אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להיפגע מטילים ✔איך לא לפחד מטילים? איך לא לפחד להיפגע מטילים? איך לא לפחד מהמצב הבטחוני? איך לא לפחד ממלחמה? איך לא לפחד באזעקה? איך לא לפחד בממד...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨איך לא לפחד מטילים? איך לא לפחד להיפגע מטילים? איך לא לפחד מהמצב הבטחוני? איך לא לפחד ממלחמה? איך לא לפחד באזעקה? איך לא לפחד בממד? איך לא להיכנס לפחד מהמוות? חרבות ברזל, איך לא לפחד ממתקפת טילים? לא חייב לפחד, התקפי חרדה קיצונית, לוחמה פסיכולוגית, טרור נפשי, טרור פסיכולוגי, להיכנס לממד בזמן אזעקה, מלחמה בטרור, לוחמה תודעתית, התראה על התקפת טילים, פגיעה מטילים, להתגונן מטילים, להיכנס לפאניקה להיפגע מטילים, לבחור כמה לפחד, פגיעה נפשית, פגיעה פיזית
וכאן נסביר, איך לא לפחד מהמצב הבטחוני ואיך לא לפחד מאזעקות / טילים מאירן וכיו"ב. ואיך להתמודד עם התקפי חרדה בזמן התקפת טילים? ואיך להתמודד עם פחד מתרחישי קיצון? ונסביר האם כדאי להיכנס לממד? ועוד.

ויש בזה כל מיני היבטים והמון נקודות מבט. לדוגמה: יש את נקודת המבט של שום דבר לא משנה, שמה זה משנה מה יקרה וכולי. ויש את נקודת המבט של סיכוי סיכון, דהיינו, שהסיכוי למות בתאונת דרכים יותר גדול פי כמה וכמה, מאשר מהסיכוי להיפגע ממלחמת טילים, מהמון סיבות וכולי. אבל כאן ניתן עוד נקודת מבט חשובה שכדאי להתבונן בה.

והעניין הוא, שהסבל מתחלק ל 2 חלקים. הדבר הרע עצמו שקורה לאדם בפועל, זה חלק אחד. והחלק השני, זה הסבל שיש לאדם, מכך שהוא מפחד שהולך לקרות לו דבר רע, שזה חלק שני. לדוגמה: בן אדם שמפחד ממתקפת טילים, הוא סובל בראש ובראשונה מהפחד שיש לו להיפגע מהטילים. ובנוסף, הוא יכול לסבול או לא לסבול אם בפועל הוא יפגע מהטילים. ואלו 2 חלקים שונים של הסבל.

ואם טיל בפועל פוגע באדם, האם הגיוני שהאדם יסבול מכך? נניח שכן. אבל הפחד להיפגע מהטיל, האם האדם מחויב לסבול ממנו? תשובה: לא בהכרח.

ונזכיר את דבריי רבי נחמן מברסלב שאמר https://breslev.eip.co.il/?key=520 שיש שני סוגים של סבל וייסורים. יש את הייסורים שיש לאדם בגוף הפיזי שלו, שמהם יותר הגיוני לסבול. וגם איתם יש דרכים שונות איך להתמודד עם כאב פיזי וכולי. אבל יש גם את הייסורים שהם מחוץ לגוף, דהיינו, שהאדם סובל מדברים שקורים מחוץ לגוף שלו. שהם יותר נובעים מחיסרון הדעת שיש לאדם.

וכמובן שיש בזה המון היבטים. וכמובן שהחיים כאן ומשמעות החיים, מבוססת על פחד. ובלי פחד אין חיים. ומשמעות החיים נובעת מהרצון. והרצון יוצר פחד. ובלי שום פחד, אין שום רצון ואין שום משמעות לחיים וכולי. ולכן בהחלט כן הגיוני לפחד ברמה מסוימת, כי זאת משמעות החיים, הרצון שיוצר את הפחד.

ומצד האמת, עוצמת הסבל של האדם תלויה בעיקר בכמה הוא מזדהה עם הרצון שלו, בלי קשר לשאלה אם הסבל הוא בסוף הפיזי שלו או בנפש שלו. אבל זה עניין אחר.

אבל ברמת העיקרון ניתן להבין, כי יש את הסבל ממה שבאמת קורה בפועל באופן ממשי. ויש את הסבל מכך שהאדם מפחד ממה שיכול לקרות לו בעתיד. או שהוא סובל ממה שכבר קרה לו בעבר. וכמו שאמר מי שאמר "הציפיה למוות קשה מהמוות עצמו". דהיינו, הפחד שהאדם מפחד למות, הוא קשה יותר מאשר המוות עצמו.

וכאשר מישהו מרביץ לך, האם הגיוני שתנסה להתנגד לו? או שתתן לו להרביץ לך? כנראה שהגיוני שתתנגד לו. דהיינו, אם מישהו יורה עליך טילים, האם הגיוני להיכנס לממד בזמן אזעקה וכולי? כן, יש בזה היגיון, כמו שהגיוני להסתכל לצדדים לפני שעוברים את הכביש. לא בהכרח באותה הרמה, אבל כן, גם זה הגיוני. והגיוני לעבוד היום, כדי שיהיה לך אוכל מחר או בפנסיה בעוד הרבה שנים. הכל הגיוני ברמה כזו או אחרת.

אבל האם הגיוני שהבן אדם יהרוס לעצמו את החיים היום בעבודה קשה, כדי שבפנסיה החיים שלו לא יהרסו מעבודה קשה? זה כנראה פחות הגיוני.

וכאשר הטרור מנהל מלחמה נגד האויב, ובמקרה הזה האויב הוא אנחנו תושבי מדינת ישראל, הרי שהמלחמה נגדנו היא בכמה רמות. יש את הרמה הפיזית, שבפועל יורים עלינו טילים, כדי לפגוע בנו פיזית, כמו שמסופר במגילת אסתר "להשמיד להרוג ולאבד את כל היהודים ביום אחד". אז האם הגיוני להיכנס לממד ברגע שיש אזעקה וכולי? כן, ברמה מסוימת כנ"ל.

אבל זאת לא כל האמת. כי כל האמת היא, שהטרור רוצה לפגוע בנו, לא רק באמצעות פגיעה פיזית, אלא גם באמצעות פגיעה נפשית. והטרור יורה טילים, כדי לפגוע בנו פיזית, אבל גם נפשית. באמצעות הפחדה של תושבי מדינת ישראל. ולפעמים, הטרור יורים עלינו טילים לאזורים לא מיושבים, בכוונה, כדי לא לפגוע בנו פיזית, אלא רק כדי לפגוע בנו נפשית. כי הם יודעים שאם הם יפגעו בנו פיזית, אז נהיה חייבים להגיב וכולי. אבל על פגיעה נפשית, מדינת ישראל פחות מגיבה, גם בגלל כיפת ברזל וכולי.

