אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מנהיג ✔יסודות השכנוע, יסודות המכירה, יסודות ההשפעה, יסודות הנאום, יסודות המנהיגות, יסודות הרטוריקה, מחויב או אפשרי, אובייקטיבי או סובייקטיבי, גם...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
28:49יסודות השכנוע, יסודות המכירה, יסודות ההשפעה, יסודות הנאום, יסודות המנהיגות, יסודות הרטוריקה, מחויב או אפשרי, אובייקטיבי או סובייקטיבי, גם או רק, ספק או וודאות, טיפול בהתנגדויות, אומנות השכנוע
מהו עיקרון המחויב והאפשרי בשכנוע?

עיקרון המחויב והאפשרי מהווה יסוד מרכזי בשכנוע, מכירה ומשא ומתן. עיקרון זה טמון בהבנה שכל רעיון יכול להיתפס בשני אופנים עיקריים: מחויב, כלומר, כוודאות או דבר שמוכרחים להאמין בו, או אפשרי, שמשדר ספק או גמישות. כשבן אדם בטוח בדבר כלשהו, הוא מציג אותו כוודאי, כאשר הוא בספק, הוא מציג את המחשבה כ"אולי". בעניין זה, כל רעיון יכול להתפרש כמחויב (כמו "אני חייב את המוצר הזה") או אפשרי (כמו "אולי אני צריך את המוצר"). המטרה היא לשדר ללקוח או למישהו אחר שהפעולה או ההחלטה שהציעו לו היא לא רק אופציה אלא מחויבת ונדרשת.

איך השימוש בעיקרון משפיע על מכירות?

במכירות, הרצון הוא לגרום ללקוח להאמין שהוא חייב את המוצר ושהוא לא יכול להסתפק במשהו אחר. הצגת המוצר כ"מחויב" ולא כ"אפשרי" משדר ללקוח שהוא חייב לרכוש אותו. לדוגמה, במקום לומר "נראה לי שהמוצר טוב", יש להצהיר "המוצר הזה הכרחי עבורך". כל הצגת הספק או האפשרות תהפוך את ההחלטה לעמומה ותגביר את הסיכוי שהלקוח יימנע מלקנות.

כיצד מטפלים בהתנגדויות באמצעות עיקרון המחויב והאפשרי?

במצב שבו לקוח מציג התנגדות, כמו "זה יקר לי", כדאי להפוך את ההתנגדות ל"אפשרי" ולא למחויב. במקום לומר "זה יקר וזהו", יש לומר "אולי זה נראה לך יקר, אבל אולי יש בזה תועלות נוספות". בכך ההתנגדות מומרת לאפשרות, וקל יותר לשוחח על יתרונות נוספים של המוצר מבלי לסתור את מה שאמר הלקוח.

מה הקשר בין מחויב ואפשרי לאובייקטיבי וסובייקטיבי?

עיקרון המחויב והאפשרי מקביל לעקרונות של אובייקטיבי מול סובייקטיבי, וודאי מול ספק. כאשר אומרים "ככה זה תמיד" מציגים רעיון כאובייקטיבי (מחויב), אך אם אומרים "לדעתי זה ככה", הרעיון נתפס כיותר סובייקטיבי (אפשרי). בדיוק כמו בהפגת התנגדות, כאשר רוצים להוריד את עוצמת ההתנגדות, יש להפוך אותה לסובייקטיבית ("בעיניך זה ככה") ולהציג את הדעה שלנו כאפשרית ("אולי זה ככה").

איך מעבירים את הלקוח ממחויב ואפשרי לסגירת עסקה?

למעבר מהתנגדות לסגירת עסקה, יש לנקוט בגישה של "גם וגם" כאשר הלקוח מציג התנגדות. לאחר מכן, במטרה להגיע להסכמה ולסגור את העסקה, יש להחזיר את השיחה ל"מחויב" ולהציג את הרעיון כ"לא ניתן להימנע ממנו". ברגע שהלקוח מקבל את הרעיון כוודאי, הוא נטה לפעול בהתאם ולהשלים את העסקה.

דוגמאות ליישום מחויב ואפשרי בחיים היומיים

יש לשים לב בשיחה יומיומית להבדלים בין "גם וגם" לבין "רק". לדוגמה, כאשר אומרים "עכשיו יום" הכוונה היא לרק יום, בעוד שאם אומרים "עכשיו יום, ואולי לילה", הרעיון פתוח לאפשרות אחרת. אותו הדבר קורה בהתנגדויות - במקום לטעון באופן חד משמעי שמה שמישהו אומר לא נכון, ניתן להוסיף "גם וגם" ולטעון שיש מקום לראות את הדברים גם בצורה אחרת. במצבים של סגירת עסקה, הכרחי לחזור לרמת המחויב ולשדר כי אין אפשרות אחרת.

סיכום העיקרון המחויב והאפשרי בשכנוע

השימוש בעיקרון המחויב והאפשרי מאפשר גמישות והכוונה מדויקת בכיצד להתמודד עם התנגדויות ולהוביל לפעולה. בין אם מדובר בשיחה עם לקוח, בעבודה עם ילדים או בניהול משא ומתן, חשוב להבין מתי להציג רעיון כוודאי ומתי להפוך התנגדות לאפשרית, כך שנוכל להוביל את השיחה לכיוון הרצוי.
מדוע עיקרון המחויב והאפשרי חשוב כל כך בשכנוע?

עיקרון המחויב והאפשרי הוא בסיס לכל פעולה של שכנוע, מכירה או משא ומתן. אפשר לראות שכל רעיון בעולם מוצג או כמחויב, כלומר, וודאי וחייב להיות כך, או כאפשרי בלבד, כלומר, דבר שאולי נכון ואולי לא. כשבן אדם בטוח ברעיון שלו (מחויב) - הוא מדבר עליו כמשהו וודאי. לעומת זאת, כאשר הוא מסתפק (אפשרי) - הוא מדבר על זה כעל משהו שאולי נכון ואולי לא.

איך חלוקה למחויב ואפשרי משפיעה על קבלת החלטות?

אפשר לתת דוגמה: לקוח חושב על מוצר מסוים, ויכול להחזיק בשתי עמדות שונות כלפיו. הוא יכול להגיד "אני חייב את המוצר הזה" (מחויב) או "אולי אני צריך את המוצר" (אפשרי). ככל שהלקוח מרגיש שהמוצר נחוץ לו באופן מחייב, כך יגדל הסיכוי שירכוש אותו. כשמישהו לא רואה סיבה וודאית לפעול, הוא עלול להישאר במצבו הנוכחי ולא לשנות דבר. לכן, אם רוצים לחתום עסקה, חשוב להביא את הלקוח למצב שהוא משוכנע לחלוטין שהפעולה "מחויבת" עבורו.

כיצד משתמשים בדיבור מחויב ואפשרי במכירות או במשא ומתן?

במצב של מכירה, רוצים שהלקוח יאמין בצורה מוחלטת שהוא זקוק למוצר, ולכן מציגים את הצורך כ"מחויב". לדוגמה:
  • בזמן הסבר על המוצר, יש להימנע מביטויים של ספק כמו "נראה לי שהמוצר טוב" או "אולי זה יעזור לך". במקום זאת, אומרים "המוצר הזה הכרחי עבורך", "זה חייב להתאים לך".
  • אם הלקוח מעלה התנגדות, כמו "זה יקר לי", הוא בדרך כלל מדבר במוחלט: "זה יקר וזהו". כדי לנטרל את ההתנגדות, מומלץ להפוך אותה לאפשרי: "אולי זה רק נראה לך יקר, ואולי יש בזה גם תועלות נוספות" בצורה זו, ההתנגדות שלו נחלשת.
  • אם לקוח בטוח שהוא לא רוצה מוצר (דיבור של מחויב: "בוודאות לא רוצה"), אפשר לרכך זאת באמצעות דיבור אפשרי: "אולי תבדוק, אולי בכל זאת תמצא שזה מתאים לך".
בדרך הזו, כל עוד ההתנגדות מוצגת בצורת מחויב, קשה לשנות אותה, ולכן אנחנו הופכים אותה לאפשרי כדי "להוסיף" רעיון אחר לצידה. אבל כשמגיעים לשלב הסופי של סגירת העסקה, צריך לחזור לדיבור מחויב ("זה הדבר הנכון, אין אופציה אחרת") כדי לגרום ללקוח לפעול.

למה דווקא "גם" ולא "רק" עוזר בהפגת התנגדויות?

כשאדם מתנגד לרעיון, הוא פעמים רבות מציג עמדה מוחלטת (מחויב) בסגנון "לא מתאים לי", "לא רוצה", "לא נכון". אם משיבים לו בהיפוך מוחלט - "כן מתאים לך", "כן נכון" - נוצרת התנגשות חזיתית. לעומת זאת, אם אומרים "גם מה שאתה אומר נכון, וגם אפשר להסתכל אחרת", הופכים את דבריו לאפשרי, ומרגיעים את העימות.

למשל, ילד מתנגד לעשות שיעורים: "אני לא רוצה לעשות שיעורים, אני רוצה לשחק". במקום לומר לו "אתה חייב מיד לעשות שיעורים", אפשר לומר "אתה גם יכול לשחק, וגם אחר כך נעשה ביחד שיעורים". כך, הילד לא מרגיש שסותרים אותו באופן מוחלט, וההתנגדות שלו נחלשת.

מה הקשר בין "מחויב ואפשרי" ל"אובייקטיבי וסובייקטיבי" או "וודאי וספק"?

לעיקרון המחויב והאפשרי מקבילים מושגים נוספים:
  • אובייקטיבי מול סובייקטיבי - כשאומרים "ככה זה תמיד, ברור שזה נכון" מציגים רעיון כאובייקטיבי וחד משמעי (מחויב). ואילו כשאומרים "בעיניך זה ככה, לדעתך זה ככה", הופכים את הרעיון לסובייקטיבי בלבד (אפשרי).
  • וודאי מול ספק - "בוודאות שזה ככה" מייצג גישה מחייבת, בעוד "אולי זה ככה" מציג גישה של ספק ואפשרות. בדומה לכך, בהפגת התנגדות עדיף להשתמש במילים כמו "אולי", "אפשר", ובסגירה להשתמש במילים כמו "בטוח", "חייב", "בוודאות".
איך עוברים מהתנגדות לסגירת העסקה באמצעות המחויב והאפשרי?

