אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אהבה ✔להצליח בזוגיות, להצליח בעבודה, זוגיות טובה, תלות רגשית בזוגיות, הצלחה בזוגיות, למצוא עניין בזוגיות, איבוד עניין, להצליח להתאהב, לשמור על...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:27להצליח בזוגיות, להצליח בעבודה, זוגיות טובה, תלות רגשית בזוגיות, הצלחה בזוגיות, למצוא עניין בזוגיות, איבוד עניין, להצליח להתאהב, לשמור על הזוגיות, מריבות בזוגיות, לקיחת אחריות, הסרת אחריות
האם נכון לצפות שבן הזוג ימלא את הרצונות שלנו?

בשיחה מפורטת בנושא זוגיות, אליעד כהן מעלה שאלה מהותית: האם אדם צריך לצפות שבן הזוג ימלא את הרצונות והצרכים הרגשיים שלו? התשובה שמספק אליעד היא מורכבת ומכילה שני צדדים מנוגדים אך משלימים. מצד אחד, כאשר בני זוג נמצאים בקשר, ישנה ציפייה טבעית לקבל מהקשר תמורה רגשית כמו כבוד, אהבה, ותחושת ביטחון. מהצד השני, אליעד מסביר שהאדם חייב גם לדעת לספק את הצרכים הרגשיים שלו בעצמו, ללא תלות מוחלטת בבן הזוג, אחרת הקשר יהפוך למעמסה רגשית שלא ניתן יהיה לשאת אותה לאורך זמן.

האם כדאי שהמציאות תתאים את עצמה אלינו או ההפך?

אליעד מרחיב את הדיון ומחיל אותו לא רק על זוגיות, אלא גם על העבודה, תחביבים והמציאות באופן כללי. הוא טוען שהגישה שבה אדם כל הזמן מצפה שהמציאות תתאים את עצמה אליו היא בעייתית, מכיוון שהמציאות לעולם לא תוכל לספק באופן מלא את כל הציפיות והרצונות של האדם. מנגד, אם אדם יוותר על כל ציפייה מהמציאות וינסה כל הזמן להתאים את עצמו אליה, הוא יאבד משמעות, מוטיבציה וסיפוק.

מה הסכנה בציפייה מוגזמת מבן הזוג?

אליעד מסביר לעומק מדוע ציפייה מוגזמת שהבן זוג ימלא את כל החסכים והצרכים היא בעייתית. למשל, אדם שחי בתחושת בדידות, מצפה שהזוגיות תסלק לגמרי את תחושת הבדידות הזו. בפועל, בן הזוג לעולם לא יוכל לעמוד בדרישות האלו באופן מלא, והאדם יישאר מתוסכל. התוצאה תהיה מצב של תלונות מתמידות על כך שהשני לא אוהב מספיק או לא נותן מספיק, מה שמביא למתח, לתחושת תסכול, ולבסוף לפירוק הזוגיות.

דוגמה נוספת שאליעד נותן היא אדם שתמיד מתקשר לבן הזוג בכל פעם שהוא מרגיש בודד. לדבריו, בן הזוג לא יכול להיות "זמין רגשית" ללא הפסקה, ודרישה כזו יוצרת לחץ בלתי אפשרי על הקשר.

מה הסכנה בחוסר ציפייה מוחלט מבן הזוג?

מנגד, אליעד מתאר מצב שבו אדם אומר לעצמו שהוא לא צריך כלום מבן הזוג, ושהוא יכול למלא את כל הצרכים שלו בעצמו. גם במצב כזה, לדבריו, אין טעם אמיתי בזוגיות, כי לא נוצרת שום תלות או קשר משמעותי בין השניים. במילים אחרות, הוא טוען שאם אדם מספק לעצמו לחלוטין את כל צרכיו, הקשר הזוגי הופך למיותר, חסר משמעות, ואף עלול להביא לתחושת ריחוק או ניתוק רגשי מהאחר.

כיצד למצוא את האיזון הנכון בזוגיות?

הנקודה המרכזית שאליעד חוזר עליה שוב ושוב היא הצורך באיזון בין שני מצבים אלו. לדבריו, אדם צריך למצוא את הנקודה בה הוא מצד אחד זקוק לאחר ורוצה לקבל ממנו אהבה ותחושה טובה, ומצד שני מסוגל למלא את עצמו ברמה מספקת גם בלי תלות מוחלטת באחר. כאשר זוגיות נקלעת לקונפליקט, השאלה המרכזית שכל אחד צריך לשאול את עצמו היא האם הוא מצפה יותר מדי או פחות מדי.

לדוגמה, אם אדם מאבד עניין בבן זוגו, ייתכן שזה נובע מכך שהוא ממלא בעצמו את כל הצרכים שלו עד כדי כך שאינו מרגיש צורך בבן זוג. במקרה כזה, הוא צריך להזכיר לעצמו את היתרון בקבלת תמיכה ואהבה מאדם נוסף. מנגד, אם הוא מתוסכל מכך שבן הזוג לא עונה על כל צרכיו, עליו להקטין את הציפיות ולהגביר את יכולתו למלא את עצמו בעצמו.

איך מיישמים את הרעיון של איזון בעבודה ותחביבים?

אליעד מציין שהעיקרון הזה לא נכון רק לזוגיות אלא גם לעבודה ולתחביבים. אדם שמצפה מהעבודה או מהתחביבים שלו למלא את כל החסרונות שלו, בסופו של דבר ירגיש אכזבה ויעזוב אותם. מנגד, מי שאינו מצפה לשום סיפוק או הנאה, יאבד עניין ומוטיבציה להמשיך. לכן, גם בתחומים אלו נדרש אותו איזון מדויק בין ציפייה לקבל סיפוק לבין יכולת להסתדר גם בלעדיו.

לדוגמה, אם מישהו מצפה שהתחביב שלו יעשה אותו "הכי מאושר בעולם", הוא עלול להתאכזב ולעזוב את התחביב. מצד שני, אם הוא בכלל לא מצפה מהתחביב לשום הנאה, התחביב יהפוך למיותר והוא יאבד בו עניין.

מתי אנשים מתאהבים באמת?

אליעד מסביר שהסיבה שאנשים לא מצליחים להתאהב או לאבד עניין באחרים נובעת משני מצבים קיצוניים:
  • כאשר טוב להם מדי עם עצמם - במצב כזה, הם לא מרגישים צורך באהבה או בזוגיות.
  • כאשר רע להם מדי עם עצמם - במקרה כזה, אף אדם אחר לא יצליח באמת למלא את הצורך הרגשי הגדול מדי.
הוא מסכם שההתאהבות מתרחשת כאשר יש איזון מסוים: כשאדם פתוח לקבל אהבה מבחוץ אך גם נמצא במקום טוב מספיק עם עצמו כדי שלא יזדקק באופן מוגזם לאחר.

כיצד אפשר ליישם את ההבנה הזו בחיים?

בסיכום השיחה, אליעד מסביר שאדם צריך להיות מודע לכך שכל משיכה לצד קיצוני תפגע ביחסים שלו עם בן הזוג או עם המציאות. עליו לבדוק כל הזמן באיזה צד של המשוואה הוא נמצא ולתקן בהתאם:
  • אם הוא נמצא בצד של ציפייה גבוהה מדי - עליו להגביר את היכולת לספק את עצמו.
  • אם הוא נמצא בצד של ציפייה נמוכה מדי - עליו להזכיר לעצמו את החשיבות של קבלת סיפוק או אהבה מהחוץ.
אליעד מדגיש שההבנה הזו חיונית לא רק בזוגיות אלא בכל תחום בחיים: עבודה, תחביבים ויחסים עם המציאות עצמה. האיזון בין הציפייה לקבל לבין היכולת למלא את עצמך לבד הוא המפתח ליציבות, סיפוק ואושר.
האם נכון לצפות שבן הזוג ימלא את הרצונות שלנו?

