אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה רוצה להרגיש רע, לא רוצה להרגיש טוב, דבר בשם עצמך, כולם רובוטים, לא רוצה להיות מאושר, רוצה לסבול, פרדוקס האושר, פרדוקס הסבל, למה רוצה להיות מאושר? למה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
רוצה להרגיש רע, לא רוצה להרגיש טוב, דבר בשם עצמך, כולם רובוטים, לא רוצה להיות מאושר, רוצה לסבול, פרדוקס האושר, פרדוקס הסבל, למה רוצה להיות מאושר? למה אני לא רוצה לסבול?
למה אנשים רוצים להרגיש טוב ולא מוכנים לסבול בכלל?

אליעד כהן מסביר את המנגנון הפסיכולוגי שמניע בני אדם לרצות להרגיש טוב ולהימנע להרגיש רע. הוא פותח בשאלה יסודית: האם האדם באמת רוצה להרגיש טוב בלבד ולא לסבול כלל? לכאורה אנשים אומרים שהם לא רוצים לסבול, אך אליעד מצביע על הסתירה הפנימית הטמונה בכך: אם באמת אדם לא היה מוכן לסבול אפילו טיפת סבל אחת, לא היה קיים מצב שבו הוא היה מרגיש רע. כי כשאדם לא מוכן בכלל לסבול, הוא אינו עושה שום דבר שמביא לסבל.

אליעד מביא דוגמה קונקרטית: אם מציעים לאדם סוכרייה הנמצאת מעבר לאש, והוא יודע שיישרף קלות אם יעבור, הוא יבחר שלא לעבור דרך האש. אך אם בצד השני נמצאת הצלה מירי כיתת יורים, פתאום אותו אדם יהיה מוכן לסבול את הכאב שבאש, מכיוון שהאלטרנטיבה גרועה בהרבה. מכך אליעד מסיק שהכל תלוי בכמה האדם באמת מוכן לסבול בשביל להרגיש טוב בעתיד.

האם אדם באמת לא רוצה להרגיש רע, או שהוא מוכן לסבול קצת?

אליעד כהן מדגיש כי האדם, אם היה באמת לא מוכן לסבול שום כאב בכלל, אז כל רגע שבו היה מרגיש אפילו טיפה של סבל, היה מיד מפסיק לחיות או מתנגד בצורה מוחלטת לסבל. אך במציאות זה לא כך. אנשים מוכנים לסבול מעט כדי לקבל תמורה כלשהי, ולכן האדם לא באמת רוצה רק אושר מוחלט. ישנה תמיד נכונות קטנה לפחות, לחוות כאב כלשהו בתמורה לתוצאה שנתפסת טובה יותר בעתיד.

לדוגמה, אליעד מביא את הנושא של סוכרייה ואש. אם בצד השני של אש קטנה תהיה סוכרייה פשוטה שהאדם לא מעוניין בה במיוחד, הוא לא יהיה מוכן להיכנס לאש. אבל אם מדובר במצב של חיים ומוות, אותו אדם ייכנס לאש כי האלטרנטיבה גרועה יותר. כלומר, הסבל הוא תמיד יחסי לתמורה.

האם אתה באמת רוצה להימנע מסבל ב - 100 אחוז?

אליעד שואל שוב ושוב במהלך השיחה האם האדם באמת רוצה לא להרגיש שום סבל בכלל. הוא מסביר שאם האדם באמת היה בטוח במאה אחוז שהוא לא רוצה להרגיש רע, אז כל טיפת כאב הייתה מובילה אותו להתנגדות מוחלטת. אבל האדם לא עושה זאת. האדם אומר "אני רוצה להרגיש כמה שפחות רע", ולא אומר "אני לא מוכן להרגיש אפילו טיפת רע בשום תנאי". מכאן, שאנשים אינם מחפשים אושר מוחלט אלא אושר יחסי - אנשים רוצים להרגיש כמה שפחות רע, אבל לא מתעקשים על היעדר מוחלט של כאב.

למה אנשים בוחרים בסבל למרות שטוענים שלא רוצים לסבול?

