אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לוותר ✔החלטות בחיים, החלטות בזוגיות, החלטות בקריירה, החלטות במערכות יחסים, האם להיפרד? האם להתגרש? איך להחליט מה לעשות? שורש או סימפטום, תגובת...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
החלטות בחיים, החלטות בזוגיות, החלטות בקריירה, החלטות במערכות יחסים, האם להיפרד? האם להתגרש? איך להחליט מה לעשות? שורש או סימפטום, תגובת שרשרת של בעיה, רשימת יתרונות וחסרונות במשהו, חוסר התאמה זוגית, להתעקש או לוותר
איך להחליט אם להיפרד או להישאר בזוגיות?

כאשר אדם נמצא בזוגיות או במערכת יחסים, ולעיתים נתקל בקשיים או בעיות, אחד השאלות המרכזיות שעולות הוא האם להישאר בקשר או להיפרד. אליעד כהן מסביר כי בשלב הזה, אנשים רבים נוטים לפנות לפתרון חיצוני, כמו להתרחק מהזוגיות או לעזוב אותה, אך לפני קבלת החלטה שכזו, יש להבין את שורש הבעיה ולא רק את הסימפטומים שמופיעים.

האם הבעיה בזוגיות היא שורש הבעיה או רק סימפטום?

ההבדל בין שורש הבעיה לבין הסימפטום הוא קריטי. לדוגמה, אדם עשוי לחשוב שהבעיה בזוגיות היא חוסר בתקשורת או חוסר אינטימיות, אך שאלת המפתח היא - האם אלו באמת הבעיות העמוקות, או שהם רק תוצאה של בעיה אחרת? אם התקשורת בזוגיות לא טובה, האם זה נובע ממחסור במאמץ מצד אחד מבני הזוג או שמא ישנם פחדים פנימיים, טראומות לא פתורות או בעיות מהעבר שמובילות להתנהלות כזו? יש להבין כי לא תמיד הבעיה היא מה שנראה על פני השטח.

דוגמה להבדלת בין שורש הבעיה לסימפטום - הבית המלוכלך

הדוגמה של הבית המלוכלך ממחישה את הרעיון הזה בצורה ברורה. אם אדם מתלונן כי הבית מלא בביוב ומלוכלך, יכול להיות שהוא ממהר להוציא את המסקנה כי עליו לעבור דירה. אולם, לאחר חקירה מעמיקה, יתברר כי הבעיה האמיתית היא נזילה בברז, שגורמת לבעיה. פתרון הבעיה הוא לא בהכרח לעבור דירה, אלא לתקן את הברז, ואז הבעיה כולה תיפתר. דומה לכך בזוגיות, אם לא נפתור את שורש הבעיה, אנו עלולים לעבור ממערכת יחסים אחת לאחרת מבלי לפתור את הקשיים הפנימיים.

האם הבעיה נובעת ממני או מהשני?

לא תמיד יש להאשים את הצד השני במערכת יחסים. פעמים רבות, בעיות רבות בזוגיות עשויות להיות תוצאה של פחדים או קשיים פנימיים של אחד מבני הזוג. לדוגמה, אדם שמפחד להתחייב, להיפגע או חווה חרדה מחוסר ביטחון עצמי, עשוי לפתח מנגנוני הגנה שמרחיקים את בן הזוג השני. במקרים כאלה, כאשר הדברים לא מסתדרים, אדם עלול להאשים את בן הזוג בבעיות כמו "התקשורת בינינו לא טובה", "לא מבינים אחד את השני" או "לא יש לנו אינטימיות", אך בפועל הבעיה עשויה להיות נובעת מהמנגנונים שהוא עצמו יצר.

סימפטום בעיות טראומטיות

דוגמה נוספת היא מקרה של אישה שעברה טראומה כמו אונס, מה שעלול להקשות עליה לנהל אינטימיות בזוגיות. במקרה כזה, ייתכן שהיא תתחיל לחשוב שהבעיה בזוגיות נובעת מחוסר רגישות של בן הזוג או מאי התייחסות אליו, אך בפועל הסימפטומים הללו הם תוצאה של בעיה שהיא לא טיפלה בה, כלומר, - הטראומה שעברה.

כיצד לזהות אם מדובר בשורש הבעיה או בסימפטום?

אליעד כהן מציין כי הדרך לזהות אם מדובר בשורש הבעיה או בסימפטום היא לשאול שאלות מעמיקות, כגון:
  • מתי התחילה הבעיה?
  • מה קרה לפני שהבעיה התחילה?
  • אם נפתור את הבעיה הראשונית, האם כל יתר הבעיות יתפוגגו?
על ידי בחינה מעמיקה, ניתן להבחין האם מדובר בבעיית שורש או רק בתוצאה של בעיה אחרת. על מנת להבין את התמונה בצורה מלאה, יש להקדיש זמן כדי לחקור את הבעיה מלמעלה עד למטה, ולא להסתפק בסימפטומים החיצוניים בלבד.

השלכות של קבלת החלטות שגויות

השלכות של קבלת החלטות שגויות בזוגיות יכולות להיות מרחיקות לכת. אם אדם מחליט לעזוב את הזוגיות מבלי לפתור את בעיות השורש, הוא עלול להעביר את הבעיה למערכת יחסים הבאה. למשל, אם הבעיה טמונה בפחדים פנימיים כמו חרדה ממחויבות או חוסר ביטחון עצמי, אז הזוגיות הבאה תתמודד עם אותן בעיות, אם לא נפתור את השורש.

סיכום וההמלצה

לסיכום, כאשר אנחנו בוחנים בעיות במערכת יחסים, עלינו להבדיל בין שורש הבעיה לבין הסימפטומים שלה. חשוב לגלות מהי הבעיה האמיתית, ולא להסתפק בהבנת הסימפטומים בלבד. אם לא נטפל בשורש הבעיה, נמשיך להיתקל בקשיים דומים במערכות יחסים עתידיות. יש להבין כי לא תמיד כל הבעיות קשורות רק למערכת היחסים או לבן הזוג השני, אלא גם אלינו עצמנו. לפיכך, עלינו לזהות את השורש ולפתור אותו באופן יסודי.
בן אדם עם בעיות בזוגיות - איך לנתח נכון?

בן אדם שיש לו בעיות בזוגיות, או בכלל במערכת יחסים, מנסה להבין את המצב שבו הוא נמצא. הוא מתלבט אם להישאר בזוגיות או לסיים אותה, האם המצב טוב לו או לא, איך לקבל החלטה נכונה. הנושא הזה רלוונטי לא רק לזוגיות, אלא לכל בעיה אחרת בחיים שבה מנסים לנתח יתרונות וחסרונות לפני קבלת החלטה.

