אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה התקף ✔איך לא לפחד מטילים? איך לא לפחד להיפגע מטילים? איך לא לפחד מהמצב הבטחוני? איך לא לפחד ממלחמה? איך לא לפחד באזעקה? איך לא לפחד בממד? איך לא...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨איך לא לפחד מטילים? איך לא לפחד להיפגע מטילים? איך לא לפחד מהמצב הבטחוני? איך לא לפחד ממלחמה? איך לא לפחד באזעקה? איך לא לפחד בממד? איך לא להיכנס לפחד מהמוות? חרבות ברזל, איך לא לפחד ממתקפת טילים? לא חייב לפחד, התקפי חרדה קיצונית, לוחמה פסיכולוגית, טרור נפשי, טרור פסיכולוגי, להיכנס לממד בזמן אזעקה, מלחמה בטרור, לוחמה תודעתית, התראה על התקפת טילים, פגיעה מטילים, להתגונן מטילים, להיכנס לפאניקה להיפגע מטילים, לבחור כמה לפחד, פגיעה נפשית, פגיעה פיזית
וכאן נסביר, איך לא לפחד מהמצב הבטחוני ואיך לא לפחד מאזעקות / טילים מאירן וכיו"ב. ואיך להתמודד עם התקפי חרדה בזמן התקפת טילים? ואיך להתמודד עם פחד מתרחישי קיצון? ונסביר האם כדאי להיכנס לממד? ועוד.

ויש בזה כל מיני היבטים והמון נקודות מבט. לדוגמה: יש את נקודת המבט של שום דבר לא משנה, שמה זה משנה מה יקרה וכולי. ויש את נקודת המבט של סיכוי סיכון, דהיינו, שהסיכוי למות בתאונת דרכים יותר גדול פי כמה וכמה, מאשר מהסיכוי להיפגע ממלחמת טילים, מהמון סיבות וכולי. אבל כאן ניתן עוד נקודת מבט חשובה שכדאי להתבונן בה.

והעניין הוא, שהסבל מתחלק ל 2 חלקים. הדבר הרע עצמו שקורה לאדם בפועל, זה חלק אחד. והחלק השני, זה הסבל שיש לאדם, מכך שהוא מפחד שהולך לקרות לו דבר רע, שזה חלק שני. לדוגמה: בן אדם שמפחד ממתקפת טילים, הוא סובל בראש ובראשונה מהפחד שיש לו להיפגע מהטילים. ובנוסף, הוא יכול לסבול או לא לסבול אם בפועל הוא יפגע מהטילים. ואלו 2 חלקים שונים של הסבל.

ואם טיל בפועל פוגע באדם, האם הגיוני שהאדם יסבול מכך? נניח שכן. אבל הפחד להיפגע מהטיל, האם האדם מחויב לסבול ממנו? תשובה: לא בהכרח.

ונזכיר את דבריי רבי נחמן מברסלב שאמר https://breslev.eip.co.il/?key=520 שיש שני סוגים של סבל וייסורים. יש את הייסורים שיש לאדם בגוף הפיזי שלו, שמהם יותר הגיוני לסבול. וגם איתם יש דרכים שונות איך להתמודד עם כאב פיזי וכולי. אבל יש גם את הייסורים שהם מחוץ לגוף, דהיינו, שהאדם סובל מדברים שקורים מחוץ לגוף שלו. שהם יותר נובעים מחיסרון הדעת שיש לאדם.

וכמובן שיש בזה המון היבטים. וכמובן שהחיים כאן ומשמעות החיים, מבוססת על פחד. ובלי פחד אין חיים. ומשמעות החיים נובעת מהרצון. והרצון יוצר פחד. ובלי שום פחד, אין שום רצון ואין שום משמעות לחיים וכולי. ולכן בהחלט כן הגיוני לפחד ברמה מסוימת, כי זאת משמעות החיים, הרצון שיוצר את הפחד.

ומצד האמת, עוצמת הסבל של האדם תלויה בעיקר בכמה הוא מזדהה עם הרצון שלו, בלי קשר לשאלה אם הסבל הוא בסוף הפיזי שלו או בנפש שלו. אבל זה עניין אחר.

אבל ברמת העיקרון ניתן להבין, כי יש את הסבל ממה שבאמת קורה בפועל באופן ממשי. ויש את הסבל מכך שהאדם מפחד ממה שיכול לקרות לו בעתיד. או שהוא סובל ממה שכבר קרה לו בעבר. וכמו שאמר מי שאמר "הציפיה למוות קשה מהמוות עצמו". דהיינו, הפחד שהאדם מפחד למות, הוא קשה יותר מאשר המוות עצמו.

וכאשר מישהו מרביץ לך, האם הגיוני שתנסה להתנגד לו? או שתתן לו להרביץ לך? כנראה שהגיוני שתתנגד לו. דהיינו, אם מישהו יורה עליך טילים, האם הגיוני להיכנס לממד בזמן אזעקה וכולי? כן, יש בזה היגיון, כמו שהגיוני להסתכל לצדדים לפני שעוברים את הכביש. לא בהכרח באותה הרמה, אבל כן, גם זה הגיוני. והגיוני לעבוד היום, כדי שיהיה לך אוכל מחר או בפנסיה בעוד הרבה שנים. הכל הגיוני ברמה כזו או אחרת.

אבל האם הגיוני שהבן אדם יהרוס לעצמו את החיים היום בעבודה קשה, כדי שבפנסיה החיים שלו לא יהרסו מעבודה קשה? זה כנראה פחות הגיוני.

וכאשר הטרור מנהל מלחמה נגד האויב, ובמקרה הזה האויב הוא אנחנו תושבי מדינת ישראל, הרי שהמלחמה נגדנו היא בכמה רמות. יש את הרמה הפיזית, שבפועל יורים עלינו טילים, כדי לפגוע בנו פיזית, כמו שמסופר במגילת אסתר "להשמיד להרוג ולאבד את כל היהודים ביום אחד". אז האם הגיוני להיכנס לממד ברגע שיש אזעקה וכולי? כן, ברמה מסוימת כנ"ל.

אבל זאת לא כל האמת. כי כל האמת היא, שהטרור רוצה לפגוע בנו, לא רק באמצעות פגיעה פיזית, אלא גם באמצעות פגיעה נפשית. והטרור יורה טילים, כדי לפגוע בנו פיזית, אבל גם נפשית. באמצעות הפחדה של תושבי מדינת ישראל. ולפעמים, הטרור יורים עלינו טילים לאזורים לא מיושבים, בכוונה, כדי לא לפגוע בנו פיזית, אלא רק כדי לפגוע בנו נפשית. כי הם יודעים שאם הם יפגעו בנו פיזית, אז נהיה חייבים להגיב וכולי. אבל על פגיעה נפשית, מדינת ישראל פחות מגיבה, גם בגלל כיפת ברזל וכולי.

ונשאל שוב, אם מישהו מרביץ לך, האם הגיוני להתגונן ממנו? אם מישהו יורה עליך טילים, האם הגיוני להיכנס לממד כדי להתגונן מכך? נניח שכן. אבל אם מישהו מנסה לפגוע בך נפשית ולגרום לך לפגיעה נפשית, לגרום לך לסבול מפחד מטילים, לגרום לך לפחד מהתקפת טילים, האם הגיוני להתגונן גם מהפגיעה הנפשית הזאת? או שהגיוני להתגונן רק מפגיעה פיזית של טילים, אבל לא משנה אם תיפגע מהפחד להיפגע מטילים?!

