אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה שיפור יכולת קוגניטיבית ✔פחד לא הגיוני, 2 חלקים בטיפול בפחד לא הגיוני, 2 שלבים בטיפול בחרדה לא הגיונית, ללמוד לחשוב בהיגיון, לחשוב בצורה הגיונית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
פחד לא הגיוני, 2 חלקים בטיפול בפחד לא הגיוני, 2 שלבים בטיפול בחרדה לא הגיונית, ללמוד לחשוב בהיגיון, לחשוב בצורה הגיונית, לבדוק האם הפחד הגיוני, האם הגיוני לפחד? מחשבות מפחידות לא הגיוניות, פרנויה לא הגיונית, פחדים מוזרים
איך מטפלים בפחד לא הגיוני בשיטה רציונלית?

כאשר רוצים לטפל בפחד בצורה רציונלית, הכוונה היא לעזור לאדם שמפחד ממשהו לבחון את הפחד שלו באופן הגיוני ולבדוק האם הפחד באמת מוצדק. לדוגמה, אם אדם מפחד מג'וקים שקופצים עליו, הטיפול הרציונלי כולל לשאול אותו: למה אתה מפחד מהג'וקים? האם זה באמת מפחיד? האם יש סיבה רציונלית לחשוב שהג'וקים יזיקו לך? האם הפחד מוצדק או לא מוצדק? המטרה בשלב הזה היא לבדוק באופן הגיוני את הבסיס לפחד.

מהם שני החלקים החשובים בטיפול בפחד לא הגיוני?

כאשר אליעד מדבר על טיפול בפחד לא הגיוני, הוא מדגיש שיש שני חלקים שחייבים להתקיים יחדיו כדי שהטיפול יצליח:
  1. בדיקה הגיונית האם הפחד עצמו מוצדק או לא מוצדק, כלומר, האם הפחד באמת הגיוני או שהוא תוצר של מחשבה שגויה ולא רציונלית.
  2. לימוד האדם לחשוב בצורה הגיונית בחיי היומיום, משום שאם הוא לא רגיל לחשוב בהיגיון, ההסבר שהפחד לא הגיוני פשוט לא יעזור לו.
איך בודקים האם הפחד מוצדק או לא?

השלב הראשון בטיפול הוא לבדוק את ההיגיון שמאחורי הפחד. התהליך הוא כזה: שואלים שאלות מפורשות לגבי הפחד. אם האדם מפחד מג'וקים, לדוגמה, יש לברר איתו באופן הגיוני, למה בדיוק אתה מפחד מהג'וקים? מה אתה חושב שיקרה? האם באמת יש סיכוי שג'וק יפגע בך? האם יש היגיון בפחד? האם הפחד מבוסס על משהו ממשי? כלומר, בשלב הראשון, אליעד מדגיש שחשוב לא רק לשאול שאלות, אלא גם לוודא שהאדם באמת מגיע למסקנה ברורה ומוחלטת שהפחד אינו הגיוני.

חשוב להבין שלפעמים אדם יאמר שהוא מבין שהפחד לא הגיוני, אבל בפועל הוא עדיין חושב בצורה עמוקה שיש בפחד משהו מוצדק. במקרים כאלה, הטיפול לא יהיה יעיל. לכן חובה לוודא שהאדם באמת מבין לעומק ובצורה מוחלטת שאין בפחד שום הצדקה רציונלית.

למה חשוב ללמד את האדם לחשוב בהיגיון ביום - יום?

החלק השני, שלדברי אליעד הוא הכרחי לא פחות, הוא ללמד את האדם לחשוב בהיגיון באופן כללי בחייו. אדם שרגיל לחשוב בצורה לא הגיונית, מתוך דחפים, תחושות או אמונות לא מבוססות, לא יוכל להשתחרר מהפחד שלו רק על ידי כך שמסבירים לו שהפחד אינו הגיוני. למשל, אם מישהו רגיל להאמין למחשבות מוזרות, להניח הנחות שגויות ולהיות חסר עקביות בחשיבה שלו, הוא יתקשה מאוד להפסיק לפחד, גם אם יסבירו לו שהפחד שלו הוא חסר היגיון.

