אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה רע וטוב ✔חופש פנימי, חופש חיצוני, מהו חופש? איך לצאת לחופש? איך להרגיש חופשי? האם לצאת לחופש? יתרונות וחסרונות של לקחת חופש, חופש זה טוב או רע...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
חופש פנימי, חופש חיצוני, מהו חופש? איך לצאת לחופש? איך להרגיש חופשי? האם לצאת לחופש? יתרונות וחסרונות של לקחת חופש, חופש זה טוב או רע, איך לחיות חיים חופשיים? חופשי ומאושר, איך להשיג חופש אמיתי? בעד ונגד לקחת חופש מהעבודה
מהו חופש פנימי וחופש חיצוני, ואיך ניתן להשיג אותם?

ההרצאה עוסקת בהבחנה בין חופש פנימי לבין חופש חיצוני, ובמהות של כל אחד מהם. אליעד כהן מסביר כי הרבה אנשים מרגישים כי עליהם לבצע פעולות שאינן בהכרח נעימות להם, כמו עבודה או מחויבויות משפחתיות, ובזמן חופשה הם מרגישים חופשיים לעשות מה שהם רוצים, מתי שהם רוצים. חופש חיצוני נתפס כמצב שבו אדם לא חייב למלא התחייבויות, אך הבעיה בחופש כזה היא שהוא זמני. עם סיום החופשה, תחושת החופש נגמרת, והאדם מוצא את עצמו שוב תחת המחויבויות היומיומיות.

האם חופש יכול להוסיף סבל לאחר חזרתו?

החופש גורם לאדם להרגיש שוחרר מהמגבלות והחובות, אך כאשר הוא חוזר לשגרה, ישנה תחושת חרטה או שוק. לדוגמה, אם אדם יוצא לחופשה ארוכה מדי, הוא עשוי לחוות קושי חמור בחזרה לעבודה, שכן הוא שוכח את המטלות וההתחייבויות ונתקל בקושי להסתגל לשגרה. השחרור הזמני גורם לעיתים לעומס רגשי כאשר החופש נגמר.

האם ניתן להרגיש חופש גם ללא חופשה?

השאלה היא האם ניתן להרגיש חופש גם במצבים שבהם אין חופשה, כלומר, תוך כדי ביצוע פעולות יומיומיות שאדם לא בהכרח רוצה לעשות. אליעד כהן מציע כי אם אדם מצליח לשנות את נקודת המבט שלו ולהתמקד בהיבטים של רצון ולא של חובה, הוא עשוי לחוות חופש פנימי. במילים אחרות, אם אדם יכול להרגיש שהוא בוחר לעשות את הדברים ולא "חייב" לעשות אותם, הוא יכול לחוות תחושת חופש גם כאשר הוא לא נמצא בחופשה.

איך להשיג חופש פנימי?

הדרך להשגת חופש פנימי היא על ידי חקירה של הרצונות והאמונות שגורמים לנו להרגיש מחויבים. אנו מרבים לומר שאנו "חייבים" לעשות משהו, כמו לעבוד כדי לשמור על מקום עבודה, לדאוג לילדים, או לחיות באופן מסויים. אולם כשבודקים לעומק, ניתן להבין שכל מחויבות כזו נובעת מרצונות עמוקים יותר, כמו הרצון לכסף או הצורך להיות אהוב. אם נצליח לשאול את עצמנו האם באמת "חייבים" את כל הדברים הללו, ונבין שאין חובה מוחלטת - אנו עשויים להרגיש יותר חופשיים.

מה קורה אם מאבדים את כל הרצונות?

אם אדם יפסיק לרצות כל דבר, הוא עשוי למצוא את עצמו אדיש לכל, ובכך חופשי לחלוטין. אך חופש מוחלט כזה מבטל כל משמעות, שכן לא יהיו לו מטרות או סיבות לפעול. חופש מוחלט, לפי כהן, יכול ליצור חוויית חיים חסרת ערך, שכן אין מהות לרצון כאשר אין שום מטרה או יעד.

האם ניתן לשמור על חופש פנימי יחד עם משמעות בחיים?

