אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה חסרונות או יתרונות ✔חופש פנימי, חופש חיצוני, מהו חופש? איך לצאת לחופש? איך להרגיש חופשי? האם לצאת לחופש? יתרונות וחסרונות של לקחת חופש, חופש זה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
חופש פנימי, חופש חיצוני, מהו חופש? איך לצאת לחופש? איך להרגיש חופשי? האם לצאת לחופש? יתרונות וחסרונות של לקחת חופש, חופש זה טוב או רע, איך לחיות חיים חופשיים? חופשי ומאושר, איך להשיג חופש אמיתי? בעד ונגד לקחת חופש מהעבודה
מהו חופש פנימי וחופש חיצוני, ואיך ניתן להשיג אותם?

ההרצאה עוסקת בהבחנה בין חופש פנימי לבין חופש חיצוני, ובמהות של כל אחד מהם. אליעד כהן מסביר כי הרבה אנשים מרגישים כי עליהם לבצע פעולות שאינן בהכרח נעימות להם, כמו עבודה או מחויבויות משפחתיות, ובזמן חופשה הם מרגישים חופשיים לעשות מה שהם רוצים, מתי שהם רוצים. חופש חיצוני נתפס כמצב שבו אדם לא חייב למלא התחייבויות, אך הבעיה בחופש כזה היא שהוא זמני. עם סיום החופשה, תחושת החופש נגמרת, והאדם מוצא את עצמו שוב תחת המחויבויות היומיומיות.

האם חופש יכול להוסיף סבל לאחר חזרתו?

החופש גורם לאדם להרגיש שוחרר מהמגבלות והחובות, אך כאשר הוא חוזר לשגרה, ישנה תחושת חרטה או שוק. לדוגמה, אם אדם יוצא לחופשה ארוכה מדי, הוא עשוי לחוות קושי חמור בחזרה לעבודה, שכן הוא שוכח את המטלות וההתחייבויות ונתקל בקושי להסתגל לשגרה. השחרור הזמני גורם לעיתים לעומס רגשי כאשר החופש נגמר.

האם ניתן להרגיש חופש גם ללא חופשה?

השאלה היא האם ניתן להרגיש חופש גם במצבים שבהם אין חופשה, כלומר, תוך כדי ביצוע פעולות יומיומיות שאדם לא בהכרח רוצה לעשות. אליעד כהן מציע כי אם אדם מצליח לשנות את נקודת המבט שלו ולהתמקד בהיבטים של רצון ולא של חובה, הוא עשוי לחוות חופש פנימי. במילים אחרות, אם אדם יכול להרגיש שהוא בוחר לעשות את הדברים ולא "חייב" לעשות אותם, הוא יכול לחוות תחושת חופש גם כאשר הוא לא נמצא בחופשה.

איך להשיג חופש פנימי?

הדרך להשגת חופש פנימי היא על ידי חקירה של הרצונות והאמונות שגורמים לנו להרגיש מחויבים. אנו מרבים לומר שאנו "חייבים" לעשות משהו, כמו לעבוד כדי לשמור על מקום עבודה, לדאוג לילדים, או לחיות באופן מסויים. אולם כשבודקים לעומק, ניתן להבין שכל מחויבות כזו נובעת מרצונות עמוקים יותר, כמו הרצון לכסף או הצורך להיות אהוב. אם נצליח לשאול את עצמנו האם באמת "חייבים" את כל הדברים הללו, ונבין שאין חובה מוחלטת - אנו עשויים להרגיש יותר חופשיים.

מה קורה אם מאבדים את כל הרצונות?

אם אדם יפסיק לרצות כל דבר, הוא עשוי למצוא את עצמו אדיש לכל, ובכך חופשי לחלוטין. אך חופש מוחלט כזה מבטל כל משמעות, שכן לא יהיו לו מטרות או סיבות לפעול. חופש מוחלט, לפי כהן, יכול ליצור חוויית חיים חסרת ערך, שכן אין מהות לרצון כאשר אין שום מטרה או יעד.

האם ניתן לשמור על חופש פנימי יחד עם משמעות בחיים?

