אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה פגישות ✔מה צריך לחשוב כדי להצליח? איך לחשוב כדי להצליח? איך להצליח בחיים? מהי חשיבה נכונה להצלחה? איך צריך לחשוב כדי להצליח? איך להתכונן לראיון...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
10:54מה צריך לחשוב כדי להצליח? איך לחשוב כדי להצליח? איך להצליח בחיים? מהי חשיבה נכונה להצלחה? איך צריך לחשוב כדי להצליח? איך להתכונן לראיון עבודה? איך להצליח בדייט? איך לדבר עם אנשים? איך להתכונן לפגישה?
האם צריך state of mind מסוים כדי להצליח בחיים?

אחת השאלות המרכזיות שעולות בדיון של אליעד כהן היא האם חייבים לאמץ מצב תודעתי (state of mind) ספציפי כדי להצליח במצבים שונים בחיים, כמו בראיון עבודה, בדייט, במכירת דירה או ביצירת קשרים חברתיים. אליעד כהן מציג נקודות מבט שונות על הנושא ומפרט באמצעות דוגמאות שונות את היחס בין המצב התודעתי לבין ההצלחה בפועל.

מה הכוונה ב"להצליח בחיים"?

לפי ההסבר, הצלחה יכולה להיות מוגדרת בצורות שונות: יש מי שרואה הצלחה בתור להרוויח כסף, ויש מי שרואה הצלחה בתור להרגיש טוב או מאושר. השאלה הנשאלת על ידי אליעד כהן היא האם בכל אחת מההגדרות הללו נדרש מצב מנטלי מסוים (כמו ביטחון עצמי או שמחה) כדי להגיע לתוצאה הרצויה.

לדוגמה, אם אדם מגדיר הצלחה כהרגשה טובה, אז לכאורה הוא צריך לחשוב באופן שגורם לו להרגיש טוב. אך גם כאן אליעד מדגיש כי זה לא מחויב, כי אפשר לבצע את הפעולות הנכונות שיביאו לתחושה טובה גם בלי מצב תודעתי מוגדר.

האם באמת חייבים להיות במצב תודעתי חיובי כדי להצליח?

אליעד כהן מבהיר שלא מחויב שיהיה לך מצב תודעתי חיובי או ספציפי כדי להצליח, כל עוד אתה מבצע את הפעולות הנכונות. לדוגמה, אדם יכול להיות בדיכאון, אבל עדיין להצליח בראיון עבודה אם הוא אומר ועושה את מה שנדרש, בלי לבטא את תחושותיו השליליות.

עם זאת, אליעד מציין שהסיכוי להצליח עולה משמעותית אם המצב התודעתי חיובי יותר, מכיוון שאז קל יותר לעשות את הדברים הנכונים בצורה ספונטנית וטבעית.

למה מומלץ בכל זאת לפתח מצב תודעתי חיובי?

אחת הנקודות המרכזיות שמעלה אליעד היא שאם לא ניתן לפרט לאדם את כל הפעולות המדויקות שהוא צריך לעשות מראש (כמו מה בדיוק להגיד בכל רגע בראיון עבודה או בדייט), מומלץ לכוון אותו למצב תודעתי חיובי. כשהאדם במצב חיובי, הוא נוטה לפעול בצורה נכונה באופן אינטואיטיבי, גם בלי תכנון מוקדם.

לדוגמה, אם אדם הולך לראיון עבודה והוא מראש חושב על הדברים הטובים שבו ועל הערך שהוא יכול להעניק, סביר להניח שכאשר ישאלו אותו שאלות בלתי צפויות, הוא יגיב בצורה חיובית, משכנעת ואמיתית יותר.

הדוגמה של מכירת דירה: האם חייבים להאמין במוצר כדי להצליח?

אליעד נותן דוגמה מעולם המכירות, שבה איש מכירות מציג דירה ללקוחות. הוא לא חייב בהכרח להאמין בלב שלם שהדירה מושלמת, אבל אם הוא באמת מאמין בדירה ומרגיש בנוח איתה, יש סיכוי טוב יותר שהוא ישדר ללקוחות אמינות והתלהבות שיקלו על המכירה.

עם זאת, זה לא מחויב. גם אם הוא לא מרגיש טוב לגבי הדירה, אך מצליח להציג אותה בצורה נכונה ומדויקת, עדיין אפשר שהלקוחות ירצו לקנות. ההבדל הוא ברמת הקושי והסבירות להצליח.

הדוגמה של שחקן על במה: האם הוא חייב להרגיש שמח באמת?

עוד דוגמה שאליעד כהן מביא היא של שחקן במה, למשל סטנדאפיסט. הוא לא באמת חייב להרגיש שמחה אמיתית כשהוא על הבמה, הוא רק צריך לדעת כיצד לשחק את התפקיד של אדם שמח. אם הוא יודע מה בדיוק עליו לומר ואיך להציג את עצמו, הקהל ישתכנע שהוא שמח, גם אם בפנים הוא מרגיש הפוך לגמרי.

אך אם השחקן לא יודע בדיוק איך לפעול בכל רגע, עדיף שהוא באמת ייכנס לתפקיד, כי כך הוא יהיה אותנטי ואמין יותר בעיני הצופים, מה שיקל עליו להצליח במופע.

האם מה שחשוב זה מה שחושבים או מה שעושים בפועל?

אליעד מדגיש שוב ושוב שמה שחשוב להצלחה בפועל הוא הפעולות שהאדם עושה ולא מה שהוא חושב או מרגיש בפנים. אנשים מגיבים למה שהם רואים ושומעים, ולא למחשבות או לרגשות הפנימיים.

לדוגמה, אם מישהו רוצה לגרום לאדם אחר לאהוב אותו, הוא צריך לומר או לעשות דברים מסוימים שיצרו את התחושה הזאת אצל האחר. לא משנה אם בפנים הוא אוהב או שונא אותו, העיקר שהוא מבטא בצורה הנכונה את מה שיגרום לאדם האחר להרגיש נאהב.

למה בכל זאת כדאי לחשוב בצורה חיובית?

אליעד מסביר שהיתרון הגדול של חשיבה חיובית הוא בכך שהיא עוזרת לאדם לפעול נכון בסיטואציות לא מתוכננות. אם אדם לא יודע מראש איך בדיוק לפעול, מצב תודעתי חיובי יעזור לו לבצע פעולות נכונות, אותנטיות ומשכנעות יותר.

כמו בדוגמה של ראיון עבודה, אם האדם מגיע למצב שהוא לא יודע בדיוק מה יגידו לו ומה יענה, ככל שהוא יהיה חיובי יותר, כך הוא יגיב בצורה טבעית יותר ויצליח להעביר את הרושם שהוא רוצה להעביר.

מהי השורה התחתונה לגבי הצלחה וחשיבה חיובית?

בשורה התחתונה, לפי אליעד כהן, אין הכרח אמיתי להיות במצב תודעתי מסוים כדי להצליח. אך כיוון שלא תמיד ניתן לדעת מראש בדיוק מה צריך לעשות או להגיד, מצב תודעתי חיובי מאוד עוזר להגביר את הסיכוי לפעול נכון.

אם האדם כבר יודע בדיוק מה לעשות בכל מצב, הוא יכול להצליח גם בלי מצב תודעתי חיובי. אבל לרוב האנשים, שמתקשים לתכנן כל פרט, מומלץ מאוד לשנות את החשיבה שלהם למצב חיובי ואופטימי יותר, כי זה בפועל מקל ומגביר את הסיכוי להצלחה.
האם צריך state of mind מסוים כדי להצליח בחיים?

במהלך השיח עולה שאלה רחבה: האם בשביל להצליח בחיים חובה לאמץ צורת חשיבה מסוימת (state of mind) או שהצלחה תלויה רק בביצוע פעולות הנכונות בשטח. השאלה עצמה מתעוררת בהקשר של כל מיני מצבים יומיומיים, למשל מציאת עבודה, הצלחה בדייטים, עשיית כסף, מכירת דירה, וגם הרצון הכללי להרגיש טוב ולהצליח במובן הרגשי.

מה פירוש להצליח בחיים?

יש מי שטוען: "להצליח זה להרגיש טוב." יש מי שטוען שהצלחה היא להרוויח כסף. בשיחה מדגימים שבאמת לא משנה איך מגדירים 'הצלחה', השאלה היא האם נדרש state of mind כלשהו, כלומר, מצב תודעתי מסוים, כדי להצליח.

האם באמת חייבים state of mind מסוים?

