אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אויבים ✔זוגיות אחרי טראומה, זוגיות אחרי בגידה, זוגיות אחרי אונס, טראומה בזוגיות, זוגיות אחרי גירושין, לתת אמון מחדש, לראות אוהב כאויב, לראות אויב...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
זוגיות אחרי טראומה, זוגיות אחרי בגידה, זוגיות אחרי אונס, טראומה בזוגיות, זוגיות אחרי גירושין, לתת אמון מחדש, לראות אוהב כאויב, לראות אויב כאוהב, מערכות יחסים, תקשורת בין אישית
למה לפעמים אנשים מתייחסים לאוהב כאל אויב ולהפך?

אליעד כהן מסביר בהרצאתו על תופעה מוכרת שבה אנשים, במצבים מסוימים, מתייחסים אל אדם קרוב ואהוב כאל אויב, או לחלופין מתייחסים אל אויב כאילו היה אוהב. לדוגמה, בני זוג או חברים טובים יכולים לחוות מצב שבו הכל בסדר ופתאום אחד מהם מתייחס לשני כאילו היה אויב מושבע, ואחרי זמן קצר חוזר להתייחס אליו באהבה. דוגמה אחרת היא אדם שרגיל להתייחס לפוליטיקאי כפוגע וכמי שגורם לו רע במשך שנים, ופתאום אותו פוליטיקאי אומר משהו חיובי, ואז אותו אדם מתייחס אליו כאילו היה המושיע שלו, אפילו אם בפועל מדובר באדם שמאכזב אותו שוב ושוב.

מה גורם לשינוי פתאומי ביחס לאדם אחר?

אליעד מסביר שהתופעה הזו מתרחשת כאשר נוצרת "התניה" במוח. התניה כזו נוצרת כאשר מתרחש אירוע חזק, חיובי או שלילי, שהופך ל"עוגן" או נקודת ייחוס במוח. כאשר מתרחשת סיטואציה דומה או דומה מספיק לזו שהייתה בעבר, האדם יכול להגיב כאילו האירוע המקורי מתרחש מחדש, גם אם אין קשר אמיתי בין האירועים.

לדוגמה, אם אישה מסוימת לבשה בעבר חולצה סגולה ומישהו העליב אותה קשות ואמר לה שהיא מכוערת, ייתכן שבמוחה ייווצר קשר בין החולצה הסגולה לבין תחושת ההשפלה. בפעם אחרת, כשבן זוגה יגיד לה בתמימות שהחולצה הסגולה אינה יפה, היא עלולה להתפרץ בזעם ולא להבין שזה לא קשור לבן הזוג, אלא לזיכרון הקודם שנצרב במוחה. אם היו אומרים לה על חולצה אחרת, זה אולי לא היה מטריד אותה כלל, אך החולצה הסגולה מעוררת את הזיכרון השלילי וגורמת לה לראות את בן זוגה כאויב.

איך לזהות אם תגובה נובעת מהתניה מהעבר?

אליעד ממליץ לאנשים לבדוק האם הם מפרשים את המציאות באופן אמיתי או מתוך התניה מהעבר. כשהמוח מזהה משהו שמזכיר לו חוויה קודמת, הוא מגיב אוטומטית. לדוגמה, אם מישהו רגיל להרגיש טוב כשהוא הולך עם נעלי ספורט, המוח שלו יתנה אותו לקשר בין נעלי ספורט לתחושת כיף. באותה מידה, אם מסעדה מסוימת גרמה לתחושת רע באופן עקבי, בפעם הבאה שיראה את אותה מסעדה, המוח יקשר אותה לתחושת הרע וייצור התנגדות להיכנס אליה.

לפעמים נוצרות התניות שגויות שמובילות אותנו להגיב בצורה מוטעית. לדוגמה, אדם שרגיל להזיז הגה ימינה ברכב, עלול בטעות לעשות זאת גם כאשר הוא צריך להזיז שמאלה, רק בגלל ההתניה שלו. כך גם באופנוע או באופניים קיימת התופעה של "היגוי הפוך", כאשר מעל מהירות מסוימת יש לסובב את ההגה בכיוון ההפוך מזה שרוצים לפנות אליו. המוח לא בודק כל פעם מחדש, אלא מסתמך על התניות קודמות, וזה יכול לגרום לטעות בשיפוט.

מדוע חשוב לבדוק את ההתניות שלנו?

אליעד מדגיש שחשוב מאוד לבדוק את ההתניות שלנו כאשר הן גורמות לנו סבל או בלבול במערכות יחסים. אם בן זוג שואל שאלה פשוטה כמו "לאיזה סרט את רוצה ללכת?", ובת הזוג כועסת, כדאי לבדוק האם הכעס נובע ממשהו אמיתי שהבן זוג עושה או מכך ששאלות מסוג זה מזכירות לה מישהו אחר שהתחמק או פגע בה בעבר. ייתכן מאוד שהיא מגיבה להתניה ולא למציאות הנוכחית.

אליעד מסביר שבתחילת הקשר פעולות מסוימות יכולות להיתפס כנייטרליות או אפילו כחיוביות, אך לאחר שחוזרים עליהן כמה פעמים והן מובילות לתוצאה לא נעימה, הן הופכות למעוררות תחושת שליליות. חשוב לשים לב ולהבין מה המקור האמיתי של התגובה הרגשית הזו ולא להתייחס אוטומטית לבן הזוג כאויב, כי לא בטוח שהוא המקור האמיתי לבעיה.

למה קשה להתאהב מחדש אחרי הבנת מנגנון ההתניה?

אליעד מתייחס לטענה...
עכשיו יש מצבים שבהם בן אדם מתייחס לאוהב כאל אויב או שהוא מתייחס לאויב כאל אוהב מכירים תופעה כזאת לדוגמה שני בני זוג נגיד או שני חברים טובים שמישהו אמר משהו ונגיד שטוב להם והכל ואז פתאום מישהו יכול במוח להתהפך עליו ולהתייחס אליו כאילו זה השטן או הפוך יכול להיות מישהו שהוא השטן ופתאום הוא יכול לעשות איזה משהו ויגידו אתה ראש הממשלה נגיד אוקי שהוא יכול להיות הכי גרוע ופתאום יכולים להגיד לו אתה האוהב שלנו.

ש: מתגרשים נגיד פעם מאוד אהבו.

אליעד: לא דיברתי על זה אני אסביר לך למה לא תסתכל אנשים שמתגרשים לדוגמה נגיד אתה יכול להגיד תראה הם אהבו אחד את השני היה ביניהם הרבה דברים טובים ואז הנסיבות השתנו התנאים השתנו הרצונות השתנו ולאט לאט זה התחיל להתדרדר עד שהם הגיעו למצב שהם שונאים אחד את השני, אני לא מדבר על זה אני מדבר על מצב שהכל תקין הכל בסדר ופתאום אתה מתהפך.