ונשאל שוב, אם מישהו מרביץ לך, האם הגיוני להתגונן ממנו? אם מישהו יורה עליך טילים, האם הגיוני להיכנס לממד כדי להתגונן מכך? נניח שכן. אבל אם מישהו מנסה לפגוע בך נפשית ולגרום לך לפגיעה נפשית, לגרום לך לסבול מפחד מטילים, לגרום לך לפחד מהתקפת טילים, האם הגיוני להתגונן גם מהפגיעה הנפשית הזאת? או שהגיוני להתגונן רק מפגיעה פיזית של טילים, אבל לא משנה אם תיפגע מהפחד להיפגע מטילים?!

והרעיון הוא, שצריכים להבין, שיש על אזרחי מדינת ישראל, שני איומים. איום אחד הוא פיזי, ואיום שני הוא נפשי. והפגיעה יכולה להיות פיזית, מטילים. אבל היא גם יכולה להיות נפשית, מהפחד להיפגע מהטילים. כי הפחד גורם לנזקים, קשים, נפשיים וגם פיזיים. הפחד פוגע באדם גם ברמה הפיזית, כידוע. והאדם מביא על עצמו מחלות פיזיות ונפשיות קשות, בגלל הפחד והלחץ שיש לו. ובהתקפה של אירן / חיזבאללה / חמאס וכיו"ב, אפשרי גם להיפגע פיזית אבל גם להיפגע נפשית, מהפחד, לחץ, טראומה, חרדה וכולי.

כך שצריכים להתגונן, גם מפני הפגיעה הפיזית מהטילים, אבל גם מהפגיעה הנפשית מהפחד מהטילים, גם ממנה צריכים להתגונן. ואני מזכיר, שהפגיעה הנפשית מהפחד מטילים, גורמת גם לפגיעה פיזית, בטווח הזמן הבינוני והארוך. ואנשים מביאים על עצמם מחלות פיזיות ונפשיות, בגלל הפחדים שיש להם.

ולדוגמה, ליהנות מזוגיות, זה טוב. אבל לפחד לאבד את הזוגיות, זה רע. וליהנות מהחיים זה טוב, אבל לפחד למות זה רע. וההנאה מהחיים, באה עם מחיר של הפחד לאבד את החיים והפחד למות. ומי שיותר מידי נהנה מהחיים, הוא סובל יותר מידי מהפחד למות. והרעיון הוא, שלפעמים ההנאה מהחיים, עולה יותר מאשר המחיר של הפחד לאבד את החיים. ולפעמים, הסבל לאבד את הדבר, יותר גדול מההנאה שהדבר עצמו מביא. כמו פחד לאבד ילדים, פחד לאבד הורים וכיו"ב, שזה פחד שהסבל שלו, יכול להיות יותר גדול מההנאה שהאדם מקבל מההורים / ילדים שלו וכיו"ב.

וכאשר האדם שומע אזעקה, או התראה על התקפת טילים וכיו"ב, עליו לדעת שהוא יכול גם להיפגע נפשית ולא רק פיזית. ועליו להתגונן גם נפשית ולא רק פיזית. ואם הטיל לא פגע בך, אבל הפחד מהטיל פגע בך, הרי שאתה נפגעת במלחמה. ובדיוק כמו שצריכים להילחם בטילים עצמם, כך צריכים להילחם בפחד מהטילים.

ובנוסף, יש כמובן את כלי התקשורת / כלי התשקורת, שיש לחלק אינטרס להפחיד את האנשים, מהמון סיבות. החל מסיבות של רייטינג, כי זה מעלה את הרייטינג ואנשים מרותקים למסך, כאשר הם מפחדים. ובנוסף יש להם גם אינטרס מוצדק או שלא, להפיל את הממשלה וככל שאנשים יותר יפחדו, ככה יש יותר סיכוי שהם יצליחו להפיל את הממשלה, בצדק או שלא, שזה כמובן נושא אחר (האם ביבי אשם).

בשורה התחתונה, כמו שהאדם מבין שיש מולו סכנה להיפגע מטילים, הוא צריך להבין שיש מולו גם סכנה להיפגע מהפחד מהתקפת טילים. וצריכים להתגונן גם מפני הפחד עצמו. ונכון, שבמובן מסוים, ככל שהאדם פחות מפחד מהטילים, ככה יש יותר סיכוי שהוא יפגע מהם, אבל עדיין, מי שעושה הכל כדי לא להיפגע מהטילים, אומנם הוא לא ניפגע מהטילים, אבל הוא נפגע מהפחד מהטילים וגם זאת פגיעה נפשית וגם פיזית כנ"ל.

ואפשרי להרוס לאדם את החיים, לא רק באמצעות לפגוע בו בטילים, אלא גם באמצעות להרוס לו את החיים, שהוא לא יישן בלילה, כי הוא מפחד מאזעקה וכיו"ב.

ואחרי שמבינים שיש כאן 2 סכנות, עכשיו צריך למצוא נקודת איזון. שהיא לדוגמה, להיכנס למרחב מוגן וכיו"ב, אבל לנסות להירגע. לעשות את ההשתדלות שלא להיפגע אבל לא לאכול סרטים מלהיפגע, כי מה הסיכוי שניפגע ואם ניפגע אז מה?! ומי שלא אכפת לו להיפגע, לא יסבול אם הוא יפגע. במובן שאי אפשר להכריח את הבן אדם לסבול מפגיעה מטילים, אם הוא יחשוב שלא אכפת לו להיפגע מהם.

וברמת העיקרון, איך אפשרי לפחד פחות מטילים? תשובה: זה גם על ידי שהאדם לומד להבדיל בין עובדה לפירוש. כי הפחד מהטיל, הוא על הפירוש, שאולי תיפגע. אתה סובל בגלל הפירוש שיש אפשרות שתיפגע. אבל אתה לא נפגע כרגע בפועל פיזית. ואלו ייסורים מחוץ לגוף כנ"ל.

ונקודת האיזון היא, להפריד בין עניין ההשתדלות המעשית, לבין הסטרס הנפשי שיש מהטילים עצמם. שהוא לא מחויב. ואפשרי להתגונן מטילים, גם בלי להיכנס לפאניקה להיפגע מטילים.

ובהיבט הדתי, למי שמאמין לא מפחד, יש את ההשתדלות הפיזית ההשתדלות הגשמית, להיכנס לממד ויש את הפחד הנפשי, שהוא נובע מחוסר אמונה ומחוסר ביטחון, שהכל טוב ושהכל לטובה והכל בהשגחה פרטית ומה שצריך לקרות יקרה וכולי (ע"ע ביטחון והשתדלות).