בשיחה נבחנת הטענה הבאה: "אולי אם אדם רוצה לעבור ראיון עבודה או למכור דירה או להצליח בדייט, הוא חייב להגיע עם חשיבה מסוימת, עם ביטחון עצמי או שמחה, כי אחרת הוא לא יצליח."
  • מצד אחד נטען שיש תועלת ברורה בכך שאדם יחשוב על הדברים החיוביים שבו, שיתמקד ביכולת שלו לתרום, שידגיש לעצמו למה הם ירצו דווקא אותו. כך הוא יגיע לראיון או לדייט או למכירה במצב רוח טוב, מגובה מסוים של ביטחון עצמי, וזה יכול להגדיל את סיכוייו להצליח.
  • מצד שני הודגש שלא מחויב להיכנס ל - state of mind מסוים כדי להצליח בפעולה מסוימת. אדם עשוי להיות באבל או בדיכאון ולהצליח במכירה או בראיון, אם בפועל הוא אומר ועושה את הדברים הנכונים.
  • הוסבר שהעיקר בסופו של דבר הוא המעשים החיצוניים שנעשים בפועל: איך מציגים את הדברים, איך מגיבים, איך משדרים התנהגות חברותית או אמפתיה. אנשים (כגון המראיין או מי שרוצים למכור לו דירה) לא באמת קוראים את מה שעובר בראש, אלא מפרשים לפי מה שהם רואים ושומעים.
למה בכל זאת מדברים על state of mind?

עולה הרעיון שכשאומרים לאדם "תחשוב בצורה חיובית, תאמין בעצמך, תהיה במצב תודעתי של שמחה", הכוונה היא בעיקר להגדיל את הסיכוי שהוא יבצע בשטח את הפעולות המתאימות.
  • אם אדם לא יודע מה בדיוק הוא צריך לעשות או להגיד, ואין אפשרות ללמד אותו שלב - אחר - שלב לכל תרחיש, אומרים לו: "תיכנס למצב מנטלי מסוים (state of mind חיובי), כי ככל שתהיה בתוכך שמח, מאמין ביכולות שלך או מפוקס על המטרה, כך יותר סביר שתפעל בצורה נכונה ותאמר את הדברים הנכונים אם תיתקל בסיטואציות מורכבות."
  • לדוגמה, בראיון עבודה לא תמיד אפשר לתכנן כל שאלה ותשובה, ולכן אם תהיה "ב - state of mind" של ביטחון ופתיחות, הסיכוי שתדבר בצורה שתמצא חן בעיני המראיין גדל.
  • עוד דוגמה היא מכירת דירה: אם איש המכירות באמת מאמין שהדירה טובה ומזדהה עם מה שהוא מציג, הוא כנראה ישדר זאת באופן טבעי. אם הוא מדחיק ומרגיש שזו דירה גרועה, אבל מנסה בכוח למכור, יכול להיות שהוא יעשה טעות קטנה או יקרין חוסר אמינות.
אז האם ה - state of mind הוא חובה או רק עוזר?

בשיחה מתבהר שזה לא חובה מוחלטת (לא מחויב) להיות ב - state of mind חיובי או ספציפי, כי אדם מסוגל להצליח גם אם הוא לא מרגיש ככה באמת, בתנאי שיבצע בפועל את המעשים הנכונים.
  • אולם, ברוב המקרים, אם מתאמצים מראש לשנות את החשיבה או מצב התודעה למשהו חיובי יותר, הדבר מקל בפועל על ביצוע המעשים הנדרשים. לכן מומלץ לשנות את המחשבות, פשוט כי זה עוזר להגיע למעשים טובים יותר באופן טבעי ומגדיל את הסיכוי להצליח.
  • עולה גם דוגמה של שחקן על במה: יתכן שהוא בכלל עצוב, אבל כיוון שהוא יודע בדיוק איך לשחק תפקיד של אדם שמח, הקהל יקבל רושם שהוא שמח. הוא לא חייב להיות שמח באמת, כי הוא יודע מה בדיוק עליו לעשות. אם אין לו את הידע המדויק, יהיה לו יותר קשה להיראות משכנע על הבמה. לכן, ככל שהשחקן מזדהה עם התפקיד ומאמין בו, כך קל לו יותר להיכנס נכון למופע ולפעול באופן משכנע.
ומה הדבר החשוב ביותר לזכור?

בשורה התחתונה, כדי להצליח בפעולות השונות (ראיון עבודה, דייט, מכירת דירה, יצירת קשרים חברתיים או אפילו סתם לגרום למישהו לאהוב אותך), העיקר הוא שתעשה את הפעולות הנכונות. המחשבה הפנימית שלך יכולה לעזור בכך: אם לא תדע מה צריך לעשות, state of mind חיובי ידרבן אותך לפעול אינטואיטיבית בכיוון הנכון. אם אתה כבר יודע מראש בדיוק מה צריך לעשות, אתה יכול בעצם ליישם זאת גם בלי תחושת שמחה פנימית אמיתית. ועדיין, רוב האנשים יעדיפו לשנות את החשיבה כדי להגדיל את הסיכוי שלהם לפעול באופן משכנע וספונטני יותר, מה שגם משפר את היכולת שלך להיות בקשר נכון עם אחרים ולהרגיש יותר ביטחון עצמי.

לסיכום, האם צריך state of mind מסוים כדי להצליח בחיים?

התשובה הנרחבת היא שבאופן מחויב - לא. אפשר להצליח גם ללא מצב תודעתי מסוים, ובלבד שעושים בפועל את מה שנדרש. יחד עם זאת, מאחר שלא תמיד אפשר לפרוט כל פעולה רצויה לפרטי פרטים או לשלוט בצורה מדויקת בכל היבט חיצוני, מומלץ לפתח state of mind חיובי ומשולב במודעות עצמית גבוהה, מפני שזה עוזר לך להתגמש במהלך הפעולה ולהתאים את עצמך לצרכי המציאות, בין אם מדובר בראיון עבודה, בדייט רומנטי, בעסקת מכירה או בכל מטרה אחרת הקשורה להצלחה.
עכשיו האם כדי להצליח בחיים צריך להיות ב - state of mind מסוים, מה אתה אומר אתה הבנת את השאלה האם זה יהיה נכון לומר שבן אדם שרוצה להצליח בחיים צריך לחשוב בצורה מסוימת האם זה נכון או לא נכון?

ש: השאלה איך הוא מפרש את המושג הזה להצליח בחיים.

אליעד: אוקי אז איך בא לך לפרש אותו מה שבא לך, איך בא לך לפרש אותו?

ש: להרגיש טוב.

אליעד: סבבה האם בשביל להצליח להרגיש טוב צריך להיות ב - state of mind מסוים?

ש: לא.

אליעד: ואם נפרש להצליח במובן של לעשות כסף אז צריך להיות ב - state of mind מסוים?

ש: אז הוא צריך להיות ב - state of mind של לעשות כסף.

אליעד: אתה בטוח בזה?

ש: אם בשבילו להצליח בחיים זה כסף.

אליעד: אתה הבנת את השאלה?

ש: אני חושב.

אליעד: יש הרבה דברים שאתה נגיד רוצה להצליח בהם ומה שאומרים לך תקשיב תחשוב בצורה מסוימת תתחבר למשהו תחשוב על משהו תאמין במשהו ואתה תצליח.

ש: לא אבל בכיוון הזה אז התשובה היא לא.

אליעד: לא אתה לא הבנת מה שאלתי ברור לי שזה לא אם תאמין בזה תצליח זה ברור שזה לא צריך.

ש: וגם לא להיות מצב אופוריות.

אליעד: אתה הבנת את השאלה עכשיו נגיד בא בן אדם הולך לראיון עבודה הוא אומר לך "איך אני אצליח" אתה אומר לו "תקשיב לפני ראיון העבודה תחשוב על הדברים הטובים שבך, לא תאמין ותצליח זה ברור שזה לא עובד אבל תחשוב על הדברים הטובים שבך תחשוב איך אתה יכול לתרום להם תחשוב למה הם ירצו אותך תהיה ב - state of mind שטוב לך שם שאתה רוצה את זה וזה מגדיל את הסיכוי שלך להצליח, כאילו זה יגרום לך להצליח כי אם אתה תהיה דכאוני וממורמר זה וזה אתה לא תצליח לעבור את הראיון" או נגיד בחורה הולכת לדייט או מישהו הולך לדייט אתה אומר לו "תקשיב תהיה ב - state of mind שאתה שמח שטוב לך שכאילו". השאלה אם זה נכון האם ה - state of mind שלך באמת צריך אותו בשביל להצליח בפעולה זאת השאלה?

ש: במידה מסוימת כן כי אם אתה.

אליעד: את כשאת לא יודעת את התשובה אומרת במידה מסוימת צריך או לא צריך.

ש: צריך להיות ב - state of mind שזה הדבר שאתה הכי רוצה.

אליעד: האם צריך או לא צריך את יודעת מה פירוש צריך צריך פירושו בלי זה זה לא יעבוד, צריך פירושו בלי זה לא יעבוד מחויב.

ש: לא מחויב.

