אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה תלותיות ✔להצליח בזוגיות, להצליח בעבודה, זוגיות טובה, תלות רגשית בזוגיות, הצלחה בזוגיות, למצוא עניין בזוגיות, איבוד עניין, להצליח להתאהב, לשמור...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:27להצליח בזוגיות, להצליח בעבודה, זוגיות טובה, תלות רגשית בזוגיות, הצלחה בזוגיות, למצוא עניין בזוגיות, איבוד עניין, להצליח להתאהב, לשמור על הזוגיות, מריבות בזוגיות, לקיחת אחריות, הסרת אחריות
האם נכון לצפות שבן הזוג ימלא את הרצונות שלנו?

בשיחה מפורטת בנושא זוגיות, אליעד כהן מעלה שאלה מהותית: האם אדם צריך לצפות שבן הזוג ימלא את הרצונות והצרכים הרגשיים שלו? התשובה שמספק אליעד היא מורכבת ומכילה שני צדדים מנוגדים אך משלימים. מצד אחד, כאשר בני זוג נמצאים בקשר, ישנה ציפייה טבעית לקבל מהקשר תמורה רגשית כמו כבוד, אהבה, ותחושת ביטחון. מהצד השני, אליעד מסביר שהאדם חייב גם לדעת לספק את הצרכים הרגשיים שלו בעצמו, ללא תלות מוחלטת בבן הזוג, אחרת הקשר יהפוך למעמסה רגשית שלא ניתן יהיה לשאת אותה לאורך זמן.

האם כדאי שהמציאות תתאים את עצמה אלינו או ההפך?

אליעד מרחיב את הדיון ומחיל אותו לא רק על זוגיות, אלא גם על העבודה, תחביבים והמציאות באופן כללי. הוא טוען שהגישה שבה אדם כל הזמן מצפה שהמציאות תתאים את עצמה אליו היא בעייתית, מכיוון שהמציאות לעולם לא תוכל לספק באופן מלא את כל הציפיות והרצונות של האדם. מנגד, אם אדם יוותר על כל ציפייה מהמציאות וינסה כל הזמן להתאים את עצמו אליה, הוא יאבד משמעות, מוטיבציה וסיפוק.

מה הסכנה בציפייה מוגזמת מבן הזוג?

אליעד מסביר לעומק מדוע ציפייה מוגזמת שהבן זוג ימלא את כל החסכים והצרכים היא בעייתית. למשל, אדם שחי בתחושת בדידות, מצפה שהזוגיות תסלק לגמרי את תחושת הבדידות הזו. בפועל, בן הזוג לעולם לא יוכל לעמוד בדרישות האלו באופן מלא, והאדם יישאר מתוסכל. התוצאה תהיה מצב של תלונות מתמידות על כך שהשני לא אוהב מספיק או לא נותן מספיק, מה שמביא למתח, לתחושת תסכול, ולבסוף לפירוק הזוגיות.

דוגמה נוספת שאליעד נותן היא אדם שתמיד מתקשר לבן הזוג בכל פעם שהוא מרגיש בודד. לדבריו, בן הזוג לא יכול להיות "זמין רגשית" ללא הפסקה, ודרישה כזו יוצרת לחץ בלתי אפשרי על הקשר.

מה הסכנה בחוסר ציפייה מוחלט מבן הזוג?

מנגד, אליעד מתאר מצב שבו אדם אומר לעצמו שהוא לא צריך כלום מבן הזוג, ושהוא יכול למלא את כל הצרכים שלו בעצמו. גם במצב כזה, לדבריו, אין טעם אמיתי בזוגיות, כי לא נוצרת שום תלות או קשר משמעותי בין השניים. במילים אחרות, הוא טוען שאם אדם מספק לעצמו לחלוטין את כל צרכיו, הקשר הזוגי הופך למיותר, חסר משמעות, ואף עלול להביא לתחושת ריחוק או ניתוק רגשי מהאחר.

כיצד למצוא את האיזון הנכון בזוגיות?

הנקודה המרכזית שאליעד חוזר עליה שוב ושוב היא הצורך באיזון בין שני מצבים אלו. לדבריו, אדם צריך למצוא את הנקודה בה הוא מצד אחד זקוק לאחר ורוצה לקבל ממנו אהבה ותחושה טובה, ומצד שני מסוגל למלא את עצמו ברמה מספקת גם בלי תלות מוחלטת באחר. כאשר זוגיות נקלעת לקונפליקט, השאלה המרכזית שכל אחד צריך לשאול את עצמו היא האם הוא מצפה יותר מדי או פחות מדי.

לדוגמה, אם אדם מאבד עניין בבן זוגו, ייתכן שזה נובע מכך שהוא ממלא בעצמו את כל הצרכים שלו עד כדי כך שאינו מרגיש צורך בבן זוג. במקרה כזה, הוא צריך להזכיר לעצמו את היתרון בקבלת תמיכה ואהבה מאדם נוסף. מנגד, אם הוא מתוסכל מכך שבן הזוג לא עונה על כל צרכיו, עליו להקטין את הציפיות ולהגביר את יכולתו למלא את עצמו בעצמו.

איך מיישמים את הרעיון של איזון בעבודה ותחביבים?

אליעד מציין שהעיקרון הזה לא נכון רק לזוגיות אלא גם לעבודה ולתחביבים. אדם שמצפה מהעבודה או מהתחביבים שלו למלא את כל החסרונות שלו, בסופו של דבר ירגיש אכזבה ויעזוב אותם. מנגד, מי שאינו מצפה לשום סיפוק או הנאה, יאבד עניין ומוטיבציה להמשיך. לכן, גם בתחומים אלו נדרש אותו איזון מדויק בין ציפייה לקבל סיפוק לבין יכולת להסתדר גם בלעדיו.

לדוגמה, אם מישהו מצפה שהתחביב שלו יעשה אותו "הכי מאושר בעולם", הוא עלול להתאכזב ולעזוב את התחביב. מצד שני, אם הוא בכלל לא מצפה מהתחביב לשום הנאה, התחביב יהפוך למיותר והוא יאבד בו עניין.

מתי אנשים מתאהבים באמת?

אליעד מסביר שהסיבה שאנשים לא מצליחים להתאהב או לאבד עניין באחרים נובעת משני מצבים קיצוניים:
  • כאשר טוב להם מדי עם עצמם - במצב כזה, הם לא מרגישים צורך באהבה או בזוגיות.
  • כאשר רע להם מדי עם עצמם - במקרה כזה, אף אדם אחר לא יצליח באמת למלא את הצורך הרגשי הגדול מדי.
הוא מסכם שההתאהבות מתרחשת כאשר יש איזון מסוים: כשאדם פתוח לקבל אהבה מבחוץ אך גם נמצא במקום טוב מספיק עם עצמו כדי שלא יזדקק באופן מוגזם לאחר.

כיצד אפשר ליישם את ההבנה הזו בחיים?

בסיכום השיחה, אליעד מסביר שאדם צריך להיות מודע לכך שכל משיכה לצד קיצוני תפגע ביחסים שלו עם בן הזוג או עם המציאות. עליו לבדוק כל הזמן באיזה צד של המשוואה הוא נמצא ולתקן בהתאם:
  • אם הוא נמצא בצד של ציפייה גבוהה מדי - עליו להגביר את היכולת לספק את עצמו.
  • אם הוא נמצא בצד של ציפייה נמוכה מדי - עליו להזכיר לעצמו את החשיבות של קבלת סיפוק או אהבה מהחוץ.
אליעד מדגיש שההבנה הזו חיונית לא רק בזוגיות אלא בכל תחום בחיים: עבודה, תחביבים ויחסים עם המציאות עצמה. האיזון בין הציפייה לקבל לבין היכולת למלא את עצמך לבד הוא המפתח ליציבות, סיפוק ואושר.
האם נכון לצפות שבן הזוג ימלא את הרצונות שלנו?

כאשר בני זוג נמצאים בזוגיות, עולה השאלה: האם ראוי שאדם יצפה שבן זוגו ימלא את רצונותיו?
  • האם הוא אמור לצפות להתייחסות מכבדת?
  • האם הוא אמור לצפות שיאהבו אותו?
  • האם הוא אמור לצפות שיגרמו לו להרגיש טוב?
  • האם הוא אמור לצפות שהוא ירגיש טוב במחיצת בן הזוג?
ואם מרחיבים את השאלה, אפשר לשאול זאת גם לגבי עבודה או תחביב:
  • האם אדם אמור לצפות שהתחביב שלו יספק לו הנאה?
  • האם אדם אמור לצפות שהעבודה שלו תספק לו סיפוק?
ציפייה מהמציאות

כאשר שואלים זאת ברמה הרחבה יותר - מול המציאות עצמה - השאלה היא:
  • האם עלינו לצפות שהמציאות תמלא את רצוננו?
  • האם עדיף לנסות להתאים את עצמנו למציאות, או לדרוש שהמציאות תתאים לנו?
ישנה נטייה טבעית לומר שעדיף לרצות את המציאות יותר מאשר לצפות שהיא תרצה אותנו. אבל האם זה באמת כך?

