אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להצליח ✔להצליח בזוגיות, להצליח בעבודה, זוגיות טובה, תלות רגשית בזוגיות, הצלחה בזוגיות, למצוא עניין בזוגיות, איבוד עניין, להצליח להתאהב, לשמור על...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:27להצליח בזוגיות, להצליח בעבודה, זוגיות טובה, תלות רגשית בזוגיות, הצלחה בזוגיות, למצוא עניין בזוגיות, איבוד עניין, להצליח להתאהב, לשמור על הזוגיות, מריבות בזוגיות, לקיחת אחריות, הסרת אחריות
האם נכון לצפות שבן הזוג ימלא את הרצונות שלנו?

בשיחה מפורטת בנושא זוגיות, אליעד כהן מעלה שאלה מהותית: האם אדם צריך לצפות שבן הזוג ימלא את הרצונות והצרכים הרגשיים שלו? התשובה שמספק אליעד היא מורכבת ומכילה שני צדדים מנוגדים אך משלימים. מצד אחד, כאשר בני זוג נמצאים בקשר, ישנה ציפייה טבעית לקבל מהקשר תמורה רגשית כמו כבוד, אהבה, ותחושת ביטחון. מהצד השני, אליעד מסביר שהאדם חייב גם לדעת לספק את הצרכים הרגשיים שלו בעצמו, ללא תלות מוחלטת בבן הזוג, אחרת הקשר יהפוך למעמסה רגשית שלא ניתן יהיה לשאת אותה לאורך זמן.

האם כדאי שהמציאות תתאים את עצמה אלינו או ההפך?

אליעד מרחיב את הדיון ומחיל אותו לא רק על זוגיות, אלא גם על העבודה, תחביבים והמציאות באופן כללי. הוא טוען שהגישה שבה אדם כל הזמן מצפה שהמציאות תתאים את עצמה אליו היא בעייתית, מכיוון שהמציאות לעולם לא תוכל לספק באופן מלא את כל הציפיות והרצונות של האדם. מנגד, אם אדם יוותר על כל ציפייה מהמציאות וינסה כל הזמן להתאים את עצמו אליה, הוא יאבד משמעות, מוטיבציה וסיפוק.

מה הסכנה בציפייה מוגזמת מבן הזוג?

אליעד מסביר לעומק מדוע ציפייה מוגזמת שהבן זוג ימלא את כל החסכים והצרכים היא בעייתית. למשל, אדם שחי בתחושת בדידות, מצפה שהזוגיות תסלק לגמרי את תחושת הבדידות הזו. בפועל, בן הזוג לעולם לא יוכל לעמוד בדרישות האלו באופן מלא, והאדם יישאר מתוסכל. התוצאה תהיה מצב של תלונות מתמידות על כך שהשני לא אוהב מספיק או לא נותן מספיק, מה שמביא למתח, לתחושת תסכול, ולבסוף לפירוק הזוגיות.

דוגמה נוספת שאליעד נותן היא אדם שתמיד מתקשר לבן הזוג בכל פעם שהוא מרגיש בודד. לדבריו, בן הזוג לא יכול להיות "זמין רגשית" ללא הפסקה, ודרישה כזו יוצרת לחץ בלתי אפשרי על הקשר.

מה הסכנה בחוסר ציפייה מוחלט מבן הזוג?

מנגד, אליעד מתאר מצב שבו אדם אומר לעצמו שהוא לא צריך כלום מבן הזוג, ושהוא יכול למלא את כל הצרכים שלו בעצמו. גם במצב כזה, לדבריו, אין טעם אמיתי בזוגיות, כי לא נוצרת שום תלות או קשר משמעותי בין השניים. במילים אחרות, הוא טוען שאם אדם מספק לעצמו לחלוטין את כל צרכיו, הקשר הזוגי הופך למיותר, חסר משמעות, ואף עלול להביא לתחושת ריחוק או ניתוק רגשי מהאחר.

כיצד למצוא את האיזון הנכון בזוגיות?

הנקודה המרכזית שאליעד חוזר עליה שוב ושוב היא הצורך באיזון בין שני מצבים אלו. לדבריו, אדם צריך למצוא את הנקודה בה הוא מצד אחד זקוק לאחר ורוצה לקבל ממנו אהבה ותחושה טובה, ומצד שני מסוגל למלא את עצמו ברמה מספקת גם בלי תלות מוחלטת באחר. כאשר זוגיות נקלעת לקונפליקט, השאלה המרכזית שכל אחד צריך לשאול את עצמו היא האם הוא מצפה יותר מדי או פחות מדי.

לדוגמה, אם אדם מאבד עניין בבן זוגו, ייתכן שזה נובע מכך שהוא ממלא בעצמו את כל הצרכים שלו עד כדי כך שאינו מרגיש צורך בבן זוג. במקרה כזה, הוא צריך להזכיר לעצמו את היתרון בקבלת תמיכה ואהבה מאדם נוסף. מנגד, אם הוא מתוסכל מכך שבן הזוג לא עונה על כל צרכיו, עליו להקטין את הציפיות ולהגביר את יכולתו למלא את עצמו בעצמו.

איך מיישמים את הרעיון של איזון בעבודה ותחביבים?

אליעד מציין שהעיקרון הזה לא נכון רק לזוגיות אלא גם לעבודה ולתחביבים. אדם שמצפה מהעבודה או מהתחביבים שלו למלא את כל החסרונות שלו, בסופו של דבר ירגיש אכזבה ויעזוב אותם. מנגד, מי שאינו מצפה לשום סיפוק או הנאה, יאבד עניין ומוטיבציה להמשיך. לכן, גם בתחומים אלו נדרש אותו איזון מדויק בין ציפייה לקבל סיפוק לבין יכולת להסתדר גם בלעדיו.

לדוגמה, אם מישהו מצפה שהתחביב שלו יעשה אותו "הכי מאושר בעולם", הוא עלול להתאכזב ולעזוב את התחביב. מצד שני, אם הוא בכלל לא מצפה מהתחביב לשום הנאה, התחביב יהפוך למיותר והוא יאבד בו עניין.

מתי אנשים מתאהבים באמת?

אליעד מסביר שהסיבה שאנשים לא מצליחים להתאהב או לאבד עניין באחרים נובעת משני מצבים קיצוניים:
  • כאשר טוב להם מדי עם עצמם - במצב כזה, הם לא מרגישים צורך באהבה או בזוגיות.
  • כאשר רע להם מדי עם עצמם - במקרה כזה, אף אדם אחר לא יצליח באמת למלא את הצורך הרגשי הגדול מדי.
הוא מסכם שההתאהבות מתרחשת כאשר יש איזון מסוים: כשאדם פתוח לקבל אהבה מבחוץ אך גם נמצא במקום טוב מספיק עם עצמו כדי שלא יזדקק באופן מוגזם לאחר.

כיצד אפשר ליישם את ההבנה הזו בחיים?

בסיכום השיחה, אליעד מסביר שאדם צריך להיות מודע לכך שכל משיכה לצד קיצוני תפגע ביחסים שלו עם בן הזוג או עם המציאות. עליו לבדוק כל הזמן באיזה צד של המשוואה הוא נמצא ולתקן בהתאם:
  • אם הוא נמצא בצד של ציפייה גבוהה מדי - עליו להגביר את היכולת לספק את עצמו.
  • אם הוא נמצא בצד של ציפייה נמוכה מדי - עליו להזכיר לעצמו את החשיבות של קבלת סיפוק או אהבה מהחוץ.
אליעד מדגיש שההבנה הזו חיונית לא רק בזוגיות אלא בכל תחום בחיים: עבודה, תחביבים ויחסים עם המציאות עצמה. האיזון בין הציפייה לקבל לבין היכולת למלא את עצמך לבד הוא המפתח ליציבות, סיפוק ואושר.
האם נכון לצפות שבן הזוג ימלא את הרצונות שלנו?

כאשר בני זוג נמצאים בזוגיות, עולה השאלה: האם ראוי שאדם יצפה שבן זוגו ימלא את רצונותיו?
  • האם הוא אמור לצפות להתייחסות מכבדת?
  • האם הוא אמור לצפות שיאהבו אותו?
  • האם הוא אמור לצפות שיגרמו לו להרגיש טוב?
  • האם הוא אמור לצפות שהוא ירגיש טוב במחיצת בן הזוג?
ואם מרחיבים את השאלה, אפשר לשאול זאת גם לגבי עבודה או תחביב:
  • האם אדם אמור לצפות שהתחביב שלו יספק לו הנאה?
  • האם אדם אמור לצפות שהעבודה שלו תספק לו סיפוק?
ציפייה מהמציאות

כאשר שואלים זאת ברמה הרחבה יותר - מול המציאות עצמה - השאלה היא:
  • האם עלינו לצפות שהמציאות תמלא את רצוננו?
  • האם עדיף לנסות להתאים את עצמנו למציאות, או לדרוש שהמציאות תתאים לנו?
ישנה נטייה טבעית לומר שעדיף לרצות את המציאות יותר מאשר לצפות שהיא תרצה אותנו. אבל האם זה באמת כך?