אליעד מסביר שיש לאדם גם רצון נסתר, במודע או בתת - המודע, לסבל. הוא מדגים זאת בכך שאם באמת ובתמים האדם היה רוצה רק טוב, כל מה שקורה לו היה מתקבל באהבה, כי לא היה נותר שום מרווח של סבל. אבל האדם לפעמים לא מקבל את המציאות, הוא מתלונן, מתנגד ומרגיש רע, ובכך בעצם מראה שהוא מעוניין לחוות גם את הצד השלילי של המציאות. אם אדם באמת היה רוצה אך ורק טוב, הוא היה מיד מקבל כל אירוע במציאות שלו בשלווה, ללא התנגדות. עצם ההתנגדות והכעס מוכיחים שהאדם לא באמת מתנגד לסבל באופן מוחלט, אלא רוצה בו חלקית.

האם כולם רובוטים?

אליעד כהן מעלה את השאלה המרתקת האם כל האנשים סביבך באמת מרגישים כמוך, או שייתכן שהם פשוט רובוטים שנועדו לגרום לך לחשוב שיש עולם אמיתי מסביב. הוא נותן דוגמה דמיונית שבה נאמר לאדם שהוא עשה חטא בעולם אחר, והעונש שלו הוא לחיות בעולם מדומה מלא ברובוטים המדמים התנהגות של בני אדם אמיתיים, כאשר רק הוא בעצם אדם אמיתי, וכל השאר רובוטים. כך שאליעד מחדד שהאדם באמת יכול לדעת אך ורק מה הוא עצמו מרגיש. לא ניתן לדעת מה אנשים אחרים באמת מרגישים, גם אם הם מתנהגים ונראים אמיתיים לחלוטין.

הוא מדגיש שוב ושוב שאדם חייב לדבר בשם עצמו בלבד, ולא להסיק מסקנות על אחרים. "אל תדברי על אחרים, דברי על עצמך", הוא מסביר. אי אפשר לדעת באמת אם האחרים הם רובוטים או בני אדם שמרגישים רגשות אמיתיים. את יכולה להיות בטוחה רק במה שאת חווה.

מה המשמעות של נפרדות לעומת אחדות?

אליעד מסביר בצורה מפורטת שהמציאות תמיד הייתה בנויה מנפרדות, שהיא ההיפך מאחדות. הוא מדגיש שהנפרדות אינה תוצאה של משהו...
מה זה אומר להרגיש רע?

ההרצאה עוסקת בשאלת המשמעות של הרצון להרגיש רע במקום טוב. אליעד כהן מציג את הרעיון שניתן לרצות לסבול ולחוות רע, מתוך ההבנה שהסבל הוא חלק מהחוויה האנושית ואי אפשר להימנע ממנו לגמרי. אחד הנושאים המרכזיים בהרצאה הוא פרדוקס האושר והסבל, שבו אליעד מציין שלפעמים אנשים רוצים להימנע מהרגשות רעים, אבל בעצם הרצון הזה יכול להוביל לכך שהם סובלים עוד יותר.

מהו פרדוקס האושר והסבל?

הפרדוקס שאליעד מדבר עליו הוא שהאדם שמאוד רוצה להיות מאושר, בעצם פועל באופן שמוביל אותו להרגיש רע יותר. כאשר אדם מתמקד רק בשאיפה לאושר, הוא יכול להימנע מלהתמודד עם רגשות שליליים באופן טבעי, מה שמוביל לו להרגיש יותר תסכול או חוסר סיפוק. אליעד מסביר כי זהו מצב שבו אנחנו מייחלים להימנע מסבל, אך הדבר גורם לנו להימנע מהחוויה האותנטית של החיים, שבה יש גם טוב וגם רע.

איך נוצרות נפרדות והאם יש צורך בהם?

