אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה חרדה ✔איך לא לפחד מטילים? איך לא לפחד להיפגע מטילים? איך לא לפחד מהמצב הבטחוני? איך לא לפחד ממלחמה? איך לא לפחד באזעקה? איך לא לפחד בממד? איך לא...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖶 איך לא לפחד מטילים? איך לא לפחד להיפגע מטילים? איך לא לפחד מהמצב הבטחוני? איך לא לפחד ממלחמה? איך לא לפחד באזעקה? איך לא לפחד בממד? איך לא להיכנס לפחד מהמוות? חרבות ברזל, איך לא לפחד ממתקפת טילים? לא חייב לפחד, התקפי חרדה קיצונית, לוחמה פסיכולוגית, טרור נפשי, טרור פסיכולוגי, להיכנס לממד בזמן אזעקה, מלחמה בטרור, לוחמה תודעתית, התראה על התקפת טילים, פגיעה מטילים, להתגונן מטילים, להיכנס לפאניקה להיפגע מטילים, לבחור כמה לפחד, פגיעה נפשית, פגיעה פיזית
וכאן נסביר, איך לא לפחד מהמצב הבטחוני ואיך לא לפחד מאזעקות / טילים מאירן וכיו"ב. ואיך להתמודד עם התקפי חרדה בזמן התקפת טילים? ואיך להתמודד עם פחד מתרחישי קיצון? ונסביר האם כדאי להיכנס לממד? ועוד.

ויש בזה כל מיני היבטים והמון נקודות מבט. לדוגמה: יש את נקודת המבט של שום דבר לא משנה, שמה זה משנה מה יקרה וכולי. ויש את נקודת המבט של סיכוי סיכון, דהיינו, שהסיכוי למות בתאונת דרכים יותר גדול פי כמה וכמה, מאשר מהסיכוי להיפגע ממלחמת טילים, מהמון סיבות וכולי. אבל כאן ניתן עוד נקודת מבט חשובה שכדאי להתבונן בה.

והעניין הוא, שהסבל מתחלק ל 2 חלקים. הדבר הרע עצמו שקורה לאדם בפועל, זה חלק אחד. והחלק השני, זה הסבל שיש לאדם, מכך שהוא מפחד שהולך לקרות לו דבר רע, שזה חלק שני. לדוגמה: בן אדם שמפחד ממתקפת טילים, הוא סובל בראש ובראשונה מהפחד שיש לו להיפגע מהטילים. ובנוסף, הוא יכול לסבול או לא לסבול אם בפועל הוא יפגע מהטילים. ואלו 2 חלקים שונים של הסבל.

ואם טיל בפועל פוגע באדם, האם הגיוני שהאדם יסבול מכך? נניח שכן. אבל הפחד להיפגע מהטיל, האם האדם מחויב לסבול ממנו? תשובה: לא בהכרח.

ונזכיר את דבריי רבי נחמן מברסלב שאמר https://breslev.eip.co.il/?key=520 שיש שני סוגים של סבל וייסורים. יש את הייסורים שיש לאדם בגוף הפיזי שלו, שמהם יותר הגיוני לסבול. וגם איתם יש דרכים שונות איך להתמודד עם כאב פיזי וכולי. אבל יש גם את הייסורים שהם מחוץ לגוף, דהיינו, שהאדם סובל מדברים שקורים מחוץ לגוף שלו. שהם יותר נובעים מחיסרון הדעת שיש לאדם.

וכמובן שיש בזה המון היבטים. וכמובן שהחיים כאן ומשמעות החיים, מבוססת על פחד. ובלי פחד אין חיים. ומשמעות החיים נובעת מהרצון. והרצון יוצר פחד. ובלי שום פחד, אין שום רצון ואין שום משמעות לחיים וכולי. ולכן בהחלט כן הגיוני לפחד ברמה מסוימת, כי זאת משמעות החיים, הרצון שיוצר את הפחד.

ומצד האמת, עוצמת הסבל של האדם תלויה בעיקר בכמה הוא מזדהה עם הרצון שלו, בלי קשר לשאלה אם הסבל הוא בסוף הפיזי שלו או בנפש שלו. אבל זה עניין אחר.

אבל ברמת העיקרון ניתן להבין, כי יש את הסבל ממה שבאמת קורה בפועל באופן ממשי. ויש את הסבל מכך שהאדם מפחד ממה שיכול לקרות לו בעתיד. או שהוא סובל ממה שכבר קרה לו בעבר. וכמו שאמר מי שאמר "הציפיה למוות קשה מהמוות עצמו". דהיינו, הפחד שהאדם מפחד למות, הוא קשה יותר מאשר המוות עצמו.

וכאשר מישהו מרביץ לך, האם הגיוני שתנסה להתנגד לו? או שתתן לו להרביץ לך? כנראה שהגיוני שתתנגד לו. דהיינו, אם מישהו יורה עליך טילים, האם הגיוני להיכנס לממד בזמן אזעקה וכולי? כן, יש בזה היגיון, כמו שהגיוני להסתכל לצדדים לפני שעוברים את הכביש. לא בהכרח באותה הרמה, אבל כן, גם זה הגיוני. והגיוני לעבוד היום, כדי שיהיה לך אוכל מחר או בפנסיה בעוד הרבה שנים. הכל הגיוני ברמה כזו או אחרת.

אבל האם הגיוני שהבן אדם יהרוס לעצמו את החיים היום בעבודה קשה, כדי שבפנסיה החיים שלו לא יהרסו מעבודה קשה? זה כנראה פחות הגיוני.

וכאשר הטרור מנהל מלחמה נגד האויב, ובמקרה הזה האויב הוא אנחנו תושבי מדינת ישראל, הרי שהמלחמה נגדנו היא בכמה רמות. יש את הרמה הפיזית, שבפועל יורים עלינו טילים, כדי לפגוע בנו פיזית, כמו שמסופר במגילת אסתר "להשמיד להרוג ולאבד את כל היהודים ביום אחד". אז האם הגיוני להיכנס לממד ברגע שיש אזעקה וכולי? כן, ברמה מסוימת כנ"ל.

אבל זאת לא כל האמת. כי כל האמת היא, שהטרור רוצה לפגוע בנו, לא רק באמצעות פגיעה פיזית, אלא גם באמצעות פגיעה נפשית. והטרור יורה טילים, כדי לפגוע בנו פיזית, אבל גם נפשית. באמצעות הפחדה של תושבי מדינת ישראל. ולפעמים, הטרור יורים עלינו טילים לאזורים לא מיושבים, בכוונה, כדי לא לפגוע בנו פיזית, אלא רק כדי לפגוע בנו נפשית. כי הם יודעים שאם הם יפגעו בנו פיזית, אז נהיה חייבים להגיב וכולי. אבל על פגיעה נפשית, מדינת ישראל פחות מגיבה, גם בגלל כיפת ברזל וכולי.