והרעיון הוא, שצריכים להבין, שיש על אזרחי מדינת ישראל, שני איומים. איום אחד הוא פיזי, ואיום שני הוא נפשי. והפגיעה יכולה להיות פיזית, מטילים. אבל היא גם יכולה להיות נפשית, מהפחד להיפגע מהטילים. כי הפחד גורם לנזקים, קשים, נפשיים וגם פיזיים. הפחד פוגע באדם גם ברמה הפיזית, כידוע. והאדם מביא על עצמו מחלות פיזיות ונפשיות קשות, בגלל הפחד והלחץ שיש לו. ובהתקפה של אירן / חיזבאללה / חמאס וכיו"ב, אפשרי גם להיפגע פיזית אבל גם להיפגע נפשית, מהפחד, לחץ, טראומה, חרדה וכולי.

כך שצריכים להתגונן, גם מפני הפגיעה הפיזית מהטילים, אבל גם מהפגיעה הנפשית מהפחד מהטילים, גם ממנה צריכים להתגונן. ואני מזכיר, שהפגיעה הנפשית מהפחד מטילים, גורמת גם לפגיעה פיזית, בטווח הזמן הבינוני והארוך. ואנשים מביאים על עצמם מחלות פיזיות ונפשיות, בגלל הפחדים שיש להם.

ולדוגמה, ליהנות מזוגיות, זה טוב. אבל לפחד לאבד את הזוגיות, זה רע. וליהנות מהחיים זה טוב, אבל לפחד למות זה רע. וההנאה מהחיים, באה עם מחיר של הפחד לאבד את החיים והפחד למות. ומי שיותר מידי נהנה מהחיים, הוא סובל יותר מידי מהפחד למות. והרעיון הוא, שלפעמים ההנאה מהחיים, עולה יותר מאשר המחיר של הפחד לאבד את החיים. ולפעמים, הסבל לאבד את הדבר, יותר גדול מההנאה שהדבר עצמו מביא. כמו פחד לאבד ילדים, פחד לאבד הורים וכיו"ב, שזה פחד שהסבל שלו, יכול להיות יותר גדול מההנאה שהאדם מקבל מההורים / ילדים שלו וכיו"ב.

וכאשר האדם שומע אזעקה, או התראה על התקפת טילים וכיו"ב, עליו לדעת שהוא יכול גם להיפגע נפשית ולא רק פיזית. ועליו להתגונן גם נפשית ולא רק פיזית. ואם הטיל לא פגע בך, אבל הפחד מהטיל פגע בך, הרי שאתה נפגעת במלחמה. ובדיוק כמו שצריכים להילחם בטילים עצמם, כך צריכים להילחם בפחד מהטילים.

ובנוסף, יש כמובן את כלי התקשורת / כלי התשקורת, שיש לחלק אינטרס להפחיד את האנשים, מהמון סיבות. החל מסיבות של רייטינג, כי זה מעלה את הרייטינג ואנשים מרותקים למסך, כאשר הם מפחדים. ובנוסף יש להם גם אינטרס מוצדק או שלא, להפיל את הממשלה וככל שאנשים יותר יפחדו, ככה יש יותר סיכוי שהם יצליחו להפיל את הממשלה, בצדק או שלא, שזה כמובן נושא אחר (האם ביבי אשם).

בשורה התחתונה, כמו שהאדם מבין שיש מולו סכנה להיפגע מטילים, הוא צריך להבין שיש מולו גם סכנה להיפגע מהפחד מהתקפת טילים. וצריכים להתגונן גם מפני הפחד עצמו. ונכון, שבמובן מסוים, ככל שהאדם פחות מפחד מהטילים, ככה יש יותר סיכוי שהוא יפגע מהם, אבל עדיין, מי שעושה הכל כדי לא להיפגע מהטילים, אומנם הוא לא ניפגע מהטילים, אבל הוא נפגע מהפחד מהטילים וגם זאת פגיעה נפשית וגם פיזית כנ"ל.

ואפשרי להרוס לאדם את החיים, לא רק באמצעות לפגוע בו בטילים, אלא גם באמצעות להרוס לו את החיים, שהוא לא יישן בלילה, כי הוא מפחד מאזעקה וכיו"ב.

ואחרי שמבינים שיש כאן 2 סכנות, עכשיו צריך למצוא נקודת איזון. שהיא לדוגמה, להיכנס למרחב מוגן וכיו"ב, אבל לנסות להירגע. לעשות את ההשתדלות שלא להיפגע אבל לא לאכול סרטים מלהיפגע, כי מה הסיכוי שניפגע ואם ניפגע אז מה?! ומי שלא אכפת לו להיפגע, לא יסבול אם הוא יפגע. במובן שאי אפשר להכריח את הבן אדם לסבול מפגיעה מטילים, אם הוא יחשוב שלא אכפת לו להיפגע מהם.

וברמת העיקרון, איך אפשרי לפחד פחות מטילים? תשובה: זה גם על ידי שהאדם לומד להבדיל בין עובדה לפירוש. כי הפחד מהטיל, הוא על הפירוש, שאולי תיפגע. אתה סובל בגלל הפירוש שיש אפשרות שתיפגע. אבל אתה לא נפגע כרגע בפועל פיזית. ואלו ייסורים מחוץ לגוף כנ"ל.

ונקודת האיזון היא, להפריד בין עניין ההשתדלות המעשית, לבין הסטרס הנפשי שיש מהטילים עצמם. שהוא לא מחויב. ואפשרי להתגונן מטילים, גם בלי להיכנס לפאניקה להיפגע מטילים.

ובהיבט הדתי, למי שמאמין לא מפחד, יש את ההשתדלות הפיזית ההשתדלות הגשמית, להיכנס לממד ויש את הפחד הנפשי, שהוא נובע מחוסר אמונה ומחוסר ביטחון, שהכל טוב ושהכל לטובה והכל בהשגחה פרטית ומה שצריך לקרות יקרה וכולי (ע"ע ביטחון והשתדלות).

ויש בזה עוד עניינים, שהאדם צריך להבין שהוא זה שבוחר לפחד. כי האדם בוחר את הרצון שלו. והאדם בוחר לרצות לא להיפגע מהטילים וכולי. שזה כמובן עוד עניין אחר.

ויש גם את העניין של התבואה המשוגעת שסיפר רבי נחמן מברסלב https://breslev.eip.co.il/?key=2562 שהאדם צריך לזכור שהוא בתוך בית משוגעים. ויש גם את העניין של https://breslev.eip.co.il/?key=2207 "אֶת זֶה תְּקַבְּלוּ מֵאִתִּי שֶׁלּא לְהַנִּיחַ עַצְמוֹ לְהָעוֹלָם לְהַטְעוֹת, שֶׁלּא יַטְעֶה אוֹתוֹ הָעוֹלָם... מֵאַחַר שֶׁאֵין הָעוֹלָם הַזֶּה כְּלוּם" וגם כאן https://breslev.eip.co.il/?key=69 "כָּל הַצָּרוֹת וְהַיִּסּוּרִים וְהַגָּלוּת, אֵינוֹ אֶלָּא לְפִי עֵרֶךְ חֶסְרוֹן הַדַּעַת. וּכְשֶׁנִּשְׁלָם הַדַּעַת, אֲזַי נִשְׁלָם כָּל הַחֶסְרוֹנוֹת" וכיו"ב בעוד מקומות.

