אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה איך לטפל בהתנגדויות? שינוי עמדות, דיאלקטיקה, טיפול בהתנגדויות, ויכוח בין דתי לאתאיסט, ויכוח בין דתי לחילוני, ויכוח בין בני זוג, ויכוח בין הורים וילדים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
6:43איך לטפל בהתנגדויות? שינוי עמדות, דיאלקטיקה, טיפול בהתנגדויות, ויכוח בין דתי לאתאיסט, ויכוח בין דתי לחילוני, ויכוח בין בני זוג, ויכוח בין הורים וילדים, אומנות הויכוח, דיבייט, רטוריקה, חלק 2
איך להתמודד עם התנגדויות בצורה יעילה?

כאשר שני אנשים נמצאים בקונפליקט או בוויכוח, לעיתים קרובות מתרחשת תופעה שבה צד אחד מתקשה לשכנע את הצד השני. אליעד כהן מסביר שלפני שנכנסים לוויכוח או ניסיון לשנות את עמדתו של האדם שמולך, יש קודם כל צורך להבין לעומק את עמדתו של הצד השני. כאשר הצד השני מרגיש שהבנת אותו בצורה מלאה, הוא נרגע מעט, כיוון שהוא יודע שהבנת את כל מה שהוא היה יכול להסביר ולא נשאר לו ספק שאולי אם היה מסביר טוב יותר, היית משתכנע.

לפי אליעד, חשוב להראות לצד השני שלא החמצת שום דבר. אם הוא יחשוב שאולי לא הבנת אותו מספיק טוב, תמיד יהיה לו רצון להסביר את עצמו שוב ושוב, והוא לא יהיה פנוי נפשית להבין את הצד שלך. לכן, הצעד הראשון הוא לשדר לצד השני שאתה מבין אותו לחלוטין - גם אם אינך מסכים איתו כלל.

האם הסכמה והבנה הן תמיד מספיקות כדי לשכנע?

אליעד כהן מציין כי גם אם תראה הבנה כלפי הצד השני והוא יראה שאתה מבין אותו, לא בהכרח ישתנה משהו בעמדתו. ייתכן שהצד השני באמת הבין את ההסבר שלך, אבל לא רוצה לשנות את עמדתו כי שינוי כזה עלול לגרום לו נזק רגשי או הפסד כלשהו. למשל, אם מישהו יודה שטעה, ייתכן שירגיש מושפל, ולכן לא יהיה מוכן להודות בטעותו גם אם הבין לעומק את הטיעון הנגדי.

במצב כזה, אליעד ממליץ לנסות לברר מה גורם לצד השני לחשוש מהשינוי, או מהו הנזק שהוא חושש ממנו. ברגע שאתה מזהה את הנקודה הזאת, ניתן להתייחס אליה ולפתור אותה. כך, תוכל לפתור את המניע הנסתר של הצד השני שלא לשנות את דעתו, ואז יש יותר סיכוי שהוא יסכים להשתכנע.

מתי לא כדאי להשתמש בהסברים והבנות?

אליעד מדגיש שלא תמיד הדרך הנכונה בוויכוח היא לנסות להבין ולהסביר בנחת. לעיתים קרובות, המטרה היא אחרת לחלוטין - למשל, לערער או לבלבל את הצד השני. במקרים מסוימים, דווקא עדיף שלא תסכים עם שום דבר שהוא אומר, אפילו אם הוא צודק בדברים מסוימים. כך, אתה מוציא אותו מריכוז ופוגע ביכולת שלו להציג טיעונים נוספים.

לדוגמה, אם יש לך אינטרס שהאדם ייראה לא חכם בפני אנשים אחרים, או שאתה רוצה להוציא אותו משלוותו ולגרום לו להתבלבל, אתה יכול להטיל ספק בכל משפט שהוא אומר, אפילו במשפטים נכונים לחלוטין. אליעד מביא דוגמה קיצונית, שאם הצד השני אומר "עכשיו יום", תוכל להתעקש ולומר לו "לא נכון, עכשיו לילה", במטרה לערער אותו לחלוטין. זה גורם לו להיראות טיפש או להתעייף מוויכוח מיותר.

כיצד לבחור את הדרך המתאימה בוויכוח?

אליעד מציין שהשיטה שבה אתה משתמש תלויה מאוד במטרה שאתה רוצה להשיג ובכוח שיש לך לעומת הצד השני. לפעמים עדיף לתת לצד השני תחושה שאתה מבין אותו, ואז לנסות לשכנע אותו אחרי שהוא רגוע. לפעמים, דווקא עדיף לא לתת לו להסביר את עצמו בכלל, אלא להציג ישירות את הצד שלך.

הוא מדגים זאת באמצעות אנלוגיה לאומנויות לחימה: יש גישות של הגנה והדיפה ויש גישות של זרימה עם המכה. לפעמים הכי נכון לספוג את המכה ולהוביל את הכוח של היריב, ולפעמים עדיף להדוף את המכה בצורה ישירה. בחירת השיטה המתאימה תלויה מאוד בסיטואציה ובמטרה שאתה רוצה להשיג.

מה החשיבות של הבנת המניעים של האדם שמולך?

נקודה מרכזית שמדגיש אליעד כהן היא שכדי לנצח בוויכוח, יש חשיבות עצומה להבנה של הצד השני: ככל שתדע יותר על הסיבות והפחדים שלו, כך תוכל לשלוט בשיחה. אם תדע מה הצד השני באמת רוצה, ממה הוא חושש, ומה גורם לו להחזיק בעמדתו, יהיה לך קל יותר לתכנן את הטיעונים שלך ולדעת מתי להפעיל לחץ ומתי לשחרר אותו.

לדוגמה, אם אתה יודע שהצד השני אומר משהו לא מתוך אמונה אמיתית אלא מתוך מניע אחר כמו פחד או חשש, תוכל לטפל ישירות במניע הזה. לעומת זאת, אם לא תדע את המניע, תהיה בעמדה חלשה יותר בשיחה.

כיצד להתמודד עם אדם שמשקר או מסתיר מניעים אמיתיים?

אליעד מציין שמול אדם שמשקר או מסתיר מניעים, צריך קודם כל להבין למה הוא עושה זאת. יכול להיות שהוא אומר דברים בלי להאמין בהם, וברגע שאתה מציג בפניו שאתה מבין את הדברים האלה, הוא יכול לחשוב בטעות שאתה מסכים איתו, וזה עשוי להחליש את הטיעון שלו מולך. אך מנגד, צריך לשים לב גם לכך שהוא לא ישתמש בהסכמתך לכאורה כדי לחזק את טענתו בפני אחרים.

לכן חשוב מאוד לדעת מה בדיוק מניע את האדם שעומד מולך - האם הוא אומר דברים אקראיים, או שיש מניעים סיבתיים ברורים מאחורי דבריו. בהתאם להבנת הסיבות שלו, תוכל לקבוע איך להגיב באופן שישרת בצורה הטובה ביותר את המטרה שלך בוויכוח.
איך להתמודד עם קונפליקטים ולשנות עמדות?

במצבים של קונפליקט, במיוחד כאשר שני צדדים אינם מסכימים, חשוב להבין את הדרך בה כל צד רואה את הדברים ואת השיקולים המניעים את העמדות. אליעד מציע כי הדרך המומלצת להצלחה בשיחה שבה שני הצדדים לא מסכימים היא להתחיל בהבנת עמדת הצד השני, ורק לאחר מכן להסביר את עמדתך.