רשימת יתרונות וחסרונות - שורש הבעיה ולא רק סימפטומים

כאשר מישהו מחליט לבדוק אם הזוגיות טובה לו או לא, הוא בדרך כלל עושה רשימה של יתרונות וחסרונות. לדוגמה, הוא ירשום:
  • מה טוב בזוגיות?
  • מה רע בזוגיות?
  • מה היתרונות להיות בזוגיות?
  • מה החסרונות להיות בזוגיות?
עד כאן, זה נשמע הגיוני. אבל מה שחשוב להבין זה שלא מספיק לרשום את החסרונות - צריך לוודא שהרשימה כוללת את שורשי הבעיות, ולא רק את הסימפטומים שלהן.

מה ההבדל בין שורש הבעיה לבין סימפטום?

לדוגמה, אם אישה רושמת ברשימת החסרונות שלה:
  • "בזוגיות שלי אין תקשורת טובה."
  • "הסקס שלנו גרוע."
  • "אנחנו לא מבינים אחד את השני."
על פניו, אלו חסרונות משמעותיים. מי רוצה להיות בזוגיות שבה אין תקשורת, אין אינטימיות ואין הבנה? אבל השאלה החשובה היא - האם אלו באמת הבעיות, או שהן רק סימפטומים של בעיה עמוקה יותר?

יכול להיות שהתקשורת ביניהם גרועה, אבל השאלה היא למה? האם זה נובע מכך שאחד מבני הזוג חווה פחדים ממחויבות? האם יש בעיות לא פתורות מהעבר? אולי יש סיבות אחרות שהובילו לבעיות האלה, ואז הן רק תוצאה של משהו עמוק יותר?

דוגמה להמחשה - הבית המלוכלך

נניח שמישהו אומר: "אני חייב לעבור דירה, כל הבית שלי מלא בביוב ומלוכלך." על פניו, זה נשמע כמו סיבה מוצדקת. מי רוצה לגור בבית כזה? אבל אם נבדוק לעומק, נגלה שהבעיה האמיתית היא לא הבית, אלא שיש נזילה בברז, שגורמת לכל הביוב להציף את הבית. אז מה נכון לעשות - לעבור דירה או לתקן את הברז?

אם יטפלו בנזילה, כל הבעיה תיפתר, והבית יוכל להיות נקי. אבל אם יתעלמו מהשורש ויעברו דירה, הבעיה תמשיך גם בבית הבא.

האם הבעיה נמצאת בך?

הרבה פעמים בן אדם שמתלונן על בעיות בזוגיות לא שם לב שאולי הוא חלק מהבעיה. לדוגמה, אם מישהו מפחד להתחייב, מפחד להיפגע, מרגיש חרדת נטישה או חוסר ביטחון עצמי - כל אלו יכולים לגרום לו להרחיק את בן הזוג השני מבלי שהוא אפילו יהיה מודע לכך. ואז, כשהדברים מתחילים להשתבש, הוא אומר: "התקשורת בינינו לא טובה, " "אין אינטימיות, " "אני לא מרגיש אהוב, " אבל בעצם הוא עצמו יצר את המצב הזה.

דוגמה נוספת - טראומה וזוגיות

נניח שאישה עברה טראומה, למשל אונס בעבר, ולכן היא מתקשה ליהנות מאינטימיות בזוגיות. בן הזוג רוצה קרבה, אבל היא מתקשה להתמודד עם זה. מה שקורה הוא שהם מתחילים להתרחק, הקשר מדרדר, ואז היא עלולה לחשוב שהבעיה היא שהוא לא מתייחס אליה טוב, שהוא בוגד בה, שהוא לא רגיש מספיק. בפועל, הסימפטומים האלו הם תוצאה של בעיה פנימית שהיא לא טיפלה בה.

כיצד אפשר לזהות אם מדובר בשורש הבעיה או רק בסימפטום?

כאשר מישהו מתלונן על בעיה בזוגיות, חשוב לשאול:
  • מתי זה התחיל?
  • מה גרם לזה להתחיל?
  • מה היה לפני שזה קרה?
  • אם היינו פותרים את הבעיה הראשונית, האם כל שאר הבעיות היו נפתרות?
כך אפשר לגלות אם הבעיה היא רק תגובת שרשרת למשהו אחר.

השלכות של קבלת החלטות שגויות

אם מישהו מחליט לעזוב את הזוגיות בגלל סימפטומים ולא בגלל שהוא פתר את הבעיה האמיתית, הוא פשוט יעביר את הבעיה לזוגיות הבאה. מי שגורם לבעיות בזוגיות בגלל פחדים, קנאה, חוסר ביטחון - יחווה את אותן בעיות שוב ושוב, לא משנה עם מי הוא יהיה.