אליעד כהן מציע שזוהי השאלה המרכזית. הפתרון הוא להבין שאדם יכול לבחור את הרצונות שלו - כלומר, להרגיש חופשי מבלי לאבד את משמעות החיים. אם אדם בוחר במודע את מטרותיו ורצונותיו, הוא יכול ליהנות משני העולמות: חופש פנימי שמבוסס על בחירה חופשית, תוך שמירה על תחושת משמעות בחיים. החופש לא מגיע כשאנחנו מפסיקים לרצות, אלא כאשר אנחנו בוחרים בצורה מודעת את הרצונות שלנו ומבינים שהכל תלוי בנקודת המבט שלנו.

האם אדם יכול לבחור כמה חופש הוא רוצה?

ההבחנה המשמעותית ביותר היא שמי שמרגיש חופש אמיתי מבין שהוא יכול לבחור כמה חופש הוא רוצה להרגיש. בכך הוא לא מתעלם מהחיים וממטרותיהם, אלא בוחר אותם מתוך רצון חופשי ומודע. זהו מצב שבו אדם יכול להרגיש חופשי מבלי לוותר על משמעות כלשהי בחיים, תוך כדי שהוא שומר על יכולת בחירה חופשית לגביי רצונותיו.

סיכום

החופש הוא לא רק מציאות חיצונית שבה אדם לא כפוף לחובות, אלא חופש פנימי שנובע מהבנת הרצונות שלנו ושל מחויבויותינו. ככל שנצליח לשאול את עצמנו שאלות עמוקות לגבי הצרכים והרצונות שלנו, נוכל להרגיש חופשיים יותר, וגם לשמור על משמעות בחיים.
מהו הרעיון הבסיסי של יציאה לחופשה?

הרעיון המרכזי הוא שבדרך כלל אנשים מרגישים שהם חייבים לבצע דברים שהם לא לגמרי רוצים לעשות, כמו עבודה, טיפול בילדים, עמידה בציפיות חיצוניות ועוד. כשאדם יוצא לחופשה, הוא מרגיש ששם הוא חופשי יותר לעשות מה שהוא רוצה, מתי שבא לו, בלי מחויבות ולחצים. לפעמים אומרים שגם אלוהים "נח" ביום השביעי, אז ודאי שגם האדם צריך מדי פעם לצאת לחופש.

יחד עם זאת, יש בעייתיות ברעיון של חופשה: היא לא נמשכת לנצח, וברגע שהיא נגמרת, אדם חוזר לחיי היומיום ושוב מרגיש שאין לו ברירה והוא חייב לבצע מטלות שונות. יתרה מזאת, כשהחזרה לחיים הרגילים חדה מדי, התחושה היא שאחרי שטעמת חופש, העבודה או המטלות עלולות להיראות אפילו יותר קשות ומעיקות.

מדוע חופש עלול להוסיף סבל כשחוזרים ממנו?

הסיבה היא שחופש מודגש דווקא על רקע תחושת חוסר חופש. ככל שהחופש היה ממושך או מהנה יותר, ייתכן שקשה יותר לחזור לשגרה. לדוגמה, עובד שלוקח הפסקת צהריים קצרה מסוגל לחזור לעבודה בקלות יחסית, אבל אם אדם יוצא לחופשה ארוכה בים ושוכח לגמרי מכל התחייבות - ייתכן שכאשר יחזור למסגרת, הוא יהיה ב'שוק' ולא ירצה לקבל מחדש את העול והכבלים.

יש גם מצבים שבהם חופש מוגזם עשוי לפגוע בפרודוקטיביות, כי אדם יכול להתרגל לרמות גבוהות של חופש ואז להתקשות לעמוד בדרישות העבודה או במסגרת מחייבת כלשהי.

האם אפשר להרגיש חופש גם מבלי לצאת לחופש?

השאלה הזו עוסקת ביכולת הפנימית של אדם לחוות תחושת חופש בתוך מצבים שלכאורה אינם חופשיים. כלומר, האם אפשר לבצע פעולות יומיומיות, כגון עבודה או טיפול במשפחה, ועדיין לחוות תחושת חופש הדומה לתחושה שיש בזמן חופשה?