ש: מה זה פתאום סתם ככה?

אליעד: רגע ואחרי שנייה אתה חוזר לקודם אחרי שנייה אתה ממשיך לאהוב או ממשיך לשנוא.

ש: אז זה פיק.

אליעד: כן בדיוק.

ש: אתה יכול לתת דוגמה?

אליעד: אתן דוגמה נגיד אתה נמצא מישהי ונגיד טוב לכם הכל אוקי ונגיד אמרת איזה משהו מסוים לא משנה מה אמרת ואז פתאום היא נגיד מתייחסת אליך כאילו אתה שטן, עכשיו וזה לא שחלה איזו התדרדרות במערכת יחסים וזה הגיע לשם לא פתאום ואחרי חמש דקות פתאום יכול להיות שהיא תשתנה כאילו שפתאום הכל יחזור לקדמותו תראה שהיא אוהבת אותך התייחסה אליך כאילו אתה אויב שלה או הפוך יכול להיות בן אדם לדוגמה נגיד מישהו שידפוק אותך עשר שנים נגיד ביבי נניח כזה ואז פתאום לפני הבחירות הוא יגיד איזה משפט ואז אתה אומרים כן אתה תציל אותנו מצביעים לו ואחרי הבחירות ממשיכים לבכות לקטר משהו כזה יש גם מצבים כאלה. עכשיו השאלה היא איך זה יכול להיות אז מה שאתה אמרת מה אתה אמרת אז איך זה יכול להיות אמר פגע במחויב אז בא נניח שזה גם לא היה איזה מחויב, כאילו בוא ניתן דוגמה מה אמרתם נגיד שיש נקודת תורפה לטוב ולרע נגיד ששני אנשים אוהבים ויש אחד שיש לו איזו נקודת תורפה שיש איזה משהו שזה הכי פוגע בו בעולם ואם אמרו לו את זה אז מתהפך אבל נגיד שזה לא המצב.

אותו דבר כמובן להפך נגיד שיש מישהו שצריך מזון אז אם מישהו יציל את חייו ויתן לו מזון הוא יאהב אותו למרות שזה השטן, בסדר נגיד שזה לא המצב לא מדבר על זה שיש לבן אדם איזה מחויב צריך תשובה אחרת.

ש: אז מה סתם ככה פתאום מישהו מתהפך.

אליעד: אז השאלה למה זה קורה זאת השאלה למה זה קורה. עכשיו זה גם יכול להיות לבן אדם לא רק שמתהפכים עליו או שהבן אדם מתהפך בן אדם יכול להיות באיזה אינטראקציה ופתאום הוא מתהפך על הבן אדם השני ואז הוא אומר למה אני מתהפך עליו מה האמת.

ש: לא אבל יכול להיות שהוא עצבני על דבר אחר.

אליעד: שמה אז זה הבנתי רגע שנייה, אז יש עוד הסבר יכול להיות שהוא היה עצבני בעבודה וזה יצא על הבן אדם הזה לא אבל נניח שהוא לא היה עצבני בעבודה, רגע שנייה קודם כל שנייה אז בא נראה תשובה ראשונה שנתת אומרת יכול להיות שנגעו באיזה מחויב יש איזה משהו שזה מחויב.

ש: הבת זוג דיברה על האמא שלו.

אליעד: כן בדיוק דיברה על האמא שלו לא יודע מה, אוקי הלאה בהנחה שזה לא היה איזה משהו חריג כזה אז הדבר השני שמה אמרת.

ש: דבר שני שזה יכול לצאת כתוצאה של משהו אחר בכלל.

אליעד: יפה אולי באותו יום הבן אדם היה עצבני ואז זה יצא על הבן אדם השני לא ונניח שזה לא המצב.

ש: אולי בכלל כאילו כל המערכת יחסים הזאת הכל טוב והכל יפה אולי זה לא היה המשקף זאת אומרת אולי מתחת לפני השטח היו דברים שהם לא.

אליעד: לא אין מתחת לפני השטח דברים נניח שאין מתחת לפני השטח דברים, בוא ניתן דוגמה יותר זה נגיד דוגמה נגיד אתה אומר נגיד לחברה שלך אומר לה את יודעת אני חושב שהשמלה האדומה תהיה לך יותר יפה נניח ואז היא אומרת לך מה אתה חושב שאני מכוערת ואתה לא אוהב אותי ואתה מזלזל בי אבל נניח שכל יום אתה מחמיא לה עשר פעמים והיא אומרת לך תודה שאתה מחמיא לי ותודה שאתה חושב שאני יפה, אז עוד פעם אז לא נגעת לה באיזה מחויב גדול אוקי ולא בהכרח שהיה לה רע באותו יום בעבודה אבל עדיין יכול להיות שהיה פה איזה משהו אחר השאלה מה המשהו האחר הזה אותו דבר גם יכול להיות לך נגיד אתה פתאום מישהו יגיד לך איזה משהו ואתה פתאום יוצא קצפך עליו על איזה משהו על איזו התנהגות וזאת לא הייתה איזו התנהגות חריגה וזה לא שבאותו יום היה לך איזה תסביך עם איזה מישהו שהוצאת עליו את העצבים.

ש: זה יכול להיות חילוקי דעות.

אליעד: לא אני נתתי לך דוגמה סתם קטנה איך מישהו יכול לקחת סיטואציה של סתם משהו אמרת משהו בהומור ומישהו החליט לפרש את זה כאילו באת להרוג אותו אבל אמרת משהו בהומור הכל היה בסדר עד לפני אותו רגע.

ש: כי זה נגע לו במחויב.

אליעד: אבל זה היה מחויב אבל זה דבר קטן זה לא מה עשית פה.

ש: לא אבל המחויב הזה הקטן הזה קשור למחויב היותר גדול אצלו.

אליעד: מה זה אומר?

ש: זה אומר שלבן אדם יש רצון גדול כעיקרון והסמל הקטן הזה הוא קשור לתוכנית אב שלו לרצון הגדול שאם אתה נוגע לו בזה כאילו נגעת במחויב הראשי.

אליעד: שנייה רגע אבל בא נניח שזה גם לא קורה תמיד בסדר כי אם מה שאתה אומר זה נכון זה היה קורה תמיד תמיד כשאומרים לו את מילת הקוד איציק הוא כועס אוקי.

ש: אבל באותו רגע הוא חושב שהסמל הקטן הדבר שמדברים עליו הוא בראש שלו עושה את הקישור למחויב הגדול.

