אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה רגישות ✔מה מסתתר מאחורי הרצון להיות שווה? מה הכוונה להיות בדמות פנימית? למה אני רוצה להרגיש שווה? מה ההבדל בין להבין לבין להאמין? האם באמת חייבים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖶 מה מסתתר מאחורי הרצון להיות שווה? מה הכוונה להיות בדמות פנימית? למה אני רוצה להרגיש שווה? מה ההבדל בין להבין לבין להאמין? האם באמת חייבים להרגיש טוב? איך אפשר להשתחרר מדמות פנימית וממעגל הזיוף? איך אפשר לחיות באופן חופשי באמת? למה חשוב להפעיל את השכל ולחקור סיבתית? איך להתמודד עם תחושת זיוף או תקיעות? מדוע חשוב לא לפחד מלהרגיש רע? מדוע אנחנו נאחזים בדמויות שאנחנו לא? איך משתחררים מהאמונה שחייבים להרגיש טוב?
למה אנחנו מנסים לשחק דמות פנימית?

אליעד כהן פותח את השיחה בדיון מעמיק סביב הנושא של "להיות בדמות פנימית". הוא מסביר ש"דמות פנימית" היא מצב שבו האדם מתנהג בצורה לא אותנטית, מתוך ניסיון להתאים את עצמו לתדמית מסוימת שהוא חושב שתביא לו קבלה חברתית, הערכה ואהבה. האדם משחק דמות פנימית כי הוא פוחד להיראות כפי שהוא באמת, מתוך חשש להיתפס כחלש או בלתי רצוי. אליעד מדגים את הנושא באמצעות דוגמא פשוטה ויומיומית: כאשר אדם אוכל קורנפלקס והוא מדמיין שהוא כוכב קולנוע או דמות מצליחה, הוא נמצא בתוך דמות פנימית. הסיבה היא לא ההנאה מהפעולה עצמה, אלא הרצון להרגיש "משהו מיוחד".

מה מסתתר מאחורי הרצון להיות שווה?

בהמשך השיחה, אליעד מסביר שהרצון להרגיש "שווה" או בעל ערך הוא רצון שנובע מתוך אמונה בסיסית של האדם שהוא אינו שווה כפי שהוא באמת. האדם מרגיש צורך להוכיח שהוא שווה, ולכן הוא נתלה בדברים חיצוניים כמו הצלחה כלכלית, זוגיות או מראה חיצוני. אליעד ממליץ לפרק את האמונה הזו על ידי שלוש שאלות מרכזיות:
  • למה אני רוצה להרגיש שווה?
  • האם אני באמת לא שווה כרגע?
  • האם חובה עליי להרגיש שווה בכלל?
באמצעות שאלות אלו, ניתן לראות שהתחושה שאנחנו חייבים להרגיש שווים היא בסך הכל אמונה ולא עובדה מוחלטת.

מה ההבדל בין להבין לבין להאמין?

אליעד מבהיר שיש הבדל עצום בין להאמין לבין להבין. להאמין שאתה שווה או טוב פירושו לנסות לשכנע את עצמך במשהו שאולי אינו נכון. לעומת זאת, להבין פירושו להתבונן במציאות באופן ישיר ולהיות מודע למה שקורה באמת. ההבנה באה לידי ביטוי בכך שאתה חוקר את המחשבות שלך, בודק מדוע אתה מרגיש צורך להיות משהו, ומאיפה מגיעות האמונות שלך. להבין זו חקירה, בעוד שלהאמין זו התעקשות על רעיון מסוים.

האם באמת חייבים להרגיש טוב?

אליעד מתייחס לאמונה השורשית ביותר באדם, שהיא הרצון להרגיש טוב. הוא מסביר שזו אמונה עמוקה ובלתי מודעת, המוטמעת במערכת העצבית של האדם מאז הילדות. אף שלא מלמדים את האדם באופן מודע שעליו להרגיש טוב, המערכת הביולוגית שלו יוצרת תגובות אוטומטיות של חיפוש הנאה והימנעות מכאב. גם זו, לפי אליעד, היא בסופו של דבר רק אמונה. הוא מציע לא להילחם באמונה הזו אלא לחקור אותה: "למה אני חייב להרגיש טוב?", וכך האדם יכול להשתחרר מהאמונה שהוא תלוי בהרגשה הטובה.

איך אפשר להשתחרר מדמות פנימית וממעגל הזיוף?

אליעד מציע לא להיבהל מכך שאתה נמצא בדמות, אלא להבין את השורש של התנהגותך. אם אדם רוצה בחורה כי היא נראית טוב, עליו לשאול את עצמו "למה אני רוצה אותה?" ולהמשיך להעמיק ולחקור עד שיגיע לסיבה הפנימית ביותר. העמקה זו מגלה את ההנחות הסמויות שמנהלות את האדם וגורמות לו סבל. ברגע שאתה מבין את הדמות לעומק, אינך חייב להפסיק לשחק אותה, אך אתה משתחרר מההזדהות איתה ומקבל יותר חופש פנימי.

איך אפשר לחיות באופן חופשי באמת?

אליעד מדגיש שחופש אמיתי אינו אומר שלא תרגיש שום דבר, אלא שתהיה חופשי מהתלות ברגשות. אתה יכול לאכול קורנפלקס פשוט כי בא לך, לא כי אתה חייב להרגיש "כמו כוכב". גם אם יהיו רגעים בהם אתה מרגיש רע, אתה לא סובל מהם כי אתה לא מפחד להרגיש רע. הפחד להרגיש רע הוא שמייצר סבל גדול יותר מהרגעים הרעים עצמם.

למה חשוב להפעיל את השכל ולחקור סיבתית?

אליעד מציע לפתח את המוח באמצעות "ניתוח סיבתיות", כלומר, לשאול על כל רגש וכל פעולה "למה?" - למה אני מרגיש את זה, מאיפה האמונה הזו באה? למשל:
  • למה אני רוצה את הבחורה הזו?
  • כי...
מהי דמות פנימית ולמה אנו מזייפים את עצמנו?

אליעד כהן פותח את ההסבר בשאלה: מדוע האדם מרגיש צורך לשחק דמות כלשהי ולא להיות פשוט כפי שהוא באמת? לטענתו, האדם נמצא במצב של "דמות פנימית", כאשר הוא מנסה להתאים את עצמו לתדמית מסוימת מתוך רצון להיות אהוב, מוערך או מקובל חברתית. דמות זו אינה מי שהאדם באמת, אלא תפקיד שהוא מרגיש שעליו לשחק כדי שיקבלו אותו. לדוגמה, אדם יכול להעמיד פנים שהוא מצליח, כריזמטי או בטוח בעצמו, גם אם הוא מרגיש ההפך הגמור מבפנים.

הזיוף הזה יוצר דיסוננס - פער בין התחושה הפנימית של האדם לבין האופן שבו הוא מתנהג. אליעד מסביר שהפער הזה גורם לאדם לחוש תחושת אי - נוחות קבועה, כיוון שהוא יודע עמוק בפנים שהוא אינו אותנטי. אליעד נותן כדוגמה אדם שמנסה להיכנס ל"זון" - מצב נפשי של הצלחה וביטחון עצמי - אך מתחת למעטפת הזו מסתתרת תחושת חוסר ערך פנימית שאותה הוא מנסה להסתיר מהעולם.

מדוע אנחנו נאחזים בדמויות שאנחנו לא?

הסיבה המרכזית שבגללה האדם נאחז בדמות פנימית היא הפחד להיתפס כחלש או בלתי רצוי. האדם מאמין שאם יראה את הצד האמיתי שלו, הוא לא יתקבל בחברה או לא יזכה להערכה ואהבה. לכן הוא מנסה כל הזמן "להוכיח" משהו כלפי חוץ. אליעד משתמש בדוגמה יומיומית של אדם שאוכל קורנפלקס ומדמיין שהוא כוכב קולנוע, לא כי הוא נהנה מהפעולה עצמה אלא כי הוא חייב להרגיש שהוא "משהו". כך הוא נשאר תלוי בתחושה הזו ולא באמת חופשי.