המעבר מתנגדות לסגירה מתרחש בשלבים:
  • ראשית, לוקחים את ההתנגדות (שבאה בצורת "רק" או "בטוח לא") והופכים אותה ל"גם" או "אולי". לדוגמה, אם מישהו אומר "זה יקר מדי", עונים לו "אולי זה נראה יקר, אבל תראה מה מקבלים בתמורה".
  • לאחר שההתנגדות הופכת לאפשרות, מציגים אפשרות אחרת לצד ההתנגדות שלו ("גם וגם"). בכך מרווחים מקום לרעיון חדש לחיות לצד הרעיון שלו. הוא כבר לא תקוע ב"רק" שלו.
  • בסוף, כדי שהעסקה באמת תיסגר, יש לחזור לדבר במונחי מחויב וודאי: "אין אפשרות אחרת, זה הפתרון הנכון", "אתה פשוט חייב את זה". ברגע שהלקוח מפנים שהצד שלנו וודאי, הוא יטה יותר לפעול בכיוון הזה.
כיצד בא הדבר לידי ביטוי בדוגמאות יום - יומיות?

בכל דוגמה, אפשר למצוא ביטויים ל"גם וגם" מול "רק":
  • יום ולילה - לומר "עכשיו יום" משמעותו "רק יום ולא לילה". אך לומר "אולי עכשיו יום ואולי לילה" הופך את העניין לאפשרי.
  • "קריר" ו"נחמד" - אלה מילים שמביעות גם וגם, לא משהו מוחלט כמו "קפוא" או "חם מאוד".
  • "אל תפחד" לעומת "אולי אתה מפחד קצת, אבל גם כדאי לנסות" - בראשון כופים עמידה מוחלטת, בשני מאפשרים לו להחזיק בפחד, אך מוסיפים אפשרות חדשה.
  • להיכנס לבית - כדי שאדם אכן יעשה פעולה חדשה (כמו להיכנס לבית), הוא צריך להרגיש לפחות ב - 51% שזו חובה יותר מאשר אפשרות. כי אם זה רק "אולי להיכנס", הוא עלול להישאר במצב הנוכחי (לא להיכנס).
מדוע נדרש לשלב בין שתי הצורות - אפשרי ומחויב?

בסופו של דבר, בעולם המעשי, חייבים להגיע למצב שבו מימוש של רעיון הופך ל"מחויב": ברגע האמת מבצעים פעולה מסוימת אחת, לא "אולי כן ואולי לא". לכן, כדי לשנות מצב קיים (כמו להביא לקוח לרכוש מוצר), צריך לגרום לו להרגיש שהוא חייב לבצע את הפעולה. אבל לאורך הדרך, כדי להתמודד עם התנגדויות, משתמשים בשפה של "אפשרי" ו"גם וגם", כי היא מרגיעה עימותים.

כיצד מסכמים את העיקרון?

כל תהליך שכנוע דורש הבנה מתי לדבר ב"אפשרי" (לריכוך התנגדויות, להראות נקודות מבט שונות, "גם וגם") ומתי לדבר ב"מחויב" (לסגור עסקה, להוביל לפעולה, "רק ככה", "בטוח נכון"). בטבע, אפשרויות הן בלתי מוגבלות, אבל בפועל תמיד קורה דבר אחד ספציפי - המחויב. במילים אחרות, יש אינסוף תרחישים אפשריים, אך בסוף מתממש רק כיוון אחד. לכן, מי שמוכר רעיון או מוצר חייב ללמוד להתנייד בין "גם וגם" ל"רק" לפי הצורך.
שלום לכולם הפעם אני רוצה לדבר על אחד מהעקרונות החשובים ביותר בנושא של שכנוע, אם לא אולי אפילו החשוב ביותר שיש או אחד מהחשובים או אולי אפילו החשוב ביותר, זה עיקרון די בסיסי שצריך להבין אותו רצוי להבין אותו ולהשתמש בו החוכמה היא גם להבין אותו וגם לדעת להשתמש בו בזמן אמת בהמון דוגמאות ודרכים. בגדול על מה מבוסס שכנוע על מה מבוססת מכירה, על מה מבוסס להצליח במשא ומתן וכו' מי שישים לב מי שיבדוק יראה שכל הרעיונות בעולם, כל הרעיונות שיש בעולם ניתן לחלק אותם לרעיונות שהם וודאיים ורעיונות שהם מבטאים ספק, שימו לב רעיונות שמבטאים דבר שהוא בטוח ככה ורעיונות שהם מבטאים דבר שיכול להיות ככה.

מה זאת אומרת כל רעיון נגיד לקוח נגיד חושב שהמוצר טוב אז המחשבה שלו יכולה לבוא בתור "אני חושב שהמוצר טוב בוודאות" או "אני חושב שהמוצר אולי טוב אולי לא טוב", זה מאוד פשוט כל רעיון כל מחשבה בעולם או שהיא מבטאת את הדבר שהוא רק אפשרי שהוא יהיה ככה שהוא לא בהכרח ככה או שהיא מבטאת שהוא חייב להיות ככה. בן אדם אומר "או שאני בטוח שזה ככה" שזה נקרא מחויב שזה ככה או "אני לא בטוח שזה ככה", דהיינו, אפשרי שזה ככה או שהוא אומר "אני בטוח שזה לא ככה" שגם זה שייך לרובריקה שנקראת מחויב, מחויב ואפשרי מחויב פירושו חייב וודאי ואפשרי פירושו לא בטוח אולי.

עכשיו מי שישים לב יראה שבסופו של דבר מכירה מתבצעת ככל שהבן אדם חושב שהמכירה היא יותר מחויבת עבורו יותר הכרחית עבורו, יותר וודאית עבורו. אם עכשיו אנחנו ניקח את המחשבה שאומרת "אני צריך את המוצר" הלקוח חושב לעצמו בראש "אני צריך את המוצר", האם אתה מחשבה הזאת שהוא צריך את המוצר האם הוא צריך לחשוב אותה בצורה אפשרית דהיינו, "אני אולי צריך את המוצר" או שהוא צריך לחשוב אותה בצורה מחויבת "אני חייב את המוצר", מה התשובה תהיה? ככל שהוא יחשוב יותר "אני חייב את המוצר" כך יש יותר סיכוי שהוא יקנה. אז בגדול שימו לב אחר כך ניתן עוד דוגמאות, אבל בגדול שימו לב בשביל שהמכירה צריך לדחוף או בשביל שתבצר הסכמה צריך לקחת את מה שאנחנו רוצים שהבן אדם השני יחשוב.

אנחנו רוצים שהילד יחשוב שהוא יכין שיעורים אנחנו רוצים שהילד יחשוב שמשהו מסוים, אנחנו רוצים שהלקוח יחשוב שהוא רוצה לקנות את המוצר אנחנו צריכים לקחת את המחשבה הזאת שאומרת "אני רוצה לקנות את המוצר" ולגרום לה להציג אותה כמחויבת. זאת אומרת צריך לגרום לכך להתנסח בניסוחים ותכף אני אתן כל מיני דוגמאות, להתנסח בניסוחים שמבטאים שזה חייב לקנות את המוצר, שהבן אדם רק את המוצר הזה צריך שבטוח שהוא צריך את המוצר הזה שאין אפשרות שהוא לא צריך את המוצר הזה, אוקי מחויב. יחד עם זאת יש מקרים שבהם צריך לדעת לדבר בצורה של אפשרי, אפשרי פירושו לא וודאי לא הכרחי גם וגם, מה לדוגמה בכל פעם שיש התנגדות של לקוח בכל פעם שיש קונפליקט בכל פעם שיש אי הסכמה אז הדרך לפרוץ את האי הסכמה היא באמצעות אפשרי.

מה זאת אומרת? בן אדם לדוגמה נגיד אומר "זה יקר לי" נגיד אז הוא אומר "זה יקר לי" הוא אומר את זה בצורה מוחלטת, הוא אומר "יקר לי" אבל מה שאפשר לעשות להגיד "אוקי תראה זה נכון שזה גם יקר אבל זה גם משהו אחר, תראה יכול להיות שזה רק נראה יקר" במקום להגיד "זה יקר" להפוך את זה ל - "זה נראה יקר" או "זה יכול להיות יקר", או "נראה לך שזה יקר" או "בעיניך זה יקר" או כל מיני דברים כאלה ואחרים. בגדול כשרוצים שמישהו יעשה משהו צריך לדחוף אותו למקום של ה - "רק" מה אנחנו רוצים שהוא יעשה רק זה מה שצריך לעשות, לעומת זאת אם מישהו מתנגד יש התנגדות אפשרי לא בהכרח צריך אפשרי להחליש את ההתנגדות בפרט אם זאת התנגדות קשה אז אפשרי להחליש את זה על ידי "גם וגם", "תראה אני מבין שזה ככה וככה אבל גם ככה וככה".

בן אדם רוצים שהוא נגיד לדוגמה יעשה שיעורים "לך תעשה שיעורים" במוחלטות, אוקי ואם לדוגמה נגיד הוא אומר "אני לא רוצה לעשות שיעורים אני רוצה ללכת לשחק", "אוקי אז גם תלך לשחק וגם תעשה שיעורים" לדוגמה אוקי גם וגם. עכשיו צריך לשים לב אם בן אדם בטעות מנסה למכור את המוצר שלו באמצעות דיבור של אפשרי, מה זאת אומרת? שהוא יגיד ללקוח "אתה יודע המוצר הזה יכול להתאים לך, המוצר זה נראה לי שהוא טוב לך, המוצר הזה יש אפשרות שהוא מתאים לך זה יכול לעזור לך" כל מיני מילים כאלה שהן לא מוחלטות אז המוכר דופק לעצמו את המכירה, למה כי הוא מדבר בצורה אפשרית.

אותו דבר גם לגבי התנגדות אם בן אדם מביע התנגדות ומשתמשים נגדו במחויב, זאת אומרת בן אדם אומר "אני לא רוצה את זה, זה לא מתאים לי", "לא נכון אתה כן רוצה זה כן מתאים לך" הרבה פעמים הראש בראש לא מצליח, אוקי מחויב מול מחויב לא עובד בן אדם אומר "אני בוודאות לא רוצה משהו, אני בוודאות לא מעוניין" ואז אתה אומר לו "לא בוודאות הפוך" הדבר הזה יכול להרוס את המכירה. עכשיו כמובן שיש מקרים יוצאי דופן כמובן שיש מקרים שבהם בן אדם מביע התנגדות בצורה מוחלטת אומר "בשום פני ואופן לא" וכמובן שיש מקרים שבהם הדרך הטובה ביותר לטפל בהתנגדות היא על ידי שאומרים לו "בשום פנים ואופן אתה אומר שלא ובשום פנים ואופן לא נקשיב לך בוודאי שכן".

עוד פעם יש גם מקרים כאלה ויש גם מקרים שבהם בשביל למכור ללקוח את המוצר אי אפשר להגיד לו "אתה חייב את זה" צריך לשדר לו שזה יכול להתאים לו, אוקי אבל זה מקרים יוצאי דופן שהם כרגע לא נושא השיחה. העיקרון הוא בגדול ברגע שרוצים שמישהו יעשה משהו חייבים שמה שרוצים שהוא יעשה יראה בראש שלו כמחויב, בסוף כדי לסגור את הדבר הוא צריך לחשוב שהוא צריך כי אם בן אדם יחשוב "אני אולי צריך אולי לא" יש אפשרות שהוא ילך על ה - "לא צריך" ואם אנחנו רוצים שהוא יעשה את הדבר צריך לדחוף אותו לזה שהוא צריך. ולכן החוק אצבע בעיקרון של איך לגרום לבן אדם לקנות איך לשכנע אותו במשהו הוא תהפוך את הרעיון שלך למחויב בעיניו שהוא יהיה בטוח שהוא צריך לעשות את זה ולא להציג את זה בצורה של אפשרי לעשות את זה אלא בצורה של מחויב לעשות את זה.

