אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה נפשית ✔איך לא לפחד מטילים? איך לא לפחד להיפגע מטילים? איך לא לפחד מהמצב הבטחוני? איך לא לפחד ממלחמה? איך לא לפחד באזעקה? איך לא לפחד בממד? איך...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨איך לא לפחד מטילים? איך לא לפחד להיפגע מטילים? איך לא לפחד מהמצב הבטחוני? איך לא לפחד ממלחמה? איך לא לפחד באזעקה? איך לא לפחד בממד? איך לא להיכנס לפחד מהמוות? חרבות ברזל, איך לא לפחד ממתקפת טילים? לא חייב לפחד, התקפי חרדה קיצונית, לוחמה פסיכולוגית, טרור נפשי, טרור פסיכולוגי, להיכנס לממד בזמן אזעקה, מלחמה בטרור, לוחמה תודעתית, התראה על התקפת טילים, פגיעה מטילים, להתגונן מטילים, להיכנס לפאניקה להיפגע מטילים, לבחור כמה לפחד, פגיעה נפשית, פגיעה פיזית
וכאן נסביר, איך לא לפחד מהמצב הבטחוני ואיך לא לפחד מאזעקות / טילים מאירן וכיו"ב. ואיך להתמודד עם התקפי חרדה בזמן התקפת טילים? ואיך להתמודד עם פחד מתרחישי קיצון? ונסביר האם כדאי להיכנס לממד? ועוד.

ויש בזה כל מיני היבטים והמון נקודות מבט. לדוגמה: יש את נקודת המבט של שום דבר לא משנה, שמה זה משנה מה יקרה וכולי. ויש את נקודת המבט של סיכוי סיכון, דהיינו, שהסיכוי למות בתאונת דרכים יותר גדול פי כמה וכמה, מאשר מהסיכוי להיפגע ממלחמת טילים, מהמון סיבות וכולי. אבל כאן ניתן עוד נקודת מבט חשובה שכדאי להתבונן בה.

והעניין הוא, שהסבל מתחלק ל 2 חלקים. הדבר הרע עצמו שקורה לאדם בפועל, זה חלק אחד. והחלק השני, זה הסבל שיש לאדם, מכך שהוא מפחד שהולך לקרות לו דבר רע, שזה חלק שני. לדוגמה: בן אדם שמפחד ממתקפת טילים, הוא סובל בראש ובראשונה מהפחד שיש לו להיפגע מהטילים. ובנוסף, הוא יכול לסבול או לא לסבול אם בפועל הוא יפגע מהטילים. ואלו 2 חלקים שונים של הסבל.

ואם טיל בפועל פוגע באדם, האם הגיוני שהאדם יסבול מכך? נניח שכן. אבל הפחד להיפגע מהטיל, האם האדם מחויב לסבול ממנו? תשובה: לא בהכרח.

ונזכיר את דבריי רבי נחמן מברסלב שאמר https://breslev.eip.co.il/?key=520 שיש שני סוגים של סבל וייסורים. יש את הייסורים שיש לאדם בגוף הפיזי שלו, שמהם יותר הגיוני לסבול. וגם איתם יש דרכים שונות איך להתמודד עם כאב פיזי וכולי. אבל יש גם את הייסורים שהם מחוץ לגוף, דהיינו, שהאדם סובל מדברים שקורים מחוץ לגוף שלו. שהם יותר נובעים מחיסרון הדעת שיש לאדם.

וכמובן שיש בזה המון היבטים. וכמובן שהחיים כאן ומשמעות החיים, מבוססת על פחד. ובלי פחד אין חיים. ומשמעות החיים נובעת מהרצון. והרצון יוצר פחד. ובלי שום פחד, אין שום רצון ואין שום משמעות לחיים וכולי. ולכן בהחלט כן הגיוני לפחד ברמה מסוימת, כי זאת משמעות החיים, הרצון שיוצר את הפחד.

ומצד האמת, עוצמת הסבל של האדם תלויה בעיקר בכמה הוא מזדהה עם הרצון שלו, בלי קשר לשאלה אם הסבל הוא בסוף הפיזי שלו או בנפש שלו. אבל זה עניין אחר.

אבל ברמת העיקרון ניתן להבין, כי יש את הסבל ממה שבאמת קורה בפועל באופן ממשי. ויש את הסבל מכך שהאדם מפחד ממה שיכול לקרות לו בעתיד. או שהוא סובל ממה שכבר קרה לו בעבר. וכמו שאמר מי שאמר "הציפיה למוות קשה מהמוות עצמו". דהיינו, הפחד שהאדם מפחד למות, הוא קשה יותר מאשר המוות עצמו.

וכאשר מישהו מרביץ לך, האם הגיוני שתנסה להתנגד לו? או שתתן לו להרביץ לך? כנראה שהגיוני שתתנגד לו. דהיינו, אם מישהו יורה עליך טילים, האם הגיוני להיכנס לממד בזמן אזעקה וכולי? כן, יש בזה היגיון, כמו שהגיוני להסתכל לצדדים לפני שעוברים את הכביש. לא בהכרח באותה הרמה, אבל כן, גם זה הגיוני. והגיוני לעבוד היום, כדי שיהיה לך אוכל מחר או בפנסיה בעוד הרבה שנים. הכל הגיוני ברמה כזו או אחרת.

אבל האם הגיוני שהבן אדם יהרוס לעצמו את החיים היום בעבודה קשה, כדי שבפנסיה החיים שלו לא יהרסו מעבודה קשה? זה כנראה פחות הגיוני.

וכאשר הטרור מנהל מלחמה נגד האויב, ובמקרה הזה האויב הוא אנחנו תושבי מדינת ישראל, הרי שהמלחמה נגדנו היא בכמה רמות. יש את הרמה הפיזית, שבפועל יורים עלינו טילים, כדי לפגוע בנו פיזית, כמו שמסופר במגילת אסתר "להשמיד להרוג ולאבד את כל היהודים ביום אחד". אז האם הגיוני להיכנס לממד ברגע שיש אזעקה וכולי? כן, ברמה מסוימת כנ"ל.

אבל זאת לא כל האמת. כי כל האמת היא, שהטרור רוצה לפגוע בנו, לא רק באמצעות פגיעה פיזית, אלא גם באמצעות פגיעה נפשית. והטרור יורה טילים, כדי לפגוע בנו פיזית, אבל גם נפשית. באמצעות הפחדה של תושבי מדינת ישראל. ולפעמים, הטרור יורים עלינו טילים לאזורים לא מיושבים, בכוונה, כדי לא לפגוע בנו פיזית, אלא רק כדי לפגוע בנו נפשית. כי הם יודעים שאם הם יפגעו בנו פיזית, אז נהיה חייבים להגיב וכולי. אבל על פגיעה נפשית, מדינת ישראל פחות מגיבה, גם בגלל כיפת ברזל וכולי.

ונשאל שוב, אם מישהו מרביץ לך, האם הגיוני להתגונן ממנו? אם מישהו יורה עליך טילים, האם הגיוני להיכנס לממד כדי להתגונן מכך? נניח שכן. אבל אם מישהו מנסה לפגוע בך נפשית ולגרום לך לפגיעה נפשית, לגרום לך לסבול מפחד מטילים, לגרום לך לפחד מהתקפת טילים, האם הגיוני להתגונן גם מהפגיעה הנפשית הזאת? או שהגיוני להתגונן רק מפגיעה פיזית של טילים, אבל לא משנה אם תיפגע מהפחד להיפגע מטילים?!

והרעיון הוא, שצריכים להבין, שיש על אזרחי מדינת ישראל, שני איומים. איום אחד הוא פיזי, ואיום שני הוא נפשי. והפגיעה יכולה להיות פיזית, מטילים. אבל היא גם יכולה להיות נפשית, מהפחד להיפגע מהטילים. כי הפחד גורם לנזקים, קשים, נפשיים וגם פיזיים. הפחד פוגע באדם גם ברמה הפיזית, כידוע. והאדם מביא על עצמו מחלות פיזיות ונפשיות קשות, בגלל הפחד והלחץ שיש לו. ובהתקפה של אירן / חיזבאללה / חמאס וכיו"ב, אפשרי גם להיפגע פיזית אבל גם להיפגע נפשית, מהפחד, לחץ, טראומה, חרדה וכולי.

כך שצריכים להתגונן, גם מפני הפגיעה הפיזית מהטילים, אבל גם מהפגיעה הנפשית מהפחד מהטילים, גם ממנה צריכים להתגונן. ואני מזכיר, שהפגיעה הנפשית מהפחד מטילים, גורמת גם לפגיעה פיזית, בטווח הזמן הבינוני והארוך. ואנשים מביאים על עצמם מחלות פיזיות ונפשיות, בגלל הפחדים שיש להם.

