אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה פחדים מוזרים ✔פחד לא הגיוני, 2 חלקים בטיפול בפחד לא הגיוני, 2 שלבים בטיפול בחרדה לא הגיונית, ללמוד לחשוב בהיגיון, לחשוב בצורה הגיונית, לבדוק האם...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
פחד לא הגיוני, 2 חלקים בטיפול בפחד לא הגיוני, 2 שלבים בטיפול בחרדה לא הגיונית, ללמוד לחשוב בהיגיון, לחשוב בצורה הגיונית, לבדוק האם הפחד הגיוני, האם הגיוני לפחד? מחשבות מפחידות לא הגיוניות, פרנויה לא הגיונית, פחדים מוזרים
איך מטפלים בפחד לא הגיוני בשיטה רציונלית?

כאשר רוצים לטפל בפחד בצורה רציונלית, הכוונה היא לעזור לאדם שמפחד ממשהו לבחון את הפחד שלו באופן הגיוני ולבדוק האם הפחד באמת מוצדק. לדוגמה, אם אדם מפחד מג'וקים שקופצים עליו, הטיפול הרציונלי כולל לשאול אותו: למה אתה מפחד מהג'וקים? האם זה באמת מפחיד? האם יש סיבה רציונלית לחשוב שהג'וקים יזיקו לך? האם הפחד מוצדק או לא מוצדק? המטרה בשלב הזה היא לבדוק באופן הגיוני את הבסיס לפחד.

מהם שני החלקים החשובים בטיפול בפחד לא הגיוני?

כאשר אליעד מדבר על טיפול בפחד לא הגיוני, הוא מדגיש שיש שני חלקים שחייבים להתקיים יחדיו כדי שהטיפול יצליח:
  1. בדיקה הגיונית האם הפחד עצמו מוצדק או לא מוצדק, כלומר, האם הפחד באמת הגיוני או שהוא תוצר של מחשבה שגויה ולא רציונלית.
  2. לימוד האדם לחשוב בצורה הגיונית בחיי היומיום, משום שאם הוא לא רגיל לחשוב בהיגיון, ההסבר שהפחד לא הגיוני פשוט לא יעזור לו.
איך בודקים האם הפחד מוצדק או לא?

השלב הראשון בטיפול הוא לבדוק את ההיגיון שמאחורי הפחד. התהליך הוא כזה: שואלים שאלות מפורשות לגבי הפחד. אם האדם מפחד מג'וקים, לדוגמה, יש לברר איתו באופן הגיוני, למה בדיוק אתה מפחד מהג'וקים? מה אתה חושב שיקרה? האם באמת יש סיכוי שג'וק יפגע בך? האם יש היגיון בפחד? האם הפחד מבוסס על משהו ממשי? כלומר, בשלב הראשון, אליעד מדגיש שחשוב לא רק לשאול שאלות, אלא גם לוודא שהאדם באמת מגיע למסקנה ברורה ומוחלטת שהפחד אינו הגיוני.

חשוב להבין שלפעמים אדם יאמר שהוא מבין שהפחד לא הגיוני, אבל בפועל הוא עדיין חושב בצורה עמוקה שיש בפחד משהו מוצדק. במקרים כאלה, הטיפול לא יהיה יעיל. לכן חובה לוודא שהאדם באמת מבין לעומק ובצורה מוחלטת שאין בפחד שום הצדקה רציונלית.

למה חשוב ללמד את האדם לחשוב בהיגיון ביום - יום?

החלק השני, שלדברי אליעד הוא הכרחי לא פחות, הוא ללמד את האדם לחשוב בהיגיון באופן כללי בחייו. אדם שרגיל לחשוב בצורה לא הגיונית, מתוך דחפים, תחושות או אמונות לא מבוססות, לא יוכל להשתחרר מהפחד שלו רק על ידי כך שמסבירים לו שהפחד אינו הגיוני. למשל, אם מישהו רגיל להאמין למחשבות מוזרות, להניח הנחות שגויות ולהיות חסר עקביות בחשיבה שלו, הוא יתקשה מאוד להפסיק לפחד, גם אם יסבירו לו שהפחד שלו הוא חסר היגיון.

לכן, אם רוצים באמת להעלים את הפחד, חובה ללמד את האדם להתרגל לחשוב בהיגיון בצורה יומיומית. אדם שמסוגל לחשוב בהיגיון, ושרגיל לבדוק כל מחשבה שיש לו בצורה לוגית ורציונלית, יוכל להבין לעומק למה הפחד שלו לא מוצדק, וכך להשתחרר ממנו באופן מלא.

מה קורה אם רק חלק אחד מתקיים?

אליעד מסביר מדוע חייבים את שני החלקים הללו יחדיו בטיפול:
  • אם האדם מבין שהפחד שלו לא הגיוני, אך אינו רגיל לחשוב בהיגיון ביומיום, הוא ימשיך לפחד. המסקנה שהפחד לא מוצדק לא תעזור לו בפועל, משום שהמחשבה הלא הגיונית חזקה ממנו.
  • מצד שני, גם אם האדם רגיל לחשוב בהיגיון בדרך כלל, אבל הוא עדיין משוכנע שהפחד שלו מוצדק, גם אז הוא לא ישתחרר מהפחד, משום שהמחשבה עצמה עדיין לא הגיעה למסקנה חד - משמעית וברורה שהפחד חסר בסיס.
לכן שני השלבים חשובים באותה המידה וחייבים לבצע אותם במקביל: גם לוודא שהאדם באמת מבין שהפחד שלו הוא לא הגיוני, וגם להרגיל אותו לחשוב בהיגיון על בסיס יומיומי.

איך לדעת בוודאות שהאדם חושב שהפחד לא הגיוני?

