אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הפרעות ✔ריכוז, הפרעת קשב וריכוז - להתאבד, התאבדות, מחשבות אובדניות - חיים לאחר המוות - אהבה עצמית, לאהוב את עצמך - חלק 1 ✔ מהו בעצם חוסר...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
1:52:17ריכוז, הפרעת קשב וריכוז - להתאבד, התאבדות, מחשבות אובדניות - חיים לאחר המוות - אהבה עצמית, לאהוב את עצמך - חלק 1
מהו בעצם חוסר ריכוז ואיך הוא מתבטא?

אליעד כהן מסביר שלרוב, כאשר אומרים "חוסר ריכוז", מתכוונים לכך שהאדם מרגיש לא מרוכז בפעילות שהוא רוצה לבצע באותו רגע, כמו עבודה או שיחה. בפועל, זה מתבטא בכך שאתה יושב בעבודה ומנסה לעבוד, אבל הראש שלך נודד למחשבות אחרות כמו אוכל, בעיות אישיות או סיטואציות בלתי פתורות מהעבר. אליעד מדגיש שאין באמת מצב של "חוסר ריכוז מוחלט", אלא שהריכוז נמצא בדברים אחרים שנתפסים בעיני האדם כחשובים יותר באותו רגע.

מדוע אין באמת חוסר ריכוז מוחלט?

אליעד כהן מדגיש שהמושג "חוסר ריכוז" הוא מטעה. אין באמת מצב של חוסר מוחלט בריכוז, אלא תמיד יש ריכוז - השאלה היא רק במה האדם מתרכז. אם למשל אתה רעב, תתרכז באוכל, אם יש שריפה בבית, כל הריכוז יופנה לשריפה. הוא מציין שזו שאלה של סדר עדיפויות וחשיבות, והריכוז תמיד מופנה למה שנתפס בעיניך כדחוף או משמעותי יותר באותו רגע. לדוגמה, ילדים שנראים "לא מרוכזים בכיתה" פשוט מרוכזים במשהו אחר, כמו הפסקה או חברים, כי זה מעניין אותם יותר.

איך אפשר להתמודד עם מחשבות מטרידות שמפריעות לריכוז?

אליעד מסביר בפירוט על התמודדות עם מחשבות טורדניות. קודם כל, יש להכיר בכך שיש שתי מטרות שמתנגשות - המטרה לעשות עבודה והמטרה לפתור את הבעיה האישית. במקרה כזה, יש שתי דרכים אפשריות:
  • לטפל ישירות במחשבה או בבעיה הטורדנית, אם היא מספיק דחופה.
  • לדחות את הטיפול ל"זמן אחר", ולהקדיש לו זמן מוגדר כדי שהמוח ירגיש שיש סדר ויפסיק להטריד באמצע העבודה.
הוא מוסיף שאם האדם אינו מצליח לדחות את המחשבות לזמן מוגדר, זה סימן שהנושא עדיין נתפס אצלו כחשוב יותר מעבודתו, ולכן כדאי שיבדוק שוב את סדרי העדיפויות שלו.

האם אפשר לכוון את הריכוז לפי רצוננו?

לדברי אליעד, בהחלט אפשר לכוון את הריכוז. הוא מדגים זאת עם דוגמה של שריפה שמסיתה מידית את כל תשומת הלב מהעבודה. האדם יכול להחליט במודע שבשעות מסוימות נושא מסוים חשוב יותר, ולתעדף אותו. אם מישהו מתקשה להצליח בזה, הוא צריך להעריך מחדש את סדר החשיבות ולנסות להבין למה הנושא הזה כל כך קריטי עבורו דווקא באותו רגע. לעיתים, ההבנה הזו מסייעת להקטין את החשיבות או לראות שיש פתרון קל יותר.

איך אפשר ליישם את העקרונות הללו בחיי היומיום?

אליעד ממליץ לעשות סדר ברור כאשר מתרחשת התנגשות בין שתי מטרות, כמו עבודה לעומת בעיה נפשית:
  • לזהות באופן ברור את שני הרצונות ולהבין את ההתנגשות ביניהם.
  • לקבל החלטה מודעת לגבי איזה נושא לטפל קודם, ולקבוע זמנים מוגדרים לטיפול בבעיה המשנית.
  • לסגור פגישות מנטליות עם עצמך לגבי מתי תטפל בנושא המטריד, כדי להימנע מהמחשבות החוזרות והטורדניות במהלך העבודה.
הנקודה המרכזית שאליעד מדגיש היא המודעות לבחירה מודעת, אחרת המוח ימשיך לנדוד בין שני הרצונות ויתקשה להתרכז.

מהי המשמעות העמוקה של מחשבות אובדניות ומדוע התאבדות אינה פתרון?

אליעד מסביר לעומק שמחשבות אובדניות מגיעות מתוך חוסר רצון לחיות ולא באמת מרצון למות. הוא מבהיר שמי שרוצה להתאבד אינו מעוניין באמת למות, אלא רוצה להפסיק להרגיש רע. הוא מדגיש כי התאבדות אינה פתרון, כיוון שהתודעה אינה נעלמת, אלא ממשיכה להתקיים בצורה אחרת. הוא מסביר שהאדם לא יכול להימלט מתחושות לא נעימות באמצעות התאבדות, אלא רק מחליף סוג אחד של סבל בסוג אחר. אליעד מבהיר שהמפתח הוא להבין את הסיבה האמיתית לסבל ולהתמודד איתה, במקום לנסות לברוח ממנה.

איך מגיעים לאהבה עצמית אמיתית?

לדברי אליעד כהן, כדי להגיע לאהבה עצמית אמיתית, האדם צריך קודם כל להבין את מנגנון הרגשות שלו ולחקור פנימה את הרצונות והסיבות שלהם. לדוגמה, אדם שמרגיש רע מכך שאין לו חברים, לא באמת רוצה חברים אלא את ההערכה העצמית שהוא חושב שהחברים יספקו לו. לכן, הצעד הראשון הוא להבין מה בדיוק האדם רוצה, ולבדוק האם קיימות דרכים חלופיות להרגיש את אותה הערכה עצמית בלי להיות תלוי בחברים או בפידבק חיצוני. הוא מדגיש את החשיבות של להיות כנים עם עצמנו לגבי מה שאנחנו באמת רוצים, ולפתח מנגנון פנימי שיאפשר לנו להרגיש טוב בלי תלות בגורמים חיצוניים.

למה אהבה עצמית תלויה בהבנת הטוב והרע שבנו?

אליעד מסביר שאהבה עצמית מבוססת על תפיסת הטוב והרע של האדם כלפי עצמו. ככל שאדם רואה יותר דברים טובים בעצמו, הוא ירגיש יותר אהבה עצמית. אולם, אליעד מדגיש שצריך לבדוק לעומק מה זה בכלל "טוב ורע", כיוון שזו הגדרה סובייקטיבית. הוא ממליץ לעשות רשימה של התכונות או ההתנהגויות הטובות והרעות שאתה מייחס לעצמך, ולבדוק לעומק האם הן באמת טובות או רעות לפי ההגדרה שלך, או שאולי ההגדרה אינה נכונה או מבוססת על תפיסות חברתיות לא מדויקות. רק כאשר האדם מבין בצורה ברורה את מושגי הטוב והרע שלו, הוא יכול להגיע לאהבה עצמית יציבה ואמיתית.

לסיכום:
  • אין חוסר ריכוז אמיתי - תמיד יש ריכוז במשהו.
  • הריכוז נקבע לפי סדר העדיפויות של האדם.
  • חשוב להחליט באופן מודע על מה להתמקד ומתי.
  • התאבדות אינה פתרון, כי התודעה ממשיכה להתקיים.
  • אהבה עצמית אמיתית דורשת הבנה עמוקה של הרגשות והמניעים הפנימיים שלנו.
  • יש להבין לעומק את מושגי הטוב והרע האישיים כדי להגיע להערכה עצמית יציבה.
מה עושים עם בעיה של חוסר ריכוז?

שאלה: מה עושים עם בעיה של חוסר ריכוז?

תשובה: קודם כל חשוב להבין מה בכלל אומר "חוסר ריכוז". בפועל, יש פה הרגשה שאתה רוצה לעשות דברים בחיים שלך, כמו לדוגמה לעבוד או לדבר עם אנשים, אבל אתה מרגיש שהראש שלך בכלל לא נמצא פה. אתה מרגיש שאתה לא מרוכז בשום דבר, שאתה מפוזר במחשבות. בפועל, כאשר אומרים "חוסר ריכוז", לרוב מתכוונים שהריכוז לא מופנה למקום שבו היינו רוצים שהוא יהיה, כמו עבודה או שיחה עם מישהו.

שאלה: אז איך זה באמת נראה? איך מתבטא חוסר הריכוז?

תשובה: לדוגמה, אתה יושב בעבודה, רוצה לעבוד, אבל הראש שלך מטייל בכל מיני מחשבות שלא קשורות לעבודה. אתה מדבר עם מישהו, והוא מדבר אליך, אבל אתה מרגיש שאתה לא באמת מקשיב. אתה מסתובב במחשבות אחרות, והתחושה היא שאתה לא מצליח להישאר נוכח וערני למה שקורה מולך.

למה אין באמת "חוסר" ריכוז אלא ריכוז במשהו אחר?

שאלה: אבל למה זה קורה?

תשובה: הרבה אנשים חושבים שיש להם בעיה של חוסר ריכוז, אבל למעשה הם תמיד מרוכזים במשהו. זה לא שאין ריכוז, אלא שיש ריכוז בדבר אחר. לדוגמה, אם מישהו אמור להיות מרוכז בעבודה, אבל הוא רעב, אז בעצם הראש שלו מרוכז באוכל. אין פה באמת "חוסר ריכוז" מוחלט, אלא הפניית הריכוז למקום אחר.

שאלה: אז למה קוראים לזה חוסר ריכוז?

תשובה: כי בעיני האדם שנמצא במצב כזה, הוא לא מרוכז בדבר שהוא אמור לעשות באותו רגע, למשל בעבודה. אבל אם נבדוק לעומק, נגלה שהוא בעצם כן מרוכז, אלא שהריכוז שלו הולך למה שכרגע יותר חשוב לו. אולי זו מחשבה על אוכל, אולי מחשבה על בעיה אחרת שמטרידה אותו.