בשיחה עם אחד המאזינים, אליעד דיבר על רעיון הנפרדות. הוא טוען כי כל הדברים תמיד היו שונים זה מזה, ואין צורך בהסבר או סיבה למה זה קיים. אם אנחנו מסתכלים על המציאות בצורה כזו, כל דבר שונה מהשני - ואין חובת הבנה או פיתרון לזה. השוני הזה הוא בסיס קיומנו, ואין לנו להיאבק בו. לעיתים אנחנו נוטים לשאול למה יש נפרדות בעולם, ולמה לא כל הדברים יכולים להיות אחד. אבל על פי אליעד, ההבדלים והנפרדות תמיד היו קיימים - זו פשוט הדרך בה אנחנו תופסים את העולם.

למה אנשים לא רוצים להרגיש רע?

במהלך ההרצאה אליעד מציין את הקושי של אנשים להתמודד עם הרגשות השליליים. הוא מדבר על אנשים שרוצים כל הזמן להימנע להרגיש רע, אבל לא תמיד מבינים שהדרך להימנע מכך היא לא בהכרח הדרך הנכונה. בעיניו, להימנע לחלוטין מהרגשות הרעים עשוי למנוע מהם את התהליך הצמיחה וההבנה הפנימית. אדם שבורח כל הזמן ממצבים קשים או רגשות שליליים, בעצם מונע מעצמו את האפשרות להבין את מקומו ואת הדרך בה הוא מתמודד עם הקשיים.

מה זה אומר "לא רוצה להרגיש טוב"?

נראה כי ישנה סתירה פנימית כאשר אנחנו שואפים רק להרגיש טוב ולא להתמודד עם הקשיים של החיים. כשאנחנו מנסים להימנע לחלוטין מהסבל, אנחנו בעצם לא מאפשרים לעצמנו להרגיש את העומק של חוויות החיים, כולל את הרגשות הלא נעימים. אליעד מדבר על כך שאדם שלא מוכן להרגיש רע, בעצם לא יכול להרגיש טוב באמת. אם אנחנו לא מוכנים להתמודד עם הקשיים, אנחנו לא יכולים להבין את המשמעות של האושר, כי אין לנו את המגוון הרגשי הזה שמגיע עם הסבל.

האם אנחנו רובוטים?

