אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה עקשנות ✔החלטות בחיים, החלטות בזוגיות, החלטות בקריירה, החלטות במערכות יחסים, האם להיפרד? האם להתגרש? איך להחליט מה לעשות? שורש או סימפטום, תגובת...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
החלטות בחיים, החלטות בזוגיות, החלטות בקריירה, החלטות במערכות יחסים, האם להיפרד? האם להתגרש? איך להחליט מה לעשות? שורש או סימפטום, תגובת שרשרת של בעיה, רשימת יתרונות וחסרונות במשהו, חוסר התאמה זוגית, להתעקש או לוותר
איך להחליט אם להיפרד או להישאר בזוגיות?

כאשר אדם נמצא בזוגיות או במערכת יחסים, ולעיתים נתקל בקשיים או בעיות, אחד השאלות המרכזיות שעולות הוא האם להישאר בקשר או להיפרד. אליעד כהן מסביר כי בשלב הזה, אנשים רבים נוטים לפנות לפתרון חיצוני, כמו להתרחק מהזוגיות או לעזוב אותה, אך לפני קבלת החלטה שכזו, יש להבין את שורש הבעיה ולא רק את הסימפטומים שמופיעים.

האם הבעיה בזוגיות היא שורש הבעיה או רק סימפטום?

ההבדל בין שורש הבעיה לבין הסימפטום הוא קריטי. לדוגמה, אדם עשוי לחשוב שהבעיה בזוגיות היא חוסר בתקשורת או חוסר אינטימיות, אך שאלת המפתח היא - האם אלו באמת הבעיות העמוקות, או שהם רק תוצאה של בעיה אחרת? אם התקשורת בזוגיות לא טובה, האם זה נובע ממחסור במאמץ מצד אחד מבני הזוג או שמא ישנם פחדים פנימיים, טראומות לא פתורות או בעיות מהעבר שמובילות להתנהלות כזו? יש להבין כי לא תמיד הבעיה היא מה שנראה על פני השטח.

דוגמה להבדלת בין שורש הבעיה לסימפטום - הבית המלוכלך

הדוגמה של הבית המלוכלך ממחישה את הרעיון הזה בצורה ברורה. אם אדם מתלונן כי הבית מלא בביוב ומלוכלך, יכול להיות שהוא ממהר להוציא את המסקנה כי עליו לעבור דירה. אולם, לאחר חקירה מעמיקה, יתברר כי הבעיה האמיתית היא נזילה בברז, שגורמת לבעיה. פתרון הבעיה הוא לא בהכרח לעבור דירה, אלא לתקן את הברז, ואז הבעיה כולה תיפתר. דומה לכך בזוגיות, אם לא נפתור את שורש הבעיה, אנו עלולים לעבור ממערכת יחסים אחת לאחרת מבלי לפתור את הקשיים הפנימיים.

האם הבעיה נובעת ממני או מהשני?

לא תמיד יש להאשים את הצד השני במערכת יחסים. פעמים רבות, בעיות רבות בזוגיות עשויות להיות תוצאה של פחדים או קשיים פנימיים של אחד מבני הזוג. לדוגמה, אדם שמפחד להתחייב, להיפגע או חווה חרדה מחוסר ביטחון עצמי, עשוי לפתח מנגנוני הגנה שמרחיקים את בן הזוג השני. במקרים כאלה, כאשר הדברים לא מסתדרים, אדם עלול להאשים את בן הזוג בבעיות כמו "התקשורת בינינו לא טובה", "לא מבינים אחד את השני" או "לא יש לנו אינטימיות", אך בפועל הבעיה עשויה להיות נובעת מהמנגנונים שהוא עצמו יצר.

סימפטום בעיות טראומטיות

דוגמה נוספת היא מקרה של אישה שעברה טראומה כמו אונס, מה שעלול להקשות עליה לנהל אינטימיות בזוגיות. במקרה כזה, ייתכן שהיא תתחיל לחשוב שהבעיה בזוגיות נובעת מחוסר רגישות של בן הזוג או מאי התייחסות אליו, אך בפועל הסימפטומים הללו הם תוצאה של בעיה שהיא לא טיפלה בה, כלומר, - הטראומה שעברה.

כיצד לזהות אם מדובר בשורש הבעיה או בסימפטום?

אליעד כהן מציין כי הדרך לזהות אם מדובר בשורש הבעיה או בסימפטום היא לשאול שאלות מעמיקות, כגון:
  • מתי התחילה הבעיה?
  • מה קרה לפני שהבעיה התחילה?
  • אם נפתור את הבעיה הראשונית, האם כל יתר הבעיות יתפוגגו?
על ידי בחינה מעמיקה, ניתן להבחין האם מדובר בבעיית שורש או רק בתוצאה של בעיה אחרת. על מנת להבין את התמונה בצורה מלאה, יש להקדיש זמן כדי לחקור את הבעיה מלמעלה עד למטה, ולא להסתפק בסימפטומים החיצוניים בלבד.

