אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה עייף ✔ממה נובעת עייפות נפשית, למה אני עייף? עייפות כרונית, עייפות יתר, מרגיש עייף כל הזמן, כל הזמן עייף, טיפול בתשישות נפשית, עייפות מנטלית, תשישות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:45ממה נובעת עייפות נפשית, למה אני עייף? עייפות כרונית, עייפות יתר, מרגיש עייף כל הזמן, כל הזמן עייף, טיפול בתשישות נפשית, עייפות מנטלית, תשישות מנטלית, חוסר אנרגיה בגוף, שחיקה נפשית, חוסר אנרגיה נפשית
ממה באמת נובעת עייפות פיזית ומה הקשר למאמץ?

עייפות פיזית נובעת בעיקר ממאמץ, והסיבה לכך היא שככל שהאדם מתאמץ יותר, כך הוא מתעייף יותר. למשל, אם אדם יעלה מאה פעמים במדרגות הבניין, הוא ירגיש עייפות גדולה בהרבה מאשר אם הוא יעלה רק פעם אחת. עייפות היא תוצר של מאמץ, וככל שהמאמץ גובר, כך העייפות מתחזקת. המאמץ מתבטא בהתנגדות - למשל, כשמרימים משקולת כבדה, כוח השריר מתנגד לכוח המשיכה, מה שיוצר תחושת מאמץ, ומוביל לעייפות.

למה שינה טובה אמורה לפתור עייפות פיזית?

שינה אמורה לפתור עייפות פיזית כיוון שבזמן השינה האדם לא מתאמץ פיזית כלל. מצב השינה הוא המצב שבו האדם לא נדרש להתנגד לשום דבר או לבצע פעולה כלשהי. עם זאת, שינה שאינה איכותית, למשל בגלל הפרעות חיצוניות כמו חום או קור, יוצרת סוג של מאמץ פנימי, ולכן השינה פחות יעילה, והאדם עלול להתעורר כשהוא עדיין עייף.

כיצד נוצרת עייפות נפשית ומה ההבדל בינה לבין עייפות פיזית?

עייפות נפשית נוצרת ממאמץ מנטלי, שהוא תוצאה של התמודדות מתמדת עם קונפליקטים פנימיים ועם רצונות לא ממומשים. כל אדם חי למעשה בשתי עבודות: עבודה אחת היא פיזית וגלויה (כמו העבודה היומיומית שלו), והעבודה השנייה היא פנימית - הניסיון למלא את הרצונות הפנימיים שלו. האדם נמצא באופן מתמיד בניסיון למלא את רצונו, להתמודד עם מצבים, לדאוג ולתכנן, מה שיוצר מאמץ מנטלי כבד ומוביל לעייפות נפשית.

האם שינה פיזית יכולה לפתור עייפות נפשית באופן מלא?

שינה פיזית יכולה להקל זמנית על עייפות נפשית, אך לרוב היא לא מספיקה כדי לפתור אותה באופן מלא. בזמן השינה האדם אכן מפסיק להיות מודע לבעיותיו למשך זמן מוגבל, מה שיכול לתת תחושת מנוחה חלקית. אך העייפות הנפשית עצמה לעיתים מקשה על הירדמות עמוקה ואיכותית, וכשהאדם מתעורר, הוא חוזר מיד לתחושת הלחץ והמחשבות על בעיותיו. יתרה מכך, גם במהלך השינה עצמה יכולים להופיע חלומות מטרידים שבהם האדם ממשיך להתמודד עם הקשיים והבעיות שלו. לכן שינה פיזית בלבד אינה מספיקה לטיפול עמוק בעייפות נפשית.

איך ניתן להשיג מנוחה נפשית עמוקה באמת?

הדרך העמוקה והאפקטיבית ביותר להתמודד עם עייפות נפשית היא על ידי התחברות למקום פנימי של "לא משנה" או "לא יודע כלום". כאשר האדם מצליח להגיע לתודעה של "לא משנה", הוא בעצם מפסיק את המאבק עם המציאות באופן זמני, וזה מאפשר לו להירגע באמת. אך גם חשיבה כזו כרוכה במאמץ, כי צריך לתחזק את המחשבה של "לא משנה".

הדרך היעילה והעמוקה יותר היא להגיע למצב תודעתי של "לא יודע כלום", מצב שבו אין צורך אפילו לתחזק מחשבות או רצונות. במצב זה, האדם אינו מחזיק בשום ידע או רצון ולכן לא נדרש ממנו שום מאמץ נפשי. ההגעה למצב זה מתרחשת על ידי חקירת האמת, עד שמגיעים למקום שבו מבינים שאין שום דבר ידוע בוודאות. זהו מצב של מנוחה נפשית מוחלטת, הדומה לשינה עמוקה, אך ברמה המנטלית.

מדוע איזון בין מאמץ למנוחה נפשית הוא חיוני לתפקוד תקין?

בדומה לכך שחוסר שינה פיזית לאורך זמן גורם לעייפות קיצונית שעלולה להוביל לקריסה פיזית, גם חוסר מנוחה נפשית ממושך יכול לגרום לקריסה נפשית. אדם שנמצא במרוץ מתמיד להשיג מטרות ולמלא את רצונו בלי לנוח מנטלית עלול לחוות עומס רגשי כה גדול עד שיאבד את היכולת לתפקד בצורה תקינה. לכן חשוב מאוד למצוא דרכים לשינה נפשית עמוקה ומנוחה, כזו שתאפשר לאדם לחזור לחיי היום - יום עם אנרגיה מחודשת ומבלי לחשוש מקריסה נפשית.

מהי "השינה" הנפשית הטובה ביותר?

השינה הנפשית הטובה ביותר היא להגיע לתודעה של "לא יודע כלום". במצב הזה האדם אינו מחזיק בשום דבר שצריך לתחזק או להיאבק בו. כאשר מגיעים למצב הזה, המנוחה היא מוחלטת, ולכן היא הכי אפקטיבית להתמודדות עם עייפות נפשית. לאחר מנוחה עמוקה כזו, האדם יכול לשוב לחיי היומיום עם גישה רגועה וברורה יותר.

מה המסר המרכזי שאליעד כהן מעביר בנושא העייפות?

המסר המרכזי הוא שיש הקבלה בין עייפות פיזית לעייפות נפשית. שתיהן נוצרות כתוצאה ממאמץ, ושתי צורות העייפות דורשות סוגים שונים של מנוחה. העייפות הפיזית דורשת מנוחה פיזית, שינה איכותית, ואילו העייפות הנפשית דורשת מנוחה מנטלית עמוקה, כזו שניתן להגיע אליה באמצעות התחברות למצב של "לא משנה" ובאופן עמוק יותר למצב של "לא יודע כלום". כאשר האדם מסוגל לאזן בין המאמץ לבין מנוחה פנימית כזו, הוא יוכל לתפקד טוב יותר ולהרגיש פחות עייף בחייו.
על מה מתמקדים כשמדברים על עייפות?