איזון בין שתי גישות

בסופו של דבר, ההבנה היא שדרושה מערכת יחסים מאוזנת עם המציאות ועם בני הזוג בפרט. כשמדובר בזוגיות, יש צורך בשני מצבים תודעתיים הפוכים אך משלימים:
  1. "אני רוצה שהבן זוג יאהב אותי וימלא את רצונותיי" - כלומר, יש ציפייה לתמורה רגשית וקבלת אהבה.
  2. "לא אכפת לי אם הבן זוג אוהב אותי או לא" - כלומר, האדם מוצא את תחושת הערך והסיפוק גם בעצמו, ללא תלות מוחלטת באחר.
סכנות באחד הקצוות
  1. ציפייה מוגזמת למילוי הרצונות מצד בן הזוג

    כאשר אדם מצפה לחלוטין שהבן זוג ימלא לו את החסרונות, הוא משעבד את הקשר לרצונותיו. זה מוביל לדרישות בלתי פוסקות, אשר אף פעם לא יסופקו במלואן. כתוצאה מכך, תיווצר תחושת תסכול תמידית. גם אם בן הזוג ישתדל לענות על הציפיות, לעולם לא יצליח לספק אושר מוחלט.
  2. חוסר ציפייה מוחלט מבן הזוג

    מנגד, אם אדם לא יצפה לדבר מבני הזוג, הרי שאין משמעות לזוגיות. במקרה כזה, אין צורך להיקשר רגשית, שכן האדם מספק את כל צרכיו הרגשיים בעצמו. מצב כזה עלול להוביל לריחוק וחוסר אינטימיות בקשר.
יישום הגישה בתחומים נוספים

הרעיון הזה אינו תקף רק לזוגיות, אלא לכל תחומי החיים:
  • במקום עבודה

    אם עובד יצפה שהעבודה תספק לו תמיד סיפוק מלא, הוא יתאכזב ויעזוב בשלב מסוים. מנגד, אם הוא לא יצפה לשום תגמול או סיפוק, הוא יאבד מוטיבציה ולא ירגיש צורך להתמיד בעבודה.
  • תחביבים

    אם אדם מצפה מתחביב לספק לו אושר מושלם, בשלב מסוים הוא יתאכזב וינטוש אותו. מנגד, אם הוא יאמר "לא משנה לי כלל אם אני נהנה מהתחביב", גם אז הוא יאבד עניין.
  • המציאות עצמה

    אם אדם יצפה שהמציאות תמיד תהיה בדיוק כרצונו, הוא ימצא את עצמו במאבק בלתי נגמר, מלא תסכולים. מנגד, אם הוא לא יצפה כלל שהמציאות תספק לו דבר, חייו יהפכו לחסרי משמעות.
הדינמיקה של החיים - האיזון בין ציפייה להשלמה

כל מערכת יחסים עם המציאות מבוססת על איזון בין שני הקצוות. לפעמים יש מקום לומר "אני רוצה שדברים יהיו כרצוני", ולפעמים יש מקום לשחרר ולומר "אני מקבל את מה שיש". המתח שבין שני המצבים הללו מאפשר שימור של מערכת יחסים יציבה.

זוגיות - המקום בו האיזון קריטי

בזוגיות, לעיתים הבעיה נובעת מכך שבן אדם:
  • טוב לו מדי עם עצמו ולכן הוא לא זקוק לזוגיות.
  • רע לו מדי עם עצמו ולכן הוא מצפה שבן הזוג ימלא לו את כל החסכים.
הדרך לנהל זוגיות בריאה היא לשאול בכל רגע של קונפליקט:
  • האם הבעיה היא שאני מצפה יותר מדי?
  • או שאולי אני מצפה פחות מדי ולכן מאבד עניין?
היכולת לאזן את הציפיות

אם אדם מאבד עניין בזוגיות, זה נובע או מכך שהוא מרגיש שהוא לא מקבל מספיק - ולכן עליו לבדוק כיצד הוא יכול למלא את עצמו בלי תלות בבן הזוג - או מכך שהוא כבר ממלא את עצמו יותר מדי ואין לו צורך בזוגיות - ולכן הוא צריך להזכיר לעצמו את החשיבות שבהתחלקות עם אדם נוסף.

השלכה על תחומים אחרים

העיקרון הזה חוזר גם בחיי היום - יום:
  • אם אדם תמיד ייקח אחריות מלאה על הכל, הוא עלול להתנתק מהצורך בסביבה.
  • אם אדם תמיד יצפה שהחיים יתנהלו כפי שהוא רוצה, הוא יתאכזב ללא הרף.
אהבה והתאהבות - מתי זה קורה?

אנשים לא מתאהבים כאשר טוב להם מדי או רע להם מדי.
  • אם טוב להם מדי, הם לא מחפשים זוגיות, כי אין להם צורך בכך.
  • אם רע להם מדי, שום דבר חיצוני לא ימלא את החסך הפנימי.
סיכום

בין אם מדובר בזוגיות, עבודה, תחביבים או המציאות עצמה - הדרך הנכונה היא לאזן בין ציפייה לבין קבלה. יש צורך לשלב בין שני המצבים התודעתיים:
  1. ציפייה לקבל מהמציאות או מהאחרים.
  2. יכולת לקבל ולהסתדר גם בלי שהמציאות תשתנה בהתאם לרצונותינו.
לכן, מי שמבין את זה ומצליח לאזן את שני הקצוות, יכול לשמר זוגיות, ליהנות מעבודה, להחזיק תחביבים לאורך זמן, ולחיות בשלום עם המציאות.
עכשיו השאלה היא כזאת בזוגיות, אוקי מה עדיף האם עדיף שאנשים שכל אחד מבני הזוג יצפה שהשני ימלא לו את הרצונות שלו או לא, בפשוט שני בני זוג נמצאים בקשר האם בן אדם אמור לצפות שהבן זוג השני שלו יתייחס אליו בכבוד כן או לא, האם הוא אמור לצפות שהשני הבן זוג השני יאהב אותו כן או לא, האם הוא אמור לצפות שהשני יגרום לו להרגיש טוב כן או לא, האם הוא אמור לצפות שהוא ירגיש טוב במחיצתו של השני כן או לא. ואם רוצים גם אפשר להרחיב את השאלה הזאת גם יותר, בן אדם נגיד נמצא בעבודה בן אדם יש לו תחביב האם הוא אמור לצפות שהתחביב הזה יעשה לו כיף כן או לא?

ש: לפעמים כן רוב הפעמים כן.

אליעד: אני אמרתי שאני יכול להרחיב את השאלה, אמרתי שניתן להרחיב את השאלה ומה ששאלתי על בן זוג נשאל באופן כללי על כל דבר כי אחרי שתבין את התשובה תראה שזה רלוונטי לגבי כל דבר, מה שנכון לגבי בן זוג נכון לגבי תחביב נכון לגבי השכנים שלך, בסדר האם את אמורה לצפות שיהיה לך טוב עם השכנים שלך כן או לא בסדר זאת אותה תשובה, האם את אמורה לצפות שיהיה לך טוב עם הבן זוג שלך כן או לא. בקיצור מה התשובה? אני אתן את התשובה בפשוט, כן מה אתה אומר?

ש: מול המציאות, למשל מול המציאות?

אליעד: מול המציאות, האם אתה אמור לצפות שהמציאות תהיה כרצונך כן או לא?

ש: כדאי לרצות אותה יותר מאשר לצפות שהיא תרצה אותי

אליעד: באמת?

ש: כי אם אני מההיבט הזה בטוח אני.

אליעד: רגע בא נשאל את זה על המציאות אתה במערכת יחסים עם המציאות האם זה יהיה הגיוני שאתה תצפה שהמציאות תמלא את רצונך או שאתה אומר "לא, עדיף שאני לא אצפה שהמציאות תמלא את רצוני", מה עדיף?

ש: עדיף שאני אמלא את רצון המציאות.

אליעד: קודם כל זה יפה שישר לקחת את זה לאיזו מהות כזאת כללית משמה נגזור תשובה, למרות שזה לא תמיד אותו דבר אבל באופן יחסי זה טוב שלקחת את זה למשהו מהותי, הלאה.

ש: אני אומר אם אני לוקח את המציאות אומר לה "את יודעת מה תעשי מה את רוצה" אני מנסה להתאים את עצמי למציאות מההיבט הזה אני לוקח אחריות על עצמי.

אליעד: זה עדיף?

ש: זה נראה לי עדיף.

אליעד: הנראה לי עדיף לא אמרת כלום, זה עדיף?

ש: עדיף.

אליעד: למה זה עדיף אני חושב שזה לא עדיף.

ש: כי האחריות היא בידיים.

אליעד: אוקי בהנחה שיש לך את התהליך שאתה יכול לקחת עליו אחריות ויכול להעביר את האחריות לשני מה עדיף שתיקח את האחריות או תעביר את האחריות לשני?

ש: שגם וגם.

אליעד: איך התחילה השיחה בראשון אמרנו "לא מה אתה כל הזמן מעביר את האחריות לעצמך, תראה אתה מאבד את המשמעות תן את האחריות לשני". יפה עכשיו בא נתחיל מהתחלה, אוקי התשובה היא שבשביל להצליח בזוגיות במקום עבודה, בלשמור על תחביב בלהצליח לקרוא ספר בלי שימאס לך ממנו בכל דבר צריך את שני הדברים אבל בוא נלביש את זה קודם כל על זוגיות, בשביל שבן אדם יצליח בזוגיות הוא חייב להיות בשני מצבים תודעתיים מנוגדים 1. שהוא אומר "אני רוצה שהבן זוג יאהב אותי" 2. להגיד "לא אכפת לי אם הבן זוג שלי אוהב אותי או לא".

למה? אם בן אדם ילך רק בצד אחד "זוגיות? אני רוצה להרגיש טוב עם הבן זוג שלי" לצורך העניין מתישהו הזוגיות תחרב, למה? כי אי אפשר שהבן זוג שלך יעשה לך רק טוב הוא לא יכול למלא את כל רצונך לא משנה מה הוא יעשה תמיד יהיו חסרונות ולא משנה מה אתה תמיד תסבול ואף פעם הוא לא יוכל לאהוב אותך בלב שלם. ולכן אם בן אדם ילך רק על הקונספט שאומר, בן אדם נגיד יושב בבית לבד רע לו שהוא לבד הלך מצא זוגיות, אוקי אז הוא אומר "למה מצאתי זוגיות? כדי לא להיות לבד כדי לא להרגיש רע מזה שאני לבד, אוקי אז מעכשיו תפקידו של הבן זוג הוא לגרום לי לא להרגיש שאני לבד" וזהו עכשיו כל פעם כשהוא מרגיש לבד הוא מתקשר לבן זוג.