המחשבה היא שאם אדם יכול לבחור איך להסתכל על הסיטואציה, להגדיר אותה כמשהו שהוא "רוצה" לעשות ולא "חייב" לעשות, ייתכן שירגיש יותר חופשי. הבעיה היא שאם אדם ירגיש חופש מוחלט כל הזמן, הכל יאבד משמעות, כי תחושת חופש מוחלטת מבטלת את החשיבות של הדברים.

כיצד אפשר להשיג חופש פנימי?

חופש פנימי דורש לחקור את האמונות והרצונות שגורמים לאדם להרגיש מחויב. לרוב, אנשים מרגישים חייבים לעבוד כדי לא לאבד את מקום העבודה, חייבים לדאוג לילדים, חייבים לחיות בצורה מסוימת וכדומה. אבל אם בודקים לעומק, מגלים שכל "החייב" הללו מבוססים על רצונות בסיסיים יותר, כמו הצורך בכסף או הרצון להיות אהוב וליהנות מחיים מסודרים.

על ידי הטלת ספק בשאלה האם באמת חייבים את כל הדברים הללו, או האם באמת משנה אם יש כסף, אם אנשים אוהבים אותך, אם אתה בריא וכו' - אפשר להתחיל להחליש את תחושת המחויבות. כשמבינים שאין חובה מוחלטת, ושהכל תלוי בנקודת מבט, נוצרת חוויה של "חופש פנימי".

מה קורה אם מאבדים את כל הרצונות?

אובדן מוחלט של רצונות משמעו שאדם נעשה אדיש לכל דבר. מצד אחד, הוא באמת חופשי: הוא לא חייב שום דבר ולא חש מאויים משום דבר. מצד שני, החופש הקיצוני הזה מבטל כל משמעות בחיים, כי ללא רצונות אין שום יעד, מוטיבציה או סיבה לפעול.

האם אפשר לשמור גם על חופש וגם על משמעות?

הפתרון הוא להבחין שאדם יכול לבחור את הרצונות שלו ובכך "לשחק" במשחק של החיים: הוא בוחר להציב לעצמו מטרה, לבחור שהוא "רוצה" לעשות משהו, על אף שבעומק הוא מבין שהוא לא באמת חייב. כך נשמר איזון: מצד אחד יש חופש, כי אפשר לשנות את נקודת המבט ולהקטין את עוצמת "החייב", מצד שני שומרים על משמעות, כי לא מוותרים על כל הרצונות.

