אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה פרנואיד ✔טיפול במחשבות שווא של יחס, איך סכיזופרן חושב? איך לרפא סכיזופרניה? איך נוצרת סכיזופרניה פרנואידית? אנשים מדברים עלי בטלוויזיה, מחשבות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
טיפול במחשבות שווא של יחס, איך סכיזופרן חושב? איך לרפא סכיזופרניה? איך נוצרת סכיזופרניה פרנואידית? אנשים מדברים עלי בטלוויזיה, מחשבות שווא של רדיפה, הפרעה דלוזיונלית, פסיכוזה, איך חושב סכיזופרן פרנואיד? טיפול בפרנויה
מהי סכיזופרניה פרנואידית ואיך מתמודדים עם מחשבות שווא של יחס?

ההרצאה עוסקת בהסבר מעמיק על התהליך המחשבתי של אנשים הסובלים ממחשבות שווא של יחס, במיוחד בהקשר של סכיזופרניה פרנואידית, והטיפול בהן. אליעד מתאר כיצד אדם הסובל מהפרעה דלוזיונלית (מחשבות שווא) תופס את העולם סביבו דרך מסננת של פחדים עמוקים, מה שמוביל לתחושת רדיפה או תחושת יחס אישי לכל דבר סביבו.

איך אדם הסובל מהמחשבות השווא רואה את העולם?

המחשבות השווא יכולות להתפרש בדרך בה אדם מאמין שדברים או אנשים בסביבתו מדברים עליו או עוקבים אחריו, למרות שאין בכך שום בסיס מציאותי. לדוגמה, אדם יכול לשמוע מילה בטלוויזיה כמו "טיפש" ולחבר אותה אליו, גם אם ברור שאין שום קשר בינו לבין הדיבור. השאלה היא: למה זה קורה? אליעד מסביר כי כל אדם מנסה להימנע ממחשבות מסוימות, כמו אדם שלא רוצה לחשוב שהוא טיפש. ברגע שהוא שומע את המילה "טיפש", מתחילים להיווצר אצלו פחדים.

הפחד הזה, שמא מדובר בו, מתעורר למרות שאין שום סיבה מוחשית להאמין בכך. המוח מתחיל לשאול אם אולי יש קשר בין המילים שהוא שומע למה שהוא חושש ממנו, והפחד הזה יכול להחמיר עד למחשבה ש"בטח דיברו עליי".

מהי שרשרת החשיבה שמובילה למסקנה שווא?

אליעד מסביר שלרוב יש תחושת פחד בסיסית שמלווה את האדם. במקרה זה, הפחד להיות "טיפש" גורם לו לחבר את השמעת המילה "טיפש" לתחושת חרדה. גם אם יש אחוז קטן מאוד של סיכוי שמדובר בו, הוא מתחיל להרגיש רע. כשהתחושה הזו מתעוררת, הוא מתחיל להאמין שהסיבה לרגשותיו היא כי "בטלוויזיה דיברו עליו", מה שמוביל אותו למסקנה ש"שמים אותו במרכז". המחשבות השווא של "הם מדברים עליי" הן תוצאה ישירה של הפחד העמוק הזה.

איך טיפולים יכולים לעזור במצב כזה?

אליעד מסביר שהטיפול צריך להתמקד קודם כל בהבנה של הפחדים הפנימיים של האדם. בשלב הראשון, חשוב לזהות את מקור הפחד - האם מדובר בפחד להיות טיפש, פחד שירדפו אחריו, או פחד אחר? חשוב להבין מהו הפחד שמניע את התגובה הרגשית הזו, כי ברגע שהאדם יוכל להפסיק לפחד מהמחשבה שהוא טיפש, או שירדפו אחריו, הוא יוכל להתחיל להבין את המציאות בצורה יותר בהירה ובלי לחבר אותה לפחדים האישיים שלו.

אליעד מציין כי לא מספיק לשכנע את האדם שלא מדברים עליו בטלוויזיה, כי ברגע שהפחד פעיל, כל פרט קטן יכול להיראות כאישור לכך שמדברים עליו. במקום זאת, על המטפל להתמקד בפחד עצמו ולפוגג אותו, כך שבפעם הבאה כשהאדם יראה תוכן בטלוויזיה או ישמע משהו שיזכיר לו את פחדיו, הוא לא ירגיש רע מזה.