ונשאל שוב, אם מישהו מרביץ לך, האם הגיוני להתגונן ממנו? אם מישהו יורה עליך טילים, האם הגיוני להיכנס לממד כדי להתגונן מכך? נניח שכן. אבל אם מישהו מנסה לפגוע בך נפשית ולגרום לך לפגיעה נפשית, לגרום לך לסבול מפחד מטילים, לגרום לך לפחד מהתקפת טילים, האם הגיוני להתגונן גם מהפגיעה הנפשית הזאת? או שהגיוני להתגונן רק מפגיעה פיזית של טילים, אבל לא משנה אם תיפגע מהפחד להיפגע מטילים?!

והרעיון הוא, שצריכים להבין, שיש על אזרחי מדינת ישראל, שני איומים. איום אחד הוא פיזי, ואיום שני הוא נפשי. והפגיעה יכולה להיות פיזית, מטילים. אבל היא גם יכולה להיות נפשית, מהפחד להיפגע מהטילים. כי הפחד גורם לנזקים, קשים, נפשיים וגם פיזיים. הפחד פוגע באדם גם ברמה הפיזית, כידוע. והאדם מביא על עצמו מחלות פיזיות ונפשיות קשות, בגלל הפחד והלחץ שיש לו. ובהתקפה של אירן / חיזבאללה / חמאס וכיו"ב, אפשרי גם להיפגע פיזית אבל גם להיפגע נפשית, מהפחד, לחץ, טראומה, חרדה וכולי.

כך שצריכים להתגונן, גם מפני הפגיעה הפיזית מהטילים, אבל גם מהפגיעה הנפשית מהפחד מהטילים, גם ממנה צריכים להתגונן. ואני מזכיר, שהפגיעה הנפשית מהפחד מטילים, גורמת גם לפגיעה פיזית, בטווח הזמן הבינוני והארוך. ואנשים מביאים על עצמם מחלות פיזיות ונפשיות, בגלל הפחדים שיש להם.

ולדוגמה, ליהנות מזוגיות, זה טוב. אבל לפחד לאבד את הזוגיות, זה רע. וליהנות מהחיים זה טוב, אבל לפחד למות זה רע. וההנאה מהחיים, באה עם מחיר של הפחד לאבד את החיים והפחד למות. ומי שיותר מידי נהנה מהחיים, הוא סובל יותר מידי מהפחד למות. והרעיון הוא, שלפעמים ההנאה מהחיים, עולה יותר מאשר המחיר של הפחד לאבד את החיים. ולפעמים, הסבל לאבד את הדבר, יותר גדול מההנאה שהדבר עצמו מביא. כמו פחד לאבד ילדים, פחד לאבד הורים וכיו"ב, שזה פחד שהסבל שלו, יכול להיות יותר גדול מההנאה שהאדם מקבל מההורים / ילדים שלו וכיו"ב.

וכאשר האדם שומע אזעקה, או התראה על התקפת טילים וכיו"ב, עליו לדעת שהוא יכול גם להיפגע נפשית ולא רק פיזית. ועליו להתגונן גם נפשית ולא רק פיזית. ואם הטיל לא פגע בך, אבל הפחד מהטיל פגע בך, הרי שאתה נפגעת במלחמה. ובדיוק כמו שצריכים להילחם בטילים עצמם, כך צריכים להילחם בפחד מהטילים.

ובנוסף, יש כמובן את כלי התקשורת / כלי התשקורת, שיש לחלק אינטרס להפחיד את האנשים, מהמון סיבות. החל מסיבות של רייטינג, כי זה מעלה את הרייטינג ואנשים מרותקים למסך, כאשר הם מפחדים. ובנוסף יש להם גם אינטרס מוצדק או שלא, להפיל את הממשלה וככל שאנשים יותר יפחדו, ככה יש יותר סיכוי שהם יצליחו להפיל את הממשלה, בצדק או שלא, שזה כמובן נושא אחר (האם ביבי אשם).

בשורה התחתונה, כמו שהאדם מבין שיש מולו סכנה להיפגע מטילים, הוא צריך להבין שיש מולו גם סכנה להיפגע מהפחד מהתקפת טילים. וצריכים להתגונן גם מפני הפחד עצמו. ונכון, שבמובן מסוים, ככל שהאדם פחות מפחד מהטילים, ככה יש יותר סיכוי שהוא יפגע מהם, אבל עדיין, מי שעושה הכל כדי לא להיפגע מהטילים, אומנם הוא לא ניפגע מהטילים, אבל הוא נפגע מהפחד מהטילים וגם זאת פגיעה נפשית וגם פיזית כנ"ל.

ואפשרי להרוס לאדם את החיים, לא רק באמצעות לפגוע בו בטילים, אלא גם באמצעות להרוס לו את החיים, שהוא לא יישן בלילה, כי הוא מפחד מאזעקה וכיו"ב.

ואחרי שמבינים שיש כאן 2 סכנות, עכשיו צריך למצוא נקודת איזון. שהיא לדוגמה, להיכנס למרחב מוגן וכיו"ב, אבל לנסות להירגע. לעשות את ההשתדלות שלא להיפגע אבל לא לאכול סרטים מלהיפגע, כי מה הסיכוי שניפגע ואם ניפגע אז מה?! ומי שלא אכפת לו להיפגע, לא יסבול אם הוא יפגע. במובן שאי אפשר להכריח את הבן אדם לסבול מפגיעה מטילים, אם הוא יחשוב שלא אכפת לו להיפגע מהם.

וברמת העיקרון, איך אפשרי לפחד פחות מטילים? תשובה: זה גם על ידי שהאדם לומד להבדיל בין עובדה לפירוש. כי הפחד מהטיל, הוא על הפירוש, שאולי תיפגע. אתה סובל בגלל הפירוש שיש אפשרות שתיפגע. אבל אתה לא נפגע כרגע בפועל פיזית. ואלו ייסורים מחוץ לגוף כנ"ל.

ונקודת האיזון היא, להפריד בין עניין ההשתדלות המעשית, לבין הסטרס הנפשי שיש מהטילים עצמם. שהוא לא מחויב. ואפשרי להתגונן מטילים, גם בלי להיכנס לפאניקה להיפגע מטילים.

ובהיבט הדתי, למי שמאמין לא מפחד, יש את ההשתדלות הפיזית ההשתדלות הגשמית, להיכנס לממד ויש את הפחד הנפשי, שהוא נובע מחוסר אמונה ומחוסר ביטחון, שהכל טוב ושהכל לטובה והכל בהשגחה פרטית ומה שצריך לקרות יקרה וכולי (ע"ע ביטחון והשתדלות).

ויש בזה עוד עניינים, שהאדם צריך להבין שהוא זה שבוחר לפחד. כי האדם בוחר את הרצון שלו. והאדם בוחר לרצות לא להיפגע מהטילים וכולי. שזה כמובן עוד עניין אחר.

