אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה נוגדי דיכאון ✔שימוש בתרופות פסיכיאטריות, תרופות נגד חרדה, תרופות נגד דיכאון, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי, שימוש בכדורים, כדורים נגד דיכאון...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
3:23שימוש בתרופות פסיכיאטריות, תרופות נגד חרדה, תרופות נגד דיכאון, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי, שימוש בכדורים, כדורים נגד דיכאון, כדורים נגד חרדה, גמילה מכדורים, נוגדי דיכאון, נוגדי חרדה
למה פסיכולוגים שולחים מטופלים לקחת תרופות פסיכיאטריות?

אליעד כהן מסביר לעומק את ההיגיון מאחורי ההמלצה של פסיכולוגים או מטפלים להפנות מטופלים לטיפול תרופתי, כאשר הם עצמם אינם יכולים לעזור להם באופן מלא. כאשר פסיכולוג אומר למטופל "אני לא יכול לעזור לך, לך תיקח כדורים", הוא למעשה מודה בחוסר יכולתו לעזור, אך בו זמנית מעביר את האחריות לחוסר ההצלחה אל המטופל עצמו או אל גורם חיצוני.

האם הפניה לתרופות מצביעה על מגבלה של המטפל או של המטופל?

לדברי אליעד, כאשר הפסיכולוג מפנה את המטופל לנטילת תרופות, הוא בעצם רומז באופן עקיף שהבעיה אינה נמצאת בידיו של המטפל, אלא היא נובעת מתוך מגבלותיו של המטופל. כך, במקום להכיר בכך שהמטפל אינו יודע כיצד לפתור את הבעיה, הוא למעשה קובע שהבעיה היא בלתי ניתנת לפתרון בדרכים הפסיכולוגיות המקובלות.

מה משמעות השימוש במונח "אין בחירה חופשית" בהקשר זה?

אליעד מתאר כי הטענה לפיה המטופל זקוק לתרופות כי "אין לו בחירה חופשית" היא בעצם קביעה שהבעיה אינה ניתנת לפתרון באמצעות שיחות או טיפול פסיכולוגי, אלא רק באמצעות התערבות כימית. הפסיכולוג שאומר זאת יוצר לגיטימציה לכך שהבעיה של המטופל היא כה עמוקה ויסודית, שאין דרך לשנותה אלא בעזרת תרופות שיחליפו את הרצון או התפקוד הרגשי הטבעי של האדם.

מדוע מטפלים מעדיפים לשלב תרופות עם טיפול פסיכולוגי?

אליעד מסביר כי רוב המטפלים מעדיפים להמליץ על שילוב של טיפול פסיכולוגי ותרופתי כדי לא להודות שהם עצמם חסרי יכולת. לדבריו, כשמטפל ממליץ לשלב טיפול עם כדורים, הוא מנסה להימנע מלהודות באופן מלא בכך שהוא מיותר לחלוטין בתהליך הטיפולי. בצורה זו, הוא עדיין נתפס כבעל ערך מסוים בתהליך השיפור של המטופל, למרות שההסתמכות על התרופות מעידה בעקיפין כי לא ניתן היה לפתור את הבעיה באופן פסיכולוגי בלבד.

מה האינטרס של הפסיכולוג בהמלצה על תרופות פסיכיאטריות?

אליעד מדגיש את הנקודה שהאינטרס המרכזי של הפסיכולוג או המטפל הוא להגן על דימויו העצמי ועל מעמדו המקצועי. המטפל שומר על תפיסתו כאילו הוא יודע הכל, ולכן אם הוא אינו מסוגל לעזור, המשמעות היא שרק תרופות מסוגלות להתמודד עם אותה בעיה ספציפית. בכך הוא מגן על עצמו מפני ביקורת ומפני תחושת חוסר מסוגלות אישית.

מדוע מטפל מפנה מטופל לפסיכיאטר במקום לתת תרופות בעצמו?

אליעד מסביר כי כאשר הפסיכולוג שולח את המטופל לפסיכיאטר לקבלת תרופות, הוא לכאורה "מעביר את האחריות" הלאה, אך למעשה הוא קובע שגם המטפל האחר אינו באמת פותר את הבעיה אלא רק מספק פתרון תרופתי. זהו למעשה מסר עקיף, שאין מישהו שיכול לפתור את הבעיה בצורה פסיכולוגית אמיתית.

מה משתמע מהסכמה של המטופל לקחת תרופות?

לפי אליעד, כאשר המטופל מסכים ליטול תרופות בעקבות המלצת הפסיכולוג, הוא מאשר בעצמו כי "אף אחד לא יכול לעזור לי". הוא מחזק את הטענה כי הבעיה בלתי פתירה בדרכים שאינן תרופתיות, ובכך הוא למעשה פוטר את המטפל מאחריות ומאשש את הטענה שהבעיה שלו אינה ניתנת לפתרון בדרך פסיכולוגית בלבד.

האם טיפול תרופתי יכול להיות פתרון מוחלט לבעיות פסיכולוגיות?

אליעד טוען שההפניה לתרופות אינה פותרת את הבעיה עצמה, אלא רק מסמנת את קיומה של בעיה שהמטפל אינו יודע כיצד לפתור. לדבריו, הטיפול התרופתי הוא אמצעי נוח עבור מטפלים להימנע מהודאה בחוסר ידע או ביכולת מוגבלת שלהם לעזור, ובכך הוא מהווה פתרון חלקי בלבד, ולא פתרון אמיתי.

לסיכום: מה המשמעות האמיתית של המלצת מטפל על תרופות?

לפי ההסבר המפורט של אליעד, המלצה של פסיכולוג או מטפל לנטילת תרופות פסיכיאטריות היא בדרך כלל הודאה מוסווית של המטפל בכך שהוא אינו יכול לפתור את הבעיה. ההמלצה לתרופות פותרת את המטפל מהצורך להודות במגבלותיו ומעבירה את האחריות לבעיה אל המטופל או אל גורמים גנטיים או כימיים, ולכן יש לשים לב מה באמת עומד מאחורי המלצות אלו.
עכשיו דיברנו על זה כמה פעמים אבל ננסה לחדד את זה עוד פעם, אמרנו לגבי מה ההיגיון של פסיכולוגים או מטפלים ששולחים מישהו לקחת כדורים אז אמרנו שזה במקום שבן אדם יגיד "אני לא יודע לעזור לך" אז הוא אומר "לך תיקח כדורים". עכשיו השאלה היא כזאת נניח שבן אדם בא לפסיכולוג עם איזו בעיה ואז הפסיכולוג אומר לו "אני לא יודע לעזור לך, לך למישהו אחר תיקח ממנו כדורים".