האם יש היגיון במחשבות השווא?

אליעד מסביר שבעצם כל מחשבה, גם אם היא שגויה או מופרכת, יש לה היגיון פנימי שמניע אותה. כל מחשבה נובעת ממקום של פחד, תסכול או חוויה של חוסר ביטחון. המוח מתאר סיטואציות שבהן יש "אפשרות" שמשהו יקרה, ובמקרה של אדם עם מחשבות שווא, "האפשרות" הזו הופכת למציאות בעיניו.

לסיכום, אליעד מסביר שהמפתח לטיפול במחשבות שווא הוא להבין את שורש הפחדים של המטופל ולפוגג אותם, ולא לנסות לשכנע אותו שמה שהוא חושב אינו נכון. רק כך ניתן לעזור לו להשתחרר מהמחשבות הדלוזיונליות ולהבין את המציאות בצורה בהירה יותר.
על מה מדברים כשאדם חושב ש"מדברים עליו" למרות שלא באמת מדברים עליו?

שאלה: מהו התרחיש הבסיסי שבו אדם מרגיש שכל מילה בטלוויזיה, בעיתון או בכל מקום אחר מכוונת דווקא אליו?

תשובה: מדובר במצב שבו אדם שומע או רואה משהו - למשל, נאמרה המילה "טיפש" על מישהו בשם משה יעקובוביץ' שגר בנתניה - והוא מתחיל לחשוב שאולי בעצם מתכוונים אליו. האדם יכול לשמוע גם מסוק שעובר בשמיים, ולחשוב שהמסוק שם כדי לעקוב דווקא אחריו. הוא שואל את עצמו: "האם יכול להיות שהם דיברו עלי או עוקבים אחרי?" וכאן מתעוררת תחושה של סכנה או פחד, גם אם בפועל אין קשר אמיתי בין הדברים.

איך פחד אישי יוצר את הקישור השגוי הזה?

שאלה: מדוע אדם עלול להיתפס דווקא לחשוב שמדברים עליו, גם כשלא הזכירו את שמו או לא התכוונו אליו כלל?

תשובה: לכל אדם יש מחשבות שהוא מנסה להימנע מהן. לדוגמה, אדם שממש לא מוכן לחשוב שהוא טיפש. אם הוא שומע את המילה "טיפש", כבר נוצר אצלו פחד מפני האפשרות שזה מכוון אליו. הוא מתמקד ב"0.0.0.0.1 אחוז" של אפשרות שזה באמת עליו, והאפשרות הזו מלחיצה אותו. ברגע שהפחד הזה מתעורר, הוא מרגיש רע, כי הוא מדמיין מצב שבו אולי באמת אומרים עליו שהוא טיפש.

שאלה: מדוע האדם מרגיש רע גם אם הוא "רק" שמע את המילה "טיפש" בלי ציון שמו?

תשובה: כי עצם האזכור של המילה "טיפש" מתחבר לפחד העמוק שלו. הפחד הזה קיים בתוכו גם בלי קשר לשום תוכנית טלוויזיה. אבל כשהוא שומע בטלוויזיה "משה יעקובוביץ' מנתניה הוא טיפש", זה מעורר את המחשבה: "האם יכול להיות שדיברו עליי?". אפילו שיש רק סיכוי אפסי לכך, עצם הסיכוי הזה מלחיץ אותו מאוד, כי הוא לא רוצה בשום אופן לחוות את המחשבה שהוא טיפש.

מהי שרשרת ההיגיון הפנימית שמובילה לטעות?

שאלה: איך קורה שאדם עובר מהמחשבה "יכול להיות שדיברו עליי" אל המסקנה "בטוח דיברו עליי"?

תשובה: כשהאדם כבר מרגיש רע מהאפשרות שמדברים עליו, הוא עלול לפרש את התחושה הרעה כהוכחה שבאמת מדברים עליו. הוא אומר לעצמו: "רע לי כי 'בטלוויזיה' דיברו עליי". בפועל, רע לו כי הזכירו בכלל את הנושא "טיפש", וזה הזכיר לו את הפחד שלו עצמו. אבל בתודעתו, הוא מחבר בין התחושה השלילית לבין הטענה ש"אכן מדברים עליי".

שאלה: איך זה קשור לדוגמה נוספת, כמו מסוק בשמיים?