ויש גם את העניין של התבואה המשוגעת שסיפר רבי נחמן מברסלב https://breslev.eip.co.il/?key=2562 שהאדם צריך לזכור שהוא בתוך בית משוגעים. ויש גם את העניין של https://breslev.eip.co.il/?key=2207 "אֶת זֶה תְּקַבְּלוּ מֵאִתִּי שֶׁלּא לְהַנִּיחַ עַצְמוֹ לְהָעוֹלָם לְהַטְעוֹת, שֶׁלּא יַטְעֶה אוֹתוֹ הָעוֹלָם... מֵאַחַר שֶׁאֵין הָעוֹלָם הַזֶּה כְּלוּם" וגם כאן https://breslev.eip.co.il/?key=69 "כָּל הַצָּרוֹת וְהַיִּסּוּרִים וְהַגָּלוּת, אֵינוֹ אֶלָּא לְפִי עֵרֶךְ חֶסְרוֹן הַדַּעַת. וּכְשֶׁנִּשְׁלָם הַדַּעַת, אֲזַי נִשְׁלָם כָּל הַחֶסְרוֹנוֹת" וכיו"ב בעוד מקומות.

לסיכום: בזמן מלחמה, יש 2 סכנות. יש סכנה להיפגע מהטילים, סכנה פיזית, להיפגע פגיעה פיזית, מה שנקרא מלחמה קונבנציונלית. אבל יש גם מלחמה תודעתית, מלחמה לא קונבנציונלית, לוחמה פסיכולוגית, לוחמה בלתי קונבנציונלית, שבה יש איום וסכנה שהאדם יפגע מהפחד להיפגע מטילים. שגם ממנה צריכים להתגונן.

ובמובן מסוים, המאמר הזה מגדיל את רמת הסטרס של האדם. כי עכשיו האדם מבין שהוא נתון גם תחת סכנה של הפחד להיפגע, שגם זו סכנה בפני עצמה. אבל זאת האמת. כי המטרה היא שהאדם יבין שיש כאן 2 אויבים. והוא חוטף מכות של פחד, והוא יכול להתמודד גם עם הפחד, גם תוך כדי זה שהוא נכנס לממד.

ויש מי שיקצין ויאמר, שהוא בוחר להתמודד רק עם הפגיעה מטילים, ונותן לפחד לפגוע בו. דהיינו, הוא ימשיך לפחד בצורה קיצונית ובתמורה, יקטין את הסיכוי שלו להיפגע מטילים. כי הוא יעבור לגור בבונקר, כמו שנסראללה חי בו, לפני שהוא מת בבונקר שלו.

ויש מי שיקצין ויאמר, שהוא בוחר להתמודד רק עם הפחד להיפגע מהטילים, והוא בוחר להתעלם מאזעקות וכיו"ב, ולא אכפת לו להיפגע משום דבר. וזה מגדיל את הסיכוי לכך שהוא יפגע מהטילים עצמם, אבל הוא כנראה לא יפגע מהסבל שיש מהפחד להיפגע מהטילים.

דהיינו, שיש כאן 2 סכנות וכל אחד בוחר את האיזון שהוא רוצה איך לאזן את ההתמודדות שלו עם 2 הסכנות. כי יש אנשים שלא מבינים שגם הפחד להיפגע מהטילים, גם הוא עצמו פגיעה נפשית בפני עצמה. ולכן חשוב להבהיר שיש כאן גם סכנה של הפחד להיפגע ולא רק של הפגיעה עצמה.

ואיך לפחד פחות להיפגע מטילים? ואיך לא לפחד בכלל להיפגע מטילים? זה עניין אחר בפני עצמו, איך להתמודד עם פחדים בכללי https://anxiety-treatment.eip.co.il וזה עניין אחר.

ומה רמת האיזון המומלצת, איך לאזן בין הרצון לא להיפגע פיזית, לבין הרצון לא לפחד להיפגע פיזית? זה כמובן עוד עניין. אבל המסר כאן הוא, לזכור, שצריכים ללמוד לפחד פחות, ללמוד לא לפחד, להבין שלפחד זה נזק כמו שלהיפגע ממשהו זה נזק. להיות עני, זה סבל. אבל גם לפחד להיות עני, זה סבל. ולהיות חולה, זה סבל. אבל גם לפחד להיות חולה, זה סבל וכולי.