זאת אומרת הוא מודה שהוא לא יכול לעזור לו והוא אפילו עוד שולח אותו למישהו אחר, אומר לו "יש מישהו אחר שיכול לעזור לך על ידי כדורים" מה הטוב שיוצא לו אותו פסיכולוג מזה נגיד אז אפשרות אחת אפשרית שהוא רוצה לעזור לו, בסדר חוץ מזה מה עוד יכול להיות? עכשיו הוא כבר מודה שהוא לא יכול לו.

ש: בזה שהוא אומר לו לך תיקח כדורים זה בעצם הוא אומר לעצמו שאין פסיכולוג אחר שיוכל לעזור לאותו אחד כלומר, שהדרך היחידה לעזור לו לאותו אחד זה כבר כדורים, שזה לא קשור אליו שאם באמת היה אפשר לעזור לו בתור פסיכולוג הוא היה לו את הידע הוא לא רוצה להכיר בזה שאין לו את הידע.

אליעד: אז מה שאמרת זה נכון, אז מה שרציתי להגיד זה כזה דבר יש וריאציה שמעודדים מישהו לקחת כדורים ומנסים להתכחש לזה שאתה לא יכול לעזור לו, אני אומר גם אם הבן אדם אומר "אני לא יכול לעזור לך" השאלה "למה אני לא יכול לעזור לך", האם הסיבה שאותו בן אדם שאותו מטפל אותו פסיכולוג אומר "אני לא יכול לעזור לך" מול המטפל האם חושב שזה בגלל שהוא לא יודע או שבגלל שלא ניתן לפתור את זה כי אין בחירה חופשית לבן אדם אז זה חייב כדורים.

ברגע שהוא אומר לו "לך תיקח כדורים" אם הוא היה אומר לו "אני לא יכול לעזור לך, לך למישהו אחר" אז בעצם החיסרון הוא במטפל, אם הוא אומר לו "אני לא יכול לעזור לך, לך תיקח כדורים" אז אם המטופל יסכים לקחת כדורים זה כמו להגיד לפסיכולוג "נכון אף אחד לא יכול לעזור לי זה לא שאתה לא יודע איך לעזור לי זה לא ניתן לעזור לי, אין לי בחירה חייב לשנות משהו בגנטיקה". ולכן לשים לב לעניין הזה עכשיו בא ננסה למצוא איזה נמשל.

ש: מה שניסיתי להגיד.

אליעד: כן.

ש: שברגע שהוא שולח אותו למישהו אחר הוא למעשה מודה שגם המישהו אחר לא יכול לעזור לו וגם הוא ייתן לך כדורים אלא "אני לא נותן כדורים".

אליעד: מה עוד פעם מה?

ש: כשהוא שולח אותו למישהו אחר שהוא ייתן לו את הכדורים.

אליעד: כן.

ש: הוא אומר למעשה גם ההוא רק כדורים זה הפתרון שהוא ייתן לך כדורים גם ההוא לא יודע.

אליעד: האינטרס של הפסיכולוג או של אותו מטפל או של אותו פסיכיאטר הוא להגיד לך כזה דבר "תקשיב אני יודע הכל אם אני לא יודע לעזור לך זה בגלל שזה רק בדבר שאין לו בחירה חופשית בדבר שחייב כדורים" זה הרעיון.

ש: אגב זה בדרך כלל שילוב אלא שהם אומרים להם לשלב לקחת כדורים ולשלב.