וזה נכון שיש מקרים שצריך לדעת איך להוביל את זה, איך להוביל את המהלך לכך שהוא בסוף יחשוב שהוא חייב אולי כן בהתחלה צריך להגיד לו "תראה זה אולי יכול לעזור לך" ואחר כך להפוך את זה ל - "זה בטוח יעזור לך" זה נכון אבל בסוף בשביל שהעסקה תתבצע 100% חייב שהוא יחשוב שהוא חייב לעשות את זה. מה זאת אומרת? כי אם הוא יישאר ברמת הפוטנציאל ברמת הזה שאולי הוא יכול לעשות את ואולי לא למה שהוא יעשה את זה הוא כבר נמצא בלא לעשות את זה, ברירת המחדל שלו בן אדם נגיד נמצא מחוץ לבית ואנחנו רוצים שהוא יכנס בשביל שהוא יכנס הוא צריך לחשוב שהוא חייב להיכנס שהוא צריך להיכנס כי אם הוא יחשוב "אני אולי יכול להיכנס ואולי לא" והוא יראה את זה באופן שווה את להיכנס ולא להיכנס באופן שווה אז למה שהוא יכנס, כאילו הוא בחוץ יגיד "נכון שאני אולי יכול להיכנס אבל למה שאני אכנס אני אשאיר את עצמי במצב הקיים".

בשביל שהוא יכנס לבית הוא חייב לחשוב לפחות ב - 51% שהוא צריך להיכנס יותר מאשר ה - 49% שהוא חושב שהוא לא צריך להיכנס, דהיינו, ה - 1% הזה הוא בעצם האחוז של המחויב הוא בעצם האחוז שאומר "אדוני אתה חייב להיכנס", ה - 1% הזה זה מה שהכניס אותו לבית. שזה בעצם יש לנו פוטנציאל ומה קורה בפועל בפוטנציאל כל האפשרויות שוות ובפועל יש אפשרות אחת שהיא קוראת יותר מאפשרות אחרת, לדוגמה בפוטנציאל כדור הארץ יכול היה להיות עגול משולש מרובע בפועל הוא אפשרות אחת. זאת אומרת יש את הפוטנציאל ויש מה קורה בפועל בן אדם יכול לראות בפוטנציאל "אני יכול לקנות יכול לא לקנות, זה כדאי לי זה לא כדאי לי" בפוטנציאל אבל בפועל בשביל שתתבצע עסקה אם אנחנו רוצים לשנות מצב קיים לשם כך צריך שלפחות ב - 1% יותר הוא יחשוב בפועל שהוא חייב לעשות את הדבר וזה 100% נכון.

אוקי בשביל שבן אדם יבצע את הפעולה בפרט אם מדובר על שינוי שהוא צריך לשנות פעולה, אם בן אדם צריך לשנות פעולה אז הוא חייב לחשוב שהוא חייב לעשות את זה הוא לא יכול לראות את זה כאפשרי הוא חייב לראות את זה כמחויב ותכף אני אתן עוד דוגמאות. ואותו דבר לגבי התנגדות בעיקרון ברמה העקרונית יותר קל לבן אדם לחשוב "גם וגם" מאשר לחשוב "רק", מה זאת אומרת? אם בן אדם חושב רק משהו מסוים "מעכשיו רק קר" הרבה יותר קל לשכנע אותו שעכשיו גם קר וגם חם מאשר לשכנע אותו שעכשיו רק חם, למה כי המוח יש פחות התנגדות ברמה הלוגית יש פחות התנגדות, הוא אמר "רק קר" יותר קל לו לחשוב שגם קר וגם חם מאשר לחשוב שרק קר או רק חם, אוקי כי יש פה התנגדות וכמובן שיש מקרים יוצאי דופן אבל כרגע אני מסביר את הבסיס של המחויב והאפשרי.

עכשיו ניתן דוגמאות לצורך העניין מי שיעמיק בזה יראה שכל הרעיונות מתחלקים ל - "רק וגם", כל רעיון בעולם או שהוא מבטא רק משהו או שהוא מבטא גם משהו. לדוגמה שמישהו אומר "עכשיו יום" מה הוא מתכוון להגיד עכשיו רק יום, כשמישהו אומר "עכשיו יום" מה הוא בעצם שולל שעכשיו לילה, עכשיו כשהוא אומר "עכשיו יום" הוא מתכוון להגיד עכשיו רק יום ולא לילה אם הוא אומר "עכשיו לילה" עכשיו רק לילה ולא יום, בן אדם אומר "יש פה שולחן" הוא בעצם מתכוון להגיד יש פה רק שולחן כאילו במקום של השולחן נמצא רק שולחן לא נמצא דבר אחר. לעומת זאת יש משפטים שמבטאים "גם" נגיד שמישהו אומר "עכשיו קריר" מה זה קריר הוא לא אמר קר הוא לא אמר קפוא, הוא אמר קריר מה זאת אומרת קריר לא כל כך קר גם קר גם לא קר, נגיד לדוגמה אומרים על משהו "זה נחמד" מה זה "זה נחמד" זה לא מדהים אבל זה לא גרוע נחמד.

אוקי זה נקרא "גם" יש משפטים שמבטאים "רק" ויש משפטים במבטאים "גם", וזה לדוגמה אחד הדברים שצריך לשים לב כשבאים למכור את המוצר צריך לדבר לשים לב שכל המילים, בגדול אני מסביר את העיקרון לשים לב לזה שכל המילים שמדברים על המוצר מדברים ב - "רק" לא מדברים במילים של "גם", זאת אומרת אסור לבטא שהלקוח לא צריך את המוצר. יש לנו "גם" יש לנו "רק" בן אדם מביע התנגדות אומר "אתה יודע אני לא צריך את זה", "אוקי אתה גם לא צריך את זה אבל אתה גם כן צריך את זה" כשהוא מתנגד כשהוא אומר "אני לא רוצה" תנסה לפרוץ את זה דרך "גם" אל תנסה לפרוץ את זה דרך "רק", מישהו אומר "לא בא לי לאכול" אל תגיד לו "אתה חייב לאכול" זה "רק" תגיד לו "אוקי נכון גם לא בא לך לאכול אבל גם משהו אחר", תשים את מה שהוא אמר ולצדו תשים עוד משהו לא במקום מה שהוא אמר תשים משהו אחר, קח את מה שהוא אמר תגיד "אוקי מה שאמרת זה נכון אבל" בלי לסתור את מה שהוא אמר, לא "אני מבין שאתה חושב ככה אבל זה לא נכון לגמרי" לא זאת התנגדות גדולה מדי.

קח את מה שהוא אמר תשאל את עצמך "איך אני יכול שגם מה שהוא אמר זה נכון אבל גם מה שאני אומר זה נכון", בן אדם אומר "אני מפחד לעשות משהו מסוים" אפשר להגיד לו "אל תפחד" זה כמו להגיד לו "רק", "אל תפחד" זה "רק" הוא אמר "אני מפחד", "לא אל תפחד אסור לך לפחד, מה אתה מפחד זה טיפשי לפחד". אפשר להגיד לו "אוקי נכון שאתה מפחד אבל תראה כדאי לך ככה וככה, תראה תפחד פחות אתה יכול לפחד אבל בנוסף לזה", "גם ורק" כשיש התנגדות ורוצים לנטרל אותה צריך לשים לב בן אדם צריך לשים לב כשמישהו מתנגד לו למשהו אומר לו "אני לא רוצה לא מעוניין, לא חושב כמוך לא מסכים איתך, לא בא לי על זה" כל התנגדות, אתה אומר "אני רוצה שהוא יסכים איתי" בתור התחלה תדחוף תתחיל מ - "גם" קח את מה שהוא אמר אל תשלול את מה שהוא אמר תוסיף על מה שהוא אמר, תגיד "מה שאתה אומר זה נכון אבל גם בנוסף לזה 1.. 2.. 3.. 4.." את מה שאתה רוצה ואז קודם כל הבן אדם יתנגד נכניס לו את מה שרוצים ב - "גם".

עכשיו אנחנו רוצים שהוא יעשה את הפעולה אם הוא רואה "גם וגם" אז הוא עדיין יכול להישאר בדעה שלו, "תראה אני מבין שאתה חושב ככה אבל אפשר גם לחשוב אחרת", אוקי אז למה שבסוף הוא יחשוב איך שאנחנו רוצים פה כבר צריך לדחוף את זה ל - "רק" אנחנו צריכים להפוך את ה - "גם וגם" ל - "רק", "אתה רק חושב ככה". אם בן אדם מציג נושא והוא רוצה שיסכימו איתו והוא אומר "אתה יודע אפשר לחשוב ככה אבל אני מבין שיש כאלה שחושבים ככה אבל אפשר לחשוב גם אחרת", "אוקי אז למה שנסכים איתך כאילו למה שלא נשאר בדעה שלי כאילו, אם אני חושב אחרת אני אחשוב אחרת" כי הבן אדם מציג את דעתו ב - "גם" בן אדם שרוצה שיסכימו איתו צריך להציג את דעתו ב - "רק", "מי שחושב ככה וככה הוא טועה אפשרי לחשוב אך ורק ככה, מי שהולך לעשות את זה וזה הוא לא בסדר בכלל חייבים לעשות רק ככה".

אוקי "רק" מה שבסוף דוחף את הפעולה זה "רק", יש לך התנגדות "גם וגם" מי שאומר "צריך לעשות ככה וככה" ואתה חושב שלא צריך אתה חושב שצריך לעשות הפוך "אז נכון שאתה חושב שצריך לעשות ככה וככה וזה נכון כי ככה וככה אבל אתה יודע אני גם חושב שצריך לעשות ככה וככה וזה נכון כי ככה וככה", לא שללנו את מה שהוא אמר אמרנו "גם" הבענו עוד דעה אמרנו שזה גם ככה אבל מי שבסוף יבצע את הפעולה צריך להגיד, אחרי שכבר הסכמנו שהאפשרות שלנו היא גם לגיטימית עכשיו בוא נהפוך אותה ל - "רק לגיטימית" שרק היא נכונה ואת האפשרות השנייה נהפוך ללא לגיטימית. אותו דבר לדוגמה מי שיסתכל על זה מי שיבין את המהות של מה שאני אומר אז זה הולך ככה יש לנו את המושג מחויב ואת המושג אפשרי, עכשיו מה המקבילים של מחויב ואפשרי לדוגמה "רק" מבטא מחויב "גם" מבטא אפשרי "גם וגם" אפשרי ככה ואפשרי ככה, מחויב זה רק ככה רק מחויב.