ישנה גם שאלה עמוקה יותר, הנוגעת למהות ולשאלה מדוע בכלל לרצות משהו אם אפשר להיות חופשי לגמרי. זה קשור לרעיון של אחדות לעומת נפרדות, ולשאלה מדוע נוצרו החיים במציאות שמאפשרת לנו לחוות חופש לעומת שעבוד. זו סוגיה פילוסופית רחבה שניתן להעמיק בה, אך העיקרון הוא שאדם מסוגל לבחור כמה להזדהות עם הרצונות שלו, ובמקביל לשמור לעצמו פתח להבנה שהכל בחירה חופשית פנימית.
רעיונות הצלחה סיבות להיות חופשי רע או טוב מטופלים קושי להתמקד חיצוני תחושת חוסר קיצוניות אושר איך להרגיש איך להרגיש חופשי איך להשיג איך להשיג חופש אמיתי איך לחיות איך לחיות חיים חופשיים איך לצאת לחופש אמת בעד ונגד בעד ונגד לקחת חופש מהעבודה האם זה טוב או רע האם לצאת לחופש הישגים חופש חופש אמיתי חופש זה טוב או רע חופש חיצוני חופש פנימי חופשי ומאושר חיים חיסרון חיסרון או יתרון חיסרון ויתרון חיסרון יתרון חיסרון מול יתרון חיצוני חיצוניות חסרונות חסרונות או יתרונות חסרונות ויתרונות חסרונות יתרונות חסרונות מול יתרונות טוב או רע טוב ורע יתרון יתרון או חיסרון יתרון וחיסרון יתרון חיסרון יתרון מול חיסרון יתרונות יתרונות או חסרונות יתרונות וחסרונות יתרונות וחסרונות של לקחת חופש יתרונות חסרונות יתרונות מול חסרונות כיצד לחיות להרגיש להרגיש חופש להרגיש חופשי להשיג להשיג חופש להשיג חופש אמיתי לחיות לחיות חיים לחיות חיים חופשיים למה זה טוב או רע לצאת לחופש לקחת לקחת חופש לקחת חופש מהעבודה עבודה פנימיות רע או טוב רע וטוב
חרדה רעה, חרדה טובה, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, לחשוב אמיתי - חשיבה חיובית, חשיבה שלילית
... כמובן שקר, שנובע מפחד. ושסופו הוא, פחד עוד יותר גדול. כי מבחינה אובייקטיבית, בכל דבר שיש בעולם, יש בו גם חסרונות וגם יתרונות. ומבחינה אובייקטיבית לגמרי, יש בעולם רע וטוב, בדיוק באותה המידה ממש. ומבחינה טכנית, לא יכול להיות יותר טוב או יותר רע, כי ... כוס ריקה וחצי כוס מלאה. ומי שחושב חיובי ומסתכל רק על חצי הכוס המלאה, הוא שקרן וטיפש, שמרמה את עצמו, ובסופו של דבר, גורם לעצמו להרגיש יותר רע. כי במציאות שלנו, יש גם טוב וגם רע. ומי שמתרגל לחשוב בחשיבה חיובית, הוא גורם לעצמו לשנוא את הרע ולאהוב רק את ... הטובה ביותר, היא לא לחשוב בצורה אופטימית ולא לחשוב בצורה פסימית. ולא לחשוב חיובי או לחשוב שלילי. אלא לחשוב אמיתי, ולהסתכל על הדברים כפי מה שהם. ולהכיר בכך, שיש גם טוב וגם רע. ושבכל דבר בעולם, יש בו גם טוב וגם רע. ומחויב המציאות, שתמיד יהיו גם טוב וגם רע. ובנוסף לזכור גם, שמבחינה אובייקטיבית לגמרי, אין שום טוב או רע בכלל. כי הטוב והרע, הם יחסיים בלבד, ביחס לרצון העצמי של האדם עצמו. אבל מבחינה אובייקטיבית לגמרי, אין שום טוב או רע כלל. ומי שמנסה לברוח מהרע, ומפחד להסתכל על חצי הכוס הריקה, הוא עוד יותר מפחד ...
האם אתה רוצה להיות מאושר? למה אתה רוצה להרגיש טוב? למה אתה לא רוצה להרגיש רע? מה אתה רוצה? איך להרגיש טוב? איך לא להרגיש רע? האם אפשר להרגיש רק טוב? האם אפשר לא להרגיש רע?
האם אתה רוצה להיות מאושר? למה אתה רוצה להרגיש טוב? למה אתה לא רוצה להרגיש רע? מה אתה רוצה? איך להרגיש טוב? איך לא להרגיש רע? האם אפשר להרגיש רק טוב? האם אפשר לא להרגיש רע?