במהלך ההרצאה, אליעד מציין את הרעיון של אנשים שמתנהגים כמו רובוטים, כלומר, חסרי רצון עצמאי או מטרה. הוא מסביר כי הרבה פעמים אנשים חיים את חייהם בצורה אוטומטית, בלי לשאול...
עקשנות רגש האחדות למה אני רוצה להרגיש להרגיש רע 100 אחוז אפשרויות מצביעים כעסים למה אני לא רוצה אושר אושר איך להיות מאושר אני לא רוצה אני לא רוצה לסבול דבר בשם עצמי דבר בשם עצמך כולם רובוטים לא רוצה להיות מאושר לא רוצה להרגיש לא רוצה להרגיש טוב לא רוצה לסבול להיות מאושר להיות מאושרים להרגיש להרגיש טוב להרגיש רע למה אני לא רוצה למה אני לא רוצה לסבול לסבול מה אני לא רוצה מי לא רוצה להיות מאושר סבל פרדוקס פרדוקס האושר פרדוקס הסבל פרדוקסים רובוט רובוטים רוצה להיות מאושר רוצה להרגיש רוצה להרגיש טוב רוצה להרגיש רע רוצה לסבול רצון
מודעות עצמית, שכנוע עצמי, איך להטיל ספק? איך לשתול מחשבה? איזו שאלה לשאול? למה אני רוצה? האם אני רוצה? למה אני לא רוצה? איך להיפטר מרצון? סוגסטיה עצמית, אוטוסוגסטיה, דמיון מודרך
מודעות עצמית, שכנוע עצמי, איך להטיל ספק? איך לשתול מחשבה? איזו שאלה לשאול? למה אני רוצה? האם אני רוצה? למה אני לא רוצה? איך להיפטר מרצון? סוגסטיה עצמית, אוטוסוגסטיה, דמיון מודרך
... מחשבה? איזו שאלה לשאול? למה אני רוצה? האם אני רוצה? למה אני לא רוצה? איך להיפטר מרצון? סוגסטיה עצמית, אוטוסוגסטיה, דמיון מודרך איך להטיל ספק ברצונות ובמחשבות ... בדרך כלל הוא מתחיל בשאלה: למה אני רוצה את זה? או למה אני לא רוצה את זה?. למרות ששאלות אלה נשמעות נכונות, בפועל הן מניחות מראש שהרצון קיים, ולכן הן לא מצליחות ... עוזרת? אליעד מסביר שכאשר אדם שואל את עצמו שוב ושוב למה אני לא רוצה כאב?, הוא למעשה מחזק במוחו את האמונה שהוא אכן לא רוצה כאב, גם אם לא הצליח למצוא לכך סיבה הגיונית. כלומר, ככל שהאדם חוזר יותר פעמים על השאלה למה אני לא רוצה את זה?, הוא רק מעמיק את השכנוע הפנימי שלו שבאמת הוא לא רוצה את הדבר הזה, והספק לא מתערער כלל. לדוגמה, אם אדם אומר אני לא רוצה כאב, ושואל את עצמו מאות פעמים למה אני לא רוצה כאב?, הוא לכאורה מנסה להחליש את הרצון להימנע מכאב. אך בפועל, בכל פעם שהוא שואל את השאלה, הוא ... מתחיל להטיל ספק בעצם קיומו של הרצון עצמו. כלומר, לא למה אני לא רוצה כאב, אלא האם בכלל נכון שאני לא רוצה כאב? לדוגמה, לאחר שאדם חזר שוב ושוב על השאלה למה אני לא רוצה כאב? ולא הצליח למצוא תשובה מספקת, עליו לעבור לשאלה חדשה וחזקה יותר: האם אני באמת לא רוצה ... באמצעות שאלות? אליעד מסביר כיצד הניסוח של השאלה האם אני לא רוצה את זה, ואם כן, אז למה? הוא בעצם סוג של שתילת מחשבה בתודעה. כשאדם אומר לעצמו אם אני באמת לא רוצה את ...
טוב ורע, מה זה טוב? מה זה רע? ההגדרה של טוב, ההגדרה של רע, מה הופך משהו לרע? מה הופך משהו לטוב? למה רע לי? למה לא טוב לי? למה טוב לי? למה אני רוצה משהו? למה יש לי רצון? למה אני לא רוצה משהו? מה זה אושר?
טוב ורע, מה זה טוב? מה זה רע? ההגדרה של טוב, ההגדרה של רע, מה הופך משהו לרע? מה הופך משהו לטוב? למה רע לי? למה לא טוב לי? למה טוב לי? למה אני רוצה משהו? למה יש לי רצון? למה אני לא רוצה משהו? מה זה אושר?