אליעד כהן מציע שזוהי השאלה המרכזית. הפתרון הוא להבין שאדם יכול לבחור את הרצונות שלו - כלומר, להרגיש חופשי מבלי לאבד את משמעות החיים. אם אדם בוחר במודע את מטרותיו ורצונותיו, הוא יכול ליהנות משני העולמות: חופש פנימי שמבוסס על בחירה חופשית, תוך שמירה על תחושת משמעות בחיים. החופש לא מגיע כשאנחנו מפסיקים לרצות, אלא כאשר אנחנו בוחרים בצורה מודעת את הרצונות שלנו ומבינים שהכל תלוי בנקודת המבט שלנו.

האם אדם יכול לבחור כמה חופש הוא רוצה?

ההבחנה המשמעותית ביותר היא שמי שמרגיש חופש אמיתי מבין שהוא יכול לבחור כמה חופש הוא רוצה להרגיש. בכך הוא לא מתעלם מהחיים וממטרותיהם, אלא בוחר אותם מתוך רצון חופשי ומודע. זהו מצב שבו אדם יכול להרגיש חופשי מבלי לוותר על משמעות כלשהי בחיים, תוך כדי שהוא שומר על יכולת בחירה חופשית לגביי רצונותיו.

סיכום

החופש הוא לא רק מציאות חיצונית שבה אדם לא כפוף לחובות, אלא חופש פנימי שנובע מהבנת הרצונות שלנו ושל מחויבויותינו. ככל שנצליח לשאול את עצמנו שאלות עמוקות לגבי הצרכים והרצונות שלנו, נוכל להרגיש חופשיים יותר, וגם לשמור על משמעות בחיים.
מהו הרעיון הבסיסי של יציאה לחופשה?

הרעיון המרכזי הוא שבדרך כלל אנשים מרגישים שהם חייבים לבצע דברים שהם לא לגמרי רוצים לעשות, כמו עבודה, טיפול בילדים, עמידה בציפיות חיצוניות ועוד. כשאדם יוצא לחופשה, הוא מרגיש ששם הוא חופשי יותר לעשות מה שהוא רוצה, מתי שבא לו, בלי מחויבות ולחצים. לפעמים אומרים שגם אלוהים "נח" ביום השביעי, אז ודאי שגם האדם צריך מדי פעם לצאת לחופש.

יחד עם זאת, יש בעייתיות ברעיון של חופשה: היא לא נמשכת לנצח, וברגע שהיא נגמרת, אדם חוזר לחיי היומיום ושוב מרגיש שאין לו ברירה והוא חייב לבצע מטלות שונות. יתרה מזאת, כשהחזרה לחיים הרגילים חדה מדי, התחושה היא שאחרי שטעמת חופש, העבודה או המטלות עלולות להיראות אפילו יותר קשות ומעיקות.

מדוע חופש עלול להוסיף סבל כשחוזרים ממנו?

הסיבה היא שחופש מודגש דווקא על רקע תחושת חוסר חופש. ככל שהחופש היה ממושך או מהנה יותר, ייתכן שקשה יותר לחזור לשגרה. לדוגמה, עובד שלוקח הפסקת צהריים קצרה מסוגל לחזור לעבודה בקלות יחסית, אבל אם אדם יוצא לחופשה ארוכה בים ושוכח לגמרי מכל התחייבות - ייתכן שכאשר יחזור למסגרת, הוא יהיה ב'שוק' ולא ירצה לקבל מחדש את העול והכבלים.

יש גם מצבים שבהם חופש מוגזם עשוי לפגוע בפרודוקטיביות, כי אדם יכול להתרגל לרמות גבוהות של חופש ואז להתקשות לעמוד בדרישות העבודה או במסגרת מחייבת כלשהי.

האם אפשר להרגיש חופש גם מבלי לצאת לחופש?

השאלה הזו עוסקת ביכולת הפנימית של אדם לחוות תחושת חופש בתוך מצבים שלכאורה אינם חופשיים. כלומר, האם אפשר לבצע פעולות יומיומיות, כגון עבודה או טיפול במשפחה, ועדיין לחוות תחושת חופש הדומה לתחושה שיש בזמן חופשה?

המחשבה היא שאם אדם יכול לבחור איך להסתכל על הסיטואציה, להגדיר אותה כמשהו שהוא "רוצה" לעשות ולא "חייב" לעשות, ייתכן שירגיש יותר חופשי. הבעיה היא שאם אדם ירגיש חופש מוחלט כל הזמן, הכל יאבד משמעות, כי תחושת חופש מוחלטת מבטלת את החשיבות של הדברים.