אבל אי אפשר ככה לנהל זוגיות אתה משגע את הבן זוג שלך הוא ישתגע הוא, יתאבד הוא לא יכול כל היום להיות איתך אין אפשרות כזאת ויותר גרוע מזה גם הם יכולים להיות ביחד ועדיין אתה מרגיש לבד, מה אז "לא אז תראה לי שאתה אוהב אותי", "איך אני יכול לשכנע שאני אוהב אותך? אוהב אותך", "לא עוד יותר", אבל אתה מתוסבך עם עצמך תפתור את זה עם עצמך מה אתה רוצה ממני". אוקי עכשיו זאת אומרת אם הוא יותר מדי יעמיס על זה שהוא רוצה שהשני ימלא לו את הרצונות הוא יהיה בבעיה מצד שני אז מה הבן אדם אומר "טוב אז אני צריך לדעת להסתדר לבד אני צריך לדעת להכיל את עצמי, אני צריך לדעת שאם לא אוהבים אותי מספיק להתמודד עם זה" אם בן אדם ייקח את זה יותר מדי לקצה השני אז בשביל מה אתה בזוגיות תישאר לבד.

זה הרעיון אם בן אדם יותר מדי יאהב את עצמו הוא לא יהיה בזוגיות, אם בן אדם יותר מדי לא יאהב את עצמו והוא יצפה שיאהבו אותו הוא גם לא יהיה בזוגיות, למה אם הוא יותר מדי אוהב את עצמו ויותר מדי טוב לו עם עצמו, יותר מדי הוא ממלא לעצמו את הרצונות של עצמו הוא יכול להישאר לבד אין שום משמעות עבורו לזוגיות. אותו דבר הפוך אם בן אדם יותר מדי לא אוהב את עצמו ויותר מדי הוא מצפה שיאהבו אותו אז אדוני זה לא משנה כמה יאהבו אותך אתה תרגיש רע, אתה תרגיש מבואס והלך לך הזוגיות כאילו אין אפשרות לתחזק ככה ולכן צריך גם וגם ולהיות מודעים לזה.

עכשיו אם בן אדם כל פעם שרע לו הוא יבחר את האופציה, כל פעם נגיד כשיש קונפליקט בזוגיות הוא יבחר את האופציה "טוב בוא נאהב את הבן זוג או הבת זוג למרות זה" אין משמעות לזוגיות, למה אין משמעות לזוגיות? אז אתה כבר יכול לאהוב את השכנה שלך אתה יכול לאהוב את השכן אז זה לא משנה עם מי, תמיד תאהב את זה איך שזה תאהב בלי תנאים נגמר המשמעות של הזוגיות ואתה יכול גם להיות עם עצמך לבד ותאהב את זה איך שזה, אז מצד שני הוא אומר "לא אז צריך להציב תנאים, אני רוצה שזה יהיה ככה או ככה" אבל אם אתה כל הזמן תציב תנאים שאתה רוצה ככה או ככה זה גם כן אף פעם לא יגמר אז גם כן אי אפשר להיות בזוגיות כי אין שום דבר שמתאים לך.

עכשיו ומה שאני אמרתי בסך הכל שזה רלוונטי גם לגבי נגיד מקום עבודה אם בן אדם נגיד עובד במקום עבודה והוא מצפה שהמקום עבודה ימלא לו את כל החסרונות הוא מתישהו יעזוב ואם הוא לא מצפה שהמקום עבודה ימלא לו שום חסרונות הוא גם כן לא ילך לעבודה יותר. ומה שאני אמרתי שזה רלוונטי גם לגבי תחביב נגיד בן אדם יש לו תחביב, אם הוא יצפה שהתחביב הזה זה יעשה אותו הכי מאושר בעולם הוא מתישהו ינטוש את התחביב, ואם הוא לעומת זאת יגיד "טוב מה התחביב נותן לי איזה סוג הנאה? אני אצליח להשיג את זה מתוכי" גם אז הוא יאבד את התחביב. עכשיו אותו דבר לגבי המציאות אם בן אדם אומר "אני מצפה שהמציאות תמיד תמלא לי את רצוני" אתה בקונפליקט תמידי, אם הוא אומר "טוב אז אני לא מצפה יותר שהמציאות תמלא את רצוני" אתה נעלם גם כן אין משמעות לכלום.

כל הדינמיקה הזאת של החיים שפעם אחת תגיד "אני רוצה שהמציאות תהיה כרצוני" ופעם אחת תגיד "לא, עכשיו למה היא לא כרצוני, טוב אני מקבל את המציאות או לא מקבל את המציאות" הפינג פונג הזה מאפשר את השימור של מערכת יחסים כלשהי. ולכן אם אנחנו חוזרים עוד פעם לרובריקה של זוגיות במובן הפשוט הרבה פעמים הזוגיות נתקעת או בגלל שהבן אדם יותר מדי טוב לו עם עצמו או בגלל שיותר מדי רע לו עם עצמו והוא מצפה שהשני ימלא לו את החסרונות ותמיד כשמגיעים לאיזשהו קונפליקט אפשר לבדוק, אפשר לבדוק "רגע ממה הקונפליקט נובע מזה שאני יותר מדי מצפה או מזה שאני פחות מדי מצפה?" בשניהם זאת בעיה פחות מדי מצפה זה מאבד עניין ויותר מדי מצפה זה גם כן מתחיל לאבד עניין כי זה ממלא את הרצונות, יש לך כל כך הרבה ציפיות שזה כבר לא מעניין אותך כי אף אחד לא ממלא לך את הרצון.

ואז צריך לאפשר לאזן את זה אם רוצים, כשהמוח לדוגמא אומר לך "אני חייבת שהוא", נגיד את אישית נגיד לדוגמא את יוצאת עם מישהו נניח ו נגיד את אומרת "לא בא לי עליו", עכשיו למה לא בא לך עליו? או בגלל שאת אומרת "טוב לי עם עצמי" או בגלל שאת אומרת "תראה הוא בכל מקרה לא ימלא לי את הרצונות שלי" זה תמיד יהיה אחד משני הצדדים האלה. יפה אז אם לדוגמא נגיד את מתחילה לצאת עם מישהו נניח ופתאום את רואה שאת מתחילה לאבד עניין "רגע למה אני מאבדת עניין כי אני יותר מדי רוצה שהוא ימלא לי את הרצונות? אופס אז אני עכשיו יכולה למלא לעצמי קצת את הרצונות, רגע הוא כבר לא מעניין אותי כי אני יותר מדי ממלאת לעצמי את הרצונות, לא אז אני רוצה שהוא ימלא לי את הרצונות".

אם מבינים איך זה עובד אפשר לשנות את זה, אוקי אותו דבר נגיד בלקיחת אחריות אם בן אדם כל הזמן ייקח אחריות על עצמו שב עם עצמך וזה שכשאתה רעב תיקח אחריות רע לך בגלל שאתה חושב שרעב זה רע וזהו ואל תאכל, אבל מצד שני אתה נותן משמעות לאוכל אתה אומר "לא, אוכל זה טוב" אתה נותן כוח לאוכל שזה חיצוני, מצד שני אם בן אדם יגיד "כל דבר אני חייב מהחיצוני" אז בלי חיצוני הוא לא יכול לחיות כי הוא כל הזמן בן ערובה של דברים. ולכן צריך גם וגם אם רוצים לשמור על מערכת יחסים כלשהי ואני אגיד עוד פעם בא נלך על דוגמא לסיפור של להתאהב, למה אנשים לא מתאהבים? או בגלל שממש רע להם ואז לא משנה מה יתנו להם זה לא יעשה להם את זה או שממש טוב להם ואז לא משנה מה יתנו להם זה לא יעשה להם את זה שני המקרים נכונים. לכן מי שרוצה שיהיה מודע לזה שכל צד שמושכים אליו הוא דופק את היחסי זה הרעיון. הבנו את הסיפור?

ש: עכשיו ניישם.

אליעד: מי צריך ליישם?

ש: כולם.