אליעד: ובדרך כלל זה שילוב, למה בדרך כלל זה שילוב כי הוא לא רוצה להגיד "אני מיותר לגמרי רק צריך כדורים" אבל אז נשאלת השאלה למה זה שילוב. בין כך ובין כך גם כשזה שילוב זה בעצם להגיד "אני לא יכול לעזור לך בלי תוספת של כדורים" זה אותו דבר לא משנה איך נגלגל את הגלגל. טוב הבנו?
מכירה עקיפה שימוש בתרופות פסיכיאטריות אין בחירה חופשית לקחת אחריות תרופה נגד חרדות איך להיגמל מ לשים לב הפסיכולוג אמיתית יכול להיות טיפול בהפרעה נפשית בעיה נפשית בעיות נפשיות גמילה גמילה מהתמכרויות גמילה מהתמכרות גמילה מכדורים דיכאון דיכאונות הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות אישיות הפרעות נפשיות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות התמכרויות התמכרות חולה נפש חולי נפש חרדה חרדות טיפול טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בהתמכרויות טיפול בהתמכרות טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח טיפול פסיכולוגי טיפול פסיכיאטרי טיפולים כדור פסיכיאטרי כדורים כדורים נגד דיכאון כדורים נגד חרדה כדורים נגד חרדות כדורים פסיכיאטרים להיגמל להיגמל מהתמכרויות להיגמל מהתמכרות לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בהתמכרויות לטפל בהתמכרות לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח מחלה נפשית מחלות נפש מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח מטופל מטופלים מטפל מכור נגד דיכאון נגד חרדה נוגדי דיכאון נוגדי חרדה פסיכולוג פסיכולוגי פסיכולוגיה פסיכולוגיות פסיכולוגיים פסיכולוגים פסיכיאטר פסיכיאטריה פסיכיאטרים שימוש שימוש ב שימוש בכדורים שימוש בתרופות פסיכיאטריות תרופה לחרדה תרופה לחרדות תרופה נגד חרדה תרופה נגד חרדות תרופה פסיכיאטרית תרופות תרופות לחרדה תרופות לחרדות תרופות נגד תרופות נגד דיכאון תרופות נגד חרדה תרופות נגד חרדות תרופות פסיכיאטריות
תסמיני גמילה מכדורים, גמילה מכדורים פסיכיאטרים, גמילה מכדורים נוגדי דיכאון, גמילה מכדורים נוגדי חרדה, הפסקת כדורים נוגדי דיכאון, הפסקת כדורים פסיכיאטרים, הפסקת כדורים נוגדי חרדה, סרוטונין, דופמין
תסמיני גמילה מכדורים, גמילה מכדורים פסיכיאטרים, גמילה מכדורים נוגדי דיכאון, גמילה מכדורים נוגדי חרדה, הפסקת כדורים נוגדי דיכאון, הפסקת כדורים פסיכיאטרים, הפסקת כדורים נוגדי חרדה, סרוטונין, דופמין
... גמילה מכדורים, גמילה מכדורים פסיכיאטרים, גמילה מכדורים נוגדי דיכאון, גמילה מכדורים נוגדי חרדה, הפסקת כדורים נוגדי דיכאון, הפסקת כדורים פסיכיאטרים, הפסקת כדורים נוגדי חרדה, סרוטונין, דופמין מהם תסמיני הגמילה מכדורים פסיכיאטריים והאם הם קשורים לחרדה? ההרצאה עוסקת בתסמיני גמילה מכדורים פסיכיאטריים, במיוחד כדורים נוגדי דיכאון וחרדה. אליעד מסביר את הקשיים והסימפטומים שיכולים להופיע בעקבות הפסקת השימוש בכדורים אלו, ומדבר על הדרך בה כדאי להתמודד עם תסמינים אלו. כיצד גמילה מכדורים משפיעה ... גמילה מכדורים פסיכיאטריים תסמיני גמילה מכדורים נוגדי חרדה סיבוכים של הפסקת כדורים נוגדי דיכאון קשר בין חרדה לסרוטונין איך להתמודד עם חרדה לאחר הפסקת תרופות ...
גמילה מכדורים פסיכיאטריים, הפסקת תרופות פסיכיאטריות, איך להפסיק שימוש בכדורים נגד חרדה? לשלוט ברגשות, תרופות נגד הפרעות נפשיות, כדורים נגד הפרעת אישיות, גמילה מתרופות נגד דיכאון, איך להפסיק כדורים פסיכיאטרים? טיפול פסיכיאטרי
גמילה מכדורים פסיכיאטריים, הפסקת תרופות פסיכיאטריות, איך להפסיק שימוש בכדורים נגד חרדה? לשלוט ברגשות, תרופות נגד הפרעות נפשיות, כדורים נגד הפרעת אישיות, גמילה מתרופות נגד דיכאון, איך להפסיק כדורים פסיכיאטרים? טיפול פסיכיאטרי
... איך להפסיק כדורים פסיכיאטריים? איך להפסיק כדורים נוגדי דיכאון? איך להפסיק כדורים פסיכיאטריים בבת אחת? איך להפסיק כדורים נוגדי חרדה? איך להפסיק כדורים נגד דיכאון? איך להפסיק כדורים נגד חרדה? איך להפסיק כדורים נוגדי חרדה ודיכאון? איך להפסיק כדורים נוגדי דיכאון וחרדה? איך להפסיק ציפרלקס? איך להפסיק נוגדי דיכאון? איך להפסיק נוגדי חרדה? איך להיגמל מציפרלקס? איך להיגמל מכדורים נגד חרדה? איך להיגמל מכדורים נוגדי דיכאון? איך להיגמל מכדורים פסיכיאטרים? איך להיגמל מכדורים ממכרים? איך להיגמל מכדורים פסיכיאטריים? איך להיגמל מכדורים נוגדי דיכאון וחרדה? הפסקת כדורים פסיכיאטרים, הפסקת כדורים פסיכיאטריים, הפסקת כדורים נוגדי דיכאון , הפסקת כדורים פסיכיאטריים בבת אחת, הפסקת כדורים נוגדי חרדה, הפסקת כדורים נגד דיכאון, הפסקת כדורים נגד חרדה, כדורים נוגדי חרדה ודיכאון, כדורים נוגדי דיכאון וחרדה, הפסקת ציפרלקס, נוגדי דיכאון, נוגדי חרדה, גמילה מציפרלקס, גמילה מכדורים נגד חרדה, גמילה מכדורים נוגדי דיכאון, גמילה מכדורים פסיכיאטרים, גמילה מכדורים ממכרים, גמילה מכדורים פסיכיאטריים, גמילה מכדורים נוגדי דיכאון וחרדה, להיגמל מכדורים, פסיכיאטריה, שימוש בכדורים פסיכיאטרים, שימוש בתרופות פסיכיאטריות, איזון רגשי ללא כדורים, לחיות בלי כדורים, להרגיש טוב בלי כדורים, בעד ונגד כדורים, ...