עוד דוגמה נוספת לדוגמה נגיד אובייקטיבי וסובייקטיבי, דבר שהוא נכון בצורה אובייקטיבית הוא מבטא דבר מחויב ודבר שהוא מוצג כנכון באופן סובייקטיבי הוא בעצם מבטא אפשרי, מה זאת אומרת בן אדם לדוגמה מביע התנגדות תהפוך את ההתנגדות שלו לסובייקטיבית "בעיניך לדעתך, כרגע זה נראה לך אם ככה וככה רק אז מה שאתה אומר זה נכון, יש כאלה שחושבים כמוך" זה נקרא להפוך את זה לסובייקטיבי אישי. לעומת זאת אם אתה רוצה להציג שהרעיון שלך נכון אל תגיד "אני חושב בעיני, כרגע נראה לי" מה פתאום מה שאתה רוצה להגיד שזה נכון דבר במוחלט במחויב, בצורה אובייקטיבית "צריך לעשות ככה וככה כולם מבינים שככה וככה, ברור שככה וככה תמיד ככה וככה" אובייקטיבי לא סובייקטיבי.

עוד פעם כשיש התנגדות אז מה שצריך לעשות תהפוך את הדעה של הבן אדם לסובייקטיבית תגיד לו "בעיניך זה ככה" ותהפוך את הדעה שלך גם לסובייקטיבית תגיד "בעיני זה ככה", אם מישהו אומר "צריך ככה וככה" תגיד לו "אוקי אבל בעיני ככה וככה אני לא אומר שלא צריך, אני אומר לך שבעיני זה ככה וככה", שזה כמו להגיד לו "הדעה שלך היא רק בעיניך" כי אם אני אומר בעיני זה אחרת זה כמו להגיד "ומה שאמרת קודם זה רק בעיניך כי בעיני זה אחרת", אוקי תהפוך את שתי הדעות לסובייקטיביות ואז דעה סובייקטיבית יכולה לחיות לצד דעה סובייקטיבית אחרת. לעומת זאת אם אתה רוצה בסוף לדחוף את הבן אדם לביצוע פעולה אז אי אפשר להישאר בסובייקטיבי, צריך להפוך את זה לאובייקטיבי "חייב ככה צריך ככה, מוחלט ככה", אוקי אובייקטיבי "מכירי הדיור צריכים לרדת" זה לדוגמה נגיד אובייקטיבי.

אם לדוגמה מישהו אומר "יש הרבה אנשים שרוצים שמחירי הדיור ירדו" זה סובייקטיבי כי בעצם אמרת שיש הרבה אנשים זה כמו להגיד "יש הרבה אנשים שלא רוצים", זה בעצם לקחת את הרעיון ולהגיד שהוא "נכון ביחס ל..." זה נקרא סובייקטיבי ולהגיד שהוא תמיד נכון זה נקרא אובייקטיבי להגיד "אם ככה וככה אז ככה וככה" זה סובייקטיבי כי בעצם אמרת הרעיון רק אם וזה גרוע, זה טוב אם מישהו מתנגד אומר "לא נכון בשום פנים ואופן לא" תגיד לו "אוקי אבל אם ככה אז ככה כאילו כל מה שאתה אומר זה נכון אבל במקרה שככה וככה יש יוצא דופן מה שאנחנו אומרים זה נכון", אוקי לא סותרים את מה שהוא אמר מוסיפים על מה שהוא אמר. לעומת זאת אם רוצים בסוף שהדבר יבוצע צריך לדבר אותו בצורה אובייקטיבית "ככה וככה צריך לקרות" לא "אם" לא "כאשר", לא "בשביל" אתה אומר "בשביל" עוד פעם אתה מחליש את מה שאתה אומר בלי "בשביל", ככה זה אובייקטיבי מוחלט אין פה ספקות.

אותו דבר לדוגמה המחויב והאפשרי אותו דבר נגיד וודאי וספק כשאתה רוצה למכור מוצר כשרוצים לסגור עסקה, כשרוצים לבטא רעיון כשרוצים שמישהו ילך אחריך דבר בצורה וודאית "בוודאות ש... מוכרח ש..." וודאי, מה זה ספק? "יכול להיות ש... אולי ככה וככה" מישהו אומר "אתה יודע אני לא חושב ככה וככה" עכשיו תגיד לו "אבל אולי ככה וככה אולי אחרת, תראה אני מבין שאולי אתה חושב ככה אבל אולי ניתן לחשוב גם אחרת", יש "אתה חושב ככה זה לא נכון צריך לחשוב אחרת" ויש "אני מבין שאולי אתה חושב ככה" לקחנו את הדעה שלו הצגנו אותה כ - "אולי", "אולי אתה חושב ככה אבל אולי אפשר לחשוב אחרת" במקום להגיד לו "אני חושב אחרת" להגיד לו "אתה יודע אבל אני נראה לי שאולי אפשר לחשוב גם אחרת", אולי אמרתי אולי לא אמרתי בוודאי אמרתי אולי. אוקי בן אדם מתנגד מתנגדים להתנגדות שלו באמצעות "אולי", "אולי מה שאמרת זה רק אולי נכון וגם מה שאני אומר זה רק אולי נכון, מה אתה רוצה לא אמרתי שוודאי אמרתי שאולי".

לעומת זאת כאשר רוצים לסגור בסוף את העסקה ורוצים שהבן אדם בסוף יבצע את הפעולה לדבר "בוודאי, זה בהכרח ככה" אין "אולי", אל תגיד "אתה יודע נראה לי שאולי כדאי ש..." לא, אתה רוצה שהוא יבצע את הדבר "כדאי ש..." לא "אולי" אין "אולי", אין ספקות "חייב ש..." אין ספקות לא לבטא ספק. המהות היא כשבן אדם רוצה לדבר במוחלטות לסגור את העסקה, לדחוף את הלקוח לחתימה לשכנע את האנשים לבצע את הפעולה דבר במוחלטות לא בספקות אסור לבטא ספק, יש התנגדות תבטא ספק קח את הדעה שלך ותגיד שאתה אולי חושב ככה תגיד שאולי אפשרי לחשוב ככה, תגיד שיש לך ספק אולי זה ככה, קח את הדעה של היריב ותגיד "זה נכון אבל זה רק אולי נכון" כאילו קח את הדעה ותציג אותה כדעה שהיא אולי נכונה ואז בעצם החלשנו אותה מבטוח נכונה הפכנו אותה לאולי נכונה וגם לדעה שלנו לא אמרנו שהיא בטוח נכונה אמרנו שאולי היא נכונה ועכשיו צריך להציג את הדעה, אחרי שכבר הסכימו שהדעה שלנו אולי נכונה עכשיו בוא נציג אותה כבטוח נכונה.

אותו דבר לדוגמה נגיד דברים שקורים בפועל ודברים שיכולים לקרות, אוקי אפשרי הכל אפשרי לעומת זאת יש לנו אפשרי ומחויב אז נגיד ברמה של האפשרי הכל אפשרי הכל יכול להיות, יש משהו שלא יכול להיות בדמיון הכל יכול להיות לעומת זאת יש את הרובד של מה שקורה בפועל לכן לדוגמה אם רוצים נגיד שבן אדם מביע נגיד התנגדות אז איך אפשר לטפל בהתנגדות לקחת את מה שהוא אמר נגיד הוא אומר "אני צריך את זה היום", נגיד אומרים לו "נוכל לספק לך את זה בעוד שבועיים" הוא אומר "לא אבל אני צריך את זה היום" הוא דיבר במוחלט "צריך את זה היום", אפשר להגיד "אני מבין שיש אפשרות שאתה צריך את זה היום אבל אתה יודע יש גם אפשרות שזה יוכל להיות לך טוב בעוד שבועיים". שימו לב הוא אמר "אני צריך את זה היום" כמשהו שבפועל קורה אנחנו אומרים לו "אני מבין שאתה אומר שיש אפשרות שאתה צריך את זה היום", מה זאת אומרת יש אפשרות? כאילו מה שאמרת זה לא "בהכרח ככה" זה רק כאפשרות נכון, "יש אפשרות שאתה צריך את זה היום, זה נכון שאתה צריך את זה היום אבל זאת רק אפשרות שאתה צריך את זה היום אבל יש גם אפשרות שאתה לא צריך את זה היום".

כל תחום ותחום אוקי בגדול אני אסכם את הסיפור, יש לנו מחויב ויש לנו אפשרי מחויב פירושו מה שקורה בפועל, בפועל בסוף קורית אפשרות אחת או שזה ככה או שזה ככה או שיש משהו או שאין משהו. לעומת זאת יש דבר שנקרא אפשרי, אפשרי פירושו גם וגם כל האפשרויות יכולות לחיות אחת לצד השנייה האפשרות שיהיה פיל שקוף מעופף באוויר זאת אפשרות ריאלית בדיוק כמו האפשרות שיהיה פיל רגיל שלא מעופף באוויר כאפשרות זה אפשרי, האם זה אפשרי? אפשרי באפשרות הכל יכול להיות אין שום אפשרות שסותרת שום אפשרות אחרת כל זמן שהיא אפשרות, אפשרות זאת אפשרות האם יש שתי אפשרויות שסותרות? אז זה נכון שאפשר לעשות עכשיו איזו פילוסופיה ולהגיד כן האפשרות שלא תהיה אפשרות אחרת האם היא סותרת אפשרות אחרת אבל זה כבר דיון אחר. אוקי אבל בגדול אפשרות ואפשרות תגיד מה שאתה רוצה אפשרי ככה ואפשרי ככה גם להגיד, אפשרי שיש יום עכשיו ואפשרי שלילה עכשיו, האם המשפט שאומר "עכשיו יום" סותר את המשפט "עכשיו לילה"? סותר, האם המשפט שאומר "אפשרי שעכשיו יום" סותר את המשפט "אפשרי שעכשיו לילה"? לא סותר.

ולכן זה עובד ככה כשיש התנגדות צריך לקחת את מה שהבן אדם אמר להפוך את זה ממחויב לאפשרי, "מה שאמרת זה לא רק ככה זה אפשרי שזה ככה, זה אולי ככה זה ככה רק ביחס ל... זה יכול להיות ככה" אוקי ברגע שהפכנו את הדעה שלו ל - "יכול להיות ככה, יכול להיות שאתה רוצה אולי אתה רוצה, יש אפשרות שאתה רוצה אתה גם רוצה, בעיניך אתה רוצה כרגע אתה רוצה" ברגע שהפכנו את זה לאפשרי עכשיו יש מקום גם לדעה שלנו, "אתה יודע יש עוד אפשרות, מה שאתה אומר זאת אפשרות אבל יש עוד אפשרות" כי לקחנו את מה שהוא אמר כוודאי והפכנו את זה לאפשרי, ברגע שהדעה שלו הפכה לאפשרי אז יש עוד אפשרות. לעומת זאת כשרוצים לסגור בסוף את העסקה בסוף הוא צריך או לקנות או לא לקנות, בסוף או שיש עסקה או שאין עסקה אין "אפשרות" להישאר באפשרות כי בסוף עסקה סגירת עסקה, רכישה הסכמה פעולה מה שזה לא יהיה זה כבר דבר שקורה לא בעולם האפשרויות אלא בעולם המעשים בעולם המעשי.