השלכות של קבלת החלטות שגויות

השלכות של קבלת החלטות שגויות בזוגיות יכולות להיות מרחיקות לכת. אם אדם מחליט לעזוב את הזוגיות מבלי לפתור את בעיות השורש, הוא עלול להעביר את הבעיה למערכת יחסים הבאה. למשל, אם הבעיה טמונה בפחדים פנימיים כמו חרדה ממחויבות או חוסר ביטחון עצמי, אז הזוגיות הבאה תתמודד עם אותן בעיות, אם לא נפתור את השורש.

סיכום וההמלצה

לסיכום, כאשר אנחנו בוחנים בעיות במערכת יחסים, עלינו להבדיל בין שורש הבעיה לבין הסימפטומים שלה. חשוב לגלות מהי הבעיה האמיתית, ולא להסתפק בהבנת הסימפטומים בלבד. אם לא נטפל בשורש הבעיה, נמשיך להיתקל בקשיים דומים במערכות יחסים עתידיות. יש להבין כי לא תמיד כל הבעיות קשורות רק למערכת היחסים או לבן הזוג השני, אלא גם אלינו עצמנו. לפיכך, עלינו לזהות את השורש ולפתור אותו באופן יסודי.
בן אדם עם בעיות בזוגיות - איך לנתח נכון?

בן אדם שיש לו בעיות בזוגיות, או בכלל במערכת יחסים, מנסה להבין את המצב שבו הוא נמצא. הוא מתלבט אם להישאר בזוגיות או לסיים אותה, האם המצב טוב לו או לא, איך לקבל החלטה נכונה. הנושא הזה רלוונטי לא רק לזוגיות, אלא לכל בעיה אחרת בחיים שבה מנסים לנתח יתרונות וחסרונות לפני קבלת החלטה.

רשימת יתרונות וחסרונות - שורש הבעיה ולא רק סימפטומים

כאשר מישהו מחליט לבדוק אם הזוגיות טובה לו או לא, הוא בדרך כלל עושה רשימה של יתרונות וחסרונות. לדוגמה, הוא ירשום:
  • מה טוב בזוגיות?
  • מה רע בזוגיות?
  • מה היתרונות להיות בזוגיות?
  • מה החסרונות להיות בזוגיות?
עד כאן, זה נשמע הגיוני. אבל מה שחשוב להבין זה שלא מספיק לרשום את החסרונות - צריך לוודא שהרשימה כוללת את שורשי הבעיות, ולא רק את הסימפטומים שלהן.

מה ההבדל בין שורש הבעיה לבין סימפטום?

לדוגמה, אם אישה רושמת ברשימת החסרונות שלה:
  • "בזוגיות שלי אין תקשורת טובה."
  • "הסקס שלנו גרוע."
  • "אנחנו לא מבינים אחד את השני."
על פניו, אלו חסרונות משמעותיים. מי רוצה להיות בזוגיות שבה אין תקשורת, אין אינטימיות ואין הבנה? אבל השאלה החשובה היא - האם אלו באמת הבעיות, או שהן רק סימפטומים של בעיה עמוקה יותר?

יכול להיות שהתקשורת ביניהם גרועה, אבל השאלה היא למה? האם זה נובע מכך שאחד מבני הזוג חווה פחדים ממחויבות? האם יש בעיות לא פתורות מהעבר? אולי יש סיבות אחרות שהובילו לבעיות האלה, ואז הן רק תוצאה של משהו עמוק יותר?

דוגמה להמחשה - הבית המלוכלך

נניח שמישהו אומר: "אני חייב לעבור דירה, כל הבית שלי מלא בביוב ומלוכלך." על פניו, זה נשמע כמו סיבה מוצדקת. מי רוצה לגור בבית כזה? אבל אם נבדוק לעומק, נגלה שהבעיה האמיתית היא לא הבית, אלא שיש נזילה בברז, שגורמת לכל הביוב להציף את הבית. אז מה נכון לעשות - לעבור דירה או לתקן את הברז?

אם יטפלו בנזילה, כל הבעיה תיפתר, והבית יוכל להיות נקי. אבל אם יתעלמו מהשורש ויעברו דירה, הבעיה תמשיך גם בבית הבא.

האם הבעיה נמצאת בך?