תרופות פסיכיאטריות, הפרעת התנהגות, דימוי עצמי שלילי, הפרעות נפשיות, מחלות נפשיות, חולה במחלה נפשית, התנהגות טורדנית, ocd קשה, ערך עצמי נמוך, סכיזופרניה, בעיית התנהגות
תרופות פסיכיאטריות, הפרעת התנהגות, דימוי עצמי שלילי, הפרעות נפשיות, מחלות נפשיות, חולה במחלה נפשית, התנהגות טורדנית, ocd קשה, ערך עצמי נמוך, סכיזופרניה, בעיית התנהגות
תרופות פסיכיאטריות, הפרעת התנהגות, דימוי עצמי שלילי, הפרעות נפשיות, מחלות נפשיות, חולה במחלה נפשית, התנהגות טורדנית, ocd קשה, ערך עצמי נמוך, סכיזופרניה, בעיית התנהגות מהו האינטרס של אדם להגדיר את עצמו כחולה נפש? המרצה, אליעד כהן, מציין כי לעיתים יש אנשים המגדירים את עצמם כחולי נפש או עם בעיות נפשיות, למרות שמהות הבעיה היא פשוטה ויכולה להיות קשורה לקשיים רגילים שמולכים עם הזמן. הוא מביא את הדוגמה של אדם שעשוי להרגיש קושי להרים משקל מסוים ומחליט להגדיר את עצמו כנכה, למרות שלא מדובר בנכות אלא בקושי טבעי שיכול להיגרם מחולשה פיזית זמנית. אליעד מדבר על הצורך של אנשים להיאחז בהגדרות של הפרעה או בעיה נפשית, כי זה מאפשר להם להימנע מלקיחת אחריות או פתרון בעיות. הם לא צריכים לשנות את התפיסה או המצב אלא פשוט לטעון שהבעיה היא גנטית או טבעית. האם יש יתרונות בהגדרה של עצמך כחולה נפש? אליעד מסביר את היתרונות של ההגדרה כחולה נפש מבחינת האדם שמאמץ את ההגדרה הזו. בכך, האדם לא לוקח אחריות על הבעיות הנפשיות שלו, כי הוא פשוט משייך אותן למשהו גנטי שאין לו שליטה עליו. במקום להתמודד עם בעיה או להכיר בכך שהמטרה היא שינוי תפיסתי או התנהגותי, הוא יכול להרגיש פחות רע עם עצמו, שכן זה ... שנמצא מעבר לשליטתו האישית. אליעד מציין שדבר דומה קורה כשבן אדם לא מרגיש רע מכך שהוא לא סופרמן ולא יכול לעוף באוויר - כי זה לא בשליטתו. כשאותו אדם מגדיר את עצמו כחולה נפש, הוא משחרר את עצמו מההרגשה שהוא לא מסוגל להתמודד עם חייו. מהו תהליך ההתמודדות עם פחד מכישלון? אליעד מציין שכאשר אדם נתקל בקושי נפשי כמו חרדה או התנהגות כפייתית ולא מצליח להתמודד איתן, הוא מרגיש כישלון ומתקשה להרגיש טוב עם עצמו. הוא מחפש עזרה במישהו אחר, שמאבחן אותו עם בעיה או הפרעה נפשית. המטרה של המאבחן היא להסיר את תחושת הכישלון מהאדם על ידי הגדרת הבעיה כהפרעה גנטית או נפשית. בכך, האדם לא נדרש לקחת אחריות על הבעיה ולהתמודד איתה בעצמו, אלא להאמין שיש פתרון חיצוני שמגיע על ידי תרופות או טיפול. אליעד מסביר איך זה מקל על האדם להרגיש פחות רע עם עצמו, כי הוא מאמין שהבעיה לא בשליטתו. מהו ההבדל בין גישה רציונלית לבין גישה המבוססת על הפחד? הדיון עוסק בהבדל בין גישה בה ... עליו מפני פחדים שונים, כמו פחד מהכישלון או פחד מהתנסות שלא יצליחו בה. פעמים רבות, הוא מאמין שההגנה שמספקת לו המחשבה מגוננת היא הדרך היחידה בה הוא יכול להימנע מכישלון. הפרעות נפשיות סכיזופרניה התמודדות עם חרדה פחד מכישלון תפיסות מגוננות השלכות של אמונה מגוננת מהו האינטרס של אדם להגדיר את עצמו כחולה נפש? הנושא המרכזי בהרצאה הוא התפיסה של אנשים לגבי מצבים נפשיים וההשפעה של הגדרה כחולה נפש או סכיזופרני על התפיסה העצמית שלהם ועל ההתמודדות עם החיים. אליעד מציין את האינטרס של האדם להגדיר את עצמו כחולה נפש או כמי שסובל מהפרעה נפשית, תוך הסבר על האתגרים שמגיעים עם לקיחת אחריות על בעיות נפשיות. האם יש יתרונות בהגדרה של עצמך כחולה נפש? כשאדם מאבחן את עצמו עם הפרעה נפשית, זה מאפשר לו להימנע מלקיחת אחריות על הבעיות שלו. במקום להתמודד ולהתאמץ לתקן את ההתנהגות או הלחץ הנפשי, הוא יכול להניח שזו בעיה גנטית שאין לו שליטה עליה. אליעד מביא דוגמה של אדם שייתכן ויש לו קושי נפשי מסוים, כמו חרדה או התנהגות כפייתית, אבל הוא בוחר להימנע מלהתמודד עם זה בטענה שזו הפרעה נפשית שדורשת טיפול רפואי ולא שינוי תפיסתי או התנהגותי מצדו. מהו תהליך ההתמודדות עם פחד מכישלון? בפעמים רבות, כשאדם נתקל בקושי נפשי כמו חרדה או התנהגות כפייתית, הוא מנסה להתמודד עם זה ולא מצליח. ... נתון להשפעות של אחרים שמגוננים עליו תחת תחפושת של הצלה. כשאין לו אינדיקציה לגבי מצבו, הוא עלול להאמין שהוא תלוי לחלוטין במידע שניתן לו, גם אם אין לכך בסיס רציונלי. הפרעות נפשיות סכיזופרניה התמודדות עם חרדה פחד מכישלון תפיסות מגוננות השלכות של אמונה מגוננת נתקלת פעם במישהו חולה סכיזופרניה נתקלת? ש: לצערי כן. אליעד: ומישהו פרנואיד? ש: זה בא ביחד. אליעד: ומישהו עם הפרעות נפשיות נתקלת, אוקי עכשיו השאלה היא מה האינטרס של בן אדם להגדיר את עצמו כחולה או משהו כזה. ש: יש פה הנחת יסוד שהוא בכלל מגדיר את עצמו. אליעד: לא נניח שמישהו בא והוא אומר יש לי בעיה אני סכיזופרן יש לי הפרעה נפשית יש לי פה יש לי שם מה הטוב. ש: שהוא לא לוקח אחריות זה הקלות. אליעד: קודם כל בא נסביר את השאלה עוד פעם ואז עכשיו מצד האמת הבן אדם הוא בן אדם רגיל עם בעיות רגילות אולי נגיד ... נגיד שיש מישהו שקשה לו להרים משקל מסוים אז הוא יגיד אני נכה אתה לא נכה רק פשוט קשה לך אתה יותר חלש אבל יש אנשים שכאילו הם מזדהים עם התפיסה העצמית שלהם שהם יש להם איזה הפרעות נפשיות או משהו השאלה מה. ש: כי אז הם לא צריכים לקחת אחריות לסדר את זה לתקן את זה זה כאילו ככה זה הם לא צריכים כאילו לשנות את זה. אליעד: אוקי בוא תוסיף עוד משהו. ש: עוד או להסביר את זה? אליעד: עוד פעם מה שאמרת זה נכון איזה דבר רע יוצר להם אם הם יגידו אנחנו לא חולי נפש. ש: הם יצטרכו לקחת אחריות ולתקן. אליעד: איזה דבר רע יקרה להם, מה שאתה אומר זה נכון אבל יש עוד דבר. ש: הם יצטרכו להתאמץ. אליעד: ומה יותר גרוע מזה? ש: שאם הם לא יצליחו אז כאילו ...