... ורע, מה זה טוב? מה זה רע? ההגדרה של טוב, ההגדרה של רע, מה הופך משהו לרע? מה הופך משהו לטוב? למה רע לי? למה לא טוב לי? למה טוב לי? למה אני רוצה משהו? למה יש לי רצון? למה אני לא רוצה משהו? מה זה אושר? מה זה טוב ומה זה רע לפי אליעד כהן? בהרצאה זו מסביר אליעד כהן לעומק את המושגים טוב ורע, ואת ההגדרות המדויקות שלהם. ההרצאה מתחילה מהשאלה הבסיסית: מה זה טוב? מה זה רע? ... להישרף באש. האדם יודע בוודאות שאם תגיע אליו האש, הוא יחוש כאב, ואף ימות. אך כיצד הוא יודע שהוא אינו רוצה זאת? הוא פשוט יודע את זה. אליעד מציע לאתגר את ההנחה הזו ולשאול: איך אני יודע בוודאות שאני לא רוצה להישרף?. אולי האדם כן רוצה? אולי הוא לא בטוח לחלוטין? אך בפועל, הוא יודע בבירור שהוא לא רוצה, ולכן זוהי התנגדות ברורה שמייצרת תחושת רע. הנקודה שאליעד מדגיש שוב ושוב ...
איך נוצרת תחושה רעה? למה רע מתחושת כאב? האם רצון הוא עובדה או פירוש? למה כאב רע? למה אני לא רוצה כאב? התמודדות עם כאב, הצורה מחויבת מצד עצמה, רע מצד עצמו, רצון כעובדה, רצון כפירוש, הצורה מחייה את עצמה
איך נוצרת תחושה רעה? למה רע מתחושת כאב? האם רצון הוא עובדה או פירוש? למה כאב רע? למה אני לא רוצה כאב? התמודדות עם כאב, הצורה מחויבת מצד עצמה, רע מצד עצמו, רצון כעובדה, רצון כפירוש, הצורה מחייה את עצמה
... כאב? האם רצון הוא עובדה או פירוש? למה כאב רע? למה אני לא רוצה כאב? התמודדות עם כאב, הצורה מחויבת מצד עצמה, רע מצד עצמו, רצון כעובדה, רצון כפירוש, ... באופן כמעט מיידי, מופיעה מחשבה נוספת האומרת אני לא רוצה את הכאב הזה. התחושה הרעה נובעת משילוב של שתי המחשבות האלו: זיהוי הכאב מצד אחד ואי - הרצון ... נפרדות: הזיהוי - התחושה שכואב לי. אי - רצון - אני לא רוצה להרגיש את התחושה הזאת. תחושת רע - התוצאה של החיבור בין שתי המחשבות האלו. לדוגמה, כשכואבת ... לאחר מכן, יש מחשבה נפרדת לגמרי שבה האדם אומר אני לא רוצה את התחושה הזאת של כאב. המחשבה השלישית, רע לי, היא תוצאה של החיבור בין שתי המחשבות האלו, ... הוא עובדה ולא פירוש. למשל, אם בן אדם אומר אני לא רוצה את זה, זו עובדה שקיימת בו. לעומת זאת, הסיבה לכך שהוא לא רוצה - עשויה להיות פירוש. למשל, אם בן אדם שומע הערה שלילית ומרגיש רע, הוא מפרש את האמירה השלילית כמשהו שלילי (כמו אני מכוערת), אבל עצם העובדה שהוא לא רוצה להרגיש מכוערת היא עובדה בפני עצמה. הרצון עצמו הוא משהו עובדתי לחלוטין. האדם לא רוצה כאב כי ... הרעה בצורה טובה יותר. לדוגמה, כאשר האדם מרגיש רע כי הוא חושב שמישהו לא אוהב אותו, עליו לזהות מהי המציאות - מישהו לא התקשר, ומהו הרצון - אני ... הרעה באופן אפקטיבי יותר. לסיכום, מדוע כאב מרגיש רע? בסופו של דבר, אליעד כהן מסביר שהסיבה שכאב מרגיש רע היא אך ורק כי האדם מזהה כאב והוא לא רוצה אותו. התחושה של רע לי אינה מחויבת מעצמה, אלא נוצרת ...
החוקיות של הרע, החוקיות של הסבל, סבל נובע מחוסר ידיעה, חיסרון הדעת, חיסרון הידיעה, נוסחה להתמודדות עם תחושה רעה, איך להתמודד עם כאב? למה אני לא רוצה כאב? הפחד מהלא נודע, הפחד מהלא ידוע, איך נוצר פחד?
החוקיות של הרע, החוקיות של הסבל, סבל נובע מחוסר ידיעה, חיסרון הדעת, חיסרון הידיעה, נוסחה להתמודדות עם תחושה רעה, איך להתמודד עם כאב? למה אני לא רוצה כאב? הפחד מהלא נודע, הפחד מהלא ידוע, איך נוצר פחד?