ויש בזה עוד עניינים, שהאדם צריך להבין שהוא זה שבוחר לפחד. כי האדם בוחר את הרצון שלו. והאדם בוחר לרצות לא להיפגע מהטילים וכולי. שזה כמובן עוד עניין אחר.

ויש גם את העניין של התבואה המשוגעת שסיפר רבי נחמן מברסלב https://breslev.eip.co.il/?key=2562 שהאדם צריך לזכור שהוא בתוך בית משוגעים. ויש גם את העניין של https://breslev.eip.co.il/?key=2207 "אֶת זֶה תְּקַבְּלוּ מֵאִתִּי שֶׁלּא לְהַנִּיחַ עַצְמוֹ לְהָעוֹלָם לְהַטְעוֹת, שֶׁלּא יַטְעֶה אוֹתוֹ הָעוֹלָם... מֵאַחַר שֶׁאֵין הָעוֹלָם הַזֶּה כְּלוּם" וגם כאן https://breslev.eip.co.il/?key=69 "כָּל הַצָּרוֹת וְהַיִּסּוּרִים וְהַגָּלוּת, אֵינוֹ אֶלָּא לְפִי עֵרֶךְ חֶסְרוֹן הַדַּעַת. וּכְשֶׁנִּשְׁלָם הַדַּעַת, אֲזַי נִשְׁלָם כָּל הַחֶסְרוֹנוֹת" וכיו"ב בעוד מקומות.

לסיכום: בזמן מלחמה, יש 2 סכנות. יש סכנה להיפגע מהטילים, סכנה פיזית, להיפגע פגיעה פיזית, מה שנקרא מלחמה קונבנציונלית. אבל יש גם מלחמה תודעתית, מלחמה לא קונבנציונלית, לוחמה פסיכולוגית, לוחמה בלתי קונבנציונלית, שבה יש איום וסכנה שהאדם יפגע מהפחד להיפגע מטילים. שגם ממנה צריכים להתגונן.

ובמובן מסוים, המאמר הזה מגדיל את רמת הסטרס של האדם. כי עכשיו האדם מבין שהוא נתון גם תחת סכנה של הפחד להיפגע, שגם זו סכנה בפני עצמה. אבל זאת האמת. כי המטרה היא שהאדם יבין שיש כאן 2 אויבים. והוא חוטף מכות של פחד, והוא יכול להתמודד גם עם הפחד, גם תוך כדי זה שהוא נכנס לממד.

ויש מי שיקצין ויאמר, שהוא בוחר להתמודד רק עם הפגיעה מטילים, ונותן לפחד לפגוע בו. דהיינו, הוא ימשיך לפחד בצורה קיצונית ובתמורה, יקטין את הסיכוי שלו להיפגע מטילים. כי הוא יעבור לגור בבונקר, כמו שנסראללה חי בו, לפני שהוא מת בבונקר שלו.

ויש מי שיקצין ויאמר, שהוא בוחר להתמודד רק עם הפחד להיפגע מהטילים, והוא בוחר להתעלם מאזעקות וכיו"ב, ולא אכפת לו להיפגע משום דבר. וזה מגדיל את הסיכוי לכך שהוא יפגע מהטילים עצמם, אבל הוא כנראה לא יפגע מהסבל שיש מהפחד להיפגע מהטילים.

דהיינו, שיש כאן 2 סכנות וכל אחד בוחר את האיזון שהוא רוצה איך לאזן את ההתמודדות שלו עם 2 הסכנות. כי יש אנשים שלא מבינים שגם הפחד להיפגע מהטילים, גם הוא עצמו פגיעה נפשית בפני עצמה. ולכן חשוב להבהיר שיש כאן גם סכנה של הפחד להיפגע ולא רק של הפגיעה עצמה.

ואיך לפחד פחות להיפגע מטילים? ואיך לא לפחד בכלל להיפגע מטילים? זה עניין אחר בפני עצמו, איך להתמודד עם פחדים בכללי https://anxiety-treatment.eip.co.il וזה עניין אחר.

ומה רמת האיזון המומלצת, איך לאזן בין הרצון לא להיפגע פיזית, לבין הרצון לא לפחד להיפגע פיזית? זה כמובן עוד עניין. אבל המסר כאן הוא, לזכור, שצריכים ללמוד לפחד פחות, ללמוד לא לפחד, להבין שלפחד זה נזק כמו שלהיפגע ממשהו זה נזק. להיות עני, זה סבל. אבל גם לפחד להיות עני, זה סבל. ולהיות חולה, זה סבל. אבל גם לפחד להיות חולה, זה סבל וכולי.