צריכת מריחואנה, צריכת סמים קלים, התמכרות לסמים, תרופות פסיכיאטריות, בעיות ריכוז, ריטלין, קנאביס, השפעת סמים על הגוף, השפעת סמים על המוח, גמילה מסמים, לעשות סמים, שימוש בסמים
צריכת מריחואנה, צריכת סמים קלים, התמכרות לסמים, תרופות פסיכיאטריות, בעיות ריכוז, ריטלין, קנאביס, השפעת סמים על הגוף, השפעת סמים על המוח, גמילה מסמים, לעשות סמים, שימוש בסמים
... מריחואנה, צריכת סמים קלים, התמכרות לסמים, תרופות פסיכיאטריות, בעיות ריכוז, ריטלין, קנאביס, השפעת סמים על הגוף, השפעת סמים על המוח, גמילה מסמים, לעשות סמים, שימוש בסמים מה ההבדל בין התמכרות לסמים להתמכרויות אחרות? אליעד כהן מסביר כי התמכרות לסמים היא דוגמה אחת מתוך מגוון רחב של התמכרויות שונות שקיימות בעולם. על מנת להבין באמת מהי התמכרות, יש לבדוק מה משותף לכל סוגי ההתמכרויות. בכל התמכרות, האדם מרגיש שהוא חייב לקבל את הדבר אליו הוא מכור, ובלעדיו הוא חש מצוקה נפשית או פיזית. האם התמכרות לסמים שונה מהתמכרות לאוכל? אליעד נותן דוגמה להשוואה בין התמכרות לסמים לבין התמכרות לאוכל, וטוען כי התמכרות לאוכל הכרחית לקיום החיים, בעוד שהתמכרות לסמים אינה חיונית. בהתמכרות לאוכל, הגוף צריך כמות מסוימת של אנרגיה וקיומו תלוי בכך. אך בסמים, ככל שהזמן עובר, האדם זקוק לכמות גדולה יותר של הסם על מנת להגיע לאותה השפעה. במזון, ... צריכה יציבה וקבועה יחסית, והגוף אינו דורש כמויות הולכות וגדלות בכל יום באופן אוטומטי. האם סמים הם הדרך לברוח מבעיות? אליעד מדגיש כי לעיתים קרובות השימוש בסמים, כגון מריחואנה או קנאביס, נעשה כדי לברוח מבעיות נפשיות, רגשיות או מלחצים. לטענתו, אדם שמשתמש בסמים לא בהכרח פותר את בעיותיו, אלא רק דוחה אותן או מדחיק אותן באופן זמני. כדוגמה, הוא מתאר אדם שסובל מלחץ נפשי ומחליט להשתמש בסמים על מנת להרגיש טוב יותר באותו רגע. הבעיה היא שבטווח הארוך, הוא אינו מטפל בשורש הבעיה ולכן הוא נהיה תלוי יותר בסמים. האם סמים באמת משפרים ריכוז או ביצועים? אליעד מתייחס לטענה שסמים יכולים לשפר ריכוז או ביצועים, ומציג דוגמאות שמראות שגם אם ... מלחצים או מחשבות מטרידות, ולכן לחוש מרוכז יותר בדברים ספציפיים. אך ברגע שמפסיקים להשתמש, הלחצים חוזרים, והיכולת להתמודד איתם ללא הסם נפגעת. לכן, הטיפול האמיתי בבעיית הריכוז יהיה על ידי פתרון הבעיות האמיתיות שגורמות לאדם לחוסר ריכוז, ולא באמצעות שימוש בסמים. האם סמים מסוכנים יותר מאלכוהול או אוכל לא בריא? אליעד משווה את הסכנות בסמים לסכנות שיש בדברים חוקיים כמו אלכוהול ואוכל לא בריא. לדבריו, הנזק של סמים אינו שונה מהותית מהנזק של אלכוהול, מאכלים לא בריאים או אפילו סיגריות. הוא מציע שהחוק לא צריך להגביל את השימוש בסמים עצמם, אלא להתמקד בפגיעה האפשרית באנשים אחרים כתוצאה מהשימוש. לדוגמה, אלכוהול מותר חוקית למרות שאפשר להזיק לעצמך ולאחרים אם שותים ונוהגים. באותה מידה, הוא מציע להסתכל על שימוש בסמים דרך אותה נקודת מבט. איך הסמים משפיעים על הבחירה החופשית של האדם? אליעד מתאר את הסם כחומר שמשפיע ישירות על המוח, ומסביר שבעצם לקיחתו, האדם מוותר על חלק ... ממוות או לא להיות מוטרד מבעיות שונות בחייו. אבל, מצד שני, כאשר ההשפעה של הסם חולפת, האדם יכול להרגיש אפילו יותר חלש ופגיע משהיה קודם לכן, מכיוון שלא טיפל בשורש הבעיות. האם יש אלטרנטיבה אמיתית לסמים בטיפול בבעיות נפשיות? אליעד מציין כי קיימת אלטרנטיבה אמיתית ל
שיגעון רדיפה, הפרעה דלוזיונלית, סכיזופרניה פרנואידית, מחשבות שווא פרנואידיות, שומע קולות בראש, מחלת הרדיפה, תרופות פסיכיאטריה, הפרעות נפשיות, מחשבות פרנואידיות, חשדנות יתר, רודפים אחרי, מחלות נפשיות
שיגעון רדיפה, הפרעה דלוזיונלית, סכיזופרניה פרנואידית, מחשבות שווא פרנואידיות, שומע קולות בראש, מחלת הרדיפה, תרופות פסיכיאטריה, הפרעות נפשיות, מחשבות פרנואידיות, חשדנות יתר, רודפים אחרי, מחלות נפשיות
