושר איך לזהות את השאלה איך לזהות את סוג השאלה איך לזהות שאלה שאין לה תשובה איך לפתור איך לפתור בעיה איך לפתור בעיות איך לשאול שאלות אין סוף בטוח במאה אחוז בלי פיתרון בלי פתרון בלי תשובה במאה אחוז בעיה בעיה בלי פיתרון בעיה בלי פתרון בעיה ללא פתרון בעיה שאין לה פתרון בעיות בעיות בלי פיתרון בעיות בלי פתרון בעיות ללא פתרון בעיות שאין להן פתרון בשביל מה לשאול שאלות האם יש פתרון האם יש פתרון לבעיה האם יש תשובה לשאלה האם לכל בעיה יש פתרון החיים כמשחק החלל הפנוי הרצון זיהוי זיהוי סוג השאלה חוקי האושר חלל הפנוי חלל פנוי לולאה אין סופית לזהות לזהות את השאלה לזהות את סוג השאלה לכל בעיה יש פתרון לכל שאלה יש תשובה ללא פיתרון ללא פתרון ללא תשובה למה יש שאלות שאין להן תשובה לפתור לפתור בעיה לפתור בעיה אחרי בעיה לפתור בעיות לשאול לשאול שאלות מאה אחוז מאה אחוז רצון מה לעשות עם שאלה שאין לה תשובה מהם חוקי האושר מוחלט מוחלטות משחק משחק החיים משחקים סוג שאלה סוגי שאלות סוד סוד משחק החיים סודות פתירת בעיות פתרון פתרון בעיות פתרון לבעיה רוצה מוחלטות רצון רצון למוחלט רצון למוחלטות שאלה שאלה בלי תשובה שאלה שאין לה תשובה שאלות שאלות בלי תשובה שאלות ללא תשובה שאלות מהחלל הפנוי שאלות שאין להן תשובה שאלות שבאות מהחלל הפנוי של מי הרצון תשובה תשובה לשאלה
איזה שאלות לשאול? בשביל מה לשאול שאלות? לשאול שאלות קטנות, אני יודע את התשובה, מה אפשר לחדש לי? איך להתקדם? איזה נושאים לברר? מודעות עצמית, התפתחות אישית
איזה שאלות לשאול? בשביל מה לשאול שאלות? לשאול שאלות קטנות, אני יודע את התשובה, מה אפשר לחדש לי? איך להתקדם? איזה נושאים לברר? מודעות עצמית, התפתחות אישית
... שאלות לשאול? בשביל מה לשאול שאלות? לשאול שאלות קטנות, אני יודע את התשובה, מה אפשר לחדש לי? איך להתקדם? איזה נושאים לברר? מודעות עצמית, התפתחות אישית למה כדאי לשאול שאלות גם כשחושבים שיודעים את התשובה? אליעד כהן מסביר שכאשר אדם מרגיש שיש לו שאלות , אך הוא מניח מראש שהוא כבר יודע את התשובה או שלא יוכל לקבל תשובה חדשה או ... מגביל את האפשרות שלו ללמוד ולהתפתח. לדוגמה, נניח שמישהו מגיע ואומר יש לי שאלות, אבל אני כבר יודע מה תענה, או שאני יודע שלא אבין את מה שתסביר לי. במקרה כזה, אליעד אומר שהדרך היחידה להתמודד עם מצב כזה היא פשוט לשאול בכל זאת. למה? כי למרות שאולי האדם צודק שהוא יודע מראש את מהלך השיחה, תמיד ... הוא לא צפה. המשמעות היא שלעולם אי אפשר לדעת מראש באופן מוחלט את כל התשובות לשאלות שאנחנו שואלים. תמיד יכולה להיות תשובה חדשה שתשנה את ההבנה שלנו. מה לעשות כשנדמה שכל ... שהוא מקבל חוזרות על עצמן ולא מחדשות לו דבר, אליעד כהן ממליץ לשנות את סוג השאלות. אם אדם שואל שאלות קיומיות, שאלות גדולות, כגון מה מטרת החיים? או איך להיות מאושר?, והוא מרגיש שהתשובות חוזרות על עצמן ולא מקדמות אותו, אז מומלץ לו לנסות לשאול שאלות קטנות יותר ומעשיות יותר, אפילו פשוטות כמו איך עוברים את הכביש? או איך מרכיבים טוב את הצלחת של האוכל?. אליעד מסביר שאולי דווקא בשאלות האלה האדם ימצא תשובות שיעזרו לו לפתח את השכל שלו בצורה חדשה, ואולי דווקא שם הוא יגלה משהו שהוא לא חשב עליו קודם. כיצד שאלות קטנות עוזרות בהתפתחות אישית ומודעות עצמית? ההסבר של אליעד מדגיש את החשיבות של שאלות קטנות ופשוטות ככלי להתפתחות אישית וליצירת מודעות עצמית עמוקה יותר. הוא נותן ... הדוגמה של איך להתקבל לעבודה? או איך לבשל משהו טעים? ומסביר שדווקא ההתמקדות בשאלות פרקטיות ויומיומיות יכולה לעזור לאדם לפתח את יכולות החשיבה שלו, ובכך להוביל אותו להבנות משמעותיות על חייו. השאלות הקטנות האלה מאפשרות לאדם להתמודד עם נושאים חדשים ובלתי צפויים, ובכך פותחות בפניו זווית חדשה להתבוננות פנימית ולהתפתחות. איך להתמודד עם התחושה שאין מה לשאול כי הכל ידוע מראש? אליעד כהן אומר שאדם שמרגיש שאין מה לשאול כי הוא חושב שכל התשובות כבר ברורות לו, נמצא למעשה במצב של חסימה מחשבתית. ... מה שנראה לנו מובן מאליו וברור, בעצם אינו מובן עד הסוף. לכן כדאי להמשיך לשאול, גם כאשר אנחנו בטוחים לחלוטין שאין מה לחדש. לדוגמה, אם אדם שואל על איך לבנות קיר?, גם אם הוא שואל את אותה שאלה במשך שנים, בכל פעם הוא עשוי לגלות פרט חדש או גישה חדשה לבניית ... חשב עליה קודם לכן. מכאן עולה העיקרון החשוב שאליעד מדגיש: לעולם לא להפסיק לשאול, כי כל שאלה היא הזדמנות לגלות עוד פרט קטן שמוסיף להבנה הכללית. איך להימנע מלהיתקע בלולאת שאלות ותשובות שחוזרות על עצמן? ההצעה המעשית של אליעד כהן לאנשים שנתקעים בלולאה של שאלות קבועות ותשובות קבועות היא להתחיל לשאול שאלות שונות לחלוטין. הוא ממליץ לאנשים להחליף את השאלות ולהפנות את תשומת הלב לנושאים שטרם נגעו בהם. הוא נותן דוגמה שאם אדם שואל אותו שוב ושוב על נושא פילוסופי או רוחני והוא תמיד מרגיש שהתשובות חוזרות על ...