הרבה פעמים בן אדם שמתלונן על בעיות בזוגיות לא שם לב שאולי הוא חלק מהבעיה. לדוגמה, אם מישהו מפחד להתחייב, מפחד להיפגע, מרגיש חרדת נטישה או חוסר ביטחון עצמי - כל אלו יכולים לגרום לו להרחיק את בן הזוג השני מבלי שהוא אפילו יהיה מודע לכך. ואז, כשהדברים מתחילים להשתבש, הוא אומר: "התקשורת בינינו לא טובה, " "אין אינטימיות, " "אני לא מרגיש אהוב, " אבל בעצם הוא עצמו יצר את המצב הזה.

דוגמה נוספת - טראומה וזוגיות

נניח שאישה עברה טראומה, למשל אונס בעבר, ולכן היא מתקשה ליהנות מאינטימיות בזוגיות. בן הזוג רוצה קרבה, אבל היא מתקשה להתמודד עם זה. מה שקורה הוא שהם מתחילים להתרחק, הקשר מדרדר, ואז היא עלולה לחשוב שהבעיה היא שהוא לא מתייחס אליה טוב, שהוא בוגד בה, שהוא לא רגיש מספיק. בפועל, הסימפטומים האלו הם תוצאה של בעיה פנימית שהיא לא טיפלה בה.

כיצד אפשר לזהות אם מדובר בשורש הבעיה או רק בסימפטום?

כאשר מישהו מתלונן על בעיה בזוגיות, חשוב לשאול:
  • מתי זה התחיל?
  • מה גרם לזה להתחיל?
  • מה היה לפני שזה קרה?
  • אם היינו פותרים את הבעיה הראשונית, האם כל שאר הבעיות היו נפתרות?
כך אפשר לגלות אם הבעיה היא רק תגובת שרשרת למשהו אחר.

השלכות של קבלת החלטות שגויות

אם מישהו מחליט לעזוב את הזוגיות בגלל סימפטומים ולא בגלל שהוא פתר את הבעיה האמיתית, הוא פשוט יעביר את הבעיה לזוגיות הבאה. מי שגורם לבעיות בזוגיות בגלל פחדים, קנאה, חוסר ביטחון - יחווה את אותן בעיות שוב ושוב, לא משנה עם מי הוא יהיה.