ולכן צריכים ללמוד לראות בפחד מפגיעה מטילים אויב בפני עצמו, כמו שרואים בפגיעה עצמה אויב בפני עצמה. בהצלחה!
אז מה עתיד האדם מפחד עובדה פירוש בית משוגעים סרטים מחדל השביעי לאוקטובר השגחה פרטית הפחד לאבד נקודות מבט חרדה קיצונית אופי קיצוני אזעקה איך לא להיכנס איך לא להיכנס לפחד איך לא להיכנס לפחד מהמוות איך לא לפחד איך לא לפחד באזעקה איך לא לפחד בממד איך לא לפחד להיפגע איך לא לפחד להיפגע מטילים איך לא לפחד מ איך לא לפחד מהמצב איך לא לפחד מהמצב הבטחוני איך לא לפחד מטילים איך לא לפחד ממלחמה איך לא לפחד ממתקפת טילים אישיות קיצונית בזמן אזעקה בחירה ביטחון ה 7 באוקטובר הגזמה המוות המצב הבטחוני הקצנה השביעי באוקטובר השביעי לאוקטובר התגוננות התקף התקף חרדה התקפי התקפי חרדה התקפי חרדה קיצונית התקפים התקפת התקפת חרדה התקפת טילים התראה על התקפת טילים חייב חרבות ברזל חרדה חרדה מ חרדה קיצונית חרדות חרדות מ חרדות קיצוניות חשיבה מוקצנת חשיבה קיצונית טרור טרור נפשי טרור פסיכולוגי כמה לא חייב לפחד לא להיכנס לא להיכנס לפחד לא להיכנס לפחד מהמוות לא לפחד לא לפחד באזעקה לא לפחד בממד לא לפחד להיפגע לא לפחד להיפגע מטילים לא לפחד מ לא לפחד מהמצב לא לפחד מהמצב הבטחוני לא לפחד מטילים לא לפחד ממלחמה לא לפחד ממתקפת טילים לבחור לבחור כמה לפחד להגזים להוציא מפרופורציה להיכנס להיכנס לממד להיכנס לממד בזמן אזעקה להיכנס לפאניקה להיכנס לפאניקה להיפגע להיכנס לפאניקה להיפגע מטילים להיפגע להיפגע מטילים להקצין להתגונן להתגונן מטילים לוחמה פסיכולוגית לוחמה תודעתית לפחד לפחד להיפגע לפחד מ לפחד מהמוות מוות מחדל ה 7 באוקטובר מחדל ה 7 לאוקטובר מחדל השביעי באוקטובר מחדל השביעי לאוקטובר מלחמה מלחמה בטרור מלחמות ממתקים מפחד להיפגע מפחד מהמוות מתקפת טילים נפש נפשית פאניקה פגיעה פגיעה מטילים פגיעה נפשית פגיעה פיזית פחד פחד באזעקה פחד בממד פחד ל פחד להיפגע פחד להיפגע מטילים פחד מ פחד מהמוות פחד מהמצב פחד מהמצב הבטחוני פחד מוות פחד מטילים פחד ממלחמה פחד ממתקפת טילים פחדים פסיכולוג פסיכולוגי פסיכולוגיה פסיכולוגיות פסיכולוגים פסיכולוגית קיצוני קיצוניות תודעה
רשימת פחדים / רשימת חרדות - רשימת חרדות ופחדים - רשימה של חרדות / רשימה של פחדים - רשימת פחדים וחרדות
... פחדים רשימת חרדות - רשימת חרדות ופחדים - רשימה של חרדות רשימה של פחדים - רשימת פחדים וחרדות להלן רשימת חרדות ופחדים נפוצים - בהצלחה! חרדה פחד פוביה חרדה אחרי בגידה חרדה אחרי חרדה חרדה אחרי עישון חרדה אחרי עישון מריחואנה חרדה אין סופית חרדה אצל ילדים חרדה בגלל דיכאון חרדה בגלל העבר חרדה בגלל זיכרון טוב חרדה בדייט חרדה בלילה חרדה בלתי נסבלת חרדה בעקבות עישון חרדה גדולה חרדה גנטית חרדה דיכאון חרדה דתית חרדה השרדותית חרדה ואמונה חרדה ודיכאון חרדה וסמים חרדה וסמים ומחלות נפש חרדה ופחד
חרדה חברתית, האם חרדה חברתית היא טובה? האם חרדה חברתית היא רעה? איך נכון להתייחס לחרדה חברתית? למה יש לי חרדה חברתית, איך להיפטר מחרדה חברתית? האם אפשרי לחיות בלי חרדה חברתית? איך נוצרת חרדה חברתית? ממה נובעת חרדה חברתית? למה יש חרדה חברתית? מהי חרדה חברתית? למה אני מפחד מבני אדם? מהי חרדה חברתית קיצונית? למה אכפת לי ממה שחושבים עלי? למה אני מפחד מאנשים? מה חושבים עליך? איך להתמודד עם חרדה חברתית קשה? קושי בסיטואציות חברתיות
חרדה חברתית, האם חרדה חברתית היא טובה? האם חרדה חברתית היא רעה? איך נכון להתייחס לחרדה חברתית? למה יש לי חרדה חברתית, איך להיפטר מחרדה חברתית? האם אפשרי לחיות בלי חרדה חברתית? איך נוצרת חרדה חברתית? ממה נובעת חרדה חברתית? למה יש חרדה חברתית? מהי חרדה חברתית? למה אני מפחד מבני אדם? מהי חרדה חברתית קיצונית? למה אכפת לי ממה שחושבים עלי? למה אני מפחד מאנשים? מה חושבים עליך? איך להתמודד עם חרדה חברתית קשה? קושי בסיטואציות חברתיות והפעם נדבר על העניין של חרדה חברתית. ונסביר האם חרדה חברתית היא טובה או שחרדה חברתית היא רעה? ואיך נכון להתייחס לחרדה חברתית? ונסביר גם האם אפשרי לחיות בלי חרדה חברתית? איך נוצרת חרדה חברתית? ממה נובעת חרדה חברתית? למה יש חרדה חברתית? ועוד. אז קודם כל נגדיר, מהי חרדה חברתית? אז חרדה חברתית, היא כאשר האדם מרגיש פחד וחרדה מסיטואציות חברתיות כאלו ואחרות. זה יכול להיות פחד לנאום בפני אנשים וזה יכול ... את השכנים וזה יכול להיות פחד להעביר הרצאה. בקיצור, זה יכול להיות פחד בסיטואציות חברתיות שונות. חרדה חברתית = חרדה במצבים חברתיים = חרדה במצבים של תקשורת עם אנשים. אז מה שצריכים לדעת, זה שחרדה חברתית זה משהו טבעי, חרדה חברתית זה בסדר גמור, חרדה חברתית זה הגיוני ו
חרדה מתסמיני חרדה, רשימו של חרדה, חרדה אחרי חרדה, זיכרון של חרדה, השפעת חרדה, תופעות אחרי חרדה, חרדה מתמשכת, התקפי חרדה, שליטה ברגשות חזקים, איך לשנות רגש? ממה נובע רגש, איך נוצר רגש?
חרדה מתסמיני חרדה, רשימו של חרדה, חרדה אחרי חרדה, זיכרון של חרדה, השפעת חרדה, תופעות אחרי חרדה, חרדה מתמשכת, התקפי חרדה, שליטה ברגשות חזקים, איך לשנות רגש? ממה נובע רגש, איך נוצר רגש?
