אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אוכל ✔דיאטה, חוק סימון מוצרי מזון, לשמור על הבריאות, רפורמת סימון המזון, שומן רווי, נתרן, סוכר, פחמימות, חלבונים, שומנים, לשמור על המשקל, לאכול...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
דיאטה, חוק סימון מוצרי מזון, לשמור על הבריאות, רפורמת סימון המזון, שומן רווי, נתרן, סוכר, פחמימות, חלבונים, שומנים, לשמור על המשקל, לאכול בריא, ערכים תזונתיים, סימון אדום, סימון ירוק, סמל אדום, סמל ירוק, בריאות הציבור, דיאטה קטוגנית
מהו חוק סימון מוצרי מזון וכיצד הוא משפיע על הצרכנים?

חוק סימון מוצרי המזון קובע שכל מוצר מזון חייב להיות מסומן בעיגולים אדומים או ירוקים, בהתאם לרמות שומן רווי, סוכר ונתרן שהוא מכיל. עיגול אדום מציין שהמוצר מכיל את אחד מהמרכיבים הללו בכמות גבוהה, בעוד שעיגול ירוק מציין כי הכמות נמוכה. מטרת החוק היא להקל על הצרכנים בבחירת מזון בריא יותר, כך שמוצרים עם עיגול אדום ייחשבו לפחות בריאים ומוצרים עם עיגול ירוק ייחשבו לבריאים יותר.

כיצד חוק סימון המזון עשוי להטעות את הציבור?

למרות שהחוק נועד להקל על הצרכנים, יש לו פוטנציאל להטעות אותם. רבים עשויים להניח שברגע שמופיע סימון ירוק, המוצר בהכרח בריא, וזה כמובן לא בהכרח נכון. כך למשל, לא תמיד המוצר עם עיגול ירוק הוא בריא, ולפעמים דווקא המוצר עם העיגול האדום עשוי להיות בריא יותר, תלוי בהקשר התזונתי הכללי. הסימון האדום יכול להרתיע אנשים ולגרום להם להימנע ממוצר, אף אם המוצר עצמו יכול להיות בריא כשנבחן בהקשר התזונה הכוללת.

האם שומן רווי באמת מזיק?

הסימון האדום שמופיע על מוצרים עתירי שומן רווי מניח ששומן זה מזיק לבריאות, אך קיימות דעות וגישות תזונתיות השונות מכך. לדוגמה, דיאטות כמו הדיאטה הקטוגנית טוענות כי צריכת שומן, כולל שומן רווי, יכולה להיות מועילה יותר מצריכת פחמימות מסוימות. לעיתים, שומן רווי, כמו שמן קוקוס, נחשב לבריא למרות היותו מכיל שומן רווי בכמות גבוהה. כך, הסימון האדום לא בהכרח מציין שמדובר במזיק, אלא רק שמדובר ברכיב בכמות מסוימת.

מה הבעיה עם סימון מוצרים עתירי נתרן?

הסימון האדום המופיע על מוצרים עתירי נתרן יכול להרתיע צרכנים ולהוביל אותם להימנע מהמוצרים הללו, אך נתרן הוא מרכיב חיוני לגוף. השאלה אינה האם יש נתרן במוצר אחד, אלא כמה נתרן צורכים במהלך היום. ייתכן שצריכת נתרן גבוהה במוצר אחד תאזן את הצריכה הכוללת של נתרן בתפריט היומי, ולכן צריך לבחון את הצריכה הכוללת ולא להימנע ממוצרים אלו בהכרח רק בגלל העיגול האדום.

האם כל הסוכרים מזיקים?

החוק לא מבדל בין סוגי הסוכרים השונים. לדוגמה, עגבנייה מכילה סוכר טבעי אך לא תסומן באדום, בעוד שמוצרים עם סוכר מעובד עשויים לקבל סימון אדום. למעשה, כל מזון, כולל פחמימות, מתפרק בגוף לסוכר, ולכן לא כל סוכר הוא בהכרח מזיק. המניפולציה של הסימון עלולה לגרום לאנשים להימנע ממזון עם סימון אדום על סוכר, מבלי להבין את ההבדלים בין סוגי הסוכרים וחשיבותם בתזונה.

כיצד ניתן לבחור תזונה בריאה באמת?

כדי לבחור תזונה בריאה, חשוב לא להסתמך רק על העיגולים האדומים והירוקים. יש לקרוא את רשימת הרכיבים ולבחון את הערכים התזונתיים של כל מוצר. זה כולל בחינה של כמות השומנים, הפחמימות, החלבונים והסוכרים בכל מוצר, וחשוב להבין מה הגוף שלך צריך. כל אדם עשוי להזדקק לערכים תזונתיים שונים, ולכן חשוב ללמוד את התזונה באופן עצמאי או להיוועץ במומחים.
מהו חוק סימון מוצרי מזון וכיצד הוא משפיע על הצרכנים?

חוק סימון מוצרי המזון מחייב סימון מוצרים באמצעות עיגולים אדומים וירוקים בהתאם לרמות השומן הרווי, הסוכר והנתרן שהם מכילים. מטרת החוק היא להקל על הצרכנים בבחירת מזון בריא יותר. עיגול אדום מסמן שתכולת אחד הרכיבים גבוהה מהרף שנקבע, בעוד שעיגול ירוק מצביע על תכולה נמוכה.

כיצד חוק סימון המזון עשוי להטעות את הציבור?

למרות הכוונה הטובה שמאחורי החוק, הוא עלול להטעות צרכנים בכך שהוא גורם להם להסתמך אך ורק על הסימונים מבלי לבדוק את המרכיבים בפועל. רבים עלולים לחשוב כי מוצר עם סימון ירוק הוא בהכרח בריא, אף על פי שאין זה בהכרח נכון. בנוסף, הסימון האדום גורם לאנשים להניח כי רכיב מסוים, כמו שומן רווי או נתרן, הוא מזיק תמיד, אף שהדבר תלוי בגורמים רבים נוספים.

האם שומן רווי באמת מזיק?

הסימון האדום המופיע על מוצרים עתירי שומן רווי מניח כי רכיב זה מזיק לבריאות, אך קיימות דיאטות, כמו הדיאטה הקטוגנית, הטוענות כי צריכת שומן, כולל שומן רווי, דווקא מועילה יותר מצריכת פחמימות מסוימות. לדוגמה, שמן קוקוס עשיר בשומן רווי אך נחשב בריא לפי מחקרים מסוימים.

מה הבעיה עם סימון מוצרים עתירי נתרן?

העיגול האדום המוצמד למוצרים עתירי נתרן עלול להרתיע צרכנים משימוש בהם, אך נתרן הוא מרכיב חיוני לגוף. השאלה המרכזית היא לא אם יש הרבה נתרן במוצר אחד, אלא מהי הצריכה הכוללת של נתרן בתפריט היומי. ייתכן שצריכת נתרן גבוהה במוצר אחד דווקא מאזנת תפריט דל בנתרן, ולכן יש לבחון את ההקשר התזונתי הרחב.

האם כל הסוכרים מזיקים?

