אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מה מסתתר מאחורי הרצון להיות שווה? מה הכוונה להיות בדמות פנימית? למה אני רוצה להרגיש שווה? מה ההבדל בין להבין לבין להאמין? האם באמת חייבים להרגיש טוב?...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨מה מסתתר מאחורי הרצון להיות שווה? מה הכוונה להיות בדמות פנימית? למה אני רוצה להרגיש שווה? מה ההבדל בין להבין לבין להאמין? האם באמת חייבים להרגיש טוב? איך אפשר להשתחרר מדמות פנימית וממעגל הזיוף? איך אפשר לחיות באופן חופשי באמת? למה חשוב להפעיל את השכל ולחקור סיבתית? איך להתמודד עם תחושת זיוף או תקיעות? מדוע חשוב לא לפחד להרגיש רע? מדוע אנחנו נאחזים בדמויות שאנחנו לא? איך משתחררים מהאמונה שחייבים להרגיש טוב?
למה אנחנו מנסים לשחק דמות פנימית?

אליעד כהן פותח את השיחה בדיון מעמיק סביב הנושא של "להיות בדמות פנימית". הוא מסביר ש"דמות פנימית" היא מצב שבו האדם מתנהג בצורה לא אותנטית, מתוך ניסיון להתאים את עצמו לתדמית מסוימת שהוא חושב שתביא לו קבלה חברתית, הערכה ואהבה. האדם משחק דמות פנימית כי הוא פוחד להיראות כפי שהוא באמת, מתוך חשש להיתפס כחלש או בלתי רצוי. אליעד מדגים את הנושא באמצעות דוגמה פשוטה ויומיומית: כאשר אדם אוכל קורנפלקס והוא מדמיין שהוא כוכב קולנוע או דמות מצליחה, הוא נמצא בתוך דמות פנימית. הסיבה היא לא ההנאה מהפעולה עצמה, אלא הרצון להרגיש "משהו מיוחד".

מה מסתתר מאחורי הרצון להיות שווה?

בהמשך השיחה, אליעד מסביר שהרצון להרגיש "שווה" או בעל ערך הוא רצון שנובע מתוך אמונה בסיסית של האדם שהוא אינו שווה כפי שהוא באמת. האדם מרגיש צורך להוכיח שהוא שווה, ולכן הוא נתלה בדברים חיצוניים כמו הצלחה כלכלית, זוגיות או מראה חיצוני. אליעד ממליץ לפרק את האמונה הזו על ידי שלוש שאלות מרכזיות:
  • למה אני רוצה להרגיש שווה?
  • האם אני באמת לא שווה כרגע?
  • האם חובה עלי להרגיש שווה בכלל?
באמצעות שאלות אלו, ניתן לראות שהתחושה שאנחנו חייבים להרגיש שווים היא בסך הכל אמונה ולא עובדה מוחלטת.

מה ההבדל בין להבין לבין להאמין?

אליעד מבהיר שיש הבדל עצום בין להאמין לבין להבין. להאמין שאתה שווה או טוב פירושו לנסות לשכנע את עצמך במשהו שאולי אינו נכון. לעומת זאת, להבין פירושו להתבונן במציאות באופן ישיר ולהיות מודע למה שקורה באמת. ההבנה באה לידי ביטוי בכך שאתה חוקר את המחשבות שלך, בודק מדוע אתה מרגיש צורך להיות משהו, ומאיפה מגיעות האמונות שלך. להבין זו חקירה, בעוד שלהאמין זו התעקשות על רעיון מסוים.

האם באמת חייבים להרגיש טוב?

אליעד מתייחס לאמונה השורשית ביותר באדם, שהיא הרצון להרגיש טוב. הוא מסביר שזו אמונה עמוקה ובלתי מודעת, המוטמעת במערכת העצבית של האדם מאז הילדות. אף שלא מלמדים את האדם באופן מודע שעליו להרגיש טוב, המערכת הביולוגית שלו יוצרת תגובות אוטומטיות של חיפוש הנאה והימנעות מכאב. גם זו, לפי אליעד, היא בסופו של דבר רק אמונה. הוא מציע לא להילחם באמונה הזו אלא לחקור אותה: "למה אני חייב להרגיש טוב?", וכך האדם יכול להשתחרר מהאמונה שהוא תלוי בהרגשה הטובה.

איך אפשר להשתחרר מדמות פנימית וממעגל הזיוף?

אליעד מציע לא להיבהל מכך שאתה נמצא בדמות, אלא להבין את השורש של התנהגותך. אם אדם רוצה בחורה כי היא נראית טוב, עליו לשאול את עצמו "למה אני רוצה אותה?" ולהמשיך להעמיק ולחקור עד שיגיע לסיבה הפנימית ביותר. העמקה זו מגלה את ההנחות הסמויות שמנהלות את האדם וגורמות לו סבל. ברגע שאתה מבין את הדמות לעומק, אינך חייב להפסיק לשחק אותה, אך אתה משתחרר מההזדהות איתה ומקבל יותר חופש פנימי.

איך אפשר לחיות באופן חופשי באמת?

אליעד מדגיש שחופש אמיתי אינו אומר שלא תרגיש שום דבר, אלא שתהיה חופשי מהתלות ברגשות. אתה יכול לאכול קורנפלקס פשוט כי בא לך, לא כי אתה חייב להרגיש "כמו כוכב". גם אם יהיו רגעים בהם אתה מרגיש רע, אתה לא סובל מהם כי אתה לא מפחד להרגיש רע. הפחד להרגיש רע הוא שמייצר סבל גדול יותר מהרגעים הרעים עצמם.

למה חשוב להפעיל את השכל ולחקור סיבתית?

אליעד מציע לפתח את המוח באמצעות "ניתוח סיבתיות", כלומר, לשאול על כל רגש וכל פעולה "למה?" - למה אני מרגיש את זה, מאיפה האמונה הזו באה? למשל:
  • למה אני רוצה את הבחורה הזו?
  • כי...
מהי דמות פנימית ולמה אנו מזייפים את עצמנו?

אליעד כהן פותח את ההסבר בשאלה: מדוע האדם מרגיש צורך לשחק דמות כלשהי ולא להיות פשוט כפי שהוא באמת? לטענתו, האדם נמצא במצב של "דמות פנימית", כאשר הוא מנסה להתאים את עצמו לתדמית מסוימת מתוך רצון להיות אהוב, מוערך או מקובל חברתית. דמות זו אינה מי שהאדם באמת, אלא תפקיד שהוא מרגיש שעליו לשחק כדי שיקבלו אותו. לדוגמה, אדם יכול להעמיד פנים שהוא מצליח, כריזמטי או בטוח בעצמו, גם אם הוא מרגיש ההפך הגמור מבפנים.

הזיוף הזה יוצר דיסוננס - פער בין התחושה הפנימית של האדם לבין האופן שבו הוא מתנהג. אליעד מסביר שהפער הזה גורם לאדם לחוש תחושת אי - נוחות קבועה, כיוון שהוא יודע עמוק בפנים שהוא אינו אותנטי. אליעד נותן כדוגמה אדם שמנסה להיכנס ל"זון" - מצב נפשי של הצלחה וביטחון עצמי - אך מתחת למעטפת הזו מסתתרת תחושת חוסר ערך פנימית שאותה הוא מנסה להסתיר מהעולם.

מדוע אנחנו נאחזים בדמויות שאנחנו לא?

הסיבה המרכזית שבגללה האדם נאחז בדמות פנימית היא הפחד להיתפס כחלש או בלתי רצוי. האדם מאמין שאם יראה את הצד האמיתי שלו, הוא לא יתקבל בחברה או לא יזכה להערכה ואהבה. לכן הוא מנסה כל הזמן "להוכיח" משהו כלפי חוץ. אליעד משתמש בדוגמה יומיומית של אדם שאוכל קורנפלקס ומדמיין שהוא כוכב קולנוע, לא כי הוא נהנה מהפעולה עצמה אלא כי הוא חייב להרגיש שהוא "משהו". כך הוא נשאר תלוי בתחושה הזו ולא באמת חופשי.

האדם לא אוכל רק כי הוא רעב, אלא גם כי הוא מחפש אישור חיצוני: הוא מנסה להרגיש חשוב, ראוי או אהוב, מה שגורם לו להיות כבול לשקר. אליעד מדגיש שהבעיה אינה בפעולה עצמה, אלא בסיבה שבגללה האדם עושה את הפעולה.

כיצד לזהות את הדמות הפנימית?

אליעד מציע לשאול שאלות פנימיות שיכולות לחשוף את הזיוף. השאלות הן: האם אני עושה את מה שאני עושה רק כדי להרגיש טוב עם עצמי או כדי להסתיר חוסר ערך פנימי? האם אני מדמיין איך אחרים רואים אותי? כדוגמה, הוא מתאר אדם שהולך לחדר כושר לא בשביל הבריאות או ההנאה אלא מתוך תחושה של חובה, כאילו בלי זה הוא אינו שווה. אותו אדם יוצר הזדהות עם דמות פנימית שמעניקה לו תחושת ערך מדומה.