לכן, אם רוצים באמת להעלים את הפחד, חובה ללמד את האדם להתרגל לחשוב בהיגיון בצורה יומיומית. אדם שמסוגל לחשוב בהיגיון, ושרגיל לבדוק כל מחשבה שיש לו בצורה לוגית ורציונלית, יוכל להבין לעומק למה הפחד שלו לא מוצדק, וכך להשתחרר ממנו באופן מלא.

מה קורה אם רק חלק אחד מתקיים?

אליעד מסביר מדוע חייבים את שני החלקים הללו יחדיו בטיפול:
  • אם האדם מבין שהפחד שלו לא הגיוני, אך אינו רגיל לחשוב בהיגיון ביומיום, הוא ימשיך לפחד. המסקנה שהפחד לא מוצדק לא תעזור לו בפועל, משום שהמחשבה הלא הגיונית חזקה ממנו.
  • מצד שני, גם אם האדם רגיל לחשוב בהיגיון בדרך כלל, אבל הוא עדיין משוכנע שהפחד שלו מוצדק, גם אז הוא לא ישתחרר מהפחד, משום שהמחשבה עצמה עדיין לא הגיעה למסקנה חד - משמעית וברורה שהפחד חסר בסיס.
לכן שני השלבים חשובים באותה המידה וחייבים לבצע אותם במקביל: גם לוודא שהאדם באמת מבין שהפחד שלו הוא לא הגיוני, וגם להרגיל אותו לחשוב בהיגיון על בסיס יומיומי.

איך לדעת בוודאות שהאדם חושב שהפחד לא הגיוני?

אליעד מדגיש עוד נקודה חשובה: לפעמים האדם אומר שהפחד שלו לא הגיוני, אך עדיין מרגיש בתוך תוכו שהפחד הגיוני. כלומר, הוא אומר באופן חיצוני "אני יודע שהפחד לא הגיוני", אך במחשבות הפנימיות שלו הוא עדיין מייחס חשיבות אמיתית לפחד. במצב כזה, הטיפול לא יצליח, ולכן חלק מהבדיקה הוא לוודא שהאדם הגיע להבנה מלאה ושלמה שאין שום בסיס רציונלי לפחד שלו, ולא רק אומר זאת כדי להרגיע את עצמו או את המטפל.

מה קורה כשהאדם מתחיל לחשוב בהיגיון?

כשאדם מתחיל לחשוב באופן הגיוני ביומיום, הוא מסוגל לפרק את הפחדים שלו בצורה קלה יותר. החשיבה הרציונלית מאפשרת לו לבדוק כל פחד לגופו, להבין את הסיבות לפחד ולהגיע לתובנה שהפחד אינו מוצדק. בצורה כזו הפחד הלא הגיוני פשוט יתפוגג וייעלם.

לסיכום, טיפול מוצלח בפחד לא הגיוני חייב לכלול:
  • בירור והבנה מעמיקה של העובדה שהפחד לא מוצדק ולא הגיוני.
  • הקניית הרגל חשיבה הגיוני לאדם, כך שידע ליישם חשיבה לוגית ביומיום.
שילוב של שני השלבים הללו מבטיח שהאדם יוכל באמת להשתחרר מהפחדים הלא רציונליים שמפריעים לו בחיים.
שלום חברים

פתרון פחד בצורה רציונלית

כאשר מתמודדים עם פחד בצורה רציונלית, המשמעות היא שאדם מפחד ממשהו, ואנחנו מנסים לפתור לו את הפחד בדרך לוגית והגיונית. לדוגמה, אם מישהו מפחד מג'וקים שקופצים עליו, ננסה לבדוק איתו בצורה רציונלית: האם באמת זה מפחיד? למה אתה מפחד? האם זה הגיוני לפחד?