האדם לא אוכל רק כי הוא רעב, אלא גם כי הוא מחפש אישור חיצוני: הוא מנסה להרגיש חשוב, ראוי או אהוב, מה שגורם לו להיות כבול לשקר. אליעד מדגיש שהבעיה אינה בפעולה עצמה, אלא בסיבה שבגללה האדם עושה את הפעולה.

כיצד לזהות את הדמות הפנימית?

אליעד מציע לשאול שאלות פנימיות שיכולות לחשוף את הזיוף. השאלות הן: האם אני עושה את מה שאני עושה רק כדי להרגיש טוב עם עצמי או כדי להסתיר חוסר ערך פנימי? האם אני מדמיין איך אחרים רואים אותי? כדוגמה, הוא מתאר אדם שהולך לחדר כושר לא בשביל הבריאות או ההנאה אלא מתוך תחושה של חובה, כאילו בלי זה הוא אינו שווה. אותו אדם יוצר הזדהות עם דמות פנימית שמעניקה לו תחושת ערך מדומה.

מדוע אנו רוצים להרגיש שווים?

הרצון להרגיש שווה נובע מתוך אמונה בסיסית שהאדם כפי שהוא לא מספיק טוב. זו הנחה סמויה, לא עובדה, שאומרת שאם תהיה עם בחורה יפה, אם תצליח בקריירה או אם תיראה טוב - אז תהיה שווה. אליעד ממליץ לפרק את האמונה הזו דרך שלוש שאלות מרכזיות:
  • למה אני רוצה להרגיש שווה?
  • האם באמת אני לא שווה כפי שאני עכשיו?
  • האם חייבים בכלל להרגיש שווה?
השאלות הללו עוזרות לאדם להבין שהרצון להרגיש שווה הוא לא יותר מאמונה, שאין בה באמת שום הכרח.

מה ההבדל בין להאמין לבין להבין?

אליעד מדגיש שיש הבדל גדול בין להאמין שאתה שווה או טוב לבין להבין באמת מה קורה. כאשר האדם מנסה להאמין שהוא טוב, הוא למעשה לא מברר את האמת אלא מנסה להרגיע את עצמו בשקרים. בניגוד לכך, הבנה אמיתית מתרחשת כשאתה לא מנסה לשכנע את עצמך בשום דבר, אלא פשוט חוקר את המציאות - למה אתה מרגיש ככה, מה האמת מאחורי הרגש שלך, ומהי הסיבה האמיתית לפעולות שלך.

האם באמת חייבים להרגיש טוב?

האמונה שחייבים להרגיש טוב, אליעד מסביר, היא מהאמונות העמוקות ביותר שיש לאדם. זו אמונה שנטמעת בילדות, דרך מערכת עצבית שמחפשת הנאה ונמנעת מכאב. אבל גם אמונה זו אינה עובדה מוחלטת אלא מערכת ביולוגית...
מהו שקר בדמות ואיך הוא משפיע על האדם?

השיחה מתחילה בניסיון להבין את התחושות האותנטיות של האדם כאשר הוא מנסה להתאים את עצמו לדמות מסוימת. אליעד כהן מדגיש שהניסיון "להיכנס לדמות" הוא בעצם שקר. כשאדם מנסה להיות משהו שהוא לא, הוא יוצר בתוכו דיסוננס. הוא רוצה להרגיש אמיתי, אבל ההתנהלות שלו יוצרת תחושת זיוף.

הדמות נבנית מתוך פחד להיות חלש או בלתי רצוי. האדם מרגיש שהוא חייב "לכסות" את מה שהוא באמת כדי שהחברה תקבל אותו. לדוגמה, אחד המשתתפים סיפר על ניסיון להיות בזון מסוים - מצב רגשי שבו הוא מצליח, כריזמטי, מושך - אך הבין שזהו זיוף שמכסה על תחושת חוסר ערך פנימית.

למה אנחנו נאחזים בדמות מזויפת?

האדם לעיתים מרגיש שהוא מוכרח לשחק תפקיד כלשהו כדי להתקבל בחברה או כדי להרגיש בעל ערך. זה יכול לבוא לידי ביטוי בכל פעולה - אפילו כשאדם אוכל קורנפלקס ו"מרגיש" כמו דמות של כוכב. עצם התחושה שהוא צריך "להרגיש משהו מסוים" כדי לפעול, מראה שהוא אינו חופשי אלא בדמות.

אליעד מסביר שהבעיה היא לא בהכרח הפעולה החיצונית (כמו לאכול קורנפלקס), אלא בתחושת ההזדהות עם תדמית פנימית שמייצרת תלות רגשית. האדם לא אוכל כי הוא רעב, אלא כדי להרגיש חשוב, שווה או אהוב - וזה מהות השקר.

איך אפשר לזהות דמות פנימית?

כדי לזהות אם אתה בדמות, תשאל את עצמך: האם אתה עושה את מה שאתה עושה רק כדי להרגיש שווה או כדי להסתיר חולשה? האם אתה מדמיין תרחישים שבהם אתה נראה או נתפס בצורה מסוימת?

דוגמה לכך היא אדם שמתאמן בחדר כושר, לא כדי לשמור על בריאות אלא כי הוא מרגיש שבלעדיו הוא לא שווה. הוא לא נהנה מהפעולה עצמה, אלא מהמעמד המדומיין שהיא נותנת לו.

מהו שורש הרצון להרגיש שווה?

מתוך שיח פנימי עולה שהרצון להרגיש שווה מגיע מהנחה בסיסית שאומרת "אני לא שווה כפי שאני". אם אני איתה - הבחורה היפה - אז אני שווה. אם אני מצליח בעבודה - אז אני שווה. אם אני נראה טוב - אז אני שווה. אליעד מפרק את ההנחה הזאת דרך שאלות:
  1. למה אני רוצה להרגיש שווה?
  2. האם באמת אני לא שווה?
  3. האם זה מחויב להרגיש שווה?
על ידי ניתוח כזה, האדם מגיע למסקנה שהתחושה שהוא חייב להרגיש שווה היא מבוססת על אמונה - לא על עובדה.

מה ההבדל בין להבין משהו לבין להאמין במשהו?

כשאתה מנסה "להאמין" שאתה שווה, או שאתה טוב, אתה בעצם בונה על שקר. אתה לא מברר אם זה נכון - אתה מנסה לאחוז בזה כאמונה מרגיעה. לעומת זאת, כשאתה מנסה להבין מה קורה - אתה לא מנסה להכתיב לעצמך מחשבות אלא בודק מה האמת.

זה ההבדל בין אדם שמחפש לחשוב מחשבות שירגיעו אותו לבין אדם שחוקר את המציאות עצמה.

האם באמת חייבים להרגיש טוב?

זו שאלה מרכזית מאוד בשיחה. אליעד טוען שהאמונה שחייבים להרגיש טוב היא אחת האמונות העמוקות ביותר שמושרשות בילד מהיום שהוא נולד - לא בכך שמלמדים אותו, אלא בכך שמערכת העצבים שלו מבנה תגובות של חיפוש אחר נעימות והימנעות מכאב.

אבל גם זו, בסופו של דבר, אמונה. אתה לא נולד עם הידיעה שאתה חייב להרגיש טוב - אתה פשוט פועל על פי מערכת ביולוגית מסוימת. אליעד קורא לזה "אמונה מובנית", אך הוא מדגיש שזו עדיין אמונה - לא עובדה מחויבת.

איך משתחררים מהאמונה שחייבים להרגיש טוב?

