אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אובססיביות ✔טעויות בחיזור, האם לומר שאני אוהב? האם להציע נישואים? איך לא לחזר אחרי בחורה? איך לא להחמיא לבחורה? איך להחמיא בצורה נכונה? איך להתנהג...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:20טעויות בחיזור, האם לומר שאני אוהב? האם להציע נישואים? איך לא לחזר אחרי בחורה? איך לא להחמיא לבחורה? איך להחמיא בצורה נכונה? איך להתנהג בצורה מושכת? איך לא לשדר אהבה אובססיבית? איך לאהוב באהבת חינם?
האם כולם באמת אוהבים לשמוע שמעריצים אותם?

אליעד כהן מציג נקודת מבט מעמיקה על השאלה האם אנשים באמת אוהבים לשמוע שמעריצים אותם או שאומרים להם שאוהבים אותם. במבט ראשון, אנשים רגילים רוצים באופן טבעי להרגיש טוב, לאהוב את עצמם, וכחלק מכך יעדיפו בממוצע שיאהבו אותם ויעריכו אותם. אך הוא מדגיש שמציאות זו מסתבכת כאשר נכנסים לעומק הפסיכולוגיה של האדם, ומגלים שלא תמיד קבלת אהבה, הערצה או מחמאות נעימה לאדם כפי שזה נראה מבחוץ.

מהו המחיר הרגשי של קבלת אהבה ומחמאות?

כאשר אדם מקבל אהבה או מחמאות, לעיתים הוא מרגיש שזו לא אהבה נקייה, אלא "אהבה בתשלום". אליעד כהן מסביר שלתשלום כזה יכולים להיות כמה היבטים פסיכולוגיים:
  • תשלום רגשי מול עצמי:

    אדם המקבל מחמאות רבות עלול לחוש אי נוחות בגלל שהוא רוצה לשמור על צניעות. לדוגמה, אם אומרים לאדם שהוא חכם ומוצלח, זה יכול לעורר בו תחושת גאווה לא רצויה ולגרום לו לתחושת אי נוחות, או לפגוע במוטיבציה שלו להשתפר אם הוא מאמין שתחושת חוסר מסוימת הכרחית להתקדמותו. לדוגמה, אדם שרוצה תמיד להרגיש שיש לו לאן לשאוף, יחוש שיותר מדי מחמאות יחלישו את הדחף שלו להתקדם.
  • תשלום של ציפיות חברתיות:

    לעיתים קרובות, אדם שמביע אהבה מצפה לתגובה דומה בתמורה. לדוגמה, גבר שאומר לאישה "אני אוהב אותך", מצפה לרוב שתביע אהבה בחזרה. כאשר היא מרגישה לחץ להגיב כך, האהבה כבר לא מרגישה לה אותנטית וחופשית, אלא מטען מחייב ומעיק.
  • אהבה כפיצוי על בעיות אחרות:

    לפעמים ביטויי אהבה משמשים לפיצוי על בעיה אמיתית אחרת ביחסים. לדוגמה, אם בן זוג מפריע לשנתה של בת זוגו, ואז מנסה לפצות על כך באמירות כמו "אני אוהב אותך", היא יכולה להרגיש שהוא מנסה "לקנות" אותה במחמאות במקום לתקן את הבעיה האמיתית, והיא עלולה לחוש רתיעה במקום להרגיש טוב מהמחמאות.
למה קבלת אהבה יכולה לעורר פחד וחרדה?

אליעד כהן מציין שלקבלת אהבה ומחמאות יכולות להיות גם תופעות לוואי לא נעימות של פחד וחרדה. אדם שמתרגל לקבל מחמאות רבות יכול לחשוש שיום אחד הן ייפסקו, ואז יאלץ להתמודד עם ההשלכות הרגשיות של ההפסקה הזו. לדוגמה, מי שנהנה מאוד לקבל אישורים רבים על הצלחתו, יחשוש מהיום שבו הוא כבר לא יצליח כבעבר ולא יקבל אישורים נוספים.

כיצד קבלת אהבה קשורה למערכת היחסים עם אלוהים?

אליעד כהן משווה את קבלת האהבה האנושית למערכת היחסים של האדם עם אלוהים. דוגמה קלאסית היא אנשים שמתפללים לאלוהים ואומרים לו כמה הם אוהבים ומעריכים אותו, אך מצפים בתמורה לסליחה על חטאיהם או לגמול חיובי כלשהו. אליעד מעלה שאלה פרובוקטיבית: אם אלוהים היה מודיע חד - משמעית שכולם נכנסים לגן עדן ללא קשר למצוות ולעבירות, האם אנשים עדיין היו ממשיכים לשמור מצוות? ואם היה מודיע שמי שעושה מצוות נכנס דווקא לגיהנום, כמה אנשים באמת היו שומרים את המצוות מתוך אהבה טהורה ולא מתוך רצון לקבל פרס?

נקודה זו מדגימה את הציפייה הנסתרת שעומדת מאחורי ביטויי אהבה רבים, שלא תמיד הם תמימים ונטולי אינטרס.

איך להחמיא או להביע אהבה באופן נכון ומושך?

לסיכום, אליעד כהן מציע שאם רוצים להחמיא לאדם או להביע כלפיו אהבה, צריך לוודא שהצד השני לא מרגיש שיש עליו מחיר או מחויבות כלשהי בתמורה לכך. האהבה צריכה להיות כנה, חופשית מתשלום רגשי, חברתית או כפיצוי על חסרונות אחרים, כדי שתוכל להיות נעימה ואותנטית באמת.

לכן, לפני שמביעים אהבה, חשוב מאוד להבין את הקונטקסט של האדם שמקבל את האהבה, לוודא שהוא אכן רוצה בכך, ולהיות רגישים לכך שאהבה שאינה מתאימה או שנראית כ"אובססיבית" או "חונקת", יכולה לגרום לתגובה ההפוכה בדיוק ממה שמתכוונים להשיג.
האם אנשים אוהבים לקבל אהבה ולהרגיש נאהבים?

השאלה המרכזית שנידונה היא האם אנשים אוהבים לקבל אהבה, האם הם אוהבים כשאומרים להם שאוהבים אותם, מעריצים אותם, מכבדים אותם, והאם זה עושה להם טוב. באופן כללי, אנשים נורמטיביים רוצים להרגיש טוב, ורוצים לאהוב את עצמם, ולכן, בממוצע, יעדיפו שיאהבו אותם. אך השאלה מסתעפת כשמתחילים לבדוק את סוג האהבה, את האופן שבו היא ניתנת, ואת ההשלכות הפסיכולוגיות שלה על המקבל.

אהבת חינם - האם היא באמת חינם?

