אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ריכוז ✔ריכוז, הפרעת קשב וריכוז - להתאבד, התאבדות, מחשבות אובדניות - חיים לאחר המוות - אהבה עצמית, לאהוב את עצמך - חלק 1 ✔ מהו בעצם חוסר...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
1:52:17ריכוז, הפרעת קשב וריכוז - להתאבד, התאבדות, מחשבות אובדניות - חיים לאחר המוות - אהבה עצמית, לאהוב את עצמך - חלק 1
מהו בעצם חוסר ריכוז ואיך הוא מתבטא?

אליעד כהן מסביר שלרוב, כאשר אומרים "חוסר ריכוז", מתכוונים לכך שהאדם מרגיש לא מרוכז בפעילות שהוא רוצה לבצע באותו רגע, כמו עבודה או שיחה. בפועל, זה מתבטא בכך שאתה יושב בעבודה ומנסה לעבוד, אבל הראש שלך נודד למחשבות אחרות כמו אוכל, בעיות אישיות או סיטואציות בלתי פתורות מהעבר. אליעד מדגיש שאין באמת מצב של "חוסר ריכוז מוחלט", אלא שהריכוז נמצא בדברים אחרים שנתפסים בעיני האדם כחשובים יותר באותו רגע.

מדוע אין באמת חוסר ריכוז מוחלט?

אליעד כהן מדגיש שהמושג "חוסר ריכוז" הוא מטעה. אין באמת מצב של חוסר מוחלט בריכוז, אלא תמיד יש ריכוז - השאלה היא רק במה האדם מתרכז. אם למשל אתה רעב, תתרכז באוכל, אם יש שריפה בבית, כל הריכוז יופנה לשריפה. הוא מציין שזו שאלה של סדר עדיפויות וחשיבות, והריכוז תמיד מופנה למה שנתפס בעיניך כדחוף או משמעותי יותר באותו רגע. לדוגמה, ילדים שנראים "לא מרוכזים בכיתה" פשוט מרוכזים במשהו אחר, כמו הפסקה או חברים, כי זה מעניין אותם יותר.

איך אפשר להתמודד עם מחשבות מטרידות שמפריעות לריכוז?

אליעד מסביר בפירוט על התמודדות עם מחשבות טורדניות. קודם כל, יש להכיר בכך שיש שתי מטרות שמתנגשות - המטרה לעשות עבודה והמטרה לפתור את הבעיה האישית. במקרה כזה, יש שתי דרכים אפשריות:
  • לטפל ישירות במחשבה או בבעיה הטורדנית, אם היא מספיק דחופה.
  • לדחות את הטיפול ל"זמן אחר", ולהקדיש לו זמן מוגדר כדי שהמוח ירגיש שיש סדר ויפסיק להטריד באמצע העבודה.
הוא מוסיף שאם האדם אינו מצליח לדחות את המחשבות לזמן מוגדר, זה סימן שהנושא עדיין נתפס אצלו כחשוב יותר מעבודתו, ולכן כדאי שיבדוק שוב את סדרי העדיפויות שלו.

האם אפשר לכוון את הריכוז לפי רצוננו?

לדברי אליעד, בהחלט אפשר לכוון את הריכוז. הוא מדגים זאת עם דוגמה של שריפה שמסיתה מידית את כל תשומת הלב מהעבודה. האדם יכול להחליט במודע שבשעות מסוימות נושא מסוים חשוב יותר, ולתעדף אותו. אם מישהו מתקשה להצליח בזה, הוא צריך להעריך מחדש את סדר החשיבות ולנסות להבין למה הנושא הזה כל כך קריטי עבורו דווקא באותו רגע. לעיתים, ההבנה הזו מסייעת להקטין את החשיבות או לראות שיש פתרון קל יותר.

איך אפשר ליישם את העקרונות הללו בחיי היומיום?

אליעד ממליץ לעשות סדר ברור כאשר מתרחשת התנגשות בין שתי מטרות, כמו עבודה לעומת בעיה נפשית:
  • לזהות באופן ברור את שני הרצונות ולהבין את ההתנגשות ביניהם.
  • לקבל החלטה מודעת לגבי איזה נושא לטפל קודם, ולקבוע זמנים מוגדרים לטיפול בבעיה המשנית.
  • לסגור פגישות מנטליות עם עצמך לגבי מתי תטפל בנושא המטריד, כדי להימנע מהמחשבות החוזרות והטורדניות במהלך העבודה.
הנקודה המרכזית שאליעד מדגיש היא המודעות לבחירה מודעת, אחרת המוח ימשיך לנדוד בין שני הרצונות ויתקשה להתרכז.

מהי המשמעות העמוקה של מחשבות אובדניות ומדוע התאבדות אינה פתרון?

אליעד מסביר לעומק שמחשבות אובדניות מגיעות מתוך חוסר רצון לחיות ולא באמת מרצון למות. הוא מבהיר שמי שרוצה להתאבד אינו מעוניין באמת למות, אלא רוצה להפסיק להרגיש רע. הוא מדגיש כי התאבדות אינה פתרון, כיוון שהתודעה אינה נעלמת, אלא ממשיכה להתקיים בצורה אחרת. הוא מסביר שהאדם לא יכול להימלט מתחושות לא נעימות באמצעות התאבדות, אלא רק מחליף סוג אחד של סבל בסוג אחר. אליעד מבהיר שהמפתח הוא להבין את הסיבה האמיתית לסבל ולהתמודד איתה, במקום לנסות לברוח ממנה.

איך מגיעים לאהבה עצמית אמיתית?

לדברי אליעד כהן, כדי להגיע לאהבה עצמית אמיתית, האדם צריך קודם כל להבין את מנגנון הרגשות שלו ולחקור פנימה את הרצונות והסיבות שלהם. לדוגמה, אדם שמרגיש רע מכך שאין לו חברים, לא באמת רוצה חברים אלא את ההערכה העצמית שהוא חושב שהחברים יספקו לו. לכן, הצעד הראשון הוא להבין מה בדיוק האדם רוצה, ולבדוק האם קיימות דרכים חלופיות להרגיש את אותה הערכה עצמית בלי להיות תלוי בחברים או בפידבק חיצוני. הוא מדגיש את החשיבות של להיות כנים עם עצמנו לגבי מה שאנחנו באמת רוצים, ולפתח מנגנון פנימי שיאפשר לנו להרגיש טוב בלי תלות בגורמים חיצוניים.

למה אהבה עצמית תלויה בהבנת הטוב והרע שבנו?

אליעד מסביר שאהבה עצמית מבוססת על תפיסת הטוב והרע של האדם כלפי עצמו. ככל שאדם רואה יותר דברים טובים בעצמו, הוא ירגיש יותר אהבה עצמית. אולם, אליעד מדגיש שצריך לבדוק לעומק מה זה בכלל "טוב ורע", כיוון שזו הגדרה סובייקטיבית. הוא ממליץ לעשות רשימה של התכונות או ההתנהגויות הטובות והרעות שאתה מייחס לעצמך, ולבדוק לעומק האם הן באמת טובות או רעות לפי ההגדרה שלך, או שאולי ההגדרה אינה נכונה או מבוססת על תפיסות חברתיות לא מדויקות. רק כאשר האדם מבין בצורה ברורה את מושגי הטוב והרע שלו, הוא יכול להגיע לאהבה עצמית יציבה ואמיתית.

לסיכום:
  • אין חוסר ריכוז אמיתי - תמיד יש ריכוז במשהו.
  • הריכוז נקבע לפי סדר העדיפויות של האדם.
  • חשוב להחליט באופן מודע על מה להתמקד ומתי.
  • התאבדות אינה פתרון, כי התודעה ממשיכה להתקיים.
  • אהבה עצמית אמיתית דורשת הבנה עמוקה של הרגשות והמניעים הפנימיים שלנו.
  • יש להבין לעומק את מושגי הטוב והרע האישיים כדי להגיע להערכה עצמית יציבה.
מה עושים עם בעיה של חוסר ריכוז?

שאלה: מה עושים עם בעיה של חוסר ריכוז?

תשובה: קודם כל חשוב להבין מה בכלל אומר "חוסר ריכוז". בפועל, יש פה הרגשה שאתה רוצה לעשות דברים בחיים שלך, כמו לדוגמה לעבוד או לדבר עם אנשים, אבל אתה מרגיש שהראש שלך בכלל לא נמצא פה. אתה מרגיש שאתה לא מרוכז בשום דבר, שאתה מפוזר במחשבות. בפועל, כאשר אומרים "חוסר ריכוז", לרוב מתכוונים שהריכוז לא מופנה למקום שבו היינו רוצים שהוא יהיה, כמו עבודה או שיחה עם מישהו.

שאלה: אז איך זה באמת נראה? איך מתבטא חוסר הריכוז?

תשובה: לדוגמה, אתה יושב בעבודה, רוצה לעבוד, אבל הראש שלך מטייל בכל מיני מחשבות שלא קשורות לעבודה. אתה מדבר עם מישהו, והוא מדבר אליך, אבל אתה מרגיש שאתה לא באמת מקשיב. אתה מסתובב במחשבות אחרות, והתחושה היא שאתה לא מצליח להישאר נוכח וערני למה שקורה מולך.

למה אין באמת "חוסר" ריכוז אלא ריכוז במשהו אחר?

שאלה: אבל למה זה קורה?

תשובה: הרבה אנשים חושבים שיש להם בעיה של חוסר ריכוז, אבל למעשה הם תמיד מרוכזים במשהו. זה לא שאין ריכוז, אלא שיש ריכוז בדבר אחר. לדוגמה, אם מישהו אמור להיות מרוכז בעבודה, אבל הוא רעב, אז בעצם הראש שלו מרוכז באוכל. אין פה באמת "חוסר ריכוז" מוחלט, אלא הפניית הריכוז למקום אחר.

שאלה: אז למה קוראים לזה חוסר ריכוז?

תשובה: כי בעיני האדם שנמצא במצב כזה, הוא לא מרוכז בדבר שהוא אמור לעשות באותו רגע, למשל בעבודה. אבל אם נבדוק לעומק, נגלה שהוא בעצם כן מרוכז, אלא שהריכוז שלו הולך למה שכרגע יותר חשוב לו. אולי זו מחשבה על אוכל, אולי מחשבה על בעיה אחרת שמטרידה אותו.

