אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ריקנות ✔חוסר סיפוק בזוגיות, חוסר סיפוק בעבודה, אכילה רגשית, לא מרוצה, לא מסופק, לא מאושר, ריקנות פנימית, אושר פנימי, שמחת חיים, שביעות רצון, לא...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
חוסר סיפוק בזוגיות, חוסר סיפוק בעבודה, אכילה רגשית, לא מרוצה, לא מסופק, לא מאושר, ריקנות פנימית, אושר פנימי, שמחת חיים, שביעות רצון, לא מצליח למצוא, מה מתאים לי?
למה אנשים מרגישים חוסר סיפוק בתחומים שונים בחיים?

הרבה פעמים אנשים חווים חוסר סיפוק בזוגיות, בעבודה, או אפילו במצבים פשוטים כמו אכילה. בן אדם יכול לאכול ולהרגיש שהוא אף פעם לא שבע באמת, תמיד רוצה לאכול עוד. אדם יכול להיות במקום עבודה ועדיין לחפש עבודה נוספת, או להיות במערכת יחסים ועדיין להרגיש שמשהו חסר לו. אליעד כהן מסביר שהתופעה הזאת מתרחשת כאשר האדם מנסה לפתור בעיה פנימית באמצעות אמצעי חיצוני, והפתרון הזה לעולם אינו יכול להיות יעיל לחלוטין.

מה הקשר בין חוסר סיפוק לריקנות פנימית?

אליעד מדגיש שכאשר אדם חש ריקנות פנימית או חוסר ערך פנימי ומנסה למלא את החיסרון הזה באמצעות דברים חיצוניים, כמו אוכל, עבודה או זוגיות, הדבר החיצוני לעולם לא יצליח לפתור לחלוטין את הבעיה הפנימית שלו. לדוגמה, אם אדם סובל מדיכאון ומנסה לפתור את הבעיה הזו באמצעות אכילה, האוכל לעולם לא יספק אותו באמת, כי הבעיה שהוא מנסה לפתור היא רגשית ולא פיזית. לכן האדם ממשיך לאכול עוד ועוד, אך עדיין מרגיש ריקנות פנימית ולא מצליח לחוות סיפוק אמיתי.

איך אפשר לדעת אם חוסר הסיפוק נובע מבעיה פנימית או חיצונית?

כדי להבין האם חוסר הסיפוק שלך נובע מבעיה אמיתית בתחום שבו אתה חש חוסר סיפוק, או שאתה פשוט מנסה לפתור בעיה פנימית אחרת, אליעד מציע מבחן פשוט: שאל את עצמך אם קיים דבר כלשהו שיכול לספק אותך באמת. אם התשובה היא "כן", וזה דבר ריאלי, אז הפתרון הוא פשוט - לך תשיג את אותו דבר. אבל אם אתה לא מסוגל לחשוב על שום דבר שיספק אותך באמת, אז כנראה שאתה מנסה לפתור בעיה פנימית עמוקה יותר באמצעות פתרונות חיצוניים.

לדוגמה, אדם שאומר שהוא לא יכול לעבוד במקום מסוים בגלל הפקקים, במקום אחר בגלל השכר הנמוך, במקום שלישי כי זה מלחיץ מדי ובמקום רביעי כי הוא בודד מדי, לכאורה נותן הסברים אובייקטיביים. אבל אם אין אף מקום שהוא יכול לומר בכנות שהיה שמח לעבוד בו, כנראה שהבעיה שלו היא פנימית. הוא פשוט לא רוצה לעבוד, ומחפש תירוצים שמסבירים את חוסר הרצון הפנימי שלו.

מדוע אנשים מאשימים אחרים בחוסר הסיפוק שלהם?

אליעד מסביר שאדם המנסה למלא ריקנות פנימית באמצעות מערכות יחסים חיצוניות, למשל, עלול להאשים את האחרים כשהם לא מצליחים למלא את החיסרון הזה. הוא מוציא את התסכול שלו על אחרים, כי הוא ציפה שהקשר איתם יפתור לו את הבעיה הפנימית. אך למעשה הם אינם יכולים לפתור זאת, מה שמביא את האדם לתחושה של כעס ואכזבה כלפיהם.

איך למצוא איזון בין סיפוק פנימי לחיצוני?

אליעד מסביר שצריך לשמור על איזון בין מילוי החסרונות הפנימיים בצורה פנימית לבין שימוש בחיצוניות לסיפוק יחסי. אם אדם יאמר שכל הבעיות שלו הן פנימיות והוא לא צריך בכלל דברים חיצוניים, הוא לא יוכל לקיים מערכות יחסים, כי הן יתייתרו. מצד שני, אם יטען שכל הבעיות שלו הן חיצוניות, הוא תמיד ירגיש חוסר סיפוק, כי אי אפשר למלא חיסרון פנימי באמצעות משהו חיצוני באופן מוחלט. לכן, האיזון הנכון הוא להשאיר מקום לחסרונות חיצוניים ופנימיים גם יחד, וכך למנוע מצב של אכזבה מתמשכת או חוסר סיפוק מתמיד.

לדוגמה, אם אדם ירצה לתחזק זוגיות, הוא לא יכול להסתמך רק על האהבה העצמית שלו, כי אז הוא לא יצטרך את הזוגיות בכלל. מצד שני, הוא גם לא יכול להסתמך רק על אהבת האחרים, כי אז...
עכשיו יש עוד נושא לפעמים בן אדם חווה חוסר סיפוק ממשהו מסוים כגון חוסר סיפוק מהעבודה חוסר סיפוק מזוגיות או אפילו חוסר סיפוק מאוכל, זאת אומרת שהוא אוכל והוא חווה חוסר סיפוק הוא תמיד רוצה לאכול עוד נגיד הוא נמצא במקום עבודה והוא תמיד מחפש עוד עבודה נוספת, נגיד הוא בזוגיות הוא תמיד רוצה עוד משהו. אוקי עכשיו השאלה היא למה זה.

ש: זה דומה למקרה הקודם בגלל שיותר מדי טוב לו.

אליעד: הכל דומה להכל לא אבל יש פה עוד שכל זה קשור יותר לשכל הראשון, בדבר הראשון אמרנו אם אתה מוסיף מוחלט למשהו הוא מתפרק אם תיקח משהו ותגיד "האם זה טוב באופן מוחלט?" הוא מתפרק. עכשיו מה שקורה זה שאם מישהו מנסה לפתור בעיה מסוימת בדרך הלא נכונה אז הרבה פעמים הדרך לא פותרת לו את הבעיה, כמו שמישהו לדוגמה נגיד ינסה לדפוק בקיר מסמר עם מברג וזה לא עובד לו למה כי לזה הוא צריך פטיש.

מה זאת אומרת אם מישהו נגיד יש לו ריקנות פנימית נניח חוסר ערך פנימי ריקנות פנימית, תסביך פנימי כלשהו והוא מנסה לפתור את זה באמצעי חיצוני אז הוא לא מצליח לפתור את זה או הסיבה שבן אדם חווה חוסר סיפוק מהצורה היא בגלל שהוא מנסה לפתור בעיה מסוימת בצורה לא נכונה מנסה לקמבן.