כשמישהו מקבל אהבה, עולה השאלה האם הוא תופס את האהבה הזו כחסרת מחיר או שהוא מרגיש שעליו לשלם עליה בצורה כלשהי. תשלום זה יכול להיות בכמה צורות:
  • תשלום רגשי מול עצמו - יש אנשים שלא נהנים מכך שאומרים להם שהם מוצלחים, יפים או חכמים. הסיבה יכולה להיות שהם רוצים לשמור על צניעות, ולכן כל מחמאה גורמת להם להרגיש גאווה שהם אינם רוצים בה. או שהם מחזיקים באמונה שהמוטיבציה להשתפר מגיעה מתחושת חוסר, ואם הם ירגישו יותר מדי מוצלחים - זה יפגע ברצונם להתפתח.
  • תשלום של ציפיות חברתיות - הרבה פעמים כשאדם מחמיא או מביע אהבה, הוא מצפה לקבל משהו בתמורה. לדוגמה, כשמישהו אומר למישהי "אני אוהב אותך", במקרים רבים ישנה ציפייה סמויה שהיא תחזיר אהבה באותה מידה. כך גם כשאדם רוצה להתחתן ומצפה לתגובה חיובית. כשהאהבה נתפסת ככזו שמחייבת את הצד השני להגיב באופן מסוים - היא כבר לא מרגישה חופשית.
  • אהבה כתחליף לבעיות אחרות - לעיתים אנשים מביעים אהבה כמנגנון פיצוי. למשל, אם מישהו מפריע לשינה של בת הזוג שלו, והוא מפצה על כך בכך שהוא אומר לה כמה הוא אוהב אותה - היא עלולה להרגיש שהוא מנסה "לקנות" את ריצויה במקום להתחשב באמת. במצב כזה, הביטוי של אהבה הופך למטרד כי הוא מלווה בתחושת חוסר הוגנות.
כאשר אהבה יוצרת פחד ואי - נוחות

ישנם אנשים שמפחדים לקבל אהבה מסיבות שונות. לדוגמה, אם מישהו מקבל מחמאות רבות, הוא עלול לפחד שיתרגל לאהוב את עצמו ואז יחשוש שכאשר יפסיקו המחמאות - הוא יסבול. יש אנשים שלא אוהבים לקבל אהבה מכיוון שהם רואים בכך חולשה, כי אם הם יאהבו את זה יותר מדי - יהיה להם קשה להתמודד כשהם לא יקבלו זאת יותר.

ההשוואה למערכת היחסים עם אלוהים

דוגמה מעניינת למערכת יחסים המבוססת על ציפייה לתמורה היא מערכת היחסים הדתית עם אלוהים. כאשר אנשים מתפללים, הם מביעים אהבה וכבוד לאלוהים, אך לרוב הם מצפים בתמורה לברכה, סליחה או גמול חיובי. השאלה הנשאלת היא - אם אלוהים היה מבטיח לכל אדם שייכנס לגן עדן ללא תנאי, האם אנשים עדיין היו ממשיכים לשמור מצוות? ואם היה אומר שמי שעושה עבירות יגיע לגן עדן ומי שעושה מצוות יגיע לגיהנום, האם עדיין היו ממשיכים בעשיית המצוות מתוך אהבה טהורה בלבד?

סיכום

אהבה ואמירת אהבה אינן תמיד דבר חיובי למקבל. אהבה יכולה להיות תענוג גדול אך גם מעמסה, תלוי איך היא נתפסת. כאשר אדם מרגיש שיש "מחיר" לאהבה שהוא מקבל - אם זה תשלום רגשי מול עצמו, ציפיות של אחרים ממנו, או אהבה שמגיעה כפיצוי על חוסר במקומות אחרים - היא כבר לא מרגישה חופשית, ולעיתים אף יכולה לגרום לו לרתיעה. לכן, כשמביעים אהבה או מפרגנים, חשוב להבין את הקונטקסט ואת תחושותיו של הצד השני, כדי להבטיח שהאהבה באמת תתקבל בצורה חיובית ולא כנטל.
האם אנשים אוהבים שאומרים להם שאוהבים אותם האם אנשים אוהבים לקבל אהבה אנשים שמחים לקבל אהבה?

ש: תלוי ברצונותיהם.

אליעד: תלוי ברצונם עכשיו השאלה מה רצונותיהם, עכשיו בא נשאל בהנחה שזאת אהבת חינם האם אנשים אוהבים לקבל אהבת חינם אנשים אוהבים שאומרים להם שאוהבים אותם במעריצים אותם שמכבדים אותם אנשים אוהבים את זה זה עושה להם טוב.

ש: מה זאת אומרת אהבת חינם שהם לא משלמים על זה הם לא ישלמו על האהבה הזאת או שמי שאוהב אותם אוהב אותם בלי תמורה.

אליעד: השאלה כמה טוב זה עושה למישהו שאתה אומר לו שאתה אוהב אותו מעריך אותו מעריץ אותו כמה טוב זה עושה.

ש: אבל זה שונה מאהבת חינם כלומר, בלי העניין של אהבת חינם.

אליעד: לא משנה זאת המהות של השאלה שלי.

ש: אהבת חינם?

אליעד: לא הפואנטה זה לא אהבת חינם הפואנטה היא אחרת בן אדם בא למישהי וקונה לה מתנות בן אדם בא לבחורה אומר לה "אני אוהב אותך ואני אוהב אותך, אני אוהבת אותך אני רוצה לדבר איתך כמה כייף היה לי אתה לא יודע כמה טוב היה לי" כל מיני מילים פרגונים השאלה היא כמה טוב האם זה נכון לפרגן לבן אדם השני וכמה טוב זה עושה לבן אדם השני שמפרגנים לו אולי זה עושה לו רע שמפרגנים לו.

ש: זה גם יכול לעשות לו רע נגיד לדוגמה אם נניח אם מישהו בא ומפגין אהבה בפני הצד השני והצד השני מרגיש מאוים הוא לא רוצה להרגיש מאוים אז זה עושה לו רע.

אליעד: אז ככה קודם כל בא נעשה ככה בן אדם נורמטיבי רוצה להרגיש טוב אוקי בן אדם נורמטיבי רוצה להרגיש טוב נקודה, עכשיו בהנחה שמישהו רוצה להרגיש טוב הוא רוצה לאהוב את עצמו הוא כנראה בממוצע יעדיף שיאהבו אותו אנשים עכשיו אלא מה השאלה היא האם באמת זאת אהבת חינם או לא מה זאת אומרת אהבת חינם השאלה היא האם הבן אדם שאוהבים אותו חושב שזה בחינם או שהוא צריך לשלם על זה איזה מחיר, עכשיו מה זה אומר לשלם על זה מחיר לשלם על זה מחיר זה אומר שיהיה לו רע מזה שאתה אוהב אותו.

עכשיו איך יכול להיות שיהיה למישהו רע מזה שאתה אוהב אותו אז המחיר יכול להיות בכמה צורות יכול להיות מחיר שלו מול עצמו לדוגמה קיים בן אדם שאתה אוהב אותו אתה מספר לו כמה הוא מוצלח וטוב וחכם ויפה והוא לא אוהב את זה למה כי יכול להיות שהוא מול עצמו רוצה להרגיש יותר צנוע ברגע שאתה אוהב אותו אתה גורם לו להתגאות ואז הוא מתחיל לכעוס עליך "תראה הוא גורם לי להתגאות" לדוגמה סיפור או נגיד שהוא חושב שברגע שאתה מפרגן לו אז אתה מוריד לו את המוטיבציה להשתפר נגיד שהוא יש לו בראש אמונה שכדי להשתפר הוא צריך לחשוב שהוא לא בסדר אם אתה מספר לו כמה הוא בסדר אז זה דופק לו את המוטיבציה שלו להשתפר ואז הוא לא ירצה שאתה תפרגן לו.