איזון בין שתי גישות

בסופו של דבר, ההבנה היא שדרושה מערכת יחסים מאוזנת עם המציאות ועם בני הזוג בפרט. כשמדובר בזוגיות, יש צורך בשני מצבים תודעתיים הפוכים אך משלימים:
  1. "אני רוצה שהבן זוג יאהב אותי וימלא את רצונותיי" - כלומר, יש ציפייה לתמורה רגשית וקבלת אהבה.
  2. "לא אכפת לי אם הבן זוג אוהב אותי או לא" - כלומר, האדם מוצא את תחושת הערך והסיפוק גם בעצמו, ללא תלות מוחלטת באחר.
סכנות באחד הקצוות
  1. ציפייה מוגזמת למילוי הרצונות מצד בן הזוג

    כאשר אדם מצפה לחלוטין שהבן זוג ימלא לו את החסרונות, הוא משעבד את הקשר לרצונותיו. זה מוביל לדרישות בלתי פוסקות, אשר אף פעם לא יסופקו במלואן. כתוצאה מכך, תיווצר תחושת תסכול תמידית. גם אם בן הזוג ישתדל לענות על הציפיות, לעולם לא יצליח לספק אושר מוחלט.
  2. חוסר ציפייה מוחלט מבן הזוג

    מנגד, אם אדם לא יצפה לדבר מבני הזוג, הרי שאין משמעות לזוגיות. במקרה כזה, אין צורך להיקשר רגשית, שכן האדם מספק את כל צרכיו הרגשיים בעצמו. מצב כזה עלול להוביל לריחוק וחוסר אינטימיות בקשר.
יישום הגישה בתחומים נוספים

הרעיון הזה אינו תקף רק לזוגיות, אלא לכל תחומי החיים:
  • במקום עבודה

    אם עובד יצפה שהעבודה תספק לו תמיד סיפוק מלא, הוא יתאכזב ויעזוב בשלב מסוים. מנגד, אם הוא לא יצפה לשום תגמול או סיפוק, הוא יאבד מוטיבציה ולא ירגיש צורך להתמיד בעבודה.
  • תחביבים

    אם אדם מצפה מתחביב לספק לו אושר מושלם, בשלב מסוים הוא יתאכזב וינטוש אותו. מנגד, אם הוא יאמר "לא משנה לי כלל אם אני נהנה מהתחביב", גם אז הוא יאבד עניין.
  • המציאות עצמה

    אם אדם יצפה שהמציאות תמיד תהיה בדיוק כרצונו, הוא ימצא את עצמו במאבק בלתי נגמר, מלא תסכולים. מנגד, אם הוא לא יצפה כלל שהמציאות תספק לו דבר, חייו יהפכו לחסרי משמעות.
הדינמיקה של החיים - האיזון בין ציפייה להשלמה

כל מערכת יחסים עם המציאות מבוססת על איזון בין שני הקצוות. לפעמים יש מקום לומר "אני רוצה שדברים יהיו כרצוני", ולפעמים יש מקום לשחרר ולומר "אני מקבל את מה שיש". המתח שבין שני המצבים הללו מאפשר שימור של מערכת יחסים יציבה.

זוגיות - המקום בו האיזון קריטי

בזוגיות, לעיתים הבעיה נובעת מכך שבן אדם:
  • טוב לו מדי עם עצמו ולכן הוא לא זקוק לזוגיות.
  • רע לו מדי עם עצמו ולכן הוא מצפה שבן הזוג ימלא לו את כל החסכים.
הדרך לנהל זוגיות בריאה היא לשאול בכל רגע של קונפליקט:
  • האם הבעיה היא שאני מצפה יותר מדי?
  • או שאולי אני מצפה פחות מדי ולכן מאבד עניין?
היכולת לאזן את הציפיות

אם אדם מאבד עניין בזוגיות, זה נובע או מכך שהוא מרגיש שהוא לא מקבל מספיק - ולכן עליו לבדוק כיצד הוא יכול למלא את עצמו בלי תלות בבן הזוג - או מכך שהוא כבר ממלא את עצמו יותר מדי ואין לו צורך בזוגיות - ולכן הוא צריך להזכיר לעצמו את החשיבות שבהתחלקות עם אדם נוסף.

השלכה על תחומים אחרים

העיקרון הזה חוזר גם בחיי היום - יום:
  • אם אדם תמיד ייקח אחריות מלאה על הכל, הוא עלול להתנתק מהצורך בסביבה.
  • אם אדם תמיד יצפה שהחיים יתנהלו כפי שהוא רוצה, הוא יתאכזב ללא הרף.
אהבה והתאהבות - מתי זה קורה?

אנשים לא מתאהבים כאשר טוב להם מדי או רע להם מדי.
  • אם טוב להם מדי, הם לא מחפשים זוגיות, כי אין להם צורך בכך.
  • אם רע להם מדי, שום דבר חיצוני לא ימלא את החסך הפנימי.
סיכום

בין אם מדובר בזוגיות, עבודה, תחביבים או המציאות עצמה - הדרך הנכונה היא לאזן בין ציפייה לבין קבלה. יש צורך לשלב בין שני המצבים התודעתיים:
  1. ציפייה לקבל מהמציאות או מהאחרים.
  2. יכולת לקבל ולהסתדר גם בלי שהמציאות תשתנה בהתאם לרצונותינו.
לכן, מי שמבין את זה ומצליח לאזן את שני הקצוות, יכול לשמר זוגיות, ליהנות מעבודה, להחזיק תחביבים לאורך זמן, ולחיות בשלום עם המציאות.
עכשיו השאלה היא כזאת בזוגיות, אוקי מה עדיף האם עדיף שאנשים שכל אחד מבני הזוג יצפה שהשני ימלא לו את הרצונות שלו או לא, בפשוט שני בני זוג נמצאים בקשר האם בן אדם אמור לצפות שהבן זוג השני שלו יתייחס אליו בכבוד כן או לא, האם הוא אמור לצפות שהשני הבן זוג השני יאהב אותו כן או לא, האם הוא אמור לצפות שהשני יגרום לו להרגיש טוב כן או לא, האם הוא אמור לצפות שהוא ירגיש טוב במחיצתו של השני כן או לא. ואם רוצים גם אפשר להרחיב את השאלה הזאת גם יותר, בן אדם נגיד נמצא בעבודה בן אדם יש לו תחביב האם הוא אמור לצפות שהתחביב הזה יעשה לו כיף כן או לא?

ש: לפעמים כן רוב הפעמים כן.

אליעד: אני אמרתי שאני יכול להרחיב את השאלה, אמרתי שניתן להרחיב את השאלה ומה ששאלתי על בן זוג נשאל באופן כללי על כל דבר כי אחרי שתבין את התשובה תראה שזה רלוונטי לגבי כל דבר, מה שנכון לגבי בן זוג נכון לגבי תחביב נכון לגבי השכנים שלך, בסדר האם את אמורה לצפות שיהיה לך טוב עם השכנים שלך כן או לא בסדר זאת אותה תשובה, האם את אמורה לצפות שיהיה לך טוב עם הבן זוג שלך כן או לא. בקיצור מה התשובה? אני אתן את התשובה בפשוט, כן מה אתה אומר?

ש: מול המציאות, למשל מול המציאות?

אליעד: מול המציאות, האם אתה אמור לצפות שהמציאות תהיה כרצונך כן או לא?

ש: כדאי לרצות אותה יותר מאשר לצפות שהיא תרצה אותי

אליעד: באמת?

ש: כי אם אני מההיבט הזה בטוח אני.

אליעד: רגע בא נשאל את זה על המציאות אתה במערכת יחסים עם המציאות האם זה יהיה הגיוני שאתה תצפה שהמציאות תמלא את רצונך או שאתה אומר "לא, עדיף שאני לא אצפה שהמציאות תמלא את רצוני", מה עדיף?

ש: עדיף שאני אמלא את רצון המציאות.