השיחה עוסקת בתופעת העייפות ובהסברים שונים לעייפות פיזית ולעייפות נפשית. בתחילת השיחה נשאלת השאלה האם אדם היה פעם עייף, והתשובה היא שכן. בעקבות זאת עולה השאלה מה עושים במצב של עייפות, והתשובה הפשוטה היא ללכת לישון. כך מקבלים גם תיאור של מה קורה לאחר השינה: קמים רעננים, בתנאי שישנו טוב ללא הפרעות חיצוניות כגון קור או חום שמפריעים למנוחה.

ממה נובעת עייפות פיזית?

ההסבר הראשוני הוא שעייפות פיזית נובעת ממאמץ. ככל שאדם מתאמץ יותר, כך הוא מתעייף יותר. אם למשל עולים במדרגות הבניין מאה פעמים, מרגישים עייפות גדולה יותר מאשר בעלייה קצרה. העייפות מוגדרת כתוצאה של מאמץ שמתבטא בהתנגדות, כמו התנגדות השרירים לכוח המשיכה בזמן הרמת משקולות כבדות. כאשר העייפות גדלה, נוצר צורך לישון כדי לנוח מהמאמץ.

האם שינה טובה תמיד פותרת עייפות?

במקרה של עייפות פיזית, שינה אמורה לפתור את הבעיה: אם ישנים טוב, מתעוררים רעננים יותר, משום שהשינה היא זמן של חוסר מאמץ פיזי. לעומת זאת, אם השינה לא איכותית (בגלל קור, חום או רעשים), עדיין יש סוג של מאמץ מתמשך גם במהלך השינה, ולכן לא קמים רעננים.

מהי עייפות נפשית וכיצד היא קשורה למאמץ?

נוסף על עייפות פיזית, אדם עלול לחוות עייפות נפשית. גם היא נובעת ממאמץ, אך הפעם זהו מאמץ מנטלי. במהלך היום, לכל אדם יש "עבודה שנייה": הוא מנסה כל הזמן למלא את רצונותיו ולהתמודד עם מצבים שלא תמיד מסתדרים כרצונו. הוא טרוד בפתרון בעיות, בבניית תוכניות, בדאגות, בשאיפה שיהיה טוב, ובהתנגדות למציאות שגורמת לו לחוש לא מסופק. צורת המאבק הזו מייצרת עייפות נפשית שיכולה להיות כבדה מאוד.

האם שינה פיזית פותרת גם עייפות נפשית?

התשובה בשיחה היא שכן ולא. מצד אחד, בזמן השינה האדם מפסיק לזמן מה את הדאגות היומיומיות שלו. הוא לא מודע לבעיות ולכן יכול לחוות תחושת הפסקה מעייפות נפשית. אך מהצד האחר, לפעמים העייפות הנפשית עצמה מקשה על ההירדמות. גם אם נרדמים, ייתכן שהראש עדיין טרוד, וממשיך לייצר חלומות שבהם קיימות בעיות דומות לאלו שבעולם הערות. במצב כזה, לא באמת מרגישים מנוחה נפשית.

כיצד אפשר להירגע מעייפות נפשית בצורה עמוקה יותר?

השינה הפיזית מועילה באופן חלקי, אבל יש דרך עמוקה יותר להגיע למנוחה נפשית: ההצעה בשיחה היא להתחבר למקום של "לא משנה" או "לא יודע" בתודעה, מקום שבו האדם מתנתק לחלוטין ממאבק עם המציאות. כאשר אדם מצליח להגיע למצב תודעתי של "לא משנה", הוא מפסיק להיאבק או לדאוג, ומפחית את העייפות הנפשית. החיסרון הוא שגם את המחשבה "לא משנה" צריך לתחזק, וזה עשוי להיות מאמץ בפני עצמו.

לכן קיים פתרון עמוק אף יותר: מצב של "לא יודע כלום". במצב זה, האדם לא מחזיק בשום ידיעה ועל כן אינו מתחזק שום רעיון או רצון. כשמגיעים ל"לא יודע כלום" כתוצאה מהיצמדות לחקר האמת, נוצרת שקט נפשי מוחלט. אין צורך להתווכח עם המציאות ואין צורך לדאוג מה יהיה. זה מקביל לשינה מנטלית עמוקה, שם אין עיסוק ברצונות או התנגדויות כלל.

מדוע חשוב לאזן בין מאמץ למנוחה נפשית?

בשיחה נטען כי כשם שהעדר שינה פיזית לאורך זמן עלול לגרום לאדם "להשתגע" מרוב עייפות, גם היעדר מנוחה נפשית עלול לגרום לקריסה נפשית. אדם שלא מוצא זמן "לישון" מנטלית, כלומר, להתנתק מהמאבק המתמיד, יסבול מעומס רגשי כבד שימנע ממנו לתפקד באופן תקין. מנוחה נפשית מאפשרת לחזור אחר כך לעולם המעשי עם יותר אנרגיה, כשכבר לא מפחדים מהרצון ומההתנגדות שבאים איתו.

איזו שינה היא "הכי טובה" לנפש?

ככל שהאדם מצליח להגיע לניתוק מוחלט מהרצון ומהמאבק, כך השינה הנפשית שלו עמוקה יותר. כאשר חוזרים משם לחיי היומיום, אפשר לשוב להתאמץ ולהציב מטרות מתוך נקודת מבט רגועה, ללא פחד מקריסה. לכן הרעיון הוא למצוא דרך לחוות הפסקות נפשיות באמת, בין אם על ידי התחברות ל"לא משנה" או על ידי הגעה ל"לא יודע כלום", בו אין צורך לתחזק ידע מסוים או להילחם בו.

מהו המסר המרכזי בסיום?

ישנה הקבלה ברורה בין עייפות פיזית לעייפות נפשית. שתיהן נובעות ממאמץ, ושתיהן דורשות מנוחה מתאימה. בעייפות פיזית, מנוחה היא שינה ושמירה על תנאים נאותים (למשל חום או קור מתאימים). בעייפות נפשית, המנוחה מושגת דרך ניתוק מהרצון והמאבק או על ידי כך שלא יודעים דבר. שתי הדרכים מאפשרות לאדם למלא מצברים נפשיים ולאזן מחדש בין הרצון שלו לבין המציאות.
עכשיו נדבר על עייפות היית פעם עייף?

ש: כן.

אליעד: מה עשית כשהיית עייף?

ש: הלכתי לישון.

אליעד: יפה ואיך קמת בהנחה שישנת טוב?

ש: רענן.

אליעד: רענן נכון עכשיו מה זה ממה נובעת עייפות מה השכל של העייפות ממה נובעת עייפות?

ש: אתה שואל אם זה משהו פיזיולוגי?

אליעד: לא בא נדבר על פיזיולוגי עייפות פיזית ממה היא נובעת בעצם הנה הוא כבר עייף, ממה נובעת עייפות מה השכל שבדבר אז אני אומר כזה דבר עייפות נובעת ממאמץ נכון הגיוני איפה אתה יותר מתעייף כשאתה מתאמץ יותר או מתאמץ פחות?