תשובה: באותה צורה. האדם לא רוצה שירדפו אחריו, הוא פוחד מהאפשרות שיעקבו אחריו. כשהוא שומע מסוק, הוא נזכר באפשרות שמסוק יכול לעקוב אחרי מישהו. המחשבה הזו מזכירה לו את הפחד שלו: "אני ממש לא רוצה שירדפו אחריי". בגלל זה הוא מרגיש רע, ואז הוא אומר לעצמו: "אם כל כך רע לי, זה כנראה כי המסוק הזה עוקב אחרי".

איך הדוגמה של פוסט - טראומה מסייעת להבין את התהליך?

שאלה: מה הקשר בין רעש של טריקת דלת לתגובה חזקה של פחד?

תשובה: אדם שחווה פוסט - טראומה ממלחמה ושמע שם קולות נפץ עלול לקשר כל רעש חזק עם המלחמה והמוות של חבריו. לכן, כשמישהו טורק דלת, זה עשוי מיד לעורר בו את הטראומה. כך גם האדם שחושש ממחשבה מסוימת (כמו להיות טיפש) - כל רמז קטן, כמו שמיעה של המילה "טיפש", מקפיץ אצלו את הפחד.

למה אדם משוכנע שהמילים בטלוויזיה נאמרו דווקא כלפיו?

שאלה: מה ההיגיון הפנימי כשהאדם מרגיש "הם דיברו עליי" ושום הסבר הגיוני לא מרגיע אותו?

תשובה: ההיגיון נובע מפחד עמוק. הוא רואה שמזכירים נושא שמפחיד אותו (נניח, "טיפשות"), ואז הקשב שלו זז לשם. כיוון שהוא מקשר את התחושה הרעה עם מה ששמע, הוא משוכנע: "אם אני מרגיש כל כך רע, זה אומר שכנראה באמת דיברו עליי".

מה קורה במפגש עם אנשי מקצוע שדוחים את טענתו?

שאלה: מדוע אדם כזה עלול לסרב לקבל טענה של "לא מדברים עליך"?

תשובה: כי אם אומרים לו "אתה טועה לגמרי, אף אחד לא מדבר עליך", הוא ממשיך להרגיש רע, שהרי שורש הרע הוא הפחד שלו עצמו. הוא מרגיש שהם לא מבינים אותו, ואז מפתח עוד יותר חשדנות: "כנראה גם אתם נגדי, אתם חלק מאותו גורם שמדבר עליי". במקרים רבים, זה מוביל למצבים שבהם האדם מאושפז או מקבל כדורים פסיכיאטריים, אבל לא באמת פותרים לו את שורש הפחד.

איך נכון יותר לגשת לטיפול במצב כזה?

שאלה: מה הצעד הראשון להבנת הבעיה?

תשובה: צריך לזהות את הפחד העמוק שממנו האדם בורח. לדוגמה, הפחד להיות "טיפש", או פחד מכך שירדפו אחריו, או פחד שאין לו ערך. זהו שורש הבעיה, כי כשהאדם ממש לא רוצה להתמודד עם האפשרות הזאת, כל רמז קטן גורם לו להרגיש רע.

שאלה: למה לעבוד על הפחד עצמו חשוב יותר מאשר לנסות לשכנע אותו ש"הטלוויזיה לא דיברה עליו"?

תשובה: כיוון שגם אם נוכיח לאדם שלא דיברו עליו, הוא עוד עלול למצוא מצבים חדשים שבהם "אולי מדברים עליו" או "אולי עוקבים אחריו". רק אם נוריד את עוצמת הפחד מהאפשרות שהוא טיפש, או חסר ערך, או נרדף - רק אז הוא לא "יזנק" מכל גירוי קטן.

שאלה: מה אפשר לשאול אדם כזה כדי להוריד את עוצמת הפחד?

תשובה: אפשר לדוגמה לשאול: "נניח שבאמת אמרו עליך שאתה טיפש - למה זה מפחיד אותך כל כך? מה המשמעות של זה עבורך?" או "נניח שבאמת מישהו חושב שאתה לא שווה - מה זה אומר עליך?". כשמתעמקים במקור הפחד, מבינים שאולי יש שם בעיית דימוי עצמי או עניין של חוסר ביטחון. כאשר מטפלים בזה, רמת החרדה יורדת.

האם אכן יש היגיון בשיגעון?

