אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה חסרונות או יתרונות ✔החלטות בחיים, החלטות בזוגיות, החלטות בקריירה, החלטות במערכות יחסים, האם להיפרד? האם להתגרש? איך להחליט מה לעשות? שורש או סימפטום...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
החלטות בחיים, החלטות בזוגיות, החלטות בקריירה, החלטות במערכות יחסים, האם להיפרד? האם להתגרש? איך להחליט מה לעשות? שורש או סימפטום, תגובת שרשרת של בעיה, רשימת יתרונות וחסרונות במשהו, חוסר התאמה זוגית, להתעקש או לוותר
איך להחליט אם להיפרד או להישאר בזוגיות?

כאשר אדם נמצא בזוגיות או במערכת יחסים, ולעיתים נתקל בקשיים או בעיות, אחד השאלות המרכזיות שעולות הוא האם להישאר בקשר או להיפרד. אליעד כהן מסביר כי בשלב הזה, אנשים רבים נוטים לפנות לפתרון חיצוני, כמו להתרחק מהזוגיות או לעזוב אותה, אך לפני קבלת החלטה שכזו, יש להבין את שורש הבעיה ולא רק את הסימפטומים שמופיעים.

האם הבעיה בזוגיות היא שורש הבעיה או רק סימפטום?

ההבדל בין שורש הבעיה לבין הסימפטום הוא קריטי. לדוגמה, אדם עשוי לחשוב שהבעיה בזוגיות היא חוסר בתקשורת או חוסר אינטימיות, אך שאלת המפתח היא - האם אלו באמת הבעיות העמוקות, או שהם רק תוצאה של בעיה אחרת? אם התקשורת בזוגיות לא טובה, האם זה נובע ממחסור במאמץ מצד אחד מבני הזוג או שמא ישנם פחדים פנימיים, טראומות לא פתורות או בעיות מהעבר שמובילות להתנהלות כזו? יש להבין כי לא תמיד הבעיה היא מה שנראה על פני השטח.

דוגמה להבדלת בין שורש הבעיה לסימפטום - הבית המלוכלך

הדוגמה של הבית המלוכלך ממחישה את הרעיון הזה בצורה ברורה. אם אדם מתלונן כי הבית מלא בביוב ומלוכלך, יכול להיות שהוא ממהר להוציא את המסקנה כי עליו לעבור דירה. אולם, לאחר חקירה מעמיקה, יתברר כי הבעיה האמיתית היא נזילה בברז, שגורמת לבעיה. פתרון הבעיה הוא לא בהכרח לעבור דירה, אלא לתקן את הברז, ואז הבעיה כולה תיפתר. דומה לכך בזוגיות, אם לא נפתור את שורש הבעיה, אנו עלולים לעבור ממערכת יחסים אחת לאחרת מבלי לפתור את הקשיים הפנימיים.

האם הבעיה נובעת ממני או מהשני?

לא תמיד יש להאשים את הצד השני במערכת יחסים. פעמים רבות, בעיות רבות בזוגיות עשויות להיות תוצאה של פחדים או קשיים פנימיים של אחד מבני הזוג. לדוגמה, אדם שמפחד להתחייב, להיפגע או חווה חרדה מחוסר ביטחון עצמי, עשוי לפתח מנגנוני הגנה שמרחיקים את בן הזוג השני. במקרים כאלה, כאשר הדברים לא מסתדרים, אדם עלול להאשים את בן הזוג בבעיות כמו "התקשורת בינינו לא טובה", "לא מבינים אחד את השני" או "לא יש לנו אינטימיות", אך בפועל הבעיה עשויה להיות נובעת מהמנגנונים שהוא עצמו יצר.

סימפטום בעיות טראומטיות

דוגמה נוספת היא מקרה של אישה שעברה טראומה כמו אונס, מה שעלול להקשות עליה לנהל אינטימיות בזוגיות. במקרה כזה, ייתכן שהיא תתחיל לחשוב שהבעיה בזוגיות נובעת מחוסר רגישות של בן הזוג או מאי התייחסות אליו, אך בפועל הסימפטומים הללו הם תוצאה של בעיה שהיא לא טיפלה בה, כלומר, - הטראומה שעברה.

כיצד לזהות אם מדובר בשורש הבעיה או בסימפטום?