לא נלחמים באמונה, אלא מתבוננים בה. ככל שתתבונן יותר באמונה הזו, ותשאל למה אתה רוצה להרגיש טוב - אתה תראה שזו מערכת של הנחות יסוד שאינן מחויבות. לדוגמה, אתה רוצה להרגיש שווה כדי להרגיש טוב, אבל מי אמר שזה מחויב?

ברגע שאתה מפסיק לחפש "איך להיות מאושר" ומתחיל לחקור "למה בכלל אני רוצה להיות מאושר" - מתחיל תהליך שחרור.

מה זה אומר לחיות באופן יחסי?

החיים תמיד מכילים מרכיב יחסי - אתה לא יכול להפסיק לחשוב לגמרי, או להפסיק להרגיש. אבל אתה יכול לפתח מודעות לכך שאתה בדמות. אליעד מציע לא להיבהל מהעובדה שאתה פועל לפי תבניות, אלא לשאול את עצמך למה אתה פועל כך.

לדוגמה, כשאתה מתלבש בצורה מסוימת או מדבר בצורה מסוימת, האם אתה עושה את זה כי זה מתאים לאמת שלך או כי אתה מנסה להרשים?

מהי הדרך לצאת ממעגל השקר?

המפתח הוא לא "להיות אמיתי" במובן הרגשי או הדרמטי, אלא להבין מה באמת קורה. אל תנסה להרגיש משהו. תנסה להבין מה אתה מרגיש ולמה. לדוגמה: אם אתה מרגיש שאתה רוצה את הבחורה כי היא נראית טוב, תשאל למה אתה רוצה אותה, ולא רק תגיד "היא יפה אז אני רוצה אותה". תמשיך לחקור עד שתגיע לשורש ההנחה.

האם אפשר להיות חופשי בלי להרגיש אבן?

אליעד מזהיר מכניסה לקיצוניות...
מהי האמת ואיך להבין אותה?

הרבה פעמים אנחנו שואלים את עצמנו "מהי האמת?" ואת השאלה הזאת קל לייחס למושגים מופשטים ומורכבים, אבל התשובה אליה יכולה להיות פשוטה יותר ממה שאנחנו חושבים. בהרצאה הזו, אליעד כהן מתאר את החיפוש אחרי האמת, תוך כדי שהוא מפרט לגבי התחושות והמחשבות שמלוות את האדם לאורך הדרך.

מהי דמות ומהו שקר?

אליעד מתחיל את השיחה בכך שהוא מתאר את התסבוך שנוצר אצל האדם, כאשר הוא מנסה להתאים את עצמו לדמות מסוימת שנראה שהיא מצופה ממנו. הוא טוען שהחיפוש אחרי הדמות "הנכונה" או "המתאימה" מובילה את האדם למקום של שקר, שבו הוא מרגיש שהוא מנסה להיות משהו שהוא לא. מצד אחד האדם רוצה להיות אמיתי עם עצמו, אבל לעיתים הוא מוצא את עצמו בשקר, כי זה מה שהחברה ציפתה ממנו להיות.

ההבנה של האמת האישית

המשתתף שואל את עצמו אם באמת יש דבר כזה "האמת האמיתית" או שהיא פשוט תוצאה של מה שאנחנו מאמינים בו, ממה שאנחנו רוצים להרגיש. הוא מדבר על התפיסה שלנו כלפי עצמנו ומה שבאמת חשוב לנו להרגיש: "למה אני מרגיש צורך להיות כזה או אחר?". האם אנחנו מונעים על ידי רצון להיות מקובלים, או על ידי רצון להיות אהובים? יש כאן אלמנט של חיפוש אחרי משמעות, אך החיפוש הזה, אליעד טוען, לא חייב להיות על בסיס אמונה מוחלטת או אשליה של מה שמצפים מאיתנו להיות.