... רע. עם זאת, אליעד מדגיש כי באופן אובייקטיבי, אם אדם יסתכל על המציאות בצורה רחבה, תמיד ימצא בה איזון בין יתרונות לחסרונות. כלומר, בכל מצב אובייקטיבי תמיד קיימים טוב ורע במידה שווה, רק שבתפיסה הסובייקטיבית של האדם לפעמים הוא מזהה יותר טוב או יותר רע. האם אפשר להגיע למצב שבו רק ... אז הוא לא באמת מחפש את השלווה המוחלטת, אלא רק מצב של טוב יחסי שבו הוא לא מוטרד מהרע. כדי להרגיש תחושה של מילוי או סיפוק, חייבים לחוות קודם חיסרון. התחושות של רע וטוב הן בלתי נפרדות, ואי אפשר להפריד ביניהן. האדם לעולם לא יכול להרגיש מילוי או סיפוק בלי לחוות קודם את התחושה של חיסרון. לדוגמה, אדם שרוצה לחוות הנאה מאכילה חייב לחוות תחילה רעב, ואותו הדבר לגבי כל תחושת מילוי אחרת. האם אפשר להפסיק לשחק את המשחק של טוב ורע? לפי אליעד, האדם לא באמת יכול להפסיק לשחק את המשחק של טוב ורע. הרצון להרגיש טוב מבוסס תמיד על תפיסת הטוב כניגוד לרע. אך מה שכן אפשרי הוא להסתכל על המשחק מבחוץ, ולהבין ... מנהל אותו? האם הרצון הוא באמת שלנו או שהוא פשוט מופיע בתוכנו באופן אוטומטי? המטרה היא להסתכל על הרצון בצורה אובייקטיבית, לנתח אותו ולנסות להבין אותו מעבר לטוב ורע. כאשר האדם מתבונן כך ברצון, הוא יכול לגלות את המהות העמוקה יותר שלו. במקום להסתבך כל הזמן בשאלות האם להרגיש ... על הרצון? בסיכום הסופי, אליעד מסביר שאם האדם באמת מוכן לוותר על כל רצון, כולל על הרצון להרגיש טוב, אז הוא יכול להגיע למצב שבו הוא לא יהיה כפוף יותר למשחק של טוב ורע . אך השאלה היא האם האדם באמת רוצה לוותר על הרצון הזה, או שהוא מוכן לקבל את הטוב והרע גם יחד. בסופו של דבר, ... להרגיש טוב? האם אפשר להרגיש רק טוב? למה אי אפשר להימנע מרגשות שליליים? איך להשתחרר מהרצון? האם אפשר להיות מאושר כל הזמן? למה אני לא יכול להפסיק לרצות? האם טוב ורע חייבים להתקיים יחד? האם אתה רוצה להיות מאושר? למה אתה רוצה להרגיש טוב? למה אתה לא רוצה להרגיש רע? מה אתה רוצה? איך להרגיש טוב? איך לא להרגיש רע? האם אפשר להרגיש רק טוב? האם אפשר לא להרגיש רע? ההרצאה עוסקת בנושאים של תחושות פנימיות של טוב ורע, כיצד הן משפיעות על החיים שלנו, ומהי הדרך להגיע להרגיש טוב מבלי להתעמת עם תחושות של רע. שאלות כמו האם אפשר ... על הרצון האנושי להימנע מתחושות של רע. המנחה טוען שבמקום להימנע מרע, עלינו להבין את הרגשות הללו כאלמנט הכרחי שבסופו של דבר מוביל אותנו להבין את משמעות הטוב. כך, רע וטוב לא בהכרח הפכים מוחלטים, אלא חלקים מהותיים של אותה חוויה אנושית. הוא מדבר על איך אנחנו שואפים להרגיש טוב, אך ... שלנו. בהמשך ההרצאה, הוא מציין שאם אדם מבקש רק טוב, הוא בסופו של דבר יקבל רע, כי כדי לחוות טוב יש צורך בניגוד. המנחה מציע להתבונן ברצון האנושי לא מתוך פריזמה של טוב ורע, אלא לשאול שאלות על המהות של הרצון עצמו - מה באמת אני רוצה ולמה. מתוך זה, לא נדרשים להימנע מהרע או לחפש רק ...
טוב ורע כשני הפכים, האם רע זה ההפך של טוב? האם טוב זה ההפך של רע? האם יש מצב שבו אין טוב ורע? האם לא משנה זה טוב או רע? לרצות להרגיש טוב, לרצות לא להרגיש רע, לברוח מהרע, לרדוף אחרי הטוב
טוב ורע כשני הפכים, האם רע זה ההפך של טוב? האם טוב זה ההפך של רע? האם יש מצב שבו אין טוב ורע? האם לא משנה זה טוב או רע? לרצות להרגיש טוב, לרצות לא להרגיש רע, לברוח מהרע, לרדוף אחרי הטוב