ש: מתאמץ יותר.

אליעד: מתאמץ יותר אם עכשיו תתאמץ תעלה את הבניין מאה פעמים תתעייף נכון עייף תתעלף בדרך נכון, עכשיו ממה נובע מאמץ מאמץ ממה נובע עייפות נובעת ממאמץ עכשיו מה המצב שאתה הכי לא מתאמץ בו שינה נכון שינה זה כאילו תישן אתה לא צריך להתאמץ נכון תפיסתית שינה אתה לא צריך להתאמץ לכן שינה זה מנוחה של המאמץ, עכשיו אם נגיד אתה ישן לא טוב קר לך חם לך לא יודע מה אז אתה מתאמץ תוך כדי שינה ואז אתה ישן לא טוב ואז השינה פחות טובה נכון יפה, זאת אומרת שינה היא ההפך של המאמץ שהמאמץ ממה נובע מה קורה למה בדבר אחד אתה מתאמץ יותר ובדבר אחר אתה מתאמץ פחות זה במה תלוי?

ש: רצון.

אליעד: מה קשור רצון.

ש: חלק מהרצון של לעשות את המאמץ.

אליעד: בהתנגדות לרצון, לא בא נלך על קונפליקט בא נדבר על קונפליקט אוקי ככל שיש יותר התנגדות ככה אתה תתאמץ יותר עכשיו אתה רוצה להרים משקולת אם היא שוקלת גרם אין לך הרבה התנגדות היא שוקלת מאה קילו יש התנגדות של כוח המשיכה לכוח השריר שלך התאמצת יותר, זאת אומרת ככל שיש יותר התנגדות יש יותר מאמץ יש יותר מאמץ יש יותר עייפות יש יותר עייפות צריך לישון יותר טוב עד כאן נכון, יפה עכשיו שימו לב אם אתה מאוד עייף בשביל לישון אתה צריך להיות מאוד עייף כאילו אם אתה לא עייף בכלל אתה גם לא יכול לישון כאילו גם לישון אתה צריך להתכונן אתה צריך להיות עייף כדי לישון.

עכשיו שימו לב אנחנו דיברנו על עייפות פיזית עכשיו עייפות פיזית אתה יכול כדי לא להיות עייף פיזית אתה יכול ללכת לישון לאכול לשתות לישון לנוח, עכשיו השאלה היא מה קורה עם עייפות נפשית אם עייפות נובעת ממאמץ ומאמץ נובע מקונפליקט אז ממה נובעת עייפות נפשית העייפות נפשית גם נובעת ממאמץ מקונפליקט. עכשיו שימו לב בן אדם בא נדבר על העייפות שלו כעל עייפות פיזית בן אדם קם בבוקר הוא עובד בבניין עובד ועובד מתעייף בא בלילה ישן עכשיו לעומת זאת בן אדם כל יום בן אדם יש לו שתי עבודות כל בן אדם בחיים יש לו שתי עבודות.

יש את העבודה שאתה עושה במשך היום שהיא מעייפת אותך פיזית אבל יש לך בתת מודע עוד דבר שאתה כל היום עובד במה אתה עובד למלא את הרצון שלך אתה כאילו מהרגע שנולדת עד עכשיו אתה עובד במילוי הרצון אתה עובד, מה המקצוע שלך אינסטלטור איזה עוד מקצוע ממלא רצונות של מי של עצמי יש לך בוס שקוראים לו הרצון אתה עובד למלא את הרצון אתה כל הזמן ממלא את הרצון כל הזמן עובד ועובד, אתה נתקל בקונפליקטים נתקל פה נתקל שם כל היום עובד.

עכשיו הדבר הזה יוצר עייפות נפשית כי בן אדם יכול נגיד להצליח בעבודה יכול להיות לו יום מוצלח יום לא יודע מה והוא עדיין עייף נפשית העייפות הנפשית נובעת מכמות המאמץ המנטלי כמות המאמץ הנפשי שלך, עכשיו מה זה מאמץ נפשי שאתה מתאמץ שיהיה לך טוב אתה רוצה שיהיה לך טוב ואתה נאבק במציאות המאבק הזה במציאות המחשבה "מה אני צריך לעשות שיהיה לי טוב מה אני צריך לעשות, מה לעשות שיהיה לי טוב מה אם מה שקרה רע" כל הדברים האלה הם יוצרים עייפות נפשית.

עכשיו השאלה היא זה בעצם מה השינה איפה השינה שאתה יכול לישון להירגע מהעייפות הנפשית, הבנו יש לנו עייפות פיזית שהיא נובעת ממאמץ קונפליקט הלכת לישון עכשיו יש לך עייפות נפשית מה עם עייפות נפשית.

ש: גם השינה פותרת היא צריכה לפתור את זה.

אליעד: אז לכאורה אז בא נבדוק לכאורה שינה פיזית פותרת את זה נכון אבל מה האמת האם שינה פיזית פותרת את זה כן או לא אז מה האמת שכן ולא לפעמים כן ולפעמים לא עכשיו באיזה מובן כן ובאיזה מובן לא עד הסוף, אם בן אדם ישן הוא בעצם כשהוא ישן הוא לא מודע למה שקורה פה ואז כאילו בגלל שאתה לא מודע על מה שקורה פה אז כשהתעוררת פה אתה כאילו היית בהפסקה נגיד אתה כל היום מנסה למלא לעצמך את הרצונות הלכת לישון כאילו אתה למשך x שעות לא חשבת על הבעיות שיש לך פה במובן הזה שינה פיזית עוזרת להתמודדות עם עייפות נפשית כי במובן מסוים אתה פחות עייף נפשית כי אתה היית בהפסקה מהמרדף אחרי מילוי הרצון שלך פה היית בהפסקה של כמה שעות.

נכון אבל מה האמת שזה לא כל כך נכון מהרבה מאוד סיבות קודם כל העייפות הנפשית לא נותנת לך להירדם פיזית בכלל כי אתה מרוב שאתה טעון במחשבות אתה לא מצליח וגם כשאתה נרדם אתה לא נרדם שינה עמוקה כי אתה עדיין טרוד ואיך שאתה קם אתה ישר מתעורר כי אתה טרוד נכון ובנוסף לכל זה גם תוך כדי שאתה ישן אומנם יש לך פטור למשך שמונה שעות מהבעיות שפה אבל אתה שמונה שעות פותר בעיות במקום אחר, אתה לא באמת לגמרי התנתקת אתה עכשיו איפה שישנת שמה גם עשית משהו אתה גם שמה רדפת אחרי מילוי רצונות אומנם בעולם אחר ולא פה אז כאילו שחכת את זה אבל בתת הכרה באני הפנימי שלך שהיה אותו אני יש את האני של פה ויש את האני של שם אבל יש אני אחד שמחבר ביניהם והאני הזה הוא עבד פה ועבד שם באותה מידה זאת אומרת לא נחת אפילו לרגע.