כיצד אפשר להשיג חופש פנימי?

חופש פנימי דורש לחקור את האמונות והרצונות שגורמים לאדם להרגיש מחויב. לרוב, אנשים מרגישים חייבים לעבוד כדי לא לאבד את מקום העבודה, חייבים לדאוג לילדים, חייבים לחיות בצורה מסוימת וכדומה. אבל אם בודקים לעומק, מגלים שכל "החייב" הללו מבוססים על רצונות בסיסיים יותר, כמו הצורך בכסף או הרצון להיות אהוב וליהנות מחיים מסודרים.

על ידי הטלת ספק בשאלה האם באמת חייבים את כל הדברים הללו, או האם באמת משנה אם יש כסף, אם אנשים אוהבים אותך, אם אתה בריא וכו' - אפשר להתחיל להחליש את תחושת המחויבות. כשמבינים שאין חובה מוחלטת, ושהכל תלוי בנקודת מבט, נוצרת חוויה של "חופש פנימי".

מה קורה אם מאבדים את כל הרצונות?

אובדן מוחלט של רצונות משמעו שאדם נעשה אדיש לכל דבר. מצד אחד, הוא באמת חופשי: הוא לא חייב שום דבר ולא חש מאויים משום דבר. מצד שני, החופש הקיצוני הזה מבטל כל משמעות בחיים, כי ללא רצונות אין שום יעד, מוטיבציה או סיבה לפעול.

האם אפשר לשמור גם על חופש וגם על משמעות?

הפתרון הוא להבחין שאדם יכול לבחור את הרצונות שלו ובכך "לשחק" במשחק של החיים: הוא בוחר להציב לעצמו מטרה, לבחור שהוא "רוצה" לעשות משהו, על אף שבעומק הוא מבין שהוא לא באמת חייב. כך נשמר איזון: מצד אחד יש חופש, כי אפשר לשנות את נקודת המבט ולהקטין את עוצמת "החייב", מצד שני שומרים על משמעות, כי לא מוותרים על כל הרצונות.

