אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה תחושת הרגע הזה ✔הרגע הזה של ההווה, כוחו של הרגע הזה, משמעותו של הרגע הזה, עבר הווה עתיד, חוויית הזמן, רגע אחד ✔ האם הרגע הזה הוא החשוב ביותר...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
7:19הרגע הזה של ההווה, כוחו של הרגע הזה, משמעותו של הרגע הזה, עבר הווה עתיד, חוויית הזמן, רגע אחד
האם הרגע הזה הוא החשוב ביותר?

השאלה המרכזית שאליעד כהן עוסק בה היא האם הרגע הזה, רגע ההווה, הוא הרגע החשוב ביותר בחיינו. על פניו, נראה שהרגע הזה חייב להיות החשוב ביותר, שכן הוא היחיד שאנו חווים באופן ישיר וקיומי, והוא היחיד שמתקיים בפועל. אך אליעד מציג פרדוקס משמעותי: אם הרגע הזה מתקיים ללא קשר לעבר ולעתיד, המשמעות של הרגע הזה נעלמת. כלומר, אם אנו מתעלמים מהעבר, ומה שיקרה בעתיד אינו משנה לנו כלל, אז למעשה אין שום משמעות מיוחדת לרגע ההווה.

לדוגמה, אדם שיאמר לעצמו: "העבר אינו חשוב לי בכלל והעתיד גם הוא חסר משמעות", למעשה ימצא שההווה גם הוא הופך לחסר משמעות. הסיבה לכך היא שהמשמעות של ההווה נובעת מתוך קשר והשוואה לזמנים אחרים - לעבר ולעתיד. ללא הקשר הזה, הרגע הזה מאבד ממשמעותו.

מה קורה אם אנו מוחקים את העבר והעתיד?

אליעד נותן דוגמה נוספת כדי להבהיר את הנקודה: אם אדם ימחק את כל הזיכרונות שלו מהעבר ולא תהיה לו כל ציפייה לעתיד, הוא יחווה את הרגע הזה בלבד. במצב כזה, האדם יחווה שלמות מוחלטת, שכן הוא יחווה חוויה של אחדות - ללא הבחנה בין "אני" לבין "לא אני". הסיבה לכך היא שהנפרדות בין "אני" ו"לא אני", תחושת הטוב והרע או הרצונות השונים שלנו, נובעים תמיד מתוך השוואה לעבר ולציפייה לעתיד. אם ההשוואה הזו נמחקת, נשארת רק שלמות אחת פשוטה ללא שום משמעות מוגדרת של טוב ורע או רצונות שונים.

אך יחד עם זאת, השלמות הזו היא גם חסרת משמעות במובן המוכר לנו, כי אין שום דבר אחר להשוות אותו אליו. מצב זה של אחדות מוחלטת הוא בו - זמנית שלם וחסר משמעות מוגדרת בו - זמנית. לכן, כדי שהרגע הזה יקבל משמעות ספציפית של טוב או רע, של משמעות של למידה, הנאה או סבל - חייב להתקיים הקשר לעבר ולעתיד.

מה החשיבות של העבר והעתיד לחוויית ההווה?

כאן אליעד מדגיש כי לעבר ולעתיד יש תפקיד קריטי ביצירת המשמעות של ההווה. בלי העבר והעתיד, הרגע הזה חסר משמעות ספציפית, כי אין לו שום קונטקסט, אין לו שום נקודת השוואה. זו הסיבה מדוע אין זה נכון לומר באופן חד משמעי שהרגע הזה הוא החשוב ביותר, אלא צריך להבין כי הרגע הזה, העבר והעתיד - כולם שווים בחשיבותם.

אליעד מסביר כי יש כאן מעין "שוויון כוחות": ההווה מקבל משמעות מהעבר והעתיד, אך גם העבר והעתיד מקבלים את משמעותם מתוך ההווה. אם היה רק עבר ועתיד ללא ההווה, הם היו חסרי משמעות, כי לא היה זמן שבו אפשר לחוות אותם. ואם היה רק ההווה ללא עבר ועתיד, הוא היה חסר משמעות כי אין שום דבר להשוות אותו אליו או לחוות דרכו.

מהן שלוש הפרספקטיבות להבין את חוויית הזמן?

אליעד מתאר שלוש פרספקטיבות עיקריות להבנת הרגע הזה וחוויית הזמן:
  • פרספקטיבת סיבה ותוצאה: כל רגע הוא תוצאה של הרגע הקודם, והוא בעצמו סיבה לרגע הבא. במובן הזה, הרגע הנוכחי הוא חוליה בשרשרת אינסופית של אירועים.
  • פרספקטיבת היצירה הרגעית: כל רגע נוצר עכשיו ברגע זה ממש, בלי קשר למה שהיה קודם או מה שיהיה אחר כך. כל רגע עומד בפני עצמו וחדש לחלוטין.
  • הפרספקטיבה המשולבת: שתי הגישות נכונות בו זמנית. כלומר, מצד אחד, ההווה הוא חלק משרשרת סיבה ותוצאה, ומצד שני, הוא נברא באופן מוחלט ועצמאי ברגע זה ממש.
כל שלוש הפרספקטיבות נכונות בו - זמנית, ויש גם "פרספקטיבה רביעית" שמכילה את כולן יחד, המצביעה על כך שהמציאות מכילה בתוכה את כל נקודות המבט בו זמנית.

מה המסקנה לגבי חשיבותו של הרגע הזה?

המסקנה של אליעד היא שאין אפשרות לקבוע באופן מוחלט שהרגע הזה הוא החשוב ביותר או לחלופין שהוא חסר חשיבות. החשיבות של הרגע הזה נמצאת דווקא באיזון בין ההכרה ברגע הנוכחי לבין ההכרה בחשיבות העבר והעתיד. ההבנה שהרגע הזה הוא בו - זמנית הכי חשוב והכי חסר משמעות מאפשרת לאדם חוויה מלאה ושלמה יותר של הקיום והזמן.

בשורה התחתונה, חוויית הזמן המלאה דורשת את שלושת הזמנים - עבר, הווה ועתיד, ולכן יש לראות את חשיבותו של הרגע הזה באופן יחסי ולא מוחלט.
האם הרגע הזה הוא החשוב ביותר?