כאשר בני זוג נמצאים בזוגיות, עולה השאלה: האם ראוי שאדם יצפה שבן זוגו ימלא את רצונותיו?
  • האם הוא אמור לצפות להתייחסות מכבדת?
  • האם הוא אמור לצפות שיאהבו אותו?
  • האם הוא אמור לצפות שיגרמו לו להרגיש טוב?
  • האם הוא אמור לצפות שהוא ירגיש טוב במחיצת בן הזוג?
ואם מרחיבים את השאלה, אפשר לשאול זאת גם לגבי עבודה או תחביב:
  • האם אדם אמור לצפות שהתחביב שלו יספק לו הנאה?
  • האם אדם אמור לצפות שהעבודה שלו תספק לו סיפוק?
ציפייה מהמציאות

כאשר שואלים זאת ברמה הרחבה יותר - מול המציאות עצמה - השאלה היא:
  • האם עלינו לצפות שהמציאות תמלא את רצוננו?
  • האם עדיף לנסות להתאים את עצמנו למציאות, או לדרוש שהמציאות תתאים לנו?
ישנה נטייה טבעית לומר שעדיף לרצות את המציאות יותר מאשר לצפות שהיא תרצה אותנו. אבל האם זה באמת כך?

איזון בין שתי גישות

בסופו של דבר, ההבנה היא שדרושה מערכת יחסים מאוזנת עם המציאות ועם בני הזוג בפרט. כשמדובר בזוגיות, יש צורך בשני מצבים תודעתיים הפוכים אך משלימים:
  1. "אני רוצה שהבן זוג יאהב אותי וימלא את רצונותיי" - כלומר, יש ציפייה לתמורה רגשית וקבלת אהבה.
  2. "לא אכפת לי אם הבן זוג אוהב אותי או לא" - כלומר, האדם מוצא את תחושת הערך והסיפוק גם בעצמו, ללא תלות מוחלטת באחר.
סכנות באחד הקצוות
  1. ציפייה מוגזמת למילוי הרצונות מצד בן הזוג

    כאשר אדם מצפה לחלוטין שהבן זוג ימלא לו את החסרונות, הוא משעבד את הקשר לרצונותיו. זה מוביל לדרישות בלתי פוסקות, אשר אף פעם לא יסופקו במלואן. כתוצאה מכך, תיווצר תחושת תסכול תמידית. גם אם בן הזוג ישתדל לענות על הציפיות, לעולם לא יצליח לספק אושר מוחלט.
  2. חוסר ציפייה מוחלט מבן הזוג

    מנגד, אם אדם לא יצפה לדבר מבני הזוג, הרי שאין משמעות לזוגיות. במקרה כזה, אין צורך להיקשר רגשית, שכן האדם מספק את כל צרכיו הרגשיים בעצמו. מצב כזה עלול להוביל לריחוק וחוסר אינטימיות בקשר.
יישום הגישה בתחומים נוספים

הרעיון הזה אינו תקף רק לזוגיות, אלא לכל תחומי החיים:
  • במקום עבודה

    אם עובד יצפה שהעבודה תספק לו תמיד סיפוק מלא, הוא יתאכזב ויעזוב בשלב מסוים. מנגד, אם הוא לא יצפה לשום תגמול או סיפוק, הוא יאבד מוטיבציה ולא ירגיש צורך להתמיד בעבודה.
  • תחביבים

    אם אדם מצפה מתחביב לספק לו אושר מושלם, בשלב מסוים הוא יתאכזב וינטוש אותו. מנגד, אם הוא יאמר "לא משנה לי כלל אם אני נהנה מהתחביב", גם אז הוא יאבד עניין.
  • המציאות עצמה

    אם אדם יצפה שהמציאות תמיד תהיה בדיוק כרצונו, הוא ימצא את עצמו במאבק בלתי נגמר, מלא תסכולים. מנגד, אם הוא לא יצפה כלל שהמציאות תספק לו דבר, חייו יהפכו לחסרי משמעות.
הדינמיקה של החיים - האיזון בין ציפייה להשלמה

כל מערכת יחסים עם המציאות מבוססת על איזון בין שני הקצוות. לפעמים יש מקום לומר "אני רוצה שדברים יהיו כרצוני", ולפעמים יש מקום לשחרר ולומר "אני מקבל את מה שיש". המתח שבין שני המצבים הללו מאפשר שימור של מערכת יחסים יציבה.

זוגיות - המקום בו האיזון קריטי

בזוגיות, לעיתים הבעיה נובעת מכך שבן אדם:
  • טוב לו מדי עם עצמו ולכן הוא לא זקוק לזוגיות.
  • רע לו מדי עם עצמו ולכן הוא מצפה שבן הזוג ימלא לו את כל החסכים.
הדרך לנהל זוגיות בריאה היא לשאול בכל רגע של קונפליקט:
  • האם הבעיה היא שאני מצפה יותר מדי?
  • או שאולי אני מצפה פחות מדי ולכן מאבד עניין?
היכולת לאזן את הציפיות

אם אדם מאבד עניין בזוגיות, זה נובע או מכך שהוא מרגיש שהוא לא מקבל מספיק - ולכן עליו לבדוק כיצד הוא יכול למלא את עצמו בלי תלות בבן הזוג - או מכך שהוא כבר ממלא את עצמו יותר מדי ואין לו צורך בזוגיות - ולכן הוא צריך להזכיר לעצמו את החשיבות שבהתחלקות עם אדם נוסף.

השלכה על תחומים אחרים

העיקרון הזה חוזר גם בחיי היום - יום:
  • אם אדם תמיד ייקח אחריות מלאה על הכל, הוא עלול להתנתק מהצורך בסביבה.
  • אם אדם תמיד יצפה שהחיים יתנהלו כפי שהוא רוצה, הוא יתאכזב ללא הרף.
אהבה והתאהבות - מתי זה קורה?

אנשים לא מתאהבים כאשר טוב להם מדי או רע להם מדי.
  • אם טוב להם מדי, הם לא מחפשים זוגיות, כי אין להם צורך בכך.
  • אם רע להם מדי, שום דבר חיצוני לא ימלא את החסך הפנימי.
סיכום

בין אם מדובר בזוגיות, עבודה, תחביבים או המציאות עצמה - הדרך הנכונה היא לאזן בין ציפייה לבין קבלה. יש צורך לשלב בין שני המצבים התודעתיים:
  1. ציפייה לקבל מהמציאות או מהאחרים.
  2. יכולת לקבל ולהסתדר גם בלי שהמציאות תשתנה בהתאם לרצונותינו.
לכן, מי שמבין את זה ומצליח לאזן את שני הקצוות, יכול לשמר זוגיות, ליהנות מעבודה, להחזיק תחביבים לאורך זמן, ולחיות בשלום עם המציאות.
עכשיו השאלה היא כזאת בזוגיות, אוקי מה עדיף האם עדיף שאנשים שכל אחד מבני הזוג יצפה שהשני ימלא לו את הרצונות שלו או לא, בפשוט שני בני זוג נמצאים בקשר האם בן אדם אמור לצפות שהבן זוג השני שלו יתייחס אליו בכבוד כן או לא, האם הוא אמור לצפות שהשני הבן זוג השני יאהב אותו כן או לא, האם הוא אמור לצפות שהשני יגרום לו להרגיש טוב כן או לא, האם הוא אמור לצפות שהוא ירגיש טוב במחיצתו של השני כן או לא. ואם רוצים גם אפשר להרחיב את השאלה הזאת גם יותר, בן אדם נגיד נמצא בעבודה בן אדם יש לו תחביב האם הוא אמור לצפות שהתחביב הזה יעשה לו כיף כן או לא?