לסיכום

כדי לקבל החלטות נכונות, חשוב לבדוק האם החסרונות שאנחנו מרגישים הם באמת הבעיה, או רק סימפטום של בעיה עמוקה יותר. מי שמתלונן על בעיה בלי לבדוק את שורשה - לא פותר את הבעיה, אלא רק מעביר אותה למערכת היחסים הבאה.
הבעיה היא אתה, הבעיה היא בך, אולי אתה שורש הבעיה, אולי את שורש הבעיה, השתקפות בזוגיות, בעיות במערכת יחסים, לא טוב לנו ביחד, לא טוב לי איתה, לא טוב לי איתו, אנחנו לא מסתדרים, אין בינינו התאמה, משהו לא עובד בינינו, אין לנו אהבה, הפסקתי לאהוב אותו, הפסקתי לאהוב אותה, אני כבר לא נמשכת אליו, אני כבר לא נמשך אליה, איך לדעת אם להיפרד? איך לדעת אם להתגרש? איך לדעת אם להמשיך זוגיות? להתפשר או להתגרש, הפסקת לימודים, האם להתפטר? האם לעזוב מקום עבודה? האם לפרק את הקשר? סימפטומים של בעיה
התמודדות לפתח ויתור אינטימיות בעיה כיצד לקבל החלטות יחסי מין מה נכון לעשות טיפול בבגידה קשרים מיניים להיתקל איך להחליט איך להחליט מה לעשות בזוגיות בעיה בעיות גירושים גירושין האם להיפרד האם להתגרש החלטה החלטות החלטות בזוגיות החלטות בחיים החלטות במערכות יחסים החלטות בקריירה החלטיות התאמה התאמה זוגיות התאמה זוגית ויתור זוגיות חוסר התאמה חוסר התאמה זוגית חיים חיסרון חיסרון או יתרון חיסרון ויתרון חיסרון יתרון חיסרון מול יתרון חסרונות חסרונות או יתרונות חסרונות ויתרונות חסרונות יתרונות חסרונות מול יתרונות יחסים יתרון יתרון או חיסרון יתרון וחיסרון יתרון חיסרון יתרון מול חיסרון יתרונות יתרונות או חסרונות יתרונות וחסרונות יתרונות חסרונות יתרונות מול חסרונות כיצד להחליט להחליט להחליט מה לעשות להיפרד להתגרש להתעקש להתעקש או לוותר לוותר לוותר או להתעקש לקבל החלטה לקבל החלטות מה לעשות מערכות מערכות יחסים מערכת יחסים סימפטום סימפטומים עבודה עקשנות קבלת החלטה קבלת החלטות קריירה רשימת יתרונות וחסרונות רשימת יתרונות וחסרונות במשהו שורש שורש או סימפטום תגובות תגובת שרשרת תגובת שרשרת של בעיה
לוותר או להילחם, להתפשר או לא, להתעקש או לוותר, לוותר או לא לוותר, להתנגד או להיכנע, לוותר או להסתער, להיכנע או להילחם, כניעה, לחימה, היכולת לוותר, היכולת להתעקש, היכולת להתנגד, להיות גם וגם, לוותר עליו או לא, לוותר עליה או לא
לוותר או להילחם, להתפשר או לא, להתעקש או לוותר, לוותר או לא לוותר, להתנגד או להיכנע, לוותר או להסתער, להיכנע או להילחם, כניעה, לחימה, היכולת לוותר, היכולת להתעקש, היכולת להתנגד, להיות גם וגם, לוותר עליו או לא, לוותר עליה או לא
לוותר או להילחם, להתפשר או לא, להתעקש או לוותר, לוותר או לא לוותר, להתנגד או להיכנע, לוותר או להסתער, להיכנע או להילחם, כניעה, לחימה, היכולת לוותר, היכולת להתעקש, היכולת להתנגד, להיות גם וגם, לוותר עליו או לא, לוותר עליה או לא האם נכון יותר להיכנע או להתנגד? אליעד כהן מסביר את ... כאילו אתה אלוהים. אליעד מסכם ואומר שבמצב אידיאלי לאדם תהיה היכולת להיות גם עבד וגם מלך, גם לוותר וגם להתעקש, בהתאם לבחירתו החופשית. הנקודה החשובה, לדבריו, אינה מה ... מראש, כשהוא יכול לחוות את החיים באופן מלא דרך שתי היכולות. להיכנע או להתנגד? האם עדיף להילחם או לוותר? תסמונת שטוקהולם והזדהות עם התוקף התנגדות מוחלטת יכולת כניעה ...
וויתור לילדים, הדרכת הורים לילדים מתבגרים, איך לחנך ילדים קטנים? האם לוותר לילד? מתי לוותר לילד? כמה לוותר לילד? האם להתעקש עם הילד? לוותר או להתעקש, כשהוא יגדל הוא יבין, איך לחנך ילדים מתבגרים? ילדים עקשנים
וויתור לילדים, הדרכת הורים לילדים מתבגרים, איך לחנך ילדים קטנים? האם לוותר לילד? מתי לוותר לילד? כמה לוותר לילד? האם להתעקש עם הילד? לוותר או להתעקש, כשהוא יגדל הוא יבין, איך לחנך ילדים מתבגרים? ילדים עקשנים
וויתור לילדים, הדרכת הורים לילדים מתבגרים, איך לחנך ילדים קטנים? האם לוותר לילד? מתי לוותר לילד? כמה לוותר לילד? האם להתעקש עם הילד? לוותר או להתעקש, כשהוא יגדל הוא יבין, איך לחנך ילדים מתבגרים? ילדים עקשנים האם נכון לוותר לילדים בטענה שהם עוד קטנים? רבים מההורים מתלבטים האם נכון לוותר לילדים בטענה שהם קטנים ועדיין לא מבינים מספיק, או שמא צריך להתעקש ולחנך אותם כבר מגיל צעיר. אליעד כהן מסביר שהגישה הטוענת לוותר לו, הוא רק ילד קטן לא תמיד נכונה, ובחלק גדול מהמקרים דווקא מזיקה לילד בטווח הארוך. ההסבר שלו מתמקד באבחנה בין שני סוגים עיקריים של פעולות שהילד מבצע: פעולות שהילד באמת לא יכול לעשות מבחינה אובייקטיבית - במקרים אלה אכן ראוי לוותר לילד, כי הוא באמת לא מסוגל לבצע את הפעולה. למשל, אם מבקשים מילד בן שנתיים ללכת לעשות קניות לבד, או ... מבוגר שהוא זקן או מוגבל ולא יכול לעשות פעולה מסוימת. פעולות שהילד יכול לעשות, אך בוחר לא לעשות בגלל חוסר רצון, עצלנות או התנהגות לא ראויה - במקרים אלה הגישה של לוותר לו אינה