אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הווה ✔הרגע הזה של ההווה, כוחו של הרגע הזה, משמעותו של הרגע הזה, עבר הווה עתיד, חוויית הזמן, רגע אחד ✔ האם הרגע הזה הוא החשוב ביותר? השאלה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
7:19הרגע הזה של ההווה, כוחו של הרגע הזה, משמעותו של הרגע הזה, עבר הווה עתיד, חוויית הזמן, רגע אחד
האם הרגע הזה הוא החשוב ביותר?

השאלה המרכזית שאליעד כהן עוסק בה היא האם הרגע הזה, רגע ההווה, הוא הרגע החשוב ביותר בחיינו. על פניו, נראה שהרגע הזה חייב להיות החשוב ביותר, שכן הוא היחיד שאנו חווים באופן ישיר וקיומי, והוא היחיד שמתקיים בפועל. אך אליעד מציג פרדוקס משמעותי: אם הרגע הזה מתקיים ללא קשר לעבר ולעתיד, המשמעות של הרגע הזה נעלמת. כלומר, אם אנו מתעלמים מהעבר, ומה שיקרה בעתיד אינו משנה לנו כלל, אז למעשה אין שום משמעות מיוחדת לרגע ההווה.

לדוגמה, אדם שיאמר לעצמו: "העבר אינו חשוב לי בכלל והעתיד גם הוא חסר משמעות", למעשה ימצא שההווה גם הוא הופך לחסר משמעות. הסיבה לכך היא שהמשמעות של ההווה נובעת מתוך קשר והשוואה לזמנים אחרים - לעבר ולעתיד. ללא הקשר הזה, הרגע הזה מאבד ממשמעותו.

מה קורה אם אנו מוחקים את העבר והעתיד?

אליעד נותן דוגמה נוספת כדי להבהיר את הנקודה: אם אדם ימחק את כל הזיכרונות שלו מהעבר ולא תהיה לו כל ציפייה לעתיד, הוא יחווה את הרגע הזה בלבד. במצב כזה, האדם יחווה שלמות מוחלטת, שכן הוא יחווה חוויה של אחדות - ללא הבחנה בין "אני" לבין "לא אני". הסיבה לכך היא שהנפרדות בין "אני" ו"לא אני", תחושת הטוב והרע או הרצונות השונים שלנו, נובעים תמיד מתוך השוואה לעבר ולציפייה לעתיד. אם ההשוואה הזו נמחקת, נשארת רק שלמות אחת פשוטה ללא שום משמעות מוגדרת של טוב ורע או רצונות שונים.

אך יחד עם זאת, השלמות הזו היא גם חסרת משמעות במובן המוכר לנו, כי אין שום דבר אחר להשוות אותו אליו. מצב זה של אחדות מוחלטת הוא בו - זמנית שלם וחסר משמעות מוגדרת בו - זמנית. לכן, כדי שהרגע הזה יקבל משמעות ספציפית של טוב או רע, של משמעות של למידה, הנאה או סבל - חייב להתקיים הקשר לעבר ולעתיד.

מה החשיבות של העבר והעתיד לחוויית ההווה?

כאן אליעד מדגיש כי לעבר ולעתיד יש תפקיד קריטי ביצירת המשמעות של ההווה. בלי העבר והעתיד, הרגע הזה חסר משמעות ספציפית, כי אין לו שום קונטקסט, אין לו שום נקודת השוואה. זו הסיבה מדוע אין זה נכון לומר באופן חד משמעי שהרגע הזה הוא החשוב ביותר, אלא צריך להבין כי הרגע הזה, העבר והעתיד - כולם שווים בחשיבותם.

אליעד מסביר כי יש כאן מעין "שוויון כוחות": ההווה מקבל משמעות מהעבר והעתיד, אך גם העבר והעתיד מקבלים את משמעותם מתוך ההווה. אם היה רק עבר ועתיד ללא ההווה, הם היו חסרי משמעות, כי לא היה זמן שבו אפשר לחוות אותם. ואם היה רק ההווה ללא עבר ועתיד, הוא היה חסר משמעות כי אין שום דבר להשוות אותו אליו או לחוות דרכו.

מהן שלוש הפרספקטיבות להבין את חוויית הזמן?

אליעד מתאר שלוש פרספקטיבות עיקריות להבנת הרגע הזה וחוויית הזמן:
  • פרספקטיבת סיבה ותוצאה: כל רגע הוא תוצאה של הרגע הקודם, והוא בעצמו סיבה לרגע הבא. במובן הזה, הרגע הנוכחי הוא חוליה בשרשרת אינסופית של אירועים.
  • פרספקטיבת היצירה הרגעית: כל רגע נוצר עכשיו ברגע זה ממש, בלי קשר למה שהיה קודם או מה שיהיה אחר כך. כל רגע עומד בפני עצמו וחדש לחלוטין.
  • הפרספקטיבה המשולבת: שתי הגישות נכונות בו זמנית. כלומר, מצד אחד, ההווה הוא חלק משרשרת סיבה ותוצאה, ומצד שני, הוא נברא באופן מוחלט ועצמאי ברגע זה ממש.
כל שלוש הפרספקטיבות נכונות בו - זמנית, ויש גם "פרספקטיבה רביעית" שמכילה את כולן יחד, המצביעה על כך שהמציאות מכילה בתוכה את כל נקודות המבט בו זמנית.

מה המסקנה לגבי חשיבותו של הרגע הזה?

המסקנה של אליעד היא שאין אפשרות לקבוע באופן מוחלט שהרגע הזה הוא החשוב ביותר או לחלופין שהוא חסר חשיבות. החשיבות של הרגע הזה נמצאת דווקא באיזון בין ההכרה ברגע הנוכחי לבין ההכרה בחשיבות העבר והעתיד. ההבנה שהרגע הזה הוא בו - זמנית הכי חשוב והכי חסר משמעות מאפשרת לאדם חוויה מלאה ושלמה יותר של הקיום והזמן.

בשורה התחתונה, חוויית הזמן המלאה דורשת את שלושת הזמנים - עבר, הווה ועתיד, ולכן יש לראות את חשיבותו של הרגע הזה באופן יחסי ולא מוחלט.
האם הרגע הזה הוא החשוב ביותר?

הדיון עוסק בשאלה האם הרגע הזה הוא הרגע החשוב ביותר והמשמעותי ביותר בחיי האדם. מצד אחד, ניתן לומר שהרגע הזה הוא החשוב ביותר כי הוא זה שמתקיים בפועל, והוא הרגע הקיומי היחיד שאנו חווים. אך מצד שני, אם נסתכל על הרגע הזה באופן מנותק מהעבר ומהעתיד, נשאלת השאלה - האם הוא באמת בעל משמעות עצמאית?