מדוע אנו רוצים להרגיש שווים?

הרצון להרגיש שווה נובע מתוך אמונה בסיסית שהאדם כפי שהוא לא מספיק טוב. זו הנחה סמויה, לא עובדה, שאומרת שאם תהיה עם בחורה יפה, אם תצליח בקריירה או אם תיראה טוב - אז תהיה שווה. אליעד ממליץ לפרק את האמונה הזו דרך שלוש שאלות מרכזיות:
  • למה אני רוצה להרגיש שווה?
  • האם באמת אני לא שווה כפי שאני עכשיו?
  • האם חייבים בכלל להרגיש שווה?
השאלות הללו עוזרות לאדם להבין שהרצון להרגיש שווה הוא לא יותר מאמונה, שאין בה באמת שום הכרח.

מה ההבדל בין להאמין לבין להבין?

אליעד מדגיש שיש הבדל גדול בין להאמין שאתה שווה או טוב לבין להבין באמת מה קורה. כאשר האדם מנסה להאמין שהוא טוב, הוא למעשה לא מברר את האמת אלא מנסה להרגיע את עצמו בשקרים. בניגוד לכך, הבנה אמיתית מתרחשת כשאתה לא מנסה לשכנע את עצמך בשום דבר, אלא פשוט חוקר את המציאות - למה אתה מרגיש ככה, מה האמת מאחורי הרגש שלך, ומהי הסיבה האמיתית לפעולות שלך.

האם באמת חייבים להרגיש טוב?

האמונה שחייבים להרגיש טוב, אליעד מסביר, היא מהאמונות העמוקות ביותר שיש לאדם. זו אמונה שנטמעת בילדות, דרך מערכת עצבית שמחפשת הנאה ונמנעת מכאב. אבל גם אמונה זו אינה עובדה מוחלטת אלא מערכת ביולוגית...
מהו שקר בדמות ואיך הוא משפיע על האדם?

השיחה מתחילה בניסיון להבין את התחושות האותנטיות של האדם כאשר הוא מנסה להתאים את עצמו לדמות מסוימת. אליעד כהן מדגיש שהניסיון "להיכנס לדמות" הוא בעצם שקר. כשאדם מנסה להיות משהו שהוא לא, הוא יוצר בתוכו דיסוננס. הוא רוצה להרגיש אמיתי, אבל ההתנהלות שלו יוצרת תחושת זיוף.

הדמות נבנית מתוך פחד להיות חלש או בלתי רצוי. האדם מרגיש שהוא חייב "לכסות" את מה שהוא באמת כדי שהחברה תקבל אותו. לדוגמה, אחד המשתתפים סיפר על ניסיון להיות בזון מסוים - מצב רגשי שבו הוא מצליח, כריזמטי, מושך - אך הבין שזהו זיוף שמכסה על תחושת חוסר ערך פנימית.

למה אנחנו נאחזים בדמות מזויפת?

האדם לעיתים מרגיש שהוא מוכרח לשחק תפקיד כלשהו כדי להתקבל בחברה או כדי להרגיש בעל ערך. זה יכול לבוא לידי ביטוי בכל פעולה - אפילו כשאדם אוכל קורנפלקס ו"מרגיש" כמו דמות של כוכב. עצם התחושה שהוא צריך "להרגיש משהו מסוים" כדי לפעול, מראה שהוא אינו חופשי אלא בדמות.

אליעד מסביר שהבעיה היא לא בהכרח הפעולה החיצונית (כמו לאכול קורנפלקס), אלא בתחושת ההזדהות עם תדמית פנימית שמייצרת תלות רגשית. האדם לא אוכל כי הוא רעב, אלא כדי להרגיש חשוב, שווה או אהוב - וזה מהות השקר.

איך אפשר לזהות דמות פנימית?

כדי לזהות אם אתה בדמות, תשאל את עצמך: האם אתה עושה את מה שאתה עושה רק כדי להרגיש שווה או כדי להסתיר חולשה? האם אתה מדמיין תרחישים שבהם אתה נראה או נתפס בצורה מסוימת?

דוגמה לכך היא אדם שמתאמן בחדר כושר, לא כדי לשמור על בריאות אלא כי הוא מרגיש שבלעדיו הוא לא שווה. הוא לא נהנה מהפעולה עצמה, אלא מהמעמד המדומיין שהיא נותנת לו.

מהו שורש הרצון להרגיש שווה?

מתוך שיח פנימי עולה שהרצון להרגיש שווה מגיע מהנחה בסיסית שאומרת "אני לא שווה כפי שאני". אם אני איתה - הבחורה היפה - אז אני שווה. אם אני מצליח בעבודה - אז אני שווה. אם אני נראה טוב - אז אני שווה. אליעד מפרק את ההנחה הזאת דרך שאלות:
  1. למה אני רוצה להרגיש שווה?
  2. האם באמת אני לא שווה?
  3. האם זה מחויב להרגיש שווה?
על ידי ניתוח כזה, האדם מגיע למסקנה שהתחושה שהוא חייב להרגיש שווה היא מבוססת על אמונה - לא על עובדה.

מה ההבדל בין להבין משהו לבין להאמין במשהו?

כשאתה מנסה "להאמין" שאתה שווה, או שאתה טוב, אתה בעצם בונה על שקר. אתה לא מברר אם זה נכון - אתה מנסה לאחוז בזה כאמונה מרגיעה. לעומת זאת, כשאתה מנסה להבין מה קורה - אתה לא מנסה להכתיב לעצמך מחשבות אלא בודק מה האמת.

זה ההבדל בין אדם שמחפש לחשוב מחשבות שירגיעו אותו לבין אדם שחוקר את המציאות עצמה.

האם באמת חייבים להרגיש טוב?

זו שאלה מרכזית מאוד בשיחה. אליעד טוען שהאמונה שחייבים להרגיש טוב היא אחת האמונות העמוקות ביותר שמושרשות בילד מהיום שהוא נולד - לא בכך שמלמדים אותו, אלא בכך שמערכת העצבים שלו מבנה תגובות של חיפוש אחר נעימות והימנעות מכאב.

אבל גם זו, בסופו של דבר, אמונה. אתה לא נולד עם הידיעה שאתה חייב להרגיש טוב - אתה פשוט פועל על פי מערכת ביולוגית מסוימת. אליעד קורא לזה "אמונה מובנית", אך הוא מדגיש שזו עדיין אמונה - לא עובדה מחויבת.

איך משתחררים מהאמונה שחייבים להרגיש טוב?

לא נלחמים באמונה, אלא מתבוננים בה. ככל שתתבונן יותר באמונה הזו, ותשאל למה אתה רוצה להרגיש טוב - אתה תראה שזו מערכת של הנחות יסוד שאינן מחויבות. לדוגמה, אתה רוצה להרגיש שווה כדי להרגיש טוב, אבל מי אמר שזה מחויב?

ברגע שאתה מפסיק לחפש "איך להיות מאושר" ומתחיל לחקור "למה בכלל אני רוצה להיות מאושר" - מתחיל תהליך שחרור.

מה זה אומר לחיות באופן יחסי?

החיים תמיד מכילים מרכיב יחסי - אתה לא יכול להפסיק לחשוב לגמרי, או להפסיק להרגיש. אבל אתה יכול לפתח מודעות לכך שאתה בדמות. אליעד מציע לא להיבהל מהעובדה שאתה פועל לפי תבניות, אלא לשאול את עצמך למה אתה פועל כך.

לדוגמה, כשאתה מתלבש בצורה מסוימת או מדבר בצורה מסוימת, האם אתה עושה את זה כי זה מתאים לאמת שלך או כי אתה מנסה להרשים?

מהי הדרך לצאת ממעגל השקר?

המפתח הוא לא "להיות אמיתי" במובן הרגשי או הדרמטי, אלא להבין מה באמת קורה. אל תנסה להרגיש משהו. תנסה להבין מה אתה מרגיש ולמה. לדוגמה: אם אתה מרגיש שאתה רוצה את הבחורה כי היא נראית טוב, תשאל למה אתה רוצה אותה, ולא רק תגיד "היא יפה אז אני רוצה אותה". תמשיך לחקור עד שתגיע לשורש ההנחה.

האם אפשר להיות חופשי בלי להרגיש אבן?

אליעד מזהיר מכניסה לקיצוניות...
מהי האמת ואיך להבין אותה?

