אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה בעבודה ✔להצליח בזוגיות, להצליח בעבודה, זוגיות טובה, תלות רגשית בזוגיות, הצלחה בזוגיות, למצוא עניין בזוגיות, איבוד עניין, להצליח להתאהב, לשמור על...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:27להצליח בזוגיות, להצליח בעבודה, זוגיות טובה, תלות רגשית בזוגיות, הצלחה בזוגיות, למצוא עניין בזוגיות, איבוד עניין, להצליח להתאהב, לשמור על הזוגיות, מריבות בזוגיות, לקיחת אחריות, הסרת אחריות
האם נכון לצפות שבן הזוג ימלא את הרצונות שלנו?

בשיחה מפורטת בנושא זוגיות, אליעד כהן מעלה שאלה מהותית: האם אדם צריך לצפות שבן הזוג ימלא את הרצונות והצרכים הרגשיים שלו? התשובה שמספק אליעד היא מורכבת ומכילה שני צדדים מנוגדים אך משלימים. מצד אחד, כאשר בני זוג נמצאים בקשר, ישנה ציפייה טבעית לקבל מהקשר תמורה רגשית כמו כבוד, אהבה, ותחושת ביטחון. מהצד השני, אליעד מסביר שהאדם חייב גם לדעת לספק את הצרכים הרגשיים שלו בעצמו, ללא תלות מוחלטת בבן הזוג, אחרת הקשר יהפוך למעמסה רגשית שלא ניתן יהיה לשאת אותה לאורך זמן.

האם כדאי שהמציאות תתאים את עצמה אלינו או ההפך?

אליעד מרחיב את הדיון ומחיל אותו לא רק על זוגיות, אלא גם על העבודה, תחביבים והמציאות באופן כללי. הוא טוען שהגישה שבה אדם כל הזמן מצפה שהמציאות תתאים את עצמה אליו היא בעייתית, מכיוון שהמציאות לעולם לא תוכל לספק באופן מלא את כל הציפיות והרצונות של האדם. מנגד, אם אדם יוותר על כל ציפייה מהמציאות וינסה כל הזמן להתאים את עצמו אליה, הוא יאבד משמעות, מוטיבציה וסיפוק.

מה הסכנה בציפייה מוגזמת מבן הזוג?

אליעד מסביר לעומק מדוע ציפייה מוגזמת שהבן זוג ימלא את כל החסכים והצרכים היא בעייתית. למשל, אדם שחי בתחושת בדידות, מצפה שהזוגיות תסלק לגמרי את תחושת הבדידות הזו. בפועל, בן הזוג לעולם לא יוכל לעמוד בדרישות האלו באופן מלא, והאדם יישאר מתוסכל. התוצאה תהיה מצב של תלונות מתמידות על כך שהשני לא אוהב מספיק או לא נותן מספיק, מה שמביא למתח, לתחושת תסכול, ולבסוף לפירוק הזוגיות.

דוגמה נוספת שאליעד נותן היא אדם שתמיד מתקשר לבן הזוג בכל פעם שהוא מרגיש בודד. לדבריו, בן הזוג לא יכול להיות "זמין רגשית" ללא הפסקה, ודרישה כזו יוצרת לחץ בלתי אפשרי על הקשר.

מה הסכנה בחוסר ציפייה מוחלט מבן הזוג?

מנגד, אליעד מתאר מצב שבו אדם אומר לעצמו שהוא לא צריך כלום מבן הזוג, ושהוא יכול למלא את כל הצרכים שלו בעצמו. גם במצב כזה, לדבריו, אין טעם אמיתי בזוגיות, כי לא נוצרת שום תלות או קשר משמעותי בין השניים. במילים אחרות, הוא טוען שאם אדם מספק לעצמו לחלוטין את כל צרכיו, הקשר הזוגי הופך למיותר, חסר משמעות, ואף עלול להביא לתחושת ריחוק או ניתוק רגשי מהאחר.

כיצד למצוא את האיזון הנכון בזוגיות?

הנקודה המרכזית שאליעד חוזר עליה שוב ושוב היא הצורך באיזון בין שני מצבים אלו. לדבריו, אדם צריך למצוא את הנקודה בה הוא מצד אחד זקוק לאחר ורוצה לקבל ממנו אהבה ותחושה טובה, ומצד שני מסוגל למלא את עצמו ברמה מספקת גם בלי תלות מוחלטת באחר. כאשר זוגיות נקלעת לקונפליקט, השאלה המרכזית שכל אחד צריך לשאול את עצמו היא האם הוא מצפה יותר מדי או פחות מדי.

לדוגמה, אם אדם מאבד עניין בבן זוגו, ייתכן שזה נובע מכך שהוא ממלא בעצמו את כל הצרכים שלו עד כדי כך שאינו מרגיש צורך בבן זוג. במקרה כזה, הוא צריך להזכיר לעצמו את היתרון בקבלת תמיכה ואהבה מאדם נוסף. מנגד, אם הוא מתוסכל מכך שבן הזוג לא עונה על כל צרכיו, עליו להקטין את הציפיות ולהגביר את יכולתו למלא את עצמו בעצמו.

איך מיישמים את הרעיון של איזון בעבודה ותחביבים?

אליעד מציין שהעיקרון הזה לא נכון רק לזוגיות אלא גם לעבודה ולתחביבים. אדם שמצפה מהעבודה או מהתחביבים שלו למלא את כל החסרונות שלו, בסופו של דבר ירגיש אכזבה ויעזוב אותם. מנגד, מי שאינו מצפה לשום סיפוק או הנאה, יאבד עניין ומוטיבציה להמשיך. לכן, גם בתחומים אלו נדרש אותו איזון מדויק בין ציפייה לקבל סיפוק לבין יכולת להסתדר גם בלעדיו.

לדוגמה, אם מישהו מצפה שהתחביב שלו יעשה אותו "הכי מאושר בעולם", הוא עלול להתאכזב ולעזוב את התחביב. מצד שני, אם הוא בכלל לא מצפה מהתחביב לשום הנאה, התחביב יהפוך למיותר והוא יאבד בו עניין.

מתי אנשים מתאהבים באמת?

אליעד מסביר שהסיבה שאנשים לא מצליחים להתאהב או לאבד עניין באחרים נובעת משני מצבים קיצוניים:
  • כאשר טוב להם מדי עם עצמם - במצב כזה, הם לא מרגישים צורך באהבה או בזוגיות.
  • כאשר רע להם מדי עם עצמם - במקרה כזה, אף אדם אחר לא יצליח באמת למלא את הצורך הרגשי הגדול מדי.
הוא מסכם שההתאהבות מתרחשת כאשר יש איזון מסוים: כשאדם פתוח לקבל אהבה מבחוץ אך גם נמצא במקום טוב מספיק עם עצמו כדי שלא יזדקק באופן מוגזם לאחר.

כיצד אפשר ליישם את ההבנה הזו בחיים?

בסיכום השיחה, אליעד מסביר שאדם צריך להיות מודע לכך שכל משיכה לצד קיצוני תפגע ביחסים שלו עם בן הזוג או עם המציאות. עליו לבדוק כל הזמן באיזה צד של המשוואה הוא נמצא ולתקן בהתאם:
  • אם הוא נמצא בצד של ציפייה גבוהה מדי - עליו להגביר את היכולת לספק את עצמו.
  • אם הוא נמצא בצד של ציפייה נמוכה מדי - עליו להזכיר לעצמו את החשיבות של קבלת סיפוק או אהבה מהחוץ.
אליעד מדגיש שההבנה הזו חיונית לא רק בזוגיות אלא בכל תחום בחיים: עבודה, תחביבים ויחסים עם המציאות עצמה. האיזון בין הציפייה לקבל לבין היכולת למלא את עצמך לבד הוא המפתח ליציבות, סיפוק ואושר.
האם נכון לצפות שבן הזוג ימלא את הרצונות שלנו?

