אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה סימפטום ✔החלטות בחיים, החלטות בזוגיות, החלטות בקריירה, החלטות במערכות יחסים, האם להיפרד? האם להתגרש? איך להחליט מה לעשות? שורש או סימפטום, תגובת...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
החלטות בחיים, החלטות בזוגיות, החלטות בקריירה, החלטות במערכות יחסים, האם להיפרד? האם להתגרש? איך להחליט מה לעשות? שורש או סימפטום, תגובת שרשרת של בעיה, רשימת יתרונות וחסרונות במשהו, חוסר התאמה זוגית, להתעקש או לוותר
איך להחליט אם להיפרד או להישאר בזוגיות?

כאשר אדם נמצא בזוגיות או במערכת יחסים, ולעיתים נתקל בקשיים או בעיות, אחד השאלות המרכזיות שעולות הוא האם להישאר בקשר או להיפרד. אליעד כהן מסביר כי בשלב הזה, אנשים רבים נוטים לפנות לפתרון חיצוני, כמו להתרחק מהזוגיות או לעזוב אותה, אך לפני קבלת החלטה שכזו, יש להבין את שורש הבעיה ולא רק את הסימפטומים שמופיעים.

האם הבעיה בזוגיות היא שורש הבעיה או רק סימפטום?

ההבדל בין שורש הבעיה לבין הסימפטום הוא קריטי. לדוגמה, אדם עשוי לחשוב שהבעיה בזוגיות היא חוסר בתקשורת או חוסר אינטימיות, אך שאלת המפתח היא - האם אלו באמת הבעיות העמוקות, או שהם רק תוצאה של בעיה אחרת? אם התקשורת בזוגיות לא טובה, האם זה נובע ממחסור במאמץ מצד אחד מבני הזוג או שמא ישנם פחדים פנימיים, טראומות לא פתורות או בעיות מהעבר שמובילות להתנהלות כזו? יש להבין כי לא תמיד הבעיה היא מה שנראה על פני השטח.

דוגמה להבדלת בין שורש הבעיה לסימפטום - הבית המלוכלך

הדוגמה של הבית המלוכלך ממחישה את הרעיון הזה בצורה ברורה. אם אדם מתלונן כי הבית מלא בביוב ומלוכלך, יכול להיות שהוא ממהר להוציא את המסקנה כי עליו לעבור דירה. אולם, לאחר חקירה מעמיקה, יתברר כי הבעיה האמיתית היא נזילה בברז, שגורמת לבעיה. פתרון הבעיה הוא לא בהכרח לעבור דירה, אלא לתקן את הברז, ואז הבעיה כולה תיפתר. דומה לכך בזוגיות, אם לא נפתור את שורש הבעיה, אנו עלולים לעבור ממערכת יחסים אחת לאחרת מבלי לפתור את הקשיים הפנימיים.

האם הבעיה נובעת ממני או מהשני?

לא תמיד יש להאשים את הצד השני במערכת יחסים. פעמים רבות, בעיות רבות בזוגיות עשויות להיות תוצאה של פחדים או קשיים פנימיים של אחד מבני הזוג. לדוגמה, אדם שמפחד להתחייב, להיפגע או חווה חרדה מחוסר ביטחון עצמי, עשוי לפתח מנגנוני הגנה שמרחיקים את בן הזוג השני. במקרים כאלה, כאשר הדברים לא מסתדרים, אדם עלול להאשים את בן הזוג בבעיות כמו "התקשורת בינינו לא טובה", "לא מבינים אחד את השני" או "לא יש לנו אינטימיות", אך בפועל הבעיה עשויה להיות נובעת מהמנגנונים שהוא עצמו יצר.

סימפטום בעיות טראומטיות

דוגמה נוספת היא מקרה של אישה שעברה טראומה כמו אונס, מה שעלול להקשות עליה לנהל אינטימיות בזוגיות. במקרה כזה, ייתכן שהיא תתחיל לחשוב שהבעיה בזוגיות נובעת מחוסר רגישות של בן הזוג או מאי התייחסות אליו, אך בפועל הסימפטומים הללו הם תוצאה של בעיה שהיא לא טיפלה בה, כלומר, - הטראומה שעברה.

כיצד לזהות אם מדובר בשורש הבעיה או בסימפטום?

אליעד כהן מציין כי הדרך לזהות אם מדובר בשורש הבעיה או בסימפטום היא לשאול שאלות מעמיקות, כגון:
  • מתי התחילה הבעיה?
  • מה קרה לפני שהבעיה התחילה?
  • אם נפתור את הבעיה הראשונית, האם כל יתר הבעיות יתפוגגו?
על ידי בחינה מעמיקה, ניתן להבחין האם מדובר בבעיית שורש או רק בתוצאה של בעיה אחרת. על מנת להבין את התמונה בצורה מלאה, יש להקדיש זמן כדי לחקור את הבעיה מלמעלה עד למטה, ולא להסתפק בסימפטומים החיצוניים בלבד.

השלכות של קבלת החלטות שגויות

השלכות של קבלת החלטות שגויות בזוגיות יכולות להיות מרחיקות לכת. אם אדם מחליט לעזוב את הזוגיות מבלי לפתור את בעיות השורש, הוא עלול להעביר את הבעיה למערכת יחסים הבאה. למשל, אם הבעיה טמונה בפחדים פנימיים כמו חרדה ממחויבות או חוסר ביטחון עצמי, אז הזוגיות הבאה תתמודד עם אותן בעיות, אם לא נפתור את השורש.