הדיון עוסק בשאלה האם הרגע הזה הוא הרגע החשוב ביותר והמשמעותי ביותר בחיי האדם. מצד אחד, ניתן לומר שהרגע הזה הוא החשוב ביותר כי הוא זה שמתקיים בפועל, והוא הרגע הקיומי היחיד שאנו חווים. אך מצד שני, אם נסתכל על הרגע הזה באופן מנותק מהעבר ומהעתיד, נשאלת השאלה - האם הוא באמת בעל משמעות עצמאית?

מה קורה אם רק הרגע הזה חשוב?

אם נאמר שהרגע הזה הוא החשוב היחיד, ושאין כל משמעות לרגעים שקדמו לו או לאלו שיבואו אחריו, אז המשמעות של הרגע הזה מתבטלת. כי אם מה שהיה ומה שיהיה אינם רלוונטיים, הרי שאין לרגע הזה שום ייחודיות - הוא מתקיים ללא הקשר וללא נפרדות.

כיצד מחיקת העבר והעתיד משפיעה על חוויית הרגע הזה?

כאשר אדם מוחק לחלוטין את זיכרונות העבר ואת ציפיות העתיד, הוא חווה את הרגע הזה בלבד, ללא השוואות, ללא משמעות של טוב ורע, וללא נפרדות בין "אני" ל"לא אני". חוויה כזו עשויה להתפרש כשלמות מוחלטת, אך היא גם ריקה מהיבט של נפרדות, כלומר, - אין בה חוויית משמעות כפי שאנו מכירים.

מהי החשיבות של העבר והעתיד?

כדי שהרגע הזה יהיה בעל משמעות, נדרש שהוא יתקיים בהקשר של עבר ועתיד. אם אין עבר ועתיד, אין משמעות נפרדת לרגע הזה. לכן, במובן מסוים, הרגע הזה, העבר והעתיד הם בעלי אותו משקל בחוויית האדם - אחד אינו יכול להתקיים ללא השני.

מהן שלוש הפרספקטיבות להבנת הרגע הזה?

1. פרספקטיבה של סיבה ותוצאה - כל רגע נובע מהרגע הקודם ונמשך לרגע הבא, כך שהעבר משפיע על ההווה והעתיד נבנה מהעבר.

2. פרספקטיבה של יצירה רגעית - הרגע הזה נוצר ברגע זה בלבד, ללא קשר למה שהיה לפניו או למה שיהיה אחריו.

3. פרספקטיבה משולבת - שתי הגישות נכונות בו - זמנית, כך שהרגע הזה גם מתהווה מתוך הסיבתיות וגם קיים כרגע עצמאי.

מה המסקנה?

הרגע הזה הוא החשוב ביותר, אך לא באופן מנותק מהעבר ומהעתיד. המשמעות של הרגע הזה נוצרת בזכות קיומם של רגעים קודמים ורגעים עתידיים. כדי לחוות משמעות נפרדת, חייבים לכלול את כל הזמנים יחד. לכן, אי אפשר לקבוע באופן חד - משמעי אם הרגע הזה הוא החשוב ביותר או חסר חשיבות לחלוטין - התשובה היא ששני ההיבטים נכונים, והאיזון ביניהם מעניק משמעות לחוויית הזמן.
מה הנושא?

ש: שנשאלה שאלה בספר.

אליעד: ספר כלשהו מה השאלה לא משנה "להיות אלוהים" יש לך פה את השם אם תשאל על זה.

ש: לא "להיות אלוהים".

אליעד: "להצליח בקו המחשבה".

ש: "להצליח בקו המחשבה" היה רשום שם לגבי ההווה אם זה רגע חשוב או לא.

אליעד: היה כתוב לך שיש שני היבטים.

ש: לא.

אליעד: טוב אוקי תתקדם.

ש: אני חושב שאתה אמרת שם שבאמת הרגע הזה הוא לא הכי חשוב כי הוא בנוי.

אליעד: משאר הרגעים.

ש: מצד אחד כן הרגע הזה הכי חשוב כי הוא הכי קיומי כן.

אליעד: אז מה השאלה רוץ לשאלה ומצד שני לא תכף תגיע לשאלה.

ש: ומצד שני לא כי ההווה מחיה את העבר.

אליעד: אז מה השאלה אדוני המלומד, עכשיו רגע תעצור כי במאמר מוסגר נגיד היה מישהו בפייסבוק שאמר "איזה כייף שאפשר לכתוב פה מה שרוצים בלי שאליעד קוטע אותך ואומר מה השאלה" אבל מה הוא לא מבין שזה שאני אומר לך מה השאלה אני לא קוטע אותך אני פשוט מרחם עליך, אתה נמצא בגיהנום מבולבל במחשבות שלך ואני אומר צא מהגיהנום מה צא כי על בן אדם שהולך סחור סחור הוא בעצם מאמלל את עצמו.

עכשיו אני עושה לך חסד שאני אומר לך מה השאלה אני כאילו אומר לך תהיה תכליתי תהיה ממוקד, רגע זה היה במאמר מוסגר על ההוא שחשב "עכשיו אני יכול לשאול מה שאני רוצה" כאילו "עכשיו אני יכול להיות בגיהנום כמה שעות שבא לי". כן אז אני כשאני אומר לך מה השאלה זה שיעור איך למקד אותך בשאלה, כן מה השאלה?

ש: לא היה לי סתירה בזה בדרך כלל בדבר הזה מכל הדברים הסכמתי שיש חלוקה, אתה מבין של טוב שכאילו שאפשר להסתכל על ההווה כרגע כטוב ומצד שני גם כרגע הכי שזה יהיה.

אליעד: הכי חסר משמעות אוקי.

ש: בנקודה הזאת היחידה עד כה הנקודה שהפריעה לי שאני חושב שההווה זה הרגע הכי חשוב ואין מעליו.

אליעד: אוקי תעצור בא נדבר על זה תקשיב, אנחנו מדברים האם הרגע הזה הוא הכי חשוב לחיות את הרגע הזה האם הרגע הזה הוא הכי חשוב כן או לא. בסדר עכשיו הרגע הזה הוא הכי חשוב בעיניך נגיד שכן עכשיו תסתכל האם יש עוד משהו שחשוב חוץ ממנו או שכן, תעצור נכון בעיקר או שכן או שלא עכשיו תסתכל אם אנחנו אומרים שרק הרגע הזה חשוב יכול להיות אפשרות אחת שאומרת הרגע הזה רק הוא חשוב כל שאר הרגעים לא חשובים בכלל, יכולה להיות אפשרות כזאת כאופציה.