בתהליך פתרון פחד בצורה רציונלית יש שני חלקים:
  • החלק הראשון הוא לבדוק האם הפחד עצמו הגיוני. כלומר, יש להתבונן ולנתח בהיגיון האם הפחד הוא מוצדק, עד כמה הוא רציונלי, והאם יש סיבה אמיתית להרגיש אותו. איך עושים זאת? זו שאלה נפרדת, אך חשוב להבין שזהו שלב הכרחי בתהליך.
  • החלק השני הוא ללמוד לחשוב בהיגיון באופן כללי. אם אדם לא רגיל לחשוב בצורה רציונלית ביום - יום, גם אם נסביר לו שהפחד שלו לא הגיוני, זה לא באמת יעזור לו. למה? כי הוא פשוט לא מתורגל בחשיבה רציונלית. אדם שרגיל לפעול מתוך דחפים וללא היגיון, גם אם יבין מבחינה תאורטית שהפחד שלו לא מוצדק - עדיין ירגיש אותו.
לכן, כאשר מטפלים בפחדים לא הגיוניים, צריך לזכור את שני השלבים:
  • להבין ולהשתכנע שהפחד אינו הגיוני.
  • לפתח הרגל של חשיבה רציונלית ביומיום.
אם אדם מבין שהפחד שלו לא הגיוני, אך אינו רגיל לחשוב בהיגיון - זה לא יספיק. ואם אדם רגיל לחשוב בהיגיון, אך לא מבין שהפחד שלו אינו רציונלי - גם זה לא יעזור. לכן, יש לבצע את שני השלבים יחד.

חשוב להבחין בכך שאדם עלול לומר שהפחד שלו לא הגיוני, אך למעשה עדיין להאמין בו. במקרה כזה, יש לבדוק האם הוא באמת משוכנע שהפחד לא רציונלי. בנוסף, יש לעבוד על שינוי דפוסי החשיבה כדי שיפעל מתוך רציונל גם בחיי היומיום.

אם משלבים את שני ההיבטים הללו - גם מבינים שהפחד אינו הגיוני וגם מפתחים חשיבה לוגית - אפשר להעלים פחדים לא רציונליים לחלוטין.

למידע נוסף ניתן להיכנס לאתר ולחפש נושאים כמו: פחד לא הגיוני, איך לפרק פחד לא הגיוני, איך ללמוד לחשוב בהיגיון, איך לדעת אם פחד הגיוני, איך להתמודד עם פחדים ואיך לנטרל פחדים.