אליעד: לא מחויב למה בן אדם יכול לא משנה באיזה state of mind הוא יהיה בו הוא בכל זאת יכול לעבור את ראיון העבודה גם אם הוא יהיה בדיכאון באבל בזה.

ש: לא מה שאמרתי שהוא.

אליעד: אז צריך להיות ב - state of mind מסוים או לא צריך, את עכשיו הולכת להראות ללקוחות דירה נכון.

ש: כן.

אליעד: עכשיו ואת רוצה להצליח שהם יקנו את הדירה עכשיו האם לא משנה מה תרגישי עם עצמך הם יקנו את הדירה באותה מידה או שצריך שתהיי ב - state of mind שזאת דירה טובה שאת רוצה למכור להם שזה לא בכל מחיר לא משנה מה ה - state of mind אבל צריך שתהיי ב - state of mind כדי שהם יקנו.

ש: זה לא מחויב.

אליעד: לא משנה באיזה state of mind תהיי אם נגיד.

ש: זה לא מחויב אם הם מאוד רוצים את הדירה הם יקנו אותה גם אם אתה תשדר משהו.

אליעד: אבל מה יש יותר סיכוי?

ש: בגלל זה אני אומר שזה יגדיל את הסיכוי אבל זה לא מחויב.

אליעד: אז מה האמת?

ש: יש גם כמה רצונות שנפגשים.

אליעד: אז אני אגיד כזה דבר.

ש: מצאתי משהו.

אליעד: כן.

ש: אני לא יודע בדיוק מה זה state of mind אבל בא נניח ש - state of mind.

אליעד: מצב תפיסתי.

ש: לא יודע בנושא הזה מילים באוויר.

אליעד: בעיניך.

ש: בעיני אם בן אדם רוצה משהו מסוים הוא צריך לדעת מה האמת שהוא צריך לעשות כדי להצליח בדבר הזה "אני רוצה לעשות כסף איך אני עושה כסף אני לומד איך לעשות כסף".

אליעד: אוקי.

ש: "אני לא סתם חושב כמו עשיר ומדמיין לי את הבית שלי לא, איך עושים כסף בוא נברר".

אליעד: לא זה ברור שאנחנו לא מדברים על זה אנחנו מדברים על משהו אחר, טוב בוא אני אסביר מה אני רוצה להגיד ואז תראה איך זה מתחבר תסתכלו טוב מאוד בשביל להצליח לדוגמא בראיון עבודה אתה צריך להגיד דברים מסוימים אם תגיד אותם תצליח, אם לדוגמא תבוא לראיון עבודה ותקלל את המראיין אתה לא תצליח לעבור את ראיון העבודה אם אתה תהיה חבר שלו אתה באופן דרמתי מגדיל את הסיכוי שתעבור את ראיון העבודה עד כאן זה נכון נכון, אם אתה הולך למכור מוצר אתה תעשה את זה בצורה מסוימת אתה תמכור תעשה בצורה מסוימת לא תמכור עד כאן זה נכון נכון.

אלא מה שבממוצע אם אתה תהיה ב - state of mind מסוים יש יותר סיכוי שתעשה את הדברים הנכונים, כדי להצליח בחיים בתחומים מסוימים מחויב שתעשה דברים מסוימים בפועל מה ה - state of mind שלך זה לא משנה אתה יכול להיות באבל אתה יכול לשנוא את העולם אתה יכול לרצות לרצוח את המראיין אבל אם אתה לא תבטא את זה ואתה תדבר בצורה יפה הוא יקבל אותך לעבודה הזאת זה לא משנה, מה שמשנה זה מה תעשה זה לא מה הרגשת אלא מה שבממוצע אם אתה תרגיש את מה שאתה אמור להרגיש זה מגדיל את הסיכוי שתעשה את מה שאתה צריך לעשות. אתה הבנת על מה אנחנו מדברים?

ש: כי זה יהיה יותר אמיתי.

אליעד: לא.

ש: אתה תשדר יותר.

אליעד: נכון אבל המחויב הוא על מה עשית לא על מה חשבת.

ש: נכון אבל זה ירגיש שזה יותר אמיתי אם זה תואם אם זה תואם מה שאתה מרגיש ומה שאתה עושה אם זה תואם ויש לזה Impact הרבה יותר חזק.

אליעד: אז אתה כנראה תעשה את המעשים שלך בצורה שנראית יותר אמינה זה נכון אבל המחויב הוא מה עשית לא מה חשבת.

ש: נכון.

אליעד: לא, צריך לדעת את האמת זאת אומרת אלא מה שאם אתה לא יודע מה אתה צריך לעשות אז תשנה את מה שאתה חושב ואז אתה כנראה תעשה נכון, נסביר עוד פעם עכשיו בן אדם נגיד הולך לחברים נגיד והוא נגיד רוצה שיאהבו אותו הוא שואל שאלה "מה אני צריך לעשות כדי שיאהבו אותי" עכשיו נניח שאנחנו יודעים בוודאות שאם הוא יעשה ככה וככה יאהבו אותו ואם הוא לא יעשה לא יאהבו אותו, אם אנחנו יודעים בוודאות נגיד לו תעשה ככה וככה לא אכפת לי אם אתה בדיכאון לא אכפת לי אם אתה שונא אותם לא אכפת לי כלום תעשה את זה יאהבו אותך לא תעשה לא יאהבו אותך.

מה שמשנה בסוף זה מה הם חשבו שאתה חושב זה לא משנה מה חשבת לא משנה מה חשבת או מה רצית משנה מה הם יחשבו שחשבת ואיך הם יחשבו מה חשבת לפי מה שעשית לפי מה שהתנהגת כלפי חוץ ולא לפי מה עבר לך בראש הם לא קוראים את המחשבות שלך הם רק מפרשים את מה שאתה עושה ולכן מה שמשנה זה מה שאתה עושה, אלא מה שיש מצבים שבן אדם אומר לך "מה אני צריך לעשות" ואי אפשר להגיד לו מה צריך לעשות כי זה מורכב תלוי מה יגידו לך תלוי פה תלוי שם תלוי באלף גורמים אז בגלל שלא ניתן להגיד לך מראש מה לעשות לכן מסבירים לך מה אתה צריך לחשוב אם תחשוב ככה כנראה שהתשובות יהיו לך יותר הגיוניות.

בן אדם אומר "אני אלך לראיון עבודה מה אני צריך לעשות? תקשיב אתה צריך לשדר להם שאתה בן אדם חברותי, טוב מה אני אגיד איך אני אגיד? אני לא יודע תלוי מה הבן אדם אוהב תלוי מה הוא רוצה תלוי במראיין שלך תלוי מה הוא ישאל אותך תלוי מה ענית לו תלוי מה הוא אמר על מה שאמרת" תלוי באלף גורמים אז איך אפשר להכין אותו לראיון עבודה בלי שאומרים לו מה להגיד אי אפשר להגיד לך מה להגיד כי אנחנו לא יודעים מה הוא יגיד לך על מה שתגיד לו אפשר לעשות את זה מהלך אחד שניים ואי אפשר להתקדם קדימה או נגיד בן אדם מתכונן בבית משפט "מה אני אגיד אם יגידו לי ככה" לא יודע מה אפשר להתכונן על כמה דברים אבל אי אפשר ללכת על כל האופציות.

ולכן יש דבר שאומר state of mind "תקשיב אתה צריך להאמין בעקרונות האלו אתה צריך לחשוב משהו מסוים תחשוב שאתה אוהב אותם תחשוב שאתה שונא אותם תחשוב x, תחשוב את זה אם תחשוב את זה כנראה שמה שתעשה יהיה יותר נכון" אבל ההצלחה שלך היא לא תלויה במה שתחשוב היא תלויה במה שתעשה אלא מה שאם תחשוב נכון כנראה שאתה תעשה את הדברים הנכונים. הבנו את הסיפור נחזור עוד הפעם בסוף כדי להצליח במשהו אתה צריך לעשות את הדברים שצריך לעשות כדי להצליח בו ולא משנה מה חשבת אבל אם אתה תחשוב נכון כנראה שאתה תעשה את הדברים הנכונים מגדיל את הסיכוי.

ש: כי הפער בין המחשבה לבין המעשה מפריע לאדם?

אליעד: אם בן אדם שונא מישהו.

ש: הוא חייב לספר על זה סיפור ולהאמין?

אליעד: לא אם בן אדם שונא מישהו ועכשיו אתה רוצה נגיד אתה שונא אותו, את שונאת מישהו ואת רוצה שהוא ירצה להיות חבר שלך שהוא יאהב אותך אז מה את צריכה לשדר לו שאת אוהבת אותו נגיד עכשיו אם את תגידי לו את הדברים הנכונים הוא יהיה חבר שלך אבל אם את שונאת אותו כנראה שאת לא תגידי את הדברים הנכונים אז אם את רוצה להגיד לו את הדברים הנכונים תדמייני שאת חברה שלו או תתחברי בתוכך למקום שאת חברה שלו ואז כנראה יש יותר סיכוי שתגידי לו את הדברים הנכונים.