לסיכום: בזמן מלחמה, יש 2 סכנות. יש סכנה להיפגע מהטילים, סכנה פיזית, להיפגע פגיעה פיזית, מה שנקרא מלחמה קונבנציונלית. אבל יש גם מלחמה תודעתית, מלחמה לא קונבנציונלית, לוחמה פסיכולוגית, לוחמה בלתי קונבנציונלית, שבה יש איום וסכנה שהאדם יפגע מהפחד להיפגע מטילים. שגם ממנה צריכים להתגונן.

ובמובן מסוים, המאמר הזה מגדיל את רמת הסטרס של האדם. כי עכשיו האדם מבין שהוא נתון גם תחת סכנה של הפחד להיפגע, שגם זו סכנה בפני עצמה. אבל זאת האמת. כי המטרה היא שהאדם יבין שיש כאן 2 אויבים. והוא חוטף מכות של פחד, והוא יכול להתמודד גם עם הפחד, גם תוך כדי זה שהוא נכנס לממד.

ויש מי שיקצין ויאמר, שהוא בוחר להתמודד רק עם הפגיעה מטילים, ונותן לפחד לפגוע בו. דהיינו, הוא ימשיך לפחד בצורה קיצונית ובתמורה, יקטין את הסיכוי שלו להיפגע מטילים. כי הוא יעבור לגור בבונקר, כמו שנסראללה חי בו, לפני שהוא מת בבונקר שלו.

ויש מי שיקצין ויאמר, שהוא בוחר להתמודד רק עם הפחד להיפגע מהטילים, והוא בוחר להתעלם מאזעקות וכיו"ב, ולא אכפת לו להיפגע משום דבר. וזה מגדיל את הסיכוי לכך שהוא יפגע מהטילים עצמם, אבל הוא כנראה לא יפגע מהסבל שיש מהפחד להיפגע מהטילים.

דהיינו, שיש כאן 2 סכנות וכל אחד בוחר את האיזון שהוא רוצה איך לאזן את ההתמודדות שלו עם 2 הסכנות. כי יש אנשים שלא מבינים שגם הפחד להיפגע מהטילים, גם הוא עצמו פגיעה נפשית בפני עצמה. ולכן חשוב להבהיר שיש כאן גם סכנה של הפחד להיפגע ולא רק של הפגיעה עצמה.

ואיך לפחד פחות להיפגע מטילים? ואיך לא לפחד בכלל להיפגע מטילים? זה עניין אחר בפני עצמו, איך להתמודד עם פחדים בכללי https://anxiety-treatment.eip.co.il וזה עניין אחר.

ומה רמת האיזון המומלצת, איך לאזן בין הרצון לא להיפגע פיזית, לבין הרצון לא לפחד להיפגע פיזית? זה כמובן עוד עניין. אבל המסר כאן הוא, לזכור, שצריכים ללמוד לפחד פחות, ללמוד לא לפחד, להבין שלפחד זה נזק כמו שלהיפגע ממשהו זה נזק. להיות עני, זה סבל. אבל גם לפחד להיות עני, זה סבל. ולהיות חולה, זה סבל. אבל גם לפחד להיות חולה, זה סבל וכולי.