טוב ורע כשני הפכים, האם רע זה ההפך של טוב? האם טוב זה ההפך של רע? האם יש מצב שבו אין טוב ורע? האם לא משנה זה טוב או רע? לרצות להרגיש טוב, לרצות לא להרגיש רע, לברוח מהרע, לרדוף אחרי הטוב האם רע הוא ההפך של טוב? האם יש מצב שבו אין טוב ורע? אליעד כהן עוסק בהרצאה במושגים של טוב ורע, ובשאלות פילוסופיות המתרכזות בקיום שני ההפכים האלה. הוא מתחיל בלשאול אם רע הוא ההפך של טוב, ואם טוב הוא ההפך של רע. האם יש מצבים שבהם אין טוב ורע? או שמא כל דבר שנראה רע הוא למעשה טוב בהגדרה מסוימת? ההרצאה נוגעת בכך שההגדרות של טוב ורע לא בהכרח חד משמעיות. למשל, רע יכול להיתפס כלא טוב, אך הוא גם חלק מההבנה של טוב עצמו. אם נחשוב על רע בתור היעדר טוב, השאלה הגדולה היא: האם אפשר לדמיין עולם שבו אין טוב ורע? אליעד מסביר את הרעיון הזה בהשוואה למושגים כמו חום וקר, כאשר פושר הוא תערובת של חם וקר. כך גם רע וטוב, הם לא נפרדים לחלוטין - רע יכול להיות תוצאה של העדר טוב, וההפך. הוא מציין כי כל עוד אנחנו חיים בעולם שבו יש שפה שמגדירה טוב ורע, אז תמיד יהיה חיבור בין שני המושגים הללו, ואי אפשר באמת להבין את אחד מהם בלי להכיר את השני. האם טוב ורע חייבים להיות קיימים יחד? הסוגיה המרכזית המעסיקה את אליעד כהן היא אם קיימת אפשרות שבה לא יהיה טוב ורע. הוא מציע את האפשרות שבמציאות כזו, לא יתקיימו המושגים של טוב ורע כלל, כלומר, אם אין טוב, גם רע לא יוכל להתקיים. כדי להדגים את הרעיון הזה, הוא מציע את הדוגמה של מישהו שלא קיים. אם הוא לא קיים, אין לו שום תחושת טוב או רע, כי המושגים האלו לא קיימים בתודעתו. זה מעלה את השאלה אם רע וטוב הם בלתי נפרדים או שמא ניתן לדמיין עולם שבו אין את המושגים האלו. בהקשר הזה, הוא שואל האם כשאנחנו רודפים אחרי טוב, אנחנו בעצם רודפים אחרי היעדר הרע. כלומר, האם כל רצון ... תמיד יש משהו נוסף שאנחנו יכולים לרצות, ולכן אף פעם לא נוכל להגיע למקום של סיפוק מלא. האם הכל נמדד ביחס לטוב ורע? בסופו של דבר, אליעד מסביר שלגבי טוב ורע, כל התפיסה שלנו בעולם נמדדת ביחס למושגים האלה. אם יש רע, זה בהכרח גם אומר שיש טוב. במילים אחרות, לא ניתן להבין את אחד מהם ללא השני. הוא מציע שלפעמים המציאות מציבה ... מצבים שבהם אין הבחנה ברורה בין טוב לרע, וייתכן שאנחנו נמצאים במצבים שבהם האבחנה הזו מטושטשת. מהם ההבדלים בין טוב ורע? האם רע תמיד הוא ההפך של טוב? מה המשמעות של רצון בלתי מסופק? האם אפשר לחוות טוב מבלי לחוות רע? מה המשמעות של רצון שבע? ...
גיבורי על משני צורה - מהי מהותם של גיבורי על עם יכולת לשנות צורה כרצונם?
... שהיא הזמן והמקום והצורה שבו הדבר נמצא. ואף על פי שכל הדברים נפרדים זה מזה, אף על פי כן, בשורשם הכל אחד. וכל הרע והטוב, קיימים בעולם של הצורות. שהרע מגדיר את הטוב והטוב מגדיר את הרע. והאדם נאחז בהגדרת רע וטוב כלשהי. ועל פי ההגדרה הזאת הוא חי. ומי שהוא יודע את הקישור ואת החיבור שיש בין כל הדרכים ובין כל הדברים שיש בעולם, הוא יכול לשנות את הצורה שלו ...
רע - למה קיים רע בעולם? מה טוב ברע? ומה המשמעות של הכל לטובה?
... - למה קיים רע בעולם? מה טוב ברע? ומה המשמעות של הכל לטובה? בעולם שלנו יש טוב ורע. ובכל דבר ודבר שיש בעולם, יש בו גם טוב וגם רע. ובכל דבר שיש בעולם יש בו טוב כלשהו, ובכל דבר שיש בעולם, יש בו גם רע כלשהו. שהוא החיסרון של הדבר מכל שאר הדברים. כי כל דבר שיש בעולם, הוא נפרד ... בעולם שכולו טוב, גם בו יש רע. אלא, ששם הרע הוא טוב כמו הטוב. דהיינו, ששם האדם חווה את הרע, כדבר רע וטוב בו זמנית. והדבר הזה הוא קשה להבנה, אבל אליו האדם מגיע אחרי שהוא מבין את כל מה שהוא יכול להבין. כי הדבר הזה תלוי בכך שהאדם יוכל להכיל בתוכו את ...