בקיצור יכול להיות כל מיני תסביכים שיגרמו לבן אדם שהוא לא יאהב שמפרגנים לו מול עצמו כי הוא לא אוהב נגיד לחשוב על עצמו מחשבות טובות מכל מיני סיבות או שהוא מפחד לדוגמה שאם הוא יחשוב על עצמו מחשבות טובות אז הוא יתחיל להתאהב במחשבות הטובות ואז הוא יפחד שאחר כך הוא יסבול וירגיש רע מזה שאומרים לו מחשבות לא טובות.

ש: שהוא לא ירד.

אליעד: בדיוק נגיד שמישהו מפרגנים לו כמה הוא מוצלח ואז הוא מפחד לאהוב את זה שהוא מוצלח כי הוא אומר אז אחר כך אני ארגיש רע מזה שאני לא מוצלח נגיד לדוגמה. אוקי אז זה היבט אחד זאת אומרת כשמפרגנים למישהו צריך לדעת האם ועד כמה הוא נהנה מהפרגון מול עצמו עכשיו יש את ההיבט מולך כמה הוא חושב שהוא צריך לשלם לך על זה שפרגנת לו, עכשיו מה זה אומר אז דבר ראשון הרבה פעמים כשמפרגנים למישהו רוצים משהו בתמורה לדוגמה נגיד שאומרים למישהי אני אוהב אותך אז בדרך כלל ברוב ככל המקרים כמישהו אומר למישהי אני אוהב אותך מה שהוא מתכוון לומר זה הייתי שמח שתאהבי אותי באותה מידה או יותר בדרך כלל כשהוא אומר לה אני רוצה להתחתן איתך בדרך כלל הוא מצפה שהיא תגיד לו גם אני רוצה להתחתן איתך רק חבל איך לא הצעת לי עד היום, אני רוצה לראות אותך מה שהוא מצפה שהיא תגיד לו בוא תאסוף אותי.

זאת אומרת בדרך כלל כשמביעים אהבה בזוגיות בדרך כלל הבן אדם שמביע את האהבה הוא גם מצפה לקבל בתמורה את אותה האהבה ואז יש כבר מחיר, אוקי עכשיו ברגע שמפרגנים למישהו ואומרים לו זה עולה לך אתה עכשיו צריך לשלם על זה אז הוא לא רוצה הוא אומר אל תפרגן לי ואל תבלבל לי את המוח כי אם מפרגנים למישהו והוא מרגיש עכשיו מחויב לתת בחזרה אז הוא מעדיף לפעמים לא מדבשך ולא מעוקצך. עכשיו יש עוד היבט נוסף לפעמים יש מחיר אחר המחיר האחר הוא שלפעמים האהבה מילים של אהבה והבעת אהבה לפעמים זה בא על חשבון דברים אחרים יותר חשובים לדוגמה נניח נגיד שאת רוצה שכשאת ישנה שלא יפריעו לך לישון זה מה שאת רוצה ומפריעים לך לישון ואז אותו אחד שמפריע לך לישון הוא הרבה פעמים יאמר לך אני אוהב אותך ואני אוהב אותך ואת אומרת בראש שלך אל תאהב אותי אבל אל תפריע לי לישון כאילו הרבה פעמים מישהו חושב שכשהוא אומר אני אוהב זה בא בתמורה למשהו אחר.

נגיד בן אדם יש משהו שמציק בא נגיד הוא לא מספיק משהו הוא לא מספיק מעניין לא מספיק חכם לא מספיק אדיב לא מספיק משהו והוא אומר אין בעיה אז אני אפצה על זה בזה שאני אגיד כמה אני אוהב וכמה אני אוהב ולפעמים זה מעצבן שמישהו אומרים לו שאוהבים אותו למה כי הוא אומר אתה חושב שאתה עכשיו תקנה אותי בזה שאתה אומר שאתה אוהב אותי זה לא מעניין אותי אני רוצה משהו אחר במקום זאת אומרת שאתה בתמורה לזה שאתה אומר שאתה אוהב אותי אתה רוצה לקבל הנחות בשאר הסעיפים אתה חושב שאם עכשיו תגיד שאתה אוהב אותי אז עכשיו בתמורה לזה אתה תוכל להמשיך להתנהג איך שאתה מתנהג לא מקובל לכן אל תגיד שאתה אוהב אותי לא רוצה שתגיד שאתה אוהב אותי.

ולכן השאלה היא הבן אדם השני כשאתה אומר לו שאתה אוהב אותו אז מצד אחד זה עושה לו טוב שאומרים לו שאוהבים אותו וכו' אבל מצד שני צריך לוודא שהוא לא חושב שיש לזה עלויות מצדו גם עלויות שלו מול עצמו שאין לו איזה תסביך שהוא לא רוצה לקבל מחמאות או משהו כזה או איזה מצב וגם מולך שהוא לא יחשוב שאתה מצפה לקבל משהו בתמורה כמו נגיד דתיים לדוגמה נגיד יש בראש השנה משהו זה נקרא מלכויות, נכון יש איזה משהו כזה מספרים לאלוהים כמה הוא טוב ואז אומרים אבל בתמורה עכשיו תסלח לנו נגיד אתה המלך שלנו תסלח לנו כאילו אתה יודע אנחנו כל כך מאמינים בך מה לא תסלח לנו, אתה מתפלל לאלוהים כל כך הרבה ואז אתה אומר לו אתה יודע עכשיו בתמורה תוותר לי על העבירות שלי או משהו כזה כאילו אני אוהב אותך אבל בתמורה אני רוצה לקבל משהו.

זה לא באמת כאילו זה לא באמת אוהב זה אוהב אבל תעשה לי טובה כאילו תוותר לי כי אם אלוהים היה אומר לך תקשיב לא משנה מה תעשה אני השנה הזאת מכסח אותך זה מה יש מכסח אותך היית מתפלל באותה התפילה באותה הרצינות, אם אלוהים אומר לך תקשיב אני השנה הזאת גזרתי את דינך למוות לא משנה כמה תתפלל טוב אבוד לך וגם גיהנום אחר כך זה מה יש האם עדיין היית צם ביום כיפור בכל מקרה אבוד לך.

ש: למה לא?

אליעד: בשביל מה?

ש: בשביל מה לא למה לא?

אליעד: למה לך לצום לך תאכל לפחות אתה כבר בכל מקרה הולך לגיהנום לפחות תאכל משהו לפני כן.

ש: אבל למה לי לאכול מה התכלית בלאכול.