אליעד: מי זה כולם דיברו אלייך רק עלייך.
האם הוא להתאהב בך מה גורם לאנשים להתאהב הרגשה טובה אובדנות האם טוב אני לא אוהב את עצמי תהליכים אני שונאת את עצמי רגשות חיסרון אהבה אחריות אחריות אישית איבוד איבוד עניין בזוגיות בעבודה הזוגיות הסרת אחריות הצלחה הצלחה ב הצלחה בזוגיות הצלחה בעבודה הרגשה התאהבות זוגי זוגיות זוגיות טובה חוויה חוויות להצליח להצליח ב להצליח בזוגיות להצליח בעבודה להצליח להתאהב להתאהב למצוא למצוא עניין למצוא עניין בזוגיות לקיחת אחריות לשמור לשמור על לשמור על הזוגיות לשמור על זוגיות מאבק מריבות מריבות ב מריבות בזוגיות עבודה עניין רגש רגשות רגשיות תחושה תחושות תלות תלות רגשית תלות רגשית ב תלות רגשית בזוגיות תלותיות
תלותיות, תלות רגשית, איך לא להיות תלוי רגשית? איך להשתחרר מתלות רגשית? איך להוציא מישהו מהראש? איך להתמודד עם תלותיות רגשית? למה אני תלוי רגשית? איך להפסיק להיות תלוי רגשית? ממה נובעת תלות רגשית? טיפול בתלותיות רגשית
תלותיות, תלות רגשית, איך לא להיות תלוי רגשית? איך להשתחרר מתלות רגשית? איך להוציא מישהו מהראש? איך להתמודד עם תלותיות רגשית? למה אני תלוי רגשית? איך להפסיק להיות תלוי רגשית? ממה נובעת תלות רגשית? טיפול בתלותיות רגשית
תלותיות, תלות רגשית, איך לא להיות תלוי רגשית? איך להשתחרר מתלות רגשית? איך להוציא מישהו מהראש? איך להתמודד עם תלותיות רגשית? למה אני תלוי רגשית? איך להפסיק להיות תלוי רגשית? ממה נובעת תלות רגשית? טיפול בתלותיות רגשית מהו המנגנון שגורם לתלות רגשית וכיצד להשתחרר ממנו? תלות רגשית היא מצב שבו אדם מרגיש שהוא זקוק למשהו או למישהו כדי להרגיש טוב. אליעד כהן מסביר שכדי להבין איך להשתחרר מתלות רגשית, תחילה יש להבין את המנגנון שעומד מאחוריה. המנגנון מורכב משני מרכיבים עיקריים שנמצאים במוח: הפקודה הראשונה היא ... היא המחשבה שדבר מסוים גורם לאדם להרגיש טוב. כל תלות רגשית נובעת משילוב שתי הפקודות הללו. לדוגמה, אם אדם תלוי במתוק , זה משום שיש במוחו פקודה שהוא רוצה להרגיש טוב, ובנוסף פקודה נוספת שאומרת שהמתוק גורם לו להרגיש טוב. דוגמה אחרת היא אדם שתלוי באהבה ובתשומת לב מבני זוג, מכיוון שהוא מאמין שרק אהבה וזוגיות מסוימת יעניקו לו תחושה טובה ומספקת. איך אפשר להשתחרר מתלות רגשית? הדרך שאליעד כהן מציע להשתחררות מתלות רגשית היא באמצעות חקירה פנימית וממוקדת של הצורך עצמו. הצעד הראשון הוא לשאול את עצמך את השאלה הבסיסית ביותר: מה הטוב שאני מאמין שאני מקבל מהדבר הזה שאני תלוי בו? כלומר, איזה טוב מסתתר מאחורי התלות שלי? לדוגמה, אם אדם נשאר במערכת יחסים גרועה או חושב כל הזמן על האקסית שלו, זה מפני שהוא עדיין מקבל משהו טוב מהתחושה ... כלשהי או פנטזיה שמעניקה לו הרגשה טובה. כך נוצרת התלות הרגשית באדם או בזיכרון הזה. לאחר שזיהית את התחושה הטובה, השלב הבא הוא לבחון האם אתה באמת זקוק לטוב הזה. כלומר, לשאול ... בריאות יותר, להשגת אותה תחושה? לדוגמה, אם מישהו תלוי בכסף שלו כי הוא מאמין שהכסף מעניק לו ביטחון עצמי ותחושת ערך, עליו לבדוק האם באמת הכסף מעניק לו תחושת ערך אמיתית, או שאולי יש דרך אחרת לקבל תחושת ערך שלא תלויה בכסף. האם גם הרצון לא להיות תלוי הוא תלות בפני עצמו? אליעד כהן מדגיש נקודה נוספת, מעניינת וחשובה: גם הרצון להפסיק להיות תלוי בדברים הוא עצמו סוג של תלות. כאשר אדם אומר שהוא רוצה להיות חופשי מכל תלות, בעצם גם זה סוג של תלות, מכיוון שהוא תלוי ברעיון של לא להיות תלוי. אליעד מציע שהדרך הטובה ביותר להתמודד עם הבעיה הזו היא לא לשאוף באופן מוחלט להפסיק כל תלות, אלא לפתח יכולת לבחור באופן מודע אם להיות תלוי או לא. כלומר, אדם יכול להגיע למצב שבו הוא מחליט באופן מודע איפה ומתי הוא בוחר בתלות ואיפה הוא בוחר בחופש ממנה. כיצד לבצע את תהליך החקירה הפנימי באופן מעשי? כדי ליישם את התהליך בפועל, אליעד מציע לבצע ... איזו תחושה טובה אני חושב שאני מקבל מהדבר שאני תלוי בו? האם התחושה הזאת באמת ממלאת אותי באופן מספק? האם אני באמת זקוק לתחושה הזו או שאני יכול לוותר עליה? האם יש דרכים אלטרנטיביות להשיג את אותה תחושה טובה מבלי להיות תלוי בדבר הספציפי הזה? תהליך החקירה הפנימית הוא מעמיק וצריך להיות ממוקד באופן ספציפי. למשל, אם אדם תלוי ברגשות אהבה מזוגיות, הוא צריך לשאול את עצמו למה הוא זקוק דווקא לאהבה הזו, מה הוא חושב שהיא מעניקה לו, ואם קיימות דרכים ...
תלות רגשית, תלותיות רגשית, להשתחרר מתלות רגשית, תלותיות יתר, הפרעת אישיות תלותית, תלות רגשית בבן זוג, תלות רגשית בחברים, תלות רגשית בזוגיות, מהי תלות רגשית? קשר תלותי, מרגיש תלוי
תלות רגשית, תלותיות רגשית, להשתחרר מתלות רגשית, תלותיות יתר, הפרעת אישיות תלותית, תלות רגשית בבן זוג, תלות רגשית בחברים, תלות רגשית בזוגיות, מהי תלות רגשית? קשר תלותי, מרגיש תלוי
תלות רגשית, תלותיות רגשית, להשתחרר מתלות רגשית, תלותיות יתר, הפרעת אישיות תלותית, תלות רגשית בבן זוג, תלות רגשית בחברים, תלות רגשית בזוגיות, מהי תלות רגשית? קשר תלותי, מרגיש תלוי מהי תלות רגשית וכיצד משתחררים ממנה? תלות רגשית היא מצב שבו אדם מרגיש שהוא זקוק תמיד לאחרים כדי להרגיש ... לא מצליח למצוא את תחושת הערך העצמי שלו אלא תלוי באחרים שיספקו לו אותה. בשיחה שנערכה בהרצאה, אליעד כהן הסביר על תלות רגשית בתנאים שונים ובמיוחד בהקשרים של זוגיות, חברים, והערכה עצמית. מהו המניע העמוק לתלות רגשית? התלות הרגשית בדרך כלל נובעת מחוסר בהירות של האדם לגבי ערכו העצמי. ... למצוא אותו בתוכו. מה התהליך המומלץ להשתחרר מהתלות? הדרך הראשונית היא להבין מה באמת חסר לאדם כשאין לו חברים, כיצד ... אותו בצורה עצמאית. האם אפשר להשתחרר לחלוטין מתלות רגשית? אליעד מציין כי תהליך זה אינו פשוט ויש לא מעט אתגרים ... רגיל לה. הרעיון הוא להוציא את עצמנו ממעגל התלות הזה ולהבין שאנחנו יכולים להשיג את תחושת הערך העצמי דרך דרכים ... בצורה יותר טבעית. האם זה קל לשנות הרגלים של תלות רגשית? אליעד לא טוען שהדבר קל, אך הוא מחדד את הרעיון של לראות ... אך המטרה היא להגיע למקום שבו אדם לא מרגיש שהוא תלוי בזולת על מנת להרגיש טוב עם עצמו. כיצד אדם יכול לבדוק אם הוא באמת ... עם עצמך. מה לעשות אם האדם לא מצליח להשתחרר מהתלות? במקרה כזה, אליעד מציע שלא להימנע מלהיות לבד, אלא להישאר ... ולמצוא את התשובות במקום הכי נכון - בתוכנו. תלות רגשית מהי תלות רגשית? איך להשתחרר מתלות רגשית? תלות רגשית בזוגיות תהליך השתחררות מתלות רגשית ...
איך לא להרגיש אשם? איך לא להאשים אחרים? תלות רגשית, להרגיש טוב בלי תנאים, ההורים תמיד אשמים, ילדים מאשימים את ההורים, אשמה בין בני זוג, אשמה בין בני משפחה, לקיחת אחריות והסרת אחריות, תלותיות רגשית, אדם הראשון
איך לא להרגיש אשם? איך לא להאשים אחרים? תלות רגשית, להרגיש טוב בלי תנאים, ההורים תמיד אשמים, ילדים מאשימים את ההורים, אשמה בין בני זוג, אשמה בין בני משפחה, לקיחת אחריות והסרת אחריות, תלותיות רגשית, אדם הראשון