בעולם המעשי צריך לדבר בוודאות שמה אתה לא יכול להציג את הדעה שלך כאפשרות, "זאת לא אפשרות זה רק ככה, אין אפשרות אחרת זה ככה ואך ורק ככה וזה תמיד ככה וזה מוחלט שזה ככה, וזה ככה בלי צורך לנמק את זה וזה אך ורק ככה וזהו" בלי ספק בלי שום דבר, זה נקרא מחויב. "בריאת העולם" כל התהליכים זה תהליכים שלוקחים דבר אפשרי והופכים אותו למחויב, אפשרי שיהיה ככה וככה בפועל יש רק ככה, אפשרי מחויב יש מה אפשרי ויש מה מחויב, מחויב זה מה שקורה בפועל זאת אומרת "תראה אפשרי שככה וככה אבל בסוף מחויב שכרגע קורה ככה ולא אחרת". אז שימו לב עוד פעם העסקה מתבצעת ההסכמה מתבצעת, אתה רוצה לגרום להביא מישהו לפעולה אתה רוצה שהוא יעשה את מה שאתה רוצה בסוף הוא צריך לחשוב שזה מחויב מה שאתה אומר שמה שאתה אומר זה בטוח נכון שרק זה נכון, שאין אפשרות אחרת שאסור לחשוב אחרת, שזה וודאי מה שאתה אומר שאין ספק בדבר, שזה רק מה שאתה אומר שזה אובייקטיבי, ושזה תמיד ושזה בכל זמן שזה מוכרח וכו' ואסור לבטא ספק.

לעומת זאת ברגע שיש התנגדות אז כפי שאמרתי יש מקרים יוצאי דופן שבהם הסברתי אותם במקרים אחרים אבל בגדול התנגדות, בן אדם אומר משהו מסוים אתה לא חייב או לא צריך להגיד לו "לא נכון" למה כי זה ראש מול ראש, הוא אומר לך עכשיו ככה ואתה אומר לו עכשיו אחרת הקונפליקט מאוד גדול שלפעמים זה הכרחי אבל הסברתי את זה בהזדמנויות אחרות, אבל בגדול התנגדות יותר קל שיהיה "גם וגם" או עדיף למצוא את הדרך שבה זה יכול להיות "גם וגם". עוד פעם לפעמים זה דבר והיפוכו מוחלט אין אפשרות לגם וגם ושום אפשרות בעולם, שום דרך בעולם להציג את זה שזה "גם וגם" שום דרך בעולם אין, למה אין לא יודע לא משנה כרגע אבל בגדול תחפש את הדרך שאפשר שזה יהיה "גם וגם" מישהו אומר ככה ואתה רוצה לרכך את ההתנגדות אל תתחיל מ - "זה לא נכון" תתחיל מ - "זה נכון אבל בנוסף, יש אפשרות לחשוב ככה אבל יש אפשרות לחשוב גם אחרת, בעיניך זה ככה בעיני זה אחרת, אולי זה ככה אולי זה אחרת".