בהצלחה!
טיפול בחרדה כוונה הרגשה לעזור לאדם שיפור יכולות שכליות מיומנויות שכליות לחשוב בצורה הגיונית לנטרל פחדים טיפול בחרדה לא הגיוני רוגע לעבוד 2 חלקים בטיפול בפחד לא הגיוני 2 שלבים בטיפול בחרדה לא הגיונית איך להיות גאון איך להיות חכם איך להיות יותר חכם איך לחשוב בהיגיון איך לפתח את החשיבה איך לפתח את המוח איך לפתח את השכל איך לפתח חשיבה איך לפתח יכולת חשיבה איך לשפר את החשיבה איך לשפר את המוח איך לשפר את השכל אימון המוח אימון קוגניטיבי בצורה הגיונית האם הגיוני לפחד הגיוני הגיוני לפחד היגיון התפתחות החשיבה התפתחות שכלית חלקים בטיפול בפחד לא הגיוני חרדה חרדה לא הגיונית חרדה לא רציונאלית חרדה לא רציונלית חרדות חרדות לא הגיוניות חרדות לא רציונאליות חרדות לא רציונליות חשיבה הגיונית טיפול טיפול בחרדה טיפול בחרדה לא הגיוני טיפול בחרדה לא הגיונית טיפול בחרדות טיפול בפחד טיפול בפחד לא הגיוני טיפול בפחדים טיפול בפחדים לא הגיוניים טיפול נגד חרדה טיפול נגד חרדות טיפולים טיפולים נגד חרדה טיפולים נגד חרדות יכולות חשיבה יכולות קוגניטיביות יכולות שכליות יכולת חשיבה יכולת קוגניטיבית יכולת שכלית כישורי חשיבה כישורים קוגניטיביים כישורים שכליים לאמן את החשיבה לאמן את המוח לאמן את השכל לבדוק לבדוק האם הפחד הגיוני להיות גאון להיות חכם להיות יותר חכם לחשוב לחשוב בהיגיון לחשוב בצורה הגיונית לטפל בחרדה לטפל בחרדות ללמוד ללמוד לחשוב ללמוד לחשוב בהיגיון למידה לפחד לפתח את החשיבה לפתח את המוח לפתח את השכל לפתח חשיבה לפתח יכולות חשיבה לפתח יכולות קוגניטיביות לפתח יכולות שכליות לפתח יכולת חשיבה לפתח יכולת קוגניטיבית לפתח יכולת שכלית לשפר את החשיבה לשפר את המוח לשפר את השכל לשפר יכולות חשיבה לשפר יכולות קוגניטיביות לשפר יכולות שכליות לשפר יכולת חשיבה לשפר יכולת קוגניטיבית לשפר יכולת שכלית מחשבות מחשבות מפחידות מחשבות מפחידות לא הגיוניות מטופל מטופלים מטפל מיומנויות חשיבה מיומנויות קוגניטיביות מיומנויות שכליות מיומנות חשיבה מיומנות קוגניטיבית מיומנות שכלית פחד פחד לא הגיוני פחד לא רציונאלי פחד לא רציונלי פחדים פחדים לא הגיוניים פחדים לא רציונאליים פחדים לא רציונליים פחדים מוזרים פיתוח החשיבה פיתוח המוח פיתוח השכל פיתוח חשיבה פיתוח יכולות חשיבה פיתוח יכולות קוגניטיביות פיתוח יכולות שכליות פיתוח יכולת חשיבה פיתוח יכולת קוגניטיבית פיתוח יכולת שכלית פרנויה פרנויה לא הגיונית פרנויות שיטות לפיתוח החשיבה שיטות לפיתוח המוח שיטות לפיתוח השכל שיטות לפיתוח חשיבה שיפור החשיבה שיפור המוח שיפור השכל שיפור יכולות חשיבה שיפור יכולות קוגניטיביות שיפור יכולות שכליות שיפור יכולת חשיבה שיפור יכולת קוגניטיבית שיפור יכולת שכלית שלבים בטיפול בחרדה לא הגיונית תרגול קוגניטיבי תרגילים לפיתוח החשיבה תרגילים לפיתוח המוח תרגילים לפיתוח השכל תרגילים לפיתוח חשיבה
לפתח את המוח, לפתח את השכל, לפתח את החשיבה, לשפר את החשיבה, יכולת קוגניטיבית, לשאול שאלות, שיפור החשיבה, שיפור הקוגניציה, פיתוח חשיבה, פיתוח השכל, לשפר את המוח