... איך לא להאשים אחרים? תלות רגשית, להרגיש טוב בלי תנאים, ... אחריות והסרת אחריות, תלותיות רגשית, אדם הראשון איך לא להרגיש ... תקופה, אותו הומלס נעשה תלוי באדם שתרם לו. יום אחד, כאשר האדם ... ההשלכות הפסיכולוגיות של תלותיות האלגוריה מתרחבת גם ליחסים עם ... החיים. כך נוצר מנגנון תלות: אדם תלוי במה שהוא מקבל ומאשים את העולם כשזה ... שהאשמות אלו נובעות מהתלות של אותו אדם ולא ממעשה רע מכוון ... אחרים בסבלם נובעת מתלות שמתרקמת במערכות יחסים. ככל שאדם ... מאמץ, הוא עלול להרגיש תלות באותו מקור ולהאשים אותו כשזה ... מנגנונים של אשמה ותלות. אשמה זוגית אשמה הורית אשמה במערכת ... אשמה עצמית לקיחת אחריות תלות רגשית הסרת אחריות אישית התופעה של ... חשוב להבין שזה נובע מהתלות שהתפתחה אצלו, ולא בגלל מעשה מכוון ... נפוצה מאוד ומתרחשת בשל תלות שנוצרת בקשרים בין אנשים. כאשר אדם ... מאמץ, הוא עלול להרגיש תלות באותו גורם ולראות בו אחראי ... איך להרגיש טוב בלי תלות באחרים? כיצד להתמודד עם האשמות? תלות רגשית - איך להשתחרר ממנה? כיצד ...
תלותיות במערכות יחסים, תלות בין בני זוג, תלות בין הורים לילדים, לגרום למישהו להיות תלוי בך, לשלוט בבן הזוג, לשלוט בבת הזוג, חרדת נטישה, לשלוט בילדים, נתינה לילדים, הענקת יתר, תלות רגשית, זוגיות מעצימה, להעצים את הילדים
תלותיות במערכות יחסים, תלות בין בני זוג, תלות בין הורים לילדים, לגרום למישהו להיות תלוי בך, לשלוט בבן הזוג, לשלוט בבת הזוג, חרדת נטישה, לשלוט בילדים, נתינה לילדים, הענקת יתר, תלות רגשית, זוגיות מעצימה, להעצים את הילדים
תלותיות במערכות יחסים, תלות בין בני זוג, תלות בין הורים לילדים, לגרום למישהו להיות תלוי בך, לשלוט בבן הזוג, לשלוט בבת הזוג, חרדת נטישה, לשלוט בילדים, נתינה לילדים, הענקת יתר, תלות רגשית, זוגיות מעצימה, להעצים את הילדים האם תלות רגשית היא אהבה אמיתית? אנשים רבים נמצאים במערכות יחסים שמבוססות על תלות רגשית. כשאתה אוהב מישהי או כשאת אוהבת מישהו, ... שבן או בת הזוג יאהבו אתכם בחזרה. השאלה המרכזית שאליעד כהן מציג כאן היא: האם האינטרס שלכם במערכת היחסים הוא שהצד השני יהיה תלוי בכם, או שיהיה עצמאי לחלוטין? תלות רגשית מוגדרת בכך שהרווחה הנפשית והחומרית של אדם אחר תלויה בכם, למשל, אם אתה דואג לה, מפנק אותה ונותן לה מתנות, אתה הופך למקור היחיד של האושר שלה. במצב כזה נוצרת תלות - אך האם זו באמת אהבה, או רק מנגנון של שליטה ופחד מנטישה? מה אפשר ללמוד ממשל הדייג והילד הרעב? כדי להמחיש את ההבדל בין תלות לעצמאות, אליעד מביא משל על דייג שמעניק אוכל (דגים) לילד רעב. הילד מתרגל לקבל את האוכל מדי יום, ובכך נהיה תלוי לחלוטין בדייג. תלות זו מעניקה לדייג שליטה מוחלטת על חייו של ... אלא אלמד אותך לדוג בעצמך. בהתחלה הילד מתקשה, מנסה ונכשל מספר פעמים, אך בסופו של דבר לומד להיות עצמאי לחלוטין. כך הילד לא תלוי בדייג יותר, והדייג מאבד את השליטה עליו. מדוע ... יותר לשליטה. זו הסיבה שבדיקטטורות ובמדינות רבות, השלטון מעדיף להשאיר את האזרחים חלשים ועניים, כדי לשלוט בהם ביתר קלות. תלות רגשית בזוגיות - אהבה או פחד? אליעד מסביר שכשאנשים אוהבים, לעיתים הם מפחדים שהצד השני יעזוב אותם, ולכן הם רוצים לגרום לו להיות תלוי בהם. מתוך פחד מנטישה, אנשים נותנים אהבה ... למשל, אם אתה אוהב מישהי, האם היית רוצה שהיא תהיה מספיק חזקה ועצמאית שתוכל לעזוב אותך ולהסתדר לבד, או שהיית מעדיף שהיא תהיה תלויה בך ולא תוכל לעזוב? התשובה של רוב האנשים מבוססת על פחד מנטישה, ולכן הם יעדיפו שהיא תהיה תלויה בהם, גם במחיר של חולשה ותלות מוגזמת. זו בדיוק הנקודה שבה אהבה הופכת ... דגים או מלמד אותי לדוג? אליעד מציע לבחון מערכות יחסים דרך השאלה: האדם שאוהב אותי - האם הוא נותן לי דגים, כלומר, משאיר אותי תלוי בו, או שהוא מעודד אותי לעצמאות ולחוזק? אנשים ... השני מעניק להם הכל, אך למעשה מדובר בשליטה נסתרת, שמחלישה אותם. כשאתם עוזרים למישהו אחר, נסו לשאול את עצמכם אם אתם יוצרים תלות או מחזקים אותו. שאלו את עצמכם מתי ואיך ... לכם לצדכם בת זוג או בן זוג חזקים, עצמאים ובטוחים בעצמם, ולא אנשים חלשים שתלויים בכם מתוך פחד. מסקנה - לבחור בעצמאות ולא בתלות המסקנה המרכזית שאליעד מציג כאן היא ההבדל בין לאהוב מישהו דרך נתינה שיוצרת תלות לבין אהבה שמעודדת עצמאות. אהבה אמיתית מחזקת את הצד השני, נותנת לו כלים, ועוזרת לו לעמוד על הרגליים לבד. אהבה מתוך פחד יוצרת תלות, חולשה ושליטה. לכן, כשאתם אוהבים, תשאלו את עצמכם: האם אני נותן דגים או מלמד לדוג? האם אני יוצר תלות או מחזק את בן הזוג שלי, הילדים שלי או האנשים שאני אוהב? תלות רגשית תלות במערכת יחסים אהבה אמיתית גברים חזקים מול חלשים נשים חזקות מול חלשות מערכות יחסים איך לפתח עצמאות שלום חברים, הפעם ניגע בנקודה למחשבה בנושא אהבה ותלות רגשית במערכות יחסים. תלות רגשית ואהבה - מה הקשר? נניח שאתה אוהב מישהי ... - האם תרצו שהוא או היא יאהבו אתכם בחזרה? סביר להניח שכן. אך מה צריך לעשות כדי שזה יקרה? האם האינטרס שלכם הוא שהצד השני יהיה תלוי בכם או בלתי
שמיעת קולות מפחידים, תלותיות רגשית בהורים, פחד להיות לבד, מה הגורם לקולות בראש ומה המשמעות האמיתית שלהם? מה משמעות קולות בראש? איך להתמודד עם פחד מעצמאות? התמודדות עם חרדות? כיצד לפתח ביטחון עצמי? מה לעשות כשיש פחד מלהיות לבד? האם יש לי הפרעה פסיכוטית? מדוע ניסיון ללמוד לבד, חשוב לבניית ביטחון עצמי? מה הקשר בין קולות, פחדים וחרדה וכיצד ניתן להתמודד איתם?
... קולות מפחידים, תלותיות רגשית בהורים, פחד להיות לבד, מה הגורם לקולות בראש ומה המשמעות האמיתית שלהם? מה משמעות ... התחילו לאחר טיפול שהציף פחדים הקשורים לחוסר עצמאות. המשתתפת חושפת שהיא תלותית מאוד באמא שלה וכי היא לא מרגישה ביטחון לבצע משימות בסיסיות בחיי היום - יום, כגון נסיעה ... יודע ללכת או להסתדר לבד כי הוריו תמיד עזרו לו. לכן, כאשר היא הבינה כמה היא תלויה באמה , התפתח אצלה פחד עמוק להתמודד לבד מול העולם. המשמעות של הפחד הזה, מסביר אליעד כהן, היא ... לבד, להיכשל במשימות פשוטות, או לחשוב שלא יצליח להסתדר ללא עזרה. כאשר אדם תלותי מתמודד עם הצורך לעצמאות, הוא עשוי לחוות תחושות קשות מאוד כגון חרדה, מתח ואף תופעות פיזיות ... (לדוגמה, בניית ציפורניים). לקבוע מטרות ברורות ולחתור אליהן בהתמדה, ללא תלות באנשים אחרים. אליעד מדגיש שכאשר אדם מתחיל לבצע פעולות באופן עצמאי, אפילו קטנות, תחושת ... על מורה או על עזרה חיצונית באופן מוחלט, אינה תמיד מיטבית, שכן זה ממשיך את התלות. אם המשתתפת תצליח ללמוד משהו בכוחות עצמה, זה יחזק משמעותית את הביטחון העצמי שלה ויוריד את ... תתחיל לבצע פעולות עצמאיות, הקולות והחרדות יפחתו או ייעלמו כי שורש הבעיה - התלות והפחד - יטופלו בצורה אמיתית ויסודית. אליעד מסכם את דבריו באמירה שהפתרון לבעיות מסוג זה הוא ...
זהירות התאהבות מסוכנת, התאהבות מהירה, התאהבות איטית, 2 סוגים של מתאהבים, מי יתאהב בך מהר? קומבינות בזוגיות, למה הוא מתאהב מהר? למה היא מתאהבת מהר? איך אהבה הופכת לשנאה? למה היא שונאת אותי? למה הוא שונא אותי? קנאה זוגית
זהירות התאהבות מסוכנת, התאהבות מהירה, התאהבות איטית, 2 סוגים של מתאהבים, מי יתאהב בך מהר? קומבינות בזוגיות, למה הוא מתאהב מהר? למה היא מתאהבת מהר? איך אהבה הופכת לשנאה? למה היא שונאת אותי? למה הוא שונא אותי? קנאה זוגית