עכשיו ויותר מזה ואם אתה בחלום בכלל חולם חלומות על הבעיות שקורות פה אז גם כן בכלל לא ישנת אין לך מנוחה, אז יש אנשים שאומרים שיש מנוחה רק בקבר נכון אבל גם זה לא וודאי אולי גם בקבר יש לך עכשיו עוד מחשבות שמציקות לך ועכשיו יש לך זמן עכשיו אתה גם לא יכול לצאת מהקבר. אוקי בכל מקרה שימו לב בן אדם יש לו מנוחה נפשית בשני מצבים במצב אחד כשהמציאות כרצונו לפעמים כשהמציאות כרצונך אתה כאילו יכול לנוח כאילו המחשבה "אני חייב שיהיה מה שאני רוצה" נרגעת יש לך כאילו פוס "אתה רוצה שיהיה מה שאתה רוצה הנה יש לך עכשיו מה שאתה רוצה".

אוקי זאת אומרת באופן יחסי כשבן אדם המציאות כרצונו הוא תוך כדי זה הוא רגוע אוקי זה באופן יחסי אף על פי כן זה לא מספיק טוב, למה זה לא מספיק טוב כי גם כשהמציאות כרצונך תמיד יש דברים שהם לא כרצונך וגם אז אתה לא במנוחה כי אתה אומר "מה יקרה אם זה יהיה לא כרצוני ואיך אני מתחזק את זה שזה יהיה כרצוני" ולכן השינה הכי טובה לבן אדם לנפש אם בן אדם עייף נפשית והוא רוצה להירגע הוא צריך למצוא בתוכו את המקום של הכיבוי המקום של הלא משנה המקום שאני לא יודע כלום, לא בא נלך על הלא משנה סבבה בן אדם הולך ומתחבר ל" - לא משנה" אם תמצא בתוכך את המקום ששום דבר לא משנה עכשיו אתה יכול לנוח, עכשיו תנוח לא משנה שעה שלמה תתחבר ללא משנה נחת.

מה החיסרון בלא משנה שגם להגיד לא משנה זה גם כרוך במאמץ אתה צריך להתאמץ לחשוב שזה לא משנה זה גם מאמץ ולכן השינה העוד יותר עמוקה זה ה - "לא יודע כלום" כי כשאתה לא יודע כלום אתה לא צריך לתחזק שום מחשבה כי אתה לא יודע כלום וזהו וזאת מנוחה מוחלטת לא יודע כלום זאת המנוחה המוחלטת, עכשיו אם בן אדם אומר "אני אגיד לעצמי שאני לא יודע כלום" גם לא יעבוד לך כי אתה כל הזמן מנסה לתחזק את המחשבה אתה מתאמץ לתחזק את המחשבה אתה מתעייף מזה שאתה כל הזמן במאמץ ולכן אם תחקור את האמת ואתה לא תדע כלום אז כל פעם שתרצה לנוח פשוט תשאל את עצמך מה האמת תגיע לשום מקום ואז נחת.

ולכן כמו שבן אדם שלא ישן פיזית יכול להשתגע גם בן אדם שלא ישן מנטלית יכול להשתגע בן אדם שהוא כל היום בתוך מרוץ "אני חייב להשיג ואני חייב" מתישהו המערכת יכולה לקרוס הוא לא יכול יותר כאילו השתגע ולכן הבן אדם צריך למצוא בתוכו את המקום של להיצמד לאמת לבדוק מה האמת ואז אתה באמת לא יודע כלום לא יודע משנה לא משנה לא יודע שום דבר ואז אתה נח ישן כביכול עכשיו אתה רוצה תחזור לפה זה הכל.

ש: כזה פשוט.