אליעד: לא זה משהו אחר זה בהנחה שאתה אומר אני כל כך נואש אני כבר לא אלך לאכול לא מדבר על זה באתי להגיד כשאנשים מתפללים הם מצפים לקבל בתמורה משהו עם אלוהים אני אוהב אותך תראה אני חוזר בי וזה אבל בתמורה תוותר לי.

ש: תוותר לי או מגיע לי?

אליעד: מה זה תוותר לי בתמורה לזה שאני אתפלל כל כך קשה תראה איך עכשיו אני סובל תראה זה תוותר לי תסלח לי מצפים בתמורה לקבל משהו לא באמת כאילו.

ש: תוותר לי או מגיע לי תסלח לי.

אליעד: ההוכחה פשוטה אם אלוהים היה אומר חוק חדש ממחר כולם נכנסים לגן עדן לא משנה מה כולם גן עדן עכשיו אני מבקש עדיין תמשיכו לשמור מצוות אבל גן עדן מובטח בכל מקרה גם אם תעשו עבירות יותר מזה הוא אומר מי שעשה נכנס לגן עדן מי שעושה מצוות נכנס לגיהנום ואני מבקש שתעשה מצוות כמה היו ממשיכים לעשות מצוות כל הקונספט של גיהנום וגן עדן היה נופל.

ש: למה?