שאלה: מה פירוש הטענה "גם במוח של משוגע יש היגיון"?

תשובה: פירוש הדבר שהאדם פועל מתוך היגיון פנימי המבוסס על פחדים, העדפות וחוויות העבר שלו. גם אם זה נראה מוזר, עצם המחשבה "אולי הם מדברים עליי" יוצאת מנקודת אמת: באמת יש סיכוי מזערי שמשהו כזה יקרה. אך ההבדל הוא שעוצמת הפחד מגדילה אצל האדם את הסיכוי הזה במוחו, עד ש"0.0.0.1 אחוז" הופך לאיום ענק.

שאלה: למה נותנים כדורים פסיכיאטריים במקרים כאלה?

תשובה: במצבים שבהם לא מבינים את שורש הפחד ולא מצליחים להרגיע את האדם, לעתים בוחרים להרגיע אותו דרך תרופות. הכדורים מפחיתים את עוצמת החרדה, אך לא תמיד מטפלים במקור הבעיה - בחשש העמוק או בחוסר הביטחון של האדם.

למה חשוב לדעת שכל הפרעה נפשית ניתנת להסבר ולהתמודדות?

שאלה: האם באמת לכל מחלה והפרעה נפשית יש פתרון הגיוני?

תשובה: כן. לכל אדם יש את ההיגיון הפנימי שגורם לו לחשוב ולפעול בדרך מסוימת. כשמבינים את ההיגיון הזה, אפשר לגשת אל הפחדים האמיתיים ולנסות לעזור לו להתיידד איתם או להתגבר עליהם. בפרנויה, בסכיזופרניה או בכל הפרעה אחרת, המפתח הוא להבין את הלוגיקה שנמצאת מתחת לשכבת החשש והדימויים.

שאלה: האם אפשר לעזור גם בלי שהאדם עצמו רוצה טיפול רשמי?

תשובה: לפעמים אפשר לנהל איתו שיחות עקיפות, להבין למה הוא מרגיש רע, לזהות את התחושה העמוקה שמעוררת בו חרדה, ולהפחית את הלחץ הזה דרך הסברים או אפילו דרך הקשבה והבנה. למרות שהטיפול הנרחב והעמוק עדיף בתהליך רשמי, אפשר להשפיע לטובה גם בשיח יומיומי, אם יודעים איך לפנות אל הפחדים הסמויים שלו.

סיכום ותזכורת לטיפול בשורש הבעיה

שאלה: למה אדם שחושש ש"מדברים עליו" צריך קודם כל להבין מה מפחיד אותו באמת?