לסיכום

כדי לקבל החלטות נכונות, חשוב לבדוק האם החסרונות שאנחנו מרגישים הם באמת הבעיה, או רק סימפטום של בעיה עמוקה יותר. מי שמתלונן על בעיה בלי לבדוק את שורשה - לא פותר את הבעיה, אלא רק מעביר אותה למערכת היחסים הבאה.
הבעיה היא אתה, הבעיה היא בך, אולי אתה שורש הבעיה, אולי את שורש הבעיה, השתקפות בזוגיות, בעיות במערכת יחסים, לא טוב לנו ביחד, לא טוב לי איתה, לא טוב לי איתו, אנחנו לא מסתדרים, אין בינינו התאמה, משהו לא עובד בינינו, אין לנו אהבה, הפסקתי לאהוב אותו, הפסקתי לאהוב אותה, אני כבר לא נמשכת אליו, אני כבר לא נמשך אליה, איך לדעת אם להיפרד? איך לדעת אם להתגרש? איך לדעת אם להמשיך זוגיות? להתפשר או להתגרש, הפסקת לימודים, האם להתפטר? האם לעזוב מקום עבודה? האם לפרק את הקשר? סימפטומים של בעיה
להרחיק חוסר ביטחון עצמי רוצה ביטחון עצמי להתגרש יצר מיני סקס להתעלם היגיון להיות בזוגיות לא מרגיש אהוב רגישות איך להחליט איך להחליט מה לעשות בזוגיות בעיה בעיות גירושים גירושין האם להיפרד האם להתגרש החלטה החלטות החלטות בזוגיות החלטות בחיים החלטות במערכות יחסים החלטות בקריירה החלטיות התאמה התאמה זוגיות התאמה זוגית ויתור זוגיות חוסר התאמה חוסר התאמה זוגית חיים חיסרון חיסרון או יתרון חיסרון ויתרון חיסרון יתרון חיסרון מול יתרון חסרונות חסרונות או יתרונות חסרונות ויתרונות חסרונות יתרונות חסרונות מול יתרונות יחסים יתרון יתרון או חיסרון יתרון וחיסרון יתרון חיסרון יתרון מול חיסרון יתרונות יתרונות או חסרונות יתרונות וחסרונות יתרונות חסרונות יתרונות מול חסרונות כיצד להחליט להחליט להחליט מה לעשות להיפרד להתגרש להתעקש להתעקש או לוותר לוותר לוותר או להתעקש לקבל החלטה לקבל החלטות מה לעשות מערכות מערכות יחסים מערכת יחסים סימפטום סימפטומים עבודה עקשנות קבלת החלטה קבלת החלטות קריירה רשימת יתרונות וחסרונות רשימת יתרונות וחסרונות במשהו שורש שורש או סימפטום תגובות תגובת שרשרת תגובת שרשרת של בעיה
עקשנות או וותרנות - להתעקש או לוותר?
עקשנות או וותרנות - להתעקש או לוותר?
עקשנות או וותרנות - להתעקש או לוותר? האם נכון להתעקש או שעדיף לוותר בחיים? בחיים קיימת דילמה נפוצה: האם להיות עקשנים ולא להתפשר על דבר, או דווקא לבחור בגישה ותרנית ולוותר. אליעד כהן מסביר כי התשובה לכך מורכבת, ומציע נקודת מבט ייחודית שמחברת בין עקשנות מוחלטת לוויתור מוחלט, באופן שנראה לכאורה פרדוקסלי, אך בסופו של דבר מוביל את האדם לתחושה של סיפוק ואושר מלאים. על מה חשוב להתעקש ומתי נכון לוותר? אליעד כהן מסביר באופן מפורט כי האדם צריך להתעקש עד הסוף, בקיצוניות, על הדברים החשובים לו באמת. עקשנות זו צריכה להיות מוחלטת, עד טיפת הדם האחרונה, עד קליעות הנשימה ועד הסוף ממש. האדם מתבקש להשקיע אינסוף אחוז מאמץ בדברים הללו, ללא שום מקום ... שמטרתה היא השגת שלווה ואושר אמיתיים ללא תלות בתוצאה ספציפית. איך להתעקש נכון על הרצונות שלנו? אליעד נותן דוגמה נוספת, בה אדם צמא ורוצה לשתות מיץ מסוים. אם המיץ לא זמין, האדם לא צריך להתעקש דווקא על אותו המיץ, אלא יכול לבחור משקה אחר או אפילו למצוא מזון שיספק את הנוזלים הדרושים לו. העיקר הוא להתעקש על הרצון הפנימי ביותר - הרצון לא להיות צמא, ולא על הצורה החיצונית של הרצון (הסוג הספציפי של המיץ). האדם צריך להבין שהעקשנות צריכה להיות על הרצונות העמוקים והפנימיים ביותר שלו, כמו הרצון להרגיש טוב, ולא על הביטויים החיצוניים של הרצונות האלו. על האדם להתעקש להרגיש טוב, עד הסוף, אך לא להיצמד לדרך מסוימת להשגת הטוב הזה. אם הדרך המסוימת אינה זמינה או אינה אפשרית, עליו למצוא דרך אחרת, ולהתעקש על ההרגשה עצמה ולא על הדרך אליה. מה המשמעות של לוותר באופן מוחלט? אליעד כהן מבהיר את המשמעות של וויתור מוחלט: מדובר במצב שבו האדם כל כך ויתר ... ושלמות אמתית. מצב