אליעד: איך זה יכול להיות תן דוגמה איך זה יכול להיות.

ש: נגיד זאת עם השמלה והיא נגיד המחויב הגדול שלה שהיא רוצה להיות יפה.

אליעד: בוא נסבך לכם את זה בסדר מצאתי דרך נגיד לדוגמה נגיד שאתה אומר לה נגיד לדוגמה כל יום נגיד מודדים בגדים ואת יודע כדאי שתחליפי לשמלה הזאת את יודעת השמלה האדומה לא יפה לך תלבשי את הצהובה הצהובה לא יפה תלבשי את הירוקה והכל סבבה והכל זורם והכל נחמד ואז פתאום מגיע זה אתה אומר לה את יודעת השמלה הסגולה לא מתאימה לך עדיף שתשימי את הירוקה ואז היא מתפרצת, שנייה רגע ולמחרת שתבין ולמחרת אם אתה תגיד לה עוד פעם השמלה הכתומה זה וזה כאילו רק על צבע מסוים נגיד מה זה משנה.

ש: יכול להיות שהיא בראש שלה בכל הפעמים האחרות היא הייתה בסוג של הסכמה איתך היא יכלה להזדהות עם הרצון שלך אז היא זורמת איתך לא כל כך כועסת אבל יכול להיות שבשמלה.

אליעד: הסגולה דווקא מה אכפת לה אבל היא אמרה אתה לא אוהב את איך שאני נראית מה ואתמול אהבתי את איך שאת נראית, בהנחה שהיא חושבת שאתה צודק באותה מידה בסדר נניח שאמרת לה המידה של הנעליים לא מתאימה לך ובאמת היא בודקת וזה לא מתאים לה אבל אמרת את זה על הסגולות היא כעסה ועל כל השאר היא לא כעסה, אתה שמעת מה אמרתי.

ש: כי בסגולה היא הייתה בטוחה שהיא מצאה את השלמות.

אליעד: לא נניח שהיא לא הייתה בטוחה נגיד שהיא באמת לא המידה של הנעליים שלה, נגיד היא באה לשים נעליים אתה אומר לה הנעליים הסגולות זאת לא המידה שלך באמת זאת לא המידה שלה מה אתה מנסה להכשיל אותי אתה מתקיל אותי אתה רוצה שאני אלך יחפה אתה מנסה לעשות לי רע אבל על שאר הנעליים לא אמרה על הצבעים רק על הסגולות.

ש: אבל זה לא משנה מה באמת זה משנה מה היא חושבת.

אליעד: ברור אני שואל מה יכול להיות שהיא חושבת למה איך יכול להיות שיקפוץ לה בסגול דווקא.

ש: זה לא הסגול זה משהו.

אליעד: אני יודע שזה משהו שאלתי מה המשהו.

ש: לא אבל יש משהו חייב להיות משהו לפי מה שאתה אומר יש סיבה.

אליעד: בהנחה שזה לא אקראי כן.

ש: רגע אתה שואל למה שיקפוץ בסגול?

אליעד: כן איזה היגיון יכול להיות שיקפוץ לה דווקא בסגול מחויב שאם היא כעסה שזה הכעיס אותה ואם היא מאוד כעסה שזה מאוד הכעיס אותה עד כאן זה הגיוני השאלה היא למה אז הוא הביא תיאור אולי היא כעסה על מישהו אחר כי באותו יום מישהו עצבן אותה בעבודה נגיד לא לא זה.

ש: משהו באינטראקציה.

אליעד: למה זה היה דווקא על הסגול, לא נניח שזה היה אותו דבר רק בסגול זה.

ש: אולי הצטברות של משהו.

אליעד: ונניח שזאת לא הצטברות נניח שאם זה היה קורה בעוד דקה נניח שזה לא קשור להצטברות אם זה היה קורה אלף פעמים בצבע כחול זה לא היה מעצבן רק בסגול זה עצבן.

ש: ספציפית על נקודה מסוימת יש לה איזושהי רגישות.

אליעד: כן למה מה יכול להיות?

ש: בדיוק כמו שהוא אמר מחויב.

אליעד: מה אכפת לה שזה סגול מה זה משנה לה היא אומרת אין לי בעיה שתגיד לי שהשמלה האדומה מכוערת והירוקה מכוערת והצהובה מכוערת אבל לא הסגול מה יכול להיות בסגול.

ש: היא מאוד אוהבת אותה.

אליעד: בהנחה שהיא לא אוהבת את הסגול יותר משאר הצבעים אין בעיה והיא גם לא אוהבת סגול יותר מאשר שאר הצבעים.

ש: אולי היא שונאת אותי.

אליעד: והיא גם לא שונאת אותו יותר משאר הצבעים.

ש: לא אבל הסגול מסמל אצלה משהו שמלה סגולה בדיוק יש לה משהו בראש עם שמלה סגולה.

אליעד: מה יכול להיות?

ש: איזשהו משהו שיושב לה בראש.

אליעד: מה יכול להיות אם זה יושב לה לא טוב בראש מה אכפת לה שזה לא מתאים לה.

ש: לא השילוב של השמלה סגולה בראש אומר לי אני מכוערת אני יש לי קשר בראש שמלה סגולה אני מכוערת.

אליעד: כן אז למה שהיא תכעס שהוא אמר לה שזה לא מתאים לה?

ש: כי זה קרה לה פעם עם שמלה סגולה?

אליעד: כן אז רגע שנייה.

ש: ידעתי שאתה הבאת איזה מקרה ספציפי שפגשת שמישהו עם בעיה פסיכולוגית מהעבר עכשיו עם טראומה.

אליעד: נכון אז מה אבל צריך לדעת לענות על זה, לא רגע שנייה בא נסביר את זה נסביר אוקי שנייה, מההתחלה יש רעיון של התניה אוקי במוח עוגן נוצרת איזו התניה לדוגמה נגיד שיש בחורה נגיד שמישהו פעם היא לבשה חולצה סגולה, אני נותן דוגמה כי זה קורה לכל אחד מיליון פעמים זה קורה לכולם לכולנו כל הזמן במיליון וריאציות בן אדם לדוגמה נגיד הבחורה לבשה חולצה סגולה ובאותו יום מישהו בא והשפיל אותה את מכוערת את זה ואת זה החולצה הסגולה מכוערת סגולה מכוערת מכוערת סגולה ואז בראש נצרב לה אוקי מישהו צעק עלי שאני מכוערת כשהחולצה סגולה זה אז קרה לי אסון ואז אתה בתמימותך אמרת לה את יודעת החולצה הכחולה לא יפה החולצה הצהובה לא יפה את יודעת החולצה הסגולה לא יפה ואז היא התפרצה בסגולה למה כי בסגולה קפץ אסוציאציה מההוא שצעק עליה עם החולצה הסגולה ואז היא בראש שלה כשאתה אמרת לה שהסגולה לא יפה היא דמיינה את ההוא אומר לה שהחולצה הסגולה לא יפה וזה לא קשור אליך בכלל והיא לא יודעת שזה לא קשור אליך אם היא יודעת זה דהיינו, אבל אם היא לא יודעת זאת בעיה ואתה לא מבין מה היא רוצה ממך מה היא רוצה ממני.