... שומע קולות בראש, מחלת הרדיפה, תרופות פסיכיאטריה, הפרעות נפשיות, מחשבות פרנואידיות, חשדנות יתר, רודפים אחרי, מחלות נפשיות מהו שיגעון רדיפה וכיצד לטפל בו? שיגעון רדיפה, המכונה גם הפרעה דלוזיונלית מסוג ... מיותרת. מהי השיטה של אליעד כהן לטיפול בשיגעון רדיפה? אליעד מדגיש שכל מצב של מחשבה ... בשמיעת קולות, או בחשדנות יתר - ניתן לטפל בו בעזרת שיטה אחת, המבוססת על שלוש שאלות יסוד: מה ... העמוקות לתחושות הרדיפה. כיצד עובד הטיפול התרופתי במחשבות דלוזיונליות? אליעד מסביר שישנם מצבים שבהם הטיפול בדלוזיות יכלול שימוש בתרופות פסיכיאטריות אנטי - פסיכוטיות. תרופות אלו יכולות להפחית את עוצמת המחשבות והקולות שהאדם שומע, אך לדבריו, יש להבין כי הטיפול התרופתי לא באמת פותר את הבעיה העמוקה שיצרה את המחשבות הללו מלכתחילה. התרופות עשויות להסיר סימפטום אחד, אך להכניס במקומו בעיה ... רגשיות אחרות. לכן, אליעד ממליץ לשלב טיפול רגשי - תמיכתי, שיסייע לאדם להבין את עצמו, את ... מאחורי מחשבות השווא היא המפתח לטיפול מוצלח יותר בבעיה. כיצד להשתמש בשיטת היתוש ... עם דלוזיות? אליעד כהן נותן דוגמה שימושית עם יתוש, כדי להסביר כיצד להתמודד עם כל בעיה נפשית, כולל דלוזיות של רדיפה. אם יתוש עוקץ אותך, למה ... פירוק מחשבות לרכיבים עוזר להתגבר על הפרעות נפשיות? אליעד מדגיש שכל סיפור, דלוזיה, או פחד אפשר ... את הדלוזיה ולא להיכנע לה יותר. איך מטפלים בשיגעון רדיפה? מהן מחשבות שווא פרנואידיות? ... בין סכיזופרניה להפרעה דלוזיונלית? איך תרופות פסיכיאטריות עובדות? מדוע אנשים חושבים ...
איך לטפל בהפרעות נפשיות? טיפול רגשי במחלות נפש קשות, תרופה לבעיות נפשיות, טיפול בסכיזופרניה, פסיכיאטריה, תרופות פסיכיאטריות, חכם יותר ממשוגעים, איך לטפל בחולי נפש? טיפול בפרנויות קשות, טיפול במחשבות שווא, טיפול בהפרעת דה פר
איך לטפל בהפרעות נפשיות? טיפול רגשי במחלות נפש קשות, תרופה לבעיות נפשיות, טיפול בסכיזופרניה, פסיכיאטריה, תרופות פסיכיאטריות, חכם יותר ממשוגעים, איך לטפל בחולי נפש? טיפול בפרנויות קשות, טיפול במחשבות שווא, טיפול בהפרעת דה פר
... לטפל בהפרעות נפשיות? טיפול רגשי במחלות נפש קשות, תרופה לבעיות נפשיות, טיפול בסכיזופרניה, פסיכיאטריה, תרופות פסיכיאטריות, חכם יותר ממשוגעים, איך לטפל בחולי נפש? טיפול בפרנויות קשות, טיפול במחשבות שווא, טיפול בהפרעת דה פר איך לטפל בהפרעות נפשיות בצורה אפקטיבית? הטיפול בהפרעות נפשיות מצריך גישה ייחודית שמבוססת בעיקרה על הבנה רגשית של האדם שסובל מהן, ולא רק על ניסיון להוכיח לו שהוא טועה. לעיתים, אנשים הסובלים ממחלות נפש כגון סכיזופרניה, פרנויה או הפרעת דה - פרסונליזציה, מחזיקים במחשבות שווא ובמציאות חלופית שנראות להם הגיוניות לחלוטין. לכן, המפתח להצלחה בטיפול במקרים אלה אינו להילחם במחשבות השווא, אלא להבין את הצורך הרגשי שעומד מאחוריהן ולמצוא פתרונות ... יותר או להתמודד טוב יותר עם ביקורת. האדם למעשה ממציא הסבר רגשי למציאות קשה שהוא אינו מצליח להתמודד איתה בדרך אחרת. מדוע היגיון בלבד לא עוזר בטיפול נפשי? כאשר אנשים סובלים מהפרעות נפשיות, לעיתים קרובות הם מתעקשים על מחשבות שנראות לנו לא הגיוניות רק כי המחשבות האלה מעניקות להם סיפוק ... מההוכחות החושיות של האדם האחר. כלומר, אדם משוגע שיטען שיש לו זנב בלתי נראה, תמיד יוכל לשכנע את עצמו, כי באופן תאורטי אפשר לדמיין מצב כזה. כיצד מטפלים בצורה נכונה במחשבות שווא? אליעד כהן מדגיש שהדרך הטובה ביותר לעזור לאנשים הסובלים ממחשבות שווא ... כי במובן מסוים הוא באמת חופשי כמו שועל. עם זאת, אדם שאינו מודע לדרך אחרת להשיג תחושת חופש אמיתית עשוי להישען על המחשבה השגויה. האם אדם עם הפרעה נפשית חכם יותר מאחרים? אליעד מסביר שהאדם המשוגע יכול להיות חכם יותר מאדם רגיל במובנים מסוימים. לדוגמה, ... הבעיה היא שהמשוגע אינו מסוגל לראות גם את הפרספקטיבה ההפוכה, מה שהופך אותו למשוגע. אליעד מוסיף שכדי לעזור למשוגע, המטפל חייב להיות חכם יותר מהמטופל, לא רק במישור הלוגי, אלא בעיקר במישור הרגשי. מטפל טוב צריך להבין בתוך עצמו היכן הוא מחזיק במחשבות דומות, ולמצוא פתרונות רגשיים אמיתיים עבור עצמו ועבור המטופל. רק כך יוכל לסייע לאחר להשתחרר מהמחשבות השגויות מבלי לגרום לו תחושה של רע. מהו המדד להצלחה בטיפול בהפרעות נפשיות? אליעד כהן מדגיש שהמדד להצלחה בטיפול אינו היכולת להוכיח לאדם את השקר שבמחשבותיו, אלא היכולת לפתור את הבעיה הרגשית האמיתית שמסתתרת מאחורי ההפרעה. הוא אומר שאם אתה רוצה לדעת אם אתה באמת חכם, אתה צריך לראות אם אתה מסוגל לעזור לאנשים עם בעיות קשות, כמו להוציא אדם מדיכאון קשה או להחזיר את הרצון לחיים לאדם שרוצה להתאבד. הוא מוסיף שבסופו של דבר, כל אחד יכול להפוך למשוגע ... אפילו אנשים שנחשבים נורמטיביים יכולים בקלות להאמין ברעיונות לא הגיוניים אם הדבר נותן להם תחושת סיפוק או פתרון לבעיה רגשית. לסיכום, כיצד לטפל נכון בהפרעות נפשיות? הדרך הנכונה לטפל בהפרעות נפשיות כמו סכיזופרניה, פרנויות קשות, מחשבות שווא והפרעת דה - פרסונליזציה היא לזהות את הצורך הרגשי מאחורי ההפרעה, לתת פתרון רגשי חלופי, ולספק כלים אמיתיים להתמודד עם הקשיים שמלכתחילה גרמו להפרעה. טיפול זה דורש רמת חוכמה ורגישות גבוהה במיוחד מצד המטפל, ולא רק הבנה אינטלקטואלית.
פסיכיאטריה, האם לאשפז מישהו? אשפוז פסיכיאטרי, אשפוז בכפייה, תרופות פסיכיאטריות, אשפוז כפוי, טיפול רפואי בכפייה, מצבי חירום פסיכיאטריים, תרופה פסיכיאטרית, תרופות אנטי פסיכוטיות, תרופות לסכיזופרניה, הפרעות נפשיות
פסיכיאטריה, האם לאשפז מישהו? אשפוז פסיכיאטרי, אשפוז בכפייה, תרופות פסיכיאטריות, אשפוז כפוי, טיפול רפואי בכפייה, מצבי חירום פסיכיאטריים, תרופה פסיכיאטרית, תרופות אנטי פסיכוטיות, תרופות לסכיזופרניה, הפרעות נפשיות