כאשר בני זוג נמצאים בזוגיות, עולה השאלה: האם ראוי שאדם יצפה שבן זוגו ימלא את רצונותיו?
  • האם הוא אמור לצפות להתייחסות מכבדת?
  • האם הוא אמור לצפות שיאהבו אותו?
  • האם הוא אמור לצפות שיגרמו לו להרגיש טוב?
  • האם הוא אמור לצפות שהוא ירגיש טוב במחיצת בן הזוג?
ואם מרחיבים את השאלה, אפשר לשאול זאת גם לגבי עבודה או תחביב:
  • האם אדם אמור לצפות שהתחביב שלו יספק לו הנאה?
  • האם אדם אמור לצפות שהעבודה שלו תספק לו סיפוק?
ציפייה מהמציאות

כאשר שואלים זאת ברמה הרחבה יותר - מול המציאות עצמה - השאלה היא:
  • האם עלינו לצפות שהמציאות תמלא את רצוננו?
  • האם עדיף לנסות להתאים את עצמנו למציאות, או לדרוש שהמציאות תתאים לנו?
ישנה נטייה טבעית לומר שעדיף לרצות את המציאות יותר מאשר לצפות שהיא תרצה אותנו. אבל האם זה באמת כך?

איזון בין שתי גישות

בסופו של דבר, ההבנה היא שדרושה מערכת יחסים מאוזנת עם המציאות ועם בני הזוג בפרט. כשמדובר בזוגיות, יש צורך בשני מצבים תודעתיים הפוכים אך משלימים:
  1. "אני רוצה שהבן זוג יאהב אותי וימלא את רצונותיי" - כלומר, יש ציפייה לתמורה רגשית וקבלת אהבה.
  2. "לא אכפת לי אם הבן זוג אוהב אותי או לא" - כלומר, האדם מוצא את תחושת הערך והסיפוק גם בעצמו, ללא תלות מוחלטת באחר.
סכנות באחד הקצוות
  1. ציפייה מוגזמת למילוי הרצונות מצד בן הזוג

    כאשר אדם מצפה לחלוטין שהבן זוג ימלא לו את החסרונות, הוא משעבד את הקשר לרצונותיו. זה מוביל לדרישות בלתי פוסקות, אשר אף פעם לא יסופקו במלואן. כתוצאה מכך, תיווצר תחושת תסכול תמידית. גם אם בן הזוג ישתדל לענות על הציפיות, לעולם לא יצליח לספק אושר מוחלט.
  2. חוסר ציפייה מוחלט מבן הזוג

    מנגד, אם אדם לא יצפה לדבר מבני הזוג, הרי שאין משמעות לזוגיות. במקרה כזה, אין צורך להיקשר רגשית, שכן האדם מספק את כל צרכיו הרגשיים בעצמו. מצב כזה עלול להוביל לריחוק וחוסר אינטימיות בקשר.
יישום הגישה בתחומים נוספים

הרעיון הזה אינו תקף רק לזוגיות, אלא לכל תחומי החיים:
  • במקום עבודה

    אם עובד יצפה שהעבודה תספק לו תמיד סיפוק מלא, הוא יתאכזב ויעזוב בשלב מסוים. מנגד, אם הוא לא יצפה לשום תגמול או סיפוק, הוא יאבד מוטיבציה ולא ירגיש צורך להתמיד בעבודה.
  • תחביבים

    אם אדם מצפה מתחביב לספק לו אושר מושלם, בשלב מסוים הוא יתאכזב וינטוש אותו. מנגד, אם הוא יאמר "לא משנה לי כלל אם אני נהנה מהתחביב", גם אז הוא יאבד עניין.
  • המציאות עצמה

    אם אדם יצפה שהמציאות תמיד תהיה בדיוק כרצונו, הוא ימצא את עצמו במאבק בלתי נגמר, מלא תסכולים. מנגד, אם הוא לא יצפה כלל שהמציאות תספק לו דבר, חייו יהפכו לחסרי משמעות.
הדינמיקה של החיים - האיזון בין ציפייה להשלמה

כל מערכת יחסים עם המציאות מבוססת על איזון בין שני הקצוות. לפעמים יש מקום לומר "אני רוצה שדברים יהיו כרצוני", ולפעמים יש מקום לשחרר ולומר "אני מקבל את מה שיש". המתח שבין שני המצבים הללו מאפשר שימור של מערכת יחסים יציבה.

זוגיות - המקום בו האיזון קריטי

בזוגיות, לעיתים הבעיה נובעת מכך שבן אדם:
  • טוב לו מדי עם עצמו ולכן הוא לא זקוק לזוגיות.
  • רע לו מדי עם עצמו ולכן הוא מצפה שבן הזוג ימלא לו את כל החסכים.
הדרך לנהל זוגיות בריאה היא לשאול בכל רגע של קונפליקט:
  • האם הבעיה היא שאני מצפה יותר מדי?
  • או שאולי אני מצפה פחות מדי ולכן מאבד עניין?
היכולת לאזן את הציפיות

אם אדם מאבד עניין בזוגיות, זה נובע או מכך שהוא מרגיש שהוא לא מקבל מספיק - ולכן עליו לבדוק כיצד הוא יכול למלא את עצמו בלי תלות בבן הזוג - או מכך שהוא כבר ממלא את עצמו יותר מדי ואין לו צורך בזוגיות - ולכן הוא צריך להזכיר לעצמו את החשיבות שבהתחלקות עם אדם נוסף.

השלכה על תחומים אחרים

העיקרון הזה חוזר גם בחיי היום - יום:
  • אם אדם תמיד ייקח אחריות מלאה על הכל, הוא עלול להתנתק מהצורך בסביבה.
  • אם אדם תמיד יצפה שהחיים יתנהלו כפי שהוא רוצה, הוא יתאכזב ללא הרף.
אהבה והתאהבות - מתי זה קורה?

אנשים לא מתאהבים כאשר טוב להם מדי או רע להם מדי.
  • אם טוב להם מדי, הם לא מחפשים זוגיות, כי אין להם צורך בכך.
  • אם רע להם מדי, שום דבר חיצוני לא ימלא את החסך הפנימי.
סיכום

בין אם מדובר בזוגיות, עבודה, תחביבים או המציאות עצמה - הדרך הנכונה היא לאזן בין ציפייה לבין קבלה. יש צורך לשלב בין שני המצבים התודעתיים:
  1. ציפייה לקבל מהמציאות או מהאחרים.
  2. יכולת לקבל ולהסתדר גם בלי שהמציאות תשתנה בהתאם לרצונותינו.
לכן, מי שמבין את זה ומצליח לאזן את שני הקצוות, יכול לשמר זוגיות, ליהנות מעבודה, להחזיק תחביבים לאורך זמן, ולחיות בשלום עם המציאות.
עכשיו השאלה היא כזאת בזוגיות, אוקי מה עדיף האם עדיף שאנשים שכל אחד מבני הזוג יצפה שהשני ימלא לו את הרצונות שלו או לא, בפשוט שני בני זוג נמצאים בקשר האם בן אדם אמור לצפות שהבן זוג השני שלו יתייחס אליו בכבוד כן או לא, האם הוא אמור לצפות שהשני הבן זוג השני יאהב אותו כן או לא, האם הוא אמור לצפות שהשני יגרום לו להרגיש טוב כן או לא, האם הוא אמור לצפות שהוא ירגיש טוב במחיצתו של השני כן או לא. ואם רוצים גם אפשר להרחיב את השאלה הזאת גם יותר, בן אדם נגיד נמצא בעבודה בן אדם יש לו תחביב האם הוא אמור לצפות שהתחביב הזה יעשה לו כיף כן או לא?

ש: לפעמים כן רוב הפעמים כן.

אליעד: אני אמרתי שאני יכול להרחיב את השאלה, אמרתי שניתן להרחיב את השאלה ומה ששאלתי על בן זוג נשאל באופן כללי על כל דבר כי אחרי שתבין את התשובה תראה שזה רלוונטי לגבי כל דבר, מה שנכון לגבי בן זוג נכון לגבי תחביב נכון לגבי השכנים שלך, בסדר האם את אמורה לצפות שיהיה לך טוב עם השכנים שלך כן או לא בסדר זאת אותה תשובה, האם את אמורה לצפות שיהיה לך טוב עם הבן זוג שלך כן או לא. בקיצור מה התשובה? אני אתן את התשובה בפשוט, כן מה אתה אומר?

