אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה סוגים של טראומות ✔2 שיטות לטיפול בטראומה, 2 גישות לטיפול בטראומה, איך מטפלים בטראומה? איך לטפל בטראומה? 2 סוגים של טראומה, 2 גורמים לטראומה, טיפול...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
2 שיטות לטיפול בטראומה, 2 גישות לטיפול בטראומה, איך מטפלים בטראומה? איך לטפל בטראומה? 2 סוגים של טראומה, 2 גורמים לטראומה, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בטראומה מודחקת, טיפול בזיכרון טראומטי, טיפול ב PTSD, למה יש לי טראומה?
מהן שתי הסיבות העיקריות לטראומה וכיצד ניתן לטפל בכל אחת מהן?

כאשר מדברים על טיפול בטראומה, אליעד כהן מסביר שלפני הכל יש להבין מה גורם לטראומה מלכתחילה. לפי דבריו, קיימות שתי סיבות מרכזיות שמובילות לטראומה אצל האדם. חשוב לזהות את הסיבה המדויקת לטראומה מכיוון שכל אחת מהן מצריכה גישה טיפולית שונה לחלוטין.

מהי הסיבה הראשונה לטראומה ואיך לטפל בה?

הסיבה הראשונה לטראומה, לפי אליעד כהן, היא שאדם חושש שמה שקרה לו בעבר יקרה לו שוב בעתיד. לדוגמה, אם בעבר מישהו חווה חרם, הוא חושש שיחווה חרם פעם נוספת. אם אדם ננשך על ידי כלב, הוא חושש מכלבים בעתיד. אדם שנתקע בעבר במעלית יחשוש להיכנס למעלית שוב, ומי שחווה בגידה בעבר יפחד מבגידה נוספת.

הדרך לטפל בטראומה מסוג זה, על פי אליעד כהן, היא קודם כל לבדוק את מידת הסבירות שאירוע הטראומה אכן יקרה שוב. יש לבחון היטב את המציאות הנוכחית ולהשוות אותה לאירוע הטראומטי שהתרחש בעבר. השאלה המרכזית כאן היא: האם באמת האירוע של היום דומה למה שקרה בעבר או לא?

אליעד מדגיש שאם באמת יש סיכוי סביר שאירוע הטראומה יחזור, הרי שהפחד הוא מוצדק, והטראומה במקרה כזה היא חיובית, כי היא מהווה מנגנון הגנה שמונע מהאדם להיכנס שוב למצב המסוכן. למשל, אדם שנכווה מאש יפחד שוב לגעת באש, וזה טוב כי זה מגן עליו.

עם זאת, אם לאחר ניתוח המצב יתברר שהמציאות הנוכחית שונה מזו של העבר, הטראומה כבר לא מוצדקת. לדוגמה, אם אדם ננשך על ידי כלב מסוכן בעבר, אך היום הכלב שהוא נתקל בו הוא קטן, קשור ואינו יכול לפגוע בו, הרי שאין סיבה אמיתית לפחד. כאשר האדם מבין ומפנים זאת, הטראומה מתפוגגת, למרות שהוא עדיין זוכר את האירוע הטראומטי המקורי.

מהי הסיבה השנייה לטראומה ואיך מטפלים בה?

הסיבה השנייה, לפי אליעד כהן, היא שהאדם לא באמת חושש שהאירוע הטראומטי יחזור שוב, אלא שהוא פשוט לא רוצה להיזכר במה שקרה לו. הטראומה במקרה הזה נובעת מזיכרון לא נעים שהאדם מעדיף להדחיק ולא להתמודד איתו. לדוגמה, אדם שננשך על ידי כלב לא ירצה אפילו לשמוע את המילה "כלב", כי היא מעוררת בו זיכרון של חוסר אונים וכאב. אדם שחווה בגידה יימנע מלשמוע על בגידות, כי עצם הזיכרון מכאיב לו.