חוק סימון המזון מתייג מוצרים מסוימים כעשירים בסוכר, אך הוא אינו מבדיל בין סוגי סוכרים שונים. לדוגמה, עגבנייה מכילה סוכר טבעי אך אינה מסומנת באדום, בעוד שמוצרים אחרים עם סוכרים מעובדים עשויים לקבל סימון כזה. אנשים עלולים לחשוב שמוצר ללא סימון אדום אינו מכיל כמות משמעותית של סוכר, אף שהוא עשוי להכיל פחמימות המתפרקות לסוכר בגוף.

כיצד ניתן לבחור תזונה בריאה באמת?

במקום להסתמך רק על העיגולים האדומים והירוקים, יש לקרוא את רשימת הרכיבים ולבחון את הערכים התזונתיים של כל מוצר. חשוב להבין את ההרכב של השומנים, הפחמימות, החלבונים והסוכרים, ולבדוק האם הם מתאימים לצרכים האישיים של הגוף. לכל אדם יש דרישות תזונתיות שונות, ולכן ההמלצה היא ללמוד על תזונה באופן עצמאי או להיוועץ במומחה.
יתרונות חסרונות מצביעים יתרון מול חיסרון מזיק שומן להימנע יתרון משמעותי דיאטה קטוגנית התמכרות לאכילה ערכים תזונתיים אוכל איך לשמור על הבריאות איך לשמור על המשקל אכילה אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה רגשית אנורקסיה בולימיה בולמיה בריא בריאות בריאות הציבור דיאטה דיאטה קטוגנית דיאטות הפרעות אכילה הפרעת אכילה הרזיה השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה חוק סימון מוצרי מזון חוק סימון מוצרים חלבון חלבונים ירידה במשקל לאכול לאכול בריא לרדת במשקל לרזות לשמור לשמור על בריאות לשמור על הבריאות לשמור על המשקל מוצר מוצרי מזון נתרן סוכר סימון אדום סימון ירוק סמל אדום סמל ירוק עודף משקל ערכיות ערכים ערכים תזונתיים פחמימה פחמימות קטוגני רפורמת סימון המזון שומן שומן רווי שומנים
השמנה ובריאות, תזונה, אוכל לא בריא או אוכל משמין, מהו אוכל לא בריא ולא משמין? מהו אוכל בריא ומשמין? לעלות במשקל ולרזות, לרדת במשקל ולהשמין, אוכל משמין ובריא, לאכול בריא, מה ההבדל בין אוכל לא בריא לאוכל משמין? תפריט דיאטה
השמנה ובריאות, תזונה, אוכל לא בריא או אוכל משמין, מהו אוכל לא בריא ולא משמין? מהו אוכל בריא ומשמין? לעלות במשקל ולרזות, לרדת במשקל ולהשמין, אוכל משמין ובריא, לאכול בריא, מה ההבדל בין אוכל לא בריא לאוכל משמין? תפריט דיאטה
... ובריאות, תזונה, אוכל לא בריא או אוכל משמין, מהו אוכל לא בריא ולא משמין? מהו אוכל בריא ומשמין? לעלות במשקל ולרזות, לרדת במשקל ולהשמין, אוכל משמין ובריא, לאכול בריא, מה ההבדל בין אוכל לא בריא לאוכל משמין? תפריט דיאטה האם אוכל בריא תמיד מרזה ואוכל לא בריא תמיד משמין? רבים נוטים לחשוב שהשמנה ובריאות הן שני דברים שהולכים תמיד ביחד - כלומר, שאדם שמן הוא אוטומטית לא בריא, ושאם אוכלים אוכל לא בריא, בהכרח משמינים, ואילו אוכל בריא מבטיח לנו שנישאר רזים. אליעד מסביר שהחשיבה הזו נפוצה אך אינה מדויקת. למעשה, יש להבחין בין שני גורמים נפרדים לגמרי: האם האוכל הוא בריא או לא, והאם האוכל הוא משמין או לא. האם אוכל יכול להיות בריא ובכל זאת לגרום להשמנה? אליעד מדגים זאת בעזרת דוגמה פשוטה: חסה נחשבת למאכל בריא. אך אם אדם יחליט לאכול במשך כל היום רק חסה, בכמויות אדירות, מעבר למה שהגוף שלו צריך - הוא אכן ישמין. ההשמנה הזאת לא נובעת מכך שהחסה היא אוכל לא בריא, אלא בגלל הכמויות. ... שהגוף שלו הצליח לשרוף. התוצאה היא השמנה ופגיעה בבריאות, אך לא בגלל האיכות של המזון, אלא בגלל הכמות שלו. האם אוכל יכול להיות לא בריא ובכל זאת ... מינרלים, וחומרים מזינים חיוניים אחרים. הוא יאבד מסת שריר ויפגע בבריאות באופן חמור. כלומר, כאן יש לנו דוגמה לאוכל שאינו בריא אבל גם אינו משמין, עקב הכמות הנמוכה. מה בעצם קובע אם נעלה או נרד במשקל? לפי אליעד, יש להפריד באופן מוחלט בין איכות האוכל לבין הכמות שלו. איכות האוכל היא שקובעת אם הוא בריא או לא ... יגרום לנו להשמין או לרזות. אם נאכל יותר קלוריות ממה שהגוף שורף, נעלה במשקל, אם נאכל פחות, נרד במשקל. מדוע אוכל בריא בדרך כלל עוזר בירידה במשקל? למרות האפשרות לאכול בריא ולהשמין, או לאכול לא בריא ולרזות, המציאות בשטח היא שאנשים שאוכלים אוכל בריא לרוב יורדים במשקל. למה זה קורה? אליעד מסביר שאוכל בריא בדרך כלל פחות מעובד, מכיל יותר סיבים תזונתיים, ולכן הוא הרבה יותר משביע. כתוצאה מכך, אנשים שאוכלים אוכל בריא אוכלים לרוב פחות קלוריות, וכך יורדים במשקל. לעומת זאת, אוכל לא בריא הוא לרוב מעובד מאוד, אינו משביע, ולכן קל לאכול ממנו יותר מדי, דבר שמוביל ...
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 1
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 1
... ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 1 מה ההבדל בין צורת החשיבה של אדם שמן לזו של אדם רזה? ההרצאה של אליעד כהן מתמקדת בשתי תפיסות מרכזיות הנוגעות לאכילה ולדפוסי חשיבה: החשיבה של האדם השמן לעומת החשיבה של האדם הרזה. אליעד מסביר כי ההבדל העיקרי הוא בגישה הבסיסית כלפי אכילה, כאשר ההבדל לא נוגע למצב בריאותי, אלא לתפיסת המציאות לגבי הצורך באוכל. מהי הגישה הבסיסית של אדם שמן כלפי אכילה? לפי אליעד כהן, האדם השמן מאמץ את הגישה: אני אוכל כי בא לי. הוא לא צריך סיבה ממשית לאכול, אלא להיפך - הוא צריך סיבה ממשית לעצור את עצמו מלאכול. הוא אוכל כל עוד הוא יכול או כל עוד הוא רוצה, ומפסיק לאכול רק כאשר יש סיבה חזקה להפסיק, כמו פחד ממחנק, או תחושת מלאות מוגזמת. למעשה, המצב הבסיסי של האדם השמן הוא לאכול בכל הזדמנות, בלי להטיל ספק בסיבת האכילה. מהי הגישה הבסיסית של אדם רזה כלפי אכילה? לעומת האדם השמן, אדם רזה פועל בצורה הפוכה לחלוטין. הוא לא יאכל כלל אלא אם כן תהיה לו סיבה מוצדקת לאכול. הוא בודק בכל רגע האם הוא חייב לאכול - רק אם יש לו רעב אמיתי הוא יאכל, וברגע שהרעב נעלם הוא מפסיק לאכול מיד. אצל האדם הרזה, המצב הבסיסי הוא לא לאכול כלל, והוא אוכל רק אם יש הצדקה ברורה לכך. כיצד אליעד כהן ממחיש את ... אומר שאם מישהו טוען שהתיק שלך שייך לו, השאלה היא מי צריך להוכיח - אתה שהחפץ הוא שלך, או האדם שטוען שהחפץ שלו. כך גם באכילה, יש גישה האומרת אני עושה בלי סיבה (כמו האדם השמן), ... רזה? אליעד מציע דרך קיצונית לשינוי דפוס החשיבה של אדם שמן שרוצה לרדת במשקל: לאמץ גישה קיצונית האומרת אני אף פעם לא אוכל, אלא אם כן אין לי ברירה בכלל. הוא מייעץ לאמץ גישה פנימית שאכילה היא כביכול רעל, וכל פעם לפני אכילה לשאול האם אני חייב את הביס הזה?, האם אם לא אוכל אמות או ארגיש רע מאוד?. הרעיון הוא להעביר את האוטומט מאכילה ללא סיבה לאוטומט של אי - אכילה, ורק כאשר יש צורך אמיתי לאכול. מה לגבי קיצוניות מסוכנת כגון אנורקסיה? אליעד מתייחס לסיכון האפשרי של גישה קיצונית זו, ומסביר שלמרות שקיימת סכנה להגיע לאנורקסיה ואף למוות, הרעיון שלו הוא לא באמת להפסיק לאכול עד למוות, אלא להשתמש בגישה זו כאמצעי נפשי לשינוי ...
אוכל לעובדים, איזה אוכל לקנות לעובדים? התייעלות ארגונית, שיפור תפוקת העובדים, לגרום לעובדים לעבוד יותר טוב, איך לשפר את ביצועי העובדים? אוכל במקום העבודה, ארוחות לעובדים, התייעלות ארגונית, איך לתת מרץ לעובדים? ניהול עובדים
אוכל לעובדים, איזה אוכל לקנות לעובדים? התייעלות ארגונית, שיפור תפוקת העובדים, לגרום לעובדים לעבוד יותר טוב, איך לשפר את ביצועי העובדים? אוכל במקום העבודה, ארוחות לעובדים, התייעלות ארגונית, איך לתת מרץ לעובדים? ניהול עובדים
אוכל לעובדים, איזה אוכל לקנות לעובדים? התייעלות ארגונית, שיפור תפוקת העובדים, לגרום לעובדים לעבוד יותר טוב, איך לשפר את ביצועי העובדים? אוכל במקום העבודה, ארוחות לעובדים, התייעלות ארגונית, איך לתת מרץ לעובדים? ניהול עובדים האם אוכל בעבודה יכול לשפר את ביצועי העובדים? ארגונים רבים מחפשים דרכים לשפר את ביצועי העובדים, ואחת הדרכים היעילות לעשות זאת היא דרך המזון שהם מספקים לעובדים במקום העבודה. ישנם ארגונים שנותנים לעובדים לבחור באופן חופשי מה לאכול ואף מזמינים עבורם את האוכל שהם מבקשים. לכאורה, זה נראה כדבר חיובי וטוב, ואכן גישה זו יכולה להעלות את שביעות הרצון הראשונית של העובדים ואף לשפר את ביצועיהם בטווח הקצר. אך האם זו הדרך האופטימלית להשגת תפוקה גבוהה יותר בטווח הארוך? מדוע אוכל זמין וחופשי לעובדים לא תמיד מומלץ? בחלק ממקומות העבודה, קיימת גישה של אספקת אוכל זמין באופן קבוע, כך שהעובדים יכולים בכל רגע לגשת למקרר ולקחת לעצמם משהו לאכול. נשמע טוב, אך למעשה מסתתרת כאן בעיה חשובה מאוד. רוב העובדים יעדיפו אוכל שנותן אנרגיה מיידית, כגון מאכלים מתוקים, חטיפים, משקאות ממותקים או אנרגטיים, וקפאין ... מאכלים אלו אמנם מספקים לעובדים בוסט של אנרגיה רגעית, וגורמים לתחושת מרץ מיידית, אך יש להם חסרונות משמעותיים בטווח הארוך. מהן ההשפעות השליליות של אוכל לא בריא על העובדים? כאשר העובדים צורכים באופן קבוע מאכלים עתירי סוכר או מאכלים ... תחילה הם מרגישים אנרגטיים וערניים, אך תוך זמן קצר מתרחשת ירידה חדה של רמות הסוכר, המלווה בתחושת עייפות וחוסר ריכוז. כתוצאה מכך, העובדים שוב יחפשו אוכל או שתייה מתוקה כדי להעלות שוב את רמת האנרגיה, וכך נוצר מעגל אינסופי של נפילות ועליות ... העבודה. התוצאה הישירה של תנודות אלה היא שהעובדים הופכים להיות עייפים, חסרי מיקוד, ומתקשים להתרכז לאורך זמן. בנוסף לכך, הם עסוקים יותר במחשבה על אוכל, בהפסקות תכופות לאכילה ובחוסר יציבות של רמות האנרגיה, דבר שמשפיע ישירות על איכות עבודתם ועל היעילות הארגונית הכללית. איזה אוכל מומלץ לספק לעובדים כדי לשפר את ביצועיהם? הדרך הטובה ביותר לשפר את ביצועי העובדים לטווח ארוך היא לספק להם אוכל בריא ומזין. אוכל כזה כולל בדרך כלל מאכלים דלים בסוכר, עשירים בסיבים ובחלבונים, כגון: ירקות ופירות ... מתוקים או אנרגטיים. מזונות אלו גורמים לתחושת שובע יציבה יותר, מונעים תנודות חדות באנרגיה, ובכך מפחיתים משמעותית את הצורך של העובדים לחפש שוב ושוב אוכל במהלך יום העבודה. מהם היתרונות של תזונה בריאה לעובדים ולארגון כולו? כאשר הארגון דואג לכך שהעובדים יאכלו אוכל בריא ומזין, הוא מרוויח מספר יתרונות חשובים: יציבות באנרגיה וברמות הריכוז של העובדים - פחות עליות וירידות חדות באנרגיה, ולכן גם פחות עייפות ופחות הסחות דעת. פחות הפסקות עבודה - מכיוון שהעובדים אינם עסוקים בלחפש אוכל או בחוויית רעב חוזרת. בריאות טובה יותר של העובדים - מה שמפחית את ימי המחלה ומגביר את ... יותר, ובעלי תפוקה גבוהה משמעותית. התוצאה היא שיפור התוצאות העסקיות ושביעות רצון גבוהה יותר בקרב העובדים עצמם. איך לשפר את ביצועי העובדים? איזה אוכל מומלץ לספק לעובדים? התייעלות ארגונית בעזרת