ש: מול המציאות, למשל מול המציאות?

אליעד: מול המציאות, האם אתה אמור לצפות שהמציאות תהיה כרצונך כן או לא?

ש: כדאי לרצות אותה יותר מאשר לצפות שהיא תרצה אותי

אליעד: באמת?

ש: כי אם אני מההיבט הזה בטוח אני.

אליעד: רגע בא נשאל את זה על המציאות אתה במערכת יחסים עם המציאות האם זה יהיה הגיוני שאתה תצפה שהמציאות תמלא את רצונך או שאתה אומר "לא, עדיף שאני לא אצפה שהמציאות תמלא את רצוני", מה עדיף?

ש: עדיף שאני אמלא את רצון המציאות.

אליעד: קודם כל זה יפה שישר לקחת את זה לאיזו מהות כזאת כללית משמה נגזור תשובה, למרות שזה לא תמיד אותו דבר אבל באופן יחסי זה טוב שלקחת את זה למשהו מהותי, הלאה.

ש: אני אומר אם אני לוקח את המציאות אומר לה "את יודעת מה תעשי מה את רוצה" אני מנסה להתאים את עצמי למציאות מההיבט הזה אני לוקח אחריות על עצמי.

אליעד: זה עדיף?

ש: זה נראה לי עדיף.

אליעד: הנראה לי עדיף לא אמרת כלום, זה עדיף?

ש: עדיף.

אליעד: למה זה עדיף אני חושב שזה לא עדיף.

ש: כי האחריות היא בידיים.

אליעד: אוקי בהנחה שיש לך את התהליך שאתה יכול לקחת עליו אחריות ויכול להעביר את האחריות לשני מה עדיף שתיקח את האחריות או תעביר את האחריות לשני?

ש: שגם וגם.

אליעד: איך התחילה השיחה בראשון אמרנו "לא מה אתה כל הזמן מעביר את האחריות לעצמך, תראה אתה מאבד את המשמעות תן את האחריות לשני". יפה עכשיו בא נתחיל מהתחלה, אוקי התשובה היא שבשביל להצליח בזוגיות במקום עבודה, בלשמור על תחביב בלהצליח לקרוא ספר בלי שימאס לך ממנו בכל דבר צריך את שני הדברים אבל בוא נלביש את זה קודם כל על זוגיות, בשביל שבן אדם יצליח בזוגיות הוא חייב להיות בשני מצבים תודעתיים מנוגדים 1. שהוא אומר "אני רוצה שהבן זוג יאהב אותי" 2. להגיד "לא אכפת לי אם הבן זוג שלי אוהב אותי או לא".

למה? אם בן אדם ילך רק בצד אחד "זוגיות? אני רוצה להרגיש טוב עם הבן זוג שלי" לצורך העניין מתישהו הזוגיות תחרב, למה? כי אי אפשר שהבן זוג שלך יעשה לך רק טוב הוא לא יכול למלא את כל רצונך לא משנה מה הוא יעשה תמיד יהיו חסרונות ולא משנה מה אתה תמיד תסבול ואף פעם הוא לא יוכל לאהוב אותך בלב שלם. ולכן אם בן אדם ילך רק על הקונספט שאומר, בן אדם נגיד יושב בבית לבד רע לו שהוא לבד הלך מצא זוגיות, אוקי אז הוא אומר "למה מצאתי זוגיות? כדי לא להיות לבד כדי לא להרגיש רע מזה שאני לבד, אוקי אז מעכשיו תפקידו של הבן זוג הוא לגרום לי לא להרגיש שאני לבד" וזהו עכשיו כל פעם כשהוא מרגיש לבד הוא מתקשר לבן זוג.

אבל אי אפשר ככה לנהל זוגיות אתה משגע את הבן זוג שלך הוא ישתגע הוא, יתאבד הוא לא יכול כל היום להיות איתך אין אפשרות כזאת ויותר גרוע מזה גם הם יכולים להיות ביחד ועדיין אתה מרגיש לבד, מה אז "לא אז תראה לי שאתה אוהב אותי", "איך אני יכול לשכנע שאני אוהב אותך? אוהב אותך", "לא עוד יותר", אבל אתה מתוסבך עם עצמך תפתור את זה עם עצמך מה אתה רוצה ממני". אוקי עכשיו זאת אומרת אם הוא יותר מדי יעמיס על זה שהוא רוצה שהשני ימלא לו את הרצונות הוא יהיה בבעיה מצד שני אז מה הבן אדם אומר "טוב אז אני צריך לדעת להסתדר לבד אני צריך לדעת להכיל את עצמי, אני צריך לדעת שאם לא אוהבים אותי מספיק להתמודד עם זה" אם בן אדם ייקח את זה יותר מדי לקצה השני אז בשביל מה אתה בזוגיות תישאר לבד.

זה הרעיון אם בן אדם יותר מדי יאהב את עצמו הוא לא יהיה בזוגיות, אם בן אדם יותר מדי לא יאהב את עצמו והוא יצפה שיאהבו אותו הוא גם לא יהיה בזוגיות, למה אם הוא יותר מדי אוהב את עצמו ויותר מדי טוב לו עם עצמו, יותר מדי הוא ממלא לעצמו את הרצונות של עצמו הוא יכול להישאר לבד אין שום משמעות עבורו לזוגיות. אותו דבר הפוך אם בן אדם יותר מדי לא אוהב את עצמו ויותר מדי הוא מצפה שיאהבו אותו אז אדוני זה לא משנה כמה יאהבו אותך אתה תרגיש רע, אתה תרגיש מבואס והלך לך הזוגיות כאילו אין אפשרות לתחזק ככה ולכן צריך גם וגם ולהיות מודעים לזה.

עכשיו אם בן אדם כל פעם שרע לו הוא יבחר את האופציה, כל פעם נגיד כשיש קונפליקט בזוגיות הוא יבחר את האופציה "טוב בוא נאהב את הבן זוג או הבת זוג למרות זה" אין משמעות לזוגיות, למה אין משמעות לזוגיות? אז אתה כבר יכול לאהוב את השכנה שלך אתה יכול לאהוב את השכן אז זה לא משנה עם מי, תמיד תאהב את זה איך שזה תאהב בלי תנאים נגמר המשמעות של הזוגיות ואתה יכול גם להיות עם עצמך לבד ותאהב את זה איך שזה, אז מצד שני הוא אומר "לא אז צריך להציב תנאים, אני רוצה שזה יהיה ככה או ככה" אבל אם אתה כל הזמן תציב תנאים שאתה רוצה ככה או ככה זה גם כן אף פעם לא יגמר אז גם כן אי אפשר להיות בזוגיות כי אין שום דבר שמתאים לך.

עכשיו ומה שאני אמרתי בסך הכל שזה רלוונטי גם לגבי נגיד מקום עבודה אם בן אדם נגיד עובד במקום עבודה והוא מצפה שהמקום עבודה ימלא לו את כל החסרונות הוא מתישהו יעזוב ואם הוא לא מצפה שהמקום עבודה ימלא לו שום חסרונות הוא גם כן לא ילך לעבודה יותר. ומה שאני אמרתי שזה רלוונטי גם לגבי תחביב נגיד בן אדם יש לו תחביב, אם הוא יצפה שהתחביב הזה זה יעשה אותו הכי מאושר בעולם הוא מתישהו ינטוש את התחביב, ואם הוא לעומת זאת יגיד "טוב מה התחביב נותן לי איזה סוג הנאה? אני אצליח להשיג את זה מתוכי" גם אז הוא יאבד את התחביב. עכשיו אותו דבר לגבי המציאות אם בן אדם אומר "אני מצפה שהמציאות תמיד תמלא לי את רצוני" אתה בקונפליקט תמידי, אם הוא אומר "טוב אז אני לא מצפה יותר שהמציאות תמלא את רצוני" אתה נעלם גם כן אין משמעות לכלום.