הרבה פעמים אנחנו שואלים את עצמנו "מהי האמת?" ואת השאלה הזאת קל לייחס למושגים מופשטים ומורכבים, אבל התשובה אליה יכולה להיות פשוטה יותר ממה שאנחנו חושבים. בהרצאה הזו, אליעד כהן מתאר את החיפוש אחרי האמת, תוך כדי שהוא מפרט לגבי התחושות והמחשבות שמלוות את האדם לאורך הדרך.

מהי דמות ומהו שקר?

אליעד מתחיל את השיחה בכך שהוא מתאר את התסבוך שנוצר אצל האדם, כאשר הוא מנסה להתאים את עצמו לדמות מסוימת שנראה שהיא מצופה ממנו. הוא טוען שהחיפוש אחרי הדמות "הנכונה" או "המתאימה" מובילה את האדם למקום של שקר, שבו הוא מרגיש שהוא מנסה להיות משהו שהוא לא. מצד אחד האדם רוצה להיות אמיתי עם עצמו, אבל לעיתים הוא מוצא את עצמו בשקר, כי זה מה שהחברה ציפתה ממנו להיות.

ההבנה של האמת האישית

המשתתף שואל את עצמו אם באמת יש דבר כזה "האמת האמיתית" או שהיא פשוט תוצאה של מה שאנחנו מאמינים בו, ממה שאנחנו רוצים להרגיש. הוא מדבר על התפיסה שלנו כלפי עצמנו ומה שבאמת חשוב לנו להרגיש: "למה אני מרגיש צורך להיות כזה או אחר?". האם אנחנו מונעים על ידי רצון להיות מקובלים, או על ידי רצון להיות אהובים? יש כאן אלמנט של חיפוש אחרי משמעות, אך החיפוש הזה, אליעד טוען, לא חייב להיות על בסיס אמונה מוחלטת או אשליה של מה שמצפים מאיתנו להיות.