ולדוגמה, ליהנות מזוגיות, זה טוב. אבל לפחד לאבד את הזוגיות, זה רע. וליהנות מהחיים זה טוב, אבל לפחד למות זה רע. וההנאה מהחיים, באה עם מחיר של הפחד לאבד את החיים והפחד למות. ומי שיותר מידי נהנה מהחיים, הוא סובל יותר מידי מהפחד למות. והרעיון הוא, שלפעמים ההנאה מהחיים, עולה יותר מאשר המחיר של הפחד לאבד את החיים. ולפעמים, הסבל לאבד את הדבר, יותר גדול מההנאה שהדבר עצמו מביא. כמו פחד לאבד ילדים, פחד לאבד הורים וכיו"ב, שזה פחד שהסבל שלו, יכול להיות יותר גדול מההנאה שהאדם מקבל מההורים / ילדים שלו וכיו"ב.

וכאשר האדם שומע אזעקה, או התראה על התקפת טילים וכיו"ב, עליו לדעת שהוא יכול גם להיפגע נפשית ולא רק פיזית. ועליו להתגונן גם נפשית ולא רק פיזית. ואם הטיל לא פגע בך, אבל הפחד מהטיל פגע בך, הרי שאתה נפגעת במלחמה. ובדיוק כמו שצריכים להילחם בטילים עצמם, כך צריכים להילחם בפחד מהטילים.

ובנוסף, יש כמובן את כלי התקשורת / כלי התשקורת, שיש לחלק אינטרס להפחיד את האנשים, מהמון סיבות. החל מסיבות של רייטינג, כי זה מעלה את הרייטינג ואנשים מרותקים למסך, כאשר הם מפחדים. ובנוסף יש להם גם אינטרס מוצדק או שלא, להפיל את הממשלה וככל שאנשים יותר יפחדו, ככה יש יותר סיכוי שהם יצליחו להפיל את הממשלה, בצדק או שלא, שזה כמובן נושא אחר (האם ביבי אשם).

בשורה התחתונה, כמו שהאדם מבין שיש מולו סכנה להיפגע מטילים, הוא צריך להבין שיש מולו גם סכנה להיפגע מהפחד מהתקפת טילים. וצריכים להתגונן גם מפני הפחד עצמו. ונכון, שבמובן מסוים, ככל שהאדם פחות מפחד מהטילים, ככה יש יותר סיכוי שהוא יפגע מהם, אבל עדיין, מי שעושה הכל כדי לא להיפגע מהטילים, אומנם הוא לא ניפגע מהטילים, אבל הוא נפגע מהפחד מהטילים וגם זאת פגיעה נפשית וגם פיזית כנ"ל.

ואפשרי להרוס לאדם את החיים, לא רק באמצעות לפגוע בו בטילים, אלא גם באמצעות להרוס לו את החיים, שהוא לא יישן בלילה, כי הוא מפחד מאזעקה וכיו"ב.

ואחרי שמבינים שיש כאן 2 סכנות, עכשיו צריך למצוא נקודת איזון. שהיא לדוגמה, להיכנס למרחב מוגן וכיו"ב, אבל לנסות להירגע. לעשות את ההשתדלות שלא להיפגע אבל לא לאכול סרטים מלהיפגע, כי מה הסיכוי שניפגע ואם ניפגע אז מה?! ומי שלא אכפת לו להיפגע, לא יסבול אם הוא יפגע. במובן שאי אפשר להכריח את הבן אדם לסבול מפגיעה מטילים, אם הוא יחשוב שלא אכפת לו להיפגע מהם.

וברמת העיקרון, איך אפשרי לפחד פחות מטילים? תשובה: זה גם על ידי שהאדם לומד להבדיל בין עובדה לפירוש. כי הפחד מהטיל, הוא על הפירוש, שאולי תיפגע. אתה סובל בגלל הפירוש שיש אפשרות שתיפגע. אבל אתה לא נפגע כרגע בפועל פיזית. ואלו ייסורים מחוץ לגוף כנ"ל.

ונקודת האיזון היא, להפריד בין עניין ההשתדלות המעשית, לבין הסטרס הנפשי שיש מהטילים עצמם. שהוא לא מחויב. ואפשרי להתגונן מטילים, גם בלי להיכנס לפאניקה להיפגע מטילים.

ובהיבט הדתי, למי שמאמין לא מפחד, יש את ההשתדלות הפיזית ההשתדלות הגשמית, להיכנס לממד ויש את הפחד הנפשי, שהוא נובע מחוסר אמונה ומחוסר ביטחון, שהכל טוב ושהכל לטובה והכל בהשגחה פרטית ומה שצריך לקרות יקרה וכולי (ע"ע ביטחון והשתדלות).

ויש בזה עוד עניינים, שהאדם צריך להבין שהוא זה שבוחר לפחד. כי האדם בוחר את הרצון שלו. והאדם בוחר לרצות לא להיפגע מהטילים וכולי. שזה כמובן עוד עניין אחר.

ויש גם את העניין של התבואה המשוגעת שסיפר רבי נחמן מברסלב https://breslev.eip.co.il/?key=2562 שהאדם צריך לזכור שהוא בתוך בית משוגעים. ויש גם את העניין של https://breslev.eip.co.il/?key=2207 "אֶת זֶה תְּקַבְּלוּ מֵאִתִּי שֶׁלּא לְהַנִּיחַ עַצְמוֹ לְהָעוֹלָם לְהַטְעוֹת, שֶׁלּא יַטְעֶה אוֹתוֹ הָעוֹלָם... מֵאַחַר שֶׁאֵין הָעוֹלָם הַזֶּה כְּלוּם" וגם כאן https://breslev.eip.co.il/?key=69 "כָּל הַצָּרוֹת וְהַיִּסּוּרִים וְהַגָּלוּת, אֵינוֹ אֶלָּא לְפִי עֵרֶךְ חֶסְרוֹן הַדַּעַת. וּכְשֶׁנִּשְׁלָם הַדַּעַת, אֲזַי נִשְׁלָם כָּל הַחֶסְרוֹנוֹת" וכיו"ב בעוד מקומות.

לסיכום: בזמן מלחמה, יש 2 סכנות. יש סכנה להיפגע מהטילים, סכנה פיזית, להיפגע פגיעה פיזית, מה שנקרא מלחמה קונבנציונלית. אבל יש גם מלחמה תודעתית, מלחמה לא קונבנציונלית, לוחמה פסיכולוגית, לוחמה בלתי קונבנציונלית, שבה יש איום וסכנה שהאדם יפגע מהפחד להיפגע מטילים. שגם ממנה צריכים להתגונן.

ובמובן מסוים, המאמר הזה מגדיל את רמת הסטרס של האדם. כי עכשיו האדם מבין שהוא נתון גם תחת סכנה של הפחד להיפגע, שגם זו סכנה בפני עצמה. אבל זאת האמת. כי המטרה היא שהאדם יבין שיש כאן 2 אויבים. והוא חוטף מכות של פחד, והוא יכול להתמודד גם עם הפחד, גם תוך כדי זה שהוא נכנס לממד.

ויש מי שיקצין ויאמר, שהוא בוחר להתמודד רק עם הפגיעה מטילים, ונותן לפחד לפגוע בו. דהיינו, הוא ימשיך לפחד בצורה קיצונית ובתמורה, יקטין את הסיכוי שלו להיפגע מטילים. כי הוא יעבור לגור בבונקר, כמו שנסראללה חי בו, לפני שהוא מת בבונקר שלו.

ויש מי שיקצין ויאמר, שהוא בוחר להתמודד רק עם הפחד להיפגע מהטילים, והוא בוחר להתעלם מאזעקות וכיו"ב, ולא אכפת לו להיפגע משום דבר. וזה מגדיל את הסיכוי לכך שהוא יפגע מהטילים עצמם, אבל הוא כנראה לא יפגע מהסבל שיש מהפחד להיפגע מהטילים.

דהיינו, שיש כאן 2 סכנות וכל אחד בוחר את האיזון שהוא רוצה איך לאזן את ההתמודדות שלו עם 2 הסכנות. כי יש אנשים שלא מבינים שגם הפחד להיפגע מהטילים, גם הוא עצמו פגיעה נפשית בפני עצמה. ולכן חשוב להבהיר שיש כאן גם סכנה של הפחד להיפגע ולא רק של הפגיעה עצמה.