ולכן צריכים ללמוד לראות בפחד מפגיעה מטילים אויב בפני עצמו, כמו שרואים בפגיעה עצמה אויב בפני עצמה. בהצלחה!
חרדה קיצונית איך לא לפחד ממלחמה סיכון לפגוע מגילת אסתר ילדים שכולים התמודדות עם כאבים בית משוגעים ילד חרדתי לא לפחד בממד מוות של בן זוג אופי קיצוני אזעקה איך לא להיכנס איך לא להיכנס לחרדה איך לא להיכנס לפחד איך לא להיכנס לפחד מהמוות איך לא לפחד איך לא לפחד באזעקה איך לא לפחד בממד איך לא לפחד להיפגע איך לא לפחד להיפגע מטילים איך לא לפחד מהמצב איך לא לפחד מהמצב הבטחוני איך לא לפחד מטילים איך לא לפחד ממלחמה איך לא לפחד ממלחמות איך לא לפחד ממתקפת טילים אישיות קיצונית בזמן אזעקה בחירה ה 7 באוקטובר הגזמה המוות המצב הבטחוני הקצנה השביעי באוקטובר השביעי לאוקטובר התגוננות התקף התקף חרדה התקפי התקפי חרדה התקפי חרדה קיצונית התקפים התקפת התקפת חרדה התקפת טילים התראה על התקפת טילים חרבות ברזל חרדה חרדה קיצונית חרדות חרדות קיצוניות חשיבה מוקצנת חשיבה קיצונית טרור טרור נפשי טרור פסיכולוגי לא חייב לפחד לא להיכנס לא להיכנס לחרדה לא להיכנס לפחד לא להיכנס לפחד מהמוות לא לפחד לא לפחד באזעקה לא לפחד בממד לא לפחד להיפגע לא לפחד להיפגע מטילים לא לפחד מהמצב לא לפחד מהמצב הבטחוני לא לפחד מטילים לא לפחד ממלחמה לא לפחד ממתקפת טילים לבחור לבחור כמה לפחד להגזים להוציא מפרופורציה להיכנס לחרדה להיכנס לממד להיכנס לממד בזמן אזעקה להיכנס לפאניקה להיכנס לפאניקה להיפגע להיכנס לפאניקה להיפגע מטילים להיכנס לפחד להיפגע להיפגע מטילים להקצין להתגונן להתגונן מטילים לוחמה פסיכולוגית לוחמה תודעתית לפחד לפחד באזעקה לפחד בממד לפחד להיפגע מטילים לפחד מהמצב הבטחוני לפחד מטילים לפחד ממתקפת טילים מוות מחדל ה 7 באוקטובר מחדל ה 7 לאוקטובר מחדל השביעי באוקטובר מחדל השביעי לאוקטובר מלחמה מלחמה בטרור מלחמות מתקפת טילים נפש נפשית פאניקה פגיעה פגיעה מטילים פגיעה נפשית פגיעה פיזית פחד פחד באזעקה פחד בממד פחד להיפגע פחד להיפגע מטילים פחד מהמוות פחד מהמצב פחד מהמצב הבטחוני פחד מוות פחד מטילים פחד ממלחמה פחד ממתקפת טילים פחד מקיצוניות פחדים פחדים מהמוות פסיכולוג פסיכולוגי פסיכולוגיה פסיכולוגיות פסיכולוגים פסיכולוגית קיצוני קיצוניות תודעה
פחד מטילים, פחד מאזעקות, איך להישאר רגוע ואיך לשמור על קור רוח בהתקפת טילים? איך לא לפחד מהתקפת טילים? איך לא להיכנס לחרדה מאזעקות, איך להתמודד עם פחד מהתקפת טילים? איך לא לפחד ממלחמות? איך נוצר הפחד מטילים? איך נוצר הפחד מאזעקות? איך אפשרי לא לפחד מאזעקות? איך להתמודד עם לחץ מהתקפת טילים? איך להישאר רגוע תחת אש? איך להיות רגוע בהתקפת טילים? איך לשמור על קור רוח בזמן אזעקה? איך להתמודד עם התקפי חרדה מהתקפת טילים? איך לא לפחד ממלחמה עם אירן?
... דהיינו, להקטין את הסיכוי לכך שהוא יפגע. איך? באמצעות להיכנס לממד מקלט וכיוב. כאשר האדם מפחד מכך להיפגע מטיל, אז אם הוא חושב שהבעיה היא בכך שיפגע בו הטיל, הרי שמנקודת המבט הזו, הוא ירוץ לממד ... או מכך שהוא לא יכול לעוף באוויר, כנראה שנמליץ לו ללמוד לקבל את החיים כמו שהם. אבל אם מישהו לא ירצה להיפגע מטיל, כנראה שנלמד אותו להתגונן מהטיל. כי נקודת המבט שאומרת שלא אכפת לך להיפגע מטיל, היא נקודת מבט לא ריאלית לחיות איתה בחיי היום יום. וזה כמובן עוד עניין בפני עצמו. ... במקרה הזה, בפועל, לא באמת ניתן להתמגן באופן מושלם במאה אחוז. כי לא משנה מה תעשה, תמיד יש את האפשרות שתיפגע מטיל וכיוב. ולכן במקרה כזה, הפתרון המוצע הוא, להתחבר גם אל המקום של לקחת אחריות על הרצון, ... זה עניין שלם בפני עצמו, של איך לשנות את הרצון, אבל עדיין גם הוא קיים. כי האדם לא באמת חייב לא לרצות להיפגע מטילים. אלא, שהאדם בוחר להאמין ש... וכולי. ושוב, זאת לא נקודת מבט רגילה שאפשרי לחיות איתה ... אחוז, אז אם המוח שלך ממשיך לשגע אותך, כמה המצב שלך גרוע, כדאי לך לזכור, שאתה לא באמת חייב לא לרצות להיפגע מטילים. כי מי אמר שזה בכלל משנה? ומה זה בכלל משנה? וכן, זה נשמע משוגע, אבל אז מה?! לסיכום: ...
התגוננות - מי צריך להתגונן? ומהי מהותה של ההתגוננות?
התגוננות - מי צריך להתגונן? ומהי מהותה של ההתגוננות? התגוננות. להתגונן. מי שיתבונן בעניין יראה, כי התגוננות נובעת מחולשה. התגוננות פירושה הוא כאשר הדבר לא יציב, ומשהו מאיים על היציבות שלו, שאז צריך להגן על הדבר. אין צורך להגן על דבר שאינו מאוים. ואם דבר ... לא תשתנה. וכל זה אומר בעצם, שככל שהאדם מחובר יותר למציאות וככל שהאדם מרגיש יותר יציבות וככל שהאדם יותר אמיתי, כך הוא פחות צריך להתגונן . כי התגוננות היא סוג של חולשה. וכמובן שברמה המעשית האדם צריך להתגונן מדברים רעים שלא יפגעו בו, כי כאן זה עולם השינויים והנפרדות, שיש בו טוב ורע, והאדם צריך להגן על עצמו מהרע. אבל אנחנו מדברים כאן בעיקר על הדברים שבהם האדם מתגונן ברמה הרעיונית. כגון לדוגמה אדם שמרגיש צורך להתגונן ממחשבות ששונות לדעתו. או אדם שמרגיש מאוים כאשר הוא שומע שמישהו לא מסכים איתו. או אפילו כאשר האדם מרגיש קצת אי נוחות מכך שלא ... זמן שהאדם לא נמצא באמת האמיתית, שהיא אין סוף של יציבות, ושלא משנה מה יקרה, היא תמיד תהיה קיימת, הרי שהאדם הזה תמיד ירגיש צורך להתגונן מדעות של אחרים. כי האמת נמצאת בכל דבר. ומי שיודע את האמת, אף אחד בעולם לא חולק עליו. כי כולם מסכימים על האמת האחת. ולמרות שאף ... בצורות שונות לעזור גם לאדם השני להבין שכל הדעות הן אחת, ועל ידי זה לחיות טוב יותר. ונסכם: מי שיודע את האמת, הוא לא מרגיש צורך להתגונן. ואם האדם מרגיש את הצורך להתגונן, ואם האדם נלחץ מכך שמישהו לא מסכים איתו, הרי שהקיום שלו הוא לא מחיוב המציאות, אלא רק אפשרי המציאות. כי דבר שקיומו הוא מחויב, ...