במקרה של קונפליקט בין שני אנשים, קיימת גישה שבה אתה מנסה להראות לצד השני שאתה מבין אותו, אפילו אם אתה לא מסכים עם דעתו. אחת הדרכים להשגת תוצאה חיובית היא לשדר לצד השני שאתה מבין אותו באופן מלא. ברגע שהוא ירגיש שהבנת אותו, הוא יהיה פתוח יותר להקשיב לעמדתך. אליעד מדגיש שזו דרך שנועדה להרגיע את הצד השני ולמנוע ממנו לחשוב "אולי אם הייתי מסביר את עצמי יותר טוב, אולי היה לי סיכוי לשנות את דעתו". בכך אתה מונע את האפשרות שהוא יחשוב שהבעיה היא בהסבר שלו.

מה קורה אם צד אחד מסכים עם הצד השני, אך לא משנה את עמדתו?

לא תמיד הצגת הבנה מספקת לשנות את עמדת הצד השני. אם צד א' הצליח להסביר את עצמו בצורה ברורה והצד השני הביע הסכמה, זה לא בהכרח אומר שהצד השני ישנה את דעתו. ייתכן שבמקרים כאלה, הצד השני מסכים על הנייר, אבל לא מבצע שינוי אמיתי בעמדתו. הסיבה לכך יכולה להיות שלא תמיד מדובר בבעיה בהבנה - לעיתים מדובר בסירוב פנימי של הצד השני לשנות את עמדתו, כי שינוי זה יפגע בו בצורה כלשהי.

מהן הטכניקות בהן אפשר להשתמש לשינוי עמדות?

במצבים כאלה, אליעד מציין כי לא תמיד יש צורך להסביר בצורה יסודית את עמדתך. במקרים מסוימים, אפילו אם הצד השני טוען טענה נכונה, ניתן להפעיל טכניקות של "שיבוש" או "הסחות דעת" כדי להשפיע עליו. לדוגמה, אם אתה רוצה להשפיע על מישהו שמסביר עמדתו, אך יש לך אינטרס להוציא אותו מריכוז או לגרום לו להיראות פחות חכם, אפשר להתווכח איתו על כל פרט קטן, גם אם הוא נכון. השיטה הזאת תוצא את הצד השני מריכוז ותפגע במעמדו בעיני המאזינים.

האם כדאי להילחם בשיחה או פשוט להסביר?

לא תמיד כדאי להילחם בשיחה, לפעמים ההסבר הפשוט והברור הוא שיטה טובה יותר. לעיתים, כשתנסה להסביר את עמדתך, ייתכן שהצד השני לא יוכל להבין את עמדתך, לא מתוך בעיה בהבנה, אלא מתוך סירוב פנימי. אליעד מציין שכאשר זה קורה, יש להבין מה מניע את הצד השני ומה הוא חושש ממנו. ייתכן שהוא לא רוצה להבין אותך כי ייתכן שזה יגרום לו לנזק נפשי או אחר, ולכן יש צורך לטפל בצורך הזה ולהתמודד איתו בצורה חכמה.

מה לעשות כאשר לא מצליחים לשנות את דעתו של הצד השני?

לא תמיד הצגת עמדתך תשפיע על הצד השני. אליעד מציין כי יש מצבים שבהם צריך לחשוב מראש מתי כדאי להסביר לצד השני את עמדתו ומתי כדאי להתחיל מיד בהסבר שלך. לפעמים, כשהסברת לו את עמדתו, הוא מבין אותה יותר לעומק ומחזק את תחושת הצדק שלו, ולכן כדאי לשקול האם קודם להסביר את עמדתו ואחר כך את עמדתך, או אם כדאי לעבור ישר להסביר את עמדתך. כל אחת מהשיטות תלויה בכוח שלך ובכוח של הצד השני.

מה חשוב לדעת על האדם שמולך?

הבנת הצד השני היא המפתח לשליטה בשיחה. כשאתה מבין את הפחדים, הרצונות, או כל פרט חשוב אחר שמניע את הצד השני, אתה יכול לנהל את השיחה בצורה שמובילה אותך למקום שבו תוכל להשפיע על עמדותיו. ככל שתדע יותר על מה מניע את הצד השני, תוכל להסתדר טוב יותר ולהצליח יותר בהשגת מטרותיך. אליעד מדגיש כי עליך לדעת מה באמת עומד מאחורי מה שהצד השני אומר. האם הוא באמת מאמין בזה? או שמא הוא אומר את זה מתוך פחד או צורך חיצוני כלשהו?

האם ניתן להילחם נגד אדם שהשקר הוא חלק מהתשובה שלו?

במקרים שבהם אדם שואל או מציג עמדה מתוך שקר או מניעים מוסתים, אליעד מציע שהדרך הכי טובה היא קודם להבין למה הוא אומר את מה שהוא אומר. יכול להיות שהצד השני לא באמת מאמין במה שהוא אומר, אבל ברגע שאתה מראה לו שאתה מבין אותו, הוא עשוי לחשוב שאתה חושב כמוהו, וזה יכול להוביל אותו לבעיה פנימית. לכן, עליך להבין את מניעי הצד השני על מנת להילחם בטיעוניו בצורה האפקטיבית ביותר.
מה השאלה שלך?

ש: אוקי השאלה היא כזאת כשאתה בקונפליקט.

אליעד: כשמישהו בקונפליקט בוא ניתן טיפ יש אני יש אתה יש הם, יש אנחנו יש מישהו יש בדרך כלל לא יודע, אם אתה אומר משהו שהוא לדעתך נכון בדרך כלל תגיד כשמישהו, אם זה רלוונטי רק אלינו תגיד אנחנו אם זה רלוונטי אליך תגיד אני אלי אז אתה, אתה מדבר באופן גנרי תגיד כשמישהו.

ש: אוקי כשמישהו נמצא בקונפליקט עם מישהו אחר.

אליעד: כן.

ש: ומישהו א' מבין ומסביר גם.

אליעד: חושב שהוא מבין.

ש: חושב שהוא מבין.

אליעד: כן.

ש: למה השני טוען את הטענה שלו.

אליעד: כן.

ש: והוא מסביר לו מגלה אליו אמפתיה והכל כייפי ויש הבנה ביניהם, עכשיו כשזה בא לצד השני זאת אומרת שעכשיו מישהו ב' צריך להבין את מישהו א'.

אליעד: נכון.

ש: הוא מסרב להבין.

אליעד: לא אתה מתכוון להגיד שכשמישהו א' צריך להסביר את עצמו למישהו ב' הוא לא מצליח להסביר את עצמו למישהו ב'.

ש: לא הוא הצליח להסביר השני גם הסכים איתו.

אליעד: אז הוא הבין אותו.

ש: מישהו ב' הבין את מישהו א'.

אליעד: כן אוקי אז?

ש: הוא הבין שמישהו א' הבין את עצמו.

אליעד: הבן אדם הראשון הסביר את עצמו, שני אנשים התווכחו הבן אדם הראשון הראה לשני שהוא מבין אותו.

ש: יפה.

אליעד: כן הלאה, הראה לשני שהוא מבין אותו דהיינו, שהראשון מבין את השני והשני הסכים שהראשון מבין אותו.

ש: יפה עכשיו כדי לאיזושהי תוצאה חיובית נניח בהנחה שהמישהו הראשון בעצם המטרה שלו היא שהשני יכבד את דעתו.

אליעד: שישנה את דעתו אתה רוצה ש - x ישנה את דעתו ויסכים איתך.

ש: בדיוק.

אליעד: כן.

ש: אז עכשיו צריך כאילו איך הופכים את כללי המשחק שהמישהו השני יסביר עכשיו אותי.

אליעד: אתה צריך לדעת להסביר את עצמך ולהסביר לו את עצמך מה אתה רוצה ממנו.

ש: לא אבל הוא צריך כאילו להבין מה אני.