הספק וההבנה של האמת

הנקודה הקריטית, אליעד מציין, היא ההבנה כי האמת לא תמיד מוחלטת. הרבה פעמים אנחנו מסתובבים בעולם שבו האמת היא לא מה שאנחנו מצפים ממנה להיות. הרבה מהחיים שלנו מבוססים על הנחות יסוד שאנחנו מקבלים באופן אוטומטי, וההבנה של זה, יכולה להוביל אותנו למקום...
לשכוח מישהו איך להיות חכם אותו הדבר שכל לשכוח את האקסית חקירה להרגיש תמיד יוצאים מאהבה סיבה ותוצאה אני רוצה אותו מהות השקר איך אפשר איך לא לפחד להרגיש רע איך להתמודד איך להתמודד עם רגשות אמונה אמונות אמת אני רוצה להרגיש דמות הבדל הבדלה הבדלים הפעלת השכל הרגשה הרצון השכל השתחררות התמודדות התמודדות עם רגשות זיוף חופש חקירות כוונה לא לפחד לא לפחד להרגיש רע להאמין להבדיל להבין להפעיל להפעיל את השכל להרגיש להרגיש טוב להרגיש רע להרגיש שווה להשתחרר להתמודד להתמודד עם רגשות להתמודד עם תחושות לחיות לחקור לחקור סיבתיות למה אני רוצה למה אני רוצה להרגיש לפחד מה אני רוצה מה אני רוצה להרגיש מה ההבדל בין מה הכוונה מסתתר מסתתר מאחורי סיבתיות פחד פחד להרגיש פחד להרגיש רע פחדים פנימיות רגש רגשות רוצה להרגיש רוצה להרגיש שווה רצון שכל תחושה תחושות תקיעות
מי שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע
מי שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע
... שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע מדוע האדם מרגיש שהוא חי בכלא ... מתרגל לסביבה הקשה, עד כדי כך שאם מישהו בא ואומר לו שהוא בעצם מלך ויכול להשתחרר מהכלא, הוא מתעצבן וכועס כי התרגל כבר ... האדם כבול לרצונות, הוא משרת אותם כל חייו ללא הפסקה, ואין לו שום אפשרות להשתחרר מהם. גם כשהאדם חושב שהוא מחליט שלא ... עמוק בתוכו שיש אפשרות לחיים טובים יותר. עצם הידיעה הזאת יוצרת קונפליקט פנימי. האדם מצד אחד מרגיש שאולי הוא יכול ... הוא סובל פחות מאשר כאשר הוא מודע לאפשרות הזאת ועדיין נשאר בכלא. כיצד ניתן להשתחרר מהכלא של הרצון? אליעד מדגיש שהדרך היחידה להשתחרר באמת היא לחקור לעומק אם קיימת אפשרות לצאת מהכלא של ... אך תמיד יהיה מודע לכך שהוא זה שבוחר לשחק במשחק הזה. השלמות היא לא להפסיק לחיות את החיים, אלא להמשיך לשחק, אך עם הידיעה העמוקה שהכל שלם ומושלם מלכתחילה. מדוע חשוב לא לפחד להרגיש רע בדרך לאושר אמיתי? אליעד מדגיש שוב ושוב כי מי שרוצה להרגיש טוב באמת חייב לא לפחד להרגיש רע. כדי להבין באמת מהו טוב ומהו רע, צריך לא לפחד להתמודד עם שאלות קשות, ספקות ופחדים. מי שנמנע מלחוות כאב או פחד בדרך לחקירת האמת לעולם לא יגיע לתחושת השחרור ... להגיע לתובנה שהטוב הרגיל שהוא מחפש אינו טוב אמיתי, ובמקום זה להתחבר להבנה פנימית של שלמות מוחלטת שבה הכל טוב באופן אבסולוטי. רק כך יכול האדם באמת להשתחרר מהכלא הפנימי ולחיות באושר אמיתי. איך לא לפחד להרגיש רע? איך לצאת מבית הכלא של ... להיות עבד לבין הרצון להיות חופשי? האדם יודע עמוק בפנים שהוא אינו חייב לחיות בכלא, אבל באותו זמן הוא התרגל לתפיסה ... שיש אופציה לחיים טובים יותר, אך גם מפחד מהדרך הנדרשת כדי לגלות זאת. איך אפשר להשתחרר מהכלא? האדם צריך לבדוק לעומק אם באמת קיימת דרך לצאת: - אם יתברר שכן, יצליח להשתחרר וירגיש טוב באמת. - אם יתברר שלא, ... לוודאות גמורה שאין אפשרות אחרת, וישלים עם המציאות וירגיש בה טוב. כך או כך, חקירת האמת עד הסוף מובילה לשחרור מהספק. ... חדשה גוררת מטרה אחרת: הרצון לעולם אינו מפסיק, ולכן השמחה אינה נמשכת. האדם מאמין שאם רק אשיג X אהיה מאושר, אך בפועל, ... כך מתקיים משחק החיים: מצד אחד יש טוב ורע, הצלחה וכישלון, מצד שני, יש ידיעה פנימית שהכל טוב באמת, והאדם במו ידיו בוחר בכללי המשחק. מדוע חשוב לא לפחד להרגיש רע בדרך לאושר אמיתי? מי שרוצה באמת להרגיש טוב, חייב להסכים להתמודד עם כל פחדיו, כולל הפחד להרגיש רע. ההתקדמות לאושר כרוכה בבדיקה ... זה שקבע אותם. מהי המסקנה המרכזית? כדי להגיע לאושר אמיתי, האדם צריך להפסיק לפחד מהרע. עליו לחקור עד הסוף: האם באמת יש דרך יציאה מהכלא ... מתברר שכל טוב רגיל אינו טוב מוחלט, והחיפוש אחר משהו גדול יותר נובע מזיכרון פנימי של השלמות. מי שרוצה לחוות את ההבנה ... חייב להעז להתבונן בכל פינה בנפש, גם ברגעים של פחד וכאב, עד שהאמת מתבהרת. איך לא לפחד להרגיש רע איך לצאת מבית הכלא של ...
מי שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע
מי שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע
... שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע איך להרגיש טוב באמת בלי לפחד להרגיש רע? אחד העקרונות המרכזיים שאליעד מסביר בדרך אל האושר, הוא שמי שרוצה להרגיש טוב, חייב להפסיק לפחד מהרע. האדם מנסה כל חייו להתחמק מהסבל, מהכאב ומתחושות לא נעימות, ובכך מונע מעצמו את האפשרות ... היא שהוא סובל, כי יודע שבמציאות אחרת יכול להיות טוב יותר. מהן שתי האפשרויות של האדם בבית הכלא? לאותו עבד בבית הכלא יש שתי אפשרויות: לחקור לעומק ולברר איך הוא יכול להשתחרר ולחזור להיות מלך. להישאר בכלא ולסבול, מתוך פחד או הרגל. בשתי האפשרויות יש יתרונות וחסרונות. אם יחקור לעומק, הוא עלול לגלות תסכול וכעס על זה שהוא בכלל בכלא, וזה עלול להכאיב לו יותר. מצד שני, אם יבחר לא לדעת, ימשיך לסבול בכל מקרה. הדרך הטובה ביותר היא לא לפחד, ולחקור את האמת עד הסוף. או שיגלה שיש דרך לצאת ויהיה מאושר, או שיגלה שאין דרך ויקבל זאת לגמרי - וכך ... הסופי, כי תמיד יש בתוכו תחושה שמשהו חסר. האדם חושב שהטוב שהוא מכיר הוא הטוב האמיתי, אך האמת היא שיש טוב אחר לחלוטין - טוב שבו אין הבדל בין טוב ורע, טוב שהוא שלמות מוחלטת. מהי השלמות שאליה האדם יכול להגיע? אליעד מסביר שהאדם היה פעם ... הכל היה טוב והיה בשליטה מלאה. אך כעת הוא מדמיין שהוא עבד, והוא כל הזמן רודף אחרי האושר ואינו מרוצה אף פעם. השלמות האמיתית אינה רק לחיות במצב שבו הכל טוב, אלא להיות גם מלך וגם עבד בו זמנית - לחוות את החיים כמו משחק. במשחק, האדם בוחר ... יודע עמוק בפנים שהכל טוב באמת. מהו הפחד שמונע מהאדם להגיע לשלמות? כשמסבירים לאדם שיש עולם שבו הכל טוב והוא לא חייב לסבול, הוא מתחיל לפחד. מדוע? כי הוא חושש לוותר על התפיסות שלו לגבי טוב ורע. הוא מפחד לגלות שכל הטוב שהיה לו עד עכשיו הוא טוב דמיוני, מוגבל ומצומצם. הוא חייב לוותר על האחיזה בדמיונות שלו, וזה מפחיד אותו. איך אפשר להשתחרר מהפחד הזה? הדרך להשתחרר מהפחד היא להפסיק לפחד להרגיש רע. האדם חייב להסתכל לאמת בעיניים ולשאול את עצמו על כל דבר: האם זה באמת רע? האם מה שנדמה לי כטוב הוא טוב באמת? אם האדם יחקור ויגיע למסקנה שהדבר שחשב שהוא רע הוא למעשה טוב, הוא כבר לא יסבול יותר. האדם חייב להיות אמיץ, ... שבו הוא מפסיק להגדיר טוב ורע. במקום זאת הוא מגיע למצב תודעה של השתוות, שבו הכל מרגיש לו אותו דבר, מתוך הבנה עמוקה שהכל טוב באמת. איך להתמודד עם תחושת הריקנות הקיומית? דווקא אנשים מצליחים שחווים ריקנות קיומית מבינים טוב יותר שהאושר לא נמצא ... כדי להבין את המהות האמיתית של הטוב והרע, ולהגיע להשתוות אמיתית. איך להגיע להשתוות אמיתית? כדי להגיע להשתוות אמיתית האדם חייב להפסיק לפחד להרגיש רע, וללכת אחרי האמת עד הסוף. הוא חייב לבדוק היטב כל דבר שנראה לו טוב או רע, ולשאול את עצמו האם זו באמת האמת. כשהוא יגיע לתובנה שאין הבדל בין טוב לרע, הוא ימצא את האושר