תשובה: כי מה שבאמת מניע אותו הוא הפחד הפנימי - לדוגמה, הפחד להיות טיפש, להיתפס כחסר ערך, או להיזכר בטראומה ישנה. הטלוויזיה, העיתון או המסוק הם רק טריגרים חיצוניים שמזכירים לו את הפחד. כשהפחד הזה צץ, הוא מרגיש רע, ואז המוח מבצע קפיצה לוגית למסקנה "בטוח הם מדברים עליי". לכן, עיקר הפתרון הוא להפחית את הפחד מהאפשרות עצמה, וכך למנוע את הקפיצה הלוגית שגורמת לו להרגיש נרדף.
הסקה דמיונית, איך נוצרת הפרעה נפשית? איך נוצרת מחלת נפש? גורמים לסכיזופרניה, גורמים למחשבות שווא, גורמים להפרעת אישיות, גורמים לפסיכוזה, גורמים לפרנויה, טיפול בפסיכוזה, טיפול בסכיזופרניה, למה מישהו חושב שמדברים עליו? למה מישהו חושב שעוקבים אחריו? מחלת הרדיפה, איך חושב מוח של סכיזופרן? למה אני חושב שעוקבים אחרי? למה אני חושב שמדברים עלי? סכיזופרניה מוח, מהי סכיזופרניה פרנואידית? מהי הפסיכולוגיה של הסקה דמיונית? סימפטומים של סכיזופרניה, דמיונות שווא וחרדות, טיפול בדלוזיה, איך עובד מוח של סכיזופרן? מהן מחשבות שווא של יחס? איך נוצרות מחשבות שווא של יחס? מחשבות יחס וסכיזופרניה
אני חושב שעוקבים אחרי רגשות טיפול בבעיות נפשיות הפרעות נפשיות להרגיש רע דימוי עצמי חיובי יש אפשרות שמשהו יקרה הערכה עצמית נמוכה היא לא רוצה לשכנע אותו להירגע איך חושב סכיזופרן איך חושב סכיזופרן פרנואיד איך לרפא איך לרפא סכיזופרן איך לרפא סכיזופרניה איך נוצר איך נוצרות איך נוצרים איך נוצרת איך נוצרת סכיזופרניה איך נוצרת סכיזופרניה פרנואידית איך סכיזופרן חושב אנשים מדברים עלי אנשים מדברים עלי בטלוויזיה דלוזיות הפרעה הפרעה דלוזיונלית הפרעות חושב סכיזופרן חושב סכיזופרן פרנואיד טיפול טיפול במחשבות טיפול במחשבות שווא טיפול במחשבות שווא של יחס טיפול בפרנויה טיפול בפרנויות טיפולים טלביזיה טלוויזיה טלויזיה כיצד נוצרות לרפא לרפא סכיזופרן לרפא סכיזופרניה מדברים עלי מדברים עלי בטלוויזיה מה אומרים עלי מה אומרים עליך מה חושבים עלי מה חושבים עליך מה מדברים עלי מה מדברים עליך מהן מחשבות שווא של יחס מחשבות מחשבות שווא מחשבות שווא של יחס מחשבות שווא של רדיפה מטופל מטופלים מטפל סכיזופרן סכיזופרן חושב סכיזופרניה סכיזופרניה פרנואידית פסיכוזה פסיכוזות פרנואיד פרנואידיות פרנויה פרנויות רדיפה
קורונה ופרנויה, הפרנויה של הקורונה, מחלת הנפש של הקורונה, איך חושב פרנואיד קורונה? האם הקורונה מסוכנת? האם בתי החולים קורסים? למה עושים סגר קורונה? התמודדות עם הקורונה, סכיזופרניה פרנואידית וקורונה, דפוסי חשיבה של פרנואידים
קורונה ופרנויה, הפרנויה של הקורונה, מחלת הנפש של הקורונה, איך חושב פרנואיד קורונה? האם הקורונה מסוכנת? האם בתי החולים קורסים? למה עושים סגר קורונה? התמודדות עם הקורונה, סכיזופרניה פרנואידית וקורונה, דפוסי חשיבה של פרנואידים
... ופרנויה, הפרנויה של הקורונה, מחלת הנפש של הקורונה, איך חושב פרנואיד קורונה? האם הקורונה מסוכנת? האם בתי החולים קורסים? למה עושים סגר קורונה? התמודדות עם הקורונה, סכיזופרניה פרנואידית וקורונה, דפוסי חשיבה של פרנואידים מהם דפוסי החשיבה של אנשים פרנואידים וכיצד זה קשור לקורונה? אליעד מסביר כיצד דפוסי החשיבה של אנשים פרנואידים משקפים פחדים לא רציונליים ואי - ודאות לגבי הסכנות שמאיימות עליהם. אנשים כאלה נוטים להניח שהסכנות שמולם אמיתיות, אלא אם כן יוכח להם אחרת, וזאת בניגוד לחשיבה הגיונית המובילה למסקנות אחרות. דוגמה לכך היא אדם הסובל מהפרעות פרנואידיות, אשר מאמין כי מסוק