אליעד: נכון ואתה צריך להסביר לו כאילו מה אתה, אתה צריך להסביר לו אתה יכול להגיד הוא לא מבין אותי ואתה יכול להגיד אני לא מצליח להסביר לו.

ש: אוקי ואז עד להגיע למצב שהוא יבין אותי.

אליעד: בדרך כלל בוא נסתפק בכך שהוא יבין את עצמו, בדרך כלל הבן אדם מה שהוא אמר הוא לא מבין הוא אמר משהו הוא לא מבין למה הוא חושב את זה אתה עוד מצפה שהוא יבין אותך אפילו את עצמו הוא בקושי הבין.

ש: אז ההנחה היא שאחרי שאני אראה לו שאני מבין אותו והוא אני אסביר לו.

אליעד: המטרה היא שאתה אמור להראות לו שאתה מבין אותו זה כדי להרגיע אותו שהוא לא יגיד "אולי אם הייתי מסביר לו את עצמי יותר טוב הוא היה מסכים איתי, אני אסביר לך שתראה שאתה לא יכול להסביר את זה יותר טוב, שלא יהיה לך ספק שאולי יש משהו שאני מפספס, לא מפספס שום דבר את כל מה שאתה מבין אני מבין ויותר מזה אני מבין ועדיין אני חושב הפוך ממך".

ש: ואבל צריך לנסות להסביר לו את דעתי.

אליעד: נכון אמת ולא תמיד תצליח להסביר לו אבל מה שכן אני מציין שיכול להיות שאתה לא מבין למה הוא לא רוצה להבין אותך כי כשהוא לא מבין אותך זה לא תמיד לא מבין אותך לפעמים זה לא רוצה להבין אותך.

ש: לא רוצה אז יש סיבה נוספת.

אליעד: נכון הוא מבין שמה שאתה אומר זה נכון אבל הוא לא רוצה לחשוב את זה כי זה יעשה לו רע בצורה כלשהי, צריך לראות מה הרע שזה יעשה לו ואיך פותרים לו את הצורך הזה. עכשיו קודם אמרתי שלא תמיד צריך להסביר לשני את עצמו נכון, אמרתי שזאת הדרך הכי טובה אבל אמרתי שזה לא תמיד נכון כי יש מצבים נגיד שמישהו אומר דעה ולפעמים רוצים לערער אותו לגמרי כאילו שהמטרה היא לשגע אותו.

גם אם מה שהוא אומר זה נכון אתה יכול לתקוף אותו תתקוף אותו תבלבל אותו, תתיש אותו תשגע אותו אל תסכים איתו בכלום גם אם הוא יגיד לך עכשיו יום "לא נכון לילה עכשיו", זה לא תמיד צריך להסכים איתו תלוי מה רוצים כי אם נגיד לדוגמה רוצים להשפיל אותו ואז אם נשפיל אותו נוציא אותו מריכוז ואם נוציא אותו מריכוז הוא נוכל לבלבל אותו בדברים אחרים נגיד.

או נגיד שרוצים להשפיל אותו נגיד שמה שהוא אמר זה נכון אבל נכון מהיבטים מסוימים ואנחנו רוצים שאנשים אחרים ששומעים אותו יחשבו שהוא טיפש ואז אנחנו תוקפים אותו ולא אומרים לו "מה שאמרת זה נכון מהיבט מסוים" כי יש לנו אינטרס שהוא יצא טיפש, כי אם אתה אומר לו שמה שהוא אומר זה נכון מהיבט מסוים אתה בעצם הופך אותו לחכם יחסי ואנחנו רוצים שהוא יחשוב שהוא טיפש או שתהיה אווירה שהוא טיפה.

יש גם מצבים שצריך לעשות עוד שיכלול "מה יש יותר סיכוי שהוא יסכים איתי אם אני אסביר לו את עצמו ואחר כך אני אסביר לו את עצמי או אם אני ישר אסביר את עצמי בלי להסביר לו את עצמו" כי לפעמים אם אתה תסביר לו את עצמו ואחר כך את עצמך ברגע שהסברת לו את עצמו הוא יצליח להבין את עצמו ולא יצליח להבין אותך ועכשיו הוא עוד יותר חושב שהוא צודק. ולכן צריך לעשות בהתחלה שיכלול "מה יש יותר סיכוי שהוא יבין אותי אם אני אגיד לו תעזוב את זה או אם אני אגיד לו קח את זה ואז אני אקח לו את זה חזרה".

ש: זה בעוצמה של הרצון שלו.

אליעד: תלוי בכוח שלך.

ש: לא אבל אם יש לו מאוד רצון מאוד חזק.

אליעד: אם יש לך מאוד כוח אז.

ש: גם אצלנו אצלי אבל אם יש לו רצון.

אליעד: אם יש לך כוח מאוד מאוד חזק, אתה פשוט מנסה לזרוק את האחריות עליו שתלוי ברצון שלו ואני מנסה להסביר שזה תלוי בכוח שלך.

ש: אוקי לא אני אומר מתי השיטות למשל נגיד יש מישהו.

אליעד: מישהו עכשיו ביומיום מתווכח איתך על משהו אפשרות אחת אתה אומר לו "קח את זה" ואחרי שהוא רגוע שזה כבר אצלו אז אתה לוקח לו את זה ואפשרות שנייה שאתה אומר לו "לא תן לי את זה", אתה צריך לעשות חישוב "מתי יהיה לי יותר קל להוציא את זה ממנו אם אני אתן לו את זה ואז הוא יירגע ואז אני אקח לו את זה" או "לא אני אסור לי לתת לו את זה כי אם אני אתן לו את זה הוא יכול להשאיר את זה אצלו צריך ישר לקחת לו את זה".

זה כמו באומנויות לחימה יש אומנות לחימה שאומרת לך תהדוף את המכה ויש אומנות לחימה שאומרת לך תזרום עם המכה תספוג את המכה תוביל את המכה, מה עדיף תלוי בהקשר אין לזה חוקים.

ש: לפעמים בן אדם שמשקר והוא זורק איזה רעיון אז הוא לא באמת מאמין בזה אבל ברגע שאתה מראה לו שאתה מבין אותו אז הוא בכלל אומר "וואלה עוד אחד חושב כמוני".

אליעד: לכן אמרתי מההתחלה שצריך לבדוק למה הוא אמר את מה שהוא אמר האם הוא אמר את זה אקראי או סיבתי.

ש: אולי הוא בכלל צודק.