כל הדינמיקה הזאת של החיים שפעם אחת תגיד "אני רוצה שהמציאות תהיה כרצוני" ופעם אחת תגיד "לא, עכשיו למה היא לא כרצוני, טוב אני מקבל את המציאות או לא מקבל את המציאות" הפינג פונג הזה מאפשר את השימור של מערכת יחסים כלשהי. ולכן אם אנחנו חוזרים עוד פעם לרובריקה של זוגיות במובן הפשוט הרבה פעמים הזוגיות נתקעת או בגלל שהבן אדם יותר מדי טוב לו עם עצמו או בגלל שיותר מדי רע לו עם עצמו והוא מצפה שהשני ימלא לו את החסרונות ותמיד כשמגיעים לאיזשהו קונפליקט אפשר לבדוק, אפשר לבדוק "רגע ממה הקונפליקט נובע מזה שאני יותר מדי מצפה או מזה שאני פחות מדי מצפה?" בשניהם זאת בעיה פחות מדי מצפה זה מאבד עניין ויותר מדי מצפה זה גם כן מתחיל לאבד עניין כי זה ממלא את הרצונות, יש לך כל כך הרבה ציפיות שזה כבר לא מעניין אותך כי אף אחד לא ממלא לך את הרצון.

ואז צריך לאפשר לאזן את זה אם רוצים, כשהמוח לדוגמה אומר לך "אני חייבת שהוא", נגיד את אישית נגיד לדוגמה את יוצאת עם מישהו נניח ו נגיד את אומרת "לא בא לי עליו", עכשיו למה לא בא לך עליו? או בגלל שאת אומרת "טוב לי עם עצמי" או בגלל שאת אומרת "תראה הוא בכל מקרה לא ימלא לי את הרצונות שלי" זה תמיד יהיה אחד משני הצדדים האלה. יפה אז אם לדוגמה נגיד את מתחילה לצאת עם מישהו נניח ופתאום את רואה שאת מתחילה לאבד עניין "רגע למה אני מאבדת עניין כי אני יותר מדי רוצה שהוא ימלא לי את הרצונות? אופס אז אני עכשיו יכולה למלא לעצמי קצת את הרצונות, רגע הוא כבר לא מעניין אותי כי אני יותר מדי ממלאת לעצמי את הרצונות, לא אז אני רוצה שהוא ימלא לי את הרצונות".

אם מבינים איך זה עובד אפשר לשנות את זה, אוקי אותו דבר נגיד בלקיחת אחריות אם בן אדם כל הזמן ייקח אחריות על עצמו שב עם עצמך וזה שכשאתה רעב תיקח אחריות רע לך בגלל שאתה חושב שרעב זה רע וזהו ואל תאכל, אבל מצד שני אתה נותן משמעות לאוכל אתה אומר "לא, אוכל זה טוב" אתה נותן כוח לאוכל שזה חיצוני, מצד שני אם בן אדם יגיד "כל דבר אני חייב מהחיצוני" אז בלי חיצוני הוא לא יכול לחיות כי הוא כל הזמן בן ערובה של דברים. ולכן צריך גם וגם אם רוצים לשמור על מערכת יחסים כלשהי ואני אגיד עוד פעם בא נלך על דוגמה לסיפור של להתאהב, למה אנשים לא מתאהבים? או בגלל שממש רע להם ואז לא משנה מה יתנו להם זה לא יעשה להם את זה או שממש טוב להם ואז לא משנה מה יתנו להם זה לא יעשה להם את זה שני המקרים נכונים. לכן מי שרוצה שיהיה מודע לזה שכל צד שמושכים אליו הוא דופק את היחסי זה הרעיון. הבנו את הסיפור?

ש: עכשיו ניישם.

אליעד: מי צריך ליישם?

ש: כולם.