עכשיו בא נראה אם אנחנו נאמר שרק הרגע הזה הוא חשוב ושום רגע אחר לא חשוב מה בעצם קיבלנו, קיבלנו שאין שום משמעות לרגע הזה כי אם תגיד כל מה שקרה לי עד עכשיו לא משנה וכל מה שיקרה לי מעכשיו לא משנה אז מה המשמעות של הרגע הזה כלום נכון?

ש: למה כלום?

אליעד: אני אסביר לך תעצור, אז שנייה בוא נתבונן הוא אומר נכון גם הוא אומר דבר נכון לא צריך לקפוץ עליו תסתכלו הוא אומר אם אין שום משמעות למה שקרה לי עד עכשיו, תתרכז איתי אתה אומר אם אין שום משמעות למה שקרה לי עד עכשיו ואין שום משמעות למה שיקרה לי להבא דהיינו, בא נחדד את זה אם אני אמחק את כל הזיכרון שלי ואני אמחק את כל חוויית העתיד שלי מה נשאר לי רק את הרגע הזה מה קיבלתי שלמות למה קיבלתי שלמות כי אם אתה מוחק את כל מה שאתה יודע ואתה מוחק גם את כל ידיעת העתיד נשארת עם חוויה של אחד כי אתה נמצא ברגע אחד וברגע אחד אין נפרדות, ברגע אחד אתה לא יכול לחוות אני ולא אני לדוגמה.

אם לא היית זוכר שום דבר ולא הייתה לך חוויית עתיד לא הייתה לך שום חוויית נפרדות כי ברגע אחד אין אני ולא אני יש חוויית שלמות, נכון מסכים איתך אבל מההיבט הזה הכל שלם זאת אומרת הוא לא שלם יותר ממשהו אחר כאילו אין לו משמעות של נפרדות יש לו את שיא המשמעות אבל אין לו משמעות מוגדרת אין לו משמעות של טוב או רע.

ש: לא יש לו משמעות של למידה לאותו רגע.

אליעד: תתרכז למידה ותחושה זה תמיד ביחס למשהו כדי שאתה תוכל להיות בחוויה ברגע הזה למשהו אתה צריך לזכור משהו מהרגע הקודם לדוגמה אם נמחק לך עכשיו את כל הזיכרון את כל העבר.

ש: לא בהווה הקבליסטי אני מתכוון במובן הפסיכולוגי כן.

אליעד: בא נדבר אז מובן, אלא מה רגע אז בוא נתבונן בזה ככה אם נמחק לבן אדם את כל הזיכרון ונמחק לו את כל חוויית העתיד הוא יגיע לחוויה של אחד כי אין לו מקום לאני ולא אני ואז הוא בחוויה של שלמות אבל אז אין לו שום משמעות ברמה של הנפרדות כאילו כי אין לו כבר שום "טוב לי לא טוב לי, אני רוצה אני לא רוצה" אין כלום אין עבר אין עתיד.

ש: אני חושבת שיש לו שאלה מעבר לזה.

אליעד: רגע חכי ברור הוא אומר שיש לו מעבר תכף ננסה להבין איך עוברים שלב שלב עכשיו אלא מה שעכשיו אנחנו אומרים כדי שנאמר שלרגע הזה יש משמעות נפרדת, כדי שלרגע הזה תהיה משמעות בנפרדות לכן אנחנו צריכים לומר שיש משמעות גם לעבר ולעתיד כי זה שיש עבר ועתיד זה נותן בעצם את המשמעות של הרגע הזה. עכשיו אז השאלה היא אז מה חשוב יותר הרגע הזה או העבר והעתיד תשובה שווה ערך כי אם היה העבר והעתיד בלי הרגע הזה לא הייתה משמעות נפרדת לרגע הזה, אם היה עבר ועתיד בלי הרגע הזה אז לא הייתה משמעות לעבר ולעתיד כי אין לנו את הרגע הזה לחוות בו את העבר והעתיד.

ש: אבל זה עדיין לו סותר.

אליעד: רגע ואם אנחנו נאמר שאין עבר ועתיד אז אין משמעות לרגע הזה זאת אומרת משמעות נפרדת קיימת רק כאשר יש עבר ועתיד פלוס הרגע הזה ולכן לצורך העניין זה שווה כוחות מהצד של הנפרדות אתה יכול להגיד שהרגע הזה הוא הכי חשוב ואתה יכול להגיד שהוא הכי לא חשוב והאמת היא שזה באמצע ששני הצדדים נכונים. עכשיו זה הבנו את זה את זה ספציפית הבנו, יפה עכשיו מה אתה רוצה להגיד מאיזה היבט מה אתה רוצה להגיד?

ש: מההיבט הקבליסטי זאת אומרת כאילו בן אדם חי לשנייה ומת ואין לו עבר ואין לו עתיד.

אליעד: מה אתה רוצה להבין בזה אנחנו הסברנו את זה כמה פעמים הסברנו שיש כמה פרספקטיבות רוצה להסביר את?

ש: אני רוצה.

אליעד: תסביר אתה, לא היא תסביר תסבירי את אתה שואל מההיבט של המהות כן יש שלוש פרספקטיבות.

ש: יש נקודת מבט שיש סיבה תוצאה סיבה תוצאה זה כל מה שאנחנו חווים ויש עוד נקודת מבט שכאילו הכל נוצר עכשיו ויש עוד פרספקטיבה שזה שניהם ביחד.

אליעד: הבנת את התשובה?

ש: מה עם?