... שיאהבו אותנו, אך מדגיש שיש הבדל משמעותי בין מי שמתאהב במהירות לבין מי שלוקח לו זמן רב יותר להתאהב. לפי ההסבר של אליעד, הסיכוי שאדם יתאהב בכם תלוי במידה רבה במצבו הרגשי האישי לפני שפגש אתכם. אדם שחווה סבל, ... מיד מתאהבת בו, משום שהוא נתפס עבורה כמקור האושר שלה. אבל אליעד מסביר שיש כאן גם מלכודת. מי שמתאהב מהר בגלל תחושת הריקנות שלו, עלול בהמשך להפוך לתלותי , רכושני וקנאי בצורה קיצונית. הוא מתמכר לתחושה הטובה שהאדם ... היא מתאהבת בו מהר מאוד. תחילה הוא מרוצה מכך, משום שהוא לא צריך להתאמץ הרבה כדי לזכות באהבתה. היא שופעת כלפיו אהבה רבה. אך בשלב מאוחר יותר, התלות שלה הופכת לבעייתית: היא עלולה להיות חרדתית, רכושנית וקנאית. ... כהן מסביר שיש יתרונות וחסרונות בכל סוג של אדם. אדם שטוב לו לבד יתאהב לאט יותר ויהיה קשה יותר לזכות באהבתו. אבל כשהוא כבר מתאהב, הוא לא יהיה תלותי בצורה קיצונית, וסביר להניח שלא יהפוך במהירות לשונא אם הקשר לא ילך כמצופה. לעומת זאת, אדם שרע לו לבד יתאהב מהר מאוד ויעניק אהבה רבה בהתחלה, אבל סביר מאוד שיהפוך לתלותי, אובססיבי ורכושני. כאשר הוא לא יקבל בדיוק את מה שהוא רוצה, ... אבל צריך לזכור שהסיכון הוא גדול, מכיוון שאלה האנשים שהכי מהר יכולים לשנות כיוון ולהפוך מאוהבים גדולים לשונאים גדולים. צריך לשים לב לסימנים של תלותיות, קנאה ורכושנות כבר בתחילת הקשר, ולהבין שזהו איתות אזהרה ... בעייתית ואף מסוכנת. אליעד ממליץ ללמוד לאהוב את עצמכם, כי מי שאוהב את עצמו ומרגיש טוב לבד, יוכל לבנות מערכת יחסים בריאה יותר, שבה האהבה פחות תלויה בגורמים חיצוניים. רכושנות תלותיות רגשית חרדת נטישה איך נוצרת התאהבות מהירה? מי שטוב לו ... אהבה עצומה, והוא נהנה מהקשר, כי הוא לא צריך להתאמץ הרבה כדי שהיא תאהב אותו. אך לאחר שהאהבה מתייצבת, מופיעים גם החלקים הבעייתיים: היא הופכת להיות תלותית, חרדה, רכושנית, קנאית. בהמשך, היא עלולה להתחיל להאשים אותו ... היא תלתה בו את כל האושר שלה. ברגע שהוא לא מספק לה את מה שהיא רוצה, הכאב שחוותה קודם חוזר, והכאב הזה מתורגם לכעס ולשנאה. האם כדאי להיות עם מישהו שתלוי בכם? מצד אחד, אדם שהרגיש טוב גם כשהוא לבד יתקשה יותר להתאהב, ... אבל באותה מידה, אם הדברים לא יתנהלו כמו שהוא מצפה - הוא עלול להפוך לאדם הקשה ביותר להתמודד איתו. למידע נוסף על נושאים כמו איך אהבה הופכת לשנאה, תלותיות בזוגיות, קנאה, רכושנות, ואובססיות , חפשו באתר האינטרנט EIP.co.il. תאהבו את עצמכם, בהצלחה! רכושנות, תלותיות, חרדת נטישה, אוהב הופך לאוייב, מי מתאהב בך? טיפוסים של מתאהבים, איך נוצרת התאהבות מהירה? למי קל להתאהב, למי קשה להתאהב, מי שרע לו מתאהב מהר? מי שטוב לו מתאהב לאט? להרגיש טוב לבד בלי זוגיות, תלותיות זוגית, תלותיות רגשית ...
מערכות יחסים, למה הוא הפך להיות מפלצת? מה גרם לה להשתנות? למה היא הפכה להיות מפלצת? מריבות בזוגיות, למה היא התחילה להיות קנאית? למה הוא התחיל להיות קנאי? קנאה זוגית, אובססיה זוגית, רכושנות זוגית, התמכרות זוגית
מערכות יחסים, למה הוא הפך להיות מפלצת? מה גרם לה להשתנות? למה היא הפכה להיות מפלצת? מריבות בזוגיות, למה היא התחילה להיות קנאית? למה הוא התחיל להיות קנאי? קנאה זוגית, אובססיה זוגית, רכושנות זוגית, התמכרות זוגית
... במיוחד, הוא עשוי לפתח תלות רגשית חזקה בקשר הזה. הוא נהנה כל כך מההרגשה הטובה עד שהיא הופכת לסוג של התמכרות. אליעד מסביר זאת בדימוי ברור ... דווקא כשהקשר טוב מתפתחת תלותיות רגשית? ההסבר לכך הוא פשוט ופרדוקסלי: כאשר לבן אדם יש משהו טוב במיוחד, מתפתח בתוכו פחד עמוק לאבד את הטוב הזה. ... הרגשיים שגורמים לתלותיות ואובססיה, ולפתח מודעות לכך שגם הטוב ביותר יכול להוביל למקומות לא בריאים, אם לא לומדים לנהל אותו נכון. לסיכום: ... רעה היא תוצאה של תלות רגשית וקנאה שמתפתחות דווקא כאשר הקשר טוב במיוחד. האושר הרב שהקשר מספק עשוי להפוך למקור לפחד, מה שגורם לאחד מבני ... בצורה טובה ובריאה יותר. תלותיות בזוגיות קנאה בין בני זוג מריבות לא הגיוניות בזוגיות זוגיות הופכת אנשים למפלצות למה הוא חושד בי? בן זוג חשדן ... קנאה בזוגיות, רכושנות, תלותיות רגשית, ואיך להתמודד עם בן זוג שהופך להיות מפלצת מרוב אהבה, אתם מוזמנים להיכנס לאתר ולחפש נושאים כמו: קנאה ... עם קנאה בזוגיות? תלותיות רגשית במערכת יחסים כל זאת ועוד ניתן למצוא באתר האינטרנט EIP.co.il. שיהיה בהצלחה! תלותיות בזוגיות, מה גרם לו להשתנות? בן זוג חשדן, בת זוג חשדנית, קנאה בין בני זוג, למה הוא חושד בי? למה היא חושדת בי? ...
מתי מאוד טוב הופך למאוד רע? איך טוב הופך לרע? מתי אהבה הופכת לשנאה? איך אהבה הופכת לשנאה? למה אנשים שונאים את מי שעושה להם טוב? איך לעשות טוב למישהו יגרום לו לשנוא אותך? תלות בזוגיות, איך נוצרת תלות בזוגיות? קנאה זוגית
מתי מאוד טוב הופך למאוד רע? איך טוב הופך לרע? מתי אהבה הופכת לשנאה? איך אהבה הופכת לשנאה? למה אנשים שונאים את מי שעושה להם טוב? איך לעשות טוב למישהו יגרום לו לשנוא אותך? תלות בזוגיות, איך נוצרת תלות בזוגיות? קנאה זוגית
... טוב הופך למאוד רע? איך טוב הופך לרע? מתי אהבה הופכת לשנאה? איך אהבה הופכת לשנאה? למה אנשים שונאים את מי שעושה להם טוב? איך לעשות טוב למישהו יגרום לו לשנוא אותך? תלות בזוגיות, איך נוצרת תלות בזוגיות? קנאה זוגית מתי טוב הופך לרע? איך טוב הופך לרע? במהלך הרצאה זו, אליעד כהן מתאר את הדינמיקה בה טוב יכול להפוך לרע, במיוחד במערכות יחסים זוגיות. הוא מסביר כי פעמים רבות כשמשהו עושה לנו טוב, אנחנו עשויים להרגיש את עצמנו מאושרים ובלי תלות, אך כאשר הדבר טוב הופך להיות התמקדות שלנו, עלול להיווצר תלות שגורמת להפוך את הטוב לרע. כיצד טוב הופך לתלות אם משהו או מישהו עושים לנו טוב, ההשפעה החיובית יכולה להתגבר עד לרמה בה לא נוכל להרגיש את אותו טוב בלעדיו. לדוגמה, אם אנחנו במערכת יחסים עם אדם שמאוד טוב לנו איתו, והתחושה הזאת של טוב הולכת ומתרקמת עד למצב שבו לא נוכל להרגיש טוב בלעדיו, אז השמחה שנשאבנו אליה הופכת להתמכרות. במקרים כאלה, נוצר מצב של תלות רגשית. כך גם כשההנאה שמקבלים ממישהו הופכת להיות חיונית כל כך, שלא ניתן להרגיש אותה בלעדיו, דבר זה עלול להוביל לחרדה, קנאה, ופחד מנטישה. כאשר אתה עושה טוב ... - זה הופך לרע מצב זה פועל גם בכיוון ההפוך. אם אתה עושה למישהו טוב יותר ויותר, וגורם לו להרגיש כל כך טוב עד שהוא לא יכול להשיג את אותו טוב בלעדיך, הוא הופך להיות תלותי בך. אם אתה מעניק לאדם תחושות טוב כל כך חזקות, הדבר יגרום לו להרגיש כי הוא לא יכול להרגיש טוב לבד, ובשלב זה יש סיכוי גבוה שהוא יהפוך לתלותי, חרדתי ואובססיבי. מצב כזה עלול להוביל לכאוס רגשי ולבעיות רציניות במערכת היחסים. כיצד להימנע מהמלכודת הזו? בכדי להימנע ממערכת יחסים שבה טוב הופך לרע, עליך להימנע מלהיות תלוי במישהו אחר להרגיש טוב. כדי למנוע זאת, אל תספק לאחרים טוב בשיעורים גבוהים מדי. אם תבחר להעניק טוב לאנשים, חשוב לבחור אנשים שמסוגלים להרגיש טוב גם בלעדיך. יש להקפיד על הענקת טוב בצורה מאוזנת ועם תשומת לב לכך שלא תהפוך את הקשר לתלותי מדי. כל אדם צריך להיות חזק בעצמו, ובכך ניתן למנוע יצירת