הטיפול בסוג כזה של טראומה שונה בתכלית מהטיפול בסיבה הראשונה. במקרה זה, אליעד מציין כי המטרה של הטיפול היא לגרום לאדם לא לפחד להיזכר באירוע הטראומטי. הדרך להתמודד עם טראומה כזו היא לאפשר לאדם להיזכר באירוע, לשחזר אותו ולנתח את מה שקרה שם. יש ללמד אותו שגם אם הוא ייזכר באירוע, הזיכרון עצמו לא חייב לגרום לו להרגיש רע. המטרה היא ליצור מצב שבו האדם מסוגל להיזכר באירוע מבלי להרגיש שוב את הכאב או הפחד.

אליעד מוסיף שישנן דרכים רבות להשיג זאת, אם באופן ישיר ואם באופן עקיף, אבל השיטות הללו הן נושא רחב ומורכב בפני עצמו.

כיצד לדעת באיזו שיטה לבחור בטיפול בטראומה?

אליעד מדגיש כי השלב הראשון הוא לזהות ולהבין את מקור הטראומה: האם האדם מפחד שיקרה לו שוב מה שקרה בעבר, או שהוא פשוט לא רוצה להיזכר במה שקרה? לאחר שמבינים בדיוק את הסיבה, אפשר לבחור בשיטה הטיפולית המתאימה.

דוגמאות מפורטות מאליעד כהן להבנת ההבדל בין שתי הסיבות לטראומה

אליעד נותן דוגמה מפורטת של אדם שננשך על ידי כלב:
  • אם האדם מפחד שכלב אחר ינשוך אותו בעתיד, יש לברר האם הכלב הנוכחי אכן יכול לפגוע בו או לא. אם לא, הטראומה תיעלם כשיבין שאין סיבה אמיתית לפחד.
  • אם האדם פשוט לא רוצה להיזכר באירוע הנשיכה, יש ללמד אותו איך להיזכר באירוע מבלי לחוות את הכאב או הפחד שהיו קשורים אליו במקור.
סיכום קצר של שתי השיטות לטיפול בטראומה לפי אליעד כהן