אליעד כהן מציין כי הדרך לזהות אם מדובר בשורש הבעיה או בסימפטום היא לשאול שאלות מעמיקות, כגון:
  • מתי התחילה הבעיה?
  • מה קרה לפני שהבעיה התחילה?
  • אם נפתור את הבעיה הראשונית, האם כל יתר הבעיות יתפוגגו?
על ידי בחינה מעמיקה, ניתן להבחין האם מדובר בבעיית שורש או רק בתוצאה של בעיה אחרת. על מנת להבין את התמונה בצורה מלאה, יש להקדיש זמן כדי לחקור את הבעיה מלמעלה עד למטה, ולא להסתפק בסימפטומים החיצוניים בלבד.

השלכות של קבלת החלטות שגויות

השלכות של קבלת החלטות שגויות בזוגיות יכולות להיות מרחיקות לכת. אם אדם מחליט לעזוב את הזוגיות מבלי לפתור את בעיות השורש, הוא עלול להעביר את הבעיה למערכת יחסים הבאה. למשל, אם הבעיה טמונה בפחדים פנימיים כמו חרדה ממחויבות או חוסר ביטחון עצמי, אז הזוגיות הבאה תתמודד עם אותן בעיות, אם לא נפתור את השורש.

סיכום וההמלצה

לסיכום, כאשר אנחנו בוחנים בעיות במערכת יחסים, עלינו להבדיל בין שורש הבעיה לבין הסימפטומים שלה. חשוב לגלות מהי הבעיה האמיתית, ולא להסתפק בהבנת הסימפטומים בלבד. אם לא נטפל בשורש הבעיה, נמשיך להיתקל בקשיים דומים במערכות יחסים עתידיות. יש להבין כי לא תמיד כל הבעיות קשורות רק למערכת היחסים או לבן הזוג השני, אלא גם אלינו עצמנו. לפיכך, עלינו לזהות את השורש ולפתור אותו באופן יסודי.
בן אדם עם בעיות בזוגיות - איך לנתח נכון?

בן אדם שיש לו בעיות בזוגיות, או בכלל במערכת יחסים, מנסה להבין את המצב שבו הוא נמצא. הוא מתלבט אם להישאר בזוגיות או לסיים אותה, האם המצב טוב לו או לא, איך לקבל החלטה נכונה. הנושא הזה רלוונטי לא רק לזוגיות, אלא לכל בעיה אחרת בחיים שבה מנסים לנתח יתרונות וחסרונות לפני קבלת החלטה.

רשימת יתרונות וחסרונות - שורש הבעיה ולא רק סימפטומים

כאשר מישהו מחליט לבדוק אם הזוגיות טובה לו או לא, הוא בדרך כלל עושה רשימה של יתרונות וחסרונות. לדוגמה, הוא ירשום:
  • מה טוב בזוגיות?
  • מה רע בזוגיות?
  • מה היתרונות להיות בזוגיות?
  • מה החסרונות להיות בזוגיות?
עד כאן, זה נשמע הגיוני. אבל מה שחשוב להבין זה שלא מספיק לרשום את החסרונות - צריך לוודא שהרשימה כוללת את שורשי הבעיות, ולא רק את הסימפטומים שלהן.

מה ההבדל בין שורש הבעיה לבין סימפטום?

לדוגמה, אם אישה רושמת ברשימת החסרונות שלה:
  • "בזוגיות שלי אין תקשורת טובה."
  • "הסקס שלנו גרוע."
  • "אנחנו לא מבינים אחד את השני."
על פניו, אלו חסרונות משמעותיים. מי רוצה להיות בזוגיות שבה אין תקשורת, אין אינטימיות ואין הבנה? אבל השאלה החשובה היא - האם אלו באמת הבעיות, או שהן רק סימפטומים של בעיה עמוקה יותר?

יכול להיות שהתקשורת ביניהם גרועה, אבל השאלה היא למה? האם זה נובע מכך שאחד מבני הזוג חווה פחדים ממחויבות? האם יש בעיות לא פתורות מהעבר? אולי יש סיבות אחרות שהובילו לבעיות האלה, ואז הן רק תוצאה של משהו עמוק יותר?