תלות רגשית שמביאה לבעיות. מה גורם לאנשים חלשים לחפש קשרים תלותיים? כאשר אדם חש חסר ביטחון רגשי, הוא עשוי לבחור שותף חלש יותר מתוך מחשבה שזה יגרום לו להרגיש בטוח יותר בקשר. לדוגמה, גבר חסר ביטחון עשוי לחפש אישה שתהיה תלויה בו רגשית, כדי להימנע מפחד שהיא תעזוב אותו. אבל בסופו של דבר, התלות גורמת להיווצרות חרדות קנאה ובלגן. כמו כן, נשים חלשות עשויות לחפש גברים חלשים כדי לא לאבד אותם, אך זה גם יוביל לתלות רגשית מיותרת ולהתפתחות בעיות במערכת היחסים. איזון נכון במערכות יחסים בסופו של דבר, הדרך לשמור על איזון במערכת יחסים היא לשמור על אושר פנימי עצמאי שלא תלוי באחרים. אנשים חזקים יותר יפגשו אחרים חזקים, מה שיביא למערכות יחסים בריאות ומאוזנות יותר. כל אדם צריך לשאוף להיות חזק ובטוח בעצמו כדי למנוע תלותיות רגשית ולקיים מערכות יחסים יציבות ובריאות. איך טוב הופך לרע? תלות בזוגיות? איך לא לפתח תלות רגשית? התמודדות עם חרדת נטישה? מהו אהבה בריאה? האם לאהוב יותר מדי יכול להזיק? מתי טוב הופך להיות רע? איך קורה שטוב הופך להיות רע? כיצד מצב מסוים שגורם לנו אושר יכול להפוך למקור לסבל? ישנם מצבים רבים בהם זה יכול לקרות, ואסביר כמה מהם. כשהטוב הופך להיות תלות אם יש משהו או מישהו שעושה לך טוב, וההשפעה החיובית רק הולכת וגדלה עד לרמה שבה אינך מסוגל לחוות את אותה תחושת הטוב בלעדיו - זה הרגע שבו הטוב מתחיל להפוך לרע. ... שעושה לך טוב. כל עוד אתה מסוגל להרגיש טוב גם בלעדיה, הכל בסדר. אבל אם היא גורמת לך להרגיש כל כך טוב עד שאתה לא יכול לחוות את אותו אושר בלעדיה, אתה מתחיל להיות תלותי, לפתח חרדת נטישה, קנאה ואפילו פרנויה. פתאום העולם שלך סובב סביבה בלבד, ואתה מאבד את היכולת להיות שלם גם בלעדיה - וכאן מתחילות הבעיות. כשאתה עושה למישהו טוב - יותר מדי זה עובד גם בכיוון ההפוך. אם אתה עושה למישהו טוב, וזה הולך ומתחזק עד לרמה שבה אותו אדם כבר אינו יכול להרגיש טוב בלעדיך - יצרת תלות. ככל שאתה מעניק למישהו תחושת אושר כה גדולה שהוא אינו יכול להרגיש זאת לבדו, כך עולה הסיכוי שהוא יפתח תלותיות רגשית, חוסר ביטחון, ואובססיביות כלפיך. זה עשוי לגרום לו להפוך קנאי, חרדתי או אובססיבי, מה שעלול להוביל לכאוס רגשי ולבעיות חמורות במערכת היחסים. איך להימנע מהמלכודת? כדי למנוע מצב שבו טוב הופך לרע, יש כמה עקרונות חשובים: הגדלת תחושת הטוב הפנימית - ככל שאדם מרגיש טוב מתוך עצמו, ללא תלות בגורמים חיצוניים, כך קטן הסיכוי שהוא יהיה תלותי באחרים. להעניק טוב בצורה מאוזנת - חשוב לבחור להעניק טוב לאנשים שגם הם מסוגלים להרגיש טוב בלעדיך. אדם חלש מבחינה רגשית עשוי להפוך תלותי יותר ולהפוך את הקשר לסוער ומורכב. להיות חזק בעצמך - אדם חזק יימנע ממערכות יחסים שבהן הצד השני תלותי בו באופן מוגזם. ככל שאתה יותר חזק, כך תפגוש אנשים חזקים יותר, מה שיביא למערכות יחסים מאוזנות ובריאות יותר. למה אנשים חלשים מחפשים אנשים תלותיים? כשאדם חלש ואינו מרגיש ביטחון רגשי, הוא עלול לבחור במכוון בן או בת זוג חלשים יותר, מתוך מחשבה שזה יגרום להם להישאר איתו. לדוגמה, גבר חסר ביטחון יפחד שהאישה שלו תעזוב אותו, ולכן יחפש אישה חלשה שתהיה תלויה בו רגשית. אך ככל שהיא תהיה יותר תלותית, כך גם יגדלו החרדות, הקנאה והבלגן במערכת היחסים. אותו דבר קורה גם לנשים חלשות שמחפשות גברים שתלויים בהן - בסופו של דבר זה מוביל לכאוס רגשי. המסקנה - איך ...
זוגיות עם מפלצת, זוגיות עם השטן, איך התאהבות יוצרת שנאה? איך גן עדן יוצר גיהנום? איך אהבה הופכת לשנאה? איך אהבה יוצרת שנאה? איך אנשים מתהפכים בזוגיות? אוהב הופך לשונא, שנאה בגירושין, התאהבות בטעות, דמויות בזוגיות, אהבה יוצרת רע
זוגיות עם מפלצת, זוגיות עם השטן, איך התאהבות יוצרת שנאה? איך גן עדן יוצר גיהנום? איך אהבה הופכת לשנאה? איך אהבה יוצרת שנאה? איך אנשים מתהפכים בזוגיות? אוהב הופך לשונא, שנאה בגירושין, התאהבות בטעות, דמויות בזוגיות, אהבה יוצרת רע
... להיות מפלצת של ממש. הדוגמה הבולטת לכך היא בחורה שמתאהבת מאוד בגבר, וכאשר מתחיל אצלה הפחד לאבד אותו, היא הופכת לתלותית, קנאית, רכושנית ואובססיבית. התוצאה של פחד זה היא התפתחות של שלל בעיות כמו פרנויה, חשדנות, תלונות ובלגן בלתי פוסק. המצב הזה מתרחש גם אצל גברים באותו האופן בדיוק. למה ... האלטרנטיבה שבה אותו אדם לא נמצא איתו. ככל שהאהבה חזקה יותר, כך גם השנאה והפחד לאבד הופכים לעוצמתיים יותר. כיצד תלות רגשית בזוגיות יוצרת אובססיה ושנאה? הסיבה העיקרית לכך שההתאהבות יוצרת שנאה נובעת מתלות רגשית קיצונית. ככל שאדם יותר תלוי באחרים כדי להרגיש טוב ושלם עם עצמו, כך יש סיכוי גדול יותר שהוא יתמכר לאותה מערכת יחסים. כאשר התלות מגיעה לשיאה, כל קושי או בעיה בזוגיות גורמים לאדם להאשים את בן הזוג שלו. אנשים שלא יודעים להרגיש טוב לבד נוטים לפתח תלות קיצונית בזוגיות, וכאשר הזוגיות נתקלת בבעיות, הם מאשימים את בן או בת הזוג בהרס חייהם, ולא את עצמם. מדוע אנשים מאשימים את בן הזוג במקום לקחת אחריות? אליעד נותן דוגמה מעולם ... האישית. אדם כזה יכול להפוך במהירות מאוהב גדול לשונא גדול, בגלל חוסר היכולת לקחת אחריות אישית על מצבו הרגשי ועל התלות שלו. מה קורה לאנשים שנכנסים לגן עדן ואז מגורשים ממנו? אליעד משתמש בדימוי של אדם שמוכנס לגן עדן, וחווה אושר עצום. אותו אדם מתרגל להרגיש טוב, ואז כאשר אומרים לו שהוא חייב ... לעשות כדי למנוע אהבה שהופכת לשנאה? אליעד מדגיש שהדרך למנוע את התהליך הזה היא קודם כל לפתח ערך עצמי פנימי שאינו תלוי בזוגיות או בשום דבר חיצוני. אדם שיכול להרגיש טוב לבד עם עצמו, בלי זוגיות, לא יפתח תלות קיצונית בזוגיות. ככל שאדם יותר עצמאי מבחינה רגשית, כך הוא פחות נמצא בסיכון להפוך לתלותי ואובססיבי. לכן, חשוב להיות מודעים לכך מראש ולבחון עד כמה האדם הוא עצמאי ואחראי על אושרו שלו, ועד כמה הוא תלוי באחרים כדי להרגיש טוב. למה אנשים משתנים לחלוטין כשהם נכנסים לזוגיות? אליעד מסביר שהסיבה שאנשים משתנים לחלוטין כשהם בזוגיות, כמו אדם שנראה נורמלי לגמרי ומתחיל להשתגע פתאום ... במערכת יחסים, נובעת מהתפרצות של רגשות שהודחקו. כאשר האדם מקבל אהבה, הוא מרגיש שמותר לו פתאום לרצות אותה, וכך התלות שלו מתגברת במהירות וגורמת לו להשתנות בצורה קיצונית. ככל שהוא מתמכר יותר, הוא הופך לתלותי, והדבר מביא אותו להיות מפלצת - עד שלבסוף היחסים מתפרקים. לסיכום - מה הדרך לזוגיות בריאה ללא תלות? אליעד מסכם שהפתרון היחיד הוא למצוא את הטוב שבתוך עצמך, לא להיות תלותי בשום דבר חיצוני, ולדעת להרגיש טוב לבד, גם בלי זוגיות. המטרה היא לא למנוע זוגיות, אלא למנוע תלות ואובססיה בזוגיות. זוגיות טובה היא כזו שבה האדם מסוגל ליהנות ולחוות אושר, אך לא להיות תלוי בה כדי להרגיש שלם ומאושר. להרגיש טוב לבד בלי זוגיות תלות רגשית בזוגיות איך לא להיות תלותי בזוגיות? אובססיה בזוגיות שנאה יוצרת אהבה מפלצת בזוגיות התמכרות זוגית אנשים שמתאהבים מהר מדי או בטעות שלום חברים, הפעם נדבר על אנשים שמתאהבים מהר מדי או בטעות באנשים ... משתלט? למשל, בחורה שמתאהבת מאוד בגבר, והוא טוב אליה, אך מרגע שהיא מתחילה לפחד לאבד אותו - היא מתחילה להיות תלותית בו. ברגע שזה