ש: לפעמים כן רוב הפעמים כן.

אליעד: אני אמרתי שאני יכול להרחיב את השאלה, אמרתי שניתן להרחיב את השאלה ומה ששאלתי על בן זוג נשאל באופן כללי על כל דבר כי אחרי שתבין את התשובה תראה שזה רלוונטי לגבי כל דבר, מה שנכון לגבי בן זוג נכון לגבי תחביב נכון לגבי השכנים שלך, בסדר האם את אמורה לצפות שיהיה לך טוב עם השכנים שלך כן או לא בסדר זאת אותה תשובה, האם את אמורה לצפות שיהיה לך טוב עם הבן זוג שלך כן או לא. בקיצור מה התשובה? אני אתן את התשובה בפשוט, כן מה אתה אומר?

ש: מול המציאות, למשל מול המציאות?

אליעד: מול המציאות, האם אתה אמור לצפות שהמציאות תהיה כרצונך כן או לא?

ש: כדאי לרצות אותה יותר מאשר לצפות שהיא תרצה אותי

אליעד: באמת?

ש: כי אם אני מההיבט הזה בטוח אני.

אליעד: רגע בא נשאל את זה על המציאות אתה במערכת יחסים עם המציאות האם זה יהיה הגיוני שאתה תצפה שהמציאות תמלא את רצונך או שאתה אומר "לא, עדיף שאני לא אצפה שהמציאות תמלא את רצוני", מה עדיף?

ש: עדיף שאני אמלא את רצון המציאות.

אליעד: קודם כל זה יפה שישר לקחת את זה לאיזו מהות כזאת כללית משמה נגזור תשובה, למרות שזה לא תמיד אותו דבר אבל באופן יחסי זה טוב שלקחת את זה למשהו מהותי, הלאה.

ש: אני אומר אם אני לוקח את המציאות אומר לה "את יודעת מה תעשי מה את רוצה" אני מנסה להתאים את עצמי למציאות מההיבט הזה אני לוקח אחריות על עצמי.

אליעד: זה עדיף?

ש: זה נראה לי עדיף.

אליעד: הנראה לי עדיף לא אמרת כלום, זה עדיף?

ש: עדיף.

אליעד: למה זה עדיף אני חושב שזה לא עדיף.

ש: כי האחריות היא בידיים.

אליעד: אוקי בהנחה שיש לך את התהליך שאתה יכול לקחת עליו אחריות ויכול להעביר את האחריות לשני מה עדיף שתיקח את האחריות או תעביר את האחריות לשני?

ש: שגם וגם.

אליעד: איך התחילה השיחה בראשון אמרנו "לא מה אתה כל הזמן מעביר את האחריות לעצמך, תראה אתה מאבד את המשמעות תן את האחריות לשני". יפה עכשיו בא נתחיל מהתחלה, אוקי התשובה היא שבשביל להצליח בזוגיות במקום עבודה, בלשמור על תחביב בלהצליח לקרוא ספר בלי שימאס לך ממנו בכל דבר צריך את שני הדברים אבל בוא נלביש את זה קודם כל על זוגיות, בשביל שבן אדם יצליח בזוגיות הוא חייב להיות בשני מצבים תודעתיים מנוגדים 1. שהוא אומר "אני רוצה שהבן זוג יאהב אותי" 2. להגיד "לא אכפת לי אם הבן זוג שלי אוהב אותי או לא".

למה? אם בן אדם ילך רק בצד אחד "זוגיות? אני רוצה להרגיש טוב עם הבן זוג שלי" לצורך העניין מתישהו הזוגיות תחרב, למה? כי אי אפשר שהבן זוג שלך יעשה לך רק טוב הוא לא יכול למלא את כל רצונך לא משנה מה הוא יעשה תמיד יהיו חסרונות ולא משנה מה אתה תמיד תסבול ואף פעם הוא לא יוכל לאהוב אותך בלב שלם. ולכן אם בן אדם ילך רק על הקונספט שאומר, בן אדם נגיד יושב בבית לבד רע לו שהוא לבד הלך מצא זוגיות, אוקי אז הוא אומר "למה מצאתי זוגיות? כדי לא להיות לבד כדי לא להרגיש רע מזה שאני לבד, אוקי אז מעכשיו תפקידו של הבן זוג הוא לגרום לי לא להרגיש שאני לבד" וזהו עכשיו כל פעם כשהוא מרגיש לבד הוא מתקשר לבן זוג.

אבל אי אפשר ככה לנהל זוגיות אתה משגע את הבן זוג שלך הוא ישתגע הוא, יתאבד הוא לא יכול כל היום להיות איתך אין אפשרות כזאת ויותר גרוע מזה גם הם יכולים להיות ביחד ועדיין אתה מרגיש לבד, מה אז "לא אז תראה לי שאתה אוהב אותי", "איך אני יכול לשכנע שאני אוהב אותך? אוהב אותך", "לא עוד יותר", אבל אתה מתוסבך עם עצמך תפתור את זה עם עצמך מה אתה רוצה ממני". אוקי עכשיו זאת אומרת אם הוא יותר מדי יעמיס על זה שהוא רוצה שהשני ימלא לו את הרצונות הוא יהיה בבעיה מצד שני אז מה הבן אדם אומר "טוב אז אני צריך לדעת להסתדר לבד אני צריך לדעת להכיל את עצמי, אני צריך לדעת שאם לא אוהבים אותי מספיק להתמודד עם זה" אם בן אדם ייקח את זה יותר מדי לקצה השני אז בשביל מה אתה בזוגיות תישאר לבד.

זה הרעיון אם בן אדם יותר מדי יאהב את עצמו הוא לא יהיה בזוגיות, אם בן אדם יותר מדי לא יאהב את עצמו והוא יצפה שיאהבו אותו הוא גם לא יהיה בזוגיות, למה אם הוא יותר מדי אוהב את עצמו ויותר מדי טוב לו עם עצמו, יותר מדי הוא ממלא לעצמו את הרצונות של עצמו הוא יכול להישאר לבד אין שום משמעות עבורו לזוגיות. אותו דבר הפוך אם בן אדם יותר מדי לא אוהב את עצמו ויותר מדי הוא מצפה שיאהבו אותו אז אדוני זה לא משנה כמה יאהבו אותך אתה תרגיש רע, אתה תרגיש מבואס והלך לך הזוגיות כאילו אין אפשרות לתחזק ככה ולכן צריך גם וגם ולהיות מודעים לזה.

עכשיו אם בן אדם כל פעם שרע לו הוא יבחר את האופציה, כל פעם נגיד כשיש קונפליקט בזוגיות הוא יבחר את האופציה "טוב בוא נאהב את הבן זוג או הבת זוג למרות זה" אין משמעות לזוגיות, למה אין משמעות לזוגיות? אז אתה כבר יכול לאהוב את השכנה שלך אתה יכול לאהוב את השכן אז זה לא משנה עם מי, תמיד תאהב את זה איך שזה תאהב בלי תנאים נגמר המשמעות של הזוגיות ואתה יכול גם להיות עם עצמך לבד ותאהב את זה איך שזה, אז מצד שני הוא אומר "לא אז צריך להציב תנאים, אני רוצה שזה יהיה ככה או ככה" אבל אם אתה כל הזמן תציב תנאים שאתה רוצה ככה או ככה זה גם כן אף פעם לא יגמר אז גם כן אי אפשר להיות בזוגיות כי אין שום דבר שמתאים לך.