אליעד: קודם כל זה יפה שישר לקחת את זה לאיזו מהות כזאת כללית משמה נגזור תשובה, למרות שזה לא תמיד אותו דבר אבל באופן יחסי זה טוב שלקחת את זה למשהו מהותי, הלאה.

ש: אני אומר אם אני לוקח את המציאות אומר לה "את יודעת מה תעשי מה את רוצה" אני מנסה להתאים את עצמי למציאות מההיבט הזה אני לוקח אחריות על עצמי.

אליעד: זה עדיף?

ש: זה נראה לי עדיף.

אליעד: הנראה לי עדיף לא אמרת כלום, זה עדיף?

ש: עדיף.

אליעד: למה זה עדיף אני חושב שזה לא עדיף.

ש: כי האחריות היא בידיים.

אליעד: אוקי בהנחה שיש לך את התהליך שאתה יכול לקחת עליו אחריות ויכול להעביר את האחריות לשני מה עדיף שתיקח את האחריות או תעביר את האחריות לשני?

ש: שגם וגם.

אליעד: איך התחילה השיחה בראשון אמרנו "לא מה אתה כל הזמן מעביר את האחריות לעצמך, תראה אתה מאבד את המשמעות תן את האחריות לשני". יפה עכשיו בא נתחיל מהתחלה, אוקי התשובה היא שבשביל להצליח בזוגיות במקום עבודה, בלשמור על תחביב בלהצליח לקרוא ספר בלי שימאס לך ממנו בכל דבר צריך את שני הדברים אבל בוא נלביש את זה קודם כל על זוגיות, בשביל שבן אדם יצליח בזוגיות הוא חייב להיות בשני מצבים תודעתיים מנוגדים 1. שהוא אומר "אני רוצה שהבן זוג יאהב אותי" 2. להגיד "לא אכפת לי אם הבן זוג שלי אוהב אותי או לא".

למה? אם בן אדם ילך רק בצד אחד "זוגיות? אני רוצה להרגיש טוב עם הבן זוג שלי" לצורך העניין מתישהו הזוגיות תחרב, למה? כי אי אפשר שהבן זוג שלך יעשה לך רק טוב הוא לא יכול למלא את כל רצונך לא משנה מה הוא יעשה תמיד יהיו חסרונות ולא משנה מה אתה תמיד תסבול ואף פעם הוא לא יוכל לאהוב אותך בלב שלם. ולכן אם בן אדם ילך רק על הקונספט שאומר, בן אדם נגיד יושב בבית לבד רע לו שהוא לבד הלך מצא זוגיות, אוקי אז הוא אומר "למה מצאתי זוגיות? כדי לא להיות לבד כדי לא להרגיש רע מזה שאני לבד, אוקי אז מעכשיו תפקידו של הבן זוג הוא לגרום לי לא להרגיש שאני לבד" וזהו עכשיו כל פעם כשהוא מרגיש לבד הוא מתקשר לבן זוג.

אבל אי אפשר ככה לנהל זוגיות אתה משגע את הבן זוג שלך הוא ישתגע הוא, יתאבד הוא לא יכול כל היום להיות איתך אין אפשרות כזאת ויותר גרוע מזה גם הם יכולים להיות ביחד ועדיין אתה מרגיש לבד, מה אז "לא אז תראה לי שאתה אוהב אותי", "איך אני יכול לשכנע שאני אוהב אותך? אוהב אותך", "לא עוד יותר", אבל אתה מתוסבך עם עצמך תפתור את זה עם עצמך מה אתה רוצה ממני". אוקי עכשיו זאת אומרת אם הוא יותר מדי יעמיס על זה שהוא רוצה שהשני ימלא לו את הרצונות הוא יהיה בבעיה מצד שני אז מה הבן אדם אומר "טוב אז אני צריך לדעת להסתדר לבד אני צריך לדעת להכיל את עצמי, אני צריך לדעת שאם לא אוהבים אותי מספיק להתמודד עם זה" אם בן אדם ייקח את זה יותר מדי לקצה השני אז בשביל מה אתה בזוגיות תישאר לבד.

זה הרעיון אם בן אדם יותר מדי יאהב את עצמו הוא לא יהיה בזוגיות, אם בן אדם יותר מדי לא יאהב את עצמו והוא יצפה שיאהבו אותו הוא גם לא יהיה בזוגיות, למה אם הוא יותר מדי אוהב את עצמו ויותר מדי טוב לו עם עצמו, יותר מדי הוא ממלא לעצמו את הרצונות של עצמו הוא יכול להישאר לבד אין שום משמעות עבורו לזוגיות. אותו דבר הפוך אם בן אדם יותר מדי לא אוהב את עצמו ויותר מדי הוא מצפה שיאהבו אותו אז אדוני זה לא משנה כמה יאהבו אותך אתה תרגיש רע, אתה תרגיש מבואס והלך לך הזוגיות כאילו אין אפשרות לתחזק ככה ולכן צריך גם וגם ולהיות מודעים לזה.

עכשיו אם בן אדם כל פעם שרע לו הוא יבחר את האופציה, כל פעם נגיד כשיש קונפליקט בזוגיות הוא יבחר את האופציה "טוב בוא נאהב את הבן זוג או הבת זוג למרות זה" אין משמעות לזוגיות, למה אין משמעות לזוגיות? אז אתה כבר יכול לאהוב את השכנה שלך אתה יכול לאהוב את השכן אז זה לא משנה עם מי, תמיד תאהב את זה איך שזה תאהב בלי תנאים נגמר המשמעות של הזוגיות ואתה יכול גם להיות עם עצמך לבד ותאהב את זה איך שזה, אז מצד שני הוא אומר "לא אז צריך להציב תנאים, אני רוצה שזה יהיה ככה או ככה" אבל אם אתה כל הזמן תציב תנאים שאתה רוצה ככה או ככה זה גם כן אף פעם לא יגמר אז גם כן אי אפשר להיות בזוגיות כי אין שום דבר שמתאים לך.

עכשיו ומה שאני אמרתי בסך הכל שזה רלוונטי גם לגבי נגיד מקום עבודה אם בן אדם נגיד עובד במקום עבודה והוא מצפה שהמקום עבודה ימלא לו את כל החסרונות הוא מתישהו יעזוב ואם הוא לא מצפה שהמקום עבודה ימלא לו שום חסרונות הוא גם כן לא ילך לעבודה יותר. ומה שאני אמרתי שזה רלוונטי גם לגבי תחביב נגיד בן אדם יש לו תחביב, אם הוא יצפה שהתחביב הזה זה יעשה אותו הכי מאושר בעולם הוא מתישהו ינטוש את התחביב, ואם הוא לעומת זאת יגיד "טוב מה התחביב נותן לי איזה סוג הנאה? אני אצליח להשיג את זה מתוכי" גם אז הוא יאבד את התחביב. עכשיו אותו דבר לגבי המציאות אם בן אדם אומר "אני מצפה שהמציאות תמיד תמלא לי את רצוני" אתה בקונפליקט תמידי, אם הוא אומר "טוב אז אני לא מצפה יותר שהמציאות תמלא את רצוני" אתה נעלם גם כן אין משמעות לכלום.

כל הדינמיקה הזאת של החיים שפעם אחת תגיד "אני רוצה שהמציאות תהיה כרצוני" ופעם אחת תגיד "לא, עכשיו למה היא לא כרצוני, טוב אני מקבל את המציאות או לא מקבל את המציאות" הפינג פונג הזה מאפשר את השימור של מערכת יחסים כלשהי. ולכן אם אנחנו חוזרים עוד פעם לרובריקה של זוגיות במובן הפשוט הרבה פעמים הזוגיות נתקעת או בגלל שהבן אדם יותר מדי טוב לו עם עצמו או בגלל שיותר מדי רע לו עם עצמו והוא מצפה שהשני ימלא לו את החסרונות ותמיד כשמגיעים לאיזשהו קונפליקט אפשר לבדוק, אפשר לבדוק "רגע ממה הקונפליקט נובע מזה שאני יותר מדי מצפה או מזה שאני פחות מדי מצפה?" בשניהם זאת בעיה פחות מדי מצפה זה מאבד עניין ויותר מדי מצפה זה גם כן מתחיל לאבד עניין כי זה ממלא את הרצונות, יש לך כל כך הרבה ציפיות שזה כבר לא מעניין אותך כי אף אחד לא ממלא לך את הרצון.