אליעד: הבנו אתה צריך לנסות להבין את הבן אדם השני ככל שתבין אותו יותר טוב ככה תוכל לשלוט בו יותר, עומד מולך בן אדם אומר משהו אם אתה תדע עליו מידע מקדים למה הוא אומר את זה מה הסיבות שהוא אומר את זה מה הפחדים שלו מה הרצונות שלו מה זה, אם אתה רוצה לשלוט בו יותר קל לך לשלוט בו אבל אם כל מה שאתה יודע זה שאתה לא רוצה את מה שהוא אומר וזהו אז אתה בבעיה. הבנו?
מראה דתיים שכנוע לנצח בוויכוחים להבין את הפחד להתמודד עם התנגדות טיפול לשאול שאלות אחריות להחליש טיפש אומנות אומנות הויכוח איך לטפל איך לטפל בהתנגדויות איך לטפל בהתנגדות אתאיזם אתאיסט אתאיסטים אתיאיזם אתיאיסטיות בין בני זוג בני זוג דיאלקטיקה דיבייט דיבייטינג דת דתות דתי דתיים הדרכה להורים הדרכת הורים הדתיים הורה הורות הורים הורים וילדים החרדים התנגדויות התנגדות ויכוח ויכוח בין בני זוג ויכוח בין דתי לאתאיסט ויכוח בין דתי לחילוני ויכוח בין הורים וילדים ויכוח בין חילוני לדתי ויכוחים זוג זוגיות חילוניות חילונים חינוך ילדים חרדים טיפול טיפול בהתנגדויות טיפול בהתנגדות טיפולים יהדות תורה מצוות אלוהים ילד ילדה ילדים יעוץ הורי יעוץ הורים יעוץ להורים לחנך ילדים לטפל לטפל בהתנגדויות לטפל בהתנגדות מטופל מטופלים מטפל רטוריקה שינוי שינוי עמדות שינויים
חלק 1
חלק 1
...דיבייטים ורטוריקה. אליעד מסביר כיצד ניתן להתמודד עם התנגדויות באופן כללי, תוך הדגשת חשיבות ההתמודדות עם קונפליקטים פנימיים כדי לטפל בקונפליקטים חיצוניים. מהו טיפול בהתנגדויות? טיפול בהתנגדויות מתחיל בהבנת הקונפליקט בין שני צדדים. התנגדות, כפי שמסביר אליעד, היא קונפליקט שנוצר כאשר אדם אחד מתנגד לדעה או לפעולה של אדם אחר. דוגמה לכך היא מישהו שמתחיל דיאטה ומרגיש התנגדות פנימית כאשר הוא מוצא את עצמו מול עוגה. הכיצד ניתן להתמודד עם זה? כל אדם שמתמודד...
קנאה ורכושנות, התמודדות עם קנאה, קנאות מופרזת, קנאות בין בני זוג, קנאות יתר, קנאות אובססיבית, קנאה רומנטית, קנאה בזוגיות, קנאה חולנית, רכושנות בזוגיות, אהבה אובססיבית, מערכות יחסים
קנאה ורכושנות, התמודדות עם קנאה, קנאות מופרזת, קנאות בין בני זוג, קנאות יתר, קנאות אובססיבית, קנאה רומנטית, קנאה בזוגיות, קנאה חולנית, רכושנות בזוגיות, אהבה אובססיבית, מערכות יחסים
... קנאות מופרזת, קנאות בין בני זוג, קנאות יתר, קנאות אובססיבית, קנאה רומנטית, קנאה בזוגיות, קנאה חולנית, רכושנות בזוגיות, אהבה אובססיבית, מערכות יחסים מה ... קנאה ומה היא רכושנות בזוגיות? קנאה ורכושנות הן שתי תופעות ... למערכות יחסים, במיוחד בין בני זוג. אליעד מסביר תחילה למה בכלל אדם נמצא בזוגיות. לפי דבריו, האדם רוצה להרגיש טוב עם עצמו, וזוגיות מאפשרת לו להרגיש טוב יותר ביחס למצבו ללא זוגיות. באופן טבעי, ככל שהאדם יותר תלוי רגשית בבן הזוג שלו, כך מתפתחת קנאה ורכושנות בצורה משמעותית ... למה בכלל קיימת קנאה בזוגיות? ההסבר של אליעד מתחיל במושג בסיסי - ... כדוגמה לכך הוא מציג ילד קטן, בגיל אפס, שאין לו שום מושג של ... מישהו שייך לך בלעדית. בזוגיות, המושג רכושנות ברור יותר, למשל כשהאדם מרגיש שבן הזוג שייך לו. הוא נותן דוגמה מפורטת למצב של קנאה בזוגיות: אם אישה מדברת עם גבר אחר, בן זוגה מרגיש כאילו היא שייכת למישהו אחר, ואז הוא ... היא חלק בלתי נמנע בזוגיות? אליעד טוען שקשר רגשי תמיד מלווה ... הזו יוצרת את הצורך שבן הזוג יהיה רק שלך. לכן, ככל שאדם אוהב יותר את בן הזוג שלו, כך הוא חושש יותר לאבד אותו. כתוצאה ... מופיעה בפועל בחיי הזוגיות? הדוגמאות שאליעד מביא הן מגוונות. ... אחר אלא גם כאשר אחד מבני הזוג מקנא בדברים כמו עבודה או תחביבים. לדוגמה, אם אישה רואה שבן זוגה משקיע זמן רב בעבודתו, היא עלולה לחוש קנאה ... בתת המודע, כל פעולה שהבן זוג עושה שלא קשורה אליה נתפסת כסוג של קנאה, כי ... 100% מהתשומת לב של בן הזוג. דוגמה נוספת שנותן אליעד היא כשהגבר מצחצח ... בו וישקיע בו. לכן, בזוגיות האדם מצפה מבן זוגו לאהבה ולבלעדיות כמעט מוחלטת. איך רכושנות ... הן נותנות תחושה שבן הזוג רוצה בך בלעדית, דבר שמחזק את תחושת הערך ... אנשים אחרים רוצים את בן הזוג שלך, זה מעלה בעיניך את ערכו, כי אתה חושב ... ולקונפליקטים רבים בין בני הזוג. מה הפתרון לקנאה מופרזת בזוגיות? אליעד מסביר שהדרך להתמודד עם קנאה ... להבין אותה. יש לדבר עם בן הזוג בצורה חיובית, לא להאשים אותו שאין לו אמון, ...
יעוץ זוגי, גישור זוגי, בעיות בזוגיות, תלונות בזוגיות, זוגיות מאושרת, זוגיות מוצלחת, זוגיות טובה, בעיות בין בני זוג, אהבה בזוגיות, לשמור על הזוגיות, להצליח בזוגיות, לאהוב בזוגיות, מגשר זוגי
יעוץ זוגי, גישור זוגי, בעיות בזוגיות, תלונות בזוגיות, זוגיות מאושרת, זוגיות מוצלחת, זוגיות טובה, בעיות בין בני זוג, אהבה בזוגיות, לשמור על הזוגיות, להצליח בזוגיות, לאהוב בזוגיות, מגשר זוגי
... זוגי, גישור זוגי, בעיות בזוגיות, תלונות בזוגיות, זוגיות מאושרת, זוגיות מוצלחת, זוגיות טובה, בעיות בין בני זוג, אהבה בזוגיות, לשמור על הזוגיות, להצליח בזוגיות, לאהוב בזוגיות, מגשר זוגי האם כשאישה מתלוננת שבעלה לא מתחשב בה, היא באמת צודקת? כאשר זוג מגיע לייעוץ זוגי, האישה עשויה להתלונן שבעלה לא מתחשב בה, שלא אכפת לו ממנה, ושהוא לא עושה מספיק למענה. בשיחה שכזו, הבעל לרוב ... מתסכול פנימי שלה עצמה. במילים אחרות, ייתכן שהאישה מתלוננת על בן זוגה לא מפני שהוא באמת הבעיה, אלא משום שהיא סובלת מתחושת חוסר שביעות רצון כללית, פנימית, והיא פשוט מפנה אותה כלפי הבעל. מדוע בני זוג מאשימים אחד את השני? כאשר אישה מתלוננת על בעלה, או להיפך, היא יוצרת לעצמה תירוץ שמאפשר לה להימנע מלהתמודד עם ... תחושות אלו. מנגנון ההאשמה נועד להעביר את