שאלה: אבל לפעמים הבעיה לא פשוטה כמו רעב. יש מצבים נפשיים שמקשים על הריכוז, ויש שאלות שאי אפשר לפתור בקלות, ואז קשה מאוד להתעלם מהן ולהתרכז.

תשובה: כאן חשוב להגדיר את השאלה טוב. אם יש בעיה נפשית או מחשבות מטרידות שמושכות אותך, השאלה היא כבר לא "למה אני לא מרוכז בעבודה?" אלא "איך אני פותר את המחשבות שמציקות לי?". זאת אומרת, במקום להגיד "יש לי חוסר ריכוז", נאמר "יש לי מחשבות שמעסיקות אותי ולא נותנות לי להתרכז".

איך עובד מנגנון הריכוז ולמה חשוב להבין את סדרי העדיפויות?

שאלה: אז אם אני מבין נכון, הבן אדם תמיד מתרכז במה שיותר חשוב לו באותו רגע?

תשובה: בדיוק. אם כרגע תפרוץ שריפה בבית, כל הריכוז שלך מיד יעבור לשריפה. זה לא שאתה לא מצליח לחשוב על משהו אחר, אלא שאתה מתמקד בדבר שנתפס אצלך כיותר חשוב. משמעות הדבר היא שאם אינך מצליח להתרכז בעבודה, כנראה שיש לך משהו שנתפס אצלך כיותר חשוב מהעבודה.

שאלה: ומה זה אומר לגבי מה שמטריד אותי?

תשובה: זה אומר ששתי אפשרויות קיימות:
  • או שתטפל ותפתור את הבעיה המטרידה אותך, כדי שלא תצוץ במהלך העבודה.
  • או שתבין שהבעיה המטרידה לא עד כדי כך חשובה (או שהיא יכולה לחכות), וכך תצליח להתרכז יותר בעבודה.
שאלה: מה לגבי ילדים שבבית הספר אומרים להם שהם סובלים מבעיית קשב וריכוז?

תשובה: גם אצל ילדים, הם תמיד מרוכזים במשהו. יכול להיות שהילד מעדיף לחשוב על ההפסקה במקום ללמוד בכיתה, כי ההפסקה נתפסת אצלו כיותר מעניינת. זה לא בהכרח "חוסר קשב", אלא עניין של מה יותר מעניין וחשוב בעיני הילד. אם המורה טוען שלילד יש בעיית קשב וריכוז, לעתים זה יכול להיות שהמורה עצמו לא רואה שהילד דווקא כן מרוכז, אבל בנושאים אחרים.

איך מתמודדים עם מחשבות מטרידות שלא נפתרות מהר?

שאלה: מה קורה אם המחשבות הטרידו אותי מאז שהייתי קטן, ואני לא באמת יודע איך לפתור אותן?

תשובה: אם אינך יכול כרגע לפתור את הבעיה או אם היא מורכבת ונפשית, יש כמה שלבים:
  • קודם כל, תהיה מודע למה מציק לך. חשוב לזהות את המחשבה בדיוק: מה הנושא שמעורר את חוסר השקט או הלחץ?
  • שנית, תבין שיש כאן שני רצונות: רצון אחד להמשיך לעבוד ורצון שני לפתור את הבעיה שמציקה לך.
  • אם אתה בוחר להמשיך לעבוד, כדאי לקבוע עם עצמך זמן שבו תתמקד בבעיה. תאמר לעצמך: "ברגע שאסיים את העבודה, אשב ואקדיש זמן לחשוב על הבעיה הזאת".
  • אם הבעיה דחופה מאוד ולא סובלת דיחוי, יכול להיות שתצטרך לעצור את העבודה לרגע, לטפל בנושא ורק אז לחזור.
שאלה: אבל לפעמים אין לי מושג מה לעשות עם הבעיה, אז היא רודפת אותי כל הזמן.

תשובה: אם אין לך פתרון מיידי, כדאי לפחות להכיר בכך שהדבר מטריד אותך ולטפל בו בהדרגה. אם תתעלם ממנו לגמרי, המחשבות יצוצו באמצע העבודה. לעומת זאת, אם תתכנן זמן לטפל בזה או לחשוב על זה, המוח שלך מרגיש שיש תהליך מסודר, ואז תוכל יותר בקלות לדחות את המחשבות לזמן המיועד.

האם אפשר לכוון את הריכוז כרצוננו?

שאלה: אז בעצם הריכוז שלנו תלוי במה שחשוב לנו, אבל אפשר בכלל לשלוט בזה?

תשובה: כן. אפשר לנתב את הריכוז לפי מה שאתה מחליט שהוא חשוב לך באותו רגע. תחשוב על מצב קיצוני כמו שריפה: המוח "מדלג" אוטומטית לכל מה שמסכן אותך באמת. אבל אם אתה רוצה, אתה יכול להחליט שבשעות מסוימות העבודה היא הכי חשובה, ואת כל הנושאים האחרים אתה מזיז לשעה אחרת, כמו תור ביומן.

שאלה: ואם אני בכל זאת מרגיש שבפועל, אני לא מצליח לדחות את המחשבות?

תשובה: אז כנראה שבתוכך אתה עדיין מרגיש שהמחשבות הללו לא יכולות לחכות, או שהן בוערות יותר מהעבודה. אתה יכול לנסות להעריך מחדש עד כמה באמת הדחיפות שלהן גבוהה. לפעמים, עצם הניסיון להבין "למה זה כל כך חשוב לי עכשיו?" גורם לך לראות שאפשר לדחות את זה, או לראות שהבעיה אולי כן פתירה יותר ממה שחשבת.

איך ליישם את העקרונות בחיי היומיום?

שאלה: מה בדיוק לעשות בפועל מול התנגשות בין מה שאני צריך לעשות (כמו עבודה) לבין מה שאני חושב עליו (בעיה רגשית או שאלה שלא נפתרת)?

תשובה:
  • תזהה שיש כאן שני רצונות: האחד הוא לסיים את העבודה, והשני הוא לחשוב על הבעיה או לפתור אותה.
  • תשאל את עצמך: מה אני רוצה יותר ברגע זה? אם העבודה באמת דחופה וחשובה לך, יתכן שתוכל לתעדף אותה ולהגיד לעצמך שהבעיה תחכה לשעה מוגדרת.
  • אם הבעיה הנפשית באמת דחופה מאוד, אולי שווה להקדיש לה זמן מיידי, אפילו אם זה בא על חשבון העבודה, ובלבד שתהיה החלטה מודעת.
  • הנקודה היא לבחור באופן מודע. אם אתה לא בוחר, המוח שלך ימשיך לקפוץ בין שני הרצונות, ותהיה לך תחושת סבל של "חוסר ריכוז".
שאלה: ואם אני בוחר שלא לפתור כרגע את הבעיה?

תשובה: אז אתה יכול לדחות אותה לזמן מסוים ולהיות שלם עם זה. כמו לקבוע עם עצמך: "בשעה שתיים אטפל בבעיה הזאת". כך המוח שלך מרגיש בטוח ולא צריך להכניס לך כל הזמן מחשבות באמצע העבודה כדי להזכיר לך את הבעיה.

שאלה: איך אפשר לסכם את הנושא הזה של חוסר ריכוז?

תשובה:
  • אין באמת מצב של "חוסר ריכוז" מוחלט. תמיד יש ריכוז במשהו, גם אם לא בדבר שהיינו רוצים להתרכז בו.
  • האדם מתמקד תמיד במה שנתפס אצלו כחשוב יותר באותו רגע.
  • אם יש דברים שמטרידים אותך, הם ימשכו את הריכוז שלך משום שהם נתפסים כחשובים אצלך, וצריך או לפתור אותם או לדחות אותם במודע.
  • במקרה שלא ניתן לפתור את הבעיה מיד, כדאי להגיד לעצמך מתי כן תטפל בה, כדי שהמחשבה לא תרדוף אותך בלי שליטה.
  • חשוב להבין את שתי האפשרויות: אם אתה בוחר להתמקד בעבודה, זה אומר שאתה מניח את הבעיה בצד באופן זמני. אם אתה לא מצליח בכך, כנראה שהבעיה עדיין נתפסת אצלך כיותר חשובה, ואז כדאי לטפל בה כמה שניתן.
  • לכן, במקום לומר "יש לי בעיית חוסר ריכוז", אפשר להגיד "יש לי נושא שמציק לי או מטריד אותי, ואני רוצה לפתור או לעבד אותו, כי הוא מתנגש כרגע עם משימות אחרות בחיי".
בסוף, הרעיון הכללי הוא שהריכוז שלנו מופנה למה שאנחנו תופסים כעיקר באותו רגע. אין שום בעיה טכנית של "אין ריכוז". יש עניין של התנגשות בין כמה מטרות, וכדאי לבחור באופן מודע לאן להפנות את תשומת הלב ומתי.
שאלה: מה עושים עם בעיה של חוסר ריכוז.

אליעד: אתה שואל מה עושים עם בעיה של חוסר ריכוז. אז בא תסביר לי מהו חוסר ריכוז, ואיך הוא בא לידי ביטוי, זאת למעשה השאלה.

שאלה: חוסר ריכוז בא לידי ביטוי בכך שאתה רוצה לעשות דברים, אתה רוצה לעשות דברים שקשורים לחיים שלך, למשל ללכת לעבודה, אתה צריך להיות מרוכז, וגם מתי שאתה מדבר עם אנשים, ומדברים אליך, ואתה מרגיש שאתה לא נמצא פה. הראש שלך מטייל במחשבות ובכל מיני מקומות ובעצם אתה לא מרוכז במה שאתה צריך לעשות.