תזונה כיצד להפחית עייפות של עובדים? ניהול נכון של אוכל במקום העבודה איך לשמור על ריכוז העובדים? שיפור היעילות של העובדים דרך תזונה נכונה אם ... הוא התזונה שהם מקבלים. זה אולי נשמע כמו פרט שולי, אבל בפועל יש לו השפעה משמעותית על הריכוז, הערנות והתפקוד הכללי של העובדים לאורך היום. הקשר בין אוכל לאיכות העבודה יש מקומות עבודה שמספקים לעובדים שלהם אוכל בצורה חופשית - העובדים יכולים לבחור מה שהם רוצים לאכול, ולפעמים גם מזמינים מה שהם אוהבים. זה נשמע נהדר, אבל האם זה באמת משפר את הביצועים שלהם? התשובה היא שכן, אבל בתנאי שהתזונה עצמה מנוהלת נכון. למעשה, יש מקומות עבודה שמראש דואגים לכך שיהיה אוכל זמין במקרר, כך שכל עובד יוכל לגשת ולקחת מה שהוא רוצה במהלך יום העבודה. הרעיון הזה נראה חיובי, כי הוא מסיר מהעובדים את הצורך לדאוג לאוכל, אך כאן נכנסת נקודה חשובה: מהו סוג האוכל שזמין עבורם? האוכל שהעובדים רוצים לעומת האוכל שהם צריכים כדי שהעובדים שלכם יהיו ערניים יותר ויבצעו את עבודתם בצורה אופטימלית, הם ...
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 2
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 2
... ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 2 מהו נטל ההוכחה ואיך הוא קשור להרגלי אכילה? המושג נטל ההוכחה מתייחס לשאלה מי צריך להוכיח טענה מסוימת. לדוגמה, בדיון על קיום אלוהים, עולה השאלה האם המאמין חייב להוכיח שאלוהים קיים, ... אצלו נטל ההוכחה נמצא דווקא בצד של הפעולה עצמה. הוא לא יפעל עד שתהיה סיבה מוצדקת לפעולה. איך זה מתבטא בהרגלי אכילה של אנשים שמנים לעומת רזים או אנורקטים? אליעד ממחיש זאת דרך הסרט השמן והרזה ודרך ניתוח התנהגות של אנשים בעלי הרגלי אכילה שונים: אדם שמן אוכל משום שהוא פשוט רוצה לאכול, בא לו, ואין לו סיבה מיוחדת. אם יש אוכל, והוא יכול לאכול - הוא יאכל. הוא מפסיק לאכול רק כשהוא כבר אינו מסוגל לאכול יותר, כשהצלחת מתרוקנת, או כשיש סיבה חזקה במיוחד להפסיק (למשל סכנה בריאותית מיידית). אדם אנורקטי לעומתו מתנהג הפוך. הוא כמעט לעולם לא אוכל אלא אם כן הוא חייב לאכול. כלומר, אצלו נטל ההוכחה נמצא על עצם פעולת האכילה. אם אין סיבה חזקה מאוד שתכריח אותו לאכול, הוא פשוט לא יאכל כלל. מה אדם שמן צריך לעשות כדי לרדת במשקל לפי הגישה הזאת? לפי אליעד כהן, אדם שרוצה לרדת במשקל צריך לשנות את החשיבה ואת נטל ההוכחה שלו. במקום המחשבה אני אוכל כי בא לי, עליו להתחיל לשאול את עצמו בכל פעם שהוא מרגיש צורך לאכול: האם יש לי סיבה מספיק חזקה או ממשית לאכול כרגע?. עליו להפסיק לאכול סתם, ולהתחיל לאכול רק כשהוא באמת חייב לעשות זאת. לדוגמה, כשאדם מרגיש חשק או דחף לאכול סתם ללא רעב אמיתי, עליו לעצור את עצמו ולשאול: האם יש לי סיבה אמיתית לאכול כעת? אם התשובה היא לא - עליו להימנע מאכילה. האם בא לי זו סיבה אמיתית לאכילה? אליעד מדגיש כי התחושה של בא לי לא נחשבת לסיבה מספקת או אמיתית לאכילה. עצם הרצון לאכול הוא אמנם סיבה בסיסית, אבל לא סיבה מספקת מבחינה הגיונית או מוצדקת. אדם שרוצה לשנות את הרגלי האכילה שלו צריך להתייחס לתחושת הרצון לאכול בצורה שונה, ולדרוש מעצמו הצדקה מעבר לבא לי לפני כל פעולה של
הפרעות אכילה, אכילה בלי סיבה, אכילה אובססיבית, אכילה כפייתית, אכילה לא פרופורציונאלית, אכילה לא מאוזנת, אכילה לא הגיונית, אכילה רגשית, דיאטה, ירידה במשקל, שמירה על המשקל, עליה במשקל
הפרעות אכילה, אכילה בלי סיבה, אכילה אובססיבית, אכילה כפייתית, אכילה לא פרופורציונאלית, אכילה לא מאוזנת, אכילה לא הגיונית, אכילה רגשית, דיאטה, ירידה במשקל, שמירה על המשקל, עליה במשקל
... אכילה, אכילה בלי סיבה, אכילה אובססיבית, אכילה כפייתית, אכילה לא פרופורציונאלית, אכילה לא מאוזנת, אכילה לא הגיונית, אכילה רגשית, דיאטה, ירידה במשקל, שמירה על המשקל, עליה במשקל מה זאת הפרעת אכילה של אכילה יתרה? הפרעת אכילה המתבטאת באכילה יתרה, לפי אליעד כהן, מוגדרת כמצב שבו האדם אוכל מעבר למה שהוא אמור לאכול בהתאם לחוקי הדיאטה שלו. אכילה זו נעשית ללא סיבה מוצדקת, כמו למשל במקרים בהם אדם כבר סיים לאכול אך ממשיך לאכול עוד ועוד, עד מצב של הקאה וחוזר חלילה. הפרעת אכילה מסוג זה מתבטאת באכילה ללא תחושת רעב, או מעבר לתחושת שובע הגיונית. מה הקשר בין הרעבה עצמית לאכילה כפייתית? אליעד כהן מסביר כי אחת הסיבות להפרעת אכילה כפייתית או אובססיבית קשורה להרעבה עצמית במצבים מסוימים. לדוגמה, בחורה ... לאחר מכן לפתח דפוס של אכילה יתרה כאשר היא כן אוכלת . ההסבר לכך טמון במנגנון הפסיכולוגי של האדם כלפי אוכל: כשהאדם רעב, הוא צריך לאכול בדיוק במידה המתאימה לו. אם הוא מתחיל להימנע מאכילה כאשר הוא רעב, בגלל אירועים חברתיים או סיבות אחרות (כגון חוסר זמן או ... הפוכה, לפיה לא תמיד אוכלים בהתאם לתחושת רעב. התניה זו משבשת את האופן הטבעי שבו האדם מתייחס ... כאשר אותו אדם יתחיל לאכול, הוא ימצא את עצמו אוכל מעבר למה שנדרש לו. אליעד מבהיר שההפרעה מתחילה בכך שאדם אינו אוכל כשהוא אמור, וכך למעשה נוצרת האכילה הלא פרופורציונאלית והלא מאוזנת בשלב מאוחר יותר. מדוע אסור להתעלם ...
איך לשנות התניה? איך לטפל בהתמכרות? איך לשנות עוגן? טיפול בתת מודע, איך להיגמל מהתמכרות? איך להשתחרר מהתמכרות? איך להשתחרר מאובססיה? טיפול באו סי די, טיפול ב ocd, איך לשנות הרגל? nlp