ולכן צריכים ללמוד לראות בפחד מפגיעה מטילים אויב בפני עצמו, כמו שרואים בפגיעה עצמה אויב בפני עצמה. בהצלחה!
פחד נפשי חרדה ליהנות צריך למצוא לא לפחד מטילים למידה פטירה של אחות נפשית אפשרי להתמודד עם התקף התקפה אופי קיצוני אזעקה איך לא להיכנס איך לא להיכנס לחרדה איך לא להיכנס לפחד איך לא להיכנס לפחד מהמוות איך לא לפחד איך לא לפחד באזעקה איך לא לפחד בממד איך לא לפחד להיפגע איך לא לפחד להיפגע מטילים איך לא לפחד מהמצב איך לא לפחד מהמצב הבטחוני איך לא לפחד מטילים איך לא לפחד ממלחמה איך לא לפחד ממלחמות איך לא לפחד ממתקפת טילים אישיות קיצונית בזמן אזעקה בחירה ה 7 באוקטובר הגזמה המוות המצב הבטחוני הקצנה השביעי באוקטובר השביעי לאוקטובר התגוננות התקף התקף חרדה התקפי חרדה התקפי חרדה קיצונית התקפים התקפת חרדה התקפת טילים התראה על התקפת טילים חרבות ברזל חרדה חרדה קיצונית חרדות חרדות קיצוניות חשיבה מוקצנת חשיבה קיצונית טרור טרור נפשי טרור פסיכולוגי לא חייב לפחד לא להיכנס לא להיכנס לחרדה לא להיכנס לפחד לא להיכנס לפחד מהמוות לא לפחד לא לפחד באזעקה לא לפחד בממד לא לפחד להיפגע לא לפחד להיפגע מטילים לא לפחד מהמצב לא לפחד מהמצב הבטחוני לא לפחד מטילים לא לפחד ממלחמה לא לפחד ממתקפת טילים לבחור לבחור כמה לפחד להגזים להוציא מפרופורציה להיכנס לחרדה להיכנס לממד להיכנס לממד בזמן אזעקה להיכנס לפאניקה להיכנס לפאניקה להיפגע להיכנס לפאניקה להיפגע מטילים להיכנס לפחד להיפגע להיפגע מטילים להקצין להתגונן להתגונן מטילים לוחמה פסיכולוגית לוחמה תודעתית לפחד לפחד באזעקה לפחד בממד לפחד להיפגע מטילים לפחד מהמצב הבטחוני לפחד מטילים לפחד ממתקפת טילים מוות מחדל ה 7 באוקטובר מחדל ה 7 לאוקטובר מחדל השביעי באוקטובר מחדל השביעי לאוקטובר מלחמה מלחמה בטרור מלחמות מתקפת טילים נפש נפשית פאניקה פגיעה פגיעה מטילים פגיעה נפשית פגיעה פיזית פחד פחד באזעקה פחד בממד פחד להיפגע פחד להיפגע מטילים פחד מהמוות פחד מהמצב פחד מהמצב הבטחוני פחד מוות פחד מטילים פחד ממלחמה פחד ממתקפת טילים פחד מקיצוניות פחדים פחדים מהמוות פסיכולוג פסיכולוגי פסיכולוגיה פסיכולוגיות פסיכולוגים פסיכולוגית קיצוני קיצוניות תודעה
מפחד לקבל התקף לב, התקפי חרדה, התקף פאניקה, הפרעות חרדה, פחד למות, דפיקות לב, כאב בחזה, תסמינים של חרדה, תסמינים של התקף לב, טיפול בהתקף חרדה, תרופה נגד חרדה, פחד מוות
מפחד לקבל התקף לב, התקפי חרדה, התקף פאניקה, הפרעות חרדה, פחד למות, דפיקות לב, כאב בחזה, תסמינים של חרדה, תסמינים של התקף לב, טיפול בהתקף חרדה, תרופה נגד חרדה, פחד מוות
... לקבל התקף לב, התקפי חרדה, התקף פאניקה, הפרעות חרדה, פחד למות, דפיקות לב, כאב בחזה, תסמינים של חרדה, תסמינים של התקף לב, טיפול בהתקף חרדה, תרופה נגד חרדה, פחד מוות למה אנשים מפחדים לקבל התקף לב? אנשים רבים חווים פחד קיצוני מלקבל התקף לב, אשר מלווה לעיתים קרובות בסימפטומים דומים להתקפי חרדה או התקפי פאניקה. אליעד כהן מסביר, שכשאדם מרגיש סימפטומים של התקף לב כמו דפיקות לב חזקות, כאב בחזה או סחרחורת, הוא מיד נכנס ללחץ מכיוון שהוא מניח שהסימפטומים האלה הם סימן ודאי לכך שהוא עומד לקבל התקף לב ושהדבר יביא למותו או יגרום לו סבל גדול. המחשבה המיידית והלא מבוקרת הזו, היא זו שמחמירה את התחושות ומכניסה אותו למעגל של פחד וסבל. איך לפרק את הפחד לקבל התקף לב? אליעד מציע טכניקה שכוללת חקירה שכלית ורגשית עמוקה. השיטה היא לקחת את הפחד הגדול ולהתבונן בו לעומק, לשאול שאלות ולנסות להבין את השורש האמיתי שלו. הוא ... החשש יתממש: למשל, האם באמת אדם יאבד את כל ההנאה בחיים, או שאולי מדובר בהגזמה שכלית שלא בהכרח תתממש. מה גורם לפחד מהתקף לב להיות חזק כל כך? הפחד מהתקף לב נשען על שתי אמונות מרכזיות שאליעד מתאר: האמונה שהתקף לב אכן יקרה בוודאות בעקבות הסימפטומים המורגשים. האמונה שאם התקף הלב יקרה, זה יהיה רע, נורא או בלתי נסבל. אליעד מסביר כי כדי לפרק את הפחד, יש להתמודד ישירות עם שתי האמונות האלו. אפשרות אחת היא לשכנע את עצמך שהסיכוי שההתקף יקרה אינו גדול, ואפשרות שנייה היא לנסות לראות ולהבין שגם אם ההתקף אכן יתרחש, התוצאה לא תהיה נוראית כמו שנדמה כרגע. לפי אליעד, הדרך העמוקה ביותר להתמודד עם הפחד היא דווקא ללכת לתוך הפחד ולא לברוח ממנו. כיצד להשתמש בדוגמת ... ולא ילחם בו, בסופו של דבר המערבולת תפלוט אותו החוצה. בדומה לכך, אם אדם ירשה לעצמו לצלול לתוך הפחד העמוק שלו מפני התקף הלב או מפני מוות, הוא עשוי לגלות שהחוויה פחות מפחידה ממה שנדמה לו, וכך יוכל להשתחרר ממנה. למה אנשים ממשיכים לפחד גם אם הם יודעים שהסימפטומים אינם מסוכנים? ... כוסות הפרספקטיבה שאליעד מציע? אליעד משתמש במטאפורה של שלוש כוסות פרספקטיבה, כדי להסביר את הדרך להשתחררות מפחד התקף לב: כוס אחת מסמלת את הפרספקטיבה של התקף לב זה רע. כוס שנייה מסמלת התקף לב זה לא משנה. כוס שלישית מסמלת התקף לב זה טוב. הוא מציע שכרגע האדם נמצא בתוך הפרספקטיבה שהתקף לב הוא רע, אך הוא לא לגמרי בטוח בכך. על ידי חקירה עמוקה של השאלה מדוע הוא רואה את ההתקף כדבר רע, הוא יוכל לאט לאט לעבור לפרספקטיבה האמצעית - שבה זה לא משנה - ובסופו של דבר אולי אפילו יצליח להגיע לתחושה שהתקף לב הוא טוב. כך הפחד והחרדה שלו ייעלמו או לפחות יפחתו בצורה משמעותית. למה אליעד טוען שהסבל מבוסס על שני דברים בלבד? אליעד מסביר שהסבל מבוסס על שתי מחשבות עיקריות: ידיעה ברורה שמשהו רע עומד לקרות (כמו התקף לב או מוות). חוסר רצון מוחלט שהדבר הזה יקרה. אם אדם מצליח לערער אחת משתי המחשבות האלה, הסבל נעלם. לדוגמה, אם האדם משתכנע שהאירוע לא עומד לקרות או לחילופין שהוא לא באמת רע, אין סיבה לסבול. מהי הדרך הכי טובה להתחיל להתגבר על הפחד מהתקף לב? אליעד ממליץ לקחת דף ולכתוב בצורה מסודרת את כל הסיבות שמטרידות את האדם לגבי האפשרות של התקף לב. לאחר מכן, הוא מציע לבחור את הסיבה הכי משמעותית (למשל פחד ממוות או פחד מכאב), ולחקור אותה לעומק. החקירה הזו תוביל בהדרגה לשחרור מהפחד, מאחר והיא תאפשר ... ובלי פשרות, הוא יוכל לחוות שחרור אמיתי ולהגיע לחוויה של ביטחון פנימי ושלווה נפשית. איך להתמודד עם פחד מהתקף לב? תסמינים של