אליעד: נכון וברבי נחמן בטרמינולוגיה זה נקרא הסתלקות מושהית הסתלקות הדעת שינה אמונה יש לו הרבה סיפורים על הדברים האלה, עכשיו ככל שהשינה שלך יותר טובה ככה אתה מתפקד יותר טוב פה זאת אומרת אם אתה ישנת כאילו אם התחברת מאוד למקום של אני לא יודע אז יותר קל לך לתפקד פה כי אם לא אתה כל הזמן בסטרס, אם בן אדם לא מצליח להרגיע את עצמו נפשית גם התפקוד שלו פה הוא פחות טוב כי הוא לא יכול להזדהות עם מטרות כי המערכת מפחדת לקרוס כאילו המוח לא רוצה לקרוס מלחץ ואז המערכת, אתה לא יכול ללחוץ יותר מדי גז כי הרכב לא נח ולכן הרעיון זה אם אתה מצליח להירגע אז עכשיו אתה יכול לרוץ להתחבר למשנה כי יש את הלא משנה שמאזן אותו ויש בזה המון פרספקטיבות. הבנו?
התנגדות למציאות מרגיש עייף כל הזמן טיפול בתשישות נפשית להירגע גורמים משמעות אליעד כהן מערכת אמונות להוציא מפרופורציה לחץ ומתח נפשי אני עייף אנרגיה אנרגיה בגוף אנרגיה נפשית אנרגיות חוסר אנרגיה חוסר אנרגיה בגוף חוסר אנרגיה נפשית טיפול טיפול בתשישות נפשית טיפולים כל הזמן עייף למה אני עייף מטופל מטופלים מטפל ממה נובע ממה נובעת ממה נובעת עייפות ממה נובעת עייפות נפשית מנטליות מרגיש מרגיש עייף כל הזמן נפש נפשית עייף עייף כל הזמן עייפות עייפות יתר עייפות כרונית עייפות מנטלית עייפות נפשית רגישות שחיקה שחיקה נפשית תשישות תשישות מנטלית תשישות נפשית
עייפות נפשית, ממה נובעת עייפות נפשית? עייפות נובעת ממאמץ, אם אין מאמץ אין עייפות, למה אני עייף נפשית? למה אני כל הזמן עייף? למה אני מתעורר עייף? למה חסרה לי אנרגיה? למה אני מרגיש חוסר אנרגיה? למה אין לי חשק לכלום? למה אני כל הזמן רוצה לישון? למה אני תמיד מרגיש עייף? למה יש לי עייפות כרונית? ממה נובעת עייפות כרונית?
עייפות נפשית, ממה נובעת עייפות נפשית? עייפות נובעת ממאמץ, אם אין מאמץ אין עייפות, למה אני עייף נפשית? למה אני כל הזמן עייף? למה אני מתעורר עייף? למה חסרה לי אנרגיה? למה אני מרגיש חוסר אנרגיה? למה אין לי חשק לכלום? למה אני כל הזמן רוצה לישון? למה אני תמיד מרגיש עייף? למה יש לי עייפות כרונית? ממה נובעת עייפות כרונית? ויש לזה המון הסברים והמון סיבות אפשריות. ואחת הסיבות המרכזיות לאיך נוצרת עייפות נפשית, היא בגלל שהאדם רגיל לחשוב בצורה של מחויב ולא של אפשרי. ואני אסביר: עייפות, נובעת ממאמץ, אם אין מאמץ אין עייפות. מאמץ, נובע מהרצון לשנות משהו קיים. אם אין לשנות שום דבר קיים, אין מאבק, ואין מאמץ, ואין עייפות. וזה אומר, שכאשר האדם רגיל ... שדברים יקרו דווקא בדרך כלשהי ושדברים יהיו בדיוק כך ולא אחרת, זה מגדיל באופן כללי את הסיכוי לכך שהוא ירגיש עייפות. כי באופן כללי הוא במאבק עם המציאות, שהיא תהיה דווקא כך ולא אחרת. ואיך להפסיק עם העייפות? תשובה: באמצעות זה שהאדם לומד ...
שינה ועייפות, שינה רגועה או שינה גרועה, איך לא להתעורר עייף? בעיות שינה, איך לישון טוב? למה אני לא מצליח להירדם? איך להירדם בקלות? למה אני קם עייף? למה אני קמה עייפה? בעיות להירדם בלילה, קושי להירדם, הפרעות שינה, נדודי שינה
שינה ועייפות, שינה רגועה או שינה גרועה, איך לא להתעורר עייף? בעיות שינה, איך לישון טוב? למה אני לא מצליח להירדם? איך להירדם בקלות? למה אני קם עייף? למה אני קמה עייפה? בעיות להירדם בלילה, קושי להירדם, הפרעות שינה, נדודי שינה
... ועייפות, שינה רגועה או שינה גרועה, איך לא להתעורר עייף? בעיות שינה, איך לישון טוב? למה אני לא מצליח להירדם? איך להירדם בקלות? למה אני קם עייף? למה אני קמה עייפה? בעיות להירדם בלילה, קושי להירדם, הפרעות שינה, נדודי שינה למה אני לא מצליח להירדם למרות שאני עייף? אליעד כהן מסביר ששינה טובה תלויה בשני גורמים עיקריים: פיזיים ונפשיים. הגורמים הפיזיים המשפיעים על איכות השינה הם בין היתר תחושת רעב או שובע מוגזמת לפני השינה, טמפרטורה לא ... נוח, וסביבת שינה לא נוחה באופן כללי. תנאים פיזיים לא מתאימים אלו גורמים לכך שהשינה לא תהיה טובה, ובכך מובילים לעייפות כרונית ולתחושת תשישות במהלך היום. אליעד מדגיש ששינה גרועה מובילה לאותם תסמינים בדיוק כמו של אדם שלא ישן כלל, כגון קימה בבוקר עייף, תחושת עייפות מתמשכת במהלך היום, התעוררות תכופה במהלך הלילה וחוסר יכולת לחזור לישון. איך המצב הנפשי משפיע על איכות השינה? הסיבה העיקרית לשינה גרועה, על פי אליעד כהן, היא הגורם הנפשי. ... יעילה. אדם טרוד נפשית עשוי להתעורר מכל רעש קטן, לא יצליח לחזור לישון לאחר התעוררות באמצע הלילה, ויקום בבוקר עייף גם אם ישן שעות רבות. למה גם מחשבות חיוביות מפריעות להירדם? נקודה חשובה שאליעד כהן מציין היא שלא רק מחשבות שליליות וצרות גורמות לקושי להירדם, אלא גם מחשבות חיוביות. אדם שיש לו ... להתמודד עם המחשבות הטורדניות והטרדות הנפשיות. אם אדם מתעורר פעמים רבות במהלך הלילה או מתעורר בבוקר בתחושת עייפות, זה סימן ברור לכך שיש לו עניין נפשי לא פתור שמפריע לתהליך השינה הטבעי שלו. אליעד כהן מזכיר שוב ששקט נפשי הוא תנאי הכרחי לשינה עמוקה ואיכותית, וככל שהאדם יצליח להניח בצד את העולם החיצוני, כך יצליח להירדם בקלות וביעילות רבה יותר. איך להירדם מהר? למה אני מתעורר עייף בבוקר? איך להירדם כשיש מחשבות טורדניות? מה גורם לנדודי שינה? איך לשפר את איכות השינה? שינה גרועה - מה לעשות? קושי להירדם בגלל מחשבות? למה אני לא מצליח להירדם כמה ימים? לא מצליח להירדם מה עושים, למה לא מצליח להירדם למרות שאני עייף? למה לא מצליח להירדם בגלל מחשבות? למה לא מצליח להירדם לפני מבחן? איך להירדם מהר? קושי להירדם בגלל מחשבות, איך להתגבר על נדודי שינה? איך להירדם בקלות ולישון טוב? קושי להירדם ... נרדם? למה אני לא נרדמת? למה אני מתעורר מכל רעש? למה אני מתעורר הרבה בלילה? למה אני מתעורר בבהלה? למה אני מתעורר עייף? תשישות, עייפות כרונית, עייפות וחוסר אנרגיה, עייפות נפשית, למה אני לא ישן טוב? טרוד נפשית ...