אליעד: כולם הפרספקטיבה הרביעית שאומרת שיש את כולם, את הנושא הזה הבנו?
בעל משמעות זמן בלי מקום רע וטוב למחוק ציפיות נשאלת השאלה חיים הרגשה של עתיד הרגשה של אחד תכלית הרגשה של אחדות הווה הזמן הזמן והמקום המקום המקום והזמן הרגע הזה הרגשה הרגשה של הזמן הרגשה של זמן הרגשת הזמן הרגשת זמן זמן בלי מקום זמן ומקום זמן ללא מקום זמן מקום חוויית הזמן חוויית זמן כוחו של הרגע כוחו של הרגע הזה מימד הזמן מימד המקום מקום בלי זמן מקום וזמן מקום זמן מקום ללא זמן מרחב הזמן מרחב המקום משמעות משמעותו של הרגע הזה משמעותיות עבר עבר הווה עתיד עתיד ציר הזמן ציר המקום רגע אחד רגש רגשות תחושה תחושה של הזמן תחושה של זמן תחושות תחושת הזמן תחושת זמן
סיבה ותוצאה - אקראיות דטרמיניזם סיבתיות - מהי מהותם?
סיבה ותוצאה - אקראיות דטרמיניזם סיבתיות - מהי מהותם?
... תחושה של המשכיות. כי המציאות יכולה להביא לתוצאה אחרת בכלל או הפוכה. וזה שאדם מרגיש שהרגע הזה הוא בכלל המשך של הרגע הקודם, זה לא מחייב ומי שיתבונן יראה שהתחושה של ההמשכיות ברגע הזה, היא חדשה והיא רק תחושה של הרגע הזה , בלי קשר לרגע הקודם. ולמרות שיכול להיות שיש סיבה, התוצאה ...
רשימת רגשות ותחושות - רשימה של רגשות ותחושות - רשימה של רגשות - רשימה של תחושות - רשימת תחושות ורגשות - רשימה של תחושות ורגשות
... הרגשה של העדר הרגשה של העדר האני הרגשה של העדר חסר הרגשה של הפוגה הרגשה של הפחד הרגשה של הפרדה הרגשה של הצלחה הרגשה של הצמצום הרגשה של הקיום הרגשה של הקיום העצמי הרגשה של הרגע הזה הרגשה של הרמוניה הרגשה של הרע הרגשה של הרצון הרגשה של השלמות הרגשה של השמחה הרגשה של השפלה הרגשה של התאחדות הרגשה ...
עבר / להחזיר את הגלגל לאחור - למה להחזיר את הגלגל אחורה? איך לעשות זאת?
עבר להחזיר את הגלגל לאחור - למה להחזיר את הגלגל אחורה? איך לעשות זאת? זמן עבר. להחזיר את הגלגל אחורה. האם אפשר? איך אפשר? תשובה: אפשר ונסביר איך. להחזיר את הגלגל אחורה = לשנות את העבר, לשנות את מה שקרה בנקודה כלשהי אחרת בציר הזמן. שאלה: מדוע בעצם שאדם ירצה לשנות את העבר? האם העבר רוצה לשנות את עצמו? מהי התכלית שלשמה רוצה האדם לשנות את העבר? תשובה: העבר אינו רוצה לשנות את עצמו, כי הוא עצמו כבר עבר ואיננו קיים במציאות כלל. האדם הוא זה שרוצה בהווה לשנות את העבר, משום ההשפעות של העבר על ההווה. העבר הוא חלק מההווה. האדם חי את העבר כרגע בהווה. ההשפעות של העבר קיימות כרגע בהווה. האדם רוצה לשנות את העבר, משום שהוא רוצה לשנות את ההווה. אם ההווה נחשב לטוב למרות העבר ועדיין האדם רוצה לשנות את העבר, הרי שבעצם האדם רוצה לשנות את הזיכרונות שלו בהווה. זא לא ממש טוב לאדם עם הזיכרונות שלו בהווה. ולכן הוא רוצה לשנות את העבר. כל שכן כאשר האדם אינו מרוצה כרגע בהווה, לא רק מהזיכרונות שלו מהעבר, אלא גם מהמצב של ההווה כרגע, מצב שנתפס בעיניו שהעבר אחראי לו. נמצא אם כן, כי הרצון לשנות את
להחזיר את הגלגל לאחור / עבר - האם ואיך אפשר להחזיר את הגלגל אחורה?
... את הגלגל לאחור עבר - האם ואיך אפשר להחזיר את הגלגל אחורה? ישנם מצבים שבהם האדם מתחרט על משהו שהוא עשה בעבר. ולפעמים האדם היה שמח, אילו הוא היה יכול להחזיר את הגלגל אחורה, דהיינו, לחזור אל העבר, ולבחור אחרת בעבר, כדי לשנות את המציאות בהווה. והשאלה היא, האם ואיך אפשר להחזיר את הגלגל אחורה? והתשובה היא, כי את הגלגל לא ... יראה, כי לכאורה לא ברור מדוע האדם רוצה לשנות את העבר. הרי העבר כבר עבר, ומה זה משנה מה שקרה בעבר. הרי העבר אינו קיים כבר. אז מדוע בעצם רוצה האדם לשנות את העבר? וההסבר הוא, כי הסיבה שבגללה האדם רוצה לשנות את העבר, היא לא בגלל שאכפת לו מה שקרה בעבר, אלא בגלל שהוא רוצה לשנות את המצב שלו כרגע בהווה. כאשר המצב של האדם לא טוב כרגע בהווה, ונדמה לאדם שאם הוא היה עושה אחרת בעבר, אז המצב שלו היה טוב יותר כרגע בהווה. במקרה כזה הוא רוצה לשנות את העבר. ומה שהאדם באמת רוצה, זה לשנות את ההווה. כי העבר כבר לא מעניין. והעיקר הוא ההווה. ואם לדוגמה האדם לא היה זוכר מה שקרה בעבר, או לדוגמה אם העבר לא היה משפיע על ההווה, או אם האדם היה מרוצה מבחינה רגשית מהמצב שלו בהווה, הרי שבמקרה כזה, האדם לא היה חושב לשנות את העבר. כך שמה שהאדם באמת רוצה, זה לשנות את ההווה , בלי קשר לעבר. ואם נתבונן עוד נראה, כי מה שהאדם באמת רוצה, זה לא לשנות את המצב שלו בהווה, אלא לשנות את ההרגשה שלו כלפי המצב שלו בהווה. כי מה שבאמת חשוב, זה מה שהאדם מרגיש לגבי מה שקורה לו. ולא ממש משנה מה המצב שבו ... זה להרגיש טוב יותר. ואכ כאשר האדם רוצה לשנות את העבר, הרי שמה שהוא באמת רוצה, זה להרגיש טוב עם המצב שלו בהווה, כי זאת השורה התחתונה שאליה רוצה האדם להגיע. וזה בעצם אומר, כי אם יצליח האדם ...