האמיתי והשלמות ללא פחדים. איך להפסיק לפחד להרגיש רע? מהי השתוות אמיתית? האם ניתן להשתחרר מהרצון? איך להתמודד עם תחושת הריקנות הקיומית? איך להגיע לאושר מוחלט? איך להרגיש טוב באמת ולא לפחד מהרע? מי שרוצה להרגיש טוב באמת, צריך להבין שלא ניתן לברוח מהרע, אלא יש ללמוד להתמודד איתו ולראות אותו בפרספקטיבה ... מרוצה מהמציאות שלו. הוא יודע שהוא יכול לצאת לחופשי, אך המחשבה הזו לא בהכרח מעודדת אותו. להפך, אם מישהו יבוא ויגיד לו שהוא יכול להשתחרר ולחזור להיות מלך, התגובה הראשונה שלו תהיה תחושת תסכול ואף כעס. מדוע? משום שהוא כבר התרגל להיות עבד, והידיעה שהוא יכול להשתחרר רק מזכירה לו כמה הוא לכוד. אם העבד היה באמת מאושר בכלא, הידיעה הזו לא הייתה מטרידה אותו. אך ... חופשי, המחשבה הזו גורמת לו סבל. שתי אפשרויות: לברר איך לצאת או להישאר בכלא כאשר אדם מגלה שהוא נמצא במצב של סבל, יש לו שתי אפשרויות: לחקור לעומק האם הוא באמת חייב להיות במצב הזה ולבדוק כיצד ניתן להשתחרר. להתעלם מהמציאות ולהישאר בכלא מתוך הרגל. כל בחירה מביאה איתה יתרונות וחסרונות. מצד אחד, אם האדם יתחיל לחקור כיצד ל
מי שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע
מי שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע
... שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע למה מי שרוצה להרגיש טוב חייב לא לפחד להרגיש רע? הרצאתו של אליעד כהן עוסקת באחד הנושאים המרכזיים והחשובים ביותר במסע של האדם להשגת אושר אמיתי ושלמות פנימית. הנקודה המרכזית בהרצאה היא שעל מנת שהאדם יחווה תחושה אמיתית של טוב ואושר, עליו להיות מוכן לא לפחד להרגיש רע. המשמעות העמוקה של ההצהרה הזו היא שעל האדם ללכת בעקבות האמת באופן מוחלט ובלתי מתפשר, ולא לפחד מעימות פנימי עם הרגשות השליליים, עם הספקות ועם האשליות שלו. מדוע האדם דומה לאסיר שהיה פעם מלך? אליעד משתמש ... הוא מי שנשלט על ידי הרצונות שלו. כל אדם, הוא מסביר, יכול לחזור להיות מלך, לחזור למצב שבו הוא זה שמנהל את המציאות שלו מתוך מקום פנימי עמוק של שליטה מוחלטת וחירות אמיתית. כאשר האדם שומע את האפשרות הזו, הוא מתלבט וחושש, כי התרגל ... מחשש שיתפסו אותו ויענישו אותו יותר. מדוע התפיסה של אחדות מפחידה את האדם? כשהאדם נחשף לתפיסה של אחדות - תפיסה שבה הכל שלם ואין הבדל בין טוב לרע - הוא עשוי להיבהל, כי הדבר דורש ממנו לוותר על ההיאחזות המוכרת במושגים של טוב ורע. הוא צריך להשתחרר מהמחשבות שהחזיק בהן כל חייו, ולאמץ הסתכלות אחרת לגמרי על המציאות. אליעד מדגיש שהאדם פוחד משום שהוא עדיין רגיל לשליטה בתוך הכלא שלו, הוא עדיין נאחז בטוב המוגבל והקטן שהוא מכיר ולא מוכן להאמין שיש אפשרות לטוב מוחלט ואמיתי הרבה יותר. מהי הטעות הגדולה של האנשים המצליחים? אליעד מדגיש ... הם מגלים שבעצם הם עדיין אינם מאושרים, והם ממשיכים לחפש את הדבר הבא. דווקא אנשים שעוד לא הצליחו להשיג את כל מבוקשם עדיין יכולים לחיות באשליה שאולי עוד יגיעו אל האושר המושלם, בעוד שאצל אלו שהצליחו האשליה הזו כבר התנפצה. כיצד משתחררים מהפחד להרגיש רע? כדי להשתחרר מהכלא הפנימי של הרצון, על האדם להיות מוכן לחקור באופן אמיתי וכנה את המושגים טוב ורע. עליו לשאול את עצמו שאלות כגון: האם מה שאני חושב שהוא טוב באמת טוב? והאם מה שאני חושב שהוא רע באמת רע? הוא צריך להפסיק לפחד להתעמת עם האפשרות שהטוב שלו אינו באמת טוב ושהרע שלו אינו באמת רע. האדם צריך לזכור שבכל מקרה, כל עוד הוא נשאר בכלא של הרצון, הוא תמיד ירגיש רע ולא יהיה באמת מאושר. לכן אין לו מה להפסיד בניסיון לברר את האמת עד הסוף, גם אם הוא חושש מכך. אליעד מציע שהדרך לשחרור האמיתי היא להכיר באמת עד הסוף, להבין שאין מה לפחד ושאין מה להפסיד, ואז האדם יכול להגיע לחופש אמיתי, שבו הכל טוב באמת. איך להשתחרר מהרצון? מהו אושר אמיתי? איך מתמודדים עם פחד להרגיש רע? האם באמת אפשר להיות מאושר תמיד? איך לצאת ממעגל קסמים של חיפוש האושר? האמת בדרך אל האושר על מנת להגיע לתחושת טוב אמיתית, על האדם לא לפחד להרגיש רע. כדי שזה יתאפשר, עליו ללכת לפי האמת. המשל על האדם שבכלא האדם דומה למי שהיה פעם מלך ... בכלא. באופן מפתיע, אמירה כזו מעוררת בו כעס. מדוע? משום שהוא כבר התרגל לכלא, הוא למד לראות בו את חייו הרגילים. הידיעה שיש אפשרות להשתחרר יוצרת בתוכו קונפליקט פנימי, משום שהוא כבר השלים עם מצבו. אם היה מרוצה באמת מחייו בכלא, דברי אותו אדם לא היו מטרידים אותו ... עדיין פועל, חולם, חווה רצונות. הרצון הוא האדון האכזרי ביותר, משום שהוא לעולם אינו נותן מנוחה. אין אפשרות לברוח ממנו, אין דרך להשתחרר ממנו לרגע אחד. יתרה מכך, הוא גם רמאי - הרצון כל הזמן מבטיח לאדם שאם ישיג דבר מסוים, הוא יהיה ... החזרה להיות מלך האדם היה פעם מלך. מלך משמעו - מישהו ששולט, שמחליט, שמכתיב את מציאותו. מנגד, עבד הוא מי שנשלט, מי שמוכתב לו כיצד לחיות. כל אדם יכול לחזור ולהיות מלך על חייו. במקום לרדוף אחרי רצונות חיצוניים, הוא יכול להתחבר ... התרגל אליו. המשחק של המציאות למעשה, מצד האמת האבסולוטית, אין בכלל צורך לבחור בין להיות מלך לבין להיות עבד, משום שבשלמות אין באמת הבדל ביניהם. אך כל עוד האדם חי בתוך התפיסה המוגבלת של נפרדות (טוב ורע, הצלחה וכישלון), עליו לבחור - האם להמשיך להיות עבד של הרצונות שלו, או לצאת לחופשי. כאשר אדם נחשף לתפיסה של אחדות, שבה הכל שלם ואין הבדל בין טוב לרע, הוא עלול לחוות פחד. מדוע? משום שהוא נדרש לשחרר את הדפוס המחשבתי שלו, את הצורך ... על האשליה של שליטה בתוך הכלא, כדי להבין שיש אפשרות להיות חופשי באמת. הפחד מהשחרור כאשר האדם מבין שאפשר להיות חופשי באמת, הוא מרגיש רע - הוא מתחיל לשאול: אז כל מה שחשבתי שהוא טוב, הוא בעצם לא טוב?. זה דומה לאדם בכלא שמספרים לו ...
פחד להרגיש רע / מחשבה טורדנית - איך להתמודד?
פחד להרגיש רע / מחשבה טורדנית - איך להתמודד?
פחד להרגיש רע מחשבה טורדנית - איך להתמודד? מה עושים עם מחשבות טורדניות ופחד להרגיש רע? אנשים רבים חווים פחדים, חרדות ומחשבות טורדניות, במיוחד כאשר הם נתקלים ברעיונות או אמירות המערערים את תפיסתם לגבי החיים. אליעד כהן דן בסוגיה זו ... במשפט מטריד לפיו החיים הם 90% סבל ורק 10% הנאה. בכל פעם שהיא נזכרת במשפט זה, מתעוררים בה פחד וחרדה, והיא שואלת האם המשפט נכון, ואם כן, לשם מה בכלל לחיות? אליעד מציג שתי שאלות מרכזיות הנובעות מכך: איך להתמודד עם מחשבות טורדניות ופחדים? האם החיים באמת בנויים בעיקר מסבל? מה ההבדל בין פחד אמיתי לפחד דמיוני? אליעד מסביר כי בעולם יש שני סוגי פחדים: פחדים אמיתיים ופחדים דמיוניים. לדוגמה, אם אדם רואה אש אמיתית מולו, פחדו מוצדק ואמיתי, כי האש יכולה לפגוע בו. ... הוא עצמו תחושה של חיסרון וסבל. העולם הזה, לדבריו, הוא למעשה הגיהינום האמיתי. הגיהינום אינו מקום מסוים אלא תחושת רע. גן עדן, לעומתו, הוא תחושת טוב. ההבדל ביניהם תלוי רק ברצון של האדם: אם המציאות תואמת את רצונו, האדם מרגיש טוב (גן עדן), ואם המציאות מנוגדת לרצונו, הוא מרגיש רע (גיהינום). אפילו אירועים קשים כמו השואה היו טובים עבור אנשים מסוימים (כגון היטלר) ורעים עבור אחרים, הכל תלוי ברצון של האדם. הסבל נובע תמיד מפער בין הרצוי ... להרגשת רע. כל רצון של האדם הוא סוג של סבל: החל מרצונות פשוטים כמו לשתות מים ועד לרצונות גדולים כמו כסף, כבוד ואהבה. אליעד