אליעד מדגיש עוד נקודה חשובה: לפעמים האדם אומר שהפחד שלו לא הגיוני, אך עדיין מרגיש בתוך תוכו שהפחד הגיוני. כלומר, הוא אומר באופן חיצוני "אני יודע שהפחד לא הגיוני", אך במחשבות הפנימיות שלו הוא עדיין מייחס חשיבות אמיתית לפחד. במצב כזה, הטיפול לא יצליח, ולכן חלק מהבדיקה הוא לוודא שהאדם הגיע להבנה מלאה ושלמה שאין שום בסיס רציונלי לפחד שלו, ולא רק אומר זאת כדי להרגיע את עצמו או את המטפל.

מה קורה כשהאדם מתחיל לחשוב בהיגיון?

כשאדם מתחיל לחשוב באופן הגיוני ביומיום, הוא מסוגל לפרק את הפחדים שלו בצורה קלה יותר. החשיבה הרציונלית מאפשרת לו לבדוק כל פחד לגופו, להבין את הסיבות לפחד ולהגיע לתובנה שהפחד אינו מוצדק. בצורה כזו הפחד הלא הגיוני פשוט יתפוגג וייעלם.

לסיכום, טיפול מוצלח בפחד לא הגיוני חייב לכלול:
  • בירור והבנה מעמיקה של העובדה שהפחד לא מוצדק ולא הגיוני.
  • הקניית הרגל חשיבה הגיוני לאדם, כך שידע ליישם חשיבה לוגית ביומיום.
שילוב של שני השלבים הללו מבטיח שהאדם יוכל באמת להשתחרר מהפחדים הלא רציונליים שמפריעים לו בחיים.
שלום חברים

פתרון פחד בצורה רציונלית

כאשר מתמודדים עם פחד בצורה רציונלית, המשמעות היא שאדם מפחד ממשהו, ואנחנו מנסים לפתור לו את הפחד בדרך לוגית והגיונית. לדוגמה, אם מישהו מפחד מג'וקים שקופצים עליו, ננסה לבדוק איתו בצורה רציונלית: האם באמת זה מפחיד? למה אתה מפחד? האם זה הגיוני לפחד?

בתהליך פתרון פחד בצורה רציונלית יש שני חלקים:
  • החלק הראשון הוא לבדוק האם הפחד עצמו הגיוני. כלומר, יש להתבונן ולנתח בהיגיון האם הפחד הוא מוצדק, עד כמה הוא רציונלי, והאם יש סיבה אמיתית להרגיש אותו. איך עושים זאת? זו שאלה נפרדת, אך חשוב להבין שזהו שלב הכרחי בתהליך.
  • החלק השני הוא ללמוד לחשוב בהיגיון באופן כללי. אם אדם לא רגיל לחשוב בצורה רציונלית ביום - יום, גם אם נסביר לו שהפחד שלו לא הגיוני, זה לא באמת יעזור לו. למה? כי הוא פשוט לא מתורגל בחשיבה רציונלית. אדם שרגיל לפעול מתוך דחפים וללא היגיון, גם אם יבין מבחינה תאורטית שהפחד שלו לא מוצדק - עדיין ירגיש אותו.
לכן, כאשר מטפלים בפחדים לא הגיוניים, צריך לזכור את שני השלבים:
  • להבין ולהשתכנע שהפחד אינו הגיוני.
  • לפתח הרגל של חשיבה רציונלית ביומיום.
אם אדם מבין שהפחד שלו לא הגיוני, אך אינו רגיל לחשוב בהיגיון - זה לא יספיק. ואם אדם רגיל לחשוב בהיגיון, אך לא מבין שהפחד שלו אינו רציונלי - גם זה לא יעזור. לכן, יש לבצע את שני השלבים יחד.

חשוב להבחין בכך שאדם עלול לומר שהפחד שלו לא הגיוני, אך למעשה עדיין להאמין בו. במקרה כזה, יש לבדוק האם הוא באמת משוכנע שהפחד לא רציונלי. בנוסף, יש לעבוד על שינוי דפוסי החשיבה כדי שיפעל מתוך רציונל גם בחיי היומיום.

אם משלבים את שני ההיבטים הללו - גם מבינים שהפחד אינו הגיוני וגם מפתחים חשיבה לוגית - אפשר להעלים פחדים לא רציונליים לחלוטין.

למידע נוסף ניתן להיכנס לאתר ולחפש נושאים כמו: פחד לא הגיוני, איך לפרק פחד לא הגיוני, איך ללמוד לחשוב בהיגיון, איך לדעת אם פחד הגיוני, איך להתמודד עם פחדים ואיך לנטרל פחדים.