בעיות, חיפוש בעיות, ליצור בעיות, התגוננות, להתגונן, לא להתגונן, רע כל הזמן, הכל רע, פתרון בעיות, הכל בעיות
בעיות, חיפוש בעיות, ליצור בעיות, התגוננות, להתגונן, לא להתגונן, רע כל הזמן, הכל רע, פתרון בעיות, הכל בעיות
... חיפוש בעיות, ליצור בעיות, התגוננות, להתגונן, לא להתגונן, רע כל הזמן, הכל רע, פתרון בעיות, הכל בעיות למה אנשים מחפשים בעיות כל הזמן? אנשים כל הזמן עסוקים בחיפוש בעיות או ביצירת בעיות חדשות. אליעד מסביר שהסיבה ... לשפר. אבל ברגע שהוא חושב שאולי יש משהו טוב יותר, אפילו רק קצת, הוא מיד נכנס למרדף אחרי הפתרון, וזה מה שגורם לו לסבל אינסופי. מדוע אנחנו עסוקים כל הזמן בהתגוננות? אנשים עסוקים בהתגוננות מתמדת מפני בעיות שהם יוצרים לעצמם. אליעד מדגים כיצד האדם מתגונן אפילו מפני דברים שאינם דורשים התגוננות . האדם מתגונן מפני רגשות לא נעימים, מתגונן מפני דאגות, מתגונן מפני כל פעולה פשוטה שהוא מבצע בחיים. לדוגמה, כשהאדם אוכל הוא מתגונן מפני רעב, כשהוא ישן הוא מתגונן מפני עייפות, וכאשר הוא עובד, הוא מתגונן מפני חוסר כסף או מפני פחדים אחרים. אליעד מחדד את הרעיון שההתגוננות קיימת בכל רגע בחיים שלנו, ובצורה מתמדת אנשים מחפשים דרכים להגן על עצמם ממשהו שהם בעצמם המציאו. מה הבעיה בחיפוש בעיות? אליעד מסביר שהחיפוש אחרי בעיות ... שהכל רע. לעומת זאת, אם הוא חושב שיש מצבים טובים ורעים, הוא תמיד ירצה לשפר את מצבו, מה שיגרום לו סבל מתמיד בגלל חוסר שביעות רצון תמידי. אליעד מציג תרחיש קיצוני: אם אדם נחטף ועובר התעללות, זה ירגיש רע במיוחד. אבל אם האדם כבר היה רגיל לחשוב שכל הזמן רע לו, התעללות לא תשנה עבורו משמעותית את מצבו. מי שרואה באופן ... מתחיל לחשוב שיש אפשרות שיהיה לו טוב יותר, הוא מאבד את השלווה ומתחיל לרדוף אחרי הטוב יותר הזה, שממילא לעולם לא יספיק. האם יש דרך להפסיק את מעגל החיפוש וההתגוננות? הדרך לעצור את מעגל החיפוש המתמיד אחרי בעיות וההתגוננות מהן היא לעבור לחשיבה מוחלטת. אליעד מסביר שהחשיבה היחסית גורמת לאדם להיות עסוק כל הזמן בשיפור והתגוננות. אך ברגע שהאדם מתבונן במציאות בצורה מוחלטת, הוא מבין שאין צורך בהתגוננות, כי הכל כבר קיים כפי שהוא, ואין טעם להתגונן ממשהו שממילא לא ניתן לשנותו. אליעד טוען שההתבוננות המוחלטת היא הדרך היחידה לצאת מהסבל התמידי שנוצר מתוך חיפוש הבעיות וההתגוננות מפניהן. זו התבוננות שמאפשרת לאדם לקבל את המציאות באופן מוחלט ללא התנגדות. איך להפסיק להתגונן כל הזמן? למה אני יוצר לעצמי בעיות? האם תמיד רע לנו? איך להפסיק לחפש בעיות? האם אפשר לחיות בלי בעיות? ...
להתמודד עם העברת ביקורת, לנצח בויכוח, להתגונן מול ביקורת, ביקורתיות, להפוך מחויב לאפשרי, התמודדות עם ביקורת, להדוף ביקורת, לחסום ביקורת, התנהגות ילדותית, התנהגות לא בוגרת, הדיפת ביקורת
להתמודד עם העברת ביקורת, לנצח בויכוח, להתגונן מול ביקורת, ביקורתיות, להפוך מחויב לאפשרי, התמודדות עם ביקורת, להדוף ביקורת, לחסום ביקורת, התנהגות ילדותית, התנהגות לא בוגרת, הדיפת ביקורת
... עם העברת ביקורת, לנצח בויכוח, להתגונן מול ביקורת, ביקורתיות, להפוך מחויב לאפשרי, התמודדות עם ביקורת, להדוף ביקורת, לחסום ... אינה מוצדקת, אליעד כהן מסביר שדרך יעילה להתגונן מפניה היא להפוך את הביקורת ליחסית ולא למוחלטת. במקום לקבל את הטענה כעובדה מוחלטת, אפשר ... מדגיש שככל שתפתח יותר שכל ומודעות, תוכל להקצין את ההתגוננות ולומר בצורה חד - משמעית שהביקורת שלו היא בלתי אפשרית, ולהציג את מעשיך כדבר הכי טוב ... נוספים, אליעד כהן מציע שתי דרכי תגובה: דרך קיצונית: תאמר לו אתה מספיק טיפש לחשוב שאנשים אחרים מסכימים איתך. בדרך זו אתה מערער את היכולת ... איך אני, כאילו זה הופך להיות כזה אתה יודע למלחמה כזאת של ביקורת, לא נכון כן נכון. אליעד: אוקי מה מהות השאלה שלך, אם מישהו מעביר עליך ... אוקי, אם מישהו מעביר עליך ביקורת ואתה רוצה להתגונן , תשובה: אתה הופך את הביקורת שלו ליחסית ולא למוחלטת. כל פעם שהוא אומר לך משהו באופן ... אולי כשנולדת היית הכי בוגר בעולם, הכי יציב נפשית, הכי בריא נפשית , ותראה לאיפה התדרדרת. עכשיו אכפת לך שמעבירים עליך ביקורת, זה לא ילדותי? ... איך אני, כאילו זה הופך להיות כזה אתה יודע למלחמה כזאת של ביקורת, לא נכון כן נכון. אליעד: אוקי מה מהות השאלה שלך, אם מישהו מעביר עליך ... אוקי אם מישהו מעביר עליך ביקורת ואתה רוצה להתגונן, תשובה אתה הופך את הביקורת שלו ליחסית ולא למוחלטת כל פעם שהוא אומר לך משהו באופן מוחלט ... אולי כשנולדת היית הכי בוגר בעולם הכי יציב נפשית, הכי בריא נפשית ותראה לאיפה התדרדרת עכשיו אכפת לך שמעבירים עליך ביקורת זה לא ילדותי, כשהיית ...