אליעד: מי זה כולם דיברו אלייך רק עלייך.
היגיון אופציה תחושת הבדידות אני נמשכת אליו אופציות לנהל המקום תלונה לדעת ההפך נטייה אהבה אחריות אחריות אישית איבוד איבוד עניין בזוגיות בעבודה הזוגיות הסרת אחריות הצלחה הצלחה ב הצלחה בזוגיות הצלחה בעבודה התאהבות זוגי זוגיות זוגיות טובה להסיר אחריות להצליח להצליח ב להצליח בזוגיות להצליח בעבודה להצליח להתאהב להתאהב למצוא למצוא עניין למצוא עניין בזוגיות לקחת אחריות לקיחת אחריות לשמור לשמור על לשמור על הזוגיות לשמור על זוגיות מאבק מריבות מריבות ב מריבות בזוגיות עבודה עניין רגשיות תלות תלות רגשית תלות רגשית ב תלות רגשית בזוגיות תלותיות
קונפליקט בעבודה, עומס בעבודה, משימות בעבודה, סופרמן בעבודה, בעיות בעבודה, התמודדות בעבודה, קושי בעבודה, בעיות בקריירה, בעיות מול הבוס, התנהלות בעבודה, דילמה בעבודה
קונפליקט בעבודה, עומס בעבודה, משימות בעבודה, סופרמן בעבודה, בעיות בעבודה, התמודדות בעבודה, קושי בעבודה, בעיות בקריירה, בעיות מול הבוס, התנהלות בעבודה, דילמה בעבודה
... בעבודה, עומס בעבודה, משימות בעבודה, סופרמן בעבודה, בעיות בעבודה, התמודדות בעבודה, קושי בעבודה, בעיות בקריירה, בעיות מול הבוס, התנהלות בעבודה, דילמה בעבודה למה אנשים חושבים עליך משהו שלא תואם את מה שאתה חושב על עצמך? לפעמים בעבודה, אנשים חושבים עליך דברים מסוימים שאינם תואמים את איך שאתה תופס את עצמך. אליעד כהן מדגים את הסיטואציה ... שהסביבה בנתה עבורו, יאשימו אותו בכישלון או בחוסר מקצועיות. מהי הסיבה לכך שאנשים בעבודה חושבים עליך משהו מסוים? אליעד כהן מסביר שאנשים חושבים עליך דברים מתוך האינטרסים שלהם ומתוך הרצונות ... מאוד. אליעד מדגיש שיש חשיבות גבוהה לכך שאתה תגדיר באופן ברור את גבולות היכולות שלך בעבודה . לא מספיק להגיד שאתה לא יכול משהו, אלא חשוב להראות בפועל שיש דברים שאתה לא מסוגל לעשות. מה צריך לעשות ... כי אתה חושש מהיום שבו לא תצליח לעמוד בציפיות. איך יוצאים מהפרדוקס של להיות סופרמן בעבודה? אליעד מסביר את הדרך לצאת מהפרדוקס: להציב גבולות ברורים: להחליט מראש אילו משימות הן מעבר ליכולות שלך ... לעבוד באותנטיות בלי להרגיש שאתה חי בשקר או בסכנת נפילה עתידית. איך להתמודד עם עומס בעבודה? מה לעשות כשחושבים שאני סופרמן בעבודה? איך להציב גבולות בעבודה? איך מתמודדים עם דילמה מול הבוס? כיצד להתמודד עם בעיות בקריירה? ...
להתחפשן בעבודה - למה לא להתחפשן בעבודה? למה לא להקטין ראש בעבודה? למה לא להתבטל בעבודה? למה לא לעבוד כמה שפחות? אבטלה סמויה בעבודה, פיתוח קריירה, איך לא לסבול בעבודה? איך ליהנות בעבודה? להתבטל בעבודה
... בעבודה - למה לא להתחפשן בעבודה? למה לא להקטין ראש בעבודה? למה לא להתבטל בעבודה? למה לא לעבוד כמה שפחות? אבטלה סמויה בעבודה, פיתוח קריירה, איך לא לסבול בעבודה? איך ליהנות בעבודה? להתבטל בעבודה אז למה לא כדאי להתחפשן בעבודה? למה לא כדאי להקטין ראש בעבודה? למה לא כדאי לנסות לעבוד כמה שפחות? גם אם אתה שונא את הבוס שלך ואת מקום העבודה שלך, ממגוון רחב של סיבות, לא כדאי לך לנסות לעבוד כמה שפחות. ולמה? כי אז אתה תעבוד יותר קשה, כאשר אתה כן תעבוד. ואני אסביר. במה תלוי כמה בן אדם סובל או נהנה בעבודה שלו? זה תלוי בכמה שהוא רוצה לעשות את העבודה שלו. וזה במה תלוי? זה תלוי בכמה שהאדם מזדהה עם המשימות שיש לו לבצע בעבודה. לדוגמה, אדם שעובד בחברת ניקיון וצריך לנקות משרדים, אם הוא יאמין שזה מאוד חשוב שהמשרד יהיה נקי, גם בלי קשר לכסף כלשהו, הרי שהוא יהנה יותר בעבודה ויסבול פחות בעבודה . אבל אם האדם עובד רק בשביל הכסף והוא לא באמת חושב שחשוב שהמשרד יהיה נקי, אז זה גורם לאדם לשנוא את המאמץ של העבודה ולסבול יותר בעבודה. במילים אחרות, כשבן אדם מתבטל בעבודה שלו, הוא שותל לעצמו במוח את המחשבה שאומרת, שהוא נמצא בעבודה רק בגלל הכסף ולא בגלל שבאמת אכפת לו מהעבודה. וכאשר בן אדם חושב ככה, הרי שאז במעט שהוא כן חייב לעבוד, הוא יסבול הרבה יותר, כי הוא שונא את מה שהוא עושה. ולכן, ... הוא כן יאהב. ואם האדם לא אוהב להתאמץ באופן כללי ולא אוהב לעבוד באופן כללי, זה כמובן עוד נושא אחר יותר שורשי. אבל בטוח נכון, שלהתבטל בעבודה, גורם לאדם בטווח הארוך עוד יותר לסבול בעבודה. כי העבודה משעממת אותו עוד יותר והעובד עוד יותר סובל מכל רגע שהוא בעבודה נגד רצונו. כשאדם עובד רק בשביל הכסף, וככל שהאדם עובד יותר בשביל הכסף, ככה הוא עובד יותר קשה מאותן פעולות שהוא עושה בכל מקרה, לעומת מי שעושה את אותן הפעולות ...
להצליח בעבודה, לחץ בעבודה, ביטחון עצמי בעבודה, אהבה עצמית ודימוי עצמי בעבודה, חוסר ריכוז בעבודה
להצליח בעבודה, לחץ בעבודה, ביטחון עצמי בעבודה, אהבה עצמית ודימוי עצמי בעבודה, חוסר ריכוז בעבודה
... בעבודה, לחץ בעבודה, ביטחון עצמי בעבודה, אהבה עצמית ודימוי עצמי בעבודה, חוסר ריכוז בעבודה איך להצליח יותר בעבודה ולהתגבר על לחץ ופחד מכישלון? אליעד כהן מסביר שהדרך להצליח יותר בעבודה מתחילה בשחרור מהלחץ. הוא מדגיש כי יש שני סוגי ... פחד לאכזב את הסובבים, פחד להיראות רע, או חוסר הצלחה בעבודה קודמת, יש להבין לעומק מה משמעות הפחד הזה. אליעד ... העצמי שלך לא היה נפגע מכך. מה הקשר בין דימוי עצמי ללחץ בעבודה? אליעד כהן מדגיש כי השורש העמוק של הלחץ בעבודה קשור לדימוי עצמי נמוך ולכך שהאדם לא אוהב את עצמו ... כיצד ליישם בפועל את הגישה לאהבה עצמית ללא תנאים בעבודה ובחיים? אליעד מציע דרך מעשית פשוטה ליישם את הגישה ... עצמך. הוא מסביר שגם אם את רחפנית, לחוצה, או לא מצליחה בעבודה, כל אלו אינם סיבות לא לאהוב את עצמך. הוא מדגים ... ולהיות מאושר בלי סיבה. לסיכום, אליעד כהן מלמד שההצלחה בעבודה, התמודדות עם לחץ בעבודה, חיזוק ביטחון עצמי ואהבה עצמית אמיתית תלויים ... לסבול ותוכלי לחוות הצלחה אמיתית בכל התחומים, כולל בעבודה, בלי תלות בתוצאות חיצוניות. איך להפסיק לפחד מכישלון? כיצד להתמודד עם לחץ בעבודה? איך לשפר דימוי עצמי בעבודה? מהי אהבה עצמית ללא תנאים? איך להפסיק להרגיש רע כשנכשלים? כיצד להצליח יותר בעבודה? אליעד: נתחיל מהגדרת המטרה, היעד הכללי להצליח יותר בעבודה, והבנו שהדרך להצליח בעבודה זה על ידי שחרור מהלחץ. עכשיו השאלה היא למה את ... או לא מוצדק. אם את רואה אריה, הלחץ מוצדק. אם הלחץ שלך בעבודה מוצדק, אז זה טוב שאת לחוצה, ואז אני לא רוצה לשכנע אותך לא להיות לחוצה, אבל אם הלחץ שלך בעבודה לא מוצדק, אז רצוי מאוד שלא תהיי לחוצה. ולכן מה ... סגורה שזה פחד להיכשל? שאלה: יש גם העניין שלא הסתדר לי בעבודה בקודמת. אליעד: אז מה אכפת לך שלא הסתדר לך בעבודה הקודמת? זה קודמת, את אולי מפחדת שכמו שהקודם לא ... כמו אדם שאומר אני מוכן להתנדב להיכנס לכלא. אם את נמצאת בעבודה והראש שלך הולך למקום אחר, האם את חושבת שאת ... כשאני עובדת אני כן צריכה להצליח, אז איך אני אצליח בעבודה בצורה חיצונית? מה הבנת? שאלה: עכשיו כשאני יעבוד, ... סימן שאת לא עושה טוב. בהתחלה באת ואמרת שאת רוצה להצליח בעבודה, ואז הבנו שאת לא רוצה להיות לחוצה בעבודה, ולמה את לא רוצה להיות לחוצה, כי את פוחדת שיגידו ... כל ההצלחות הם ביחס לחיים, מה זה אומר? למשל היית מרוכזת בעבודה, ואז הרווחת יותר, ואז אכלת יותר, ואז חיית יותר, ... עצמך ללא תנאים, נקודה. לכן לא משנה אם את לא טובה מספיק בעבודה, מה שחשוב, שאני אוהבת את עצמי כמו שאני, נקודה. ...
ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, איך לנהל עובדים? עובדים מלשינים, הלשנת עובדים, פייסבוק בעבודה, לגלוש בעבודה, לשון הרע בעבודה, גניבה בעבודה, הלשנה בעבודה, אימון מנהלים
ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, איך לנהל עובדים? עובדים מלשינים, הלשנת עובדים, פייסבוק בעבודה, לגלוש בעבודה, לשון הרע בעבודה, גניבה בעבודה, הלשנה בעבודה, אימון מנהלים
... עובדים, יעוץ למנהלים, איך לנהל עובדים? עובדים מלשינים, הלשנת עובדים, פייסבוק בעבודה, לגלוש בעבודה, לשון הרע בעבודה, גניבה בעבודה, הלשנה בעבודה, אימון מנהלים האם נכון לעודד עובדים לדווח על אחרים במקום העבודה? אחת השאלות החשובות שעלו בשיחה היא האם ... לגניבה כספית. האם לדווח על כל עבירה, קטנה או גדולה, זה נכון? אליעד טוען שכאשר ההנהלה יוצרת מצב שבו העובדים מפחדים כל הזמן שילשינו עליהם, נוצר אקלים בעייתי בעבודה. מצד שני, הוא מסביר שיש חשיבות לכך שהעובדים ידעו שהם נמצאים תחת פיקוח, כדי שיימנעו מלכתחילה מהתנהגות לא ... אז נוצרת בעיה כפולה: העובד מרגיש שהוא לא בסדר מראש, וכך נוצר מעגל שבו הוא כבר לא מנסה לעמוד בחוקים כלל. לדוגמה, אם ההנהלה אומרת שאסור בכלל לגלוש באינטרנט בעבודה, והעובד כן צריך הפסקה קצרה למנוחה ורוגע, הוא עשוי להרגיש מראש כאשם ולאבד מוטיבציה גם בדברים החשובים ... או לקבל מסאז). מדוע חברות אלה מאפשרות זאת? כי הן יודעות שברגע שהעובד מרוצה ונינוח, הוא יהיה יותר יעיל לאורך זמן, והתפוקה הכוללת תעלה. לעומת זאת, אם מדובר בעבודה שבה כל דקת עבודה מתורגמת ישירות לכסף, כמו עבודות ייצור שבהן כל רגע הוא קריטי, ברור שיהיה פחות נכון ... נייטרלי. אליעד מסביר שמנהל טוב צריך לשאוף להיות כמו הצדיק האמיתי שמתייחס באופן נייטרלי ואובייקטיבי לכולם. איך לנהל עובדים נכון? האם מותר לגלוש בפייסבוק בעבודה? מה ההבדל בין הלשנה לדיווח? האם מותר להלשין על עבירות במקום העבודה? כיצד להתמודד עם לשון הרע בעבודה? האם דיווחים בין עובדים פוגעים באווירה? האם נכון להגביל שימוש באינטרנט בעבודה?
דימוי עצמי בעבודה, ערך עצמי בעבודה, להעריך את עצמך, תחרותיות בעבודה, רגשי נחיתות בעבודה, קושי במקום עבודה, מרגישה טיפשה, מרגישה לא חכמה, תחרות במקום עבודה, קריירה, עבודה בהייטק
דימוי עצמי בעבודה, ערך עצמי בעבודה, להעריך את עצמך, תחרותיות בעבודה, רגשי נחיתות בעבודה, קושי במקום עבודה, מרגישה טיפשה, מרגישה לא חכמה, תחרות במקום עבודה, קריירה, עבודה בהייטק
... עצמי בעבודה, ערך עצמי בעבודה , להעריך את עצמך, תחרותיות בעבודה, רגשי נחיתות בעבודה, קושי במקום עבודה, מרגישה טיפשה, מרגישה לא חכמה, תחרות במקום עבודה, קריירה, עבודה בהייטק למה את מרגישה טיפשה בעבודה ואיך להתמודד עם התחושה הזו? אליעד כהן מסביר איך להתמודד עם רגשות של דימוי עצמי נמוך ותחושת טיפשות במקום העבודה, במיוחד בסביבה תחרותית כמו תחום ... יש בזה באמת בעיה? אליעד מבהיר שאין באמת שום בעיה אובייקטיבית בכך שאת נמצאת במקום האחרון בשרשרת המזון בעבודה, כל עוד את מקבלת את השכר שלך ומבצעת את העבודה. אם את סובלת מהרגשה שאת בתחתית הסולם, אז ייתכן שהבעיה האמיתית היא הרצון להיות יותר טובה או הפחד ... וחלקם אפילו מקנאים ביכולת שלך לעבוד באווירה רגועה ופחות תובענית. אליעד נותן דוגמה ממשית להמחשת הרעיון: בעבודה שלך יש אנשים נשואים עם מחויבויות כלכליות גדולות יותר ממך, ולכן הם חייבים להרוויח יותר ולעבוד קשה יותר. לעומת זאת, את יכולה להרשות לעצמך לעבוד לאט ... עצמם שטוב להם, כי אחרת לא יוכלו להמשיך להתמודד עם העומס והלחץ. במילים אחרות, העובדה שאת מודעת לחסרונות בעבודה היא דווקא סימן שאת כנה עם עצמך, בעוד שהם בורחים מהאמת. איך להפסיק להרגיש טיפשה ולשפר את הדימוי העצמי בעבודה? אליעד מציע לך להבין את הסיבה האמיתית שבגללה את מרגישה טיפשה. אם הסיבה היא שאת פשוט איטית יותר, זאת לא באמת בעיה אלא רק הגדרה. אם את באמת רוצה ... או לא יכולה, אז אין באמת סיבה להרגיש רע. בנוסף, אליעד ממליץ לשנות את נקודת המבט שלך על מה שחשוב באמת בעבודה. אם מטרתך העיקרית היא להרוויח כסף ולהיות רגועה, אז אין שום סיבה להתבייש בזה. להפך, כדאי לך להיות גאה ביכולת שלך להצליח לעבוד בנינוחות, בלי הלחץ ... כי הן לא נועדו לפגוע בך אישית, אלא לקדם את מטרות הארגון. איך להצליח להשתחרר מהשוואות חברתיות ותחרותיות בעבודה? אליעד ממליץ לבדוק את האמת שלך לגבי ההשוואות שאת עושה עם אחרים. אם את באמת סובלת מתחרות והשוואה, אולי כדאי לך לחשוב מחדש האם את נמצאת במקום הנכון. ... את נהנית מהחיים שלך יותר מאחרים, זה הדבר החשוב באמת, וזה היתרון האמיתי שלך. איך להתמודד עם רגשי נחיתות בעבודה? איך להעלות את הדימוי העצמי בעבודה? איך להפסיק להרגיש טיפשה בעבודה? האם תחרותיות בעבודה היא דבר חיובי? איך להשתחרר מהשוואות חברתיות? האם העובדים סביבי באמת נהנים בעבודה? איך להתגבר על ביקורת מהבוס? ...
מניעת טעויות של עובדים, איך למנוע טעויות בעבודה? איך לנהל עובדים? טעות של עובד, איך ליצור נהלי עבודה? מניעת טעויות בעבודה, כשלים ארגוניים, ללמוד מטעויות בעבודה, איך לא לחזור על טעויות בעבודה? פיקוח על עובדים, יעוץ ארגוני
מניעת טעויות של עובדים, איך למנוע טעויות בעבודה? איך לנהל עובדים? טעות של עובד, איך ליצור נהלי עבודה? מניעת טעויות בעבודה, כשלים ארגוניים, ללמוד מטעויות בעבודה, איך לא לחזור על טעויות בעבודה? פיקוח על עובדים, יעוץ ארגוני