פסיכיאטריה, האם לאשפז מישהו? אשפוז פסיכיאטרי, אשפוז בכפייה, תרופות פסיכיאטריות, אשפוז כפוי, טיפול רפואי בכפייה, מצבי חירום פסיכיאטריים, תרופה פסיכיאטרית, תרופות אנטי פסיכוטיות, תרופות לסכיזופרניה, הפרעות נפשיות האם כדאי לאשפז מישהו באשפוז פסיכיאטרי בכפייה? אליעד כהן מסביר כי השאלה לגבי אשפוז פסיכיאטרי, בעיקר אשפוז בכפייה, אינה חד - משמעית, ויש להפריד בין שני מצבים מרכזיים: מצב חירום מיידי, בו האדם מסוכן לעצמו או ... שבו רוצים לעזור לאדם ולהפוך אותו לנורמלי, לטפל בו באמת לטווח ארוך. כדוגמה למצב הראשון, אליעד נותן דימוי של אדם שעומד לקפוץ מהגג. במקרה כזה, האם מותר ואף מומלץ לקשור את ... באופן קבוע. באופן דומה, במקרה של אדם עם הפרעות נפשיות קשות שמסכן את עצמו או אחרים, אשפוז בכפייה ותרופות פסיכיאטריות ייתכן ויהיו פתרון זמני וחשוב כדי להרגיע אותו, לסמם אותו זמנית ולמנוע נזק. אך אליעד מדגיש שהדבר ... מיועד לרפא את האדם בטווח הארוך. האם אשפוז פסיכיאטרי יכול להפוך אדם לנורמלי? אליעד כהן מתייחס לאשליה הקיימת לפיה אשפוז פסיכיאטרי יהפוך אנשים לנורמליים. לדבריו, ברוב המקרים זה לא עובד ואינו אמור לעבוד. אנשים שמאושפזים בכפייה לרוב אינם יוצאים ... אדם ומשאירים אותו בסביבה של אנשים עם הפרעות נפשיות, הסיכוי שיחלים או יחזור להיות נורמלי הוא נמוך מאוד, אפילו אפסי. כדוגמה, הוא מציע לקחת אדם נורמלי לחלוטין ולשים אותו במחלקה פסיכיאטרית מלאה באנשים משוגעים, ככל שיעבור הזמן, הסיכוי שהוא יאבד משפיותו גדל, משום שאדם מושפע מאוד מסביבתו. כך, אם מישהו נחשף ... הסיכוי שגם הוא יאמץ התנהגויות כאלה. האם תרופות פסיכיאטריות פותרות בעיות נפשיות? אליעד מתייחס לתרופות פסיכיאטריות כאל אמצעי נוסף שאינו באמת פותר בעיות נפשיות. הוא מסביר שתרופות פסיכיאטריות אינן מטפלות בשורש הבעיה, אלא רק מטשטשות או מרגיעות את התסמינים באופן זמני. כדוגמה הוא מציג מצב שבו אדם נמצא בדיכאון כי החברה שלו עזבה אותו, והוא חושב להתאבד. אם מאשפזים אותו ומטפלים בו בתרופות פסיכיאטריות, ייתכן שלאחר חודש הוא כבר לא יהיה מדוכא. אך אליעד מסביר שהשיפור במצבו של האדם הוא מקרי או זמני בלבד, הבעיה המקורית לא באמת טופלה, אלא פשוט חלפה או נשכחה באופן זמני. הוא משווה את השימוש בתרופות פסיכיאטריות לצריכת סוכר או אכילת עוגיות כדי לשפר את מצב הרוח. גם אלו יכולים לעזור לזמן קצר, אך אף אחד לא באמת חושב שאכילת שוקולד או סוכר מטפלת בדיכאון באופן אמיתי. כך גם
תסביך נפשי, משנה או לא משנה, החלל הפנוי, הפרעות נפשיות, טיפול נפשי, בעיה נפשית, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי
תסביך נפשי, משנה או לא משנה, החלל הפנוי, הפרעות נפשיות, טיפול נפשי, בעיה נפשית, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי
... נפשי, משנה או לא משנה, החלל הפנוי, הפרעות נפשיות, טיפול נפשי, בעיה נפשית, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי האם עדיף להרגיש שמשהו משנה או לא משנה? ... בין יש לאין? אליעד כהן ממשיך ומסביר שהבסיס לכל הבעיות הנפשיות, הקשיים והתסביכים, הוא קיומם של שני הפכים בו זמנית. לדוגמה, ... ההתעסקות בשאלות אלו היא הגורמת למתח, חרדה, ודיכאון . אליעד מסביר שהבעיה אינה בעצם הקיום של אחד הצדדים, אלא בחוסר ... בדיוק מאותו ספק ומאותו מאבק פנימי בלתי פתור. האם יש טיפול אמיתי לבעיות נפשיות שמקורן בקונפליקט הזה? אליעד כהן מתייחס גם לנושא הטיפול הנפשי והפסיכולוגי. הוא טוען כי רוב הטיפולים הפסיכולוגיים או הפסיכיאטריים אינם מצליחים לפתור באמת את השורש הפנימי של הבעיה. לדבריו, פסיכולוגים ופסיכיאטרים נוטים להתייחס רק לתסמינים החיצוניים ולבעיות הגלויות לעין, ... ולהכיל את ההפכים שבתוכו, הם מנסים להקל עליו באמצעות תרופות או עצות מעשיות שטחיות, אך לא מביאים אותו לפתרון עמוק. אליעד ... את המצב הפרדוקסלי הזה, הם סובלים מאוד, ומערכות הטיפול המסורתיות אינן יודעות להתמודד עם מצב מורכב שכזה. האם אפשר ... מסבל נפשי אמיתי. במקום לחפש פתרונות שטחיים או טיפול פסיכולוגי שרק יקלו על התסמינים, יש צורך להבין לעומק ... הקיומי עצמו. איך מתמודדים עם קונפליקט פנימי? טיפול נפשי אמיתי - מהו? למה אנשים מסתבכים בשאלות קיומיות? האם משהו ...
שיטות טיפוליות, ללכת לטיפול אחר במקביל, טיפולים סותרים, טיפול רגשי, טיפול NLP, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי, טיפול פסיכותרפיה, טיפולי נפשי, טיפול תרופתי, שימוש בסמים, להיות מטפל, בית ספר לטיפול, הסנדלר הולך יחף
שיטות טיפוליות, ללכת לטיפול אחר במקביל, טיפולים סותרים, טיפול רגשי, טיפול NLP, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי, טיפול פסיכותרפיה, טיפולי נפשי, טיפול תרופתי, שימוש בסמים, להיות מטפל, בית ספר לטיפול, הסנדלר הולך יחף