דוגמה להמחשה - הבית המלוכלך

נניח שמישהו אומר: "אני חייב לעבור דירה, כל הבית שלי מלא בביוב ומלוכלך." על פניו, זה נשמע כמו סיבה מוצדקת. מי רוצה לגור בבית כזה? אבל אם נבדוק לעומק, נגלה שהבעיה האמיתית היא לא הבית, אלא שיש נזילה בברז, שגורמת לכל הביוב להציף את הבית. אז מה נכון לעשות - לעבור דירה או לתקן את הברז?

אם יטפלו בנזילה, כל הבעיה תיפתר, והבית יוכל להיות נקי. אבל אם יתעלמו מהשורש ויעברו דירה, הבעיה תמשיך גם בבית הבא.

האם הבעיה נמצאת בך?

הרבה פעמים בן אדם שמתלונן על בעיות בזוגיות לא שם לב שאולי הוא חלק מהבעיה. לדוגמה, אם מישהו מפחד להתחייב, מפחד להיפגע, מרגיש חרדת נטישה או חוסר ביטחון עצמי - כל אלו יכולים לגרום לו להרחיק את בן הזוג השני מבלי שהוא אפילו יהיה מודע לכך. ואז, כשהדברים מתחילים להשתבש, הוא אומר: "התקשורת בינינו לא טובה, " "אין אינטימיות, " "אני לא מרגיש אהוב, " אבל בעצם הוא עצמו יצר את המצב הזה.

דוגמה נוספת - טראומה וזוגיות

נניח שאישה עברה טראומה, למשל אונס בעבר, ולכן היא מתקשה ליהנות מאינטימיות בזוגיות. בן הזוג רוצה קרבה, אבל היא מתקשה להתמודד עם זה. מה שקורה הוא שהם מתחילים להתרחק, הקשר מדרדר, ואז היא עלולה לחשוב שהבעיה היא שהוא לא מתייחס אליה טוב, שהוא בוגד בה, שהוא לא רגיש מספיק. בפועל, הסימפטומים האלו הם תוצאה של בעיה פנימית שהיא לא טיפלה בה.

כיצד אפשר לזהות אם מדובר בשורש הבעיה או רק בסימפטום?

כאשר מישהו מתלונן על בעיה בזוגיות, חשוב לשאול:
  • מתי זה התחיל?
  • מה גרם לזה להתחיל?
  • מה היה לפני שזה קרה?
  • אם היינו פותרים את הבעיה הראשונית, האם כל שאר הבעיות היו נפתרות?
כך אפשר לגלות אם הבעיה היא רק תגובת שרשרת למשהו אחר.

השלכות של קבלת החלטות שגויות

אם מישהו מחליט לעזוב את הזוגיות בגלל סימפטומים ולא בגלל שהוא פתר את הבעיה האמיתית, הוא פשוט יעביר את הבעיה לזוגיות הבאה. מי שגורם לבעיות בזוגיות בגלל פחדים, קנאה, חוסר ביטחון - יחווה את אותן בעיות שוב ושוב, לא משנה עם מי הוא יהיה.