אוקי עכשיו אותו דבר גם יכול להיות הפוך ככה עובד המוח עכשיו אותו דבר יכול להיות גם לצד החיובי נגיד בן אדם אומר לך איזה משהו חיובי מי בעד לחסל את הטרור ירים את ידו כולם רוצים לחסל את הטרור אתה אומר אז הוא אמר לי אז הוא אמר לי מי בעד לחסל את הטרור סבבה אבל מה עם זה שהוא מעודד את הטרור כל הזמן זה שכחת יכול להיות התניה הפוכה שיש משהו שעבור הבן אדם נתפס במוח כאיזו פקודה ליהנות ואז אם מישהו נותן לך את זה אתה אוטומטית מחבר אותו למישהו אחר בכלל.

ש: זה משהו אחר.

אליעד: נכון זה בכלל לא קשור אליו יכול להיות שזה השטן רוצה להרוג אותך הוא מביא לך משהו לפתות אותך ואתה יש לך בראש פקודה אם מישהו נותן לי עוגייה כנראה שהוא אוהב אותי ואתה לא יודע שהעוגייה הזאת מורעלת נגיד, עכשיו ככה עובד המוח אני אסביר למה ככה עובד המוח ומה זה אומר בפרקטיקה המוח בעיקרון לא מנתח כל דבר מחדש אם זה טוב או רע המוח עובד על תבניות אם בן אדם בכל פעם נגיד שהוא הולך עם נעלי ספורט נגיד הוא ירגיש יותר כייף פעם הבאה שהוא ילך עם נעלי ספורט הוא יניח שיהיה לו כייף הוא לא ישאל את עצמו אם זה כייף או לא כייף בן אדם נגיד שכל פעם שהוא הולך לאיזו מסעדה רע לו אז הוא יניח שבמסעדה הזאת זה רע ככה זאת ההנחה.

ש: כן אבל מה עם הוא יתחרט.

אליעד: ואז מה שיקרה, שנייה כי המוח לא כל הזמן בודק מחדש כי כל הזמן לבדוק כל דבר מחדש האם הרכב עובד האם אני אמור להזיז את ההגה ימינה או שמאלה.

ש: זה הרבה פרוצדורה הרבה.

אליעד: יפה הרבה פעולות אז המוח אומר אני כבר מאמין שאם כל פעם שעשיתי ימינה זה זז ימינה אני מאמין שזז ימינה ואז מה שקורה שלפעמים נוצרות התניות שגויות כי לפעמים אתה אמור להזיז את ההגה שמאלה אבל המוח רגיל שכשיש את זה ואת זה מזיזים ימינה ואז אתה מזיז אותו ימינה כי אתה רגיל להזיז ימינה ואתה אמור להזיז שמאלה.

ש: זה במקרים שאתה לא בוחר להאמין.

אליעד: יש נגיד באופנועים יש דבר שנקרא היגוי הפוך אתה מכיר את זה?

ש: כן.

אליעד: אוקי מה זה אומר היגוי הפוך.

ש: זה לא רק באופנועים דרך אגב.

אליעד: גם באופניים.

ש: נכון וגם במכוניות.

אליעד: לא.

ש: תבדוק.

אליעד: תבדוק אתה.

ש: אני בדקתי.

אליעד: אין בעיה אז אתה כנראה אולי לא יודע על מה אני מדבר עכשיו אני אסביר מה אני אומר נגיד ברכב נגיד שרוצים לפנות ימינה פונים ימינה הגה ימינה רוצים לפנות שמאלה מסובבים שמאלה באופנוע או בדו גלגלי מעל מהירות מסוימת זה עובד הפוך אתה רוצה נגיד לדוגמה לקחת את האופנוע ימינה אתה צריך לדחוף אותו שמאלה ואז אתה נופל ימינה ויוצא עם הסיבוב בדיוק הפוך אם לדוגמה בא מולך אם אתה רוצה לפנות ימינה ואתה תעשה ימינה עפת שמאלה ככה זה עובד זה מה יש.

ש: וגם ברכב.

אליעד: אוקי נבדוק אחר כך אוקי נראה עובדות עובדתית נכון נבדוק אחר כך.

ש: פשוט רכב עם ארבע גלגלים הוא יותר יציב זה הכל.

אליעד: לא קשור.

ש: להחלקות שאתה עושה דווקא אתה צריך לעשות היגוי הפוך כדי שהוא ילך לכיוון השני.

אליעד: זה משהו אחר לא דיברתי על המצב הגדרתי בגדול אם אתה סתם רוצה לקחת פנייה, כל מה שאני בא להגיד שבן אדם שמפרש דברים לטובה או לרעה צריך לשים לב האם זה באמת טוב האם זה באמת רע או שמא אני מפרש את זה כטוב או כרע בגלל איזו התניה מהעבר.

ש: איך עולים על זה.

אליעד: עכשיו איך עולים על זה התשובה היא כזאת אם אתה חושב על משהו שהוא טוב תזרום עם זה מה אכפת לך למה זה טוב אתה חושב זה טוב אז זה טוב אם אתה מפחד שאולי זה לא מספיק טוב ואתה הולך להידפק מזה ואתה אומר אני חייב להיות בטוח שזה טוב או שזה רע אז פה בודקים האם אני בטוח שזה טוב לא בשביל לעשות לעצמך רע אלא בשביל שאתה רוצה להיות בטוח שזה טוב או שזה רע לך ואז אתה אומר רגע מה האמת בא נראה את כל הפרופורציה האם הפעולה לכשעצמה היא רעה מה אני חווה ביחס לפעולה אמרו לי ככה אוקי אני חווה ככה האם זאת האמת או שאולי יש לי איזה התניה מהעבר, עכשיו זה קורה בדרך כלל איפה זה בדרך כלל בא לידי ביטוי כשלוקחים שני אנשים שיש להם כבר זיכרונות עשר עשרים חמישים שנה ואז הם באים להיות ביחד אוקי ומנסים להיות בזוגיות או משהו אבל כל אחד כבר יש לו את ההתניות אחד יש לו התניה שאם אומרים לו ככה זה טוב ואחד יש לו התניה שאם אומרים לו ככה זה רע.