... טיפוליות, ללכת לטיפול אחר במקביל, טיפולים סותרים, טיפול רגשי, טיפול NLP, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי, טיפול פסיכותרפיה, טיפולי נפשי, טיפול תרופתי, שימוש בסמים, להיות מטפל, בית ספר לטיפול, הסנדלר הולך יחף למה מטפלים מסוימים אוסרים ללכת לטיפול מקביל? אליעד כהן מסביר שישנן שיטות טיפוליות רבות שבהן המטפלים מבקשים מהמטופל שלא להשתתף בטיפול אחר במקביל. הסיבה לכך נעוצה בעיקר באמונות שמטפלים מנסים להחדיר למטופל כחלק מהטיפול שלהם. לדוגמה, מטפל פסיכולוגי עשוי לומר שאסור במקביל ללכת לטיפול פסיכיאטרי או לטיפול NLP, כי זה יפריע לתהליך הטיפול. הסיבה האמיתית לכך, מסביר אליעד, היא שטיפול מסוג אחד עשוי להתבסס על אמונה מסוימת, וכאשר המטופל הולך לטיפול נוסף שמבוסס על אמונה הפוכה, נוצרת סתירה שפוגעת בתהליך הטיפולי המקורי. לדוגמה, אם אדם הולך לטיפול פסיכולוגי שבו מלמדים אותו להאמין בעצמו, וב
טיפול בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות רדיפה, טיפול פסיכיאטרי, טיפול תרופתי ב ocd, טיפול בפיצול אישיות, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בבעיות נפשיות, חלק 2
טיפול בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות רדיפה, טיפול פסיכיאטרי, טיפול תרופתי ב ocd, טיפול בפיצול אישיות, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בבעיות נפשיות, חלק 2
טיפול בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות רדיפה, טיפול פסיכיאטרי, טיפול תרופתי ב ocd, טיפול בפיצול אישיות, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בבעיות נפשיות, חלק 2 איך מטפלים במחשבות פרנואידיות ובהפרעות נפשיות מורכבות? אליעד כהן מסביר כיצד ניתן לטפל באופן יעיל בסכיזופרניה פרנואידית, מחשבות רדיפה, והפרעות נפשיות מורכבות, כמו סכיזופרניה, OCD, פיצול אישיות והפרעת אישיות גבולית. לפי אליעד כהן, הגישה המרכזית לטיפול בהפרעות נפשיות מורכבות צריכה להתמקד בהבנת ההיגיון הפנימי שמאחורי המחשבות המוזרות של האדם, ולא להתייחס אליהן כאל סתם חוסר איזון או מחלה שצריך רק לתקן בעזרת תרופות פסיכיאטריות. ההסבר של אליעד מתחיל בכך שהוא מדגים כיצד עובד הטיפול הנפוץ כיום בבתי חולים פסיכיאטריים, שם נהוג להגדיר כל מחשבה מוזרה או התנהגות לא נורמטיבית כמחלה, ואז פשוט לתת לאדם תרופות שמטרתן לשנות את צורת החשיבה שלו לצורה רציונלית יותר. למשל, כאשר אדם טוען שהוא שטיח או וילון, בבית החולים יתנו לו תרופות שיעזרו לו להבין שהוא לא באמת שטיח. אליעד מסביר כי גישה זו בעצם לא מטפלת בשורש הבעיה הרגשית או בהיגיון הפנימי שהוביל את האדם לחשוב את המחשבה הזו מלכתחילה, אלא רק מטשטשת או מסתירה את הבעיה האמיתית. מדוע הטיפול התרופתי לא תמיד מספק פתרון אמיתי לבעיה? אליעד מסביר שהרופאים בבית החולים לא תמיד מודעים או מעוניינים לטפל לעומק בשורש הבעיה. לרופאים קל יותר לטעון שאין פתרון אמיתי או שהבעיה היא גנטית, משום שזה מסיר מהם אחריות על חוסר היכולת שלהם להבין את המטופל ולהתחבר אליו רגשית. קל יותר להאשים את המערכת או את הגנטיקה מאשר להודות בחוסר היכולת של הרופא או של המערכת הרפואית להבין לעומק את המניעים הרגשיים או הפסיכולוגיים של המטופל. אליעד כהן נותן דוגמה לכך מתוכנית הטלוויזיה יצאת צדיק, בה בעלי מקצוע נוכלים ממליצים על החלפת ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על שימוש בתרופות פסיכיאטריות, תרופות נגד חרדה, תרופות נגד דיכאון, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי, שימוש בכדורים, כדורים נגד דיכאון, כדורים נגד חרדה, גמילה מכדורים, נוגדי דיכאון, נוגדי חרדה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: נוגדי דיכאון, איך ליצור אהבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לעשות יותר כסף? איך להעריך את עצמך? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפרש חלומות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לנהל את הזמן? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בזוגיות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לא להישחק בעבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך לחנך ילדים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למצוא זוגיות? איך להיגמל מהימורים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: נוגדי דיכאון, איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם לחץ? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם לדומם יש תודעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם באמת הכל לטובה? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש בחירה חופשית? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? מי ברא את אלוהים? איך להיות מאושר? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? למה לא להתאבד? איך להנות בחיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? האם אפשר לדעת הכל? האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש משמעות לחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצר לזוגיות, טיפול רגשי, קואצ'ר לזוגיות בנושאי נוגדי דיכאון - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4063 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 08:41:09 - wesi1