סיכום וההמלצה

לסיכום, כאשר אנחנו בוחנים בעיות במערכת יחסים, עלינו להבדיל בין שורש הבעיה לבין הסימפטומים שלה. חשוב לגלות מהי הבעיה האמיתית, ולא להסתפק בהבנת הסימפטומים בלבד. אם לא נטפל בשורש הבעיה, נמשיך להיתקל בקשיים דומים במערכות יחסים עתידיות. יש להבין כי לא תמיד כל הבעיות קשורות רק למערכת היחסים או לבן הזוג השני, אלא גם אלינו עצמנו. לפיכך, עלינו לזהות את השורש ולפתור אותו באופן יסודי.
בן אדם עם בעיות בזוגיות - איך לנתח נכון?

בן אדם שיש לו בעיות בזוגיות, או בכלל במערכת יחסים, מנסה להבין את המצב שבו הוא נמצא. הוא מתלבט אם להישאר בזוגיות או לסיים אותה, האם המצב טוב לו או לא, איך לקבל החלטה נכונה. הנושא הזה רלוונטי לא רק לזוגיות, אלא לכל בעיה אחרת בחיים שבה מנסים לנתח יתרונות וחסרונות לפני קבלת החלטה.

רשימת יתרונות וחסרונות - שורש הבעיה ולא רק סימפטומים

כאשר מישהו מחליט לבדוק אם הזוגיות טובה לו או לא, הוא בדרך כלל עושה רשימה של יתרונות וחסרונות. לדוגמה, הוא ירשום:
  • מה טוב בזוגיות?
  • מה רע בזוגיות?
  • מה היתרונות להיות בזוגיות?
  • מה החסרונות להיות בזוגיות?
עד כאן, זה נשמע הגיוני. אבל מה שחשוב להבין זה שלא מספיק לרשום את החסרונות - צריך לוודא שהרשימה כוללת את שורשי הבעיות, ולא רק את הסימפטומים שלהן.

מה ההבדל בין שורש הבעיה לבין סימפטום?

לדוגמה, אם אישה רושמת ברשימת החסרונות שלה:
  • "בזוגיות שלי אין תקשורת טובה."
  • "הסקס שלנו גרוע."
  • "אנחנו לא מבינים אחד את השני."
על פניו, אלו חסרונות משמעותיים. מי רוצה להיות בזוגיות שבה אין תקשורת, אין אינטימיות ואין הבנה? אבל השאלה החשובה היא - האם אלו באמת הבעיות, או שהן רק סימפטומים של בעיה עמוקה יותר?

יכול להיות שהתקשורת ביניהם גרועה, אבל השאלה היא למה? האם זה נובע מכך שאחד מבני הזוג חווה פחדים ממחויבות? האם יש בעיות לא פתורות מהעבר? אולי יש סיבות אחרות שהובילו לבעיות האלה, ואז הן רק תוצאה של משהו עמוק יותר?

דוגמה להמחשה - הבית המלוכלך

נניח שמישהו אומר: "אני חייב לעבור דירה, כל הבית שלי מלא בביוב ומלוכלך." על פניו, זה נשמע כמו סיבה מוצדקת. מי רוצה לגור בבית כזה? אבל אם נבדוק לעומק, נגלה שהבעיה האמיתית היא לא הבית, אלא שיש נזילה בברז, שגורמת לכל הביוב להציף את הבית. אז מה נכון לעשות - לעבור דירה או לתקן את הברז?

אם יטפלו בנזילה, כל הבעיה תיפתר, והבית יוכל להיות נקי. אבל אם יתעלמו מהשורש ויעברו דירה, הבעיה תמשיך גם בבית הבא.

האם הבעיה נמצאת בך?

הרבה פעמים בן אדם שמתלונן על בעיות בזוגיות לא שם לב שאולי הוא חלק מהבעיה. לדוגמה, אם מישהו מפחד להתחייב, מפחד להיפגע, מרגיש חרדת נטישה או חוסר ביטחון עצמי - כל אלו יכולים לגרום לו להרחיק את בן הזוג השני מבלי שהוא אפילו יהיה מודע לכך. ואז, כשהדברים מתחילים להשתבש, הוא אומר: "התקשורת בינינו לא טובה, " "אין אינטימיות, " "אני לא מרגיש אהוב, " אבל בעצם הוא עצמו יצר את המצב הזה.

דוגמה נוספת - טראומה וזוגיות

נניח שאישה עברה טראומה, למשל אונס בעבר, ולכן היא מתקשה ליהנות מאינטימיות בזוגיות. בן הזוג רוצה קרבה, אבל היא מתקשה להתמודד עם זה. מה שקורה הוא שהם מתחילים להתרחק, הקשר מדרדר, ואז היא עלולה לחשוב שהבעיה היא שהוא לא מתייחס אליה טוב, שהוא בוגד בה, שהוא לא רגיש מספיק. בפועל, הסימפטומים האלו הם תוצאה של בעיה פנימית שהיא לא טיפלה בה.

כיצד אפשר לזהות אם מדובר בשורש הבעיה או רק בסימפטום?

כאשר מישהו מתלונן על בעיה בזוגיות, חשוב לשאול:
  • מתי זה התחיל?
  • מה גרם לזה להתחיל?
  • מה היה לפני שזה קרה?
  • אם היינו פותרים את הבעיה הראשונית, האם כל שאר הבעיות היו נפתרות?
כך אפשר לגלות אם הבעיה היא רק תגובת שרשרת למשהו אחר.

השלכות של קבלת החלטות שגויות

אם מישהו מחליט לעזוב את הזוגיות בגלל סימפטומים ולא בגלל שהוא פתר את הבעיה האמיתית, הוא פשוט יעביר את הבעיה לזוגיות הבאה. מי שגורם לבעיות בזוגיות בגלל פחדים, קנאה, חוסר ביטחון - יחווה את אותן בעיות שוב ושוב, לא משנה עם מי הוא יהיה.