שאלה: אבל לפעמים הבעיה לא פשוטה כמו רעב. יש מצבים נפשיים שמקשים על הריכוז, ויש שאלות שאי אפשר לפתור בקלות, ואז קשה מאוד להתעלם מהן ולהתרכז.

תשובה: כאן חשוב להגדיר את השאלה טוב. אם יש בעיה נפשית או מחשבות מטרידות שמושכות אותך, השאלה היא כבר לא "למה אני לא מרוכז בעבודה?" אלא "איך אני פותר את המחשבות שמציקות לי?". זאת אומרת, במקום להגיד "יש לי חוסר ריכוז", נאמר "יש לי מחשבות שמעסיקות אותי ולא נותנות לי להתרכז".

איך עובד מנגנון הריכוז ולמה חשוב להבין את סדרי העדיפויות?

שאלה: אז אם אני מבין נכון, הבן אדם תמיד מתרכז במה שיותר חשוב לו באותו רגע?

תשובה: בדיוק. אם כרגע תפרוץ שריפה בבית, כל הריכוז שלך מיד יעבור לשריפה. זה לא שאתה לא מצליח לחשוב על משהו אחר, אלא שאתה מתמקד בדבר שנתפס אצלך כיותר חשוב. משמעות הדבר היא שאם אינך מצליח להתרכז בעבודה, כנראה שיש לך משהו שנתפס אצלך כיותר חשוב מהעבודה.

שאלה: ומה זה אומר לגבי מה שמטריד אותי?

תשובה: זה אומר ששתי אפשרויות קיימות:
  • או שתטפל ותפתור את הבעיה המטרידה אותך, כדי שלא תצוץ במהלך העבודה.
  • או שתבין שהבעיה המטרידה לא עד כדי כך חשובה (או שהיא יכולה לחכות), וכך תצליח להתרכז יותר בעבודה.
שאלה: מה לגבי ילדים שבבית הספר אומרים להם שהם סובלים מבעיית קשב וריכוז?

תשובה: גם אצל ילדים, הם תמיד מרוכזים במשהו. יכול להיות שהילד מעדיף לחשוב על ההפסקה במקום ללמוד בכיתה, כי ההפסקה נתפסת אצלו כיותר מעניינת. זה לא בהכרח "חוסר קשב", אלא עניין של מה יותר מעניין וחשוב בעיני הילד. אם המורה טוען שלילד יש בעיית קשב וריכוז, לעתים זה יכול להיות שהמורה עצמו לא רואה שהילד דווקא כן מרוכז, אבל בנושאים אחרים.

איך מתמודדים עם מחשבות מטרידות שלא נפתרות מהר?

שאלה: מה קורה אם המחשבות הטרידו אותי מאז שהייתי קטן, ואני לא באמת יודע איך לפתור אותן?

תשובה: אם אינך יכול כרגע לפתור את הבעיה או אם היא מורכבת ונפשית, יש כמה שלבים:
  • קודם כל, תהיה מודע למה מציק לך. חשוב לזהות את המחשבה בדיוק: מה הנושא שמעורר את חוסר השקט או הלחץ?
  • שנית, תבין שיש כאן שני רצונות: רצון אחד להמשיך לעבוד ורצון שני לפתור את הבעיה שמציקה לך.
  • אם אתה בוחר להמשיך לעבוד, כדאי לקבוע עם עצמך זמן שבו תתמקד בבעיה. תאמר לעצמך: "ברגע שאסיים את העבודה, אשב ואקדיש זמן לחשוב על הבעיה הזאת".
  • אם הבעיה דחופה מאוד ולא סובלת דיחוי, יכול להיות שתצטרך לעצור את העבודה לרגע, לטפל בנושא ורק אז לחזור.
שאלה: אבל לפעמים אין לי מושג מה לעשות עם הבעיה, אז היא רודפת אותי כל הזמן.

תשובה: אם אין לך פתרון מיידי, כדאי לפחות להכיר בכך שהדבר מטריד אותך ולטפל בו בהדרגה. אם תתעלם ממנו לגמרי, המחשבות יצוצו באמצע העבודה. לעומת זאת, אם תתכנן זמן לטפל בזה או לחשוב על זה, המוח שלך מרגיש שיש תהליך מסודר, ואז תוכל יותר בקלות לדחות את המחשבות לזמן המיועד.

האם אפשר לכוון את הריכוז כרצוננו?

שאלה: אז בעצם הריכוז שלנו תלוי במה שחשוב לנו, אבל אפשר בכלל לשלוט בזה?

תשובה: כן. אפשר לנתב את הריכוז לפי מה שאתה מחליט שהוא חשוב לך באותו רגע. תחשוב על מצב קיצוני כמו שריפה: המוח "מדלג" אוטומטית לכל מה שמסכן אותך באמת. אבל אם אתה רוצה, אתה יכול להחליט שבשעות מסוימות העבודה היא הכי חשובה, ואת כל הנושאים האחרים אתה מזיז לשעה אחרת, כמו תור ביומן.

שאלה: ואם אני בכל זאת מרגיש שבפועל, אני לא מצליח לדחות את המחשבות?

תשובה: אז כנראה שבתוכך אתה עדיין מרגיש שהמחשבות הללו לא יכולות לחכות, או שהן בוערות יותר מהעבודה. אתה יכול לנסות להעריך מחדש עד כמה באמת הדחיפות שלהן גבוהה. לפעמים, עצם הניסיון להבין "למה זה כל כך חשוב לי עכשיו?" גורם לך לראות שאפשר לדחות את זה, או לראות שהבעיה אולי כן פתירה יותר ממה שחשבת.

איך ליישם את העקרונות בחיי היומיום?

שאלה: מה בדיוק לעשות בפועל מול התנגשות בין מה שאני צריך לעשות (כמו עבודה) לבין מה שאני חושב עליו (בעיה רגשית או שאלה שלא נפתרת)?

תשובה:
  • תזהה שיש כאן שני רצונות: האחד הוא לסיים את העבודה, והשני הוא לחשוב על הבעיה או לפתור אותה.
  • תשאל את עצמך: מה אני רוצה יותר ברגע זה? אם העבודה באמת דחופה וחשובה לך, יתכן שתוכל לתעדף אותה ולהגיד לעצמך שהבעיה תחכה לשעה מוגדרת.
  • אם הבעיה הנפשית באמת דחופה מאוד, אולי שווה להקדיש לה זמן מיידי, אפילו אם זה בא על חשבון העבודה, ובלבד שתהיה החלטה מודעת.
  • הנקודה היא לבחור באופן מודע. אם אתה לא בוחר, המוח שלך ימשיך לקפוץ בין שני הרצונות, ותהיה לך תחושת סבל של "חוסר ריכוז".
שאלה: ואם אני בוחר שלא לפתור כרגע את הבעיה?

תשובה: אז אתה יכול לדחות אותה לזמן מסוים ולהיות שלם עם זה. כמו לקבוע עם עצמך: "בשעה שתיים אטפל בבעיה הזאת". כך המוח שלך מרגיש בטוח ולא צריך להכניס לך כל הזמן מחשבות באמצע העבודה כדי להזכיר לך את הבעיה.

שאלה: איך אפשר לסכם את הנושא הזה של חוסר ריכוז?

תשובה:
  • אין באמת מצב של "חוסר ריכוז" מוחלט. תמיד יש ריכוז במשהו, גם אם לא בדבר שהיינו רוצים להתרכז בו.
  • האדם מתמקד תמיד במה שנתפס אצלו כחשוב יותר באותו רגע.
  • אם יש דברים שמטרידים אותך, הם ימשכו את הריכוז שלך משום שהם נתפסים כחשובים אצלך, וצריך או לפתור אותם או לדחות אותם במודע.
  • במקרה שלא ניתן לפתור את הבעיה מיד, כדאי להגיד לעצמך מתי כן תטפל בה, כדי שהמחשבה לא תרדוף אותך בלי שליטה.
  • חשוב להבין את שתי האפשרויות: אם אתה בוחר להתמקד בעבודה, זה אומר שאתה מניח את הבעיה בצד באופן זמני. אם אתה לא מצליח בכך, כנראה שהבעיה עדיין נתפסת אצלך כיותר חשובה, ואז כדאי לטפל בה כמה שניתן.
  • לכן, במקום לומר "יש לי בעיית חוסר ריכוז", אפשר להגיד "יש לי נושא שמציק לי או מטריד אותי, ואני רוצה לפתור או לעבד אותו, כי הוא מתנגש כרגע עם משימות אחרות בחיי".
בסוף, הרעיון הכללי הוא שהריכוז שלנו מופנה למה שאנחנו תופסים כעיקר באותו רגע. אין שום בעיה טכנית של "אין ריכוז". יש עניין של התנגשות בין כמה מטרות, וכדאי לבחור באופן מודע לאן להפנות את תשומת הלב ומתי.
שאלה: מה עושים עם בעיה של חוסר ריכוז.

אליעד: אתה שואל מה עושים עם בעיה של חוסר ריכוז. אז בא תסביר לי מהו חוסר ריכוז, ואיך הוא בא לידי ביטוי, זאת למעשה השאלה.

שאלה: חוסר ריכוז בא לידי ביטוי בכך שאתה רוצה לעשות דברים, אתה רוצה לעשות דברים שקשורים לחיים שלך, למשל ללכת לעבודה, אתה צריך להיות מרוכז, וגם מתי שאתה מדבר עם אנשים, ומדברים אליך, ואתה מרגיש שאתה לא נמצא פה. הראש שלך מטייל במחשבות ובכל מיני מקומות ובעצם אתה לא מרוכז במה שאתה צריך לעשות.