שאלות הבהרה, איך לגרום למישהו להבין אותך? איך להסביר את עצמך למישהו? איך לגרום למישהו לשאול אותך שאלות הבהרה? איך לגרום למישהו לא להתבייש לשאול שאלות? איך לגרום למישהו להרגיש בנוח לשאול שאלות? לא הביישן למד, לא הקפדן מלמד
שאלות הבהרה, איך לגרום למישהו להבין אותך? איך להסביר את עצמך למישהו? איך לגרום למישהו לשאול אותך שאלות הבהרה? איך לגרום למישהו לא להתבייש לשאול שאלות? איך לגרום למישהו להרגיש בנוח לשאול שאלות? לא הביישן למד, לא הקפדן מלמד
שאלות הבהרה, איך לגרום למישהו להבין אותך? איך להסביר את עצמך למישהו? איך לגרום למישהו לשאול אותך שאלות הבהרה? איך לגרום למישהו לא להתבייש לשאול שאלות? איך לגרום למישהו להרגיש בנוח לשאול שאלות? לא הביישן למד, לא הקפדן מלמד איך לגרום למישהו להבין אותך ולשאול שאלות הבהרה? כאשר אנו מסבירים משהו למישהו, אנחנו רוצים ... קרובות, אנשים נמנעים מלשאול שאלות הבהרה מתוך בושה או פחד להיתפס כלא חכמים מספיק. ... לגרום למישהו להרגיש בנוח לשאול שאלות ולוודא שהוא מבין אותנו כראוי? למה אנשים נמנעים מלשאול שאלות? ישנם שני גורמים עיקריים שבגלל הם נמנעים מלשאול שאלות: בושה: אנשים לעיתים לא רוצים להיראות לא חכמים ... איך לעודד אנשים לשאול שאלות? הדרך היעילה ביותר לעודד אנשים לשאול שאלות היא להסיר מהם את האחריות לחוסר ההבנה ולהעביר ... אז האדם מרגיש יותר בנוח לשאול שאלות. כדי לעודד את השומע לשאול שאלות, אפשר לומר את הדברים הבאים לפני ההסבר: תקשיב, ... טוב - ולכן אני מבקש ממך לשאול שאלות , כי אני רוצה לוודא שהצלחתי להסביר כמו שצריך. ... לא מבין, ומרגיש חופשי יותר לשאול שאלות. איך לוודא שהמסר מועבר בצורה ברורה? כדי לוודא ... אפשר להשתמש בשיטות הבאות: שאלות מנחות: שאלות כמו: זה היה ברור?, רוצה שאסביר שוב?, מה הבנת ממה שאמרתי? יכולות ... את הרעיון. הדגשת חשיבות השאלות: הדגש את החשיבות של שאילת שאלות כך שהשיחה תהיה מועילה לשני הצדדים. מדוע חשוב ליצור אווירה נוחה לשאילת שאלות? כשהשומע מרגיש בנוח לשאול שאלות, התקשורת בין הצדדים משתפרת. זה לא רק עוזר לו ... זה שצריך להרגיש בנוח עם השאלות, ולא המאזין. כמו שאומרים: לא הביישן למד, ולא הקפדן מלמד. כלומר, מי שמתבייש לשאול, לא ילמד את מה שמוסבר לו, ומי שמקפיד על כל דבר קטן, לא יהיה מורה ... לגרום למישהו להבין אותנו ולשאול שאלות הבהרה, יש לבצע את הצעדים הבאים: להעביר את ... ברור. ליצור אווירה שמעודדת שאלות ולתת לגיטימציה לשאילת שאלות. להשתמש בדוגמאות ושאלות מנחות כדי לוודא שהמסר הובן. כאשר מיישמים את השיטה הזו, מגדילים ... את מה שרצינו לומר ולא יהסס לשאול שאלות שיביאו להבנה עמוקה יותר. איך לגרום למישהו להבין ... ברורה? איך לגרום למישהו לשאול שאלות הבהרה? איך ליצור אווירה שמעודדת
איך לשאול שאלות? איך לא להשאיר ספק? איך לקבל תשובות לשאלות? איך לשאול שאלות מלאות? איך לא לפחד לשאול שאלות? איך לשאול כמה שיותר שאלות? איך לראיין עובד? איך לראיין בעל מקצוע? איך לא להישאר עם שאלות פתוחות? איך לקבל מידע?
איך לשאול שאלות? איך לא להשאיר ספק? איך לקבל תשובות לשאלות? איך לשאול שאלות מלאות? איך לא לפחד לשאול שאלות? איך לשאול כמה שיותר שאלות? איך לראיין עובד? איך לראיין בעל מקצוע? איך לא להישאר עם שאלות פתוחות? איך לקבל מידע?