נגיד שמישהו נגיד אוכל כי הוא רוצה כרגע לא להיות רעב אז הוא יכול לאכול ולהיות שבע אבל אם הוא אוכל מתוך איזה נגיד דיכאון אז האוכל לא יכול לפתור לך את הדיכאון ולכן האוכל לא יספק אותו אף פעם לכן הוא יאכל ויאכל אבל הוא ממשיך לרצות לאכול כי הוא מנסה לפתור את בעיית הדיכאון באמצעות האכילה וזה בכלל לא קשור אולי זה קשור חלקית.

ש: זה די טריוויאלי זה לא שורש הבעיה.

אליעד: ולכן אם אתה לדוגמה נגיד לא מרוצה מהעבודה שלך לא מרוצה מאיזה משהו, מישהו לא מרוצה ממשהו ואתה מנסה להגיד "למה אני לא מרוצה מזה?" אז לא תמיד אתה לא מרוצה מזה כי זה לא טוב, לפעמים אתה לא מרוצה מזה כי אתה בכלל מנסה לפתור בעיה אחרת באמצעות הדבר הזה.

נגיד שמישהו מתלונן על האנשים סביבו עכשיו למה הוא מתלונן, עכשיו לפעמים בן אדם מתלונן על אנשים סביבו כי הם באמת "לא בסדר" ולפעמים הוא מתלונן על כולם, למה הוא מתלונן על כולם? כי הוא בכלל מתוסבך עם עצמו והוא חשב שהם ימלאו לו איזה חיסרון ואז מה לעשות שהם לא יכולים למלא לו את החיסרון ואז הוא מוציא עליהם את העצבים שהם לא יכולים למלא לו את החיסרון אבל הם באמת לא יכולים למלא לו את החיסרון.

כי הוא ניסה לפתור את בעיית החיסרון הפנימי שלו באמצעות מערכת יחסים חיצונית ומאחר שזה לא פותר לו את החיסרון כי אי אפשר למלא ריקנות פנימית באמצעות משהו חיצוני לכן הוא יתחיל לחפש חסרונות בחיצוני ויתחיל להאשים את החיצוני שהחיצוני אשם, "אתה יודע למה אני לא מרוצה? כי זה ככה" הוא ימצא סיבות. עכשיו ומה הדרך של הבן אדם לדעת, ניתן כיוון איך בן אדם יכול לדעת האם באמת הסיבה שהוא לא מרוצה מהדבר זה כי באמת הדבר לא מתאים לו או שהוא לא מרוצה מהדבר כי הוא בכלל מנסה לפתור בעיה אחרת בצורה לא נכונה, מה הסימן?

ש: הוא ימצא את זה גם במקומות אחרים.

אליעד: מה שאת אמרת זה נכון, עכשיו מה זה אומר שנייה נגיד שמישהו אומר שהוא לא מרוצה ממשהו ואז שואלים אותו "יש משהו שאתה כן מרוצה ממנו?", נגיד מישהו אומר "אני לא מרוצה" נגיד "לך תעבוד? לא אני לא יכול לעבוד פה, למה אתה לא יכול לעבוד פה? זה כל היום יש פקקים, אוקי אולי תעבוד שם? לא יכול לעבוד שם למה לא יכול לעבוד שם שכר נמוך, אוקי לך תעבוד שם למה אתה לא יכול לעבוד שם? זה מלחיץ אותי מדי, לך תעבוד שם? שם זה קל לי מדי שם זה קשה לי מדי, שם אנשים לא נעימים שם זה אני בודד מדי" כל פעם משהו אחר.

ואז אומרים לו, עכשיו לכאורה זה תשובות אובייקטיביות כאילו באמת מה לעשות מה הוא חייב לעבוד עם אנשים לא נחמדים, אבל אם הוא היה מוצא מה האמת "אוקי יש מקום שכן הייתי רוצה לעבוד בו?" עכשיו אם הוא אומר "כן הייתי רוצה לעבוד פה ופה" וזה משהו שהוא ריאלי סבבה, אבל שום מקום הוא "לא אני אין לי, לא יודע איפה אני רוצה לעבוד" יפה אז כנראה שכל התירוצים שתירצת למה אתה לא רוצה לעבוד זה סתם תירוצים כי אתה לא רוצה לעבוד ועכשיו אתה רק מלביש את זה ב - "לא רוצה לעבוד כי... אני לא רוצה לעבוד כי ככה אני לא רוצה לעבוד כי ככה" יש משהו שכן היה מספק אותך.

לכן כשבן אדם לדוגמה נגיד רודף אחרי איזה משהו והוא מרגיש שהוא חווה חוסר סיפוק הוא צריך לשאול את עצמו "יש משהו שכן היה מספק אותי?" אם התשובה אומרת כן אוקי סבבה לך תשיג את זה וזהו, אבל אם התשובה אומרת לא "וואלה באמת אין משהו שמספק אותי לא יודע מה יספק אותי" אתה יודע למה זה לא מספק אותך כי אתה מנסה לפתור בעיה פנימית כנראה באמצעות צורה חיצונית ולכן זה לא יכול לספק אותך.

ש: זה תמיד בעיה פנימית?

אליעד: בדרך כלל הסיטואציה היא שבן אדם יש לו איזה חיסרון פנימי והוא מנסה למלא אותו בצורה חיצונית, נגיד בן אדם נגיד מרגיש חוסר ערך עצמי ואז הוא רוצה שיאהבו אותו ואז אף פעם לא מספק אותו כמה שאוהבים אותו למה כי אם הוא היה מצפה שיאהבו באופן יחסי סבבה אז הנה באופן יחסי אוהבים אותך או אפילו באופן יחסי יאהבו אותו יותר אז באופן יחסי אוהבים אותו יותר אבל אם הוא אומר "לא אני רוצה יש לי בעיה פנימית עכשיו אני רוצה שהבן אדם השני יאהב אותי ושזה יפתור לי את התסביך הפנימי שלי עם עצמי" איך זה יכול לפתור לך את זה בדיוק אין אפשרות.

ואז עוד מעצים את זה נכון ואז עוד יכול להעצים את זה שבן אדם נמצא נגיד לדוגמה במערכת יחסים וזה לא פותר לו את התסביך הפנימי שמלכתחילה בגללו הוא נכנס למערכת יחסית אז הוא עוד יותר ואז הוא עוד יותר מאשים, למה כי הוא בא מהמקום הלא נכון. עכשיו מה ההפך של זה אם מישהו יגיד "בעיה פנימית אני פותר רק באופן פנימי" אז עוד פעם החיצוני מאבד את המשמעות, ואם בן אדם יגיד "בעיה פנימית אני פותר רק באופן חיצוני" החיצוני לא יכול לפתור לך את הבעיה.