אליעד: אז אם תשים לב, זה לא שאתה לא מרוכז, אתה מרוכז בדברים אחרים, אני אתן לך דוגמה, למשל בן אדם שמנסה לעבוד ולא מצליח להתרכז כי הוא חושב על האוכל, זה נקרא שהוא סובל מחוסר ריכוז? לא, נכון שהוא לא מרוכז בעבודה, אבל הוא מרוכז בדבר אחר, עכשיו מה שאני בא לומר, האדם תמיד מרוכז, אין דבר כזה בעיית קשב וריכוז, כי הבן אדם תמיד מרוכז במשהו, אם עכשיו אתה מנסה להתרכז, לדוגמה לעבוד, ואתה מרגיש רעב, אז אתה לא מצליח להתרכז בעבודה כי אתה רעב, אז איך תתמודד עם החוסר ריכוז הזה? פשוט תפתור את הבעיה של הרעב, נכון? פשוט תאמור למה אני לא מרוכז, כי עכשיו אני חושב על האוכל, אז בא נלך לאכול, זה הכל. מה שבעצם אני בא לומר שאם אתה רוצה לעבוד והמחשבות שלך בורחות מה שאתה צריך לעשות זה לשאול את עצמך, למה בעצם אני לא מתרכז בעבודה? תנסה תוך כדי עבודה, כאשר המחשבה שלך בורחת, תשים לב לאן היא ברחה.

שאלה: אבל רעב זה דבר פשוט, כשאתה אומר שאתה רעב אתה הולך לאכול, אבל יש לך לפעמים מחשבות של דברים ושל סיטואציות שלא מתחברות למציאות. שגם לא קל לפתור אותם. ואז כאשר אתה נמצא במצב כזה, אתה בסוג של מלכוד, כי אתה מנסה לעבוד, או להתרכז בדברים שאתה צריך לעשות ומצד שני אתה לא מצליח לעשות את הדברים, כי אתה לא יכול לפתור את זה בראש, יש שאלות שהן לא פתירות ואז אתה לא מצליח להתרכז.

אליעד: תסתכל, קודם כל אני רק רוצה שתבין, שכדי לקבל תשובה צריך לשאול שאלה בצורה נכונה, קודם תבין שזאת לא בעיית חוסר ריכוז, כי אתה כן מרוכז בדברים אחרים, אתה אומר שאם יש לי בעיית חוסר ריכוז בגלל אוכל אפשר לפתור זאת, אבל אם יש חוסר ריכוז בגלל בעיה נפשית אני לא יכול לפתור זאת, אבל זאת לא בעיית חוסר ריכוז, זה פשוט אתה צריך לשאול את השאלה אחרת. להגיד יש לי מחשבות שמטרידות אותי, נושאים שמטרידים אותי, והם עד כדי כך מטרידים אותי שאני לא מצליח להתרכז בעבודה. עכשיו השאלה היא מה לעשות, אתה מבין? כעיקרון הריכוז של האדם הולך לפי החשיבות של הדבר, אם נגיד עכשיו אתה עובד, ויש לך מחשבה שמציקה לך, זאת מחשבה, אבל אם פתאום תהיה שריפה בבית, כל הריכוז שלך ירוץ לשריפה ולברוח, איך זה יכול להיות? אבל קודם היית מרוכז במחשבה, ובעבודה לא הצלחת להתרכז, אז איך זה כשיש שריפה אני מצליח להתרכז, ההסבר הוא שאתה תמיד מתרכז במה שיותר חשוב לך, אם העבודה הייתה יותר חשובה לך מלפתור את התסבוך הנפשי, אז היית מתרכז בעבודה, פשוט העבודה פחות חשובה לך, האדם תמיד מתרכז במה שיותר חשוב לו, זה הרעיון, ומה זה אומר בעצם, שקודם כל תבין את זה. אתה תמיד מרוכז במה שיותר חשוב, עכשיו אם העבודה תהיה לך חשובה מספיק, אז אתה תצליח להתרכז בה גם אם יש לך דברים אחרים שמציקים לך, ואם אתה לא מצליח להתרכז, זה אומר שהדברים האחרים יותר חשובים לך, ולכן אתה צריך או להחליט שהם לא חשובים לך, ואז ממילא אתה תתרכז, אם אתה תבין שמה שמציק לך לא באמת חשוב, אז אתה תתרכז בעבודה, ומצד שני או שתפתור את הבעיה, כי אין טריק אחר, הריכוז שלך הולך לאן שיותר חשוב לך. ילד שאומרים שהוא סובל מבעיית חוסר קשב וריכוז, זה לא נכון, הוא פשוט מרוכז בהפסקה, ההפסקה יותר חשובה לו מהלימודים.

יש לך רק שתי אפשרויות או להבין שדבר מסוים יותר חשוב מדבר אחר, שאיכשהו תנסה לשכנע את עצמך שהעבודה יותר חשובה מהבעיה, או לפתור את זה, אין פטנט אחר.

שאלה: אם עכשיו אני חוזר אחורה, כשהייתי ילד, באמת ההפסקה הייתה חשובה לי יותר מהלימודים, זאת אומרת שכול הזמן שלא הייתי מרוכז בלימודים זה לא עניין אותי.

אליעד: רצית לדעת מה קורה בים, מה אכפת לך מהלימודים. לא באמת סבלת מבעיית קשב וריכוז.

שאלה: הם טענו שסבלתי מבעיית קשב וריכוז.

אליעד: מי שאמר לך זאת היה טיפש, זה הכל. זה אומר שהוא סבל מבעיית קשב וריכוז, הוא לא הבין מה קורה איתך, המורה עצמו סובל מבעיית קשב וריכוז, כי הוא רואה את הילד מתרכז בהפסקה. הילד יושב מולו בשיעור, ומקשקש, אם המורה היה מרוכז, אז המורה היה אומר, רגע הילד הזה הוא לא באמת לא מרוכז, הוא מרוכז במשהו אחר, כי הלימודים לא מעניינים אותו, אז בא נבדוק מה לעשות, אבל בגלל שהמורה לא מרוכז, הוא אומר לילד הזה יש בעיית ריכוז, למעשה אין לו בעיית ריכוז הוא מרוכז על משהו אחר. מאוד פשוט, האדם תמיד מרוכז, השאלה היא על מה, והתשובה שהוא מרוכז במה שחשוב לו.

שאלה: זאת אומרת שריכוז תמיד יש, והשאלה היא על מה.

אליעד: תמיד יש ריכוז.

שאלה: הבעיה היא רמת החשיבות?

אליעד: זו לא בעיה. המנגנון האנושי עובד ככה, זאת לא בעיה, ככה זה עובד

אמרתי לך, אתה עובד והמחשבות שלך בורחות, אבל אם תהיה שריפה תוך שנייה אחת אתה תראה שאתה מתרכז

שאלה: אבל אם יש לך מחשבות שעוברות בראש, שאין לי ממש שליטה על זה, אני לא שולט במחשבות.

אליעד: תראה אתה שואל עכשיו שאלה שכלית. אתה שואל איך אני אדע בשכל שלי מה יותר חשוב? השאלה היא שכלית איך אני אדע? והתשובה היא רגשית. איך תדע? לפי מה שאתה חושב עליו. אני אתן לך קו מחשבה. אתה יכול לדעת מה יותר חשוב לך לפי מה שאתה מרגיש. אם אתה עובד ותוך כדי, אתה חושב על משהו אחר, זה סימן שזה יותר חשוב לך, מאוד פשוט. יכול להיות שהוא לא צריך להיות חשוב לך, זאת שאלה אחרת. אתה אומר, האם באמת מה שחשוב בעיני באמת צריך להיות חשוב בעיני או לא? זאת שאלה אחרת. יש פה שתי שאלות, קודם כל אתה צריך לדעת שמה שהכי חשוב לך כרגע זה מה שאתה חושב עליו עכשיו.

שאלה: זה מאוד מבלבל, כי המחשבות שעוברות לי כרגע בראש זה לא דברים כל כך טובים.

אליעד: כי חשוב לך לפתור אותם.

שאלה: אך מצד שני אם אני יעשה את מה שעובר לי בראש זה לא כל כך טוב.

אליעד: זה לא משנה, אתה כרגע רוצה לחשוב על משהו מסוים, זה לא עניין של טוב ורע, אם אתה כרגע חושב על איזו בעיה, זה אומר שכרגע, חשוב לך לפתור את הבעיה הזאת. זאת הכוונה, לא שחשוב לך לעשות אותה. למשל כרגע אתה מדבר איתי וחושב על המשכנתא נניח, זאת אומרת שכרגע מאוד חשוב לך לפתור את בעיית המשכנתא, אם בן אדם ישן בלילה וחולם חלום, ותוך כדי החלום הוא חולם על כל מיני דברים, על מה הא חולם? על מה שחשוב לו. תבין קודם כל, הבן אדם לא יכול לשקר את עצמו, כי בסוף בסוף אתה יכול עד מחר להגיד העבודה חשובה לי ולא חשוב לי לפתור את התסבוכת, אבל תכלס זה כן קופץ לך בראש, למה? כי זה יותר חשוב לך, כי לא סגרת את זה, ואתה רוצה לסגור את זה.

שאלה: אז האם למעשה צריך להשקיע את כל האנרגיה שלך בלפתור את הבעיה?

אליעד: אתה לא צריך כלום, קודם כל תבין.

שאלה: כי לא תמיד יש לך פתרון לבעיה, אולי אתה כן חושב על הבעיה, אבל אין לך מושג מה לעשות.

אליעד: זה משהו אחר, רק שתבין שאין פה בעיה של קשב וריכוז, יש פה בעיה, שיש משהו שמציק לך, ואתה צריך לפתור אותה אם אתה רוצה.

אתה חייב להבין אותי, בפועל פנית אלי כי לא הצלחת להתרכז בעבודה, אבל תבין שזאת לא בעיית ריכוז בעבודה, יש בעיה שצריך לפתור אותה.

בן אדם שבא אלי ואומר לי שהוא לא מצליח לעבוד כי הוא רעב, הוא פנה אלי כי הוא לא מצליח להתרכז בעבודה, אבל הבעיה היא כי הוא רעב, השאלה העיקרית היא איך פותרים את הרעב, לא איך מתרכזים בעבודה

להתרכז זה פחות חשוב, מה שאתה צריך לעשות זה לנסות תוך כדי עבודה, או שעכשיו תחשוב מה מציק לך, ולהתמודד אם זה, אין טריק אחר.