ניתוח לוגי, הבנת הנקרא, ניתוח משפט בעברית, ניתוח טקסט, משמעות לוגית, לוגיקה, להבין דבר מתוך דבר, סיבה ותוצאה, סיבה מחייבת, סיבה מאפשרת, חשיבה מילולית, מיומנויות שפה, הבעה בכתב, הבעה בעל פה
ניתוח לוגי, הבנת הנקרא, ניתוח משפט בעברית, ניתוח טקסט, משמעות לוגית, לוגיקה, להבין דבר מתוך דבר, סיבה ותוצאה, סיבה מחייבת, סיבה מאפשרת, חשיבה מילולית, מיומנויות שפה, הבעה בכתב, הבעה בעל פה
... בדוגמה של המשפט: דני יקרא היום ספר, אלא אם כן הוא יהיה עייף. ההרצאה עוסקת בהרחבה בניתוח לוגי, הבנת הנקרא, חשיבה מילולית ומשמעות לוגית, ומדגימה כיצד להבין ולנתח טקסטים בעברית. אליעד ... הלוגית של המשפט דני יקרא היום ספר, אלא אם כן הוא יהיה עייף? אליעד מתחיל מניתוח המשפט דני יקרא היום ספר, אלא אם כן הוא יהיה עייף. הוא מדגיש כי מדובר במשפט בן עשר מילים בעברית, ומכיל תנאי - אלא אם כן, המחלק את המשפט לשני מצבים אפשריים: דני יקרא היום ספר. דני יהיה עייף. למעשה, המשפט מתאר שתי אפשרויות הפוכות: או שדני יקרא את הספר, או שהוא לא יקרא כי יהיה עייף. המשמעות הלוגית היא שהעייפות מהווה סיבה מחייבת לכך שדני לא יקרא, אך חוסר עייפות הוא מצב שמאפשר לדני לקרוא ספר, ולא מחייב אותו לעשות זאת. זה ההבדל בין סיבה מחייבת (שמחייבת את התוצאה), לבין סיבה מאפשרת (שלא מחייבת את התוצאה בהכרח). האם המשפט אם דני לא יהיה עייף, הוא יקרא היום ספר זהה למשפט המקורי? אליעד מציג שני משפטים נוספים ובודק את הזהות הלוגית ביניהם לבין המשפט המקורי: אם דני לא יהיה עייף, הוא יקרא היום ספר. אם דני יהיה עייף , הוא לא יקרא היום ספר. אליעד מסביר בפירוט שהמשפט אם דני לא יהיה עייף, הוא יקרא היום ספר מציין באופן ברור כי היעדר העייפות הוא תנאי מספיק כדי לקרוא. אבל משפט זה לא מתייחס מפורשות למצב ההפוך, שבו דני כן עייף. כלומר, על פי המשפט הזה בלבד, ייתכן שגם אם דני יהיה עייף, הוא עדיין עשוי לקרוא. זה לא סותר את המשפט המקורי, אך אינו זהה לו מבחינה לוגית, משום שהוא מתייחס רק לצד אחד של התנאי (מה יקרה אם דני לא עייף) ואינו מתייחס למה קורה בהכרח כשהוא עייף. מה לגבי המשפט אם דני יהיה עייף, הוא לא יקרא היום ספר? בניתוח המשפט השלישי, אם דני יהיה עייף, הוא לא יקרא היום ספר, אליעד מסביר שהמשפט הזה מתייחס לתוצאה אחת באופן ברור - שאם דני יהיה עייף, הוא בוודאות לא יקרא. עם זאת, משפט זה לא מציין מה קורה כאשר דני אינו עייף. כלומר, במקרה שדני לא עייף, אין ודאות שהוא יקרא. יכול להיות שדני לא עייף, אך יש סיבות נוספות שימנעו ממנו לקרוא (כגון חוסר חשק). האם המשפטים השונים מחייבים את אותו הדבר מבחינה לוגית? אליעד מסביר שהמשפט המקורי (דני יקרא היום ספר, אלא אם כן הוא יהיה עייף) מכיל במפורש את שתי האפשרויות. נאמר בו בבירור שאם דני יהיה עייף, הוא בוודאות לא יקרא, ואם הוא לא יהיה עייף, הוא בוודאות יקרא. אבל בשני המשפטים הנוספים לא מוזכר באופן מפורש מצב ההפוך. כלומר, המשפטים לא זהים לחלוטין מבחינה לוגית ... מניחים באופן אינטואיטיבי שאם מישהו אומר אם אני לא אהיה עייף אני אגיע, אז משתמע מכך שאם הוא יהיה עייף, הוא כנראה לא יגיע. עם זאת, הוא מדגיש שזו אינטואיציה, ולא הכרח לוגי חד - משמעי מתוך המילים עצמן. מה ההבדל בין סיבה מחייבת ... הוא תנאי הכרחי לנסיעה, אך אינו מספיק לבד. באופן דומה, העייפות מונעת את הקריאה (סיבה מחייבת), אך חוסר עייפות אינו מחייב באופן חד - משמעי את הקריאה עצמה. מדוע קשה להסיק מסקנה חד - משמעית מהמשפטים? אליעד מדגיש כי באופן תחבירי ולוגי, ...
הדרכת הורים, לא בא לי, לא בא לילד לעשות משהו, הילד לא מקשיב, הילד לא שומע, הילד לא רוצה, איך לחנך ילד? איך להסביר לילד? איך לדבר עם הילד? לסדר את החדר, לעשות שיעורים, הילד עושה דווקא, חינוך ילדים
הדרכת הורים, לא בא לי, לא בא לילד לעשות משהו, הילד לא מקשיב, הילד לא שומע, הילד לא רוצה, איך לחנך ילד? איך להסביר לילד? איך לדבר עם הילד? לסדר את החדר, לעשות שיעורים, הילד עושה דווקא, חינוך ילדים
... משימות גם כשלא מתחשק לנו. איך מתמודדים עם תשובות כמו אני עייף או תירוצים דומים? במידה והילד עונה לא בא לי כי אני עייף, אליעד כהן ממליץ לבדוק עם הילד בצורה הגיונית האם הוא באמת עייף או שהוא פשוט בוחר להשתמש בעייפות כתירוץ. ניתן לשאול: אם אתה עייף, איך יש לך כוח לשחק בטלוויזיה או לעשות דברים אחרים? אולי אפשר לסדר לפני שתהיה עייף?. כך מלמדים את הילד להפריד בין תחושת העייפות הכללית לבין הרצון או חוסר הרצון לבצע פעולה ספציפית. מה עושים אם הילד לא יודע להסביר ... להרגיש שיש מקום להסביר את עצמו. 3. התמודדות עם סיבות כמו עייפות - אם הילד אומר לא בא לי כי אני עייף, אפשר לשוחח איתו על איך הוא מסוגל לעשות פעילויות אחרות, כמו לשחק בטלוויזיה, למרות שהוא עייף. זה מאפשר לו להבין שהעייפות היא סיבה שיכולה להיות נפרדת מיכולת לעשות דברים אחרים. אם הוא מבין זאת, ניתן להציע פתרונות, כמו לבצע משימות לפני שהוא עייף. 4. היגיון בשיחה - אם הילד לא יודע להסביר למה לא בא לו, אפשר לשאול אותו שאלות כמו: איך ... סיבה הגיונית תדבר איתו על הסיבה הוא אומר לך לא בא לי כי אני עייף אוקי אז בא נבין אתה באמת עייף אתה עייף בכלל אבל אני רואה שיש לך כוח לדברים אחרים אתה עייף רק לזה, מאיזה סיבה אתה עייף באמת עייף מה זאת אומרת עייף אין לך כוח לכלום, אז איך אתה הולך לראות טלוויזיה אמרת שאתה עייף איך יש לך כוח לזה ולזה אמרת שאתה עייף. דבר שני נגיד שאתה עייף אז כשאתה עייף אתה לא יכול לעשות דברים אין לך אפשרות אז אולי תעשה אותם לפני שאתה עייף ואם לא היית עייף היית מסדר, אין בעיה ואם לא היית עייף היית מסדר הוא אומר לך כן אוקי סבבה אז בוא פעם הבאה רואה איך שאתה הולך להיות עייף בוא נסדר לפני. זאת אומרת עוד פעם שלב ראשון אנחנו משדרים לו אהבה בלי תנאים איך שאתה זה ...