אליעד: אז אם תשים לב, זה לא שאתה לא מרוכז, אתה מרוכז בדברים אחרים, אני אתן לך דוגמה, למשל בן אדם שמנסה לעבוד ולא מצליח להתרכז כי הוא חושב על האוכל, זה נקרא שהוא סובל מחוסר ריכוז? לא, נכון שהוא לא מרוכז בעבודה, אבל הוא מרוכז בדבר אחר, עכשיו מה שאני בא לומר, האדם תמיד מרוכז, אין דבר כזה בעיית קשב וריכוז, כי הבן אדם תמיד מרוכז במשהו, אם עכשיו אתה מנסה להתרכז, לדוגמה לעבוד, ואתה מרגיש רעב, אז אתה לא מצליח להתרכז בעבודה כי אתה רעב, אז איך תתמודד עם החוסר ריכוז הזה? פשוט תפתור את הבעיה של הרעב, נכון? פשוט תאמור למה אני לא מרוכז, כי עכשיו אני חושב על האוכל, אז בא נלך לאכול, זה הכל. מה שבעצם אני בא לומר שאם אתה רוצה לעבוד והמחשבות שלך בורחות מה שאתה צריך לעשות זה לשאול את עצמך, למה בעצם אני לא מתרכז בעבודה? תנסה תוך כדי עבודה, כאשר המחשבה שלך בורחת, תשים לב לאן היא ברחה.

שאלה: אבל רעב זה דבר פשוט, כשאתה אומר שאתה רעב אתה הולך לאכול, אבל יש לך לפעמים מחשבות של דברים ושל סיטואציות שלא מתחברות למציאות. שגם לא קל לפתור אותם. ואז כאשר אתה נמצא במצב כזה, אתה בסוג של מלכוד, כי אתה מנסה לעבוד, או להתרכז בדברים שאתה צריך לעשות ומצד שני אתה לא מצליח לעשות את הדברים, כי אתה לא יכול לפתור את זה בראש, יש שאלות שהן לא פתירות ואז אתה לא מצליח להתרכז.

אליעד: תסתכל, קודם כל אני רק רוצה שתבין, שכדי לקבל תשובה צריך לשאול שאלה בצורה נכונה, קודם תבין שזאת לא בעיית חוסר ריכוז, כי אתה כן מרוכז בדברים אחרים, אתה אומר שאם יש לי בעיית חוסר ריכוז בגלל אוכל אפשר לפתור זאת, אבל אם יש חוסר ריכוז בגלל בעיה נפשית אני לא יכול לפתור זאת, אבל זאת לא בעיית חוסר ריכוז, זה פשוט אתה צריך לשאול את השאלה אחרת. להגיד יש לי מחשבות שמטרידות אותי, נושאים שמטרידים אותי, והם עד כדי כך מטרידים אותי שאני לא מצליח להתרכז בעבודה. עכשיו השאלה היא מה לעשות, אתה מבין? כעיקרון הריכוז של האדם הולך לפי החשיבות של הדבר, אם נגיד עכשיו אתה עובד, ויש לך מחשבה שמציקה לך, זאת מחשבה, אבל אם פתאום תהיה שריפה בבית, כל הריכוז שלך ירוץ לשריפה ולברוח, איך זה יכול להיות? אבל קודם היית מרוכז במחשבה, ובעבודה לא הצלחת להתרכז, אז איך זה כשיש שריפה אני מצליח להתרכז, ההסבר הוא שאתה תמיד מתרכז במה שיותר חשוב לך, אם העבודה הייתה יותר חשובה לך מלפתור את התסבוך הנפשי, אז היית מתרכז בעבודה, פשוט העבודה פחות חשובה לך, האדם תמיד מתרכז במה שיותר חשוב לו, זה הרעיון, ומה זה אומר בעצם, שקודם כל תבין את זה. אתה תמיד מרוכז במה שיותר חשוב, עכשיו אם העבודה תהיה לך חשובה מספיק, אז אתה תצליח להתרכז בה גם אם יש לך דברים אחרים שמציקים לך, ואם אתה לא מצליח להתרכז, זה אומר שהדברים האחרים יותר חשובים לך, ולכן אתה צריך או להחליט שהם לא חשובים לך, ואז ממילא אתה תתרכז, אם אתה תבין שמה שמציק לך לא באמת חשוב, אז אתה תתרכז בעבודה, ומצד שני או שתפתור את הבעיה, כי אין טריק אחר, הריכוז שלך הולך לאן שיותר חשוב לך. ילד שאומרים שהוא סובל מבעיית חוסר קשב וריכוז, זה לא נכון, הוא פשוט מרוכז בהפסקה, ההפסקה יותר חשובה לו מהלימודים.

יש לך רק שתי אפשרויות או להבין שדבר מסוים יותר חשוב מדבר אחר, שאיכשהו תנסה לשכנע את עצמך שהעבודה יותר חשובה מהבעיה, או לפתור את זה, אין פטנט אחר.

שאלה: אם עכשיו אני חוזר אחורה, כשהייתי ילד, באמת ההפסקה הייתה חשובה לי יותר מהלימודים, זאת אומרת שכול הזמן שלא הייתי מרוכז בלימודים זה לא עניין אותי.

אליעד: רצית לדעת מה קורה בים, מה אכפת לך מהלימודים. לא באמת סבלת מבעיית קשב וריכוז.

שאלה: הם טענו שסבלתי מבעיית קשב וריכוז.

אליעד: מי שאמר לך זאת היה טיפש, זה הכל. זה אומר שהוא סבל מבעיית קשב וריכוז, הוא לא הבין מה קורה איתך, המורה עצמו סובל מבעיית קשב וריכוז, כי הוא רואה את הילד מתרכז בהפסקה. הילד יושב מולו בשיעור, ומקשקש, אם המורה היה מרוכז, אז המורה היה אומר, רגע הילד הזה הוא לא באמת לא מרוכז, הוא מרוכז במשהו אחר, כי הלימודים לא מעניינים אותו, אז בא נבדוק מה לעשות, אבל בגלל שהמורה לא מרוכז, הוא אומר לילד הזה יש בעיית ריכוז, למעשה אין לו בעיית ריכוז הוא מרוכז על משהו אחר. מאוד פשוט, האדם תמיד מרוכז, השאלה היא על מה, והתשובה שהוא מרוכז במה שחשוב לו.

שאלה: זאת אומרת שריכוז תמיד יש, והשאלה היא על מה.

אליעד: תמיד יש ריכוז.

שאלה: הבעיה היא רמת החשיבות?

אליעד: זו לא בעיה. המנגנון האנושי עובד ככה, זאת לא בעיה, ככה זה עובד

אמרתי לך, אתה עובד והמחשבות שלך בורחות, אבל אם תהיה שריפה תוך שנייה אחת אתה תראה שאתה מתרכז

שאלה: אבל אם יש לך מחשבות שעוברות בראש, שאין לי ממש שליטה על זה, אני לא שולט במחשבות.

אליעד: תראה אתה שואל עכשיו שאלה שכלית. אתה שואל איך אני אדע בשכל שלי מה יותר חשוב? השאלה היא שכלית איך אני אדע? והתשובה היא רגשית. איך תדע? לפי מה שאתה חושב עליו. אני אתן לך קו מחשבה. אתה יכול לדעת מה יותר חשוב לך לפי מה שאתה מרגיש. אם אתה עובד ותוך כדי, אתה חושב על משהו אחר, זה סימן שזה יותר חשוב לך, מאוד פשוט. יכול להיות שהוא לא צריך להיות חשוב לך, זאת שאלה אחרת. אתה אומר, האם באמת מה שחשוב בעיני באמת צריך להיות חשוב בעיני או לא? זאת שאלה אחרת. יש פה שתי שאלות, קודם כל אתה צריך לדעת שמה שהכי חשוב לך כרגע זה מה שאתה חושב עליו עכשיו.

שאלה: זה מאוד מבלבל, כי המחשבות שעוברות לי כרגע בראש זה לא דברים כל כך טובים.

אליעד: כי חשוב לך לפתור אותם.

שאלה: אך מצד שני אם אני יעשה את מה שעובר לי בראש זה לא כל כך טוב.

אליעד: זה לא משנה, אתה כרגע רוצה לחשוב על משהו מסוים, זה לא עניין של טוב ורע, אם אתה כרגע חושב על איזו בעיה, זה אומר שכרגע, חשוב לך לפתור את הבעיה הזאת. זאת הכוונה, לא שחשוב לך לעשות אותה. למשל כרגע אתה מדבר איתי וחושב על המשכנתא נניח, זאת אומרת שכרגע מאוד חשוב לך לפתור את בעיית המשכנתא, אם בן אדם ישן בלילה וחולם חלום, ותוך כדי החלום הוא חולם על כל מיני דברים, על מה הא חולם? על מה שחשוב לו. תבין קודם כל, הבן אדם לא יכול לשקר את עצמו, כי בסוף בסוף אתה יכול עד מחר להגיד העבודה חשובה לי ולא חשוב לי לפתור את התסבוכת, אבל תכלס זה כן קופץ לך בראש, למה? כי זה יותר חשוב לך, כי לא סגרת את זה, ואתה רוצה לסגור את זה.

שאלה: אז האם למעשה צריך להשקיע את כל האנרגיה שלך בלפתור את הבעיה?

אליעד: אתה לא צריך כלום, קודם כל תבין.

שאלה: כי לא תמיד יש לך פתרון לבעיה, אולי אתה כן חושב על הבעיה, אבל אין לך מושג מה לעשות.

אליעד: זה משהו אחר, רק שתבין שאין פה בעיה של קשב וריכוז, יש פה בעיה, שיש משהו שמציק לך, ואתה צריך לפתור אותה אם אתה רוצה.

אתה חייב להבין אותי, בפועל פנית אלי כי לא הצלחת להתרכז בעבודה, אבל תבין שזאת לא בעיית ריכוז בעבודה, יש בעיה שצריך לפתור אותה.

בן אדם שבא אלי ואומר לי שהוא לא מצליח לעבוד כי הוא רעב, הוא פנה אלי כי הוא לא מצליח להתרכז בעבודה, אבל הבעיה היא כי הוא רעב, השאלה העיקרית היא איך פותרים את הרעב, לא איך מתרכזים בעבודה

להתרכז זה פחות חשוב, מה שאתה צריך לעשות זה לנסות תוך כדי עבודה, או שעכשיו תחשוב מה מציק לך, ולהתמודד אם זה, אין טריק אחר.