ואיך לפחד פחות להיפגע מטילים? ואיך לא לפחד בכלל להיפגע מטילים? זה עניין אחר בפני עצמו, איך להתמודד עם פחדים בכללי https://anxiety-treatment.eip.co.il וזה עניין אחר.

ומה רמת האיזון המומלצת, איך לאזן בין הרצון לא להיפגע פיזית, לבין הרצון לא לפחד להיפגע פיזית? זה כמובן עוד עניין. אבל המסר כאן הוא, לזכור, שצריכים ללמוד לפחד פחות, ללמוד לא לפחד, להבין שלפחד זה נזק כמו שלהיפגע ממשהו זה נזק. להיות עני, זה סבל. אבל גם לפחד להיות עני, זה סבל. ולהיות חולה, זה סבל. אבל גם לפחד להיות חולה, זה סבל וכולי.

ולכן צריכים ללמוד לראות בפחד מפגיעה מטילים אויב בפני עצמו, כמו שרואים בפגיעה עצמה אויב בפני עצמה. בהצלחה!
פטירה של בת משפחה דעת אדם שמפחד להפוך את העובדות לפירושים איך לא לפחד כלי התשקורת גשמיות לאבד ילד איומים הורות פחד מאזעקה אופי קיצוני אזעקה איך לא להיכנס איך לא להיכנס לחרדה איך לא להיכנס לפחד איך לא להיכנס לפחד מהמוות איך לא לפחד איך לא לפחד באזעקה איך לא לפחד בממד איך לא לפחד להיפגע איך לא לפחד להיפגע מטילים איך לא לפחד מהמצב איך לא לפחד מהמצב הבטחוני איך לא לפחד מטילים איך לא לפחד ממלחמה איך לא לפחד ממלחמות איך לא לפחד ממתקפת טילים אישיות קיצונית בזמן אזעקה בחירה ה 7 באוקטובר הגזמה המוות המצב הבטחוני הקצנה השביעי באוקטובר השביעי לאוקטובר התגוננות התקף התקף חרדה התקפי התקפי חרדה התקפי חרדה קיצונית התקפים התקפת התקפת חרדה התקפת טילים התראה על התקפת טילים חרבות ברזל חרדה חרדה קיצונית חרדות חרדות קיצוניות חשיבה מוקצנת חשיבה קיצונית טרור טרור נפשי טרור פסיכולוגי לא חייב לפחד לא להיכנס לא להיכנס לחרדה לא להיכנס לפחד לא להיכנס לפחד מהמוות לא לפחד לא לפחד באזעקה לא לפחד בממד לא לפחד להיפגע לא לפחד להיפגע מטילים לא לפחד מהמצב לא לפחד מהמצב הבטחוני לא לפחד מטילים לא לפחד ממלחמה לא לפחד ממתקפת טילים לבחור לבחור כמה לפחד להגזים להוציא מפרופורציה להיכנס לחרדה להיכנס לממד להיכנס לממד בזמן אזעקה להיכנס לפאניקה להיכנס לפאניקה להיפגע להיכנס לפאניקה להיפגע מטילים להיכנס לפחד להיפגע להיפגע מטילים להקצין להתגונן להתגונן מטילים לוחמה פסיכולוגית לוחמה תודעתית לפחד לפחד באזעקה לפחד בממד לפחד להיפגע מטילים לפחד מהמצב הבטחוני לפחד מטילים לפחד ממתקפת טילים מוות מחדל ה 7 באוקטובר מחדל ה 7 לאוקטובר מחדל השביעי באוקטובר מחדל השביעי לאוקטובר מלחמה מלחמה בטרור מלחמות מתקפת טילים נפש נפשית פאניקה פגיעה פגיעה מטילים פגיעה נפשית פגיעה פיזית פחד פחד באזעקה פחד בממד פחד להיפגע פחד להיפגע מטילים פחד מהמוות פחד מהמצב פחד מהמצב הבטחוני פחד מוות פחד מטילים פחד ממלחמה פחד ממתקפת טילים פחד מקיצוניות פחדים פחדים מהמוות פסיכולוג פסיכולוגי פסיכולוגיה פסיכולוגיות פסיכולוגים פסיכולוגית קיצוני קיצוניות תודעה
ממה נובעת עייפות נפשית, למה אני עייף? עייפות כרונית, עייפות יתר, מרגיש עייף כל הזמן, כל הזמן עייף, טיפול בתשישות נפשית, עייפות מנטלית, תשישות מנטלית, חוסר אנרגיה בגוף, שחיקה נפשית, חוסר אנרגיה נפשית
ממה נובעת עייפות נפשית, למה אני עייף? עייפות כרונית, עייפות יתר, מרגיש עייף כל הזמן, כל הזמן עייף, טיפול בתשישות נפשית, עייפות מנטלית, תשישות מנטלית, חוסר אנרגיה בגוף, שחיקה נפשית, חוסר אנרגיה נפשית
... נובעת עייפות נפשית, למה אני עייף? עייפות כרונית, עייפות יתר, מרגיש עייף כל הזמן, כל הזמן עייף, טיפול בתשישות נפשית, עייפות מנטלית, תשישות מנטלית, חוסר אנרגיה בגוף, שחיקה נפשית, חוסר אנרגיה נפשית ממה באמת נובעת עייפות פיזית ומה הקשר למאמץ? עייפות פיזית נובעת בעיקר ממאמץ, והסיבה לכך היא שככל שהאדם מתאמץ ... של מאמץ פנימי, ולכן השינה פחות יעילה, והאדם עלול להתעורר כשהוא עדיין עייף. כיצד נוצרת עייפות נפשית ומה ההבדל בינה לבין עייפות פיזית? עייפות נפשית נוצרת ממאמץ מנטלי, שהוא תוצאה של התמודדות מתמדת עם קונפליקטים פנימיים ועם רצונות לא ממומשים. כל אדם חי למעשה ... למלא את רצונו, להתמודד עם מצבים, לדאוג ולתכנן, מה שיוצר מאמץ מנטלי כבד ומוביל לעייפות נפשית. האם שינה פיזית יכולה לפתור עייפות נפשית באופן מלא? שינה פיזית יכולה להקל זמנית על עייפות נפשית, אך לרוב היא לא מספיקה כדי לפתור אותה באופן מלא. בזמן השינה האדם אכן מפסיק להיות מודע לבעיותיו למשך זמן מוגבל, מה שיכול לתת תחושת מנוחה חלקית. אך העייפות הנפשית עצמה לעיתים מקשה על הירדמות עמוקה ואיכותית, וכשהאדם מתעורר, הוא חוזר מיד לתחושת הלחץ והמחשבות על בעיותיו. ... ממשיך להתמודד עם הקשיים והבעיות שלו. לכן שינה פיזית בלבד אינה מספיקה לטיפול עמוק בעייפות נפשית. איך ניתן להשיג מנוחה נפשית עמוקה באמת? הדרך העמוקה והאפקטיבית ביותר להתמודד עם עייפות נפשית היא על ידי התחברות למקום פנימי של לא משנה או לא יודע כלום. כאשר האדם מצליח להגיע לתודעה של לא משנה, הוא בעצם ... על ידי חקירת האמת, עד שמגיעים למקום שבו מבינים שאין שום דבר ידוע בוודאות. זהו מצב של מנוחה נפשית מוחלטת, הדומה לשינה עמוקה, אך ברמה המנטלית. מדוע איזון בין מאמץ למנוחה נפשית הוא חיוני לתפקוד תקין? בדומה לכך שחוסר שינה פיזית לאורך זמן גורם לעייפות קיצונית שעלולה להוביל לקריסה פיזית, גם חוסר מנוחה נפשית ממושך יכול לגרום לקריסה נפשית. אדם שנמצא במרוץ מתמיד להשיג מטרות ולמלא את רצונו בלי לנוח מנטלית עלול לחוות עומס רגשי כה גדול עד שיאבד את היכולת לתפקד בצורה תקינה. לכן חשוב מאוד למצוא דרכים לשינה נפשית עמוקה ומנוחה, כזו שתאפשר לאדם לחזור לחיי היום - יום עם אנרגיה מחודשת ומבלי לחשוש מקריסה נפשית. מהי השינה הנפשית הטובה ביותר? השינה הנפשית הטובה ביותר היא להגיע לתודעה של לא יודע כלום. במצב הזה האדם אינו מחזיק בשום דבר שצריך לתחזק או להיאבק בו. כאשר מגיעים למצב הזה, המנוחה היא מוחלטת, ולכן היא הכי אפקטיבית להתמודדות עם עייפות נפשית. לאחר מנוחה עמוקה כזו, האדם יכול לשוב לחיי היומיום עם גישה רגועה וברורה יותר. מה המסר המרכזי שאליעד כהן מעביר בנושא העייפות? המסר המרכזי הוא שיש הקבלה בין