לסיכום

כדי לקבל החלטות נכונות, חשוב לבדוק האם החסרונות שאנחנו מרגישים הם באמת הבעיה, או רק סימפטום של בעיה עמוקה יותר. מי שמתלונן על בעיה בלי לבדוק את שורשה - לא פותר את הבעיה, אלא רק מעביר אותה למערכת היחסים הבאה.
הבעיה היא אתה, הבעיה היא בך, אולי אתה שורש הבעיה, אולי את שורש הבעיה, השתקפות בזוגיות, בעיות במערכת יחסים, לא טוב לנו ביחד, לא טוב לי איתה, לא טוב לי איתו, אנחנו לא מסתדרים, אין בינינו התאמה, משהו לא עובד בינינו, אין לנו אהבה, הפסקתי לאהוב אותו, הפסקתי לאהוב אותה, אני כבר לא נמשכת אליו, אני כבר לא נמשך אליה, איך לדעת אם להיפרד? איך לדעת אם להתגרש? איך לדעת אם להמשיך זוגיות? להתפשר או להתגרש, הפסקת לימודים, האם להתפטר? האם לעזוב מקום עבודה? האם לפרק את הקשר? סימפטומים של בעיה
חקירות לשפר את הביטחון העצמי המלצה איך להיות בטוח בעצמך מנגנוני הגנה פעילות מינית הבעיה היא בך בן זוג מערכות בחינה אמיתית איך להחליט איך להחליט מה לעשות בזוגיות בחיים במערכות יחסים בעיה בעיות בקריירה גירושים גירושין האם להיפרד האם להתגרש החלטות החלטות בזוגיות החלטות בחיים החלטות במערכות יחסים החלטות בקריירה החלטיות התאמה התאמה זוגיות התאמה זוגית וותרנות ויתור זוגי זוגיות חוסר התאמה חוסר התאמה זוגית חיים חיסרון חיסרון או יתרון חיסרון ויתרון חיסרון יתרון חיסרון מול יתרון חסרון חסרונות חסרונות או יתרונות חסרונות ויתרונות חסרונות יתרונות חסרונות מול יתרונות יחסים יתרון יתרון או חיסרון יתרון וחיסרון יתרון חיסרון יתרון מול חיסרון יתרונות יתרונות או חסרונות יתרונות וחסרונות יתרונות וחסרונות ב יתרונות חסרונות יתרונות מול חסרונות כיצד להחליט להחליט להחליט מה לעשות להיפרד להתגרש להתעקש להתעקש או לוותר לוותר לוותר או להתעקש לקבל החלטה לקבל החלטות מה לעשות מערכות מערכות יחסים מערכת יחסים סימפטום סימפטומים עבודה עקשנות קבלת החלטה קבלת החלטות קריירה רשימת רשימת יתרונות וחסרונות רשימת יתרונות וחסרונות במשהו שורש שורש או סימפטום תגובות תגובת שרשרת תגובת שרשרת של בעיה
בגידה, התמודדות עם בגידה, מחלת הבגידות, איך להתמודד עם בגידה? בגידה היא סימפטום, בגידה היא לא בעיה, בגידה היא תוצאה, חשדות לבגידה, פחד מפני בגידה, משבר בגידה, בגידה היא תופעת לוואי, בגידות בזוגיות, אמון אחרי בגידה
בגידה, התמודדות עם בגידה, מחלת הבגידות, איך להתמודד עם בגידה? בגידה היא סימפטום, בגידה היא לא בעיה, בגידה היא תוצאה, חשדות לבגידה, פחד מפני בגידה, משבר בגידה, בגידה היא תופעת לוואי, בגידות בזוגיות, אמון אחרי בגידה
... התמודדות עם בגידה, מחלת הבגידות, איך להתמודד עם בגידה? בגידה היא סימפטום, בגידה היא לא בעיה, בגידה היא תוצאה, חשדות לבגידה, פחד מפני בגידה, משבר בגידה, בגידה היא תופעת לוואי, בגידות בזוגיות, אמון אחרי בגידה למה בגידה בזוגיות היא רק סימפטום של בעיה אחרת? כאשר מתמודדים עם בגידה בזוגיות, חשוב להבין שהבגידה עצמה אינה הבעיה האמיתית, אלא סימפטום של בעיה עמוקה יותר. רבים חושבים בטעות שאם בן או בת הזוג בגדו או חושבים לבגוד, זו הבעיה שצריך לפתור. ... בין אם זה באשמת בן הזוג או לא, החוסר הוא הגורם האמיתי לבגידה. איך חשדות לבגידה מצביעים על בעיות עמוקות יותר? חשדות לבגידה הם גם סימפטום של בעיות אחרות בתוך מערכת היחסים או בתפיסה העצמית של האדם. אם מישהו חושד שבן או בת הזוג בוגדים, אך ... - לעיתים התחושה שבוגדים בי נובעת מבעיה אישית של קנאה או של חוסר אמון, גם כאשר הבגידה לא מתרחשת בפועל. למה חשוב להתמקד במחלה ולא בסימפטום? חשוב להתמקד בשורש של הבעיה ולא בתופעת הלוואי, כי אחרת הבעיה האמיתית לעולם לא תיפתר. טיפול שטחי ... בעתיד. בגידה היא לא מחלה בפני עצמה, אלא רק תופעת לוואי של מחלה עמוקה יותר שזקוקה לטיפול. איך להתמודד עם בגידה בזוגיות? בגידה היא סימפטום ולא בעיה? שיקום זוגיות אחרי בגידה למה אנשים בוגדים? אמון אחרי בגידה חשדות לבגידה בזוגיות פחד מבגידה ... בת הזוג חושדים, או שאתם חושדים בהם, אולי יש קנאה, אולי יש תחושות של חוסר אמון. אך האמת היא שבגידה היא לעולם לא הבעיה האמיתית, אלא סימפטום לבעיה עמוקה