עכשיו אם אתה רוצה אני יכול לתת לך עוד כיוון מחשבה, בא נגיד שעכשיו אין לך אפשרות לפתור את הבעיה, אז יש רעיון כזה, קודם כל אתה צריך להיות מודע לעצמך, להבין על מה אתה חושב, נגיד אני חושב עכשיו על הנושא הזה וגם יש לי את העבודה, תשאל את עצמך למה אני עובד? אתה רוצה לעבוד, וגם חושב על הדבר השני, ויש התנגשות, יכול להיות שאולי ייקח לך שנה למצוא פיתרון, יש לך שני רצונות, זה נקרא התנגשות בין רצונות.

שאלה: מחשבות זה רצון?

אליעד: זה ביטוי של רצון.

שאלה: אז אם לא היה לי את הרצון הזה לא הייתי חושב?

אליעד: אם לא היה לך רצון לחשוב על זה, לא היית חושב. אתה חושב על חייזרים עם חולצות ירוקות? לא, למה? כי אתה לא רוצה לחשוב על זה.

מה שאתה צריך לעשות, זה לנסות קודם כל להבין את הדברים, רק להבין, קודם תבין שיש לך פה שני רצונות, רצון אחד להתרכז בעבודה, ורצון שני לחשוב מה קרה לך שהיית ילד, שני רצונות. יכול להיות שאם תתרכז בעבודה תפתור את הבעיה בעוד 15 דקות ואולי בעוד שלוש שנים, זה לא משנה עכשיו כמה זמן לוקח לפתור את הבעיה, מה שמשנה זה מה אתה רוצה.

אתה צריך לשאול את עצמך מה אני רוצה יותר, אם לא ברור לך מה אתה רוצה יותר, אז אתה סובל מההתנגשות, אתה אומר אני רוצה גם את זה וגם את זה, וזה לא מסתדר.

שאלה: ומה יקרה אם אני אבין מה אני רוצה?

אליעד: אם תבין מה אתה רוצה יותר, אתה פשוט תחשוב עליו וזהו ולא תהיה לך בעיה. אם יהיה ברור לך במאה אחוז שבשעה עשר עד אחד עשרה את רוצה לחשוב על העבודה יותר מאשר אתה רוצה לפתור את הבעיה, אז היית חושב על העבודה?

שאלה: זאת אומרת שאני יכול לנתב את המחשבות שלי, עם מה שאני רוצה באותו רגע?