נכונה, ואף עלולה לגרום לילד נזק ממשי. למשל, ילד שזורק חפצים על אנשים, צועק ללא סיבה או ... לכך שהילד יגדל עם הרגלים רעים, והנזק שייגרם בעתיד יהיה גדול בהרבה וקשה יותר לתיקון. אליעד מדגים זאת באמצעות דוגמאות מוחשיות: אם ילד קטן לא מסדר את החדר ומותר לוותר לו, הוא לא ילמד לעשות זאת באופן עצמאי בעתיד. ככל שימתינו עם חינוכו, יהיה קשה יותר ללמד אותו אחר ... הוא יהיה מבוגר עם פחות יכולת להתמודד עם הבעיה שהוזנחה. לסיכום, כיצד נכון להתייחס לילדים? אליעד כהן מדגיש שחינוך נכון דורש הצבת גבולות ברורים כבר מגיל צעיר, בלי לוותר לילדים כאשר אין לכך הצדקה אובייקטיבית. אסור להסתמך על כך שהזמן יעשה את שלו או כשהוא יגדל הוא יבין ... לקחת אחריות מלאה ולחנך את הילד להתנהג באופן ראוי כבר מגיל צעיר, אחרת המחיר שישלם בעתיד יהיה גבוה מאוד. איך לחנך ילדים בצורה נכונה? מתי להציב גבולות לילדים? האם לוותר לילד קטן? כשהילד יגדל הוא יבין? איך להתמודד עם ילדים עקשנים? למה לא לוותר לילדים? האם ילדים צריכים גבולות? כשהוא יתבגר הוא יהיה מחונך, לוותר לו הוא רק ילד, לוותר לו כי הוא עוד ילד קטן, בעיות בחינוך ילדים, דילמות בגידול ילדים, האם להתעקש או לוותר לו? מריבות עם הילדים, חינוך ילדים בצורה בוגרת, איך לחנך ילדים בצורה נכונה? טיפים לחינוך ילדים, איך לחנך ילד להתנהג בצורה בוגרת? הורים וותרנים, האם לוותר לילדים? מתי לא לוותר לילד? איך להתנהג עם ילד שלא מקשיב? איך להתמודד עם ילדים חצופים? ילד בן שנתיים לא מקשיב, הצבת גבולות לילדים, להציב גבולות לילדים, סמכות הורית, הורים גמישים, הורים סמכותיים, גמישות הורית, וותרנות הורית, להיות הורה סמכותי, להיות הורה החלטי, השפעת סגנונות הורות על הדימוי העצמי של מתבגרים, ...
עקשנות או וותרנות - להתעקש או לוותר?
עקשנות או וותרנות - להתעקש או לוותר?
... או וותרנות - להתעקש או לוותר? האם נכון להתעקש או שעדיף לוותר בחיים? בחיים קיימת דילמה נפוצה: האם להיות עקשנים ולא להתפשר על דבר, או דווקא לבחור בגישה ותרנית ולוותר. אליעד כהן מסביר כי התשובה לכך מורכבת, ומציע נקודת מבט ייחודית שמחברת בין עקשנות מוחלטת לוויתור מוחלט, באופן שנראה לכאורה פרדוקסלי, אך בסופו של דבר מוביל את האדם לתחושה של סיפוק ואושר מלאים. על מה חשוב להתעקש ומתי נכון לוותר? אליעד כהן מסביר באופן מפורט כי האדם צריך להתעקש עד הסוף, בקיצוניות, על הדברים החשובים לו באמת. עקשנות זו צריכה ... הסוף ממש. האדם מתבקש להשקיע אינסוף אחוז מאמץ בדברים הללו, ללא שום מקום לפשרה. עם זאת, בו זמנית ובאופן שלם ומוחלט, האדם צריך לוותר על כל דבר בעולם, עד כדי כך שירצה באמת את ההפך המוחלט ממה שהוא רצה מלכתחילה. כדוגמה לכך, אליעד מביא מצב שבו אדם חולה. מצד אחד, הוא מסביר שאדם צריך לוותר על הרצון שלו להחלים, לא רק להתפשר או לקבל את המצב, אלא להגיע למצב שבו הוא ממש רוצה להיות חולה ושמח מהמצב הנוכחי. זוהי דרגה קיצונית של וויתור, שמטרתה היא השגת שלווה ואושר אמיתיים ללא תלות בתוצאה ספציפית. איך להתעקש נכון על הרצונות שלנו? אליעד נותן דוגמה ... הזה. אם הדרך המסוימת אינה זמינה או אינה אפשרית, עליו למצוא דרך אחרת, ולהתעקש על ההרגשה עצמה ולא על הדרך אליה. מה המשמעות של לוותר באופן מוחלט? אליעד כהן מבהיר את המשמעות של וויתור מוחלט: מדובר במצב שבו האדם כל כך ויתר על מה שרצה בתחילה, עד כדי כך שהוא כבר רוצה בדיוק את ההפך ממה שרצה. זו רמת הוויתור הגבוהה ביותר, שבה האדם באמת ובתמים רוצה את המצב החדש, ולא סתם מתפשר עליו. הוא מסביר שכאשר האדם מגיע למצב שהוא באמת ... זה ההפך הגמור מהרצון הראשוני, הוא משיג תחושת סיפוק ושלמות אמתית. מצב זה נקרא שיא השלמות, שבו האדם כבר לא מרגיש צורך להתעקש או לוותר על כלום, כיוון שהכל כבר רצוי בעיניו. כיצד להגיע לאיזון בין עקשנות לוותרנות? אליעד כהן מסביר שהדרך להגיע לאיזון המדויק בין עקשנות לוויתור טמונה בהתבוננות פנימית עמוקה. האדם צריך לבדוק כל רצון שעולה בו ולשאול את עצמו, למה אני רוצה את זה?. תהליך זה יחשוף את שורש הרצון ויעזור לאדם להבין על מה באמת חשוב לו להתעקש ועל מה הוא יכול וצריך לוותר. אליעד ממשיך ואומר כי כאשר האדם מבין לעומק את הסיבה לכך שהוא רוצה להרגיש טוב ולא רע, הוא מסוגל להכיל גם את תחושת ... אותו כחלק מהמציאות כולה. מה היתרון בהבנת שורש הרצון? היתרון הגדול של גילוי והבנת שורש הרצון הוא שהאדם כבר לא ייאלץ להתעקש או לוותר על דבר בעולם, משום שתמיד תהיה בו ההבנה הפנימית שהכל אחד. ברגע שהכל שווה בעיניו, אין צורך במאבק פנימי או בהקרבה משום סוג. האדם נהנה מכל רגע נתון, כי הוא מחובר למהות הפנימית של המציאות - לאחדות. ברמת השלמות הגבוהה ביותר, אין משמעות להתעקשות או לוותרנות. המציאות והאדם הופכים לאחד, וכל דבר שקורה מתקבל ברצון ובשמחה אמיתית. במצב זה, האדם כבר