אליעד: כי אם אלוהים אומר לך על עבירות אתה נכנס לגן עדן על מצוות לגיהנום ואני מבקש שתעשה מצוות כמה היו ממשיכים לעשות מצוות שאומרים כל פעם שאני עושה מצווה אני נכנס לגיהנום מי יעשה מי באמת עושה בשביל שהוא אוהב את אלוהים אז אנשים אוהבים את עצמם. בקיצור הבנו את הסיפור?
חרדים לעשות מצוות מאהבת נשים קושי קיום מצוות רצון לקבל לחזר אחרי בחורה זוג התקדמות למה אליעד אהבה אהבה אובססיבית אהבת חינם אובססיביות אובססיבית אובססיות איך לא להחמיא איך לא להחמיא לבחורה איך לא לחזר איך לא לחזר אחרי איך לא לחזר אחרי אישה איך לא לחזר אחרי בחורה איך לא לשדר איך לא לשדר אהבה אובססיבית איך לאהוב איך לאהוב באהבת חינם איך להחמיא איך להחמיא בצורה נכונה איך להראות לה שאני אוהב איך להראות לה שאתה אוהב איך להראות שאני אוהב איך להראות שאתה אוהב איך להתנהג איך להתנהג בצורה מושכת אישה אני אוהב בחורה בחורות בחירה בצורה מושכת האם להגיד לה שאני אוהב האם להגיד לה שאני אוהב אותה האם להגיד לה שאתה אוהב האם להגיד לה שאתה אוהב אותה האם להציע נישואים האם להראות לה שאני אוהב האם להראות לה שאני אוהב אותה האם להראות לה שאתה אוהב האם להראות לה שאתה אוהב אותה האם לומר לה שאני אוהב האם לומר לה שאני אוהב אותה האם לומר לה שאתה אוהב האם לומר לה שאתה אוהב אותה האם לומר שאני אוהב האם לומר שאתה אוהב התנהגות חיזור חינם טעויות טעויות בחיזור טעות לא להחמיא לא להחמיא לבחורה לא לחזר אחרי אישה לא לחזר אחרי בחורה לא לשדר לא לשדר אהבה אובססיבית לאהוב לאהוב באהבת חינם להחמיא להחמיא בצורה נכונה להחמיא לאישה להחמיא לבחור להחמיא לבחורה להחמיא לבחורות להחמיא למישהי להחמיא לנשים להציע להציע נישואים להראות לה שאני אוהב להראות לה שאני אוהב אותה להראות לה שאתה אוהב להראות לה שאתה אוהב אותה להראות שאני אוהב להראות שאתה אוהב להתנהג להתנהג בצורה מושכת לומר שאני אוהב לומר שאתה אוהב לחזר לחזר אחרי לחזר אחרי אישה לחזר אחרי בחורה לחזר אחרי מישהי לטעות לספר כמה שאני אוהב לספר כמה שאתה אוהב לספר לה שאני אוהב אותה לספר לה שאתה אוהב אותה לפרגן לשדר לשדר אהבה לשדר אהבה אובססיבית מחמאות משיכה נישואים נישואין נשים
OCD טורדני, התמכרות ל OCD, התמכרות להפרעה טורדנית כפייתית, התמכרות למחשבות טורדניות, התמכרות למחשבות אובססיביות, טיפול בOCD, טיפול בהפרעה טורדנית כפייתית, טיפול במחשבות טורדניות, טיפול במחשבות אובססיביות
OCD טורדני, התמכרות ל OCD, התמכרות להפרעה טורדנית כפייתית, התמכרות למחשבות טורדניות, התמכרות למחשבות אובססיביות, טיפול בOCD, טיפול בהפרעה טורדנית כפייתית, טיפול במחשבות טורדניות, טיפול במחשבות אובססיביות
... טורדני, התמכרות ל OCD, התמכרות להפרעה טורדנית כפייתית, התמכרות למחשבות טורדניות, התמכרות למחשבות אובססיביות, טיפול בOCD, טיפול בהפרעה טורדנית כפייתית, טיפול במחשבות טורדניות, טיפול במחשבות אובססיביות איך להתמודד עם OCD וטיפול במחשבות טורדניות? OCD (הפרעה טורדנית כפייתית) היא הפרעה שבה אדם מוצא את עצמו סובל ממחשבות אובססיביות או התנהגויות כפייתיות. אליעד כהן מסביר במהלך ההרצאה כיצד התופעה לא תמיד נובעת רק מהתנהגויות חוזרות כמו שטיפת ידיים או בדיקה ... התמקדות כזו נראית כאילו היא עונה על הצורך לשלוט במשהו, אך למעשה מדובר בהדחקה של פחדים עמוקים יותר. אנשים רבים מפתחים אובססיות חדשות כשהם פותרים את הבעיה הקודמת, מה שמוביל אותם למעגל אינסופי של מחשבות טורדניות. למה חשוב לחקור את השורש העמוק של ה - OCD? ... לשאול את השאלה לא רק למה יש לי את המחשבה הזו? אלא למה בכלל המוח שלי יוצר מחשבות טורדניות?. כל אדם יכול למצוא דפוס חוזר של אובססיות, אך חשוב להבין את השורש הפסיכולוגי שמוביל ליצירתן. אם המוח מייצר מחשבות כאלו כחלק מהמנגנון של הדחקת פחדים או רגשות שליליים, הפתרון ... מציין כי OCD לעיתים מהווה ניסיון למלא את הריקנות או החוסר במשמעות בחיים. לדוגמה, אדם שאינו מוצא משמעות בחייו עלול לפתח אובססיות סביב עניינים שוליים כמו ניקיון או סדר, כי זה מספק לו תחושת משמעות או מטרה. כך, מחשבה כמו אני חייב לשטוף ידיים יכולה להוות מקור ... צריך להיגמר רק בניסיון להפסיק את ההתנהגות הכפייתית או המחשבות הטורדניות. הגישה המומלצת היא לזהות את השורש העמוק שמוביל לאובססיות ולהתמודד איתו. אם הבעיה היא פחד מהמוות או תחושת חוסר ערך, טיפול בשורש הזה יוביל לכך שהאדם יפסיק לפתח אובססיות חדשות. טיפול כזה יעזור להפסיק את המעגל האינסופי של OCD ויאפשר לאדם להשתחרר ממנו באופן מוחלט. למה חשוב להבין את הרווח הרגשי במחשבות ... יש אנשים שהמוח שלהם נוטה ללא הפסקה לייצר OCD חדש, כך שפעם אחת מפחדים ממשהו אחד, אחר כך ממשהו אחר, ולא מפסיקים להחליף אובססיה. במקרה כזה, אפילו אם פותרים מחשבה טורדנית ספציפית או מצליחים לטפל בצורה נקודתית, עלולה להופיע מחשבה טורדנית חדשה. לכן חשוב להבין לא ... לפתח OCD?. לפעמים, אדם מפחד ממקור עמוק יותר (למשל פחד מהמוות, תחושה שרע לו ממשהו בילדות, או חוסר באהבה), והמוח בורח לפתח אובססיה אחרת כדי להסיח את הדעת מהבעיה האמיתית. למשל, בן אדם מפחד מאוד מהמוות, וכדי להימנע ממחשבות על הנושא, הוא מתחיל להיות מוטרד מהשאלה ... הדחקה? יש אנשים שחסר להם משהו משמעותי בחיים, והם מנסים למלא את החוסר על ידי התעסקות כפייתית. כשהחיים נראים ריקים, הופכת האובססיה לעיסוק מרכזי שדרכו מרגישים אנרגיה, מטרה או סיבה להיות מוטרדים. כך, המחשבה הטורדנית (כמו אני חייב לסגור את הדלת X פעמים או אני חייב ... ומפתח OCD כדרך לא מודעת לברוח מהסבל העמוק יותר. מדוע חלק מהאנשים בוחרים במחשבות טורדניות שוב ושוב? מבחינה רגשית, המחשבה האובססיבית מביאה גם רווח מסוים: היא מסיחה את הדעת מבעיה גדולה יותר (כמו פחד מהמוות או כאב נפשי אחר). היא נותנת תחושה של משמעות או שליטה ... הרגשית. מה החשיבות שבטיפול בשורש הבעיה? כאשר או - סי - די חוזר על עצמו בצורות שונות, כדאי לזהות את הדחף הפנימי שיוצר את האובססיה. במקום כל פעם להתמודד עם המחשבה החדשה, מומלץ לגלות מהו הפחד העמוק, הצורך או החוסר שגורמים למוח לייצר שוב ושוב אובססיות. אם מטפלים רק בפחד הספציפי (למשל לשטוף ידיים), ייתכן שבעתיד יופיע פחד חדש (לסגור דלת, לבדוק שוב ושוב משהו אחר וכו). לכן חשוב ... שהוא ממלא דרך האו - סי - די. ברגע שמטפלים בצורך המרכזי (פחד, חוסר