הספק וההבנה של האמת

הנקודה הקריטית, אליעד מציין, היא ההבנה כי האמת לא תמיד מוחלטת. הרבה פעמים אנחנו מסתובבים בעולם שבו האמת היא לא מה שאנחנו מצפים ממנה להיות. הרבה מהחיים שלנו מבוססים על הנחות יסוד שאנחנו מקבלים באופן אוטומטי, וההבנה של זה, יכולה להוביל אותנו למקום...
יכולות קוגניטיביות שאלות להגיע לאמת ההרגשה הפנימית דמיון אמונות מה ההבדל בין למה אני רוצה להפעיל להיכנס לזון הזדהות עם איך אפשר איך להתמודד איך להתמודד עם איך להתמודד עם תחושת אמונה אמונות אמת אני רוצה אני רוצה להרגיש אפשר להשתחרר אפשר לחיות דמות האם באמת הבדל הבדלה הבדלים ההבדל הכוונה הפעלת השכל הרגשה הרצון הרצון להיות השכל השתחררות התמודדות התמודדות עם התמודדות עם תחושת זיוף חוויה חוויות חופש חקירות חרדה מ חרדות מ כיצד להתמודד עם לא לפחד לא לפחד מ לא לפחד מלהרגיש רע להאמין להבדיל להבין להפעיל להפעיל את להפעיל את השכל להרגיש להרגיש טוב להרגיש רע להרגיש רע מ להרגיש שווה להשתחרר להשתחרר מ להתמודד להתמודד עם להתמודד עם תחושות להתמודד עם תחושת לחיות לחקור לחקור סיבתיות למה אנחנו למה אני למה אני רוצה למה אני רוצה להרגיש למה חשוב לפחד לפחד מ מה אני רוצה מה אני רוצה להרגיש מה ההבדל בין מה הכוונה מסתתר מסתתר מאחורי מפחד מלהרגיש סיבתיות סיבתית עם תחושת פחד פחד מ פחד מלהרגיש פחד מלהרגיש רע פחדים פנימיות פנימית רגישות רגש רגשות רוצה רוצה להרגיש רוצה להרגיש שווה רצון רצון להיות שכל תחושה תחושות תחושת תקיעות
רגישות יתר ממה היא נובעת, איך להתמודד עם רגישות יתר נפשית? רגשנות יתר, איך לא להיות כל כך רגיש? ממה נובעת רגישות קיצונית? עובדות ופירושים, פירושים מוקצנים, אדם רגיש מאוד, אני מאוד רגישה, תסמונת רגישות גבוהה
רגישות יתר ממה היא נובעת, איך להתמודד עם רגישות יתר נפשית? רגשנות יתר, איך לא להיות כל כך רגיש? ממה נובעת רגישות קיצונית? עובדות ופירושים, פירושים מוקצנים, אדם רגיש מאוד, אני מאוד רגישה, תסמונת רגישות גבוהה
רגישות יתר ממה היא נובעת, איך להתמודד עם רגישות יתר נפשית? רגשנות יתר, איך לא להיות כל כך רגיש? ממה נובעת רגישות קיצונית? עובדות ופירושים, פירושים מוקצנים, אדם רגיש מאוד, אני מאוד רגישה, תסמונת רגישות גבוהה מהי רגישות יתר ולמה אנשים חווים אותה? רגישות יתר מתוארת על ידי אליעד כהן כמצב שבו האדם חש שהוא מגיב באופן מוגזם למצבים רגשיים שונים. האדם חש שאינו מרוצה מהרגשות שלו, ותופס את עצמו כרגיש מדי. דוגמה לכך היא מצב שבו אומרים לאדם משהו פשוט יחסית, והוא נפגע ומגיב בצורה קיצונית ומוגזמת, דבר הגורם אי נוחות לו או לסביבה שלו. התגובה הקיצונית הזו מובילה אותו לחשוב שהוא סובל מרגישות יתר. מהו השורש האמיתי של רגישות יתר לפי אליעד כהן? אליעד כהן מסביר שהשורש האמיתי של רגישות יתר הוא פירושים מוקצנים שהאדם מעניק לאירועים שונים. כל רגש נובע למעשה מפירוש שאנחנו נותנים לעובדות. כאשר מתרחש אירוע כלשהו, כמו שמישהו אומר ... וישנם הפירושים הסובייקטיביים שהאדם מעניק לעובדה הזו (מה הכוונה מאחורי המילים, מה זה אומר עליו וכדומה). ככל שהפירושים הללו מוקצנים יותר, כך תגובתו של האדם תהיה רגישה יותר. לדוגמה, כאשר מישהו אומר משפט שניתן לפרש באופן ניטרלי או שלילי, אדם עם רגישות יתר יטה לפרש את האמירה באופן שלילי וקיצוני יותר, וכתוצאה מכך הוא ייפגע בצורה חריפה יותר. כיצד ניתן להפחית רגישות יתר על ידי עבודה על עובדות ופירושים? אליעד מציע דרך מעשית ופשוטה להתמודדות עם רגישות יתר - הבחנה מודעת בין עובדות לבין פירושים. לפי שיטה זו, על האדם לזהות מהי העובדה שהתרחשה, ומהם הפירושים שהוא העניק לעובדה. לאחר מכן, עליו ... מעריך אותי - ולבדוק אם אלו באמת עובדות, או רק פרשנות סובייקטיבית. ככל שהאדם יצליח לחדד את האבחנה בין העובדות לבין הפרשנויות שלו, כך הוא יוכל להפחית משמעותית את הרגישות שלו לאירועים שונים, כיוון שיבין שרוב התגובות הרגשיות שלו נובעות לא מהאירוע עצמו, אלא מהפירושים המוגזמים שלו לאותו אירוע. האם תמיד הרגישות היא מוגזמת ולא מוצדקת? אליעד מסביר שישנם מקרים שבהם הרגישות של האדם עשויה להיות מוצדקת ואמיתית. לדוגמה, אם האדם נפגע מדברים של מישהו שבאמת התכוון לפגוע, הרי שהפגיעה והרגישות עשויות להיות מוצדקות. יתרה מכך, ייתכן שהאנשים האחרים בסביבה שאינם נפגעים הם אלו שמדחיקים את הרגשות האמיתיים שלהם ולא מגיבים בצורה בריאה למצב. הם אולי לא נפגעים באותו רגע, אך ההדחקה הזו תוביל לכך שהם יסבלו בעתיד מההשלכות של ההתעלמות מהרגשות האמיתיים שלהם, בצורה חמורה יותר מאותו אדם רגיש. עם זאת, במצב שבו האדם עצמו חושב שהרגישות שלו אינה מוצדקת - כלומר, כאשר הוא מזהה שהוא מגיב בצורה מוגזמת שלא לצורך - עליו לפעול לפי שיטת ההפרדה בין העובדות לפירושים כדי להקטין את עוצמת הרגשות שלו. איך לעזור לאדם אחר הסובל מרגישות יתר? כאשר רוצים לעזור לאדם אחר להתמודד עם רגישות יתר, אליעד כהן ממליץ לפעול באותה שיטה של הבחנה בין עובדות לפירושים. יש לעודד את אותו אדם לבדוק מה בדיוק קרה בפועל, ומה הוא פירש מכך. במידה ... ניתן לעבור לנושאים אחרים שבהם הוא מוכן להקשיב, ושם להחדיר את הרעיון של הבחנה בין עובדות לפירושים. כך ניתן בהדרגה להרגיל אותו לאופן חשיבה זה, מה שיתרום להפחתת הרגישות שלו. סיכום הכלים להפחתת רגישות יתר לפי אליעד כהן: הכרה בכך שרגישות יתר נובעת מפירושים מוגזמים לעובדות. הפרדה מדויקת בין עובדה לבין פירוש בכל סיטואציה רגשית. בדיקה ביקורתית של הפירושים כדי לראות אם הם אמיתיים או מוקצנים. במקרים שבהם הרגישות מוצדקת, להכיר ברגש ולא להדחיק אותו. כאשר עוזרים לאחרים, לעבור לנושאים שבהם הם מוכנים לשמוע ולהכניס את הרעיון של עובדות ופירושים בהדרגה. מהי רגישות יתר? איך להפחית
מיזופוניה, רגישות יתר לרעשים יום יומיים, מיסופוניה, סלידה מרעשים, misophonia, רגישות שמיעתית, רגישות לרעשים, הפרעות נפשיות, הפרעת מיזופוניה, רעש של לעיסות, למה מפריע לי רעש? למה אני סובל מרעש? למה אני לא מסוגל לשמוע רעש?
מיזופוניה, רגישות יתר לרעשים יום יומיים, מיסופוניה, סלידה מרעשים, misophonia, רגישות שמיעתית, רגישות לרעשים, הפרעות נפשיות, הפרעת מיזופוניה, רעש של לעיסות, למה מפריע לי רעש? למה אני סובל מרעש? למה אני לא מסוגל לשמוע רעש?