לפתח את המוח, לפתח את השכל, לפתח את החשיבה, לשפר את החשיבה, יכולת קוגניטיבית, לשאול שאלות, שיפור החשיבה, שיפור הקוגניציה, פיתוח חשיבה, פיתוח השכל, לשפר את המוח
לפתח את המוח, לפתח את השכל, לפתח את החשיבה, לשפר את החשיבה, יכולת קוגניטיבית, לשאול שאלות, שיפור החשיבה, שיפור הקוגניציה, פיתוח חשיבה, פיתוח השכל, לשפר את המוח מה זה לפתח את השכל ואיך אפשר לשפר את החשיבה? לפיתוח השכל ולשיפור החשיבה, לפי אליעד כהן, אין נוסחה קסומה או קיצורי דרך. התהליך מתחיל בהעלאת שאלות באופן מתמיד ושיטתי. הדרך הבסיסית לפתח את השכל היא פשוט לשאול שאלות רבות ככל האפשר. כאשר אדם שואל שאלות שוב ושוב, באופן טבעי מסתברותית מגיעות תשובות חדשות, אפילו אם לא לכולן יש מיד מענה ברור. עצם העלאת השאלות והניסיון לענות עליהן מוביל בהדרגה לשיפור החשיבה. אליעד מסביר שהדרך לפיתוח החשיבה עוברת קודם כל דרך שאלות קטנות, יומיומיות, שאלות שנראות אולי פשוטות או מובנות מאליהן, אבל בדיוק בשאלות האלו מסתתר פוטנציאל ההתפתחות הגדול ... אלה, החשיבה שלו הופכת להיות חדה ומדויקת יותר. למה חשוב להתחיל דווקא מהדברים הקטנים כדי לשפר את החשיבה? אליעד מדגיש שהשיפור בחשיבה ובהבנה תמיד מתחיל בדברים הקטנים, משום שהמוח האנושי לומד ומתחזק בהדרגה. כל שאלה קטנה והפיתרון שלה יוצרים עוד ... יוצרות אצלו הבנה טובה יותר של תהליכים פנימיים וחיצוניים. האם ניתן להעריך כמה זמן ייקח לפתח את החשיבה? אחת הנקודות שאליעד מדגיש היא הקושי להעריך כמה זמן לוקח לפתח את השכל או לשפר את החשיבה , מפני שאין לכך סוף ברור או מטרה מוגדרת באופן מוחלט. ההתפתחות היא אינסופית, וככל שאדם מתמיד יותר, הוא מגיע להבנה עמוקה יותר. אליעד מסביר שאם אדם יושב ומנסה לחשב מראש כמה זמן ייקח לו לפתח את המוח שלו, הוא לא באמת יגיע לתשובה אמיתית, משום שהמטרה עצמה משתנה לאורך הדרך, וכך גם התהליך עצמו. לדוגמה, הוא משווה זאת לאדם שמנסה לחשב כמה זמן ... מדויק. לפעמים אדם מתקדם לאט, ולפעמים הוא מתקדם במהירות. בכל מקרה, אם אדם רוצה או חייב לפתח את החשיבה, אין לו משמעות לשאלות על הזמן. הוא פשוט מתחיל ללכת, ועם הזמן, הוא מתקדם באופן טבעי. איך לדעת אם כמות ההשקעה בפיתוח החשיבה משתלמת? נקודה נוספת שאליעד מדגיש היא שכדי לדעת אם כמות ההשקעה בפיתוח השכל משתלמת או לא, אדם צריך לשאול את עצמו האם ההשקעה שלו מביאה לו תועלת ביחס למטרה האישית שלו. אליעד מסביר שאין טעם להשוות לאחרים או לנסות לחשוב ... כל שביכולתו לצאת מהמינוס, משום שהמטרה חשובה לו יותר מכל חישוב זמן. באופן דומה, אדם שרוצה לשפר את החשיבה לא צריך לחשב מראש כמה זמן זה ייקח לו, אלא פשוט להתמיד בתהליך מתוך הבנה שכל צעד שהוא עושה מקרב אותו למטרה הסופית. מדוע אין סיום מוגדר לתהליך פיתוח החשיבה? אליעד מסביר שאין סיום מוחלט או נקודת סוף לפיתוח השכל, מפני שהשכל מתפתח ומתחדד ככל שאדם ממשיך לשאול שאלות. זהו תהליך אינסופי, כי בכל פעם שאדם מבין משהו, הוא יכול לשאול שאלות נוספות על אותה הבנה, וכך להעמיק עוד ועוד. זו הסיבה שבגללה אי אפשר להגיד