מבוא לשכנוע, איך ללמוד שכנוע? איך ללמוד לשכנע? איך לא להשתכנע? שכנוע ובחירה חופשית, איך להתגונן משכנוע? לשכנע את עצמך, מתי לא לשכנע? להתגונן ממניפולציות, NLP, לדעת לשכנע
מבוא לשכנוע, איך ללמוד שכנוע? איך ללמוד לשכנע? איך לא להשתכנע? שכנוע ובחירה חופשית, איך להתגונן משכנוע? לשכנע את עצמך, מתי לא לשכנע? להתגונן ממניפולציות, NLP, לדעת לשכנע
... לשכנע? איך לא להשתכנע? שכנוע ובחירה חופשית, איך להתגונן משכנוע? לשכנע את עצמך, מתי לא לשכנע? להתגונן ממניפולציות, NLP, לדעת לשכנע למה אנשים לומדים את תחום השכנוע? אנשים רבים לומדים את הנושא של שכנוע ושיווק מתוך רצון לשפר את יכולות השכנוע שלהם בחיי היום - יום. לדוגמה, ... בקלות רבה יותר מתי מפעילים עלינו מניפולציה. טיפ להתגוננות מפני מניפולציות - איך להטיל ספק בצורה נכונה? הדרך היעילה ביותר להתגונן מפני מניפולציות היא על ידי הטלת ספק במחשבות ובהחלטות שלנו. כשעולה לנו מחשבה חדשה או החלטה שנראית לנו פתאומית, כדאי לשאול שאלות כמו: למה אני חושב כך? אולי ההפך נכון? ... היומיומית טיפים לחיזוק מוטיבציה ושכנוע עצמי איך להתגונן מפני מניפולציות? מתי כדאי לא לשכנע אחרים? למה אנשים לומדים את נושא השכנוע? הרבה אנשים מעוניינים ללמוד את נושא השכנוע מפני שהם רוצים לדעת איך לשכנע אנשים אחרים בחיי ... הבחירה של אחרים אדם שמבין היטב איך משכנעים, יכול במודע לבחור שלא להפעיל את הטכניקות הללו. באופן זה הוא מוודא שלא נשללת מהצד השני הבחירה החופשית, ולא נוצר מצב שבו הצד השני הופך לרובוט שמבצע דברים אוטומטית. 2. שמירה על תחושת ... עניין וחידוש בחיים. לכן גם מי ששולט היטב בשכנוע עשוי לבחור שלא להפעיל אותו בכל רגע, כדי לחוות מצבים שבהם דברים לא מסתדרים ב - 100 אחוז לרצונו. האם אנשים עושים מניפולציות גם ללא ידיעה? בהחלט. לפעמים אנשים מפעילים מניפולציות ... ומתי לא. כך, גם מי שרוצה להיות טבעי ולתת לאנשים לבחור בחופשיות, יכול ללמוד כיצד להימנע משימוש בטכניקות שכנוע לא מודעות. איך לימוד שכנוע עוזר להגן מפני מניפולציות של אחרים? העולם מלא במסרי שכנוע: פרסומות, אנשי מכירות, ... רבים בלימוד שכנוע: אפשר לשכנע אחרים כשרוצים, אפשר לבחור שלא לשכנע כדי לשמור על חופש הבחירה שלהם, אפשר לשכנע את עצמנו לפעול בניגוד להרגל או להתגבר על קשיים, וכן אפשר להגן על עצמנו מפני שכנוע שמופעל עלינו. הבנת מנגנוני השכנוע ... מאפשר לבן אדם, אחד הדברים שזה מאפשר לו זה מאפשר לו לבחור לא לשכנע אנשים אחרים אלא לדבר שהיא תאפשר יותר חופש ובחירה לבן אדם השני, כמובן שזה מאפשר גם את ההיבט של כן לשכנע אותו. זאת אומרת אותם אנשים שאומרים אנחנו לא רוצים ללמוד ... גם הפך כי אם בן אדם לומד נושא של שכנוע הוא גם יודע להתגונן מהנושא של שכנוע ואז גם קשה לו לשכנע את עצמו מהיבט מסוים כי הוא יודע איך להתגונן מהמניפולציות של שכנוע אבל זה כבר עוד פעם מהיבט אחר. עכשיו התועלת השנייה שיכולה לצאת לאנשים מהנושא של ללמוד את כל הנושא הזה של שכנוע ואיך עובד המוח ואיך שותלים מחשבות, ואיך עושים מניפולציות וכו היא בכך שהוא יודע להתגונן ממניפולציות ובשכנוע של אחרים, זאת אומרת גם אם בן אדם יגיד אני לא רוצה לשכנע אף אחד בשום דבר אני מעדיף להיות מי שאני והכל בסדר אוקי אף על פי כן באופן יחסי בן אדם חי ... ועכשיו מכאן אני רוצה לתת טיפ לגבי איך בן אדם יכול להתגונן, טיפ מאוד פשוט צריך ליישם אותו אבל הוא מאוד פשוט איך להתגונן ממניפולציות אם אתה מדבר עם איש מכירות עם כל בן אדם שמנסה למכור לך רעיון מוצר פעולה מעשה כל דבר, איך בן אדם יכול להתגונן מהדבר הזה? לצורך העניין גם אני עכשיו איש מכירות מי שרוצה שינסה להתגונן, אוקי אבל זה כבר נושא אחר זה גם לא בהכרח אומר שכל איש מכירות מנסה לרמות אותך יכול להיות גם איש מכירות שאומר לך את האמת אבל אף על פי כן באופן יחסי כדאי לבדוק האם איש ...
רטוריקה, יכולת רטורית, לעמוד מול ביקורת, להתגונן מביקורת, לזהות הנחות יסוד, לשלול הנחות יסוד, להפריך הנחות יסוד, לנהל משא ומתן, להתגונן מול ביקורת, לא לפחד מביקורת
רטוריקה, יכולת רטורית, לעמוד מול ביקורת, להתגונן מביקורת, לזהות הנחות יסוד, לשלול הנחות יסוד, להפריך הנחות יסוד, לנהל משא ומתן, להתגונן מול ביקורת, לא לפחד מביקורת