ולכן עוד פעם הגענו למצב שבן אדם צריך כן להגיד "אני רוצה שהחיצוני ימלא לי את החיסרון הפנימי" בשביל לתחזק חיצוני בהנחה שאנחנו רוצים לתחזק תלות חיצונית, בן אדם נגיד רוצה לתחזק זוגיות אם הוא יאהב את עצמו מבפנים רק מבפנים אין אפשרות לזוגיות, אם הוא יגיד "לא אוהב את עצמי בפנים בכלל" גם אין אפשרות לזוגיות. אז צריך לאהוב מספיק את עצמך, אתה צריך להגיד "אוקי אני לא אוהב את עצמי מספיק אני רוצה שהוא יאהב אותי כדי לאהוב את עצמי אבל באופן יחסי וחלק אני אעשה השלמה לבד" כי אם אתה לא מוכן לעשות השלמה לבד ואתה רוצה שרק יאהבו אותך או שתעשה את כל ההשלמה לבד אתה לא יכול לתחזק זוגיות.

ש: אם בן אדם אוהב את עצמו הוא לא צריך שאחרים יאהבו אותו.

אליעד: אם בן אדם מה?

ש: אני אומרת אם בן אדם אוהב את עצמו הוא גם לא צריך שאחרים יאהבו אותו.

אליעד: לא אם בן אדם לא אוהב את עצמו.

ש: אם הוא רוצה שאנשים יאהבו אותו בגלל שהוא אוהב את עצמו, אם הוא לא היה אוהב את עצמו למה שיהיה לו צורך שאחרים יאהבו אותו.

אליעד: בן אדם רוצה שימלאו את כוס המים כי היא ריקה נכון?

ש: נכון.

אליעד: אז בגלל שהוא לא אוהב את עצמו הוא רוצה שיאהבו אותו, את אוכלת כי את רעבה. בוא ניתן דוגמה מרעב אם בן אדם יהיה רעב, נגיד שבן אדם הולך לדוגמה למסעדה מה אומרים לו במסעדה "אכול כפי יכולתך", עכשיו אז מה יש כאלה שעושים שלפני המסעדה הם לא אוכלים יומיים ואז הם מגיעים שלושה, ואז הם מגיעים רעבים והם גם מעולפים מתים ואז אין להם כוח לאכול אז לכן והיה אחד שאמר "טוב עכשיו יש לי אכול כפי יכולתך אני צריך לבוא במיטבי שאני אוכל לאכול" אז הוא אכל ואכל ואז ההוא לא במיטבו לא יכול היה לאכול לכן צריך לאכול מספיק כדי שיהיה לך מספיק כוח לאכול.

ש: ויש את זה שעשה חימום בבית לפני.