עכשיו ומה שאני אמרתי בסך הכל שזה רלוונטי גם לגבי נגיד מקום עבודה אם בן אדם נגיד עובד במקום עבודה והוא מצפה שהמקום עבודה ימלא לו את כל החסרונות הוא מתישהו יעזוב ואם הוא לא מצפה שהמקום עבודה ימלא לו שום חסרונות הוא גם כן לא ילך לעבודה יותר. ומה שאני אמרתי שזה רלוונטי גם לגבי תחביב נגיד בן אדם יש לו תחביב, אם הוא יצפה שהתחביב הזה זה יעשה אותו הכי מאושר בעולם הוא מתישהו ינטוש את התחביב, ואם הוא לעומת זאת יגיד "טוב מה התחביב נותן לי איזה סוג הנאה? אני אצליח להשיג את זה מתוכי" גם אז הוא יאבד את התחביב. עכשיו אותו דבר לגבי המציאות אם בן אדם אומר "אני מצפה שהמציאות תמיד תמלא לי את רצוני" אתה בקונפליקט תמידי, אם הוא אומר "טוב אז אני לא מצפה יותר שהמציאות תמלא את רצוני" אתה נעלם גם כן אין משמעות לכלום.

כל הדינמיקה הזאת של החיים שפעם אחת תגיד "אני רוצה שהמציאות תהיה כרצוני" ופעם אחת תגיד "לא, עכשיו למה היא לא כרצוני, טוב אני מקבל את המציאות או לא מקבל את המציאות" הפינג פונג הזה מאפשר את השימור של מערכת יחסים כלשהי. ולכן אם אנחנו חוזרים עוד פעם לרובריקה של זוגיות במובן הפשוט הרבה פעמים הזוגיות נתקעת או בגלל שהבן אדם יותר מדי טוב לו עם עצמו או בגלל שיותר מדי רע לו עם עצמו והוא מצפה שהשני ימלא לו את החסרונות ותמיד כשמגיעים לאיזשהו קונפליקט אפשר לבדוק, אפשר לבדוק "רגע ממה הקונפליקט נובע מזה שאני יותר מדי מצפה או מזה שאני פחות מדי מצפה?" בשניהם זאת בעיה פחות מדי מצפה זה מאבד עניין ויותר מדי מצפה זה גם כן מתחיל לאבד עניין כי זה ממלא את הרצונות, יש לך כל כך הרבה ציפיות שזה כבר לא מעניין אותך כי אף אחד לא ממלא לך את הרצון.

ואז צריך לאפשר לאזן את זה אם רוצים, כשהמוח לדוגמה אומר לך "אני חייבת שהוא", נגיד את אישית נגיד לדוגמה את יוצאת עם מישהו נניח ו נגיד את אומרת "לא בא לי עליו", עכשיו למה לא בא לך עליו? או בגלל שאת אומרת "טוב לי עם עצמי" או בגלל שאת אומרת "תראה הוא בכל מקרה לא ימלא לי את הרצונות שלי" זה תמיד יהיה אחד משני הצדדים האלה. יפה אז אם לדוגמה נגיד את מתחילה לצאת עם מישהו נניח ופתאום את רואה שאת מתחילה לאבד עניין "רגע למה אני מאבדת עניין כי אני יותר מדי רוצה שהוא ימלא לי את הרצונות? אופס אז אני עכשיו יכולה למלא לעצמי קצת את הרצונות, רגע הוא כבר לא מעניין אותי כי אני יותר מדי ממלאת לעצמי את הרצונות, לא אז אני רוצה שהוא ימלא לי את הרצונות".

אם מבינים איך זה עובד אפשר לשנות את זה, אוקי אותו דבר נגיד בלקיחת אחריות אם בן אדם כל הזמן ייקח אחריות על עצמו שב עם עצמך וזה שכשאתה רעב תיקח אחריות רע לך בגלל שאתה חושב שרעב זה רע וזהו ואל תאכל, אבל מצד שני אתה נותן משמעות לאוכל אתה אומר "לא, אוכל זה טוב" אתה נותן כוח לאוכל שזה חיצוני, מצד שני אם בן אדם יגיד "כל דבר אני חייב מהחיצוני" אז בלי חיצוני הוא לא יכול לחיות כי הוא כל הזמן בן ערובה של דברים. ולכן צריך גם וגם אם רוצים לשמור על מערכת יחסים כלשהי ואני אגיד עוד פעם בא נלך על דוגמה לסיפור של להתאהב, למה אנשים לא מתאהבים? או בגלל שממש רע להם ואז לא משנה מה יתנו להם זה לא יעשה להם את זה או שממש טוב להם ואז לא משנה מה יתנו להם זה לא יעשה להם את זה שני המקרים נכונים. לכן מי שרוצה שיהיה מודע לזה שכל צד שמושכים אליו הוא דופק את היחסי זה הרעיון. הבנו את הסיפור?

ש: עכשיו ניישם.

אליעד: מי צריך ליישם?

ש: כולם.