אינו צריך להילחם בעצמו או ... חייב להיות מותאם באופן מוחלט למציאות כפי שהיא ברגע הנוכחי. עליו לחיות בתחושה של רצון מלא ושלם למה שקורה, ולא מתוך פשרה או וויתור חיצוני. ההצלחה האמיתית נמצאת ברצון הפנימי והעמוק ביותר של האדם, וכאשר הוא באמת ירצה את מה שיש, הוא ירגיש סיפוק ושלווה פנימית שלא תלויים בשום דבר חיצוני. אליעד מאחל לכל אדם להמשיך להיות עקשן בדרך זו, עקשנות שתוביל אותו לוויתור מוחלט ושלם, ולהגיע להנאה האמיתית שבאחדות עם המציאות. עקשנות או וותרנות? איך להרגיש טוב תמיד? איך לדעת על מה להתעקש? מהו שורש הרצון הפנימי? למה אני רוצה להרגיש טוב? איך להשלים עם ... הרצון? האם בחיים עדיף להיות עקשן או ותרן? אחת השאלות המרכזיות שאליעד כהן עוסק בהן היא האם בחיים נכון להתעקש או שדווקא כדאי לוותר. האם צריך ללכת עם הראש בקיר עד להשגת המטרה, או שמא יש מקום לוותר ולהתגמש מול המציאות? אליעד כהן מסביר שהעניין הזה הוא יותר מורכב מכפי שנראה. לדבריו, בחיים קיימת חשיבות גדולה ... סתמית, אלא התעקשות קיצונית, טוטאלית, עד הסוף, עד טיפת הדם האחרונה. מצד שני, הוא מדגיש שבמקביל ובאופן פרדוקסלי, האדם צריך לדעת לוותר באופן מוחלט, לא רק להתפשר, אלא ממש לוותר על הרצון המקורי שלו עד שהוא מגיע למצב שבו הוא רוצה את ההפך ממה שרצה מלכתחילה. על מה באמת חשוב להתעקש? אליעד כהן ... הדרך להרגיש טוב לא עבדה לך בדרך אחת, עליך להתעקש להרגיש טוב בדרך אחרת, לא על הצורה אלא על המהות של להרגיש טוב. מה המשמעות של לוותר באופן מוחלט? ההסבר הבא של אליעד כהן חשוב מאוד להבנת הרעיון הזה. הוא מדגיש שהוויתור המוחלט אין פירושו רק להפסיק להתעקש, אלא להגיע למצב שבו האדם רוצה ממש את הדבר ההפוך ממה שרצה בהתחלה. לדוגמה, אדם שחולה מאוד רוצה להיות בריא. לוותר באמת פירושו להגיע למצב שהוא כל כך מקבל את המצב שלו, שהוא ממש שמח על כך שהוא חולה. לא להתפשר ולא לוותר בתחושת ויתור מאולצת, אלא באמת ובתמים לרצות את מה שקורה לך. השלמות של האדם, לפי אליעד כהן, נמצאת במצב שבו הוא כל כך מ
האם צריך להתפשר בזוגיות? פשרה בזוגיות, ויתורים בזוגיות, פשרות בזוגיות, זוגיות מחייבת פשרות, התפשרות על בן זוג, לא רוצה להתפשר, לוותר בזוגיות, האם להתפשר על מראה? ויתורים בזוגיות, להתפשר על בת זוג
האם צריך להתפשר בזוגיות? פשרה בזוגיות, ויתורים בזוגיות, פשרות בזוגיות, זוגיות מחייבת פשרות, התפשרות על בן זוג, לא רוצה להתפשר, לוותר בזוגיות, האם להתפשר על מראה? ויתורים בזוגיות, להתפשר על בת זוג
... צריך להתפשר בזוגיות? פשרה בזוגיות, ויתורים בזוגיות, פשרות בזוגיות, זוגיות מחייבת פשרות, התפשרות על בן זוג, לא רוצה להתפשר, לוותר בזוגיות, האם להתפשר על מראה? ויתורים בזוגיות, להתפשר על בת זוג האם בזוגיות חייבים להתפשר תמיד? השאלה האם בזוגיות חייבים להתפשר? חוזרת על עצמה שוב ... דווקא בזוגיות. ההתפשרות קיימת בכל תחום ובכל פעולה שאנו עושים בחיים, מכיוון שכל פעולה היא ויתור על פעולה אחרת שהיינו יכולים לעשות. לכן, לפי הסבר זה, עצם הבחירה בזוגיות אינה מיוחדת או שונה מכל בחירה אחרת בחיים, שתמיד כוללת בתוכה ויתור על אלטרנטיבות. מהי המשמעות האמיתית של להתפשר בזוגיות? אליעד כהן הסביר שלהתפשר פירושו לוותר על רצונות חשובים לנו לטובת משהו אחר. אולם המונח להתפשר בזוגיות מתפרש לפעמים באופן מטעה, כאילו שבשביל זוגיות יש ערך מיוחד שמחייב אותנו לוותר מראש על דברים חשובים לנו מאוד. הוא נתן דוגמאות פשוטות כדי להבהיר זאת: כשאתה בוחר לאכול חטיף אחד, אתה מוותר על חטיף אחר. כשאתה ישן, אתה מוותר על הערות ועל הדברים שהיית יכול לעשות באותו הזמן. מכאן עולה שהחיים תמיד מלאים בפשרות, ואין בכך ייחוד מיוחד לזוגיות. ... יחד, הם לא מתפשרים במובן השלילי של המילה, אלא בוחרים במודע את עסקת החבילה הזו, הכוללת גם ויתורים מסוימים תמורת יתרונות אחרים. כאשר מישהו אומר אני לא מוכן להתפשר, אליעד מסביר שזה בסדר גמור. אף אחד לא חייב להתפשר, ואם הבחירה אינה משתלמת לדעת אותו אדם, הוא פשוט יכול לוותר על הקשר ולא להיות בזוגיות. האם צריך להתפשר זו רק אמונה או חובה חברתית? אליעד כהן הסביר שהרבה אנשים רגילים לשמוע את ... שבזוגיות חייבים להתפשר. אם מתגלה שאחד מבני הזוג דורש דבר שאינו הגיוני, אין צורך שהצד השני יוותר רק בשם הזוגיות. האם יש מצב שבו כדאי בכל זאת להתפשר בזוגיות? אליעד כהן הסביר שכאשר הזוגיות היא ערך עליון עבור האדם, ... בעיניו. הוא הביא דוגמה לכך שאם מישהו רואה בזוגיות משהו חיוני ומשמעותי מאוד עבורו, הוא עשוי לוותר על רצונות מסוימים כדי להרוויח את הזוגיות עצמה. לעומת זאת, אם הזוגיות אינה ערך עליון עבור האדם, אז אין שום סיבה ... למשפט בזוגיות חייבים להתפשר? אליעד כהן הסביר שהמשפט הזה גורם לאנשים לחשוב שהם צריכים לוותר מראש על רצונותיהם בשם הזוגיות, גם כאשר זה לא