אחד יש לו התניה שאם אומרים לו בוא תאכל צהריים זה נדחפים לו לפרטיות ואחד יש לו התניה שאם אומרים לו בוא תאכל צהריים זה בכלל לשדר שדואגים לך ואחד אם לא אומרים לו בוא תאכל צהריים זה משדר לו שנותנים לו ספייס ואחד אם לא אומרים לו בוא תאכל צהריים זה מרגיש לו שנוטשים אותו וכל אחד...
להתאהב בקלות להתגבר על בגידה שלילי או חיובי להרגיש לשאול שאלות איך להתמודד עם טראומה זמן עבודה נייטרליות לא יודע מה לעשות אני מכוערת אהבה אויב אויבים אוייב אונס אחרי בגידה אחרי גירושים אחרי גירושין איך ממשיכים אחרי בגידה אמון אמון אחרי בגידה אמון מחדש אמונה בגידה בגידה בבן זוג בגידה בבת זוג בגידה בזוגיות בגידה במערכת יחסים בגידה זוגית בגידה טיפול זוגי בגידות בזוגיות גירושים גירושין דיכאון אחרי בגידה התמודדות עם בגידה זוגיות זוגיות אחרי זוגיות אחרי אונס זוגיות אחרי בגידה זוגיות אחרי גירושין זוגיות אחרי טראומה חיים אחרי בגידה חרדה אחרי בגידה טיפול אחרי בגידה טיפול בבגידה טיפול זוגי אחרי בגידה טיפול לאחר בגידה טראומה טראומה בזוגיות טראומה זוגיות אחרי בגידה טראומה לאחר בגידה טראומות יחסים יחסים אחרי בגידה ייעוץ זוגי אחרי בגידה לאחר בגידה להמשיך אחרי בגידה להתגבר על בגידה להתמודד עם בגידה לחזור לזוגיות אחרי בגידה ליצור אמון אחרי בגידה לסלוח אחרי בגידה לראות לראות אוהב כאויב לראות אויב כאוהב לתת לתת אמון לתת אמון מחדש מערכות מערכות יחסים מערכת יחסים משבר אחרי בגידה משבר בגידה משבר בזוגיות לאחר בגידה משבר לאחר בגידה נאמנות סליחה אחרי בגידה פוסט טראומה לאחר בגידה רגשות אשם אחרי בגידה שיקום אחרי בגידה שיקום לאחר בגידה תקשורת תקשורת בין אישית תקשורת בינאישית תקשורתיות
אהבה, שנאה, התאהבות, מהי אהבה? איך תדע שאתה אוהב? האם אתה אוהב? איך נוצרת אהבה? הזדהות רגשית, איך לדעת שאתה אוהב? האם אני אוהב? מערכות יחסים, זוגיות, אהבה זוגית
אהבה, שנאה, התאהבות, מהי אהבה? איך תדע שאתה אוהב? האם אתה אוהב? איך נוצרת אהבה? הזדהות רגשית, איך לדעת שאתה אוהב? האם אני אוהב? מערכות יחסים, זוגיות, אהבה זוגית
... כהן טוען ששנאה ואהבה קשורות זו בזו ויכולות להשפיע אחת על השנייה. לדוגמה, אם לאדם יש אויבים רבים, הדבר יכול לחזק את הצורך שלו באהבה מאדם קרוב. במצב זה, הזוגיות עשויה להתחזק ... נכון, אפשר לומר שכן. הרצון שלך הוא שמניע את האהבה. ש: אבל לפעמים, כשיש לך הרבה אויבים, זה יכול להשפיע על הזוגיות שלך, נכון? אליעד: כן, בהחלט. אם יש לך הרבה אויבים, יכול להיות שזה יגביר את הקשר הרגשי שלך למישהו שמאוד אוהב אותך. מצד שני, אם יש לך כל כך הרבה אויבים , אתה עשוי להתקשות להאמין בזה, או אולי אפילו לא להרגיש את האהבה. לפעמים המתח ... יחסים באהבה בדבר מסוים זה משפיע על אהבה בתחום אחר, זאת אומרת אם נגיד יש לך הרבה אויבים אז מהיבט מסוים זה מגדיל את הסיכוי לכך שהזוגיות שלך תהיה יותר טובה או פחות טובה, למה ככל שיש לך יותר אויבים ככה אתה נקשר יותר רגשית למי שיאהב אותך אבל מצד שני יכול להיות הפוך בגלל שיש לך כל כך הרבה אויבים אתה כבר לא יכול לתת אמון כשאוהבים אותך או אתה כבר לא מצליח לחוות את האהבה. ש: ...
פסיכוזה פרנואידית, טיפול בסכיזופרניה פסיכוזה, מחלת הרדיפה, מתנכלים לי, עוקבים אחרי, רודפים אותי, רודפים אחרי, מנסים לפגוע בי, חשדנות יתר, אישיות פרנואידית, שיגעון רדיפה, איך נוצרת הפרעה נפשית? ממה נובעת פרנויה? רוצים לפגוע בי
פסיכוזה פרנואידית, טיפול בסכיזופרניה פסיכוזה, מחלת הרדיפה, מתנכלים לי, עוקבים אחרי, רודפים אותי, רודפים אחרי, מנסים לפגוע בי, חשדנות יתר, אישיות פרנואידית, שיגעון רדיפה, איך נוצרת הפרעה נפשית? ממה נובעת פרנויה? רוצים לפגוע בי
... להתמודד איתה בצורה אפקטיבית. מדוע המוח האנושי מחפש אויבים? הבסיס הראשון להתפתחות פסיכוזה פרנואידית, לפי ההסבר של אליעד, נעוץ בעובדה שהמוח האנושי בנוי לחפש בעיות ואויבים על מנת להרגיש קיים ומשמעותי. האדם זקוק לאתגרים, מטרות וקונפליקטים, וכאשר אלה חסרים בחייו, המוח עשוי להמציא בעיות מלאכותיות. אדם שלא חש משמעות לחייו, שאין לו ... בניסיון לא מודע של האדם לתת משמעות לחיים דרך מאבק באויב דמיוני. מדוע אנשים משליכים את הסבל הפנימי שלהם על אחרים? הסיבה השנייה להתפתחות של הזיות פרנואידיות קשורה בהדחקה של טראומות, כאבים או תחושות שליליות שאינן ... המוח שלו באופן בלתי מודע מחפש הסבר אחר - ואז נוצרים אויבים מדומים. לדוגמה, אליעד מסביר שאדם שחווה טראומה קשה בילדות כמו התעללות או ניצול מיני, מרגיש רע באופן תמידי. אם האדם אינו מסוגל להתמודד ישירות עם הכאב והזיכרון ... לאדם אין אתגרים אמיתיים, ולכן המוח שלו יוצר לעצמו אויב מלאכותי כדי להרגיש משמעות. בדוגמה נוספת, אדם שאינו מסוגל להתמודד עם תחושת בדידות או חוסר הצלחה בחייו, עלול למצוא עצמו מאשים את הסביבה או אנשים ספציפיים, כאילו ... עסוק בפעילויות שמעניקות לו תחושת משמעות. המוח מחפש אויבים כחלק מהצורך לייצר תעסוקה