בשמיים עוקב אחריו, כי הוא לא בטוח במאה אחוז שהמסוק לא רודף אחריו. הוא יסכים שההוכחה לכך לא קיימת, אך יחשוב שהסיכון עלול להיות אמיתי בכל מקרה. אליעד מדבר על הקורונה כמחלה שגרמה לאנשים רבים לאמץ את החשיבה הפרנואידית. כאשר נשאל אדם התומך בהגבלות כמו סגר או חוקים מחמירים, איך אתה יודע שזה לא מסוכן? הוא לא ... של מערכת הבריאות בגלל הקורונה, ושההצהרות על קריסתה מהוות סוג של מניפולציה שנועדה ליצור תחושת דחיפות ולגייס תמיכה ציבורית למהלכים מסוימים. האם הגישה הפרנואידית לניהול המגיפה נכונה? הסיבה לכך שמדובר בגישה פרנואידית היא כי היא מתמקדת בסיכון המרבי ומניחה את הגרוע מכל, ללא ראיות מוצקות או הוכחות. זהו סוג ...
הזיות, מחשבות שווא, דמיונות שווא, למה מישהו חושב שקורה משהו שלא קורה? למה מישהו הוזה הזיות? למה מישהו חושב מחשבות שווא? למה מישהו פרנואיד? מחלת הרדיפה, איך נוצרת הפרעה נפשית? איך נוצרת פסיכוזה? טיפול בפסיכוזה, הפרעות נפשיות
... הזיות? למה מישהו חושב מחשבות שווא? למה מישהו פרנואיד? מחלת הרדיפה, איך נוצרת הפרעה נפשית? איך נוצרת פסיכוזה? טיפול בפסיכוזה, הפרעות נפשיות למה אנשים מדמיינים דברים שלא באמת קורים? אליעד כהן מסביר באופן מפורט מהן הסיבות שיכולות ... בו או שירדפו אחריו, עשוי להתחיל להאמין באופן פרנואידי שהדבר כבר מתרחש, למרות שבמציאות אין לכך בסיס. הדמיון הזה מאפשר לו כביכול להתמודד מראש עם הפחד, ובכך לתת לעצמו תחושה של שליטה או היערכות מוקדמת לתרחיש השלילי. כיצד דמיון ... להזיות? איך לטפל בהפרעות נפשיות? למה אדם הופך לפרנואיד?
תכונות אופי טובות, תכונות אופי רעות, איזה אופי יש לי? האם יש לי אופי טוב? האם אני סובל ממחלת נפש? איזה תכונות אופי טובות? איזה תכונות אופי רעות? מה זה אופי טוב? מה זה אופי רע? האם יש לי הפרעה נפשית? אבחון עצמי של הפרעה נפשי
תכונות אופי טובות, תכונות אופי רעות, איזה אופי יש לי? האם יש לי אופי טוב? האם אני סובל ממחלת נפש? איזה תכונות אופי טובות? איזה תכונות אופי רעות? מה זה אופי טוב? מה זה אופי רע? האם יש לי הפרעה נפשית? אבחון עצמי של הפרעה נפשי
... אז לכאורה מה תהיה התשובה תקשיב אתה יודע אם התכונה שלך טובה או רעה אם אתה רוצה אותה זה טוב ואם אתה לא רוצה אותה זה רע, נגיד אתה פרנואיד זה טוב או רע תלוי אתה רוצה את זה שאתה פרנואיד אז זה טוב אתה לא רוצה את זה זה רע. ואם הוא אומר אני לא יודע אם אני רוצה את זה או לא אז התשובה היא אחרת, התשובה הנכונה היא לגבי השאלה נגיד שאתה פרנואיד האם זה טוב או רע התשובה היא כזאת צריך לשאול אותך שאלה אחרת עד כמה אתה מרוצה מהחיים שלך ... למה אתה לא מרוצה מעצמך בא נבדוק איך זה קשור לתכונות האופי שלך פשוט. אותו דבר שדיברנו לגבי הפרעה נפשית האם אתה סובל מסכיזופרניה פרנואידית קלינית אם טוב לך אתה לא סובל מכלום אם מישהו סובל בגללך הוא מנסה לאבחן אותך זה כל ...
פרנויות / מחשבות שווא / סכיזופרניה / מחשבות רדיפה / דלוזיות / פוביות / חרדות / פחדים - איך מתמודדים?