לסיכום

כדי לקבל החלטות נכונות, חשוב לבדוק האם החסרונות שאנחנו מרגישים הם באמת הבעיה, או רק סימפטום של בעיה עמוקה יותר. מי שמתלונן על בעיה בלי לבדוק את שורשה - לא פותר את הבעיה, אלא רק מעביר אותה למערכת היחסים הבאה.
הבעיה היא אתה, הבעיה היא בך, אולי אתה שורש הבעיה, אולי את שורש הבעיה, השתקפות בזוגיות, בעיות במערכת יחסים, לא טוב לנו ביחד, לא טוב לי איתה, לא טוב לי איתו, אנחנו לא מסתדרים, אין בינינו התאמה, משהו לא עובד בינינו, אין לנו אהבה, הפסקתי לאהוב אותו, הפסקתי לאהוב אותה, אני כבר לא נמשכת אליו, אני כבר לא נמשך אליה, איך לדעת אם להיפרד? איך לדעת אם להתגרש? איך לדעת אם להמשיך זוגיות? להתפשר או להתגרש, הפסקת לימודים, האם להתפטר? האם לעזוב מקום עבודה? האם לפרק את הקשר? סימפטומים של בעיה
חיזוק הביטחון העצמי נמשכת אליו התייחסות אני כבר לא נמשך אליה האם יש בעיה אינטימיות בזוגיות לא נמשך אליה אחד את השני האם לפרק את הקשר מחויבות טוב לי איך להחליט איך להחליט מה לעשות בזוגיות בעיה בעיות גירושים גירושין האם להיפרד האם להתגרש החלטה החלטות החלטות בזוגיות החלטות בחיים החלטות במערכות יחסים החלטות בקריירה החלטיות התאמה התאמה זוגיות התאמה זוגית ויתור זוגיות חוסר התאמה חוסר התאמה זוגית חיים חיסרון חיסרון או יתרון חיסרון ויתרון חיסרון יתרון חיסרון מול יתרון חסרונות חסרונות או יתרונות חסרונות ויתרונות חסרונות יתרונות חסרונות מול יתרונות יחסים יתרון יתרון או חיסרון יתרון וחיסרון יתרון חיסרון יתרון מול חיסרון יתרונות יתרונות או חסרונות יתרונות וחסרונות יתרונות חסרונות יתרונות מול חסרונות כיצד להחליט להחליט להחליט מה לעשות להיפרד להתגרש להתעקש להתעקש או לוותר לוותר לוותר או להתעקש לקבל החלטה לקבל החלטות מה לעשות מערכות מערכות יחסים מערכת יחסים סימפטום סימפטומים עבודה עקשנות קבלת החלטה קבלת החלטות קריירה רשימת רשימת יתרונות וחסרונות רשימת יתרונות וחסרונות במשהו שורש שורש או סימפטום תגובות תגובת שרשרת תגובת שרשרת של בעיה
הרזיה, השמנה, דיאטה, דימוי גוף, דימוי עצמי נמוך, דימוי חברתי, שמן או רזה, לרדת במשקל, שמירה על המשקל, לעלות במשקל
הרזיה, השמנה, דיאטה, דימוי גוף, דימוי עצמי נמוך, דימוי חברתי, שמן או רזה, לרדת במשקל, שמירה על המשקל, לעלות במשקל
... מסביר שבשורש, כל העיסוק ברזון והשמנה, דימוי עצמי ודימוי חברתי, נובע מתפיסה של טוב ורע, יפה או מכוער, שליטה או חוסר שליטה. הדרך היחידה להשתחרר באמת מהעיסוק בזה היא להבין לעומק שאין יתרון או חיסרון מוחלט בשום צורה של מראה גוף. כל עוד האדם תופס את עצמו כנפרד וחסר משהו, הוא ימשיך לסבול בכל מצב: כשהוא רזה הוא יסבול ממה שהוא מפסיד, וכשהוא שמן הוא יסבול ממה ... שכל מצב כולל חסרונות, ושלקבל את החסרונות הללו זו הדרך היחידה להשתחרר מהסבל. כלומר, להבין באמת את מהות המציאות - שכל מצב של קיום הוא בו זמנית גם טוב וגם רע, ובשורש האמיתי אין באמת חסרונות או יתרונות מוחלטים. אדם שיבין זאת יהיה משוחרר מבעיות של דימוי גוף והשמנה. איך להפסיק לסבול מדימוי גוף? למה אנשים רוצים להיות רזים? למה קשה לשמור על דיאטה? מה הקשר בין ...
אהבה עצמית, קבלה עצמית, שנאה עצמית, לאהוב את עצמך, לקבל את עצמך, לשנוא את עצמך
... האדם, עם משהו כלשהו. ומי שיתבונן עוד יראה, כי כל דבר בעולם באשר הוא, יש בו חסרונות ויתרונות כלשהם. ואין שום דבר ... כל דבר בעולם, יש בו גם חיסרון כלשהו וגם יתרון כלשהו. וכל דבר בעולם, יש בו חיסרון ויתרון , מבחינה יחסית, אבל לא מבחינה מוחלטת. זא החיסרון והיתרון של הדבר, הם תמיד בעיני ... ושום דעות קדומות ושום העדפה אישית, מנקודת מבט שכזו, בשום דבר בעולם, אין חסרונות או יתרונות. כי אין שום משמעות, לחסרונות או יתרונות , כאשר אין שום העדפה ... שאי אפשר בשום פנים ואופן שהיא תהיה מושלמת. כי בכל דבר בעולם, תמיד יש בו חסרונות ויתרונות כלשהם. ומוכרח תמיד, ...