בשורה התחתונה, שתי השיטות לטיפול בטראומה הן:
  • אם הפחד הוא שהאירוע יחזור בעתיד, הפתרון הוא לבחון האם באמת יש סיכוי שזה יקרה שוב או לא, ובכך לשחרר את הפחד.
  • אם הטראומה נובעת מחוסר רצון להיזכר באירוע, הפתרון הוא לגרום לאדם לא לפחד להיזכר באירוע, על ידי כך שמלמדים אותו להיזכר בו מבלי להרגיש רע.
שיטה טיפול בטראומה טראומה התמודדות עם טראומה איך להתמודד אליעד כאבים פחד שהיא בוגדת הבדלים לטפל אפשר לבחור 2 גורמים 2 גורמים לטראומה 2 גישות לטיפול בטראומה 2 סוגים של טראומה 2 סוגים של טראומות 2 שיטות 2 שיטות לטיפול בטראומה ptsd איך לטפל איך לטפל בטראומה איך מטפלים איך מטפלים בטראומה גורמים גורמים לטראומה גישות האם יש לי טראומה הדחקה זיכרון זיכרון טראומטי זיכרונות טיפול טיפול ב ptsd טיפול בזיכרון טראומטי טיפול בטראומה טיפול בטראומה מודחקת טיפול בטראומות טיפול בפוסט טראומה טיפולים טראומה טראומה מודחקת טראומות להדחיק לטיפול לטפל לטפל בטראומה לטפל בטראומות למה יש לי טראומה מטופל מטופלים מטפל מטפלים מטפלים בטראומה סוגים סוגים של טראומה סוגים של טראומות פוסט טראומה שיטות שיטות לטיפול שיטות לטיפול בטראומה
טראומה - מהי טראומה? מהי פוסט טראומה? איך נוצרת טראומה? מהן השיטות לטיפול בטראומה? מהי הדרך הכי טובה לטיפול בטראומה? איך מטפלים בטראומה? שיטות לטיפול בטראומה? מהי שיטה לטיפול בטראומה? חרבות ברזל, טיפול ב PTSD, טיפול בפוסט טראומה, מהי טראומה דמיונית? מהו אירוע טראומטי? איך לטפל בטראומה? סוגים של טראומה
... בפוסט טראומה, מהי טראומה דמיונית? מהו אירוע טראומטי? איך לטפל בטראומה? סוגים של טראומה אז טראומה היא מצב שבו בעבר קרה לבן אדם דבר רע, ושהזיכרון הרע משתקף לאדם דרך דברים אחרים שקורים לו בזמן אחר: עבר הווה עתיד. לדוגמה, בן אדם שבגדו בו ...
פוסט טראומה - איך להתמודד עם זיכרון טראומטי?
פוסט טראומה - איך להתמודד עם זיכרון טראומטי?
פוסט טראומה - איך להתמודד עם זיכרון טראומטי? איך להתמודד עם זיכרונות טראומטיים מהעבר? כאשר אדם חווה אירוע טראומטי בעבר, כל פעם שהזיכרון עולה מחדש הוא חווה את אותה טראומה שוב. בזרגון המקצועי, המצב הזה מכונה פוסט טראומה, מצב שבו הזיכרונות השליליים ממשיכים להציף את האדם ולהפריע לחייו. לפי אליעד כהן, רוב השיטות והטיפולים שמציעים כיום אינן יעילות באופן מלא, כי הן לא מתייחסות לשורש האמיתי של הטראומה. האדם יכול לשכוח את האירוע לפרקי זמן קצרים או ארוכים, אך תמיד קיימת אפשרות שהאירוע יעלה מחדש בעקבות טריגר כלשהו, והטראומה תורגש שוב במלואה. מדוע הטיפולים בפוסט טראומה אינם יעילים באמת? לפי אליעד כהן, טיפולים רבים מתמקדים בהתמודדות שטחית בלבד. הם מלמדים את האדם להתמודד עם האירוע, אך אינם מסירים את הזיכרון באופן מוחלט. הזיכרון תמיד נשאר חבוי ברקע, וכאשר מתרחש אירוע דומה, הזיכרון הטראומטי צף ועולה. התוצאה היא שהטיפולים אינם משיגים ריפוי מוחלט. לדוגמה, אדם יכול לעבור טיפול פסיכולוגי ממושך ולחוש הקלה זמנית, אך אם בעתיד הוא יחווה סיטואציה דומה לאותה טראומה, הוא