האחריות למצבה הרגשי אל בן הזוג, וכך היא פוטרת את עצמה מהצורך לשנות משהו אצלה. במצב כזה, האישה חושבת בטעות שאם רק בעלה ישתנה, הכל יהיה בסדר, והיא תרגיש שלמה ומאושרת. האם מי שמתלונן בזוגיות, באמת אכפת לו מבן זוגו? אליעד מדגיש שכאשר בן זוג מתלונן לא אכפת לך ממני, הוא בעצם אומר שלא אכפת לו בעצמו מבן זוגו. מדוע? כי אם היה אכפת לו באמת, הוא היה מתחשב בכך שלבן הזוג יש רצונות וצרכים משלו. מי שמתלונן דורש בעצם שבן הזוג ישנה את עצמו כדי לרצות אותו, בלי להתחשב בעובדה שבן הזוג פועל לפי מה שנוח לו ומה שהוא רוצה. יוצא מכך שהמתלונן עצמו הוא לא אכפתי, כי הוא לא רואה את הצרכים של בן זוגו אלא רק את הצרכים שלו עצמו. האם התלונות בזוגיות תמיד נכונות? אליעד מציין שברוב המקרים, התלונות הן סוג של שקר או הקצנה. למשל, כשאישה אומרת לבעלה לא אכפת ... או שהיא עצמה קורבן שזקוק להכרה ותשומת לב. האם האישה באמת רוצה שינוי מהבעל, או שהיא מחפשת להוכיח את צדקתה? אחת הדוגמאות שאליעד מביא ממחישה היטב את הנקודה הזו: אישה אמרה לבעלה שהוא ... רצתה שהוא ישתפר, אלא חיפשה הוכחה לצדקתה. אם באמת הייתה רוצה שינוי אמיתי, הייתה פועלת אחרת, תומכת ומעודדת. איך אפשר לפתור באמת בעיות בזוגיות? אליעד ממליץ קודם כל לחשוף את האמת של שני הצדדים ולהראות לשני
אלימות מילולית בזוגיות, חוסר פירגון בזוגיות, אלימות מילולית בין בני זוג, גבר מכה מילולית, גבר אלים מילולית, אלימות מילולית במשפחה, גבר אלים נפשית, אישה מוכה מילולית, אישה מוכה נפשית
אלימות מילולית בזוגיות, חוסר פירגון בזוגיות, אלימות מילולית בין בני זוג, גבר מכה מילולית, גבר אלים מילולית, אלימות מילולית במשפחה, גבר אלים נפשית, אישה מוכה מילולית, אישה מוכה נפשית
... מילולית בזוגיות, חוסר פירגון בזוגיות, אלימות מילולית בין בני זוג, גבר מכה מילולית, גבר אלים מילולית, אלימות מילולית במשפחה, גבר ... אישה מוכה מילולית, אישה מוכה נפשית מהם סוגי האלימות המילולית והנפשית בזוגיות וכיצד הם משפיעים על בני הזוג? במהלך ההרצאה, אליעד מתאר את ההבדלים בין כאב פיזי לבין כאב נפשי, תוך התמקדות בתפיסות של אלימות מילולית בזוגיות. הוא מתחיל את השיחה בשאלה אם האלימות הפיזית או הנפשית גרועות ... עשוי להיות קשה לא פחות, ולעיתים אף גרוע יותר. אליעד מפרט על האופן שבו בני הזוג עשויים להגיב לפגיעות פיזיות ונפשיות, ומדגיש את ההתנגדות הרצונית לכאב. הוא טוען כי לפעמים אדם יעדיף לספוג כאב פיזי, אך לא יסכים לכאב נפשי שגורם לו להשפלה. ההתנגדות לכאב נפשי, לדברי אליעד, נובעת לא רק מהכאב עצמו, אלא מהתחושה של פגיעות בכבוד ובערך העצמי. כמו כן, אליעד משווה את ההשפעות של התנהגות אלימה בין בני זוג: לעיתים גבר שמקלל את האישה או פוגע בה מילולית עשוי להתפרש ככזה ... עמוקה יותר מאשר אלימות מילולית ישירה. בנוסף, אליעד מדבר על המצבים בהם בני זוג יכולים להימנע מקבלת כאב נפשי או פיזי על ידי שינוי האופן שבו הם תופסים את הכאב ואת משמעותו. הוא מציין כי במקרים מסוימים, ... מהמציאות המכבידה. האם אלימות מילולית תמיד נחשבת גרועה יותר מאלימות פיזית בזוגיות? אליעד מציין כי למרות שכביכול אלימות פיזית נתפסת כגרועה יותר ... פיזיות. בהקשר הזה, הוא מציין את החשיבות של תחושת הערך העצמי והכבוד במערכת זוגית. כאשר אחד מבני הזוג מרגיש שהוא נשחק נפשית על ידי השני, זה יכול להוביל לתחושת ניכור, בידוד ... שנגרם כתוצאה מאלימות גופנית. כיצד ניתן להבין את ההשפעה של חוסר פירגון בזוגיות? חוסר פירגון, לדברי אליעד, לא תמיד נתפס כאלימות ישירה, אך בהחלט ... מכה לא פחות חמורה. אליעד מציין כי חוסר אכפתיות או חוסר התייחסות מצד אחד מבני הזוג יכול להיות חמור מאוד, שכן הוא עשוי לגרום תחושת בידוד, חוסר קיום ואף ... את הפירגון שהוא זקוק לו. חוסר ההתייחסות הזה יכול להיות כל כך חמור, עד שבני הזוג עשויים להתחיל להרגיש כאילו הם אינם קיימים בעיני השני. מהי הדרך בה ניתן ... את האופן שבו אנו רואים את המצב, וכך להמעיט בכאב הנפשי. אלימות מילולית בזוגיות חוסר פירגון בזוגיות אלימות מילולית בין בני זוג גבר מכה מילולית אלימות נפשית בזוגיות ...
בעיות בתקשורת בין אישית, קצר בתקשורת, איך להבין אנשים? איך לתקשר עם אנשים? מערכות יחסים, חינוך ילדים, איך להבין ילדים? בעיות בתקשורת בין בני זוג, בעיות בזוגיות, חינוך ילדים
בעיות בתקשורת בין אישית, קצר בתקשורת, איך להבין אנשים? איך לתקשר עם אנשים? מערכות יחסים, חינוך ילדים, איך להבין ילדים? בעיות בתקשורת בין בני זוג, בעיות בזוגיות, חינוך ילדים
... אנשים? איך לתקשר עם אנשים? מערכות יחסים, חינוך ילדים, איך להבין ילדים? בעיות בתקשורת בין בני זוג, בעיות בזוגיות, חינוך ילדים איך לפתור בעיות בתקשורת בין - אישית? בעיות בתקשורת בין אישית נוצרות לרוב מכיוון שאנשים לא מצליחים ... לתקשר בצורה יעילה וברורה, הן במערכות יחסים זוגיות והן בחינוך ילדים . אליעד כהן מסביר את השורש לבעיות האלו וכיצד ניתן לפתור אותן לעומק. מדוע קשה להבין את מה שאנשים ... שאנחנו לא מבינים את ההיגיון שלה, כמו למשל ילד ששואל את אמו שאלה שנראית לה חסרת היגיון, לרוב אנו נתקעים במקום שבו איננו יודעים מה לענות או ... את המהות העמוקה יותר שמאחוריה. לדוגמה, ילד ששואל: האם מישהו היה אצלי בבית אתמול?, למרות שאמו נמצאת בארץ אחרת ואין לה דרך לדעת זאת. השאלה ... חסרת היגיון, אבל השאלה היא בעצם דרך של הילד לבטא בעיה אחרת, אולי תחושה של חוסר ביטחון או צורך בקבלת אישור ותמיכה. מה המשמעות האמיתית מאחורי ... אם אין לנו את התשובה הטכנית. לדוגמה, אם הילד שואל את השאלה המוזרה על הבית, אפשר לברר איתו למה חשוב לו לדעת את זה, מה מפריע לו, או מה הצורך האמיתי ... אדם שמתקשה להבין את האחרים, בין אם זה הילד שלו או בן הזוג שלו, למעשה מתקשה להבין את המחשבות, הרצונות והחסרונות של עצמו. לכן, הדרך האמיתית לשיפור התקשורת הבין ... תהיה טובה יותר. איך להבין אנשים? בעיות בזוגיות איך לתקשר עם הילדים? שיפור תקשורת בין אישית איך להבין את עצמי? למה קשה לי לתקשר עם אנשים? מה הסיבה לבעיות ...