דיכאון - מדוע בזמננו, יותר אנשים נוטים לדיכאון ולעצבות מאשר בעבר? ומה יקרה בעתיד?
... - מדוע בזמננו, יותר אנשים נוטים לדיכאון ולעצבות מאשר בעבר? ומה יקרה בעתיד? מי שיתבונן בעניין יראה, כי נראה שבימינו אנו, יותר אנשים נוטים לדיכאון ... שלו, וככל שהוא מבין טוב יותר שהוא עדיין רחוק מהשלמות, כך הוא מרגיש יותר תחושה של ריקנות, שגם זה יוצר אצל האדם, תחושה של עצבות וחוסר שמחה. ובעבר, רוב בני האדם רוב הזמן התעסקו בלנסות לשרוד. ובעבר, בני האדם האמינו, שאם הם יגיעו למצב של היום, הרי שהם ירגישו את גן עדן. כי העולם של היום, הוא סוג של גן עדן, עבור בני האדם שחיו בעבר בלי מים בברז, בלי חשמל בבית, ובלי יכולת לתקשר בטלפון וכיוב. והעולם של היום, הוא העולם הבא והגן עדן וימי אחרית הימים, של האנשים שחיו בעבר. ובעבר אנשים היו בטוחים, שאם העולם יהיה כפי מה שהוא היום, הרי שכולם ... מאושרים. אלא, שהיום הדברים נראים אחרת. כי כפי שכבר ביארתי, לא משנה מה יהיה לאדם הוא לא יהיה מאושר. אאכ הוא ידע ליהנות מהדברים, כפי מה שהם. ובעבר, רוב בני האדם רוב הזמן, היו עסוקים בלשרוד, ולא היה להם זמן לחשוב ולא היה להם מספיק זמן להתבונן על החיים שלהם. מאחר, שהם רוב הזמן עסקו בלשרוד. ולכן הם היו כאילו מאושרים, מאחר שלא היה להם זמן להתלונן. אבל ... כדי לשאוב מים, וכאשר הכל זמין, הרי שהאדם בעצם קרוב יותר לתכלית של הדברים. כי לכל דבר יש סוף. והעולם שלנו נכון להיום, מפותח לאין שיעור מאשר בעבר. והדברים היום, הרבה יותר קרובים לצורה הסופית שלהם, מאשר בעבר. ולמרות שתמיד יש מה לשפר, הרי שבאופן יחסי, הדברים קרובים יותר אל המצב הסופי, שלהם מאשר בעבר. והדבר הזה מכניס את האדם לדיכאון. כי בני האדם קולטים, שהסוף, אין בו כלום. ובני ... ולהבין שהוא לא מתקדם לשום מקום. וכל התהליך הזה, הוא חיובי ביותר. משום, שהוא מביא את האדם ואת העולם אל האושר האמיתי. כי האושר, שכאילו היה בעבר, הוא לא היה אמיתי. וההוכחה לכך היא, שהוא התבטל. ודבר אמיתי, לא מתבטל. ואם האושר ... ויש לבני אדם יותר זמן פנוי לחשוב ולהתבונן, וטוב שכך. והדבר הזה מכניס את בני האדם לעצבות, וטוב שכך. משום, שעל ידי זה בני האדם ישפרו את מצבם בעתיד. כי לכל בעיה יש פתרון. וכל התהליכים שקורים היום לבני האדם, יגרמו לכך שבני האדם יבינו, שעל האדם לנסות להתבונן פנימה, במקום לשנות את החיצוניות. והעצבות שבה בני האדם נמצאים כיום, היא הגורם לכך, שבעתיד , בני האדם יהיו מאושרים באמת. כי החיפוש העצמי של בני האדם כיום, גדול יותר מאשר בעבר. ולא בגלל שאנשים היום, פחות חכמים מאשר בעבר, אלא בגלל שאנשים היום, יותר חכמים מאשר בעבר. כי בעבר, אנשים פשוט לא היה להם זמן להתבונן. והאנשים בעבר היו בטוחים שאם העולם יהיה מפותח כמו שהוא היום, הרי שזה יהיה גן עדן. והאנשים היום יותר חכמים, והם יודעים את האמת, ולאט לאט מבינים שהאושר נמצא בתוך האדם. וכל התהליכים האלו מובילים את האנושות למצב שבו בעתיד, בני האדם יהיו מאושרים באמת. ...
חרדות ופחדים - טראומה מהעבר - מה הקשר שבין טראומות מהעבר, לבין פחדים וחרדות?
... ופחדים - טראומה מהעבר - מה הקשר שבין טראומות מהעבר, לבין פחדים וחרדות? ובו יתבאר, כי יש כאלו שחושבים בטעות, שהפחדים והחרדות של האדם, נובעים מטראומות שקרו לו בעבר. כגון לדוגמה שהאדם ננשך על ידי כלב, שמאותו הרגע, ... או לדוגמה שהשפילו ופגעו בכבודו של האדם כאשר הוא היה ילד, שמאותו הרגע, יש לאדם פחד וחרדה מודחקים, להיפגע מאנשים. וכיוב דוגמאות שונות, שהאדם נפגע בעבר, בפרט כאשר הוא היה ילד צעיר. שהטראומה הזאת, ... חרדות ופחדים. והתיאוריה הזאת, היא נכונה, אבל רק באופן חלקי בלבד. ולמה? כי הסיבה האמיתית לכך שהאדם נמצא בחרדה ובפחד, היא לא בגלל הטראומות שיש לו מהעבר, אלא בגלל הרצונות שיש לו בהווה. כי הפחד נובע, מכך שיש לאדם רצון מוגדר, ומכך ... כפי מה שהוא רוצה. כך, שככל שהרצון של האדם מוגדר יותר וחזק יותר, כך החרדה והפחד גדולים יותר. ולכן, לומר שהחרדות של האדם, נובעים מטראומות שקרו לו בעבר, זו טעות. כי החרדות והפחדים של האדם, נובעים אך ורק מכך שבהווה הממשי, יש לאדם רצונות מוגדרים + הבנה שהרצונות המוגדרים האלו, אולי הם לא יתמלאו. והדבר הזה, הוא זה שאחראי לחרדות ולפחדים של האדם. ואעפכ, התיאוריה הזאת, שהחרדות והפחדים, נובעים מטראומות מהעבר, היא דווקא גם קצת נכונה. משום, שההבנה של האדם, שהמציאות יכולה להיות שונה ממה שהוא רוצה, ההבנה הזאת עצמה, היא חזקה יותר, בגלל מה שקרה לאדם בעבר. כי כאשר האדם נכשל בעבר, על ידי זה מתחזקת אצל האדם ההבנה שיש לו בהווה, שיכול להיות שהוא יכשל גם בעתיד. וככל שיש לאדם בזיכרון שלו, יותר מקרים שבהם המציאות לא הייתה כפי מה שהוא רוצה, כך מתחזקת ההבנה של האדם בהווה, שהעתיד אולי לא יהיה כרצונו, ועל ידי זה, החרדה של האדם מהעתיד, גדלה. ובנוסף, ככל שיש