ישנה גם שאלה עמוקה יותר, הנוגעת למהות ולשאלה מדוע בכלל לרצות משהו אם אפשר להיות חופשי לגמרי. זה קשור לרעיון של אחדות לעומת נפרדות, ולשאלה מדוע נוצרו החיים במציאות שמאפשרת לנו לחוות חופש לעומת שעבוד. זו סוגיה פילוסופית רחבה שניתן להעמיק בה, אך העיקרון הוא שאדם מסוגל לבחור כמה להזדהות עם הרצונות שלו, ובמקביל לשמור לעצמו פתח להבנה שהכל בחירה חופשית פנימית.
יעוץ להורים יפסיק לרצות מהות החיים איך להרגיש חופשי מרמה מדי פעם חרטה תחושה של משמעות בחיים חיים רגילים התמודדות עם האם אפשר ל אושר איך להרגיש איך להרגיש חופשי איך להשיג איך להשיג חופש אמיתי איך לחיות איך לחיות חיים חופשיים איך לצאת איך לצאת לחופש אמת בעד ונגד בעד ונגד לקחת חופש מהעבודה האם לצאת לחופש הישגים הרגשה זה טוב או רע חוויה חוויות חופש חופש אמיתי חופש זה טוב או רע חופש חיצוני חופש פנימי חופשי ומאושר חיים חיסרון חיסרון או יתרון חיסרון ויתרון חיסרון יתרון חיסרון מול יתרון חיצוני חיצוניות חסרונות חסרונות או יתרונות חסרונות ויתרונות חסרונות יתרונות חסרונות מול יתרונות טוב או רע טוב ורע יתרון יתרון או חיסרון יתרון וחיסרון יתרון חיסרון יתרון מול חיסרון יתרונות יתרונות או חסרונות יתרונות וחסרונות יתרונות וחסרונות של יתרונות וחסרונות של לקחת חופש יתרונות חסרונות יתרונות מול חסרונות כיצד לחיות להרגיש להרגיש חופש להרגיש חופשי להשיג להשיג חופש להשיג חופש אמיתי לחיות לחיות חיים לחיות חיים חופשיים לצאת לצאת לחופש לקחת לקחת חופש לקחת חופש מהעבודה מאושרים מהו חופש עבודה פנימיות רגישות רגש רגשות רע או טוב רע וטוב תחושה תחושות
אהבה עצמית, קבלה עצמית, שנאה עצמית, לאהוב את עצמך, לקבל את עצמך, לשנוא את עצמך
... שמוכרח שתהיה הזדהות כלשהי של האני של האדם, עם משהו כלשהו. ומי שיתבונן עוד יראה, כי כל דבר בעולם באשר הוא, יש בו חסרונות ויתרונות כלשהם. ואין שום דבר בעולם, שאין בו שום חיסרון. וגם אין שום דבר בעולם, שאין בו שום יתרון. אלא, כל דבר בעולם, יש בו גם חיסרון כלשהו וגם יתרון כלשהו. וכל דבר בעולם, יש בו חיסרון ויתרון, מבחינה יחסית, אבל לא מבחינה מוחלטת. זא החיסרון והיתרון של הדבר, הם תמיד בעיני המתבונן באופן אישי וסובייקטיבי בלבד. אבל ... מוחלטת, זא נקודת מבט שאין לה שום העדפות ושום דעות קדומות ושום העדפה אישית, מנקודת מבט שכזו, בשום דבר בעולם, אין חסרונות או יתרונות. כי אין שום משמעות, לחסרונות או יתרונות , כאשר אין שום העדפה אישית. ונמצא אם כן, כי מנקודת מבט ... וכך גם לגבי קבלה עצמית ואהבה עצמית. שאי אפשר בשום פנים ואופן שהיא תהיה מושלמת. כי בכל דבר בעולם, תמיד יש בו חסרונות ויתרונות כלשהם. ומוכרח תמיד, שהאדם גם יאהב את עצמו ברמה כלשהי, וגם ...
הרזיה, השמנה, דיאטה, דימוי גוף, דימוי עצמי נמוך, דימוי חברתי, שמן או רזה, לרדת במשקל, שמירה על המשקל, לעלות במשקל
הרזיה, השמנה, דיאטה, דימוי גוף, דימוי עצמי נמוך, דימוי חברתי, שמן או רזה, לרדת במשקל, שמירה על המשקל, לעלות במשקל
... דימוי עצמי ודימוי חברתי, נובע מתפיסה של טוב ורע, יפה או מכוער, שליטה או חוסר שליטה. הדרך היחידה להשתחרר באמת מהעיסוק בזה היא להבין לעומק שאין יתרון או חיסרון מוחלט בשום צורה של מראה גוף. כל עוד האדם תופס את עצמו כנפרד וחסר משהו, הוא ימשיך לסבול בכל מצב: כשהוא ... הללו זו הדרך היחידה להשתחרר מהסבל. כלומר, להבין באמת את מהות המציאות - שכל מצב של קיום הוא בו זמנית גם טוב וגם רע, ובשורש האמיתי אין באמת חסרונות או יתרונות מוחלטים. אדם שיבין זאת יהיה משוחרר מבעיות של דימוי גוף והשמנה. איך להפסיק לסבול מדימוי גוף? למה אנשים ...
אהבה - רק אהבה, רק לאהוב, אהבה ללא תנאים, אהבה בלי תנאים, לאהוב בלי תנאים, לאהוב ללא תנאים