מה קורה אם רק הרגע הזה חשוב?

אם נאמר שהרגע הזה הוא החשוב היחיד, ושאין כל משמעות לרגעים שקדמו לו או לאלו שיבואו אחריו, אז המשמעות של הרגע הזה מתבטלת. כי אם מה שהיה ומה שיהיה אינם רלוונטיים, הרי שאין לרגע הזה שום ייחודיות - הוא מתקיים ללא הקשר וללא נפרדות.

כיצד מחיקת העבר והעתיד משפיעה על חוויית הרגע הזה?

כאשר אדם מוחק לחלוטין את זיכרונות העבר ואת ציפיות העתיד, הוא חווה את הרגע הזה בלבד, ללא השוואות, ללא משמעות של טוב ורע, וללא נפרדות בין "אני" ל"לא אני". חוויה כזו עשויה להתפרש כשלמות מוחלטת, אך היא גם ריקה מהיבט של נפרדות, כלומר, - אין בה חוויית משמעות כפי שאנו מכירים.

מהי החשיבות של העבר והעתיד?

כדי שהרגע הזה יהיה בעל משמעות, נדרש שהוא יתקיים בהקשר של עבר ועתיד. אם אין עבר ועתיד, אין משמעות נפרדת לרגע הזה. לכן, במובן מסוים, הרגע הזה, העבר והעתיד הם בעלי אותו משקל בחוויית האדם - אחד אינו יכול להתקיים ללא השני.

מהן שלוש הפרספקטיבות להבנת הרגע הזה?

1. פרספקטיבה של סיבה ותוצאה - כל רגע נובע מהרגע הקודם ונמשך לרגע הבא, כך שהעבר משפיע על ההווה והעתיד נבנה מהעבר.

2. פרספקטיבה של יצירה רגעית - הרגע הזה נוצר ברגע זה בלבד, ללא קשר למה שהיה לפניו או למה שיהיה אחריו.

3. פרספקטיבה משולבת - שתי הגישות נכונות בו - זמנית, כך שהרגע הזה גם מתהווה מתוך הסיבתיות וגם קיים כרגע עצמאי.

מה המסקנה?

הרגע הזה הוא החשוב ביותר, אך לא באופן מנותק מהעבר ומהעתיד. המשמעות של הרגע הזה נוצרת בזכות קיומם של רגעים קודמים ורגעים עתידיים. כדי לחוות משמעות נפרדת, חייבים לכלול את כל הזמנים יחד. לכן, אי אפשר לקבוע באופן חד - משמעי אם הרגע הזה הוא החשוב ביותר או חסר חשיבות לחלוטין - התשובה היא ששני ההיבטים נכונים, והאיזון ביניהם מעניק משמעות לחוויית הזמן.
מה הנושא?

ש: שנשאלה שאלה בספר.

אליעד: ספר כלשהו מה השאלה לא משנה "להיות אלוהים" יש לך פה את השם אם תשאל על זה.

ש: לא "להיות אלוהים".

אליעד: "להצליח בקו המחשבה".

ש: "להצליח בקו המחשבה" היה רשום שם לגבי ההווה אם זה רגע חשוב או לא.

אליעד: היה כתוב לך שיש שני היבטים.

ש: לא.

אליעד: טוב אוקי תתקדם.

ש: אני חושב שאתה אמרת שם שבאמת הרגע הזה הוא לא הכי חשוב כי הוא בנוי.

אליעד: משאר הרגעים.

ש: מצד אחד כן הרגע הזה הכי חשוב כי הוא הכי קיומי כן.

אליעד: אז מה השאלה רוץ לשאלה ומצד שני לא תכף תגיע לשאלה.

ש: ומצד שני לא כי ההווה מחיה את העבר.

אליעד: אז מה השאלה אדוני המלומד, עכשיו רגע תעצור כי במאמר מוסגר נגיד היה מישהו בפייסבוק שאמר "איזה כייף שאפשר לכתוב פה מה שרוצים בלי שאליעד קוטע אותך ואומר מה השאלה" אבל מה הוא לא מבין שזה שאני אומר לך מה השאלה אני לא קוטע אותך אני פשוט מרחם עליך, אתה נמצא בגיהנום מבולבל במחשבות שלך ואני אומר צא מהגיהנום מה צא כי על בן אדם שהולך סחור סחור הוא בעצם מאמלל את עצמו.

עכשיו אני עושה לך חסד שאני אומר לך מה השאלה אני כאילו אומר לך תהיה תכליתי תהיה ממוקד, רגע זה היה במאמר מוסגר על ההוא שחשב "עכשיו אני יכול לשאול מה שאני רוצה" כאילו "עכשיו אני יכול להיות בגיהנום כמה שעות שבא לי". כן אז אני כשאני אומר לך מה השאלה זה שיעור איך למקד אותך בשאלה, כן מה השאלה?

ש: לא היה לי סתירה בזה בדרך כלל בדבר הזה מכל הדברים הסכמתי שיש חלוקה, אתה מבין של טוב שכאילו שאפשר להסתכל על ההווה כרגע כטוב ומצד שני גם כרגע הכי שזה יהיה.

אליעד: הכי חסר משמעות אוקי.

ש: בנקודה הזאת היחידה עד כה הנקודה שהפריעה לי שאני חושב שההווה זה הרגע הכי חשוב ואין מעליו.

אליעד: אוקי תעצור בא נדבר על זה תקשיב, אנחנו מדברים האם הרגע הזה הוא הכי חשוב לחיות את הרגע הזה האם הרגע הזה הוא הכי חשוב כן או לא. בסדר עכשיו הרגע הזה הוא הכי חשוב בעיניך נגיד שכן עכשיו תסתכל האם יש עוד משהו שחשוב חוץ ממנו או שכן, תעצור נכון בעיקר או שכן או שלא עכשיו תסתכל אם אנחנו אומרים שרק הרגע הזה חשוב יכול להיות אפשרות אחת שאומרת הרגע הזה רק הוא חשוב כל שאר הרגעים לא חשובים בכלל, יכולה להיות אפשרות כזאת כאופציה.