זוגיות אחרי בגידה, משבר אמון בין בני זוג, איך סולחים על בגידה? האם להיפרד או להישאר? האם להתגרש? האם צריך להיפרד? האם כדאי להיפרד? האם להישאר בזוגיות? האם להישאר או לעזוב?
זוגיות אחרי בגידה, משבר אמון בין בני זוג, איך סולחים על בגידה? האם להיפרד או להישאר? האם להתגרש? האם צריך להיפרד? האם כדאי להיפרד? האם להישאר בזוגיות? האם להישאר או לעזוב?
זוגיות אחרי בגידה, משבר אמון בין בני זוג, איך סולחים על בגידה? האם להיפרד או להישאר? האם להתגרש? האם צריך להיפרד? האם כדאי להיפרד? האם להישאר בזוגיות? האם להישאר או לעזוב? איך להתמודד עם בגידה בזוגיות? האם להישאר או להיפרד? הנושא המרכזי שנדון בהרצאה הוא השאלה האם להישאר בזוגיות אחרי בגידה, איך להתמודד עם משבר אמון, ומהן ההחלטות הנכונות במצבים ... מכלול השיקולים האישיים. לאחר מכן, השיחה פנתה לשאלות נוספות: - האם יש קו אדום במערכת זוגית שאם הוא נחצה, אי אפשר להמשיך את הקשר? לדוגמה, האם אם אישה מנסה לרצוח את ... היא להחליט על בסיס התחזיות לעתיד ולאו דווקא על פי ההיסטוריה. לסיום, אליעד מציין שזוגיות, כמו כל קשר, צריכה להיבחן בהיבט של מה טוב יותר לעתיד, ולא בהכרח על פי ... או לעזוב - השאלה היא מה יותר טוב לו, מה יגרום לו להרגיש טוב יותר בעתיד. בגידה בזוגיות משבר אמון בזוגיות האם להישאר בזוגיות אחרי בגידה? החלטות בזוגיות סליחה אחרי בגידה האם להיפרד או להישאר? עכשיו השאלה היא כזאת השאלה היא ... אני בכלל לא ראיתי שנגרם נזק רק שמעתי מאיזה סיפור חוץ מזה יש נשים וגברים שיודעים שהבן זוג בוגד וזה לא מפריע להם לא תמיד מפריע להם כי הם חושבים שבלי זה יהיה להם יותר רע. ... כי אין לך שום רצונות, אני אסביר לך יש חוק שאומר יש עוד מעט מבול ובתיבת נוח מעלים רק זוגות אם אתה בלי מישהי מוציאים אותך להורג. ש: זה משהו אחר זה כבר לנצל אותה כדי ...
איך לגשר בין אנשים? איך לגשר בין בני זוג? גישור משפחתי, גישור גירושין, גישור לפני גירושין, גישור זוגי, גישור לשלום בית, גישור בין ילדים, גישור בין תלמידים, גישור בין שכנים, גישור בין אחים, ייעוץ זוגי
איך לגשר בין אנשים? איך לגשר בין בני זוג? גישור משפחתי, גישור גירושין, גישור לפני גירושין, גישור זוגי, גישור לשלום בית, גישור בין ילדים, גישור בין תלמידים, גישור בין שכנים, גישור בין אחים, ייעוץ זוגי
... לגשר בין אנשים? איך לגשר בין בני זוג? גישור משפחתי, גישור גירושין, גישור לפני גירושין, גישור זוגי, גישור לשלום בית, גישור בין ילדים, גישור בין תלמידים, גישור בין שכנים, גישור בין אחים, ייעוץ זוגי איך לגשר בין אנשים ולפתור סכסוכים? הנושא המרכזי שאליעד ... אנשים בסכסוכים שונים: סכסוכים זוגיים, סכסוכים בין שכנים, סכסוכים במשפחה, גישור בגירושין, גישור בין ילדים, בין אחים ובין אנשים בכלל. אליעד מדגיש שהיסוד לכל סוג ... לגבי מה שקרה. לדבריו, פעמים רבות בני זוג או צדדים בסכסוך מספרים סיפור שגוי או לא מדויק על המציאות. ... בתהליך הגישור. איך מתמודדים עם התנגדות במהלך הגישור? אחת הבעיות הנפוצות שאליעד מזכיר היא התנגדויות שמגיעות מהצדדים עצמם. לעיתים, כאשר צד אחד מספר את הגרסה ... בצורה בהירה יותר. איך לגשר בין זוגות בסכסוך קשה במיוחד? במקרים של סכסוכים זוגיים קשים, כמו בגידה או חוסר אמון, אליעד מדגיש שהפתרון ... בצורה נינוחה יותר. איך לגשר בין בני זוג? מה עושים בסכסוך משפחתי? איך לפתור מריבות בין שכנים? מהי ... לפני גירושין? איך להתמודד עם התנגדויות בגישור זוגי? האם אפשר לפתור סכסוך בלי לשנות את המציאות? גישור וייעוץ זוגי ...
נמצא עם אחת וחושב על אחרת, געגועים לאקס בתוך זוגיות, מה טוב בזה שאין רע בלי טוב? מחשבות על הקשר הקודם, למה אני מתגעגע? השוואה בין בני זוג, האם טוב לי בקשר הזה? האם הזוגיות הזאת טובה לי? מחשבות על האקסית
נמצא עם אחת וחושב על אחרת, געגועים לאקס בתוך זוגיות, מה טוב בזה שאין רע בלי טוב? מחשבות על הקשר הקודם, למה אני מתגעגע? השוואה בין בני זוג, האם טוב לי בקשר הזה? האם הזוגיות הזאת טובה לי? מחשבות על האקסית
... עם אחת וחושב על אחרת, געגועים לאקס בתוך זוגיות, מה טוב בזה שאין רע בלי טוב? מחשבות על הקשר הקודם, למה אני מתגעגע? השוואה בין בני זוג, האם טוב לי בקשר הזה? האם הזוגיות הזאת טובה לי? מחשבות על האקסית למה אני חושב על האקס בתוך זוגיות חדשה? כאשר אדם נמצא בזוגיות חדשה ומגלה שהוא חושב על האקסית, הוא עלול לחוש מבולבל או מתוסכל מכך. אליעד כהן מסביר שמחשבות על הקשר הקודם אינן בהכרח סימן לכך שהקשר הנוכחי לא מספיק טוב. אדם יכול להיות בזוגיות טובה ואפילו מצוינת, ועדיין להיזכר בקשר הקודם מסיבות שונות, ולאו דווקא מתוך געגוע אמיתי. מה המשמעות של ... שהאדם חושב על האקסית מתוך השוואה למה שיש לו היום - מחשבה שייתכן ששם היה יותר טוב בנקודה מסוימת. האם מחשבות על האקסית אומרות שלא טוב לי בזוגיות? אליעד מסביר שלא תמיד מחשבות על האקסית מעידות על בעיה בזוגיות הנוכחית. הוא נותן דוגמה פשוטה: אם איבדת 100 שקלים ברחוב, וקיבלת במקום זה 200 שקלים, ייתכן שעדיין תחשוב על ה ... הזאת לא בהכרח מעידה על כך שעדיף לך לחזור למצב של 100 שקלים בלבד, אלא פשוט מצביעה על המשמעות הרגשית של האובדן או של האירוע עצמו. כך גם בזוגיות - אדם יכול להיות בזוגיות הרבה יותר טובה מהקודמת, ועדיין לחשוב על האקסית בגלל המשמעות