אליעד: מי זה כולם דיברו אלייך רק עלייך.
אובדנות לאבד להסתדר בן אדם טוב ליישם לשאול את עצמי תחושה של ביטחון למצוא עניין זמן ללא מקום להרגיש בודד להתמודד אהבה אחריות אחריות אישית איבוד איבוד עניין בזוגיות בעבודה הסרת אחריות הצלחה הצלחה בזוגיות הצלחה בעבודה הרגשה התאהבות זוגיות זוגיות טובה להסיר אחריות להצליח להצליח בזוגיות להצליח בעבודה להצליח להתאהב להתאהב למצוא למצוא עניין למצוא עניין בזוגיות לקחת אחריות לקיחת אחריות לשמור לשמור על הזוגיות לשמור על זוגיות מאבק מריבות מריבות בזוגיות עבודה רגש רגשות תחושה תחושות תלות תלות רגשית תלות רגשית בזוגיות תלותיות
אהבה / לאהוב / להתאהב / התאהבות / שנאה / לשנוא - הכל כולל הכל על אהבה / לאהוב / להתאהב / התאהבות / שנאה / לשנוא - רשימת כל הנושאים
אהבה לאהוב להתאהב התאהבות שנאה לשנוא - הכל כולל הכל על אהבה לאהוב להתאהב התאהבות שנאה לשנוא - רשימת כל הנושאים אהבה לאהוב להתאהב התאהבות שנאה לשנוא אהבה אגואיסטית אהבה או אינטרס אהבה או הרגל אהבה או שנאה אהבה אובססיבית אהבה אחרי אהבה אחרי מריבה אהבה אחרת אהבה אין סופית אהבה אינטרסנטית אהבה אלוהית אהבה אמיתית אהבה אמיתית ונצחית אהבה אמיתית לעולם אהבה אמיתית עצמית אהבה אפלטונית אהבה בוגרת אהבה בזוגיות אהבה בחיים אהבה ביחס למציאות אהבה בין בני זוג
אהבה, מהי אהבה? מה זאת אהבה? משמעות אהבה, מהי עבורך אהבה? לאהוב, להתאהב, אהבה מהי, אהבה זוגיות, אהבה בזוגיות, מהי אהבה עבורך?
אהבה, מהי אהבה? מה זאת אהבה? משמעות אהבה, מהי עבורך אהבה? לאהוב, להתאהב, אהבה מהי, אהבה זוגיות, אהבה בזוגיות, מהי אהבה עבורך?
אהבה, מהי אהבה? מה זאת אהבה? משמעות אהבה, מהי עבורך אהבה? לאהוב, להתאהב, אהבה מהי, אהבה זוגיות, אהבה בזוגיות, מהי אהבה עבורך? מהי אהבה ומה משמעותה? אהבה היא נושא אשר לעיתים קרובות נתון לפרשנויות שונות, ואליעד כהן מציע במהלך השיחה לעסוק במהות המילה אהבה ולבחון את משמעותה האמיתית מעבר להוראות מקובלות. השיחה מתחילה עם השאלה מה זאת אהבה?, ומיד אליעד מאתגר את הדוברים להפעיל את המחשבה ולבחון את משמעות המילה לא רק לפי ההקשר הרגשי, אלא גם מנקודת מבט פילוסופית. האם אהבה היא רק רגש או שיש לה גם תנאים? במהלך השיחה, אחד המשתתפים מציין כי הוא אוהב חופש, כסף ושמש. אליעד כהן לא מקבל את התשובה הזו כאהבה אמיתית, הוא שואל את המשתתף אם הוא מוכן למות למען כסף, ומסביר שבאהבה אמיתית אין תנאים. לדבריו, אם אהבה נושאת עמה דרישות או תנאים, אז היא למעשה לא אהבה אלא רצון או צורך. אליעד מסביר שמה שנראה כמו אהבה עשוי להיות בעצם רצון להשיג משהו שנמצא מחוץ לאדם, ולא חיבור אמיתי אליו. האם אהבה היא דבר מוחלט? אליעד מוסיף ומציין שלפני שאנחנו מדברים על אהבה, יש להבין לעומק מה המשמעות של המילה אהבה עבור כל אחד. לא מדובר במילה שמכילה איזושהי אמת מוחלטת, אלא במונח גמיש ששונה בין בני אדם. כל אחד תופס את האהבה בדרכו, ולכן אין תשובה אחת נכונה לגבי מהות האהבה. האם אהבה שווה עבדות? בהמשך השיחה, אחד המשתתפים מציין שמה שמאפיין אהבה בעיניו הוא הצורך לכבד ולהיות תמיד זמין עבור מישהו אחר, ובכך הוא מציין דימוי של שעבוד. אליעד מציין שזו לא אהבה אלא תלות, ושאם אנחנו
מה זו אהבה? מהי אהבה? מה ההגדרה של אהבה? מהו הרגש של אהבה? מהי תחושה של אהבה? מהו רגש של אהבה? מהי הרגשה של אהבה? האם זו אהבה? מה יוצר אהבה? איך נוצרת אהבה? מה זה אהבה? מה זאת אהבה?
מה זו אהבה? מהי אהבה? מה ההגדרה של אהבה? מהו הרגש של אהבה? מהי תחושה של אהבה? מהו רגש של אהבה? מהי הרגשה של אהבה? האם זו אהבה? מה יוצר אהבה? איך נוצרת אהבה? מה זה אהבה? מה זאת אהבה?
... זו אהבה? מהי אהבה? מה ההגדרה של אהבה? מהו הרגש של אהבה? מהי תחושה של אהבה? מהו רגש של אהבה? מהי הרגשה של אהבה? האם זו אהבה? מה יוצר אהבה? איך נוצרת אהבה? מה זה אהבה? מה זאת אהבה? מה זו אהבה ומה ההגדרה האמיתית שלה? אליעד כהן פותח בשאלה מרכזית ועמוקה מאוד: מה זו אהבה? כיצד מגדירים אהבה? כשאנו אומרים שאנו אוהבים משהו, למה בדיוק אנחנו מתכוונים? התשובה המקובלת בציבור היא שאהבה היא קשר רגשי מסוים בין שתי ישויות או בין ישות לעצמה. אך אליעד מיד מצביע על הבעיה בהגדרה זו. לדבריו, זו הגדרה מאוד גרועה ולא מדויקת. מדוע? מכיוון שהגדרה כזו יכולה להתאים למקרים רבים שלא בהכרח נחשבים אהבה. לדוגמה, לא כל קשר רגשי בין שתי ישויות הוא אהבה, ולכן זו הגדרה חלקית ולא שלמה. כדי להבהיר את הנקודה, אליעד כהן נותן דוגמה פשוטה: אם מישהו יגדיר כוס ככלי שמשתמשים בו, זה אמנם נכון, אבל לא מדויק, כי לא כל כלי שמשתמשים בו הוא בהכרח כוס. לכן, לדבריו, הגדרה מדויקת חייבת להגדיר מה בדיוק מייחד את הדבר המוגדר. האם אהבה היא פשוט להרגיש טוב מאוד? ממשיך אליעד ומסביר שאפשר לחשוב שאהבה זה פשוט להרגיש טוב מאוד מאוד. למשל, אם מישהו אומר אני אוהב ארוחה טובה מאוד, האם זה אומר שהוא באמת אוהב את הארוחה כמו שהוא אוהב אדם? האם אהבה זה רק דרגה חזקה של להרגיש טוב? אליעד מחדד שהבעיה היא כי יש דברים שאנחנו מרגישים טוב לגביהם, אבל לא היינו מגדירים אותם כאהבה. לכן גם ההגדרה להרגיש טוב מאוד אינה מדויקת ואינה מספיקה. הוא נותן דוגמה פשוטה נוספת: אדם יכול ליהנות מאוד מארוחה או ממשקה מסוים, ולהגיד שהוא אוהב את זה, אך ברור שזה לא אותו סוג של אהבה כמו אהבה לאדם קרוב או בן משפחה. אדם יכול לומר שהארוחה הייתה טובה מאוד, ועדיין לא מדובר באהבה אמיתית. מכאן שאליעד מוביל למסקנה ש
סוגים של אהבה, איך אתה רוצה שיאהבו אותך? איך אתה רוצה לקבל אהבה? מה נחשב בעיניך לאהבה? למה אתה קורא אהבה? איך התרגלת לקבל אהבה? מהי אהבה בעיניך? איך אתה נותן אהבה? רצון לתת, רצון לקבל, מתנות חינם
סוגים של אהבה, איך אתה רוצה שיאהבו אותך? איך אתה רוצה לקבל אהבה? מה נחשב בעיניך לאהבה? למה אתה קורא אהבה? איך התרגלת לקבל אהבה? מהי אהבה בעיניך? איך אתה נותן אהבה? רצון לתת, רצון לקבל, מתנות חינם