לקחת את הדעה המחויבת של הבן אדם להפוך אותה לאפשרית, ברגע שהפכנו אותה לאפשרית ברגע שהצגנו אותה כדבר שהוא רק אפשרי אחר כך אפשר לדחוף עוד אפשרות, ברגע שדחפנו עוד אפשרות אחר כך אפשר לקחת את האפשרות שלנו ולהפוך אותה מאפשרות להפוך אותה למשהו ממשי כי האפשרויות הן אינסופיות אבל בפועל יש רק דבר אחד ממשי. ואותו דבר מהצד של השומע כשאתה שומע מישהו שאומר לך שזה "גם וגם", "אבל אני אמרתי שזה רק ככה לא אמרתי שזה גם ככה" שימו לב לזה, אתה מבטא איזו דעה ומישהו חוזר אפילו על הדעה שלך מסכים איתך אבל הוא מסכים איתך שאולי זה ככה הוא מסכים איתך שאפשרי שזה ככה, בעצם הוא רימה אותך או מנסה לרמות אותך אולי הוא מנסה לרמות אותך כי בעצם הוא לקח משהו שאתה הצגת אותו כמחויב והפך אותו לאפשרי, או הפוך או נגיד אתה אומר שמשהו אפשרי או שהוא אומר שמשהו אפשרי ואתה מסכים איתו שזה אפשרי ואז פתאום הוא הופך את זה למחויב אומר "זה חייב להיות ככה", "אבל לא אמרנו שחייב אמרנו שרק אפשרי להיות ככה". אז שלא שלא יעבדו עליכם.
מכירה התנגדות בשיחת מכירות בטלפון להבין אותו למכור ללקוח לחשוב אחרת הצלחה במשא ומתן הבדלה להתווכח על המחיר אופציות אמנות המכירה גרוע אובייקטיבי אובייקטיבי או סובייקטיבי אובייקטיביות אומנות אומנות המכירה אומנות השכנוע אמנות המכירה אמנות השכנוע אפשרי אפשרי או מחויב אפשרי ומחויב אפשרי מחויב גם או רק השפעה התנגדויות התנגדות ודאות וודאות או ספק חוסר ודאות חוסר וודאות טיפול טיפול בהתנגדויות טיפול בהתנגדות טיפולים יסודות יסודות ההשפעה יסודות המכירה יסודות המנהיגות יסודות הנאום יסודות הרטוריקה יסודות השכנוע מחויב מחויב או אפשרי מחויב אפשרי מחויב ואפשרי מטופל מטופלים מטפל מכירה מנהיג מנהיגות סובייקטיבי סובייקטיבי או אובייקטיבי סובייקטיביות סודות המכירה סודות השכנוע סודות שכנוע ספק ספק או וודאות ספקות רטוריקה רק או גם שכנוע
מנהיגות / ניהול / שכנוע / קבלת החלטות - מהי מנהיגות? איך להיות מנהיג משכנע? מהן תכונות של מנהיגות? כיצד להיות מנהיג? מיהו מנהיג? מה ההבדלים בין מנהיג למנהל? מנהל מול מנהיג, איך לפתח כישורי מנהיגות? ועוד
מנהיגות ניהול שכנוע קבלת החלטות - מהי מנהיגות? איך להיות מנהיג משכנע? מהן תכונות של מנהיגות? כיצד להיות מנהיג? מיהו מנהיג? מה ההבדלים בין מנהיג למנהל? מנהל מול מנהיג, איך לפתח כישורי מנהיגות? ועוד וכאן אבאר מה זה להיות מנהיג? ומהי התכונה החשובה ביותר של מי שרוצה להנהיג ולהיות מנהיג? ואבאר מה מאפיין מנהיגים בהשוואה לאנשים שאינם מנהיגים? ואבאר מהן תכונות המנהיג ומהן התכונות המאפיינות מנהיג? מהן תכונות אופי של מנהיג ומהי התכונה החשובה ביותר? ואבאר מה מנהיגים באמת עושים? ואסביר כיצד מפתחים מנהיגות? ואיך להיות מנהיג טוב ומהן תכונות מנהיג טוב? ואבאר איך בוחרים מנהיג? ולמה צריך מנהיג? ואיך נולד מנהיג? ומה זה להיות מנהיג ומהי מנהיגות? ואיך כל זה קשור ליכולות שכנוע ולקבלת החלטות? ואבאר גם את ההבדלים שבין מנהל לעומת מנהיג? ואבאר איך באפשרותך לדעת האם אתה מנהל או מנהיג? ומיהו מנהל מנהיג? ומהי מנהיגות מנהל, שיוצרת מנהל שהוא מנהיג? ועוד. וכאשר באים לנתח את העניין של תכונות ...
כריזמה, ביבי נתניהו או בני גנץ, כריזמה של מנהיג, האם מנהיג צריך להיות כריזמטי? יעוץ פוליטי, פוליטיקה, מהי כריזמה? למי להצביע בבחירות? האם חשוב שמנהיג יהיה כריזמטי? למה מנהיג צריך להיות כריזמטי? איך לדעת למי להצביע? איך לבחור מנהיג?
כריזמה, ביבי נתניהו או בני גנץ, כריזמה של מנהיג, האם מנהיג צריך להיות כריזמטי? יעוץ פוליטי, פוליטיקה, מהי כריזמה? למי להצביע בבחירות? האם חשוב שמנהיג יהיה כריזמטי? למה מנהיג צריך להיות כריזמטי? איך לדעת למי להצביע? איך לבחור מנהיג?
... ביבי נתניהו או בני גנץ, כריזמה של מנהיג, האם מנהיג צריך להיות כריזמטי? יעוץ פוליטי, פוליטיקה, מהי כריזמה? למי להצביע בבחירות? האם חשוב שמנהיג יהיה כריזמטי? למה מנהיג צריך להיות כריזמטי? איך לדעת למי להצביע? איך לבחור מנהיג? האם כריזמה חיונית למנהיג? הרצאה של אליעד כהן עוסקת בשאלה האם כריזמה היא תכונה חיונית למנהיג, תוך שימוש בבנימין נתניהו ובני גנץ כדוגמה לשני סוגי מנהיגים שונים מבחינת כריזמה. אליעד כהן בוחן את נושא הכריזמה בהקשרים פוליטיים ומנהיגותיים ומביא את הדעות השונות על איך לבחור מנהיג ומה באמת חשוב בבחירתו. אליעד מתחיל בהסבר שכריזמה היא היכולת של אדם לסחוף אחריו אנשים, והיא מתבטאת בשדרים ברורים, מסרים חד - משמעיים, ודיבור בלתי מהסס. במקרה ... כריזמה אינה בהכרח תכונה חיונית. ראש הממשלה אחראי למגוון תחומים במדינה, כמו כלכלה, ביטחון, בריאות, תחבורה ועוד. כריזמה עשויה לעזור למנהיג בהשגת מטרות פוליטיות מסוימות, אך היא אינה בהכרח מקנה לו את הכישורים הנדרשים לניהול מערכת מורכבת כמו מדינה. האם חשוב לבחור ראש ממשלה רק לפי כריזמה? אליעד ... מתוך פחד, כמו במקרה של נתניהו שהפך את מסריו לדאגות מהידרדרות בעת בחירתו, מול הצבעה מתוך תקווה, כפי שמציג גנץ, היא הבחירה בין שני סוגי מנהיגות - פחד או תקווה. דוגמה מעניינת שהביא אליעד היא משה רבנו, שהתואר בתנך כמגמגם אך היה המנהיג המוביל של עם ישראל. דמותו אינה כריזמטית, אך הוא נבחר להנהיג את עמו בזכות איכויותיו המנהיגותיות. בכך, אליעד מציין כי לא תמיד כריזמה היא גורם מכריע להצלחה במנהיגות. סיכום דבריו: - כריזמה חשובה למנהיגות פוליטית, אך אינה הכרחית. - כל אדם יכול לפתח כריזמה, והיא יכולה לעזור בניהול ציבורי כמו שיווק ומכירות, אך לא בהכרח בניהול מערכת ציבורית. - כאשר בוחרים ראש ... וביכולת ניהולית ולא רק בכריזמה. - כריזמה יכולה לסייע בהשגת מטרות פוליטיות אך אינה תחליף לאופי ויכולת ניהולית. איך לפתח כריזמה? תכונות של מנהיגים ביבי נתניהו מול בני גנץ איך לבחור במי להצביע? האם כריזמה היא תכונה חשובה? מהי השפעת הכריזמה על בחירות? השפעת פחד ותקווה על הצבעה האם וכמה חשובה כריזמה למנהיג? השאלה המרכזית שנדונה היא לא האם לבחור בבנימין נתניהו או בבני גנץ, אלא האם וכמה חשובה כריזמה למנהיג. כלומר, כאשר אדם מצביע בבחירות ובוחר מנהיג, עד כמה עליו לשים דגש על כריזמה של המועמד? העובדה: לנתניהו יש יותר כריזמה מגנץ ברמה הפוליטית - תקשורתית, ברור שנתניהו נתפס כבעל כריזמה רבה יותר מגנץ. גנץ, ... נכונות, ולהיראות אמין. זו תכונה שעוזרת לכריזמה, כי אנשים רבים נמשכים לדמויות שמשדרות ביטחון עצמי, גם אם הן משקרות. האם כריזמה חיונית למנהיג? באופן כללי, מי שמנהיג הוא לרוב אדם כריזמטי. כריזמה עוזרת להביא אנשים להאמין במנהיג וללכת אחריו. אנשים מחפשים דמויות חזקות שניתן להאמין בהן, ולכן מנהיגים כריזמטיים נבחרים לעיתים קרובות יותר. אנשים רוצים מישהו שירשים אותם ויגרום להם להרגיש ביטחון. למעשה, אנשים אפילו רוצים שירמו אותם - כל עוד זה נעשה בצורה משכנעת. לכן, כריזמה יכולה לעזור מאוד למי שרוצה להיבחר למנהיג , במיוחד אם מדובר בתפקידים שמצריכים שכנוע של אנשים, כמו למשל שר חוץ שצריך לקדם את מעמדה של ישראל בעולם. במקרה כזה, כריזמה היא נכס חשוב, כי היכולת לשכנע ... בי, יהיה יותר טוב. כלומר, גנץ מבטיח שיפור, ואילו נתניהו מתמקד בהפחדה מהידרדרות. השאלה היא: האם להצביע מתוך פחד או מתוך תקווה? משה רבנו כמנהיג מגמגם דוגמה מעניינת היא משה רבנו, שמתואר בתנך כמגמגם ולא כריזמטי במיוחד. אף על פי כן, הוא נבחר להוביל את עם ישראל. הוא לא היה נואם בחסד, אך הנהיג את עמו. אלוהים עצמו אמר לו שאהרון ידבר במקומו, אך הוא יהיה המנהיג. כלומר, כריזמה ודיבור חלק אינם בהכרח תנאים הכרחיים להנהגה מוצלחת. לעג של נתניהו לגמגום של גנץ נתניהו לעג לגמגומו של גנץ, מה שמעיד על כך שהוא מצפה שהציבור יבחר לפי מי שמדבר ברהיטות רבה יותר. אך האם זה באמת המדד הנכון לבחירת מנהיג? האם עדיף לבחור אדם רק כי הוא מדבר באופן משכנע יותר? או שמא עדיף לבחור אדם פחות רהוט, אך ישר יותר ופועל לטובת הציבור? סיכום 1. נתניהו נתפס כבעל כריזמה רבה יותר מגנץ. 2. כריזמה עוזרת מאוד להיבחר, כי היא גורמת לאנשים להאמין ולהתלהב. 3. כריזמה אינה בהכרח תכונה נדרשת לניהול המדינה. 4. בעת בחירת מנהיג, כדאי להתמקד לא רק בכריזמה, אלא בשאלה מי יפעל לטובת המדינה ויבצע את השינויים הדרושים. 5. נתניהו מבסס את קמפיין הבחירות שלו על פחד (אם לא תבחרו בי, יהיה גרוע), ואילו גנץ מבטיח תקווה לשיפור. 6. משה רבנו, שנחשב למנהיג הדגול של עם ישראל, היה מגמגם - אך זה לא הפריע לו להנהיג. 7. נתניהו לעג לגמגומו של גנץ, מה שמעלה שאלה על סוג ה
כריזמה ומנהיגות, מהי כריזמה? האם מנהיג חייב להיות כריזמטי? מה זה מנהיג כריזמטי? הכריזמה של ביבי נתניהו, האם הגיוני לבחור מנהיג לפי הכריזמה שלו? למי להצביע בבחירות? היטלר, מנהיגות כריזמטית, אישיות כריזמטית, פוליטיקה
כריזמה ומנהיגות, מהי כריזמה? האם מנהיג חייב להיות כריזמטי? מה זה מנהיג כריזמטי? הכריזמה של ביבי נתניהו, האם הגיוני לבחור מנהיג לפי הכריזמה שלו? למי להצביע בבחירות? היטלר, מנהיגות כריזמטית, אישיות כריזמטית, פוליטיקה