... אהבה ללא שום תנאים. אבל אם אין אפשרות להרגיש רק טוב, הרי שממילא, גם אין אפשרות להרגיש רק אהבה. ומי שיעמיק בעניין יראה, כי בכל דבר שיש בעולם, יש בו גם חסרונות וגם יתרונות. כי שום דבר אינו מושלם, ושום דבר אינו חסר כל דבר. אלא, כל דבר יש בו גם יתרונות וגם חסרונות. והיתרונות והחסרונות של כל דבר, הם ביחס לנקודת המבט של האדם שמתבונן באותו הדבר. כי מבחינה מוחלטת, אין חסרונות או יתרונות, אלא הכל אחד ממש והכל שווה ערך ממש. ומנקודת המבט של האדם, ביחס לרצון שלו, ביחס לזה יש חסרונות ויתרונות. וכאשר האדם מסתכל על היתרונות של הדבר, אז האדם מרגיש אחדות ואהבה כלפי הדבר. כי היתרונות של הדבר, ממלאים לאדם את הרצונות ואת החסרונות שלו. ואז היתרונות ... חוסר שלמות, ומרגיש רע וכולי. ומי שיתבונן בעניין יראה, כי מחוייב המציאות, שכל זמן שהאדם מודע לעצמו בשכל של עצמו, תמיד בכל דבר בעולם, הוא ימצא בו, גם יתרונות וגם חסרונות . דהיינו, אין שום אפשרות בעולם, שהאדם יחווה שבדבר כלשהו יש רק יתרונות או רק חסרונות. ונכון, שבהחלט אפשרי שהאדם יחשוב בצורה מודעת, שהוא חווה שבדבר כלשהו יש רק יתרונות או רק חסרונות. אבל מחוייב המציאות, שבתת המודע של האדם, הוא תמיד יהיה מודע לכך, שבכל דבר שהוא בעולם, תמיד יש בו, גם יתרונות וגם חסרונות כלשהם. ויש דברים, שהאדם מודע גם ליתרונות וגם לחסרונות שלהם. ויש דברים, שהאדם מודע יותר ליתרונות או לחסרונות שלהם. ולפעמים האדם ככ מודע לחסרונות או ליתרונות ... את היתרונות של דבר כלשהו, ואז ממילא הוא ירגיש רק טוב או רק רע. אבל זה אף פעם לא בצורה מוחלטת. כי בתת המודע של האדם, האדם רואה את האמת, שבכל דבר יש גם יתרונות וגם חסרונות, ולכן בתת המודע של האדם, האדם מרגיש תמיד גם טוב בעוצמה כלשהי וגם רע בעוצמה כלשהי (וגם נייטרליות בצורה כלשהי). ועוד נוסיף, כי האדם יכול להרגיש טוב, רק כאשר ...
סיום החיפוש הרוחני, חשיבה מוחלטת, חשיבה יחסית, ללכת עד הסוף, להשתחרר מהרצון העצמי, להיות אובייקטיבי, להטיל ספק, בטוח במאה אחוז
סיום החיפוש הרוחני, חשיבה מוחלטת, חשיבה יחסית, ללכת עד הסוף, להשתחרר מהרצון העצמי, להיות אובייקטיבי, להטיל ספק, בטוח במאה אחוז
... האם ניתן להשתחרר מתחושת החיסרון המלווה אותנו? אליעד מציג שתי אפשרויות מרכזיות: האפשרות הראשונה: לקבל את התחושה הזו כחלק בלתי נפרד מהקיום. להבין שכל עוד יש אני קיים, תמיד יהיה חיסרון, ולקבל את היתרונות והחסרונות של החיים, כמו רגשות, מחשבות וחוויות. זוהי דרך החיים היחסית. ... לא בעצם הקיום שלו. בנקודה זו, כל ההבדלים בין אני ללא אני מתבטלים, והחוויה שהאדם מזהה כקיום עצמי מתפוגגת. במצב זה, אין יותר חוויה של חיסרון, כי אין יותר מי שירגיש שחסר לו משהו. אין אני ברור שחווה חסרונות או יתרונות. זוהי הדרך להגיע לאובייקטיביות מלאה. למה החשיבה ...
אושר למתקדמים, להיות מאושר, רע זה לא רע, רע זה לא רק רע, לחיות בהרמוניה, לחיות בשלום עם המציאות, לחיות בשלום עם עצמך, לאהוב את הרע, לאהוב גם את הרע, ליהנות מהסבל
אושר למתקדמים, להיות מאושר, רע זה לא רע, רע זה לא רק רע, לחיות בהרמוניה, לחיות בשלום עם המציאות, לחיות בשלום עם עצמך, לאהוב את הרע, לאהוב גם את הרע, ליהנות מהסבל
... שזה בדיוק האופן שבו המציאות עצמה פועלת. הוא משתמש בדוגמה של בריאת העולם: אלוהים, שהיה במצב מושלם ללא חסרונות או יתרונות , בחר ליצור חיסרון דווקא כי רצה שיהיה קונפליקט. מכאן שאלוהים עצמו כביכול בוחר לחיות בקונפליקט, מתוך הבנה שזה המצב האופטימלי. כיצד ...
אופטימיות / פסימיות - מה טוב / רע באופטימיות ובפסימיות? ומה הטוב ביותר?