יותר. למה אנשים בוגדים? הסיבה לכך שאנשים בוגדים היא אחת - הם מרגישים שחסר להם משהו. אם ... במערכת היחסים שלו, אין לו צורך לבגוד. אם אשתך בגדה בך, זה אומר שמשהו היה חסר לה בזוגיות. אולי זה באשמתך ואולי לא, אך אין ספק שזה סימפטום של בעיה קיימת. חשדות לבגידה יכולים גם הם להיות ביטוי לבעיה אחרת. אם אתה חושד שבן או בת הזוג שלך ... שלך. אם החשד שלך מוצדק, עדיין יש כאן שאלה: למה זה קרה? מה היה חסר כדי שהקשר יהיה יציב ומלא אמון? הבגידה היא לא הבעיה - היא רק הסימפטום במערכת יחסים, בין אם זו מחויבות זוגית, מינית או רגשית, כאשר אחד מהצדדים אינו מרוצה או מרגיש חסר - הוא ... לא מטופלים, קנאה מוגזמת או חשדות שמגיעים מחוסר אמון? סיכום: להבין את הבסיס לבעיה בסופו של דבר, בגידה אינה הבעיה האמיתית. היא רק סימפטום של משהו עמוק יותר שלא עובד בצורה נכונה במערכת היחסים. מי שחווה בגידה - בין אם הוא הצד הבוגד או הנבגד ...
איך למצוא את שורש התחושה הרעה? איך להתמודד עם תחושות רעות בצורה שורשית? איך לטפל ברגש רע מהשורש? מה השורש של הרגשות הרעים? מה הטוב שיוצר את הרע? תחושה רעה היא סימפטום של תחושה טובה, אין רע בלי טוב, אין טוב בלי רע
איך למצוא את שורש התחושה הרעה? איך להתמודד עם תחושות רעות בצורה שורשית? איך לטפל ברגש רע מהשורש? מה השורש של הרגשות הרעים? מה הטוב שיוצר את הרע? תחושה רעה היא סימפטום של תחושה טובה, אין רע בלי טוב, אין טוב בלי רע
... למצוא את שורש התחושה הרעה? איך להתמודד עם תחושות רעות בצורה שורשית? איך לטפל ברגש רע מהשורש? מה השורש של הרגשות הרעים? מה הטוב שיוצר את הרע? תחושה רעה היא סימפטום של תחושה טובה, אין רע בלי טוב, אין טוב בלי רע איך למצוא את שורש התחושה הרעה? כאשר אדם חווה תחושה רעה, הוא נוטה לרוב ...
היפוכונדריה, חרדת מחלות, פחד ממחלות, איך להפסיק לפחד ממחלות? איך לא לפחד ממחלות? מפחד שיש לי סרטן, מפחד שאני חולה, אני היפוכונדר, אני מפחד ממחלות, אני מפחדת ממחלות, הפרעות סימפטום גופני, הפרעה סומטופורמית, OCD
היפוכונדריה, חרדת מחלות, פחד ממחלות, איך להפסיק לפחד ממחלות? איך לא לפחד ממחלות? מפחד שיש לי סרטן, מפחד שאני חולה, אני היפוכונדר, אני מפחד ממחלות, אני מפחדת ממחלות, הפרעות סימפטום גופני, הפרעה סומטופורמית, OCD
... שיש לי סרטן, מפחד שאני חולה, אני היפוכונדר, אני מפחד ממחלות, אני מפחדת ממחלות, הפרעות סימפטום גופני, הפרעה סומטופורמית, OCD איך להתמודד עם ... ואת הסיכון הכרוך בה. על אדם לדעת מהם תסמיני המחלות השונות, מהי שכיחותן ומה המשמעות של כל סימפטום גופני. האם חשוב להבין את מנגנון הגוף ואת ...
בגידות בזוגיות, סימנים לבגידה, איך לדעת שהוא בוגד? איך לדעת שהיא בוגדת? איך לגלות בגידה? סימני בגידה, סימנים מחשידים לבגידה, איך לזהות בגידה? גילוי בגידה, טיפול בבגידה, למנוע בגידה, להחזיר אהבה, יש לה מישהו, למה בוגדים?
בגידות בזוגיות, סימנים לבגידה, איך לדעת שהוא בוגד? איך לדעת שהיא בוגדת? איך לגלות בגידה? סימני בגידה, סימנים מחשידים לבגידה, איך לזהות בגידה? גילוי בגידה, טיפול בבגידה, למנוע בגידה, להחזיר אהבה, יש לה מישהו, למה בוגדים?
... המרכזי של אליעד הוא שבגידה היא רק סימפטום של בעיה עמוקה יותר בזוגיות. לכן, אין טעם להתמקד בסימפטום עצמו, אלא יש לטפל בשורש הבעיה - בחוסר האהבה או בחוסר הביטחון שקיים בתוך הקשר. זוגיות חזקה, מלאה באהבה ... יש חתול מאחורי הקיר, ננסה לחשוב מהם הסימפטומים שהיו מופיעים אילו היה שם חתול - האם נשמע יללות? האם נראה תזוזות חשודות? אותו הדבר נכון לזיהוי בגידה. ... לבגידה. המסקנה הסופית בגידה היא סימפטום של בעיה אחרת. במקום להתעסק בשאלה האם בוגדים או לא, צריך להתמקד בשורש - איך משפרים את הקשר כך שהצד השני ... בהנחה שזה היה קורה האם אני חושב שיש סימפטומים של זה אם התשובה היא לא מכיר את הסימפטומים לא יודע את הסימפטומים אין סימפטומים איך אני יכול לדעת אם עכשיו בסין בצד השני של העולם יש שמה חתול עכשיו שהוא מדבר עם מישהו לא יכול לדעת אתה לא יכול כי אין סימפטום כי זה בסין. אבל אם זה פה אתה אומר אני מניח שאם היה חתול מיילל שאם היה חתול הייתי