... נוסחה להתמודדות עם תחושה רעה, איך להתמודד עם כאב? למה אני לא רוצה כאב? הפחד מהלא נודע, הפחד מהלא ידוע, איך נוצר פחד? מדוע נוצר לחץ ומה הקשר בין לחץ לידיעה? הרצאה זו עוסקת בנושא החוקיות של הרע והסבל בחיי האדם. אליעד כהן טוען כי כל ... לא יודע. אם אין יותר דברים לא ידועים, הוא לא יכול להרגיש רע. אליעד מסביר שזה עובד גם ברמה יומיומית: אם אדם יהיה בטוח לחלוטין לגבי הכל, לא תהיה לו שום בעיה. עם זאת, הוא מבהיר שרוב בני האדם לא מגיעים למצב כזה של ידיעה מוחלטת, ולכן ממשיכים לסבול. כל עוד נשאר אפילו פרט קטן אחד לא ידוע, האדם יכול לסבול. לבסוף, המסר הפרקטי של אליעד הוא שכדי להפסיק לסבול, יש לחקור כל דבר לעומקו, להבין את כל האמת עליו, ולהגיע לידיעה מלאה ככל האפשר, ובכך לנטרל את תחושת הסבל שנובעת מהאי - ודאות ומהפחד מהלא נודע. איך להתמודד עם פחד? למה אנשים ...
מהי שאלה מלאה באמת? למה נוצר לופ בחקירה רגשית? איך לא להיכנס ללופ? למה אני רוצה אותה? למה אני רוצה זוגיות? למה אני לא רוצה להיות לבד? איך לחקור רגשות בצורה נכונה? איך להבין למה אני רוצה משהו? למה אני רוצה לעשן?
מהי שאלה מלאה באמת? למה נוצר לופ בחקירה רגשית? איך לא להיכנס ללופ? למה אני רוצה אותה? למה אני רוצה זוגיות? למה אני לא רוצה להיות לבד? איך לחקור רגשות בצורה נכונה? איך להבין למה אני רוצה משהו? למה אני רוצה לעשן?
... שאלה מלאה באמת? למה נוצר לופ בחקירה רגשית? איך לא להיכנס ללופ? למה אני רוצה אותה? למה אני רוצה זוגיות? למה אני לא רוצה להיות לבד? איך לחקור רגשות בצורה נכונה? איך להבין למה אני רוצה משהו? למה אני רוצה לעשן? מהי שאלה מלאה ... תהיה כי אני רוצה אותה. האדם למעשה אינו שואל את השאלה אלא רק מעמיד פנים שהוא שואל. אליעד מדגים זאת בדוגמה נוספת, כאשר אדם שואל למה אני לא רוצה להיות לבד? לכאורה זו חקירה אמיתית, אך תוך כדי השאלה האדם כבר משוכנע שלהיות לבד זה רע, ולכן השאלה הופכת ... לזוגיות? אליעד מדגים כי בנושא של זוגיות הלופ מתרחש לעיתים קרובות. לדוגמה, כאשר שואלים למה אני רוצה זוגיות?, התשובה הנפוצה היא כי אני לא רוצה להיות לבד. אך מיד לאחר מכן עולה השאלה ולמה אני לא רוצה להיות לבד?, והתשובה חוזרת על עצמה כי רע להיות לבד. בצורה כזו, האדם לעולם לא מצליח להבין את הרצון שלו ... לוודא שכל תשובה נבחנת לגמרי ובכנות, בלי להשאיר ספקות או הנחות נסתרות. כך ניתן למנוע את החזרה על אותן טעויות מחשבתיות. מדוע אני בכלל רוצה להרגיש טוב? לקראת סיום, אליעד מציג שאלה בסיסית נוספת: למה אני רוצה להרגיש טוב? . הוא מסביר שגם כאן חייבים לחקור מתוך עמדה שבה לא אכפת כלל אם האדם ירגיש טוב או רע. כל עוד אדם ... לתשובה עמוקה ואמיתית על עצמו. למה אני רוצה זוגיות? איך להימנע מלופ רגשי? מהי חקירה עצמית אמיתית? איך להבין את הרצונות שלי לעומק? למה אני לא רוצה להיות לבד? למה קשה לי לשאול שאלות אמיתיות? איך לחקור רגשות בצורה נכונה? ...
האם אני רוצה או לא רוצה משהו? איך לדעת מה אני רוצה? 2 סוגים של לא רוצה, לא רוצה שנובע מעצלנות, לא רוצה שנובע מפחד, האם אני לא רוצה או רוצה שלא? לא רוצה כי לא יכול, לא רוצה כי רוצה שלא, להבין מה אני רוצה, האם אני רוצה משהו?