כמה זמן בדיוק ייקח לפתח את החשיבה. התהליך הוא דינמי ומשתנה, וחשוב מכך - אין בו הפסדים. כל פעולה של שאילת שאלות וחשיבה לעומק מייצרת התקדמות, לא משנה אם היא איטית או מהירה. בשורה התחתונה, אליעד מציע לאנשים פשוט להתחיל לפתח את החשיבה מבלי לדאוג לזמן, להתמיד בתהליך ולא להפסיק לשאול שאלות. כל שאלה קטנה, אפילו הכי פשוטה, היא הזדמנות לשיפור החשיבה והקוגניציה, וכך השכל מתפתח ללא הרף. איך לפתח את החשיבה? שיפור יכולת קוגניטיבית למה חשוב לשאול שאלות? כמה זמן לוקח לפתח שכל? מהי הדרך לשיפור השכל? כיצד משפרים את יכולות המוח? האם יש סוף לפיתוח החשיבה?
איך לחשוב מהר? פיתוח חשיבה מהירה, איך לפתח את החשיבה? שיפור יכולות חשיבה, יכולות אנליטיות, יכולות קוגניטיביות, חשיבה אנליטית, פיתוח חשיבה אנליטית, יכולת קוגניטיבית
איך לחשוב מהר? פיתוח חשיבה מהירה, איך לפתח את החשיבה? שיפור יכולות חשיבה, יכולות אנליטיות, יכולות קוגניטיביות, חשיבה אנליטית, פיתוח חשיבה אנליטית, יכולת קוגניטיבית
... לחשוב מהר? פיתוח חשיבה מהירה, איך לפתח את החשיבה? שיפור יכולות חשיבה, יכולות אנליטיות, יכולות קוגניטיביות, חשיבה אנליטית, פיתוח חשיבה אנליטית, יכולת קוגניטיבית איך אפשר לחשוב מהר יותר ולפתח את יכולת החשיבה? חשיבה מהירה היא נושא שרבים מתעניינים בו, בין אם זה בשיחות יומיומיות, בשיחות עבודה או בהחלטות חשובות בחיים. בשיחה שהתקיימה עם אליעד כהן הוצגה השאלה, איך לחשוב מהר? או במילים אחרות, כיצד לפתח יכולת חשיבה מהירה ואנליטית, תוך שיפור היכולות הקוגניטיביות שלנו. מה המשמעות של לחשוב מהר באמת? קודם כל, חשוב להגדיר מה הכוונה בלחשוב מהר. חשיבה מהירה היא לא רק היכולת לתת תשובות במהירות, אלא גם לספק תשובות מדויקות, ... של כל תשובה, ולנתח את ההיגיון שמאחוריה. מהו המפתח לחשיבה מהירה ונכונה? אליעד מדגיש כי המפתח לחשיבה מהירה ואיכותית הוא אימון ותרגול מתמיד של יכולת החשיבה. הוא מביא דוגמה של אדם שרוצה לקצר את הזמן שלוקח לו ללכת מנקודה אחת לשנייה: אם הוא יתרגל את ההליכה יום - יום, בסופו של דבר ההליכה תהפוך לאוטומטית, מהירה וקלה יותר. ... האדם יתרגל את מוחו לחשוב בצורה אנליטית שוב ושוב, הוא יוכל לשלוף מחשבות מדויקות ומהירות בעת הצורך. איך אפשר לתרגל את המוח לחשוב מהר יותר? על מנת לפתח יכולת חשיבה מהירה, מומלץ לבצע באופן קבוע תרגילים כמו: לקחת שאלות או סיטואציות שונות ולחשוב עליהן לפרק זמן מוגדר מראש, למשל שעה, ולנתח לעומק את כל התשובות האפשריות - ... בדברים שנראים לא חשובים או לא משנים, למשל צבע הרצפה. פעולה זו תחזק את היכולת שלך לנתח סיטואציות באופן יסודי ומקיף. מדוע תרגול מתמשך הוא חיוני לפיתוח חשיבה מהירה? כמו בנהיגה, שהפכה להיות פעולה אוטומטית, כך גם החשיבה יכולה להפוך למהירה ואוטומטית לאחר תרגול רב. בהתחלה, כשאדם לומד נהיגה, כל פעולה דורשת תשומת לב רבה: איפה ההילוך? איפה הקלאץ? אך לאחר זמן קצר, הכל הופך להיות אוטומטי וקל. באותה צורה, תרגול מתמשך של יכולות החשיבה יאפשר למוח לבצע פעולות חשיבה במהירות ובאיכות גבוהה