עכשיו אם אתה רוצה אני יכול לתת לך עוד כיוון מחשבה, בא נגיד שעכשיו אין לך אפשרות לפתור את הבעיה, אז יש רעיון כזה, קודם כל אתה צריך להיות מודע לעצמך, להבין על מה אתה חושב, נגיד אני חושב עכשיו על הנושא הזה וגם יש לי את העבודה, תשאל את עצמך למה אני עובד? אתה רוצה לעבוד, וגם חושב על הדבר השני, ויש התנגשות, יכול להיות שאולי ייקח לך שנה למצוא פיתרון, יש לך שני רצונות, זה נקרא התנגשות בין רצונות.

שאלה: מחשבות זה רצון?

אליעד: זה ביטוי של רצון.

שאלה: אז אם לא היה לי את הרצון הזה לא הייתי חושב?

אליעד: אם לא היה לך רצון לחשוב על זה, לא היית חושב. אתה חושב על חייזרים עם חולצות ירוקות? לא, למה? כי אתה לא רוצה לחשוב על זה.

מה שאתה צריך לעשות, זה לנסות קודם כל להבין את הדברים, רק להבין, קודם תבין שיש לך פה שני רצונות, רצון אחד להתרכז בעבודה, ורצון שני לחשוב מה קרה לך שהיית ילד, שני רצונות. יכול להיות שאם תתרכז בעבודה תפתור את הבעיה בעוד 15 דקות ואולי בעוד שלוש שנים, זה לא משנה עכשיו כמה זמן לוקח לפתור את הבעיה, מה שמשנה זה מה אתה רוצה.

אתה צריך לשאול את עצמך מה אני רוצה יותר, אם לא ברור לך מה אתה רוצה יותר, אז אתה סובל מההתנגשות, אתה אומר אני רוצה גם את זה וגם את זה, וזה לא מסתדר.

שאלה: ומה יקרה אם אני אבין מה אני רוצה?

אליעד: אם תבין מה אתה רוצה יותר, אתה פשוט תחשוב עליו וזהו ולא תהיה לך בעיה. אם יהיה ברור לך במאה אחוז שבשעה עשר עד אחד עשרה את רוצה לחשוב על העבודה יותר מאשר אתה רוצה לפתור את הבעיה, אז היית חושב על העבודה?

שאלה: זאת אומרת שאני יכול לנתב את המחשבות שלי, עם מה שאני רוצה באותו רגע?