עייפות פיזית לעייפות נפשית. שתיהן נוצרות כתוצאה ממאמץ, ושתי צורות העייפות דורשות סוגים שונים של מנוחה. העייפות הפיזית דורשת מנוחה פיזית, שינה איכותית, ואילו העייפות הנפשית דורשת מנוחה מנטלית עמוקה, כזו שניתן להגיע אליה באמצעות התחברות למצב של לא משנה ובאופן עמוק יותר למצב של לא ... בין המאמץ לבין מנוחה פנימית כזו, הוא יוכל לתפקד טוב יותר ולהרגיש פחות עייף בחייו. עייפות נפשית מול עייפות פיזית התמודדות עם לחץ ומתח נפשי רצון, מאבק והדרכים להרפות מהם משמעות לא משנה ולא יודע כלום ... מתמקדים כשמדברים על עייפות? השיחה עוסקת בתופעת העייפות ובהסברים שונים לעייפות פיזית ולעייפות נפשית. בתחילת השיחה נשאלת השאלה האם אדם היה פעם עייף, והתשובה היא שכן. בעקבות זאת עולה השאלה מה עושים במצב של ... חום או רעשים), עדיין יש סוג של מאמץ מתמשך גם במהלך השינה, ולכן לא קמים רעננים. מהי עייפות נפשית וכיצד היא קשורה למאמץ? נוסף על עייפות פיזית, אדם עלול לחוות עייפות נפשית. גם היא נובעת ממאמץ, אך הפעם זהו מאמץ מנטלי. במהלך היום, לכל אדם יש עבודה שנייה: הוא מנסה כל הזמן למלא את ... בשאיפה שיהיה טוב, ובהתנגדות למציאות שגורמת לו לחוש לא מסופק. צורת המאבק הזו מייצרת עייפות נפשית שיכולה להיות כבדה מאוד. האם שינה פיזית פותרת גם עייפות נפשית? התשובה בשיחה היא שכן ולא. מצד אחד, בזמן השינה האדם מפסיק לזמן מה את הדאגות היומיומיות שלו. הוא לא מודע ...
כאב נפשי או כאב פיזי, סבל נפשי או סבל גופני, סבל רגשי או סבל פיזי, נכות נפשית או נכות פיזית, בעיה נפשית או בעיה פיזית, מחלה נפשית או מחלה פיזית, לקות גופנית או לקות נפשית, בעיה רגשית או בעיה גופנית, בריאות נפשית או בריאות פיזית
כאב נפשי או כאב פיזי, סבל נפשי או סבל גופני, סבל רגשי או סבל פיזי, נכות נפשית או נכות פיזית, בעיה נפשית או בעיה פיזית, מחלה נפשית או מחלה פיזית, לקות גופנית או לקות נפשית, בעיה רגשית או בעיה גופנית, בריאות נפשית או בריאות פיזית
... נפשי או כאב פיזי, סבל נפשי או סבל גופני, סבל רגשי או סבל פיזי, נכות נפשית או נכות פיזית, בעיה נפשית או בעיה פיזית, מחלה נפשית או מחלה פיזית, לקות גופנית או לקות נפשית, בעיה רגשית או בעיה גופנית, בריאות נפשית או בריאות פיזית מה יותר חמור: פגיעה נפשית או פגיעה פיזית? כאשר אנו בוחנים את השאלה מה יותר חמור, פגיעה נפשית או פגיעה פיזית, עולה דיון פנימי בין אנשים, ובעיקר כאשר מדובר בפגיעות שמתרחשות במצבים שונים של חיים. ... הפיזי עצמו. אם נשאל את האדם איזו אופציה הוא יעדיף - להיות נכה פיזית אך מאושר לחלוטין, או בריא לחלוטין אך מדוכא ומסובך נפשית, התשובה כמעט תמיד תהיה לבחור בנכות פיזית עם אושר נפשי. הקשר בין נזק פיזי לנזק נפשי אנשים מפחדים מנזק פיזי ... התמודדות עם פגיעות פיזיות לעומת פגיעות נפשיות ישנה גישה שמציעה גם כי כאב פיזי יכול להימנע או לפחות להקל על ידי שליטה נפשית. אדם שסובל מפציעה פיזית חמורה עשוי למצוא דרכים לנטרל את הכאב הפיזי ולהמשיך לתפקד בחייו, בעוד שמי שסובל ... המוחלטת. על פי גישה זו, התעללות פיזית נחשבת חמורה יותר כי היא כופה על האדם מציאות שאין לו שליטה עליה, בעוד שהפגיעה הנפשית ניתנת לשליטה במידה רבה על ידי שינוי החשיבה והתודעה. כאב פיזי לעומת כאב נפשי איך להתמודד עם טראומות בחירה חופשית והשפעתה על הרגשות איך לשלוט במחשבות שליליות מהות הסבל האנושי וכיצד להימנע ממנו פגיעה נפשית או פגיעה פיזית - מה יותר חמור? השאלה מה יותר חמור - פגיעה פיזית או נפשית - היא שאלה שעולה פעמים רבות, במיוחד כאשר אדם נפגע בדרך מסוימת ומנסה להבין את עומק הפגיעה שהוא חווה. לעיתים, כאשר אדם חווה פגיעה פיזית, הוא או סביבתו יטענו שהפגיעה הנפשית היא למעשה הגרועה יותר, משום שהיא מותירה חותם עמוק יותר ולטווח הארוך. השאלה היא האם באמת ניתן לטעון שפגיעה נפשית חמורה יותר מפגיעה פיזית? ואם כן, איך ניתן להוכיח זאת? מהו נזק פיזי ומהו נזק נפשי? נזק פיזי הוא כל פגיעה ... הנפשיות שהוא יגרום. אם נציע לאדם שתי אופציות - להיות נכה פיזית אך מאושר לחלוטין, או להיות בריא לחלוטין אך מדוכא וסובל נפשית, רוב האנשים יעדיפו להיות נכים אך מאושרים. זה מעיד על כך שהמטרה העיקרית של האדם היא לא לשמור על הגוף שלו, ... מצבו הפיזי, אך שליטה מלאה על מצבו הנפשי. כלומר, אם מישהו תוקף אותך פיזית - אין לך שליטה על כך, אך אם מישהו מנסה לפגוע בך נפשית, יש לך בחירה חופשית כיצד להגיב לכך. אדם יכול לבחור כיצד לפרש את המציאות שלו, ולכן ניתן ללמוד להתמודד עם ... פיזיות לעומת פגיעות נפשיות ישנן גישות שמדברות על כך שגם כאב פיזי ניתן לנטרל על ידי תרגול מנטלי מסוים, מה שמוכיח כי שליטה נפשית מסייעת גם בהתמודדות עם סבל פיזי. אדם שעובר פגיעה פיזית חמורה יוכל במקרים מסוימים להתגבר עליה ולהמשיך ... היא שכאשר מדובר בהתעללות, פגיעה פיזית נחשבת חמורה יותר משום שהיא כופה על הקורבן מציאות שאין לו שליטה עליה, בעוד שפגיעה נפשית היא אמנם קשה אך ניתנת לשליטה על ידי שינוי החשיבה והתודעה. כאב פיזי לעומת כאב נפשי איך להתמודד עם טראומות ... עם קשיים מה יותר גרוע? מה יותר חמור? נפשי או פיזי, נכות רגשית, נכות גופנית, פגיעה גופנית, פגיעה רגשית, מחלה גופנית, מגבלה נפשית, עזרה רגשית, עזרה פיזית, עזרה גופנית, עזרה נפשית, אלימות רגשית, אלימות פיזית, אלימות גופנית, אלימות נפשית, פגיעה פיזית, פגיעה נפשית, מחלה רגשית, בריאות רגשית, כאב רגשי, כאב גופני, בריאות גופנית, נזק רגשי, נזק פיזי, נזק גופני, נזק נפשי, חולשה רגשית, חולשה פיזית, חולשה גופנית, חולשה נפשית, צער רגשי, צער פיזי, צער גופני, צער נפשי, סבל רגשי, סבל פיזי, סבל גופני, סבל נפשי, טראומה רגשית, טראומה פיזית, טראומה גופנית, טראומה נפשית, לקות רגשית, לקות פיזית, מצוקה רגשית, מצוקה פיזית, מצוקה גופנית, מצוקה נפשית, סחיטה רגשית, סחיטה פיזית, סחיטה גופנית, סחיטה נפשית, קריסה רגשית, קריסה פיזית, קריסה גופנית, קריסה נפשית, תלות רגשית, תלות פיזית, תלות גופנית, תלות נפשית, הטרדה נפשית, התעללות גופנית, התעללות פיזית, אלימות מילולית, התעללות מילולית, הזנחה רגשית, בחירה חופשית חלקית, בחירה ... בגוף, ייסורים מחוץ לגוף, 2 סוגים של סבל, 2 סוגים של כאב, 2 סוגים של צרות, מגבלה רגשית, מגבלה גופנית, מגבלה פיזית, התעללות נפשית, פיזי או נפשי, מה חמור יותר? מה גרוע יותר? ...