אהבה עצמית / זוגיות - איך לאהוב את עצמך בשלמות, באהבה אמיתית שאינה תלויה בדבר?
... היותר והפחות, זה הכל לפי קנה מידה של טוב ורע . והילד הקטן שלא יודע להבדיל בין טוב לבין רע, ממילא הוא לא יודע להבדיל, בין מי שהוא יותר טוב או פחות טוב. ... טובים, ללא כל דאגות. כי בעולם שאין בו טוב ורע, ממילא אין פחד, וממילא יש שלמות מלאה בכל רגע מחדש. ומי שרוצה לאהוב את עצמו באמת, עליו לאהוב את המציאות כולה ... את הטוב? והעניין הוא, כי בעולם שלנו יש טוב ורע. והשכל של האדם יודע להבדיל בין טוב לבין רע וטוב שכך. כי אם האדם לא היה יודע להבדיל בין טוב לבין רע, ממילא לא היה לאדם שום רצון עצמי. כי רצון עצמי קיים, רק כאשר האדם חושב שיש טוב ורע , ואז האדם רוצה את הטוב ולא רוצה את הרע. ואם לא היה רצון עצמי בעולם, הרי שלא היה קיום לעולם וכולי. והרע, הוא ... עצמי כלל, על ידי זה, כאשר האדם מרגיש טוב או רע, טוב לו באותה המידה ממש. אלא, שכדי שהאדם יחיה בעולם, לשם כך הוא צריך גם רצון עצמי וכולי. והשלמות, היא כאשר ... יש או אין הבדל, בין טוב לרע. כי יש טוב ורע , אלא שאין הבדל, בין זה שיש הבדל ביניהם, לבין מצב שבו, אין הבדל ביניהם. כי כל זמן שהאדם מפריד בין השורש של ...
חיפוש עצמי - אובדן זהות ודרך - איך לחפש ולמצוא את עצמך? איך למצוא את עצמך? את מה לחפש?
חיפוש עצמי - אובדן זהות ודרך - איך לחפש ולמצוא את עצמך? איך למצוא את עצמך? את מה לחפש?
... לברר למה, מה הסיבה שרוצה כך ולא אחרת. מה הסיבה שרוצה לשנות את המציאות? מה גורם לו לרצות להרגיש טוב? עליו לגלות מניין בא הרצון הזה? מי שיתבונן בכך, יגלה שזה נובע מרוצה ולא רוצה, רע וטוב , וזה יוצר לו, רצון להרגיש טוב, אך מהמקום של הכל אחד, אין הבדל בין טוב ורע , רק כאשר אני תופס את המציאות בצורה מסוימת אזי יש רצון להרגיש טוב. להיות מאושר, זה מי שהפסיק ...
אושר - האם אתה מאושר באמת?
אושר - האם אתה מאושר באמת?
... ויפסיק לפחד מפחות טוב. אליעד מסביר שכאשר האדם מגיע להשתוות הזאת, הוא אמנם עדיין יחווה בחיצוניות מצבים של טוב ורע, עדיין יתרחק מכאב ויחפש הנאה, אך ברמה הפנימית העמוקה, הוא ידע שכל הדברים שווים. האדם ימשיך להתנהג כאילו יש טוב ורע, אך פנימית הוא יחווה שקט נפשי ואושר אמיתי כי הוא כבר לא תלוי בהגדרות האלה. כל הדברים והזמנים נמצאים באחדות אחת, וכך האדם משתחרר מהרצון ... הזה צריך לבוא מבפנים. על ידי שאלות של למה, מה הסיבה שהחלטתי שזה טוב וזה רע? וגם אחרי כל זה, האדם יוכל לחוות רע וטוב הנפרד, אבל כל זה רק מפרספקטיבת הנפרדות. כי בתוך תוכו ידע את האמת הפנימית, שבה הכל טוב ובה הכל אחד. ברגע שהאדם מבטיח לך משהו שתעשה דבר ...
הכל לטובה ולרעה - מהו השקר הרע של הכל לטובה?
הכל לטובה ולרעה - מהו השקר הרע של הכל לטובה?