זה נקרא שיא השלמות, שבו האדם כבר לא מרגיש צורך להתעקש או לוותר על כלום, כיוון שהכל כבר רצוי בעיניו. כיצד להגיע לאיזון בין עקשנות לוותרנות? אליעד כהן מסביר שהדרך להגיע לאיזון המדויק בין עקשנות לוויתור טמונה בהתבוננות פנימית עמוקה. האדם צריך לבדוק כל רצון שעולה בו ולשאול את עצמו, למה אני רוצה את זה?. תהליך זה יחשוף את שורש הרצון ויעזור לאדם להבין על מה באמת חשוב לו להתעקש ועל מה הוא יכול וצריך לוותר. אליעד ממשיך ואומר כי כאשר האדם מבין לעומק את הסיבה לכך שהוא רוצה להרגיש טוב ולא רע, הוא מסוגל להכיל גם את תחושת ... היתרון הגדול של גילוי והבנת שורש הרצון הוא שהאדם כבר לא ייאלץ להתעקש או לוותר על דבר בעולם, משום שתמיד תהיה בו ההבנה הפנימית שהכל אחד. ברגע שהכל שווה בעיניו, אין צורך במאבק פנימי או בהקרבה משום סוג. האדם נהנה ... הפנימית של המציאות - לאחדות. ברמת השלמות הגבוהה ביותר, אין משמעות להתעקשות או לוותרנות. המציאות והאדם הופכים לאחד, וכל דבר שקורה מתקבל ברצון ובשמחה אמיתית. במצב זה, האדם כבר אינו צריך להילחם בעצמו או במציאות, אלא ... בגישה של אליעד כהן? לסיכום הדברים, אליעד מציין כי האדם חייב להתעקש להרגיש טוב בכל מחיר. המשמעות היא שהרצון של האדם חייב להיות מותאם באופן מוחלט למציאות כפי שהיא ברגע הנוכחי. עליו לחיות בתחושה של רצון מלא ... פנימית שלא תלויים בשום דבר חיצוני. אליעד מאחל לכל אדם להמשיך להיות עקשן בדרך זו, עקשנות שתוביל אותו לוויתור מוחלט ושלם, ולהגיע להנאה האמיתית שבאחדות עם המציאות. עקשנות או וותרנות? איך להרגיש טוב תמיד? איך לדעת על מה להתעקש? מהו שורש הרצון הפנימי? למה אני רוצה להרגיש טוב? איך להשלים עם המציאות? מהי השתוות הרצון? האם בחיים עדיף להיות עקשן או ותרן? אחת השאלות המרכזיות שאליעד כהן עוסק בהן היא האם בחיים נכון להתעקש או שדווקא כדאי לוותר. האם צריך ללכת עם הראש בקיר עד להשגת המטרה, או שמא יש מקום לוותר ולהתגמש מול המציאות? אליעד כהן מסביר שהעניין הזה הוא יותר מורכב מכפי שנראה. לדבריו, בחיים קיימת חשיבות גדולה להתעקש, אבל לא התעקשות סתמית, אלא התעקשות קיצונית, טוטאלית, עד הסוף, עד טיפת הדם האחרונה. מצד שני, הוא מדגיש שבמקביל ובאופן פרדוקסלי, האדם צריך לדעת לוותר באופן מוחלט, לא רק ...
עקשנות / נחישות / התמדה. מהי מהותם? איך להיות מאושר בלי להתעקש על שום דבר?
עקשנות נחישות התמדה. מהי מהותם? איך להיות מאושר בלי להתעקש על שום דבר? עקשנות. מהי מהותה של העקשנות וממה היא נובעת? מה טוב ולא טוב בה? איך לא להצטרך אליה? עקשנות = מצב שבו האדם רוצה להשיג תכלית כלשהי. אינו מצליח להשיג את התכלית. ממשיך לנסות שוב להשיג את התכלית = עקשנות. עקשנות כמובן יש לה צד חיובי, הצד של חיפוש השלמות. בלי להתעקש, איך יגיע האדם אל השלמות?! חובה על האדם להתעקש ולהגיע אל השלמות. מצד שני, העקשנות גם גורמת לאדם סבל כעס מריבות עימותים מלחמות מיותרות ועוד. עקשנות באה לידי ביטוי ברצון לשנות את המציאות. כי אם הכל כבר מושלם והכל כבר טוב, ממילא אין על מה להתעקש. כך שעקשנות מהותה רצון לשינוי המציאות מחמת שלא טוב כרגע בשלמות. השלמות היא לא להתעקש על שום דבר. גם לא על זה עצמו שלא צריך להתעקש. פשוט לתת לדברים לקרות ולא להתעקש על כלום. לחיות בהרמוניה ובתחושת אחדות עם המציאות וליהנות מהדברים באמת כפי מה שהם. הדרך היחידה להגיע למצב שבו האדם אינו מתעקש באמת על שום דבר ומרגיש טוב באמת, היא רק על ידי שהאדם מגלה מה טוב באמת בכל רגע. כאשר האדם מגלה מה טוב באמת בכל רגע, על ידי זה הוא אינו מתעקש על שום דבר ואינו מגיע למצב של כעס. העקשנות מהותה הרצון להשיג תכלית טובה שהאדם אינו חווה אותה ברגע הזה. כאשר האדם חווה שלמות ברגע הזה, על ידי זה אינו צריך להתעקש על שום דבר. איך מגיעים לזה? על ידי התבוננות ושימוש בשכל, ועל