אליעד: כן, כמו שריפה. נגיד שיש שריפה, אתה מתרכז בשריפה וכשהיא נגמרת אתה חוזר לחיים, נכון? למה? כי בשעה עשר וחצי שיש שריפה, הכי חשוב זה שריפה, לפי אותו רגע, אתה יכול להגיד, אני מאוד רוצה לפתור את הבעיה הזאת, אבל כרגע אני רוצה לעבוד, עכשיו אם אתה לא מודע למה שקורה בתוכך, אז אתה כל הזמן מבולבל. אתה אומר, רגע, רגע, אני עכשיו רוצה לעבוד, עכשיו יש לי פה גם לחשוב על התסבוכת הרגשית שלי. אתה צריך לומר לעצמך, יש לי תסבוכת רגשית כזאת וכזאת, האם אני רוצה עכשיו לפתור אותה במקום העבודה או שאני רוצה לדחות אותה לשעה אחרת, ולחשוב עליה עד מחר, תעשה את זה מסודר. תבין אם יש לך בעיה רגשית שאתה לא מתמודד איתה, היא תמיד תמשיך להציק לך, אין פה פטנטים, היא תמיד תמשיך להציק, לכן אם אתה מתעלם ממנה, אז מתי תחשוב עליה? תוך כדי עבודה, זה כמו שאתה כל היום עובד ומישהו צריך לדבר איתך, אז הוא ידבר איתך תוך כדי עבודה, אבל אם אתה אומר לו, תקשיב תתקשר אלי בשעה שתיים, כשאסיים לעבוד, אז הוא ידבר איתך בשעה שתיים. הכל לפי החשיבות. אתה צריך להחליט מה חשוב לי, אם זה מספיק חשוב אז תתרכז בזה במקום העבודה, ואם זה לא כל כך חשוב ואולי זה סובל דיחוי, אז תחליט אני כרגע רוצה להתרכז בזה, ובשעה שתיים כשאני מסיים תשים לך פתק אני רוצה לחשוב על הבעיה הזאת, מה לעשות איתה? זה כמו פגישה ביומן, כמו לקוח, שהוא מנסה לפנות אליך ואתה לא עונה לו ואז הוא כל הזמן מציק לך בטלפונים, אתה פשוט צריך לקבוע בשעה זו וזו. הבנת את הנושא? מה הבנת?
הוא חושב הפרעה פסיכיאטרית דימוי עצמי נמוך אנשים חושבים יותר אהבה לחשוב על משהו אחר התנהגות כמה לאהבה עצמית לא רוצה לחשוב שאלות להתבוננות adhd אהבה אהבה עצמית אהבה עצמית בלי תנאים אהבה עצמית ללא תנאים אובדן אובדנות אובדניות אחרי החיים אחרי המוות בעיות קשב בעיות קשב וריכוז בעיית קשב בעיית קשב וריכוז גלגול נשמות גלגולי נשמות הישארות הנפש הישארות הנשמה המוות הפרעה הפרעות הפרעות קשב הפרעות קשב וריכוז הפרעת קשב הפרעת קשב וריכוז הקשבה התאבדויות התאבדות חיים חיים אחרי המוות חיים לאחר החיים חיים לאחר המוות טיפול באובדנות טיפול בהתאבדות טיפול בנטיות אובדניות לאהוב לאהוב את לאהוב את עצמי לאהוב את עצמי בלי תנאים לאהוב את עצמי ללא תנאים לאהוב את עצמך לאהוב את עצמך בלי תנאים לאהוב את עצמך ללא תנאים לאחר המוות להתאבד לטפל באובדנות לטפל בהתאבדות מוות מחשבות מחשבות אובדניות נטיות אובדניות קשב קשב וריכוז רוצה להתאבד ריכוז ריכוז וקשב רצון להתאבד שלאחר המוות
רשימת הפרעות נפשיות - רשימת הפרעות אישיות - רשימת מחלות נפש - רשימה של הפרעות נפשיות - רשימה של הפרעות אישיות - רשימה של מחלות נפש
... הפרעות נפשיות - רשימת הפרעות אישיות - רשימת מחלות נפש - רשימה של הפרעות נפשיות - רשימה של הפרעות אישיות - רשימה של מחלות נפש הפרעה הפרעה אובססיבית הפרעה אובססיבית קומפולסיבית הפרעה בדיבור הפרעה בזהות המינית הפרעה בי פולארית הפרעה ביכולת הזיהוי הפרעה ביפולרית הפרעה בתשוקה המינית הפרעה דו קוטבית הפרעה דיכוטומית הפרעה דיסוציאטיבית הפרעה דיסמורפית הפרעה דלוזיונית הפרעה דלוזיונלית הפרעה דתית הפרעה התנהגותית הפרעה התנהגותית מרדנית הפרעה התפתחותית הפרעה חברתית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה טורדנית כפייתית אצל ילדים הפרעה טורדנית לא הגיונית הפרעה טורדנית של ילדים הפרעה כפייתית הפרעה לא הגיונית
ללמוד מהפרעות נפשיות, למה כדאי להבין הפרעות נפשיות? למה כדאי להבין מחלות נפש? איך ללמוד מניתוח הפרעות אישיות? איך סכיזופרן חושב? למה ללמוד על מחלות נפש? למה ללמוד על הפרעות אישיות? למה ללמוד על הפרעות נפשיות? ללמוד מכל דבר
ללמוד מהפרעות נפשיות, למה כדאי להבין הפרעות נפשיות? למה כדאי להבין מחלות נפש? איך ללמוד מניתוח הפרעות אישיות? איך סכיזופרן חושב? למה ללמוד על מחלות נפש? למה ללמוד על הפרעות אישיות? למה ללמוד על הפרעות נפשיות? ללמוד מכל דבר
... מהפרעות נפשיות, למה כדאי להבין הפרעות נפשיות? למה כדאי להבין מחלות נפש? איך ללמוד מניתוח הפרעות אישיות? איך סכיזופרן חושב? למה ללמוד על מחלות נפש? למה ללמוד על הפרעות אישיות? למה ללמוד על הפרעות נפשיות? ללמוד מכל דבר למה כדאי ללמוד על הפרעות נפשיות? ההרצאה מתחילה בשאלה מדוע כדאי ללמוד על הפרעות נפשיות, במיוחד עבור אנשים שאינם סובלים מהן באופן אישי. אליעד כהן מציין כי זהו נושא שמעורר עניין במיוחד, משום שהוא עוסק בהבנת ... משיב כי יש סיבות רבות לכך, והן מתמקדות בהבנת אופן החשיבה של אנשים באופן כללי, אשר יכול לשפר את היכולת להבין גם את עצמנו ואת הסובלים מהפרעות נפשיות. מה הקשר בין חשיבה של חולה נפש לחשיבה של אדם נורמלי? אליעד כהן מסביר כי חשיבתו של חולה נפש, כמו סכיזופרן או אדם עם הפרעת אישיות גבולית, שונה מהותית מהחשיבה הרגילה של רוב האנשים. למרות זאת, הוא טוען כי יש קשר בין אופן החשיבה של אדם בריא לבין אופן החשיבה של אדם עם הפרעה נפשית, ומלמד כיצד להבין את היגיון המחשבה של המשוגע, שמאופיין בהזיות והרהורים לא שגרתיים. אם אדם מבין איך עובד המוח של חולה נפש, ... לפי אותם חוקים בסיסיים של החשיבה. הבנת היגיון זה, אומר אליעד, מאפשרת להבין טוב יותר את המניעים של אחרים, ואף להשפיע עליהם. כיצד ללמוד מהפרעות נפשיות? לסיום, אליעד כהן מציע כי על מנת להבין את תהליכי החשיבה של המשוגע, על האדם ללמוד את כל סוגי ההפרעות הנפשיות השונות, ללמוד על דרכי טיפול וניתוח של הפרעות אלו, ובכך יוכל לא רק להבין את המשוגע, אלא גם את עצמו ואת הסובלים מהפרעות אחרות. ההמלצה היא להתמקד בהבנת הבעיות הנפשיות כתרגול לחשיבה בהירה, דבר שיעזור גם בפתרון בעיות יומיומיות, הן ברמה האישית והן ברמה העסקית. הבנת הפרעות נפשיות היגיון של חולה נפש סכיזופרניה ואיך לחשוב כמו סכיזופרן כיצד ללמוד ממחלות נפש? טיפול בהפרעות נפשיות הבנת היגיון של אנשים שונים ללמוד ממשוגעים, ללמוד ממחלות נפש, ללמוד מהפרעות נפשיות, ללמוד מכל אחד, ללמוד מכל דבר, ההיגיון של המשוגע, ההיגיון של חולה נפש, איך חושב סכיזופרן? איך חושב חולה נפש? איך חושב בעל הפרעת אישיות גבולית? איך חושב משוגע? ללמוד פסיכיאטריה, ללמוד פסיכולוגיה, להבין את נפש האדם, להבין משוגעים ...
גאונות ושיגעון, 2 מאפייני אישיות של הפרעות אישיות, הקשר שבין הפרעות נפשיות לבין גאונות, תסמונת אספרגר, אוטיזם, איך גאונות יכולה ליצור הפרעות נפשיות? איך מרוב שכל אפשר להשתגע? איך חכם הופך למשוגע? להשתגע מרוב שכל, מחלות נפש
גאונות ושיגעון, 2 מאפייני אישיות של הפרעות אישיות, הקשר שבין הפרעות נפשיות לבין גאונות, תסמונת אספרגר, אוטיזם, איך גאונות יכולה ליצור הפרעות נפשיות? איך מרוב שכל אפשר להשתגע? איך חכם הופך למשוגע? להשתגע מרוב שכל, מחלות נפש
... ושיגעון, 2 מאפייני אישיות של הפרעות אישיות, הקשר שבין הפרעות נפשיות לבין גאונות, תסמונת אספרגר, אוטיזם, איך גאונות יכולה ליצור הפרעות נפשיות? איך מרוב שכל אפשר להשתגע? איך חכם הופך למשוגע? להשתגע מרוב שכל, מחלות נפש גאונות ושיגעון - למה אנשים חכמים וגאונים לעיתים משתגעים וסובלים מהפרעות נפשיות? אליעד כהן מסביר את הקשר העמוק והמורכב בין גאונות, חוכמה, לבין הפרעות נפשיות כמו סכיזופרניה, פרנויה, דיכאון, חרדה ועוד. הוא מסביר בצורה ברורה שיש תפיסה חברתית שרואה במחלות נפש סוג של טירוף או שיגעון, ושאנשים עם הפרעות נפשיות נתפסים לעיתים כמטורפים או חסרי שכל. אך אליעד מבהיר נקודה חשובה ומפתיעה: במקרים רבים, הפרעות נפשיות לא נובעות מטיפשות או מחוסר שכל, אלא דווקא מעודף שכל ומעודף אינטליגנציה. דווקא אנשים מאוד חכמים וגאונים, שנכנסים לחקירות פילוסופיות עמוקות על משמעות החיים, המציאות, הקיום, ומהות העצמי - דווקא הם נמצאים בסיכון גבוה יותר לפתח הפרעות נפשיות, כי הם מגיעים לשאלות שהחברה לא יודעת להתמודד איתן. הוא מסביר שכאשר אדם גאון או חכם באופן יוצא דופן, הוא לעיתים חושב באופן שונה מאוד מרוב האנשים. הוא שואל שאלות ... בדרך כלל לא יודעת איך להתמודד איתן, ולכן כאשר האדם פונה לקבל עזרה (למשל לפסיכיאטר), הוא לא מוצא תשובה, וכתוצאה מכך הוא יכול להרגיש מנותק, מוזר, לא מובן, ולפתח הפרעות נפשיות או שיגעון. הוא מדגיש את הנקודה החשובה שהשאלות הפילוסופיות העמוקות והמורכבות האלה הן בדיוק אותן שאלות שיכולות להוביל אדם להיות גאון גדול או משוגע גדול. ההבדל בין ... להפוך לגאון ולא למשוגע. היכולת להתמודד עם שאלות עמוקות ולקבל תשובות טובות היא המפתח לשמירה על יציבות נפשית. גאונות ושיגעון למה חכמים הופכים למשוגעים? כיצד למנוע הפרעות נפשיות? הקשר בין שכל גבוה למחלות נפש איך למצוא תשובות לשאלות עמוקות? איך גאונות ושיגעון קשורים להפרעות נפשיות? אליעד פותח את השיחה בהבהרה שקשורה לקשר בין הפרעות נפשיות למחלות נפש. הוא מציין כי