איך לשנות התניה? איך לטפל בהתמכרות? איך לשנות עוגן? טיפול בתת מודע, איך להיגמל מהתמכרות? איך להשתחרר מהתמכרות? איך להשתחרר מאובססיה? טיפול באו סי די, טיפול ב ocd, איך לשנות הרגל? nlp
... מסוימת כפתרון לבעיה פנימית. לדוגמה, אדם שאוכל שוקולד בכל פעם שמשעמם לו או רע לו, יוצר התניה בראשו לפיה שוקולד זה טוב, כי השוקולד מפיג ... תחושות שליליות היא מעלימה. לדוגמה, אדם שאוכל שוקולד כי משעמם לו, צריך לזהות בבירור שתחושת השעמום היא הבעיה. בשלב הבא, בכל פעם שאותו אדם פונה לשוקולד, עליו לומר לעצמו: אני אוכל שוקולד כי משעמם לי, ואני מאמין שזה יעזור לי לא להשתעמם. המטרה כאן היא להעלות את הסיבה ... כמו למשל אני יכול לקרוא ספר במקום לאכול שוקולד. למה קריטי להזכיר לעצמך את הסיבה לפעולה? כאשר האדם לא מזכיר לעצמו את הסיבה האמיתית ... על השוקולד את המשפט תרופה לעצב, ולפני כל אכילה לומר: אני אוכל את השוקולד כדי לא להיות עצוב. הדבר מזכיר למוח שהבעיה האמיתית היא העצב, ופותח פתח למציאת ... נותן לי? אילו תחושות רעות נעלמות כשאני אוכל שוקולד? נניח שמגלים שהסיבה היא שעמום. בכל פעם שהוא ניגש לשוקולד, הוא צריך להזכיר לעצמו: אני רוצה לאכול את השוקולד כדי שלא ישעמם לי. ברגע שהאדם יבין באופן מודע שהוא מחפש פתרון לשעמום, הוא יוכל ... לא מזכיר לעצמו לפני, תוך כדי ואחרי שהוא אוכל, למה הוא אוכל, הוא בעצם ממשיך לחזק את ההתניה בראש: שוקולד הוא הפתרון שאני מחפש. לעומת זאת, אם הוא יאמר: אני אוכל כי אני משועמם, ואם אמצא פתרון אחר לשעמום, לא אצטרך לאכול שוקולד, המוח יישאר פתוח לחפש פתרונות נוספים. ש: מה קורה אם כרגע אין לאדם פתרון אחר טוב יותר לשעמום? אליעד: אז הוא ימשיך לאכול. אבל ההבדל הוא שאם נשארת בראש המודעות: אני אוכל רק כדי לא להשתעמם, יש סיכוי שברגע שתופיע אפשרות אחרת, המוח יזהה אותה ויבין שאפשר להחליף ... אחרות, כמו עצב או געגוע? נניח שאדם אוכל שוקולד כי הוא עצוב ומרגיש ששוקולד עושה לו טוב. אפשר לרשום על האריזה: תרופה לא להיות עצוב. בכל פעם לפני האכילה, מזכירים לעצמנו: אני אוכל את זה כדי לא להיות עצוב. כך נשמרת ההבנה שהבעיה היא העצב, לא בהכרח השוקולד. דוגמה נוספת ... למה הוא מכור לשוקולד כל פעם כשרע לו הוא אוכל שוקולד למה כל פעם כשרע לו הוא אוכל שוקולד כי יש לו התניה בראש שאומרת שוקולד זה טוב שוקולד זה טוב שוקולד עושה אותי מאושר וכו. ... לך מהשוקולד ומה הרע שנעלם ממך בגלל שאתה אוכל שוקולד. אחרי שמצאנו את זה נניח נגיד שמצאנו שבן אדם אוכל שוקולד כי משעמם לו סתם נמציא משעמם לו בסדר, אוקי עכשיו מה שאנחנו צריכים לעשות זה אנחנו ... לו הנחיה מה ההנחיה אומרת כל פעם לפני שאתה אוכל שוקולד אתה צריך להגיד לעצמך רע לי עכשיו כי אני מרגיש שמשעמם לי אני הולך לאכול את השוקולד כדי שלא ישעמם לי תגיד את זה אני אוכל את השוקולד כדי שלא ישעמם לי אני הולך לאכול כי משעמם לי, אני חושב שאם אני יאכל לא ישעמם לי אני מחפש תעסוקה ולכן אני אוכל ככה תגיד ועל הארון איפה שנמצא השוקולד תרשום כמו שיש ארון תרופות תרשום ארון של מזון שאמור ... שוקולד זה טוב כי פעם הוא אכל שוקולד, נגיד אוכל זה טוב למה אוכל זה טוב כי נגיד מפיג לו את השעמום אנחנו רוצים להכניס לו התניה במוח אתה יודע מה שאתה מחפש זה לא את האוכל אתה מחפש שלא ישעמם לך אנחנו רוצים שבכל פעם שהוא קם לאכול במקום שהוא יגיד אני רוצה
שיטות לטיפול בהתמכרויות, הפסקת אכילה רגשית, הפסקת עישון רגשי, איך למחוק זיכרון? איך לשכוח את האקסית? איך למחוק מישהו מהראש? איך להפסיק לאכול רגשית? איך לשמור על הדיאטה? איך להפסיק לעשן? איך נוצרת אכילה רגשית? לרדת במשקל
שיטות לטיפול בהתמכרויות, הפסקת אכילה רגשית, הפסקת עישון רגשי, איך למחוק זיכרון? איך לשכוח את האקסית? איך למחוק מישהו מהראש? איך להפסיק לאכול רגשית? איך לשמור על הדיאטה? איך להפסיק לעשן? איך נוצרת אכילה רגשית? לרדת במשקל
... לטיפול בהתמכרויות, הפסקת אכילה רגשית, הפסקת עישון רגשי, איך למחוק זיכרון? איך לשכוח את האקסית? איך למחוק מישהו מהראש? איך להפסיק לאכול רגשית? איך לשמור על הדיאטה? איך להפסיק לעשן? איך נוצרת אכילה רגשית? לרדת במשקל מהי אכילה רגשית ואיך להתמודד איתה? אכילה רגשית היא מצב שבו אדם אוכל לא מתוך רעב פיזי, אלא כתגובה לרגשות שונים כמו שעמום, עצב, דיכאון, או תסכול. מדובר בשימוש באוכל כדי להתמודד עם מצבים רגשיים, ולא כצורך הישרדותי של הגוף, כמו במקרה של רעב אמיתי. לעיתים האוכל נבחר על בסיס רגשות הקשורים לחוויות חיוביות כמו אירועים חברתיים או מסיבות, שבמהלכם האוכל שימש כתחושה טובה או נחמה. כיצד נוצר הקשר בין אוכל לרגשות חיוביים? הקשר בין אוכל לרגשות חיוביים נוצר במהלך החיים דרך התניות במוח. לדוגמה, בילדות, אוכל שימש כפרס על התנהגות טובה, במסיבות ובחגים, האוכל היה חלק בלתי נפרד מההנאה. כך, המוח מקשר בין אוכל לבין תחושות חיוביות ומפתח את התפיסה שאוכל יכול לשפר את מצב הרוח במצבים של קושי רגשי. איך להתמודד עם אכילה רגשית? הדרך העיקרית להתמודד עם אכילה רגשית היא לזהות את הרגשות החיוביים שהאוכל מספק ולהשיג אותם בדרכים אחרות שאינן קשורות לאוכל. לדוגמה, אם האוכל