... מוחלט ללא רע? אליעד מסביר שכדי להגיע למצב של טוב מוחלט, האדם חייב להבין באופן עמוק מדוע בכלל קיימים טוב ורע מלכתחילה. ברגע שאדם מתבונן לעומק בשאלה למה יש בכלל רע בעולם, ולמה לא קיים רק טוב ... זו הרמה הגבוהה ביותר של הבנה, וכאשר האדם מגיע אליה, הוא יכול לחיות חיים טובים באמת, ללא הבדל בין טוב ורע. האם ניתן לחיות חיים ללא הבדל בין טוב לרע? בסיכום דבריו, אליעד כהן מאחל לכולם לחיות ... מוביל אליו, אז אם תאורטית הוא יכול להרגיש טוב בלע להרגיש רע ומצד הנפרדות, אתה כביכול אמור להרגיש רע וטוב כדי לרצות, אבל מהפרספקטיבה של האחדות הכל אחד והכל טוב ומי שיחווה זאת יחווה טוב. והאם ... להפך, אתה לא רוצה את הדבר? ולמה הדבר הרע קיים? אדם משקר לעצמו, זה לא לטובה, זה הטוב בעצמו, כמו שיש טוב ורע, היה יכול להיות רק טוב, או רק רע ואז ממילא לא מחפשים טוב, כשהוא מסתכל על הסיבה ...
הספר להצליח בכוח המחשבה - אופטימיות + פסימיות + חשיבה אופטימית + פסימית - להיות אופטימי או פסימי?
הספר להצליח בכוח המחשבה - אופטימיות + פסימיות + חשיבה אופטימית + פסימית - להיות אופטימי או פסימי?
... אופטימי או פסימי. האדם המציאותי אינו חושש מהעתיד, לא בגלל שהוא משקר לעצמו ואומר יהיה טוב, אלא כי הוא יודע שגם רע וטוב הם רק תיוגים חסרי משמעות מוחלטת, מכיוון שבסופו של דבר הכל אחד. מדוע אנשים בוחרים באופטימיות או בפסימיות? הבחירה באופטימיות או ... רע בעצמו. אנשים אומרים שהרע הוא לטובה רק כי קשה להם להתמודד עם המציאות הזו, אך אדם שמבין באמת את המציאות, יודע שגם רע וגם טוב הם למעשה אותו הדבר מהבחינה המוחלטת של האחדות. כאשר האדם מבין לעומק שהכל אחד, הוא כבר לא צריך להגדיר את הרע כטוב, כי עבורו אין ... לחיות ללא חשש וללא צורך בשקרים של אופטימיות או פסימיות. פשוט קבלת המציאות כפי שהיא, ללא שיפוטיות מיותרת של טוב או רע. סיכום: האם עדיף להיות אופטימי או פסימי? לסיכום דבריו של אליעד כהן, אין צורך להיות אופטימי או פסימי. הפתרון הטוב ביותר הוא ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על חופש פנימי, חופש חיצוני, מהו חופש? איך לצאת לחופש? איך להרגיש חופשי? האם לצאת לחופש? יתרונות וחסרונות של לקחת חופש, חופש זה טוב או רע, איך לחיות חיים חופשיים? חופשי ומאושר, איך להשיג חופש אמיתי? בעד ונגד לקחת חופש מהעבודה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: רע וטוב, כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? דיכאון? איך להתמודד עם לחץ? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: רע וטוב, איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור אהבה? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בזוגיות? איך להאמין בעצמך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להעריך את עצמך? איך למצוא זוגיות? איך לקבל החלטות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לחנך ילדים? איך להיות מאושר ושמח? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לנהל את הזמן? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצר העולם? מה המשמעות של החיים? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם באמת הכל לטובה? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם הכל אפשרי? האם יש בחירה חופשית? מי ברא את אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם לדומם יש תודעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להיות מאושר? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קאוצינג מומלץ, ייעוץ טיפולי, הכוונה אישית בתחום רע וטוב - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3750 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 17:48:08 - wesi1