אליעד: כן, כמו שריפה. נגיד שיש שריפה, אתה מתרכז בשריפה וכשהיא נגמרת אתה חוזר לחיים, נכון? למה? כי בשעה עשר וחצי שיש שריפה, הכי חשוב זה שריפה, לפי אותו רגע, אתה יכול להגיד, אני מאוד רוצה לפתור את הבעיה הזאת, אבל כרגע אני רוצה לעבוד, עכשיו אם אתה לא מודע למה שקורה בתוכך, אז אתה כל הזמן מבולבל. אתה אומר, רגע, רגע, אני עכשיו רוצה לעבוד, עכשיו יש לי פה גם לחשוב על התסבוכת הרגשית שלי. אתה צריך לומר לעצמך, יש לי תסבוכת רגשית כזאת וכזאת, האם אני רוצה עכשיו לפתור אותה במקום העבודה או שאני רוצה לדחות אותה לשעה אחרת, ולחשוב עליה עד מחר, תעשה את זה מסודר. תבין אם יש לך בעיה רגשית שאתה לא מתמודד איתה, היא תמיד תמשיך להציק לך, אין פה פטנטים, היא תמיד תמשיך להציק, לכן אם אתה מתעלם ממנה, אז מתי תחשוב עליה? תוך כדי עבודה, זה כמו שאתה כל היום עובד ומישהו צריך לדבר איתך, אז הוא ידבר איתך תוך כדי עבודה, אבל אם אתה אומר לו, תקשיב תתקשר אלי בשעה שתיים, כשאסיים לעבוד, אז הוא ידבר איתך בשעה שתיים. הכל לפי החשיבות. אתה צריך להחליט מה חשוב לי, אם זה מספיק חשוב אז תתרכז בזה במקום העבודה, ואם זה לא כל כך חשוב ואולי זה סובל דיחוי, אז תחליט אני כרגע רוצה להתרכז בזה, ובשעה שתיים כשאני מסיים תשים לך פתק אני רוצה לחשוב על הבעיה הזאת, מה לעשות איתה? זה כמו פגישה ביומן, כמו לקוח, שהוא מנסה לפנות אליך ואתה לא עונה לו ואז הוא כל הזמן מציק לך בטלפונים, אתה פשוט צריך לקבוע בשעה זו וזו. הבנת את הנושא? מה הבנת?
משימות משמעות חברות דימוי עצמי שלילי לטפל בחולה נפש לשכנע את עצמך אישיות קיצונית מרגיש רע אישיות לא מצליח להתרכז חיזוק הערכה עצמית adhd אהבה אהבה עצמית אהבה עצמית בלי תנאים אהבה עצמית ללא תנאים אובדן אובדנות אובדניות אחרי המוות איך לאהוב את עצמי איך לאהוב את עצמך בעיות קשב בעיות קשב וריכוז בעיית קשב בעיית קשב וריכוז גלגול נשמות גלגולי נשמות הישארות הנפש הישארות הנשמה המוות הפרעה הפרעות הפרעות קשב הפרעות קשב וריכוז הפרעת קשב הפרעת קשב וריכוז הקשבה התאבדויות התאבדות חיים חיים אחרי המוות חיים לאחר החיים חיים לאחר המוות טיפול באובדנות טיפול בהתאבדות טיפול בנטיות אובדניות כיצד לאהוב את עצמי כיצד לאהוב את עצמך לאהוב לאהוב את עצמי לאהוב את עצמי בלי תנאים לאהוב את עצמי ללא תנאים לאהוב את עצמך לאהוב את עצמך בלי תנאים לאהוב את עצמך ללא תנאים לאחר המוות להתאבד לטפל באובדנות לטפל בהתאבדות למה לאהוב את עצמי למה לאהוב את עצמך מוות מחשבות מחשבות אובדניות נטיות אובדניות קשב קשב וריכוז רוצה להתאבד ריכוז ריכוז וקשב רצון להתאבד
איך לשפר ריכוז? איך לשמור על ריכוז? איך להתרכז? יכולת ריכוז גבוהה, שיפור יכולת ריכוז, ריכוז בזמן למידה, להצליח להתרכז, בעיות ריכוז, קושי להתרכז, הפרעת קשב וריכוז, לא מצליח להתרכז
איך לשפר ריכוז? איך לשמור על ריכוז? איך להתרכז? יכולת ריכוז גבוהה, שיפור יכולת ריכוז, ריכוז בזמן למידה, להצליח להתרכז, בעיות ריכוז, קושי להתרכז, הפרעת קשב וריכוז, לא מצליח להתרכז
... לשפר ריכוז? איך לשמור על ריכוז? איך להתרכז? יכולת ריכוז גבוהה, שיפור יכולת ריכוז, ריכוז בזמן למידה, להצליח להתרכז, בעיות ריכוז, קושי להתרכז, הפרעת קשב וריכוז, לא מצליח להתרכז האם אפשר לשפר את יכולת הריכוז או שהיא קבועה מראש? אליעד כהן פותח את הדיון בשאלה האם ניתן לשפר את יכולת הריכוז או שמדובר בתכונה קבועה שלא ניתן לשנות אותה. עלתה דוגמה של אדם שהיה מטופל בריטלין עד כיתה ז, ואחרי שהחליט להפסיק לקחת את התרופה, בתחילה לא הצליח להתרכז כלל, אך בהמשך הצליח ללמוד לשלוט בזה בהדרגה. מכאן עולה הטענה שאולי כן ניתן לשפר את הריכוז עם הזמן. מנגד, אליעד כהן מציג אפשרות אחרת לפיה ייתכן שבשני המצבים האדם לא באמת שיפר את הריכוז שלו, אלא רק חשב שהוא מרוכז או לא מרוכז בגלל חוסר הבנה או חוסר מודעות עצמית. לדוגמה, אדם יכול לחשוב שהוא מרוכז כשהוא בכלל לא מרוכז או להיפך. מהי בעצם בעיית ריכוז ומדוע אנשים מתקשים להתרכז? אנשים מתארים את בעיית הריכוז שלהם למשל בכך שהם יושבים בכיתה ומרגישים חוסר יכולת להקשיב, מתחממים ומאבדים סבלנות במהרה. אך אליעד כהן מעלה את האפשרות שהבעיה אינה באמת בריכוז אלא בנושא המשעמם או בחוסר העניין שיש לאותו אדם. אילו הנושא היה מעניין ומושך במיוחד, אותו אדם כנראה היה מצליח להתרכז ללא בעיה. הוא נותן דוגמה של תלמיד שלא מצליח להתרכז בשיעור, אבל יכול לשבת שעות ולהתרכז במשחק מחשב. מכאן ברור שלעיתים ההגדרה הפרעת קשב וריכוז איננה תמיד מדויקת, ולעיתים הבעיה היא פשוט שהנושא לא מעניין מספיק עבור האדם. האם הבעיה היא אמיתית או שמדובר באבחון מוטעה? אליעד כהן מסביר כי כל אדם תמיד מרוכז במשהו, אלא שלא תמיד הוא מרוכז במה שמצופה ממנו. לדוגמה, ילד בכיתה יכול להיות מרוכז לחלוטין במחשבות על ההפסקה או על משחקים במקום בשיעור עצמו. מכאן עולה השאלה האם באמת מדובר בבעיה או ...
הפרעת קשב וריכוז, למה אני לא מצליח להתרכז? למה קשה לי להתרכז? דחיינות, דוחה משימות שדורשות ריכוז, קושי להתרכז, לא מצליחה להתרכז, בעיית ריכוז, מאמץ מחשבתי, הפרעת ריכוז
הפרעת קשב וריכוז, למה אני לא מצליח להתרכז? למה קשה לי להתרכז? דחיינות, דוחה משימות שדורשות ריכוז, קושי להתרכז, לא מצליחה להתרכז, בעיית ריכוז, מאמץ מחשבתי, הפרעת ריכוז
... קשב וריכוז, למה אני לא מצליח להתרכז? למה קשה לי להתרכז? דחיינות, דוחה משימות שדורשות ריכוז, קושי להתרכז, לא מצליחה להתרכז, בעיית ריכוז, מאמץ מחשבתי, הפרעת ריכוז למה קשה לי להתרכז ואיך להתמודד עם דחיינות? אליעד כהן מסביר למה כל כך קשה לנו להתרכז במשימות מסוימות ואיך להתמודד עם דחיינות שנובעת מחוסר ריכוז. הוא מתייחס לתופעה הנפוצה של אנשים שמתקשים להתמקד במשימה אחת לאורך זמן, במיוחד כשמדובר במשימה שמחייבת אותם להתרכז במאה אחוז, ללא הסחות דעת או אפשרות לחשוב על דברים נוספים במקביל. הסיבה העיקרית שקשה לנו להתרכז, על פי אליעד, היא התחושה שאנחנו חייבים לעשות את הדבר הזה, תחושה שמייצרת אצלנו התנגדות פנימית. ברגע שאנחנו מרגישים שהפעולה נכפית עלינו, ... נוחות גופנית) היא רק סימפטום של המחשבות והרגשות השליליים שמלווים אותנו באותו הרגע. כדי להתמודד עם הקושי הזה, אליעד מציע כמה דרכים מעשיות: מה לעשות כשמשימה דורשת ריכוז מוחלט וקשה לי להתחיל אותה? אליעד ממליץ להתחיל מלזהות את המחשבות והרגשות שעולים בזמן שמנסים להתרכז. במקום לברוח מהם, כדאי לתת להם הגדרות מדויקות יותר ולהבין לעומק מה בדיוק מפריע. למשל, במקום לומר באופן כללי רע לי לעשות את זה, יש לנסות לפרק את התחושה הזו למילים יותר מדויקות, כמו אני מרגיש שאני מפספס דברים אחרים או אני מרגיש מוגבל. דוגמה שאליעד נותן היא אדם שיושב ליד המחשב וצריך להתרכז במשימה אחת בלבד, אבל הוא חש תחושת החמצה על דברים אחרים שהיה יכול לעשות באותו הזמן. אליעד מסביר שזה לא שהאדם באמת מפספס משהו, אלא הוא מרגיש מוגבל מכיוון שנלקחת ממנו האפשרות לחשוב על דברים אחרים. האם הבעיה בריכוז היא באמת בעיית חוסר יכולת או רק עניין של בחירה? לפי אליעד, לעיתים קרובות הבעיה אינה יכולת ריכוז נמוכה, אלא תחושת הכפייה או ההכרח. כשהאדם מרגיש שהוא חייב לעשות משהו ואין לו אפשרות לבחור אחרת, המשימה הופכת לקשה פי כמה. אליעד מדגים זאת ... למשך שעה, וזה קל לו כל עוד הוא בוחר לשבת. אבל אם מישהו אומר לו שהוא חייב לשבת ואסור לו לקום, מיד הוא מתחיל להרגיש רע, אפילו שהפעולה עצמה זהה. איך לפתח מיומנות של ריכוז לאורך זמן? דרך אחת שאליעד מציע כדי להתמודד עם הקושי להתרכז היא תרגול הדרגתי. הוא ממליץ להתחיל עם פעולות שדורשות ריכוז מלא למשך פרקי זמן קצרים, ולהגדיל בהדרגה את פרקי הזמן האלה. הוא נותן דוגמה של אדם שרוצה לפתח את היכולת שלו לצלול עמוק במים: אם הוא יכול לצלול לעומק מסוים למשך 10 שניות, הוא מתאמן ומאריך את משך הצלילה בהדרגה ל - 11, 12 שניות וכך הלאה, עד שיגיע למטרה. העיקרון דומה במשימות שדורשות ריכוז. אם קשה להתרכז לאורך זמן ארוך, יש להתחיל בקטן - כמה דקות ביום של ריכוז מוחלט, ולהאריך את הזמנים בהדרגה. זו דרך פרקטית להגדלת היכולת האישית לריכוז. איך להתמודד עם תחושת החובה שגורמת לדחיינות? אליעד מציע גם גישה נוספת להתמודדות, שהיא שינוי הפרספקטיבה שלנו לגבי הדברים שאנחנו חושבים שהם ... במשימות הללו באמת ולבצע אותן בלי התנגדות פנימית. ככל שתחושת החובה נעלמת, היכולת לבצע משימות בצורה יעילה ורגועה יותר משתפרת באופן משמעותי. האם אפשר להפוך קושי בריכוז למשהו חיובי? אליעד מוסיף שאפשר להסתכל על הקושי בריכוז גם כיתרון. עצם זה שהמוח רגיל להתעסק בכמה דברים במקביל, יכול להיות יתרון במצבים אחרים, אבל חשוב ללמוד לתעל את היתרון הזה למצבים שבהם נדרש ריכוז מוחלט. אם לאדם יש נטייה למחשבות שליליות, דווקא משימה שדורשת ריכוז מלא יכולה להסיט את תשומת הלב מהמחשבות השליליות. לסיכום, אליעד מדגיש שכדי להתגבר על קושי להתרכז ודחיינות, עלינו קודם כל להבין את המקור האמיתי של הבעיה - תחושת הכפייה וההכרח - ולפעול בהתאם בשתי דרכים עיקריות: תרגול הדרגתי של משימות