... יכולת רטורית, לעמוד מול ביקורת, להתגונן מביקורת, לזהות הנחות יסוד, לשלול הנחות יסוד, להפריך הנחות יסוד, לנהל משא ומתן, להתגונן מול ביקורת, לא לפחד מביקורת איך להתמודד עם ביקורת באמצעות רטוריקה ... הרג חפים מפשע? ניתן לערער מיד את ההנחה הראשונית ולענות: מי אמר שהם חפים מפשע? כולם שם היו טרוריסטים. גם אם ברור שלא כולם היו טרוריסטים, אפשר להמשיך ולהקשות בכך שהדיון עובר לשאלת הנחות ... בדברים שנאמרו אם רוצים לשגע את האדם שמולנו, לזעזע את המחשבה שלו, או לשבש את הטיעון שלו, ניתן לבחור שלא להסכים עם הנחות היסוד שהוא מציג. במקום להגיב ... גם בדיונים פוליטיים או עימותים תקשורתיים. למשל, אם יש טענה כמו: למה צהל הרג חפים מפשע במלחמה? - ניתן להפוך את הנחת היסוד ולהשיב: מי אמר שהם חפים מפשע? הם היו טרוריסטים! גם אם יש הוכחות שהם לא היו טרוריסטים, ניתן להמשיך ולומר: כל מי ששם הוא טרוריסט. המטרה היא לא להיכנס להסברים ארוכים, אלא להפוך את הנחת היסוד כך שהדיון ... פחדים או הרגלים שליליים. לסיכום בכל דיון, תלונה, ביקורת או מחשבה פנימית יש הנחות יסוד שניתן לבחור האם להסכים איתן או להפריך אותן. אם רוצים לנהל שיחה ... מתלונן לא בצדק אז צריך לדעת לא לשתף פעולה עם האויב. אוקי לדוגמה נגיד למה צהל הרג חפים מפשע במלחמה תוך כדי שהוא רצה להרוג מחבלים, מה פתאום הם לא חפים מפשע הם היו טרוריסטים למרות שנניח שהם לא היו פורמאלית טרוריסטים יש דרך לראות שהם היו טרוריסטים? הם היו טרוריסטים, רגע והתינוק שם הוא גם היה טרוריסט?, כן הוא היה טרוריסט. עכשיו אם מתייחסים למה שהבן אדם אומר אם הבן אדם בא ... בכבוד אז אומרים לו למה אתה אומר שככה וככה בא נבדוק בא נראה יש עוד היבט, אתה בטוח שהוא לא היה טרוריסט אתה מבין אבל שזה היה מחויב להרוג אותו כי הטרוריסט הסתתר באותו בית שהתינוק ישן אתה מבין את זה?. אבל אם ...
להתגונן מביקורת, התגוננות מביקורת, התנגדויות לקוח, התמודדות עם ביקורת, התמודדות עם האשמות, התמודדות עם תלונות, להגיב לביקורת, להגיב לתלונות, להגיב להאשמות, להתגונן מהאשמות, לשכנע אנשים
להתגונן מביקורת, התגוננות מביקורת, התנגדויות לקוח, התמודדות עם ביקורת, התמודדות עם האשמות, התמודדות עם תלונות, להגיב לביקורת, להגיב לתלונות, להגיב להאשמות, להתגונן מהאשמות, לשכנע אנשים
להתגונן מביקורת, התגוננות מביקורת, התנגדויות לקוח, התמודדות עם ביקורת, התמודדות עם האשמות, התמודדות עם תלונות, להגיב לביקורת, להגיב לתלונות, להגיב להאשמות, להתגונן מהאשמות, לשכנע אנשים איך להגיב נכון כשמעבירים עליך ביקורת? אליעד כהן מסביר בצורה מפורטת כיצד להתמודד עם ביקורת, האשמות, תלונות ... כבוד, או תשומת לב. לדוגמה, הוא מספר על אדם שהבוס שלו מתלונן עליו מדוע הוא לא שטף כלים. אותו עובד יכול להתגונן ולתרץ מדוע לא שטף כלים, אבל זה לא יפתור את המהות של התלונה. אם המהות של התלונה היא רצון שיהיה סדר, אז במקום לתרץ על הכלים, עדיף ... איך אפשר למלא את הצורך של הצד השני בצורה חיובית ויעילה? התהליך הזה יאפשר לך להפוך ביקורת להזדמנות, ולהתגונן בצורה נכונה מפני האשמות, תלונות והתנגדויות. איך להתמודד עם ביקורת? מה עושים כשמאשימים אותך? איך לענות להתנגדויות לקוח? איך להבין מה הצד השני רוצה? כיצד להגיב נכון לתלונות? מה הדרך הנכונה להתגונן מהאשמות? איך לשכנע אנשים? ...
איך להאשים מישהו בלי שהוא יפגע? איך לגרום למישהו לקחת אחריות? איך לגרום למישהו להאשים את עצמו? איך לגרום למישהו לא להתגונן? איך להעביר ביקורת בצורה נכונה? איך לקחת אחריות בהעברת ביקורת? איך לא לגרום למישהו לתקוף אותך?
איך להאשים מישהו בלי שהוא יפגע? איך לגרום למישהו לקחת אחריות? איך לגרום למישהו להאשים את עצמו? איך לגרום למישהו לא להתגונן? איך להעביר ביקורת בצורה נכונה? איך לקחת אחריות בהעברת ביקורת? איך לא לגרום למישהו לתקוף אותך?
... יפגע? איך לגרום למישהו לקחת אחריות? איך לגרום למישהו להאשים את עצמו? איך לגרום למישהו לא להתגונן? איך להעביר ביקורת בצורה נכונה? איך לקחת אחריות בהעברת ביקורת? איך ... האשמות נגדיות. לדוגמה, אם תגיד למישהו: אתה פגעת בי או אתה אשם, רוב הסיכויים שתגובתו תהיה התגוננות ואף יטען שאתה אשם ולא הוא. לכן, כדי להאשים אדם אחר באופן שיגרום לו לקחת אחריות ולא להיפגע , יש להשתמש בדרך עקיפה ועדינה יותר, שמונעת את הצורך שלו להתגונן. מהי הדרך הנכונה להעביר ביקורת בלי לעורר התנגדות? הדרך שאליעד כהן ... כתחושה שלך ולא כהאשמה. זה גורם לאדם שמולך להרגיש פחות מותקף, מה שמפחית את הצורך שלו להתגונן. כאשר אדם לא מרגיש מותקף, הסיכוי שהוא יקשיב, יבין ויקח אחריות על ... כי ברגע שתעביר ביקורת בצורה ישירה (אתה לא בסדר), גם אם קודם החמאת לו, הוא עדיין יתנגד ויתגונן. לכן הדרך האמיתית למנוע התגוננות היא לשנות את הצורה שבה אתה מציג את הדברים, ולהשתמש במונחים של ... זה?. כך אתה מציע לצד השני דרך פעולה קונקרטית והוא נוטה לקחת אחריות ולמצוא פתרונות במקום להתגונן ולהאשים אותך בחזרה. סיכום מרכזי של הרעיון: איך להעביר ביקורת נכון? בשורה התחתונה, לפי אליעד כהן, המפתח להעברת ביקורת באופן שלא יגרום לצד השני להתגונן, הוא תמיד לקחת אחריות אישית על התחושות והרגשות שלך, ולהימנע מהאשמות ... את התנהגותו. איך להאשים בלי לפגוע? איך לגרום למישהו לקחת אחריות? העברת ביקורת נכונה איך לא להיפגע מביקורת? איך להגיד למישהו שהוא טועה בלי לריב? לקיחת אחריות על רגשות איך להימנע מהתגוננות בשיחה? עכשיו אם אתה רוצה להאשים מישהו במשהו ואתה תגיד לו שהוא אשם ...
איך לא להרגיש רע משום דבר? איך להתגונן מפני תחושות רעות? איך לא להיות תלוי בדברים? איך לא להיפגע משום דבר? איך לא לפתח תלות רגשית? איך לא להתאכזב? איך לא לפתח חרדת נטישה? לכל דבר יש מחיר, אין ארוחות חינם, אושר יציב, אושר זמני