שומע משהו אותו דבר פה ... פתאום אני לא רוצה לבגוד אבל לבגוד זה סימפטום של חוסר אהבה אולי בגלל שאתה לא אוהב ואתה בתת מודע שלך חושב לעזוב אז אתה חושב שהשני יבגוד. עוד פעם נגיד ... בך או לא כי אם הוא בוגד בך או לא זה סימפטום של זה שאת חושבת שהוא לא אוהב אותך. צריך לטפל בשורש מה שצריך לעשות זה אם את חושבת שאולי בוגדים בך תשאלי ... זאת אומרת שהמחשבה אולי הוא בוגד בי זה סימפטום של משהו אחר זה סימפטום של אני חושבת שהוא לא רוצה אותי כמו שאני לא רוצה אותו אני חושבת שהוא לא אוהב אותי כי רבתי איתו, אני ... בזה. להגיד האם הוא בוגד בי או לא זה סימפטום של משהו אחר במקום לעקוב אחריו האם הוא בוגד או לא בוגד צריך לבדוק איך אני מנטרלת את הסיבות האפשריות לכך ... או תשפר או מה שזה לא יהיה, בגידה זה סימפטום של מחלה אחרת להילחם בבגידה זה בזבוז זמן מי שטוב לו בזוגיות מי שאוהב את השני וחושב שהשני אוהב אותו אין ... כזה דבר צריך לטפל בסיבה הבגידה זה סימפטום זה לא באמת מעניין. הבנו את הסיפור עכשיו רוב האנשים מתעסקים בלבדוק היא אוהבת אותי היא לא אוהבת אותי כמה ... התחתונה מה אמרנו עוד פעם בגידה זה סימפטום של בעיה אחרת צריך לטפל בשורש. הבנו את הסיפור? ...
בגדו בי מה לעשות, מה לעשות אם בוגדים בך? מה לעשות אם בעלך מנהל רומן? מה לעשות אם אשתך מנהלת רומן? מה לעשות אם אשתי בוגדת בי? מה לעשות אם לבעלי יש מישהי? איך להתמודד עם בגידה בזוגיות? למה בוגדים?
בגדו בי מה לעשות, מה לעשות אם בוגדים בך? מה לעשות אם בעלך מנהל רומן? מה לעשות אם אשתך מנהלת רומן? מה לעשות אם אשתי בוגדת בי? מה לעשות אם לבעלי יש מישהי? איך להתמודד עם בגידה בזוגיות? למה בוגדים?
... בך, יש להבין שהבגידה לא נובעת ממקום של מזלזל או תכנונים. הוא מדגיש, כי אם הבן זוג בוגד, זו לא בהכרח בעיה עם הבגידה עצמה, אלא בעיה מערכתית של הזוגיות. כלומר, הבגידה היא סימפטום לכך שמשהו לא טוב במערכת היחסים. אליעד כהן מסביר שלפני שנכנסים למערכת זוגית, חשוב להבין את המפה הרגשית של השני, וכשאדם לא מצליח ... כדאי לחכות לבגידה או לחשוב שמישהו חייב לך משהו במערכת יחסים, אלא לעבוד על עצמך ולהבין איך תוכל להשתפר כבן זוג. מה לעשות אם בוגדים בך? איך להתמודד עם בגידה בזוגיות? מהם הסימפטומים למערכת יחסים דפוקה? איך לשפר את הזוגיות שלך? איך לקרוא את המפה הרגשית של בן הזוג? אז מה הנושא הנושא הוא כזה בן אדם שנמצא במערכת ... רק בשביל לעצבן אותך או משהו כזה ודאי לנו שהיה לה טוב כנראה 99% שאם היא בגדה בך זה אומר שהיא חשבה שיעשה לה טוב לבגוד בך. עכשיו זה שהיא בגדה בך ושיעשה לה טוב לבגוד בך זה סימפטום של זה שיש לכם מערכת יחסים דפוקה ומה שבטוח נכון שאתה דפוק בטוח, למה אתה דפוק בטוח כי אם אתה מתפלא שבוגדים בך אז אתה בטוח דפוק כאילו ... מאה גברים אחרים. הרי זה ודאי במאה אחוז שאם לה יהיה לה טוב איתך ודאי שהיא תעזוב אותך זה במאה אחוז נכון אם היא בוגדת בך זה אומר שלא טוב לה איתך, עכשיו זה שהיא בוגדת בך זה סימפטום של זה שלא טוב לה איתך עכשיו אם אתה מופתע מזה אז אתה בכל מקרה דפוק לא משנה מה תגיד כאילו לא משנה איך גם אם היא לא בוגדת בך אתה דפוק ... בך חבל שלא בגדה בך קודם, הבנת מה אמרתי עכשיו רוב האנשים לא ירצו לשמוע את התשובה הזאת אבל זה לא אומר שזה לא נכון. מה שאני אומר זה עוד פעם כזה דבר זה שמישהו בגד בך זה סימפטום של בעיה אחרת זאת לא בעיה זה כמו שמישהו אומר לך הלכתי וגיליתי שאני עומד למות כאילו כל הדם שלי בגוף נגמר ואני עומד לאבד את ההכרה כי ... שבוגדים בו הוא דפוק כי אם בוגדים בך אז זה אומר שעד עכשיו אתה לא קראת את המפה בכלל אם לא קראת את המפה מגיע לך שיבגדו בך זה מה יש. ש: יכול להיות. אליעד: לא, תבין את זה זה סימפטום. עכשיו אתה אומר אוקי מה לעשות אוקי אז מה לעשות בכל זאת עכשיו מה שאתה צריך לעשות זה ברגע שבגדו בך מבחינתך תתייחס לזה כאילו הבת זוג ... עכשיו אז קודם כל אז אם אתה בשוק מזה שבגדו בך זה סימן שאתה בן זוג דפוק ויפה שעה אחת קודם חבל שלא בגדו בך קודם סבבה זה לגבי זה. עכשיו אבל מה אני בסך הכל אמרתי שבגידה זה סימפטום של קטסטרופה אחרת שהייתה קודם וזהו זה רק סימפטום של משהו אחר זה לא מעבר לזה אתה צריך להתייחס לזה כאילו אמרו לך תקשיב אתה לא מספיק טוב, עכשיו יש אנשים שיגידו לא אבל זה רק ייהרג ובל ... צריך להתאמץ אתה יודע כמה התאמצתי אתה יודע מה עשיתי בסדר אתה צודק התאמצת החיים עוד צופים לך עוד הרבה אכזבות, זאת אומרת עוד פעם המהות של מה שאמרתי היא כזאת בגידה זה רק סימפטום של בעיה אחרת ואין שום משמעות לזה שבגדו בך זה בסך הכל כמו מישהו אמר לך בשקט רע לי איתך ורע לי איתך ואז צעק לך באוזן רע לי איתך זה ...