הצלחה סדר וארגון, להיות נקי, למה להיות מסודר? איך להצליח בחיים? למה אני עייף בלי לעשות כלום? בלאגן, סדר וארגון בבית, סדר וארגון בחיים, סדר וארגון בעבודה, למה לשמור על בית נקי ומסודר? להיות מבולגן, חוסר אנרגיה, סדר בחיים
הצלחה סדר וארגון, להיות נקי, למה להיות מסודר? איך להצליח בחיים? למה אני עייף בלי לעשות כלום? בלאגן, סדר וארגון בבית, סדר וארגון בחיים, סדר וארגון בעבודה, למה לשמור על בית נקי ומסודר? להיות מבולגן, חוסר אנרגיה, סדר בחיים
... מסודר? איך להצליח בחיים? למה אני עייף בלי לעשות כלום? בלאגן, סדר וארגון בבית, סדר וארגון בחיים, סדר וארגון ... חשובות. מה הקשר בין סדר וארגון לבין עייפות? אליעד מסביר שבכל פעם שהמוח נתקל במשהו לא מסודר, הוא מבצע חישובים ... כתוצאה מכך, האדם מוצא את עצמו עייף, אפילו שהוא חושב שלא עשה דבר משמעותי. הוא מדמה זאת למחשב שמפעיל המון ... איכות החיים, הגברת האנרגיה והפחתת העייפות. הוא מסכם כי על ידי מודעות לדרכים בהן המוח מבזבז אנרגיה והתאמה של סדר ... וארגון משפיעים על הצלחה? מדוע אני עייף בלי לעשות כלום? איך לשמור על בית נקי ומסודר? כיצד חוסר סדר גורם לעייפות? איך להפסיק להיות מבולגן? מה הקשר בין סדר ואנרגיה? למה לשמור על הניקיון? ... למה לא להיות מבולגן? למה יש לי עייפות? לא עשיתי כלום ואני עייף, איך נוצרת עייפות? ממה נובעת עייפות? למה אין לי אנרגיה? סדר וארגון בעסק, יומן משימות, רשימת משימות, איך לא להתעייף? מנהל המשימות, בעיית סדר וארגון, למה לצאת מהבלגן? למה לסדר את המיטה? האם ... למה חשוב לסדר את המיטה? למה אני עייף בלי סיבה? למה יש לי עייפות לא הגיונית? עייפות בלי לעשות כלום ...
אין לי כוח לברר את האמת, אין כוח להטיל ספק, מיואש להבין את עצמי, עצלנות תודעתית, אושר בלי שכל, עייפות רגשית, עייפות להבין את עצמי, ייאוש רגשי, עייף רגשית, מיואש רגשית, עצלנות מדיכאון
אין לי כוח לברר את האמת, אין כוח להטיל ספק, מיואש להבין את עצמי, עצלנות תודעתית, אושר בלי שכל, עייפות רגשית, עייפות להבין את עצמי, ייאוש רגשי, עייף רגשית, מיואש רגשית, עצלנות מדיכאון
... את עצמי, עצלנות תודעתית, אושר בלי שכל, עייפות רגשית, עייפות להבין את עצמי, ייאוש רגשי, עייף רגשית, מיואש רגשית, עצלנות מדיכאון למה אין לי כוח לחקור את המחשבות שלי? הרבה פעמים אדם אומר לעצמו אין לי כוח לחקור את האמת. הוא מרגיש מיואש, עייף רגשית, ללא מוטיבציה להטיל ספק או להבין את המחשבות שלו לעומקן. אליעד כהן מסביר מדוע אנשים מגיעים למצב כזה, ואיך להתמודד איתו בצורה מעמיקה. האם באמת אפשר להיות עייף מלהטיל ספק? אליעד כהן מתחיל מהנקודה הבסיסית, שישנה תיאוריה האומרת שכדי להיפטר מתחושות רעות ומחשבות שליליות, האדם חייב לחקור את מחשבותיו ולהבין את האמת ... סימן שיש לך כוח לחקור ולהגיע למסקנות. האם עייפות רגשית אמיתית או רק מניפולציה? אליעד כהן מדגיש שבעצם עייפות רגשית ועצלנות תודעתית הן מניפולציות פנימיות של המוח. אם יש לך כוח לחשוב מחשבות שליליות, סימן שיש לך גם כוח לחקור את המחשבות האלו. הוא מדגים זאת במשקל כבד ... רע? מה לעשות כשאין כוח להטיל ספק? מהי עייפות רגשית? ...
עייפות, סוגים של עייפות, עייפות פיזית, עייפות מנטאלית, עייפות נפשית, התמודדות עם עייפות, להתמודד עם עייפות, למה יש עייפות? עייפות משעמום, עייפות כרונית, עייפות תמידית, עייפות החומר
עייפות, סוגים של עייפות, עייפות פיזית, עייפות מנטאלית, עייפות נפשית, התמודדות עם עייפות, להתמודד עם עייפות, למה יש עייפות? עייפות משעמום, עייפות כרונית, עייפות תמידית, עייפות החומר
עייפות, סוגים של עייפות, עייפות פיזית, עייפות מנטאלית, עייפות נפשית, התמודדות עם עייפות, להתמודד עם עייפות, למה יש עייפות? עייפות משעמום, עייפות כרונית, עייפות תמידית, עייפות החומר מהם הסוגים השונים של עייפות ולמה אנחנו חווים אותם? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בנושא עייפות, ובמהלכה מוסברים הסוגים השונים של עייפות, כגון עייפות פיזית, עייפות מנטאלית ועייפות נפשית, כמו גם הדרכים להתמודד איתן. חשוב להבין שהעייפות עצמה, כפי שמסביר אליעד, אינה בהכרח מצב מוחלט, אלא יחסית תמיד למשהו אחר. אליעד מדגיש כי אין דבר כזה עייפות מוחלטת ואובייקטיבית, מכיוון שעייפות היא תמיד ביחס למשהו ספציפי: לפעמים אדם עשוי להרגיש עייף באופן קיצוני, אך אם תופיע לפתע סכנה או התרחשות ... לברוח ולהינצל, למרות שעד אותו רגע היה בטוח שאין לו כוח. האם עייפות היא אובייקטיבית או תמיד סובייקטיבית? אליעד מסביר שעייפות אינה אובייקטיבית אלא תלויה במצב ובהקשר שבו האדם ... לו כוח, השאלה היא תמיד - אין לו כוח ביחס למה? אם למשל אדם עייף מאוד ורוצה רק לישון, ואז לפתע ישמע אזעקה או יראה ... את הכוח לקום ולפעול, כיוון שהצורך להינצל מהסכנה גדול יותר מהעייפות. אליעד מדגים שאם אדם ישן ובאמצע הלילה יש שריפה, האדם יקפוץ מהמיטה למרות שהרגיש עייף מאוד. זה ממחיש כי עייפות היא תמיד ביחס למטרה או צורך מסוים. למה לפעמים אנחנו מרגישים עייפים רק משעמום? עוד סוג של עייפות הוא
פיתוח גוף - איך להתאמן כשאתה עייף ואין לך כוח להתאמן? עייפות באימון / אימון בעייפות
... גוף - איך להתאמן כשאתה עייף ואין לך כוח להתאמן? עייפות באימון אימון בעייפות אז ראשית באפשרותך ללכת לעשות אימון מנוחה אימון שינה, דהיינו, לא להתאמן פיזית, אלא לנוח. זה לא פחות חשוב. אבל אם בכל זאת בא לך להתאמן. אז איך להתאמן כשאתה עייף? 1 - נסה לאמן שרירים קטנים במקום שרירים גדולים. לדוגמה: שרירי ידיים, שרירי ...
איך לגרום למישהו להעריך אותך? איך לא להילקח כמובן מאליו? האם לספר שהתאמצת לעזור? האם לספר שהיה לך קשה לתת? איך לגרום למישהו להרגיש מחויב אליך? איך לגרום למישהו להיות חבר שלך? איך לעשות למישהו טוב?