אליעד: כן...
קשה לי למה אני לא לא מצליח למצוא בחוסר סיפוק שום חיסרון אושר פנימית תחושה תסכול כעס עצמי למה אני לא מרוצה אוכל אושר אושר פנימי אכילה אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה רגשית אנורקסיה בולימיה בולמיה בזוגיות בעבודה דיאטה הפרעות אכילה הפרעת אכילה הצלחה הרגשה הרזיה השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה זוגי זוגיות חוויה חוויות חוסר סיפוק חוסר סיפוק בזוגיות חוסר סיפוק בעבודה חיים ירידה במשקל לא מאושר לא מאושרים לא מסופק לא מצליח לא מצליח למצוא לא מרוצה לרדת במשקל לרזות מאושרים מה מתאים לי מצליחים מרוצה סיפוק עבודה עודף משקל פנימיות פנימית רגש רגשות רגשיות ריקנות ריקנות פנימית רצון שביעות רצון שמחה שמחת חיים תחושה תחושות
ריקנות שכלית, התפתחות שכלית, תחושת ריקנות פנימית, ריקנות גוברת, חוסר עניין, מרגיש ריקנות, לא מוצאת עניין, פחד מריקנות, שום דבר לא משנה, ריקנות בחיים, ריקנות כרונית, ריקנות נפשית
ריקנות שכלית, התפתחות שכלית, תחושת ריקנות פנימית, ריקנות גוברת, חוסר עניין, מרגיש ריקנות, לא מוצאת עניין, פחד מריקנות, שום דבר לא משנה, ריקנות בחיים, ריקנות כרונית, ריקנות נפשית
ריקנות שכלית, התפתחות שכלית, תחושת ריקנות פנימית, ריקנות גוברת, חוסר עניין, מרגיש ריקנות, לא מוצאת עניין, פחד מריקנות, שום דבר לא משנה, ריקנות בחיים, ריקנות כרונית, ריקנות נפשית מהי תחושת הריקנות השכלית וכיצד היא קשורה להתפתחות השכלית? ההרצאה עוסקת בתחושות של ריקנות שכלית ותחושת ריקנות פנימית, כשהמרצה בוחן את הקשר בין התפתחות השכל לבין תחושת ריקנות בחיים. במהלך השיחה, אליעד עוסק בשאלה אם הגדלת השכל יכולה להוביל להרגשת ריקנות רבה יותר או פחות, ומדגיש את הקשר המורכב בין שכל, רצונות וריקנות פנימית. כיצד מתפתחת תחושת הריקנות? תחושת ריקנות נובעת לרוב מהשילוב של חוסר עניין במתרחש מסביב, שמוביל להרגשה של ריקנות נפשית או שכלית. אליעד שואל את השאלה אם כאשר יש לאדם יותר שכל, האם זה גורם לו לחוות פחות ריקנות או להרגיש יותר מלא. זהו תהליך שהוא לא בהכרח ליניארי, ואי לכך הוא טוען כי לפעמים ככל שיש לאדם יותר שכל, הוא עשוי לחוות פחות עניין בדברים שהוא לא מוצא בהם תועלת. האם שכל יכול להעצים את תחושת הריקנות? במהלך השיחה, עולה השאלה אם שכל יכול לעזור לאדם להימנע מרגשות של ריקנות. תשובתו של אליעד הייתה כי בעוד שהשכל יכול לשמש ככלי עבודה, הוא לא בהכרח מגביר את תחושת המלאות, אלא עשוי להוביל את האדם למצב שבו הוא מרגיש את הריקנות באופן חזק יותר, כשהוא מתמקד בפרטים הקטנים של כל דבר, אך מוצא בהם מעט עניין. אם אדם מרגיש שיש לו יותר שכל, הוא עשוי להיות מוצף ... לתחושת חוסר סיפוק. מה הקשר בין השכל לרצונות ולתחושת הסבל? אחד הנושאים העולים בשיחה הוא האם השכל באמת יכול להוות פתרון לסבל או לריקנות. השאלות נוגעות אם ככל שיש לאדם יותר שכל, הוא יחווה פחות רצונות, או להפך - הוא יהיה חשוף ליותר אפשרויות ורצונות, דבר שיכול להוביל לתחושת ריקנות רבה יותר. אליעד מציע כי השכל בעצם לא בהכרח מפחית את הרצונות, אלא עשוי להעצים אותם, וכך להביא את האדם לתחושת ריקנות פנימית. מה הקשר בין ריקנות ורצונות? כשהאדם מוצף ברצונות שאינם מתממשים, תחושת הריקנות מתגברת. ככל שהאדם משתוקק יותר לדברים שלא תמיד הם בהישג ידו, כך הוא מרגיש את הריקנות. תחושת ריקנות עשויה להיות תוצאה ישירה של חוסר היכולת להשיג את מה שמעניין את האדם. לדוגמה, אם אדם רוצה ללמוד משהו אך מגלה שזה קשה, הוא עלול להרגיש ריקנות או חוסר סיפוק, אפילו אם הוא מתמקד בלימודים ובמאמצים להשיג את מטרתו. מהי הדרך להתמודד עם תחושת ריקנות? הדרך להתמודד עם תחושת
ריקנות בחיים, חוסר משמעות, ריקנות פנימית, ריקנות רגשית, משמעות בחיים, שום דבר לא משנה, תחושת ריקנות
ריקנות בחיים, חוסר משמעות, ריקנות פנימית, ריקנות רגשית, משמעות בחיים, שום דבר לא משנה, תחושת ריקנות
ריקנות בחיים, חוסר משמעות, ריקנות פנימית, ריקנות רגשית, משמעות בחיים, שום דבר לא משנה, תחושת ריקנות איך להתמודד עם תחושת ריקנות בחיים? הסיבה שאנשים רבים מרגישים תחושת ריקנות בחיים היא משום שכל דבר שאנו עושים נתפס כלא מוחלט, לא מושלם, ולכן חסר משמעות אמיתית. אליעד כהן מסביר שכאשר האדם מחפש משמעות מוחלטת או מושלמת בפעולות שהוא עושה, הוא תמיד יתאכזב ויחוש ריקנות פנימית. זה קורה מכיוון שבמציאות, שום דבר איננו מושלם, וכל פעולה שנעשית תמיד מכילה בתוכה חיסרון כלשהו. האם פעולה יכולה להרגיש חסרת משמעות ועדיין להיות ... הוא גם לא היה מרגיש רע מכך שאין משמעות. למה האדם מרגיש שחייבת להיות משמעות מוחלטת? הבעיה של האדם היא שהוא מחפש משהו מוחלט, מוחלטות שתמלא את תחושת הריקנות שבו. האדם רוצה לחוש משמעות מוחלטת בכל מעשיו, אך אליעד מסביר שבמציאות אין כזה דבר מושלם. כל דבר בעולם הוא בעל חיסרון מסוים. גם אם האדם ימצא מטרה ויגיע אליה, תמיד יגלה שמשהו חסר בה, שהיא לא מוחלטת. לכן האדם תמיד נשאר עם תחושת חוסר מסוימת. האם לחפש משמעות מוחלטת או לקבל את הריקנות? אליעד מציע שהאדם צריך ללכת עד הסוף עם התפיסה שהדברים אינם משנים. הוא מסביר שאם כבר החלטת שהדברים אינם משנים באמת, גם ההרגשה של הריקנות לא צריכה לשנות לך. אם האדם באמת מאמין ששום דבר לא משנה, אז גם תחושת הריקנות עצמה לא אמורה להטריד אותו. אליעד נותן דוגמה שאדם יכול להגיד שהוא מרגיש ריקנות כאשר הוא עובד, אך באותה נשימה, אם לא היה מרגיש שלעבודה יש משמעות מסוימת, הוא כלל לא היה הולך לעבודה. האם ריקנות יכולה להיות חיובית? אליעד מבהיר שריקנות היא לא בהכרח שלילית. במובן מסוים, דווקא תחושת הריקנות וההבנה ששום דבר לא