איך לרפא כל מחלה נפשית? איך לרפא כל הפרעה נפשית? 100 אחוז פתרון לכל ההפרעות הנפשיות, 100 אחוז טיפול בכל מחלת נפש, 100 אחוז טיפול בסכיזופרניה, 100 אחוז פתרון להפרעת אישיות, איך לרפא מחלות נפש? איך לרפא הפרעות נפשיות?
איך לרפא כל מחלה נפשית? איך לרפא כל הפרעה נפשית? 100 אחוז פתרון לכל ההפרעות הנפשיות, 100 אחוז טיפול בכל מחלת נפש, 100 אחוז טיפול בסכיזופרניה, 100 אחוז פתרון להפרעת אישיות, איך לרפא מחלות נפש? איך לרפא הפרעות נפשיות?
... לרפא כל מחלה נפשית? איך לרפא כל הפרעה נפשית? 100 אחוז פתרון לכל ההפרעות הנפשיות, 100 אחוז טיפול בכל מחלת נפש, 100 אחוז טיפול בסכיזופרניה, 100 אחוז פתרון להפרעת אישיות, איך לרפא מחלות נפש? איך לרפא הפרעות נפשיות? איך ניתן לרפא כל מחלה נפשית? אליעד כהן מציע שיטה שבה ניתן לרפא כל מחלה נפשית, ללא יוצא מן הכלל, תוך כדי שיפור חשיבתו ההגיונית של האדם הסובל מההפרעה. גישתו מבוססת על ההנחה שההפרעה הנפשית נובעת מחוסר בהיגיון או מהשגת תובנות לא נכונות שגורמות לאדם לחוות מציאות distorted. הדרך לרפא את המחלות הנפשיות היא פשוטה - דרך שיחה הגיונית. מהו השורש של כל מחלה נפשית? השורש של כל מחלה נפשית, בין אם מדובר בסכיזופרניה, דיכאון או חרדה, הוא חוסר בהיגיון או חשיבה לא מסודרת. אליעד מציין, כי אדם עם הפרעה נפשית יכול לחוות רעיונות לא הגיוניים, כמו פחד מחוצנים או מחשבות שווא אחרות, אך בסופו של דבר מדובר במצבים של חוסר היגיון שמובילים למצוקה נפשית. הסיבה שהשיטה פועלת ב - 100% מהמקרים על פי אליעד, השיטה הזו תצליח ב - 100% מהמקרים ולא ב - 99% בלבד. כל אדם הסובל מהפרעה נפשית לא יכול לחשוב בהיגיון מלא ולכן הוא סובל מההפרעה. הדרך להחזיר לו את היכולת לחשוב בהיגיון היא פשוטה - לדבר איתו בהיגיון. כל נושא שיביא ... ותהליך הריפוי כדי להגיע להחלמה מלאה, האלמנט החשוב ביותר הוא תהליך שבו האדם הסובל מההפרעה נפשית ישתמש בהיגיון בשיחה רגועה. אליעד מציין שחשוב לדבר עם האדם על נושאים נייטרליים, כמו ספורט או משימות יומיומיות, כאלה שאין בהם קשר ישיר ... יכול לחזור למצב של איזון נפשי תוך זמן קצר. ההיגיון שבבסיס השיטה המטופל הסובל מההפרעה הנפשית פועל על פי היגיון אחר. לדוגמה, אדם הסובל מהפרנויה וחש שחוצנים רודפים אחריו יכול לשאול את עצמו אם זה הגיוני, אך הוא לא מסוגל להפעיל את ... שאינו נוטה להיסחף או להיכנס לתוך דמיונות המטופל. המסר הסופי: כל אחד יכול להיות חכם ומאוזן נפשית לסיום, אליעד מדגיש כי כל אחד יכול ללמוד לחשוב בהיגיון ולסייע לאנשים אחרים לרפא את עצמם מהפרעות נפשיות. השיטה שלו מבוססת על העובדה ... הקשר בין חיפוש אמת לבין פיתוח חוסן נפשי השאלה המרכזית: כיצד להפוך כל אדם הסובל מכל הפרעה נפשית לאדם חכם לפחות כמו אדם נורמלי, ואולי אף יותר? האם באמת קיימת דרך פשוטה וישירה שיכולה להפוך כל אדם, יהיה מצבו הנפשי אשר יהיה, למי שחושב ... כל לחזק בתוכו את יכולת החשיבה ההגיונית. מדוע דווקא ההיגיון הוא התרופה האמיתית לכל הפרעה נפשית? ישנה שאלה מתבקשת: מדוע לא לנסות, במקום לדבר על היגיון, לדבר ישירות על השיגעון? למשל, אדם בטוח שרודפים אחריו חוצנים. מדוע לא להתווכח ... כן. נטען שזה עובד ב - 100 אחוז מהמקרים ולא ב - 99 אחוזים. כלומר, כל אדם בעולם שיש לו הפרעה נפשית, הסיבה להפרעה נעוצה באיזשהו היעדר של חשיבה הגיונית, וכאשר מחזקים את החשיבה ההגיונית הזו, ההפרעה תיעלם. מדוע נטען שזה כך? לפי ההסבר, אדם ... זה אומר שיש לו יכולת חשיבה הגיונית גבוהה במיוחד. אדם כזה יכול להתחבר לכל מי שחווה הפרעה נפשית (כי הוא כבר מכיר את הכיוונים האלה), מבלי להיסחף אל השיגעון. הבעיה של מטפלים רבים: חוסר יכולת אמיתית להכיל את שיגעון המטופל ישנה אמירה ... של המטופל דרך נושאים נטולי קונפליקט כל הסיכום חוזר לנקודת המוצא: כדי לרפא אדם הסובל מהפרעה נפשית, מדיכאון, מחרדה או משיגעון, לא חייבים לרוץ ולהתפלמס על המחשבה הדמיונית שעליה הוא נשען. עדיף להתחיל באמצעות שיח הגיוני על כל תחום שהוא, ... מי המומחה מספר אחד בעולם לטיפול במחלות נפש ולטיפול בהפרעות נפשיות? מי יכול לרפא כל מחלה נפשית? מי יכול לפתור כל הפרעה נפשית? איך ניתן לרפא כל מחלה נפשית? איך ניתן לפתור כל הפרעה נפשית, תרופה לכל הפרעה נפשית, אבחון עצמי של הפרעות נפשיות, טיפול בפוביות, טיפול במחשבות שווא של רדיפה, מומחה לטיפול בהפרעות אישיות, 100 הצלחה, טיפול בפאניקה, טיפול ... בי פולארית, אבחון הפרעות נפשיות, להיכנס לשכל של חולה נפש, טיפול בחרדה מוכללת, תרופות להפרעה נפשית, לחפש את האמת ולהשתגע, מדינה של עשירות, האם אני באמת חכם? מומחה לטיפול בהפרעות התנהגות, טיפול בהפרעת דחק פוסט טראומטית, תרופה להפרעת ... נפשיות? איך נוצרת הפרעת התנהגות? האם אני אופטימי? טיפול בהפרעת התנהגות, מבוא לטיפול במחלה נפשית, מומחה לטיפול במחלות נפש, תרופה למחלות נפש, טיפול בסכיזופרניה, מומחה למחלה נפשית, האם אני מאושר? טיפול בהפרעות נפשיות, מומחה להפרעת אישיות, מומחה לטיפול בהפרעת אישיות, איך לרפא מחלה נפשית? טיפול בחרדה, מחלות נפשיות גנטיקה, האם אני חכם? ההיגיון של השיגעון, השפעת המטופל על המטפל, גנטיקה נפשית, טיפול במחלות נפש מיניות, לחשוב כמו סכיזופרן, טיפול בפרנויה, מומחה להפרעה נפשית, טיפול בשיגעון גדלות, תרופות למחלה נפשית, טיפול במחלות נפש מוזרות, טיפול בדיכאון, שיטות לטיפול בהפרעת אישיות, תרופות להפרעת אישיות, שיטות לטיפול במחלה
מחלות נפש והפרעות נפשיות, מי המומחה מספר אחד בעולם לטיפול במחלות נפש ולטיפול בהפרעות נפשיות? מי יכול לרפא כל מחלה נפשית? מי יכול לפתור כל הפרעה נפשית? איך ניתן לרפא כל מחלה נפשית? איך ניתן לפתור כל הפרעה נפשית? פסיכיאטריה