בהצלחה!
דפוסי חשיבה מסוגל לחשוב להתמודד חיים התמודדות עם פחד לא הגיוני חרדה לא רציונאלית פרנויות למידה רציונליות פתרון איך מטפלים 2 חלקים בטיפול בפחד לא הגיוני 2 שלבים בטיפול בחרדה לא הגיונית בצורה הגיונית האם הגיוני לפחד הגיוני הגיוני לפחד היגיון חלקים בטיפול בפחד לא הגיוני חרדה חרדה לא הגיונית חרדה לא רציונאלית חרדה לא רציונלית חרדות חרדות לא הגיוניות חרדות לא רציונאליות חרדות לא רציונליות טיפול טיפול בחרדה טיפול בחרדה לא הגיוני טיפול בחרדה לא הגיונית טיפול בחרדות טיפול בפחד טיפול בפחד לא הגיוני טיפול בפחדים טיפול בפחדים לא הגיוניים טיפול נגד חרדה טיפול נגד חרדות טיפולים טיפולים נגד חרדה טיפולים נגד חרדות לבדוק לבדוק האם הפחד הגיוני לחשוב לחשוב בצורה הגיונית לטפל בחרדה לטפל בחרדות ללמוד ללמוד לחשוב ללמוד לחשוב בהיגיון למידה לפחד מחשבות מחשבות מפחידות מחשבות מפחידות לא הגיוניות מטופל מטופלים מטפל פחד פחד לא הגיוני פחד לא רציונאלי פחד לא רציונלי פחדים פחדים לא הגיוניים פחדים לא רציונאליים פחדים לא רציונליים פחדים מוזרים פרנויה פרנויה לא הגיונית פרנויות שלבים בטיפול בחרדה לא הגיונית
טיפול ב OCD, מחשבות טורדניות מוזרות, מחשבות לא הגיוניות, מוטרד מדברים חסרי משמעות, ממציא משמעויות מוזרות, מחשבות מוזרות, פחדים מוזרים, דמיונות מוזרים, מחשבות שווא, חושב שאני המשיח, הפרעות נפשיות
טיפול ב OCD, מחשבות טורדניות מוזרות, מחשבות לא הגיוניות, מוטרד מדברים חסרי משמעות, ממציא משמעויות מוזרות, מחשבות מוזרות, פחדים מוזרים, דמיונות מוזרים, מחשבות שווא, חושב שאני המשיח, הפרעות נפשיות
... טורדניות מוזרות, מחשבות לא הגיוניות, מוטרד מדברים חסרי משמעות, ממציא משמעויות מוזרות, מחשבות מוזרות, פחדים מוזרים, דמיונות מוזרים, מחשבות שווא, חושב שאני המשיח, הפרעות נפשיות מדוע אדם סובל ממחשבות מוזרות ולא הגיוניות? הסיבה המרכזית שמסביר אליעד כהן ... איך למצוא משמעות בחיים? האם אפשר להיפטר ממחשבות טורדניות? מה רע בחיים רגילים? מחשבות לא הגיוניות ופחדים מוזרים ניתוח מקרה של מחשבות מוזרות וכיצד להתמודד עימן כאשר אדם אומר שהוא סובל ממחשבות מוזרות, השאלה המרכזית היא כיצד להבין ולפתור את הבעיה. ...
פחד מוגזם, איך לפחד פחות? איך לפחד בצורה הגיונית? איך להתמודד עם פחד לא הגיוני? מהי החוקיות של הפחד? למה אני כל כך מפחד? איך להחליש פחד? איך להתמודד עם חרדה? סיכון סיכוי, סיכוי סיכון, איך נוצר פחד? התקפי חרדה
פחד מוגזם, איך לפחד פחות? איך לפחד בצורה הגיונית? איך להתמודד עם פחד לא הגיוני? מהי החוקיות של הפחד? למה אני כל כך מפחד? איך להחליש פחד? איך להתמודד עם חרדה? סיכון סיכוי, סיכוי סיכון, איך נוצר פחד? התקפי חרדה
... את הסיכון הזה בשום אופן, אפילו אם הסיכוי מאוד נמוך. דוגמאות לפחדים מוזרים במיוחד - פחד לא רציונלי ממזוזה אליעד מביא דוגמה של אדם חילוני שיש לו פחד קיצוני ממזוזה - הוא חושש שמזוזה תהפוך אותו לעיוור. פחד כזה ... האם אפשר להמשיך לחיות עם זה? פחדים קיצוניים יש אנשים עם פחדים מוזרים במיוחד. למשל, אדם חילוני שחושש שהמזוזה תגרום לו להיות עיוור. לכאורה, זה פחד חסר היגיון - אבל הוא כל כך פוחד להיות עיוור, שהוא לא ... לעשות את זה עד שהמוח שלך מתאפס. עכשיו יש הרבה אנשים שיש להם פחדים מוזרים בסדר פחדים מוזרים כמה ששלך נראים מוזרים עוד יותר מוזרים מוזרים שבמוזרים. ש: אפשר לתת דוגמה לפחד מוזר? אליעד: אתן לך דוגמה נגיד אחד שהוא בחור חילוני רגיל והוא נגיד הולך ליד בית כנסת והוא אומר הוא מתחיל להגיד לעצמו רק שהבית כנסת הזה ...
תכלית הידיעה שלא נדע, איך להגיע לתכלית הידיעה, לדעת את הכל, ללכת עד הסוף, לא לדעת שום דבר, לשאול שאלות, לבדוק ולא להאמין, לדעת שאינך יודע, להשתמש בשכל עד הסוף
תכלית הידיעה שלא נדע, איך להגיע לתכלית הידיעה, לדעת את הכל, ללכת עד הסוף, לא לדעת שום דבר, לשאול שאלות, לבדוק ולא להאמין, לדעת שאינך יודע, להשתמש בשכל עד הסוף