ואז צריך לאפשר לאזן את זה אם רוצים, כשהמוח לדוגמא אומר לך "אני חייבת שהוא", נגיד את אישית נגיד לדוגמא את יוצאת עם מישהו נניח ו נגיד את אומרת "לא בא לי עליו", עכשיו למה לא בא לך עליו? או בגלל שאת אומרת "טוב לי עם עצמי" או בגלל שאת אומרת "תראה הוא בכל מקרה לא ימלא לי את הרצונות שלי" זה תמיד יהיה אחד משני הצדדים האלה. יפה אז אם לדוגמא נגיד את מתחילה לצאת עם מישהו נניח ופתאום את רואה שאת מתחילה לאבד עניין "רגע למה אני מאבדת עניין כי אני יותר מדי רוצה שהוא ימלא לי את הרצונות? אופס אז אני עכשיו יכולה למלא לעצמי קצת את הרצונות, רגע הוא כבר לא מעניין אותי כי אני יותר מדי ממלאת לעצמי את הרצונות, לא אז אני רוצה שהוא ימלא לי את הרצונות".

אם מבינים איך זה עובד אפשר לשנות את זה, אוקי אותו דבר נגיד בלקיחת אחריות אם בן אדם כל הזמן ייקח אחריות על עצמו שב עם עצמך וזה שכשאתה רעב תיקח אחריות רע לך בגלל שאתה חושב שרעב זה רע וזהו ואל תאכל, אבל מצד שני אתה נותן משמעות לאוכל אתה אומר "לא, אוכל זה טוב" אתה נותן כוח לאוכל שזה חיצוני, מצד שני אם בן אדם יגיד "כל דבר אני חייב מהחיצוני" אז בלי חיצוני הוא לא יכול לחיות כי הוא כל הזמן בן ערובה של דברים. ולכן צריך גם וגם אם רוצים לשמור על מערכת יחסים כלשהי ואני אגיד עוד פעם בא נלך על דוגמא לסיפור של להתאהב, למה אנשים לא מתאהבים? או בגלל שממש רע להם ואז לא משנה מה יתנו להם זה לא יעשה להם את זה או שממש טוב להם ואז לא משנה מה יתנו להם זה לא יעשה להם את זה שני המקרים נכונים. לכן מי שרוצה שיהיה מודע לזה שכל צד שמושכים אליו הוא דופק את היחסי זה הרעיון. הבנו את הסיפור?

ש: עכשיו ניישם.

אליעד: מי צריך ליישם?

ש: כולם.