... ומנהיגות, מהי כריזמה? האם מנהיג חייב להיות כריזמטי? מה זה מנהיג כריזמטי? הכריזמה של ביבי נתניהו, האם הגיוני לבחור מנהיג לפי הכריזמה שלו? למי להצביע בבחירות? היטלר, מנהיגות כריזמטית, אישיות כריזמטית, פוליטיקה מהי כריזמה והאם מנהיג חייב להיות כריזמטי? כריזמה היא היכולת של אדם לשכנע, למשוך אחריו אנשים, ולגרום להם להאמין בו ובדרכו. ... מי שיכול להעביר מסרים ביעילות, לסחוף את הקהל, ולגרום להם לרצות ללכת אחריו. מנהיגות כריזמטית מתבססת על כך שמנהיג יכול לשכנע אחרים לפעול למענו או למען מטרותיו, לעיתים אפילו תוך סיכון עצמי. אליעד כהן מסביר בהרצאה זו כי בעולם הפוליטי, מנהיגים נבחרים לרוב על סמך הכריזמה שלהם, ולאו דווקא על פי היכולות או האידיאלים שלהם. האם הגיוני לבחור מנהיג רק בגלל הכריזמה שלו? למרות שהכריזמה משפיעה מאוד על בחירת מנהיגים, אליעד כהן מדגיש שזה לא בהכרח הגיוני לבחור מנהיג אך ורק בגלל הכריזמה שלו. הוא מציג מצב היפותטי שבו קיימים שני מועמדים בעלי אותן דעות ואידיאולוגיה. ... שלך. הוא נותן דוגמה מתחום הביטחון: אם חשוב לך מאוד הכבוד הלאומי, אתה תבחר במנהיג שיוכל לשדר ביטחון לאומי חזק, גם אם בפועל אין לו יכולת אמיתית למנוע סכנות כמו מלחמה או התקפות טילים. ... חשובה, אך לא כמדד יחיד, אלא לצד התאמה אידאולוגית ופוליטית. ביבי נתניהו כמנהיג כריזמטי - דוגמה מעשית אליעד כהן מביא את הדוגמה של בנימין נתניהו, ביבי, כמנהיג בעל כריזמה חזקה. הוא מסביר שלנתניהו יכולת יוצאת דופן להעביר מסרים בביטחון, ולגרום לאנשים להאמין שאם ... מול הקהל הרחב והפחות אינטליגנטי או כזה שניתן לשכנוע בקלות יחסית. כאשר מדובר במנהיגים בינלאומיים כמו נשיא ארהב או נשיא רוסיה פוטין, הכריזמה האישית של נתניהו או כל מנהיג אחר אינה משמעותית באותה המידה. מנהיגים אחרים, ברמות הבינלאומיות, פחות מושפעים מכריזמה ויותר משיקולים רציונליים ומאינטרסים לאומיים. כריזמה, היטלר, ומנהיגות מסוכנת - מה הסיכון במנהיגות כריזמטית? אליעד כהן מציין כדוגמה נוספת את אדולף היטלר, שהכריזמה שלו אפשרה לו לסחוף מיליוני אנשים ... ואף להובילם למלחמות הרסניות. דוגמה זו ממחישה את הסיכון הטמון בבחירה של מנהיג אך ורק בגלל הכריזמה שלו, ללא בחינה של האידיאולוגיה או האגנדה שלו לעומק. היכולת לסחוף אנשים באמצעות כריזמה בלבד יכולה להיות מסוכנת ואף הרסנית אם המנהיג מוביל את ההמונים לכיוון שלילי. האם כריזמה משפיעה על מנהיגים עולמיים? אליעד כהן מסביר שכאשר מדובר במנהיגים בינלאומיים, הכריזמה האישית כמעט ולא משחקת תפקיד משמעותי. בניגוד להמונים שאפשר לסחוף עם רטוריקה משכנעת, מנהיגי העולם הם לרוב אנשים מתוחכמים יותר, שפועלים על בסיס אינטרסים פוליטיים ואסטרטגיים מורכבים. לדוגמה, ... מורכבת יותר. הכריזמה, לפיכך, אפקטיבית בעיקר ברמת הציבור הרחב ופחות בקרב מנהיגים ברמות הגבוהות ביותר. מתי כן הגיוני לבחור מנהיג כריזמטי? אליעד מבהיר שיש מצבים בהם כריזמה היא יתרון חשוב, למשל כאשר יש צורך לסחוף אנשים ולשכנע אותם ... הציבור למקומות שאינם עולים בקנה אחד עם האינטרסים שלהם. מה באמת חשוב בבחירת מנהיג? לסיכום, אליעד כהן מדגיש כי כאשר בוחרים מנהיג יש לבחון קודם כל את ההתאמה האידאולוגית, את הערכים, ואת העמדות הפוליטיות שלו. רק אם כל התנאים הללו מתקיימים, אפשר וכדאי לתת משקל משמעותי גם לכריזמה. כריזמה היא כלי שיכול לעזור למנהיג להצליח לקדם אגנדות באופן יעיל יותר, אך לעולם לא צריכה להיות השיקול היחיד או העיקרי. מהי כריזמה? האם ...
ביבי נתניהו או בני גנץ, איך לבחור מנהיג? שיקולים בבחירת מנהיג, איך לבחור מנכל? איך לבחור מנהל? נטל ההוכחה בבחירת מנהל, נטל ההוכחה בבחירת מנהיג, על מי מוטל נטל ההוכחה? למה לא לפחד לנסות משהו חדש? פחד מדברים חדשים, קבלת החלטות
ביבי נתניהו או בני גנץ, איך לבחור מנהיג? שיקולים בבחירת מנהיג, איך לבחור מנכל? איך לבחור מנהל? נטל ההוכחה בבחירת מנהל, נטל ההוכחה בבחירת מנהיג, על מי מוטל נטל ההוכחה? למה לא לפחד לנסות משהו חדש? פחד מדברים חדשים, קבלת החלטות
... או בני גנץ, איך לבחור מנהיג? שיקולים בבחירת מנהיג, איך לבחור מנכל? איך לבחור מנהל? נטל ... מנהל, נטל ההוכחה בבחירת מנהיג, על מי מוטל נטל ההוכחה? למה לא לפחד לנסות ... בוחנים את סוגיית בחירת מנהיג, אליעד מסביר שבחירת ראש ממשלה אינה תמיד ... טוב יותר מראש כדי להחליף מנהיג. גם אם בני גנץ אינו יכול להציג מראש פתרון ... מספק. למה הגיוני להחליף מנהיג גם ללא ודאות בשיפור? אליעד נותן דוגמה מחיי ... היא האם יש היגיון להחליף מנהיג, גם אם אין וודאות שהמנהיג החדש יפעל טוב יותר. הטענה הראשונית - האם צריך להוכיח שניתן להחליף מנהיג? כאשר מישהו מבקר את ניהול המדינה של ראש ... טוב יותר, מדוע להחליף את המנהיג הנוכחי? השאלה היא אם זו טענה נכונה או לא. ... אחרות. השיקול להחליף מנהיג - לא רק בגלל פתרון טוב יותר במקרים רבים, ... שזה יעבוד. כך גם בבחירת מנהיגים - אם המצב הקיים אינו משביע רצון, יש ... גם אם לא ברור מראש שהמנהיג החדש יהיה בהכרח טוב יותר. השפעה על חיי ... לא עומד להשתנות עם אותו מנהיג, אז יש היגיון לנסות הנהגה אחרת, גם אם לא ... בדיוק ישתנה. קבלת החלטות מנהיגות בחירת מנהל ביבי נתניהו ובני גנץ מנהיגים של שקר, מי מתאים להיות ראש ממשלה? איך ...
מנהיגות / מורה רוחני - אחרי איזה מנהיג / גורו / מדריך רוחני כדאי ללכת?
מנהיגות מורה רוחני - אחרי איזה מנהיג גורו מדריך רוחני כדאי ללכת? כפי שכבר ביארתי, כל אדם בעולם הוא עצמו סוג של מנהיג . כי כל אדם מנהיג אחריו מישהו כלשהו. וגם אם האדם לא מנהיג אחריו אף אחד, הרי שהאדם מנהיג את עצמו. והאדם יש לו מנהיגות כלפי עצמו. והאדם הוא המלך שמנהל את עצמו וכולי. ואם נתבונן נראה, כי כל אדם הוא גם מונהג. כי לכל אדם יש מנהיג. וכל אדם מושפע מדעות של אחרים. שגם זה סוג של מנהיגות. שהאדם מונהג אחרי דעתם של בני ... רואה ושומע. כי האדם לומד מכל דבר. והאדם מונהג על ידי הדברים שהוא רואה ושומע. וכל אדם בעולם, הוא מקורב למנהיג כלשהו. כי מאחר שהאדם מנהיג את עצמו, הרי שהוא מקורב למנהיג כלשהו, שזה הוא עצמו. ואף על פי שהאדם מנהיג את עצמו, הרי שבפועל רוב בני האדם בעולם, כן הולכים אחרי מנהיגים כלשהם. וכל אדם בצורה כזו או אחרת, הוא מושפע ממישהו או ממשהו שהוא חיצוני לו. ואכ הדבר הזה מנהיג אותו. והשאלה הנשאלת היא, אחרי איזה מנהיג מומלץ ללכת? ואיך יכול האדם לדעת האם הוא הולך אחרי מנהיג שהוא ראוי להנהיג, או שהוא הולך אחרי מנהיג שאפילו את עצמו לא יודע להנהיג? ... אפילו לא יודע להיכן הוא רוצה להגיע. אבל אעפכ הוא מוביל אחריו אנשים אחרים. ויש כאלו שהם מובלים אחרי כל מיני מנהיגים שונים, שהם עצמם אין להם מושג ... חכמה, והוא גורם לאנשים להאמין בו, למרות שהוא משקר. כי לפעמים השקר ככ גדול, עד שהוא נראה כמו אמת. וכאשר המנהיג שאינו ראוי, כאשר הוא חי בשקר ... מאוד, על ידי זה הוא נדמה לדבר אמיתי, והוא גורם לאנשים אחרים לטעות בו. ומי שרוצה לדעת את האמת, אחרי איזה מנהיג ללכת ואיך אפשר לדעת איזה מנהיג ראוי להנהיג וללכת אחריו, הרי ... הרי שמצד האמת על האדם להבין, שכל זמן שהוא לא מגיע לשלמות האישית של עצמו, הרי שהוא עדיין לא יודע להבדיל בין מנהיג אמיתי למנהיג שקרי. ומי שהוא מגיע לשלמות האישית של עצמו, הוא רואה ויודע כיצד השורש של המציאות, כיצד הוא בא לידי ביטוי בכל דבר. והוא יודע לזהות את המנהיגים הראויים ואת המנהיגים שאינם ראויים להנהיג. על ידי זה שהוא רואה ומבין עד כמה המנהיג רחוק או קרוב אל שורש האמת והטוב ... השערות ולהניח הנחות כלשהן, לגבי הדרך הנכונה שעליו ללכת בה. אך הוא לא יכול לדעת בוודאות האם הוא הולך אחרי מנהיג ראוי או לא. ויש כאלו שקשה להם לחיות עם המחשבה שהם הולכים ונאחזים במנהיג שאינו ראוי. כי הם לא מסוגלים ... ולא כל אחד יודע לחיות במצב של טעות. ויש כאלו שקשה להם לחשוב שהם טועים בדרכם. ולכן הם נאחזים במחשבה שלהם, שהמנהיג שלהם הוא חכם אמיתי וכיוב. למרות ...
בירור רצון, מהי מנהיגות? תכונות של מנהיגות, איך להיות מנהיג? מה זה מנהיג?
בירור רצון, מהי מנהיגות? תכונות של מנהיגות, איך להיות מנהיג? מה זה מנהיג?
... רצון, מהי מנהיגות? תכונות של מנהיגות, איך להיות מנהיג? מה זה מנהיג? מהי מנהיגות ואילו תכונות יש למנהיג? הרצאה זו עוסקת בהבנת המהות של מנהיגות, תכונות של מנהיגות, כיצד ניתן להיות מנהיג, ומה זה בעצם אומר להיות מנהיג. הדיון מתחיל בשאלה בסיסית: מהי מנהיגות? השאלה נוגעת להבנת המהות של המנהיג עצמו. אליעד מסביר שמנהיגות היא לא מונח שההגדרה שלו ברורה מאליה, ויש צורך להבהיר את המשמעות של המילה מנהיג. הוא מציין שמנהיגות היא מילה עברית, אך כששואלים מה זה מנהיגות, נדרש להבין את המהות שלה. אליעד מסביר שמנהיגות אינה תכונה מולדת של כל אדם, ולא כל אדם הוא מנהיג באופן טבעי. בהמשך, אליעד מציין שזו בעצם יכולת להוביל ולהנחות אחרים על פי מנהגים, כלומר, הרגלים או דרכי פעולה שצומחות מתוך התנהלות יומיומית. הוא מציע את הדימוי של מנהיגות כסוג של שולחן, ומשתמש במילה מנהג כדי להסביר את המהות שלה. כל פעולה שבן אדם עושה באופן עקבי הופכת להיות מנהג, והמנהיג הוא מי שיכול להנחות ולהוביל אחרים דרך אותו מנהג. מהם הקריטריונים למנהיגות? לאחר מכן עולה שאלה על התכונות הנדרשות כדי להיות מנהיג. אליעד מתאר את המנהיגות כיכולת לקחת אנשים ולהוביל אותם בדרך כלשהי, כלומר, יש למנהיג יכולת לשכנע אחרים ללכת בעקבותיו. הקריטריון המרכזי הוא לאו דווקא תחום ההתנהגות של המנהיג, אלא איך הוא מצליח לשכנע את אחרים להאמין בדרכו. בהמשך, הדיאלוג עוסק בשאלה האם כל אחד יכול להיות מנהיג. אליעד מדגיש שכולם יכולים להיות מנהיגים, בתנאי שהם מבינים את הדרך להוביל אחרים בצורה משכנעת. הוא מדבר על היכולת להנחות אחרים ולהיות מסוגל לסחוף אחריהם אנשים, אך מציין גם את הדינמיקה של כל אדם והיכולת שלו לזהות אם המנהיג עושה להם טוב או רע. מה מאפיין מנהיג טוב? השאלה המרכזית כאן היא מה הופך מנהיג לטוב. אליעד מסביר ש