... לשאול שאלות? איך לא להשאיר ספק? איך לקבל תשובות לשאלות? איך לשאול שאלות מלאות? איך לא לפחד לשאול שאלות? איך לשאול כמה שיותר שאלות? איך לראיין עובד? איך לראיין בעל מקצוע? איך לא להישאר עם שאלות פתוחות? איך לקבל מידע? איך לשאול שאלות בצורה נכונה ולמנוע ספקות? איך לשאול את השאלות הנכונות בזמן אמת? אליעד פותח את ההרצאה בשאלה כיצד להימנע מהמקרה שבו אחרי ששאלתם מישהו שאלות, הוא ענה לכם, אך אתם מוצאים את עצמכם עם ספקות שלא הצלחתם למנוע. אלו ספקות כמו: האם הוא התכוון להגיד את זה או את זה? או מה לגבי הנושא הזה?. אליעד מתאר את הסיטואציה בה אתם שואלים אדם שאלות, ויכול להיות שהוא עונה לכם בתשובות שבעצם לא לגמרי ברור אם הבנתם אותן כראוי. הסיטואציה יכולה לקרות במגוון הקשרים: ראיון עבודה, שיחה עם בעל מקצוע או כל שיחה בה אתם מנסים לקבל תשובות לשאלותכם. אחרי השיחה, אתם עשויים להישאר עם ספקות - למשל, מה לגבי זה? לא ברור לי אם הוא התכוון כך או אחרת. השאלה היא: איך ניתן למנוע מצב כזה שבו אתם לא מבינים את התשובות לשאלות שנשאלו? מה הדרך להימנע משאלות פתוחות אחרי תשובות? התשובה המוצעת כאן היא שכשאתם שואלים שאלות, עליכם לוודא כי אתם שואלים את כל השאלות שאתם באמת רוצים לשאול , מבלי להמתין לאחר השיחה כדי לגלות שהיו עוד שאלות שיכלתם לשאול בזמן אמת. אליעד מדגיש כי אם אתם שואלים שאלה, ובסוף קיבלתם תשובה שלא ברורה לכם, אתם צריכים לשאול את עצמכם - למה לא שאלתי את השאלות בזמן אמת? מה לא עשיתם בזמן השיחה? כדי להימנע מהמצב הזה, אליעד מציע לכם לנצל את השיחה או הראיון לשאול את כל השאלות שיכולות לעלות בראשכם. אם השאלה לא הובנה או התשובה לא הייתה מספקת, אל תחכו עם זה - תשאלו מיד. למה אתם לא שואלים את השאלות בזמן אמת? אליעד מציע ש
איך לראיין אנשים? איך לשאול שאלות בראיון עבודה? איך להכין שאלות לראיון עבודה? איזה שאלות לשאול בראיון עבודה? מה לשאול בראיון עבודה? איך להתכונן לראיון? לא להרשים את הנשאל, מראיין ומרואיין, איך לראיין עובדים? איך לראיין איש מקצוע?
איך לראיין אנשים? איך לשאול שאלות בראיון עבודה? איך להכין שאלות לראיון עבודה? איזה שאלות לשאול בראיון עבודה? מה לשאול בראיון עבודה? איך להתכונן לראיון? לא להרשים את הנשאל, מראיין ומרואיין, איך לראיין עובדים? איך לראיין איש מקצוע?
... לראיין אנשים? איך לשאול שאלות בראיון עבודה? איך להכין שאלות לראיון עבודה? איזה שאלות לשאול בראיון עבודה? מה לשאול בראיון עבודה? איך להתכונן לראיון? לא להרשים את הנשאל, מראיין ומרואיין, איך לראיין עובדים? איך לראיין איש מקצוע? כאשר אתם מבצעים ראיון עבודה או מראיינים איש מקצוע, השאלות שתחליטו לשאול הן קריטיות עבור הערכת הידע והיכולות של המרואיין. אליעד כהן מסביר כיצד לשאול שאלות בצורה נכונה ומעוררת מחשבה, ומהם הדברים שחשוב להימנע מהם במהלך ראיון כזה. הנה הסיכום המלא והמפורט של עקרונות המפתח: איך לשאול שאלות כדי לברר מה מרואיין יודע? הנקודה המרכזית שצריך להבין היא, כאשר אתם שואלים מישהו שאלות, מטרתכם היא לגלות את הידע וההבנה שלו בנושא מסוים. חשוב לשים לב שאתם לא נכנסים לדמות שבה אתם מנסים להרשים את המרואיין בידע שלכם. המטרה היא לא להציג את ... המרואיין להסביר את עצמו. זהו כלי חשוב שמאפשר לכם להבין מה הוא באמת יודע. שאלות כאלה יכולות לכלול: - איך היית עושה ככה וככה? - מה דעתך על נושא מסוים? כך המרואיין יוכל להציג את עמדתו בצורה חופשית, ותוך כדי כך תבינו אם הוא באמת מבין את הנושא או לא. שאלות פתוחות מול שאלות ממוקדות - איך לשלב ביניהם? עליכם להבין את ההבדל בין שאלות פתוחות ושאלות ממוקדות: - שאלות פתוחות מאפשרות למרואיין להציג את מחשבותיו בצורה חופשית ולהסביר איך הוא רואה את המצב או את הנושא. - שאלות ממוקדות עוזרות לכם לקבל תשובות מדויקות יותר על נושא ספציפי שחשוב לכם לדעת אם המרואיין מבין בו. אם תשאלו רק שאלות פתוחות מדי, ייתכן שבסוף הראיון לא תדעו את התשובות לשאלות המרכזיות שלכם. לכן חשוב לשלב את שני סוגי השאלות - פתוחות וממוקדות - בכדי להוציא את המידע שאתם זקוקים לו. למה חשוב לא להוסיף מידע במהלך השיחה? כאשר אתם שואלים את המרואיין שאלה ומספקים לו תשובה משלכם או תורמים מידע, אתם עלולים להטות את תשובתו. לדוגמה, אם אתם שואלים שאלה והוא עונה עליה, ואתם מוסיפים: כן, אפשר גם לעשות ככה וככה, אתם לא יודעים אם המרואיין היה חושב על זה בעצמו או אם הוא פשוט הסכים עם מה ... קחו נושא שאתם מבינים בו היטב. 2. העמדו פנים שאתם לא מבינים בו כלל. 3. שאלו שאלות פשוטות, לצד שאלות מסובכות - ביחד. כך תוכלו לבדוק אם המרואיין באמת מבין את התחום והאם התשובות שהוא נותן תואמות את הידע שלכם. סיכום - איך לנהל ראיון עבודה בצורה נכונה? ... להרשים, אתם עשויים להפריע לתהליך ולהפסיד מידע חשוב על יכולות המרואיין. איך לשאול שאלות בראיון עבודה? איך לראיין אנשים? איך להכין שאלות לראיון עבודה? מה לשאול בראיון עבודה? איך לשאול שאלות נכונות? איך לראיין איש מקצוע? איך לשאול שאלות נכון ולהוציא מידע ממרואיין? כאשר
שאלות / לשאול שאלות / להטיל ספק - מה טוב בשאלות? ומי מפחד משאלות?