יחווה שוב תחושות קשות. מהי הדרך האמיתית לרפא זיכרון טראומטי לחלוטין? אליעד כהן מסביר כי הדרך האמיתית היחידה לרפא טראומה לחלוטין היא להגיע למצב נפשי שנקרא השתוות מוחלטת. הכוונה היא שהאדם מגיע למצב שבו הוא באמת רוצה, באופן מוחלט ושלם, את מה שקרה לו. אין הכוונה שהאדם ירצה לחוות שוב אירוע טראומטי באופן מכוון, אלא שבמצב התודעתי האידאלי, האדם מרגיש שאין לו כל העדפה בין טוב לרע, בין אירוע שנעים לו לבין אירוע שאינו נעים. מצב זה ... כמצב תודעתי שבו האדם לא קיים כרצון נפרד מהמציאות. כאשר אדם נמצא במצב של השתוות מוחלטת, גם האירוע שנחשב טראומטי בעבר נחווה על ידו כחוויה טובה, כיוון שאין אצלו הבדל בין טוב לרע. איך מגיעים למצב של השתוות מוחלטת מול הטראומה? אליעד כהן מפרט שהדרך להגיע להשתוות מוחלטת היא באמצעות חקירה עצמית עמוקה ויסודית. האדם צריך לנסות להיזכר בכל הפרטים הקשורים באירוע, אך ... האדם מגיע להבנת הסיבה הראשונה, הוא מבין באופן מלא מדוע האירוע קרה. הבנה זו משנה את כל התפיסה שלו לגבי הטראומה. האדם רואה שכל רגע במציאות הוא חדש לחלוטין, וכל רגע אינו מחויב להיות דומה לרגע הקודם. האדם מבין שהטראומה היא רק זיכרון, אך הזיכרון עצמו הוא תוצר של הסיבה הראשונה, והמציאות עצמה מתחדשת בכל רגע מחדש. מה קורה כאשר האדם מגלה את הסיבה הראשונה של כל הסיבות? כאשר האדם מגיע ... הראשונה, הוא חווה את כל המציאות בצורה חדשה לחלוטין. הוא מבין באופן מלא מדוע כל דבר קרה לו, כולל האירוע הטראומטי. ה
התמודדות עם טראומה מהעבר, מחשבה טורדנית, רעש מהשכנים, הצד השני של המטבע, למה רע לך, למה אתה סובל, מוזיקה רעה, מוזיקה טובה, טראומות, זיכרון טראומטי
התמודדות עם טראומה מהעבר, מחשבה טורדנית, רעש מהשכנים, הצד השני של המטבע, למה רע לך, למה אתה סובל, מוזיקה רעה, מוזיקה טובה, טראומות, זיכרון טראומטי
... עם טראומה מהעבר, מחשבה טורדנית, רעש מהשכנים, הצד השני של המטבע, למה רע לך, למה אתה סובל, מוזיקה רעה, מוזיקה טובה, טראומות, זיכרון טראומטי למה רעש של השכנים מפריע לך באמת? כאשר השכן עושה מסיבה ומשמיע מוזיקה רועשת בשעות הלילה המאוחרות, נוטים לחשוב שהבעיה היא בעצם ... יכולה להיות סתם צלילים חסרי משמעות, אך ברגע שהיא מתחברת לזיכרונות מסוימים או לתחושות מהעבר, האדם חש הפרעה או סבל. למשל, אם בזמן שהאדם היה ילד, הוא חווה חוויה שלילית כמו אלימות או תחושת השפלה בזמן ששמע את אותה מוזיקה, כל פעם שהוא ישמע את המוזיקה הזאת שוב, הזיכרון השלילי יצוץ, ויגרום לתחושת אי נוחות או אפילו סבל. אליעד מציע תהליך ברור להתמודד עם התחושה הזאת: ראשית, להבין שהבעיה אינה נעוצה ברעש, אלא במה שהרעש או המוזיקה מייצגים עבורך. שנית, להיכנס פנימה אל תוך הזיכרון או המחשבה הטורדנית, ולשאול מדוע הדבר הזה רע לך. אם למשל, המוזיקה מזכירה טראומה ישנה, צריך לשאול מה רע לי בטראומה? ולהעמיק פנימה עוד ועוד בשאלות אלו. שלישית, להעמיק ולפרק את הזיכרון לרכיבים מדויקים, לבדוק את המשמעות והפרשנות האישית שנותנים לכל חוויה ולכל תחושה, ולהבין שגם