... לאדם מחשבות שווא שונות, שכאילו יש לו בעיה כלשהי, למרות שבאמת כפי מה שנראה לעין, אין לו שום בעיה. וכל אחד בעולם, יש לו פרנויות כלשהן. בין אם הוא נחשב לפרנואיד , ובין אם לא. כי כל אחד בעולם, בתוך תת המודע שלו, יש את כל הפחדים כולם. בין אם אלו פחדים הגיוניים, ובין אם אלו פחדים ... וכולי. כך שמנקודת מבט מסוימת, כל מחשבות השווא, הן מחשבות של אמת, מנקודת מבט מסוימת כנל. כך שראשית כל, פסיכולוג פסיכיאטר שמנסה לטפל באדם סכיזופרן פרנואיד שסובל ממחשבות שווא, ראשית כל עליו לדעת, מהי האמת שמסתתרת מאחורי מה שנראה כמחשבת השווא של האדם הפרנואיד סכיזופרן. כי מאחורי כל מחשבת שווא, יש איזו אמת כלשהי. ותת המודע של האדם הסכיזופרן, תת המודע שלו, מודע היטב לנקודת האמת שמסתתרת מאחורי מחשבת השווא והפרנויה. וגם אם האדם הסכיזופרן הפרנואיד, לא מסוגל להסביר מהי האמת שעומדת מאחורי הפרנויה שלו, הרי שעדיין זה לא אומר שאין נקודת אמת מאחורי הפרנויה שלו. ובכל ... שמסתתרת מאחוריו. ואם הפסיכולוג פסיכיאטר, לא ידע ולא יבין, מהי האמת שמסתתרת מאחורי הפרנויה ומחשבת השווא, זה יגרום לכך, שהוא לא באמת יוכל לעזור לאדם הפרנואיד והסכיזופרן. משום, שגם אם יהיה ניתן לשכנע את הפרנואיד שהמחשבה שלו היא מחשבת שווא ופרנויה בלבד, עדיין הפרנואיד ימשיך בתת המודע שלו לפחד מאותה פרנויה, והיא יכולה לחזור בשנית. ולכן כנל, החשוב מכל הוא, להבין מהיכן מגיעה הפרנויה של ... האמת שמסתתרת מאחורי הפרנויה. ואחרי שהפסיכולוג פסיכיאטר מבין מהיכן מגיעה הפרנויה של האדם, עכשיו יש שני דברים שצריך לעשות במקביל בו זמנית, כדי לעזור לפרנואיד להתמודד עם הפרנויה שלו. ושני הכיוונים הם נראים כסותרים זה את זה וכמנוגדים זה לזה. אבל, הם משלימים זה את זה, ושניהם ... ידי זה שמבינים, שגם אם הוא יקרה, גם אז לא יקרה שום דבר, שהוא יותר רע מאשר טוב וכולי. והפסיכולוג פסיכיאטר, צריך לדעת איך להעביר את המסר הזה לסכיזופרן הפרנואיד, בצורה שלא תהיה מורכבת מידי. ושאעפכ הפרנואיד יצליח להרגיע את עצמו ולהבין, שגם אם הפרנויה שלו נכונה, עדיין הוא לא צריך להיות בגללה בחרדה ובפחד. כי גם אם מחשבת ... לפי האמת היחסית שלנו, שבה יש טוב ורע, ושבה גם יש חוקיות שאפשר לדעת, האם באמת רודפים אחריך או לא רודפים אחריך. ועפ קו החשיבה הזה, צריך לגרום לאדם הפרנואיד, להיות יותר אמיתי עם עצמו, ולראות שהפרנויה שלו, לא משקפת תהליך שקורה במציאות שלנו, מצד האמת היחסית שלנו. ולא צריך לשלול את כל הפרנויה של הפרנואיד בבת אחת, אלא צריך לעשות זאת בחכמה ובשלבים. והקו המרכזי הוא, לעודד את האדם הפרנואיד , להשתמש בשכל שלו כמה שיותר, ולהיצמד אל האמת כמה שיותר באופן כללי בחיים שלו. וכאשר יש לאדם איזו פרנויה, לא צריך לשלול ... שהם, ומה שיהיה יהיה. ואתה אכן לא שולט בהכל. ואכן הכל יכול לקרות. ומה שיקרה יקרה. והקו הנגדי, הוא הקו של בירור האמת והפעלת השכל של המטופל הסכיזופרן הפרנואיד, שמנסים לגרום לו להפעיל את השכל שלו, ולהתבונן על הבעיה שלו, בצורה יותר הגיונית. כדי שהוא יוכל להתייחס אליה בצורה הגיונית, עפ חוקי ההיגיון שלו. וכל מה שנכתב כאן, אלו הכל כיווני חשיבה בלבד, עבור המטפל פסיכולוג פסיכיאטר עבור האדם הסכיזופרן פרנואיד, שרוצה לטפל בעצמו. והבנת שורשי הדברים ומהות הדברים, תאפשר להתאים את הדברים בצורה טובה יותר, לכל מקרה ומקרה. ...
איך לשכנע מישהו ללכת לטיפול? איך לשכנע מישהו ללכת לטפל בעצמו? איך לשכנע מישהו ללכת לפסיכולוג? איך לשכנע מישהו לקבל עזרה? איך לשכנע חולה נפש לקבל טיפול? איך לשכנע מישהו לקבל טיפול? איך להביא אדם לטיפול? כיצד מביאים אדם לטיפול? איך לשכנע מישהו לטפל בעצמו? לא מוכן ללכת לטיפול, מתנגד ללכת לטיפול, נגד טיפול, לא רוצה טיפול, מתנגד לקבל עזרה, מסרב לקבל עזרה