בגידה בזוגיות, חרדה אחרי בגידה, להתגבר על בגידה, דיכאון אחרי בגידה, משבר אמון בזוגיות, טיפול לאחר בגידה, שיקום נפשי, חלק 1
בגידה בזוגיות, חרדה אחרי בגידה, להתגבר על בגידה, דיכאון אחרי בגידה, משבר אמון בזוגיות, טיפול לאחר בגידה, שיקום נפשי, חלק 1
... מאפשרת לאדם להבין את מהות החרדה ולטפל בה בצורה יסודית. איך דיכאון וחרדה הם רק סימפטום ולא הבעיה עצמה? אליעד מציג רעיון שהתחושות הרעות (חרדה, מועקה, דיכאון אחרי בגידה) הן לא הבעיה עצמה אלא סימפטום לבעיה עמוקה יותר. הוא משווה זאת למחלה: אם יש לך צינון, זו לא המחלה אלא סימפטום למחלה אחרת עמוקה יותר. כך גם תחושת המועקה שנוצרת בבוקר אחרי משבר זוגי ובגידה היא לא הבעיה אלא ... אליעד מציע לאנשים להתמודד עם משבר אמון לאחר בגידה על ידי התמקדות בשורש הבעיה ולא בסימפטומים שלה. הוא מדגיש כי ניסיון לפתור את החרדה או המועקה בלבד הוא כמו ניסיון לסתום חור בדלי מבלי ...
לטפל בשורש הבעיה, לטפל בסימפטומים של הבעיה, מוטיבציה להתמדה לאורך זמן, איך לשמור על המוטיבציה? מה זה סימפטומים? לוודא שהבעיה לא תחזור, לטפל באפשרות שהבעיה תחזור, מודעות עצמית, פתרון בעיות
לטפל בשורש הבעיה, לטפל בסימפטומים של הבעיה, מוטיבציה להתמדה לאורך זמן, איך לשמור על המוטיבציה? מה זה סימפטומים? לוודא שהבעיה לא תחזור, לטפל באפשרות שהבעיה תחזור, מודעות עצמית, פתרון בעיות
... בשורש הבעיה, לטפל בסימפטומים של הבעיה, מוטיבציה להתמדה לאורך זמן, איך לשמור על המוטיבציה? מה זה סימפטומים? לוודא שהבעיה לא תחזור, לטפל באפשרות שהבעיה תחזור, מודעות עצמית, פתרון בעיות מה ההבדל בין לטפל בשורש הבעיה לבין טיפול בסימפטומים? בחיים יש שני סוגי בעיות: הבעיה עצמה והסימפטומים שלה. אליעד כהן מסביר זאת באמצעות דוגמה פשוטה: כאשר יש דליפה בצינור מים, זו הבעיה, ואילו הרצפה הרטובה היא הסימפטום של הבעיה. אם אדם חולה במחלה קשה כמו סרטן, הבעיה היא המחלה עצמה, בעוד שכאב ראש הוא רק סימפטום של המחלה. אליעד מדגיש כי עדיף תמיד לטפל בשורש הבעיה ולא רק בסימפטומים, משום שטיפול בסימפטומים בלבד הוא זמני ואינו מבטיח שהבעיה לא תחזור שוב בעתיד. איך אפשר לדעת אם הטיפול הוא בשורש הבעיה או בסימפטומים? אליעד מסביר בצורה מפורטת איך לדעת אם אדם מנסה לפתור את שורש הבעיה או שהוא מתמקד רק בסימפטומים. הוא מביא דוגמה: אם מישהו מרגיש בודד ומנסה לפתור את תחושת הבדידות באמצעות קשר זוגי חדש, כאשר הוא מוצא זוגיות חדשה והבדידות נעלמת, הוא בדרך כלל יפסיק לחפש פתרונות. כלומר, ברגע שהסימפטומים נעלמים, אותו אדם מפסיק לטפל בבעיה. אולם, אליעד מדגיש שכאשר הסימפטומים נעלמים, אין זה אומר שהבעיה טופלה מהשורש, שכן אם הבעיה לא טופלה בשורשה, היא עלולה לחזור בעתיד, והסימפטומים יחזרו איתה. למה הסימפטומים חוזרים למרות הטיפול? אליעד מדגיש שהסימפטומים חוזרים מכיוון שהבעיה עצמה לא נפתרה מהשורש, ולכן אנשים מוצאים עצמם שוב ושוב עם אותם סימפטומים. לדוגמה, כאשר מדינת ישראל וחמאס נמצאים במלחמה, והם מכריזים על הפסקת אש, מדינת ישראל מפסיקה לתקוף כי חמאס הפסיק לתקוף אותה באופן זמני. אך למעשה, מדינת ישראל לא טיפלה בשורש הבעיה, אלא רק בסימפטומים, כי ברור לכולם שחמאס ימשיך לתקוף בעתיד כאשר יתאושש ויתחמש מחדש. אילו ישראל הייתה פותרת את הבעיה בשורש, היא הייתה מנצלת את הפסקת האש לחסל את האיום באופן מוחלט. כיצד באה לידי ביטוי הבעיה של פתרון סימפטומים במערכות יחסים? אליעד מציין שאם אדם מרגיש בודד, הוא בדרך כלל ינסה להכיר מישהי שתפתור לו את הבדידות. ברגע שהוא מצליח בכך, הוא ירגיש טוב יותר, אך מכיוון שלא טיפל