עכשיו בא נראה אם אנחנו נאמר שרק הרגע הזה הוא חשוב ושום רגע אחר לא חשוב מה בעצם קיבלנו, קיבלנו שאין שום משמעות לרגע הזה כי אם תגיד כל מה שקרה לי עד עכשיו לא משנה וכל מה שיקרה לי מעכשיו לא משנה אז מה המשמעות של הרגע הזה כלום נכון?

ש: למה כלום?

אליעד: אני אסביר לך תעצור, אז שנייה בוא נתבונן הוא אומר נכון גם הוא אומר דבר נכון לא צריך לקפוץ עליו תסתכלו הוא אומר אם אין שום משמעות למה שקרה לי עד עכשיו, תתרכז איתי אתה אומר אם אין שום משמעות למה שקרה לי עד עכשיו ואין שום משמעות למה שיקרה לי להבא דהיינו, בא נחדד את זה אם אני אמחק את כל הזיכרון שלי ואני אמחק את כל חוויית העתיד שלי מה נשאר לי רק את הרגע הזה מה קיבלתי שלמות למה קיבלתי שלמות כי אם אתה מוחק את כל מה שאתה יודע ואתה מוחק גם את כל ידיעת העתיד נשארת עם חוויה של אחד כי אתה נמצא ברגע אחד וברגע אחד אין נפרדות, ברגע אחד אתה לא יכול לחוות אני ולא אני לדוגמה.

אם לא היית זוכר שום דבר ולא הייתה לך חוויית עתיד לא הייתה לך שום חוויית נפרדות כי ברגע אחד אין אני ולא אני יש חוויית שלמות, נכון מסכים איתך אבל מההיבט הזה הכל שלם זאת אומרת הוא לא שלם יותר ממשהו אחר כאילו אין לו משמעות של נפרדות יש לו את שיא המשמעות אבל אין לו משמעות מוגדרת אין לו משמעות של טוב או רע.

ש: לא יש לו משמעות של למידה לאותו רגע.

אליעד: תתרכז למידה ותחושה זה תמיד ביחס למשהו כדי שאתה תוכל להיות בחוויה ברגע הזה למשהו אתה צריך לזכור משהו מהרגע הקודם לדוגמה אם נמחק לך עכשיו את כל הזיכרון את כל העבר.

ש: לא בהווה הקבליסטי אני מתכוון במובן הפסיכולוגי כן.

אליעד: בא נדבר אז מובן, אלא מה רגע אז בוא נתבונן בזה ככה אם נמחק לבן אדם את כל הזיכרון ונמחק לו את כל חוויית העתיד הוא יגיע לחוויה של אחד כי אין לו מקום לאני ולא אני ואז הוא בחוויה של שלמות אבל אז אין לו שום משמעות ברמה של הנפרדות כאילו כי אין לו כבר שום "טוב לי לא טוב לי, אני רוצה אני לא רוצה" אין כלום אין עבר אין עתיד.

ש: אני חושבת שיש לו שאלה מעבר לזה.

אליעד: רגע חכי ברור הוא אומר שיש לו מעבר תכף ננסה להבין איך עוברים שלב שלב עכשיו אלא מה שעכשיו אנחנו אומרים כדי שנאמר שלרגע הזה יש משמעות נפרדת, כדי שלרגע הזה תהיה משמעות בנפרדות לכן אנחנו צריכים לומר שיש משמעות גם לעבר ולעתיד כי זה שיש עבר ועתיד זה נותן בעצם את המשמעות של הרגע הזה. עכשיו אז השאלה היא אז מה חשוב יותר הרגע הזה או העבר והעתיד תשובה שווה ערך כי אם היה העבר והעתיד בלי הרגע הזה לא הייתה משמעות נפרדת לרגע הזה, אם היה עבר ועתיד בלי הרגע הזה אז לא הייתה משמעות לעבר ולעתיד כי אין לנו את הרגע הזה לחוות בו את העבר והעתיד.

ש: אבל זה עדיין לו סותר.

אליעד: רגע ואם אנחנו נאמר שאין עבר ועתיד אז אין משמעות לרגע הזה זאת אומרת משמעות נפרדת קיימת רק כאשר יש עבר ועתיד פלוס הרגע הזה ולכן לצורך העניין זה שווה כוחות מהצד של הנפרדות אתה יכול להגיד שהרגע הזה הוא הכי חשוב ואתה יכול להגיד שהוא הכי לא חשוב והאמת היא שזה באמצע ששני הצדדים נכונים. עכשיו זה הבנו את זה את זה ספציפית הבנו, יפה עכשיו מה אתה רוצה להגיד מאיזה היבט מה אתה רוצה להגיד?

ש: מההיבט הקבליסטי זאת אומרת כאילו בן אדם חי לשנייה ומת ואין לו עבר ואין לו עתיד.

אליעד: מה אתה רוצה להבין בזה אנחנו הסברנו את זה כמה פעמים הסברנו שיש כמה פרספקטיבות רוצה להסביר את?

ש: אני רוצה.

אליעד: תסביר אתה, לא היא תסביר תסבירי את אתה שואל מההיבט של המהות כן יש שלוש פרספקטיבות.

ש: יש נקודת מבט שיש סיבה תוצאה סיבה תוצאה זה כל מה שאנחנו חווים ויש עוד נקודת מבט שכאילו הכל נוצר עכשיו ויש עוד פרספקטיבה שזה שניהם ביחד.

אליעד: הבנת את התשובה?

ש: מה עם?