באמת משנה, יכולה לשחרר את האדם. כאשר האדם מבין שאין מטרה מוחלטת בחיים, הוא יכול להפסיק לנסות לחפש משמעות מוחלטת. מצב זה מאפשר לו ... שהחיים ריקים? אליעד מציע לאדם להכיר בכך שהחיפוש אחר משמעות מוחלטת הוא מקור האכזבה. כאשר האדם מפסיק לחפש מוחלטות, הוא יכול לקבל את המציאות כפי שהיא, עם הריקנות שבה. כאשר האדם יפסיק לצפות לשלמות, הוא כבר לא ירגיש אכזבה. הוא צריך להבין שגם הצורך להיפטר מהריקנות הוא סוג של משמעות יחסית, ולכן עליו להחליט: או שהכל חסר משמעות, כולל הריקנות, או שהכל בעל משמעות, ואז הוא ממשיך לחפש משמעות חלקית בכל דבר. ההבנה הזאת משחררת את האדם מהדילמה. מה הבעיה בכך שאנשים מחפשים משמעות מוחלטת? הבעיה ... באכזבה. אליעד מדגיש שכל מטרה שהאדם משיג לעולם לא תהיה מושלמת, משום שבכל דבר יש חיסרון. כשאתה מחפש משהו מושלם ומוחלט ולא מוצא אותו, אתה תמיד תחוש חוסר וריקנות. הפתרון הוא לקבל את העובדה שאין משמעות מוחלטת, או לקבל את המשמעות החלקית שיש לדברים, ולהמשיך לפעול ללא ציפייה למשמעות מושלמת. איך להתמודד עם ריקנות פנימית? מה לעשות כשהחיים חסרי משמעות? למה אני מרגיש ריקנות פנימית? איך להפסיק להרגיש ריקנות? האם יש משמעות מוחלטת לחיים? איך להפסיק לחפש משמעות מושלמת? ...
נפילה רוחנית, ירידה לפני עליה, ירידה למטרת עליה, להתקדם יותר מהר, עליה רוחנית, התקדמות רוחנית, ירידה לצורך עליה, ירידה רוחנית, ריקנות פנימית, ריקנות קיומית, ריקנות נפשית
נפילה רוחנית, ירידה לפני עליה, ירידה למטרת עליה, להתקדם יותר מהר, עליה רוחנית, התקדמות רוחנית, ירידה לצורך עליה, ירידה רוחנית, ריקנות פנימית, ריקנות קיומית, ריקנות נפשית
... ירידה למטרת עליה, להתקדם יותר מהר, עליה רוחנית, התקדמות רוחנית, ירידה לצורך עליה, ירידה רוחנית, ריקנות פנימית, ריקנות קיומית, ריקנות נפשית מהי ירידה רוחנית ולמה היא דרושה לצורך עלייה? אליעד כהן עוסק בתהליך הרוחני של ירידה ועלייה ומסביר את הקשר ... איך אנחנו יכולים להרגיש ירידה אחרי עלייה? השלב שבו אדם מתחיל לחוות ירידה לאחר עלייה קשור לתחושה של ריקנות פנימית. אליעד מסביר כי לאחר שהאדם חווה עלייה, הוא ירגיש תחושת ריקנות או דיכאון בשל העובדה שהוא לא הגיע למקום מוחלט. לדוגמה, אם אדם חש שהוא הגיע למקום טוב יותר מבחינת השאיפות או ההתפתחות האישית, אך פתאום הוא מוצא את עצמו מתמודד עם תחושת ריקנות, הרי שזהו סימן לכך שהוא לא הגיע למקום המוחלט שהוא מחפש. תחושת הריקנות נובעת מההכרה שזה לא מספק אותו במלואו, כלומר, הוא לא הגיע לשיא היכולת הרוחנית שהוא שואף אליה. כיצד מתקדם אדם ברוחניות? כשהאדם מרגיש תחושת ריקנות או דיכאון, הוא צריך להבין שזה חלק מהתהליך של התקדמות רוחנית. כל עלייה היא זמנית, וכאשר האדם משיג הישגים חדשים, הוא מתחיל לתהות אם הוא באמת הגיע למקום המוחלט. אליעד מציין כי אם הוא לא הגיע למקום המוחלט, תחושת הריקנות מחייבת אותו להמשיך להתאמץ ולשאוף לעבר המוחלט, מה שגורם לו להרגיש יותר דחף פנימי להמשיך ולרוץ אל המטרה הבאה. מהי המשמעות של תחושת הריקנות הרוחנית? תחושת הריקנות לא חייבת להיות משהו שלילי. למעשה, היא יכולה להוות שלב חשוב בדרך להתקדמות רוחנית גבוהה יותר. אליעד מסביר כי ברגע שאתה מרגיש ריקנות, זהו סימן לכך שאתה מוכן להמשיך ולהתפתח. כשאתה מרגיש ריקנות או דיכאון, זה כי אתה כבר לא מוצא את הסיפוק במדרגה הרוחנית הקודמת שלך, ואתה רוצה להתקדם לשלב הבא. ברגע שאתה מוכן ... להרגיש שלם באמת. כל זמן שהוא מתקדם, הוא לא יכול להרגיש מסופק לגמרי, ולכן הוא תמיד מרגיש את תחושת הריקנות הרוחנית שמלווה את כל תהליך ההתפתחות. האם תחושת הריקנות היא אכן ריקנות? לאחר שיתקדם יותר, האדם מבין כי תחושת הריקנות היא בעצם השלב שבו הוא מוכן להשאיר מאחור את מה שהוא יודע ולהתמקד במשהו חדש. זהו מצב שבו הוא מבין כי כל מה שלמד ... אך למעשה הוא רק קפץ לרמה גבוהה יותר רוחנית. ככל שהאדם עובר שלב אחרי שלב בתהליך הרוחני, כך הרגשת הריקנות גוברת, אך זהו מצב חיובי שמעיד על התקדמות ושאיפה למוחלט. האם נפילה רוחנית היא חזרה אחורה? לפי אליעד, נפילה רוחנית ... את עצמו. כדי להתקדם מהר יותר, צריך להתמקד באמיתות מוחלטות, ולא להסתפק בהבנות יחסיות שמובילות לריקנות. על פי אליעד, ככל שאתה שואף לאמת מוחלטת, כך תחושת הריקנות מתפשטת, אך זהו תהליך שמוביל לאותה עלייה רוחנית מבוקשת. מהו המפתח לעלייה רוחנית אמיתית? העיקרון המרכזי שעליו מדבר ... שאתה שואף אליו. מה זה ירידה רוחנית? כיצד מתקדם אדם רוחנית? מהו תהליך עלייה רוחנית? איך תחושת ריקנות מקדמת אותנו רוחנית? איך להתקדם מהר יותר בדרך רוחנית? מהו המוחלט בדרך רוחנית? האם ירידה רוחנית היא חזרה אחורה? ...
ריקנות קיומית / דיכאון - ממה נובעת תחושת ריקנות? ומה הפתרון לתחושת ריקנות?
ריקנות קיומית דיכאון - ממה נובעת תחושת ריקנות? ומה הפתרון לתחושת ריקנות? ריקנות נפשית - ריקנות היא ההפך של שלמות. אם השלמות מבטאת את הדבר שמלא עד סופו, הרי שריקנות מבטאת את זה שחסר לאדם מצב רוח, שהאדם מרגיש מרוקן וחסר שמחה וכיוב. והשאלה היא, ממנה נובעת תחושת הריקנות? ומה עושים כדי לצאת מתחושת הריקנות? והעניין של תחושת הריקנות, הוא שכל הדברים שיש בעולם הם ... כי כל דבר בעולם הוא רק מה שהוא והוא לא שאר כל הדברים. ולכן, לא משנה מה יעשה האדם ולא משנה מה יהיה לאדם הוא תמיד ירגיש תחושת ריקנות. כי הריקנות היא ביטוי לכך שכל הדברים ... שלו מגיע. וכאשר האדם מגיע אל סוף הדרך, או אפילו כאשר האדם מתקרב אל סוף הדרך וכבר רואה את סוף הדרך, אז הוא מרגיש תחושה של ריקנות. כי הוא קולט, שבסוף אין ... שהוא רוצה, עדיין הוא לא יגיע אל השלמות, וכאשר האדם משיג איזה משהו וקולט שהוא עדיין רחוק מהשלמות האמיתית, אז הוא מגיע לתחושת ריקנות ותסכול וכולי. והשאלה היא, מה עושים עם תחושת ריקנות? ואיך יוצאים ממנה? והתשובה היא, כי השלמות היא החיבור של כל ההפכים שבעולם. וכל דבר בעולם יש בו שלמות. ותחושת הריקנות של האדם, נובעת מכך שהוא לא ...