שאלות לשאול שאלות להטיל ספק - מה טוב בשאלות? ומי מפחד משאלות? שאלות. שאלת שאלות. ספקות. וודאות. אין דבר טוב יותר מאשר לשאול שאלות. אם אין שאלות אין תשובות. אם אין תשובות אין ידיעה. איך ידע האדם את מה שאינו יודע אם לא ישאל שאלות? על ידי שאלות באות תשובות. על ידי תשובות נוצרת ידיעה. על ידי ידיעה נוצרת הבנה = טוב. ככל שהאדם שואל יותר שאלות, כך הסיכוי שלו לגלות את האמת גדול יותר. השאלות הן אלו שמקרבות את האדם אל האמת. מי מפחד משאלות? תשובה: השקר הדמיון הרע, מפחד משאלות. לשאול שאלות = גזר דין מוות על השקר והדמיון והרע. מי אינו מפחד משאלות? תשובה: האמת הטוב אינו מפחד משאלות. מי מעודד שאלות? תשובה: האמת הטוב מעודדת שאלות. מדוע? כי ככל שהאדם שואל יותר שאלות כך הוא מתקרב יותר אל האמת וכך בסופו של דבר טוב לו יותר. השקר מסתיר את האמת. הדמיון מסתיר את השכל. הרע מסתיר את הטוב. כאשר האדם שואל שאלות על המציאות = חוקר כל דבר לעומק = לא מקבל שום דבר כמובן מאליו = סקרנות אין סופית = רצון לדעת הכל בשלמות, כל הדברים האלו מקרבים אותו אל האמת. האמת אינה מפחדת משאלות, משום שהיא האמת ואין לה מה להסתיר. תשאל שאלות ותגיע לתשובות. תשאל שאלות גם על התשובות ותקבל תשובות נוספות ועמוקות יותר. גם עליהן תשאל שאלות. עד מתי? עד שתגיע לנקודה שבה לא תוכל לשאול יותר שאלות. לנקודה שבה תבין שאין בכלל שאלות ואין צורך בכלל בתשובות. אך כל זמן שאפשר לשאול שאלות, כל המרבה הרי זה ...
לשאול שאלות / הפכים - איך לגלות את האמת? אולי ההפך הוא הנכון?
לשאול שאלות הפכים - איך לגלות את האמת? אולי ההפך הוא הנכון? לשאול שאלות. טאוטולוגיה. עקרון כלל השלישי מן הנמנע. מתמטיקה. פילוסופיה ... מאליו. נקודת מוצא. הוכחה ישירה. הוכחה באינדוקציה. הוכחה בדרך השלילה. מושגים מנוגדים. אולי ההפך הוא הנכון? אין דבר טוב יותר מאשר לשאול שאלות. שאלות מקרבות את האדם אל האמת. מי מפחד משאלות? השקר הדמיון. זה שאינו רוצה שיגלו את התרמית שלו, מאחר שאין לו תשובות, לכן הוא מפחד משאלות. שאלות מקרבות את האדם אל הבנת האמת בכל נושא. שאלות יוצרות תשובות וידיעה. בסופו של התהליך האדם מגיע לנקודה שבה אין לו לא שאלות ולא תשובות, אלא הכל ברור לו בלי שאלות ובלי תשובות = ידיעה מלאה. בכל מקרה, השאלה הטובה שאפשר לשאול על כל דבר כדי לגלות האם הוא אמיתי, היא את השאלה אולי ההפך הוא הנכון? פשוט לוקחים כל נושא ומתחילים לשאול עליו אולי ההפך הוא הנכון? כאשר שואלים על משהו אולי ההפך הוא הנכון, הדבר הזה גורם לאדם להגיע אל הנחות היסוד הבסיסיות של הנושא. אם ברצונך לאתר את הנחות היסוד של דבר כלשהו, פשוט תשאל אולי ההפך הוא הנכון על כל דבר, עד שתגיע להנחות היסוד שלו. מי שרוצה להגיע אל האמת השלמה והטובה עליו לשאול על כל דבר אולי ההפך הוא הנכון. ככל שהאדם שואל יותר שאלות וחוקר יותר, כך השקר נופל וכך האמת מתגלה. על האדם לזכור דבר אחד בלבד. האמת אינה מפחדת משאלות! האמת מעודדת שאלות! אם משהו הוא אמיתי אז מה הבעיה לשאול עליו שאלות? מה הבעיה לשאול עליו אולי ההפך הוא הנכון? אדרבה אם זאת האמת אז אמורה להיות תשובה הבנה. כאשר האדם מגיע למשהו שעליו הוא מפחד לשאול אולי ההפך הוא הנכון, עליו לדעת כי בעצם הוא הגיע להנחת יסוד שאינה וודאית. אם אפשר לשאול אולי ההפך הוא הנכון, אז מי אמר שזה נכון? האמת היא טובה ואין טוב ממנה. כדי להגיע, אין דרך, אלא לפרק את השקר על ידי שאלות. חשוב לעצמך: אם זאת האמת, אז בטוח שיש תשובה מדוע זו האמת. אם זו אינה האמת, ... את כל האמת. כאשר חשובים לאדם עוד דברים בחיים, כגון האגו כבוד וכיוב, אז אדם כזה לא יגיע אל האמת. משום שהאגו של האדם יחסום אותו מלשאול שאלות שיכולות לפרק את האגו. כאשר השיקול היחיד של האדם הוא האמת בלבד, כאשר האדם אומר תהיה האמת אשר תהיה אני רוצה לדעת אותה, אדם כזה ישאל את כל השאלות האפשריות על כל דבר. וכך יגיע בסופו של דבר להבנה מלאה של המציאות. בסופו של התהליך כאשר האדם מגיע להבנה מלאה של המציאות, הוא מגיע לידיעה שאי אפשר לשאול עליה אולי ההפך הוא הנכון. משום שלא ניתן לחשוב על ההפך שלה. לא שלא ניתן לשאול, פשוט אין לאמת הזאת הפך. גם אם תאמר תנסה לחשוב על ההפך, זה עדיין יהיה אותו הדבר בדיוק ללא שום שינוי. ידיעה שאין לה הפך. תשאל ותחקור על כל דבר אולי ההפך הוא הנכון. אל תפחד מהפחד. אל תפחד מהאגו. כאשר ...