התקף נפשי של: חרדה, פאניקה, דיכאון, כעס, עצבים, לחץ, אימה, בכי, זעם, סכיזופרניה, פסיכוטי, פרנויה
התקף נפשי של: חרדה, פאניקה, דיכאון, כעס, עצבים, לחץ, אימה, בכי, זעם, סכיזופרניה, פסיכוטי, פרנויה ובו יתבארו סוגי התקפים של בעיות נפשיות שונות. למה וכיצד מופיעים ההתקפים האלו? וכיצד צריך להתמודד עם ההתקפים האלו? ובתוך ההפרעות הנפשיות וההתקפים הנפשיים, ניתן למצוא סוגים רבים ושונים של התקפים נפשיים. כגון לדוגמה: התקפי חרדה התקפי פאניקה - האדם חווה התקף חרדה חזקה התקף פאניקה ופחד פתאומי, עד כדי כך שמופיעים אצל האדם, תסמינים של חרדה וכולי. התקפי זעם התקפי כעס התקפי עצבים - האדם חווה התקף עצבים התקף כעס התקף זעם, על דברים ספציפיים בחיים שלו בכלל, ועל המציאות באופן כללי, גם בלי לדעת ממה נובעים ההתקפים האלו. התקפי אימה - האדם חווה התקף אימה ותחושת רעד ופחד מאוד חזקה. התקפי פרנויה התקפי סכיזופרניה התקפי פסיכוזה - האדם חווה התקף פרנויה, שיכול לנבוע מעצמו בלי שום הפרעה נפשית. או יכול לנבוע גם בגלל התקף סכיזופרניה התקף פסיכוזה וכיוב. התקפי בכי התקפי דיכאון - האדם נכנס להתקף דיכאון ועצבות מאוד גדולה ועמוקה, שיכול ליצור התקף בכי חזק, גם בלי להבין מהיכן ההתקף הזה נובע.
התפרצויות זעם, התקף זעם פסיכוטי, התפרצות רגשית, טיפול בהתקפי זעם, התפרצות רגשית מוגזמת, התפרצות רגשות, התפרצויות כעס, התקפי זעם, התקפי חרדה, התקף דיכאון פסיכוטי, התמוטטות עצבים, התקף עצבים, התקפי עצבים, הדחקה
התפרצויות זעם, התקף זעם פסיכוטי, התפרצות רגשית, טיפול בהתקפי זעם, התפרצות רגשית מוגזמת, התפרצות רגשות, התפרצויות כעס, התקפי זעם, התקפי חרדה, התקף דיכאון פסיכוטי, התמוטטות עצבים, התקף עצבים, התקפי עצבים, הדחקה
... זעם, התקף זעם פסיכוטי, התפרצות רגשית, טיפול בהתקפי זעם, התפרצות רגשית מוגזמת, התפרצות רגשות, התפרצויות כעס, התקפי זעם, התקפי חרדה, התקף דיכאון פסיכוטי, התמוטטות עצבים, התקף עצבים, התקפי עצבים, הדחקה מה גורם להתפרצויות זעם? התפרצויות זעם הן מצב שבו אדם חווה כעס שמתפרץ בצורה לא הגיונית ולא פרופורציונלית ... להדחיק ולהכחיש. איך לטפל בהתפרצויות זעם? איך להפסיק להדחיק רגשות? מה גורם להתקף עצבים? איך למנוע התקף זעם? איך להיות רגוע יותר? מהי התפרצות רגשית מוגזמת? כיצד להתמודד עם התפרצויות כעס? איך להישאר רגוע? איך להיות יותר רגוע? מה רע בהדחקה? מה גורם להתפרצויות זעם? איך לטפל בהתקפי חרדה? מה הסיבות להתקפי עצבים? מה הסיבות להתקפי זעם? מה הסיבות להתקפי חרדה? מה גורם להתפרצות רגשית מוגזמת? מה גורם להתפרצויות כעס? מה גורם להתקפי עצבים? איך לטפל בהתקפי זעם? איך להתמודד עם התקף עצבים? איך להתמודד עם התפרצות רגשות? מה הסיבות להתפרצויות כעס? איך לטפל בהתקף עצבים? איך לטפל בהתפרצות רגשות? מה הסיבות להתקף עצבים? מה הסיבות להתפרצות רגשות? איך לטפל בהתפרצויות זעם? איך לטפל בהתפרצות רגשית מוגזמת? איך לטפל בהתפרצויות כעס? איך לטפל בהתקפי עצבים? מה גורם להתקפי זעם? מה גורם להתקפי חרדה? מה גורם להתקף עצבים? מה גורם להתפרצות רגשות? למה לא להדחיק? איך להיות רגוע? איך להתמודד עם התקפי עצבים? איך להתמודד עם התקפי זעם? איך להתמודד עם התקפי חרדה? איך לא לכעוס? מה הסיבות להתפרצויות זעם? מה הסיבות להתפרצות רגשית מוגזמת? איך להתמודד עם התפרצות רגשית מוגזמת? איך ...
מחלות נפש כתוצאה משימוש בסמים, התקפי חרדה לאחר שימוש בסמים, פסיכוזה כתוצאה משימוש בסמים, סכיזופרניה כתוצאה משימוש בסמים, התקף פסיכוטי לאחר שימוש בסמים, חרדה וסמים ומחלות נפש, התקף חרדה אחרי עישון, מריחואנה, חשיש
מחלות נפש כתוצאה משימוש בסמים, התקפי חרדה לאחר שימוש בסמים, פסיכוזה כתוצאה משימוש בסמים, סכיזופרניה כתוצאה משימוש בסמים, התקף פסיכוטי לאחר שימוש בסמים, חרדה וסמים ומחלות נפש, התקף חרדה אחרי עישון, מריחואנה, חשיש
... נפש כתוצאה משימוש בסמים, התקפי חרדה לאחר שימוש בסמים, פסיכוזה כתוצאה משימוש בסמים, סכיזופרניה כתוצאה משימוש בסמים, התקף פסיכוטי לאחר שימוש בסמים, חרדה וסמים ומחלות נפש, התקף חרדה אחרי עישון, מריחואנה, חשיש איך שימוש בסמים גורם להתקפי חרדה ומחלות נפש? אליעד כהן מסביר בהרחבה את הקשר בין שימוש בסמים כגון מריחואנה, חשיש וסמים אחרים לבין הופעת התקפי חרדה, פסיכוזות, סכיזופרניה, ומחלות נפש נוספות. השימוש בסמים יכול להוביל בתחילה לתחושת שחרור, שמחה או הקלה מהטרדות היומיומיות. אולם לאחר מכן, אנשים רבים חווים תופעות של חרדות, התקפי פאניקה ופסיכוזות, אפילו לאחר שהשפעת הסם פגה. אליעד נותן דוגמה של אדם שלקח סמים, הרגיש מאוד טוב לרגע, אבל מהר מאוד התחילו להופיע אצלו חרדות והתקפים פסיכוטיים שנמשכו גם אחרי שהסם הפסיק להשפיע עליו. מצב זה מעורר שאלות רבות כמו ... להציף אותו בחרדות ופחדים קיצוניים. למה מופיעות פסיכוזות או סכיזופרניה בעקבות שימוש בסמים? אליעד מדגיש שפסיכוזות, סכיזופרניה, או התקפים פסיכוטיים אחרי שימוש בסמים הם למעשה תוצאה של חרדות ופחדים עמוקים מאוד שהיו קיימים מראש בתת - מודע. הסם רק הציף אותם באופן קיצוני. כאשר אדם חווה את הפחדים האלו ללא הכנה מוקדמת, הוא יכול להיכנס להתקף פסיכוטי ואף לפתח הפרעות נפשיות חמורות יותר. החרדות והפחדים הופכים למוחשיים ומאיימים כל כך, עד שהאדם מאבד קשר עם המציאות ומפתח פסיכוזה או סכיזופרניה. כיצד אפשר לטפל בהתקפי חרדה ומחלות נפש שנגרמו בעקבות שימוש בסמים? אליעד מדגיש בצורה ברורה וחד - משמעית ... במהירות מהרבה חרדות בבת אחת. לכן, גם אם נראה שהחרדות אינסופיות, למעשה מדובר בכמה פחדים בסיסיים בלבד. אליעד ממליץ למי שסובל מחרדות או התקפים פסיכוטיים בעקבות שימוש בסמים להתחיל לברר עם עצמו מה בדיוק הפחד שעומד מאחורי החרדות שלו ולטפל בשורש הפחד לעומקו. סיכום דרכי הטיפול במחלות נפש והתקפי חרדה בעקבות שימוש בסמים: הבנה שהחרדות היו קיימות בתת מודע