ש: אבל היא יכולה לחשוב את הדברים הלא נכונים וזה יחבל.

אליעד: נכון ולכן זה משנה מה ה - state of mind שאתה נמצא בו לפני שאתה עושה את הפעולה.

ש: אז זה כן משנה.

אליעד: זה משנה ולא משנה זה משנה בגלל שאתה אין לך אלטרנטיבה יותר טובה אבל זה לא באמת משנה, עכשיו בן אדם אומר לך "מה אני צריך כדי להצליח עם בחורות" נגיד "מה אני צריך" אז אתה אומר לו "אתה צריך את ואת זה וגם נגיד אתה צריך להיראות טוב אתה צריך את זה ואת זה ואתה גם צריך להיות חברותי" הוא אומר לך "אוקי תלמד אותי להיות חברותי" איך תלמד אותו להיות חברותי, עכשיו מה האמת שהוא לא צריך להיות חברותי מספיק שהוא יגיד את הדברים הנכונים כי לו יצויר שיכולת לשלוט בו מרחוק בהבעות פנים שלו במילים שלו כאילו עם איזו אוזנייה ולשנות את תנועות הפנים ואת המילים אז היה עובד פיקס כי הוא הופך להיות רובוט ותכוונן אותו וזה יעבוד.

אלא מה שאתה לא יכול לשלוט בהבעות פנים שלו מרחוק ואתה לא יכול להגיד לו "טוב עכשיו אמור לחייך טוב עכשיו אתה אמור לבכות" אתה לא יכול להגיד לו את זה "עכשיו תרים את יד ימין" אין אפשרות להגיד את זה מראש ולכן אתה אומר לו "תקשיב בא תנסה לחשוב שאתה רוצה אותה תנסה לחשוב שאתה לא רוצה אותה יותר מדי, תנסה לחשוב שאתה מעריך אותה תנסה לחשוב שאתה לא מעריך אותה לא משנה תנסה לחשוב, אם אתה תחשוב ככה כנראה שיצאו לך הדברים הנכונים" אבל אז הוא אומר לך "אז מה אני חייב לחשוב ככה" מצד האמת הוא לא חייב לחשוב ככה אתה חייב לעשות דברים מסוימים אבל כדי לעשות אותם אתה כנראה צריך לחשוב ככה.