בקשת הבהרה, איך להבין שאלות לא ברורות? לשאול שאלת הבהרה, תשובות חכמות לשאלות טיפשיות, איך לבקש הבהרה? איך לענות לשאלה לא ברורה? איך להיראות חכם? איך להישמע חכם? איך לבקש שאלת הבהרה? איך לשאול שאלות הבהרה? שאלות ותשובות
בקשת הבהרה, איך להבין שאלות לא ברורות? לשאול שאלת הבהרה, תשובות חכמות לשאלות טיפשיות, איך לבקש הבהרה? איך לענות לשאלה לא ברורה? איך להיראות חכם? איך להישמע חכם? איך לבקש שאלת הבהרה? איך לשאול שאלות הבהרה? שאלות ותשובות
... הבהרה, איך להבין שאלות לא ברורות? לשאול שאלת הבהרה, תשובות חכמות לשאלות טיפשיות, איך לבקש הבהרה? איך לענות לשאלה לא ברורה? איך להיראות חכם? איך להישמע חכם? איך לבקש שאלת הבהרה? איך לשאול שאלות הבהרה? שאלות ותשובות למה אנשים טיפשים נותנים תשובות לפני שהבינו את השאלה? אנשים טיפשים, או אנשים שלא חושבים לעומק, נוטים לענות על שאלות עוד לפני שבכלל הבינו אותן עד הסוף. כששואלים אדם טיפש שאלה, הוא נותן מיד תשובה, גם אם ... ואז מבקש הסבר נוסף. אבל הוא לא אומר סתם: לא הבנתי, אלא מסביר בדיוק מה הוא כן הבין ומה הוא לא הבין, וכך הוא מאפשר לשואל להסביר את עצמו בצורה מדויקת יותר. לדוגמה, אם אדם חכם שמע שאלה והוא לא הבין מילה ספציפית, הוא יאמר לשואל: שמעתי ששאלת לגבי נושא מסוים, אבל לא שמעתי מה אמרת אחרי המילה הזו והזו. אתה יכול בבקשה לחזור על זה או להבהיר אם התכוונת ל - X או ל - Y?. בצורה כזו הוא מראה לשואל שהוא הקשיב בקשב רב, הבין חלקים גדולים מהשאלה, אבל יש פרט מסוים שלא ברור לו. מה הדרך הנכונה לשאול שאלת הבהרה בלי להיראות טיפש? יש דרך נכונה ... אבל לא הבנתי למה בדיוק התכוונת כשאמרת את המושג הזה. האם התכוונת ל - A או ל - B או אולי למשהו אחר לגמרי?. כך הוא עוזר לשואל להבהיר את השאלה, וגם משדר שהוא מספיק חכם ... יכולה להיות מובנת בכמה דרכים, אדם חכם לא סתם אומר לא הבנתי, אלא הוא נותן מספר אפשרויות להבנת השאלה. לדוגמה, הוא יאמר לשואל: כששאלת את השאלה הזו, התכוונת לאפשרות X או שאולי התכוונת לאפשרות Y, או אולי בכלל התכוונת למשהו אחר?. על ידי הצגת האפשרויות הללו, הוא ממקד את השואל, עוזר לו להגדיר מה הוא באמת התכוון לשאול, וכך התשובה שתתקבל תהיה מדויקת ומתאימה בדיוק לכוונת השואל. למה חשוב לעזור לשואל להבין את השאלה של עצמו? לפעמים השואל עצמו לא יודע להגדיר בבירור את שאלתו. מצב כזה מתרחש למשל בשיחות טיפוליות או בשיחות שבהן השואל נמצא במצב של בלבול, חוסר ידע או מצוקה. אם האדם שאליו פונים יהיה טיפש, הוא יענה תשובה מהירה ושטחית בלי לוודא שהבין את השאלה. לעומת זאת, האדם החכם יעזור לשואל לחדד ולהבהיר את שאלתו. הוא יעשה זאת בכך שישאל שאלות מנחות, כגון: אתה התכוונת לשאול לגבי התחושה הזו או לגבי התחושה האחרת? או ... כשאתה בולע או שהוא קבוע?. בכך הרופא עוזר למטופל להגדיר את מצבו, ומאפשר טיפול מדויק יותר. איך להיראות ולהישמע חכם בזמן ששואלים שאלות הבהרה? כדי להיראות ולהישמע חכם, כאשר שואלים שאלות הבהרה, חשוב לא רק לומר שלא הבנת, ... הבנתי ששאלת משהו לגבי הנושא הזה, אך חסרה לי ההבהרה על הנקודה הזו והזו. אדם חכם יכול אף ללכת שלב אחד קדימה, ולהגיד לשואל: אם שאלת לגבי אפשרות אחת - אז התשובה היא כזו, ... אחרת, ואם התכוונת למשהו נוסף - אז התשובה משתנה בהתאם. זה מראה על חשיבה מעמיקה ויסודית. מה המסר המרכזי שחשוב לזכור לגבי שאלות לא ברורות? המסר המרכזי והחשוב לזכור הוא שכאשר נשאלת שאלה לא ברורה או לא מובנת, אל תמהר לתת תשובה ... להסביר את מה שכן הבנת, לפרט מה לא ברור לך, ולהציע אפשרויות שונות להבנת השאלה. כך לא רק שתיראה חכם, אלא גם תוכל לעזור לשואל לחדד את שאלתו, ולהגיע לתשובה המדויקת ביותר. איך לשאול שאלת הבהרה? איך להיראות חכם בשיחה? איך להתמודד עם שאלות לא ברורות? מה ההבדל בין חכם לטיפש? איך לענות ...