ריקנות פנימית, ריקנות קיומית, ריקנות נפשית, מועקה נפשית, מועקה פנימית, מועקה קיומית
ריקנות פנימית, ריקנות קיומית, ריקנות נפשית, מועקה נפשית, מועקה פנימית, מועקה קיומית ובו יתבאר, ממה נובעת תחושה של מועקה נפשית ושל ריקנות נפשית. ויתבאר המצב, שבו לפעמים האדם מרגיש וחושב שיש לו את כל מה שהוא רוצה, אבל באמת הוא מרגיש שאין לו שום דבר. ולפעמים האדם מאוד מחכה ומצפה לקבל ... ויתבאר המצב, שבו האדם חושב שיש לו הכל, אבל בפועל הוא מרגיש שאין לו כלום. ויתבאר, ממה נובע המצב הזה והתחושה הזאת של הריקנות הקיומית של האדם? והעניין הוא, כי האדם רוצה להרגיש טוב. והאדם רוצה להרגיש טוב אמיתי באמת. וטוב אמיתי באמת, פירושו, טוב ללא תנאים וטוב בלי סיבה ... כל מה שהוא חשב, שאם יהיה לו אותו, שאז הוא יהיה מאושר. ואז האדם מגלה, שגם אז הוא לא מאושר באמת, ושגם אז יש לו תחושת ריקנות פנימית ותחושת מועקה פנימית וכיוב. ואז, דווקא כאשר האדם מרגיש שהוא קיבל את כל מה שהוא רצה, דווקא אז האדם מרגיש ריקנות קיומית ומועקה קיומית. ולמה? כי אז האדם חווה סוג של יאוש פנימי מאוד עמוק, מכך שהוא כבר השיג את כל מה שהוא רצה להשיג, והוא רואה, שהוא עדיין לא ... לא ישיג את מה שהוא באמת רוצה, שזה אושר פנימי. ולכן, דווקא אחרי שהאדם מקבל את כל מה שהוא רוצה, דווקא אז האדם חווה ריקנות גדולה ומועקה גדולה מאוד. כי אז האדם קולט, עד כמה הוא רחוק מלהשיג את מה שהוא רוצה להשיג, שזה בעצם אושר פנימי אמיתי. ולכן דווקא אז האדם מרגיש ככ ... גם אם יש לאדם את מה שהוא רוצה, עדיין אין לו את החופש הנפשי, להרגיש טוב, גם בלי שיהיה לו את מה שהוא רוצה. והאדם מרגיש ריקנות עמוקה ומועקה עמוקה, בדיוק בגלל שהוא רואה שגם כאשר יש לו את מה שהוא רוצה, עדיין הוא לא מרוצה. כי מה שהוא באמת רוצה, זה להגיע למצב, שבו הוא יהיה ... כי המקום שקובע האם האדם מרוצה מהמציאות בלי תנאים או עם תנאים, זה בתוך האדם עצמו ולא בשום מקום אחר. ומי שמרגיש מועקה וריקנות וממשיך לנסות לשנות את המציאות החיצונית, הוא מתרחק מהאמת. כי האמת היא, שהוא צריך לנסות לשנות את המציאות הפנימית שלו, ולנסות לעשות שינוי פנימי, שבו ... שבו הוא חווה שחרור נפשי אמיתי, וחווה שטוב לו באמת, בלי להיות תלוי בדבר כזה או אחר. ואז ממילא תחושת המועקה והעצבות והריקנות נעלמת, והאדם חי חיים טובים באמת. ...
חוסר שקט נפשי, מה באמת מציק לך? ריקנות פנימית, איך להיצמד לאמת? תחושת ריקנות, להיות שלם עם עצמך, מרגישה חצויה, להרגיש שלמות, חוסר שלמות רגשית, להיות מאושר תמיד, להרגיש טוב פנימי
חוסר שקט נפשי, מה באמת מציק לך? ריקנות פנימית, איך להיצמד לאמת? תחושת ריקנות, להיות שלם עם עצמך, מרגישה חצויה, להרגיש שלמות, חוסר שלמות רגשית, להיות מאושר תמיד, להרגיש טוב פנימי
... שקט נפשי, מה באמת מציק לך? ריקנות פנימית, איך להיצמד לאמת? תחושת ריקנות , להיות שלם עם עצמך, מרגישה חצויה, להרגיש שלמות, חוסר שלמות רגשית, להיות מאושר תמיד, להרגיש טוב פנימי מה באמת גורם לחוסר השקט הנפשי שמציק לך? אליעד ... על גורם ספציפי נובע מכך שהאדם לא מספיק ער לתהליכים הפנימיים שלו. הוא אומר שבדרך כלל, מתחת לכל התלונות הקטנות של היום - יום, ישנו חוסר שקט עמוק יותר, תחושת ריקנות פנימית כללית, או חוסר משמעות בחיים. איך אפשר לפתור את הקונפליקט הפנימי? אליעד מסביר שהמפתח לשחרור מחוסר השקט נמצא בהבנה שכל דבר במציאות מורכב ... בשקט נפשי ובתחושת שלמות פנימית. איך להרגיש שלם עם עצמך? איך לקבל את המציאות כפי שהיא? איך להתמודד עם חוסר שקט נפשי? האם אפשר להרגיש טוב תמיד? מה גורם לתחושת ריקנות פנימית? למה קשה לי להחליט? ...
ריקנות רוחנית, רוחניים ריקניים, רוחניות משעממת, שעמום רוחני, פחד רוחני, חיפוש רוחני, לימוד רוחניות, ריקנות קיומית, רוחניים משעממים, פחד מוות, בודהיזם, מדיטציה, ויפאסנה, נזק רוחני, בעיות רוחניות
ריקנות רוחנית, רוחניים ריקניים, רוחניות משעממת, שעמום רוחני, פחד רוחני, חיפוש רוחני, לימוד רוחניות, ריקנות קיומית, רוחניים משעממים, פחד מוות, בודהיזם, מדיטציה, ויפאסנה, נזק רוחני, בעיות רוחניות
ריקנות רוחנית, רוחניים ריקניים, רוחניות משעממת, שעמום רוחני, פחד רוחני, חיפוש רוחני, לימוד רוחניות, ריקנות קיומית, רוחניים משעממים, פחד מוות, בודהיזם, מדיטציה, ויפאסנה, נזק רוחני, בעיות רוחניות מהי הבעיה שנוצרת מלימודי רוחניות? אחת הבעיות המרכזיות שאליעד כהן מציג בנושא של ... האדם שמתחיל ללמוד לימודים רוחניים חווה הצלחות ומגיע לרמות מסוימות של מודעות ואושר, אך לאחר שהוא עובר שלב זה, נוצרת אצלו בעיה חדשה ועמוקה יותר - תחושת ריקנות רוחנית וחוסר משמעות קיומית. אליעד מסביר שהבעיה הזאת נוצרת כאשר האדם לומד את הרוחניות ברמה עמוקה ומצליח להשתחרר מדברים חיצוניים שגורמים לו להרגיש אושר או סבל. ככל שהוא ... להזדהות איתם, הוא בעצם חותך את הענף שעליו הוא יושב, כלומר, הוא מאבד את המשמעות שהעניקה לו חיים. במצב זה, במקום לחוש שחרור, הוא חווה שעמום קיומי וריקנות, משום ששום דבר כבר לא מעניין אותו או משמעותי עבורו. כיצד רוחניות יכולה לגרום לאיבוד משמעות בחיים? אליעד כהן מסביר באמצעות דוגמאות של אנשים שעושים מדיטציות, כמו ... להתחבר למשמעות שבחיים, כי הם יודעים שכל משמעות זמנית ונידונה לחלוף. הם מפסיקים להתרגש ולהתעניין בדברים שבעבר מילאו את חייהם, וכך נותרת רק