ואתגרים, המוח מחפש אויבים להתמודד עמם. אם לאדם אין בעיות ממשיות, מוחו עלול להמציא אויבים שייצרו קונפליקטים מדומים. כך הוא עלול להשתכנע שהשכן עוקב אחריו, שהממשלה נגדו, או שכל הסביבה פועלת לרעתו. מה הפתרון? אם הסיבה להזיות ולמחשבות הלא - מציאותיות ... מאמץ אינטלקטואלי או רגשי. רע לי, ולכן אני ממציא אויב אפשרות נוספת היא שאדם חווה קושי או סבל פנימי, אך אינו מודע לסיבתו האמיתית או שאינו מוכן להכיר בה. במקרים כאלה, הוא משליך את תחושת הרע שלו על גורם חיצוני, כמו ... מגיע מעברו, ולכן מוחו מחפש הסבר אחר - וכך נולד האויב המדומיין. דוגמה נוספת - תחושת הרעב אדם רעב מרגיש תחושת חוסר, אך אם הוא מדחיק את הרעב, התחושה לא נעלמת - היא רק מוצאת לה ביטוי אחר. כך גם במקרה של טראומות או ... חוסר בתעסוקה ובמטרות - המוח מחפש אתגרים ולכן ממציא אויבים. סבל פנימי או טראומה מודחקת - האדם משליך את כאבו על גורמים חיצוניים. כדי להתמודד עם סכיזופרניה, יש לזהות את שורש הבעיה ולטפל בה בהתאם - בין אם באמצעות יצירת ...
להסתדר עם אנשים, מערכות יחסים, יחסי אנוש, תקשורת בין אישית, קונפליקטים בזוגיות, קונפליקטים בזוגיות, קונפליקטים בחברה, הרמוניה עם המציאות, הדרך אל האושר, איך להיות מאושר?
להסתדר עם אנשים, מערכות יחסים, יחסי אנוש, תקשורת בין אישית, קונפליקטים בזוגיות, קונפליקטים בזוגיות, קונפליקטים בחברה, הרמוניה עם המציאות, הדרך אל האושר, איך להיות מאושר?
... מבינים את עצמנו מספיק. אדם שמבין את עצמו באופן מעמיק יהיה מסוגל גם להבין ולכבד אנשים בעלי דעות והתנהגויות שונות. האם אפשר להסתדר עם אויבים? שאלה זו מתעוררת כאשר אנו מתמודדים עם אנשים שפגעו בנו או עשו לנו עוול. אליעד טוען כי אפשר להבין את הצד השני גם במקרה של אויבים, אם כי זה לא בהכרח אומר שאנחנו צריכים לקבל את מעשיהם. ההבנה ... שמבין לעומק את עצמו מסוגל גם להבין ולכבד כל אדם אחר, גם אם הוא מתנהג בצורה שונה לחלוטין מהמקובל. האם אפשר להסתדר עם כל אחד, גם עם אויבים? שאלה מאתגרת שעולה בהרצאה היא האם ניתן להסתדר עם מישהו ...
איך להפוך אויב לאוהב? איך להפוך שונא לאוהב? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לגרום למישהו לסלוח לך? איך להתפייס עם מישהו? איך לגרום למישהו להיות חבר שלך? איך לפתור קונפליקטים? גישור משפחתי, גישור זוגי, שינוי התנהגותי
איך להפוך אויב לאוהב? איך להפוך שונא לאוהב? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לגרום למישהו לסלוח לך? איך להתפייס עם מישהו? איך לגרום למישהו להיות חבר שלך? איך לפתור קונפליקטים? גישור משפחתי, גישור זוגי, שינוי התנהגותי
... להפוך אויב לאוהב? איך להפוך שונא לאוהב? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לגרום למישהו לסלוח לך? איך להתפייס עם מישהו? איך ... גישור זוגי, שינוי התנהגותי איך אפשר להפוך אדם ששונא אותך לאוהב? אליעד כהן מסביר שיש ביטוי נפוץ שאומר להפוך אויב לאוהב, והשאלה המרכזית היא איך ניתן לעשות זאת באופן מעשי ויעיל. המטרה, לדבריו, היא לגרום לאדם ששונא אותך להתחיל ... אהבה של אדם נייטרלי, אלא לגרום לאדם שיש לו רגשות שליליים כלפיך להפוך לאדם שאוהב אותך באמת. האם קל יותר להפוך אויב לאוהב או ליצור אויב חדש? אליעד מסביר שברור שקל יותר ליצור אויבים, אבל המטרה החשובה והקשה יותר היא דווקא להפוך אויב לאוהב. לדבריו, רוב האנשים יסכימו שהדרך הבסיסית ביותר לעשות זאת היא להבין מדוע האדם שונא אותך, כלומר, מה אתה ... מה שיגדיל את הסיכוי שהוא יאהב אותך בחזרה. איך לגרום לאדם להבין שהטוב שהוא חווה מגיע ממך? אליעד מסביר שכדי להפוך אויב לאוהב, האדם השני חייב להבין שהטוב שהוא חווה מגיע ממך בצורה ישירה וברורה. למשל, אם בעבר פגעת בו כלכלית וגרמת לו ... שלמרות שהכל נשען על הפרשנות של האדם השני, עדיין זו דרך אפשרית ואפקטיבית מאוד לשנות את יחסו כלפיך. איך להפוך אויב לאוהב? איך לגרום לאדם לסלוח לך? גישור ופתרון קונפליקטים איך לשפר יחסים בעבודה? איך להתנהג כדי שיאהבו אותי? איך להתמודד עם שונאים? יש ביטוי שנקרא להפוך אויב ל...? ש: אוהב. אליעד: נכון עכשיו השאלה היא איך הופכים אויב לאוהב איך אפשר לקחת מישהו שאת שונאת אותו והוא שונא אותך ולגרום לו לאהוב אותך זאת החוכמה החוכמה זה לקחת מישהו ... מאוד גדולה אז איך עושים את זה. ש: האם זאת לא אותה חוכמה כמו ההפך. אליעד: לא זאת לא חוכמה יותר קל לצבור אוהבים או אויבים? ש: אז בדיוק הפוך. אליעד: מה הפוך זה כל כך קל, מה לעשות פרקטית? ש: אתה צריך לשאול את עצמך או אני צריך לשאול את עצמי לא משנה מה גורם לאוהב לאהוב ומה גורם לאויב לשנוא. אליעד: נסביר אז בדרך כלל הפתרון הפשוט הוא אוהב אותך כי הוא חושב שעשית לו טוב הוא שונא אותך כי הוא חושב ... לעשות. ש: אבל זה כללי מדי. אליעד: נכון ברור גם מה שאת אומרת זה כללי מדי. ש: יש לי הצעה אתה צריך למצוא בבן אדם באויב שלך דברים שאתה באמת חושב שאתה אוהב אותו בגלל האלה. אליעד: ואז הוא יתחיל לאהוב אותך? ש: לא זה שלב ראשון אתה ... יחשוב עליך הוא לא יקנה את הסיפור ולכן השלב הראשון שהוא לא הכרחי מצד עצמו הוא הכרחי מצד הנסיבות אם אתה רוצה להפוך אויב שלך לאוהב שלך קודם כל אתה צריך לוודא שאתה לא רואה בו אויב שזה משהו שאתה אמרת אבל אתה אמרת שהוא מחויב והוא לא באמת מחויב. מההתחלה יש את החלק בא נראה מה מחויב מחויב שאם ... משחק איך נדע נדחה אותו נרד עליו ואז נראה כמה הוא עקשן שהוא ממשיך לחזר אחרי. ש: כן אני צריך לזכור שזה שונא כלומר, אויב ממש כאילו להיכנס פה. אליעד: עוד לא היה בן אדם בעולם אי פעם ששנא אותך שום בן אדם אף פעם לא שנא אותך ושום בן אדם ...