הרגשית של הפרידה או של הקשר ההוא. המחשבות האלה לא בהכרח אומרות שהוא רוצה לחזור לקשר הקודם, אלא שהוא מתמודד עם הרגשות שהקשר הקודם עורר בו. האם יש סתירה בין געגוע לאקס לבין אהבה לזוגיות הנוכחית? אליעד כהן מסביר שאין בהכרח סתירה. הוא מעלה דוגמה נוספת: אדם יכול להיות בחופשה באילת ולחשוב שהיה רוצה להיות בצפון. זה לא אומר שהוא לא נהנה באילת, אלא רק שיש בתוכו רצון או מחשבה על אלטרנטיבה אחרת. אדם יכול להיות מרוצה ואוהב בזוגיות הנוכחית, ועדיין לנהל בתוכו מחשבות על האקסית. הבעיה נוצרת כאשר האדם מצפה שלא יהיו לו בכלל מחשבות על משהו אחר ... איתה. תחושה זו יכולה להתפרש בטעות כגעגוע אמיתי, בעוד שהיא בעצם נובעת מתוך פגיעה או חוסר ביטחון עצמי. האם אפשר לרצות משהו אחר בלי לפגוע בזוגיות? אליעד מציין שכשאדם רוצה משהו נוסף שאין בזוגיות שלו כרגע, זה לא בהכרח אומר שהוא לא מרוצה מהזוגיות. הוא נותן דוגמה לכך שאדם יכול לרצות שבת זוגו תבשל טעים יותר, וזה בעצם אומר שהוא מדמיין תכונה שקיימת אצל מישהי אחרת. זה לא אומר שהוא באמת בוגד, אלא שפשוט יש לו ... לא במחשבות עצמן, אלא בפרשנות שאנו נותנים להן. המחשבות האלה עשויות להוביל להבנה טובה יותר של הצרכים והרצונות שלנו, ובכך לעזור לנו להתקדם לזוגיות טובה יותר ומדויקת יותר לנו. מה טוב בזה שאין טוב בלי רע? בסיום ההרצאה, אליעד מתייחס גם לרעיון שאין טוב בלי ... הטוב והרע הם חלקים בלתי נפרדים, והשאיפה לחיים ללא קונפליקטים אינה אפשרית בעולם המציאותי. לסיכום, אליעד כהן מסביר שמחשבות על האקס בתוך זוגיות הן דבר טבעי, נורמלי ואפילו בעל יתרונות מסוימים, כל עוד האדם מפרש אותן נכון ולא נותן להן להפריע לזוגיות הנוכחית שלו. איך להפסיק לחשוב על האקסית? האם מחשבות על האקס אומרות שאני לא מאושר בזוגיות? געגועים לאקס - מה זה אומר? האם להשוות בין בני זוג זה לגיטימי? מה עושים כשחושבים על מישהו אחר בזוגיות? איך יודעים אם הזוגיות מתאימה לי? ...
כמה אהבה לתת? האם להציע חתונה? כמה מתנות לתת? קנאה בזוגיות, קנאה בין בני זוג, האם להביע אהבה? האם לומר שאתה אוהב? להציע נישואים, האם להציע חברות? להציע לה לצאת, להציע לצאת, כמה להחמיא? איך להחמיא?
כמה אהבה לתת? האם להציע חתונה? כמה מתנות לתת? קנאה בזוגיות, קנאה בין בני זוג, האם להביע אהבה? האם לומר שאתה אוהב? להציע נישואים, האם להציע חברות? להציע לה לצאת, להציע לצאת, כמה להחמיא? איך להחמיא?
... אהבה לתת? האם להציע חתונה? כמה מתנות לתת? קנאה בזוגיות, קנאה בין בני זוג, האם להביע אהבה? האם לומר שאתה אוהב? להציע נישואים, האם להציע חברות? להציע לה לצאת, להציע לצאת, כמה להחמיא? איך להחמיא? האם כדאי להגיד אני אוהב אותך בזוגיות? בן אדם נמצא במהלך חייו במערכות יחסים שונות, ובעיקר בזוגיות . נשאלת השאלה, האם לומר לבן או לבת הזוג אני אוהב אותך זה טוב או לא טוב? כמה פעמים נכון להגיד זאת, והאם יש מינון אידיאלי להבעת אהבה? ... תופס את ההצעה. אם הצד השני מרגיש שההצעה מלווה בדרישות או בציפיות שהוא אינו רוצה או יכול לעמוד בהן, אז הצעה זו הופכת למעמסה במקום למשהו חיובי ומחמיא. לדוגמה, אם בן זוג מציע לבת זוגו להתחתן, בת הזוג יכולה להרגיש שהדבר מחמיא לה, אך עלולה גם להרגיש מחויבת להסכים להצעה מתוך לחץ חברתי או רגשי, וזה יגרום לה תחושת לחץ וסלידה. אם היא לא בטוחה ברצונותיה, ההצעה תהפוך עבורה למשהו לא נעים ותחושת הלחץ תוביל בסופו של דבר להתרחקות או אפילו פרידה. האם קנאה בזוגיות היא דבר טוב או רע? קנאה בזוגיות , לפי אליעד כהן, יכולה לחזק את הקשר אך גם להרוס אותו, הכל בהתאם למינון. אם בן או בת הזוג מראים שהם מפחדים לאבד את הצד השני במידה מתונה, הדבר יכול להחמיא ולחזק את הקשר. עם זאת, אם הקנאה מוגזמת וגורמת לצד השני להרגיש חשוד, מוגבל או מחויב בצורה שלילית, היא עלולה לגרום דווקא להתרחקות ואף לפרידה. לדוגמה, אם בת הזוג מקנאה לבן הזוג שלה באופן מתון, זה יכול להחמיא לו ולגרום לו להרגיש אהוב ורצוי. לעומת זאת, אם היא תעשה זאת ... אותו ותלחץ עליו, אז הוא ירגיש שהוא חייב להקריב משהו שהוא לא מוכן לו, וייתכן שיחפש דרך להתרחק מהקשר כדי להימנע מתחושת הלחץ הזו. מה הפתרון לבעיית התלות באהבה בזוגיות? הפתרון של אליעד כהן לבעיית התלות באהבה הוא שבן אדם צריך להיות מסוגל לאהוב את עצמו ואת חייו באופן מלא, כך שהוא לא יהיה תלוי בקבלת אהבה מאחרים. בנוסף, הוא צריך למצוא דרכים נוספות לבטא את אהבתו ולקבל אהבה בדרכים אחרות מלבד הזוגיות. אדם שמרגיש טוב עם עצמו ויודע למלא את הצורך שלו לאהוב ולהיות אהוב בדרכים שונות, יהיה פחות תלוי באהבה מבן זוגו, וכך הקשר יהיה יציב ובריא יותר. אליעד נותן את הדוגמה של אדם שאהב את עצמו והרגיש טוב בחייו, עד שפגש בת זוג שנתנה לו להרגיש תחושה חדשה וטובה יותר שלא חווה קודם לכן. אותה תחושה גרמה לו להרגיש שחייו ... טובים, וכך הוא נעשה תלוי בה ובתחושה שהיא נותנת לו. כדי להימנע ממצב כזה, על האדם ללמוד להשיג תחושות חיוביות אלו באופן עצמאי. לסיכום, איך להתנהל נכון באהבה ובזוגיות? העקרונות של אליעד כהן לניהול נכון של אהבה וזוגיות הם: להביע אהבה וקנאה במינון המתאים לצד השני, כך שהוא לא ירגיש לחץ או מחויבות ... לוודא שהצד השני לא מרגיש מחויב לתת תמורה שהוא לא מוכן להעניק. ללמוד לאהוב את עצמך ואת החיים גם בלי תלות באחרים. לדעת איך לקבל ולהעניק אהבה בדרכים נוספות מעבר לזוגיות. להימנע מהעמסת אהבה יתרה שיכולה ליצור לחץ ומחויבות. האם כדאי להציע נישואים? כמה אהבה לתת בזוגיות? איך להתמודד עם קנאה בזוגיות? האם לומר לבן הזוג שאני אוהב? איך להביע אהבה בלי תנאים? האם לקנא זה טוב או רע? עכשיו בן אדם בחיים נמצא במערכות יחסים כאלה ואחרות לדוגמה? ש: זוגיות. אליעד: נכון זוגיות כל מיני פרספקטיבות כאלה ואחרות. עכשיו השאלה היא בא נדבר נגיד על זוגיות אבל בעיקרון זה יהיה נכון על כל מערכת יחסים נגיד להגיד לבן אדם שאתה אוהב אותו זה טוב ... ש: אז מה השאלה? אליעד: השאלה אם זה טוב זה לא טוב זה כן טוב, השאלה אם יש היגיון להביע כמה שיותר אהבה או לא? ש: תלוי מהצד השני. אליעד: ומה הצד השני רוצה מבחינת הזוגיות מבחינת הקשר מבחינת מערכת היחסים? ש: אם אתה רוצה שיהיה לך קשר טוב אתה צריך שהצד השני ... בום ועכשיו זה מחבלים בן אדם שמפחד מלהתחייב כשהוא ישמע אני אוהב אותך הוא יגיד רגע עכשיו אני אמור להתחייב עזוב לא רוצה את זה. בן אדם שמפחד להיפגע בן אדם נמצא בקשר זוגי נגיד והוא מפחד להתחייב מפחד להיפגע הוא אומר אני לא יודע אם אתה מתאים לי או לא אין לי ... אם הוא מתאים לי, לא יודע את זה עדיין לא רוצה להתחייב, כשהגבר יגיד לה נגיד אני אוהב אותך לדוגמה יכול להיות שהיא תגיד רגע מה אני הכי לא רוצה? אני לא רוצה להיכנס לזוגיות שלא מתאימה לי, נכון יפה אז אני לא רוצה להתחייב עכשיו הוא אומר אני אוהב אותך ואני ... מדי פעמים בצוואר הוא יגיד לא אני אוהב אותך אבל אני הורג אותך נכון או לא? ש: לא מה שרציתי להגיד קודם כל נכון אבל מה שרציתי להגיד שאדם כזה אולי לא אוהב להתחייב לזוגיות למשל הוא מעדיף כלבים מאשר
תקשורת בין בני זוג, תקשורת זוגית, בן זוג רדוד, בן זוג שלא רוצה לדבר על זה, בן זוג שלא רוצה להעמיק, שיחה זוגית, איך לפתח שיחה בזוגיות? איך לא לחפור? חפירות, איך ליצור הבנה בזוגיות? למה הוא לא רוצה לדבר על זה? יעוץ זוגי
תקשורת בין בני זוג, תקשורת זוגית, בן זוג רדוד, בן זוג שלא רוצה לדבר על זה, בן זוג שלא רוצה להעמיק, שיחה זוגית, איך לפתח שיחה בזוגיות? איך לא לחפור? חפירות, איך ליצור הבנה בזוגיות? למה הוא לא רוצה לדבר על זה? יעוץ זוגי
... בין בני זוג, תקשורת זוגית, בן זוג רדוד, בן זוג שלא רוצה לדבר על זה, בן זוג שלא רוצה להעמיק, שיחה זוגית, איך לפתח שיחה בזוגיות? איך לא לחפור? חפירות, איך ליצור הבנה בזוגיות? למה הוא לא רוצה לדבר על זה? יעוץ זוגי למה בן הזוג לא רוצה לדבר על דברים עמוקים? הרבה אנשים בזוגיות מתמודדים עם מצב שבו הם רוצים לשוחח לעומק עם בן או בת הזוג שלהם, אבל הצד השני לא משתף פעולה. אליעד כהן מסביר שהרבה פעמים מתרחשת סיטואציה שבה אחד מבני הזוג מנסה ליצור שיחה משמעותית, אבל הצד השני מגיב במשפטים כמו עזוב אותי, אתה חופר לי, אל תשגע אותי. לפי אליעד, כאשר בן הזוג אומר אתה חופר, הוא בעצם מאותת שיש לו בעיה או התנגדות לשיחה, ולכן צריך לבדוק לעומק מה בדיוק גורם לו להתנגדות הזו. מהן הסיבות לכך שבן הזוג לא מעוניין לשוחח לעומק? לפי אליעד כהן, יש שתי סיבות מרכזיות שבגללן בן זוג מסרב לדבר על נושא מסוים לעומק: ... כיצד לענות או להתמודד עם השאלות המורכבות שמוצגות לו. לעיתים שתי הסיבות מתקיימות בו זמנית. למשל, בן הזוג עלול גם להרגיש רגשות שליליים בעקבות השיחה וגם לא להבין באופן ברור את השאלות ששואלים אותו. כיצד לנהל נכון שיחה עם בן זוג שלא רוצה להעמיק? אליעד כהן מסביר שכדי לנהל שיחה זוגית נכונה ולפתח הבנה בין בני הזוג, יש לקחת בחשבון שני גורמים עיקריים: ראשית, יש לוודא שבן הזוג לא מרגיש מאוים. אם הוא חושב ... שהשיחה היא ממקום של רצון טוב ואהבה ללא תנאים, ולא מתוך ביקורת או ניסיון לשנות אותו בכוח. שנית, אם בן הזוג מתקשה להבין את השאלות, יש לשנות ... אפילו לאדם הפשוט ביותר, וככל שתדייק ותפשט את השאלות שלך, כך תגביר את הסיכוי לקבל תשובות משמעותיות מבן הזוג. אליעד נותן דוגמה לשיחה עם אדם ... במילים כמו אסטרטגיה, ייתכן שהוא יחוש מותקף או מבולבל ויסרב לשתף פעולה. לכן, מי שרוצה לנהל שיחה זוגית טובה צריך להקפיד להתאים את מורכבות השאלות ליכולת ההבנה של בן הזוג. האם בן זוג שלא רוצה לשוחח הוא שטחי או חסר אינטליגנציה? אליעד כהן טוען שלא בהכרח מדובר בבן זוג שטחי או רדוד. לרוב, מדובר במישהו ... חווה את השיחה בצורה נעימה או שמרגיש מאוים ומבולבל בגלל האופן שבו השאלות מוצגות. לכן, במקום להניח שבן הזוג הוא טיפש או רדוד, חשוב קודם להבין ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לטפל בהתנגדויות? שינוי עמדות, דיאלקטיקה, טיפול בהתנגדויות, ויכוח בין דתי לאתאיסט, ויכוח בין דתי לחילוני, ויכוח בין בני זוג, ויכוח בין הורים וילדים, אומנות הויכוח, דיבייט, רטוריקה, חלק 2
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: בהתנגדויות, איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: בהתנגדויות, איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בזוגיות? איך לשפר את הזיכרון? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשתול מחשבות? איך למצוא זוגיות? איך ליצור אהבה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיגמל מהימורים? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם גירושין? איך לא להישחק בעבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשנות תכונות אופי ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה העולם קיים? האם הכל אפשרי? מה המשמעות של החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם אפשר לדעת הכל? האם באמת הכל לטובה? למה לא להתאבד? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להנות בחיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם לדומם יש תודעה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי בטלפון, ייעוץ טיפולי, מאמן אישי בטלפון בתחום בהתנגדויות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1719 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 17:44:02 - wesi1