מחלות נפש והפרעות נפשיות, מי המומחה מספר אחד בעולם לטיפול במחלות נפש ולטיפול בהפרעות נפשיות? מי יכול לרפא כל מחלה נפשית? מי יכול לפתור כל הפרעה נפשית? איך ניתן לרפא כל מחלה נפשית? איך ניתן לפתור כל הפרעה נפשית? פסיכיאטריה
... נפש והפרעות נפשיות, מי המומחה מספר אחד בעולם לטיפול במחלות נפש ולטיפול בהפרעות נפשיות? מי יכול לרפא כל מחלה נפשית? מי יכול לפתור כל הפרעה נפשית? איך ניתן לרפא כל מחלה נפשית? איך ניתן לפתור כל הפרעה נפשית? פסיכיאטריה מהו האתגר האמיתי בטיפול בהפרעות נפשיות קשות? ... המומחה בתחום בריאות הנפש? אליעד מציע כי על מנת לבדוק אם אדם אכן מבין בנפש האדם לעומק, יש להציג לו את האתגר הגדול ביותר - טיפול באדם הסובל מההפרעה הנפשית הקשה ביותר. אם אדם טוען שהוא המומחה ביותר בתחום, הוא צריך ... הוא אתגר עצום שמצריך מומחיות אמיתית. האם באמת ניתן לטפל בהפרעות נפשיות קשות? אליעד טוען כי כן, יש דרך לעזור גם לאנשים שנמצאים במצב קשה מאוד מבחינה נפשית. מדובר לא בקסם של אוקוס פוקוס, אלא בתהליך ממושך שבו המומחה ... את שפת השיגעון. במקרים כאלה, הם לא יכולים להבין את המחשבות של המטופל ולכן לא מצליחים להעניק לו את העזרה שהוא זקוק לה. האם באמת יש פתרון לכל הפרעה נפשית? לסיום, אליעד מציין כי כל הפרעה נפשית ניתנת לטיפול, אם כי לא מדובר בפתרון קסם. עם זאת, אם יש למטפל ... וההתמודדות עם הפרעות? שאלה: אם כן, מה המסר הסופי למי שרוצה להבין איך להתמודד עם הפרעות נפש, שיגעונות, דיכאון, חרדות ועוד? תשובה: המסר הוא שכל הפרעה נפשית ניתנת לטיפול, גם אם נחשבת החמורה ביותר. אבל כדי לעשות זאת ... שהשתגע, תרופה למחלות נפש, תרופה להפרעות נפשיות, מי המומחה מספר אחד בעולם לטיפול בכל מחלות הנפש ולטיפול בכל ההפרעות הנפשיות? מי יכול לפתור כל מחלה נפשית? מי יכול לרפא כל הפרעה נפשית? איך אליעד כהן כל כך חכם? מאיפה השכל של אליעד כהן? פסיכולוגיה, ... הנפש, מומחה עולמי לנפש האדם, מחלות נפש קשות, הפרעות נפשיות קשות, פיצול אישיות, שיגעון גדלות, תרופות למחלות נפש, תרופות להפרעות נפשיות, הפרעה נפשית גבולית, הפרעות נפשיות אצל ילדים, הפרעה נפשית אצל מבוגרים, התפתחות הפרעה נפשית, הזיות, פרנויות, סכיזופרניה, הפרעה נפשית פסיכוטית, הפרעה נפשית קלה, הפרעה נפשית קשה, הפרעות נפשיות נפוצות, הפרעות נפשיות מוזרות, הפרעות נפשיות אישיות, גורמים להפרעות נפשיות, הפרעות נפשיות וגאונות, הפרעה נפשית דו קוטבית, הפרעה נפשית דרכי טיפול, הפרעה נפשית מאניה דיפרסיה, הפרעות נפשיות והתנהגותיות, הפרעות נפשיות ומיניות, הפרעות נפשיות והתנהגותיות כתוצאה משימוש בחומרים פסיכואקטיביים, איזה הפרעות נפשיות יש? הפרעה נפשית כפייתית, הפרעות נפשיות נדירות, הפרעות נפשיות פסיכוטיות, הפרעה נפשית פרנואידית, מחלת נפש גבולית, מחלות נפש אצל ילדים, מחלת נפש אצל ...
בריאות נפשית, האם אני שפוי? האם אני בריא נפשית? כמה אני בריא נפשית? איך לדעת כמה מישהו בריא נפשית? מבחן הבריאות הנפשית, איזון נפשי, שעמום והפרעות נפשיות, שעמום גורם למחלות נפש, להרגיש טוב בלי לעשות כלום, להרגיש טוב לבד בלי כלום
בריאות נפשית, האם אני שפוי? האם אני בריא נפשית? כמה אני בריא נפשית? איך לדעת כמה מישהו בריא נפשית? מבחן הבריאות הנפשית, איזון נפשי, שעמום והפרעות נפשיות, שעמום גורם למחלות נפש, להרגיש טוב בלי לעשות כלום, להרגיש טוב לבד בלי כלום
... נפשית, האם אני שפוי? האם אני בריא נפשית? כמה אני בריא נפשית? איך לדעת כמה מישהו בריא נפשית? מבחן הבריאות הנפשית, איזון נפשי, שעמום והפרעות נפשיות, שעמום גורם למחלות נפש, להרגיש טוב בלי לעשות כלום, להרגיש טוב לבד בלי כלום איך אפשר לדעת אם אתה בריא נפשית? אליעד כהן מציג בהרצאה דרך פשוטה אך משמעותית לבדוק עד כמה האדם שפוי ובריא מבחינה נפשית. הוא מתמקד בשאלה בסיסית אחת: האם אתה מסוגל לשבת לבד עם עצמך, בלי לעשות דבר, ולהישאר במצב של שלווה ורוגע לאורך ... מודחקות עשויים לצוף ולעלות על פני השטח. ככל שהאדם פחות מסוגל להתמודד עם מחשבות אלו, כך הסיכון שלו לפתח הפרעה נפשית עולה. אליעד ממליץ לבדוק באינטרנט חיפושים כגון שעמום וסכיזופרניה או כיצד שעמום יוצר הפרעות נפשיות, על מנת לראות ... להרגיש טוב לבד ובלי לעשות כלום? היכולת להרגיש טוב לבד, ללא שום גירויים חיצוניים, היא סימן ברור לשפיות ובריאות נפשית. אליעד מסביר שאדם שמסוגל לשבת עם עצמו בלי לעשות כלום ולהישאר רגוע הוא אדם שביסודו בריא מבחינה נפשית. לעומת זאת, אדם שלא מסוגל לשאת את המצב הזה - אדם שחייב כל הזמן ריגושים חיצוניים או תעסוקה כלשהי כדי לשמור על ... קורה לו בתוך הראש. אם הוא נשאר רגוע ושלו, ואינו חש צורך לברוח מהמחשבות שעולות, זה סימן ברור לכך שהאדם שפוי ובריא נפשית. ככל שאדם פחות מסוגל לעמוד במצב כזה של שקט ושלווה פנימית, כך הוא צריך לשים לב יותר לבריאותו הנפשית ולהבין שישנם דברים שעליו לפתור בתוך עצמו. אליעד ממליץ גם לחפש באינטרנט מושגים נוספים כמו איך להרגיש טוב לבד, התמודדות עם שעמום וריקנות או למה קשה לשבת לבד בשקט, כדי לקבל מידע נוסף וכלים להתמודדות. איך לדעת אם אני שפוי נפשית? שעמום גורם להפרעות נפשיות להרגיש טוב לבד בלי לעשות כלום מבחן בריאות נפשית עצמי מה הקשר בין שעמום לסכיזופרניה? למה קשה לשבת לבד בשקט? איך להרגיש טוב לבד בלי גירויים חיצוניים? ...
חולה נפש, האם יש לי מחלת נפש? האם אני חולה נפש? האם יש לי הפרעה נפשית? האם יש לי הפרעת אישיות? מהי מחלת נפש? מהי הפרעה נפשית? האם לטפל בהפרעה נפשית? האם לטפל במחלת נפש? איך נוצרת הפרעה נפשית? איך נוצרת מחלת נפש?
חולה נפש, האם יש לי מחלת נפש? האם אני חולה נפש? האם יש לי הפרעה נפשית? האם יש לי הפרעת אישיות? מהי מחלת נפש? מהי הפרעה נפשית? האם לטפל בהפרעה נפשית? האם לטפל במחלת נפש? איך נוצרת הפרעה נפשית? איך נוצרת מחלת נפש?