אליעד: כולם הפרספקטיבה הרביעית שאומרת שיש את כולם, את הנושא הזה הבנו?
הרגשה של זמן מחשבות לחיות את הרגע הזה משמעותו של הרגע הזה נמצא בגיהנום לזכור זמן ומקום חוויית העתיד הזמן והמקום יכול להיות אני ולא אני הווה הזמן הזמן והמקום המקום המקום והזמן הרגע הזה הרגשה הרגשה של הזמן הרגשה של זמן הרגשת הזמן הרגשת זמן זמן בלי מקום זמן ומקום זמן ללא מקום זמן מקום חוויית הזמן חוויית זמן כוחו של הרגע כוחו של הרגע הזה מימד הזמן מימד המקום מקום בלי זמן מקום וזמן מקום זמן מקום ללא זמן מרחב הזמן מרחב המקום משמעות משמעותו של הרגע הזה משמעותיות עבר עבר הווה עתיד עתיד ציר הזמן ציר המקום רגע אחד רגש רגשות תחושה תחושה של הזמן תחושה של זמן תחושות תחושת הזמן תחושת זמן
תחושת זמן, תפישת הזמן, חוויית הזמן, תחושת הווה, תחושת עבר, תחושת עתיד, מימד הזמן, הכל קורה כרגע, מתי הכל קורה? העבר איננו, איך המוח חושב?
תחושת זמן, תפישת הזמן, חוויית הזמן, תחושת הווה, תחושת עבר, תחושת עתיד, מימד הזמן, הכל קורה כרגע, מתי הכל קורה? העבר איננו, איך המוח חושב?
... זמן, תפישת הזמן, חוויית הזמן, תחושת הווה, תחושת עבר, תחושת עתיד, מימד הזמן, הכל קורה כרגע, מתי הכל קורה? העבר איננו, איך המוח חושב? מהי תפיסת הזמן ואיך המוח יוצר את תחושת ההווה , העבר והעתיד? אליעד כהן מסביר כי הזמן הוא לא באמת קיים כמו שאנחנו תופסים אותו, אלא שהכל למעשה קורה בהווה בלבד. הוא מתחיל בכך שהוא מפרק את תחושת הזמן לשלוש תחושות בסיסיות: תחושת הווה, תחושת עבר ותחושת עתיד. תחושות אלו, למרות שנדמה לנו שהן שונות, הן כולן מתרחשות בו זמנית בהווה. לדוגמה, כאשר אנחנו חושבים על אירוע מהעבר, האירוע עצמו איננו קיים יותר. מה שכן קיים זו התמונה או הזיכרון שלנו מהאירוע הזה, וזה קורה עכשיו בהווה. למעשה, כל מה שאנחנו חושבים עליו כעבר, הוא זיכרון שאנחנו חווים אותו כרגע. למשל, אם אדם חושב על כך שהוא שתה קפה בבוקר, הרי ששתיית הקפה עצמה כבר לא קיימת. מה שכן קיים עכשיו זו ... באמת עבר מחוץ להווה. בנוסף, אליעד מדגים את הנושא עם דוגמה של חמש אצבעות. כאשר מישהו מסתכל על חמש האצבעות של אדם אחר או על חמש האצבעות שלו עצמו, שתיהן נמצאות בהווה , אבל התחושה לגבי האצבעות של עצמו תהיה תמיד יותר חזקה מאשר התחושה לגבי האצבעות של האדם האחר. דוגמה זו ממחישה שהמוח יוצר הבדלים בעוצמת התחושה לגבי דברים שמתרחשים בו זמנית בהווה. האם העבר והעתיד קיימים בכלל? אליעד כהן מתאר כיצד המוח מבחין בין העבר, ההווה והעתיד באמצעות סימון של תמונות או תחושות שמתרחשות כרגע. הוא משווה זאת לתחושות כמו רחוק וקרוב. כפי שהמוח יודע להבדיל בין משהו שהוא קרוב למשהו שהוא רחוק, כך הוא יודע להבדיל בין תמונות שמסומנות בתודעה כעבר, עתיד או הווה. לדוגמה, כאשר אנו חושבים על משהו שקרה, אנו למעשה רואים כרגע תמונה של האירוע הזה, אך התמונה הזו מסומנת אצלנו בתחושה מיוחדת של עבר. באופן דומה, כאשר אנו חושבים על העתיד, המוח ... מודרך או היפנוזה, ניתן לשכנע אנשים שמשהו קרה, והם יחושו זאת כאילו האירוע אכן התרחש במציאות. כך המוח בעצם יוצר את המציאות העכשווית שלו, דרך זיכרונות שנחווים בהווה, בין אם הם התרחשו ובין אם לא. האם הזיכרון הוא הכרחי כדי שההווה יתקיים? אליעד כהן מבהיר כי הזיכרון הוא רכיב הכרחי ביצירת חוויית המציאות הנוכחית. אם, לדוגמה, היינו מוחקים את הזיכרון שלנו לגבי מושג מסוים, כמו שולחן, ברגע שהיינו מסתכלים על שולחן, לא הייתה לנו שום יכולת להבין מהו, כי הזיכרון הוא מה שמעניק משמעות למציאות הנוכחית. במובן זה, הזיכרון, אף שהוא נתפס כמשהו שקשור לעבר, הוא למעשה מהווה את ההווה עצמו, מכיוון שכל הבנה או הכרה שלנו במציאות מתבססת על זיכרונות שקיימים בתודעה כרגע. האם חשוב לדעת מה באמת קרה? לגבי השאלה האם חשוב לדעת מה באמת קרה, אליעד אומר שאין למעשה ... הוא מציין כי אם אדם מאמין שמשהו קרה לו, אפילו אם זה לא התרחש בפועל, מבחינתו זה אכן קרה, וזה מספיק כדי שהדבר יתקיים במציאות הנוכחית שלו. מדוע אנחנו תופסים את ההווה כחשוב יותר? אליעד מתאר כיצד תחושת ההווה נתפסת על ידינו כחשובה וחזקה יותר מאשר העבר או העתיד. הוא מסביר שהסיבה לכך היא שהמוח מתייג את ההווה בעוצמה גבוהה יותר באופן טבעי. לו המוח היה מתייג את התחושה של העתיד כחזקה יותר, אז דווקא העתיד היה נתפס בעינינו כחשוב יותר מאשר ההווה. בכך הוא מראה שתחושת החשיבות של הזמן היא שרירותית וקשורה לאופן בו המוח שלנו מארגן ומתייג את החוויות שלנו. לסיכום, מהי המציאות לפי תפיסת הזמן? אליעד כהן מדגיש כי המציאות, לפי תפיסת הזמן שהוא מתאר, היא למעשה רצף של חוויות שמתקיימות כולן בהווה, כאשר המוח יוצר תחושה מלאכותית של עבר ועתיד על ידי סימון של זיכרונות ודמיון. העבר איננו קיים, העתיד עדיין לא קרה, ומה שנשאר הוא רק ההווה שבו כל הדברים נחווים בו זמנית. מהי תפיסת הזמן? איך המוח יוצר את תחושת העבר והעתיד? האם הכל קורה בהווה? מהי תחושת ההווה? האם העבר באמת קיים? איך נוצרת חוויית הזמן במוח? מה הקשר בין זיכרון להווה? ...