לקוח שצריך לחשוב על זה, איך למנוע מהלקוח לומר שהוא צריך לחשוב על זה? איך לגרום ללקוח לא להיות צריך לחשוב על זה? איך לנטרל התנגדות של צריך לחשוב על זה? איך לגרום ללקוח להרגיש בנוח? איך לא להפעיל לחץ על לקוח? למה לגרום ללקוח להרגיש בנוח לשאול שאלות? למה לגרום ללקוח להרגיש בנוח להביע ספקות? למה לגרום ללקוח להרגיש בנוח להביע התנגדויות? איך לגרום ללקוח לסמוך עליך? למה לקוח צריך לחשוב על זה? על מה הלקוח צריך לחשוב? איך לסגור עסקה במקום?
... על זה? איך לנטרל התנגדות של צריך לחשוב על זה? איך לגרום ללקוח להרגיש בנוח? איך לא להפעיל לחץ על לקוח? למה לגרום ללקוח להרגיש בנוח לשאול שאלות? למה לגרום ללקוח להרגיש בנוח להביע ספקות? למה לגרום ללקוח להרגיש בנוח להביע התנגדויות? איך לגרום ללקוח לסמוך עליך? למה לקוח צריך ... על זה, הוא יהיה לנסות להבין על מה הוא צריך לחשוב. איזה עוד ספק יש לו. אבל בעצם זה אומר, שאם איש המכירות לאורך השיחה, יעודד את הלקוח לשאול כמה שיותר שאלות ויגרום ללקוח להרגיש בנוח לשאול שאלות ולהביע ספקות ולהביע התנגדויות, הרי שזה מגדיל את הסיכוי לכך שהלקוח לא יגיד בסוף שיחת המכירה, שהוא צריך לחשוב על זה. כי בעצם אם בדינאמיקה מול הלקוח, כבר אין יותר שאלות פתוחות, ואם כבר הכל ברור, אז ממילא המשפט אני צריך לחשוב על זה, פחות רלוונטי בהקשר של השיחה. שוב: אם תדע לגרום ללקוח להרגיש בנוח לשאול שאלות, בעיקר באמצעות זה שהלקוח לא יחשוש מכך שאם הוא יטיל ספק במכירה, אז אתה תפעיל עליו לחץ. שזה עוד נושא בפני עצמו, איך לגרום ללקוח להרגיש ... הלקוח, יהיה ברור שאין עוד נושאים פתוחים, ושהלקוח מבחינת הדינאמיקה בשיחה איתך, כבר יהיה במצב שבו מבחינת השיחה מולך, הוא כבר שאל את כל השאלות שיש לו, העלה את כל הספקות שיש לו וכיוב. ואז במקרה כזה, ברמה התקשורתית, יהיה יותר קשה ללקוח לומר שהוא צריך לחשוב על זה. כי בעצם מה עוד יש לחשוב? הרי כבר דיברנו על כל הספקות, מכל הצדדים ומכל ההיבטים. ולכן בשורה התחתונה, אם תגרום ללקוח לשאול כמה שיותר שאלות וכמה שיותר להטיל ספק וכמה שיותר להרגיש בנוח להביע התנגדות, הרי שזה מגדיל את הסיכוי שהלקוח לא יגיד לך בסוף השיחה, שהוא צריך לחשוב על זה. בכל מקרה ... משהו ולא שאל משהו ולא חשב על משהו. ולכן יש מצבים, שלא משנה מה, הרי שבסוף הלקוח יצטרך לחשוב על זה. יחד עם זאת, כנל, אם הלקוח ירגיש בנוח לשאול את כל השאלות וההתנגדויות מכירה שיש לו, הרי שזה מקטין את הסיכוי לכך שהלקוח יגיד לך בסוף, שהוא צריך לחשוב על זה. ובנוסף, זה גם מגדיל את הסיכוי שאם הלקוח יגיד שהוא ...
למה אני אני לא רוצה לחיות? למה אנשים נמשכים לרגשות קיצוניים? מה זה משחק החיים ומדוע חשוב להבין שהוא רק משחק? האם יש בכלל משמעות, או שהכל אשליה? מהו עיקרון "רצוא ושוב" וכיצד הוא קשור להתעוררות רוחנית? מה ההשלכות של לשאול שאלות קיומיות עד הסוף? איך אפשר לפתח שכל תוך כדי עשייה יומיומית? איך לחיות את משחק החיים תוך מודעות שהוא משחק? למה האדם בוחר דברים אם אין לו סיבה? איך לשלב התעוררות רוחנית בחיי היומיום?