... טעויות של עובדים, איך למנוע טעויות בעבודה? איך לנהל עובדים? טעות של עובד, איך ליצור נהלי עבודה? מניעת טעויות בעבודה, כשלים ארגוניים, ללמוד מטעויות בעבודה, איך לא לחזור על טעויות בעבודה? פיקוח על עובדים, יעוץ ארגוני איך להתמודד נכון עם טעויות של עובדים ולמנוע את חזרתן? ניהול עובדים בצורה יעילה ... את הסיכוי שהטעות תחזור. איך מונעים חזרה של טעויות בעבודה? השלב הבא אחרי הבנת הטעות הוא בניית נוהל או תהליך ברור למניעת הישנות הטעות בעתיד. אליעד מדגיש כי חובה ליצור ... ובכך להוביל לשיפור מתמיד בארגון. מניעת טעויות בעבודה כיצד לנהל עובדים שיפור נהלי עבודה הדרכה והכוונה בעבודה הפקת לקחים מהטעויות איך ניתן למנוע טעויות של עובדים ולנהל אותם בצורה יעילה? כאשר מדובר בניהול עובדים, אחד ... את הביצועים הכלליים של הצוות והארגון. מניעת טעויות בעבודה כיצד לנהל עובדים שיפור נהלי עבודה הדרכה והכוונה בעבודה הפקת לקחים מהטעויות ...
שעמום, עבודה משעממת, להשתעמם בעבודה, עבודה מאתגרת, אתגר בעבודה, עצלנות בעבודה, למות משעמום, להתמודד עם שעמום, חיים משעממים, חיים מעניינים, איך ליצור עניין? איך למצוא עניין?
שעמום, עבודה משעממת, להשתעמם בעבודה, עבודה מאתגרת, אתגר בעבודה, עצלנות בעבודה, למות משעמום, להתמודד עם שעמום, חיים משעממים, חיים מעניינים, איך ליצור עניין? איך למצוא עניין?
... עבודה משעממת, להשתעמם בעבודה, עבודה מאתגרת, אתגר בעבודה , עצלנות בעבודה, למות משעמום, להתמודד עם שעמום, חיים משעממים, חיים מעניינים, איך ליצור ... איך למצוא עניין? איך להתמודד עם עבודה משעממת ותחושת שעמום בחיים? אליעד כהן מסביר לעומק כיצד להתמודד עם תחושת שעמום בעבודה ובחיים בכלל. הוא פותח במקרה של אדם שחווה תחושת שחיקה בעבודה, לאחר שנים של עבודה באותו תחום שבו הדברים חוזרים על עצמם. האדם מתלונן על כך שהעבודה כבר לא מאתגרת אותו יותר, והוא אינו חש התחדשות בעבודתו. מה גורם לאדם להרגיש משועמם בעבודה? הסיבה המרכזית לכך שאנשים משתעממים בעבודה היא תחושת החזרתיות וחוסר האתגר. כאשר העבודה כבר לא מתחדשת ולא דורשת מאמץ ... תחושת קיום והנאה. אם הכל מתנהל כרצונך בצורה מוחלטת, אין כבר מה להשיג ואין כבר עניין. כיצד ניתן לפתור את בעיית השעמום בעבודה? אליעד מציג מספר פתרונות מפורטים להתמודדות עם שעמום: ליצור התחדשות בעבודה עצמה: למשל, למצוא דרכים חדשות לבצע את המשימות הקיימות, להגדיר יעדים חדשים ... יכול לבחור לא להילחם בשעמום, אלא לקבל אותו ולהבין שגם השעמום עצמו הוא סוג של חוויה קיומית. למשל, ניתן להתייחס לשעמום בעבודה כזמן למחשבות, להתבוננות פנימית, או פשוט ליהנות מהשקט הנפשי שהוא מעניק. ... יעדיף זאת על פני בהייה בקיר במשך שעות, משום שהאינטראקציה מספקת לו תחושת משמעות וקיום. מה הקשר בין עצלנות לשעמום בעבודה? אליעד מציין כי לעתים קרובות השעמום בעבודה קשור לעצלנות של העובד. האדם רוצה לחוות עניין ואתגר, אך אינו מוכן להשקיע את ... - אתה שואף לאושר מושלם, אך כשאתה משיג אותו, אתה משתעמם ורוצה לחזור לקונפליקט. לסיכום, אליעד ממליץ לאדם החווה שעמום בעבודה או בחיים בכלל לבחור באופן מודע האם הוא רוצה להשקיע מאמץ כדי לייצר עניין ... אליו כחלק בלתי נפרד מחוויית הקיום האנושית. איך להתמודד עם עבודה משעממת? כיצד ליצור עניין בחיים? למה אני משתעמם בעבודה? מה עושים עם תחושת שחיקה? איך להפסיק להשתעמם? ...
מערכות יחסים בעבודה, קונפליקטים בעבודה, יחסי אנוש, תקשורת בין אישית, קונפליקט בעבודה, קונפליקט במקום העבודה, בעיות במקום עבודה
מערכות יחסים בעבודה, קונפליקטים בעבודה, יחסי אנוש, תקשורת בין אישית, קונפליקט בעבודה, קונפליקט במקום העבודה, בעיות במקום עבודה
... יחסים בעבודה, קונפליקטים בעבודה, יחסי אנוש, תקשורת בין אישית, קונפליקט בעבודה, קונפליקט במקום העבודה, בעיות במקום עבודה איך להתמודד עם אנשים בעייתיים בעבודה? קונפליקטים במקום העבודה הם תופעה נפוצה, ובדרך כלל הם נגרמים כתוצאה מהתנהגויות שנתפסות על ידינו כשליליות אצל עמיתים לעבודה. אנשים מוצאים את עצמם נאלצים לעבוד לצד אדם שהם ... להישאר באותו מקום עבודה, יש צורך למצוא דרך לשנות את החוויה האישית שלנו מהמצב. האם אפשר להימנע לחלוטין מקונפליקטים בעבודה? בפועל, לא ניתן להימנע לחלוטין מקונפליקטים, כיוון שיחסים בין אנשים לעיתים קרובות יוצרים מתח שנובע מחוסר התאמה בין רצונות, אינטרסים ואישיויות שונות. אם אנחנו חייבים לעבוד ... ממה שלא באמת מפריע באופן מהותי, ולפתח יכולת להתמודד עם קונפליקטים בצורה בוגרת. מה לעשות כאשר מרגישים מאוימים בעבודה? לפעמים הקונפליקט נובע מתחושת איום ממשית או מדומה. אליעד מציע להגדיר במדויק ממה אנו חוששים ולבדוק האם התחושה מוצדקת או שזו רק פרשנות שלנו. כאשר אדם חושב שמישהו רוצה לפטר ... מתנהג בצורה לא הוגנת, שקרנית או מניפולטיבית, אליעד כהן מסביר שחשוב קודם כל לבדוק האם ההתנהגות הזאת פוגעת ישירות בעבודה שלנו או רק גורמת לנו אי נוחות רגשית. אם מדובר בפגיעה ישירה ואמיתית, אפשר לנקוט בצעדים מעשיים כדי למנוע את הפגיעה. אך אם מדובר רק בכעס רגשי, הפתרון הוא ללמוד לקבל את ... טוב יותר עם אנשים בעייתיים, אלא גם לנצל את המצבים האלו לצמיחה ולשיפור עצמי אמיתי. איך להתמודד עם אנשים קשים בעבודה? מה לעשות כאשר יש קונפליקט בעבודה? איך לא להיפגע מאנשים במקום העבודה? מה הדרך הנכונה לפתור בעיות ביחסי עבודה? כיצד לשנות את התפיסה שלנו כלפי קונפליקטים? מה לעשות כאשר אין פתרון לבעיה בעבודה? איך להתמודד עם קונפליקטים בעבודה? במקומות עבודה נוצרים לעיתים קונפליקטים בין אנשים מסיבות שונות, כמו חוסר אמון, מניפולציות, או פשוט התנגשות באישיות. השאלה המרכזית היא כיצד להתמודד עם אדם שאנו רואים בו רע, אך אין לנו אפשרות להתרחק ממנו, משום שאנו חייבים לעבוד איתו. האם אפשר להימנע מקונפליקטים בעבודה? במקרים רבים, אנשים מנסים להימנע מקונפליקטים על ידי התעלמות מהבעיה או התרחקות מהאדם שיוצר עבורם קושי. עם זאת, כאשר מדובר במקום עבודה, האופציה של התרחקות אינה תמיד זמינה, ... שהוא מתנהג כך? אולי זה מפתח אצלנו יכולת לזהות מניפולציות ולהתמודד איתן בצורה חכמה יותר. אם אדם מסוים מתנכל לנו בעבודה, אולי זה דווקא מחשל אותנו או מלמד אותנו להתנהל אחרת. כל התנהגות שנראית שלילית אפשר לבדוק כיצד היא יכולה להיות חיובית עבורנו. האם ניתן לשנות את המציאות עצמה? אדם יכול לבחור האם להישאר בעבודה או לא, אך אם הוא בוחר להישאר, עליו להבין שהאפשרות היחידה להתמודד עם הבעיה היא לשנות את הדרך שבה הוא חווה אותה. אם אין ברירה אלא לעבוד עם אותו אדם, הדרך הטובה ביותר היא לשנות את נקודת המבט כך שהדבר לא יפריע יותר. מה עושים כאשר אדם אחר גורם לנו להרגיש