ידי זה שלא הופכים את הטפל לעיקר. ברמה המעשית: כאשר משהו מכעיס את האדם, כאשר האדם מגיע למצב שבו הוא מרגיש מאבק, מצב שיכול ליצור עקשנות, במקרה כזה עליו לשים לב לכך שאינו הופך את הטפל לעיקר. כאשר האדם הופך את הטפל לעיקר, ממילא נוצר מאבק מיותר על הטפל. על האדם לחשוב פעם אחרי פעם, ולבחון את המצב בעין אמיתית, האם באמת הוא חייב להתעקש על הדבר הזה? אם אינך חייב להתעקש אל תתעקש? אז, על מה כן תתעקש? תשובה: על למצוא את הטוב בכל דבר. אם האדם מוצא את הטוב בכל דבר, כבר אינו צריך להתעקש להילחם לעולם. למצוא את הטוב פירושו לחקור את המהות של האירועים השונים, עד שהאדם מגיע לידיעה שלמה שהכל טוב. טוב ...
מרדנות, סרבנות, עקשנות, הפרעת התנגדות, הפרעת התרסה, חוצפה, למה הילד עושה דווקא? למה הילד לא מקשיב? למה הילד עושה בכוונה? סמכות הורית, למה הילד לא יודע לקבל לא? מרדנות בגיל ההתבגרות, הפרעת מרדנות, הדרכת הורים, משמעת ילדים
מרדנות, סרבנות, עקשנות, הפרעת התנגדות, הפרעת התרסה, חוצפה, למה הילד עושה דווקא? למה הילד לא מקשיב? למה הילד עושה בכוונה? סמכות הורית, למה הילד לא יודע לקבל לא? מרדנות בגיל ההתבגרות, הפרעת מרדנות, הדרכת הורים, משמעת ילדים
... סרבנות, עקשנות, הפרעת התנגדות, הפרעת התרסה, חוצפה, למה הילד עושה דווקא? למה הילד לא מקשיב? למה הילד עושה בכוונה? סמכות הורית, למה הילד לא יודע לקבל לא? מרדנות בגיל ההתבגרות, הפרעת מרדנות, הדרכת הורים, משמעת ילדים מה גורם לילד או לעובד להתריס ולמרוד? הסיבה למרדנות, סרבנות, ועקשנות אצל ילדים, עובדים ואנשים תלויים תלויה במגוון גורמים, אחד מהם הוא הרצון להרגיש אינדיבידואליות. אליעד כהן מציע הסבר פסיכולוגי לכל תופעה זו, תוך הדגמה כיצד ... צוות עם ילדים בעיות משמעת אצל ילדים, למה הילד סרבן? למה הילדה סרבנית? למה הילד מסרב? למה הילדה מסרבת? למה הילד עקשן? למה הילדה עקשנית? למה הילד מתעקש? למה הילדה מתעקשת? למה הילד מרדן? למה הילדה מרדנית? למה הילד מורד? למה הילדה מורדת? למה הילד חצוף? למה הילדה חצופה? למה הילד מתחצף? למה הילדה מתחצפת? למה הילדה חוצפנית? ... צורך בזהות עצמית, אינדיבידואל אצל ילדים, הצורך בזהות עצמית אצל ילדים, אינדיבידואל של ילדים, סרבנות ילדים, עקשנות אצל ילדים, עקשנות יתר אצל ילדים, הפרעת התנהגות מרדנית, הפרעת התנגדות אצל מבוגרים, הפרעת התנגדות ילדים, הפרעת התנגדות מתריסה, הפרעת התנגדות מתנגדת, הפרעת התנגדות בילדים, סרבנות עובדים, עקשנות עובדים, מרדנות עובדים, חוצפה אצל עובדים, הדרכת מנהלים, איך לגרום לילד להקשיב לך? איך לגרום לעובד להקשיב לך? קבלת מרות, קושי לקבל מרות, ילד סרבן, ילדה סרבנית, ילד עקשן, ילדה עקשנית, ילד מרדן, ילדה מרדנית, ילד חצוף, ילדה חצופה, ילדה חוצפנית, ילד מתריס, ילדה מתריסה, בעיות משמעת עובדים, כי הגדרת זהות עצמית ...
נחישות / התמדה / עקשנות - מה טוב / רע בנחישות עצמית והתמדה? ומה הטוב ביותר?
... התמדה עקשנות - מה טוב רע בנחישות עצמית והתמדה? ומה הטוב ביותר? הנחישות והעקשנות של האדם, יש בה גם צדדים חיוביים וגם צדדים פחות חיוביים. מצד ... שלו. הנחישות של האדם מאפשרת לו, להיות חזק גם כאשר קשה לו. הנחישות, מאפשרת לאדם להצליח להשיג כל מיני מטרות, שבלי נחישות הוא לא היה משיג אותן. מצד שני, הנחישות והעקשנות של האדם, גורמים לו לפעמים גם לסבל. אם לא היה האדם עקשן , אלא היה מוותר על כל דבר, הרי שהוא לא היה יכול להרגיש רע בשום מצב. רע נוצר רק כאשר יש עקשנות, שהאדם מתעקש שיהיה אחרת ממה שיש. כך שלכאורה אולי חוסר עקשנות ונחישות זה הכי טוב? אלא, שאי אפשר להתקיים ולחיות בלי נחישות ועקשנות כלשהי. כי כדי לחיות, צריך רצון ומטרות והתמדה כדי להשיג את המטרות וכולי. אז מה עושים? באיזו דרך הכי טוב לבחור, של העקשנות או של הוותרנות? והתשובה היא, שלא צריך לא נחישות