משמש כנחמה, ניתן לחפש פעילות אחרת שמספקת תחושת נחמה, כמו פעילות גופנית, מדיטציה או שיחה עם חברים. אם האוכל משמש להרגיש שייכות, ניתן לחפש קבוצות חברתיות או פעילויות שמספקות את אותו הצורך. איך המוח מקשר אוכל עם תחושות טובות? הקשר הזה נוצר על ידי התניות חוזרות ונשנות, שבהן אוכל הופיע לצד תחושות חיוביות. לדוגמה, כאשר אדם היה ילד, אוכל היה חלק מאירועים משמחים כמו ימי הולדת, חגים או מסיבות. המוח קושר את האוכל עם ההנאה, ומפתח את האמונה שאוכל מביא איתו תחושות טובות. לכן, כשאדם מרגיש רע, המוח מחפש את האוכל כדי לשחזר את הרגשות הטובים של העבר. האם אפשר למחוק את הזיכרון של הקשר הזה? כן, אחת השיטות להתמודד עם אכילה רגשית היא לשנות את הזיכרון שקשור בין אוכל לרגשות טובים. כאשר אדם לא ילך לאכול כשמרגיש רע, הוא לא יחזק את הקשר בין
ניתוח סיבתיות - איך להבין כל דבר, איך לנתח כל דבר? איך לדעת מה לשאול? איך לחקור דברים? איך לברר מה האמת? איך לפתור כל בעיה? איך לטפל באנשים? הדרכת מטפלים, איך להטיל ספק? איך להיות הכי חכם בעולם? אטיולוגיה, קשרי סיבה ותוצאה, קשר לוגי, יחסי סיבה ותוצאה, יחסי סיבה ותוצאה, יחסי סיבה ומסובב, חלק 1
... שיורד גשם, שזו הסיבה. ובכל מקרה, צריך לדעת לזהות את 4 האמירות האלו, שישנן בכל משפט של סיבה ותוצאה. לדוגמה: אני אוכל את העוגה כי אני רעב. אז שלב ראשון נגדיר את 4 הטענות. 1 - אני אוכל את העוגה. 2 - אני רעב. ונשאל, מה קדם למה שאני רעב או שאני אוכל את העוגה? תשובה: קודם הייתי רעב ורק אחר כך אכלתי את העוגה. מסקנה, הסיבה היא שהייתי רעב והתוצאה היא שאכלתי את העוגה. ולכן ננסח מחדש את טענה 1 + 2 לפי הסדר של הסיבה והתוצאה: 1 - אני רעב 2 - אני אוכל את העוגה ויש לנו עוד 2 טענות, שהן: 3 - אני רעב ולכן אני אוכל את העוגה. (הסיבה גורמת לתוצאה. הסיבה שאני רעב גורמת לכך שאני אוכל את העוגה). 4 - אני אוכל את העוגה כי אני רעב. (התוצאה נגרמת מהסיבה. התוצאה שאני אוכל את העוגה, נגרמת מכך שאני רעב). ובשלב הזה, צריך להיות ברור לנו, מהי הסיבתיות + מהי הסיבה ומהי התוצאה + מהן 4 הטענות ... משהו הוא אמת, עכשיו ניקח את 4 הטענות ונבדוק את אמיתותן בצורה הבאה. אז הטענות לדוגמה הן: 1 - אני רעב. 2 - אני אוכל את העוגה. 3 - בגלל שאני רעב אני אוכל את העוגה. 4 - אני אוכל את העוגה בגלל שאני רעב. והשאלות ממילא יהיו: 1 - האם באמת ועד כמה >> אני רעב. 2 - האם באמת ועד כמה >> אני אוכל את העוגה. 3 - האם באמת ועד כמה >> בגלל שאני רעב אני אוכל את העוגה. 4 - האם באמת ועד כמה >> אני אוכל את העוגה בגלל שאני רעב. וכנוסחה: 1 - קורית סיבה. 2 - קורית תוצאה. 3 - הסיבה גורמת לתוצאה. 4 - התוצאה נגרמת בגלל הסיבה. ... 1 - אני אכן רעב ואך ורק רעב. 2 - אני בכלל שבע ואך ורק שבע. 3 - אני רעב ברמה כלשהי. 2 - האם באמת ועד כמה >> אני אוכל את העוגה. תשובות אפשריות: (בדיוק כמו עבור הסיבה): 1 - אני אכן אוכל את העוגה את כל העוגה ורק את העוגה. 2 - אני בכלל לא אוכל את העוגה אפילו לא טיפה ממנה. 3 - אני אוכל קצת מהעוגה ברמה כלשהי. כאשר כנראה התשובות הנל לשאלות הנל נראות אולי ברורות מאליהן במקרה הזה, אך עדיין כדאי להתרגל ... לפעמים מתברר אחרי בדיקה, שהמציאות היא לא בדיוק מה שאתה חשבת שקורה. 3 - האם באמת ועד כמה >> בגלל שאני רעב אני אוכל את העוגה. תשובות אפשריות: 1 - זה שאני רעב מחייב אותי לאכול את העוגה ואין שום אפשרות בעולם שאהיה רעב בלי שאני אוכל את העוגה. כי אם אני רעב אני חייב לאכול את העוגה. 2 - זה שאני רעב מגדיל את הסיכוי ומשפיע עלי לאכול מהעוגה, אבל זה לא מחייב אותי לאכול מהעוגה. 3 - זה שאני רעב, בכלל לא אמור להשפיע עלי לאכול מהעוגה. 4 - זה שאני רעב, זה בכלל אמור לגרום לי לא לאכול מהעוגה. ואם אכלתי מהעוגה, הרי שזה למרות שאני רעב ולא בגלל שאני רעב. 4 - האם באמת ועד כמה >> אני אוכל את העוגה בגלל שאני רעב. תשובות אפשריות: 1 - אני אוכל את העוגה, בגלל ואך ורק בגלל שאני רעב. אם לא הייתי רעב, לא הייתי אוכל את העוגה בכלל. 2 - אני אוכל את העוגה גם בגלל שאני רעב, אבל לא רק בגלל שאני רעב. ואם לא הייתי רעב, אז (שוב יש 2 אפשרויות, כאשר) אפשרות 1 - עדיין ...
איך לעמוד בהחלטה? איך לקבל החלטה ולעמוד בה? למה קשה לקבל החלטה? לא מצליח לשמור על הדיאטה, לא מצליח להפסיק לעשן, שינוי התנהגותי, למה קשה להבין מה אני רוצה? איך להיצמד להחלטה? הפסקת עישון, ירידה במשקל
איך לעמוד בהחלטה? איך לקבל החלטה ולעמוד בה? למה קשה לקבל החלטה? לא מצליח לשמור על הדיאטה, לא מצליח להפסיק לעשן, שינוי התנהגותי, למה קשה להבין מה אני רוצה? איך להיצמד להחלטה? הפסקת עישון, ירידה במשקל