התחושות הרעות אינן מוחלטות, אלא יש בהן גם צדדים חיוביים. כיצד להתמודד עם טראומות וזיכרונות טראומטיים? אליעד מסביר שתהליך ההתמודדות עם טראומות צריך לכלול התבוננות עמוקה ואמיצה לתוך התחושות והרגשות שעולות בעקבות הטראומה. לדוגמה, אם כילד שפכו עליך מים קרים או חוויית חוויה משפילה, הדבר שמפריע לך כיום הוא לא הזיכרון כשלעצמו, אלא תחושת ההווה שאתה חווה מחדש כשאתה נזכר. הבעיה אינה עצם מה שהיה אז, אלא שאתה חווה כאילו זה קורה עכשיו שוב. התהליך כולל מספר שלבים ברורים: לדמיין את החוויה הטראומטית ולבדוק מדוע היא מפריעה לך כעת, כאילו היא מתרחשת כרגע שוב. להתבונן לעומק מדוע זה מרגיש לך רע - למשל, האם התחושה הזו גורמת לך להרגיש חסר ערך, ... כיוון שהאדם מבין את ההקשרים הרחבים והעמוקים של התחושות והזיכרונות. באמצעות התהליך שהוצג, האדם יכול להפסיק להרגיש רע לגבי זיכרונות טראומטיים ולהתחיל לראות את החוויה בשלמותה - גם הטוב, גם הרע, וגם מה שביניהם. כאשר האדם רואה את המצב בצורה שלמה וברורה, הוא יכול להשתחרר מתחושת הכאב או הסבל המלווה את הזיכרון הטראומטי. למה רעש מפריע לי? איך להתמודד עם זיכרון טראומטי? האם רעש הוא באמת רע? איך להפוך טראומה לחוויה חיובית? הצד השני של המטבע איך לשנות תחושה של סבל? למה יש לי מחשבה טורדנית? ...
איך למחוק זיכרון טראומטי? איך למחוק טראומה? האם אפשר למחוק זיכרון? איך לשכוח את העבר? איך עובד הזיכרון? איך המוח זוכר? מה המוח זוכר? זיכרון של אוטיסטים, איך לשכוח משהו? איך להוציא משהו מהראש? אוטיזם
איך למחוק זיכרון טראומטי? איך למחוק טראומה? האם אפשר למחוק זיכרון? איך לשכוח את העבר? איך עובד הזיכרון? איך המוח זוכר? מה המוח זוכר? זיכרון של אוטיסטים, איך לשכוח משהו? איך להוציא משהו מהראש? אוטיזם
... למחוק זיכרון טראומטי? איך למחוק טראומה? האם אפשר למחוק זיכרון? איך לשכוח את העבר? איך עובד הזיכרון? איך המוח זוכר? מה המוח זוכר? זיכרון של אוטיסטים, איך לשכוח משהו? איך להוציא משהו מהראש? אוטיזם האם אפשר למחוק זיכרון טראומטי לחלוטין? אליעד כהן מסביר באופן מפורט האם ואיך ניתן למחוק זיכרון טראומטי. ראשית, חשוב להבין שאין אפשרות למחוק באופן מוחלט את הזיכרון של אירוע טראומטי, משום שאירוע שהתרחש במציאות, נקלט בחושים ונחרט בזיכרון. לכן באופן פשוט, אין אפשרות ממשית למחוק את האירוע עצמו. עם זאת, אליעד מבהיר שניתן בהחלט למחוק את ... והאדם חש מושפל מכך, ואז לאחר מכן מראים לו סרטון וידאו שמוכיח כי בעצם זה לא היה יריקה אלא רק טיפות של גשם, האירוע נשאר בזיכרון, אך הפרשנות של האדם לגבי האירוע משתנה. במקרה כזה, הזיכרון עצמו (תחושת הרטיבות) נשאר, אבל התחושה הרגשית השלילית של ההשפלה מתפוגגת. הדוגמה הזו ממחישה את ההבחנה בין הזיכרון העובדתי לבין הפרשנות הרגשית, ומוכיחה כי את הפרשנות ניתן למחוק או לשנות לחלוטין. האם אפשר לשכוח לחלוטין אירוע שקרה במציאות? אליעד כהן טוען כי באופן עקרוני לא ניתן למחוק לגמרי אירוע שהתרחש, מאחר והזיכרון הפיזי והחושי של האירוע קיים במוח. עם זאת, הוא מציג