אלא אם כן אתה יודע בדיוק מה לאתה צריך לעשות ואז אתה יכול לחשוב מה שבא לך ולעשות את מה שצריך נגיד שחקן בהופעה נגיד סטנדאפיסט האם הוא צריך להיות שמח כדי להצחיק את הקהל לא הוא יודע מה להגיד הוא יודע איך לחייך הוא בלב שלו רוצה למות זה לא משנה הוא העיקר יודע להיות שחקן טוב על הבמה וזהו כי הוא יודע מה הוא צריך לעשות אבל בהנחה שאתה לא יודע מה אתה צריך לעשות אז אם אתה תהיה שמח יש יותר סיכוי שתצחיק אותם. הבנו את הסיפור?
להצליח בדייט הדברים צריך דירה מה אני עסק היגיון לתרום הצלחה בראיון עבודה באמת צריך להדחיק איך לדבר איך לדבר עם איך לדבר עם אנשים איך להצליח איך להצליח ב איך להצליח בדייט איך להצליח בדייטים איך להצליח בחיים איך להתכונן איך להתכונן ל איך להתכונן לפגישה איך להתכונן לראיון איך להתכונן לראיון עבודה איך להתכונן לראיונות איך לחשוב איך לחשוב כדי להצליח איך צריך לחשוב כדי להצליח אנשים בדייט בחיים דייט דייטים הצלחה הצלחה בדייט הצלחה בדייטים הצלחה בחיים חיים חשיבה חשיבה נכונה חשיבה נכונה להצלחה כדי להצליח לדבר לדבר עם לדבר עם אנשים להצלחה להצליח להצליח ב להצליח בדייט להצליח בדייטים להצליח בחיים להתכונן להתכונן לפגישה להתכונן לראיון להתכונן לראיון עבודה להתכונן לראיונות להתראיין לחשוב לחשוב כדי להצליח לראיון עבודה לראיין לראיין עובד לראיין עובדים מה צריך לחשוב כדי להצליח מהי חשיבה מהי חשיבה נכונה להצלחה עבודה פגישה פגישות צריך צריך לחשוב צריך לחשוב כדי להצליח ראיון ראיון עבודה ראיונות
איך להדריך אנשי מכירות תיאום פגישות? הדרכת מנהלי צוותים מתאמי פגישות טלפוניים. איך להדריך מתאמי פגישות בטלפון? איך לתאם פגישות בטלפון? תיאום פגישות בטלפון, הדרכת מנהלי מכירות
... להדריך אנשי מכירות תיאום פגישות? הדרכת מנהלי צוותים מתאמי פגישות טלפוניים. איך להדריך מתאמי פגישות בטלפון? איך לתאם פגישות בטלפון? תיאום פגישות בטלפון, הדרכת מנהלי מכירות מי שרוצה לגרום לצוות המכירות הטלפוני שלו? שאחראי לתאם לו פגישות פיזיות בעולם היותר אמיתי, להגדיל את הסיכוי לכך שאנשי תיאום הפגישות יתאמו פגישות עם הלקוחות, עליו לשים לב שהוא לא נותן מכשול לפני אנשי תיאום הפגישות שלו, בצורה של יותר מידי מידע לגבי המוצר. ואסביר, אחת הסיבות לכך שלקוחות לא מגיעים לפגישה, היא בגלל שהם חושבים שמיותר להם להגיע לפגישה, משום שכבר יש להם את כל המידע לגבי המוצר. ואחד מהגורמים לכך, זה הביטחון העצמי של מתאם הפגישות, שהוא בטעות חושב שהוא באמת מבין את הלקוח מספיק טוב בטלפון, שהוא מבין את צרכי הלקוח מספיק טוב בטלפון ושהוא באמת יודע לספק ללקוח בטלפון את מלא המידע המלא שהלקוח יכול לקבל לגבי המוצר שאותו רוצים למכור ללקוח. וכאשר מתאם הפגישות מרגיש וחושב בטעות כנל, אז ממילא הלקוח לא ירצה להגיע לפגישה, כי מיותר לו להגיע לפגישה, שהרי הוא כבר מכיר את המוצר וכולי. ומיותר לו להגיע לפגישה שרק ינסו למכור לו בה כל מידי דברים. ואחת הסיבות לכך שמתאמי הפגישות חושבים שהם מצליחים להעביר ללקוח את מלא המידע בטלפון, זה גם בגלל שמנהל המכירות שלהם מעמיס עליהם יותר מידי מידע לגבי המוצר. מה שגורם להם בטעות לחשוב, שהם עצמם מתאמי הפגישות, מכירים את המוצר פחות או יותר. וממילא אותו מתאם פגישות, חושב בטעות שהוא יכול להעביר ללקוח בטלפון את המידע שאותו מתאם פגישות מכיר לגבי המוצר. ואחת ההטיות הקוגניטיביות לכך, היא בגלל שמנהל המכירות בטעות מעביר למתאמי הפגישות יותר מידי מידע, כדי שיהיה למתאם הפגישות מה לענות ללקוחות בטלפון. אבל כך בעצם מתאם הפגישות בטעות גורם ללקוח לחשוב שהוא מכיר את המוצר מספיק טוב משיחת הטלפון. ולכן מנהל המכירות, צריך כל הזמן להעביר למתאמי הפגישות שלו, את התחושה שהם מקבלים מידע חלקי שתומך תיאום פגישה. אני מנהל המכירות, נותן לך מתאם הפגישות, מספיק מידע שבאמצעותו תוכל לגרום ללקוח לרצות להגיע לפגישה לקבל מידע נוסף. אבל בשום אופן לא לגרום למתאם הפגישות לחשוב שהוא מכיר את המוצר די טוב. כי אז זה מגדיל את הסיכוי שמתאם הפגישות בטעות יחשוב שהוא מצליח בשיחת הטלפון להעביר ללקוח את המידע המלא לגבי המוצר, מה שאומר שהלקוח לא ירצה סתם להגיע לפגישה מיותרת.? ...
פגישות, קביעת פגישות, איך לקבוע פגישה? זימון לפגישה, איך לזמן לפגישה? מהן מטרות הפגישה? מה הנושאים של הפגישה? איך לנהל פגישה? ניהול פגישות, ניהול זמן, איך מנהלים פגישה? יעוץ למנהלים, איך לנהל עובדים? ניהול זמן, התייעלות ארגונית
פגישות, קביעת פגישות, איך לקבוע פגישה? זימון לפגישה, איך לזמן לפגישה? מהן מטרות הפגישה? מה הנושאים של הפגישה? איך לנהל פגישה? ניהול פגישות, ניהול זמן, איך מנהלים פגישה? יעוץ למנהלים, איך לנהל עובדים? ניהול זמן, התייעלות ארגונית
פגישות, קביעת פגישות, איך לקבוע פגישה? זימון לפגישה, איך לזמן לפגישה? מהן מטרות הפגישה? מה הנושאים של הפגישה? איך לנהל פגישה? ניהול פגישות, ניהול זמן, איך מנהלים פגישה? יעוץ למנהלים, איך לנהל עובדים? ניהול זמן, התייעלות ארגונית למה חשוב להגדיר מראש את מטרת הפגישה ואת הנושאים שידונו בה? אליעד כהן מסביר, שכאשר אנחנו קובעים פגישה או מוזמנים לפגישה, ישנה חשיבות רבה בהגדרת מטרתה והנושאים המדויקים שעליהם מתכוונים לדבר. הוא מדגיש שפעמים רבות אנו מקבלים זימונים לפגישות, מבלי שנכתב בהם מראש על מה הפגישה, דבר שעלול לגרום לבעיות רבות כמו בלבול, חוסר מוכנות, או בזבוז זמן. למשל, קורה שאדם מגיע לפגישה ומגלה רק במהלכה שהפגישה כלל לא רלוונטית עבורו, או שהוא לא הכין מראש את מה שהיה צריך להכין, משום שלא קיבל מידע ברור מראש. לדוגמה, אדם מוזמן לפגישה בנושא מסוים. אם היה יודע מראש את מטרתה המדויקת, היה יכול להכין שאלות ספציפיות, או לחילופין, היה יכול להבין שאולי עדיף שלא יגיע כלל משום שאין בפגישה זו שום תרומה עבורו. לכן, אליעד כהן ממליץ שכאשר מזמנים פגישה, תמיד לפרט את המטרה ואת הנושאים שעל הפרק. כיצד פירוט מטרות הפגישה משפיע על המשתתפים? כאשר קובעים פגישה עם פירוט ברור של מטרת הפגישה ונושאיה, המשתתפים יכולים לקבל החלטה מושכלת יותר לגבי השתתפותם. הפירוט מאפשר להם: להחליט האם הפגישה רלוונטית עבורם או לא. להגיע מוכנים עם שאלות או מידע רלוונטי לפגישה. להעריך האם הפגישה מחייבת הגעה בזמן או שהם יכולים לאחר מעט, בהתאם לחשיבות שלה עבורם. לחסוך זמן יקר באמצעות הכנה מראש. למשל, אדם שמקבל זימון לפגישה בנושא שיפור תהליכי עבודה בארגון, יבין מראש שכדאי שיכין נתונים, דוחות או רעיונות לשיפור תהליכים. ללא פירוט כזה, האדם עלול להגיע לא מוכן והפגישה תהיה פחות יעילה. איך נכון לנהל את הפגישה עצמה? מעבר לחשיבות הזימון והפירוט מראש, אליעד כהן מסביר גם את החשיבות בניהול נכון של הפגישה עצמה. ניהול נכון מתחיל כבר בתחילת ה
תיאום פגישות בטלפון, טלמיטינג, איך לתאם פגישות? איך למכור פגישה בטלפון? טלמרקטינג, איך לגרום ללקוח להגיע לפגישה? התנגדות מכירה לפגישה, התנגדות להגיע לפגישה, למה הלקוח לא רוצה להגיע לפגישה? איך לתאם פגישה עם לקוח? תיאום פגישה עם לקוח, התנגדויות מכירה בטלפון, איך למכור בטלפון? שיטות מכירה בטלפון, לגרום ללקוח לרצות להגיע לפגישה, אתגר מכירה להגיע לפגישה, מוקד לתיאום פגישות, ניהול מכירות בטלפון, מוקד מכירות טלפוני, להיות מתווך נדלן, לתאם פגישת מכירה