איך לא להרגיש רע משום דבר? איך להתגונן מפני תחושות רעות? איך לא להיות תלוי בדברים? איך לא להיפגע משום דבר? איך לא לפתח תלות רגשית? איך לא להתאכזב? איך לא לפתח חרדת נטישה? לכל דבר יש מחיר, אין ארוחות חינם, אושר יציב, אושר זמני
... לא להרגיש רע משום דבר? איך להתגונן מפני תחושות רעות? איך לא להיות תלוי בדברים? איך לא להיפגע משום דבר? איך לא לפתח תלות רגשית? איך לא להתאכזב? איך לא לפתח חרדת נטישה? לכל דבר יש מחיר, אין ארוחות חינם, אושר יציב, אושר זמני איך אפשר לא להרגיש רע משום דבר? ... אושר יציב, אושר שאינו תלוי בשום דבר ספציפי. זהו אושר ללא חרדות או חששות מפני העתיד. מהו המחיר של ההנאה והאושר? לפי אליעד, לכל הנאה בחיים יש מחיר מסוים, ואין ... לתלוי בו במידה מסוימת. התלות הזו יוצרת בך פחד מאובדן, חרדת נטישה או חשש מאכזבה עתידית. המחיר שתשלם על התלות הוא שתהיה לך תחושה רעה או חרדה סביב האפשרות שמשהו יקרה ויקלקל לך את ההנאה. לדוגמה, אם טוב לך בזוגיות, ואתה לא בודק מראש איך תרגיש אם הזוגיות תסתיים, עלולה להיווצר אצלך חרדה מתמשכת מפני האפשרות של פרידה, בגידה, או אובדן. התוצאה היא שתהיה חרד גם כשהכל טוב, בגלל החשש מהעתיד. איך ניתן ליהנות בלי לפתח תלות רגשית? אליעד מסביר שכדי ליהנות ... יכול להמשיך ליהנות ממנה ללא פחד. כיצד להימנע מאכזבות ומחרדת נטישה? כדי להימנע מאכזבות או חרדת נטישה, עליך לפתח מראש חוסר תלות בדברים שאתה אוהב. לדוגמה, אם אתה נהנה מהכבוד שאנשים נותנים לך, ... אתה למעשה תלוי בכסף לצורך האושר שלך, מה שיגרום לך להיות בחרדה מתמדת. האם אפשר להגיע לאושר יציב? האושר היציב שאליעד מדבר עליו הוא תחושת אושר שלא משתנה כאשר ... יקרה אם הדבר יילקח ממך, ובכך תוכל להמשיך ליהנות ללא פחד, חרדה או אכזבה. איך לא להרגיש רע? אין ארוחות חינם איך להרגיש טוב בלי תנאים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להפסיק לפחד לאבד? איך אפשר לא להרגיש רע משום דבר? כדי להימנע מהרגשה רעה, יש לזהות מה גורם לנו להרגיש טוב ולשאול ... מה יקרה אם בת הזוג תעזוב אותי? אם היא תבגוד בי? אם היא תמות? אם המחשבה על כך מפחידה אותך מאוד, המשמעות היא שאתה תלוי רגשית בזוגיות שלך. אם לעומת זאת תוכל להרגיש טוב באותה מידה גם בלעדיה, אז אתה יכול ליהנות ממנה בלי לפחד מאובדן. מה המחיר של ליהנות ממשהו? אם משהו מסב לך הנאה אבל אתה לא מסוגל לחיות בלעדיו, תשלם על כך מחיר של חרדת אובדן או חרדת נטישה. הדרך להימנע מזה היא לבדוק מראש - מה יקרה אם זה ייעלם? אם אתה לא מסוגל לקבל את האפשרות ... תלות שעלולה להפוך למקור לסבל בעתיד. איך להימנע מאכזבות ומחרדת נטישה? הדרך להתמודד עם אכזבות היא לשאול מראש: מה יקרה אם זה לא יהיה לי? זה נכון לגבי כסף, ... אבל אם תוכל להרגיש טוב גם ללא הדברים האלה, לא תהיה לך חרדת אובדן ולא תפתח תלות רגשית. איך לא להרגיש רע אין ארוחות חינם איך להרגיש טוב בלי תנאים איך להתמודד עם אכזבות איך להפסיק לפחד לאבד ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לא לפחד מטילים? איך לא לפחד להיפגע מטילים? איך לא לפחד מהמצב הבטחוני? איך לא לפחד ממלחמה? איך לא לפחד באזעקה? איך לא לפחד בממד? איך לא להיכנס לפחד מהמוות? חרבות ברזל, איך לא לפחד ממתקפת טילים? לא חייב לפחד, התקפי חרדה קיצונית, לוחמה פסיכולוגית, טרור נפשי, טרור פסיכולוגי, להיכנס לממד בזמן אזעקה, מלחמה בטרור, לוחמה תודעתית, התראה על התקפת טילים, פגיעה מטילים, להתגונן מטילים, להיכנס לפאניקה להיפגע מטילים, לבחור כמה לפחד, פגיעה נפשית, פגיעה פיזית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: להיפגע מטילים, איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להיפגע מטילים, איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לנהל את הזמן? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להתמודד עם גירושין? איך לשתול מחשבות? איך לחנך ילדים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיגמל מהימורים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך להעריך את עצמך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לעשות יותר כסף? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך לא להישחק בעבודה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות הכי חכם בעולם? איך להיות מאושר? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש משמעות לחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? בשביל מה לחיות? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? מה המשמעות של החיים? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? למה לא להתאבד? איך להנות בחיים? האם באמת הכל לטובה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש בחירה חופשית? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? מי ברא את אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לילדים נוער והורים, מאמן אישי בטלפון, מאמן אישי למנהלים בתחום להיפגע מטילים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2344 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 13:23:05 - wesi1