... עצמית או ללא בירור מלא. למה החלטות לא עובדות כמו שרוצים? אליעד מציג דוגמה קלאסית של אדם שמחליט לעשות דיאטה ואומר לעצמו: מעכשיו אני לא אוכל עוגות, אך ברגע האמת אינו עומד בכך ואוכל את העוגה. הסיבה לכך, על פי אליעד, היא שההחלטה נעשתה ללא בירור אמיתי של הרצון שלו. אותו אדם עדיין רוצה לאכול את העוגה, וההחלטה להימנע ממנה לא באה מתוך הבנה פנימית, אלא מתוך ניסיון לכפות על עצמו התנהגות. הוא משווה זאת למצב שבו אדם אינו אוכל רעל. אדם לא נמנע מרעל בגלל החלטה אלא כי הוא באמת לא רוצה לאכול רעל, ברור לו לגמרי שאין בזה שום יתרונות, אלא רק סכנה. לעומת זאת, בעוגה יש יתרונות וחסרונות, ולכן הוא מרגיש רע כשהוא נאלץ להחליט לא לאכול. מהי הדרך הנכונה לקבל החלטה ולעמוד בה? אליעד מדגיש שאין טעם להחליט סתם ולהגיד אני מחליט לא לעשות משהו. ההחלטה חייבת להיות מבוססת על הבנת הרצון האמיתי והאמת ... אדם שנוגע באש ונכווה, לא צריך להחליט שהוא לא ייגע באש, ברור לו שהוא לא רוצה לגעת באש, ולכן אין כאן מאבק פנימי. לעומת זאת, כשהוא מתלבט אם לאכול עוגה או לעשן סיגריה, האדם כן רוצה את שני הצדדים ולכן ההחלטה קשה לו. למה אנשים לא מבררים מה הם באמת רוצים? הסיבה המרכזית שאנשים לא רוצים לברר לעומק מה האמת היא שהבירור גורם להם לסבל. לשאול מה אני באמת רוצה? מאלץ את האדם להתמודד עם ההכרה בכך שהוא לא יכול לקבל הכל - גם להיות רזה וגם לאכול מה שבא לו בלי הגבלה. האדם מפחד להודות בפני עצמו שהוא מוגבל, כי זה מייצר תחושת צמצום והשפלה, ולכן הוא מעדיף להחליט בלי לבדוק לעומק. בפועל, החלטה כזאת לא ... עבודות שהוא לא רוצה לעבוד באף אחת מהן. זאת תחושת צמצום כי הוא חייב לבחור בין שתי אופציות שהוא לא באמת רוצה אף אחת מהן. כך גם בהחלטה בין לאכול עוגה ולהשמין, או לא לאכול ולסבול ממגבלה אחרת. האדם לא רוצה לאכול כי ירגיש רע, ולא רוצה להימנע כי גם אז ירגיש רע. הוא בעצם תקוע בין שני דברים שהוא לא רוצה בהם באמת. איך לקבל החלטה נכונה ולהצליח לעמוד בה? הדרך שאליעד מציע ... אליעד מסביר שאם אדם ישב ויבדוק מה הוא רוצה באמת - הוא יגיע לתחושת שלמות פנימית. הוא מציע לדמיין את שני הקצוות - למשל, את המצב שבו אתה אוכל כל מה שאתה רוצה ומשמין, ומצד שני מצב שבו אתה אוכל רק לחם ומים ונשאר רזה ובריא. אם האדם יצליח לאהוב ולקבל את שני המצבים האלה, יהיה לו קל יותר לבחור ולהיות שלם עם הבחירה שלו. אליעד מסכם ואומר שבכל מקרה, אדם ... בעוגות למה מה קרה? ש: כי הוא לא באמת החליט מה זה החלטה זה שהוא רוצה משהו מסוים אבל הוא לא ממש רוצה אותו עד הסוף. אליעד: אני באמת לא רוצה לאכול את העוגות למה הוא אוכל את העוגות? ש: כן אבל אם הוא היה מבין את מה שהוא אמר מה ההשלכות שיהיו אם יעשה אם לא יעשה ובאמת יסתכל ויעשה מאזן של מה טוב ומה לא טוב עד הסוף אז הוא יגיד אני באמת לא הולך לאכול או שלא רציני. אליעד: אז מה התשובה לשאלה אז מההתחלה מה הייתה השאלה? ש: למה הוא לא עומד בהחלטות שלו. אליעד: לא ומה הייתה השאלה איך להחליט החלטה ולעמוד בה. ש: ... אני עושה דיאטה עכשיו מה בעצם קורה לו במוח הוא אומר אני מעכשיו מחליט אני עושה דיאטה אבל זה לא מתוך רצון שהוא הבין הוא אומר מעכשיו אני לא אוכל וזהו, זאת אומרת הוא אומר לעצמו בא ניקח את הרצון לאכול לא נסתכל עליו ולא נאכל עכשיו הוא רואה את העוגות עכשיו מצד אחד הוא החליט שאסור לו לאכול אבל מצד שני הוא מרגיש מאוד רע כי מישהו החליט לו שאסור לו לאכול נכון. עכשיו שימו לב לדבר הבא נגיד שעכשיו יש לך רעל, רעל אתה אוכל אתה לא אוכל אתה רוצה לאכול אתה לא רוצה לאכול אתה מרגיש רע מזה שאסור לך לאכול רעל אתה לא מרגיש רע מזה שאסור לך לאכול רעל, אתה לא אומר איך אני חייב לאכול את הרעל הזה כי אסור לי אז למה בעוגות הבן אדם אומר וואלה איך אני חייב לאכול את זה כי אסור לי מה ההבדל, שימו לב ברעל בן אדם לא מרגיש רע מזה שהוא לא יכול לאכול את הרעל. ש: קודם אמרת את זה מישהו מבחוץ החליט לו לעומת שהוא מחליט את זה. אליעד: בדיוק כי ברעל אתה סגור על עצמך שאתה באמת לא רוצה לאכול את זה אתה אומר אני לא רוצה
חרדה חברתית, פחד לאכול ליד אנשים, לא מרגיש נוח לאכול ליד אנשים, לחץ מאנשים, לחוץ מאנשים, מרגיש לא בנוח ליד אנשים, מפחד מאנשים, מרגיש סגור ליד אנשים, אי נוחות ליד אנשים, חרדה ליד אנשים
חרדה חברתית, פחד לאכול ליד אנשים, לא מרגיש נוח לאכול ליד אנשים, לחץ מאנשים, לחוץ מאנשים, מרגיש לא בנוח ליד אנשים, מפחד מאנשים, מרגיש סגור ליד אנשים, אי נוחות ליד אנשים, חרדה ליד אנשים
... חברתית, פחד לאכול ליד אנשים, לא מרגיש נוח לאכול ליד אנשים, לחץ מאנשים, לחוץ מאנשים, מרגיש לא בנוח ליד אנשים, מפחד מאנשים, מרגיש סגור ליד אנשים, אי נוחות ליד אנשים, חרדה ליד אנשים מה לעשות כשיש פחד לאכול ליד אנשים? הבעיה של פחד לאכול ליד אנשים או פחד לשתות לידם, למרות שהיא עשויה להיראות כמו חרדה רגילה, היא בעיה שנובעת לעיתים מהתמודדות פנימית של האדם עם חרדה חברתית. אליעד כהן מסביר שמדובר ... מאי נוחות שנגרמת בגלל תחושת חוסר הגנה, כמו תחושת חיות בטבע המפחדות להיות מותקפות כאשר הן אוכלות או שותות מים בסביבה מסוכנת. אליעד כהן מציין כי אדם שמפחד לשתות או לאכול ליד אנשים, יכול לחוות את תחושת הפגיעות הזו משום שהוא מרגיש חשוף בזמן שהוא מבצע פעולה אינטימית כמו אכילה או שתייה, במיוחד אם יש אנשים בסביבה. האם הפחד נובע מחשש להתקפה פיזית או רגשית? במהלך שיחה עם אדם שמתאר פחד לאכול ליד אחרים, עולה אפשרות שהוא מפחד להיות מותקף, לא בהכרח בצורה פיזית, אלא רגשית או נפשית. אליעד מסביר כי חוויית הפחד קשורה יותר לאי נוחות רגשית - תחושת חוסר ... יגיב בצורה לא נעימה למעשיו. לדוגמה, אם אדם חש לחץ שמישהו יגיב בצורה לא חיובית כאשר הוא אוכל לידם, הוא עלול להימנע מלבצע את הפעולה הזו בכלל. איך אפשר להתמודד עם הפחד הזה? השלב הבא הוא להתחיל לפתח