הבנה עמוקה יותר של האופן בו פועל הזיכרון האנושי. הזיכרון של האדם עובד כך שהוא זוכר בעיקר אירועים ומשפטים שיש להם משמעות רגשית חזקה. אירועים חסרי משמעות רגשית לא יישמרו בזיכרון לזמן רב. לדוגמה, אם נשאל אדם מה עשית לפני דקה?, לרוב הוא לא יזכור את כל הפרטים המדויקים, משום שלא הייתה לאירועים אלו משמעות מיוחדת עבורו. אבל אירוע טראומטי, שנושא משמעות רגשית עמוקה, האדם יזכור לפרטי פרטים, גם לאחר עשרות שנים, כי הוא משחזר אותו שוב ושוב בתודעתו. מה הקשר בין זיכרון ומשמעות רגשית? ככל שלאירוע יש משמעות רגשית גדולה יותר, כך הזיכרון נשאר ברור וחד יותר. אליעד נותן דוגמה של אנשים שמסוגלים לזכור בדיוק מי פגע בהם בבית הספר בילדותם, ... שנאמר לפני דקה ואין לו משמעות רגשית, אדם ישכח בקלות רבה. אליעד מסביר שבפועל, אנשים זוכרים את מה שהם משחזרים. אדם שסובל מטראומה משחזר אותה כל יום או לעיתים תכופות, ולכן הוא זוכר אותה בעוצמה גדולה יותר. הזיכרון נשמר באופן חי רק בזכות החזרה והתחזוקה שלו, וככל שאדם משחזר יותר את האירוע - כך הזיכרון נשאר חי ומפורט יותר. כיצד להפוך טראומה לחסרת משמעות ולשכוח אותה? כדי לשכוח זיכרון טראומטי באמת, יש צורך להפוך את האירוע כולו לחסר משמעות לחלוטין. כשאירוע הופך לחסר משמעות לחלוטין, הוא מפסיק להיות משוחזר בזיכרון, וממילא האדם שוכח אותו. אם למשל אדם חושב שפיטורין ממקום עבודה הם השפלה גדולה, אבל לאחר זמן מסוים הוא מבין שהפיטורים היו לטובתו, הפירוש הרגשי משתנה והטראומה נעלמת. הוא יכול עדיין לזכור את העובדה שפיטרו אותו, אך הרגש השלילי כבר איננו שם, ובמקרים מסוימים, אפילו האירוע עצמו הופך למשהו חסר חשיבות, ואז הזיכרון מתפוגג לגמרי. אליעד מציג את הרעיון באופן ברור ופשוט: ככל שאדם יפסיק לראות משמעות רגשית באירוע הטראומטי, הוא באופן אוטומטי יפסיק לחשוב עליו. אם אין סיבה לשחזר את האירוע שוב ושוב, האדם ישכח אותו באופן טבעי. מה ההבדל בין לשכוח טראומה לבין לה
זיכרונות רעים טובים, מה טוב בזיכרונות רעים? למה לא לשכוח זיכרונות רעים? מה טוב בטראומה? למה לא כדאי לשכוח את הטראומה? מה טוב בלזכור זיכרונות טראומטיים? למה לא למחוק זיכרון שלילי? למה לא לשכוח זיכרונות קשים? מה טוב בזיכרון טראומטי?
זיכרונות רעים טובים, מה טוב בזיכרונות רעים? למה לא לשכוח זיכרונות רעים? מה טוב בטראומה? למה לא כדאי לשכוח את הטראומה? מה טוב בלזכור זיכרונות טראומטיים? למה לא למחוק זיכרון שלילי? למה לא לשכוח זיכרונות קשים? מה טוב בזיכרון טראומטי?
זיכרונות רעים טובים, מה טוב בזיכרונות רעים? למה לא לשכוח זיכרונות רעים? מה טוב בטראומה? למה לא כדאי לשכוח את הטראומה? מה טוב בלזכור זיכרונות טראומטיים? למה לא למחוק זיכרון שלילי? למה לא לשכוח זיכרונות קשים? מה טוב בזיכרון טראומטי? מה היתרון בזיכרונות רעים ולמה לא כדאי לשכוח טראומות? אנשים רבים סובלים מזיכרונות רעים, טראומות וחוויות קשות מהעבר. זיכרונות אלו מפריעים להם לחוות הנאה מלאה מהחיים וליהנות מהרגע הנוכחי. למשל, אדם יכול להיות ברגע של שמחה, הצלחה