איך לגרום למישהו להעריך אותך? איך לא להילקח כמובן מאליו? האם לספר שהתאמצת לעזור? האם לספר שהיה לך קשה לתת? איך לגרום למישהו להרגיש מחויב אליך? איך לגרום למישהו להיות חבר שלך? איך לעשות למישהו טוב?
... לדוגמה, אם אדם עזר לחברתו להחליף מנורה, ובאותו יום הוא היה חולה, עייף וכואב לו הגב, השאלה היא האם הוא צריך לספר לה שהוא היה במצב לא טוב ובכל זאת עזר לה, או שעדיף לו להסתיר זאת ולומר שהיה לו קל והוא שמח לעזור לה. אליעד מסביר ... שהיא תחליט לבטל את הפגישה כי תרגיש שזה לא מתאים להעמיס עליו כשהוא עייף או עסוק. במצב כזה, למרות הכוונה הטובה של הבחור, הוא עלול להחמיץ הזדמנות לקירבה או לחברות. מהי הנוסחה המדויקת להחליט כמה להדגיש את המאמץ שהשקעת? אליעד מבהיר ... הסיפור יפה עכשיו באותו יום כאבו לו הרגליים עד כאן גם הבנו הוא היה עייף הוא היה חולה הוא היה עייף ולמרות שהוא היה עייף הוא התקין בשבילה את המנורות עד כאן גם הבנו סידר לה שיפוץ בבית עד כאן הבנו את הסיפור, עכשיו הוא מה הוא רצה שהיא תאהב אותו כמה שיותר הוא רצה שהיא תאהב אותו כמה ... עד כאן זה הגיוני הגיוני. עכשיו מה ציינתי שגם הוא היה באותו יום עייף חולה לא משנה מה והוא עזר לה למרות זאת השאלה היא עד כמה הוא צריך לשאוף להדגיש את זה שהוא היה חולה ולמרות זאת הוא עזר לה או לא או להדחיק את זה שהוא היה חולה או ... לה הוא היא אומרת לו תעזור לי תחליף מנורה האם הוא צריך להגיד לה אני עייף אבל אני אחליף את המנורה או סבבה אני מחליף את המנורה ולא להגיד שהוא עייף. ש: אני חושב שעדיף להגיד שאני עייף. אליעד: כן? ש: כן שאני משלם מחיר. אליעד: באמת זה מה שעדיף? ש: אני חושב רגע עד רמה. אליעד: אתה יכול גם, אוקי עד רמה שכן? ש: עד רמה שהיא תרגיש מזה טוב רגע עד ... את המנורה נכון עכשיו אם אתה אומר למישהו תחליף את המנורה למרות שהוא עייף בעצם מה זה אומר שאתה חושב על עצמך ולא עליו זה אומר שאתה אוהב את עצמך ולא אותו, עכשיו כשמישהו אומר לך היה לי מאוד קשה לעזור לך זה בעצם שותל לך במוח מחשבה אתה ...
איך לנהל משא ומתן? איך להכיל התנגדות של לקוח? איך לקבל התנגדות של לקוח? איך לשתול מחשבות? איך לקבל לא? איך למנוע קונפליקט? מערכות יחסים, איך להכיל חוסר הסכמה? איך לחנך ילדים?
איך לנהל משא ומתן? איך להכיל התנגדות של לקוח? איך לקבל התנגדות של לקוח? איך לשתול מחשבות? איך לקבל לא? איך למנוע קונפליקט? מערכות יחסים, איך להכיל חוסר הסכמה? איך לחנך ילדים?
... בין אני שונא שיעורים (סיבה כללית וחזקה) לבין אני עייף עכשיו או אני חולה. אם הילד יקבע בראשו ששיעורים הם מיותרים או טיפשיים, יהיה קשה יותר לשכנע אותו בעתיד לשבת להכין אותם. לעומת זאת, אם הוא מייחס את הסירוב למצב זמני כמו עייפות או חוסר זמן, בפעם הבאה אפשר לטעון שכרגע הוא כבר לא עייף או לא ממהר, ולכן שווה לנסות. איך להפוך סירוב אחד להזדמנות מכירה עבור מוצר אחר? הטקסט מדגיש שכדי להתמודד נכון עם התנגדויות, כדאי לחשוב מראש: מהן כל הסיבות ... שיעורים. יכול להיות שהוא לא עושה שיעורים כי הוא עייף, יכול להיות שהוא לא עושה שיעורים כי הוא שונא את הבית ספר, יכול להיות שהוא לא עושה שיעורים כי לא בא לו לעשות שיעורים, יכול להיות שהוא לא עושה שיעורים כי הוא ... לחשוב שזה שהוא לא רוצה לעשות שיעורים זה בגלל שהוא עייף נגיד. למה? כי מחר כשנגיד לו תעשה שיעורים הוא יכול להגיד רגע, אני אבל לא עייף, כאילו, אני זוכר שלא רציתי לעשות שיעורים, אבל לא רציתי לעשות שיעורים כי הייתי עייף, היום אני לא עייף, זאת אומרת שכשבפעם הבאה שאני אשאל אותו, אתה רוצה לעשות שיעורים? אוטומטית המח שלו, של הילד ישאל את עצמו, רגע, מה התשובה שלי לשאלה הזאת שאני רוצה לעשות ... לא היה לי זמן, אהה וואלה, היום יש לי זמן, כי הייתי עייף, היום אני לא עייף, כי הייתי חולה, היום אני לא חולה. אותו דבר לגבי כל נושא אחר. בקיצור: אנחנו רוצים לשתול בראש של הבנאדם, הוא הולך להתנגד, אנחנו חושבים שהוא הולך להתנגד, אולי ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על ממה נובעת עייפות נפשית, למה אני עייף? עייפות כרונית, עייפות יתר, מרגיש עייף כל הזמן, כל הזמן עייף, טיפול בתשישות נפשית, עייפות מנטלית, תשישות מנטלית, חוסר אנרגיה בגוף, שחיקה נפשית, חוסר אנרגיה נפשית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: עייף, האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? איך להיות מאושר? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? האם לדומם יש תודעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מי ברא את אלוהים? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש משמעות לחיים? האם יש בחירה חופשית? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לזמן ולמקום ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: עייף, איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להאמין בעצמך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בזוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך למצוא זוגיות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעריך את עצמך? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לנהל את הזמן? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם גירושין? איך לשפר את הזיכרון? איך לשנות תכונות אופי? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לחנך ילדים? איך לעשות יותר כסף? איך לפרש חלומות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי להרזייה, יועץ טיפולי, מומלץ בנושאי עייף - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.5781 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 08:46:00 - wesi1