רצון בזוגיות, מי לא רוצה זוגיות? האם כדאי להיות בזוגיות? מה זה זוגיות? האם לכל אחד מתאים להיות בזוגיות? מה זה טיפוס זוגי? מה זה טיפוס לא זוגי? מי מפחד מזוגיות? פחד ממחויבות, האם גברים לא רוצים זוגיות? נשים רוצות זוגיות, רומנטיקה
רצון בזוגיות, מי לא רוצה זוגיות? האם כדאי להיות בזוגיות? מה זה זוגיות? האם לכל אחד מתאים להיות בזוגיות? מה זה טיפוס זוגי? מה זה טיפוס לא זוגי? מי מפחד מזוגיות? פחד ממחויבות, האם גברים לא רוצים זוגיות? נשים רוצות זוגיות, רומנטיקה
... מכל מה שנהוג לקרוא לו זוגיות. אפילו מערכת יחסים בין אויבים יכולה להיות בעלת משמעות וקרבה גדולות יותר מזוגיות פורמאלית, הכוללת חתונה, משפחה וכדומה. לדוגמה, ייתכן שזוג נשוי חי במערכת יחסים ... עמוק ומשמעותי יותר מכל מערכת זוגית אחרת. אפילו בין אויבים יכולים להיות יחסים חזקים וטובים יותר מאשר אצל זוג נשוי. אז מה המשמעות של רצון בזוגיות? כשגבר אומר שהוא לא רוצה זוגיות, הכוונה היא ...
קונפליקט בקבוצה, דינמיקה קבוצתית, איך לבחור בין כמה אנשים בלי שאף אחד יפגע? מיומנויות חברתיות, איך לבצע בחירה בין אנשים בלי לריב עם אף אחד? התנהגות בקבוצה, דילמת האסיר, בחירתה של סופי, אסטרטגיות תורת המשחקים, פסיכולוגיה חברתית
קונפליקט בקבוצה, דינמיקה קבוצתית, איך לבחור בין כמה אנשים בלי שאף אחד יפגע? מיומנויות חברתיות, איך לבצע בחירה בין אנשים בלי לריב עם אף אחד? התנהגות בקבוצה, דילמת האסיר, בחירתה של סופי, אסטרטגיות תורת המשחקים, פסיכולוגיה חברתית
... שבו יש צורך להחליט את מי מדיחים מתכנית ריאליטי, את מי מקדמים בעבודה, או את מי יש לגרש או להשאיר בקבוצה מסוימת. במצבים כאלה, קיים חשש שהבחירה תיצור אויבים ותוביל לנקמנות, משום שאנשים יפרשו את הבחירה כמשהו אישי או כהבעת העדפה ברורה ומכוונת. השאלה היא האם ... איך לבחור בין כמה אנשים בלי להסתכסך עם אף אחד? תורת המשחקים בקבוצה, איך לא להסתכסך? איך לא לריב? איך למנוע מריבות? איך מונעים מריבה? איך לא לרכוש אויבים? איך לא לגרום למישהו לשנוא אותך? איך לא לריב עם אנשים? מניעת מריבות, סכסוכים בקבוצה, פסיכולוגיה ...
אדם רגיש מאוד, אנשים רגישים מאוד, רגישות גבוהה, רגישות יתר, קושי בויסות רגשי, טיפול בחוסר איזון רגשי, איך לא להתרגש מכל דבר? איך להיות פחות רגיש? איך להפסיק להיות רגיש? איך לא להיות רגיש? למה אני רגיש מדי? למה אני רגיש מאוד?
אדם רגיש מאוד, אנשים רגישים מאוד, רגישות גבוהה, רגישות יתר, קושי בויסות רגשי, טיפול בחוסר איזון רגשי, איך לא להתרגש מכל דבר? איך להיות פחות רגיש? איך להפסיק להיות רגיש? איך לא להיות רגיש? למה אני רגיש מדי? למה אני רגיש מאוד?
... עלול לחוות סערה רגשית. לדוגמה, אם מישהו ברחוב אומר לאדם רגיש לך לעזאזל, העובדה היחידה היא שאדם מסוים אמר את המשפט הזה. כל השאר, כגון הוא שונא אותי, הוא רוצה לפגוע בי, או יש לי אויבים, הם רק פירושים סובייקטיביים של האדם הרגיש עצמו. דוגמאות להבדל בין עובדות לפירושים אליעד כהן נותן ... שלו. לדוגמה: - נניח שמישהו ברחוב קילל אותך ואמר לך: לך לעזאזל. - העובדה: אותו אדם אמר את המשפט הזה בקול. - הפרשנות: הוא שונא אותי, הוא רוצה לפגוע בי, החיים שלי נהרסו, יש לי אויבים. כל הפרשנויות הללו אינן עובדות, אלא תוצאה של איך שאנו תופסים את הדברים. אם נלמד להפריד בין העובדה ...
אויב או אוהב, האם להתייחס בכבוד לאוייב? האם לכבד את האויב? איך לנצח את האוייב? האם להתייחס לאויב בכבוד? איך להתייחס לכוחו של האויב? זלזול בכוחו של האוייב, יעוץ פוליטי, לקרוא לכלב בשמו, לנצח את הטרור, כבוד ראש הממשלה, שכנוע פוליטי
אויב או אוהב, האם להתייחס בכבוד לאוייב? האם לכבד את האויב? איך לנצח את האוייב? האם להתייחס לאויב בכבוד? איך להתייחס לכוחו של האויב? זלזול בכוחו של האוייב, יעוץ פוליטי, לקרוא לכלב בשמו, לנצח את הטרור, כבוד ראש הממשלה, שכנוע פוליטי