האם אני רוצה או לא רוצה משהו? איך לדעת מה אני רוצה? 2 סוגים של לא רוצה, לא רוצה שנובע מעצלנות, לא רוצה שנובע מפחד, האם אני לא רוצה או רוצה שלא? לא רוצה כי לא יכול, לא רוצה כי רוצה שלא, להבין מה אני רוצה, האם אני רוצה משהו?
... לדעת מה אני רוצה? 2 סוגים של לא רוצה, לא רוצה שנובע מעצלנות, לא רוצה שנובע מפחד, האם אני לא רוצה או רוצה שלא? לא רוצה כי לא יכול, לא רוצה כי רוצה שלא, להבין מה אני רוצה, האם אני רוצה משהו? האם אני ... אליו לב כדי להבין טוב יותר את הדחפים הפנימיים שלנו. כמו כן, אליעד מדבר על רעיון נוסף: אני לא רוצה משהו, אך אני לא רוצה אותו בגלל שאני לא יכול להשיג אותו, או שאני רוצה את מה שלא יכולתי לקבל. המאבק הפנימי הזה עשוי להיווצר ... מטרתו, הוא עשוי לשנות את דעתו ולצמצם את הרצון עצמו. דוגמה נוספת שהוצגה הייתה ההבדל בין אני לא רוצה כסף לבין אני רוצה כסף שלא יקרה לי משהו. אדם עשוי לגלות שהוא לא רוצה כסף בעצם, אבל יש משפטים פנימיים ...
למה שעמום זה רע? האם שעמום זה רע? למות משעמום, האם שעמום הוא שורש הרצון? האם שעמום הוא סיבה? הפחד משעמום, אני לא רוצה שישעמם לי, התמודדות עם שעמום, השעמום של אלוהים, שעמום זו לא סיבה, הרצון הראשון
למה שעמום זה רע? האם שעמום זה רע? למות משעמום, האם שעמום הוא שורש הרצון? האם שעמום הוא סיבה? הפחד משעמום, אני לא רוצה שישעמם לי, התמודדות עם שעמום, השעמום של אלוהים, שעמום זו לא סיבה, הרצון הראשון
... שעמום זה רע? האם שעמום זה רע? למות משעמום, האם שעמום הוא שורש הרצון? האם שעמום הוא סיבה? הפחד משעמום, אני לא רוצה שישעמם לי, התמודדות עם שעמום, השעמום של אלוהים, שעמום זו לא סיבה, הרצון הראשון האם שעמום הוא רע? כיצד ניתן להתמודד איתו? הרצאה זו עוסקת בשעמום, כיצד הוא משפיע על האדם, ... את עצמנו להבין מדוע אנחנו לא מסוגלים לשבת עם עצמנו מבלי לשאוף למלא את הזמן במשהו אחר. האם השעמום יכול להיות מקור לאושר? אליעד כהן מציין, כי במקום לראות בשעמום כבעיה שצריך להימנע ממנה, אפשר להבין שזו יכולה להיות הזדמנות להרגיש את תחושת הקיום שלנו באופן עמוק יותר. כאשר אנחנו לא פוחדים ... האם כל רצון נובע מהפחד משעמום? האם שעמום הוא פחד או דחף פנימי? כיצד להתמודד עם שעמום בצורה בונה? האם ניתן למצוא אושר בשעמום? ...
טיפים לחקירה עצמית, מה לעשות כשנתקעים בחקירה עצמית? איך לגלות למה אני רוצה משהו? שכנוע עצמי, למה אני לא רוצה להיות לבד? למה אני אוהב אותה? למה אני לא אוהב שעמום? איך לטפל במשוגעים? נטל ההוכחה
טיפים לחקירה עצמית, מה לעשות כשנתקעים בחקירה עצמית? איך לגלות למה אני רוצה משהו? שכנוע עצמי, למה אני לא רוצה להיות לבד? למה אני אוהב אותה? למה אני לא אוהב שעמום? איך לטפל במשוגעים? נטל ההוכחה