אליעד: מי זה כולם דיברו אלייך רק עלייך.
שיגעון מריבות ב גרוע קונספט כדי לא להרגיש רע להתמודד בחיי היום יום תחושת ה לא בא לי מרגיש בודד בחיים אהבה אחריות אחריות אישית איבוד איבוד עניין בזוגיות בעבודה הזוגיות הסרת אחריות הצלחה הצלחה ב הצלחה בזוגיות הצלחה בעבודה הרגשה התאהבות זוגי זוגיות זוגיות טובה חוויה חוויות להצליח להצליח ב להצליח בזוגיות להצליח בעבודה להצליח להתאהב להתאהב למצוא למצוא עניין למצוא עניין בזוגיות לקיחת אחריות לשמור לשמור על לשמור על הזוגיות לשמור על זוגיות מאבק מריבות מריבות ב מריבות בזוגיות עבודה עניין רגש רגשות רגשיות תחושה תחושות תלות תלות רגשית תלות רגשית ב תלות רגשית בזוגיות תלותיות
להצליח / הצלחה - הכל כולל הכל על להצליח / הצלחה - רשימת כל הנושאים
להצליח הצלחה - הכל כולל הכל על להצליח הצלחה - רשימת כל הנושאים להצליח להצליח אחרי כישלון להצליח באופן חלקי להצליח באופן מוחלט להצליח באמת להצליח בבחינה להצליח בבית משפט להצליח בגדול להצליח בדייט להצליח בזוגיות להצליח בזוגיות מאושרת להצליח בחיים להצליח בחינוך להצליח בחינוך ילדים להצליח בכח המחשבה להצליח בכל דבר להצליח בכל תחום להצליח בכל תחום בחיים להצליח בכל תחומי החיים להצליח בלי להתאמץ להצליח בלי לנסות להצליח בלימוד להצליח בלימודים להצליח במבחן להצליח במבחנים להצליח במכירה להצליח במכירות להצליח במסחר להצליח במסחר במטח
להצליח בקריירה, כסף, להצליח בלי ללמוד מקצוע, להצליח בלי השכלה, להצליח בלי תעודת בגרות, להצליח בלי לימודים אקדמיים, להצליח בלי תואר אקדמי, להצליח בלי ללמוד באוניברסיטה, להצליח בלי מקצוע, להצליח בלי בגרות, להיות יותר טוב מאחרים
להצליח בקריירה, כסף, להצליח בלי ללמוד מקצוע, להצליח בלי השכלה, להצליח בלי תעודת בגרות, להצליח בלי לימודים אקדמיים, להצליח בלי תואר אקדמי, להצליח בלי ללמוד באוניברסיטה, להצליח בלי מקצוע, להצליח בלי בגרות, להיות יותר טוב מאחרים
להצליח בקריירה, כסף, להצליח בלי ללמוד מקצוע, להצליח בלי השכלה, להצליח בלי תעודת בגרות, להצליח בלי לימודים אקדמיים, להצליח בלי תואר אקדמי, להצליח בלי ללמוד באוניברסיטה, להצליח בלי מקצוע, להצליח בלי בגרות, להיות יותר טוב מאחרים האם חייבים לימודים אקדמיים כדי להצליח בחיים? אנשים רבים שואלים את עצמם האם לימודים אקדמיים הכרחיים כדי להצליח בחיים, להתאשר או להיות מאושרים. לפי אליעד כהן, התשובה מורכבת אך ברורה: מצד אחד, אפשר להצליח ללא לימודים אקדמיים, ומצד שני, ישנן סיבות לכך שאנשים בכל זאת בוחרים ללמוד. מה המשמעות של להצליח בחיים? אליעד כהן מפריד בין שני סוגי הצלחה: הצלחה במובן ... דבר חיצוני. אליעד מציין שלמי שרוצה ללמוד איך להיות מאושר באופן מוחלט ללא תלות בתנאים, אפשר למצוא מידע נוסף בנושא באתר. האם אפשר להצליח כלכלית וחברתית בלי השכלה אקדמית? לדברי אליעד כהן, אפשר בהחלט להצליח גם בלי תואר אקדמי או אפילו בלי תעודת בגרות או לימודים יסודיים. לא רק שזה אפשרי, אלא לדבריו זה אפילו לא יותר קשה מלהצליח עם השכלה פורמאלית. ההצלחה בחיים, לדבריו, אינה קשורה ... צריך להיות השודד הטוב ביותר, כדי שלא יתפסו אותו. אם מישהו סוחר בסמים, הוא צריך להיות הסוחר הטוב ביותר, דוגמת פבלו אסקובר, כדי להצליח. אם אדם רוצה להיות דוגמן מצליח, הוא חייב להיראות טוב יותר מאחרים. גם אדם שמגדל עגבניות חייב לדעת לגדל אותן טוב יותר מאחרים כדי להצליח ולהתפרנס. הרעיון המרכזי הוא שכדי להצליח בחיים, האדם חייב לתת ערך לאחרים, משהו שהם זקוקים לו ... לשווק את עצמם או אינם יודעים להתנהל בעולם. אליעד נותן דוגמה לאדם שיש לו תרופה למחלת הסרטן. למרות הפוטנציאל העצום, האדם עלול לא להצליח אם הוא לא יודע למכור, לשווק או לנהל את המוצר שלו בצורה ... באקדמיה, כי שם יוכל לרכוש את הכלים להיות טוב יותר בתחום הטיפול באנשים. אבל הלימודים עצמם אינם המטרה אלא כלי בלבד. כיצד ניתן להצליח ולהיות יותר טובים מאחרים? הדרך להיות יותר טוב מאחרים, ... טוב יותר מאחרים במשהו. הלימודים יכולים לעזור בכך, אך הם אינם חובה ואינם ערובה להצלחה. האם חייבים ללמוד באוניברסיטה? איך אפשר להצליח בלי השכלה אקדמית? איך להתאשר בלי לימודים? האם לימודים ... תואר אקדמי עדיין רלוונטי? האם לוותר על תואר? מה ללכת ללמוד? כסף ואושר, בעד ונגד לימודים אקדמיים, האם צריך ללמוד באוניברסיטה? איך להצליח בקריירה? איך לעשות כסף? לא רוצה לעשות תואר, לא צריך לעשות תואר, מה ללמוד כדי להצליח בחיים? תואר פרקטי, תואר זה בזבוז זמן, איך אפשר להצליח בלי תואר? נשרתי מהתואר, איך להצליח בלי ללמוד מקצוע? איך להצליח בלי השכלה? איך להצליח בלי תעודת בגרות? איך להצליח בלי לימודים אקדמיים? איך להצליח בלי תואר אקדמי? איך
איך להיות גרוע ולהצליח? איך להצליח בלי להיות הכי טוב? איך להצליח בלי להיות מיוחד? איך להצליח בלי להיות שונה? איך להצליח בלי להיות יותר טוב מאחרים? איך להיות הכי גרוע ולהצליח? למה שאני אצליח? איך אני יכול להצליח? האם גם אני יכול להצליח? האם אני יכול להצליח? אני לא יותר טוב מאחרים, אני לא שונה מאחרים, אני פחות טוב מאחרים, איך למכור את המוצר הכי גרוע? למה שאני אקנה דווקא ממך? למה לקנות דווקא ממך? שיווק בשוק תחרותי, להצליח בעסקים, אני לא מספיק טוב
... להיות גרוע ולהצליח? איך להצליח בלי להיות הכי טוב? איך להצליח בלי להיות מיוחד? איך להצליח בלי להיות שונה? איך להצליח בלי להיות יותר טוב מאחרים? איך להיות הכי גרוע ולהצליח? למה שאני אצליח? איך אני יכול להצליח? האם גם אני יכול להצליח? האם אני יכול להצליח? אני לא יותר טוב מאחרים, אני לא שונה מאחרים, אני פחות טוב מאחרים, איך למכור את המוצר הכי גרוע? למה שאני אקנה דווקא ממך? למה לקנות דווקא ממך? שיווק בשוק תחרותי, להצליח בעסקים, אני לא מספיק טוב וכאן נשיב לשאלה, האם בן אדם צריך להיות יותר טוב מאחרים, כדי להצליח בשוק תחרותי שיש בו הרבה מתחרים? האם אתה צריך להיות שונה או יותר טוב מאחרים, כדי שתוכל להצליח בעסקים? ולמה שתצליח בעסקים, אם אתה לא יותר טוב מאחרים? כי יש בני אדם שחושבים, שהם לא יכולים להצליח בעסקים, בגלל שהם לא יותר טובים מאחרים והם אפילו לא שונים מאחרים. אז למה שלקוחות יבואו דווקא אליך? ולמה שתצליח אם אתה לא יותר טוב ... באמת אתה צריך להיות יותר טוב מאחרים כדי להצליח? והתשובה היא, שזה תלוי במה אתה מגדיר הצלחה. דהיינו, אם אתה רוצה להצליח בענק, להצליח להיות יותר עשיר מכולם, להצליח ולהיות העסק הכי גדול בתחום שלך, אם אתה רוצה להיות יותר טוב מאחרים בתחום שלך, להיות הכי מפורסם, להיות הכי עשיר, להיות העסק שיש לו הכי ... לא באמת צריך להיות יותר טוב מאחרים, כדי להצליח באופן יחסי למטרה שלך. ואתה לא צריך אפילו לא להיות שונה מאחרים כדי להצליח. ואתה יכול אפילו להיות יותר גרוע מאחרים ואתה יכול להיות פחות טוב מאחרים ואתה יכול להיות הכי גרוע שיש, ועדיין להצליח באופן יחסי, כפי המטרה שהצבת לעצמך. כי גם את המוצר הכי גרוע, גם אותו קונים, רק תלוי מי קונה ובכמה קונה. וגם אם המוצר שלך פחות טוב משל ... וגם אם אתה לא שונה מאחרים, עדיין אתה יכול להצליח להשיג את המטרות שלך. הכל תלוי במה המטרה שלך, כמה חשוב לך להצליח יותר מאחרים. או שמספיק לך להצליח כפי צרכך. וכמו בסיפור של רבי נחמן מברסלב, על החכם והתם, שגם התם שהיה הכי פחות חכם, עדיין הוא היה מצליח להתפרנס והוא היה מאושר, כי ... וחדוה תמיד... ומהות העניין היא, שאפשרי להצליח גם בלי להיות יותר טוב מאחרים. ואפשרי להצליח גם בלי להיות שונה מאחרים. ואפשרי להצליח, גם אם אתה הכי גרוע יותר מאחרים. הכל תלוי כמה באיזו צורה ואיך אתה רוצה להצליח. אבל לא מחוייב להיות הכי טוב, כדי להצליח ברמה מסוימת. ולגבי השאלה: אם לא תהיה יותר טוב מאחרים ולא תהיה שונה מאחרים, אז למה שיבואו דווקא אליך ולמה שלקוחות ירכשו דווקא ממך? ... האם אתה מספיק טוב עבור לקוחות כלשהם. וכדי להצליח, אתה לא צריך להיות יותר טוב, מספיק שתהיה מספיק טוב עבור הלקוחות. דהיינו, מספיק שיהיו אנשים שמבחינתם אתה תהיה מספיק טוב עבורם, ביחס למחיר שתבקש מהם, הרי שגם זה מאפשר לך להצליח להתפרנס ו