... נפש, האם יש לי מחלת נפש? האם אני חולה נפש? האם יש לי הפרעה נפשית? האם יש לי הפרעת אישיות? מהי מחלת נפש? מהי הפרעה נפשית? האם לטפל בהפרעה נפשית? האם לטפל במחלת נפש? איך נוצרת הפרעה נפשית? איך נוצרת מחלת נפש? מהי מחלת נפש ואיך מאבחנים אותה? במהלך ההרצאה, אליעד כהן עוסק בנושא של מחלות נפש והאם יש לנו מחלת נפש. הוא פותח את דבריו בכך שחשוב להבין שמחלת נפש היא לא ... נפש. אליעד כהן נותן דוגמה לאדם שיש לו חבר דמיוני, והוא מדבר איתו ומפחד ממנו. אם הדבר הזה מפריע לו, ייתכן שזה יכול להיחשב כהפרעה נפשית. אם יש יותר אנשים שמאמינים באותו הדבר, אז לא מדובר בהפרעה נפשית, אלא בדבר מקובל בחברה, כמו האמונה באלוהים. כלומר, אם הרבה אנשים מאמינים במשהו, גם אם זה מפריע לתפקוד, זה לא ייחשב כמחלת נפש, אלא כחלק מהנורמה החברתית. לסיכום, אליעד כהן טוען ... לך, יש מקום לטפל בזה, כי כל מחשבה לא הגיונית יכולה להתפתח למחלת נפש, ואם לא מטפלים בה, זה יכול להחמיר. האם כדאי לטפל בהפרעה נפשית? האם זה חשוב לדעת אם יש לך מחלת נפש? אליעד כהן טוען כי זה לא משנה אם נקרא לזה מחלת נפש או לא, אלא מה שחשוב זה אם זה מפריע לך בתפקוד היומיומי שלך. אם יש לך מחשבה מציקה, גם אם ... טוב יותר ולהחזיר את עצמך למצב תקין. מהי מחלת נפש? איך לאבחן מחלת נפש? האם כל מחשבה לא הגיונית היא מחלת נפש? איך לטפל בהפרעה נפשית? האם מחלת נפש יכולה להיעלם מעצמה? האם יש קשר בין מחשבות לא הגיוניות למחלת נפש? אבחון עצמי מחלת נפש, האם אני סכיזופרן? האם יש לי סכיזופרניה? אבחון עצמי הפרעה נפשית, אולי אני סכיזופרן? אבחון עצמי סכיזופרניה, איך מזהים סכיזופרניה? מבחן סכיזופרניה, איך מזהים מחלת נפש? איך מזהים הפרעה נפשית? איך לאבחן את עצמי? ...
2 שלבים בהתפתחות הפרעה נפשית, איך לעצור התפרצות הפרעה נפשית? איך למנוע הפרעת אישיות גבולית? איך למנוע התפרצות סכיזופרניה? איך למנוע מחלת נפש? איך מתפרצת הפרעה נפשית? איך נוצרת סכיזופרניה פרנואידית קלינית? פגועי נפש
2 שלבים בהתפתחות הפרעה נפשית, איך לעצור התפרצות הפרעה נפשית? איך למנוע הפרעת אישיות גבולית? איך למנוע התפרצות סכיזופרניה? איך למנוע מחלת נפש? איך מתפרצת הפרעה נפשית? איך נוצרת סכיזופרניה פרנואידית קלינית? פגועי נפש
... שלבים בהתפתחות הפרעה נפשית, איך לעצור התפרצות הפרעה נפשית? איך למנוע הפרעת אישיות גבולית? איך למנוע התפרצות סכיזופרניה? איך למנוע מחלת נפש? איך מתפרצת הפרעה נפשית? איך נוצרת סכיזופרניה פרנואידית קלינית? פגועי נפש מהם שני השלבים בהתפתחות של הפרעה נפשית? הבנת ההפרעות הנפשיות והתפתחותן היא חיונית למניעת החמרה שלהן. כל הפרעה נפשית, לפי אליעד כהן, מתפתחת בשני שלבים עיקריים. השלב הראשון הוא שלב ... השני, כאשר לא מטפלים במחשבות אלו, החשיבה הלא הגיונית הופכת להיות מורכבת יותר עד שהיא מתפתחת להפרעה נפשית של ממש. ישנם מקרים שבהם החשיבה הלא הגיונית מסתדרת מעצמה, אך לעיתים היא מחמירה ומובילה להפרעה נפשית חמורה יותר. כיצד מתחילים לחשוב בצורה לא הגיונית? לאדם שמתחיל ... קריאה בספרי פילוסופיה או קבלה, או חוויות טראומטיות. מה קורה כאשר החשיבה הלא הגיונית הופכת להפרעה נפשית? כאשר אדם מתחיל לחשוב בצורה לא הגיונית, פעמים רבות הוא עדיין ... שלא מקבל עזרה בזמן, עלול להסתבך עם מחשבותיו ולבנות מערכת של רעיונות לא הגיוניים שמובילים להפרעה נפשית. האם כל הפרעה נפשית ניתנת לטיפול? אליעד כהן מדגיש שכל הפרעה נפשית ניתנת לטיפול אם מבינים את הדרך שבה היא נוצרה. על ידי זיהוי וטיפול מוקדם, ניתן למנוע את התפשטות ההפרעה ולחזור למסלול חשיבה הגיוני. כל הפרעה נפשית מתחילה בצורה של מחשבה לא הגיונית, ולפעמים ההתמודדות עם הבעיה ... סכיזופרניה - גורמים ודרכי טיפול איך לזהות מחשבות לא הגיוניות? הקשר בין טראומה להפרעות נפשיות תמיכה נפשית לאנשים עם הפרעות נפשיות הבנת הפרעות נפשיות והתפתחותן כאשר ... כלשהי. השלב השני הוא השלב שבו ההפרעה מחמירה, והחשיבה הלא הגיונית הופכת למורכבת יותר עד לכדי הפרעה נפשית של ממש. התפתחות חשיבה לא הגיונית כל אדם מתחיל את חייו ללא ... לא הגיונית, ישנם מקרים שבהם החשיבה הזו מסתדרת מעצמה, אך ישנם מקרים שבהם היא מחמירה והופכת להפרעה נפשית של ממש. מתי חשיבה לא הגיונית הופכת להפרעה נפשית? ברגע שהאדם אינו מצליח לחזור לחשיבה רגילה, החשיבה הלא הגיונית ... בהמשך, הפחד יכול להתפתח והוא עלול להתחיל לחשוב שאולי הוריו בכלל רוצים להרעיל אותו. כך נוצרת הפרעה נפשית של ממש, המבוססת על שרשרת של מחשבות לא הגיוניות. איך ניתן למנוע ... סכיזופרניה - גורמים ודרכי טיפול איך לזהות מחשבות לא הגיוניות? הקשר בין טראומה להפרעות נפשיות תמיכה נפשית לאנשים עם הפרעות נפשיות ...
עבודה ובריאות נפשית, האם צריך מסגרת בשביל הבריאות הנפשית? חשיבות המסגרת התעסוקתית בתהליך טיפולי, תעסוקה שיקומית, להיות בריא נפשית בלי עבודה, האם צריך ללכת לעבוד? האם חשוב לעבוד? האם צריך מסגרת תעסוקתית כדי להיות בריא נפשית?
עבודה ובריאות נפשית, האם צריך מסגרת בשביל הבריאות הנפשית? חשיבות המסגרת התעסוקתית בתהליך טיפולי, תעסוקה שיקומית, להיות בריא נפשית בלי עבודה, האם צריך ללכת לעבוד? האם חשוב לעבוד? האם צריך מסגרת תעסוקתית כדי להיות בריא נפשית?
... ובריאות נפשית, האם צריך מסגרת בשביל הבריאות הנפשית? חשיבות המסגרת התעסוקתית בתהליך טיפולי, תעסוקה שיקומית, להיות בריא נפשית בלי עבודה, האם צריך ללכת לעבוד? האם חשוב לעבוד? האם צריך מסגרת תעסוקתית כדי להיות בריא נפשית? האם צריך מסגרת תעסוקתית כדי לשמור על בריאות נפשית? אליעד כהן פותח בשאלה האם לבן אדם עם בעיות או הפרעות נפשיות נחוצה מסגרת תעסוקתית, כמו עבודה, כדי לשמור על הבריאות הנפשית שלו. הוא מסביר שהתשובה מורכבת, משום שלדעתו זה חשוב ולא חשוב באותו הזמן. כדי להבין את תשובתו לעומק, אליעד מחלק את הנושא למספר תתי - נושאים ומסביר אותם בצורה מפורטת וברורה. האם בן אדם יכול להישאר בריא נפשית בלי עבודה? אליעד מסביר כי מבחינה עקרונית, בן אדם יכול להישאר בריא נפשית לחלוטין גם בלי מסגרת תעסוקתית או בלי לעשות שום דבר באופן כללי. הוא מדגיש כי אדם שבאמת טוב לו בחיים יכול להתבטל כל היום, לא לעשות שום דבר בעל ערך או משמעות ועדיין להישאר שפוי. הדוגמה שהוא נותן לכך היא שאדם בריא נפשית יכול לצפות כל היום