... הידיעה שלא נדע, איך להגיע לתכלית הידיעה, לדעת את הכל, ללכת עד הסוף, לא לדעת שום דבר, לשאול שאלות, לבדוק ולא להאמין, לדעת שאינך יודע, להשתמש בשכל עד הסוף מהי תכלית הידיעה שלא נדע? אליעד ... לעומק, אלא ויתר בטרם מיצה את כל האפשרויות. איך אפשר לדעת בוודאות שאינך יודע? אליעד מסביר שהדרך היחידה לדעת בוודאות שאינך יודע היא לבדוק כל אפשרות אפשרית, לשלול כל תשובה אפשרית עד שבאמת לא תישאר לך אף תשובה אחרת. כל עוד ... שהוא עדיין חושב שיש סיבה כלשהי חיצונית למעשה העבודה. אך אם האדם מגיע למצב שהוא באמת לא יכול למצוא תשובה אחרת, כלומר, שאין שום סיבה הגיונית או אפשרות אחרת, הוא נמצא במצב אמיתי של חוסר ידיעה מוחלט. מה הקשר בין אמונה ... הרגשה של ודאות, אבל לא מבוססת על ידיעה אמיתית. אליעד מדגיש שהאדם חייב ללכת עם השכל עד הסוף ולא להסתמך על אמונה, גם אם היא נראית הגיונית. רק לאחר שהאדם בדק את כל האפשרויות בצורה שכלית ומוחלטת, הוא יגיע לידיעה ... לתמיד. כיצד להשתמש בשכל עד הסוף? השיטה שאליעד מתאר לשימוש בשכל עד הסוף היא לשאול שאלות, לא להסתפק בתשובות שטחיות או חלקיות, אלא לבדוק כל דבר עד סופו. אם האדם מגיע ללא יודע, עליו לנסות בכוח למצוא תשובות שכליות ולבדוק ... הידיעה? איך לדעת שאינך יודע? מדוע שאלות חוזרות על עצמן? מהו מחויב המציאות? מה ההבדל בין אמונה לידיעה? כיצד להגיע לידיעה מוחלטת? איך לבדוק תשובות עד הסוף? ...
אמת - איך ללכת אחרי האמת שלך עד הסוף וגם לבדוק אותה כל הזמן?
... - איך ללכת אחרי האמת שלך עד הסוף וגם לבדוק אותה כל הזמן? כי האדם, צריך ללכת אחרי האמת האישית והסובייקטיבית של עצמו. והאדם צריך להיות נאמן לעצמו, עד הסוף, ובשלמות שאין שלמות ... האובייקטיבית, שנמצאת בתוך תוכו בפנימיות הנשמה שלו. כי על האדם ללכת אחרי האמת האישית שלו, עד הסוף ועד הקצה האחרון שלה, אבל בו זמנית, על האדם לבדוק את האמת האישית שלו כל הזמן. עד שתהיה התאמה, בין האמת האישית של האדם, לבין האמת המוחלטת של המציאות. ועיקר הבדיקה היא, על ידי זה ... הולך אחרי האמת שלו עד הסוף, הוא גם לא בודק את האמת שלו עד הסוף, ולא מגיע לאמת המוחלטת. אבל כאשר האדם נצמד לאמת האישית שלו עד הסוף, זה דוחף אותו לבדוק את האמת האישית שלו עד הסוף, ואז בסופו של דבר, האדם מגיע לנקודת מבט אובייקטיבית על המציאות, ואז האדם משתחרר לגמרי מכל קיבעון מחשבתי, ...
שינויים ארגוניים, מה לעשות כדי שלא ירמו אותך? התמודדות עם שינויים בארגון, איך לבדוק מידע? איך לנתח מידע? איך לקבל החלטות? קידום בעבודה, איך לבדוק הצעה? להתקדם בעבודה, איך מקבלים החלטה?
שינויים ארגוניים, מה לעשות כדי שלא ירמו אותך? התמודדות עם שינויים בארגון, איך לבדוק מידע? איך לנתח מידע? איך לקבל החלטות? קידום בעבודה, איך לבדוק הצעה? להתקדם בעבודה, איך מקבלים החלטה?
... ארגוניים, מה לעשות כדי שלא ירמו אותך? התמודדות עם שינויים בארגון, איך לבדוק מידע? איך לנתח מידע? איך לקבל החלטות? קידום בעבודה, איך לבדוק הצעה? להתקדם בעבודה, איך מקבלים החלטה? איך להתמודד עם שינויים ... מאוחר מדי. במהלך ההרצאה אליעד מציין כי חשוב להפעיל חשיבה ביקורתית ולהתעקש על פרטים נוספים לפני שמקבלים החלטה. מהי הדרך הנכונה לנהל שיחה כדי לבדוק את המידע על השינוי? אליעד מסביר שכאשר אדם מציג הצעה או שיחה על שינוי, הדרך הטובה ביותר היא לא להאמין באופן אוטומטי למה שנאמר. במקום זאת, כדאי לשאול שאלות מנחות בצורה עקיפה כדי לבדוק את מידת אמיתות המידע. לדוגמה, אם מישהו אומר אתם צריכים להתאחד עם ... בשינוי שמביא תועלת. אם מישהו אומר הכל יישאר אותו דבר ונותן לנו תחושת נוחות, זה עשוי להיות סימן לכך שמה שנאמר לא מדויק. במקום זאת, כדאי לבדוק אם באמת כל הדברים נשארים כפי שהם, ואם זה באמת לטובתנו. מה לעשות כדי לבדוק הצעה ולנתח את היתרונות והחסרונות? השלב הראשון בתהליך הוא להבין ... בנו. לדוגמה, אם יש סיכון שמישהו חדש יגיע לניהול, חשוב להבין איך זה ישפיע על העבודה שלנו, והאם המנהל החדש יבין אותנו ויתמוך בנו. מהי השיטה לבדוק את יתרונות השינוי? בהרצאה מציע אליעד לקחת את כל הדברים הטובים ... גם אחרי השינוי. לדוגמה, אם אנחנו כיום יכולים לבקש חופש בקלות ממנהל מסוים, כדאי לוודא שהשינוי לא ישפיע על זה בצורה שלילית. בנוסף, מומלץ לבדוק מה עשו בארגונים אחרים בסיטואציות דומות, כדי להבין אם ישנן סיבות ... לא להסתפק במידע שטחי אלא לשאול שאלות נוספות שיכולות להוביל לתשובות עמוקות יותר. אם אדם מציע לנו שינוי ומבטיח שהוא לא ישפיע עלינו, כדאי לבדוק אם זה באמת נכון. אליעד מדגיש שצריך להימנע מקבלה אוטומטית של הצעה ... לנו, ולוודא שהוא באמת לא יפגע בנו בטווח הארוך. איך להתמודד עם שינויים ארגוניים? איך לנתח מידע בעבודה? מהן שיטות קבלת החלטות בארגון? איך לבדוק הצעה בעבודה? כיצד לזהות מניפולציות בעבודה? ...