חרדה מתסמיני חרדה, רשימו של חרדה, חרדה אחרי חרדה, זיכרון של חרדה, השפעת חרדה, תופעות אחרי חרדה, חרדה מתמשכת, התקפי חרדה, שליטה ברגשות חזקים, איך לשנות רגש? ממה נובע רגש, איך נוצר רגש? איך מחשבות ואמונות יוצרות רגשות חזקים כמו חרדה והתאהבות? אליעד כהן מסביר שחרדה והתאהבות, שהן דוגמאות לרגשות חזקים במיוחד, הן בעצם ביטויים של מחשבות ואמונות פנימיות מאוד חזקות ומחייבות. כל תחושה רגשית חזקה שאנחנו חווים, כמו חרדה גדולה או התאהבות עמוקה, היא תוצר ישיר של האופן שבו אנחנו מפרשים את המציאות במחשבתנו. התחושות ... או תחושה של התרגשות בגוף) הן רק הביטוי החיצוני של האמונות הללו. לדוגמה, אם אדם מאמין שהוא בסכנה גדולה, מחשבה זו עלולה לעורר בו חרדה עוצמתית. לחלופין, אדם שמאמין שהוא מצא את אהבת חייו, יחוש רגשות חזקים של התאהבות והתרגשות. במילים ... בו, החיבה שלו יכולה מיד להפוך לשנאה או כעס. באופן דומה, אם אדם חושב שמישהו עומד להרוג אותו, ולאחר מכן מתברר לו שזו הייתה רק מתיחה, החרדה שלו תיפסק. שינוי המחשבה על האירוע הוא זה שגורם לרגש להשתנות או להיעלם. מדוע לפעמים רגשות ממשיכים ... ולהבין מיד שזה היה רק חלום. אף על פי כן, הוא עדיין ירגיש פחד בגופו, בגלל עוצמת החוויה הרגשית שנוצרה בזמן החלום. באופן דומה, אדם שחווה חרדה חזקה בעקבות מתיחה, ייתכן שייקח לו זמן להתאושש לחלוטין מהרגש, גם אחרי שהבין שהסכנה אינה אמיתית. מהי חרדה מהחרדה ואיך מתמודדים איתה? אליעד מסביר שחרדה יכולה להוביל לחרדה מהחרדה. מדובר בתופעה שבה האדם מפחד מהאפשרות לחוות שוב את תחושות החרדה שחווה בעבר, גם אם הגורם המקורי לחרדה כבר אינו קיים. לדוגמה, אדם שחווה התקף חרדה בגלל מחשבה שהוא בסכנת חיים, יכול לאחר מכן לפחד לא מהסכנה עצמה, אלא מהאפשרות שבעתיד שוב יחווה חרדה כה עוצמתית. במקרה זה, הבעיה היא כבר לא המחשבה המקורית שהובילה לחרדה, אלא פחד מהתחושות הפיזיולוגיות והרגשיות עצמן. הוא פוחד מתסמיני החרדה (כמו דופק מהיר או סחרחורת), וממה שתחושות אלו יכולות לסמל בעיניו (מוות, איבוד שליטה וכדומה). לפעמים אנשים אפילו שואלים עצמם: מה יקרה אם לא אוכל להתמודד עם החרדה?, וזו מחשבה חדשה שיוצרת חרדה בפני עצמה. האם התחושות הפיזיות הן הגורם לחרדה? אליעד מסביר כי תחושות פיזיולוגיות לכשעצמן אינן הגורם ל
חרדה מהתפרצות חרדה, חרדה גנטית, האם חרדה זה גנטי? חרדה מחרדה, חרדה חברתית, חרדה קיצונית, למה יש חרדה? הפרעת חרדה, השפעה גנטית, חרדה סביבתית, פחד שיצחקו עליך, גלוטופוביה
חרדה מהתפרצות חרדה, חרדה גנטית, האם חרדה זה גנטי? חרדה מחרדה, חרדה חברתית, חרדה קיצונית, למה יש חרדה? הפרעת חרדה, השפעה גנטית, חרדה סביבתית, פחד שיצחקו עליך, גלוטופוביה
חרדה מהתפרצות חרדה, חרדה גנטית, האם חרדה זה גנטי? חרדה מחרדה, חרדה חברתית, חרדה קיצונית, למה יש חרדה? הפרעת חרדה, השפעה גנטית, חרדה סביבתית, פחד שיצחקו עליך, גלוטופוביה מהו המנגנון של חרדה מהתפרצות חרדה? הרצאה זו עוסקת בתהליך שבו אנשים עלולים לפתח חרדה לא רק מהמצבים עצמם, אלא גם מהתחושה של חרדה שתתפרץ. אחד הנושאים המרכזיים שנדונים הוא הקשר בין פחד ממה שיקרה לבין פחד מהתחושה של חרדה עצמה. המהלך של החרדה והלופ של פחדים שמזין אחד את השני מוצג בעזרת דיאלוג בין שני אנשים שמסבירים איך חרדה נגרמת ונשמרת. מהו לופ החרדה? המרצה מתחיל בהסבר כיצד לופ של חרדה נוצר, ומבצע זאת בעזרת דיאלוג. אדם עלול להיות בחרדה מתוך פחד שמא תתפרץ אצלו חרדה. כלומר, הוא לא רק פוחד ממה שיקרה, אלא גם מהתחושה של חרדה עצמה. לדוגמה, אדם עשוי לחשוש ממצב חברתי שבו עלולה להיווצר חרדה מתוך מחשבה שהאנשים סביבו יצחקו עליו. השאלה היא: מה הסיכוי שיצחקו עליו, ומדוע זה כל כך מפחיד אותו? כשאנחנו חוקרים את המחשבה, מתברר שהפחד מהתפרצות חרדה לא בהכרח קשור לאירועים שמתרחשים בפועל, אלא לתפיסות ולמחשבות עתידיות. כיצד ניתן להפסיק את הלופ הזה? במהלך השיחה, המרצה מציין שברגע שמבינים את טבע החרדה, ניתן להפסיק את הלופ. התהליך עשוי להתחיל בהבנת הסיבה שמאחורי החרדה - לא בהכרח מתוך מחשבה על משהו גרוע שיקרה, אלא מתוך חשש שבשל החרדה, אנשים אחרים יצחקו או יתייחסו אליו בצורה שלילית. כשמפסיקים להאמין שהחרדה תמיד תוביל לכך שיצחקו על האדם או יראו שהוא בחרדה, הלופ הזה עשוי להישבר. השאלה היא: האם ה
מפחד לקבל חרדה, מפחד מהתקף חרדה, טראומה מחרדה, פחד מחרדה, חושש לקבל חרדה, תסמינים של חרדה, מפחד להתעלף, מפחד למות, חרדה משתקת, טיפול בחרדה, טראומה אחרי חרדה
מפחד לקבל חרדה, מפחד מהתקף חרדה, טראומה מחרדה, פחד מחרדה, חושש לקבל חרדה, תסמינים של חרדה, מפחד להתעלף, מפחד למות, חרדה משתקת, טיפול בחרדה, טראומה אחרי חרדה
... לקבל חרדה, מפחד מהתקף חרדה, טראומה מחרדה, פחד מחרדה, חושש לקבל חרדה, תסמינים של חרדה, מפחד להתעלף, מפחד למות, חרדה משתקת, טיפול בחרדה, טראומה אחרי חרדה מהי חרדה מחרדה ומה גורם לה להיווצר? חרדה מחרדה היא מצב נפשי שבו אדם אינו חושש רק מהסיטואציה או הגורם שיצר אצלו לחץ, אלא מפתח פחד מהחרדה עצמה ומחזרת תסמיניה. לדוגמה, אדם שנלחץ ממשהו וחווה חרדה קשה, שכללה דופק מואץ, הזעה, קוצר נשימה, או תחושת התעלפות, עלול לחשוב שהוא נמצא בסכנת חיים מיידית. כאשר הוא פונה לבדיקה רפואית ... לא שמו לב אליהן. במקרים אלה, האדם עשוי לפתח פחד עמוק שהחרדה תחזור שוב, עד כדי הימנעות ממצבים או מקומות שבהם חווה חרדה בעבר. לדוגמה, אדם שקיבל התקף חרדה בביתו יכול לפחד לחזור לבית, כיוון שכל פעם שהוא נכנס אליו, הזיכרונות והחשש לחוות שוב התקף חרדה מציפים אותו. דוגמה נוספת היא אדם שקיבל התקף חרדה בעיר מסוימת (כמו תל אביב) בעקבות מחשבות על אירוע שקרה במקום אחר (ירושלים למשל). כתוצאה מכך, אותו אדם נמנע מלחזור לתל אביב מתוך פחד שהחרדה תחזור. חשוב להבחין בין חרדה מחרדה לבין חרדה מוצדקת במצבים שבהם קיימת סכנה אמיתית. לדוגמה, אדם שחי בשדרות וחווה חרדה מהתקפות טילים, חווה חרדה שנובעת מאיום ממשי, בניגוד לחרדה מחרדה שאין לה בהכרח בסיס אובייקטיבי אלא מבוססת על זיכרון טראומטי של החרדה עצמה. מדוע אנשים חוששים מחזרת התקף החרדה? לאחר