התת תת מודע, לא מצליח להתרכז, מחשבה מוסחת, חוסר ריכוז, הפרעת קשב וריכוז, טיפול בתת מודע, תת הכרה, הדחקת מחשבות, מחשבות מודחקות, הפרעת ריכוז, בעיית ריכוז, קושי להתרכז
התת תת מודע, לא מצליח להתרכז, מחשבה מוסחת, חוסר ריכוז, הפרעת קשב וריכוז, טיפול בתת מודע, תת הכרה, הדחקת מחשבות, מחשבות מודחקות, הפרעת ריכוז, בעיית ריכוז, קושי להתרכז
... תת מודע, לא מצליח להתרכז, מחשבה מוסחת, חוסר ריכוז, הפרעת קשב וריכוז, טיפול בתת מודע, תת הכרה, הדחקת מחשבות, מחשבות מודחקות, הפרעת ריכוז, בעיית ריכוז, קושי להתרכז מהו הקשר בין מחשבות מסיחות לבין חוסר ריכוז? בהרצאה זו, אליעד כהן עוסק בתופעת חוסר הריכוז, שהיא תוצאה של מחשבות שמסיחות את דעתנו מהפעולה בה אנו עוסקים. הוא מתחיל בכך שמציג סיטואציה ... יתמקד במה שהוא תופס כיותר חשוב או מציק ברגע נתון. מהו ההסבר הפסיכולוגי לחוסר ריכוז? כדי להבין את חוסר הריכוז, אליעד מציע לחשוב על דוגמה של אדם שעובד, אך המחשבות שלו תעופו למקום אחר. למשל, הוא עשוי ... על אף שהמוח בדרך כלל יתמקד במה שהוא תופס כחשוב, ישנם מצבים שבהם אדם לא מצליח להתרכז במטלה מסוימת, גם אם הוא מעוניין בכך. לדוגמה, אדם יכול להרגיש שאין לו רצון או יכולת להתרכז בעבודה או בלימודים, וייתכן שזה לא נובע ממחסור ברצון או במוטיבציה, אלא מתוך פחד או מתח שמטריד אותו. אליעד מביא דוגמה של אדם שחושב על פחדיו או בעיות אישיות שמפריעות לו להתרכז. השאלה היא האם אדם יכול להתרגל להתרכז במשהו פחות חשוב רק כדי להימנע מהתמודדות עם בעיה יותר קשה או מורכבת. מה קורה כאשר חוסר הריכוז נמשך? אם אדם נמצא במצב של חוסר ריכוז מתמשך, אליעד מציין כי ייתכן שיש כאן דפוס הרגל שבו המוח התרגל להימנע ממטלות מסוימות. חוסר הריכוז עשוי להתפתח למעין הרגל של בריחה ממטלות, שבהן האדם עובר מבעיה לבעיה במקום לפתור את הבעיה המרכזית. כלומר, חוסר הריכוז לא נובע רק מהסחות דעת, אלא גם מהימנעות מבעיות שמטרידות את המוח. יש כאן תהליך של הדחקה, שבו ... על ידי התמקדות במחשבות שטחיות או חסרות ערך. האם יש דרך לפתור את בעיית חוסר הריכוז? כדי לפתור את בעיית חוסר הריכוז , אליעד מציע לטפל במחשבות המטרידות או במתח הפסיכולוגי שמפריע לריכוז. אם אדם לא מצליח להתרכז בעבודה כי הוא מוטרד מחשבה מסוימת, הוא עשוי להצליח להתרכז אם יצליח להתמודד עם המחשבה המטרידה או לדחות אותה בצורה אפקטיבית. אחת הדרכים להתמודד עם חוסר הריכוז היא על ידי זיהוי המחשבות שמסיחות את הדעת ולטפל בהן, מה שיכול להוביל לכך שהאדם יחזור להתרכז במטלה שעליו לבצע. האם המחשבות המוסחות באמת פחות חשובות? אליעד שואל האם המחשבות המוסחות באמת ... מהעבודה, אך הן מהוות ניסיון להימנע ממצבים רגשיים קשים יותר. כיצד ניתן לשפר את הריכוז? הדרך לשיפור הריכוז, על פי אליעד, היא על ידי התמודדות ישירה עם המחשבות המוסחות, ולא בהסחת דעת מוחלטת. אם אדם יוכל לשחרר את עצמו מהמחשבות שמסיחות את הדעת, הוא יוכל לשוב להתרכז במה שהוא עושה. הדבר המרכזי הוא לדעת מה מפריע לריכוז ולנסות להתמודד עם ההפרעות הללו בצורה ישירה. חוסר ריכוז מחשבות מסיחות הפרעת קשב ו
זיכרון, ריכוז, איך לזכור? איך להתרכז? הפרעות קשב וריכוז, חוסר ריכוז, איך לא לשכוח? ניהול זמן, לנהל את הזמן, זיכרון לטווח קצר, שיטות לזיכרון לטווח ארוך, שיטות ריכוז, שיפור הזיכרון, ADHD
זיכרון, ריכוז, איך לזכור? איך להתרכז? הפרעות קשב וריכוז, חוסר ריכוז, איך לא לשכוח? ניהול זמן, לנהל את הזמן, זיכרון לטווח קצר, שיטות לזיכרון לטווח ארוך, שיטות ריכוז, שיפור הזיכרון, ADHD
... ריכוז, איך לזכור? איך להתרכז? הפרעות קשב וריכוז, חוסר ריכוז, איך לא לשכוח? ניהול זמן, לנהל את הזמן, זיכרון לטווח קצר, שיטות לזיכרון לטווח ארוך, שיטות ריכוז, שיפור הזיכרון, ADHD מה גורם לחוסר ריכוז ולבעיות זיכרון? הסיבה המרכזית לבעיות ריכוז ולבעיות זיכרון היא חוסר היכולת להבדיל בין עיקר לטפל ובין מה שחשוב למה שלא חשוב. אליעד כהן מסביר שבעיית הריכוז בעבודה נובעת מכך שהמוח שלנו נוטה להתמקד במה שנתפס בעיניו כחשוב ביותר באותו רגע. אם יש סביבנו רעשים, דיבורים, או אירועים שפתאום מושכים ... אדם נמצא בעבודה והוא שומע שיחות של אנשים אחרים, הוא יכול לאבד את הריכוז משום שבתוך תוכו השיחות הללו מעניינות או חשובות לו, אפילו במעט. לעומת זאת, אם הוא היה נמצא במצב של כאב פיזי חזק, הוא לא היה שם לב כלל ... מסביב, כי הכאב הוא הדבר החשוב ביותר באותו רגע. כלומר, יכולת הריכוז שלנו נקבעת על ידי הפער בין החשיבות שאנחנו מייחסים לפעולה או למשימה שאנחנו רוצים להתרכז בה, לבין החשיבות שאנחנו מייחסים לכל שאר הדברים סביבנו. איך אפשר לשפר את יכולת הריכוז? כדי לשפר את יכולת הריכוז יש צורך ליצור פער משמעותי בין הדבר שבו רוצים להתרכז לבין דברים אחרים. ככל שהפער גדול יותר, כך הריכוז גבוה יותר. כדי לעשות זאת, אליעד מציע לשאול שאלות מכוונות כמו: למה המשימה הזאת מאוד חשובה עבורי? ובמקביל מדוע הדברים האחרים שסביבי הם ... שנתפסים בעינינו כחשובים באותה מידה, המוח נכנס לבלבול ואינו מצליח להתרכז באף אחד מהם כראוי. במצב כזה, יש לייצר סדר עדיפויות ברור. הדרך שאליעד ממליץ עליה היא לשאול: מה הכי חשוב לי עכשיו? וברגע שיש לנו תשובה ... לשאלה זו, אנחנו יכולים להפחית את החשיבות של הדברים האחרים, ואז הריכוז שלנו במשימה הראשית עולה. איך להתמודד עם עומס של משימות וחוסר סדר? כשאדם מרגיש מבולבל בגלל עומס משימות, עליו לעשות סדר פנימי. אליעד ... יותר מאדם שמבזבז זמן בהתלבטויות. לסיכום, מה הקשר בין זיכרון, ריכוז, וניהול זמן? הקשר בין שלושת המושגים הללו הוא היכולת שלנו להבדיל בצורה ברורה בין עיקר לטפל, בין מה שחשוב ללא חשוב, ובין מחויב לאפשרי. ... אלו באופן קבוע, כך אנחנו משפרים את הזיכרון שלנו, את יכולת הריכוז, ואת היכולת לנהל את הזמן בצורה יעילה. איך להתרכז בעבודה? איך לשפר את הזיכרון לטווח ארוך? איך לנהל זמן נכון? מה לעשות כשיש עומס משימות? איך לזכור מידע אקראי? למה יש לי הפרעות קשב וריכוז? איך ליצור סדר עדיפויות ברור? ...
ריכוז / הפרעת קשב וריכוז - מהו ריכוז? וכיצד להתמודד עם הפרעת קשב וריכוז?
ריכוז הפרעת קשב וריכוז - מהו ריכוז? וכיצד להתמודד עם הפרעת קשב וריכוז? ובו יתבאר, מהו ריכוז? ואיך להתמודד עם חוסר ריכוז הפרעת קשב וריכוז? ועוד. וריכוז, הוא כאשר המחשבה של האדם חושבת רק על נושא אחד מוגדר, שאז אפשר לומר שהאדם מתרכז באותו הנושא. ולפעמים נתקל האדם במצבים של קושי להתרכז באיזה דבר. והשאלה היא מה עושים עם חוסר הריכוז , ואיך מצליחים להתרכז ולחשוב על מה שרוצים? ומי שיתבונן בעניין הזה יראה, כי באמת, גם כאשר נדמה לאדם שהוא סובל מקשיי ריכוז, הרי שבאמת המצב הוא, שהוא כן מרוכז, אבל לא במה שהוא רוצה להיות מרוכז. כאשר האדם רוצה לחשוב על דבר אחד, אך חושב על דבר אחר, מה שבעצם קורה זה, שהאדם מרוכז בדבר כלשהו, במקום לחשוב על מה שהוא רוצה לחשוב. דהיינו, האדם כן מרוכז וכן מצליח להתרכז, אבל לא במה שהוא רוצה. וכאשר האדם מנסה לחשוב על משהו אחד, והמחשבה שלו כל הזמן חושבת על משהו אחר, כגון לדוגמה כאשר האדם מנסה לקרוא ספר, אך הוא חושב על הזבוב שמציק לו, הרי שהוא בעצם כן מרוכז במה שמפריע לו, אך לא מצליח להתרכז במה שהוא כן רוצה להתרכז. וגם אם המחשבה של האדם מתפזרת לכל מיני נושאים שונים, במקום להתרכז בדבר אחד, הרי שבעצם האדם כן מרוכז, בכך שהוא לא רוצה לחשוב על הנושא המסוים. ולא משנה מה האדם יעשה, תת המודע של האדם תמיד מרוכז בכך, שהוא לא רוצה לחשוב על הנושא המסוים, אלא על כל דבר אחר. כך שבכל מקרה, האדם תמיד מרוכז במשהו, אלא, שלא תמיד זה בדבר הרצוי. והמצב הזה קורה, כאשר יש לאדם סוג של התנגשות בין הרצונות השונים שלו. כאשר האדם מצד אחד רוצה לחשוב על איזה דבר, אך מצד שני רוצה יותר לחשוב על דבר אחר, הדבר הזה יוצר אצל האדם בעיות ריכוז. או לדוגמה, כאשר האדם רוצה לחשוב על איזה עניין, אך מצד שני לא ממש בא לו לחשוב על העניין הזה, גם זה יוצר אצל האדם בעיות ריכוז. וגם אם האדם לא ממש מבין מדוע קשה לו להתרכז, וגם אם נדמה לאדם שאין לו יכולת ריכוז, הרי שבוודאי שהמחשבה של האדם תמיד חושבת על איזה משהו. וכאשר האדם לא מסוגל להתרכז באיזה עניין, הרי שבוודאי שבאותו הזמן הוא כן חושב על איזה דבר אחר. וגם אם האדם לא יודע, מהו בדיוק הדבר האחר שעליו הוא חושב, הרי שתמיד המחשבה של האדם חושבת על משהו ומ