לגלות את האמת, איך למצוא תשובות? איך לקבל תשובה? איך לשאול שאלות? אולי אין שאלה? לבדוק את הנחות היסוד, למצוא את האמת, חיפוש האמת, לברר את האמת, לחפש את האמת
לגלות את האמת, איך למצוא תשובות? איך לקבל תשובה? איך לשאול שאלות? אולי אין שאלה? לבדוק את הנחות היסוד, למצוא את האמת, חיפוש האמת, לברר את האמת, לחפש את האמת
... את האמת, איך למצוא תשובות? איך לקבל תשובה? איך לשאול שאלות? אולי אין שאלה? לבדוק את הנחות היסוד, למצוא את האמת, חיפוש האמת, לברר את האמת, לחפש את האמת מה המשמעות של סוף מעשה במחשבה תחילה לפי אליעד כהן? הנושא המרכזי שאליעד כהן מתייחס אליו בשיחה זו ... אליעד מסביר שלמשפט יש שני פירושים עיקריים: הראשון הוא הפרשנות הפשוטה, שאומרת שיש לחשוב מראש לפני שמבצעים פעולה מסוימת. לפי הפרשנות הזו, בן אדם שבונה בית צריך לחשוב מראש כיצד ייראה הבית, כיצד ייבנה, ולבדוק את התוצאות לפני שהוא מתחיל לפעול בפועל. הפירוש השני, העמוק יותר שאליעד מסביר, מגיע מתורתו של רבי נחמן מברסלב, לפיו סוף המעשה ... כוללת את שלוש הבחינות הללו: באיזה מקום הוא נבנה, באיזה זמן, ובאיזו צורה. האם באמת אפשר לחשוב על הכל מראש? אליעד מסביר שהרעיון של סוף מעשה במחשבה תחילה הוא אידאלי, אבל בפועל, אנשים לא תמיד חושבים על כל התוצאות האפשריות של המעשים שלהם. לדוגמה, אדם שבנה בית ולא ... יסוד מסוימות. כאשר אדם שואל שאלה, הוא מניח הנחות מסוימות. לכן, כדי לפתור שאלות, חשוב לבדוק קודם כל האם ההנחות היסודיות של השאלה בכלל נכונות. הוא ממליץ לקחת דף, לכתוב עליו את כל הנחות היסוד שעליהן מתבססת השאלה, ואז לבדוק האם הן בוודאות נכונות. לדוגמה: אני יודע שהחדר הוא בגודל 4 מטר. אני יודע שיש פיל בגודל 5 מטר בתוך החדר. אני יודע שחמש גדול מארבע. ברגע שנבדוק את ההנחות, נגלה מיד איפה ... לפני ששואלים שאלה? אליעד מדגיש שכששואלים שאלה על טקסט כלשהו, כמו טקסט של רבי נחמן, חשוב לבדוק קודם כל האם הבנו נכון את מה שכתוב, והאם אנחנו חושבים שזה נכון. אם אדם לא בטוח שהוא הבין נכון את מה שקרא, אין טעם בשאלה. אם מישהו חושב שרבי נחמן כתב משהו מסוים, עליו ... בבוקר ואומר נדמה לי שיש לי מינוס בבנק, ואז מתחיל לתכנן פעולות על בסיס הנדמה לי, מבלי לבדוק באמת אם יש לו מינוס, פועל בצורה לא נכונה. לכן, חשוב להבין במדויק את הנחות היסוד שלנו לפני ששואלים שאלות. למה אדם מתעניין דווקא בסתירות אצל רבי נחמן ולא אצל אנשים ... הוא לא היה מתעמק בהם או מוטרד מכך. לכן, לפני ששואלים שאלות על רבי נחמן, על האדם לבדוק עם עצמו האם הוא חושב שהטקסט באמת נכון ברמה מוחלטת, או שהוא מתייחס לזה רק כי הוא קרא זאת בספר. האם חייבים לשאול שאלות ולבדוק הכל לעומק? אליעד מציין שישנם שני מצבים עקרוניים: או שהאדם רוצה תשובה מוחלטת שתפתור את כל השאלות, ואז הוא חייב לבדוק עד הסוף את הנחות היסוד שלו, או שהוא רוצה להישאר במצב של שאלות ותשובות תמידיות. במקרה האחרון, לא צריך לבדוק לעומק את הנחות היסוד, אלא להמשיך לשאול שאלות חדשות. אם אדם באמת רוצה לדעת את האמת, עליו לבדוק את הנחות היסוד של השאלות שלו עד הסוף. אם הוא לא רוצה להפסיק לשחק את משחק החיים, עליו להמשיך לשאול שאלות יחסיות בלי לבדוק אותן לעומקן. בסיכום, כדי לגלות את האמת, צריך לבדוק את הנחות היסוד של כל שאלה, לברר אם אנחנו בטוחים בנכונות שלהן, ורק אז ניתן יהיה להגיע לתשובות אמיתיות או להבין שאין בכלל שאלה אמיתית. איך למצוא תשובות לשאלות? איך לבדוק הנחות יסוד? מהי משמעות סוף מעשה במחשבה תחילה? האם יש שאלה בכלל? איך להגיע לתשובה מוחלטת? האם המטרה הסופית קיימת תמיד? ...
להרגיש רק טוב, האם אפשר להרגיש רק טוב? האם אפשר להיות רק מאושר? אין תשובה מוחלטת, יש תשובה יחסית, לבדוק הנחות יסוד, איך לא לדעת כלום? אפשר להוכיח כל דבר, מודעות עצמית
להרגיש רק טוב, האם אפשר להרגיש רק טוב? האם אפשר להיות רק מאושר? אין תשובה מוחלטת, יש תשובה יחסית, לבדוק הנחות יסוד, איך לא לדעת כלום? אפשר להוכיח כל דבר, מודעות עצמית