כעס כגורם לחרדה, חרדה מתסמיני חרדה, פחד מתסמינים של חרדה, תסמינים גופניים של חרדה, תסמינים פיזיים של חרדה, חרדה תסמינים פיזיולוגים, התמודדות עם כעסים, טיפול בחרדות, טיפול בכעסים, טיפול בפחד
כעס כגורם לחרדה, חרדה מתסמיני חרדה, פחד מתסמינים של חרדה, תסמינים גופניים של חרדה, תסמינים פיזיים של חרדה, חרדה תסמינים פיזיולוגים, התמודדות עם כעסים, טיפול בחרדות, טיפול בכעסים, טיפול בפחד
... כגורם לחרדה, חרדה מתסמיני חרדה, פחד מתסמינים של חרדה, תסמינים גופניים של חרדה, תסמינים פיזיים של חרדה, חרדה תסמינים פיזיולוגים, התמודדות עם כעסים, טיפול בחרדות, טיפול בכעסים, טיפול בפחד מה הקשר בין כעס לחרדה וכיצד להתמודד איתם? במהלך ההרצאה אליעד כהן מסביר את הקשר בין כעס, חרדה ותסמינים פיזיים או נפשיים הנלווים אליהם. הכוונה היא להבין כיצד חרדה, במיוחד כאשר היא מלווה בתסמינים פיזיים כמו דופק מואץ וסחרחורת, יכולה לגרום ללופ של פחד נוסף, שהופך את החרדה לבעיה מתמשכת ומחמירה. במהלך השיחה, אליעד מסביר כי כאשר אדם חווה תסמינים של חרדה (כגון דופק מואץ או סחרחורת), הוא עשוי לחשוב שהוא סובל ממחלה גופנית ולא מבעיה של חרדה. כלומר, תסמינים אלה גורמים לו לחשוש שהוא עומד למות, למרות שהבעיה האמיתית היא חרדה. לפעמים הוא הולך לרופא, והרופא אומר לו שהוא בריא, ושהבעיה היא רק חרדה. הבעיה מתחילה בכך שלפעמים אותו אדם לא מבין מהו מקור החרדה, ולכן גם לא יודע איך להתמודד איתה. בעיה נוספת היא שברגע שהאדם חווה את התסמינים של החרדה, הוא מתחיל לפחד מהם. לדוגמה, אדם יכול לחשוש שהתסמינים יחזרו, ובכך ליצור לופ שבו החרדה עצמה מחמירה. לדוגמה, אדם שמתמודד עם סחרחורת, עשוי לחשוב שזו תחילת תסמין של חרדה, ואז להיכנס ללחץ, מה שגורם לו בעצם להחמיר את התסמין, כי הוא נכנס ללחץ וחרדה נוספת שמזינה את עצמה. כיצד יוצאים מהלופ הזה? אליעד מציע שצריך ללמוד להיות שלם עם תסמיני החרדה, כלומר, לא לפחד מהם. אם האדם לא ... ולכן זה מלווה בפחדים נוספים. אליעד מציין גם שהצעד הראשון לצאת מהלופ הזה הוא להבין את פחדיו. לדוגמה, אם אדם לא מבין למה הוא פוחד, הוא לא יוכל להתמודד עם החרדה. אם הוא כן מבין, ניתן לעזור לו להתמודד עם החרדה על ידי שינוי תפיסתו לגבי התסמינים, וכך למנוע את החרדה. לגבי הפחדים, אליעד מציע תרגול יומיומי שבו אדם יבחר חמישה דברים שמכעיסים אותו ויתמקד בניסיון להרגיש פחות כעס כלפי אותם דברים. כעסים וחרדות, לפי אליעד, קשורים קשר הדוק: ככל שאדם כועס יותר על דברים, הוא גם חרד מהם יותר. אם אדם יפחית את כעסיו, החרדות יפחתו גם הן. הקשר בין כעס לחרדה הוא קשר ישיר: כעס הוא תוצאה של רצון שנוגד את מציאות ההווה, וחרדה היא תוצאה של רצון שמנוגד ...
חרדה מתסמיני חרדה, חרדה להשתגע, תסמינים של חרדה, התקפי חרדה, טיפול בחרדה, איך לטפל בחרדה? איך לצאת מחרדה? איך להתמודד עם חרדה? תחושת מחנק בגרון, תחושת מחנק בחזה, טיפול בפחדים
חרדה מתסמיני חרדה, חרדה להשתגע, תסמינים של חרדה, התקפי חרדה, טיפול בחרדה, איך לטפל בחרדה? איך לצאת מחרדה? איך להתמודד עם חרדה? תחושת מחנק בגרון, תחושת מחנק בחזה, טיפול בפחדים
חרדה מתסמיני חרדה, חרדה להשתגע, תסמינים של חרדה, התקפי חרדה, טיפול בחרדה, איך לטפל בחרדה? איך לצאת מחרדה? איך להתמודד עם חרדה? תחושת מחנק בגרון, תחושת מחנק בחזה, טיפול בפחדים איך להתמודד עם חרדה מתסמיני חרדה? חרדה היא תוצאה של פחד ממשהו עתידי שיכול לקרות נגד רצונו של האדם. במקרים רבים, אנשים חווים חרדה בעקבות תסמינים פיזיים כמו לחץ בחזה, דפיקות לב מואצות, תחושת מחנק, סחרחורת או מועקה כללית. תחושות אלו יכולות להיגרם בשל חוויות עבר שהשאירו חותם רגשי, למשל חוויות של חרדה שנגרמה על ידי לחץ כלכלי או בעיות אחרות. אולם, ישנם גם מקרים בהם אדם עלול לפתח חרדה חוזרת בעקבות הפחד שהתסמינים הללו יחזרו, גם אם הסיבה לכך כבר לא קיימת. במקרים כאלה, התסמינים של החרדה יכולים להופיע שוב, כתגובה למחשבות על כך שהם עלולים לחוות את אותה חרדה שוב, גם אם אין שום סיבה ממשית לכך. אדם עלול לפתח פחד מהחרדה עצמה - פחד מהמחשבה על כך שהוא עלול שוב לחוות את התסמינים הללו, מבלי להבין את מקורם או את ההיגיון שמאחוריהם. התוצאה היא שהוא נכנס לחרדה נוספת, שמובילה להופעת אותם תסמינים פיזיים, ובכך הוא נכנס למעגל קסמים של חרדה מתסמינים. האם יש פתרון לחרדה מהחרדה? לכאורה, ישנן שתי דרכים עיקריות לטפל בחרדה כזו. הדרך הראשונה היא לשכנע את האדם שהסיכוי שיתנסו בתסמינים שוב קטן יותר ממה שהוא חושב. הדרך השנייה היא לשכנע ... התסמינים יחזרו, אין בהם דבר רע או מסוכן. בדרך כלל, אם אדם מפחד שמא תתרחש חרדה עתידית, ינסו להבין מהו מקור החרדה - האם מדובר בחרדה מפני משהו ספציפי כמו פיטורים בעבודה או פחד ממבוכה ציבורית. אולם, במקרה של חרדה כזו, הפחד הוא מהתסמינים עצמם ולא ממקור מסוים. מדובר בחרדה שמבוססת על מחשבה עתידית של מה אם, במקום פחד ממקרה קונקרטי. ולכן, חשוב להתמודד עם החרדה בצורה שונה. מה קורה כאשר התסמינים הם מה שמפחיד? למרות שתחושות כמו לחץ בחזה, דפיקות לב ותחושת מחנק הן לא נוחות, ... מההשלכות שהם עלולים לגרום. לדוגמה, אדם עלול לחשוש שהוא ימות או ישתגע עקב החרדה, למרות שזו איננה תוצאה מציאותית של ה