... פגישות בטלפון, טלמיטינג, איך לתאם פגישות? איך למכור פגישה בטלפון? טלמרקטינג, איך לגרום ללקוח להגיע לפגישה? התנגדות מכירה לפגישה, התנגדות להגיע לפגישה, למה הלקוח לא רוצה להגיע לפגישה? איך לתאם פגישה עם לקוח? תיאום פגישה עם לקוח, התנגדויות מכירה בטלפון, איך למכור בטלפון? שיטות מכירה בטלפון, לגרום ללקוח לרצות להגיע לפגישה, אתגר מכירה להגיע לפגישה, מוקד לתיאום פגישות, ניהול מכירות בטלפון, מוקד מכירות טלפוני, להיות מתווך נדלן, לתאם פגישת מכירה וכאן נסביר על תהליך של תיאום פגישות מכירה ואיך לתאם פגישת מכירה עם לקוחות פוטנציאלים. דהיינו, תהליך שבו איש המכירות מנסה לתאם פגישה פיזית עם הלקוח, כדי למכור ללקוח את המוצר. והלקוח מסרב להיפגש פיזית ומבקש לקבל מידע נוסף טלפונית או באופן דיגיטאלי כזה או אחר. כגון, שאיש המכירות מנסה לתאם פגישה פרונטאלית עם הלקוח, אבל הלקוח אומר לאיש המכירות, שלח לי עוד חומרים במייל, תן לי מידע נוסף בטלפון וכיוב. והשאלה היא, איך להביא את הלקוח לפגישה פיזית ולהתמודד עם התנגדות של מכירת הפגישה ללקוח. אז כמובן שיש לנו כאן תהליך מכירה בפני עצמו, שהוא חלק מתהליך מכירה גדול ... את איש המכירות, לפגוש בפועל את הלקוח, כדי למכור לו את הבית. אבל בתוך תהליך המכירה הראשי, יש גם תהליך מכירה משני, שבו על איש המכירות למכור ללקוח את הפגישה הפיזית. דהיינו, לשכנע את הלקוח להגיע לפגישה פיזית. וכמובן שאנחנו מדברים על מצב, שבו איש המכירות רוצה להביא את הלקוח לפגישה פיזית. כי יתכן מצב שבו אנחנו דווקא נעדיף שלא לפגוש פיזית את הלקוח, אאכ הוא לפני כן יעבור תהליך של סינון טלפוני כזה או אחר. כי יש גם עלות של פגישה פיזית, ביחס ל - לשלוח ללקוח חומרים באופן דיגיטאלי טלפוני וכיוב. אבל כאן אנחנו מדברים על מקרה שבו מתאם הפגישות, רוצה לתאם פגישה פיזית של הלקוח עם מנהל המכירות אבל הלקוח מתנגד להגיע לפגישה פיזית, והוא מבקש בעצם לקבל עוד מידע בטלפון וכיוב. אז איך בעצם נגרום ללקוח להגיע לפגישה ואיך לתאם פגישה עם הלקוח? אז בעיקרון צריכים להסתכל על הדברים בצורה הבאה: אנחנו רוצים למכור ללקוח מוצר. המוצר הוא הפגישה. הלקוח לא רוצה לרכוש את המוצר. זה יכול לנבוע מכמה סיבות אפשריות. ועלינו לנסות להבין, מה היתרונות שהלקוח מבין שיש בלהגיע לפגישה פיזית? מה החסרונות שהלקוח חושב שיש בלהגיע לפגישה פיזית? ומה האלטרנטיבות שהלקוח חושב שיש לו, במקום להגיע לפגישה פיזית, דהיינו, בעצם לקבל עוד מידע בטלפון, שזה בעצם המוצר שמתחרה ב
תיאום פגישות בטלפון / מכירות טלפוניות - איך למכור פגישה בטלפון? איך לתאם פגישות בטלפון? איך לגרום ללקוח להגיע לפגישה? איך לגרום למישהו לרצות להגיע לפגישה? איך לשכנע לקוח להגיע לפגישה? - חלק 1
... פגישות בטלפון מכירות טלפוניות - איך למכור פגישה בטלפון? איך לתאם פגישות בטלפון? איך לגרום ללקוח להגיע לפגישה? איך לגרום למישהו לרצות להגיע לפגישה? איך לשכנע לקוח להגיע לפגישה? - חלק 1 וכאן נדבר על אחד ההיבטים שיש בתהליך של תיאום פגישות בטלפון, ונדבר על מקרה שבו איש המכירות מנסה למכור ללקוח, בשיחה טלפונית, פגישה פרונטאלית עם איש המכירות בשטח. דהיינו, תהליך שבו איש המכירות מבצע שיחה טלפונית ללקוח פוטנציאלי ואיש המכירות הטלפוני, מנסה למכור ללקוח המתעניין פגישה פרונטאלית עם איש מכירות פרונטאלי. ובכוונה אני מדגיש כאן את ההגדרה של הניסיון למכור פגישה פרונטאלית עם הלקוח, כי בעצם תיאום פגישות הוא שירות של מכירת פגישות. בשונה ממי שחושב בטעות שהוא רק מתאם פגישות, כי כמובן שיש כאן תהליך מכירה לכל דבר ועניין שבו מנסים למכור פגישה פיזית עם הלקוח הפוטנציאלי. אז כדי להבין את השכל של מכירת הפגישה הפרונטאלית עם הלקוח, לשם כך צריך להבין למה בעצם שהלקוח יגיע לפגישה פיזית ולא יסתפק רק בשיחה טלפונית? והתשובה לכך היא, כי מנקודת המבט של הלקוח, אנחנו רוצים ... וכדי לנסות לשכנע אותו למכור לו את המוצר. הלקוח הפוטנציאלי עשוי להאמין, כי בעצם יש לו את כל המידע שהוא צריך כדי לקבל החלטה ובעצם אנחנו רוצים שהוא יגיע לפגישה הפיזית, כדי לנסות לשבת לו על הראש וכדי לנסות לשגע אותו כדי לגרום לו לקנות מוצר שהוא לא באמת ... הלקוח. וכאשר הלקוח חושב שיש לו את סך כל המידע שהוא צריך לגבי המוצר שלנו, כדי שהוא יוכל לקבל החלטת רכישה כן או לא, במקרה כזה מבחינת הלקוח הוא ירצה לתאם איתנו פגישה רק כדי להתקדם עם העסקה אבל הוא לא ירצה סתם כך להגיע לפגישה, שבה הוא כביכול הופך להיות טרף עבור איש המכירות שינסה למכור לו מוצר שהוא לא צריך. ולכן, כדי למכור ללקוח פגישה פיזית, לשם כך עלינו לגרום ללקוח להבין, שמטרת הפגישה היא לא כדי לנסות למכור לו משהו, אלא כדי לנסות להציג לו מידע נוסף לגבי המוצר, מידע שיעזור ללקוח להחליט אם הוא רוצה או לא רוצה לרכוש את המוצר. ושוב, מטרת הפגישה , היא לא כדי לגרום לו לקנות או כדי להתקדם איתו בעסקה, אלא היא כדי לספק לו עוד מידע נוסף, שרלוונטי לגבי ההחלטה של הלקוח לגבי המוצר. וככה הלקוח יוכל להחליט יותר טוב, אם לקנות או לא לקנות את המוצר. איש המכירות לא רוצה למכור לי משהו בפגישה, אלא איש המכירות רוצה לספק לי עוד מידע בפגישה, שיעזור לי להחליט אם העסקה מתאימה לי או שלא. וממילא זה אומר, שכדי להביא את הלקוח לפגישה, לשם כך אנחנו צריכים לגרות אותו לגבי הגעה לפגישה , שבה הוא יוכל לקבל מידע נוסף שאותו הוא לא יוכל לקבל בשיחת הטלפון. ואיך בעצם עושים את זה?! אז ... שיש שיחה יוצאת או נכנסת, אז כל שאלה שהלקוח שואל או כל שאלה שיש במהלך השיחה לגבי המוצר, נוכל לנסות להימנע מלענות ללקוח על השאלה שלו ונוכל להציע לו להגיע לפגישה כדי לקבל מידע נוסף. נניח לדוגמא שהלקוח שואל, כמה עולה המוצר מה זמני האספקה? אפשרי לומר ללקוח שיגיע לפגישה כדי שנוכל לתת לו מידע נוסף. והשיטה הזאת, כמובן שהיא כנראה לא תעבוד. כי הלקוח לא מבין למה בעצם אי אפשר לספק לו תשובות בטלפון. והלקוח יסרב להמשיך איתנו את השיחה או להגיע לפגישה, עם מישהו שלא מוכן לספק לו מידע בטלפון. כי אם איש המכירות לא מוכן לספק מידע בטלפון, אז זה עשוי להעיד על חוסר מקצועיות חוסר יושר וכיוב. וזה לכאורה בעצם אומר, שאם אנחנו רוצים לגרום ללקוח להגיע לפגישה, אנחנו צריכים לשדר לו את ההכי מקצועיות שיש. דהיינו, לתת ללקוח כמה שיותר מידע מלא מפורט ...
איך להתכונן לפגישה חשובה? איך להתכונן לפרזנטציה? איך להתכונן לפגישת עבודה? איך להתכונן למשא ומתן? מה לעשות לפני פגישת עבודה? איך לבצע שיחה חשובה? איך להתכונן לשיחת מכירה? ניהול פגישות עבודה, לחשוב מהסוף אל ההתחלה, איך לתכנן דברים? איך לתכנן פגישות? איך להתכונן לראיון עבודה? איך להתכונן למצגת משקיעים? איך להתכונן לפגישות חשובות? איך להתכונן לכל דבר, איך להיות מוכן לפגישה? איך להיות מוכן לשיחה? איך להיות מוכן לכל דבר? איך לעבוד בצורה אופטימאלית?