... של אהבה, איך אתה רוצה שיאהבו אותך? איך אתה רוצה לקבל אהבה? מה נחשב בעיניך לאהבה? למה אתה קורא אהבה? איך התרגלת לקבל אהבה? מהי אהבה בעיניך? איך אתה נותן אהבה? רצון לתת, רצון לקבל, מתנות חינם מה ההבדל בין אהבה עם תנאים לאהבה בלי תנאים? יש שני סוגים עיקריים של אהבה: אהבה עם תנאים ואהבה בלי תנאים. אליעד כהן מסביר שאהבה עם תנאים היא כזו שמותנית בהתנהגות, בהתאמה לציפיות או במילוי דרישות מסוימות. לדוגמה, אם אדם מתנהג באופן מסוים, הוא מקבל אהבה, ואם לא - האהבה מופסקת. אהבה בלי תנאים, לעומת זאת, היא אהבה שמתקבלת ללא קשר להתנהגות או לדרישות, כלומר, האהבה קיימת בכל מקרה. איך הרגלי קבלת אהבה מההורים משפיעים על הזוגיות? אליעד מדגיש שההרגלים שאדם רוכש בילדות לגבי קבלת אהבה משפיעים באופן ישיר על ציפיותיו במערכות יחסים זוגיות. מי שהתרגל לקבל אהבה ללא תנאים מהוריו, עלול לחוות קושי כשייכנס למערכת יחסים שבה בן או בת הזוג מציבים תנאים או מעירים הערות. למשל, אדם כזה עלול לפרש כל ביקורת או דרישה לשינוי כהוכחה לכך שלא אוהבים אותו באמת. לדוגמה, אם בן זוג מתלונן או מבקש שינוי בהתנהגות מסוימת, האדם שחונך לאהבה ללא תנאים יחשוב מיד: הוא לא אוהב אותי, כי הוא לא מקבל אותי כמו שאני. האם אהבה בלי תנאים היא אהבה אמיתית? אליעד מעלה נקודה חשובה: אהבה עיוורת, כזו של מעריץ שלא מביע שום ביקורת, אינה בהכרח אהבה אמיתית. הוא מסביר כי ייתכן שאדם כזה בכלל לא אוהב אותך באמת, אלא רק אוהב את התחושה שהוא מקבל מהקשר. לדוגמה, אם מישהו אף פעם לא מעיר לך הערה, ייתכן שהוא לא באמת מתעניין בך כאדם, אלא רק מקבל ממך ביטחון, מעמד או תחושת יציבות. כלומר,
אהבה מוחלטת, אהבה יחסית, למה קשה למצוא אהבה? למה קשה לאהוב? אהבות מנוגדות, אהבות משלימות, רק לאהוב, רק אהבה - חלק 3
אהבה מוחלטת, אהבה יחסית, למה קשה למצוא אהבה? למה קשה לאהוב? אהבות מנוגדות, אהבות משלימות, רק לאהוב, רק אהבה - חלק 3 ואם האדם באמת בלב שלם, מקבל חיסרון כלשהו במוחלטות, המשמעות של זה היא, שהאדם בלב שלם, מקבל את כל החסרונות כולם שיש בעולם, ואז ... רוצה את המצב, שבו הוא לא רוצה את המציאות. ולרצות חיסרון בשלמות, פירושו, שהאדם מסתכל לחיסרון ישר בעיניים, והאדם מישיר מבט לתוך החיסרון, והאדם מקבל ואוהב את החיסרון, כפי מה שהוא, בלי שום סיבה ובלי שום תנאי. ואם האדם מצליח באמת, לאהוב חיסרון כלשהו, בלי שום סיבה ובלי שום תנאי. הרי שממילא, המצב התודעתי הזה, מוביל לכך, שהאדם יאהב את כל החסרונות האפשריים, בלי שום סיבה ובלי שום תנאי. כי אם יש סיבה, למה האדם אוהב חיסרון אחד יותר מאשר חיסרון אחר, הרי שזאת אהבה עם תנאים, שהיא לא אהבה מוחלטת. ואם האהבה היא מוחלטת, בלי שום תנאים כלל, אז ממילא, היא כלפי כל הדברים כולם. וזה בעצם אומר, שאם האדם באמת, לא רוצה, ולא מחפש אהבה מוחלטת, אם זה באמת, בלב שלם ובאופן מוחלט, הרי שזה אומר, שהאדם באופן מוחלט, מקבל ואוהב באופן מוחלט, לפחות טיפה אחת של רע. כי אם האדם לא אוהב באופן מוחלט, אפילו לא טיפה אחת של רע, הרי שממילא זה אומר, שהאדם באופן יחסי, כן מחפש אהבה מוחלטת, לפי כמה שהוא לא אוהב את הרע. ואם האדם הגיע למצב של אהבה מוחלטת, או אם האדם הגיע למצב שבו, הוא באופן מוחלט, לא מחפש אהבה מוחלטת, שזה בדיוק אותו הדבר ממש, הרי שזה אומר, שבשלמות, האדם מקבל באופן מוחלט, אפילו טיפה אחת של רע. ואז ממילא זה אומר, שהאדם אוהב בלי תנאים ובאופן מוחלט, גם את כל הרע כולו. כי האהבה שהיא בלי תנאים כלפי דבר אחד, היא מתרחבת ומתפשטת והיא מקיפה וממלאת את האדם, גם כלפי כל שאר הדברים שיש בעולם. ואז ממילא, לא שייך שהאדם יחפש אהבה יחסית. והאדם מחפש אהבה יחסית, רק משום שהוא מחפש את האהבה המוחלטת, שהוא לא רוצה להרגיש שום רע, ואז הוא מחפש כמה שיותר טוב. ונמצא אם כן, כי החיפוש אחרי אהבה מוחלטת, הוא זה שמניע את החיפוש אחרי אהבה יחסית. והרצון של האדם להרגיש רק טוב, הוא זה שדוחף את האדם לחפש כל הזמן כמה שיותר אהבה, כדי להתקרב כמה שיותר למצב של רק אהבה. והאדם כל הזמן רוצה יותר
אהבה מוחלטת, אהבה יחסית, למה קשה למצוא אהבה? למה קשה לאהוב? אהבות מנוגדות, אהבות משלימות, רק לאהוב, רק אהבה - חלק 2
אהבה מוחלטת, אהבה יחסית, למה קשה למצוא אהבה? למה קשה לאהוב? אהבות מנוגדות, אהבות משלימות, רק לאהוב, רק אהבה - חלק 2 והרעיון הוא, שכל חיפוש אחרי אהבה יחסית, או אהבה כלשהי בכלל, הוא תמיד נובע מתוך חוסר אהבה מוחלטת. והוא תמיד, מרחיק את האדם מהאהבה המוחלטת. כי באהבה המוחלטת, לא מחפשים אהבה, כי יש תמיד אהבה. וכל חיפוש אהבה באשר הוא, הוא מחזק את החשיבה השיפוטית, שהיא אוהבת רק עם תנאים ועם סיבות, ושהיא יוצרת, אהבה יחסית. ונראה אם כן, כי האהבה היחסית, היא מנוגדת, לאהבה המוחלטת. וזה בעצם אומר, שנראה, שהאהבה היחסית והאהבה המוחלטת, הן אהבות מנוגדות אחת לשנייה. שהחיפוש אחרי אהבה יחסית, מרחיק את האדם מאהבה מוחלטת. והחיפוש אחרי אהבה מוחלטת, מרחיק את האדם מאהבה יחסית. כי לחפש אהבה מוחלטת, פירושו, להפסיק לחפש אהבה יחסית. כי אהבה מוחלטת פירושה, רק לאהוב, ולהיות במצב של רק
אהבה מוחלטת, אהבה יחסית, למה קשה למצוא אהבה? למה קשה לאהוב? אהבות מנוגדות, אהבות משלימות, רק לאהוב, רק אהבה - חלק 1
אהבה מוחלטת, אהבה יחסית, למה קשה למצוא אהבה? למה קשה לאהוב? אהבות מנוגדות, אהבות משלימות, רק לאהוב, רק אהבה - חלק 1 ובו יתבאר, מהי אהבה מוחלטת ומהי אהבה יחסית? ויתבאר, מהו ההבדל שבין שני סוגי האהבה האלו? ויתבאר, כיצד החיפוש אחרי אהבה מוחלטת, גם מחזק וגם מחליש, את האהבה היחסית? ויתבאר, כיצד המרדף אחרי אהבה יחסית, מחליש וגם מחזק את האהבה המוחלטת? ויתבאר גם, למה קשה לאהוב? ולמה קשה למצוא אהבה? ולמה דווקא הרצון לאהוב, למה הוא יכול להחליש את האהבה? ולמה לפעמים, דווקא הרצון לאהבה, דווקא הוא יוצר שנאה? ולמה לפעמים, דווקא השנאה וחוסר הרצון לאהוב, למה דווקא הם יוצרים אהבה? ועוד. ומי שיתבונן בעניין יראה, שיש שני סוגים של אהבה. יש אהבה יחסית ויש אהבה מוחלטת. ואהבה יחסית פירושה, אהבה, שהאדם אוהב, עם תנאים ועם סיבות. וכאשר האדם אוהב עם תנאים ועם סיבות, אז האהבה שלו, היא מעורבת, גם עם שנאה. דהיינו, האהבה היא לא שלמה. כי כאשר ה