לפני השימוש בסם, והסם ... במחשבות ובחרדות שצפו. לזהות את השורשים המרכזיים של החרדות, ולפתור אותם כדי לטפל ביעילות במספר רב של חרדות בבת אחת. איך להתמודד עם התקף חרדה לאחר שימוש בסמים? טיפול בפסיכוזה בעקבות עישון מריחואנה האם מריחואנה יכולה לגרום לסכיזופרניה? התקף פסיכוטי אחרי שימוש בחשיש איך סמים גורמים למחלות נפש? טיפול בחרדה לאחר עישון קנאביס מה הקשר בין סמים וחרדה? איך שימוש בסמים גורם להתקפי חרדה ומחלות נפש? אליעד מסביר את הקשר בין שימוש בסמים, כגון מריחואנה, חשיש או סמים אחרים, לבין התפתחות חרדות, התקפים פסיכוטיים ומחלות נפש שונות כמו סכיזופרניה ופסיכוזה. הוא מתחיל בדוגמה של אדם שלקח סמים, הרגיש טוב לזמן קצר, אבל מהר מאוד חווה התקפי חרדה שנשארו איתו גם לאחר שהשפעת הסם פגה. אנשים רבים מתמודדים עם חרדות או התקפים פסיכוטיים אחרי שימוש בסמים, ונשאלת השאלה למה זה קורה ומה אפשר לעשות במצב כזה? ... אצלו חרדה גדולה מאוד. המחשבות והחרדות הללו אינן חדשות - הן היו קיימות תמיד, אלא שהסם הציף אותן אל פני השטח. מה הסיבה העמוקה שמובילה להתקפי חרדה ופסיכוזה אחרי סמים? אליעד מדגיש כי החרדות וההתקפים הפסיכוטיים שמתפרצים בעקבות סמים הם בעצם תוצאה של מחשבות ופחדים שהיו קיימים בתת ... קודם לכן. בגלל שהמחשבות האלה נדחקו ונדחסו פנימה במשך שנים, הן מתפרצות באופן פתאומי וחזק בעקבות השימוש בסם, והאדם נכנס לחרדה עמוקה, התקף פסיכוטי או אפילו מצבים נפשיים קשים כמו סכיזופרניה או פסיכוזה מתמשכת. כיצד ניתן לטפל ... החרדות האלו. רוב האנשים מנסים להחזיר את המצב לקדמותו, להדחיק שוב את הפחדים, אבל הוא מבהיר שזה לא עובד. הדרך היחידה לטפל בחרדות או בהתקפים פסיכוטיים שנוצרו בעקבות סמים היא לטפל ישירות בחרדות ובמחשבות שעלו בעקבות ... חושב שיש לו אינסוף חרדות, למעשה הוא יכול להתמודד איתן ביעילות אם יזהה ויטפל במקור הבסיסי של החרדה. סיכום דרכי הטיפול במחלות נפש והתקפי חרדה לאחר שימוש בסמים: להבין שהחרדות היו קיימות בתת מודע לפני השימוש בסם, והסם ... שצפו, לפרק ולהתמודד איתן לעומק. לזהות את השורשים המרכזיים של החרדות, ולטפל בהם, כך שהטיפול יהיה מהיר ויעיל יותר. איך להתמודד עם התקף חרדה לאחר שימוש בסמים? טיפול בפסיכוזה בעקבות עישון מריחואנה מה הקשר בין סמים וחרדה? האם מריחואנה יכולה לגרום לסכיזופרניה? התקף פסיכוטי אחרי שימוש בחשיש טיפול בחרדה לאחר עישון קנאביס איך סמים גורמים למחלות נפש? מה הקשר שבין סמים ומחלות נפש? איך להתמודד עם דיכאון בעקבות עישון? איך להתמודד עם דיכאון לאחר שימוש בסמים? ממה יכול לנבוע התקף חרדה אחרי עישון? איך יכול להיות התקף חרדה בעקבות עישון? מה הקשר שבין התקף חרדה וסמים? האם יכול להיות התקף פסיכוטי לאחר שימוש בסמים? איך לטפל בהתקף פסיכוטי עקב סמים?
התקפים רגשיים, איך לטפל בהתקפי? איך לטפל בהתקפת? חרדה, דיכאון, זעם, התקפי חרדה, התקפי פאניקה, התקפי זעם, התקפי דיכאון, התקפי עצבים, התקפים פסיכוטיים, התקפים קשים, התקפים חזקים, התקפים חוזרים, התקפים מתמשכים, התקפים קיצוניים
התקפים רגשיים, איך לטפל בהתקפי? איך לטפל בהתקפת? חרדה, דיכאון, זעם, התקפי חרדה, התקפי פאניקה, התקפי זעם, התקפי דיכאון, התקפי עצבים, התקפים פסיכוטיים, התקפים קשים, התקפים חזקים, התקפים חוזרים, התקפים מתמשכים, התקפים קיצוניים
התקפים רגשיים, איך לטפל בהתקפי? איך לטפל בהתקפת? חרדה, דיכאון, זעם, התקפי חרדה, התקפי פאניקה, התקפי זעם, התקפי דיכאון, התקפי עצבים, התקפים פסיכוטיים, התקפים קשים, התקפים חזקים, התקפים חוזרים, התקפים מתמשכים, התקפים קיצוניים איך להתמודד עם התקפי חרדה חזקים וקיצוניים? אליעד כהן מסביר שהרבה אנשים חווים התקפי חרדה קשים מאוד, מצבים קיצוניים של פחד, לחץ, זעם, דיכאון, או רגשות אחרים בלתי נשלטים. אדם ששואל כיצד עליו לפעול בזמן התקף חרדה חזק במיוחד, חייב להבין ששאלה כזאת מצביעה על בעיה יסודית יותר: הוא שואל את השאלה מאוחר מדי. בדיוק כמו שאדם ששואל מה לעשות אם קופצים עליו ברחוב שלושה אנשים ותוקפים אותו, כבר איחר את המועד, ועדיף היה לו לשאול כיצד למנוע את הסיטואציה מלכתחילה. מהי הדרך הנכונה להתמודד עם התקפי חרדה ורגשות קיצוניים? אליעד כהן מבהיר שבמקום לשאול מה לעשות כאשר כבר מתרחש התקף חרדה, אדם חייב לשאול את עצמו: מה עלי לעשות כדי למנוע התקפי חרדה?. זאת משום שכאשר כבר נמצא האדם בתוך התקף חרדה קשה, התגובה הופכת קשה הרבה יותר. זה כמו שאדם ישאל מה לעשות אם הוא חולה במחלה קשה כמו סרטן. השאלה הנכונה תהיה מה לעשות כדי לא לחלות בסרטן מלכתחילה. למה חשוב לבצע טיפול מונע בהתקפי חרדה ורגשות שליליים? לפי אליעד כהן, המפתח להתמודדות אמיתית ויעילה עם התקפי חרדה ורגשות קיצוניים הוא ביצוע טיפול מונע. טיפול כזה חייב להתחיל כאשר האדם נמצא במצב רגוע ויציב יחסית. כשהאדם רגוע, הוא יכול לחשוב בצורה הגיונית, ללמוד ולהבין מהי ... עצמו מה יכול לעורר את החרדה וכיצד עליו לפעול אם וכאשר זה קורה. כאשר אדם לומד את הגורמים לחרדה ומכיר את הדפוסים שלו, הוא יהיה מוכן יותר להתמודד גם עם התקפים גדולים יותר אם הם יגיעו. האם יש פתרונות מידיים בזמן התקף חרדה קשה? אליעד כהן מדגיש כי פתרון קסם מידי אינו קיים באמת. כשאדם מגיע למצב של התקף חרדה קשה במיוחד, הוא כבר בבעיה אמיתית. ישנם דברים שאפשר לעשות, אך הסיכויים לפתרון מהיר הם נמוכים מאוד. האדם חייב היה להכין את עצמו מראש, כדי שכאשר יגיע ההתקף, הוא כבר ידע כיצד להגיב. בדיוק כמו שמומחה באומנויות לחימה יכול להגן על עצמו רק משום שהתאמן על כך הרבה פעמים קודם לכן. כך גם האדם חייב ללמוד לעומק את הטבע של החרדות ... הבעיה, לחשוב שזו חרדה קטנה או לחץ זמני שאין צורך לטפל בהם. התוצאה של הדחקה זו היא שבסופו של דבר אותם רגשות מודחקים פורצים בעוצמה רבה יותר ומובילים להתקפים קשים ובלתי נשלטים. לכן חשוב להתמודד באופן קבוע עם רגשות שליליים ולא להתעלם מהם. כיצד להתמודד עם התקפי כעס וזעם? אליעד כהן מסביר כי התמודדות עם התקפי כעס וזעם צריכה להיעשות באופן דומה להתמודדות עם