משמעות, קושי רגשי מהעבר וכדומה), פחות נוצר צורך לחפש אובססיה חדשה. כך ניתן למנוע את הישנות או - סי - די בדרכים שונות ומשונות ולצאת ממעגל המחשבות הכפייתיות. איך למצוא את הסיבה העמוקה לחוסר שקט נפשי דרכים לזיהוי משמעות מול אובססיות חוזרות כיצד לטפל במחשבות טורדניות והפרעות חרדה מה הקשר בין הפחדים העמוקים לבין התנהגות כפייתית מחשבות אובססיביות טורדניות, OCD וחוסר משמעות בחיים, OCD ושעמום, OCD ומשמעות בחיים, OCD וריקנות, OCD כמנגנון הגנה, OCD כמנגנון הדחקה, OCD והדחקה ... הפרעה טורדנית כפייתית כמנגנון הגנה, הפרעה טורדנית כפייתית כמנגנון הדחקה, הפרעה טורדנית כפייתית והדחקה רגשית, שטיפת ידיים אובססיבית, למה אני כל הזמן שוטף ידיים? ocd גורמים, למה כל הזמן יש לי הפרעה טורדנית כפייתית אחרת? למה המוח מייצר לי הפרעה טורדנית כפייתית? למה אני סובל מהפרעה טורדנית כפייתית כל הזמן? מה גורם ל OCD? ocd מחשבות טורדניות, ocd מחשבתי, למה אני כל הזמן סובל מהתנהגות אובססיבית אחרת? למה בכל פעם יש לי OCD חדש? למה אני ממציא לעצמי OCD? למה אני לא מצליח להפסיק לסבול מOCD? איך לטפל ב OCD קשה? למה אני לא ... לסבול ממחשבות טורדניות? איך לטפל במחשבות טורדניות קשות? איך לטפל במחשבות טורדניות שחוזרות על עצמן? איך לטפל במחשבות אובססיביות קשות? איך לטפל במחשבות אובססיביות שחוזרות על עצמן? דרכי טיפול ב OCD, האם ocd זה גנטי? ocd האם זה עובר, ocd חמור, ocd טיפול עצמי, למה יש לי OCD? ocd נטילת ידיים, התמודדות עם ocd, למה אני כל הזמן סובל מהפרעה טורדנית כפייתית אחרת? למה כל הזמן יש לי התנהגות אובססיבית אחרת? למה המוח מייצר לי התנהגות אובססיבית? למה אני סובל מהתנהגות אובססיבית כל הזמן? למה כל הזמן יש לי התנהגות אובססיבית חדשה? למה בכל פעם יש לי התנהגות אובססיבית חדשה? למה אני ממציא לעצמי התנהגות אובססיבית? למה אני כל הזמן סובל מ OCD אחר? למה כל הזמן יש לי OCD אחר? למה המוח מייצר לי OCD? למה אני סובל מ OCD כל הזמן? למה אני לא מצליח להפסיק לסבול מהתנהגות אובססיבית? איך לטפל בהתנהגות אובססיבית קשה? איך לטפל בהתנהגות אובססיבית שחוזרת על עצמה? למה אני סובל ממחשבות טורדניות כל הזמן? למה כל הזמן יש לי מחשבות טורדניות חדשות? למה בכל פעם יש לי מחשבות ...
מחשבות אובססיביות וטורדניות - איך להתמודד עם טורדנות כפייתית ועם אובססיביות?
... אובססיביות וטורדניות - איך להתמודד עם טורדנות כפייתית ועם אובססיביות? הדבר הטוב ביותר לעשות עם מחשבות אובססיביות הוא לנסות להבין אותן. לכל התנהגות יש שורש. נסה להבין את השורש של ההתנהגות האובססיבית כדי לדעת מה לעשות איתה. ההתנהגות האובססיבית מוגדרת ככזו רק משום שהאדם אינו מבין אותה. לדוגמה: האדם רגיל באובססיביות לנשום כל הזמן. האם מישהו שוקל לנסות להיגמל מכך? תשובה: לא. מדוע? כי האדם מבין את התכלית של ההתנהגות האובססיבית של הנשימה. התנהגות אובססיבית = הרגל שהאדם אינו מבין את תכליתו = פעולה שהאדם אינו מבין איזו מטרה טובה היא משרתת. ההתנהגות האובססיבית תפקידה למלא חסר כלשהו שהאדם מתכחש אליו. התנהגות אובססיבית כגון אכילה אובססיבית עבודה אובססיבית עישון אובססיבי וכיוב, לכל הדברים האלו יש שורש וסיבה מדוע האדם עושה אותם. כאשר האדם מבין ממה נובעת האובססיה, על ידי זה הוא מסוגל להגיע לשורש העניין ולפתור את הבעיה. השורש של כל ההתנהגויות האובססיביות של האדם הוא אחד. ההתנהגות האובססיבית גורמת לאדם להרגיש טוב ברובד פנימי כלשהו. אם ההתנהגות הזו לא הייתה גורמת לאדם לשום הרגש טוב כלשהו, האדם לא היה מבצע אותה. התנהגות אובססיבית מקבלת את האדם ואוהבת את האדם כפי שהוא. נכון, האדם עצמו אינו מרוצה מהאובססיה עצמה. אך האובססיה עצמה מאפשרת לאדם להיות מי שהוא. האובססיה עצמה אינה מעבירה על האדם ביקורת (גם אם האובססיה עצמה היא העברת הביקורת). האובססיה מייצגת את היציאה מהמסגרת ואת החופש. האובססיה היא הקריאה הפנימית של האדם לחופש רצון, האובססיה היא ההפך מהכללים הנוקשים של כפיית הרצון לצד אחד או אחר. האדם מכור לאובססיה, בגלל שהיא גורמת לו להרגיש טוב, כי ברגע של האובססיה עצמה הוא עושה את מה שהוא רוצה ומקבל את עצמו כפי שהוא = קבלה עצמית = אהבה עצמית ללא תנאי. בסופו של דבר, כדי להשתחרר מאובססיה, על האדם להעמיק לתוכה ולנסות להבין את השכל שלה. על האדם לנסות להבין איזה צורך רגשי האובססיה הזאת ממלאת אצלו. רק אחרי שהאדם מבין איזה צורך רגשי האובססיה ממלאת אצלו, רק אז האדם מסוגל להתמודד ישירות עם השורש, דהיינו, לנסות להבין את הגורמים לשורש עצמו ולהתמודד איתם. לדוגמה: אדם רגיל לפגוע בעצמו בצורה אובססיבית. הפגיעה העצמית נובעת מהרצון הפנימי של הנפש לבטא את תחושת חוסר האושר שלה. הנפש של האדם רוצה להתבטא, רוצה להרגיש אהבה. וכאשר זה לא קיים, אז האדם פוגע בעצמו. כי אז ...
שיחת התבוננות, מה מפריע לך? התמודדות עם מחשבות כפייתיות, OCD, מחשבות טורדניות, מחשבות אובססיביות, להיות מודע לעצמך, מה אתה רוצה?
שיחת התבוננות, מה מפריע לך? התמודדות עם מחשבות כפייתיות, OCD, מחשבות טורדניות, מחשבות אובססיביות, להיות מודע לעצמך, מה אתה רוצה?
... התבוננות, מה מפריע לך? התמודדות עם מחשבות כפייתיות, OCD, מחשבות טורדניות, מחשבות אובססיביות, להיות מודע לעצמך, מה אתה רוצה? מה גורם למחשבות כפייתיות להמשיך ולהופיע בראש? המחשבות הכפייתיות, הטורדניות או האובססיביות, הן מחשבות שחוזרות על עצמן בלי רצון מודע או בחירה. הסיבה שהן ממשיכות להופיע שוב ושוב היא שבכל פעם שאדם חושב מחשבה שהוא לא רוצה לחשוב, הוא באופן ... נשארות זמן רב יותר. כאשר יש במחשבה מסוימת התעסקות, התנגדות או ניסיון להיפטר ממנה בכוח, היא הופכת להיות אובססיבית ונשארת זמן רב יותר במודעות. האם מחשבות כפייתיות הן בעיה אמיתית? לפי אליעד, המחשבות עצמן אינן הבעיה, אלא התגובה של האדם אליהן. המחשבה עצמה, כל עוד ... והזנה, והמחשבה נעלמת מאליה. איך להתמודד עם מחשבות כפייתיות? מה זה מחשבות טורדניות? איך להשתחרר ממחשבות אובססיביות? האם אפשר לשלוט במחשבות טורדניות? איך להפסיק להילחם במחשבות שליליות? איך להחזיר את חופש הבחירה שלי? האם המחשבות מגיעות מבחוץ? ...
חרדות בזוגיות, חרדת נטישה, חרדת בגידה, חרדת פרידה, קנאות בזוגיות, אובססיביות בזוגיות, מחשבות טורדניות בזוגיות, בעיות בזוגיות, דיכאון בזוגיות, ביטחון בזוגיות, אמון בזוגיות, יחסי תלות בזוגיות, משבר בזוגיות, מריבות בזוגיות