חרדה פתאומית, חרדה משום מקום, פחד ללא סיבה, למה פתאום יש לי חרדה? למה אני פתאום מפחד? למה פתאום יש לי פחד? חרדה לא הגיונית, פחד לא הגיוני, איך נוצרת חרדה? טוב יוצר חרדה, כסף יוצר חרדה, אושר יוצר חרדה, אחרי טוב בא רע
חרדה פתאומית, חרדה משום מקום, פחד ללא סיבה, למה פתאום יש לי חרדה? למה אני פתאום מפחד? למה פתאום יש לי פחד? חרדה לא הגיונית, פחד לא הגיוני, איך נוצרת חרדה? טוב יוצר חרדה, כסף יוצר חרדה, אושר יוצר חרדה, אחרי טוב בא רע
חרדה פתאומית, חרדה משום מקום, פחד ללא סיבה, למה פתאום יש לי חרדה? למה אני פתאום מפחד? למה פתאום יש לי פחד? חרדה לא הגיונית, פחד לא הגיוני, איך נוצרת חרדה? טוב יוצר חרדה, כסף יוצר חרדה, אושר יוצר חרדה, אחרי טוב בא רע מהם הגורמים לחרדה פתאומית ולפחד בלתי מוסבר? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בחרדה פתאומית, פחד בלתי מוסבר, וכיצד חרדה יכולה להתפרץ ללא סיבה נראית לעין. הוא מתחיל בשאלה איך ייתכן שבן אדם ירגיש חרדה משום מקום - כלומר, בלי שום גורם חיצוני ברור כמו סכנה מיידית או איום. הוא מציין שלרוב, כאשר אדם מרגיש חרדה, הוא לא נחשף לאירועים חיצוניים מאיימים כמו חבלה, מחלה, או אובדן מיידי. אלא, לעיתים, החרדה נובעת דווקא מתוך תחושות פנימיות שנגרמות ממקרים של טובים מדי בחיים. האם חרדה תמיד נגרמת בעקבות חוויות רעות? אליעד כהן מציין שמאוד מפתיע, אך חרדות רבות לא נגרמות בעקבות חוויות שליליות, אלא דווקא אחרי חוויות חיוביות. דוגמה לכך היא אדם שזוכה בלוטו, ותחושת השמחה וההתרגשות שהוא חווה בעקבות הזכייה לאט - לאט מתחלפת בחרדה. השאלה שמתחילה להטריד אותו היא: מה יקרה עם הכסף? איך אני אנהל את הסכום הזה? ואולי, מה יקרה אם הכסף ייגמר?. באופן כללי, התפיסה היא שדברים טובים בחיים מביאים גם פחד וחרדה. האם יש קשר בין אושר לחרדה? אליעד מסביר שכאשר אדם חווה אושר או משהו טוב קורה לו, הוא פתאום מתחיל לחשוש שהוא עלול לאבד את מה שיש לו. לדוגמה, אדם שזוכה במניה מצליחה בורסה עשוי ... הוא נמצא. תחושות אלו נובעות ממחשבות אובססיביות לגבי העתיד. כלומר, חרדה מתפתחת כאשר אדם שואף לאירועים טובים בחייו, אך יש בו פחד פנימי שדבר זה יגמר בצורה רעה. כיצד נוצר פחד אחרי חוויות טובות? הסיבה לחרדה שמגיעה לאחר חוויות טובות נובעת מהמחשבה שהתוצאה הטובה הזו עלולה להיגמר או להיבלע. כאשר אדם מתמקד בשמחה בעקבות משהו טוב, הוא מתחיל להרגיש את הפחד לאבד ... לא מחויבים להימשך לנצח. הכרה במציאות זו עשויה להוריד את עוצמת החרדה שקשורה לחוויות חיוביות. מהם הכלים להתמודדות עם חרדה? לגבי פתרונות, אליעד מציין שהדרך להתמודד עם חרדה היא להבין שהדבר הטוב שבו אתה נאחז לא בהכרח יימשך לנצח, ולכן לא כדאי להיאחז בו באופן חזק מדי. להרגיש טוב עם מה שישך, אבל גם להימנע מהזדהות יתר עם ... החיצוניים. אם יש לך פחד לאבד את מה שעושה לך טוב, אתה עשוי לפתח חרדה. חשוב להיות מוכנים לקבל גם את הרע והמציאות המשתנה. מה הקשר בין חוויות רגשיות לחוויות גופניות? כפי שמסביר אליעד, חרדה יכולה להיגרם לא רק בגלל חוויות חומריות, אלא גם בגלל חוויות רגשיות. לפעמים חרדה יכולה לנבוע מעצם האחיזה הרגשית במישהו או במשהו. לדוגמה, אם אדם אוהב מישהו או משהו בצורה אינטנסיבית, פחד לאבד את האובייקט או את הקשר יגרום לו לחוות חרדה. חרדה פתאומית פחד לא מוסבר איך נוצרת חרדה?
חרדה רצונית, פחד רצוני, חרדה לא רצונית, פחד לא רצוני, חרדה טובה, חרדה רעה - הפרעות חרדה
חרדה רצונית, פחד רצוני, חרדה לא רצונית, פחד לא רצוני, חרדה טובה, חרדה רעה - הפרעות חרדה ובו יתבאר, מהי חרדה רצונית ומהי חרדה לא רצונית? ויתבאר, מהו פחד רצוני ומהו פחד לא רצוני? ויתבאר גם, כיצד יכול האדם להתמודד עם חרדה ולהתמודד עם פחד, בצורה הפשוטה והאמיתית ביותר? ויתבאר גם, מהו הטיפול בחרדה והתרופה נגד חרדה הטובה ביותר שיש בעולם? ויתבאר גם, מהי חרדה טובה ומהי חרדה רעה? ועוד. ובפשיטות נסביר, כי האדם מרגיש רע, כאשר המציאות היא נגד רצונו, והאדם מרגיש טוב, כאשר המציאות היא כרצונו. דהיינו, כאשר האדם רוצה איזה דבר, ... את מה שהוא רוצה, אז האדם מרגיש רע. וכאשר האדם סובל מהתקפי חרדה ומהפרעות חרדה, אז בדכ האדם מרגיש מכך רע, ואפילו מאוד רע. ולמה? כי פשוט מאוד, האדם לא רוצה לחוות את החרדה ואת הפחד. וכאשר האדם חווה תסמינים של חרדה והתקפי חרדה, אז בעצם המציאות היא נגד רצונו של האדם, ואז ממילא האדם מרגיש רע. ולאדם נדמה, שכל חרדה היא רעה. זא מבחינת האדם, הוא לא רוצה להרגיש חרדה. וממילא, כל פעם שהאדם חווה חרדה, אז הוא מרגיש רע. כי בעיני האדם, יש לו חרדה לא רצונית ופחד לא רצוני. דהיינו, האדם חווה, שהחרדה שלו, היא לא רצונית ושהפחד שלו, הוא לא רצוני. זא האדם חווה, שהחרדה והפחד, כאילו נכפים עליו, ושהם לא כרצונו החופשי. זא האדם לא חווה, שהוא בוחר בבחירה חופשית להיות בפחד ובחרדה, אלא הוא חווה, שהחרדה והפחד, הם נגד רצונו. ואז ממילא, כאשר האדם חווה התקפי חרדה והפרעות חרדה, אז ממילא האדם מרגיש רע וסובל מכך. משום שהאדם חווה, שהחרדה היא לא רצונית. ומאחר שהחרדה היא לא רצונית, אז ממילא היא נגד רצונו של האדם, ואז ממילא האדם מרגיש ממנה רע. ומי שיתבונן בעניין בעין אמיתית יראה, שהתרופה נגד חרדה ושהטיפול נגד