השפעת צריכת סמים, סמים ומחלות נפש, התקף חרדה וסמים, הפרעות נפשיות בגלל סמים, מריחואנה, סמי הזיה, לקיחת סמים, שימוש בסמים, התקף פסיכוטי עקב סמים, פסיכוזה, גראס, קנאביס, אל אס די, אסיד
השפעת צריכת סמים, סמים ומחלות נפש, התקף חרדה וסמים, הפרעות נפשיות בגלל סמים, מריחואנה, סמי הזיה, לקיחת סמים, שימוש בסמים, התקף פסיכוטי עקב סמים, פסיכוזה, גראס, קנאביס, אל אס די, אסיד
... צריכת סמים, סמים ומחלות נפש, התקף חרדה וסמים, הפרעות נפשיות בגלל סמים, מריחואנה, סמי הזיה, לקיחת סמים, שימוש בסמים, התקף פסיכוטי עקב סמים, פסיכוזה, גראס, קנאביס, אל אס די, אסיד האם סמים יכולים לגרום להפרעות נפשיות? אליעד כהן מסביר כי אנשים ... גורמים להפרעות נפשיות כמו חרדה, פסיכוזה והתקפים פסיכוטיים, אך האמת מורכבת יותר. סמים לא יוצרים הפרעה נפשית חדשה לגמרי, אלא חושפים ומציפים בעיות שקיימות כבר ... מסוכנת לבריאות הנפש? איך להתמודד עם התקף חרדה מסמים? קשר בין סמים והפרעות נפשיות ...
ניתוח מקרה טיפולי, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, הקטנת גורם הסיכוי, איך לטפל בפחד? בדיקת הנחות היסוד של הפחד, מפחד לקבל התקף לב, מפחד שההורים ימותו, הדרכת מטפלים, ללמוד להיות מטפל, יעוץ למטפלים
ניתוח מקרה טיפולי, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, הקטנת גורם הסיכוי, איך לטפל בפחד? בדיקת הנחות היסוד של הפחד, מפחד לקבל התקף לב, מפחד שההורים ימותו, הדרכת מטפלים, ללמוד להיות מטפל, יעוץ למטפלים
... מקרה טיפולי, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, הקטנת גורם הסיכוי, איך לטפל בפחד? בדיקת הנחות היסוד של הפחד, מפחד לקבל התקף לב, מפחד שההורים ימותו, הדרכת מטפלים, ללמוד להיות מטפל, יעוץ למטפלים מהו פחד ואיך הוא נוצר? אליעד כהן מסביר שפחד הוא למעשה חשש מפני מציאות לא ... (הוא מחליט לא לרצות לאכול). פחד מתייחס בדיוק לאותו עיקרון, רק לגבי אירועים אפשריים בעתיד. איך מטפלים בפחד שאמא תמות מהתקף לב? הדוגמה שאליעד כהן נותן היא מקרה של ילדה שמפחדת שאימא שלה תקבל התקף לב בזמן ריצה. הוא מדגים כיצד מטפלים בפחד זה על ידי שלוש שאלות מרכזיות. השיטה הכללית לטיפול בפחד היא תמיד לבדוק את הנחות היסוד של הפחד, באמצעות ... אליעד כהן מסביר שעל מנת להקטין את הפחד, יש לשאול שלוש שאלות ספציפיות: מה הסיכוי שזה יקרה בפועל? במקרה של פחד ממוות מהתקף לב בריצה, השאלה היא מה הסיכוי האמיתי והמדויק שהאירוע יתרחש. לדוגמה, מה אחוז הסיכוי שאדם יקבל התקף לב וימות דווקא בזמן ריצה ספציפית. שאלה זו ממקמת את האירוע בקטגוריה של אירוע אפשרי, במקום שיהיה אירוע ודאי, וכך מפחיתה את תחושת הלחץ של האדם. האם האירוע שעליו חושבים באמת קשור רק לפעילות ספציפית? לדוגמה, האם התקף לב יכול לקרות רק בזמן ריצה, או שהוא יכול להתרחש גם במקרים אחרים? על ידי שאלה זו מרחיבים את נקודת המבט של האדם ורואים שהאירוע שממנו חוששים יכול ... מסוימת. למה האדם פוחד דווקא מאירוע ספציפי ולא מדברים אחרים עם סיכון דומה או גבוה יותר? לדוגמה, מדוע אדם פוחד דווקא מהתקף לב בזמן ריצה, ולא מתאונת דרכים או נפילה במקלחת, כאשר הסיכון במקרים אלו עשוי להיות אפילו גבוה יותר. מדוע השאלות האלו מפחיתות את תחושת הפחד? ... לפעמים דווקא החמרת התסריט מפחיתה פחד? אליעד כהן מדגים נקודה חשובה זו באמצעות דוגמאות נוספות. למשל, אם אדם מפחד לקבל התקף לב בריצה, אפשר לשאול אותו מה יקרה אם הוא יקבל התקף לב דווקא בזמן שהוא מתקלח או מבצע פעולה פשוטה אחרת. זה לכאורה מחמיר את התסריט שלו, אך בפועל דווקא זה מוריד את הפחד. מדוע? כי כשהאדם מבין שאין ... האלו בטיפול בפחד? אליעד כהן מדגיש שכדי להשתמש בכלים האלו, המטפל חייב לקחת את המשפט של המטופל (אני מפחד שאמא תקבל התקף לב בריצה) ולפרק אותו לגורמים בסיסיים על ידי שאילת השאלות שהוזכרו. המטפל צריך בעצמו לדמיין את הסיטואציה בצורה מדויקת, ואז לבדוק אילו שאלות ... כדי שהמטופל יצליח לראות בצורה ברורה את האמת על הפחדים שלו, ולהשתחרר מהם. איך לטפל בפחד ממוות? איך להתמודד עם חרדה מהתקף לב? מהן הנחות היסוד של הפחד? הדרכת מטפלים בפחדים וחרדות איך מטפלים בפחדים בעזרת שאלות? איך להקטין סיכוי וסיכון בפחד? למה אני מפחד רק מדברים ...
קשיים בחיים, איך להתמודד עם בעיות קשות? איך להתמודד במצבי קיצון? התקף חרדה, התקפת עצבים, עומד להשתגע, איבוד השפיות, דיכאון קליני, טיפול מונע, טיפול מניעתי, הפרעות התנהגות קשות, מצבים קשים, משבר קשה, אסון קשה, מניעת מחלות נפש
קשיים בחיים, איך להתמודד עם בעיות קשות? איך להתמודד במצבי קיצון? התקף חרדה, התקפת עצבים, עומד להשתגע, איבוד השפיות, דיכאון קליני, טיפול מונע, טיפול מניעתי, הפרעות התנהגות קשות, מצבים קשים, משבר קשה, אסון קשה, מניעת מחלות נפש
... בחיים, איך להתמודד עם בעיות קשות? איך להתמודד במצבי קיצון? התקף חרדה, התקפת עצבים, עומד להשתגע, איבוד השפיות, דיכאון קליני, טיפול מונע, טיפול מניעתי, הפרעות התנהגות קשות, מצבים קשים, משבר ... קשים וקשיים בחיים? כיצד ניתן להתמודד בצורה נכונה עם מצבים קשים, משברים ואסונות? אליעד מסביר שכאשר אדם מתמודד עם בעיות קשות או מצבים קיצוניים כמו התקף חרדה, התקפת עצבים, דיכאון קליני או תחושה של איבוד שפיות, הטעות הנפוצה ביותר היא להתחיל לחפש פתרונות דווקא ברגע הקשה עצמו. ... מאה קילו. באותו אופן בדיוק, אליעד אומר שאנשים רבים עושים את הטעות ומתחילים לחפש פתרונות ברגע שכבר פרץ משבר. למשל, אדם שואל מה עליו לעשות בזמן התקף חרדה או בזמן שהוא כבר עומד להשתגע. זו טעות, כמו לשאול מה לעשות אם מחבל דקר אותי ואני גוסס?. אליעד מסביר שהרעיון המרכזי הוא שאתה אמור לא להגיע למצב הזה מלכתחילה. איך טיפול מניעתי מונע התקף חרדה או דיכאון קליני? אליעד מבהיר שהוא לא אומר שאי אפשר לסייע לאדם שנמצא במצב קיצוני כמו התקף חרדה או דיכאון, בדיוק כפי שאפשר לעזור לאדם שנפצע קשה. עם זאת, הוא מדגיש שהאדם שרוצה לעזור לעצמו באמת, חייב להתמקד בטיפול ... כשהמשבר כבר קורה, האדם צריך להתחיל לטפל בדברים קטנים, בבעיות קטנות, שמהן הוא חושש, וכך ימנע מהבעיות להפוך למשברים גדולים. לדוגמה, אם אדם חושש מהתקפי חרדה, עליו להתמודד עם פחדים קטנים יותר שמופיעים אצלו במהלך היום - יום. עליו לשאול את עצמו מה הדברים הכי קטנים שגורמים לו פחד ולטפל בהם באופן מיידי. כאשר הוא עושה זאת, הוא מונע את ההחמרה של הפחדים לכדי התקף חרדה של ממש. מה לעשות כשהילד מתנהג בהפרעות התנהגות קשות? אליעד נותן דוגמה נוספת - מה לעשות אם הילד משתולל ושובר את כל הבית. ... מסכם את ההסבר בכך שהדבר החשוב ביותר הוא למנוע מראש את המשבר הבא, לא לחכות שהוא יתרחש ואז לנסות לפתור אותו. איך להתמודד עם מצבי קיצון? איך למנוע התקף חרדה? מה לעשות בזמן דיכאון קליני? טיפול מונע להפרעות התנהגות איך להתמודד עם התקפת עצבים? איך למנוע מחלות נפש? איך להתמודד במצבי משבר? ...
טיפול בחרדות, טיפול קוגניטיבי התנהגותי לחרדה, פחד משוטרים, הפרעת חרדה כללית, מתח נפשי, לחץ נפשי, מועקה רגשית, פחד לקבל התקף לב, פרנויות, פוביות, חרדה מוכללת, הפרעת קשב וריכוז
טיפול בחרדות, טיפול קוגניטיבי התנהגותי לחרדה, פחד משוטרים, הפרעת חרדה כללית, מתח נפשי, לחץ נפשי, מועקה רגשית, פחד לקבל התקף לב, פרנויות, פוביות, חרדה מוכללת, הפרעת קשב וריכוז
... לחרדה, פחד משוטרים, הפרעת חרדה כללית, מתח נפשי, לחץ נפשי, מועקה רגשית, פחד לקבל התקף לב, פרנויות, פוביות, חרדה מוכללת, הפרעת קשב ... לאדם לומר לעצמו אני מקבל את המצב הגרוע ביותר שיכול לקרות. למשל, אם אדם מפחד מהתקף לב, השיטה היא לא לנסות להרגיע את עצמו בהיגיון (הרופא אמר לי שאין לי התקף לב), אלא דווקא להגיד לעצמו בצורה מוגזמת: יאללה, שיהיה לי התקף לב, מה כבר יכול להיות? אליעד מסביר שכאשר אדם ... היא שהחרדה עצמה אינה מבוססת על חשיבה לוגית. המוח מייצר פחד לא הגיוני (אולי אקבל התקף לב, אולי השוטר יעצור אותי ללא סיבה), ולכן כל ... להתמודד עם חרדה לא הגיונית? מהי הדרך להפסיק לפחד משוטרים? כיצד להתמודד עם פחד מהתקף לב? איך לטפל בפוביות ופרנויות בשיטה פשוטה? מה ...
איך לא להשתגע? איך לא לאבד שליטה? איך להישאר שפוי? איך לא לחטוף התקף פסיכוטי? מפחד להשתגע, מפחד לפגוע בעצמי, מפחד לפגוע באחרים, למה אנשים משתגעים? סכיזופרניה פרנואידית, ההבדל בין גאון למשוגע
איך לא להשתגע? איך לא לאבד שליטה? איך להישאר שפוי? איך לא לחטוף התקף פסיכוטי? מפחד להשתגע, מפחד לפגוע בעצמי, מפחד לפגוע באחרים, למה אנשים משתגעים? סכיזופרניה פרנואידית, ההבדל בין גאון למשוגע
... לא להשתגע? איך לא לאבד שליטה? איך להישאר שפוי? איך לא לחטוף התקף פסיכוטי? מפחד להשתגע, מפחד לפגוע בעצמי, מפחד לפגוע באחרים, למה אנשים משתגעים? סכיזופרניה פרנואידית, ההבדל בין גאון למשוגע איך להתמודד ... כי כאשר אתה משקר לעצמך שאתה מוגן לחלוטין, מתישהו תתעורר בך הספקנות והחרדה שאולי בכל זאת תשתגע. הספק הזה עשוי דווקא להגדיל את הסיכוי לשיגעון או להתקף פסיכוטי. הפתרון הוא להכיר באמת ולהודות: כן, יש סיכוי מסוים שאולי אני אשתגע, ולהתמודד בצורה בוגרת עם ההשלכות של האפשרות הזו. אליעד ... הישרדות, ביטחון אישי ורצון להימנע מסבל או נזק נוסף. מה לעשות כשמתעורר פחד אמיתי להשתגע או לאבד שליטה? כאשר אדם מזהה בעצמו חשש אמיתי להשתגע או לפתח התקף פסיכוטי, אליעד ממליץ לשאול את עצמו באופן מעמיק מדוע הוא מפחד ומה ההיגיון בפחד שלו. ככל שיבין את ההיגיון מאחורי הפחד, כך יוכל להתמודד ... כשאתה מוכן לבדוק ולחקור את החרדה שלך, אתה מתקרב לשפיות ויציבות נפשית. איך לא להשתגע? איך להתמודד עם חרדה משיגעון? ההבדל בין גאון למשוגע איך למנוע התקף פסיכוטי? מה גורם לאנשים להשתגע? איך להתמודד עם מחשבות מפחידות? סכיזופרניה פרנואידית ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לא לפחד מטילים? איך לא לפחד להיפגע מטילים? איך לא לפחד מהמצב הבטחוני? איך לא לפחד ממלחמה? איך לא לפחד באזעקה? איך לא לפחד בממד? איך לא להיכנס לפחד מהמוות? חרבות ברזל, איך לא לפחד ממתקפת טילים? לא חייב לפחד, התקפי חרדה קיצונית, לוחמה פסיכולוגית, טרור נפשי, טרור פסיכולוגי, להיכנס לממד בזמן אזעקה, מלחמה בטרור, לוחמה תודעתית, התראה על התקפת טילים, פגיעה מטילים, להתגונן מטילים, להיכנס לפאניקה להיפגע מטילים, לבחור כמה לפחד, פגיעה נפשית, פגיעה פיזית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: התקף, איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה יש רע בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? האם לדומם יש תודעה? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם אפשר לדעת הכל? בשביל מה לחיות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? האם יש בחירה חופשית? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? מה המשמעות של החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם הכל אפשרי? איך להיות מאושר? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להנות בחיים? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מי ברא את אלוהים? האם יש או אין אלוהים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: התקף, איך להיגמל מהימורים? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך למצוא זוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך להעריך את עצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך לקבל החלטות? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור אהבה? איך לשתול מחשבות? איך לשפר את הזיכרון? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? דיכאון? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בדידות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי למציאת זוגיות, אימון אישי לדיאטה, אימון אישי לתזונה נכונה בתחום התקף - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4219 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 23:38:45 - wesi1