NLP / סוגסטיה - מיקום הרעיון בציר הזמן - איך להחליש רעיונות? איך לחזק רעיונות? איך לשכנע אנשים? איך למכור יותר? איך להצליח במכירות? איך להצליח במשא ומתן? דיבייטינג / רטוריקה
... במכירות? איך להצליח במשא ומתן? דיבייטינג רטוריקה וכאן אבאר עוד שיטת שכנוע התת מודע של האדם השומע, באמצעות משחק בתיאור הזמן של הרעיון. דהיינו, שימוש בזמן עבר הווה עתיד - כאשר מתייחסים לרעיון. ואבאר איך מיקום הרעיון בציר הזמן, משפיע על חוזק חולשת הרעיון? ... שלו של מה שקרה בעבר. כגון לדוגמה שהאדם זוכר שכאשר הוא היה ילד, אז קרה כך או אחרת. או אפילו שהאדם זוכר מה הוא עשה לפני כמה דקות, שזה בעצם זמן עבר אך לא זמן הווה. ויש גם את זמן העתיד, שהוא עוד לא קרה, ושהאדם רק מדמיין שהדבר יקרה בעתיד. ומי שיתבונן יראה, כי הזמן הכי ממשי עבור האדם, הוא זמן ההווה. כי מה שקורה בהווה, האדם יותר בטוח בו, מאשר מה שהאדם זוכר שקרה בעבר, ויותר ממה שהאדם חושב שיקרה בעתיד. וכאשר מתארים איזה רעיון, יש לשים לב לצורת הניסוח, באיזה זמן היא באה לידי ביטוי. כגון לדוגמה הבנו בלשון עבר, אנחנו מבינים בלשון הווה, ונבין בלשון עתיד. כאשר הדבר הכי ממשי, הוא בלשון הווה, שאנחנו כרגע מבינים את הדבר, ולא רק הבנו אותו בעבר או נבין אותו בעתיד. וזה בעצם אומר, שאם ... כאילו הוא רעיון ישן שפג תוקפו, או שכאילו הוא איזה רעיון עתידי דמיוני ובדיוני. וכאשר ברצונך לחזק רעיון כלשהו, עליך להפוך אותו לרעיון ממשי ששייך לרגע הזה של ההווה. לדוגמה: נניח שמישהו מציג איזה טיעון הגיוני, שממנו אפשר להסיק רעיון כלשהו. אם ברצונך להחליש את הרעיון הזה, עליך לומר הבנו שכך או אחרת בלשון עבר, ולהיזהר לא לומר אנחנו מבינים שכך או אחרת בלשון הווה. ונניח לדוגמה שהלקוח אומר לך שאין לו כסף כדי לרכוש את המוצר. ונניח שאתה צריך מסיבה כזו או אחרת לחזור על ההתנגדות של הלקוח. אז במקום לומר ללקוח אתה אומר שאין לך כרגע כסף שזה בלשון הווה, יש לומר אמרת שאין לך כרגע כסף בלשון עבר. או לדוגמה הילד שלא רוצה להכין שיעורים, ואתה רוצה ... עבר. או לדוגמה הילד שאומר קשה לי לעשות כך או אחרת, אז אפשר להחליש את הרעיון שלו על ידי שהופכים את המשפט להיה לך קשה לעשות כך או אחרת בלשון עבר ולא בלשון הווה. וכיוב גם לכיוון של העתיד, שאפשר להחליש רעיון על ידי זה שהופכים אותו לרעיון מהעתיד, שהוא לא רעיון מהווה. לדוגמה: הילד אומר אני לא מצליח לעשות שיעורים. אז אפשר לומר אמרת שלא תצליח לעשות שיעורים. שזה בעצם מחליש את האמירה של לא מצליח בלשון הווה, והופך אותו לבעיה מהעתיד, שלא קיימת כרגע. או לדוגמה נניח שמישהו אומר לך, מה, אתה לא רואה ... שאתה אומר לי ש אתה מבקש ממני ש אתה רוצה ש, במקום זה אפשר להחליש את האמירה ולומר לומר אני מבין שאתה אמרת לי ש אתה ביקשת ממני ש אתה רצית ש בלשון עבר ולא בלשון הווה. וכמובן שאת אותו הדבר בדיוק צריך לעשות בדיוק להפך, אם ברצונך לחזק רעיונות מסוימים. שאז אסור לך להתייחס אליהם כאל משהו מהעבר או מהעתיד, אלא אתה חייב לדבר עליהם כעל עובדות שקורות בזמן הווה. לדוגמה: במקום לומר ראית שכך או אחרת יש לומר אתה רואה שכך או אחרת בלשון הווה ולא בלשון עבר. ובכל פעם שאתה מציג את הדברים, תמיד תציג אותם בלשון הווה אם אתה רוצה לחזק אותם, ותמיד תציג אותם בלשון עבר ורצוי אפילו עבר רחוק, או שתציג אותם בלשון עתיד ורצוי עתיד רחוק, אך תרחיק אותם מהרגע הזה של ההווה.
חוויית הזמן - האם אפשרי להתבלבל בין זמן עבר לזמן הווה לזמן עתיד? האם אפשרי לחשוב שהעבר עדיין לא התרחש? האם אפשרי לחשוב שהעתיד כבר קרה? איך המוח מפרש את חוויית הזמן? מה זה דה זה וו? מה זה דז'ה וו? האם אדם יכול להתבלבל בין עבר לעתיד בחוויית הזמן שלו?
... הזמן - האם אפשרי להתבלבל בין זמן עבר לזמן הווה לזמן עתיד? האם אפשרי לחשוב שהעבר עדיין לא התרחש? האם אפשרי לחשוב שהעתיד כבר קרה? איך המוח מפרש את חוויית הזמן? מה זה דה זה וו? מה זה דזה וו? האם אדם יכול להתבלבל בין עבר לעתיד בחוויית הזמן שלו? שיחה בעניין חוויית הזמן. הוסבר שהמוח לא יכול להתבלבל בין עבר הווה לעתיד. אלא לכל תמונה של אירוע, מוצמדת חוויית זמן. ואין משמעות במוח לתמונה של אירוע, בלי חוויה של זמן. ניתן לדוגמה לראות פריים מתוך אירוע של זריחת השמש, בלי ...
עבר / עתיד - טובים יותר - בשביל הווה טוב יותר