... אופטימיות היא, כאשר הוא מקווה לטוב ומאמין שיהיה טוב. ופסימיות היא, כאשר הוא מעדיף לחשוב שלא יהיה טוב. ומי שיתבונן בעניין יראה, כי לשתי צורות החשיבה האלו, יש יתרונות וחסרונות. האופטימיות, מאפשרת לאדם להרגיש טוב יותר בהווה, אך היא לפעמים מסתירה ממנו את הסיכונים שיש לו בדרך. לעומת זאת, הפסימיות גורמת לאדם להרגיש פחות טוב בהווה, אך ...
הדחקה רגשית / הכחשה עצמית - מה טוב / רע בהדחקה ובהכחשה? ומה טוב יותר?
... כי כל הזמן הוא צריך להדחיק את מה שמציק לו. אז מה בעצם עושים? והתשובה היא, כי על האדם להבין היטב את הצדדים השונים ואת היתרונות והחסרונות של עניין ההדחקה כפי שכבר ביארתי לעיל. וכאשר האדם מבין את ההיבטים השונים של עניין ...
עצלנות / עצלות / התאמצות / יעילות - מה *טוב* בעצלנות? איך להתמודד עם עצלות?
... עצלות התאמצות יעילות - מה טוב בעצלנות? איך להתמודד עם עצלות? אם נתבונן בעניין העצלות נראה, כי יש לה יתרונות וחסרונות. מצד אחד העצלנות לא מאפשרת לאדם להניע את עצמו ולהתקדם בחיים. ולפעמים, האדם יכול במאמץ קטן מאוד להצליח לשפר את מצבו, אך העצלות שלו מונעת ממנו ...
הצלחת האדם בחיים / להצליח - לרצות או לא לרצות להצליח - מה יותר טוב? ומדוע?
... או לא לרצות להצליח - מה יותר טוב? ומדוע? ובו יתבאר העניין של הצלחת האדם בחיים. ויתבאר העניין של הרצון של האדם להצליח. ויתבאר, מהם החסרונות והיתרונות, של הרצון של האדם להצליח? ועוד. ומי שיתבונן בעניין יראה, כי לכאורה, הדבר הטוב ביותר, הוא לרצות להצליח. משום, שהרי המטרה של האדם היא להגיע אל ההצלחה. ולא משנה כיצד נגדיר ...
בודהיזם / הינדואיזם / מאיה / אשליה - ועולם התופעות המשתנות.
... דבר בעולם הזה לא יציב. וכאשר האדם נאחז בדברים שמשתנים כל הזמן, וכאשר האדם נקשר רגשית לדברים שמשתנים, על ידי זה נוצר סבל וכולי. ועניין התלות הרגשית והיתרונות והחסרונות שלו, כבר ביארתי במקום אחר. וכאן ננסה לדון ברעיון שאומר שהעולם הזה הוא סוג של חלום, ועל האדם להתעורר מהחלום וכולי. ואם נתבונן היטב ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על חופש פנימי, חופש חיצוני, מהו חופש? איך לצאת לחופש? איך להרגיש חופשי? האם לצאת לחופש? יתרונות וחסרונות של לקחת חופש, חופש זה טוב או רע, איך לחיות חיים חופשיים? חופשי ומאושר, איך להשיג חופש אמיתי? בעד ונגד לקחת חופש מהעבודה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: חסרונות או יתרונות, איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בדידות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: חסרונות או יתרונות, איך להיגמל מהימורים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך לקבל החלטות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשתול מחשבות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לחנך ילדים? איך להעריך את עצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בזוגיות? איך לשפר את הזיכרון? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם אפשר לדעת הכל? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש או אין אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות מאושר? למה העולם קיים? מי ברא את אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע וסבל בעולם? האם הכל אפשרי? איך להנות בחיים? למה יש רע בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה המשמעות של החיים? האם יש אמת מוחלטת? בשביל מה לחיות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם באמת הכל לטובה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מומחה, מאמן אישי לבני נוער, אימון אישי לקשב וריכוז בנושאי חסרונות או יתרונות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.5781 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 23:00:34 - wesi1