תחושת ריקנות. לדוגמה, אדם שהגיע למצב שבו כבר אינו תלוי בכסף, נשים, אוכל או כל גורם חיצוני אחר, עלול למצוא את עצמו מול השאלה אז מה אני עושה פה?. זאת מפני שההתנתקות מהמשמעות של ... מרגיש שיש טעם לחיים, ולכן מפחד לאבד את מעט המשמעות שנותרה לו. זה יוצר מצב שבו האדם למעשה לכוד בין חוסר רצון לחיות לבין פחד מהמוות, ובכך נוצר מעגל של ריקנות ופחד. אליעד מסביר גם שברגע שאדם אומר אני לא מפחד למות, משמעות הדבר היא שהוא בעצם גם לא באמת רוצה לחיות, מכיוון שלהגיד אני לא מפחד למות משמעותו אני לא רוצה בהכרח ... היא מצב שבו האדם מתנתק מכל דבר, לא מזדהה עם כלום ואומר שום דבר לא חשוב. הוא מגיע כביכול לרוחניות, אבל במצב זה הוא גם מאבד כל עניין ומשמעות. זוהי למעשה ריקנות מוחלטת, אך לא מתוך שחרור אמיתי אלא מתוך ניתוק רגשי. לעומת זאת, האחדות האמיתית היא מצב שבו האדם משתחרר באמת ובאופן מלא מתחושת הקיום העצמית שלו. באחדות אמיתית, האדם לא חווה ריקנות כי הוא אינו מזדהה עם הריקנות עצמה. אדם שנמצא באחדות אמיתית לא יחוש פחד ממוות ולא יאבד משמעות בחיים, כי בשבילו לא קיימת בכלל השאלה הזו - הוא משוחרר לגמרי גם מהרצון במשמעות וגם מהרצון בהיעדר ... המרכזיות שנוצרות בעקבות לימודים רוחניים עמוקים? אליעד כהן מסביר בהרחבה את הבעיות הרוחניות העיקריות שנוצרות בעקבות לימודי רוחניות אינטנסיביים: תחושת ריקנות וחוסר עניין בחיים - האדם מבין שהכל זמני ולכן מאבד עניין. פחד קיומי ופחד ממוות - בעקבות הניתוק מהרצונות, נוצר פחד עמוק יותר. קונפליקט פנימי בין רצון לאחדות אמיתית לבין ... הרצונות. הגעה לאחדות שקרית - ניתוק רגשי ותחושה של חיים חסרי משמעות. קושי במציאת משמעות פנימית חדשה לאחר אובדן המשמעות החיצונית. שעמום רוחני - חוויה של ריקנות מתמשכת כתוצאה מאובדן היכולת להתרגש ולהתחבר. אליעד מדגיש את המורכבות של ההגעה למודעות רוחנית אמיתית, ומזהיר שללא הבנה עמוקה ואמיתית של מהות הקיום והרצונות האנושיים, לימודים רוחניים עלולים להוביל למשבר עמוק של משמעות וזהות. מהו שעמום רוחני? איך מתמודדים עם ריקנות קיומית? האם מדיטציה יכולה להזיק? מה ההבדל בין אחדות שקרית לאמיתית? למה לימוד רוחניות גורם לאיבוד משמעות בחיים? איך להשתחרר מפחד מוות? ...
מיצוי, איבוד ריגוש, שחיקה, ריקנות, שעמום, תסכול, חוסר סיפוק, חוסר משמעות, תחושת מיצוי בחיים, תחושת ריקנות בחיים, איבוד עניין בחיים, חוסר סיפוק בחיים, חוסר סיפוק נפשי, חוסר סיפוק עצמי, שעמום בחיים, אובדן משמעות, שחיקה בחיים
מיצוי, איבוד ריגוש, שחיקה, ריקנות, שעמום, תסכול, חוסר סיפוק, חוסר משמעות, תחושת מיצוי בחיים, תחושת ריקנות בחיים, איבוד עניין בחיים, חוסר סיפוק בחיים, חוסר סיפוק נפשי, חוסר סיפוק עצמי, שעמום בחיים, אובדן משמעות, שחיקה בחיים
... איבוד ריגוש, שחיקה, ריקנות , שעמום, תסכול, חוסר סיפוק, חוסר משמעות, תחושת מיצוי בחיים, תחושת ריקנות בחיים, איבוד עניין בחיים, חוסר סיפוק בחיים, חוסר סיפוק נפשי, חוסר סיפוק עצמי, שעמום בחיים, אובדן משמעות, שחיקה בחיים האם ... ניתן לחשוב שמרדף אחר רצונות חומריים ואגואיסטיים יוביל תמיד לשעמום, חוסר סיפוק וריקנות , בעוד שמרדף אחר מטרות אלטרואיסטיות יביא לסיפוק ולתשוקה תמידית. אולם, לפי ההסבר של אליעד כהן, התמונה מורכבת יותר, והתשובה ... לכך, ולהציב לעצמו רצונות באופן שימשיכו לאתגר אותו תמיד. איך נוצר רצון? למה אני מרגיש ריקנות בחיים? כיצד להימנע מתחושת מיצוי? האם יש הבדל בין רצון לקבל לרצון לתת? למה דברים מפסיקים לרגש אותי? אף פעם לא מרוצה, סיפוק ...
ריקנות קיומית, אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי, אין לי מטרה בחיים, אני לא מצליח בחיים, אני לא יודע מה אני רוצה מעצמי, אני לא מצליח להחליט כלום, אני לא עושה שום דבר עם עצמי, אני מבזבז את הזמן שלי, אני לא מממש את עצמי
ריקנות קיומית, אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי, אין לי מטרה בחיים, אני לא מצליח בחיים, אני לא יודע מה אני רוצה מעצמי, אני לא מצליח להחליט כלום, אני לא עושה שום דבר עם עצמי, אני מבזבז את הזמן שלי, אני לא מממש את עצמי
ריקנות קיומית, אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי, אין לי מטרה בחיים, אני לא מצליח בחיים, אני לא יודע מה אני רוצה מעצמי, אני לא מצליח להחליט כלום, אני לא עושה שום דבר עם עצמי, אני מבזבז את הזמן שלי, אני לא מממש את עצמי איך להתמודד עם תחושת ריקנות? תחושת ריקנות היא תחושה נפוצה שעשויה להיווצר כאשר אדם מרגיש שהוא לא יודע מה הוא רוצה מעצמו, לא יודע מה מטרתו בחיים, ולא מצליח להרגיש ממומש. הוא עשוי לחוות ... בעוד שהוא רואה את האחרים סביבו מתקדמים ומגשימים את מטרותיהם. בעיה זו יכולה להוביל לדיכאון או לתסכול, שכן אדם שמרגיש ריקנות לעיתים תופס את עצמו ככישלון או ככזה שלא מצליח לממש את עצמו. אליעד כהן מציע שני דרכים עיקריות להתמודד עם תחושת הריקנות הזו: 1. לשנות את המצב: הכוונה כאן היא למצוא מטרה חדשה או להבין מה באמת רוצים לעשות עם החיים. זהו נושא רחב שדורש זמן ומחקר עצמי. יש ללמוד כיצד ... יעשה לך טוב, וכיצד לגלות מה המטרה האישית שלך בחיים. 