ולא חוסר ... בריא שפועל לפי האמת. מצד אחד, זה בסדר גמור שיהיו לאדם רצונות, ושיהיו לאדם מטרות, ושהאדם ינסה וישתדל להשיג את המטרות שלו בנחישות ובהתמדה. וזה גם בסדר גמור, שהאדם יתעקש וינסה להשיג את המטרות שלו, גם אם הוא מתקשה להשיג אותן. אבל, הכל ... כן, אז איך ובמה זה כרוך. ואם לא, אז למה לא, ומתי כן וכיוב. על האדם להשתדל תמיד לראות את המציאות לפי מה שהיא באמת, בלי לוותר על דברים שהוא יכול להשיג אותם, ובלי להתעקש על דברים מיותרים שהוא לא יכול להשיג אותם. האדם לא צריך להיות עקשן ולא צריך להיות וותרן. האדם כן צריך להשתדל להיות מציאותי ואמיתי. ... כמו כן, על האדם לנסות להכיר את היכולות שלו כמה שיותר טוב, ובאופן כמה שיותר אמיתי ומדויק. וכאשר האדם מברר את האמת לגבי המצב שלו, הדבר הזה מאפשר לו, מצד אחד לא להתעקש על שטויות ועל דברים שאותם הוא לא יכול להשיג, ומצד שני כן להתעקש על דברים חשובים ועל דברים שכן אפשר להשיג אותם. בקיצור, נסה לראות ...
הורטון שומע מישהו 2, רע להכעיס, סיבת הרע, מסירות נפש, נחישות, התמדה, עקשנות, ללכת עד הסוף, מצח הנחש, מצח הרצון
הורטון שומע מישהו 2, רע להכעיס, סיבת הרע, מסירות נפש, נחישות, התמדה, עקשנות, ללכת עד הסוף, מצח הנחש, מצח הרצון
... סיבת הרע, מסירות נפש, נחישות, התמדה, עקשנות, ללכת עד הסוף, מצח הנחש, מצח הרצון למה האדם מזיק לעצמו בלי סיבה? אליעד מסביר בהרצאה מדוע אנשים עושים ... המכונה מצח הנחש - מצב שבו האדם מתעקש לעשות משהו דווקא בגלל שזה רע, דווקא כדי להכעיס. אליעד מדגים זאת באמצעות אדם שזורק חפצים בלי סיבה, רק כדי ... או אין מה לעשות. לפי אליעד, רק אדם שיתעקש לחקור לעומק ולשאול את עצמו מדוע הוא באמת רוצה דברים מסוימים ומדוע הוא לא רוצה אחרים, יגיע בסופו של דבר ... שלו. האדם, בדומה להורטון, נלחם בעקשנות להגן על הגרגיר - נקודת האמת הפנימית שלו, ומוכן לעבור מסירות נפש אמיתית, נחישות, עקשנות ולהגיע עד הסוף, במטרה לא לוותר על החיפוש אחר שלמות ואמת מוחלטת. מהו מצח הרצון ומצח הנחש? אליעד מציג ... הנחש, לעומת זאת, מתאר את הנחישות והעקשנות לעשות רע בכוונה, להכאיב ולהזיק בלי שום תועלת אמיתית. שני הכוחות הללו קיימים באדם, והם בעצם נלחמים אחד ... של דבר מוביל את עצמו לסוף, משום שהוא מתעקש על הרע עד שהנזק שלו חוזר אליו. כמו שמישהו מנסה לפגוע במישהו אחר ובסוף הנזק חוזר אליו בעצמו, כך גם הכוח ...
הפרעת התנגדות, הפרעת odd, הפרעה התנהגותית מרדנית, הפרעת סרבנות, הפרעת עקשנות, התנהגות נגטיביסטית, הפרעת מרדנות אצל ילדים, הפרעה מרדנית מתנגדת, הפרעה מתנגדת, הפרעה התפתחותית
הפרעת התנגדות, הפרעת odd, הפרעה התנהגותית מרדנית, הפרעת סרבנות, הפרעת עקשנות, התנהגות נגטיביסטית, הפרעת מרדנות אצל ילדים, הפרעה מרדנית מתנגדת, הפרעה מתנגדת, הפרעה התפתחותית
... התנגדות, הפרעת odd, הפרעה התנהגותית מרדנית, הפרעת סרבנות, הפרעת עקשנות , התנהגות נגטיביסטית, הפרעת מרדנות אצל ילדים, הפרעה מרדנית מתנגדת, הפרעה מתנגדת, הפרעה התפתחותית מהי ... ODD (Oppositional Defiant Disorder), היא הפרעה התנהגותית המאופיינת בדפוס חוזר של התנהגות נגטיביסטית, עקשנית, מתריסה, מתנגדת ומרדנית, בעיקר כלפי דמויות סמכות כמו הורים או מורים. ילדים הסובלים מההפרעה בדרך כלל ... מהי הפרעת ODD וכיצד לטפל בה? איך להפסיק התנגדות אוטומטית? למה הילד לא מקשיב להורים? איך להתמודד עם ילד עקשן? האם התנגדות היא תמיד שלילית? ...
אין דבר העומד בפני הרצון - איפה השקר ומה האמת?
אין דבר העומד בפני הרצון - איפה השקר ומה האמת?