או אהבה, אך הזיכרון הטראומטי שבו הוא נזכר פתאום, כמו התעללות או השפלה שחווה בעבר, גורם לו לא להאמין בטוב שיש לו כרגע או לא להרגיש שהוא ראוי לכך. לכאורה, מדובר בחיסרון ברור, כיוון שהזיכרונות השליליים האלו מונעים ממנו ליהנות מהטוב הקיים. אולם, אליעד כהן מסביר שיש יתרון חשוב ומשמעותי בזיכרונות הרעים הללו. הזיכרונות השליליים שומרים על האדם מלהיסחף ולהגזים בהנאותיו, ובכך מונעים ממנו לחיות באשליה או בשקר עצמי. לדוגמה, אם אדם קיבל מחמאות, אהבה ... להתפתות לחשוב שהכל מושלם או שהוא בטוח לחלוטין במציאות. אולם, כאשר הזיכרון הרע עולה לו, הוא מושך אותו חזרה למציאות ומזכיר לו שהכל יחסי ושאין דבר מושלם באמת. אליעד מביא דוגמה פשוטה: נניח שאדם איבד בעבר 100 ... בעבר כסף אינה צריכה למנוע ממנו את ההנאה של מציאת הכסף החדש. כלומר, הזיכרון הרע בפני עצמו אינו שולל את האפשרות ליהנות ממה שקיים עכשיו באמת. אך, מה שהזיכרון הרע כן עושה, הוא למנוע הגזמה ושקר עצמי. אם למשל אדם מתפתה לחשוב עכשיו הכל נפלא ומושלם ואין שום סכנה או בעיה, הזיכרון הרע מופיע ואומר לו: היי, זכור שפעם היה רע, זכור שפעם נפגעת. לא הכל מושלם. במובן הזה, הזיכרון הרע הוא כלי חשוב למנוע מאדם לחיות בשקר ולהרגיש טוב באופן מוגזם ומנותק מהמציאות. איך בדיוק הזיכרון הרע עוזר לאדם להישאר מחובר למציאות? אליעד כהן מבהיר כי ההנאה מהטוב הקיים כרגע צריכה להיות מבוססת על המציאות עצמה ולא על דמיונות ... מוגנת ואף פעם לא יקרה לה שום דבר רע, זו כבר הגזמה לא מציאותית. כאן הזיכרון הרע יכול לעזור לה להישאר בפרופורציות ולהזכיר לה שהאהבה וההגנה שיש לה כרגע הן יחסיות ולא מוחלטות. הזיכרון הרע לא פוגע ביכולת ליהנות באופן אמיתי, אלא רק בהנאות המדומיינות והמוגזמות. אם האדם ינסה ליהנות מעבר למה שקיים באמת, הזיכרון הרע יעצור אותו, ובכך ימנע ממנו לשלם מחיר כבד של אכזבה ופגיעה כאשר המציאות תטפח על פניו בעתיד. מה משמעות הדבר במונחים של אושר וסבל? במונחים של אושר אמיתי ויציב, לזיכרון הרע אין שום יכולת לפגוע. אם מה שקורה לאדם עכשיו הוא באמת טוב, הזיכרון הרע לא יוכל לקחת ממנו את זה. הזיכרון הרע יכול רק לפגוע באושר מדומיין ולא אמיתי. המשמעות היא שאדם שמנסה ליצור אושר מוגזם ושקרי, ישלם מחיר בעתיד כשיגלה שהמציאות לא ...
האם כדאי לשכוח זיכרונות רעים? האם כדאי למחוק זיכרונות טראומטיים? האם כדאי לשכוח טראומה? האם כדאי לשכוח זיכרון טראומטי? האם כדאי למחוק זיכרון שלילי? האם למחוק זיכרונות שליליים? האם למחוק זיכרונות רעים? האם לשכוח או לזכור? טראומה
האם כדאי לשכוח זיכרונות רעים? האם כדאי למחוק זיכרונות טראומטיים? האם כדאי לשכוח טראומה? האם כדאי לשכוח זיכרון טראומטי? האם כדאי למחוק זיכרון שלילי? האם למחוק זיכרונות שליליים? האם למחוק זיכרונות רעים? האם לשכוח או לזכור? טראומה