2. ללמוד לקבל את המצב כפי שהוא: הדרך השנייה היא לא להילחם ברגשות הריקנות אלא ללמוד לקבל אותם. זו גישה שמבוססת על הבנה שתחושת הריקנות נובעת מהמחשבה שהאדם חייב להשיג משהו או להיות ממומש באופן מסוים. כאשר אדם מקבל את המצב שבו הוא נמצא, הוא יכול ללמוד להרגיש טוב גם כאשר הוא לא יודע בדיוק מה הוא רוצה מעצמו. מהם הצעדים לקבל את עצמך במצב של ריקנות? לפעמים, אדם מרגיש כמו זומבי מהלך, שאין לו מטרה והוא פשוט עובר את הזמן מבלי לדעת לאן הוא הולך. השאלה המהותית היא איך להרגיש טוב עם המצב הזה, ... מטרה כלשהי. תינוקות, לדוגמה, אינם יודעים מהן מטרותיהם, הם פשוט אוכלים, שותים ושוהים במצב של קיום טבעי. הם לא מרגישים ריקנות , כי אין להם תודעה של חובה להשיג משהו. לעיתים, אנו מכתיבים לעצמנו את הצורך הזה, וזו הסיבה שהתחושה של ריקנות עשויה להיווצר. למה דווקא המחשבה חייבים להצליח גורמת לתקיעות? הרבה פעמים המחשבה אני חייב להצליח יוצרת דיכאון, כי היא יוצרת את הלחץ להצליח בכל ... התפתחות אישית והכנסה, אבל גם חסרונות כמו עייפות ולחץ. אם לא תעבוד, תהיה מנוחה ושקט, אבל תחסר הכנסה ויתכן שתהיה תחושת ריקנות. הצורך לבחור תמיד בין שתי אפשרויות עם יתרונות וחסרונות, יוצר קושי במציאת הכיוון הנכון, ולכן קשה לאדם לדעת מה באמת הוא רוצה. אדם שחש תחושת ריקנות לא בהכרח דפוק, אלא פשוט נתקל במציאות שבה לא תמיד יש אפשרות למצוא את הדרך המושלמת. מה כדאי לזכור כדי להתמודד עם תחושת הריקנות? כדי להתמודד עם תחושת הריקנות, אליעד מציע לזכור: יש אפשרות לשנות את המצב על ידי חיפוש מטרה והבנת הרצונות. אפשר גם לקבל את המצב ולהבין שלא תמיד חייבת להיות מטרה. בכל כיוון ... שאתה יודע, תמצא את עצמך גם בעשייה וגם בנוחות נפשית. איך לראות את החיים כמשחק? איך לבחור מטרה בחיים? התמודדות עם תחושת ריקנות איך להרגיש טוב בלי תנאים? להרגיש טוב עם תחושת צמצום איך להתמודד עם תחושת ריקנות? בן אדם שמרגיש ריקנות מרגיש לפעמים שאין לו מושג מה הוא רוצה לעשות עם עצמו. הוא מרגיש שהוא מבזבז את החיים, לא מתקדם לשום מקום, לא עושה כלום, שאין לו מושג מה קורה ... והוא לא, או שכולם יודעים מה הם רוצים והוא עדיין לא. יש אנשים שיש להם מטרות, הם יודעים מה הם רוצים להשיג, אבל מי שמרגיש ריקנות מרגיש שהוא בינתיים לא עושה כלום, שאין לו מטרה, שהוא פשוט עומד במקום. האם יש דרכים לשנות את תחושת הריקנות? יש שתי דרכים עיקריות להתמודד עם מצב כזה: 1. לשנות את המצב. 2. ללמוד לקבל אותו. לשנות את המצב פירושו למצוא מטרה, להבין מה אתה רוצה לעשות, איך ... חיפוש באתר, למשל: איך לדעת מה אני רוצה?, איך לדעת מה המטרה שלי?, איך לדעת מה יעשה לי טוב?. איך לקבל את עצמך במצב של ריקנות? לפעמים בן אדם מרגיש שהוא זומבי מהלך ואין לו מושג מה הוא רוצה מהחיים. הוא רואה את כולם מתקדמים ועושים דברים, והוא לא עושה כלום. השאלה היא איך לא להרגיש רע מהמצב הזה, ואפילו להרגיש בו טוב. כדי לקבל את עצמך במצב של ריקנות, חשוב להבין שהסיבה לרגשות השליליים אינה עצם העובדה שאין לך מטרה, אלא המחשבה שאתה חייב שתהיה לך מטרה. התחושה הרעה באה מכך שאתה חושב שאתה מבזבז ... משהו. אבל בפועל, ניתן לשאול: מי אמר שחייבים להגיע לאנשהו? תינוק, למשל, אוכל וישן, ואין לו מטרה מוגדרת. הוא לא מרגיש ריקנות מזה, כי הוא לא לומד לחשוב שהוא חייב להיכנס למרוץ להשגת מטרות. האם יש מטרה מוחלטת בחיים? הרעיון הוא לא להילחם במחשבה שיש מטרה לחיים ולא לעודד ... (להתפרנס, להתפתח) ויש חסרונות (עייפות, לחץ) אם לא תעבוד, יש יתרונות (מנוחה, שקט) ויש חסרונות (היעדר הכנסה, אולי תחושת ריקנות) מכאן שקשה להחליט באופן מוחלט מהו הדבר הנכון או הטוב לעשות. האם מי שיודע מה הוא רוצה הוא בהכרח חכם יותר? אנשים שיודעים בבירור מה הם רוצים, לא ... מהמחשבה הזאת, עולה יותר רצון לפעול ולעשות, כי כבר אין פחד עצום או חובה מוחלטת. מה כדאי לזכור כדי להתמודד עם תחושת הריקנות? אפשר לשנות את המצב על ידי חיפוש מטרה והבנת הרצונות אפשר לקבל את המצב ולהבין שלא תמיד חייבת להיות מטרה בכל אפשרות יש יתרונות וחסרונות, לכן ... לא כועס על עצמו ושואל כל הזמן למה אני לא עושה כלום?. איך לראות את החיים כמשחק איך לבחור מטרה בחיים התמודדות עם תחושת ריקנות איך להרגיש טוב בלי תנאים להרגיש טוב עם תחושת צמצום אני כלום, אני לא שווה כלום, אני לא עושה כלום, אני בטלן, חוסר הגשמה עצמי, חוסר מימוש עצמי, ... או החיים טובים? האם אני דפוק או המציאות דפוקה? מרגיש שאני דפוק, מרגיש שאני אפס, מרגיש שאני לא שווה כלום, התמודדות עם ריקנות, התמודדות עם חוסר הגשמה עצמית, אני לא מגשים את עצמי ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על חוסר סיפוק בזוגיות, חוסר סיפוק בעבודה, אכילה רגשית, לא מרוצה, לא מסופק, לא מאושר, ריקנות פנימית, אושר פנימי, שמחת חיים, שביעות רצון, לא מצליח למצוא, מה מתאים לי?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: ריקנות, איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? דיכאון? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: ריקנות, איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשתול מחשבות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיות מאושר ושמח? איך ליצור אהבה? איך למצוא זוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לחנך ילדים? איך להיגמל מהימורים? איך לקבל החלטות? איך להעריך את עצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם גירושין ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע וסבל בעולם? אולי אנחנו במטריקס? מה המשמעות של החיים? האם יש או אין אלוהים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם הכל אפשרי? האם יש משמעות לחיים? איך להנות בחיים? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? מי ברא את אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא פסיכותרפיסט, מאמן אישי בתל אביב, אימון אישי קשב וריכוז בתחום ריקנות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4844 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 23:04:47 - wesi1