בגידות בזוגיות, האם לבגוד או לא לבגוד? האם בגידה זאת חוסר אהבה? האם יש בגידה לגיטימית? מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך? ואהבת לרעך כמוך, מהי אהבה? איך להביע אהבה? מותר לבגוד, לגיטימי לבגוד, בסדר לבגוד, חלק 1
בגידות בזוגיות, האם לבגוד או לא לבגוד? האם בגידה זאת חוסר אהבה? האם יש בגידה לגיטימית? מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך? ואהבת לרעך כמוך, מהי אהבה? איך להביע אהבה? מותר לבגוד, לגיטימי לבגוד, בסדר לבגוד, חלק 1
... בזוגיות, האם לבגוד או לא לבגוד? האם בגידה זאת חוסר אהבה? האם יש בגידה לגיטימית? מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך? ואהבת לרעך כמוך, מהי אהבה? איך להביע אהבה? מותר לבגוד, לגיטימי לבגוד, בסדר לבגוד, חלק 1 האם בגידה בזוגיות בהכרח מעידה על חוסר אהבה? שאלת הבגידה בזוגיות מעלה את השאלה האם בגידה, כאשר בן זוג מקיים יחסי מין עם אדם אחר, בהכרח מעידה על חוסר אהבה כלפי בן הזוג השני. אליעד כהן מציג את הדיון באופן פתוח ומנסה לברר את היחס בין מושגי האהבה, הזוגיות, והבגידה. הוא מדגיש כי ההגדרה המדויקת של אהבה היא לא בהכרח חיונית להבנת השאלה, ומעדיף להתמקד במשמעות המעשית של הדברים. מהי הדרך הפשוטה ביותר להבין אם בגידה היא חוסר אהבה? אליעד מציע דרך פשוטה וברורה כדי לקבוע אם בגידה היא ביטוי של חוסר אהבה או לא. הוא טוען שהמבחן המרכזי ... האם האדם שבוגד היה מוכן שבן הזוג יבגוד בו באותן נסיבות בדיוק. אם התשובה היא שלילית (לא הייתי רוצה שיעשו לי את זה), הבגידה מבטאת חוסר אהבה, מכיוון שאהבה אמיתית מחייבת התחשבות ברגשות ובתחושות של הצד השני. לעומת זאת, אם האדם מוכן לקבל בגידה דומה מצד בן הזוג, ניתן להניח שלא מדובר בהכרח בחוסר אהבה, לפחות לא מבחינת ההתייחסות של הבוגד. האם מניע הבגידה משנה את משמעותה? אליעד בוחן גם את השאלה האם הסיבה או המניע לבגידה משפיעים על התשובה אם מדובר בחוסר אהבה או לא. דוגמה לכך היא כאשר אדם ... יש אפשרות אחרת להעביר את אותו המסר בלי לפגוע. גם אם האדם טוען שניסה את כל האפשרויות, הרי שאם הגיע למצב של בגידה כנראה שכבר אין מספיק אהבה או שהאהבה פחתה מאוד. האם בגידה יכולה לחזק ... לכאורה לחזק את הקשר הזוגי, בכך שאחרי הבגידה הבוגד מתגעגע לבן זוגו הרשמי. עם זאת, אליעד מדגיש שבזמן ביצוע הבגידה עצמה יש ביטוי ברור לחוסר אהבה, כי עצם הצורך לקחת הפסקה מהקשר ... השאלה עדיין חוזרת לאותה נקודה בסיסית - האם האדם היה מסכים שבן זוגו יבגוד בו אילו המצב היה הפוך? אם התשובה שלילית, אז גם במקרה הזה יש חוסר אהבה, כי פעולה של אהבה אמורה להיעשות מתוך התחשבות בתחושות בן הזוג, ולא רק על בסיס צרכים אישיים. מהו קשר בין אהבה, הזדהות ואכפתיות? הסבר מפורט יותר שאליעד נותן מתייחס למהות של אהבה וקשר זוגי. לדבריו, אהבה נוצרת כאשר אדם מרגיש הזדהות עמוקה עד כדי כך שהוא חווה את האני של בן הזוג כשלו. לפי הגדרה זו, אם האדם אוהב באמת, הוא לא יעשה דבר שהוא עצמו ... שיעשו לו. כלומר, כאשר האדם בוגד אף שהוא יודע שבן הזוג לא היה רוצה שיבגדו בו, הוא למעשה מתעלם מהזדהות זו, ולכן הבגידה היא ביטוי ברור לחוסר אהבה ברגע נתון זה. האם הדדיות חיונית לאהבה אמיתית? אליעד מדגיש שהדדיות והתחשבות בבן הזוג הן חלק אינטגרלי מאהבה אמיתית. כלומר, גם אם אדם היה ... עצמו האם גם בן הזוג היה מקבל את זה באותו אופן. אם התשובה שלילית, הרי שלמרות הנכונות האישית של הבוגד לקבל בגידה בעצמו, עדיין מדובר בחוסר אהבה, מכיוון שאין כאן הדדיות של רגשות ... הוא פשוט - מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך. כלומר, כל פעולה שאדם לא היה רוצה לחוות בעצמו לא אמורה להיות מופנית כלפי בן הזוג, אחרת מדובר בחוסר אהבה וחוסר התחשבות ברגשות הזולת. הוא ... דוגמאות פשוטות כמו העדפות טעם במלח או בעוצמת רעש כדי להמחיש את חשיבות ההקשבה וההתחשבות בהעדפות הצד השני. האם אפשר לבגוד ולהישאר בזוגיות אוהבת? אליעד מדגיש שהדיון כאן הוא לא האם אפשר לאהוב באופן כללי ולהישאר בזוגיות לאחר ...
מהי אהבה? מהי שנאה? איך לאהוב? איך לא לשנוא? אהבה אינטרסנטית, אהבה אגואיסטית, אהבה לבעלי חיים, אהבה ללא תנאים, מוות קליני, תודעה של תינוק, ניתוק מהגוף, אהבה בלי תנאים, אהבה עם תנאים
מהי אהבה? מהי שנאה? איך לאהוב? איך לא לשנוא? אהבה אינטרסנטית, אהבה אגואיסטית, אהבה לבעלי חיים, אהבה ללא תנאים, מוות קליני, תודעה של תינוק, ניתוק מהגוף, אהבה בלי תנאים, אהבה עם תנאים
... אהבה? מהי שנאה? איך לאהוב? איך לא לשנוא? אהבה אינטרסנטית, אהבה אגואיסטית, אהבה לבעלי חיים, אהבה ללא תנאים, מוות קליני, תודעה של תינוק, ניתוק מהגוף, אהבה בלי תנאים, אהבה עם תנאים מהי אהבה? מהי שנאה? איך לאהוב? איך לא לשנוא? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בהבנת מושגים עמוקים כמו אהבה ושנאה, וכוללת חקירה של איך אנחנו יכולים לחוות אותם ולהתמודד עימם בחיינו. בהרצאה הוא עוסק בשאלות מהותיות שקשורות ליחסים שלנו עם עצמנו ועם אחרים, במיוחד בנוגע לאהבה ללא תנאים. השיחה מתחילה בשאלה הבסיסית מהי אהבה? אליעד מציין כי אחת הדרכים להבין אהבה היא לשאול איך אנחנו יכולים לאהוב. הוא מדבר על אהבה אינטרסנטית - כלומר, אהבה שמבוססת על אינטרסים אישיים, ואהבה אגואיסטית, שהיא בעצם אהבה שמתמקדת בעצמנו ולא באחרים. מהו ההבדל בין אהבה ללא תנאים ואהבה עם תנאים? במהלך השיחה, אליעד מציע להבין את ההבדל בין אהבה ללא תנאים לבין אהבה עם תנאים. אהבה עם תנאים היא כזו שבה אנחנו מציבים דרישות או ציפיות מהאדם השני, ואילו אהבה ללא תנאים אינה מציבה שום דרישה והיא חופשית מכל תניה. אליעד שואל האם זה אפשרי לאהוב מישהו באמת ללא תנאים, ומעלה את השאלה אם אנחנו באמת יכולים לאהוב משהו או מישהו ללא תנאים. הוא מדגיש שהאהבה ללא תנאים לא יכולה להתקיים, שכן תמיד יש בתוכה איזה תנאי - אפילו אם מדובר בתנאי לא מודע. מהי אהבה אינטרסנטית? ההסבר על אהבה אינטרסנטית מציע כי כאשר אנחנו