... רק משחק? האם יש בכלל משמעות, או שהכל אשליה? מהו עיקרון רצוא ושוב וכיצד הוא קשור להתעוררות רוחנית? מה ההשלכות של לשאול שאלות קיומיות עד הסוף? איך אפשר לפתח שכל תוך כדי ... שהדברים לא באמת משנים, האדם המודע מתאמץ לזכור שכן יש להם משמעות - כדי להמשיך לשחק במודעות ובחופש. מה קורה כששואלים שאלות קיומיות עד הסוף? כשאדם שואל שאלות כמו האם יש משמעות? או האם יש בחירה חופשית? עד הסוף, הוא מגיע למצב שבו השאלות נעלמות. במצב זה, התודעה מתפרקת והשאלה עצמה מתפוגגת. האדם ... מספיק? הסימן שהאדם לא התעורר לגמרי הוא אם הוא עדיין מפחד או סובל. התעוררות מלאה מבטלת את הפחד והסבל. ככל שהאדם שואל שאלות קיומיות וחוקר פנימה, כך הוא מתעורר יותר ... להמשיך לשחק מתוך בחירה מלאה. המשחק האמיתי הוא המודעות לכך שזה משחק, ואז לבחור לשחק בו שוב ושוב. מה ההשלכות של לשאול שאלות קיומיות עד הסוף? כאשר האדם שואל שאלות כמו האם יש בחירה חופשית? או האם יש משמעות לחיים? עד הסוף, הוא מגיע לנקודה שבה אין יותר שאלות. במצב הזה השאלות מתפוגגות, והתודעה עצמה מתפרקת. זהו מצב של אין שאלה, לא כי ... לגמרי הוא תחושת פחד או סבל. התעוררות מלאה משחררת את האדם אפילו מהפחדים, כי הוא מבין שאין ממה לפחד. ככל שהאדם שואל את עצמו שאלות קיומיות וחוקר פנימה, כך הוא מתעורר יותר ומבין את המשחק. איך ... בו מחדש, כל פעם מחדש. החכמה היא לעבור כל הזמן ממצב של ערות למצב של שינה וחוזר חלילה - רצוא ושוב. מה ההשלכות של לשאול שאלות קיומיות עד הסוף? כאשר האדם שואל את עצמו לעומק כל שאלה - כגון האם יש בחירה חופשית?, האם יש משמעות? - הוא מגיע למסקנה שאין באמת שאלה, ולכן גם אין תשובה. במצב זה, התודעה מתפוגגת, כי אין יותר מה לשאול. אך זו איננה בעיה - אלא התעוררות. האדם מאבד את עצמו כישות ... הפחד מפסיק להשפיע. השיחה חוזרת שוב ושוב לרעיון של חקירה פנימית - למה אני רוצה את זה?, האם זה משנה בכלל?. ככל ששואלים יותר, מתעוררים יותר. מה ההבדל בין להבין את הדברים לבין ... ככל שהאדם מציב לעצמו אתגרים מדידים - כך הוא יכול לדעת אם הוא משתפר. למה האדם בוחר דברים אם אין לו סיבה? אליעד שואל: למה אתה בוחר את מה שאתה בוחר?. אם יש לך סיבה - אז אתה לא ... חכמה או התמודדות עסקית. דרך האתגרים האלה, האדם יכול לפתח שכל ולחדד את עצמו. ההתמודדות עם המציאות, כשהיא מלווה בשאלות ובתשומת לב - מחדדת את ההבנה וגורמת להתעוררות נוספת. איך ... רגילים ושואף לחפש משהו עמוק יותר, אך לא מצליח למצוא את הדרך להרגיש טוב או לשמוח בחיים. החיפוש אחר מטרה בחיים ושאלות קיומיות עומדים במרכז השיחה. האם יש מטרה אמיתית או רק משחק? ... יכולות לשחק תפקיד משמעותי בהתעוררות היא נושא מרכזי בשיחה. הדוברים מתמודדים עם המושג של התעוררות רוחנית, כאשר הם שואלים את עצמם האם זה בכלל אפשרי למצוא משמעות, אם כל מה שיש לנו ... היא האם המשמעות עצמה לא נמצאת בתנועה מתמדת של חיפוש, יצירה ושינוי, או האם אנחנו באמת יכולים להגיע למקום שבו כל השאלות הפתוחות ייסגרו. האם אנחנו חיים בתודעה של רגע? השיחה מסתיימת ... שלנו והאם אנחנו יכולים לחיות בתודעה של הרגע, ללא הצורך להיאחז במשמעות או במטרה נפרדת. נושא זה מביא אותנו לשאלות עמוקות על איך אדם יכול להתמודד עם הרגע הנוכחי ולמצוא את ...
ניתוח השאלה איך, ניתוח השאלה האם, לשאול איך או האם, איך לשאול איך? האם לשאול האם? סוגים של שאלות, הנחות היסוד של השאלה, איך לשאול שאלות בצורה נכונה? שאלה נכונה, שאלה לא נכונה, ניתוח הנחות יסוד של שאלה, לשאול האם או איך
ניתוח השאלה איך, ניתוח השאלה האם, לשאול איך או האם, איך לשאול איך? האם לשאול האם? סוגים של שאלות, הנחות היסוד של השאלה, איך לשאול שאלות בצורה נכונה? שאלה נכונה, שאלה לא נכונה, ניתוח הנחות יסוד של שאלה, לשאול האם או איך
... השאלה איך, ניתוח השאלה האם, לשאול איך או האם, איך לשאול איך? האם לשאול האם? סוגים של שאלות, הנחות היסוד של השאלה, איך לשאול שאלות בצורה נכונה? שאלה נכונה, שאלה לא נכונה, ניתוח הנחות יסוד של שאלה, לשאול האם או איך מהן ההנחות שמאחורי השאלה איך? בכל פעם שאדם שואל שאלה שמתחילה במילה איך, הוא מניח באופן אוטומטי שיש אפשרות או דרך כלשהי לבצע או להשיג את הדבר שהוא מעוניין בו. למשל, כאשר אדם שואל איך להגיע לירושלים? או איך להיות מיליונר?, הוא למעשה מניח באופן סמוי שהמטרה הזו בכלל אפשרית. כלומר, אם היה ברור לו לחלוטין שהמטרה בלתי אפשרית להשגה, הוא כלל לא היה שואל איך לבצע זאת. אם אדם נמצא במצב שבו הוא לא בטוח אם המטרה שלו אפשרית או לא, השאלה הנכונה מבחינתו תהיה האם אפשר לעשות את זה?. שאלת האם משמשת כדי לבדוק קודם כל את ... שמטרה מסוימת ברת השגה בכלל. לדוגמה, אם אדם חושב להיות מיליונר, אבל לא בטוח שזה בכלל אפשרי עבורו, הוא לא יתחיל לשאול איך, אלא ישאל האם זה אפשרי בכלל להיות מיליונר?. האם תמיד קיימת