... רגישות יתר לרעשים יום יומיים, מיסופוניה, סלידה מרעשים, misophonia, רגישות שמיעתית, רגישות לרעשים, הפרעות נפשיות, הפרעת מיזופוניה, רעש של לעיסות, למה מפריע לי רעש? למה אני ... במהלך פעולות טבעיות כמו לעיסת אוכל או נשימה. ישנם אנשים המרגישים מצוקה או כעס נוראי כאשר הם נתקלים ברעשים כאלה, ולפעמים התסכול מהרעשים מוביל לרגשות ... עבודה קשה ונתקל ברעש של מישהו לועס לידו, ייתכן שהסבל שהוא מרגיש מהרעשים נובע בעיקר מהצטברות של כעסים ואי נוחות שנשארו ממנו מהיום, ולא רק מהרעש עצמו. ... משהו אחר שמציק לו. לשם כך, אליעד מציע לשאול את האדם מה הוא מרגיש כאשר הוא שומע את הרעש ומה הוא חושב שזה אומר לו. ייתכן שהרעש יזכיר לו טראומה או חוויות ... אחרות, אם אדם ישמע רעש מסוים כמו לועס אוכל, הוא עשוי להרגיש שזה מזכיר לו משהו אחר או להפעיל רגשות שליליים אחרים, שגורמים לו לפתח אובססיה כלפי ... רעש? למה אני לא סובל רעש? למה אני סובל מרעשים? איך לטפל ברגישות יתר לרעשים? רעשי לעיסות אוכל, רעש מלעיסת אוכל, רעש של מישהו לועס אוכל, רגישות מוגזמת לרעשים, קולות מעצבנים, רעש של לעיסה, רעש של נשימה, רעשי רקע, מחשבה טורדנית ...
אנשים רגישים מאוד לרעשים, מיסופוניה, למה אני מאוד רגיש לרעשים? רעשי לעיסה, רעשי אכילה, רעשי נשימה, מיזופוניה, סלידה מרעשים, אדם רגיש מאוד לרעשים, סף רגישות נמוך לרעשים, הפרעה בוויסות החושי מסוג רגישות יתר לרעשים, גורמים למיזופוניה
אנשים רגישים מאוד לרעשים, מיסופוניה, למה אני מאוד רגיש לרעשים? רעשי לעיסה, רעשי אכילה, רעשי נשימה, מיזופוניה, סלידה מרעשים, אדם רגיש מאוד לרעשים, סף רגישות נמוך לרעשים, הפרעה בוויסות החושי מסוג רגישות יתר לרעשים, גורמים למיזופוניה
... רגישים מאוד לרעשים, מיסופוניה, למה אני מאוד רגיש לרעשים? רעשי לעיסה, רעשי אכילה, רעשי נשימה, מיזופוניה, סלידה מרעשים, אדם רגיש מאוד לרעשים, סף רגישות נמוך לרעשים, הפרעה בוויסות החושי מסוג רגישות יתר לרעשים, גורמים למיזופוניה למה אני כל כך רגיש לרעשים מסוימים עד כדי עצבים קיצוניים? מיזופוניה היא תופעה שבה אדם חווה רגישות קיצונית לרעשים מסוימים. זוהי לא סתם תחושת אי - נוחות ... העוצמתית הזו. האם מיזופוניה תמיד קשורה לטראומה או לחוויה שלילית? לפעמים רגישות קיצונית לרעש אכן קשורה לטראומה או חוויה שלילית ... אולם, לרוב האנשים שסובלים ממיזופוניה אין טראומה ברורה או זיכרון שמסביר את הרגישות שלהם. לכן עולה השאלה הגדולה - למה הרעש הזה מטריף ... עליו את כל התסכולים שהאדם אינו מוכן להכיר בהם או להתמודד איתם. כך, במקום להרגיש חסר אונים מול בעיות עמוקות שאין להן פתרון מיידי, האדם ... שגורמות לתסכול ולכעס בחיים. כאשר האדם מזהה ומטפל בבעיות העמוקות יותר, הרגישות הקיצונית לרעשים פוחתת משמעותית, ולעיתים אף נעלמת ... יהיה כן עם עצמו ויטפל בבעיות הללו באופן ישיר, הוא יחווה הקלה משמעותית גם ברגישות לרעש. הטיפול האמיתי הוא בטיפול ברגשות המודחקים ולא ... בצורה קיצונית ולא פרופורציונלית, זה עשוי לנבוע מהשלכה רגשית של אהבה שהוא מרגיש כלפי דבר אחר ומדחיק אותה. כלומר, השלכה רגשית היא ... חיוביים וגם בשליליים. איך לדעת אם יש לי מיסופוניה? איך לטפל במיזופוניה? רגישות יתר לרעשים יום יומיים מיזופוניה והדחקה רגשית השתקפות ... למה מפריע לי לשמוע אנשים לועסים? איך להתמודד עם חרדה מרעש? מיזופוניה - רגישות לרעשים והשלכותיה מיזופוניה היא תופעה שבה אדם סובל מרגישות קיצונית לרעשים מסוימים. זה לא סתם אי נוחות - זו תחושה של עצבים בלתי נשלטים עד כדי כך שהאדם מרגיש שהוא רוצה לטרוף מישהו בגלל רעש שמפריע לו. הרעש יכול ... הבעיות האמיתיות שגורמות לכעס, המוח מנתב את הכעס כלפי רעש חיצוני, וכך האדם מרגיש כאילו הוא לפחות שולט על הבעיה הזו. המוח מחפש אויב ... מצטברים ומתועלים לכעס על הרעש הזה. זו הסיבה לכך שמיזופוניה היא לא סתם רגישות לרעש, אלא תגובה רגשית חזקה ובלתי פרופורציונלית. למה ... שלך יקטנו, גם הרעש המעצבן יפסיק להטריף אותך. סיכום מיזופוניה היא לא רק רגישות לרעש - היא קשורה למנגנוני ההדחקה וההשלכה של המוח. ... עם מיזופוניה, התקפת עצבים לא הגיונית, חרדה מרעש, טיפול במיזופוניה, ילד רגיש מאוד לרעש, ילדים רגישים לרעש, כעס לא הגיוני, כעס לא פרופורציונאלי, למה אני רגיש מאוד? למה מפריע לי לשמוע אנשים לועסים? מה זה ... מיזופוניה מרעש של שריקה? סיבות למיזופוניה, פחד לא הגיוני, קולות מעצבנים, רגישות יתר לרעשים יום יומיים, רגישות לצלילים, רגישות לרעשים, רגישות פתאומית לרעש, רגישות שמיעתית, רעשי אוכל, רעשי אכילה ושתייה ...
אדם רגיש מאוד, אנשים רגישים מאוד, רגישות גבוהה, רגישות יתר, קושי בויסות רגשי, טיפול בחוסר איזון רגשי, איך לא להתרגש מכל דבר? איך להיות פחות רגיש? איך להפסיק להיות רגיש? איך לא להיות רגיש? למה אני רגיש מדי? למה אני רגיש מאוד?
אדם רגיש מאוד, אנשים רגישים מאוד, רגישות גבוהה, רגישות יתר, קושי בויסות רגשי, טיפול בחוסר איזון רגשי, איך לא להתרגש מכל דבר? איך להיות פחות רגיש? איך להפסיק להיות רגיש? איך לא להיות רגיש? למה אני רגיש מדי? למה אני רגיש מאוד?
... רגיש מאוד, אנשים רגישים מאוד, רגישות גבוהה, רגישות יתר, קושי בויסות רגשי, טיפול בחוסר איזון רגשי, איך לא להתרגש מכל דבר? איך להיות פחות רגיש? איך להפסיק להיות רגיש? איך לא להיות רגיש? למה אני רגיש מדי? למה אני רגיש מאוד? מהי רגישות יתר ומדוע אנשים מסוימים רגישים מדי? רגישות יתר מתארת מצב בו אדם מגיב באופן קיצוני לאירועים שונים, הן ברגשות חיוביים והן ברגשות שליליים. אנשים רגישים מאוד נוטים להיפגע בקלות, להיעלב במהירות ולחוות תנודות חדות במצב רוחם. אליעד כהן מסביר כי רגישות זו נובעת מכך שהאדם נותן פרשנויות רבות ומוגזמות לאירועים המתרחשים סביבו, ואינו מפריד בין מה שקורה במציאות (עובדות) לבין הפרשנויות האישיות שלו (פירושים). כיצד משפיעות עובדות ופירושים על אנשים עם רגישות גבוהה? לפי אליעד כהן, אדם רגיש מאוד מעניק פרשנות עמוקה ומורכבת לאירועים פשוטים ויומיומיים, מה שמוביל להעצמת הרגשות שלו. כשהאדם מפרש אירועים מעבר לעובדות הממשיות, הוא עלול לחוות סערה רגשית. לדוגמה, אם מישהו ברחוב אומר לאדם רגיש לך