... הוא, לכאורה, משפט שמעודד עקשנות והתמדה. אולם, למרות שמילים אלו נשמעות אמיתיות, חשוב להכיר בכך שבמרבית המקרים הן שקריות, לפחות בהקשר של המציאות היומיומית שלנו. הכוונה ... מעוררות השראה שמעודדות עקשנות ומאמץ - אם תרצה מספיק, תוכל להשיג כל דבר, אם תתאמץ, תצליח, אין דבר העומד בפני הרצון. אנשים מסוימים נוטים לאחוז באותן אמירות ולחשוב שהן ... האמת על עצמם, במקום לשקר ולהתעקש על דברים שהם לא יכולים להשיג. אין דבר העומד בפני הרצון? האם כל אחד יכול להשיג מה שהוא רוצה? מהו רצון אמיתי? מהם המיתוסים המסוכנים לגבי ...
רשימת הפרעות נפשיות - רשימת הפרעות אישיות - רשימת מחלות נפש - רשימה של הפרעות נפשיות - רשימה של הפרעות אישיות - רשימה של מחלות נפש
... נתק מהעצמי הפרעת סומטיזציה הפרעת סומטיזציה קשה הפרעת סרבנות הפרעת עקשנות הפרעת פיצול הפרעת פיצול אישיות הפרעת פרפקציוניזם הפרעת פרפקציוניזם אובססיבי הפרעת קשב הפרעת קשב בגילאי הבגרות הפרעת קשב וריכוז הפרעת קשב ...
מערכת הבחירות הפנימית, מערכת הבחירות והשתקפות פנימית, סוגים של מנהיגים, ביבי נתניהו הפנימי שבתוכך, בני גנץ, יכול להיות יותר גרוע, יכול להיות יותר טוב, מצח הנחש, מצח הרצון, מפורסמים של שקר, עזות פנים, חוצפה חיובית, השתקפות עצמית
מערכת הבחירות הפנימית, מערכת הבחירות והשתקפות פנימית, סוגים של מנהיגים, ביבי נתניהו הפנימי שבתוכך, בני גנץ, יכול להיות יותר גרוע, יכול להיות יותר טוב, מצח הנחש, מצח הרצון, מפורסמים של שקר, עזות פנים, חוצפה חיובית, השתקפות עצמית
... אותם שאם הם יטילו ספק בהחלטותיהם, המצב ידרדר, ולכן הם לא עושים שינויים משמעותיים. מה זה מצח הנחש ואיך מתמודדים איתו? אליעד מזכיר מושג של רבי נחמן מברסלב הנקרא מצח הנחש - המסמל עקשנות שלילית, התנגדות לשינוי, והפחדות שהמוח עושה לאדם כדי למנוע ממנו להטיל ספק בדרך שלו. מצח הרצון, מנגד, הוא כוח עיקש חיובי שבו האדם מחליט ללכת בכיוון ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על החלטות בחיים, החלטות בזוגיות, החלטות בקריירה, החלטות במערכות יחסים, האם להיפרד? האם להתגרש? איך להחליט מה לעשות? שורש או סימפטום, תגובת שרשרת של בעיה, רשימת יתרונות וחסרונות במשהו, חוסר התאמה זוגית, להתעקש או לוותר
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: עקשנות, האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש בחירה חופשית? האם הכל אפשרי? אולי אנחנו במטריקס? האם באמת הכל לטובה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה העולם קיים? למה יש רע וסבל בעולם? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מהי תכלית ומשמעות החיים? בשביל מה לחיות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מה המשמעות של החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להנות בחיים? האם יש משמעות לחיים? האם יש או אין אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות הכי חכם בעולם? למה לא להתאבד? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: עקשנות, איך לקבל החלטות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור אהבה? איך לנהל את הזמן? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לעשות יותר כסף? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיגמל מהימורים? איך לא להישחק בעבודה? איך להאמין בעצמך? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפרש חלומות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשפר את הזיכרון? איך למצוא זוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך להעריך את עצמך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? כעס ועצבים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? דיכאון? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא טיפול נפשי, אימון אישי לילדים נוער והורים, מאמן אישי להפרעות קשב בנושא עקשנות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3125 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 07:17:47 - wesi1