... רק טוב, האם אפשר להרגיש רק טוב? האם אפשר להיות רק מאושר? אין תשובה מוחלטת, יש תשובה יחסית, לבדוק הנחות יסוד, איך לא לדעת כלום? אפשר להוכיח כל דבר, מודעות עצמית האם אפשר להרגיש רק טוב כל הזמן? אליעד כהן מציג שאלה בסיסית אך מורכבת מאוד: האם אפשר להרגיש רק טוב כל הזמן? ... בעלת כמה פנים. אליעד מדגיש כי בסכל, בלוגיקה, ניתן להוכיח גם את האפשרות של להרגיש רק טוב וגם את חוסר האפשרות של מצב זה. אליעד מציע לבצע חקירה עצמית כדי לבדוק את הנחות היסוד שמובילות לשאלה הזאת. לדבריו, לפני שמחפשים תשובה חד - משמעית, חייבים לבדוק אם השאלה בכלל נכונה. למשל, הוא מביא את הדוגמה הבאה: נניח שאדם רוצה ללכת למסעדה, אז השאלה האם המסעדה פתוחה או סגורה? היא ברורה, שכן יש תשובה עובדתית ברורה. אבל השאלה האם אפשר ... והוא בעצמו מושג לא מוחלט - האם תמיד מתייחס לכל רגע ורגע או לממוצע? בשל כך, אומר אליעד, אי אפשר להשיב באופן מוחלט על השאלה האם תמיד אפשר להרגיש טוב?. כיצד לבדוק את הנחות היסוד שמאחורי שאלות קיומיות? אליעד מציע פתרון פרקטי יותר לחקירה העצמית: לפני שאדם מתחיל בחיפוש תשובות גדולות לשאלות גדולות, עליו קודם כל לבדוק את הנחות היסוד הקטנות שבבסיס השאלות שלו. למשל, הוא מציע לקחת דברים פשוטים שאדם בטוח בהם - כמו משהו שהוא מחשיב כטוב - ולהתחיל להטיל ספק אפילו בדברים הללו. האם מה שנראה טוב ... שהתהליך יסתיים בטוב. אך אליעד טוען שאי אפשר לדעת מראש לאן מובילה החקירה, וזו בדיוק מהות העניין. לדבריו, לא חייבים ללכת עד הסוף, ואפשר להתחיל מצעדים קטנים, לבדוק דברים פשוטים, להטיל ספק באופן הדרגתי יותר, ולא בבת אחת להגיע למצב של לא יודע כלום. אליעד אומר במפורש שהחקירה העצמית לא בהכרח תסתיים בתחושה של טוב מוחלט או רע מוחלט, אלא ...
בעיות עם שותפים לדירה, חוזה שכר דירה, לעזוב לפני סיום החוזה, למצוא שותף מחליף, לבדוק הנחות יסוד, לבדוק את החוזה, לבדוק את השאלה, חלק 1
בעיות עם שותפים לדירה, חוזה שכר דירה, לעזוב לפני סיום החוזה, למצוא שותף מחליף, לבדוק הנחות יסוד, לבדוק את החוזה, לבדוק את השאלה, חלק 1
... לפני סיום החוזה, למצוא שותף מחליף, לבדוק הנחות יסוד, לבדוק את החוזה, לבדוק את השאלה, חלק 1 איך להתמודד עם בעיות מול שותפים בדירה וחוזה השכירות? אליעד כהן דן בשאלה כיצד להתמודד עם סיטואציות נפוצות של בעיות מול שותפים לדירה, קשיים ביציאה ... אליעד מדגיש שוב ושוב: קודם כל יש לבדוק מה בדיוק כתוב בחוזה, כיוון שכל הדיון לאחר מכן תלוי במה שהוסכם מראש בכתב. מה לעשות כשלא מוצאים שותף מחליף? אליעד מתייחס למצב נפוץ בו אחד השותפים מנסה למצוא מחליף ... יצטרכו להסתדר עם העובדה הזאת. איך לבדוק הנחות יסוד כשמתמודדים עם בעיות בחוזה שכירות? אליעד כהן מדגיש את חשיבות הבדיקה של הנחות היסוד שלנו לגבי כל סיטואציה. במקרה של בעיות עם שותפים לדירה, ההנחות שאנו מניחים לעצמנו בלי לבדוק יכולות ליצור בעיות רבות. לדוגמה, אם דייר מניח שהוא חייב למצוא מחליף מוסכם על כולם - זו הנחה שיש לבדוק. אם הדייר מניח שהוא לא יכול לעזוב בלי למצוא מחליף בכלל - גם זו הנחה שאולי לא נכונה. אליעד מציע שאדם צריך לעצור רגע, לבדוק בצורה אובייקטיבית ומדויקת מה בדיוק כתוב בחוזה, ורק אז לגשת לפתרון. ללא בדיקת הנחות יסוד אלה, השיחות והפתרונות יסתובבו במעגלים ויגרמו לתסכול רב. כיצד להתמודד עם ... הראשונה היא להבין שהפחד הוא סתם פרנויה חסרת בסיס, ואין סיבה אמיתית לחשוש. האפשרות השנייה היא לבדוק אם אכן יש סיבה ממשית לפחד מנקמה מצד השותפים, ואז לפעול בהתאם כדי להימנע מנקמה או להכין תגובה הולמת. האפשרות השלישית היא לוודא האם בכלל יש איום נקמה כזה, או שמא הכל בראש שלכם ואין שום סיבה ... דעת נכון וללא לחץ מיותר. למה חשוב לבדוק קודם כל את המחויבויות מול בעל הדירה? אליעד מציין במפורש את הסדר הנכון לטיפול בבעיות מסוג זה: קודם כל, יש לבדוק את החוזה ואת המחויבויות שלכם מול בעל הדירה. הוא טוען שכאשר ברור לכם בדיוק למה אתם מחויבים משפטית, קל יותר לפתור בעיות מול השותפים. אם מתברר שהדייר כלל לא חייב ... שלכם. הוא מדגיש שאין טעם לדאוג או לפחד אם עדיין לא ברור לכם מה כתוב בחוזה - פשוט קחו את הזמן ותבררו זאת בצורה רגועה ויסודית. לסיום, אליעד חוזר ומדגיש שהדרך היעילה ביותר להתמודד עם בעיות מסוג זה היא פשוט לבדוק את העובדות המדויקות בחוזה ולפעול בהתאם להן, בלי להניח מראש הנחות שגויות. איך לצאת מחוזה שכירות מוקדם? מה לעשות כשלא מוצאים שותף לדירה? האם חייבים להסכים עם שותפים ... שותף בלי הסכמת השותפים האחרים? איך לבדוק חוזה שכירות לפני שעוזבים דירה? האם יש חובה למצוא שותף מחליף כשעוזבים דירה? ...