לעזאזל, העובדה היחידה היא שאדם מסוים אמר את המשפט הזה. כל השאר, כגון הוא שונא אותי, הוא רוצה לפגוע בי, או יש לי אויבים, הם רק פירושים סובייקטיביים של האדם הרגיש עצמו. דוגמאות להבדל בין עובדות לפירושים אליעד כהן נותן דוגמאות ברורות להבחנה בין עובדות לפירושים: אם אדם מחמיא לך ... או שמחה קיצונית, יפחתו באופן משמעותי ואף ייעלמו. הסיבה לכך שהפרשנויות גורמות לרגישות יתר לפי אליעד כהן, הפרשנויות שאדם מייחס לאירועים הן הגורם המרכזי לרגישות גבוהה. כאשר אדם מתרחק מהעובדות ונותן לדמיון שלו לרוץ, הוא מתחיל לספר לעצמו סיפורים מוגזמים, המגבירים את עוצמת הרגשות. לדוגמה, כאשר מישהו מביע ביקורת קטנה, האדם הרגיש עשוי לחשוב שמדובר בהוכחה לכך שהוא כישלון או לא ראוי לאהבה. אם אותו אדם היה מסתכל רק על העובדה - שהיא עצמה נייטרלית - הוא היה חווה פחות מתח נפשי. כיצד ניתן להפחית את הרגישות ולשלוט ברגשות באופן מעשי? אליעד כהן מציע דרך מעשית להתמודד עם רגישות יתר באמצעות ארבעה צעדים פשוטים וברורים: בדיקת המציאות: כאשר מרגישים תגובה רגשית חזקה, חשוב לשאול מה באמת קרה? לעומת מה אני מפרש שקרה?. שאלה זו עוזרת לראות את המציאות בצורה נקייה ... ששינוי חשיבה הוא תהליך ארוך שדורש תרגול וסבלנות. ככל שהאדם מתרגל יותר, כך הרגישות והתגובות הקיצוניות יופחתו. הקשר הפילוסופי של עובדות ופירושים לרגישות יתר ברמה עמוקה יותר, אליעד כהן מסביר שהמציאות עצמה היא נייטרלית - האמת היא שלא קורה כלום. זה אומר שהדברים בעולם ... התנודות הקיצוניות מתאזנות. לסיכום: כיצד להגיע לאיזון רגשי ולהפסיק להיות רגיש מדי? הסוד להתמודדות מוצלחת עם רגישות גבוהה טמון ביכולת להבחין בחדות בין העובדות המציאותיות לפירושים האישיים שאנו מייחסים להן. ככל שאדם יתאמן יותר ... הסערות הרגשיות, והוא יצליח לחוות חיים מאוזנים יותר ופחות פגיעים. איך להתמודד עם רגישות יתר? איך להבחין בין עובדות לפירושים? איך לשלוט ברגשות? מה זה איזון רגשי ואיך להגיע אליו? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה? איך לקחת דברים בקלות? איך להתמודד עם אדם רגיש מאוד? אדם
לבכות מכל דבר, רגישות יתר ובכי, למה אני בוכה מכל דבר? איך לא לבכות מכל דבר? למה אנשים בוכים בהלוויה? סף רגישות נמוך, למה אני בוכה הרבה? למה אני לא מצליח להפסיק לבכות? איך לעצור בכי? למה אני לא מצליחה להפסיק לבכות בלי סיבה?
לבכות מכל דבר, רגישות יתר ובכי, למה אני בוכה מכל דבר? איך לא לבכות מכל דבר? למה אנשים בוכים בהלוויה? סף רגישות נמוך, למה אני בוכה הרבה? למה אני לא מצליח להפסיק לבכות? איך לעצור בכי? למה אני לא מצליחה להפסיק לבכות בלי סיבה?
... מכל דבר, רגישות יתר ובכי, למה אני בוכה מכל דבר? איך לא לבכות מכל דבר? למה אנשים בוכים בהלוויה? סף רגישות נמוך, למה אני בוכה הרבה? למה אני לא מצליח להפסיק לבכות? איך לעצור בכי? למה אני לא מצליחה להפסיק לבכות ... לכאורה, ביחס לאירוע. הסיבה לכך היא שהבכי הוא ביטוי רגשי להתפרצות של כאב מודחק ולא רק ביטוי לכאב העכשווי. מדוע אנשים בעלי רגישות יתר בוכים יותר מאחרים? אנשים הסובלים מרגישות יתר או שיש להם סף רגישות נמוך, נוטים לבכות בקלות ובאינטנסיביות גבוהה יותר. כאשר אדם שואל מדוע הוא בוכה מכל דבר או בוכה בלי סיבה, ... מוגזמת לכאורה. כיצד ניתן להפסיק לבכות מכל דבר ולשלוט בעוצמת הבכי? לפי אליעד כהן, מי שרוצה להפסיק לבכות ללא שליטה, מי שמרגיש שהוא בוכה בלי סיבה או מגיב בבכי מוגזם, צריך לטפל בשורש הבעיה. שורש הבעיה הוא אותם רגשות ומחשבות שהאדם ... ושלווה יותר. לסיכום, מה גורם לאנשים לבכות מכל דבר ואיך ניתן לשנות זאת? בשורה התחתונה, כאשר אדם בוכה באופן מוגזם או מרגיש שהוא אינו מסוגל להפסיק לבכות, הוא צריך להבין שהסיבה האמיתית אינה האירוע הספציפי שהפעיל את הבכי. הסיבה ... אמיתיים. כך, הבכי יהפוך להיות מבוקר יותר, פחות אינטנסיבי, ופחות תדיר. למה אני בוכה בלי סיבה? איך מפסיקים לבכות מכל דבר? רגישות יתר ובכי מוגזם מה גורם לבכי בלתי נשלט? איך לשלוט ברגשות ולהפסיק בכי? האם בכי נובע מהדחקה רגשית? למה אני כל כך רגישה? למה אני בוכה המון? למה אני בוכה הרבה לאחרונה? איך להפסיק לבכות מכל דבר? למה אני בוכה כל הזמן? למה אני ...
חרדות ילדים, ילדים חרדתיים, ילדים רגישים, טיפול בחרדות אצל ילדים, ילד תלותי, ילד עצמאי, ילד רגיש מאוד, ילדים עם רגישות יתר, ילד רגיש מידי, גוננות יתר, הגנת יתר של הורים, רגישות יתר אצל ילדים, טיפול בפחד אצל ילדים, ילד פחדן
חרדות ילדים, ילדים חרדתיים, ילדים רגישים, טיפול בחרדות אצל ילדים, ילד תלותי, ילד עצמאי, ילד רגיש מאוד, ילדים עם רגישות יתר, ילד רגיש מידי, גוננות יתר, הגנת יתר של הורים, רגישות יתר אצל ילדים, טיפול בפחד אצל ילדים, ילד פחדן
... ילדים, ילדים חרדתיים, ילדים רגישים, טיפול בחרדות אצל ילדים, ילד תלותי, ילד עצמאי, ילד רגיש מאוד, ילדים עם רגישות יתר, ילד רגיש מידי, גוננות יתר, הגנת יתר של הורים, רגישות יתר אצל ילדים, טיפול בפחד אצל ילדים, ילד פחדן כיצד להתמודד עם חרדות אצל ילדים? ילדים ... ממנו, וכשאין לו צל הוא מפחד שהצל ברח. זו דוגמה לפחדים שלא בהכרח יש להם בסיס אמיתי, אך הם מרגישים מאוד אמיתיים ומאיימים על הילד. הפחדים הללו בדרך כלל נובעים מחשש מהתרחשות של דברים ... פתרון מיידי. אם ילד מתלונן שהוא רעב וההורה ממהר לתת לו אוכל, הילד עשוי להבין שברגע שהוא מרגיש רעב, זהו מצב מסוכן שדורש תגובה מיידית. הדבר יכול להחמיר את החרדה ולגרום לו לחשוב שכל ... הילד מגזים בתלונותיו. ילדים צריכים ללמוד להתמודד עם אי נוחות ולפתח תחושת ביטחון, במקום להרגיש שהעולם תמיד מסוכן. חרדות ילדים טיפול בחרדות ילדים איך להתמודד עם פחדים אצל ילדים תלותיות אצל ילדים ילדים רגישים הדרכת הורים לילדים חרדתיים למה ילדים חווים חרדה כמעט מכל דבר? ילד חרדתי מפחד מכל דבר ... תחושה חזקה שדברים רבים רעים ושצריך להחליף אותם במהירות כדי שלא יסבול. כאשר הילד רעב או מרגיש שקשה לו, וההורה ממהר מאוד לתת לו פתרון, הילד מקבל מסר שהמצב באמת נורא עד כדי כך שצריך ... שעליו לחשוש כל הזמן, או שמא אני מלמד אותו להתמודד? עודף הגנה יוצרת בילד דפוס שהוא ירגיש חלש מול המציאות, ובכך ממשיכה את מעגל החרדה. הדרכת הורים טיפול בחרדות ילדים איך לגרום ... להיות חרדתי איך לטפל בילד חרדתי איך לאהוב ילדים למה ההורים אוהבים ילדים התמודדות עם ילד רגיש, הענקת יתר, ילדה רגישה מאוד, חרדה אצל ילדים בגיל הרך, פחד של ילדים, פחדי ילדים, איך מוציאים פחדים לילדים? ילד עם פחדים, חרדה בילדים, למה הילד רגיש? למה הילד תלותי? למה הילד פחדן? למה הילד עצבני? למה הילד חרדתי? למה הילד מפחד? למה הילדה רגישה? למה הילדה תלותית? למה הילדה פחדנית? למה הילדה עצבנית? למה הילדה חרדתית? למה הילדה ... לא לפחד? איך לגרום לילדה לא לפחד? טיפול בפחדים אצל ילדים, טיפול בחרדה אצל ילדים, ילדה רגישה, הדרכת הורים לילדים עם חרדות ...