רק דרך אחת להשגת המטרה? כאשר אדם חושב שיש רק דרך אחת ויחידה להשיג את מה שהוא רוצה, הוא לא ישאל ... אביב היא רק ברכב פרטי, הוא לא ישאל איך להגיע לתל אביב, כי מבחינתו אין מה לברר או להשוות בין אפשרויות שונות. איך לשאול את השאלה הנכונה: איך או האם? השימוש בשאלה האם מתרחש כאשר האדם עדיין בשלב שהוא כלל אינו בטוח אם המטרה שלו אפשרית. לדוגמה, אם אדם שוקל אפשרות לשבור שיא גינס, אך ... האם זה אפשרי?. רק לאחר שיהיה ברור לו שזה אפשרי, יגיע השלב שבו ישאל איך להשיג את זה?. לעומת זאת, כאשר אדם כבר שואל איך, המשמעות היא שהוא משוכנע במידה מסוימת שהדבר אפשרי, אך הוא עדיין לא יודע בדיוק באיזו דרך לבחור. למשל, אם אדם שואל איך להיות מאושר?, הוא מניח מראש שיש יותר מדרך אחת להשיג אושר, והוא מנסה להבין איזו דרך היא המתאימה ביותר למטרה האישית שלו. לשאול איך מתוך ידיעת האפשרויות השונות כשאדם שואל איך, חשוב להבין תחילה מה בדיוק המטרה המדויקת של השואל, כיוון שברוב המקרים קיימות כמה אפשרויות שונות להשגת המטרה. לדוגמה, אדם שמעוניין להגיע מירושלים לתל אביב יכול לשאול איך להגיע לתל אביב בצורה הכי מהירה?, איך להגיע לתל אביב בצורה הכי זולה?, או איך להגיע לתל אביב בצורה הכי נוחה?. השאלה איך תמיד מגלמת בתוכה את ההבנה שיש אפשרויות שונות, ולכן יש להבהיר תחילה את נקודת המוצא - כלומר, מה בדיוק המטרה או ההעדפה של השואל. החשיבות של הבנת המטרה בשאלת איך כאשר שואלים איך, צריך להבין מראש מהי בדיוק המטרה שהשואל רוצה להשיג, אחרת לא ניתן לתת תשובה נכונה או יעילה. אם אדם שואל איך להתחיל שיחה עם בחורה?, יש לברר מהי המטרה שלו - האם הוא רוצה להרשים, להצחיק או אולי ליצור רושם של אדם רציני? רק אחרי שהמטרה מוגדרת היטב, אפשר להציע את הדרך ... קיימות, או שיש יותר מאפשרות אחת. שיש צורך לבחור את האפשרות הטובה ביותר מבין כמה אפשרויות אפשריות. אם האדם השואל אינו בטוח אם קיימת אפשרות להשיג את המטרה, הוא חייב תחילה לברר זאת בשאלה של האם. במצב שבו הוא בטוח שיש אפשרות להשיג, אך אינו יודע איזו אפשרות לבחור, שאלת איך היא המתאימה ביותר. לסיכום - מה צריך לזכור כששואלים איך או האם? לסיכום, בכל פעם שאדם שואל את עצמו או אחרים שאלה שמתחילה במילה איך, כדאי לעצור ולבדוק: האם הוא באמת משוכנע שיש אפשרות להשיג את המטרה? האם הוא כבר יודע על אפשרות אחת או כמה אפשרויות? האם הוא שואל איך מפני שיש ספק לגבי קיומן של אפשרויות נוספות? האם הוא צריך לשאול קודם האם המטרה אפשרית בכלל? מהי המטרה המדויקת שעומדת מאחורי השאלה שלו? הבנת ההנחות האלה מאפשרת לשואל לשאול שאלות מדויקות יותר, ולמי שעונה על השאלות - לספק תשובות יעילות ומדויקות יותר. שאלות פתוחות הנחות יסוד איך להשיג מטרות האם אפשר לעשות משהו? סוגי
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על חוקי האושר, שאלות מהחלל הפנוי, 2 סוגי שאלות, שאלות שאין להן תשובה, שאלות בלי תשובה, בעיות בלי פתרון, בעיה שאין לה פתרון, לפתור בעיה אחרי בעיה, לכל שאלה יש תשובה, לכל בעיה יש פתרון, סוד משחק החיים, שאלות שבאות מהחלל הפנוי, למה יש שאלות שאין להן תשובה? איך לזהות שאלה שאין לה תשובה? מה לעשות עם שאלה שאין לה תשובה? לולאה אין סופית, לזהות את סוג השאלה, זיהוי סוג השאלה, האם יש תשובה לשאלה? האם יש פתרון לבעיה? בטוח במאה אחוז, הרצון למוחלט, רוצה מוחלט
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: בשביל מה לשאול שאלות, איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: בשביל מה לשאול שאלות, איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך לשתול מחשבות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעריך את עצמך? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם גירושין? איך לשפר את הזיכרון? איך למצוא זוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפרש חלומות? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחנך ילדים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשנות תכונות אופי? איך להשיג ביטחון עצמי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לא להישחק בעבודה? איך להאמין בעצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע בעולם? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם לדומם יש תודעה? למה לא להתאבד? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש משמעות לחיים? האם הכל אפשרי? למה העולם קיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות מאושר? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש בחירה חופשית? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לנוער, אימון אישי לזוגיות, מטפל טוב בתחום בשביל מה לשאול שאלות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 28_07_2025 השעה 02:51:21 - wesi1