ישנה תפיסה רווחת שמחלות נפש נחשבות לשיגעון, אבל זה לא בהכרח נכון. אליעד מסביר כי מחלה נפשית או הפרעת אישיות יכולה להיות תוצאה של שיגעון, אך לא בהכרח כל מקרה כזה הוא שיגעון במובן הרגיל של המילה. בחלק מהמקרים, הפרעות נפשיות נובעות משכל גבוה, ולאו דווקא מטמטום. איך הפרעות נפשיות נגרמות על ידי שכל? אליעד מסביר שפרעות נפשיות רבות, כגון סכיזופרניה או פרנויה, יכולות לנבוע לא מהיעדר שכל, אלא דווקא משכל גבוה ומעודף של יכולת מחשבה. עבור אנשים ... משקף מישהו אחר. כאשר אדם כזה פונה לפסיכיאטר ומבקש להבין את השאלות הללו, הוא נתקל בתגובה של זלזול או אי הבנה מצד החברה, מה שמוביל לאיבוד תחושת המציאות ולהתפתחות של הפרעות נפשיות. האם גאון יכול להפוך למשוגע? שאלה זו נובעת מתוך השאלה הכללית האם גאון יכול להגיע לשיגעון. אליעד מציין כי יש דמיון בין גאונות לשיגעון, במיוחד כשהשכל של אדם שונה ... שונה, או ששואלים שאלות פילוסופיות ושאלות קיומיות שלרוב לא נשאלות בחברה, עלולים להיתקל בתגובה של החברה שמובילה לתחושת ניכור או לדחייה, דבר שיכול להוביל לפיתוח הפרעות נפשיות. הוא מציין שחשיבה שונה יכולה להיות מקור לגאונות, אך גם מקור לשיגעון, תלוי איך החברה מתייחסת לאדם כזה. האם כל חולי נפש הם גאונים? אליעד מציין שוב כי לא כל מחלה נפשית נובעת מגאונות. יש אנשים עם אינטליגנציה נמוכה יחסית שיכולים לפתח הפרעות נפשיות, אך קיימת קבוצה אחרת של אנשים חכמים מאוד, שההפרעות הנפשיות שלהם נגרמות בשל השאלות שהם שואלים את עצמם והדרך בה הם תופסים את העולם. אליעד מסביר כי לעיתים המחלות הנפשיות הללו הן בעצם ביטוי לגאונות שנעצרה, או השתבשה. איך ניתן ... הוא מוסיף כי כל השאלות המוזרות, המורכבות והקיום - שאלות שאלו נשאלו כבר באתר, וניתן למצוא שם גם תשובות לשאלות הקשות ביותר, שמסייעות לאדם להימנע מהסיכון לפתח הפרעות נפשיות. מהו הקשר בין גאונות לחשיבה לא רגילה? לסיום, אליעד מסביר כי לחשיבה לא רגילה יש יכולת להוביל הן לגאונות והן לשיגעון. חשיבה כזו יכולה להיות תוצאה של טמטום או של גאונות, אך יש לזכור שגאונות יכולה גם להוביל להתפתחות הפרעות נפשיות. יש לדעת איך להתמודד עם שאלות מעין אלה ולמצוא פתרונות לכל אתגר מחשבתי או רגשי שמופיע. הפרעות נפשיות גאונות ושיגעון טיפול בהפרעות נפשיות סכיזופרניה שאלות פילוסופיות שאלות פילוסופיות והפרעות נפשיות, פסיכיאטריה, אבחון פסיכיאטרי, למה חכמים הופכים למשוגעים? מה ההבדל בין גאון לבין משוגע? איך נוצרת הפרעה נפשית בגלל גאונות? איך עודף שכל יוצר מחלות נפש? איך נוצרת סכיזופרניה מרוב שכל? איך שכל יכול לגרום לך להשתגע? ...
הפרעות נפשיות ומחלות נפש, האם אפשר לרפא מחלות נפש? האם אפשר לרפא הפרעות נפשיות? מהי מחלת נפש? מהי הפרעת אישיות גבולית? מהי הפרעה נפשית? איך נוצרות הפרעות אישיות? איך נוצרות הפרעות התנהגות? DSM, פסיכיאטריה, פסיכולוגיה
הפרעות נפשיות ומחלות נפש, האם אפשר לרפא מחלות נפש? האם אפשר לרפא הפרעות נפשיות? מהי מחלת נפש? מהי הפרעת אישיות גבולית? מהי הפרעה נפשית? איך נוצרות הפרעות אישיות? איך נוצרות הפרעות התנהגות? DSM, פסיכיאטריה, פסיכולוגיה
הפרעות נפשיות ומחלות נפש, האם אפשר לרפא מחלות נפש? האם אפשר לרפא הפרעות נפשיות? מהי מחלת נפש? מהי הפרעת אישיות גבולית? מהי הפרעה נפשית? איך נוצרות הפרעות אישיות? איך נוצרות הפרעות התנהגות? DSM, פסיכיאטריה, פסיכולוגיה האם אפשר לרפא הפרעות נפשיות? האם כל ההפרעות הנפשיות יכולות להירפא? אליעד כהן טוען באופן חד משמעי שכל ההפרעות הנפשיות, ללא יוצא מן הכלל, יכולות להירפא במאה אחוז. הוא מציע שזו לא בעיה של חוסר אפשרות, אלא בעיה של הבנת השורש העמוק של המחשבות וההתנהגויות שמעורבות בהן. עיקר המהות כאן היא שלמחלות נפש ולהפרעות נפשיות יש שורש לוגי ורגשי שניתן להבין ולתקן. מהי הפרעה נפשית? הפרעה נפשית היא למעשה שינוי חריג בצורת החשיבה או ההתנהגות של אדם, המשפיע על החברה שבה הוא חי. לדוגמה, אם אדם משוכנע שכולם רוצים לפגוע בו (פרנויה) או חושב שהוא משיח (תחושת גדלות), הדבר עשוי להיתפס כהפרעה נפשית. אך הכוונה כאן היא שמדובר בהבנה או תפיסה שגויה של המציאות. אין מדובר בהכרח במצב של שיגעון, אלא בתפיסת עולם או אמונה שהשתרשה אצל האדם. ההגדרה החברתית של מחלת נפש ... במניע תת - הכרתי של פחד להידמות לאותו אדם, שמוביל לסיווגו כחולה נפש במקום לנסות להבין אותו לעומק. ההתפתחות של הפרעות נפשיות כפי שנראה במשל עם האקדח, בו אדם מכוון את הנשק לעבר המטרה ומפגע בה אם מכוון נכון, אך ככל שמסיטים את הכיוון, הסטייה הולכת וגדלה. כך גם במחשבה: אם אדם מבין משהו ... הסטייה מהמציאות עלולה להחמיר ולהפוך לדפוס מחשבה של חולי נפש. דפוס זה מתפתח לאט אך באופן קבוע עד שהוא הופך להפרעה נפשית כמו סכיזופרניה, פרנויה או OCD. האם כל הפרעה נפשית ניתנת לריפוי? אליעד מדגיש שפתרון לכל הפרעה נפשית קיים, והוא נמצא בהבנה מעמיקה של ההיגיון שמנחה את המחשבה. כאשר מזהים את ההנחות השגויות שמנחות את האדם, אפשר לשנות את דפוסי החשיבה ולחזור לתפיסה מאוזנת יותר. הכוונה ... מאותו מקור? אליעד מציין שכולן נובעות ממחשבות שנמצאות מחוץ למסגרת החשיבה הרגילה והמקובלת. למעשה, כל המחלות וההפרעות הנפשיות הן תוצאה של סטייה בתפיסה ובמחשבה, סטייה שניתן לתקן על ידי זיהוי מקור השגיאה בהבנת המציאות. לסיכום, האם יש פתרון לכל הפרעה נפשית? בהתבסס על עקרונות אלו, אליעד אומר שיש פתרון לכל הפרעה נפשית, וחשוב להבין שזו לא בעיה של היעדר פתרון אלא של חוסר הבנת ההיגיון שמנחה את אותו אדם. כל דבר יכול להיות מובן אם מבינים את הלוגיקה שמאחוריו, גם אם מדובר בהפרעות נפשיות קשות. פתרון לכל מחלות הנפש פתרון לכל ההפרעות הנפשיות פתרון ל OCD פתרון למחשבות טורדניות טיפול בפסיכוזה טיפול בסכיזופרניה טיפול בפרנויות האם אפשר לרפא את כל ההפרעות הנפשיות? כל בעיות הנפש וההפרעות הנפשיות, ללא יוצא מן הכלל, יכולות להירפא במאה אחוז. הרעיון מבוסס על כך שהפרעה נפשית היא צורת חשיבה או דפוס התנהגות החורג מהמקובל בחברה. כאשר אדם חושב או פועל באופן שונה מאוד מהנורמה, או כשהוא מזיק לעצמו ולאחרים, הוא מוגדר כחולה נפש. אך בפועל, מדובר בצורת חשיבה מסוימת שניתן ללמוד, להסביר ולתקן. מהי בעצם הפרעה נפשית? הפרעה נפשית מוגדרת כחוסר התאמה או שונות קיצונית מהתנהגות המצופה של החברה. למשל, אם אדם משוכנע שכולם רוצים לפגוע בו (פרנויה) או חושב שהוא משיח (תחושת גדלות), התפיסה הזאת שונה כל כך מהמקובל, עד שהיא נתפסת כהפרעה נפשית. למעשה, זוהי בסך הכל אמונה או מחשבה שהשתרשה בו, ולא תמיד הוא מודע לסיבות העמוקות שהובילו אותו לאמץ מחשבה כזו. מדוע אנשים מתייגים התנהגות לא נורמלית כמחלת נפש? בני ... שאדם מרגיש שרודפים אחריו, ואפשר לגלות אותן ולנסות לטפל בהן שלב אחרי שלב. כיצד עיוות קטן במחשבה עלול להתפתח להפרעה נפשית חמורה? דוגמה מועילה היא המשל על יריית אקדח למטרה. אם מכוונים את האקדח בדיוק למרכז המטרה, פוגעים בה. אך אם סטינו מעט, בהתחלה אולי לא מרגישים את הטעות, אך ככל שהמרחק ... יכול להוביל לאט לאט לסטייה מחשבתית גדולה מאוד. בסופו של דבר, יכול להיווצר דפוס חשיבה קיצוני או משוגע, שמזוהה כהפרעה נפשית כמו סכיזופרניה, פרנויה, או
איך לשכנע משוגעים? טיפול בחולי נפש, טיפול בהפרעות אישיות, הפרעות פסיכולוגיות, הפרעות פסיכיאטריות, הפרעות נפשיות, מחשבות שווא של גדלות, פרנויות, פסיכיאטריה, מחלות נפש, הפרעת אישיות גבולית
איך לשכנע משוגעים? טיפול בחולי נפש, טיפול בהפרעות אישיות, הפרעות פסיכולוגיות, הפרעות פסיכיאטריות, הפרעות נפשיות, מחשבות שווא של גדלות, פרנויות, פסיכיאטריה, מחלות נפש, הפרעת אישיות גבולית
... בחולי נפש, טיפול בהפרעות אישיות, הפרעות פסיכולוגיות, הפרעות פסיכיאטריות, הפרעות נפשיות, מחשבות שווא של גדלות, פרנויות, פסיכיאטריה, מחלות נפש, הפרעת אישיות גבולית מה זה בעצם פרנויה ואיך מזהים אותה? ... עם אנשים הסובלים מהפרעות נפשיות? רוב האנשים מתמודדים עם אנשים בעלי הפרעות נפשיות בצורה לא נכונה. הם מנסים להתווכח איתם, ... אולם אצל אדם עם הפרעה נפשית, החיפוש אחר המסרים נעשה קיצוני, מוגזם, ומנותק ... למחשבות של אנשים עם הפרעות? אליעד ממליץ לא לזלזל במחשבות של אדם שנראה משוגע. ... בין גלגולים קודמים והפרעות נפשיות? אליעד מסביר שאין צורך לפנות להסברים ... של גדלות איך מטפלים בהפרעות נפשיות? איך לעזור לאדם עם אשליות? מה גורם לאנשים ...
הפרעת חשיבה, הפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות מוזרות, מדמיין שאני חייב לעשות משהו, מחשבות לא הגיוניות, הפרעות מחשבתיות, הפרעות מחשבות שווא, מחשבות לא רציונליות, איך נוצרת הפרעת חשיבה? טיפול בהפרעת אישיות, פסיכיאטריה, OCD