איך להצליח בחיים בכל תחום? איך להצליח בכל תחום? סודות ההצלחה, חוקי ההצלחה בכל תחום, להצליח בתחום אחד ולא להצליח בתחום אחר, להצליח בעסקים, להצליח בזוגיות, להצליח לפתור בעיות, הדרך להצליח בכל תחום היא אותה הדרך
איך להצליח בחיים בכל תחום? איך להצליח בכל תחום? סודות ההצלחה, חוקי ההצלחה בכל תחום, להצליח בתחום אחד ולא להצליח בתחום אחר, להצליח בעסקים, להצליח בזוגיות, להצליח לפתור בעיות, הדרך להצליח בכל תחום היא אותה הדרך
... להצליח בחיים בכל תחום? איך להצליח בכל תחום? סודות ההצלחה, חוקי ההצלחה בכל תחום, להצליח בתחום אחד ולא להצליח בתחום אחר, להצליח בעסקים, להצליח בזוגיות, להצליח לפתור בעיות, הדרך להצליח בכל תחום היא אותה הדרך איך להצליח בחיים בכל תחום? הצלחה נראית לפעמים כאילו היא שונה בכל תחום, אבל אליעד מציין שמדובר בנוסחה אחת וייחודית להצלחה, שהיא זהה בכל התחומים, בין אם מדובר בזוגיות, עסקים, בריאות, או אפילו בהצלחה בליהנות מהחיים או בטיפול במחלות. הדרך להצליח בכל תחום בחיים היא אותה הדרך, מכיוון שהיא מתבססת על עיקרון מנטלי משותף שמאפשר הצלחה במגוון תחומים. כיצד עצות שונות מתחלקות? אליעד מחלק את העצות לשני סוגים עיקריים: 1. עצות ... מצבים אחרים, גם אם הם לא הוזכרו קודם. למשל, אם אדם מבין איך להבין את רצונותיו של הלקוח בצורה הגיונית, הוא יוכל להצליח גם בתקשורת עם אנשים אחרים. כיצד להפוך עצה ספציפית לעצה כללית? ככל שהעצה פנימית ומהותית יותר, היא יכולה להיות מועברת ונתמכת גם בתחומים אחרים. לדוגמה, עצה כמו כדי שהשרוכים לא ... של לבצע את הפעולות הנכונות בתחום מסוים, אלא בעיקר נובעת מצורת חשיבה נכונה ויעילה. אדם שמבין איך לחשוב נכון יוכל להצליח לא רק בתחום בו הוא מתמקד, אלא גם בתחומים אחרים. לדוגמה, אם אדם מצליח לפתור בעיות בעסק על ידי חשיבה נכונה, סביר להניח שהוא יוכל ליישם את אותו ההיגיון גם בתחומים אחרים כמו זוגיות ... לנהל את האינטראקציות בין שני כוחות אלו כך שיהיה איזון. כאשר אדם מבין את עקרון ניהול הכוחות המנוגדים, הוא יוכל להצליח לא רק בתחום אחד אלא בכל תחום בו הוא יתמודד. כיצד גישה זו משפיעה על הצלחה בתחומים שונים? היכולת להבין את עקרונות החשיבה מאחורי הצלחה מאפשרת לאדם להצליח בתחומים שונים. ההצלחה לא נובעת רק ממעשים נכונים אלא גם מהבנה של עקרונות החשיבה המהותיים שמובילים לתוצאה טובה. מי שמבין כיצד לנהל את הקונפליקטים בחייו, יוכל להצליח בכל תחום בו הוא פועל. הצלחה בעסקים הצלחה בזוגיות עצות חשיבה כלליות התמודדות עם בעיות רגשיות יצירת איזון בין כוחות שונים מדוע הדרך להצליח בכל תחום בחיים היא אותה דרך? ההסבר מתבסס על הרעיון שכל תחום בחיים, בין אם מדובר בהצלחה בזוגיות, בעסקים, בבריאות או בכל נושא אחר, מבוסס על עיקרון דומה. בסופו של דבר, אותה נוסחה ... יש כוחות מנוגדים או משלימים, וצריך לדעת כיצד לנהל את האינטראקציה ביניהם. מי שמבין את היסוד הזה לעומקו, יכול להצליח בכל תחום ולא רק בתחום אחד. כיצד ניתן להמשיך ולהעמיק בנושא? ניתן לחפש דרכים נוספות לפתח את צורת החשיבה הכללית, ללמוד כיצד לקחת עצות מתחום אחד וליישם אותן בתחומים אחרים, ולבחון ... בכל אתגר. הצלחה בעסקים הצלחה בזוגיות עצות חשיבה כלליות התמודדות עם בעיות רגשיות יצירת איזון בין כוחות שונים להצליח במערכות יחסים, 2 סוגים של עצות להצלחה, מנטורים להצלחה, 2 סוגים של שיטות להצליח, איך מצליחים בכל תחום? ...
מה צריך לחשוב כדי להצליח? איך לחשוב כדי להצליח? איך להצליח בחיים? מהי חשיבה נכונה להצלחה? איך צריך לחשוב כדי להצליח? איך להתכונן לראיון עבודה? איך להצליח בדייט? איך לדבר עם אנשים? איך להתכונן לפגישה?
מה צריך לחשוב כדי להצליח? איך לחשוב כדי להצליח? איך להצליח בחיים? מהי חשיבה נכונה להצלחה? איך צריך לחשוב כדי להצליח? איך להתכונן לראיון עבודה? איך להצליח בדייט? איך לדבר עם אנשים? איך להתכונן לפגישה?
... צריך לחשוב כדי להצליח? איך לחשוב כדי להצליח? איך להצליח בחיים? מהי חשיבה נכונה להצלחה? איך צריך לחשוב כדי להצליח? איך להתכונן לראיון עבודה? איך להצליח בדייט? איך לדבר עם אנשים? ... לפגישה? האם צריך state of mind מסוים כדי להצליח בחיים? אחת השאלות המרכזיות ... לאמץ מצב תודעתי (state of mind) ספציפי כדי להצליח במצבים שונים בחיים, כמו ... המצב התודעתי לבין ההצלחה בפועל. מה הכוונה בלהצליח בחיים? לפי ההסבר, הצלחה ... האם באמת חייבים להיות במצב תודעתי חיובי כדי להצליח? אליעד כהן מבהיר שלא מחויב שיהיה לך מצב תודעתי חיובי או ספציפי כדי להצליח , כל עוד אתה מבצע את הפעולות ... לדוגמה, אדם יכול להיות בדיכאון, אבל עדיין להצליח בראיון עבודה אם הוא אומר ... השליליות. עם זאת, אליעד מציין שהסיכוי להצליח עולה משמעותית אם המצב ... של מכירת דירה: האם חייבים להאמין במוצר כדי להצליח? אליעד נותן דוגמה מעולם ... ירצו לקנות. ההבדל הוא ברמת הקושי והסבירות להצליח. הדוגמה של שחקן על במה: האם ... ואמין יותר בעיני הצופים, מה שיקל עליו להצליח במופע. האם מה שחשוב זה מה ... אין הכרח אמיתי להיות במצב תודעתי מסוים כדי להצליח. אך כיוון שלא תמיד ניתן לדעת ... כבר יודע בדיוק מה לעשות בכל מצב, הוא יכול להצליח גם בלי מצב תודעתי חיובי. אבל ... בחיי היומיום האם חייבים ביטחון עצמי כדי להצליח? חשיבה חיובית מול הצלחה במכירות האם צריך state of mind מסוים כדי להצליח בחיים? במהלך השיח עולה שאלה רחבה: האם בשביל להצליח בחיים חובה לאמץ צורת חשיבה ... מכירת דירה, וגם הרצון הכללי להרגיש טוב ולהצליח במובן הרגשי. מה פירוש להצליח בחיים? יש מי שטוען: להצליח זה להרגיש טוב. יש מי שטוען ... of mind כלשהו, כלומר, מצב תודעתי מסוים, כדי להצליח. האם באמת חייבים state of ... אדם רוצה לעבור ראיון עבודה או למכור דירה או להצליח בדייט, הוא חייב להגיע עם ... של ביטחון עצמי, וזה יכול להגדיל את סיכוייו להצליח. מצד שני הודגש שלא מחויב להיכנס ל - state of mind מסוים כדי להצליח בפעולה מסוימת. אדם עשוי להיות באבל או בדיכאון ולהצליח במכירה או בראיון, אם בפועל ... state of mind חיובי או ספציפי, כי אדם מסוגל להצליח גם אם הוא לא מרגיש ככה באמת, ... טובים יותר באופן טבעי ומגדיל את הסיכוי להצליח. עולה גם דוגמה של שחקן על ...
איך הרצון להצליח גורם לך להיכשל? איך להצליח יותר בכל תחום? איך להצליח באמצעות החלשת הרצון להצליח? למה אני לא מצליח בגדול? שונא את הרצון להצליח, למה אני שונא את אלוהים? למה אני לא מצליח בזוגיות? למה לא לרצות להצליח?
איך הרצון להצליח גורם לך להיכשל? איך להצליח יותר בכל תחום? איך להצליח באמצעות החלשת הרצון להצליח? למה אני לא מצליח בגדול? שונא את הרצון להצליח, למה אני שונא את אלוהים? למה אני לא מצליח בזוגיות? למה לא לרצות להצליח?