קורה, מתחילות הבעיות: קנאה, רכושנות, אובססיה, חשדנות, תלותיות, פרנויה, תלונות ובלגן. מצב דומה קורה גם לגברים. גבר יכול להיות מקסים, אבל ברגע שהוא מתאהב ומרגיש שהוא לא יכול להרשות לעצמו להפסיד את הבחורה - הוא עלול להפוך לשד. למה? ... זה אומר שהוא שונא להיות חולה. כשמישהו אוהב אדם מסוים, הוא בעצם שונא את האלטרנטיבה של להיות בלעדיו. איך למנוע תלות רגשית? כדי להימנע מהמצבים האלה, חשוב לבדוק עד כמה האדם עצמאי, עד כמה הוא מסוגל להרגיש טוב לבד, ועד כמה הוא תלותי באחרים בשביל להרגיש שלם. ככל שאדם יותר תלוי באחרים לאושרו, כך יש סיכון גדול יותר לכך שהוא יתמכר למערכת יחסים - וכתוצאה מכך, יאשים את בן או בת הזוג בכל קושי שיתעורר. לסיכום אהבה גדולה מדי עלולה להפוך לשנאה אם היא מגיעה עם תלות רגשית קיצונית. הדרך למנוע זאת היא לפתח תחושת ערך עצמי שאינה תלויה במערכת יחסים. מי שמוצא את הטוב בתוך עצמו - מסוגל ליהנות מזוגיות בלי להיות תלותי בה. למידע נוסף, חפשו באתר EIP.co.il על איך אהבה הופכת לשנאה, איך להרגיש טוב לבד בלי זוגיות ומדוע אנשים שונאים את מי שעושה להם טוב. בהצלחה! להרגיש טוב לבד בלי זוגיות, תלות רגשית בזוגיות, אובססיה בזוגיות, התמכרות זוגית, התמכרות לזוגיות, תלותיות זוגיות, שנאה יוצרת אהבה, איך לא להיות תלותי בזוגיות? איך לא להיות אובססיבי בזוגיות? התמכרות לסוכר, להאשים את ההתמכרות, ההתמכרות אשמה, הדחקה שמתפרצת בזוגיות, מפלצת בזוגיות, שטן בזוגיות, מפלצת זוגית, שטן זוגי, ...
חרדות בזוגיות, חרדת נטישה, חרדת בגידה, חרדת פרידה, קנאות בזוגיות, אובססיביות בזוגיות, מחשבות טורדניות בזוגיות, בעיות בזוגיות, דיכאון בזוגיות, ביטחון בזוגיות, אמון בזוגיות, יחסי תלות בזוגיות, משבר בזוגיות, מריבות בזוגיות
חרדות בזוגיות, חרדת נטישה, חרדת בגידה, חרדת פרידה, קנאות בזוגיות, אובססיביות בזוגיות, מחשבות טורדניות בזוגיות, בעיות בזוגיות, דיכאון בזוגיות, ביטחון בזוגיות, אמון בזוגיות, יחסי תלות בזוגיות, משבר בזוגיות, מריבות בזוגיות
... בזוגיות, בעיות בזוגיות, דיכאון בזוגיות, ביטחון בזוגיות, אמון בזוגיות, יחסי תלות בזוגיות, משבר בזוגיות, מריבות בזוגיות מה גורם לחרדות וקנאות בזוגיות? חרדת נטישה, חרדת בגידה, קנאות, רכושנות, אובססיביות ותלות רגשית - כל אלו הם סימפטומים של אותה בעיה עמוקה: תלות מוחלטת בתחושות הטובות שמערכת יחסים רומנטית מעניקה לאדם. אנשים שחווים את הבעיות הללו נמצאים באופן תמידי תחת לחץ ומתח. הם כל הזמן חוששים שבן או בת הזוג ... את הזוגיות למצב בלתי נסבל שבו שני הצדדים מרגישים כלואים, והקשר הולך ומדרדר. מהי תלות רגשית ואיך היא משפיעה על האדם? אדם שסובל מתלות רגשית מרגיש שחייו ואושרו תלויים לחלוטין בבן הזוג. הוא משוכנע שללא הזוגיות אין לו ערך עצמי, ולכן הוא עושה הכל כדי להחזיק בקשר בכל מחיר. אם מתרחשים ... חזקים של קבלה, ביטחון, חום ואהבה - רגשות שלא נמצאים ביום יום. האדם מתחיל לפתח תלות ברגשות הללו, וברגע שהוא מרגיש שהוא עומד לאבד אותם, הוא נכנס ללחץ וחרדה קשה. למעשה, הוא מתמכר לתחושות הטובות ומאבד את היכולת להרגיש אותן ללא בן ... בזוגיות? הפתרון היחיד הוא ללמוד להרגיש את התחושות הטובות האלה מתוכך, בלי להיות תלוי בזוגיות. זה לא אומר שצריך לוותר על זוגיות או לא ליהנות ממנה, אלא לפתח מצב שבו האדם מסוגל ליהנות מזוגיות בלי לפתח תלות מוחלטת בה. איך מיישמים את הפתרון הזה בפועל? ראשית, יש להבין מה גורם לך להרגיש טוב בזוגיות ולמה אתה מפחד לאבד אותה. קחו דף וכתבו: מהם הדברים הטובים שאתם ... והאמונות שלכם, כך תוכלו ללמוד כיצד לייצר לעצמכם את אותן תחושות טובות גם ללא תלות באדם אחר. האם אפשר באמת להיות מאושרים לבד בלי תלות בזוגיות? כן, בהחלט אפשר להיות מאושרים לבד, ואף יותר מאושרים מאשר בתוך מערכת יחסים תלותית וחרדתית. כאשר האדם לומד לחוות ביטחון, ערך ואושר מבפנים, הוא יכול להיכנס למערכת יחסים ללא פחד תמידי מה יקרה אם בן הזוג יעזוב או יבגוד בו. לסיכום, הדרך היחידה להיפטר מהחרדות בזוגיות היא ללמוד להרגיש טוב ולהיות מאושרים בלי תלות בזוגיות עצמה. רק כך תוכלו ליהנות מזוגיות בריאה, מאוזנת ונטולת חרדות. טיפול בחרדות זוגיות איך להתמודד עם קנאה בזוגיות? פחד מפני בגידה סימנים לתלות רגשית בזוגיות איך להרגיש טוב לבד בלי זוגיות? חוסר ביטחון בזוגיות איך להיפטר מאובססיה בזוגיות? חרדת נטישה, חרדת בגידה וקנאות בזוגיות - הבנת הבעיה והפתרון ... נדון בתופעה נפוצה מאוד במערכות יחסים - חרדת נטישה, חרדת בגידה, קנאות, רכושנות, תלותיות ואובססיביות . כל אלה הם ביטויים שונים של אותה בעיה שורשית. אנשים החווים חרדות אלו עלולים למצוא את עצמם בסטרס תמידי - מה יקרה אם בן או בת הזוג ייפרדו ... לעקוב אחריו ולנסות לשלוט בו. התוצאה היא שהקשר הופך לכלא עבור שני הצדדים. תלותיות רגשית אדם שסובל מתלות רגשית מרגיש שאין לו ערך עצמי ללא בן או בת הזוג. הוא מפתח תלות מוחלטת באהבתו של הצד השני, כך שאם הקשר יתערער, כל עולמו מתמוטט. השלכות הבעיה אחת הבעיות הקשות במצבים אלו היא שהתנהגות כזו דוחפת את בן או בת הזוג דווקא ... כאשר אדם מרגיש תחושות טובות בזוגיות , כמו אהבה, חום וקבלה, הוא מתחיל לפתח תלות בכך, כמו נרקומן שמתמכר לסם. הוא מתחיל לפחד לאבד את התחושות האלו ונהיה חרדתי. זה לא בהכרח כי בן הזוג הנוכחי מספק לו את הרגשות האלה בפועל, אלא עצם ... סימני אזהרה בזוגיות, סימנים למשבר בזוגיות, למה להרגיש טוב לבד בלי זוגיות? תלות רגשית בזוגיות, זוגיות אובססיבית, נרקומנים בזוגיות, התמכרות לזוגיות ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על להצליח בזוגיות, להצליח בעבודה, זוגיות טובה, תלות רגשית בזוגיות, הצלחה בזוגיות, למצוא עניין בזוגיות, איבוד עניין, להצליח להתאהב, לשמור על הזוגיות, מריבות בזוגיות, לקיחת אחריות, הסרת אחריות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: תלותיות, איך להיות מאושר ושמח? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשפר את הזיכרון? איך לשתול מחשבות? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם גירושין? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לעשות יותר כסף? איך להיגמל מהימורים? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לנהל את הזמן? איך להעביר ביקורת בונה? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: תלותיות, איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש אמת מוחלטת? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם המציאות היא טובה או רעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? אולי אנחנו במטריקס? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם באמת הכל לטובה? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להנות בחיים? האם הכל אפשרי? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע בעולם? האם יש או אין אלוהים? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ אישי מומלץ, אימון אישי לקשב וריכוז, יועץ פילוסופי בתחום תלותיות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3613 שניות - עכשיו 25_05_2025 השעה 04:51:00 - wesi1