יותר. מה הקשר בין חשיבה מהירה לבין אמונה וניתוח? אליעד מדגיש נקודה מעניינת וחשובה נוספת, לפיה חשיבה מהירה קשורה ... לפעמים זה יכול לגרום לכך שלא נתבונן מספיק, ולכן חשוב לשמור על איזון בין חשיבה אוטומטית ומהירה לבין בדיקה מחודשת ומעמיקה. לסיכום, מה הדרך הכי טובה לפתח חשיבה מהירה? הדרך הטובה ביותר לפתח חשיבה מהירה היא באמצעות תרגול קבוע ואינטנסיבי של המוח. ככל שנרגיל את עצמנו לחשוב באופן אנליטי על סיטואציות יומיומיות ופשוטות, כך נגדיל את מהירות החשיבה שלנו באופן משמעותי, ונשפר את היכולת לתת תשובות איכותיות ומדויקות במהירות. איך לחשוב מהר יותר? פיתוח חשיבה אנליטית שיפור יכולת קוגניטיבית איך לתת תשובות מדויקות? מהו אימון חשיבה? ...
פרדוקסים - האם קיימים פרדוקסים במציאות? האם יש פרדוקסים שאי אפשר להבין אותם?
... שמקיפה אותה עצמה. המחשבה מסוגלת לתפוס רק את מה שיש לו סוף, אך לא דבר שאין לו סוף. בכל מקרה, חוקי הלוגיקה הם נגזרת של היכולת השכלית המצומצמת של האדם. הפרדוקסים קיימים רק בגלל ... מתקיים במציאות, עליו לדעת כי הדבר אפשרי לחלוטין, וכי הסיבה היחידה שאינו מבין את קיומו של הפרדוקס, היא רק מחמת זה שהיכולת השכלית של השכל האנושי היא מצומצמת. באותו עניין, על ...
חשיבה מדעית / מחקר מדעי - מהי חשיבה מדעית? איך לפתח חשיבה מדעית?
... מדעית מחקר מדעי - מהי חשיבה מדעית? איך לפתח חשיבה מדעית? חשיבה מדעית. החשיבה המדעית קידמה את העולם לפחות בצורה החיצונית שלו. זא למרות שהמהות של המציאות ... החלומות? ועוד. על החוק הראשי לספק הסבר מלא לכל התופעות שמתרחשות בתוך המציאות. מדוע כל התופעות הן כפי שהן ולא אחרת? וכמובן מהו החוק שמחליט איזה חוק יעבוד היכן? וכולי. ומכאן נשליך על הרמה המעשית: לפתח חשיבה מדעית פירושו שעל האדם לחקור ולמצוא תמיד את השורש של האירועים שמתרחשים איתו. על האדם להגיע לנקודה שהכל יהיה ברור ...
טיפשות / חוכמה. מהי מהותה של החוכמה / טיפשות? איך להימנע מטיפשות ולהיות חכם?
... חוכמה. מהי מהותה של החוכמה טיפשות? איך להימנע מטיפשות ולהיות חכם? מהי מהותה של הטיפשות? איך להימנע ממנה? מהי מהותה של החוכמה? איך להגיע אליה? טיפשות = חוסר ידיעת האמת = שקר = דמיון. חוכמה = ידיעת האמת = אמת = שכל. שורשה של הטיפשות הוא השקר והדמיון שמטעה את האדם. אדם שרוצה להיות חכם יותר, עליו להתקרב תמיד אל האמת. כאשר האדם מחפש תמיד את האמת ובודק שהוא אכן חושב תמיד בצורה נכונה, הדבר ...
הפכים זהים. מהי האמת הבלתי תלויה? מהי מהותה של המציאות כולה? חלק 1
... = חושב שהיה יכול לעשות מציאות מושלמת יותר = חושב שההיגיון של המציאות אינו מספיק טוב = חושב שהוא חכם יותר מהמציאות = טיפש = חוסר ידיעה. כל החוכמה של האדם היא חלק מהמציאות. האדם לעולם אינו יכול להיות חכם יותר מהמציאות, משום שכל חוכמתו היא חלק ממנה. מסקנה: ידיעה שלמה של הכל = טוב מוחלט. חוסר ידיעה = רע. ...
חשיבה מופשטת / יכולת הפשטה - מהי מהותה? איך לפתח חשיבה מופשטת?