הפרעת חרדה / חוסר ריכוז - איך תרגילי ריכוז, יעזרו לך להתמודד עם חרדה?
... חרדה חוסר ריכוז - איך תרגילי ריכוז, יעזרו לך להתמודד עם חרדה? ובו יתבאר, כיצד יכול האדם לצאת מכל החרדות והפחדים שלו, על ידי ביצוע של תרגילי ריכוז באופן יום יומי, עד שכל החרדות והפחדים ייעלמו ממנו? והעניין הוא, כי כל הפרעות החרדה שיש לאדם בחיים, כולן נובעות מכך, שהאדם לא מספיק מרוכז. לא מרוכז ולא ממוקד, במה שהוא באמת רוצה, ובמה שבאמת חשוב לו. ומי שיהיה מרוכז עד הסוף ובשלמות, במה שבאמת חשוב לו, על ידי זה הוא יצא מכל הפחדים ומכל החרדות שיש בעולם. ולמה? כי בסופו של דבר, מי שיתבונן עד ... כך או אחרת, הרצון הזה הוא לא תכלית הכל, והוא לא מחויב, אלא רק אפשרי בלבד. ושלא מחויב שהרצון של האדם יתמלא, אלא זו רק אפשרות בלבד. וכיצד כל זה קשור לריכוז ולתרגילי ריכוז? תשובה: כי מי שהוא באמת תמיד מרוכז, במה שבאמת חשוב לו, ובסיבה שבגללה הוא רוצה את הרצונות שלו, מי שמרוכז תמיד, בשורש הפנימי ביותר של הרצון שלו, הוא זוכר תמיד, שהשגת הרצון שלו, היא אפשרית בלבד, אך היא אינה מחויבת. ומי שיהיה כל כולו, מרוכז בשורש הרצון שלו בלבד, דהיינו, מי שיזכור כל כולו, את זה שבאמת שום דבר חיצוני לא חשוב, ושמבחינה פנימית מוחלטת, אין שום הבדל בין ... שום רצון מוגדר, וממילא הוא לא יפחד משום דבר, וגם לא יפעל ולא יעשה שום דבר. וכדי לעשות איזה דבר, וכדי לרצות איזה דבר, לשם כך, צריך האדם להיות בחוסר ריכוז, לגבי מה שבאמת חשוב לו. כי אם האדם יהיה מרוכז עד הסוף במה שחשוב לו, הוא יהיה מחובר, למקום, שבו שום דבר מוגדר, אינו חשוב, יותר מאשר דבר אחר, והוא לא ירצה ולא יעשה שום דבר. ולכן, צריך חוסר ריכוז. שבו, האדם לא יתרכז עד הסוף באמת המוחלטת, שמנקודת מבטה, הכל שווה באותה המידה. ועל ידי ובזכות חוסר הריכוז הזה, בזכות זה האדם יכול לרצות רצונות שונים, ולעשות פעולות שונות. אלא מה? שלפעמים חוסר הריכוז הזה, עולה על גדותיו, והאדם שוכח לגמרי את האמת הפנימית שלו, שמבינה שהכל טוב או רע באותה המידה ממש. ואז, האדם מתחיל לסבול מהפרעות ... משום שהוא בטעות מרגיש, שהרצונות שלו, הם כאילו באמת חשובים. ככ חשובים, עד כדי כך שהוא נכנס לחרדה, מכך שהם לא יתמלאו. ועל ידי זה שהאדם עושה תרגילי ריכוז, דהיינו, שהאדם מנסה להרגיל את עצמו להיות מרוכז, כמה שיותר, בכל תחום באשר הוא, על ידי זה האדם מתרגל להיות מרוכז, גם בפנימיות הרגועה שלו, שאין בה שום הפרעת חרדה כלל. וכיצד להגיע לריכוז? ואיך לעשות תרגילי ריכוז? תשובה: על ידי אמת. שעל כל דבר שהאדם חושב, עליו להתרכז ולשאול את עצמו, האם אכן זו האמת המדויקת כפי מה שהיא? בלי להוסיף ובלי לגרוע ממנה? ואולי ההפך הוא הנכון? והאם אכן זו האמת לאמיתה? ועל ידי ריכוז אמיתי, שהאדם מתרכז בכל כוחו תמיד, לזכור מה האמת? ומה באמת הסיבה של כל דבר? ומה באמת חשוב בכל דבר? על ידי כל זה, האדם מגיע למצב, שבו הוא מצליח להתרכז, גם באמת המוחלטת הפנימית ביותר, שבה אין שום טוב ורע, וממילא אין שם שום פחד או חרדה כלל. ...
תובנות ומצבי רוח, איך מצב הרוח משפיע על היכולת השכלית? איך מצב רוח טוב משפיע על היכולת המנטאלית? מצב רוח טוב ויצירתיות, מצב רוח רע וחוסר ריכוז, איך שמחה משפיעה על רמת הריכוז? חוסר ריכוז בגלל חוסר מצב רוח, לא מצליח להתרכז
תובנות ומצבי רוח, איך מצב הרוח משפיע על היכולת השכלית? איך מצב רוח טוב משפיע על היכולת המנטאלית? מצב רוח טוב ויצירתיות, מצב רוח רע וחוסר ריכוז, איך שמחה משפיעה על רמת הריכוז? חוסר ריכוז בגלל חוסר מצב רוח, לא מצליח להתרכז
... משפיע על היכולת המנטאלית? מצב רוח טוב ויצירתיות, מצב רוח רע וחוסר ריכוז, איך שמחה משפיעה על רמת הריכוז? חוסר ריכוז בגלל חוסר מצב רוח, לא מצליח להתרכז איך מצב הרוח משפיע על יכולת הריכוז והתובנות? אליעד כהן מסביר כיצד מצבי רוח משפיעים על התפקוד השכלי של האדם, ובעיקר על היכולת להגיע לתובנות. כאשר אדם מרגיש במצב רוח ... אין לו תובנות כאלה. דוגמה לכך היא אדם שלקח סמים ומרגיש שהוא מרוכז יותר, אף על פי שבמציאות הוא פחות מרוכז. אפשרות נוספת היא שכאשר האדם נמצא במצב רוח טוב, הוא באמת מגיע לתובנות אמיתיות ונכונות באופן אובייקטיבי. במצב זה, מצב הרוח הטוב ... אינו מאפשר לאדם להכיר בהן. הוא משתמש בדוגמה שאם בזמן שמנסים להתרכז במשהו, מישהו עוקץ את הרגל, קשה יותר להישאר מרוכזים. כלומר, מצב רוח רע הוא כמו הסחת דעת תמידית שמונעת את מיקוד הקשב בתובנות שקיימות באופן טבעי. עם זאת, אליעד גם מבהיר שאין לראות ... במצב רוח טוב ישנן הסחות דעת חיוביות, כך שהקשר בין מצב הרוח לרמת הריכוז והתובנות אינו מוחלט. האם מצב רוח טוב מוביל בהכרח לתובנות חדשות? אליעד מוסיף הסבר מעמיק יותר וקובע שרוב התובנות המשמעותיות מגיעות ... שכבר עלו בו במהלך התקופות הקשות יותר. מה הקשר בין שמחה לרמת הריכוז על פי רבי נחמן? אליעד מציין את המשפט הידוע מרבי נחמן מברסלב: כי בשמחה תצאו, שמשמעותו שכאשר האדם נמצא בשמחה, הוא נמצא במצב של ... בכל מצב. הוא מציע שהעניין המרכזי אינו מצב הרוח עצמו, אלא רמת הריכוז של האדם. כלומר, אם אדם יצליח להיות מרוכז וקשוב בכל מצב, ללא קשר למצב רוחו, הוא יגיע לתובנות בצורה עקבית. עם זאת, הוא מדגיש שלעתים קרובות, דווקא מצב רוח שלילי הוא שמוביל ... לסיכום, לפי אליעד כהן, מצבי רוח משפיעים באופן מורכב על התובנות והריכוז , כאשר מצב רוח טוב עשוי להקל על ההבחנה בתובנות קיימות, ומצב רוח רע עשוי לייצר קרקע פורייה דווקא להיווצרות של תובנות חדשות מתוך קשיים והתמודדות. איך מצב רוח משפיע על ריכוז? האם מצב רוח טוב יוצר תובנות אמיתיות? מצב רוח רע ותובנות שמחה וריכוז לפי רבי נחמן האם אפשר לשלוט במצבי רוח? קשר בין שמחה למצב רוח? למה קשה להתרכז כשאין מצב רוח טוב? ...
הפרעת קשב ריכוז היפראקטיביות ואימפולסיביות, ADHD, ADD, הפרעת היפראקטיביות, הפרעת קשב, הפרעת ריכוז, הפרעת אימפולסיביות, איך לטפל בהפרעת קשב וריכוז אצל ילדים? איך לטפל בהפרעת קשב וריכוז אצל מבוגרים? הדרכת הורים
הפרעת קשב ריכוז היפראקטיביות ואימפולסיביות, ADHD, ADD, הפרעת היפראקטיביות, הפרעת קשב, הפרעת ריכוז, הפרעת אימפולסיביות, איך לטפל בהפרעת קשב וריכוז אצל ילדים? איך לטפל בהפרעת קשב וריכוז אצל מבוגרים? הדרכת הורים
... קשב ריכוז היפראקטיביות ואימפולסיביות, ADHD, ADD, הפרעת היפראקטיביות, הפרעת קשב, הפרעת ריכוז, הפרעת אימפולסיביות, איך לטפל בהפרעת קשב וריכוז אצל ילדים? איך לטפל בהפרעת קשב וריכוז אצל מבוגרים? הדרכת הורים מהי הפרעת קשב וריכוז ומה הגורם האמיתי לה? הפרעת קשב וריכוז (ADHD) מוגדרת כהפרעה נוירו - התפתחותית שמתאפיינת בקשיים בקשב ובריכוז, היפראקטיביות ואימפולסיביות. אליעד כהן מסביר שמדובר בהפרעה שמוגדרת על ידי החברה או הסביבה. לפי אליעד, ילדים או מבוגרים אינם באמת סובלים מקושי להתרכז אלא בעיקר סובלים מכך שהם נאלצים להתרכז בדברים שאינם מעניינים אותם. לדבריו, באופן טבעי, המוח של האדם תוכנן אבולוציונית להתרכז בדברים המועילים לשרידה, ודווקא בגלל שהמוח תוכנת כל כך טוב, הוא לעיתים לא מתרכז בדברים שלדעתו אינם חשובים. מכאן, שאליעד מצביע על כך שלמעשה המוח מתפקד נכון, ופשוט לא רוצה להתמקד במה שלא מעניין אותו. מדוע ילדים סובלים מהפרעות קשב וריכוז? אליעד כהן מסביר שילדים אינם באמת סובלים מהפרעות קשב וריכוז, אלא שההורים והמערכת החינוכית הם אלה שסובלים מכך שהילד אינו ממושמע. הוא מציג זאת בצורה פשוטה: ילד רוצה לשחק כדורגל ואינו מעוניין ללמוד מתמטיקה, ולכן הוא לא יתרכז בשיעורי המתמטיקה. מבחינת הילד, אין כאן שום בעיה - הבעיה נוצרת רק כאשר מבוגר מחליט שהילד חייב ללמוד משהו מסוים. כאשר ההורה או המערכת מענישים את הילד כי אינו מתרכז, הילד מרגיש רע. לכן הילד סובל לא מהפרעת הקשב עצמה אלא מהתגובה של ההורים והסביבה לכך שהוא אינו מתרכז במה שמכריחים אותו להתרכז. מהם התסמינים והביטויים של הפרעת קשב וריכוז? ההרצאה מסבירה שיש שלושה ביטויים מרכזיים להפרעה: קשיים בקשב ובריכוז - הילד חולם, מתפזר, ולא מתמקד במשימות לאורך זמן. היפראקטיביות - פעלתנות יתר, אי שקט מוטורי, תנועתיות מוגברת. ... אשמים ביצירת ההפרעה אצל הילד? אליעד מדגיש שהורים תורמים