אהבה - רק אהבה, רק לאהוב, אהבה ללא תנאים, אהבה בלי תנאים, לאהוב בלי תנאים, לאהוב ללא תנאים
... ללא שום תנאים. אבל אם אין אפשרות להרגיש רק טוב, הרי שממילא, גם אין אפשרות להרגיש רק אהבה. ומי שיעמיק בעניין יראה, כי בכל דבר שיש בעולם, יש בו גם חסרונות וגם יתרונות. כי שום דבר אינו מושלם, ושום דבר אינו חסר כל דבר. אלא, כל דבר יש בו גם יתרונות וגם חסרונות. והיתרונות והחסרונות של כל דבר, הם ביחס לנקודת המבט של האדם שמתבונן באותו הדבר. כי מבחינה מוחלטת, אין חסרונות או יתרונות, אלא הכל אחד ממש והכל שווה ערך ממש. ומנקודת המבט של האדם, ביחס לרצון שלו, ביחס לזה יש חסרונות ויתרונות. וכאשר האדם מסתכל על היתרונות של הדבר, אז האדם מרגיש אחדות ואהבה כלפי הדבר. כי ... חוסר שלמות, ומרגיש רע וכולי. ומי שיתבונן בעניין יראה, כי מחויב המציאות, שכל זמן שהאדם מודע לעצמו בשכל של עצמו, תמיד בכל דבר בעולם, הוא ימצא בו, גם יתרונות וגם חסרונות. דהיינו, אין שום אפשרות בעולם, שהאדם יחווה שבדבר כלשהו יש רק יתרונות או רק חסרונות. ... חווה שבדבר כלשהו יש רק יתרונות או רק חסרונות. אבל מחויב המציאות, שבתת המודע של האדם, הוא תמיד יהיה מודע לכך, שבכל דבר שהוא בעולם, תמיד יש בו, גם יתרונות וגם חסרונות כלשהם. ויש דברים, שהאדם מודע גם ליתרונות וגם לחסרונות שלהם. ויש דברים, שהאדם מודע יותר ... היתרונות של דבר כלשהו, ואז ממילא הוא ירגיש רק טוב או רק רע. אבל זה אף פעם לא בצורה מוחלטת. כי בתת המודע של האדם, האדם רואה את האמת, שבכל דבר יש גם יתרונות וגם חסרונות, ולכן בתת המודע של האדם, האדם מרגיש תמיד גם טוב בעוצמה כלשהי וגם רע בעוצמה כלשהי (וגם ...
סיום החיפוש הרוחני, חשיבה מוחלטת, חשיבה יחסית, ללכת עד הסוף, להשתחרר מהרצון העצמי, להיות אובייקטיבי, להטיל ספק, בטוח במאה אחוז
סיום החיפוש הרוחני, חשיבה מוחלטת, חשיבה יחסית, ללכת עד הסוף, להשתחרר מהרצון העצמי, להיות אובייקטיבי, להטיל ספק, בטוח במאה אחוז
... להבין שכל עוד יש אני קיים, תמיד יהיה חיסרון, ולקבל את היתרונות והחסרונות של החיים, כמו רגשות, מחשבות וחוויות. זוהי דרך החיים היחסית. האפשרות השנייה: ללכת עד הסוף עם החשיבה המוחלטת. בדרך הזו, האדם חייב לשלול כל דבר שאינו בטוח במאה אחוז, ... כי אין יותר מי שירגיש שחסר לו משהו. אין אני ברור שחווה חסרונות או יתרונות. זוהי הדרך להגיע לאובייקטיביות מלאה. למה החשיבה המוחלטת אינה עובדת אצל רוב האנשים? אליעד מסביר שרוב האנשים לא באמת מיישמים את החשיבה המוחלטת, אלא רק חושבים ...
אושר למתקדמים, להיות מאושר, רע זה לא רע, רע זה לא רק רע, לחיות בהרמוניה, לחיות בשלום עם המציאות, לחיות בשלום עם עצמך, לאהוב את הרע, לאהוב גם את הרע, ליהנות מהסבל
אושר למתקדמים, להיות מאושר, רע זה לא רע, רע זה לא רק רע, לחיות בהרמוניה, לחיות בשלום עם המציאות, לחיות בשלום עם עצמך, לאהוב את הרע, לאהוב גם את הרע, ליהנות מהסבל
... את המציאות ובו - זמנית לקבל אותה כפי שהיא. הוא מסביר שזה בדיוק האופן שבו המציאות עצמה פועלת. הוא משתמש בדוגמה של בריאת העולם: אלוהים, שהיה במצב מושלם ללא חסרונות או יתרונות, בחר ליצור חיסרון דווקא כי רצה שיהיה קונפליקט. מכאן שאלוהים עצמו כביכול בוחר לחיות בקונפליקט, ...
אופטימיות / פסימיות - מה טוב / רע באופטימיות ובפסימיות? ומה הטוב ביותר?
... היא, כאשר הוא מעדיף לחשוב שלא יהיה טוב. ומי שיתבונן בעניין יראה, כי לשתי צורות החשיבה האלו, יש יתרונות וחסרונות. האופטימיות, מאפשרת לאדם להרגיש טוב יותר בהווה, אך היא לפעמים ...