מאמץ בזוגיות, זוגיות ללא תנאים, זוגיות עם תנאים, להתאמץ עבור הזוגיות, קשיים בזוגיות, להצליח בזוגיות, אהבה בזוגיות, אהבה ללא תנאים, אהבה בלי תנאים, אהבה עם תנאים, זוגיות בעד ונגד
מאמץ בזוגיות, זוגיות ללא תנאים, זוגיות עם תנאים, להתאמץ עבור הזוגיות, קשיים בזוגיות, להצליח בזוגיות, אהבה בזוגיות, אהבה ללא תנאים, אהבה בלי תנאים, אהבה עם תנאים, זוגיות בעד ונגד
... בזוגיות, זוגיות ללא תנאים, זוגיות עם תנאים, להתאמץ עבור הזוגיות, קשיים בזוגיות, להצליח בזוגיות, אהבה בזוגיות, אהבה ללא תנאים, אהבה בלי תנאים, אהבה עם תנאים, זוגיות בעד ונגד האם זוגיות ... במצב שבו אדם מציב לעצמו מטרות (כמו למשל לעבוד או להשיג תוצאה כלשהי), הוא נדרש להתאמץ, כי אם הוא רוצה משהו הוא חייב להשקיע מאמץ. ההסבר הראשון של אליעד מתמקד במושג האהבה ללא תנאים. הוא מציין שכאשר אדם מקבל את ... - הוא לא ירגיש צורך לפעול. רק כאשר אדם מציב דרישות מהמציאות - בין אם מדובר בצרכים חומריים ובין אם רגשיים - הוא צריך להתאמץ להשיג אותם. בזוגיות, הציפייה היא לקבל אהבה ללא תנאים, מה שמוביל לעיתים לתחושת קושי ... לא מקבלת אותו כפי שהוא. אליעד מתאר את הדינמיקה הזו בהשוואה לעבודה, שם התנאים ברורים - אם תעבוד תוכל לקבל את השכר המגיע לך. בזוגיות, לעומת זאת, יש לעיתים תחושה של אהבה ללא תנאים, מה שמקשה על ההתאמצות לשינוי ... מבקש שתהיה מסודרת יותר, האישה עלולה להרגיש כי הבקשה מעידה על כך שהוא לא מקבל אותה כפי שהיא. מנגד, לפעמים קל יותר להתאמץ בזוגיות, כי יש כאן פוטנציאל לתגמול רגשני - אהבה ללא תנאים, תמיכה והבנה שאין במקום אחר. אם בן הזוג מבקש ממך משהו מתוך מקום של אהבה, היכולת לתת לו יכולה להרגיש טבעית יותר ומניעה את האדם להרגיש שהוא נותן את המיטב במערכת יחסים. האם אהבה בזוגיות באמת ללא תנאים? אליעד מדגיש כי בפועל, זוגיות תמיד כוללת תנאים מסוימים. הוא מציין כי אם מישהו אומר שהוא אוהב אותך ללא תנאים, אז זו לא באמת אהבה מיוחדת, כי הוא יכול לאהוב כל אחד באותה מידה. אהבה אמיתית ועמוקה תמיד תכלול תנאים - למשל, חיבור משותף, הבנת הצרכים של השני ועוד. אנשים מצפים לאהבה כזו שבאה עם תנאים מסוימים שמחברים אותם לרגש מיוחד אחד עם השני. ההסבר של אליעד לא מתמקד רק בהבנה זו אלא גם בפרקטיקה של מערכת יחסים. הוא מדבר על איך בזוגיות יש את תחושת האהבה ללא תנאים, בעיקר בשל הציפיות והחוקים המפולשים שבה. כל מה שנעשה בזוגיות, כמו למשל השגת תוצאות או השקעת מאמץ למען הצד השני, נתפס כמניב תגמול רגשי מתוך תחושת אהבה ללא תנאים. איך להתמודד עם התחושה שקשה להתאמץ בזוגיות? כדי להתמודד עם הקושי במאמץ בזוגיות, אליעד מציע שנזכור שגם אנחנו בעצמנו לא אוהבים בלי תנאים. אם אנו מצפים שמישהו יתאמץ למעננו, עלינו להבין שגם אנו לא באמת אוהבים בלי תנאים את הצד השני. אנשים תמיד מציבים תנאים - כל אחד מציב את מה שמקובל עליו. כאשר אדם מצפה לאהבה ללא תנאים, הוא בעצם רוצה לקבל תנאים ... נמדד רק בתוצאה החומרית, אלא גם ברגש העמוק שמלווה אותו. כל מאמץ שנעשה בזוגיות לא מבוסס רק על מילוי הציפיות של הצד השני, אלא גם על הציפייה לקבל בתמורה את התחושה של אהבה ללא תנאים. מאמץ כזה מביא לתחושה של קבלה והבנה מהצד השני, שמבוססת על אהבה עמוקה, שהיא גם מותנית בתנאים מסוימים. הסוגיה המרכזית כאן היא שהציפייה לקבל אהבה ללא תנאים יכולה לפעמים להפריע למאמץ שנדרש להשקיע במערכת יחסים. המאבק הזה בין הציפייה לאהבה ללא תנאים לבין הצורך במאמץ לתוצאה מצוין כהיבט מרכזי במערכת זוגית. האם ניתן לאהוב את המציאות ללא תנאים? לפי אליעד, האפשרות לאהוב את המציאות ללא תנאים קיימת רק כאשר אין לאדם שום רצון או העדפה. ברגע שיש רצון, ישנם תנאים לאהבה. אם אדם לא מציב תנאים או רצונות כלפי המציאות, הוא לא יתאמץ בשום דבר, כי לא יהיה לו אכפת ממה קורה. במילים אחרות, אהבה ללא תנאים מאבדת את משמעותה כאשר יש רצון אישי כלשהו. האם זוגיות דורשת מאמץ? אהבה ללא תנאים בזוגיות למה קשה להתאמץ בזוגיות? מה המשמעות של מאמץ בזוגיות? האם אהבה בזוגיות באמת ללא תנאים? האם זוגיות ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על להצליח בזוגיות, להצליח בעבודה, זוגיות טובה, תלות רגשית בזוגיות, הצלחה בזוגיות, למצוא עניין בזוגיות, איבוד עניין, להצליח להתאהב, לשמור על הזוגיות, מריבות בזוגיות, לקיחת אחריות, הסרת אחריות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: אהבה, מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להשיג איזון נפשי? כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? דיכאון? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אהבה, איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור אהבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיגמל מהימורים? איך להיות מאושר ושמח? איך לפרש חלומות? איך להעריך את עצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לקבל החלטות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לא להישחק בעבודה? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשנות תכונות אופי ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש אמת מוחלטת? האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה העולם קיים? איך להנות בחיים? האם הכל אפשרי? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש או אין אלוהים? איך להיות מאושר? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה לא להתאבד? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן שיווקי, מאמן אישי לירידה במשקל, מאמן למציאת עבודה בתחום אהבה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2793 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 02:04:19 - wesi1