... עתיד - טובים יותר - בשביל הווה טוב יותר ועל האדם לדעת את האמת, שכל מה שהוא חושב על בעיות העבר או על ... לכך שהאדם מוטרד מבעיות שהיו לו בעבר או בעתיד, היא רק משום שהוא מנסה לפתור את הבעיה שלו כרגע ברגע ובמקום הזה, שקיימת אצלו כרגע במחשבה שלו בהווה. והכוונה היא, שהאדם לעולם, לא באמת מוטרד ממה שיקרה בעתיד קרה בעבר. אלא האדם מוטרד תמיד, רק מהמחשבות שלו כרגע בהווה, על מה שקרה ויקרה בזמן אחר. וכאשר האדם עושה איזה דבר עבור העתיד שלו, ... חושב שיקרה לאני העתידי שלו. והאדם בעצם מתאמץ לפתור את בעיות העתיד, של אדם אחר, משום שהוא מזדהה עם הדמות מהעתיד, וחווה את הסבל שלה, כרגע בהווה שלו עצמו. ולאדם, כואב יותר לראות אדם אחר שמקבל מכה, מאשר עץ דומם שמקבל ... ברגע הזה, הוא מרגיש רע, מכך שיש לו בראש תמונה של מישהו שמאוד דומה לו, בזמן אחר, שהוא סובל בצורה כלשהי. והאדם לא מסוגל להכיל את המחשבה הזאת בהווה, ולכן הוא מנסה לפתור את בעיית ההווה של הרגע הזה. ולכן, מי שיפתור את בעיות ההווה שלו מבפנים ובאמת, ממילא הוא פתר גם, את כל בעיות העבר עתיד. ...
בלי עבר אין עתיד - האומנם? למי יש עבר ויש עתיד, ומי חי את הרגע הזה של ההווה?
... עבר אין עתיד - האומנם? למי יש עבר ויש עתיד, ומי חי את הרגע הזה של ההווה? אמר האומר, מי שאין לו עבר, אין לו עתיד. והאדם חייב להיאחז בעבר, כדי להתקדם אל העתיד. ובמשפט הזה יש משהו נכון כמו שיש בכל דבר, ויש גם משהו לא נכון. וכאן נבאר את העניין. ומי שיתבונן בעניין יראה, שמצד אחד, אכן, בלי עבר אין עתיד. כי ברמה המעשית, ההווה והעתיד נקבעים על ידי העבר. כי כל רגע הוא תוצאה של הרגע הקודם. וממילא גם ההווה וגם העתיד, אכן הם תלויים בעבר. וכמו כן, כל הרצונות של האדם בהווה, הם תוצאה של דברים שקרו לאדם בעבר. כי האדם מגבש את הרצון של בהווה, על סמך מה שכבר קרה לו בעבר. ובנוסף, האדם יודע מה לעשות בהווה, על סמך ניסיון העבר. כי האדם לומד מהניסיון העצמי שלו, וגם מניסיונם של אחרים. וללמוד מהניסיון גם העצמי וגם של אחרים, פירושו ללמוד מהעבר. וכל מה שהאדם יודע לעשות ברגע הזה, זה הכל מבוסס על סמך מה שהוא למד בעבר. כך שאכן בלי עבר, אין הווה ואין עתיד. מצד שני, יש גם את הצד השני של המטבע. והוא, שהעבר מקבע את העתיד. כי כאשר האדם נאחז בעבר, אז הוא לא מתקדם אל העתיד. כי מי שיש לו עבר, אין לו לא הווה ולא עתיד. כי כאשר האדם מוטרד ממה שקרה לו בעבר, הוא גם לא נהנה בהווה, וגם הוא לא מסוגל להתקדם אל העתיד. והסיבה שהטיפש נשאר טיפש, זה בגלל שבמקום לעשות התחלה חדשה ולחשוב מחדש איך להיות נורמאלי, במקום זה הוא ... כל הזמן. ונכון שהעולם מתפתח על סמך מה שכבר קרה בעבר, אבל צריך גם לדעת להשתחרר מהעבר ולהתקדם אל העתיד. כי כאשר האדם מגדיר את הזהות שלו בהווה, על סמך משהו שקרה לו בעבר, הרי שהוא סתם מגביל את עצמו. כי העולם משתנה כל הזמן. והשלמות היא כאשר האדם יודע להתאים את עצמו לכל מצב. ולחיות ... מסוגל להתחבר לכל מצב. אבל כאשר האדם בוחר להיאחז בעבר הדמיוני שלו, על ידי זה הוא לא מסוגל ליהנות מהרגע הזה. כי מי שיש לו עבר, אין לו הווה ואין לו עתיד. ולא תמיד צריך להיאחז בעבר, אלא לפעמים צריך לדעת להתעלם מהעבר, וליצור משהו חדש אחר וטוב יותר בעתיד. ובנוסף על כל אלו אפשר לומר גם, כי מי שיש לו עבר ועתיד, אין לו הווה. כי הסבל של האדם מכל סוג שהוא, נוצר או בגלל שהוא מוטרד מהעבר, או בגלל שהוא מוטרד מהעתיד. כי גם אם האדם סובל כרגע מכאב פיזי ממשי, אם לאדם ... מכל סבל שהוא, גם סבל פיזי, זה רק בגלל שהסבל הוא מתמשך על פני העבר ועל פני העתיד בתוך המחשבה של האדם. כך שמי שיש לו עבר או עתיד, אין לו הווה. ולא רק שצריך להשתחרר מהעבר, אלא שצריך גם להשתחרר מהפחד של מה יהיה בעתיד. והאדם צריך לנסות למצוא את הטוב שיש ברגע הזה וליהנות ממנו כפי מה שהוא. ובנוסף אפשר לומר, שמי שאין לו הווה, אז יש לו עבר ועתיד. כי מי שלא יודע ליהנות מהחיים ולמצוא את הטוב שיש ברגע הזה, אז הוא בורח אל העבר או אל העתיד. דהיינו, או שהוא משלה את ...
כעס כגורם לחרדה, חרדה מתסמיני חרדה, פחד מתסמינים של חרדה, תסמינים גופניים של חרדה, תסמינים פיזיים של חרדה, חרדה תסמינים פיזיולוגים, התמודדות עם כעסים, טיפול בחרדות, טיפול בכעסים, טיפול בפחד
כעס כגורם לחרדה, חרדה מתסמיני חרדה, פחד מתסמינים של חרדה, תסמינים גופניים של חרדה, תסמינים פיזיים של חרדה, חרדה תסמינים פיזיולוגים, התמודדות עם כעסים, טיפול בחרדות, טיפול בכעסים, טיפול בפחד