בעיות עם שותפים לדירה, חוזה שכר דירה, לעזוב לפני סיום החוזה, למצוא שותף מחליף, לבדוק הנחות יסוד, לבדוק את החוזה, לבדוק את השאלה, חלק 2
בעיות עם שותפים לדירה, חוזה שכר דירה, לעזוב לפני סיום החוזה, למצוא שותף מחליף, לבדוק הנחות יסוד, לבדוק את החוזה, לבדוק את השאלה, חלק 2
... עם שותפים לדירה, חוזה שכר דירה, לעזוב לפני סיום החוזה, למצוא שותף מחליף, לבדוק הנחות יסוד, לבדוק את החוזה, לבדוק את השאלה, חלק 2 איך לפתור בעיות עם שותפים לדירה לפני סיום החוזה? כאשר נתקלים בבעיות עם שותפים לדירה ורוצים לעזוב לפני תום החוזה, ... מוקדמות על סמך תחושות אישיות או התפיסות המוקדמות. לפני שמקבלים החלטות משמעותיות כמו לעזוב את הדירה, יש לבדוק מה מופיע בחוזה השכירות, במיוחד אם מדובר במצבים כמו מציאת שותף מחליף או יציאה מוקדמת מהדירה. לדוגמה, הוא מציין את המקרה של בחורה ... במצב מורכב, כי מצד אחד היא רוצה לעזוב, ומצד שני השותפים לא מוכנים להכניס מישהו אחר. אליעד מסביר שצריך לבדוק את ההנחות הבסיסיות שלה ושל השותפים: האם החוזה באמת מחייב אותה להישאר בדירה עד סוף החוזה? האם היא באמת מחויבת למצוא מחליף שיאושר ... מדוע אנשים לא בודקים את החוזה לפני קבלת החלטות? אליעד מדגים את הטעות הנפוצה של אנשים שלא טורחים לבדוק את החוזה לפני שהם מקבלים החלטות או מנסים לפתור בעיות. לעיתים, אנשים פועלים על פי אינסטינקט או על סמך מידע חלקי, מבלי לבדוק בפועל מה כתוב בחוזה. לדוגמה, בחורה ששילמה מראש דמי שכירות באמצעות צקים אך לא יודעת אם היא יכולה לקבל את הכסף בחזרה במקרה של עזיבה מוקדמת. במקרה כזה, חשוב קודם כל לבדוק מה כתוב בחוזה לגבי החזר כספים במקרה של עזיבה לפני שנכנסים ללחץ ומניחים שאין פתרון. למה אנשים לא בודקים הנחות יסוד בסיסיות? אליעד מציין דוגמה נוספת שבה אדם נמצא בכלא, ואנשים מניחים שהוא חייב להישאר שם בלי לבדוק אם באמת יש לכך צורך או אם קיימת אפשרות להשתחרר. הוא גם מדבר על ויכוחים ציבוריים, כמו על מדיניות תגובה פרופורציונלית מול לא פרופורציונלית, שבהם אנשים מניחים מראש שהתגובה חייבת להיות פרופורציונלית, מבלי לבדוק את ההיגיון מאחורי ההנחה הזו. אליעד מחדד את הצורך בבדיקת הנחות יסוד, ומסביר איך לא להיכנס ללולאות של שאלות מיותרות או לא יעילות. איך לזהות ... נכונות, ושאין הנחות מוטעות או שגויות. דוגמה למקרה כזה היא הבחורה שרוצה לעזוב את הדירה. לפני שמתחילים לחשוב על פתרונות, יש לבדוק אם היא באמת מחויבת לשלם את השכירות עד הסוף, אם היא חייבת למצוא מחליף ואם השותפים יכולים לסרב לשותף חדש. איך להימנע מטעויות ... של לא להסתמך על ידע מוקדם או אינטואיציה בלבד. הרבה פעמים אנשים מניחים שהם יודעים מה כתוב בחוזה, מבלי לבדוק אותו לעומק, ומסתבכים בטעויות שעולות כסף או גורמות לבעיות משפטיות. חשוב לקרוא בקפידה את כל החוזה ולוודא את כל התנאים, כמו אם יש ... הנכונות. השלב הראשון הוא תמיד להבין את הבעיה ולוודא שהעובדות ברורות, ללא הנחות מוטעות או חסרות. איך לבדוק חוזה שכירות? מה לעשות לפני עזיבת דירה? בעיות עם שותפים לדירה האם אפשר לעזוב לפני סוף החוזה? איך למצוא שותף מחליף לדירה? איך לבדוק הנחות יסוד? איך לפתור בעיות עם שותפים לדירה לפני סיום החוזה? כאשר נתקלים בבעיות עם שותפים לדירה ורוצים לעזוב לפני תום החוזה, ... במצב מורכב, כי מצד אחד היא רוצה לעזוב, ומצד שני השותפים לא מוכנים להכניס מישהו אחר. אליעד מסביר שצריך לבדוק את ההנחות הבסיסיות שלה ושל השותפים: האם החוזה בכלל מחייב אותה להישאר בדירה עד סוף החוזה, והאם היא בכלל מחויבת למצוא מחליף שיאושר ... מדוע אנשים לא בודקים את החוזה לפני קבלת החלטות? אליעד מדגים את הטעות שאנשים עושים בכך שהם לא טורחים לבדוק את החוזה לפני שהם מתחילים לקבל החלטות