... מופשטת יכולת הפשטה - מהי מהותה? איך לפתח חשיבה מופשטת? חשיבה מופשטת. היכולת לחשוב על דברים בצורה מופשטת. חשיבה מופשטת = הפשטה ... מופשטת = הסתכלות על התבנית של האירוע ולא על האירוע עצמו. חשיבה מופשטת = לקרוא בין השורות את מה שלא כתוב בפירוש. חשיבה מופשטת = להבין את השורש של הדבר ולא לראות רק את הפרי הסופי. איך לפתח חשיבה מופשטת? תשובה: על ידי התבוננות לעומק ברמה המעשית: קח רעיון כלשהו ותנסה לחפש את ...
פרדוקסים - מה חובה על האדם להבין, ומה אי אפשר להבין?
... כאשר האדם חוקר בשכלו את כל מה שבאפשרותו של השכל האנושי להבין, בסופו של דבר הוא מגיע אל השאלות שנובעות מחוסר היכולת השכלית להבין את מהות האין סוף. שם על האדם לדעת את מקומו ולשתוק. יכולת השתיקה נובעת בין השאר מההבנה השכלית של האדם את כל מה שאפשר להבין בשכל האנושי. ...
האם אלוהים במימד אחר ולכן האדם מוגבל להבין אותו?
... אלוהים במימד אחר ולכן האדם מוגבל להבין אותו? טיעון: היכולת השכלית של האדם מוגבלת להבין 4 מימדים. אלוהים לעומת זאת נמצא במימדים אחרים ולכן לא ניתן להבין אותו. סוף טיעון. הפרכה: 1 - אם אינך יכול להבין את אלוהים ...
יכולת חשיבה - כיצד תגדיל את היכולת שלך להבין דברים?
יכולת חשיבה - כיצד תגדיל את היכולת שלך להבין דברים? יכולת ניתוח והבנה. כיצד ניתן לשפר את יכולת ההבנה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על פחד לא הגיוני, 2 חלקים בטיפול בפחד לא הגיוני, 2 שלבים בטיפול בחרדה לא הגיונית, ללמוד לחשוב בהיגיון, לחשוב בצורה הגיונית, לבדוק האם הפחד הגיוני, האם הגיוני לפחד? מחשבות מפחידות לא הגיוניות, פרנויה לא הגיונית, פחדים מוזרים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: שיפור יכולת קוגניטיבית, איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לשפר את הזיכרון? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לעשות יותר כסף? איך לפרש חלומות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לנהל את הזמן? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להיות מאושר ושמח? איך לחנך ילדים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לקבל החלטות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעריך את עצמך? איך ליצור אהבה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: שיפור יכולת קוגניטיבית, איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? דיכאון? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות הכי חכם בעולם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש משמעות לחיים? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם לדומם יש תודעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? למה יש רע בעולם? איך להנות בחיים? האם הכל אפשרי? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? האם אפשר לדעת הכל? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לפרישה, מאמן אישי לביטחון עצמי, מומלץ בנושאי שיפור יכולת קוגניטיבית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 27_07_2025 השעה 15:46:02 - wesi1