... הרצון להצליח גורם לך להיכשל? איך להצליח יותר בכל תחום? איך להצליח באמצעות החלשת הרצון להצליח? למה אני לא מצליח בגדול? שונא את הרצון להצליח, למה אני שונא את אלוהים? למה אני לא מצליח בזוגיות? למה לא לרצות להצליח? למה הרצון להצליח גורם לך להיכשל? אחת הסיבות העיקריות שבגללה אנשים לא מצליחים בחיים, או מצליחים רק במידה מועטה, היא הרצון החזק שלהם להצליח. זה אולי נשמע פרדוקסלי, אבל הרצון להצליח יכול לעיתים קרובות להיות הגורם לכישלון. אליעד כהן מסביר שאדם שרוצה מאוד להצליח בחיים מתחיל להפעיל על עצמו לחץ נפשי עצום, שלעיתים קרובות גורם לכך שהוא מתחיל לפתח התנגדות וסלידה לרעיון עצמו של ההצלחה. ככל שאדם אומר לעצמו שהוא חייב להצליח, כך הוא מכניס את עצמו למצב של לחץ נפשי שמחליש אותו, גורם לו לחרדות, לספקות ... כתוצאה מכך, הוא מתחיל לפתח שנאה סמויה כלפי המטרה שלו - ההצלחה. כלומר, ככל שהרצון שלו להצליח הופך לחובה פנימית, הוא מתחיל להתנגד לה בעומק נפשו, ומפסיק להתאמץ באופן אמיתי ויעיל להשיג אותה. למה אני שונא את הרצון שלי להצליח? אליעד משווה זאת לאמונה דתית: כשאדם דתי משוכנע שהוא חייב לרצות את אלוהים, ... מתחיל לשנוא אותו בתת - המודע, גם אם במודע הוא טוען שהוא אוהב אותו. כך קורה גם לגבי הרצון להצליח: אנשים אומרים שהם רוצים להצליח, אך בלבם הם מפתחים התנגדות עמוקה ולפעמים אף שנאה עצמית, כי ההצלחה נתפסת ... שמסיימת אותו. הדוגמה הזו ממחישה שוב את הרעיון המרכזי שאליעד כהן מציג: ככל שהרצון שלך להצליח בתחום מסוים הופך לאובססיה, כך הוא מייצר התנגדות פנימית שבסוף הורסת את האפשרות להצליח. איך להצליח יותר על ידי החלשת הרצון להצליח? הפתרון שאליעד מציע פשוט: אם אתה רוצה להצליח במשהו, לפעמים הדרך הטובה ביותר היא לרצות אותו פחות. למה זה עובד? כי כשהמטרה ... מוריד קצת את הרצון לזוגיות, תוכל ליהנות מהזוגיות בלי הלחץ שמשהו רע יקרה. אם אתה פחות רוצה להצליח בקריירה, תוכל להתקדם מתוך עניין אמיתי ותשוקה ולא מתוך תחושת חובה שמלחיצה ... משתק אותך, ואתה מאבד את היכולת לפעול באופן אפקטיבי. אליעד מסכם את הרעיון כך: לפעמים הדרך להצליח היא להפוך את הרצון להצלחה לפחות אובססיבי. כאשר אתה מצליח לשחרר את הלחץ הזה, קל לך יותר לתת מעצמך, לפעול בחופשיות ולהצליח באמת. מהי המסקנה האופרטיבית? המסקנה החשובה שאליעד מדגיש היא שצריך לשים לב ... הדגש הוא על עבודה חכמה ומדויקת, על מאמץ נכון ולא על מאמץ אובססיבי ולחוץ. ככל שתוריד מהלחץ להצליח ותראה את התהליך כמשחק, כך תוכל לשחק טוב יותר ולנצח. איך להצליח בלי לחץ? חרדת ביצוע והצלחה איך להצליח בזוגיות? למה אני לא מצליח בחיים? איך לא לפחד מכישלון? לרצות פחות כדי להצליח יותר הצלחה בלי אובססיה שלום חברים, אחת הסיבות לכך שאנשים אינם מצליחים בגדול בחיים, או לא מצליחים כלל, היא שלפעמים הם כל כך רוצים להצליח עד כדי כך שזה בדיוק מה שמונע מהם את ההצלחה. מה הקשר? הקשר הוא פשוט: כדי להצליח בגדול, אדם צריך להתאמץ בגדול. הצלחה משמעותית דורשת מאמץ משמעותי, אבל לא בהכרח עבודה קשה חסרת תועלת, אלא עבודה חכמה, נכונה וממוקדת. כאשר אדם מאמין שהוא חייב להצליח, הוא מפעיל על עצמו לחץ עצום. לחץ זה גורם לכך שהוא מתחיל לפתח סלידה מהמחשבה ...
להצליח למכור את עצמך, להצליח בדייט, להצליח בפרזנטציה, להצליח בגיוס הון, להצליח מול משקיע, להצליח למכור ללקוח, להצליח בראיון עבודה, לגרום לקונה למכור את עצמו, לראיין את המראיין, לראיין את המשקיע, להפוך את הקונה למוכר
להצליח למכור את עצמך, להצליח בדייט, להצליח בפרזנטציה, להצליח בגיוס הון, להצליח מול משקיע, להצליח למכור ללקוח, להצליח בראיון עבודה, לגרום לקונה למכור את עצמו, לראיין את המראיין, לראיין את המשקיע, להפוך את הקונה למוכר
להצליח למכור את עצמך, להצליח בדייט, להצליח בפרזנטציה, להצליח בגיוס הון, להצליח מול משקיע, להצליח למכור ללקוח, להצליח בראיון עבודה, לגרום לקונה למכור את עצמו, לראיין את המראיין, לראיין את המשקיע, להפוך את הקונה למוכר איך להצליח במכירת עצמך בכל סיטואציה? כאשר אנחנו רוצים להצליח במצבים כמו ריאיון עבודה, דייט, שיחת מכירה או פרזנטציה, השיטה המרכזית להצלחה היא לגרום לצד השני למכור את עצמו לנו. המפתח טמון בכך שאנחנו לא רק מוכרים את עצמנו, אלא גורמים לאדם השני להרגיש צורך למכור את עצמו לנו. מה צריך לעשות כדי להצליח בדייט? במקום לנסות להרשים את בן הזוג הפוטנציאלי, צריך להימנע מהשדר של נואשות ולגרום לו לרצות אותנו. ... המפתח להצלחה בכל אינטראקציה הוא לגרום לצד השני למכור את עצמו לך, וליצור את הערך שלך בעיניהם. איך לגרום למישהו לרצות אותך? איך ליצור משיכה? איך לדבר עם משקיעים? איך להצליח בראיון עבודה? איך לגרום לדייט שלך לרצות אותך? איך להצליח בריאיון עבודה, שיחת מכירה, דייט או פרזנטציה? אם אתה רוצה להגדיל את הסיכוי שלך להצליח במכירת עצמך - בין אם זה בריאיון עבודה, דייט, שיחת מכירה או פרזנטציה - הסוד טמון בכך שתגרום לצד השני למכור ... עבודה, מכירה, דייט או גיוס השקעה - נסה להפוך את היוצרות ולגרום לצד השני למכור את עצמו לך. כך תיצור לעצמך יתרון ותגדיל משמעותית את סיכויי ההצלחה שלך. שיטות שכנוע איך להצליח בריאיון עבודה טכניקות מכירה איך לנהל דייט מוצלח איך לשכנע משקיעים איך לבנות פרזנטציה מנצחת להפוך את המוכר לקונה, איך לגרום למישהו לרצות אותך? איך ליצור משיכה? איך לדבר עם משקיעים? איך להתקבל לעבודה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לגרום לדייט שלך לרצות אותך? ...
הצלחה, איך להצליח? פחד להרגיש רע, לרצות להצליח, פחד לא להצליח, מהי הדרך להצלחה? אופי של אנשים מצליחנים, ווינר או לוזר, הרצון להצליח, פחד לרצות להצליח, המחיר של ההצלחה, למה קשה להצליח? מוטיבציה להצלחה, מנטור להצלחה
הצלחה, איך להצליח? פחד להרגיש רע, לרצות להצליח, פחד לא להצליח, מהי הדרך להצלחה? אופי של אנשים מצליחנים, ווינר או לוזר, הרצון להצליח, פחד לרצות להצליח, המחיר של ההצלחה, למה קשה להצליח? מוטיבציה להצלחה, מנטור להצלחה
... איך להצליח? פחד להרגיש רע, לרצות להצליח, פחד לא להצליח, מהי הדרך להצלחה? אופי של אנשים מצליחנים, ווינר או לוזר, הרצון להצליח, פחד לרצות להצליח, המחיר של ההצלחה, למה קשה להצליח? מוטיבציה להצלחה, מנטור להצלחה מה מבדיל בין ווינר ללוזר? ההבדל העיקרי בין אנשים שמצליחים בגדול (ווינרים) לבין אנשים ... רגשי. הוא מדגיש שהמחיר שצריך להיות מוכן לשלם כדי להצליח הוא פשוט הנכונות להרגיש רע. המשמעות היא שכאשר אדם שואף להשיג משהו, באופן טבעי נוצרת בו תחושת חיסרון, והוא מרגיש רע על כך שטרם השיג את המטרה שלו. למה חשוב לרצות להצליח כדי באמת להצליח? אליעד כהן מסביר כי אדם שאינו רוצה להצליח כמעט בטוח שלא יצליח. אדם שרוצה להצליח אולי יצליח, אך ככל שהרצון שלו יהיה חזק יותר, כך הסיכוי שלו להצליח גבוה יותר באופן משמעותי. הסיבה לכך היא שרצון הוא מנוע פנימי, שמוביל לפעולות ממשיות ולעבודה קשה. למעשה, מי שרוצה להצליח חווה כאב רגשי בגלל הפער בין המציאות שלו לבין מה שהוא רוצה להשיג. תחושה זו היא הכרחית, מפני שהיא יוצרת מוטיבציה ומניעה לפעולה. איך הרצון להצליח גורם לתחושה רעה? כדי להמחיש את הרעיון שאליעד כהן מתאר, הוא נותן דוגמה על אדם שיש לו מיליון דולר. האדם יכול לבחור בין ... לשאוף ולהתקדם. למה אנשים מעדיפים לוותר על הרצון להצליח? אנשים רבים בוחרים לוותר על החלומות והמטרות שלהם מכיוון שהם מפחדים להרגיש רע. הם מעדיפים להימנע מהתחושה הלא נעימה של ... את התחושה הלא נעימה של הרצון לשינוי. איך הרצון להצליח קשור להצלחה בפועל? אליעד כהן מסכם את הרעיון ואומר כי הצלחה תלויה בראש ובראשונה ברצון. רצון אמיתי להצליח פירושו להכיר בכך שהמציאות הנוכחית שלך אינה מספקת, ואתה חייב להרגיש את החיסרון הזה באופן כואב. מי שרוצה מאוד להצליח חייב להיות מוכן לקבל את העובדה שהוא ירגיש רע במהלך הדרך, ולא לתת לתחושה הזו לעצור אותו. המצליחנים, או הווינרים, הם ... המבדילים בין מי שנשאר במקום לבין מי שממשיך להתקדם ולהצליח בגדול. אנשים מצליחים אינם מפחדים להרגיש רע, הם יודעים שהרצון החזק שלהם הוא מה שיביא להם את ההצלחה שהם רוצים להשיג. איך להצליח בחיים? למה קשה להצליח? מה ההבדל בין ווינר ללוזר? איך להתמודד עם פחד להיכשל? מוטיבציה להצלחה מה המחיר של הצלחה? איך לפתח אופי של מצליחנים? ...