הפרעת חשיבה, הפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות מוזרות, מדמיין שאני חייב לעשות משהו, מחשבות לא הגיוניות, הפרעות מחשבתיות, הפרעות מחשבות שווא, מחשבות לא רציונליות, איך נוצרת הפרעת חשיבה? טיפול בהפרעת אישיות, פסיכיאטריה, OCD
הפרעת חשיבה, הפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות מוזרות, מדמיין שאני חייב לעשות משהו, מחשבות לא הגיוניות, הפרעות מחשבתיות, הפרעות מחשבות שווא, מחשבות לא רציונליות, איך נוצרת הפרעת חשיבה? טיפול בהפרעת אישיות, פסיכיאטריה, OCD איך נוצרת הפרעת חשיבה ומה ההיגיון שמאחורי מחשבות מוזרות? כאשר אדם נתקל בקושי לבצע פעולה מסוימת, כמו לתקשר עם אנשים, לבצע פעילות גופנית, או אפילו ... משהו, מדמיין שאין לי ברירה, מרגיש מוכרח לעשות משהו, טיפול במחשבות שווא, טיפול בהזיות מחשבתיות, טיפול בהפרעת חשיבה, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, טיפול במחשבות מוזרות, טיפול במחשבות לא הגיוניות, טיפול בהפרעות מחשבתיות, טיפול בהפרעות מחשבות שווא, טיפול במחשבות לא רציונליות, ההיגיון של השיגעון, למה אני אונס את עצמי? למה אני מכריח את עצמי? למה אני כופה על עצמי? ...
מחלות נפש גנטיקה ותורשה, בריאות הנפש והקשר הגנטי, מחלות נפש גנטיות, מחלות נפש תורשתיות, גנטיקה של הפרעות נפשיות, תורשתיות של הפרעות נפשיות, מחלות נפש במשפחה, סכיזופרניה גנטית, חרדה גנטית, דיכאון גנטי, הפרעה נפשית תורשתית
מחלות נפש גנטיקה ותורשה, בריאות הנפש והקשר הגנטי, מחלות נפש גנטיות, מחלות נפש תורשתיות, גנטיקה של הפרעות נפשיות, תורשתיות של הפרעות נפשיות, מחלות נפש במשפחה, סכיזופרניה גנטית, חרדה גנטית, דיכאון גנטי, הפרעה נפשית תורשתית
... נפש גנטיקה ותורשה, בריאות הנפש והקשר הגנטי, מחלות נפש גנטיות, מחלות נפש תורשתיות, גנטיקה של הפרעות נפשיות, תורשתיות של הפרעות נפשיות, מחלות נפש במשפחה, סכיזופרניה גנטית, חרדה גנטית, דיכאון גנטי, הפרעה נפשית תורשתית האם מחלות נפש הן גנטיות או תורשתיות? השאלה האם מחלות נפש ... להיחשב גאון. אם אותה חשיבה ייחודית גורמת לו לאושר, הוא ייחשב לאדם מוצלח. אך אם מחשבותיו פוגעות בו או בסובלים ממנו, הוא יקוטלג כחולה נפש. באופן עקרוני, לכל הפרעה נפשית יש היגיון כלשהו מאחוריה, גם אם היא נתפסת כבלתי רציונלית. הבעיה ... והפסיכיאטר מגלה כי אחד מהוריו אובחן כך גם הוא, יטען כי מדובר כנראה בגורם תורשתי. גם אם לא מוצאים קרוב משפחה מאובחן, יטענו שייתכן שלקרוב מסוים הייתה הפרעה נפשית שלא אובחנה, וכך ימשיכו להחזיק בתיאוריה הגנטית. אולם, האם זה בהכרח נכון? לא בהכרח. העובדה שאנשים עם הפרעות נפשיות נמצאים באותה משפחה אינה בהכרח מעידה על קשר גנטי. השפעת הסביבה על הפרעות נפשיות הסביבה שבה גדל אדם משחקת תפקיד חשוב בהשפעה על בריאותו הנפשית. לדוגמה, ילד שגדל בבית שבו הורה סובל מהפרעה נפשית, עשוי לאמץ את דפוסי החשיבה של אותו הורה. הסביבה המשפחתית, ההתנהגויות, דפוסי הדיבור והאמונות הביתיות מעצבים את תפיסת עולמו של הילד, ולכן אין זה מפתיע אם הוא יפתח דפוסים דומים שיכולים להוביל להפרעות נפשיות. זה לא בהכרח קשור לגנים, אלא להשפעה סביבתית. האם גנטיקה מחייבת הפרעה נפשית? לא, גנטיקה אינה מחייבת אדם להיות חולה נפש. כל אדם יכול להיות ... לכל מחלות הנפש לסיכום, מחלות נפש אינן גנטיות ואינן מחויבות להישאר אצל אף אדם. אין שום מרכיב תורשתי שמחייב דיכאון, חרדות, סכיזופרניה או כל מחלת נפש אחרת. לכל הפרעה נפשית יש פתרון, ולכל אדם יש אפשרות להבריא לחלוטין אם יקבל את ההכוונה ... יכול לשנות את מצבו הנפשי באמצעות הבנה מעמיקה של עצמו ושל דרך החשיבה שלו. הורים חולי נפש גנטיקה ומחלות נפש תורשה ומחלות נפש מחלות נפש במשפחה סכיזופרניה גנטית הפרעה נפשית תורשתית האם מחלות נפש הן גנטיות או תורשתיות? השאלה האם מחלות נפש ... כגאון. כאשר צורת החשיבה הייחודית גורמת לו לאושר, הוא ייחשב לאדם מוצלח. אך אם מחשבותיו פוגעות בו או בסובבים אותו, הוא יקוטלג כחולה נפש. באופן עקרוני, לכל הפרעה נפשית יש היגיון כלשהו מאחוריה, גם אם היא נתפסת כבלתי רציונלית. אך אנשי ... מאובחן כסכיזופרן, ומגלים שגם אחד מהוריו אובחן כך, המסקנה תהיה שכנראה מדובר בגורם תורשתי. גם אם לא מוצאים קרוב משפחה מאובחן, יטענו שייתכן שלקרוב מסוים הייתה הפרעה נפשית שלא אובחנה, וכך ימשיכו להחזיק בתיאוריה הגנטית. אך האם זה באמת נכון? לא בהכרח. העובדה שאנשים עם הפרעות נפשיות נמצאים באותה משפחה אינה בהכרח מעידה על קשר גנטי. מחלות נפש לא ... לא בריאה. האדם מושפע בראש ובראשונה מסביבתו הקרובה, ולכן אם גדל בבית שבו היו דפוסי חשיבה לא בריאים, סביר להניח שגם אצלו יתפתחו דפוסים דומים. השפעת הסביבה על הפרעות נפשיות אם ילד גדל בבית שבו יש הורה עם הפרעה נפשית, הוא עשוי להסתגל לאופן החשיבה של אותו הורה. ההתנהגויות, דפוסי ... שהוא יפתח בעיות נפשיות. לעומת זאת, גם אם אדם נולד למשפחה עם היסטוריה של מחלות נפש, אך גדל בסביבה תומכת וחיובית, הוא יכול להימנע מכך לחלוטין. האם גנטיקה מחייבת הפרעה נפשית? אין שום גנטיקה שמחייבת אדם להיות חולה נפש. לא משנה מה הרקע ... לכל מחלות הנפש לסיכום, מחלות נפש אינן גנטיות ואינן מחויבות להישאר אצל אף אדם. אין שום מרכיב תורשתי שמחייב דיכאון, חרדות, סכיזופרניה או כל מחלת נפש אחרת. לכל הפרעה נפשית יש פתרון, ולכל אדם יש אפשרות להבריא לחלוטין אם יקבל את ההכוונה הנכונה. גנטיקה אינה גזירת גורל, וכל אחד יכול לשנות את מצבו הנפשי באמצעות הבנה מעמיקה של עצמו ושל דרך החשיבה שלו. האם מחלות נפש הן גנטיות? איך נוצרת הפרעה נפשית? מהם הגורמים למחלות נפש? כיצד ניתן לרפא הפרעות נפשיות? האם אפשר לטפל בבעיות נפשיות ללא תרופות? איך משפיעה הסביבה על ... סכיזופרניה גנטיקה, האם מחלת נפש היא תורשתית? האם מחלת נפש היא גנטית? האם חרדה היא תורשתית? האם סכיזופרניה היא גנטית? האם מאניה דיפרסיה היא תורשתית? האם הפרעה נפשית היא גנטית? מחוננות, האם דיכאון הוא גנטי? האם סכיזופרניה גנטית? האם דיכאון זה גנטי? האם חרדות זה גנטי? סכיזופרניה פרנואידית תורשה, האם אופי זה גנטי? האם הפרעות קשב וריכוז זה גנטי? האם מחוננות זה גנטי? האם מאניה דיפרסיה זה גנטי? האם דיכאון הוא תורשתי? האם סכיזופרניה תורשתי? האם דיכאון זה תורשתי? האם חרדות זה תורשתי? סכיזופרניה פרנואידית גנטיקה, האם אופי זה תורשתי? האם הפרעות קשב וריכוז זה תורשתי? האם מחוננות זה תורשתי? האם מאניה דיפרסיה זה תורשתי? האם מחלות נפש תורשתיות? האם מחלות נפש גנטיות? האם הפרעות נפשיות תורשתיות? האם הפרעות נפשיות גנטיות? האם מחלות נפש עוברות בתורשה? האם מחלות נפשיות עוברות ... גנטית, מחלות נפש גנטיקה, מחלות נפש תורשה, מחלות נפש תורשתיות, מחלות נפש גנטיות, האם מחלות נפש הן תורשתיות? פסיכיאטריה וגנטיקה, פסיכיאטריה ותורשה, האם למחלות ולהפרעות נפשיות יש השפעה גנטית? האם למחלות ולהפרעות נפשיות יש השפעה תורשתית? גנטיקה ובריאות הנפש, האם זה גנטי? האם זה תורשתי? האם זה עובר בתורשה? האם זה עובר בגנטיקה? האם הפרעות נפשיות עוברות בגנטיקה? הפרעות נפשיות וגנטיקה,
הפרעות נפשיות ולימודי יהדות, הפרעות נפשיות ולימוד תורה, תורת הסוד, לימודי קבלה, סיפורי התנך, שימוש בסמים ולימודי יהדות, מחלות נפש ולימודי יהדות, איך נוצרות מחלות נפשיות? סכיזופרניה, פרנויה, שיגעון גדלות, חושב שהוא המשיח
הפרעות נפשיות ולימודי יהדות, הפרעות נפשיות ולימוד תורה, תורת הסוד, לימודי קבלה, סיפורי התנך, שימוש בסמים ולימודי יהדות, מחלות נפש ולימודי יהדות, איך נוצרות מחלות נפשיות? סכיזופרניה, פרנויה, שיגעון גדלות, חושב שהוא המשיח