בטלוויזיה בתכנים שליליים, למשל חדשות על מגפת הקורונה, להבין שהכל שטיפת מוח ועדיין להישאר בריא ושפוי. אך כאן מגיעה הסתייגות חשובה - הבעיה מתחילה ... לבד עם המחשבות השליליות שמתעוררות בהם. מה באמת נחוץ לאדם כדי להיות בריא נפשית? הפתרון האמיתי לבעיות נפשיות, לפי אליעד כהן, הוא פיתוח השכל ופתרון הבעיות הרגשיות של האדם. הוא מתאר בפירוט כי אם ניקח אדם שסובל מבעיות נפשיות ונפתח את החשיבה שלו, ... את הבעיות הרגשיות שיש לו - אותו אדם יתרפא במאה אחוז ויהפוך לשפוי ובריא נפשית לחלוטין. אליעד מדגיש כי התהליך השיקומי צריך להיות משולב בין פיתוח חשיבה לבין פתרון רגשי. לדבריו, אדם שיכול באמת, באופן מעשי, לעסוק כל היום בפיתוח שכלי ובפתרון ... לכן, אליעד מדגיש שוב ושוב כי הדבר החשוב ביותר לשיקום אמיתי של הבריאות הנפשית הוא פיתוח השכל. הוא מסביר שהשכל הוא השורש לפתרון הבעיות הרגשיות והוא גם השורש להצלחה תעסוקתית. כלומר, אדם שיפתח את השכל שלו יוכל לפתור בעיות רגשיות, יוכל להצליח במקום העבודה ולשמור על שפיות ועל בריאות נפשית באופן יציב ובר קיימא. בסוף דבריו, אליעד כהן ממליץ לאנשים לנצל את הזמן הפנוי שלהם כדי לעבוד על פיתוח החשיבה ופתרון בעיות רגשיות, ורק אם לא מסוגלים לעשות זאת לאורך כל היום, אז לחפש מסגרת תעסוקתית מתאימה. האם צריך לעבוד כדי להיות בריא נפשית? חשיבות העבודה לבריאות הנפשית איך פיתוח השכל עוזר לבריאות הנפשית? האם אפשר להישאר בריא נפשית ללא עבודה? מהם היתרונות של מסגרת תעסוקתית? מה קורה כשיש בעיות רגשיות במסגרת תעסוקתית? ...
רשימת הפרעות נפשיות - רשימת הפרעות אישיות - רשימת מחלות נפש - רשימה של הפרעות נפשיות - רשימה של הפרעות אישיות - רשימה של מחלות נפש
... הפרעה מהי הפרעה מוגדרת כהפרעה הפרעה מחשבתית הפרעה מינית הפרעה מרדנית מתנגדת הפרעה מתנגדת הפרעה נפשית הפרעה נפשית אצל ילדים הפרעה נפשית אצל מבוגרים הפרעה נפשית בגלל הפרעה נפשית בגלל אמונות מיסטיות הפרעה נפשית בגלל אמונות תפלות הפרעה נפשית בגלל חוסר משמעות בחיים הפרעה נפשית בגלל חיפוש משמעות בחיים הפרעה נפשית בגלל לימוד תורה הפרעה נפשית בגלל לימודי יהדות הפרעה נפשית בגלל מיסטיקה הפרעה נפשית במשפחה הפרעה נפשית בעקבות הפרעה נפשית בעקבות הטלת ספק הפרעה נפשית בעקבות חיפוש האמת הפרעה נפשית בעקבות לימוד ברסלב הפרעה נפשית בעקבות לימוד קבלה הפרעה נפשית בעקבות לימוד תורה הפרעה נפשית גבולית הפרעה נפשית דו קוטבית הפרעה נפשית דרכי טיפול הפרעה נפשית היא גנטית הפרעה נפשית ואחדות שקרית הפרעה נפשית כפייתית הפרעה נפשית כתוצאה מגמילה מעישון סמים הפרעה נפשית לא הגיונית הפרעה נפשית מאניה דיפרסיה הפרעה נפשית מדבקת הפרעה נפשית מוזרה הפרעה נפשית מוכללת הפרעה
מוטיבציה, חוסר חשק להתאמץ, חוסר מוטיבציה, חוסר התמדה, עייפות נפשית, כבדות נפשית, משחק החיים, תשישות נפשית
... חוסר חשק להתאמץ, חוסר מוטיבציה, חוסר התמדה, עייפות נפשית, כבדות נפשית, משחק החיים, תשישות נפשית ובו יתבאר, העניין של חוסר המוטיבציה של האדם בחייו, להשיג מטרות כאלו ואחרות. כי לפעמים האדם מציב ... מטרות, או שהאדם יודע ומבין שהוא צריך להשיג מטרות כלשהן. אבל האדם חווה עייפות נפשית תשישות נפשית כבדות נפשית וכיוב, ואין לו חשק ומוטיבציה להתאמץ כדי להשיג את המטרות שלו. והשאלה היא, ממה נובעת תחושת העייפות הנפשית של האדם? ולמה יש לאדם חוסר חשק לעשות דברים? וגם כאשר האדם כבר עושה משהו, אז הוא חווה קושי, להתמיד ... מנסה לשנות המציאות. ואחרי תקופה כלשהי, האדם מתחיל להראות סימני שבירה, של עייפות נפשית דיכאון עמוק תשישות נפשית חוסר חשק מועקה דיכאונות כבדות נפשית ועוד. והתחושות האלו באות לאדם, כשהוא מבין, שהוא תמיד ימשיך את המאבק שלו במציאות. ואז הוא מרגיש ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לא לפחד מטילים? איך לא לפחד להיפגע מטילים? איך לא לפחד מהמצב הבטחוני? איך לא לפחד ממלחמה? איך לא לפחד באזעקה? איך לא לפחד בממד? איך לא להיכנס לפחד מהמוות? חרבות ברזל, איך לא לפחד ממתקפת טילים? לא חייב לפחד, התקפי חרדה קיצונית, לוחמה פסיכולוגית, טרור נפשי, טרור פסיכולוגי, להיכנס לממד בזמן אזעקה, מלחמה בטרור, לוחמה תודעתית, התראה על התקפת טילים, פגיעה מטילים, להתגונן מטילים, להיכנס לפאניקה להיפגע מטילים, לבחור כמה לפחד, פגיעה נפשית, פגיעה פיזית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: נפשית, איך להעביר ביקורת בונה? איך לנהל את הזמן? איך לשפר את הזיכרון? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשנות תכונות אופי? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם גירושין? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור אהבה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך למצוא זוגיות? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לעשות יותר כסף? איך לשתול מחשבות? איך להצליח בזוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיגמל מהימורים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: נפשית, איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? דיכאון? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש או אין אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להנות בחיים? האם יש משמעות לחיים? בשביל מה לחיות? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה העולם קיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? האם באמת הכל לטובה? האם יש אמת מוחלטת? מה המשמעות של החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה לא להתאבד? האם הכל אפשרי? מי ברא את אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם לדומם יש תודעה? האם אפשר לדעת הכל ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל טוב, מאמן אישי להפרעות קשב וריכוז, ייעוץ פילוסופי בתחום נפשית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3438 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 03:00:28 - wesi1