... להתכונן לפגישה חשובה? איך להתכונן לפרזנטציה? איך להתכונן לפגישת עבודה? איך להתכונן למשא ומתן? מה לעשות לפני פגישת עבודה? איך לבצע שיחה חשובה? איך להתכונן לשיחת מכירה? ניהול פגישות עבודה, לחשוב מהסוף אל ההתחלה, איך לתכנן דברים? איך לתכנן פגישות? איך להתכונן לראיון עבודה? איך להתכונן למצגת משקיעים? איך להתכונן לפגישות חשובות? איך להתכונן לכל דבר, איך להיות מוכן לפגישה? איך להיות מוכן לשיחה? איך להיות מוכן לכל דבר? איך לעבוד בצורה אופטימאלית? וכאן אשיב לשאלה הבאה, מה הדבר הכי חשוב שעליך לעשות, לפני פגישת עבודה, לפני שאתה מתחיל פגישה חשובה, לפני שאתה הולך לבצע שיחה חשובה וכיוב, מה עליך לעשות כדי להתכונן לפגישת עבודה, כדי להתכונן לשיחת מכירה, כדי להתכונן לכל ... ומצד האמת, מה עליך לעשות לפני שאתה מתחיל תהליך כלשהו? והתשובה היא, שהדבר הכי חשוב והדבר הראשון שאתה צריך לעשות כאשר אתה מתכונן לפגישה כלשהי, הוא לשאול את עצמך, מה התכלית ומה המטרה מבחינתך של הפגישה? דהיינו, מה היית רוצה שיצא מהפגישה? אם זה היה תלוי בך, מה היית רוצה שיקרה בסוף הפגישה? אם זה תלוי בך, להיכן היית רוצה שתוביל השיחה? אם זה תלוי בך, מה אתה היית רוצה שיקרה אחרי הפעולה שאתה הולך לבצע? ואחרי שברור לך, מה אתה היית רוצה שיקרה, עכשיו צריכים לתכנן מהסוף, מה האפשרויות העומדות לרשותך ואיך הכי טוב יהיה לך, כדי להגיע למטרה שלך, בפגישה . דהיינו, שיש אנשים שמנהלים פגישות עבודה וכיוב, בלי שברור להם מה הם רוצים שיצא מהפגישה הזאת. וזה גורם לכך שהם עושים טעויות בפגישה, והם זורמים עם הפגישה, במקום להוביל את הפגישה לאיפה שהם רוצים שהיא תגיע. כמו במשחק שחמט, שברור מראש מה המטרה ומנסים להגיע אליה. כך לדוגמא לפני פגישת עבודה, צריכים להגדיר, מה היית רוצה שיצא מהפגישה באופן כללי, מה היית רוצה שיקרה בסוף הפגישה וכולי. ואחרי שזה ברור לך, עכשיו צריכים לחשוב, האם ואיך אפשרי לגרום לפגישה להוביל לשם. אבל מי שמנהל פגישה בלי שברור לו מה הוא רוצה שיקרה בסוף הפגישה, זה מגדיל את הסיכוי לכך שהוא לא יעשה את הפגישה בצורה אופטימאלית. לסיכום: הדרך הנכונה להתכונן לפגישה, להתכונן לראיון עבודה, להתכונן לשיחת מכירה, להתכונן למצגת, להתכונן לנאום, להתכונן לכל דבר, היא, להגדיר מה אני רוצה שיצא מהפעולה ...
תיאום פגישות בטלפון / מכירות טלפוניות - איך למכור פגישה בטלפון? איך לתאם פגישות בטלפון? איך לגרום ללקוח להגיע לפגישה? איך לגרום למישהו לרצות להגיע לפגישה? איך לשכנע לקוח להגיע לפגישה? - חלק 2
... פגישות בטלפון מכירות טלפוניות - איך למכור פגישה בטלפון? איך לתאם פגישות בטלפון? איך לגרום ללקוח להגיע לפגישה? איך לגרום למישהו לרצות להגיע לפגישה? איך לשכנע לקוח להגיע לפגישה? - חלק 2 וכאן נסביר, איך לשתול ללקוח בטלפון את המחשבה שכדאי לו להגיע לפגישה? ובאיזה סטייט אוף מיינד צריך להיות איש המכירות, כדי שבאופן אוטומטי הוא ... שכדאי לו להגיע לפגישה לקבלת מידע נוסף? אז איך לשתול ללקוח את המחשבה שכל המידע שהוא מקבל ... שהוא צריך להגיע לפגישה פיזית כדי לקבל מידע נוסף. הלקוח מבין ומאמין, שיש מידע שלא אפשרי לקבל אותו בטלפון אלא רק בפגישה. עלינו לגרום לו להבין, שיש לנו עוד המון מידע לפרטי פרטים, שרק בפגישה הוא יוכל לקבל את המידע. וכמובן שיש כאן שכל עוד יותר גדול, והוא איך בעצם ... שהוא יכול לתת ללקוח בפגישה הפיזית שלא ניתן להעביר אותו בשיחה הטלפונית? והתשובה היא, שזה אפשרי רק ... שהלקוח יקבל אותו גם בפגישה הפיזית. אז לכאורה במקרה כזה, אנחנו הבנו את השאלה של הלקוח והלקוח הבין ... לא באמת צריך להגיע לפגישה פיזית, כי הוא כבר קיבל את כל המידע שהוא רצה בטלפון. אבל אם איש המכירות ... שאמורים לתאם פגישות, אולי ישכילו להבין? שאל להם לסמוך על כך שהם באמת יורדים לסוף דעתו של ... ושוב, ככל שמתאם הפגישות יותר מאמין שהוא מספק ללקוח בטלפון את המידע שהלקוח ביקש בשיחת הטלפון, ... לא ירצה להגיע לפגישה פיזית. כי הלקוח חושב שכבר יש לו את כל המידע. וככל שאיש המכירות יותר ... שכדאי לו להגיע לפגישה, כדי לקבל מידע נוסף ולא כדי שינסו למכור לו משהו. ...
ניהול שיחות, ניהול דיונים, ניהול פגישות, איך לנהל שיחה? איך להתכונן לשיחה? איך להתכונן לפגישה? איך להתכונן לדיון? איך לנהל דיון? איך לנהל פגישה? שיחה זורמת, שיחה מנוהלת, פגישה זורמת, פגישה ממוקדת, לזרום או להתמקד, יעוץ ארגוני
ניהול שיחות, ניהול דיונים, ניהול פגישות, איך לנהל שיחה? איך להתכונן לשיחה? איך להתכונן לפגישה? איך להתכונן לדיון? איך לנהל דיון? איך לנהל פגישה? שיחה זורמת, שיחה מנוהלת, פגישה זורמת, פגישה ממוקדת, לזרום או להתמקד, יעוץ ארגוני
... שיחות, ניהול דיונים, ניהול פגישות, איך לנהל שיחה? איך להתכונן לשיחה? איך להתכונן לפגישה? איך להתכונן לדיון? איך לנהל דיון? איך לנהל פגישה? שיחה זורמת, שיחה מנוהלת, פגישה זורמת, פגישה ממוקדת, לזרום או להתמקד, יעוץ ארגוני איך לנהל פגישה - מתוכננת או זורמת? כאשר מנהלים פגישה, חשוב לשים לב לכך שפגישה יכולה להתנהל בשני אופנים שונים, בדומה לטיול. האופן הראשון הוא כמו טיול ספונטני, שבו יוצאים ללא תכנון וללא מטרה ברורה - כמו יציאה להסתובב בקניון ללא יעד מסוים. האופן השני הוא טיול מתוכנן, שבו מוגדר מראש המסלול, היעדים והמטרות. גם פגישה יכולה להיות דומה לכך: ישנה פגישה זורמת וספונטנית, וישנה פגישה מסודרת ומובנית מראש. מה היתרונות והחסרונות של פגישה זורמת? פגישה זורמת היא פגישה שאין בה תכנון מוגדר מראש. המשתתפים פשוט מדברים על מה שעולה, עוברים מנושא לנושא באופן חופשי. היתרון הגדול של פגישה כזו הוא הגמישות שלה. אנשים יכולים להביע את עצמם בחופשיות, להעלות רעיונות יצירתיים, להרגיש בנוח, ולהביא נושאים חדשים שאולי לא תוכננו מראש. מצד שני, החיסרון של פגישה זורמת הוא הסיכון הגדול יותר של בזבוז זמן, חוסר מיקוד וחוסר יעילות. לעיתים קרובות פגישות כאלה מסתיימות בלי החלטות ברורות, כאשר לא ברור מה הושג ומה לא הושג. מהם היתרונות והחסרונות של פגישה מתוכננת? פגישה מתוכננת היא פגישה בעלת סדר יום ברור ומדויק. היתרון של פגישה כזו הוא הניצול הטוב יותר של הזמן והיכולת להגיע לתוצאות קונקרטיות וברורות. כאשר ברור מראש על מה נדבר, מתי נדבר על כל נושא ואיך נעבור מנושא לנושא, קל יותר להגיע להסכמות, לסגור קצוות פתוחים ולהשלים משימות. החיסרון של פגישה מתוכננת הוא שלעיתים היא עלולה להיות נוקשה מדי, להגביל את חופש הביטוי ואת היצירתיות, ולגרום למשתתפים להרגיש פחות בנוח להביע רעיונות ספונטניים. איך לשלב בין פגישה מתוכננת לפגישה זורמת? ניתן לשלב בין שני סוגי הפגישות. לדוגמה, אפשר לתכנן מראש את הנושאים המרכזיים של הפגישה ואת הסדר שלהם, אך במהלך הפגישה לתת למשתתפים חופש להביע את דעתם באופן פתוח, ובכך ליצור תחושה של זרימה טבעית. אפשרות נוספת היא שהפגישה תיראה כלפי חוץ כפגישה זורמת וספונטנית, אך בפועל מנהל הפגישה מחזיק סדר פנימי וברור לגבי לאן הוא רוצה להגיע ומהם היעדים. כיצד להתכונן נכון ל
בחירת מטפל, כמה פגישות צריך? כמה שיחות צריך? כמה טיפולים צריך? כמה זמן יקח טיפול? כמה זמן יקח לטפל? כמה זמן יקח לפתור בעיה? איך לבחור מטפל? איך לבחור מאמן? איך לבחור פסיכולוג? איך לבחור יועץ? איך לבחור טיפול? שיטות טיפול, מטפלים
בחירת מטפל, כמה פגישות צריך? כמה שיחות צריך? כמה טיפולים צריך? כמה זמן יקח טיפול? כמה זמן יקח לטפל? כמה זמן יקח לפתור בעיה? איך לבחור מטפל? איך לבחור מאמן? איך לבחור פסיכולוג? איך לבחור יועץ? איך לבחור טיפול? שיטות טיפול, מטפלים