חרדות בזוגיות, חרדת נטישה, חרדת בגידה, חרדת פרידה, קנאות בזוגיות, אובססיביות בזוגיות, מחשבות טורדניות בזוגיות, בעיות בזוגיות, דיכאון בזוגיות, ביטחון בזוגיות, אמון בזוגיות, יחסי תלות בזוגיות, משבר בזוגיות, מריבות בזוגיות
... בזוגיות, חרדת נטישה, חרדת בגידה, חרדת פרידה, קנאות בזוגיות, אובססיביות בזוגיות, מחשבות טורדניות בזוגיות, בעיות בזוגיות, דיכאון בזוגיות, ביטחון בזוגיות, אמון בזוגיות, יחסי תלות בזוגיות, משבר בזוגיות, מריבות בזוגיות מה גורם לחרדות וקנאות בזוגיות? חרדת נטישה, חרדת בגידה, קנאות, רכושנות, אובססיביות ותלות רגשית - כל אלו הם סימפטומים של אותה בעיה עמוקה: תלות מוחלטת בתחושות הטובות שמערכת יחסים רומנטית ... קיצוניים, הוא מאשים את בן הזוג בבגידה אפילו במחשבותיו, מבלי שבן הזוג עצמו מודע לכך בכלל. כיצד מתבטאת קנאות בזוגיות? קנאות בזוגיות גורמת לאדם להיות רכושני ואובססיבי. האדם הקנאי כועס אפילו אם בן הזוג רק מדבר עם מישהו אחר, מחפש ללא הפסקה סימנים לבגידה, מחטט בטלפון הנייד ... האבסורד הוא שהתנהגות הנובעת מהחרדות האלה מובילה בדיוק לתוצאה שממנה האדם חושש - פרידה או בגידה. בן זוג שפוי לא יוכל להישאר במערכת יחסים עם אדם רכושני, קנאי ואובססיבי. במוקדם או במאוחר, הצד השני מתייאש ועוזב, מה שמחזק את החרדה ויוצר מעגל של נטישה וחרדה חדשה. האם החרדות ... חרדות. טיפול בחרדות זוגיות איך להתמודד עם קנאה בזוגיות? פחד מפני בגידה סימנים לתלות רגשית בזוגיות איך להרגיש טוב לבד בלי זוגיות? חוסר ביטחון בזוגיות איך להיפטר מאובססיה בזוגיות? חרדת נטישה, חרדת בגידה וקנאות בזוגיות - הבנת הבעיה והפתרון במאמר זה נדון בתופעה נפוצה מאוד במערכות יחסים - חרדת נטישה, חרדת בגידה, קנאות, רכושנות, תלותיות ואובססיביות. כל אלה הם ביטויים שונים של אותה בעיה שורשית. אנשים החווים חרדות אלו עלולים למצוא את עצמם בסטרס תמידי - ... בת הזוג בוגדים בו, אפילו בלי הוכחות. במקרים קיצוניים, זה מגיע לרמה שבה האדם מאמין שהשני בוגד בו גם במחשבותיו, גם אם הוא עצמו אינו מודע לכך. קנאות ורכושנות קנאות אובססיבית מובילה לאובדן שפיות במערכת היחסים. אדם קנאי עשוי לכעוס אם בן הזוג רק מדבר עם מישהו אחר, לחפש סימני בגידה ... לצאת ממעגל החרדה היא ללמוד להרגיש שלמים ומסופקים גם לבד. זה לא אומר שלא צריך זוגיות, אלא שצריך להיות מסוגלים ליהנות ממנה בלי להיות תלויים בה. כך, במקום להיות אובססיביים, רכושניים וחרדתיים - ניתן לפתח קשרים בריאים יותר ומאושרים יותר. למידע נוסף, ניתן להיכנס לאתר ולחפש מידע ... התמודדות עם פחדים בזוגיות, פחד מפני זוגיות, פחד מפני בגידה, פחד מפני נטישה, פחד מפני פרידה, חרדה זוגית, פחד מבגידה, פחד מנטישה, פחד מפרידה, קנאה בזוגיות, אובססיה בזוגיות, כעסים בזוגיות, כללים בזוגיות, לא מאושרת בזוגיות, מה חשוב בזוגיות? חוסר ביטחון בזוגיות, חוסר אמון ... יציבות רגשית בזוגיות, לא מאושר בזוגיות, למה אני מתפשר בזוגיות? נורות אזהרה בזוגיות, נאמנות בזוגיות, סוליסט בזוגיות, בזוגיות עם עצמי, עזרה בזוגיות, סימנים לאובססיה בזוגיות, סימני אזהרה בזוגיות, סימנים למשבר בזוגיות, למה להרגיש טוב לבד בלי זוגיות? תלות רגשית בזוגיות, זוגיות אובססיבית, נרקומנים בזוגיות, התמכרות לזוגיות ...
איך מתמודדים עם מחשבות טורדניות? מה לעשות עם חרדות טורדניות? התמודדות עם מחשבות שליליות, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, איך להיצמד לאמת? אופטימיות, להיות אופטימי, מחשבות אובססיביות
איך מתמודדים עם מחשבות טורדניות? מה לעשות עם חרדות טורדניות? התמודדות עם מחשבות שליליות, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, איך להיצמד לאמת? אופטימיות, להיות אופטימי, מחשבות אובססיביות
... מתמודדים עם מחשבות טורדניות? מה לעשות עם חרדות טורדניות? התמודדות עם מחשבות שליליות, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, איך להיצמד לאמת? אופטימיות, להיות אופטימי, מחשבות אובססיביות איך להתמודד עם מחשבות טורדניות וחרדות טורדניות? ...
ניתוח מחשבה לא הגיונית, תיאור מקרה טיפולי, מאשים את עצמי בהתנהגות של אחרים, לוקח אחריות על התנהגות של אחרים, איך לא להאשים את עצמי? למה אני חושב מחשבה לא הגיונית? איך להתמודד עם מחשבות טורדניות? טיפול במחשבות אובססיביות
ניתוח מחשבה לא הגיונית, תיאור מקרה טיפולי, מאשים את עצמי בהתנהגות של אחרים, לוקח אחריות על התנהגות של אחרים, איך לא להאשים את עצמי? למה אני חושב מחשבה לא הגיונית? איך להתמודד עם מחשבות טורדניות? טיפול במחשבות אובססיביות
... התנהגות של אחרים, איך לא להאשים את עצמי? למה אני חושב מחשבה לא הגיונית? איך להתמודד עם מחשבות טורדניות? טיפול במחשבות אובססיביות למה אני חושב מחשבה לא הגיונית כשהכלב שלי נובח? כאשר אדם יוצא עם הכלב שלו לטיול ומתחיל להיות מוטרד ממה שהשכן חושב עליו, הוא חושב שזו מחשבה לא הגיונית. הוא ... שלילית, כי הוא מאמין שהכל קשור. האדם צריך להחליט באיזו גישה הוא מעוניין לנקוט. איך ניתן להתמודד עם מחשבות טורדניות ואובססיביות? אליעד מדגים דרך המקרה הזה כיצד אפשר להבין כל מחשבה טורדנית שנראית בהתחלה לא הגיונית. ברגע שנחקור את המחשבה לעומק ונגלה את ההיגיון הפנימי שלה, נוכל להבין ... אותן לעומק, ניתן להבין את שורש הבעיה ולמצוא פתרון אמיתי. אם אתם רוצים ללמוד עוד על טיפול במחשבות לא הגיוניות, פחדים, אובססיות, רגשות אשמה, והתמודדות עם כעסים, אתם מוזמנים להיכנס לאתר ולחפש: איך לטפל במחשבות לא הגיוניות איך להשתחרר מפחדים לא רציונליים איך לא להרגיש אשמה על דברים ...
הפרעה טורדנית כפייתית, טיפול ב ocd, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טיפול התנהגותי, חרדה לא הגיונית, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, טיפול קוגניטיבי, טיפול ב או סי די, הפרעה נפשית
הפרעה טורדנית כפייתית, טיפול ב ocd, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טיפול התנהגותי, חרדה לא הגיונית, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, טיפול קוגניטיבי, טיפול ב או סי די, הפרעה נפשית