הבנה על מה גורם לפחד הזה. אליעד מציין כי לעיתים קרובות, אנשים חוששים לאכול או לשתות ליד אחרים מתוך פחד מדברים שהם מדמיינים. אם נוכל להבין את הדבר הרע שהאדם חושש ממנו, אפשר להנחות אותו כיצד להתמודד עם הפחד. לדוגמה, אם האדם מפחד להיחנק בעת אכילה , ניתן לעזור לו לחשוב מה יקרה אם אכן יקרה מצב כזה. האם הוא חושב שזה יגרום לו נזק? האם הסיכוי שייחנק גבוה מספיק כדי להימנע מאכילה? הבנת מקור החרדה החברתית כאשר אדם מבין כי פחדיו נובעים מחרדה חברתית, כלומר, מהלחץ שהוא מרגיש לגבי מה שאחרים חושבים עליו, אפשר להתחיל לעבוד על הרגעת הלחץ הזה. אליעד מסביר שכאשר האדם מבין שהפחד לא נובע מהאוכל עצמו, אלא מהלחץ שהוא חש מסביב, זה עשוי לעזור לו להתמקד בבעיה העמוקה יותר ולמצוא פתרונות אפקטיביים. על האדם ללמוד להוריד את רמת החרדה החברתית שהוא מרגיש ... ממה שחושבים עליו אחרים. ככל שהוא יפחית את החרדה החברתית, כך גם תקטן רמת הלחץ שהוא חש ויוכל לאכול או לשתות ליד אנשים מבלי להרגיש לא בנוח או לחוץ. חרדה חברתית פחד לאכול ליד אנשים איך להתמודד עם פחדים חברתיים איך להבין פחד לא הגיוני חרדה חברתית ופתרונות עכשיו בן אדם שמפחד לאכול ליד אנשים מה יכול להיות מה עושים עם זה, מה זה מפחד לאכול איך פותרים את זה ברמה שהוא מפחד לשתות כוס מים ליד אנשים. ש: מנסים לברר מה הסיבה. אליעד: הוא מנסה שאתה תברר לו מה הסיבה הוא אומר לך שלום אדוני אני יושב שותה כוס ... ש: בטבע כשבאים לשתות חיות ביחד כביכול זה מצב הכי רגיש כי חיה הכי חשופה לפגיעה היא מרוכזת באוכל הכי קל לתקוף אותה ברגע זה ויתר נגיד אריה בא לטרוף את האיילה כשהיא ליד המעיין כשהיא ליד מים אז בן אדם סוג של אוכל נגיד מישהו שהוא סומך עליו נפתח אליו כאילו לא מרגיש לחץ לידו. אליעד: אז מה אתה אומר אתה אומר בא נגיד לבן אדם אולי זה שאתה לא רוצה לאכול ליד אנשים זה כי אתה מפחד שהם יתקפו אותך? ש: זה שלב גם שהכי קשה סוג של לא בדיוק במילים. אליעד: בא נתקדם בסיפור. ש: אני מתקדם. אליעד: מה הסיבה שהוא לא אוכל בסוף? ש: קשה לשים לב לעצמך כשאתה אוכל אתה הכי אתה. אליעד: אתה נמצא פה אז מה הסיבה בסוף שהוא מפחד לשתות מים ליד אנשים? ש: כי הוא קשה לו להיפתח איפשהו קשה לו להיפתח ולהיות כן מותקף שיהיה מוכן שיתקפו ... יתקפו תוך כדי מתקן את עצמי כדי שתבין לא לתקוף בקטע עם סכין אני מתכוון אתה יודע בן אדם שיושב לאכול מרגיש כמו סוג של. אליעד: לא הוא לא מפחד אז הוא כאילו חושב שאם הוא אוכל, רגע ולכן אם הוא ימשיך לשתות כוס מים אז כאילו זה מגדיל את הסיכוי שיתקפו אותו אז מה זה משנה אם הוא שותה כוס מים או לא. ש: בקטע לא יתקפו פיזית. אליעד: אני הבנתי ... אותו רגשית ירגיש מותקף איך זה קשור לכוס מים שישתה את הכוס מים. ש: שהוא לא מוגן כביכול כשהוא אוכל הוא לא מתגונן. אליעד: אתה צודק אבל מה קשור אוכל תשתה כוס מים. ש: כוס מים אותו דבר. אליעד: כאם הוא שותה הוא לא מתגונן? ש: כשהוא שותה או אוכל הוא לא שומר על קירות מסביבו. אליעד: למה דווקא באוכל אין לו בעיה לשחק בפלאפון לידם. ש: כי זה משהו אישי. אליעד: עד פה? ש: כן. אליעד: לשחק בפלאפון לידם הוא יכול לאכול לידם הוא לא. ש: זה ההבדל כי כשהוא אוכל זאת גם פעולה כזאת שהיא קצת אינטימית כביכול. אליעד: לשתות מים? ש: כן. אליעד: אין לו בעיה לעשות דברים אחרים, הבנתי אז אתה אומר שאולי הפעולה היא אינטימית אין לו ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על דיאטה, חוק סימון מוצרי מזון, לשמור על הבריאות, רפורמת סימון המזון, שומן רווי, נתרן, סוכר, פחמימות, חלבונים, שומנים, לשמור על המשקל, לאכול בריא, ערכים תזונתיים, סימון אדום, סימון ירוק, סמל אדום, סמל ירוק, בריאות הציבור, דיאטה קטוגנית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: אוכל, איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אוכל, איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להיגמל מהימורים? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשנות תכונות אופי? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בזוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לקבל החלטות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להאמין בעצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך לחנך ילדים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפרש חלומות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשפר את הזיכרון? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למצוא זוגיות? איך ליצור אהבה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש משמעות לחיים? האם אפשר לדעת הכל? למה העולם קיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה לא להתאבד? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? בשביל מה לחיות? האם הכל אפשרי? האם יש אמת מוחלטת? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש הבדל בין חלום למציאות? אולי אנחנו במטריקס? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לביטחון עצמי, מאמן אישי להפרעות קשב, מנטורינג בנושאי אוכל - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3750 שניות - עכשיו 24_08_2025 השעה 22:24:24 - wesi1