... מטפל, כמה פגישות צריך? כמה שיחות צריך? כמה טיפולים צריך? כמה זמן יקח טיפול? כמה זמן יקח לטפל? כמה זמן יקח לפתור בעיה? איך לבחור מטפל? איך ... שיטות טיפול, מטפלים למה אי אפשר לדעת מראש כמה פגישות טיפוליות צריך? אי אפשר לדעת מראש כמה פגישות טיפוליות נדרשות כדי לפתור בעיה רגשית או נפשית, מכיוון שטיפול בבעיות כאלו אינו מוצר קבוע שניתן לרכוש אותו מראש בחנות או ... שלו, ולכן לא ניתן לנבא במדויק את מספר הפגישות הנדרש. למה החלפת חלקים במוסך שונה מטיפול בבעיה רגשית? כאשר אדם מגיע למוסך, לדוגמה כדי להחליף וישרים, הטכנאי יודע בדיוק מה ... אורך זמן רב. מדוע מי שמבטיח פתרון ב - X פגישות משקר? מי שמתחייב לפתור בעיה רגשית או נפשית במספר פגישות מסוים, בהכרח אינו אומר אמת. כדי לדעת מראש תוך כמה פגישות ניתן לפתור בעיה, המטפל צריך לדעת במדויק מה מתרחש במחשבות וברגשות של המטופל, לוודא שהפתרון תלוי רק בו עצמו, ושאין צורך ... זמן מדויק מראש. מי שמבטיח מספר מדויק של פגישות, עושה זאת כדי להרגיע את המטופל, אך בכך הוא מטעה אותו. איך ההצלחה בטיפול תלויה גם במטופל? בטיפול נפשי או רגשי, המטפל יכול ... לבחור נכון מטפל או יועץ מבלי להסתמך על כמות הפגישות? הגישה הנכונה בבחירת מטפל אינה להתמקד בכמה זמן הטיפול ייקח, אלא לבחור את המטפל שנראה הכי מקצועי, אמין ומתאים באופן אישי. ... לסיכום: מדוע אי אפשר לדעת מראש את כמות הפגישות בטיפול רגשי? בטיפול רגשי לא ניתן לדעת מראש כמה זמן או כמה פגישות נדרשות, משום שכל בעיה תלויה בשיתוף הפעולה של המטופל ובמורכבות האישית שלו. אין פתרונות קסם מוכנים מראש, ואין דרך לדעת ... במקום לחפש מי שמבטיח פתרונות מהירים או מספר פגישות מדויק, חשוב לבחור את המטפל או את השיטה שנראים מקצועיים ומתאימים ביותר, שיספקו כלים אמיתיים לפתרון הבעיה. טיפול רגשי ... סוגי טיפולים למה אי אפשר לדעת מראש כמה פגישות צריך כדי לפתור בעיה רגשית? הסיבה לכך היא שטיפול בבעיה רגשית אינו דומה לשירות קבוע מראש, כמו החלפת מגבים במוסך. במוסך, ... פחד עמוק במשך שנים, אך מתברר שאפשר לפתור זאת בפגישה אחת או בזמן קצר מאוד. מנגד, יש בעיות קטנות יותר, לכאורה כמו משהו שמציק בעוצמה פחותה, אך הן עלולות להתגלות כמורכבות מאוד ... כדי הטיפול. למה אי אפשר להבטיח פתרון ב - X פגישות? מי שטוען מראש שביכולת לו לפתור פחד או חרדה בתוך מספר מסוים של מפגשים, בהכרח משקר. כדי להתחייב על פרק זמן, נדרש לדעת ... פתרון?. כיצד לבחור מטפל מבלי להתמקד בכמות הפגישות? במקום להתמקד בשאלה כמה זמן זה ייקח? או כמה פגישות צריך?, עדיף לבדוק איזה מטפל או שיטה נראים מקצועיים יותר, יסודיים יותר ומתאימים אישית. לעתים, מטפל עשוי להעריך באופן כללי ... לסיכום בטיפול רגשי לא ניתן לדעת מראש כמה פגישות בדיוק יידרשו כדי לפתור בעיה. הפתרון תלוי בהבנה ובהפנמה של המטופל, וכל אחד הוא מקרה ייחודי. לא מומלץ ללכת למטפל שמבטיח ...
פגישה עם לקוח / לפגוש לקוח - סוגים של פגישות מול לקוח - מתי למכור ללקוח? איך לפגוש את הלקוח? מתי לנסות למכור ללקוח? מתי לסגור עסקה? פגישת חימום, פגישת סגירה, פגישת פולו אפ, פגישת יעוץ, פגישת מכירה, פגישת היכרות, פגישת מעקב
פגישה עם לקוח לפגוש לקוח - סוגים של פגישות מול לקוח - מתי למכור ללקוח? איך לפגוש את הלקוח? מתי לנסות למכור ללקוח? מתי לסגור עסקה? פגישת חימום, פגישת סגירה, פגישת פולו אפ, פגישת יעוץ, פגישת מכירה, פגישת היכרות, פגישת מעקב בתהליך מכירה, יש את השלב שבו פוגשים את הלקוח. ישנן סוגים שונים ורבים של סוגי פגישות עם לקוח. כגון לדוגמא: פגישת חימום, פגישת סגירה, פגישת פולו אפ, פגישת יעוץ, פגישת מכירה, פגישת היכרות, פגישת מעקב ועוד כיוב. בתהליכי מכירה שונים ובארגונים שונים, מנסים להגדיר עבור איש המכירות, שעליו לעשות X פגישות מסוג מסוים, לפני פגישת הסגירה, פגישת המכירה הסופית. והשאלה היא האם זה טוב צריך את זה וכולי? והתשובה היא, שבעיקרון מצד האמת, מצד טובת העסק, פגישת המכירה שבה מנסים לסגור עסקה עם הלקוח, הפגישה הזאת צריכה להיות הפגישה הראשונה עם הלקוח. כל שאר סוגי הפגישות, הן טובות לצרכים שונים. אבל מצד טובת העסק, צריך לנסות לסגור את הלקוח, כל הזמן, במשך ובמקביל לכל סוגי הפגישות האפשריות. ברור כמובן שלפעמים כדי לסגור עסקה עם הלקוח, חייבים להבין מהלקוח מה הוא צריך לתמחר לו את המוצר וכולי. וברור שלא תמיד אפשרי למכור מהפגישה הראשונה. אבל יחד עם זאת, איש המכירות צריך להיות ממוקד כל הזמן, בכמה שיותר לקצר תהליכים ובכמה שיותר למכור ולגרום לעסק להרוויח כמה שיותר כסף. מה שאומר, שגם כאשר נותנים לאיש המכירות תהליך עבודה ונוהל עבודה שבו הוא קודם כל צריך לעשות פגישות מסוג מסוים עם הלקוח ורק אחכ לנסות לסגור עסקה, עדיין צריך לוודא שאיש המכירות כל הזמן ממוקד בתכלית הסופית, שהיא המכירה. ואם אפשר לנצח ...
כמה טיפולים צריך? כמה זמן אמור להימשך טיפול? איך לבחור מטפל? בחירת מטפל, תוך כמה זמן אפשר לטפל? כמה פגישות צריך? כמה זמן טיפול פסיכולוגי? כמה זמן אורך טיפול? טיפול קצר מועד, טיפול CBT, אימון אישי, טיפול דינמי
כמה טיפולים צריך? כמה זמן אמור להימשך טיפול? איך לבחור מטפל? בחירת מטפל, תוך כמה זמן אפשר לטפל? כמה פגישות צריך? כמה זמן טיפול פסיכולוגי? כמה זמן אורך טיפול? טיפול קצר מועד, טיפול CBT, אימון אישי, טיפול דינמי
... איך לבחור מטפל? בחירת מטפל, תוך כמה זמן אפשר לטפל? כמה פגישות צריך? כמה זמן טיפול פסיכולוגי? כמה זמן אורך טיפול? טיפול קצר ... אימון אישי, טיפול דינמי האם אפשר להתחייב מראש על מספר פגישות לטיפול נפשי? כאשר אדם הולך לקבל טיפול נפשי, טיפול פסיכולוגי, ... CBT, אימון אישי או טיפול דינמי, הוא רוצה לדעת מראש כמה פגישות הוא יצטרך וכמה זמן ייקח הטיפול. אליעד כהן מסביר בהרצאתו שהשאלה ... מסביר בפירוט שאם מטפל נפשי מבטיח מראש מספר מדויק של פגישות, הוא בהכרח מטעה או מרמה את המטופל. זאת מכיוון שאין דרך לדעת ... ובתהליך הטיפולי עצמו. אם המטפל קובע מראש מספר מדויק של פגישות - הוא יוצר אשליה. הוא עושה זאת כנראה כדי למשוך לקוחות, אך הוא ... לו להגיע להבנות אלו. לכן הטיפול יכול להתארך ולדרוש פגישות רבות. אך התשובה היחידה שבאמת נכונה מבחינת זמן, היא שהבעיה ... שאין אפשרות אמיתית לדעת מראש. הטיפול יכול להימשך בין פגישה אחת לאינספור פגישות, הכל תלוי במורכבות הבעיה, בשיתוף הפעולה של המטופל, וברמת ... טיפול פסיכולוגי נחשב לשרלטנות? למה קשה לקבוע מראש כמה פגישות צריך בטיפול? האם אפשר לפתור בעיות נפשיות לבד? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מה צריך לחשוב כדי להצליח? איך לחשוב כדי להצליח? איך להצליח בחיים? מהי חשיבה נכונה להצלחה? איך צריך לחשוב כדי להצליח? איך להתכונן לראיון עבודה? איך להצליח בדייט? איך לדבר עם אנשים? איך להתכונן לפגישה?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: פגישות, איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בזוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לחנך ילדים? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשתול מחשבות? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם גירושין? איך להעריך את עצמך? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לקבל החלטות? איך לעשות יותר כסף? איך למצוא זוגיות? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: פגישות, איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? כעס ועצבים? דיכאון? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם לדומם יש תודעה? מה המשמעות של החיים? למה העולם קיים? איך להיות מאושר? האם יש או אין אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע וסבל בעולם? איך להנות בחיים? האם יש בחירה חופשית? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש משמעות לחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? האם באמת הכל לטובה? האם אפשר לדעת הכל? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להיות הכי חכם בעולם? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? האם המציאות היא טובה או רעה? בשביל מה לחיות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ נפשי מומלץ, מאמן אישי קשב וריכוז, מאמן אישי לירידה במשקל בנושא פגישות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3281 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 07:21:21 - wesi1