הדחקה רגשית / הכחשה עצמית - מה טוב / רע בהדחקה ובהכחשה? ומה טוב יותר?
... להרגיש טוב בשלמות. כי כל הזמן הוא צריך להדחיק את מה שמציק לו. אז מה בעצם עושים? והתשובה היא, כי על האדם להבין היטב את הצדדים השונים ואת היתרונות והחסרונות של עניין ההדחקה כפי שכבר ביארתי לעיל. וכאשר האדם מבין את ההיבטים השונים של עניין ההדחקה, עכשיו יש לאדם מספר אפשרויות בחירה שונות. אפשרות בחירה ראשונה ...
עצלנות / עצלות / התאמצות / יעילות - מה *טוב* בעצלנות? איך להתמודד עם עצלות?
... עצלות התאמצות יעילות - מה טוב בעצלנות? איך להתמודד עם עצלות? אם נתבונן בעניין העצלות נראה, כי יש לה יתרונות וחסרונות . מצד אחד העצלנות לא מאפשרת לאדם להניע את ...
הצלחת האדם בחיים / להצליח - לרצות או לא לרצות להצליח - מה יותר טוב? ומדוע?
... האדם בחיים להצליח - לרצות או לא לרצות להצליח - מה יותר טוב? ומדוע? ובו יתבאר העניין של הצלחת האדם בחיים. ויתבאר העניין של הרצון של האדם להצליח. ויתבאר, מהם החסרונות והיתרונות , של הרצון של האדם להצליח? ועוד. ומי שיתבונן בעניין יראה, כי לכאורה, הדבר הטוב ביותר, הוא לרצות להצליח. משום, שהרי ...
בודהיזם / הינדואיזם / מאיה / אשליה - ועולם התופעות המשתנות.
... נקשר רגשית לדברים שמשתנים, על ידי זה נוצר סבל וכולי. ועניין התלות הרגשית והיתרונות והחסרונות שלו, כבר ביארתי במקום אחר. וכאן ננסה לדון ברעיון שאומר שהעולם הזה הוא סוג של חלום, ועל האדם להתעורר מהחלום וכולי. ואם נתבונן היטב בעניין, נראה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על החלטות בחיים, החלטות בזוגיות, החלטות בקריירה, החלטות במערכות יחסים, האם להיפרד? האם להתגרש? איך להחליט מה לעשות? שורש או סימפטום, תגובת שרשרת של בעיה, רשימת יתרונות וחסרונות במשהו, חוסר התאמה זוגית, להתעקש או לוותר
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: חסרונות או יתרונות, איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? כעס ועצבים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? דיכאון? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: חסרונות או יתרונות, איך לשפר את הזיכרון? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעריך את עצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לקבל החלטות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לנהל את הזמן? איך לחנך ילדים? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם גירושין? איך למצוא זוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לא להישחק בעבודה? איך להיגמל מהימורים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשתול מחשבות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשנות תכונות אופי? איך לפרש חלומות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה העולם קיים? מי ברא את אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? אולי אנחנו במטריקס? בשביל מה לחיות? איך להיות מאושר? מה המשמעות של החיים? האם יש משמעות לחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? איך להנות בחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה לא להתאבד? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם באמת הכל לטובה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי למציאת זוגיות, מאמן אישי לילדים, מאמן אישי לפרישה בנושא חסרונות או יתרונות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3125 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 10:30:01 - wesi1