או לנסות לפתור בעיות. הטעות הנפוצה היא ההנחה שמה שאנשים אחרים אמרו או מה שנראה ברור מאליו ... אכן המציאות הכתובה והמחייבת. הוא מדגיש שלעיתים אנשים פועלים על פי אינסטינקט או על בסיס מידע חלקי, מבלי לבדוק בפועל מה כתוב בחוזה. דוגמה נוספת לכך היא בחורה ששילמה מראש דמי שכירות באמצעות צקים ולא יודעת אם היא יכולה לקבל אותם בחזרה. במקרה ... בדיוק כתוב בחוזה לגבי החזר כספים במקרה של עזיבה מוקדמת. אנשים רבים ממהרים להניח שאין פתרון אפשרי מבלי לבדוק את העובדות הרשומות. למה אנשים לא בודקים הנחות יסוד בסיסיות? אליעד נותן דוגמה נוספת, שבה אדם נמצא בכלא ואנחנו מניחים אוטומטית שהוא חייב להישאר שם. אנשים נוטים לקבע לעצמם הנחות יסוד, כמו שהאסיר צריך להישאר בכלא, בלי לבדוק האם ההנחות הללו באמת נכונות. הוא מדגים זאת גם בדוגמה אחרת של ויכוח על מדיניות תגובה פרופורציונלית לעומת תגובה לא פרופורציונלית: אנשים מניחים מראש שיש צורך בתגובה פרופורציונלית מבלי לבדוק את ההיגיון מאחורי ההנחה הזו. אליעד מדגיש שוב ושוב שהמטרה היא קודם כל לבדוק את הנחות היסוד ולהטיל ספק במה שנחשב ברור מאליו. איך לזהות הנחות יסוד שגויות ולטפל בהן? כדי לא להיכנס ללולאות של שאלות לא רלוונטיות או לנסות לפתור בעיות בצורה לא יעילה, אליעד מציע שיטה מובנית להתמודדות עם בעיות. השיטה היא לבדוק את כל ההנחות והמחויבים של השאלה עצמה. צריך להתחיל מלפרק את השאלה לטענות ברורות ולהבין מהן ההנחות שבבסיס השאלה. במקום לנסות מיד ... נכונות, ושאין הנחות יסוד מוטעות. לדוגמה, במקרה של אותה בחורה שרוצה לעזוב את הדירה, אליעד מסביר שצריך לבדוק את ההנחות: האם היא באמת חייבת לשלם את השכירות עד הסוף? האם היא מחויבת להביא מחליף? האם השותפים יכולים לסרב לקבל שותף חדש, ומה ... על כך בחוזה? האם יש דרך חוקית לצאת מהחוזה גם ללא הסכמת השותפים? רק אחרי בדיקת כל ההנחות אפשר להתחיל לחשוב על פתרונות אמיתיים ורלוונטיים. השלב הראשון בכל בעיה הוא לא למצוא פתרון, אלא לוודא שהבעיה עצמה מנוסחת נכון וברור, ללא הנחות סמויות או מוטעות. אליעד מדגיש שוב ושוב שהדבר החשוב ביותר הוא לבדוק לעומק את מה שנראה מובן מאליו לפני שמתחילים לחשוב מה עושים בפועל. איך להימנע מטעויות נפוצות בבדיקת חוזה שכירות? אליעד מדגיש את החשיבות של לא להסתמך על ידע מוקדם או על אינטואיציה בלבד. אנשים רבים מניחים שהם כבר יודעים מה כתוב בחוזה, או שהם מבינים את המשמעות של הדברים מבלי לבדוק לעומק. זה מוביל לטעויות רבות שיכולות לעלות כסף רב או להוביל לבעיות משפטיות חמורות. במקום להניח מראש שאין מה לעשות או חייבים ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על פחד לא הגיוני, 2 חלקים בטיפול בפחד לא הגיוני, 2 שלבים בטיפול בחרדה לא הגיונית, ללמוד לחשוב בהיגיון, לחשוב בצורה הגיונית, לבדוק האם הפחד הגיוני, האם הגיוני לפחד? מחשבות מפחידות לא הגיוניות, פרנויה לא הגיונית, פחדים מוזרים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: פחדים מוזרים, איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך ליצור אהבה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך להעריך את עצמך? איך לשתול מחשבות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לנהל את הזמן? איך לשפר את הזיכרון? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לעשות יותר כסף? איך להיגמל מהימורים? איך לקבל החלטות? איך למצוא זוגיות? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להאמין בעצמך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: פחדים מוזרים, איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם יש בחירה חופשית? מה המשמעות של החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם הכל אפשרי? האם יש או אין אלוהים? איך להנות בחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה העולם קיים? איך להיות מאושר? בשביל מה לחיות? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצ'ר מומלץ, אימון אישי לימודים, אימון אישי לחיים בנושא פחדים מוזרים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3135 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 03:28:37 - wesi1