... טורדנית כפייתית, טיפול ב ocd, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טיפול התנהגותי, חרדה לא הגיונית, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, טיפול קוגניטיבי, טיפול ב או סי די, הפרעה נפשית מהי הפרעה טורדנית כפייתית ואיך ניתן ... ההפרעה הטורדנית כפייתית, הידועה גם כ - OCD (Obsessive Compulsive Disorder), מתארת מצב שבו אדם סובל ממחשבות טורדניות אובססיביות המובילות לפעולות כפייתיות. במהלך ההרצאה, אליעד כהן מסביר כיצד מחשבות כאלו משפיעות ... המאמין שהוא יכול למנוע את מותה של משפחתו אם יסדר כוסות בביתו בצורה מסוימת. הסיפור מציג את הגיונות המחשבה של אדם הסובל מהפרעה אובססיבית, שבו הוא מאמין שכל פעולה חייבת להתבצע בצורה מסוימת כדי להימנע מהתוצאה הרעה. ... לשאוב את האדם לתוך מצב של חרדה מתמשכת. האם ניתן להוכיח את המחשבות הכפייתיות? אליעד כהן מציין שהבעיה המרכזית במחשבות אובססיביות היא העובדה שאין שום אפשרות להוכיח אם הם נכונות או לא. האדם המאמין שמסדר את הכוסות ... של סידור הכוסות בבית מתוך אמונה שבכך הוא מונע את מותו של מישהו. כיצד להתמודד עם מחשבות כפייתיות? כדי להתמודד עם מחשבות אובססיביות, אליעד מציע להימנע מלנסות להוכיח את נכונותן או שגיאותן של המחשבות, אלא פשוט לשאול ... אותו לפעול בדרך הכפייתית. הפרעה טורדנית כפייתית OCD מחשבה טורדנית טיפול התנהגותי ב - OCD מניעת חרדה לא הגיונית מחשבות אובססיביות טיפול קוגניטיבי ב - OCD מהי ההיגיון שמאחורי הפעולות הכפייתיות בסכנת חיים? במהלך ... שגורמים לו למחשבות טורדניות. הפרעה טורדנית כפייתית OCD מחשבה טורדנית טיפול התנהגותי ב - OCD מניעת חרדה לא הגיונית מחשבות אובססיביות טיפול קוגניטיבי ב - OCD עכשיו נניח שבן אדם לא רוצה שהמשפחה שלו תמות עד כאן זה ...
זוגיות מתוקה, מהי זוגיות טובה? זוגיות כמו ממתק, התמכרות לזוגיות, התמכרות למתוק, 2 סוגים של זוגיות, נרקומנים של זוגיות, תלות רגשית בזוגיות, מתי זוגיות טובה? האם אני בשל לזוגיות טובה? האם אני מתאים לזוגיות טובה? איך להצליח בזוגיות?
זוגיות מתוקה, מהי זוגיות טובה? זוגיות כמו ממתק, התמכרות לזוגיות, התמכרות למתוק, 2 סוגים של זוגיות, נרקומנים של זוגיות, תלות רגשית בזוגיות, מתי זוגיות טובה? האם אני בשל לזוגיות טובה? האם אני מתאים לזוגיות טובה? איך להצליח בזוגיות?
... שאין בה תלות קיצונית או אובססיה . השני הוא אדם שמצבו הרגשי לא יציב, והוא מרגיש שחייו אינם שלמים בלי זוגיות. הוא חייב את הזוגיות כדי להרגיש טוב, בדיוק כמו שאדם סוכרתי חייב מתוק כדי להימנע מנפילת סוכר. אדם ... לפתח התמכרות לזוגיות, אובססיביות , קנאה, רכושנות, חרדות, ולחצים גדולים. כיצד מתבטאת זוגיות בריאה לעומת זוגיות חולה? לפי אליעד, זוגיות בריאה מתבטאת בכך שהאדם נהנה מזוגיות אבל אינו תלוי בה. הוא יכול להיות ... בתחושות של חרדה, קנאה, אובססיביות, ורכושנות. במצב כזה הזוגיות אינה רק דבר מהנה אלא צורך הישרדותי, והאדם מרגיש שהוא לא יכול לתפקד באופן תקין בלי זוגיות. למה זוגיות צריכה להיות תוספת ולא צורך? אליעד מדגיש ... רגשית לפי מספר תסמינים: אובססיביות וחשיבה בלתי פוסקת על הזוגיות. תחושת חוסר אונים ואובדן כאשר הזוגיות מתרחקת או מסתיימת. קנאה ורכושנות מוגזמת כלפי בן או בת הזוג. חרדה ולחצים תכופים שמקורם בפחד מאובדן ... בעייתית: התמכרות לזוגיות אובססיביות קנאה ורכושנות תלות רגשית חרדות ולחצים המסקנה: כדי להיות בזוגיות בריאה, עלינו להגיע למצב שבו הזוגיות היא בונוס, לא צורך הכרחי. כמו מתוק אחרי ארוחה - נחמד שיש, אך לא ...
טיפול ב Ocd, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מעיקה, מחשבה מציקה, מחשבה אובססיבית, התמכרויות, שינוי הרגלים, לשנות הרגלים, גמילה, איך להיגמל? לשלוט במחשבות
טיפול ב Ocd, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מעיקה, מחשבה מציקה, מחשבה אובססיבית, התמכרויות, שינוי הרגלים, לשנות הרגלים, גמילה, איך להיגמל? לשלוט במחשבות
... מעיקה, מחשבה מציקה, מחשבה אובססיבית, התמכרויות, שינוי הרגלים, לשנות הרגלים, ... איך לשלוט במחשבות טורדניות ואובססיביות? ההרצאה עוסקת במגוון של נושאים הקשורים לשליטה במחשבות טורדניות, אובססיביות וכפייתיות, כמו גם בטכניקות להתמודדות עם ... בהן. מהן מחשבות טורדניות ואובססיביות? מחשבות טורדניות הן מחשבות חוזרות ונשנות, ... מה שהן מספקות לנו. המחשבות האובססיביות עשויות להיראות כמטרד, אך יש להבין מה הן ... ולפעמים מדובר במחשבות שנעשות אובססיביות כי הן מספקות איזשהו ריגוש או תחושת טוב. ... זה גורם להן להפוך לאובססיביות יותר. אם לא נרגיש רע מהמחשבות, הן יאבדו ... טיפול ב - OCD מחשבות אובססיביות שינוי הרגלים שליטה במחשבות התמכרויות ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טעויות בחיזור, האם לומר שאני אוהב? האם להציע נישואים? איך לא לחזר אחרי בחורה? איך לא להחמיא לבחורה? איך להחמיא בצורה נכונה? איך להתנהג בצורה מושכת? איך לא לשדר אהבה אובססיבית? איך לאהוב באהבת חינם?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: אובססיביות, איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? דיכאון? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אובססיביות, איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשפר את הזיכרון? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם גירושין? איך לעשות יותר כסף? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך למצוא זוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשנות תכונות אופי? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך להאמין בעצמך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש בחירה חופשית? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם באמת הכל לטובה? האם המציאות היא טובה או רעה? מה המשמעות של החיים? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? אולי אנחנו במטריקס? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש אמת מוחלטת? למה לא להתאבד? איך להיות הכי חכם בעולם? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? האם לדומם יש תודעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצ'ר לילדים, ספרים על אימון אישי, מגשר בנושא אובססיביות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2500 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 04:26:50 - wesi1