מאוימים? לעיתים, הקונפליקט בעבודה נובע מתחושת איום. ייתכן שהאדם השני פועל באופן שמאיים עלינו מקצועית, חברתית, או אפילו רגשית. הפתרון במקרה כזה הוא להבין מה בדיוק גורם לנו להרגיש מאוימים ולבדוק האם התחושה ... להתמודד עם אדם שמשקר או פועל בצורה לא הוגנת? אם מישהו משקר או פועל בדרך לא הוגנת, יש לבחון האם הדבר פוגע ישירות בעבודה שלנו או שזה רק עניין רגשי. במקרים רבים, אנשים חשים כעס כלפי עמיתים לעבודה שמתנהגים בצורה לא ישרה, אך בפועל הדבר אינו משפיע עליהם באופן מהותי. במקרה כזה, הפתרון הוא לשחרר ... - או לשנות את התפיסה שלהם, או להחליט לעזוב את מקום העבודה אם הדבר אינו נסבל עבורם. מה ניתן ללמוד מקונפליקטים בעבודה? בסופו של דבר, קונפליקטים בעבודה הם הזדמנות להתפתחות אישית. הם יכולים ללמד אותנו כיצד להתמודד עם אנשים שונים, כיצד לווסת את הרגשות שלנו, וכיצד למצוא דרכים חכמות יותר לפתור בעיות. המפתח הוא לא לברוח מהמצב, אלא להשתמש בו ככלי לצמיחה אישית. איך להתמודד עם אנשים קשים בעבודה? מה לעשות כאשר יש קונפליקט בעבודה? איך לא להיפגע מאנשים במקום העבודה? מה הדרך הנכונה לפתור בעיות ביחסי עבודה? כיצד לשנות את התפיסה שלנו כלפי קונפליקטים? מה לעשות כאשר אין פתרון לבעיה בעבודה?
איך לא להילחץ בעבודה? התמודדות עם לחץ בעבודה, להתמודד עם עבודה מלחיצה, לקוחות מלחיצים, אנשים מלחיצים, להתמודד עם לחץ, להתמודד עם כעס, טיפול בלחץ, לחץ נפשי בעבודה
איך לא להילחץ בעבודה? התמודדות עם לחץ בעבודה, להתמודד עם עבודה מלחיצה, לקוחות מלחיצים, אנשים מלחיצים, להתמודד עם לחץ, להתמודד עם כעס, טיפול בלחץ, לחץ נפשי בעבודה
... לא להילחץ בעבודה? התמודדות עם לחץ בעבודה, להתמודד עם עבודה מלחיצה, לקוחות מלחיצים, אנשים מלחיצים, להתמודד עם לחץ, להתמודד עם כעס, טיפול בלחץ, לחץ נפשי בעבודה איך להתמודד עם לחץ בעבודה ולקוחות מלחיצים? אליעד כהן עוסק בהרצאה זו בנושא חשוב מאוד - התמודדות עם לחץ בעבודה, במיוחד במצבים בהם הלקוחות והעבודה יוצרים תחושת עומס ולחץ נפשי. התוכן עוסק ... עם לחץ באופן יעיל? למה נוצרת תחושת לחץ בעבודה עם לקוחות? הסיבה העיקרית לתחושת לחץ בעבודה, לפי אליעד כהן, היא לא האירועים החיצוניים עצמם (כמו לקוחות רבים שנכנסים ... יהיו מרוצים. איך למצוא את מקור הלחץ בעבודה? כדי להתמודד עם לחץ בצורה יעילה, אליעד כהן מציע שלב מקדים קריטי: להבין מה ... את הלחץ באופן משמעותי. מה לעשות אם המצב בעבודה הוא בלתי ניתן לשינוי? אליעד מסביר שלפעמים יש מצבים בהם לא ניתן לשנות את ... הלחץ יירד. מהי השיטה של אליעד להפחתת לחץ בעבודה? אליעד כהן מציג את התהליך בצורה ברורה: להגדיר את הבעיה - להבין בדיוק ממה ... בצורה אחרת, וכך הלחץ פוחת. איך לא להילחץ בעבודה? איך להתמודד עם לקוחות מלחיצים? טיפול בלחץ נפשי בעבודה איך להפחית לחץ מול אנשים? איך להתמודד עם כעס בעבודה? איך להתמודד עם עבודה מלחיצה? איך להוריד לחץ נפשי? ...
לחץ בעבודה, עייפות נפשית, עומס רגשי, עייפות בעבודה, מטלות בעבודה, שינוי גישה, שינוי צורת חשיבה, חוקי משחק החיים, פחד לחיות בלי כסף, משמעות החיים שגויה
לחץ בעבודה, עייפות נפשית, עומס רגשי, עייפות בעבודה, מטלות בעבודה, שינוי גישה, שינוי צורת חשיבה, חוקי משחק החיים, פחד לחיות בלי כסף, משמעות החיים שגויה
... בעבודה, עייפות נפשית, עומס רגשי, עייפות בעבודה, מטלות בעבודה, שינוי גישה, שינוי צורת חשיבה, חוקי משחק החיים, פחד לחיות בלי כסף, משמעות החיים שגויה מה גורם לעומס רגשי ולחץ נפשי בעבודה? הלחץ הנפשי והעומס הרגשי שאנשים מרגישים בעבודה לא נובע בהכרח מהמטלות עצמן, אלא מאופן ההזדהות שלהם עם המטלות. לפי אליעד כהן, הבעיה נוצרת כאשר האדם חושב שמציאות אחרת תהיה טובה יותר ... מוסיף עוד מטרות ודמיון עתידי על הכתפיים, הוא מעמיס על עצמו עוד ועוד לחצים. כיצד ההזדהות עם מחשבות יוצרת לחץ נפשי בעבודה? הזדהות עם המחשבות שמטילות אחריות על האדם מביאה אותו לעומס רגשי ומנטלי. לדוגמה, כאשר אדם מתעורר בבוקר ומתחיל לחשוב על כל מה שהוא ... האם זה משנה? יכולה להקל מיידית את תחושת הלחץ. עם זאת, לא תמיד זה קל, כי אנשים מייחסים חשיבות גדולה מדי למשימות בעבודה , מתוך חשש מפיטורים או מפגיעה בפרנסה ובביטחון הכלכלי. כיצד למצוא את האיזון בין משמעות יחסית למשמעות מוחלטת בחיים? אליעד מדגיש את ... רק אם יהיה מוכן לוותר על יתרונות אלו, הוא יוכל להשתחרר מהפחד עצמו. האם יש דרך מעשית לשינוי הגישה כדי להקל על הלחץ בעבודה? אליעד ממליץ על תרגול יומיומי של שינוי תפיסת המציאות. לדוגמה, כשאדם מרגיש לחץ או חרדה ממשהו, עליו לשאול את עצמו האם הוא מתייחס לכך ... יומיומי של שאלות אלו, אפשר להפחית באופן משמעותי את הלחצים והעומס הרגשי ולהגיע לשקט נפשי אמיתי. איך להפחית לחץ בעבודה? כיצד להתמודד עם עומס רגשי? פחד לחיות בלי כסף איך למצוא איזון בחיים? איך לשנות משמעות החיים? כיצד לשחרר לחץ נפשי? האם אפשר להשתחרר ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על להצליח בזוגיות, להצליח בעבודה, זוגיות טובה, תלות רגשית בזוגיות, הצלחה בזוגיות, למצוא עניין בזוגיות, איבוד עניין, להצליח להתאהב, לשמור על הזוגיות, מריבות בזוגיות, לקיחת אחריות, הסרת אחריות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: בעבודה, איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? דיכאון? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: בעבודה, איך להצליח בזוגיות? איך לחנך ילדים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפרש חלומות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להיגמל מהימורים? איך למצוא זוגיות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשתול מחשבות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מי ברא את אלוהים? בשביל מה לחיות? האם יש בחירה חופשית? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? האם יש אמת מוחלטת? למה העולם קיים? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע בעולם? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם הכל אפשרי? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש או אין אלוהים? למה לא להתאבד? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש משמעות לחיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי קריירה, אימון אישי קשב וריכוז, אימון אישי לחיים בתחום בעבודה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 21:01:26 - wesi1