... כדאי לשכוח זיכרונות רעים? האם כדאי למחוק זיכרונות טראומטיים? האם כדאי לשכוח טראומה? האם כדאי לשכוח זיכרון טראומטי? האם כדאי למחוק זיכרון שלילי? האם למחוק זיכרונות שליליים? האם למחוק זיכרונות רעים? האם לשכוח או לזכור? טראומה האם כדאי לשכוח זיכרונות רעים? הנושא של זיכרונות טראומטיים ושליליים ... רבים. אליעד כהן עוסק בשאלה האם כדאי לשכוח את הזיכרון הרע או להתמודד איתו בצורה שונה, ומציע גישה שמתמקדת בפרשנות האישית של הזיכרון ולא בשכחתו. האם כדאי למחוק זיכרונות טראומטיים? אליעד מציע שבמקרים של טראומה, כמו במקרה של אישה שנפלה קורבן לאונס, השאלה אינה אם כדאי למחוק את הזיכרון עצמו, אלא אם הפירוש שניתן לו הוא השגוי. זיכרון טראומטי הוא עובדה ... אם קרה דבר רע, אז זה קרה. אולם, הפירוש שצומח בעקבות הזיכרון, כמו ההרגשה שאין לה ערך או שהיא אשמה, עשוי להיות שגוי וצריך לתקן אותו. מהו זיכרון ומהו פירוש? הזיכרון עצמו הוא משהו שקרה, ולא ניתן לשנות את העובדה הזו. לדוגמה, אם אדם זוכר שקרה לו משהו טראומטי כמו אונס, זה קרה. אולם, אם בעקבות הזיכרון האדם מרגיש שאין לו ערך או שהוא לא ... שגויה שניתן לשנות. אליעד מסביר שהמסקנות הנובעות מהזיכרון הן הבעיה, ולא הזיכרון עצמו. האם כדאי למחוק זיכרונות שליליים? המסר המרכזי הוא שאין צורך למחוק זיכרונות שליליים. זיכרונות שליליים הם חלק מהחיים ויכולים ... כדאי לדעת שזו חוויה שהתרחשה וללמוד ממנה. הבעיה אינה בזיכרון, אלא במסקנות ובפירושים שמגיעים בעקבותיו. ההתמודדות עם זיכרונות רעים הגישה של אליעד כהן היא שבמקום לשכוח את הזיכרון הרע, צריך לעבוד על תיקון הפירושים השגויים שנובעים ממנו. זיכרון הוא חלק מהחיים, ולפעמים הוא יכול ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על 2 שיטות לטיפול בטראומה, 2 גישות לטיפול בטראומה, איך מטפלים בטראומה? איך לטפל בטראומה? 2 סוגים של טראומה, 2 גורמים לטראומה, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בטראומה מודחקת, טיפול בזיכרון טראומטי, טיפול ב PTSD, למה יש לי טראומה?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: סוגים של טראומות, איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? דיכאון? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: סוגים של טראומות, איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לעשות יותר כסף? איך להיות מאושר ושמח? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיגמל מהימורים? איך להעריך את עצמך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשנות תכונות אופי? איך להאמין בעצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למכור מוצר ללקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש משמעות לחיים? האם יש או אין אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם לדומם יש תודעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? בשביל מה לחיות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ טיפולי, מאמן אישי לירידה במשקל, אימון אישי לקשב וריכוז בתחום סוגים של טראומות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4063 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 16:48:26 - wesi1