... כעס לחרדה הוא קשר ישיר: כעס הוא תוצאה של רצון שנוגד את מציאות ההווה, וחרדה היא תוצאה של רצון שמנוגד למציאות העתידית. כאשר אדם יפחית את הכעסים, הוא גם יפחית את החרדות, כי הוא לא יתנגד למציאות כמו ... מסוים זה אומר בוודאות שמי שיש לו חרדות סובל מכעסים אם כעס זה בהווה אז חרטה זה בעבר וטראומה זה גם בעבר וחרדה ופחד זה יהיה על העתיד. מה שבעצם אומר שאנחנו יכולים לתת לבן אדם תרגיל לשיעורי בית תקשיב ... גם החרדות ירדו באופן כללי כי המהות של כעסים זה התנגדות רצון בהווה והמהות של חרדות זה התנגדות רצון בעתיד לכן אם אנחנו נוריד את התנגדות הרצון בהווה אוטומטית ירד התנגדות הרצון בעתיד. ש: בן אדם חרד שיקרה לו משהו למשפחתו אז הוא לא יכעס זאת אומרת מה הקשר? אליעד: לא בוודאות של ... אחרת פחד כעס חרטה חרדה. אליעד: איך אני מסביר את זה אחרת שעבר הווה עתיד מרגישים לך אחרת? ש: איך? אליעד: איך זה איך עבר הווה עתיד מרגישים לך אחרת תחשוב על משהו שקרה בעבר מתי אתה חושב עליו עכשיו בהווה נכון אז למה זה מרגיש לך עבר, הרי המחשבה שאומרת אתמול הייתי שם אתה חושב אותה עכשיו נכון אז זה כאילו אמור להיות חוויית הווה אני עכשיו חושב על אתמול אבל זאת חוויה של עכשיו זה לא אתמול. ש: אבל אין לי הבדל בין אם אני חושב על העתיד או אני חושב על העבר. ... אין הבדל אני כן חווה הטוב כמחשבות. אליעד: לא אתה חושב ששניהן לא הווה אבל עדיין הן שונות אחת מהשנייה. ש: אבל עדיין יש איזה הבדל בצורת הרגש בין חרטה לחרדה נגיד. אליעד: לא משנה מה השאלה שלך? ש: סתם ... זהו אז לנגד רצוני פלוס זמן עבר קוראים טראומה נגד רצוני פלוס זמן הווה קוראים כעס נגד רצוני פלוס זמן הווה וזה נגד רצוני בעוצמה 9 קוראים רותח, בסך הכל לקחו זמן פלוס עוצמה של התנגדות רצון או החיבור רצון וקראו באיזה שם זה הכל. ...
איך לאבחן אנשים? איך לנתח אנשים? איך לקרוא אנשים? איך להבין אנשים? שיטות לאפיין אנשים, תכונות אופי, איך לדעת אם הוא בוגד? איך לזהות מישהו? איך להצליח בדייט? האם מישהו אוהב אותי? חלק 2
איך לאבחן אנשים? איך לנתח אנשים? איך לקרוא אנשים? איך להבין אנשים? שיטות לאפיין אנשים, תכונות אופי, איך לדעת אם הוא בוגד? איך לזהות מישהו? איך להצליח בדייט? האם מישהו אוהב אותי? חלק 2
... את התוצאה יהיה יעיל, כי קשה להניח שקיימת סיבה אחרת להתנהגות כזו מלבד אהבה. האם קל יותר לבדוק אהבה על פי העבר, ההווה או העתיד? אליעד כהן מציין שכאשר שואלים מה קל יותר לחזות - עבר, הווה או עתיד - התשובה היא שזה תלוי במידת הסבירות שמשהו יתרחש. ככל שהאירוע או ההתנהגות ודאיים יותר, קל ... זה סימן חזק שהוא אוהב אותך, גם אם הוא לא מבטא את זה. הקשר לחיזוי התנהגות שואלים לפעמים מה יותר קל לחזות - עבר, הווה או עתיד? התשובה היא שזה לא תלוי בזמן, אלא בסיכוי שזה יקרה. ככל שמשהו יותר ודאי, יותר קל לחזות ... שכל בראש לאנשים. ש: תלוי במצבים אולי. אליעד: אני שאלתי קודם שאלה דומה מה שאלתי מה יותר קל לחזות את העבר את ההווה או העתיד זוכר את השאלה הזאת? ש: רגע מה זה לעתיד שנייה לאט לאט אני זרמתי עם השאלות. אליעד: אתה זוכר את השאלה ששאלנו שאתה לא זוכר כי לא היית פה כששאלנו מה יותר קל לחזות עבר הווה או עתיד, מה יותר קל לחזות? לא עבר לא הווה ולא עתיד זה תלוי בסיכוי שזה יקרה ככל שיש יותר סיכוי שזה יקרה ככה יותר קל לחזות את זה נכון, מה ... שלו זה תמיד נכון אבל מצד התוצאות שלו זה לא תמיד נכון. אליעד: למה לא תמיד נכון? ש: כי אירוע שקורה בנקודת זמן של הווה עדיין התוצאות שלו לא קיימות במציאות. אליעד: אתה מתכוון להגיד שאירוע שקורה בהווה אנחנו עוד יכולים לדעת מה התוצאות שלו אבל הסיבות שלו כבר לא קיימות במציאות זה מה שהתכוונת להגיד ...
הדרכה למטפלים, מבוא לטיפול בחרדות, מבוא להתמודדות עם פחד, שיטה לטפל בחרדות, איך לטפל בפחדים? נוסחה לטיפול בתחושות רעות, נוסחה לטיפול ברגשות רעים, הדרכה למאמנים אישיים, ללמוד לטפל באנשים, דוגמה לטיפול רגשי קוגניטיבי, חרדת קהל, חרדת במה, פחד במה, פחד קהל, איך לטפל בחרדה? ניתוח סיבתיות, בדיקת סיבתיות
... והטובות, מתחלקות ל 3 חלקים. עבר, הווה, עתיד. כאשר התחושות הרעות שנובעות מדברים שקרו בעבר, ... ורגשות רעים שנובעים ממשהו שקורה בהווה, יקראו לצורך העניין: יאוש דיכאון עצבנות מתח לחץ כעס ... והיבטים שונים של סוג הרע, עבר הווה עתיד. וזה בעצם אומר, שרע בזמן עבר, הוא בעצם כאשר מה שאתה ... שהיית רוצה שיקרה בעבר. ורע בזמן הווה, הוא כאשר מה שאתה חושב שקורה, שונה ממה שאתה חושב שאתה ... לך כרגע + אתה כרגע חושב שאתה רוצה הווה אחר, שבו לא מרביצים לך כרגע = רע מהווה כעס לחץ וכולי. או ... ומה שאתה היית רוצה שיקרה בעבר הווה עתיד. ולכן, בשלב הראשון לפני הכל, כאשר רע לך, שלב ראשון ... בעצם רע, עתידי. אז כמו שברע של ההווה, אנחנו אמורים להטיל ספק ברצון ולהטיל ספק במציאות כפי ... להטיל ספק ברצון ובמציאות. זא, שאם בהווה אני שואל, האם זה באמת קורה מה שאני חושב שקורה, אז על ... יקרה מה שאני חושב שיקרה?! ואם בהווה אני שואל, האם אני באמת רוצה את מה שאני חושב שאני רוצה ...
מה ההבדל בין הרגשות? סוגים של רגשות רעים, סוגים של תחושות רעות, כעס, שנאה, עצבות, דיכאון, פחד, חרדה, ייאוש, טראומה, חרטה, סוגים שונים של רע, הבדלים בין רגשות