נכון. הוא הסביר שהרעיון של להתפשר הוא אמנם נכון, כי בכל פעולה בחיים אנחנו תמיד מוותרים על משהו אחר, אבל להפוך את ההתפשרות למשהו שמחייב אותנו בזוגיות יותר מבתחומים אחרים זה מטעה. ההמלצה שלו היא לבחון ... יש פשרות. האם המשפט הזה אמיתי? האם הוא נכון תמיד? האם אפשר להגיד שהזוגיות עצמה היא מעין ויתור או פשרה, או שאולי יש גישה אחרת שמבטלת את הצורך בשימוש במונח התפשרות? לאורך השיחה, אחד השואלים טען שצריך להתפשר, ... תחילה בהצגת השאלה המרכזית, ואז נצלול לכל הדוגמאות וההסברים שניתנו. האם בזוגיות באמת חייבים לוותר על רצונות חשובים? יש מי שאומר שבזוגיות חייבים לוותר, כלומר, להתפשר, מפני שכל שני אנשים שונים בהכרח יתנגשו ברצונותיהם בשלב כזה או אחר. השאלה היא מה המשמעות של לוותר או להתפשר. בשיחה הועלתה הטענה כי ייתכן שהמונח להתפשר טעון מאוד, וכדאי להבהיר היטב למה מתכוונים כשאומרים שזוגיות ... שאינו חם ואינו קר, אבל ההסבר הזה נועד יותר להדגמה לשונית ולא ממש מסביר את המהות העמוקה של הוויתור עצמו. איך מגדירים התפשרות או לוותר על משהו? כאן עלתה שאלה נוספת: מה פירוש להתפשר? האם זה אומר לוותר על רצונות שחשובים לנו רק כדי לשמור על המסגרת הזוגית? האם המשמעות היא שאנחנו מקבלים משהו שפחות מתאים לנו, כי אנחנו רוצים לשמור על קשר זוגי? אחד הדוברים הסביר שייתכן שבזוגיות מסוימת עושים ויתורים, אבל ייתכן שבאה גישה אחרת, האומרת: אם לא מתאים לי משהו, אני לא מתפשר עליו בכלל. הוא נתן דוגמאות של אנשים שאומרים: אני לא מוכן להתפשר! למה שאתפשר בכלל? אני רוצה שהקשר יתאים לי בדיוק, בלי לוותר על שום רצון. לעומתו, יש מי שעונה לו: אם לא תתפשר, לעולם לא תמצא זוגיות, כי אנשים אינם מושלמים ותמיד תהיה התנגשות ... שאדם יכול להגיד לעצמו: כן, באופן כללי אני מתפשר כי אני רוצה זוגיות, אבל האם זה אומר שאני מוותר על כל רצון שלי עד שאהיה סמרטוט, או שאני נכנס למקום שבו אני לא מתפשר בכלל והופך לשחצן או קיצוני?. כך, המשוחחים ... חובה להתפשר בגלל עצם הקיום של זוגיות. אולי נכון יותר להגיד שכל דבר בחיים כרוך במחיר או בוויתור. בכל פעולה יש יתרונות וחסרונות, ולכן תמיד, בכל בחירה, אנחנו מוותרים על משהו אחר. אבל אין זה אומר שדווקא בזוגיות הוויתור הוא שונה או נוסף. בשיחה הודגמה נקודה זו בכמה דוגמאות: 1. כשאוכלים חטיף מסוג אחד, מוותרים על חטיף מסוג אחר. 2. כשבוחרים לישון, מוותרים על ערות שיכולה להיות מעניינת ומלאה בחוויות. 3. כשנשארים ערים, מ
טיפול בהתנגדויות מכירה - מתי לא לטפל בהתנגדויות מכירה? האם להתעקש מול הלקוח? מתי לוותר על המכירה? האם להתנגד ללקוח? האם לטפל בהתנגדות המכירה? האם לוותר על המכירה? מתי לשחרר את הלקוח? מתי לוותר על העסקה?
... בהתנגדויות מכירה - מתי לא לטפל בהתנגדויות מכירה? האם להתעקש מול הלקוח? מתי לוותר על המכירה? האם להתנגד ללקוח? האם לטפל בהתנגדות המכירה? האם לוותר על המכירה? מתי לשחרר את הלקוח? מתי לוותר על העסקה? אז כאשר מטפלים בהתנגדויות מכירה, נשאלת השאלה, כמה עלינו להתעקש בתהליך הטיפול בהתנגדות המכירה. כי תאורטית או עקרונית ניתן עד אין סוף להמשיך להתעקש מול הלקוח ולכל ...
טעויות בטיפול בהתנגדויות מכירה, להתעקש או לשחרר, האם להתעקש עם הלקוח? האם לוותר על הלקוח? האם לוותר על העסקה? מתי לא להתעקש עם הלקוח? מתי לוותר על הלקוח? טעויות בתהליך מכירה, טעויות של אנשי מכירות, להוציא מים מהסלע, להוציא מים מהברז
... בטיפול בהתנגדויות מכירה, להתעקש או לשחרר, האם להתעקש עם הלקוח? האם לוותר על הלקוח? האם לוותר על העסקה? מתי לא להתעקש עם הלקוח? מתי לוותר על הלקוח? טעויות בתהליך מכירה, טעויות של אנשי מכירות, להוציא מים מהסלע, ...
לוותר / וותרנות - מי לא צריך לא להתעקש ולא לוותר על שום דבר?
לוותר וותרנות - מי לא צריך לא להתעקש ולא לוותר על שום דבר? וויתור - משמעותו היא, שהאדם בוחר באפשרות אחת, ומעדיף אותה על פני הרצון שלו לבחור באפשרות השנייה. כאשר האדם יכול ללכת או לצד ימין או לצד שמאל, והאדם רוצה ללכת גם לצד ימין וגם לצד שמאל, הרי שבמקרה כזה על האדם לוותר על אחת מהאפשרויות לטובת השנייה. ומי לא צריך לוותר על שום דבר? תשובה: מי שיש לו יותר. כאשר יש לאדם בצד ימין גם את מה שיש בצד שמאל, הרי שבמקרה כזה האדם בוחר ללכת לצד ימין, בלי לוותר על מה שיש בצד שמאל. מאחר שצד ימין כולל בתוכו גם את מה שיש בצד שמאל. כאשר יש לאדם את מה שהוא צריך בלי להתאמץ, במקרה כזה, הוא לא צריך לוותר על הצורך להתאמץ, כי הוא פשוט לא צריך להתאמץ, כי כבר יש לו את מה שהוא צריך. ואיך אפשר להגיע למצב, שבו האדם לא צריך לוותר על שום דבר? תשובה: על ידי זה שיש לאדם סיפוק נפשי מלא ממה שיש לו. וכאשר הרצון של האדם מלא באמת, על ידי זה הוא לא מוותר על שום דבר, כי פשוט יש לו את הכל. ואיך אפשר להגיע למצב הזה? תשובה: על ידי התבוננות על שורש הרצון, ומילוי שלו בדרך עוקפת. ונסביר: כל רצון שיש ... להשיג את אותו הרגש בצורה אחרת. לדוגמה, על האדם לנסות להשיג אהבה עצמית והערכה עצמית, בלי קשר למה שחושבים עליו. ועל ידי זה האדם כבר לא צריך לוותר על הרצון שלו בכבוד, מאחר שהוא באמת כבר לא צריך כבוד. וכיוב בכל שאר הרצונות של האדם. לסיכום: נסה להבין מה באמת אתה רוצה. נסה להשיג את הרצון שלך ... זה, תקבל פטור מהצורך להרגיש את הרגש הטוב, דווקא באמצעות דבר מסוים, כי עכשיו אתה כבר יכול להרגיש אותו באמצעות כל דבר. ועל ידי זה לא תצטרך לוותר על שום דבר, כי כבר יש לך את הכל. ...