הפרעות נפשיות ולימודי יהדות, הפרעות נפשיות ולימוד תורה, תורת הסוד, לימודי קבלה, סיפורי התנך, שימוש בסמים ולימודי יהדות, מחלות נפש ולימודי ... סכיזופרניה, פרנויה, שיגעון גדלות, חושב שהוא המשיח מה הקשר בין לימודי יהדות להפרעות נפשיות? הקשר בין לימודי יהדות להפרעות נפשיות הוא נושא מורכב, שמעלה שאלות רבות סביב לימודי תורה, תורת הסוד, קבלה ומיסטיקה יהודית. אליעד מסביר שהפרעות נפשיות, כמו סכיזופרניה, פרנויה, פסיכוזה, מאניה - דיפרסיה, שיגעון גדלות ותסביך רדיפה, מתבטאות באופן שבו האדם מפרש את המציאות בצורה שאינה הגיונית. דוגמאות להפרעות נפשיות כוללות אדם שרואה מסוק וחושב שעוקבים אחריו, אדם שחושב שהשדרנים בטלוויזיה מדברים עליו, או מישהו ... השטן או גלגול נשמה של משה רבנו. אליעד מדגיש שאינו טוען שכל מי שלומד יהדות יפתח הפרעות נפשיות או יהפוך למשוגע, אלא שביהדות ישנם חלקים ספציפיים, בעיקר בלימודים המיסטיים (קבלה, זוהר, דרש, רמז, ... חלק בטקס זה, באמת מאמינים שבכך הם מגרשים שדים. איך תורת הסוד והקבלה יכולות לגרום להפרעה נפשית? תורת הסוד, המתוארת בסיפור המפורסם על ארבעה שנכנסו לפרדס (תורת הסוד), ממחישה היטב את הסכנה שבלימוד ... מחשבות שווא וניתוק מהמציאות. אליעד מפרט את המרכיבים בלימודי היהדות שמעודדים הפרעות נפשיות: אמונה ברוחות ושדים, לדוגמה: האמונה שאסור לעבור בין שני אנשים מחשש לרוחות רעות, או לא לאכול זיתים ... משפיע על מי שלומד יהדות? שימוש בסמים קלים, לפי אליעד, עלול להעצים את הסיכון לפתח הפרעות נפשיות. השימוש בסמים גורם לבלבול, ניתוק חלקי מהמציאות ותפיסת העולם בצורה לא ברורה, וכאשר השפעה זו מצטרפת ... שגרם לו לאבד אחיזה במציאות ולהגיע לאשפוז. אילו אנשים נמצאים בסיכון גבוה יותר לפתח הפרעה נפשית מלימודי יהדות? אנשים עם מצוקה רגשית קודמת, כמו דיכאון, חוסר ביטחון עצמי, תחושת בדידות, או רגשי ... אלו פוגשים בלימודי מיסטיקה יהודית בשילוב סמים או פגיעות רגשית, הסיכון שלהם לפתח הפרעה נפשית גדל משמעותית. אליעד מציין דוגמה נוספת על צעיר שהלך לרב לקבל ברכה לזיווג, האמין שהרב הבטיח לו שיתחתן ... יותר. במקרים קשים - לפנות לעזרה מקצועית טיפולית. אליעד מדגיש שאפשר לטפל בהפרעות נפשיות מכל סוג שהוא, אך חשוב לזהות סימני אזהרה מוקדם ככל האפשר. לסיכום: האם יהדות גורמת להפרעות נפשיות? אליעד מסכם ואומר שיהדות לכשעצמה אינה גורמת להפרעות נפשיות, אך היא מכילה אלמנטים מיסטיים שיכולים לעודד הפרעות כאלה, במיוחד אצל אנשים עם פגיעות מוקדמת או בשילוב עם סמים. חשוב להיות מודעים לכך ולשים לב מתי העיסוק ... שאלות עמוקות על הקשרים האפשריים בין לימודי יהדות, אמונה במיסטיקה, שימוש בסמים, והפרעות נפשיות. חשוב להבהיר שכאן לא נטען שכל אדם הלומד יהדות יסבול מהפרעה נפשית, אלא שמרכיבים מסוימים בתוך מערכת האמונה והלימוד עשויים להוות טריגר או גורם מחמיר עבור אנשים מסוימים, במיוחד כאשר יש להם נטייה מוקדמת לכך. מהי הפרעה נפשית? הפרעה נפשית מוגדרת כמצב שבו אדם תופס את המציאות בצורה שאינה נחשבת ריאלית או הגיונית בעיני החברה. דוגמאות כוללות: ... הסוד, שיכולים לתרום להתפתחותן או להחמרתן. מהם החלקים ביהדות שמגבירים את הסיכון להפרעות נפשיות? לימודי יהדות מתחלקים לכמה רבדים: הלכה - דנים בדינים והלכות באופן לוגי, בדומה ללימודי משפטים. אגדה ... מה ניתן לעשות אם מישהו קרוב נכנס למעגל הזה? הדרך הטובה ביותר להתמודד עם אדם המפתח הפרעה נפשית בעקבות אמונה קיצונית היא: לבדוק אם יש לו מצוקה רגשית עמוקה ולנסות לעזור לו להתמודד איתה. לפתח אצלו ... במקרים קיצוניים - לפנות לעזרה מקצועית. לסיכום לימודי יהדות אינם בהכרח מובילים להפרעות נפשיות, אך יש בהם מרכיבים המגבירים את הסיכון לכך, במיוחד כשמדובר בלימודי קבלה ומיסטיקה. אנשים עם נטיות ... על איזון בין אמונה למציאות. איך להתמודד עם מחשבות טורדניות? כיצד לזהות סימני הפרעה נפשית? השפעת הדת על הנפש - יתרונות וחסרונות. מהי תורת הסוד וכיצד היא משפיעה על הלומדים? תורת הפרדס, תורת ... יהודית, מטאפיזיקה יהודית, תקשור עם אלוהים, אברהם אבינו, עקידת יצחק, משה רבנו, הפרעת משיח, שיגעון משיח, עישון סמים והפרעות נפשיות, אדם שחושב שהוא המשיח, סכיזופרניה בעקבות שימוש בסמים, הזיות בגלל מריחואנה, פרנויות בגלל מריחואנה, טיפול בהפרעות נפשיות, טיפול במחלות נפשיות, סם החיים וסם המוות, ארבעה שנכנסו לפרדס ...
הפרעת אישיות קיצונית, למה יש לי אופי כזה? למה אני כזה? למה אני מאוד שונה? למה אני שונה מאחרים? הפרעות נפשיות, איך נוצרות הפרעות נפשיות? מאניה דיפרסיה, מוחצנות, רגישות יתר, עודף ביטחון עצמי, חוסר ביטחון עצמי, הומופוביה
הפרעת אישיות קיצונית, למה יש לי אופי כזה? למה אני כזה? למה אני מאוד שונה? למה אני שונה מאחרים? הפרעות נפשיות, איך נוצרות הפרעות נפשיות? מאניה דיפרסיה, מוחצנות, רגישות יתר, עודף ביטחון עצמי, חוסר ביטחון עצמי, הומופוביה
הפרעת אישיות קיצונית, למה יש לי אופי כזה? למה אני כזה? למה אני מאוד שונה? למה אני שונה מאחרים? הפרעות נפשיות, איך נוצרות הפרעות נפשיות? מאניה דיפרסיה, מוחצנות, רגישות יתר, עודף ביטחון עצמי, חוסר ביטחון עצמי, הומופוביה למה יש לי התנהגות קיצונית ואופי מוקצן? אליעד כהן מסביר שהסיבה המרכזית להתנהגות מוקצנת או הפרעת אישיות קיצונית נעוצה בדינמיקה של הפכים. אנשים מתאפיינים ... שבתוכו. אליעד מדגיש שהאופי וההתנהגות הקיצוניים הם למעשה מנגנוני הדחקה והגנה של ההפך המוחלט שנמצא בתוך האדם, ברובד הלא מודע. איך נוצרות הפרעות נפשיות? הפרעות נפשיות מתפתחות לפי ההסבר של אליעד, מתוך אותו מנגנון של ... או נטייה פנימית שלו, הוא מתחיל לפתח התנהגות הפוכה וקיצונית במטרה להסתיר ולהדחיק את אותה תכונה. עם הזמן, הקיצוניות הזו עשויה להפוך להפרעה נפשית קלינית, כגון הפרעת אישיות גבולית או הפרעת אישיות מוקצנת אחרת. ההפרעות הנפשיות למעשה נוצרות כאשר המנגנון של הדחקה והגנה יוצא ... ומגיע למצב שבו האדם כבר לא מסוגל להתמודד בצורה מאוזנת עם הצדדים השונים שבתוך נפשו, ולכן הוא נזרק מקיצוניות אחת לשנייה, והדבר הופך להפרעה נפשית של ממש. כיצד ניתן לטפל בהפרעת אישיות ובהתנהגות קיצונית? אליעד לא מתייחס ישירות לאופן ... הבנה זו מאפשרת לאדם לפתח איזון נפשי ורגשי, לאפשר לעצמו להיות שלם יותר ולהפסיק את הקיצוניות שגורמת לסבל רב. למה אני שונא נשים? איך נוצרת הפרעת אישיות? מה גורם למאניה דיפרסיה? מדוע אני קיצוני בהתנהגות ... להיות מאוזן רגשית? למה אני שונה מאחרים? שנאת נשים, התמכרות לנשים, התנהגות קיצונית, אופי קיצוני, התנהגות לא נורמאלית, אופי לא נורמאלי, הפרעת אישיות גבולית, הפרעת אישיות קלינית, הפרעות קליניות, איך נוצרת הפרעת אישיות? אישיות מוקצנת, אופי מוקצן, איך נוצרת הפרעה נפשית? איך לטפל בהפרעת אישיות? למה אני קיצוני? אובססיה קיצונית ...
בושה עצמית, איך לא להתבייש בעצמך? גיהנום הוא צער הבושה, איך לקבל את מי שאתה בלי תנאים? איך לא להתבייש בעצמך בשום דבר? איך לא להתגאות? איך לקבל את עצמך? איך לא להתבייש במי שאתה? סטיות, הפרעות נפשיות, הפרעות חברתיות
בושה עצמית, איך לא להתבייש בעצמך? גיהנום הוא צער הבושה, איך לקבל את מי שאתה בלי תנאים? איך לא להתבייש בעצמך בשום דבר? איך לא להתגאות? איך לקבל את עצמך? איך לא להתבייש במי שאתה? סטיות, הפרעות נפשיות, הפרעות חברתיות
... במי שאתה? סטיות, הפרעות נפשיות, הפרעות חברתיות מהו צער הבושה ואיך הוא קשור לגיהנום? אליעד כהן מסביר שהחוויה הקשה ביותר שקיימת היא צער הבושה. הוא מתייחס למושג הגיהנום וטוען שהגיהנום הגדול ביותר ... אנשים מתביישים בסטיות, הפרעות וחרדות? אליעד כהן מסביר שהסיבה לכך שאדם מתבייש בסטייה או בהפרעה שלו היא משום שהוא חושב שזה בשליטתו והוא יכול היה להתנהג אחרת. הוא מביא דוגמאות של הפרעות נפשיות כמו קלפטומניה, שבה האדם מאמין שיש לו אפשרות לשלוט בהתנהגות שלו אבל הוא לא מצליח, ולכן הוא מתבייש. אליעד נותן דוגמה נוספת על אדם שסובל מחרדה חברתית ... איך להפסיק להתבייש בהפרעות נפשיות? ראש השנה של רבי נחמן מברסלב, אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו של עולם, רגשות אשמה, רגשות גאווה, חוסר הערכה עצמית, איך לאהוב את עצמי למרות שאני רע? ... בסטיות שלי, מתבייש בהפרעות שלי, איך לא להתבייש מאנשים? איך לקבל את מי שאני? איך לאהוב את עצמי? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על ריכוז, הפרעת קשב וריכוז - להתאבד, התאבדות, מחשבות אובדניות - חיים לאחר המוות - אהבה עצמית, לאהוב את עצמך - חלק 1
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: הפרעות, איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? דיכאון? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הפרעות, איך להעביר ביקורת בונה? איך לשנות תכונות אופי? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך לשפר את הזיכרון? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיגמל מהימורים? איך לנהל את הזמן? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעריך את עצמך? איך לחנך ילדים? איך לא להישחק בעבודה? איך לקבל החלטות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשתול מחשבות? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בזוגיות? איך להאמין בעצמך? איך למצוא זוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפרש חלומות? איך להצליח בראיון עבודה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש בחירה חופשית? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? האם הכל אפשרי? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? האם אפשר לדעת הכל? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם לדומם יש תודעה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי קריירה, אימון אישי מומלץ, מאמן זוגי בתחום הפרעות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3418 שניות - עכשיו 05_07_2025 השעה 02:22:22 - wesi1