מה ההבדל בין הרגשות? סוגים של רגשות רעים, סוגים של תחושות רעות, כעס, שנאה, עצבות, דיכאון, פחד, חרדה, ייאוש, טראומה, חרטה, סוגים שונים של רע, הבדלים בין רגשות
... משמעותיים בין הרגשות, שנוצרים בהתאם לעוצמת הרע, לתזמון שלו (עבר, הווה או עתיד), ולתפיסת האדם לגבי היכולת לשנות או להשפיע על המצב. איך נמדדת עוצמת הרגשות השליליים? ההבדל ... לתאר את התחושה בעוצמה גדולה וברורה יותר לסביבה. איך משפיע הזמן (עבר, הווה, עתיד) על סוגי הרגשות? מלבד עוצמת הרגש, גם המימד הזמני משפיע על סוג הרגש: עבר - כאשר תחושת הרע ... או חרדה. ככל שהחשש גדול יותר, הוא עשוי להוביל להתקף חרדה או פאניקה. הווה - כשהרע נוגע להווה, התחושות הן דיכאון, עצבות או ייאוש. אלו תחושות שנוצרות בשל פער בין הרצון למציאות ... מתעכב עליה היא ההבדל בין כעס לעצבות, שניהם רגשות הנוגעים למציאות בהווה , אך מתבטאים באופן שונה: כעס מתבטא כאשר האדם חווה מצב של חוסר התאמה, מרגיש שהמציאות אינה הוגנת, ויש לו ... בין הרגשות נוצרים כתוצאה מעוצמת הרגש, המועד שבו מתרחשת התחושה (עבר, הווה, עתיד), ותפיסתו של האדם לגבי יכולתו להתמודד עם המצב. רגשות רעים מה ההבדל בין כעס לעצבות? סוגי דיכאון ... עם המציאות הנוכחית. כעס, לעומת זאת, הוא רגש שמופיע כאשר המציאות בהווה לא תואמת את רצונך. כעס מתרחש כשהאדם מרגיש חוסר צדק או תסכול ישיר בנוגע למצב הנוכחי. ההבדל המרכזי בין ... אחת, קטגוריה שנייה בתוך הרע יש עוד סוגים של רע יש לך רע נגיד עבר הווה עתיד רע לך בגלל משהו שקרה כן אז קוראים לזה טראומה חרטה אתה מבין רע לך בגלל משהו שאתה חושב שהולך לקרות ... קוראים כעס. ש: מה שהעולם קורא כעס. אליעד: סבבה אז כעס זה משהו שבהווה לא טוב לך. ש: בהווה? אליעד: כן. ש: אוקי סבבה אז למה לא עצבות למה כעס דווקא? אליעד: אני אענה לך עכשיו אתה חושב שיש הבדל ...
שמיעת קולות וסכיזופרניה, למה סכיזופרן שומע קולות? איך נוצרת שמיעת קולות? איך לטפל בסכיזופרן ששומע קולות? החוקיות של שמיעת קולות, ההיגיון בשמיעת קולות, אילו קולות אתה שומע? פרצו לי למוח, מי פרץ לך למוח? השתלטו לי על המוח
שמיעת קולות וסכיזופרניה, למה סכיזופרן שומע קולות? איך נוצרת שמיעת קולות? איך לטפל בסכיזופרן ששומע קולות? החוקיות של שמיעת קולות, ההיגיון בשמיעת קולות, אילו קולות אתה שומע? פרצו לי למוח, מי פרץ לך למוח? השתלטו לי על המוח
... דינמיקות כאלו עשויות להיגרם על ידי דחייה כלשהי או חוויות של חוסר שליטה שהיו קיימות בעבר עם דמות מסוימת. מהו הקשר בין עבר, הווה ועתיד בהבנת הסכיזופרניה? במהלך ... סכיזופרניה והגורמים הרגשיים שלה שיטות טיפול בסכיזופרניה שמיעת קולות - סיבות ודרכי טיפול מנגנוני הגנה פסיכולוגיים הקשרים בין עבר, הווה ועתיד במחלות נפשיות חשיבות ההבנה ... למשל, אדם שהרגיש דחוי על ידי שכן שהיה רוצה בקשר איתו, עשוי לדמיין שהוא מתקשר עימו כדרך לא מודעת לגשר על הפער ביניהם. הקשר בין עבר, הווה ועתיד בהבנת מערכת היחסים של האדם ... סכיזופרניה והגורמים הרגשיים שלה שיטות טיפול בסכיזופרניה שמיעת קולות - סיבות ודרכי טיפול מנגנוני הגנה פסיכולוגיים הקשרים בין עבר, הווה ועתיד במחלות נפשיות ניתוח שמיעת ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הרגע הזה של ההווה, כוחו של הרגע הזה, משמעותו של הרגע הזה, עבר הווה עתיד, חוויית הזמן, רגע אחד
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הווה, איך להעביר ביקורת בונה? איך להיגמל מהימורים? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לחנך ילדים? איך לעשות יותר כסף? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למצוא זוגיות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעריך את עצמך? איך להאמין בעצמך? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בזוגיות? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: הווה, איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? דיכאון? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה לא להתאבד? האם יש בחירה חופשית? איך להיות מאושר? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה העולם קיים? האם יש אמת מוחלטת? אולי אנחנו במטריקס? האם הכל אפשרי? למה יש רע וסבל בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש משמעות לחיים? האם יש או אין אלוהים? האם באמת הכל לטובה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להנות בחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם אפשר לדעת הכל? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי למתבגרים, אימון אישי להצלחה, אימון אישי ועסקי בנושא הווה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 20:41:11 - wesi1