להוכיח שאתה אלוהים, להשתחרר מהרצון, להגיע להארה רוחנית, לוותר על הכל, לוותר על הרצון, לסכן את הכל, המבחן האולטימטיבי, סיכון אין סופי, להמר על הכל, לא לרצות כלום
... שאתה אלוהים, להשתחרר מהרצון, להגיע להארה רוחנית, לוותר על הכל, לוותר על הרצון, לסכן את הכל, המבחן ... נוספות, כגון אם אדם יהפוך אדם אחר לקרפדה, עדיין לא תהיה זו הוכחה שהוא אלוהים, כי ייתכן שזה רק דמיון, צירוף מקרים או שמישהו אחר ביצע את הפעולה. מדוע אדם מתקשה לוותר על הרצון שלו? אליעד מציג בהרחבה את הקונספט של ויתור על הרצון. הוא מבהיר שכל הסבל האנושי נובע מכך שהאדם תמיד רוצה לקבל משהו טוב יותר ממה שיש לו כרגע. אליעד מדגיש שכדי להשתחרר באמת מהרצון, האדם חייב להיות מוכן לוותר על כל מה שיש לו, בלי לקבל שום הבטחה לתמורה כלשהי. הבעיה היא שרוב האנשים אומרים שהם מוכנים לוותר על הכל, אך בעצם הם רוצים לדעת ... הוא להיות מוכן לסכן הכל ללא ידיעה מראש מה תהיה התוצאה. האדם חייב להגיע לנקודה שהוא מוכן לקפוץ לאש בלי להבטיח לעצמו שיצא לו משהו בתמורה. המבחן הוא להרגיש שאתה יכול לוותר על הכל, מבלי לקבל ביטחון או ... סיפור בת המלך של רבי נחמן מברסלב, שמראה שהרבה אנשים חושבים שהם מוכנים לסכן הכל, אבל באמת זה רק דיבורים ולא חוויה ממשית שהם חוו בעצמם. כלומר, אדם שאומר אני מוכן לוותר על הכול חייב לחוות את זה באמת ... נובע מכך שהאדם עדיין לא משוחרר מהרצון שלו. האדם תמיד מחפש ערובה כי הוא עדיין רוצה משהו טוב יותר ממה שיש לו כרגע. כדי להגיע למצב אמיתי של שחרור מוחלט, האדם חייב לוותר על כל סוג של ודאות או הבטחה ... ואין דבר שאתה צריך לדאוג לגביו. האדם שרוצה להיות אלוהים צריך להיות מוכן לשחרר כל סוג של דאגה לעתיד, ללא תנאי וללא ערובות. למה בסוף התהליך מקבלים דווקא את התחושה של ויתור? אליעד מסביר בצורה מפורטת שהתוצאה הסופית של כל התהליך היא עצם התחושה שאתה מסוגל לוותר על הכל. כלומר, האדם לא מקבל ... האדם תלוי בתוצאות חיצוניות כדי להאמין שהוא אלוהים, הוא עדיין לא הגיע לשחרור מלא מהרצון שלו. איך להשתחרר מהרצון? מהו המבחן האולטימטיבי? כיצד להוכיח שאני אלוהים? מהו ויתור מוחלט על הכל? איך להגיע להארה ...
להתפשר. לוותר. מהו הצד החיובי שבלא להתפשר ולא לוותר?
... לוותר. מהו הצד החיובי שבלא להתפשר ולא לוותר? מתי כן ומתי לא להתפשר ולוותר? הצד החיובי שבלא להתפשר הוא הרצון להגיע אל השלמות. על מה לוותר ולהתפשר ועל מה לא? על המהות אסור לוותר ואסור להתפשר. על המעטפת והצורה החיצונית אסור להתעקש אלא צריך לוותר ולהתעלם. מהות = עיקר = לא להתפשר = לא לוותר = להתעקש = שלמות. חיצוניות = טפל = להתפשר = לוותר = לא להתעקש = שלמות. מי שמתפשר על דברים מהותיים בחיים, לעולם לא יגיע אל ... מהות ובין מעטפת חיצונית. כאשר האדם מזדהה עם הרצון הפנימי שלו, ממילא קל לו לוותר ולהתפשר על החיצוני, אך להתמיד ולהתקרב אל הרצון הפנימי המהות. זכור, אל ...
הסוד של הרצון האמיתי - מהו רצון אמיתי בשלמות אין סופית, לדעת את האמת?
... המציאות בשלמות. ורצון אמיתי פירושו, שהאדם מגיע לנקודה שבה האדם מוכן לוותר וויתור מלא על כל העולם ומלואו, למען האמת. כי לרצות באמת דבר כלשהו, פירושו להיות מוכן לוותר למענו על כל שאר הדברים. ומי שרוצה איזה דבר, ככל שהוא רוצה את הדבר יותר, כך הוא מוכן לוותר למענו על יותר דברים. ולכל אדם יש רצונות שונים. ולרצות לדעת את האמת, פירושו של דבר הוא, שהאדם מבחינתו מגיע לרמת רצון שכזו, שבה מבחינתו הוא מוכן לוותר על כל דבר אפשרי, תמורת ידיעת האמת. וכל זמן שיש אפילו דבר אחד קטן שהאדם לא מוכן לוותר עליו תמורת ידיעת האמת, הרי שהאדם עדיין לא מספיק רוצה את האמת, וממילא הוא לא יכול להבין אותה. ... האמיתית של המציאות. וזה בא לידי ביטוי בכך, שהאדם מבחינה רגשית מוכן לוותר על כל דבר אפשרי, תמורת ידיעת האמת. והדבר שהכי קשה לאדם לוותר עליו, הוא על הרצון העצמי שלו להיות קיים. כי יש לאדם כמה רצונות פנימיים. ואחד הרצונות הפנימיים ביותר של האדם, הוא הרצון להרגיש טוב. ועל הרצון הזה האדם עוד מסוגל לוותר תמורת ידיעת האמת. ולא שהאמת היא רעה, אלא שכדי להבין אותה, על האדם להיות מוכן לוותר על הרצון שלו להרגיש