מציין כי כל עוד האדם מאמין שיש אפשרות שיהיה לו טוב יותר, הוא סובל. אפילו כאשר הוא משיג את מה שהוא רוצה, מיד מופיע הפחד לאבד את זה, או הצורך לשמור על מה שהשיג, וכך הוא ממשיך לסבול. למה ... לרצות, אך אינו מסוגל לשלוט ברצונו, ולכן הוא תקוע בסבל תמידי. איך יוצאים מהגיהינום של הרצונות? לכאורה, הפתרון הפשוט הוא להפסיק לרצות או להפסיק להבדיל בין טוב לרע. אלא שהבעיה היא שהאדם לא באמת שולט ברצון שלו. אף אדם אינו מחליט מה לרצות באופן מלא, והרצון תמיד מונע מתוך כוח פנימי שאינו בשליטת האדם. הבשורה הטובה, לפי אליעד, היא שקיים פתרון אמיתי: גן עדן. גן עדן מתאר מצב שבו האדם מפסיק לעשות הבחנה בין טוב לרע ורואה את המציאות כאחדות שלמה. במצב כזה האדם אינו מפסיק לרצות דברים או לפעול, אך הוא כבר לא חווה סבל כי הוא תופס את המציאות כשלמה ויחידה, ללא הבדל בין טוב לרע. מהי אחדות אמיתית וכיצד מגיעים אליה? אליעד מבהיר כי אחדות אמיתית אינה פירושה שאין הבדל בין טוב לרע, אלא שאין הבדל בין לראות נפרדות (טוב ורע) לבין לראות אחדות (הכל אחד). מי שמגיע לתפיסת אחדות אמיתית מסוגל לחוות את המציאות בלי פחדים, כי הוא רואה שכל הניגודים הם למעשה אחד. הדרך להגיע לאחדות אמיתית היא באמצעות התבוננות פנימית עמוקה. האדם צריך לברר מאיפה באים רצונותיו, מחשבותיו ורגשותיו, עד שיראה שהכל נובע מאותו מקור פנימי אחד. כאשר מגיעים אל נקודת האחדות הזאת, ממילא נעלמים כל הפחדים והחרדות, כי כבר אין הבדל בין טוב לרע, ואין מה לפחד שיקרה משהו רע. לסיכום, אליעד מסביר שהפחד והמחשבות הטורדניות נפתרים כאשר האדם מברר את האמת ומגיע אל נקודת האחדות המוחלטת, שבה כל הניגודים מתבטלים וכל הפחדים נעלמים. איך להתמודד עם מחשבות טורדניות? האם החיים הם סבל או הנאה? איך להפסיק לפחד להרגיש רע? מהי אחדות אמיתית? מה הקשר בין טוב לרע? איך יוצאים מהגיהינום של הרצונות? איך לשלוט ברצונות? תשובה לבחורה שיש לה מחשבות טורדניות וחרדות מכך שהיא נזכרת במשפט שהיא שמעה, שאומר שהחיים הם 90% סבל ורק 10% הנאה. והיא שואלת האם זה נכון, ואם כן בשביל מה לחיות? וביארתי שיש כאן בעצם שתי שאלות, והראשונה היא איך להתמודד עם מחשבה טורדנית, והשנייה היא האם אכן העולם שלנו הוא מקום הסבל? וביארתי שיש שני סוגי פחדים, פחד ... שלנו טוב, ממילא גם לא היה רע. וכמו שאנשים חושבים שהרע נוצר כדי להרגיש את הטוב, שזה עצמו לא נכון לוגית, והחידוש הוא שהטוב נוצר כדי לגרום לאדם להרגיש רע. כי אם היה רק רע, לא היה סבל. והסבל נוצר בגלל שיש טוב. וביארתי, שכל זמן שהאדם חושב שיש פוטנציאל שיהיה טוב, הרי שהאדם ירגיש רע. וביארתי שהאדם רוצה רק את מה שהוא חושב שהוא יכול. ולכן אם האדם חושב שיש טוב, הוא ימשיך להרגיש רע. וביארתי שלא משנה אם נאמר שהכל רע או הכל טוב, העיקר הוא שצריך להבין שהכל אחד. וביארתי שגם ההנאות הן סבל. כי האדם תמיד סובל. כי שורש הסבל הוא הרצון של האדם. ... חדשה לשמור על ערך וכמות הכסף. ושתמיד האדם רוצה משהו אחר יותר טוב. ומה שהאדם באמת רוצה, זה להפסיק לרצות. וביארתי שברגע שהאדם משיג את הרצון שלו, הוא מרגיש רע, מהפחד שמא הוא יאבד את מה שיש לו. והכל תלוי בתפישת הטוב והרע. וכשאדם רוצה יותר טוב, זה אומר שהוא חושב שיש רע. ושאם מישהו אומר שהכל לטובה, ואם הוא ממשיך לרצות יותר טוב, הרי שהוא חושב שיש רע. ושמי שחושב שיש רע ופחות רע, הרי שגם הוא חושב שיש טוב וגם רע. ושאם האדם היה חושב שאין שום הבדל בין טוב לרע, היה לאדם תמיד טוב. ושהנפרדות שבין הטוב לרע, היא שורש הסבל. ולכן העולם שלנו הוא הגיהנום, כי האדם תמיד מרגיש רע. כי אין שלמות בעולם, כל זמן שיש נפרדות בין טוב לרע. ושגם בודהה (בודהיזם) גם הוא מרגיש רע, כי הוא חושב שהעולם יכול להיות יותר טוב ממה שהוא. ולכאורה הפתרון פשוט, כי האדם יכול לכאורה להפסיק לרצות את הטוב. והבעיה היא שהאדם לא שולט ברצון שלו. ושלא האדם (כפי תפישתו את עצמו) יוצר את הרצון של עצמו. והבשורה המשמחת היא שיש פתרון. והפתרון הוא גן עדן. ואדם הראשון כשהבדיל בין טוב לרע, הוא נזרק מגן עדן אל הגיהנום. וביארתי שהעיקר הוא לראות את המציאות בצורה אחת, בלי הנפרדות. ושמי שחווה שהכל אחד, אין לו רצון עצמי. ואין רצון עצמי, ... המושלמת, גם אצלה יש רצון עצמי. וביארתי שמפרספקטיבה חיצונית למציאות, אין טוב ורע, ואעפכ היא משתנה כל הזמן. וביארתי שהכל אחד ואחדות, פירושו שאין הבדל בין נפרדות לבין אחדות. וביארתי איך יכול האדם להגיע לתפישת אחדות אמיתית, שבה אין אצל האדם הבדל בין להבדיל לבין לא ל
מועקות נפשיות - ממה נובעת מועקה נפשית? איך להתמודד עם תחושת מועקה?
... נפשיות - ממה נובעת מועקה נפשית? איך להתמודד עם תחושת מועקה? תחושה של מועקה היא ... טוב וכולי. מועקה = תחושה של עצב פנימי = תחושה של חוסר אושר = חוסר שמחה = ... שהאדם אינו מבין מהו הטוב האמיתי שמסתתר במציאות שלו כפי שהיא כרגע. מועקה ... המועקה מרמזת לאדם לעשות בדק בית פנימי. בדק בית במחשבות שלו. בדק בית בהבנה ... המועקות קוראות לאדם לצאת ולחפש את הפנימיות שלו, את הטוב שבו, את הטוב ... אותם. לכן ברמה המעשית: על האדם לחקור את המועקות שלו לעומק. על האדם לחקור מה באמת הוא רוצה? מהו טוב אמיתי? ... ברגע הזה כפי שהוא. על ידי התבוננות פנימית לעומק של המציאות, על ידי זה ... חסר של טוב = תחושת עצב מועקה. מחקר פנימי של המציאות = מחקר השלם = הבנת השלם ...
איך לא לפחד מהפחד? חרדה מחרדה, מפחד לפחד, פחד להרגיש רע, איך לא לפחד? איך לטפל בפחד? איך להתמודד עם פחד? איך לא להיות בחרדה? טיפול בחרדות, איך להירגע? שקט נפשי, לאהוב את מה שיש
איך לא לפחד מהפחד? חרדה מחרדה, מפחד לפחד, פחד להרגיש רע, איך לא לפחד? איך לטפל בפחד? איך להתמודד עם פחד? איך לא להיות בחרדה? טיפול בחרדות, איך להירגע? שקט נפשי, לאהוב את מה שיש
... לא לפחד מהפחד? חרדה מחרדה, מפחד לפחד, פחד להרגיש רע, איך לא לפחד? איך לטפל בפחד? איך להתמודד עם ... להחליש את הפחד על ידי כך שהם מנסים לשכנע את עצמם שהאירוע השלילי לא יקרה או שהוא לא נורא כל כך, אבל למעשה הם עדיין מפחדים להרגיש פחד. הדרך האמיתית להתמודד, על פי אליעד, היא להפסיק לפחד מתחושת הפחד עצמה. איך מפסיקים לפחד מתחושת הפחד? אליעד כהן מציע לשנות את הגישה של האדם כלפי הפחד. במקום לחשוב שתחושת הפחד היא שלילית וצריך להימנע ממנה, האדם צריך לשאול את עצמו למה בכלל לפחד מהפחד? מי אמר שלהרגיש פחד זה רע? ולמה בכלל לפחד מתחושה שלילית? כשאדם מטיל ספק באמונה שתחושת הפחד עצמה היא דבר שלילי, הוא יכול להשתחרר מהפחד עצמו. כלומר, הדרך לשחרר את ... בגלל החשש מפגיעה ואובדן, אך בכך הם מאבדים גם את ההנאה והעומק של החיים. מי שלא מוכן להרגיש פחד, בעצם מגביל את עצמו מלחיות חיים מלאים ואמיתיים. אליעד מדגיש שאהבה מחייבת פחד מסוים, ולכן אדם שרוצה חיים מלאים חייב להיות מוכן לחוות פחד. כיצד מתרגלים לא לפחד מהפחד? אליעד כהן מציע תהליך ... להילחם בפחד, ומתחיל לקבל אותו כחלק לגיטימי מהחיים, הוא משתחרר לחלוטין מהכוח של הפחד לשלוט בו. האם חייבים להפסיק לפחד? לסיום, אליעד מבהיר נקודה חשובה נוספת: לא חייבים להפסיק לפחד. מספיק שאדם מפסיק לפחד מהפחד, וכבר הוא לא תחת השליטה של ... היא לא להגיע למצב שבו אין פחד בכלל, כי במצב כזה אין גם רצון ואין טעם לחיים. האדם צריך לאהוב את הפחד, או לפחות לא לפחד ממנו, כדי לחיות חיים מלאים ומאושרים