... עצמך הולך לטיפול. ושהמטפל ביקש שיביאו גם את האדם העצבני, כדי שיהיה אפשרי להיעזר בו, לעזור לך עצמך, איך לא להילחץ מהאדם העצבני. או לדוגמה אדם סכיזופרן פרנואיד, שלא מכיר בכך שהוא כזה ושרוצים לגרום לו לבוא לטיפול, שאפשרי להציג את הדבר, כך שאתה הולך לטיפול שיעזור לך להבין אותו, את הסכיזופרן, ושלצורך הטיפול צריך אותו, את האדם הסכיזופרן פרנואיד, כדי לעזור לך להבין אותו. וכאן ...
תרופות פסיכיאטריות, הפרעת התנהגות, דימוי עצמי שלילי, הפרעות נפשיות, מחלות נפשיות, חולה במחלה נפשית, התנהגות טורדנית, ocd קשה, ערך עצמי נמוך, סכיזופרניה, בעיית התנהגות
תרופות פסיכיאטריות, הפרעת התנהגות, דימוי עצמי שלילי, הפרעות נפשיות, מחלות נפשיות, חולה במחלה נפשית, התנהגות טורדנית, ocd קשה, ערך עצמי נמוך, סכיזופרניה, בעיית התנהגות
... התמודדות עם חרדה פחד מכישלון תפיסות מגוננות השלכות של אמונה מגוננת נתקלת פעם במישהו חולה סכיזופרניה נתקלת? ש: לצערי כן. אליעד: ומישהו פרנואיד? ש: זה בא ביחד. אליעד: ומישהו עם הפרעות נפשיות נתקלת, אוקי עכשיו השאלה היא מה האינטרס של בן אדם להגדיר את עצמו כחולה או משהו כזה. ש: יש פה הנחת יסוד שהוא בכלל מגדיר את עצמו. ...
טיפול בהפרעת אישיות, טיפול בסכיזופרניה, חושב שהוא המשיח, מחשבות שווא של גדלות, שיגעון גדלות, טיפול במחלות נפש, פסיכיאטריה, דלוזיה, תסביך משיח, חושב שאני המשיח, תסמונת נפוליאון, מגלומניה
... הרצון לעזור לאחרים) לכיוונים בריאים ומעשיים יותר. מה הטעות בטיפול הפסיכיאטרי המסורתי במקרים כאלו? אליעד מותח ביקורת על טיפול פסיכיאטרי נפוץ שבו פשוט מדביקים לאדם תווית של סכיזופרן, פרנואיד או הפרעת אישיות, בלי להתעמק בסיבות האמיתיות שמובילות לאמונה הזו. לטענתו, גישה כזו אינה פותרת את הבעיה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפול במחשבות שווא של יחס, איך סכיזופרן חושב? איך לרפא סכיזופרניה? איך נוצרת סכיזופרניה פרנואידית? אנשים מדברים עלי בטלוויזיה, מחשבות שווא של רדיפה, הפרעה דלוזיונלית, פסיכוזה, איך חושב סכיזופרן פרנואיד? טיפול בפרנויה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: פרנואיד, איך להעביר ביקורת בונה? איך לא להישחק בעבודה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לקבל החלטות? איך לשנות תכונות אופי? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לחנך ילדים? איך להאמין בעצמך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להיגמל מהימורים? איך להיות מאושר ושמח? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: פרנואיד, איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? דיכאון? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם לדומם יש תודעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש או אין אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה לא להתאבד? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש משמעות לחיים? איך להיות מאושר? איך להיות הכי חכם בעולם? האם באמת הכל לטובה? האם הכל אפשרי? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? האם אפשר לדעת הכל? האם יש אמת מוחלטת? מי ברא את אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? בשביל מה לחיות? למה יש רע בעולם? מה המשמעות של החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לזמן ולמקום ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי למנהלים, טיפול נפשי, טיפול רגשי בנושא פרנואיד - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3906 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 08:37:33 - wesi1