טוב. כי כל זמן שיש לאדם רצון כלשהו מלבד לדעת את האמת, הרי שלא כל כוח ... בידיעת האמת. ומי שרוצה רק את האמת ואת כל האמת, עליו להיות מוכן לוותר למענה, גם על הרצון שלו להרגיש טוב. אבל, יש עוד רצון אחר פנימי יותר, והוא הרצון להיות קיים. כי כל ישות רוצה להיות קיימת ולא מוכנה לוותר על הקיום העצמי שלה. ומי שרוצה לדעת את האמת, עליו להגיע לנקודה רגשית שכזו, שבה תמורת ידיעת האמת הוא יהיה מוכן לוותר אפילו על הקיום העצמי שלו. ולא מדובר כאן על מוות של הגוף וכיוב, אלא מדובר כאן על כך שהאדם יהיה מוכן לוותר על הקיום של התודעה העצמית שלו. דהיינו, שאם יציעו לאדם שתי אפשרויות, שהאפשרות הראשונה היא לדעת ... שמודעת לעצמה, אז רצון אמיתי פירושו, שהאדם מוכן למען ידיעת האמת, לוותר אפילו על ידיעתו העצמית. והדבר הזה הוא נגד כל השכל האנושי. כי מילא שהאדם מוכן לוותר על זה שהוא ירגיש טוב, זה עוד אפשר להבין בשכל אנושי. כי האדם חושב שהוא יקבל סיפוק רגשי כלשהו להבין את האמת, ולמענו הוא מוכן לוותר על להרגיש טוב. אבל שהאדם יהיה מוכן לוותר למען ידיעת האמת, על ידיעת האני העצמי שלו, זה חסר כל היגיון. כי הדבר דומה לאותו סוס שאמרו לו, ... אחרי שיחתכו את ראשו של הסוס, הרי שאין משמעות לאוכל שיתנו לו. ולוותר על ידיעת האני תמורת ידיעת האמת, פירושו שהאדם מוכן לדעת את האמת ולהיעלם, תמורת זה שהוא ידע את ... נקי לגמרי מכל רצון אחר. וברגע של הרצון האמיתי, על האדם להיות מוכן לוותר אפילו על המשך הקיום של התודעה העצמית שלו. ונחדד: אין הכוונה לומר שידיעת האמת היא רעה. או ... גם להישאר הוא עצמו. וכדי שהדבר הזה יתרחש, לשם כך על האדם להיות מוכן לוותר גם על הקיום העצמי שלו. ונחזור ונחדד, גם אחרי שהאדם רואה את התמונה המלאה, גם אז הוא ממשיך ... זה, הוא חייב לעבור על גשר צר מאוד מאוד, שהוא המוכנות הנפשית של האדם לוותר על הכל, כולל על קיומו העצמי, תמורת ידיעת האמת. ויש כאן סוד. והוא שכאשר האדם מוכן לוותר על קיומו העצמי תמורת ידיעת האמת, הרי שבעצם זה ורק זה נחשב לרצון אמיתי שהוא ללא כל אינטרס אישי. כי וויתור על העצמי של האדם, הוא ההפך מכל אינטרס אישי. וכל הרצונות של האדם, הם עבור עצמו. וכאשר האדם מוכן לוותר גם על קיום התודעה שלו, הרי שאז הרצון שלו לדעת את האמת, הוא רצון אמיתי ללא כל אינטרס שהוא. ומי ... שמץ של כל ערבוב של כל רצון אחר. והוא בא לידי ביטוי כאשר האדם מוכן לוותר על הכל כולל הכל, תמורת ידיעת האמת. וכאשר האדם מגיע למצב הזה, זה סוג של להמר על הכל. כי האדם ... כי יש שורש לכל הטוב של העולם. והשורש הוא ידיעת האמת. ומי שמוכן לוותר על הכל כולל הכל כולל אפילו על קיומו העצמי למען ידיעת האמת, אז הוא גם זוכה לקבל את הכל על מגש ... כולם, שהוא הפחד להתעמת עם מה שיש מעבר לשכל, שתמורת זה האדם מוכן לוותר אפילו על קיום התודעה העצמית שלו. ולכן נאמר, שהאדם מוכרח לעבור על גשר צר מאוד מאוד, והכלל ... את האמת. רצון ככ חזק נקי אמיתי, שהוא ככ ממלא את האדם, עד שהאדם מוכן לוותר גם על הקיום העצמי שלו תמורת ידיעת האמת. וכל זמן שהאדם עוד לא הגיע לרמת אמת שכזו של רצון אמיתי ... לדעת את האמת. ונסכם: רצון אמיתי ונקי באמת, הוא רצון שבו האדם מוכן לוותר על הכל כולל הכל, כולל אפילו על קיומו העצמי. וכאשר יש לאדם רצון אמיתי בשלמות, אז ורק אז האדם ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על החלטות בחיים, החלטות בזוגיות, החלטות בקריירה, החלטות במערכות יחסים, האם להיפרד? האם להתגרש? איך להחליט מה לעשות? שורש או סימפטום, תגובת שרשרת של בעיה, רשימת יתרונות וחסרונות במשהו, חוסר התאמה זוגית, להתעקש או לוותר
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לוותר, איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לא להישחק בעבודה? איך למצוא זוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיגמל מהימורים? איך להעריך את עצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להיות מאושר ושמח? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחנך ילדים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: לוותר, איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? אולי אנחנו במטריקס? מה המשמעות של החיים? איך להיות מאושר? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם באמת הכל לטובה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש אמת מוחלטת? איך להנות בחיים? למה העולם קיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית? בשביל מה לחיות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא טיפול נפשי, מאמן אישי להרזיה, קואצ'ינג אישי בתחום לוותר - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2168 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 05:20:37 - wesi1