לכך שלילד תהיה הפרעת קשב וריכוז כי הם מפנקים אותו יתר על המידה. הורה שנותן לילד את כל מה שהוא רוצה, מתי שהוא רוצה, מלמד את הילד שערכים כמו סבלנות, ... דחיית סיפוקים ולהראות לו שהעולם לא תמיד עושה מה שהוא רוצה. כיצד לטפל בהפרעות קשב וריכוז אצל ילדים? אליעד ממליץ להורים לבחון תחילה את עצמם ולבדוק כיצד הם מתנהגים. לדבריו, אם ההורים דוחים משימות, לא עומדים ... גורם לו לחשוב שמה שהוא רוצה חייב להתקיים תמיד. כשהדבר לא מתרחש, הוא יסבול ויתקשה להתרכז . להראות לילד שיש משמעות למסגרת, למשמעת ולהתמודדות עם קשיים. איך לטפל בהפרעות קשב וריכוז אצל מבוגרים? עבור מבוגרים, אליעד מציע לבדוק איפה המוח שלהם בורח. כלומר, מה באמת מטריד אותם או מפריע להם ברמה עמוקה? הוא ... את הדברים המודחקים או אלו שמטרידים אותו. ברגע שהאדם יטפל בדברים אלה, הוא יוכל להתרכז יותר טוב במה שהוא באמת רוצה. מה הקשר בין הפרעות קשב וריכוז לחקירה עצמית ומודעות? אליעד מתייחס להפרעות קשב וריכוז כדבר שקיים אצל כל אדם כאשר הוא מתמודד עם דברים שהוא מעדיף לא להתמודד איתם. לדוגמה, אנשים רבים מתקשים לעשות חקירה עצמית ... מתפזר כאשר הוא צריך להתעמק בשאלות רגשיות או רוחניות. לכן אליעד מדגיש שהפרעות קשב וריכוז אינן באמת הפרעות אלא ביטוי טבעי לכך שהאדם לא מתעניין או לא רוצה להתמודד עם נושא מסוים. לסיכום: מה המסר המרכזי של אליעד? המסר המרכזי של אליעד הוא שאין באמת דבר כזה הפרעת קשב וריכוז כתופעה שלילית או לא תקינה. כל אדם מתרכז בדברים שהוא מוצא מעניינים וחשובים, ומתקשה להתרכז בדברים שאינם מעניינים אותו. הבעיה נוצרת רק כאשר האדם או הילד נאלצים לעשות דברים שנראים להם חסרי משמעות או בלתי רצויים. ...
ריכוז / הפרעות קשב וריכוז. מה לעשות כאשר קשה להתרכז?
ריכוז הפרעות קשב וריכוז. מה לעשות כאשר קשה להתרכז? ריכוז. חוסר ריכוז. הפרעות קשב וריכוז. מה עושים כאשר מנסים להתרכז במשהו ולא מצליחים? ריכוז = האדם חושב על מה שהוא רוצה לחשוב. חוסר ריכוז = האדם לא מצליח לחשוב על מה שהוא רוצה לחשוב. כאשר הרצון של האדם הוא לחשוב על X, והאדם אינו מצליח לחשוב על X = לאדם קשה להתרכז ב X. ממה נובע חוסר ריכוז? תשובה: חוסר ריכוז נובע מכך שבתוך האדם משהו מושך אותו לחשוב על דבר אחר ולא על הנושא הרצוי. חוסר שקט נפשי חוסר רוגע = מחשבות מציקות = חוסר ריכוז. כאשר משהו מציק לאדם בתוכו, הדבר הזה יוצר אצלו חוסר ריכוז מחשבתי. מה עושים? הדרך היחידה להצליח לשלוט במחשבות, היא על ידי זה שחוקרים את השורש שלהן. פירוש: כל מחשבה שאדם חושב אותה, יש סיבה מדוע הוא חושב אותה. על האדם לנסות להבין מה גורם לו לכך שהוא חושב על אותו הדבר שמפריע לו להתרכז. זא אם האדם מנסה לחשוב על X ובמקום זה כל הזמן Y קופץ לו לראש, על האדם לנסות להבין מדוע Y כל הזמן קופץ לו במחשבה. על האדם לאתר את השורש ואת הסיבה שבגללה הוא חושב על Y. כאשר מגיעים לסיבה, הבעיה נפתרת. כמו כן, לפעמים האדם אינו מצליח להתרכז ב X, משום שהוא אינו רוצה לחשוב על X. לדוגמה: ילד בשיעור בבית ספר. הילד אינו מצליח להתרכז בשיעור, משום חוסר העניין שלו במה שהוא לומד בשיעור = שעמום. זא כאן מדובר על חוסר יכולת להתרכז, משום חוסר רצון להתרכז. במקרה כזה, על האדם לנסות לאתר את השורש ואת הסיבה שבגללה הוא אינו רוצה לחשוב על X. אם האדם אינו מצליח להתרכז ב X, משום שאינו רוצה בשלמות לחשוב על X, עליו לחקור ולגלות את הסיבה שבגללה הוא אינו רוצה לחשוב על X. כאשר מגלים את הסיבה, הבעיה נעלמת. ואם האדם יודע את הסיבה ועדיין זה לא ... כל זמן שהאדם אינו מגיע לשורש הראשון של הסיבה שבגללה הוא אינו רוצה רוצה לחשוב על דבר כלשהו, הרי שעדיין חוסר הריכוז יכול להפריע לו. על האדם לגלות את השורש של המחשבות שלו, ולהבין מדוע בדיוק הוא חושב את מה שהוא חושב. כאשר האדם מבין את הסיבה האמיתית, ממילא הדברים מסתדרים מעצמם. ...
עזרה בקבלת החלטה, האם להמשיך בלימודים? חוסר ריכוז בלימודים, הדבר הכי קשה, לא לפחד משעמום, לימודים אקדמיים, תואר ראשון, ללמוד או לעבוד
עזרה בקבלת החלטה, האם להמשיך בלימודים? חוסר ריכוז בלימודים, הדבר הכי קשה, לא לפחד משעמום, לימודים אקדמיים, תואר ראשון, ללמוד או לעבוד
... בקבלת החלטה, האם להמשיך בלימודים? חוסר ריכוז בלימודים, הדבר הכי קשה, לא לפחד משעמום, לימודים אקדמיים, תואר ראשון, ללמוד או לעבוד האם כדאי להמשיך בלימודים כשיש חוסר ריכוז ועניין? אליעד כהן דן בהתלבטות הנפוצה של סטודנטים רבים: האם להמשיך בלימודים אקדמיים או להתחיל לעבוד, במיוחד כאשר יש תחושת חוסר ריכוז, חוסר עניין או קושי להתחבר לתכנים הנלמדים. לדבריו, כאשר אדם שוקל ... אחרים בחיים, ולכן לא תמיד הלימודים תורמים להתפתחות האישית. איך להתמודד עם תחושת השעמום וחוסר הריכוז בלימודים? אליעד מתייחס באריכות לחוסר ריכוז ולתחושת השעמום שחווים אנשים רבים במהלך לימודיהם. הוא מביא דוגמה אישית ואומר שישנם סטודנטים שקשה להם להתרכז משום שהחומר הלימודי פשוט לא מעניין אותם. לדוגמה, סטודנט שלומד ... משועמם או חסר עניין כשהוא נדרש לחשיבה מעמיקה, במיוחד אם אינו מתחבר לנושא. אליעד מדגיש כי הקושי בריכוז לא תמיד קשור לקושי של החומר הנלמד, אלא הרבה פעמים קשור לרמת ... בתחום. אם החומר דורש חשיבה עמוקה ואותו אדם אינו רואה בכך ערך או מטרה אישית ברורה, הוא יתקשה להתרכז וירגיש שהלימודים אינם מעניינים אותו. הוא נותן דוגמה מעולם ... עמוקה ובהבנה מורכבת. הוא מספר כיצד סטודנטים מוצאים את עצמם יושבים שעות מול תרגילים, מתקשים להתרכז כי למעשה אין להם עניין ממשי בתוכן, אפילו אם הם מסוגלים להבין אותו. לטענתו, חוסר הריכוז הזה נובע בין השאר מחוסר המוטיבציה הפנימית להצליח או להתעניין ... אליעד מציע להבהיר קודם כל אם הלימודים משמעותיים עבורך, כי אם הם אינם כאלה - כל ניסיון מלאכותי להתרכז עלול להיות קשה ומיותר. מה עדיף - להמשיך ללמוד או להתחיל לעבוד? ... בכנות ובאומץ את הרצון האמיתי של האדם ולפעול על פיו. האם כדאי להמשיך בלימודים? איך להתמודד עם חוסר ריכוז בלימודים? ללמוד או לעבוד - מה עדיף? מדוע אנשים מפחדים לקבל החלטות? האם כדאי להשקיע בתואר ראשון? האם כדאי להמשיך בלימודים? חוסר ריכוז בלימודים והקשר בין לימודים ועבודה במהלך השיחה, אליעד כהן עוסק ... מרגיש לגבי הלימודים ומדבר על האתגרים האישיים שהוא נתקל בהם. אחת הדוגמאות הוא מביא היא חוויית חוסר ריכוז בזמן הלימודים, כאשר הוא מציין שהחומר לא מעניין אותי, ושיש לו קושי להתרכז בשיעורים, במיוחד כשזה דורש הבנה מעמיקה. לדבריו, הדבר קשה לו ... הלימודית לא מתאימה לו, כשהוא מדבר על כך שלפעמים הוא מרגיש שזה כמו חידה פיזיקלית שאין לו עניין להתרכז בה, במיוחד אם יש לו תחושת לחץ כלפי דברים אחרים. הנושא השני שהוא ... תשובה אחת נכונה, אלא שזה תלוי בכיוונים האישיים של כל אדם. האם כדאי להמשיך בלימודים אקדמיים? חוסר ריכוז בלימודים איך להתמודד? הקשר בין לימודים ועבודה מהם היתרונות ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על ריכוז, הפרעת קשב וריכוז - להתאבד, התאבדות, מחשבות אובדניות - חיים לאחר המוות - אהבה עצמית, לאהוב את עצמך - חלק 1
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: ריכוז, איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם בדידות? דיכאון? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: ריכוז, איך ליצור אהבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפרש חלומות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך לשתול מחשבות? איך לחנך ילדים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשפר את הזיכרון? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשנות תכונות אופי ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם לדומם יש תודעה? איך להיות מאושר? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? מה המשמעות של החיים? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם הכל אפשרי? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם אפשר לדעת הכל? מי ברא את אלוהים? איך להנות בחיים? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות? האם באמת הכל לטובה? למה העולם קיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש או אין אלוהים? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לדיאטה, ייעוץ נפשי מומלץ, מורה רוחני מומלץ בתחום ריכוז - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4492 שניות - עכשיו 05_07_2025 השעה 02:38:50 - wesi1