באמת. איך להתמודד עם פחדים? איך להשתחרר מהפחד מהפחד? הקשר בין פחד לאהבה איך לא לפחד להרגיש רע? למה אנשים מפחדים ... קיצונית. אך עולה שאלה נוספת - מה בדיוק הופך מצב מסוים למפחיד? התשובה לכך היא שסכנה או סבל אינם כשלעצמם הגורם לפחד, אלא הסבירות שהם יתרחשו. הקשר בין ... אפשרי. אך בפועל, אנשים נמנעים מכל דבר שעלול לגרום להם פחד, ולכן מה שמנהל אותם הוא לא האירועים עצמם, אלא התחושה הפנימית שהם עלולים לחוות. איך פחד ... לא משנה אם זה יקרה. אבל כל ההתמודדות הזו מבוססת על פחד מהפחד עצמו. במקום זאת, גישה עמוקה יותר אומרת שאם אדם יצליח לא לפחד מהפחד, הוא יהפוך להיות חסין מפני ... הוא בעצם פחד מהפחד עצמו. כשאדם מפחד ממשהו, הוא בעצם מפחד מהתחושה שהוא יחווה אם הדבר הזה יקרה. אבל אם הוא לא היה מפחד להרגיש פחד, אז מה היה יכול לאיים עליו? ... לאבד אותו. אנשים נמנעים מלהתאהב כדי לא להרגיש פחד מאובדן, אבל בכך הם גם מונעים מעצמם אהבה. כלומר, אם מישהו רוצה לחיות חיים מלאים, הוא חייב להיות מוכן לחוות פחד. מי שלא מוכן להרגיש פחד - חוסם את עצמו מלחיות באמת. למה לא לפחד מהפחד? אחת ההמלצות שעולות היא לנסות לשנות את הגישה כלפי פחד. במקום לנסות להימנע ממנו, אפשר לשאול: למה בעצם לפחד מהפחד? האם פחד זה באמת רע? מי אמר ... כלומר, כל פחד מבוסס על שרשרת של הנחות, ואם מתחילים לערער אותן, הפחד נחלש. אבל יש רמה עמוקה יותר - לשאול למה בכלל לפחד מלפחד? מי אמר שלפחד זה רע? מי אמר שלהרגיש פחד זה דבר ... אנשים הוא לא אירוע חיצוני כלשהו, אלא עצם תחושת הפחד. אנשים עושים הכל כדי להימנע להרגיש פחד, אבל הדרך האמיתית להשתחרר ממנו היא דווקא להפסיק
רעש מהשכנים, התמודדות עם טראומה, מפחד להרגיש רע, איך לקבל את המציאות? איך לאהוב את מה שיש? איך להבין את עצמי?
רעש מהשכנים, התמודדות עם טראומה, מפחד להרגיש רע, איך לקבל את המציאות? איך לאהוב את מה שיש? איך להבין את עצמי?
... מהשכנים, התמודדות עם טראומה, מפחד להרגיש רע, איך לקבל את המציאות? איך לאהוב את מה שיש? איך להבין את עצמי? איך להתמודד עם רעש מהשכנים בצורה נכונה? הרעש מהשכנים הוא אחת הדוגמאות שאליעד כהן מציג כמצב שאנשים ... זה באמת יוביל לאובדן בית או פרנסה? אליעד מדגיש שהסיבה שאדם מרגיש רע במצב כזה נובעת מהפחד שלו מדברים שהוא מניח שיקרו, ולא בהכרח ממה שקורה בפועל. לכן, הדרך להתמודד עם רעש מהשכנים בצורה נכונה, לפי אליעד, היא לערוך בדיקה מדויקת של אותן מחשבות ... להפסיק את הרעש. הוא מדגיש שהשינוי האמיתי הוא בשינוי ההתייחסות הפנימית שלנו למצב, להבין את המחשבות שמטרידות אותנו, ולברר האם המצב באמת שלילי כפי שהוא נדמה לנו. למה קשה לאנשים לקבל את המציאות כפי שהיא? אליעד כהן מסביר את הקושי בקבלת המציאות ... יש רעש. הקושי לקבל את המציאות נובע מכך שהאדם נאחז ברצון שלו, ומאמין שהמציאות חייבת להיות תואמת לרצונו. אליעד מציע לבדוק לעומק את האמונות וההנחות שלנו לגבי המציאות. אם האדם מניח שהמציאות חייבת להיות תמיד כפי שהוא רוצה, כל מצב שלא תואם את רצונו יגרום לו סבל. הפחד של האדם נובע מהאפשרות שהוא ייתקל במציאות ... את האפשרות שהמציאות לא תמיד חייבת להיות כפי שאנחנו רוצים, ולחקור האם באמת חייב להיות רע אם המציאות לא כרצוננו. לדוגמה, אם יש רעש בבניין, האדם מניח שזה יפגע באיכות העבודה שלו באופן משמעותי. אבל אליעד מסביר שזה לא בהכרח מחויב המציאות. אולי ... ואפילו לראות בה הזדמנות חיובית לשיפור. איך להתמודד עם טראומה ופחד להרגיש רע? אליעד כהן מסביר שהפחד של אנשים להרגיש רע או לחוות טראומה הוא פחד מהתחושה השלילית שהמצב יכול ליצור אצלם. אדם שחווה טראומה בעבר, או סיטואציה בה הוא לא הצליח להתמודד בצורה טובה, חושש מכך שבעתיד, אם המצב יחזור, הוא שוב ... מדגיש שהבעיה אינה הטראומה עצמה או הזיכרון של הטראומה, אלא האמונה שאדם יוצר בעקבות הטראומה לגבי חוסר היכולת שלו להתמודד. כאשר האדם נזכר במצב שבו הוא לא הצליח להתמודד, הוא חושש שבמצב דומה בעתיד הוא שוב ייכשל. אך אליעד מבהיר שהעבר לא ... עם טראומה ופחד מהרגשה רעה, לפי אליעד, היא לבדוק מחדש את אותן אמונות. לשאול את עצמנו: האם באמת מה שקרה בעבר חייב לחזור על עצמו בעתיד? האם העובדה שלא הצלחנו להתמודד בעבר מחייבת שגם בעתיד לא נצליח? אליעד מזכיר את הדוגמה הפשוטה של ילד שלא ... ההווה או העתיד. כאשר בודקים את ההנחות האלה לעומק, האדם יכול להשתחרר מהפחד מהטראומה ומהפחד להרגיש רע. איך אפשר לאהוב את מה שיש ולהבין את עצמי טוב יותר? אליעד כהן מסביר שכדי לאהוב את מה שיש, על האדם להבין את עצמו ואת התפיסות שלו לגבי המציאות. כאשר אדם חוקר את עצמו לעומק, הוא מגלה שכל הקושי לקבל את המציאות וליהנות ממנה נובע מאמונות שונות, כגון המציאות חייבת להיות כפי שאני רוצה. כדי להבין את עצמנו, עלינו לשאול את עצמנו שאלות עמוקות, לבדוק את ההנחות שלנו, ולברר האם הדברים שאנחנו מאמינים בהם הם אמיתיים. ברגע שאדם מבין שהסבל שלו נובע מהפער בין רצונו לבין המציאות, הוא יכול לחקור האם באמת המציאות כל כך גרועה כמו שהוא חושב. כשבודקים זאת לעומק, אפשר לגלות שהמציאות לא בהכרח כל כך שלילית, ושאפשר ללמוד לאהוב ולקבל אותה כפי שהיא. איך להתמודד עם רעש ...
רגשות אשמה, למה אני מאשים את עצמי? איך לא להאשים את עצמי? התמודדות עם רגשות אשמה, איך להתמודד עם רגשות אשם? לקיחת אחריות, מתי להאשים את עצמי? האם אני אשם? שנאה עצמית, שונא את עצמי
רגשות אשמה, למה אני מאשים את עצמי? איך לא להאשים את עצמי? התמודדות עם רגשות אשמה, איך להתמודד עם רגשות אשם? לקיחת אחריות, מתי להאשים את עצמי? האם אני אשם? שנאה עצמית, שונא את עצמי
... אשמה, למה אני מאשים את עצמי? איך לא להאשים את עצמי? התמודדות עם רגשות אשמה, איך להתמודד עם רגשות אשם? לקיחת אחריות, מתי להאשים את עצמי? האם אני אשם? שנאה עצמית, שונא את עצמי למה אני מאשים את עצמי ואיך להתמודד עם רגשות אשמה? אליעד כהן מסביר כי רגשות אשמה נובעים מהתחושה שמשהו רע קרה ושאנחנו אחראים לכך. אדם יחווה אשמה כאשר ... מתוך תחושת אחריות על אירוע שנתפס כרע. למשל, אם אדם מרגיש רע כי לא הצליח בעסקים, הוא מתחיל לחפש את האשם. אם הוא מאשים את עצמו, הוא אומר אני אחראי לכך שנכשלתי. אבל אליעד מדגיש ... לשינוי. לפי אליעד, אשמה אמיתית היא רק כאשר אתה מאמין שאתה יכול לשנות את המצב. אם אתה לא יכול לשנות - אז אתה לא באמת אשם, כי אינך אחראי לדבר שאתה לא יכול לשנות. האם תמיד ... בהתאם למה שמתאים לך להרגיש באותו רגע. אם אתה רוצה להרגיש טוב יותר, נוח לך להאשים אחרים או את המציאות. אם אתה רוצה להשתפר ולשנות את עצמך, עדיף שתאשים את עצמך. אך אליעד מסביר ... מה הקשר בין אשמה ואחריות מוחלטת? אליעד מסביר שכדי להשתחרר מתחושת אשמה או להפוך אותה לכלי לצמיחה, צריך לקחת אחריות מוחלטת על הכל. אדם שלוקח אחריות מוחלטת מבין שכל תחושה רעה ... ורק בו - הוא משתחרר מהאשמה, משום שאין לו עוד סיבה להרגיש רע. אדם שלוקח אחריות מוחלטת ואומר הכל תלוי בי מפסיק להיות עבד של גורמים חיצוניים. אליעד מסביר כי עבד הוא אדם שחש שאין ... שרגשותייך ומחשבותייך תלויים רק בך. אתה מחליט אם להרגיש רע או טוב, ללא קשר למצב הגנטי שלך. ברמה עמוקה יותר - גם את הגנטיקה שלך וגם את התפיסה שלך לגביה, אתה קובע באמצעות ... נמצאים בשליטתך המוחלטת. איך להפסיק להאשים את עצמי? התמודדות עם רגשות אשמה האם אני אחראי להכל? איך לוקחים אחריות מוחלטת? איך להשתחרר מתחושת אשמה? האם הגנטיקה משפיעה על האשמה שלי? מהי אשמה אמיתית? ...