מה רע בלהצליח? להצליח בקלות, להצליח בקושי, קל להצליח, קשה להצליח, מה רע בלהשיג מטרה? מה טוב בלהיכשל? מה טוב בלא להצליח? להצליח להיכשל, הצלחה בקלות
מה רע בלהצליח? להצליח בקלות, להצליח בקושי, קל להצליח, קשה להצליח, מה רע בלהשיג מטרה? מה טוב בלהיכשל? מה טוב בלא להצליח? להצליח להיכשל, הצלחה בקלות
... רע בלהצליח? להצליח בקלות, להצליח בקושי, קל להצליח , קשה להצליח, מה רע בלהשיג מטרה? מה טוב בלהיכשל? מה טוב בלא להצליח? להצליח להיכשל, הצלחה בקלות מה רע יכול לצאת מכך שבן אדם מצליח בתחום מסוים? כשאדם מצליח ... הוא עשוי לאבד מוטיבציה להתאמץ ולפתח תסכול רב, מכיוון שהתרגל להצליח בלי מאמץ משמעותי. הוא שואל את עצמו: למה במתמטיקה אני מצליח בקלות, אבל כאן זה כל כך קשה?. ... תחושת לחץ גדולה, מכיוון שאדם בעל כישרון עשוי להרגיש שהוא חייב להצליח ללא מאמץ בכל תחום שבו הוא עוסק. בנוסף, אנשים אחרים עלולים לקנא בו וליצור סביבו תחושת מתח ותחרות ... אחר הכל בא לי בקלות? יוצרת אצלו חווית תסכול. האם תמיד כדאי להצליח, או שיש יתרונות לכישלון? לפעמים, לא להצליח בתחום מסוים יכול להיות לטובת האדם. למשל, מי שלא מגיע למקום ראשון בתחרות יכול להרגיש שהוא נדפק כי ... תחושת לחץ מהציפיות שהכישרון מייצר. הוא עלול להרגיש שהוא חייב להצליח בכל תחום בלי להיעזר במאמץ. השלכות של הצלחה על תחומים אחרים בחיים כיצד הצלחה יכולה ליצור תלות ...
הצלחת האדם בחיים / להצליח - לרצות או לא לרצות להצליח - מה יותר טוב? ומדוע?
... האדם בחיים להצליח - לרצות או לא לרצות להצליח - מה יותר טוב? ומדוע? ובו יתבאר העניין של הצלחת האדם בחיים. ויתבאר העניין של הרצון של האדם להצליח. ויתבאר, מהם החסרונות והיתרונות, של הרצון של האדם להצליח? ועוד. ומי שיתבונן בעניין יראה, כי לכאורה, הדבר הטוב ביותר, הוא לרצות להצליח. משום, שהרי המטרה של האדם היא להגיע אל ההצלחה. ולא משנה כיצד נגדיר הצלחה, הרי שלכל אדם יש מטרות כלשהן. וההשגה שלהן, היא ההצלחה של האדם. כך שכל אדם שרוצה להשיג את המטרות שלו, הרי שהוא רוצה להצליח. וכדי להצליח, לשם כך צריך לרצות להצליח. כי הרצון של האדם להצליח, הוא זה שמניע אותו כדי להתקרב אל ההצלחה. ואכ, כדי שהאדם ישיג את המטרות שלו ויצליח, לשם כך על האדם לרצות להצליח. ואכ נראה, שהכי טוב, זה לרצות להצליח, כדי שהאדם יצליח לממש את הפוטנציאל האישי של עצמו וכולי. אלא, שאם נתבונן לעומק נראה, כי יש כאן גם צד נוסף. שלפיו, טוב יותר לא לרצות להצליח. ומדוע? משום, שהצלחה, פירושה, להגיע למצב, שבו האדם כבר לא רוצה להצליח. ואכ, התכלית הסופית, היא להגיע למצב שבו כבר לא רוצים להצליח. ונסביר: האדם רוצה להצליח ולהגיע אל ההצלחה. ונשאל: האם כאשר האדם יגיע אל ההצלחה, האם אז הוא עדיין ירצה להצליח ועדיין ירצה להגיע אל ההצלחה. ואם התשובה היא שכן, אז הרי שאין משמעות אמיתית להצלחה הזאת. משום שאין הבדל מהותי, בין זה שהאדם רוצה עכשיו להצליח, לבין זה שאחכ, אחרי שהוא כבר יצליח, שגם אז הוא ירצה להצליח. ואכ יש לומר, כי הצלחה אמיתית פירושה, שהאדם שואף להגיע למצב, שבו יהיה לו את כל מה שהוא רוצה, כך שהוא יוכל להרשות לעצמו רק ליהנות ממה שיש לו, בלי לרצות להצליח להשיג דברים נוספים. והצלחה אמיתית פירושה, כאשר הרצון להצליח של האדם נעלם לגמרי, משום שיש לו את כל מה שהוא רוצה. אדם חולה שמתרפא, פירושו, שהוא לא נזקק יותר לקחת תרופות. אדם רעב שאוכל והופך להיות שבע, פירושו, שהוא לא מחפש יותר אוכל לשבור את הרעב שלו. כך שאדם שרוצה להצליח ומצליח, פירושו, שהוא לא רוצה יותר להצליח. המצליח האמיתי, הוא זה שהפסיק לרצות להצליח, משום שהוא כבר הצליח. ואם האדם ממשיך לרצות להצליח , הרי שזה משום שהוא הצליח להשיג רק מטרה אחת כלשהי מתוך כל המטרות שלו, אך הוא עדיין לא הצליח להשיג את המטרה הפנימית שלו, שאותה הוא באמת רוצה. והצלחה אמיתית פירושה, להגיע למצב, שבו ככ טוב לאדם, והוא מרגיש שלמות אמיתית ממה שיש לו, עד כדי כך, שהרצון שלו להצליח, נעלם לגמרי. ואם נתבונן עוד היטב בעניין, נראה, כי הסיבה שבגללה האדם רוצה להצליח, היא לא כדי להצליח ולהשיג את המטרות שלו, אלא כדי למלא את הרצון שלו, שרוצה שהוא יצליח. ואכ, להצליח פירושו, להגיע למצב, שבו הרצון להצליח נעלם. ואכ אפשר לומר, שמה שהאדם באמת רוצה, זה להגיע למצב שבו הרצון שלו להצליח יעלם, מאחר שהוא כבר הצליח. ואכ נראה, שהדבר הטוב ביותר הוא, לא לרצות
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על להצליח בזוגיות, להצליח בעבודה, זוגיות טובה, תלות רגשית בזוגיות, הצלחה בזוגיות, למצוא עניין בזוגיות, איבוד עניין, להצליח להתאהב, לשמור על הזוגיות, מריבות בזוגיות, לקיחת אחריות, הסרת אחריות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: להצליח, איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להשיג איזון נפשי? דיכאון? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אכזבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להצליח, איך להצליח בזוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להאמין בעצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בראיון עבודה? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפרש חלומות? איך לעשות יותר כסף? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לנהל את הזמן? איך להיות מאושר ושמח? איך לחנך ילדים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך לא להישחק בעבודה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעריך את עצמך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות מאושר? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם המציאות היא טובה או רעה? מה המשמעות של החיים? האם באמת הכל לטובה? האם יש בחירה חופשית? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? אולי אנחנו במטריקס? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? למה יש רע בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש משמעות לחיים? מי ברא את אלוהים? למה לא להתאבד? למה העולם קיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי למתבגרים, ייעוץ טיפולי, מאמן אישי לפרישה בתחום להצליח - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3398 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 15:17:37 - wesi1