בשורש הבעיה אלא רק בסימפטום של תחושת הבדידות, הבעיה עלולה לחזור. ברגע שאותה מישהי תעזוב אותו, הוא שוב יחזור להרגיש בודד, והבעיה תחזור לסיבוב נוסף. מדוע אנשים מפסיקים לטפל בבעיה ברגע שהסימפטום נעלם? אליעד מחדד שאנשים עוצרים את הטיפול ברגע שהסימפטומים חולפים, כי הם חושבים בטעות שהבעיה נפתרה. אך הוא מדגיש שזה סימן ברור שהבעיה האמיתית ... רע בעתיד. מה זה אומר באמת לפתור את שורש הבעיה? לפי אליעד, פתרון אמיתי של שורש הבעיה פירושו להגיע למצב שאין אפשרות שהבעיה תחזור בעתיד, ולא רק להסיר את הסימפטומים שלה באופן זמני. אם אדם רעב והוא אוכל, הוא טיפל רק בסימפטום - תחושת הרעב. אבל אם הוא היה שואל את עצמו איך אפשר להגיע למצב שבו אני לא אצטרך בכלל ... לגדולות בטיפול בבעיה. מטרה קטנה יכולה להיות למשל אני רוצה יותר כסף. מטרה גדולה תהיה אני רוצה להגיע למצב שבו לעולם לא יחסר לי כסף. מטרה קטנה היא לטפל בסימפטום נקודתי, בעוד מטרה גדולה היא להגיע למצב שבו הבעיה לא יכולה להופיע שוב לעולם. הוא נותן ... הוא לא יסתפק בזוגיות זמנית, אלא ירצה לבטל לחלוטין את האפשרות להרגיש בודד אי פעם. איך לפתור את שורש הבעיה? איך לשמור על מוטיבציה לאורך זמן? מה ההבדל בין סימפטום לשורש? למה בעיות חוזרות? איך לזהות סימפטומים של בעיות? ...
סכיזופרניה, פסיכוזה, מהי סכיזופרניה? איך לרפא סכיזופרניה? האם אני סכיזופרן? מהי מחלת הסכיזופרניה? האם אני חולה סכיזופרניה? האם אפשר להתרפא מסכיזופרניה? איך להתמודד עם סכיזופרניה? איך לטפל בסכיזופרניה? פסיכיאטריה, הפרעות אישיות
סכיזופרניה, פסיכוזה, מהי סכיזופרניה? איך לרפא סכיזופרניה? האם אני סכיזופרן? מהי מחלת הסכיזופרניה? האם אני חולה סכיזופרניה? האם אפשר להתרפא מסכיזופרניה? איך להתמודד עם סכיזופרניה? איך לטפל בסכיזופרניה? פסיכיאטריה, הפרעות אישיות
... כמחלה שיש לאדם, בדומה למחלת סרטן או לכאב ראש. אליעד כהן מדגיש שסכיזופרניה היא לא מחלה פיזית אמיתית, אלא רק הגדרה המתארת מגוון של סימפטומים והתנהגויות. לדוגמה, אדם ששומע קולות, חושב מחשבות שווא, מרגיש שרודפים אחריו או מאמין שהוא המשיח, עשוי ... מה המשמעות של יש לי סכיזופרניה? כאשר אדם אומר יש לי סכיזופרניה, הוא לא מתאר מצב פיזי אמיתי, אלא מבטא את העובדה שיש לו תסמינים או סימפטומים נפשיים מסוימים. לדוגמה, לומר יש לי סכיזופרניה זה לא כמו לומר יש לי יד או אף. היד והאף הם דברים ... היא מושג שמתאר קבוצה של בעיות אחרות. הסכיזופרניה עצמה אינה משהו שאפשר להוציא מהגוף או לטפל בו ישירות, אלא מדובר בתיאור של סימפטומים נפשיים כגון הזיות, מחשבות שווא, ופחדים בלתי הגיוניים. כיצד מתבצע אבחון סכיזופרניה? אבחון סכיזופרניה מתבצע על ידי פסיכיאטר, שבוחן אם קיימים סימפטומים נפשיים מסוימים אצל האדם. למשל, אדם שחווה התפרצות אלימה בלבד לא יוגדר בהכרח כסכיזופרן. לעומת זאת, אדם ... אלימה בשילוב של שמיעת קולות, ראיית דמויות או מחשבות שווא, ייתכן שיוגדר כסובל מסכיזופרניה. כלומר, האבחון הוא למעשה אוסף של סימפטומים שהובילו להגדרה זו, ולא זיהוי של מחלה פיזית או מוחשית. איך אפשר להתרפא מסכיזופרניה ללא תרופות? אליעד ... מחשבות ולטפל ישירות במחשבות האלו. למה לא כדאי להתמקד בטיפול ישיר בסכיזופרניה? מאחר שסכיזופרניה אינה דבר ממשי, אלא רק תיאור של סימפטומים נפשיים אחרים, הטיפול הישיר בסכיזופרניה איננו אפקטיבי. הדרך הנכונה לריפוי מלא היא להתמקד בכל אחד ... ובאופן ממוקד. מהו הפתרון האמיתי להפרעות נפשיות כמו סכיזופרניה? הפתרון האמיתי, לפי אליעד כהן, הוא להבין את השורש האמיתי של כל סימפטום נפשי ולטפל בו לעומק. אין טעם להתמודד עם ההגדרה של סכיזופרניה באופן כללי, כי סכיזופרניה היא רק שם כולל למגוון של בעיות. הטיפול הנכון הוא לקחת כל מחשבה בעייתית או סימפטום נפשי ולבחון אותו בנפרד. אם אדם יפסיק לשמוע קולות, להאמין במחשבות שווא או להרגיש נרדף, הרי שהאבחנה של סכיזופרניה פשוט תיעלם, מאחר שהיא תלויה בהימצאותם של הסימפטומים האלה. האם ניתן להירפא מכל הפרעה נפשית בוודאות מוחלטת? אליעד כהן מצהיר שניתן בהחלט להירפא מכל הפרעה ... ללא שום קשר למידת החומרה שלה. לטענתו, כל הפרעה נפשית, כולל סכיזופרניה, פסיכוזה או הפרעת אישיות גבולית, יכולה להיפתר אם מתמקדים בסימפטומים המדויקים ומטפלים בהם לעומק וביסודיות, ללא תלות בתרופות או בטיפולים רפואיים. מהי סכיזופרניה? איך אפשר ...
מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות? הפסקת התמכרות, שינוי הרגלים, איך לשכוח מישהו? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לרפא הפרעה נפשית? איך לרפא מחלה נפשית? איך להצליח בדיאטה? במה תלוי אם תצליח להיגמל? להפסיק לעשן, אכילת מתוק, OCD
מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות? הפסקת התמכרות, שינוי הרגלים, איך לשכוח מישהו? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לרפא הפרעה נפשית? איך לרפא מחלה נפשית? איך להצליח בדיאטה? במה תלוי אם תצליח להיגמל? להפסיק לעשן, אכילת מתוק, OCD
... ישירה בהרגל המזיק נובעת מההבנה שההתנהגות היא רק סימפטום של צורך פנימי שלא מולא. לדוגמה, אדם שעובר על דיאטה עשוי לאכול מתוק מתוך תחושת רעב או מתוך צורך ריגשי, כמו פיצוי על מתח. אם אדם מנסה להפסיק את ההתנהגות של אכילת מתוק מבלי להבין ... נפשיות. לכן, תמיד חשוב לטפל בשורש הבעיה ולא רק בסימפטום. למה חשוב למלא את הצורך ולא להישאר רעב? אם מונעים מהאדם את המענה לצורך, הוא יישאר רעב או חסר, ויש סיכוי גבוה שייפול חזרה להרגל המזיק. במקרה של דיאטה או גמילה, חשוב לא להשאיר את ... או ההתנהגות הלא רצויה (כמו אכילת מתוק) היא רק סימפטום של צורך פנימי עמוק יותר, כמו רעב או רצון לפיצוי רגשי. אם מתעקשים להילחם רק במתוק בלי לטפל בצורך, הוא עלול לחזור או לגרום לתסכול. במקום זאת, בודקים למה אני עושה את זה? וממלאים ... מידע נוסף, ולזכור שכל דבר שאתה מנסה להפסיק הוא רק סימפטום של רצון מסוים שכדאי למלא בדרך נכונה. גמילה מהתמכרות הפסקת עישון מחשבות טורדניות דיאטה ותזונה הפרעות נפשיות איך לשנות את החשיבה? איך לשנות הרגלים? איך להצליח להפסיק לעשן? איך ... איך להצליח להפסיק התמכרות? להתמקד בשורש ולא בסימפטום, לטפל בשורש, איך להוציא מישהו מהראש? איך לא לחשוב על משהו? איך להפסיק לחשוב על משהו? איך להפסיק לחשוב על מישהו? איך לא לחשוב על מישהו? איך להילחם במחשבה טורדנית? איך להפסיק ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על החלטות בחיים, החלטות בזוגיות, החלטות בקריירה, החלטות במערכות יחסים, האם להיפרד? האם להתגרש? איך להחליט מה לעשות? שורש או סימפטום, תגובת שרשרת של בעיה, רשימת יתרונות וחסרונות במשהו, חוסר התאמה זוגית, להתעקש או לוותר
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: סימפטום, איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? מועקות נפשיות וייאוש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בדידות? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: סימפטום, איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לנהל את הזמן? איך לקבל החלטות? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם גירושין? איך לעשות יותר כסף? איך למצוא זוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיגמל מהימורים? איך להיות מאושר ושמח? איך להעריך את עצמך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? בשביל מה לחיות? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם אפשר לדעת הכל? מהי תכלית ומשמעות החיים? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? למה יש רע בעולם? האם יש אמת מוחלטת? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה העולם קיים? האם יש בחירה חופשית? איך להיות הכי חכם בעולם? מה המשמעות של החיים? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש משמעות לחיים? איך להנות בחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות מאושר? האם הכל אפשרי ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל טוב, מאמן משפחתי, קואצינג בנושא סימפטום - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3125 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 23:35:06 - wesi1