רגישות יתר, עצבנות יתר, פגיעות יתר, כועס מהר, נפגע מהר, מתרגש מהר, מה טוב בכעס? מה טוב בלהיות רגיש? מה טוב בלהיות עצבני? מה טוב ברע? מה טוב בלהרגיש רע?
רגישות יתר, עצבנות יתר, פגיעות יתר, כועס מהר, נפגע מהר, מתרגש מהר, מה טוב בכעס? מה טוב בלהיות רגיש? מה טוב בלהיות עצבני? מה טוב ברע? מה טוב בלהרגיש רע?
רגישות יתר, עצבנות יתר, פגיעות יתר, כועס מהר, נפגע מהר, מתרגש מהר, מה טוב בכעס? מה טוב בלהיות רגיש? מה טוב בלהיות עצבני? מה טוב ברע? מה טוב בלהרגיש רע? מה טוב בכעס? מה טוב ברגישות יתר? ההרצאה עוסקת בנושאים של רגשות כמו כעס, רגישות יתר, עצבנות ותחושות של פגיעות יתר. במהלך ההרצאה, נשאלת השאלה - מה טוב בכעס? ומה טוב ברגישות? הצורך להרגיש רע, הכעס, הרגישות והפגיעות נראים כשליליים במבט ראשון, אך ישנם היבטים של טוב שמסתתרים בהם, אם מבינים את המהות הפנימית של רגשות אלו. מה המשמעות של רגישות יתר? אליעד מסביר את מהות הרגישות המוגברת ואת השפעתה על אדם. המושג רגישות יתר מתאר מצב בו אדם חש תחושות חזקות ועמוקות מכל מילה או פעולה שמבוצעת כלפיו. תופעה זו אינה בהכרח שלילית, כי גם ברגישות יתר יש יתרון - היא מאפשרת לאדם להרגיש את העולם בצורה חיה ומוחשית יותר. כאשר אדם פגיע ורגיש יותר, הוא גם מסוגל להרגיש את הדברים בצורה כנה יותר. אך כל רגישות כזו, אם היא מוגזמת, עשויה לגרום לסבל פנימי. האם רגישות יתר היא תמיד דבר רע? רגישות יתר יכולה להתבטא בכך שאדם נפגע בקלות ממילים או מעשים של אחרים. הוא עשוי להרגיש פגוע מכל מילה שנאמרת לו או מכל פעולה של אחרים. אליעד מציין שהרבה פעמים כשאדם כזה נפגע, הוא מבטא את רגשותיו בצורה חיצונית כמו ... אובייקטיביים. תחושות של כעס או רגשות יתרות יכולים לנבוע ממקום של חוסר ביטחון פנימי. כאשר אדם לא בטוח בעצמו, הוא מרגיש פגיע יותר, והתחושות הללו מעצימות את הרגשות השליליים. חוסר ביטחון גורם לאדם לראות את העולם בצורה עקומה, שבה הוא מייחס כוונות ... של רגשות קיצוניים נובעות לרוב מהשוואה לסובלים אחרים, ולא תמיד מדובר בהשפעה אובייקטיבית. אליעד שואל האם כל אדם שרגיש יותר הוא באמת יותר רגיש, או שאולי הוא פשוט מרגיש את מה שהוא צריך להרגיש כדי להגיע לתובנות של חיים עמוקים יותר. מה טוב בצמצום ובצמצום רגשי? ההרצאה נוגעת גם בשאלה של מה טוב בצמצום? אליעד מציין כי הצמצום יכול להיות הדרך להגיע למקום של שלווה פנימית. אדם שמרגיש את העולם בצורה רגשית מאוד עשוי לסבול מהמון תחושות פנימיות, אך ברגע שהוא לומד לצמצם את הרגשות, הוא יכול להגיע לתחושת שלווה ... מנסה להבהיר את הקשר בין רגשות לבין חוכמה. הוא מסביר שיכולת החוכמה נובעת פעמים רבות דווקא מתוך הרגשות, ואדם שאינו רגיש כלפי עצמו או כלפי אחרים, לא תמיד מצליח להבין את עולמו הפנימי בצורה מלאה. ההבנה הרגשית מאפשרת לאדם להבין את המקום של חוכמה ... חוכמת האחדות, שהיא לא בהכרח מתמקדת בכיצד לאהוב את כולם אלא גם בהכרה של השפעת הבחירות שלנו על חיינו. מה טוב בכעס? רגישות יתר - למה זה קורה? כיצד להתמודד עם כעסים? הקשר בין רגשות לחוכמה האם רגשות תמיד רעים? האם יש טוב בצמצום רגשי? ...
רגישות יתר נפשית, לא להיפגע מאחרים, מה חושבים עליך? מערכות יחסים, התמודדות עם קונפליקטים, בעיות בזוגיות, בעיות חברתיות, לקחת דברים בקלות, העברת ביקורת, התמודדות עם ביקורת
רגישות יתר נפשית, לא להיפגע מאחרים, מה חושבים עליך? מערכות יחסים, התמודדות עם קונפליקטים, בעיות בזוגיות, בעיות חברתיות, לקחת דברים בקלות, העברת ביקורת, התמודדות עם ביקורת
רגישות יתר נפשית, לא להיפגע מאחרים, מה חושבים עליך? מערכות יחסים, התמודדות עם קונפליקטים, בעיות בזוגיות, בעיות ... דברים בקלות, העברת ביקורת, התמודדות עם ביקורת מהי רגישות יתר נפשית ולמה אנשים נוטים להיפגע בקלות? רגישות יתר נפשית מתבטאת בכך שאדם נפגע בקלות מדברים קטנים, אשר לאחרים לא אכפת מהם בכלל. אליעד כהן מסביר שמה ... ואחרים ייפגעו מכל הערה, אפילו הקטנה ביותר. אדם שחווה רגישות נפשית יתרה מגיב כך משום שבתוך המוח שלו קיימת תכנות או אמונה עמוקה שמילים או התנהגות מסוימת הן סימן ... אכפתיות ממנו. איך החינוך והאמונות מהעבר משפיעים על רגישות יתר? אליעד מתאר שגורם מרכזי לרגישות יתר נפשית הוא החינוך שהאדם קיבל. אם לימדו אותו שדיבור בצורה מסוימת הוא סימן לאיבה או לחוסר כבוד, האדם ... מתוכנת להיעלב. איך מצב הרוח הכללי של האדם משפיע על רגישותו? אליעד נותן דוגמה לאדם עייף מאוד, שכל משקל קטן יפיל אותו. אדם בעל כוחות נפשיים גדולים ויציבות פנימית ... שהוא בחר להתמודד עם קשיים אינה נכונה. אדם יכול להרגיש שהוא מתקדם, אך אם הוא לא הגיע לתוצאה הסופית, כנראה שהדרך אינה מתאימה. לפעמים מה שמרגיש נוח או נעים הוא לא בהכרח הדרך הנכונה, ואילו מה שמרגיש קשה הוא דווקא הדבר שיקדם את האדם באמת. איך להתמודד עם רגישות יתר? איך לא להיפגע מביקורת? איך לקחת דברים בקלות? התמודדות עם מערכות יחסים איך להפוך ביקורת להזדמנות ...
האשמות שווא, למה מישהו מאשים אותך במשהו שלא עשית? למה מישהו נפגע ממך? למה אתה נפגע מאחרים? איך נוצרת רגישות יתר? למה אני נפגע בקלות? למה אני חושב שצוחקים עלי? למה אני חושב שפוגעים בי? למה אני חושב שלא אוהבים אותי? חרדה חברתית
האשמות שווא, למה מישהו מאשים אותך במשהו שלא עשית? למה מישהו נפגע ממך? למה אתה נפגע מאחרים? איך נוצרת רגישות יתר? למה אני נפגע בקלות? למה אני חושב שצוחקים עלי? למה אני חושב שפוגעים בי? למה אני חושב שלא אוהבים אותי? חרדה חברתית