... לחקירה עצמית, מה לעשות כשנתקעים בחקירה עצמית? איך לגלות למה אני רוצה משהו? שכנוע עצמי, למה אני לא רוצה להיות לבד? למה אני אוהב אותה? למה אני לא אוהב שעמום? איך לטפל במשוגעים? נטל ההוכחה מה לעשות כשנתקעים בחקירה עצמית? אליעד כהן מסביר מה לעשות כשנתקעים במהלך תהליך של חקירה עצמית. לדוגמה, אם האדם שואל את עצמו למה אני לא רוצה להיות לבד?, אבל אינו מוצא תשובה ברורה, אליעד מציע גישה חלופית: להפוך את השאלה על פיה ולחקור דווקא את ... לשכנע את עצמנו דרך הטענה ההפוכה, חשוב לא להוסיף שום רגש בקריאת המשפט, אלא לקרוא אותו באופן טכני לחלוטין כמו רובוט. לדוגמה, אם האדם אומר לעצמו אני אוהב אותה, הוא יכתוב ויקרא את ההיפך, אני לא אוהב אותה, שוב ... באמת לא רוצה להיות לבד. מה היתרון בשימוש בשיטת ההיפוך לעומת שיטות אחרות? אליעד מדגים כי לעיתים החקירה הקלאסית של למה אני לא רוצה משהו? היא מניפולטיבית, כי בעצם האדם כבר הניח מראש שזו בעיה להיות לבד או לא לרצות משהו, והוא רק מחפש ... אם מישהו מתקשה לשחרר קשר רומנטי ומתקשה לשאול את עצמו למה אני רוצה להיות איתה?, הוא יכול פשוט לקרוא כל יום אני לא רוצה להיות איתה, טוב לי בלעדיה, שוב ושוב, עד שהמוח יוכיח לו את ההפך, או עד שיפסיק לסבול. לסיכום, מה השיטה שאליעד מציע כדי לצאת מתקיעות בחקירה עצמית? אליעד כהן מציע להשתמש בשיטה של היפוך ... על המוח. שיטה זו מאפשרת לקבל תשובות אמיתיות ומדויקות יותר, או לשחרר את האדם מהאמונה המגבילה והסבל הכרוך בה. למה אני לא רוצה להיות לבד? שכנוע עצמי חקירה עצמית איך להתמודד עם מחשבות שליליות? טיפול עצמי בשיטת ההיפוך איך לטפל במשוגעים? נטל ההוכחה בחקירה עצמית איך לגלות למה אני לא רוצה משהו? לשגע את המשוגע, שיטות לשכנע את עצמך, מה לעשות כשאני לא יודע למה? מה לעשות כשאני לא מוצא את ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על רוצה להרגיש רע, לא רוצה להרגיש טוב, דבר בשם עצמך, כולם רובוטים, לא רוצה להיות מאושר, רוצה לסבול, פרדוקס האושר, פרדוקס הסבל, למה רוצה להיות מאושר? למה אני לא רוצה לסבול?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: רגישות, איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם המציאות היא טובה או רעה? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? האם הכל אפשרי? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה לא להתאבד? למה העולם קיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להנות בחיים? בשביל מה לחיות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם אפשר לדעת הכל? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש או אין אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש בחירה חופשית? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: רגישות, איך להאמין בעצמך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם גירושין? איך לפרש חלומות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לחנך ילדים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לנהל את הזמן? איך ליצור אהבה? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לקבל החלטות? איך לעשות יותר כסף? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בזוגיות? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למצוא זוגיות? איך להיגמל מהימורים ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי מומלץ, אימון אישי להרזיה, מאמן אישי להפרעות קשב וריכוז בתחום רגישות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4219 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 15:27:20 - wesi1