לאדם יותר טראומות מהעבר, דהיינו, ככל שיש לאדם יותר זיכרונות רעים, של חוויית רגשיות רעות שקרו לו בעבר, כגון לדוגמה שהאדם נכשל באיזה דבר, והאדם הרגיש מכך רע. שהאדם בהווה, זוכר את הרגש הרע שהיה לו בעבר. וככל שיש לאדם יותר זיכרונות רעים, ממצבים שבהם הוא הרגיש רע, מכך שהמציאות לא הייתה כרצונו בעבר, כך רמת הפחד של האדם בהווה גדלה. כי האדם מדמיין טוב יותר, כמה רע הוא ירגיש בעתיד, אם המציאות לא תהיה כרצונו. ובסיכומו של דבר, החרדה והפחד שיש לאדם בהווה, נובעים אך ורק מכך שבהווה יש לאדם רצון מוגדר, והבנה שהרצון המוגדר הזה, אולי לא יתמלא. והטראומות של האדם מהעבר, הן רק טריגר שגורם לכך שהאדם יבין שיכול להיות שהרצון שלו לא יתמלא, ושהוא ירגיש רע מכך שרצונו לא יתמלא. אך בכל מקרה, החרדה תלויה במה שקורה בהווה, ולא במה שקרה בעבר.
התמודדות עם טראומה מהעבר, מחשבה טורדנית, רעש מהשכנים, הצד השני של המטבע, למה רע לך, למה אתה סובל, מוזיקה רעה, מוזיקה טובה, טראומות, זיכרון טראומטי
התמודדות עם טראומה מהעבר, מחשבה טורדנית, רעש מהשכנים, הצד השני של המטבע, למה רע לך, למה אתה סובל, מוזיקה רעה, מוזיקה טובה, טראומות, זיכרון טראומטי
... עם טראומה מהעבר, מחשבה טורדנית, רעש מהשכנים, הצד השני של המטבע, למה רע לך, למה אתה סובל, מוזיקה רעה, מוזיקה טובה, טראומות, ... חסרי משמעות, אך ברגע שהיא מתחברת לזיכרונות מסוימים או לתחושות מהעבר, האדם חש הפרעה או סבל. למשל, אם בזמן שהאדם היה ילד, הוא חווה חוויה שלילית כמו אלימות או תחושת השפלה בזמן ששמע את ... משפילה, הדבר שמפריע לך כיום הוא לא הזיכרון כשלעצמו, אלא תחושת ההווה שאתה חווה מחדש כשאתה נזכר. הבעיה אינה עצם מה שהיה אז, אלא שאתה חווה כאילו זה קורה עכשיו שוב. התהליך כולל מספר ... הכאב והסבל? אליעד מדגיש כי באמצעות חקירה יסודית של החוויות הרעות מהעבר אפשר להגיע להבנה ברורה של שורש הסבל. כאשר האדם חוקר ומעמיק במשמעות שהוא נותן לחוויות שליליות, הוא יכול לגלות את ...
לשכוח את העבר, להתאהב מחדש, אהבה אחרי מריבה, למחוק זיכרונות, זוגיות אחרי משבר זוגי, זיכרונות מהעבר, זיכרונות מטרידים, מחשבות טורדניות, טיפול בטראומה, לשכוח טראומה, התמודדות עם טראומה
לשכוח את העבר, להתאהב מחדש, אהבה אחרי מריבה, למחוק זיכרונות, זוגיות אחרי משבר זוגי, זיכרונות מהעבר, זיכרונות מטרידים, מחשבות טורדניות, טיפול בטראומה, לשכוח טראומה, התמודדות עם טראומה
... את העבר, להתאהב מחדש, אהבה אחרי מריבה, למחוק זיכרונות, זוגיות אחרי משבר זוגי, זיכרונות מהעבר, זיכרונות מטרידים, מחשבות טורדניות, טיפול בטראומה, לשכוח טראומה, התמודדות עם טראומה מהי הדרך לשכוח זיכרונות ואיך ... לדמיין ולהכיל כל דבר, כולל דברים שלא קרו עדיין. לדוגמה, אם אדם עבר חוויית טראומה כמו תאונת דרכים וחש פחד לנסוע מאז, בתת - מודע שלו יש את היכולת לדמיין את כל האפשרויות הקיימות, כולל ... משהו, הוא למעשה מנסה להכניס במוחו מחשבות חזקות יותר שיתפוס את המקום של המחשבות הישנות. כל מחשבה קיימת בתת - מודע, אך יש מחשבות שמהן אנחנו מודעים יותר ויש כאלו שהן פחות חזקות במודעות ... המוח במידע חדש. בנוגע לשאלה של טראומות והאם ניתן לשכוח את העבר, אליעד מציין כי לעיתים אפשר לשנות את התפיסה של טראומה על ידי שינוי האופן בו אנחנו מפרשים את האירועים שהתרחשו. הוא ... תקשיב בא נסביר את מהות הדבר, הוא שואל האם יש דרך לשכוח את העבר או במילים אחרות אם יש לו טראומה האם הוא יכול לצאת מזה או אם הוא רגיל לחשוב משהו האם הוא יכול לצאת מזה וכו זה ... במוח שלך מלכתחילה בא נגיד שבגיל צעיר קרה לך איזה אסון והוא כל הזמן חוזר לך מהדהד אתה רוצה לשכוח אותו לא רוצה שהוא, עכשיו תראה מה שאתה אמרת זה גם היבט אבל בא נלך מסודר תראה במוח שלך ... לו יצויר שתפרש אותו בצורה חיובית אז זה בכלל אפילו מה שקרה לך בעבר אתה בכלל תאהב את זה. היה מישהו שהרביצו לו ואז אמרו לו אתה יודע בזכות זה שהרביצו לך בכלל החיים שלך ניצלו כי אם לא ... אליעד: איזה חינוך לא חינוך אני מסביר לך שאפילו משהו שקרה לך בעבר טראומה אם פתאום הסבירו לך שזה היה יותר טוב מרע אתה אומר וואו אני בכלל מודה לך שעשית את זה וההפך יכול להיות שמישהו ... יש מה אתה חושב וזוכר מה קרה ויש מה אתה כרגע מפרש את מה שקרה בעבר, אם אתה כרגע תפרש אחרת שזה מתחבר למשהו ואם אתה כרגע תפרש אחרת מה שקרה אז השתחררת מהטראומה. זאת אומרת שאם נגיד הייתה דמות מסוימת בעבר שכשהיית איתה באינטראקציה היה לך מאוד רע ועכשיו כל פעם שאתה רואה דמות דומה לזה זה עושה לך רע בגלל העבר לו יצויר שאתה תמצא יתרונות שיש בדמות ההיא אז עוד יכול לגרום לך לשנות את התפיסה ביחס לדמות ההיא ואז כשאתה תיתקל ... בהרבה עובדות חדשות אתה גם תשכח את העובדות הישנות, אם אתה כל הזמן תהיה חשוף לסינית אתה בסוף גם תשכח