... ממך? למה אתה נפגע מאחרים? איך נוצרת רגישות יתר? למה אני נפגע בקלות? למה אני חושב שצוחקים עלי? למה אני חושב שפוגעים בי? למה אני חושב שלא אוהבים אותי? חרדה חברתית למה אנשים מאשימים אותי בדברים שלא עשיתי? אחת התופעות ... מישהו אומר משפט רגיל לחלוטין, האדם הרגיש יתר על המידה עלול לחשוב מיד, רגע, הוא צוחק עליי עכשיו? האדם מפרש כך את הדברים לא בגלל שיש בסיס אובייקטיבי לפרשנות הזאת, אלא משום שהוא כל הזמן דרוך וחרד מהאפשרות שזה יקרה. אליעד ... שלך. לעיתים קרובות, אנשים שיש להם רגישות יתר לפרשנות שלילית של המציאות, יראו בכל דבר שהאחר עושה ניסיון לפגוע בהם או להשפיל אותם, אפילו כשאין שום כוונה כזו. לדוגמה, אם אתה לא מסוגל לסבול את הרעיון שמישהו ישפיל אותך, ... שלך. בכך תוכל להפחית משמעותית את הרגישות שלך לפגיעות ואת הנטייה שלך להרגיש מאוים או מותקף מכל דבר קטן. ההבנה הזו תסייע לך להימנע מהאשמות שווא כלפי אחרים, וגם להתמודד טוב יותר עם מצבים שבהם אחרים מאשימים אותך במשהו שלא עשית. ברגע שתבין את המנגנון הזה, ... אני חושב שכולם נגדי? איך להתמודד עם רגישות יתר? למה אני חושב שלא אוהבים אותי? איך להפסיק להיפגע בקלות? למה אני חשדן מדי? למה קל לפגוע בי? למה אני מפרש את המציאות לרעתי? לפרש את המציאות לרעתך, למה אני חושב שכולם נגדי? ... הוא חושד בי? למה אני חשדן? למה יש לי רגישות יתר? למה מאשימים אותי סתם? למה אני סתם מאשים? חשדנות, הפרעת אישיות, סכיזופרניה, חושב שעוקבים אחרי ...
2 גישות טיפוליות, מהי שיטת EIP? טיפול מתוך שלמות, מצא את ההבדלים, השיטה של אליעד כהן, שיטת הטיפול של אליעד כהן, 2 גישות של מורים רוחניים, טיפולים לשינוי הזהות המינית, התאבדות של מטופל, איך לא לגרום למטופל להתאבד? איך לגרום למטופל לא להתאבד? סגנונות של טיפול, גישות של מנטורים לחיים, טיפול מתוך חסרון, איך לאהוב את עצמך? שנאה עצמית בגלל טיפול, להשתנות מתוך אהבה, לעשות שינוי מתוך אהבה, להשתנות מתוך בחירה, להשתנות מתוך שלמות, טעויות של מורים רוחניים
... כלשהי. לדוגמא, בן אדם שרוצה לטפל בכך שיש לו בעיה רגשית, של רגישות יתר. דהיינו, שאותו אדם חושב שהוא רגיש יותר מידי והוא רוצה לטפל בבעיה שלו. דהיינו, הוא רוצה להפסיק להיות רגיש יותר מידי אלא להיות פחות רגיש. עד כאן הכל נשמע הגיוני וטוב ויפה. ואז הולך לו אותו אדם, אל מטפל שיעזור לו להיות פחות רגיש. ועכשיו המטפל אמור לעזור לאותו האדם להיות פחות רגיש. עד כאן הכל נשמע הגיוני. אבל כאן יש 2 גישות ו2 דרכים איך ... מהשניה, ואני אסביר. ברמת העיקרון, האדם אמר שיש לו בעיה של רגישות יתר. המטפל רוצה לעזור לאדם שתהיה לו פחות רגישות. דהיינו, גם המטפל וגם האדם מסכימים שיש כאן בעיה של רגישות יתר שרוצים לטפל בה. עד כאן הכל נשמע טוב והגיוני. אבל יש כאן ... היא הגישה הפשוטה, כפשוטם של דברים, היא בעצם מניחה שלאדם יש רגישות יתר + שרגישות יתר זו בעיה שצריכים לטפל בה. ומכך נובע שנעשה כל מאמץ אפשרי ... שמצד האמת אין שום בעיה, ושזה בסדר גמור ומושלם שיש לאדם רגישות יתר. ושהאדם לא חייב להפסיק את הרגישות יתר שלו. אלא שהאדם בוחר לרצות בבחירה חופשית מלאה, לטפל בכך שיש לו רגישות יתר. ואנחנו רוצים לעזור לבן אדם להגיע למצב שבו הוא ירגיש שיש לו שליטה על רגישות היתר שלו. ואז הוא יוכל לבחור האם כמה מתי ואיך הוא רוצה שתהיה לו רגישות יתר. דהיינו, הגישה הראשונה שהיא הגישה הכללית הפשוטה ביותר ... מסכימות לכך שהאדם מגדיר את המצב שלו בהגדרה כלשהי, לדוגמא: רגישות יתר, התמכרות לסמים, התמכרות לסקס, חרדה חברתית, כעס ועצבים ... ושהוא צריך לפתור את הבעיה שלו, שהוא צריך להפסיק להיות עם רגישות יתר, צריך להפסיק את ההתמכרות לסקס, צריך להפסיק את החרדה ... האמת, הכל מושלם בכל מקרה תמיד. ועל האדם שלא רוצה שתהיה לו רגישות יתר, עליו לא להיות ברגישות יתר מעצם זה שיש לו רגישות יתר. ועל האדם לא להיות בחרדה מכך שהוא בחרדה. ולא להיות בכעס ... יתקשה לטפל בבעיה שלו? מה יקרה אם אותו אדם לא יצליח לטפל ברגישות יתר שלו? אז כמובן שתקרה תופעה הפוכה, שבה האדם מתמלא בכעס ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מה מסתתר מאחורי הרצון להיות שווה? מה הכוונה להיות בדמות פנימית? למה אני רוצה להרגיש שווה? מה ההבדל בין להבין לבין להאמין? האם באמת חייבים להרגיש טוב? איך אפשר להשתחרר מדמות פנימית וממעגל הזיוף? איך אפשר לחיות באופן חופשי באמת? למה חשוב להפעיל את השכל ולחקור סיבתית? איך להתמודד עם תחושת זיוף או תקיעות? מדוע חשוב לא לפחד מלהרגיש רע? מדוע אנחנו נאחזים בדמויות שאנחנו לא? איך משתחררים מהאמונה שחייבים להרגיש טוב?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: רגישות, איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיגמל מהימורים? איך להיות מאושר ושמח? איך להאמין בעצמך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך להעביר ביקורת בונה? איך לנהל את הזמן? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לחנך ילדים? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לקבל החלטות? איך לשתול מחשבות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך ליצור אהבה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפרש חלומות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: רגישות, איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להשיג איזון נפשי? כעס ועצבים? דיכאון? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה העולם קיים? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? מי ברא את אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה המשמעות של החיים? האם הכל אפשרי? למה יש רע בעולם? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם באמת הכל לטובה? אולי אנחנו במטריקס? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש או אין אלוהים? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? בשביל מה לחיות? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי להרזיה, מנטורינג, מאמן אישי לילדים נוער והורים בנושא רגישות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.5137 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 06:43:56 - wesi1