איך להרגיש מה שבא לך? איך לשלוט ברגשות? איך להרגיש כל דבר? איך להרגיש רק טוב? איך להתגבר על רגשות רעים? איך להתמודד עם רגשות רעים? איך לשלוט בשכל? איך לנהל את השכל? שכל ורגש, איך לשלוט במוח?
איך להרגיש מה שבא לך? איך לשלוט ברגשות? איך להרגיש כל דבר? איך להרגיש רק טוב? איך להתגבר על רגשות רעים? איך להתמודד עם רגשות רעים? איך לשלוט בשכל? איך לנהל את השכל? שכל ורגש, איך לשלוט במוח?
... איך להרגיש כל דבר? איך להרגיש רק טוב? איך להתגבר על רגשות רעים? איך להתמודד עם רגשות רעים? איך לשלוט בשכל? איך לנהל את השכל? שכל ורגש, איך לשלוט במוח? מה מונע ממך להרגיש בדיוק מה שאתה רוצה? אליעד כהן מסביר כיצד ניתן להרגיש ... טוב. לדוגמה, אליעד מתאר סיטואציה שבה קורה משהו שלילי, והאדם רוצה להרגיש טוב בכל זאת. במצב כזה, השכל נכנס לפעולה ואומר לאדם שזה לא בסדר להרגיש טוב כשהמצב רע. אליעד מדגיש כי אם לא היה לאדם שכל בכלל, הוא לא היה מרגיש שום ... באופן חופשי לחלוטין מה להרגיש ואיך לפרש כל מצב, ללא שום הגבלה פנימית מהשכל שלו. זו בעצם היכולת האולטימטיבית להרגיש טוב בכל מצב, מכיוון שהאדם אינו כפוף עוד לשיפוטיות של השכל. בשורה התחתונה, אליעד מציע כי שליטה ...
נוסחה לא להרגיש כישלון, הדרכת מטפלים, איך לגרום למישהו לא להרגיש שהוא כישלון? איך להתמודד עם רגשות אשמה? איך לטפל בשנאה עצמית? איך להסיר אחריות? איך לגרום למישהו לאהוב את עצמו? איך לגרום למישהו לסלוח לעצמו? תחושת כישלון
נוסחה לא להרגיש כישלון, הדרכת מטפלים, איך לגרום למישהו לא להרגיש שהוא כישלון? איך להתמודד עם רגשות אשמה? איך לטפל בשנאה עצמית? איך להסיר אחריות? איך לגרום למישהו לאהוב את עצמו? איך לגרום למישהו לסלוח לעצמו? תחושת כישלון
... לא להרגיש כישלון, הדרכת מטפלים, איך לגרום למישהו לא להרגיש שהוא כישלון? איך להתמודד עם רגשות אשמה? איך לטפל בשנאה עצמית? איך להסיר אחריות? איך לגרום למישהו לאהוב את עצמו? איך לגרום למישהו לסלוח לעצמו? תחושת כישלון מהי הנוסחה להתמודדות עם תחושת כישלון? כדי לעזור לאדם להתמודד עם תחושת כישלון, אליעד כהן מציע תהליך ברור ופשוט לבחינת התחושה הזאת לעומק. כאשר אדם אומר ... כדאי להראות לאדם שיש תחומים אחרים בהם הוא מצליח, וכך להקטין את תחושת הכישלון הכללית שלו. מדוע האדם מאשים את עצמו בכישלון? השלב הבא הוא להבין מדוע האדם מרגיש רע עם הכישלון. אליעד מסביר שאדם מאשים את עצמו רק אם הוא מאמין שיכול היה להצליח, אך לא הצליח. לדוגמה, אדם לא יאשים את עצמו על כך שלא הצליח לעוף ... בכך אפשרות. האשמה העצמית מתעוררת רק כאשר האדם חושב שהוא יכול היה להצליח אך לא עשה זאת. איך מסירים את תחושת הכישלון והאשמה? אליעד כהן מציע נוסחה ברורה להתמודדות עם תחושת הכישלון, והיא מורכבת משני שלבים מרכזיים: בדיקה האם האדם באמת היה יכול להצליח ... מחברתך? אם האדם חושב שיכול היה, יש לשאול מדוע לא המשיך בכל זאת. האם אדם אחר באותן נסיבות היה מצליח להמשיך? אם הוא חושב שכן, יש לברר מדוע הוא לא הצליח ומה ההבדל בינו לבין אחרים שהיו מצליחים. אם מגיעים למסקנה שכל אדם אחר באותן נסיבות היה ... במילים אחרות, אין לו סיבה להרגיש אשמה או כישלון כי הוא פשוט לא יכול היה להצליח במצב הנתון. מה עושים אם הוא חושב שאדם אחר כן היה מצליח במצב שלו? אם האדם מאמין שאחרים היו מצליחים במצבו, ממשיכים לשאול שאלות כגון: מדוע האדם האחר היה מצליח ... והבנה עמוקה של הסיבות והנסיבות של כל כישלון, ניתן להסיר לחלוטין את תחושת האשמה, השנאה העצמית והכישלון, ולגרום לאדם להבין ולהרגיש שהוא לא באמת כישלון. איך להתמודד עם רגשות אשמה? איך לטפל בשנאה עצמית? איך לגרום למישהו לאהוב את עצמו? איך ... קיים רק בתחום מסוים, אפשר להראות לו תחומים אחרים שבהם הוא מצליח. מה הבעיה בכך שהוא נכשל? כאשר אדם סובל מתחושת כישלון, יש לבדוק מדוע הכישלון גורם לו להרגיש רע. הבעיה נובעת מכך שהוא האשים את עצמו על כך שנכשל. אך למעשה, אנשים אינם מאשימים את ... מצליחים? אם הוא אומר עזבתי כי נפרדתי מחברתי ולא הצלחתי להתרכז, נשאל: - האם יכלת להמשיך בכל זאת? - האם מישהו אחר במצבך היה מצליח? אם הוא אומר שכן, נמשיך לחקור: - למה הוא הצליח ואתה לא? אם התשובה היא שהוא היה חזק יותר, אפשר לשאול: - האם כל ... אפשר להוכיח לו שאו שהוא לא רצה באמת, או שהוא לא היה יכול. אם לא היה יכול - אז זה לא באשמתו. ואם לא רצה - זו הייתה בחירה שלו, ולכן זה לא באמת כישלון. איך להתמודד עם רגשות אשמה? איך לטפל בשנאה עצמית? איך לגרום למישהו לאהוב את עצמו? איך ... הוא באמת כישלון. אליעד: אתה צודק איך בודקים? ש: ב ואם הוא כישלון אז מה. אליעד: לא שנייה אז בהנחה שכישלון זה רע אוקי קודם כל בהנחה שכישלון זה רע והוא לא רוצה להרגיש שהוא כישלון אוקי נניח שכישלון זה רע עכשיו אנחנו בודקים האם באמת הוא כישלון או לא ... מחמישים. ש: האם הוא כישלון בכל התחומים. אליעד: אין בעיה הוא אומר אני בדרך כלל כישלון כי בדרך כלל אני נכשל באמת בדרך כלל הוא נכשל הלאה מה עושים לו שלא ירגיש רע. ש: מקטינים לו את זה. אליעד: בואו אתן לכם נוסחה. ש: מה הבעיה בזה שהוא נכשל. ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מה מסתתר מאחורי הרצון להיות שווה? מה הכוונה להיות בדמות פנימית? למה אני רוצה להרגיש שווה? מה ההבדל בין להבין לבין להאמין? האם באמת חייבים להרגיש טוב? איך אפשר להשתחרר מדמות פנימית וממעגל הזיוף? איך אפשר לחיות באופן חופשי באמת? למה חשוב להפעיל את השכל ולחקור סיבתית? איך להתמודד עם תחושת זיוף או תקיעות? מדוע חשוב לא לפחד להרגיש רע? מדוע אנחנו נאחזים בדמויות שאנחנו לא? איך משתחררים מהאמונה שחייבים להרגיש טוב?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לנהל את הזמן? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להתמודד עם גירושין? איך לשתול מחשבות? איך לקבל החלטות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיגמל מהימורים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשנות תכונות אופי? איך לחנך ילדים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשפר את הזיכרון? איך לעשות יותר כסף? איך לא להישחק בעבודה? איך להעריך את עצמך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בראיון עבודה? איך למצוא זוגיות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיות מאושר ושמח? איך להאמין בעצמך? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה המשמעות של החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם לדומם יש תודעה? איך להיות הכי חכם בעולם? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות מאושר? למה לא להתאבד? האם יש בחירה חופשית? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש או אין אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להנות בחיים? האם יש משמעות לחיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה העולם קיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מנטור, קואצ'ינג לילדים, אימון אישי לפרישה ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1582 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 08:03:50 - wesi1