לדבר בעברית, עובדתית לא משנה מה התרגלת גם אם אתה מדבר עברית אם עכשיו יכניסו ... הרבה יש פה שתי דרכי מילוט 1. בוא תנסו לפרש שונה את המריבות של העבר כאילו במקום שזה יהיה זיכרון רע תפשרו שזה יהיה טוב למה רבנו כי אהבנו בכלל, כל פעם שיקפוץ לכם כן אבל רבנו, לא בכלל ... המוח ישכח את המריבות. זאת אומרת יש פה שתי שיטות 1. לפרש את העבר בטוב באופן יחסי 2. ברגע שהמוח שלך מוצף בעובדות חדשות, אני אתן לך דוגמה נגיד שפעם הכרת מישהי שהייתה נראית בצורה ... נכון כי הקודמת הזכירה לך את החדשה בכלל, כי המוח מחליף כל הזמן מחליף דברים כי שום דבר לא מוחלט מצד האמת אין איזה דבר שהוא רק רע או רק טוב. זאת אומרת שאם אתה תתחיל להסתכל בעין טובה על הדבר החדש יכול להיות שזה עוד בכלל יתקן לך את הטראומה מהעבר, אתה הבנת מה אני אומר אם אתה תתחיל לאהוב את החדש תפסת שתי ציפורים במכה גם אתה אוהב את החדש וגם זה טיפל לך בקודם כי ... יותר ואיך אני אדע האם לאהוב את החדש ודרך זה לטפל בטראומה של העבר או לא לרצות את החדש בגלל שהוא מזכיר לי את העבר גם זה צד, תשובה אין בזה תשובה מוחלטת כי מצד האמת בסופו של דבר החלטות הן סוג של שרירותיות כי אם אתה נגיד אומר אני ... היא X למרות Y למה אתה רוצה את הX הזה גם כי זה מזכיר לך משהו מהעבר, נגיד שיש מישהי בא נגיד טיפשה ויפה נניח עכשיו אתה רוצה אותה כי היא יפה ואתה לא רוצה אותה כי היא טיפשה נניח. עכשיו ... מישהי שיש לה יתרונות מסוימים ויש לה דברים שמזכירים לך מישהו מהעבר אתה לא רוצה אותה כי היא מזכירה לך מישהו אחר מהעבר, עכשיו לכאורה מה אני אומר לך אני אומר לך תראה תרצה אותה למרות שהיא מזכירה לך את ההוא מהעבר ותמצא בקווי דמיון במה שהיא דומה תפרש את זה בכלל לטובה ואז זה גם יתקן לך את העבר. עכשיו אופציה נוספת זה להגיד לא אני לא רוצה אותה כי היא מזכירה לי מישהו מהעבר עכשיו לכאורה זאת חשיבה שטחית מה זה אתה לא רוצה אותה כי היא מזכירה מישהו מהעבר אבל מה האמת שגם אם אתה רוצה אותה זה כי היא מזכירה מישהו מהעבר, למה אתה רוצה אותה כי היא ככה וככה גם כי זה מזכיר מישהו מהעבר. בסופו של דבר כל מה שאתה רוצה זה בגלל שזה מזכיר לך איזה משהו מהעבר מהיבט מסוים, זה לא מדויק מה שאני אומר כי אתה רוצה בגד מסוים בגלל שזה מזכיר לך מהעבר אבל יכול להיות שאתה רוצה בגלל שעכשיו רע לך אם לא תוכל. לא בדיוק אבל באופן כללי אם אתה תלך למוחלט בסופו של דבר כל ...
עתידנות, חיזוי העתיד, חיזוי מגמות לעתיד, מה יקרה בעתיד? חיזוי עתידות, בחירת מקצוע, היסטוריה, לימודי היסטוריה, ללמוד מהעבר, מגמות בעתיד
עתידנות, חיזוי העתיד, חיזוי מגמות לעתיד, מה יקרה בעתיד? חיזוי עתידות, בחירת מקצוע, היסטוריה, לימודי היסטוריה, ללמוד מהעבר, מגמות בעתיד האם אפשר לחזות את העתיד וכיצד עושים זאת? כאשר מדברים על עתידנות, חיזוי העתיד או הבנת המגמות שיקרו בעתיד, השיטה הבסיסית לכך היא לחפש את החוקיות ואת הדפוסים החוזרים בעבר ובהווה. אליעד כהן מסביר כי אם רוצים לדעת מה יהיה בעתיד, יש לבדוק את הסיבות לאירועים שקורים היום. אם מצליחים לגלות מה החוקיות ומה הסיבות ... השונים המתרחשים, אז ניתן להניח שבמידה והחוקיות לא תשתנה, אפשר לנבא מה יקרה בעתיד. לדוגמה, כאשר מסתכלים על הבורסה, אם רוצים לחזות אם הבורסה תעלה או תרד, יש לבדוק ... ואין מי שיקנה עוד ויעלה את המחירים. לכן דווקא אמונה כללית שמשהו יקרה בעתיד יכולה למנוע ממנו להתרחש. איך אפשר להשתמש בהיסטוריה כדי לחזות מגמות עתידיות? אחת הדרכים להבין מגמות לעתיד היא באמצעות התבוננות בהיסטוריה. אם נבחן את העבר, נוכל לראות אילו מקצועות נשארו, אילו מקצועות נעלמו, ואילו מקצועות חדשים הופיעו. למשל, בעבר מקצועות כמו כרכרן או מדליק פנסי רחוב היו נחוצים, אך עם הזמן וההתקדמות הטכנולוגית מקצועות אלו נעלמו. לכן, אדם שמעוניין לחזות אילו מקצועות יהיו נחוצים בעתיד צריך לבדוק אילו טכנולוגיות חדשות צפויות להתפתח, ולבחון איזה מקצועות הם בעלי פוטנציאל להחליף את המקצועות הנוכחיים. האם אפשר לחזות בוודאות מה יקרה בעתיד? אליעד מסביר שאף פעם לא ניתן לחזות את העתיד באופן מוחלט. כל חיזוי הוא תמיד יחסי ומבוסס על הנחות יסוד שעשויות להשתנות. לכן, ... בחשבון שגם מגמות שברורות היום עלולות להשתנות. לדוגמה, נניח שכולם ידעו שבעתיד יהיה משבר כלכלי. אם כולם יאמינו בכך, הם יתכוננו למשבר כבר היום, והמשבר עשוי שלא ... באותה צורה או באותו זמן שכולם ציפו לו. זה יוצר מצב פרדוקסלי: עצם הידיעה של העתיד עשויה לשנות אותו. מה יקרה כאשר האנושות תגיע למימוש כל רצונותיה? הסבר נוסף שאליעד כהן נותן על נושא העתיד הוא שכאשר האנושות תפתור את כל הבעיות הקיימות ותמלא את כל רצונותיה, למשל: תהיה ... אלא רק משתנות. לאחר פתרון בעיה אחת מופיעה מיד בעיה חדשה אחרת. למשל, אם בעתיד תהיה טכנולוגיה שתבטל את הצורך לעבוד כל השנה, השאלה תהיה מה יעשו בני האדם עם כל הזמן הפנוי שיווצר? במה הם יעסקו כשלא יצטרכו לעבוד כלל? גם אז הם ימצאו עצמם עם חיסרון חדש שאותו ירצו למלא. מדוע אנשים לא חושבים לעומק על העתיד הרחוק? אליעד טוען שרוב האנשים מתמקדים בעתיד הקרוב בלבד. אנשים רוצים לדעת מה יהיה מחר או בעוד כמה שנים, אבל כמעט אף אחד לא ...