חרדה ודיכאון, דיכאון וחרדה, דיכאון בגלל חרדה, חרדה בגלל דיכאון, איך נוצרת חרדה? איך נוצר דיכאון? טיפול בדיכאון, טיפול בחרדה, לטפל בחרדה, לטפל בדיכאון, התמודדות עם חרדה, התמודדות עם דיכאון
חרדה ודיכאון, דיכאון וחרדה, דיכאון בגלל חרדה, חרדה בגלל דיכאון, איך נוצרת חרדה? איך נוצר דיכאון? טיפול בדיכאון, טיפול בחרדה, לטפל בחרדה, לטפל בדיכאון, התמודדות עם חרדה, התמודדות עם דיכאון
חרדה ודיכאון, דיכאון וחרדה, דיכאון בגלל חרדה, חרדה בגלל דיכאון, איך נוצרת חרדה? איך נוצר דיכאון? טיפול בדיכאון, טיפול בחרדה, לטפל בחרדה, לטפל בדיכאון, התמודדות עם חרדה, התמודדות עם דיכאון מה זה חרדה ומה זה דיכאון? כדי להבין לעומק מה הם חרדה ודיכאון, אליעד כהן מסביר תחילה את המושג המרכזי רע. לדבריו, כל סוג של סבל, כולל חרדה ודיכאון, מקורו בקונפליקט בין הרצון לבין המציאות. במילים אחרות, כאשר האדם רוצה משהו מסוים, והמציאות שונה מהרצון שלו, נוצרת תחושת רע. ככל שהפער בין ... זהים, טוב לו, כאשר הם שונים, רע לו. מה ההבדל בין חרדה לבין דיכאון? אליעד מפרט את ההבדלים באופן ברור: דיכאון מתייחס למצב שבו קיים קונפליקט בין הרצוי למצוי, כאן ועכשיו. לדוגמה, אם אדם רוצה לאכול ואין לו כסף לקנות אוכל כרגע, הוא חווה דיכאון. חרדה היא מצב שבו האדם חושש ממה שיקרה בעתיד. זאת אומרת, החרדה נוצרת לא בגלל מה שקורה בפועל ברגע זה, אלא בגלל מחשבה שהמציאות העתידית לא תהיה כמו שהוא רוצה. לדוגמה, אדם חושש שמחר לא תהיה לו עבודה או כסף, ולכן הוא בחרדה כבר היום. בשני המקרים מדובר בקונפליקט בין הרצון למציאות, אך בדיכאון המיקוד הוא בהווה, ובחרדה המיקוד הוא בעתיד. איך דיכאון יכול להוביל לחרדה ולהיפך? אליעד מציג דוגמה מפורטת לכך שדיכאון יכול ליצור חרדה, וגם ההפך. למשל, אדם בדיכאון כי הוא מרגיש שאין לו מספיק כסף לקנות אוכל כרגע. אותו אדם יכול להיכנס לחרדה מכך שהמצב לא ישתפר בעתיד, או מהאפשרות שהדיכאון יימשך לזמן ארוך ויתעצם. מצד שני, לפעמים החרדה עצמה יכולה להוביל לדיכאון. לדוגמה, אדם שחושש שיאבד את הטלפון (האייפון שלו), נמצא בחרדה. החרדה הזו יכולה להפוך לכה אינטנסיבית, עד שהאדם נכנס לדיכאון מעצם זה שהוא בחרדה. זאת אומרת, הוא לא בדיכאון בגלל איבוד האייפון, אלא בגלל עצם התחושה של החרדה שהוא לא מצליח להשתחרר ממנה. איך עובד המנגנון שמייצר חרדה ודיכאון? אליעד מסביר איך המוח יוצר את התחושות האלה. לדבריו, המוח עובד עם שני מדדים מרכזיים: כמה אני רוצה שמשהו מסוים יקרה (או לא יקרה)? כמה אני מאמין ... 90 - הכפלה של המספרים האלה (90 כפול 90) יוצרת רמת חרדה גבוהה. אם אותו אדם ירצה שיחשבו שהוא יפה ברמה של 20 בלבד, גם אם יחשוב שהסיכוי לכך נמוך, החרדה תהיה נמוכה, מכיוון שהרצון עצמו לא מאוד חזק. איך להפחית חרדה ודיכאון? אליעד מסביר לעומק שהחרדה והדיכאון הם תוצאה של קונפליקט בין הרצון למציאות. הפתרון, לדבריו, הוא להפחית את הקונפליקט באחת משתי דרכים אפשריות: או להוריד את הרצון עצמו - כלומר, לא ... שיגידו עליו שהוא טיפש, יש לו שתי דרכים להפחית את החרדה: או שלא יהיה אכפת לו אם יגידו שהוא טיפש (הפחתת הרצון), או להפסיק להאמין שבכלל יגידו עליו דבר כזה. האדם יכול לומר לעצמו: גם אם יגידו שאני טיפש, זה לא ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לא לפחד מטילים? איך לא לפחד להיפגע מטילים? איך לא לפחד מהמצב הבטחוני? איך לא לפחד ממלחמה? איך לא לפחד באזעקה? איך לא לפחד בממד? איך לא להיכנס לפחד מהמוות? חרבות ברזל, איך לא לפחד ממתקפת טילים? לא חייב לפחד, התקפי חרדה קיצונית, לוחמה פסיכולוגית, טרור נפשי, טרור פסיכולוגי, להיכנס לממד בזמן אזעקה, מלחמה בטרור, לוחמה תודעתית, התראה על התקפת טילים, פגיעה מטילים, להתגונן מטילים, להיכנס לפאניקה להיפגע מטילים, לבחור כמה לפחד, פגיעה נפשית, פגיעה פיזית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: חרדה, איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך למצוא זוגיות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשפר את הזיכרון? איך לקבל החלטות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בזוגיות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: חרדה, איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש משמעות לחיים? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש אמת מוחלטת? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע וסבל בעולם? האם באמת הכל לטובה? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? בשביל מה לחיות? למה יש רע בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לזוגיות, מטפל רגשי, אימון אישי בסקייפ בתחום חרדה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4219 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 12:44:52 - wesi1