אויב או אוהב, האם להתייחס בכבוד לאוייב? האם לכבד את האויב? איך לנצח את האוייב? האם להתייחס לאויב בכבוד? איך להתייחס לכוחו של האויב? זלזול בכוחו של האוייב, יעוץ פוליטי, לקרוא לכלב בשמו, לנצח את הטרור, כבוד ראש הממשלה, שכנוע פוליטי האם כדאי לכבד את האויב? שאלה מרכזית בהרצאה היא האם יש לכבד את האויב, ואם כן, באיזה מובן. אליעד מציע תשובה שמכילה שתי גישות שונות לגבי כיבוד האויב. הוא מסביר כי יש להבין את משמעות הכיבוד לפי ההקשר שבו אנו נמצאים, ואם אנו עוסקים במלחמה או במאבק, יש להתייחס לאויב בכבוד אך בדרך שונה. מהו כיבוד האויב? כשהוא שואל האם יש לכבד את האויב, אליעד מציע שני מובנים שונים של המונח לכבד. הראשון הוא כיבוד של כוחו של האויב, השני הוא כיבוד של האויב ברמה האישית, דרך יחס נימוסי או פייסנות. האם כדאי להעריך את כוח האויב? ההסבר הראשון של אליעד עוסק בכיבוד האויב בהיבט של הערכת כוחו. אליעד מדגיש כי כשאתה יוצא לקרב מול אויב, חשוב מאוד לא לזלזל בכוחו. הוא מסביר כי אדם שמזלזל באויב עלול להגיע לקרב לא מוכן, כאשר הוא לא מבין את עוצמת האויב, שהוא הרבה יותר חזק מכפי שנראה לו. לא לזלזל בכוח של האויב הוא עקרון בסיסי במאבק. אליעד מציין שאם אתה לא לוקח את האויב ברצינות, אתה עלול להיות מופתע ונפגע מהכוח שהוא מציג במציאות. במילים אחרות, הערכת כוח האויב בצורה נכונה היא קריטית כדי להבין את המשאבים והאסטרטגיות שעליך להכין מראש כדי לנצח. מהו כיבוד אישי של האויב? הסבר שני אליעד מציע בהקשר של כיבוד האויב באופן אישי. במובן הזה, הוא מתייחס לאויב ברמה האנושית, שבה יש להימנע מהתנהגות של פייסנות או יחס מכבד. לדבר על האויב בנימוס, להתפייס איתו או לשדר לו יחס חיובי - כל אלו לא מתאימים למצב של מלחמה. במילים פשוטות, ברגע שאתה יוצא לקרב, האויב שלך הוא אויב. לא מדובר במישהו שצריך לכבד אותו באופן אישי. אליעד מסביר כי השאיפה במלחמה היא לא לנסות למצוא דרכים לפייס את האויב או להתייחס אליו בנימוס. ברגע שה
קבלת השונה / לקבל את האחר / שנאת זרים / גזענות - מהי מהות העניין?
... כי הדבר הזה עוזר לאגו ולגאווה של האדם להרגיש טוב עם עצמם. והאדם שלא מסוגל ליהנות בצורה פשוטה מההרמוניה עם המציאות, הוא מנסה כל הזמן להגדיר את עצמו, ולהגדיר לעצמו אויבים ודברים שמהם הם יצטרך להתרחק. כי לא כל אחד מסוגל לחיות בגן עדן. ... מיני דברים רעים שבהם הוא ילחם. והכל זה רק משום שהאדם לא מסוגל פשוט לשתוק וליהנות מהדברים כפי מה שהם. וכאשר האדם צריך להמציא לעצמו איזה דבר רע להילחם בו, כדי לנצח את האויב הדמיוני וכדי להרגיש טוב עם האגו, על ידי זה האדם מתחיל לחפש את ...
מי שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע
מי שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע
... סובל. אפילו בשינה האדם ממשיך לפעול בהתאם לרצונותיו. אף אדם אינו חופשי באמת, כי כל הזמן יש לו רצון כלשהו שמנהל אותו. למה הרצון הוא האויב הגדול ביותר? הרצון משקר לאדם. הוא אומר לו: אם תשיג דבר מסוים, תהיה מאושר. אך בפועל, גם כאשר האדם ... מכיל את הכל - ושם נמצא החופש האמיתי. איך להשתחרר מהכלא? השלב הראשון הוא להפסיק לפחד להרגיש רע. יש להבין שהכאב, הקשיים והסבל אינם אויבים אלא מדריכים שמראים לאדם את הדרך להשתחרר. ככל שהאדם לא יפחד מהאמת, ויבדוק באמת מה גורם לו ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על זוגיות אחרי טראומה, זוגיות אחרי בגידה, זוגיות אחרי אונס, טראומה בזוגיות, זוגיות אחרי גירושין, לתת אמון מחדש, לראות אוהב כאויב, לראות אויב כאוהב, מערכות יחסים, תקשורת בין אישית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: אויבים, איך להתמודד עם אכזבות? דיכאון? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בדידות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אויבים, איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בזוגיות? איך להעריך את עצמך? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לשפר את הזיכרון? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לקבל החלטות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם גירושין? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפרש חלומות? איך למצוא זוגיות? איך להאמין בעצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך ליצור אהבה? איך לנהל את הזמן? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מי ברא את אלוהים? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? האם באמת הכל לטובה? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע בעולם? האם הכל אפשרי? איך להיות מאושר? למה העולם קיים? האם יש משמעות לחיים? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש או אין אלוהים? האם לדומם יש תודעה? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? למה יש רע וסבל בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה לא להתאבד? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש אמת מוחלטת ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי למציאת זוגיות, מאמן אישי לדיאטה, קואצ'ר מומלץ בנושאי אויבים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2188 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 23:58:11 - wesi1