לשכוח את העבר, מחשבות על העבר, זיכרונות מהעבר, טראומה מהעבר, לחיות את הרגע, להשתחרר מהעבר, להתקדם קדימה, להתנתק מהעבר, זיכרון מהעבר, חרטה על העבר, געגועים לעבר
לשכוח את העבר, מחשבות על העבר, זיכרונות מהעבר, טראומה מהעבר, לחיות את הרגע, להשתחרר מהעבר, להתקדם קדימה, להתנתק מהעבר, זיכרון מהעבר, חרטה על העבר, געגועים לעבר
... את העבר, מחשבות על העבר, זיכרונות מהעבר, טראומה מהעבר, לחיות את הרגע, להשתחרר מהעבר, להתקדם קדימה, להתנתק מהעבר, זיכרון מהעבר, חרטה על העבר, געגועים לעבר איך להשתחרר ממחשבות מטרידות על העבר? אנשים רבים נתקעים בלופים אינסופיים של מחשבות על העבר, מחשבות שחוזרות שוב ושוב ומונעות מהם ליהנות מהרגע הנוכחי ולחיות את ההווה במלואו. אליעד כהן מסביר את הדרך המעשית להשתחרר ... אלו, אך לפני שהוא נותן תשובות, הוא מעלה שאלות חשובות לגבי עצם הצורך לצאת מהלופים הללו. אליעד מציע לבחון כמה הנחות יסוד שמסתתרות בשאלה, כגון ההנחה שחובה לצאת מהלופים של העבר, ההנחה שחייבים לחיות ברגע הזה, וההנחה שמחשבות על העבר מפריעות לחיות בהווה. אליעד מסביר כי יתכן שבכלל טוב להישאר בלופים של העבר או שטוב דווקא לא לחיות את הרגע, או שאולי אפשר לעשות גם וגם, כלומר, לחיות ברגע ובה בעת להיות עסוקים בזיכרונות העבר. הוא מסביר שלא בהכרח חייבים לצאת מהלופים, ואולי ניתן לצאת מהם רק באופן יחסי ולא מוחלט. מדוע באמת נתקעים במחשבות על אירועים מהעבר? לדוגמה, אדם מספר שלפני כעשר שנים עשה החלטה מסוימת שהוא מתחרט עליה. כשאליעד שואל אותו מדוע החליט כך ולא אחרת, האדם עונה כי בזמנו זה נראה לו הדבר הנכון לעשות. אליעד מחדד נקודה קריטית: ברגע שההחלטה התקבלה בעבר, האדם לא באמת היה יכול לפעול אחרת, כי הנסיבות והחשיבה באותו רגע הביאו אותו לקבל החלטה ספציפית. לכן, תחושת החרטה נובעת לא מהעבר עצמו, אלא מהפרשנות שהאדם נותן כיום להחלטה שקיבל אז. אליעד ממשיך ומדגיש כי אדם לעולם אינו חושב על העבר עצמו, אלא על המשמעויות שיש לעבר עבורו בהווה. לדוגמה, אם בעבר האדם קיבל החלטה לא נכונה, המחשבות על כך מטרידות אותו כיום, כי הן יוצרות ספק לגבי יכולתו לקבל החלטות נכונות בהווה. כלומר, הוא מוטרד ממשמעות העבר לגבי ההווה שלו, לא מהאירוע עצמו שקרה לפני שנים. אליעד נותן דוגמה נוספת ופשוטה: כשהיית ילד והתחלת ללכת, נפלת מספר פעמים. כיום, כבוגר, אינך חושב על כך, כי אין לכך משמעות עבורך בהווה. אם תבין שאין לעבר משמעות עבורך בהווה, המחשבות עליו ייעלמו באופן טבעי. כל עוד יש לך משמעות רגשית או מחשבתית לעבר, תמשיך לחשוב עליו. למה קשה להשתחרר מהעבר? אליעד מסביר שהסיבה העיקרית לכך שאדם מתקשה להשתחרר ממחשבות על העבר, היא משום שיש לו אי - שביעות רצון מהמציאות ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הרגע הזה של ההווה, כוחו של הרגע הזה, משמעותו של הרגע הזה, עבר הווה עתיד, חוויית הזמן, רגע אחד
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: תחושת הרגע הזה, איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? דיכאון? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: תחושת הרגע הזה, איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בראיון עבודה? איך לנהל את הזמן? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להאמין בעצמך? איך לקבל החלטות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם גירושין? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחנך ילדים? איך להיות מאושר ושמח? איך לא להישחק בעבודה? איך למצוא זוגיות? איך לשתול מחשבות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפרש חלומות? איך לעשות יותר כסף? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש אמת מוחלטת? מה המשמעות של החיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות מאושר? האם יש או אין אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? בשביל מה לחיות? האם באמת הכל לטובה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה העולם קיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מי ברא את אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי להצלחה, קואצ'ינג אישי, מנטור בנושא תחושת הרגע הזה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 1.8896 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 04:21:30 - wesi1