איך לזהות כת? איך לזהות מנהיג כת? איך לא ליפול לכת? דפוסים של מנהיגי כתות, שכנוע של מנהיגי כתות, פולחן אישיות של מנהיגי כתות, פולחן אישיות בכת, פולחן אישיות של מנהיג כת, הערצה למנהיג כת, האם זו כת? סימנים שזו כת, משה רבנו, כת או דת
איך לזהות כת? איך לזהות מנהיג כת? איך לא ליפול לכת? דפוסים של מנהיגי כתות, שכנוע של מנהיגי כתות, פולחן אישיות של מנהיגי כתות, פולחן אישיות בכת, פולחן אישיות של מנהיג כת, הערצה למנהיג כת, האם זו כת? סימנים שזו כת, משה רבנו, כת או דת
... לזהות כת? איך לזהות מנהיג כת? איך לא ליפול לכת? דפוסים של מנהיגי כתות, שכנוע של מנהיגי כתות, פולחן אישיות של מנהיגי כתות, פולחן אישיות בכת, פולחן אישיות של מנהיג כת, הערצה למנהיג כת, האם זו כת? סימנים שזו כת, משה רבנו, כת או דת מהם הסימנים והדפוסים המאפיינים כת? במהלך ההרצאה, אליעד מציין שכתות הן קבוצות או ארגונים שמציב להם מנהיג שמוביל את חברי הקבוצה בדרכים הנחשבות לא נורמטיביות, לא מוסריות או פוגעות באחרים. מנהיג הכת מציב את עצמו כגורם העליון על רעיונות או אידיאלים שמובילים את חברי הכת. ברוב המקרים, חברי הכת מפתחים תלות מוחלטת במנהיג, ומתנהגים באופן שלא ניתן למנוע. אליעד מדבר על הדפוסים השכיחים שמובילים להתהוותה של כת, ומדגיש את הצורך להבחין בין רעיון לבין המנהיג, תוך שמירה על ערכים מוסריים. איך המנהיג הופך לאידיאל? אליעד נותן דוגמה לכת החלב - רעיון שבמסגרתו אדם מלמד את חברי הכת את היתרונות של שתיית חלב. אך כאשר המנהיג מתרחק מהרעיון עצמו והופך את עצמו לגורם המרכזי, הוא משנה את המיקוד. המנהיג עשוי לטעון שבלעדיו לא ניתן להבין או לקיים את הרעיון, וכך הוא הופך לדמות החשובה ביותר. חברי הכת לא יעסקו יותר בעניין עצמו, אלא בהערצה למנהיג ויפתחו תלות בו. למשל, אם המנהיג טוען כי רק הוא יכול להסביר כיצד לשתות חלב כראוי, הם מאבדים את היכולת לחשוב באופן עצמאי ומאמצים פולחן אישיות. מהו פולחן אישיות? פולחן אישיות נוצר כאשר המנהיג שואף למרכוז סביב עצמו ולא סביב הרעיון. הוא הופך לדמות שהיא מקובלת כאחרונה במעלה, במקום שמדובר ברעיון או ערך שצריך להנחות את חברי הקבוצה. הפולחן הזה מבוסס על היסטוריה אישית של המנהיג, שמציגה אותו כבחור המיוחד - למשל, כאשר המנהיג טוען כי יש לו קשר מיוחד עם אלוהים או יכולת על טבעית שאין לאף אחד אחר. הפולחן הזה יוצא מגבולות הרעיון עצמו והופך למוקד הערצה ללא קשר לאמיתות הרעיון. תלות במנהיג הכת תלות במנהיג נוצרת כאשר הוא מציב את עצמו כגורם המוביל והיחידי שיכול להוביל את החברים להשגת המטרה הרוחנית או האישית. במקרים רבים, המנהיג מציין כי רק דרך הקרבה אליו ניתן להשיג את האידיאל. באופן זה, ... קיימת גם בעולם הטיפול הנפשי. מטפל אמיתי ינסה להעצים את המטופל ולתמוך בו בהשגת מטרותיו בכוחות עצמו, אך מטפל שמתנהג לפי דפוסים של מנהיג כת יטפח את התלות במטופל וימנע ממנו לגדול באופן עצמאי. הוא עשוי לומר למטופל כי לא יוכל להתקדם בלי להיפגש איתו באופן קבוע, וכך יוצר תלות בהמשך הטיפול. איך לזהות מנהיג כת? השלב הראשון בזיהוי מנהיג כת הוא להבין עד כמה הוא מציב את עצמו מעל הרעיון. אם המנהיג מתחיל להחמיר את עמדתו ולהגיד רק אני יכול להוביל אתכם, או שהוא מצהיר כי הוא נבחר על ידי כוח עליון, זהו סימן מובהק לכך שמדובר במנהיג כת. אליעד מציין כי יש להבחין בין רעיונות מובהקים שמקדמים ... שמקדמים את רעיונותיהם כדי להתמקד בהערצה להם כמודל. איך מונעים את ההתמכרות לכת? הדרך להימנע ממלכודת של כת היא להימנע מלהתמקד בהערצה למנהיג ולזכור שהרעיון עצמו הוא שצריך להוות את המוקד. חברי הקבוצה צריכים ללמוד להבין את הרעיונות עצמם, ולא לפתח תלות אישית במנהיג שמסביר את הרעיון. אחת הדגמות לכך היא הבחנה בין הצורך להעריץ את המנהיג ובין הצורך להבין את הרעיון עצמו, כך שלא כל אדם שיאמר משהו מרגש או בעל ערך יגרום לנו להעריץ אותו. מהו התפקיד של סיפורי צדיקים בכתות? סיפורי צדיקים הם דוגמה למהלך שבו המנהיג מציב את עצמו במקום מרכזי בחיי מאמיניו, כאשר ההערצה לא רק לרעיון ...
ממה נובע הגמגום של בני גנץ? למה בני גנץ גמגם? אופי של מנהל, אופי של איש מכירות, אופי של מנהיג, כריזמה של מנהיג, מנהיג מגמגם, מי מתאים להיות ראש ממשלה? חרדת הביצוע של בני גנץ, חרדת קהל של מנהלים, פחד מפני קהל של מנהלים
ממה נובע הגמגום של בני גנץ? למה בני גנץ גמגם? אופי של מנהל, אופי של איש מכירות, אופי של מנהיג, כריזמה של מנהיג, מנהיג מגמגם, מי מתאים להיות ראש ממשלה? חרדת הביצוע של בני גנץ, חרדת קהל של מנהלים, פחד מפני קהל של מנהלים
... נובע הגמגום של בני גנץ? למה בני גנץ גמגם? אופי של מנהל, אופי של איש מכירות, אופי של מנהיג , כריזמה של מנהיג, מנהיג מגמגם, מי מתאים להיות ראש ממשלה? ... שאינו מתורגל בהופעות תקשורתיות או פוליטיות. האם הגמגום מעיד על יכולת ניהול נמוכה? אליעד כהן מדגיש כי העובדה שבני גנץ גמגם בראיון אינה מעידה על כישוריו כמנהל או כמנהיג. הוא מציין דוגמה לכך שיכול להיות מנכל של חברה ... מוסיף דוגמה נוספת וממחיש שאיש מכירות בחברה תמיד יהיה טוב יותר מהמנהל במכירות, אך אין זה אומר שהמנהל פחות טוב בקבלת החלטות עסקיות או בניהול. כך גם ראש ממשלה או מנהיג פוליטי יכול להיות טוב מאוד בקבלת החלטות ניהוליות, ... ממשלה? לסיום, אליעד כהן מדגיש שהגמגום או החשש של בני גנץ בזמן ראיונות תקשורתיים אינו מעיד בהכרח על יכולתו לנהל או להנהיג את המדינה. הוא מציין שגם נתניהו וגם כל מנהיג או אדם אחר סובלים מפחדים ומחרדות כלשהם, ואין להסיק ...
מנהיגות / מדריך רוחני - מיהו מנהיג אמיתי? מי ראוי להנהיג ולהיות מורה דרך רוחני?
מנהיגות מדריך רוחני - מיהו מנהיג אמיתי? מי ראוי להנהיג ולהיות מורה דרך רוחני? מי שיתבונן בעניין יראה, כי כל אדם הוא מנהיג. יש מי שמנהיג אנשים רבים, יש מי שמנהיג רק את משפחתו ילדיו וכיוב, ויש מי שמנהיג רק את עצמו. כל אחד מנהיג מישהו. ואם האדם לא מנהיג את העם, הרי שעל כל פנים הוא מנהיג את עצמו. כך שכל אחד הוא סוג של מנהיג. וגם מי שלא ראוי להיות מנהיג, הרי שאין לו ברירה אלא להמשיך להנהיג לפחות את עצמו, כדי להביא את עצמו אל השלמות האישית של עצמו. ואף על פי שכל אחד הוא סוג של מנהיג, אפ על פי כן נשאלת השאלה, מי ראוי להנהיג? ובשאלה מי ראוי להנהיג, נכללת גם השאלה, לאיזה מנהיג אמור האדם להתקרב? כי הרי ראוי להתקרב אל מנהיג שיודע להנהיג. וכל עניין המנהיגות, ולאיזה מנהיג ראוי להתקרב, הדבר הזה נכון גם כלפי האדם עצמו ביחס לעצמו. כי השאלה לאיזה מנהיג ראוי להתקרב, משמעותה היא כיצד ראוי לאדם להנהיג את עצמו, ואיך ידע האדם האם הוא מנהיג את עצמו בצורה נכונה. כי כל מה שנכון לגבי הנהגת אחרים, נכון גם לגבי הנהגת האדם את עצמו. ועל האדם לדעת לאיזה מנהיג הוא צריך להתקרב, ולהבין מכך איך הוא צריך להנהיג את עצמו. ומיהו מנהיג אמיתי שראוי להתקרב אליו? או במילים אחרות, כיצד ידע האדם האם הוא מנהיג את עצמו בצורה נכונה? והתשובה היא, שמנהיג אמיתי שיכול להנהיג אחרים, הוא רק זה שיודע להנהיג את עצמו ושהנהיג את עצמו עד ... גדולה ממנה, הרי שעדיין יש לו להיכן להתקדם, והרי שהוא עדיין לא באמת יודע להנהיג אחרים. וכמובן שאנחנו לא מדברים כאן על מנהיג טכני, כגון מנהיג טיולים שיודע את הדרך טוב יותר מאשר אחרים, אלא אנחנו מדברים כאן על מנהיג רוחני, שמנהיג את האדם אל השלמות האישית של עצמו. וכל זמן שהאדם עצמו לא הגיע אל השלמות, הרי הוא לא באמת יודע איך להנהיג. כי אילו הוא ידע איך להנהיג, הרי שהוא היה מנהיג את עצמו אל השלמות. ואם האדם לא יודע להנהיג את עצמו, כיצד הוא ינהיג אחרים?! ואם המנהיג חושב בטעות או אומר בטעות שאין דבר כזה שלמות, הרי שאז המצב גרוע עוד יותר. כי לא ... הם רוצים לעזור לבני האדם להגיע אל ההארה המיוחלת. אך באמת כל זמן שהאדם לא הגיע אל השלמות שאין שלמות אחריה, הרי שכל המנהיגות שלו נובעת בגלל שהוא נזקק רגשית, ובגלל שהוא זקוק לכבוד שבני האדם נותנים לו, ולדברים שהמנהיגות והפרסום נותנים לו. כי מי שהגיע אל השלמות, הוא לא זקוק בשום צורה ובשום דרך ...
כריזמה ומנהיגות, מהי כריזמה? איך להיות כריזמטי? איך להיות מנהיג? איך לשכנע אנשים? איך להיות מנטור? איך לשדר ביטחון עצמי? למה אני לא כריזמטי? איך להיות כריזמטי? איך לפתח כריזמה? האם אפשרי לפתח כריזמה? מנהיג כריזמטי, שידור כריזמה
כריזמה ומנהיגות, מהי כריזמה? איך להיות כריזמטי? איך להיות מנהיג? איך לשכנע אנשים? איך להיות מנטור? איך לשדר ביטחון עצמי? למה אני לא כריזמטי? איך להיות כריזמטי? איך לפתח כריזמה? האם אפשרי לפתח כריזמה? מנהיג כריזמטי, שידור כריזמה
... ומנהיגות, מהי כריזמה? איך להיות כריזמטי? איך להיות מנהיג? איך לשכנע אנשים? איך להיות מנטור? איך לשדר ביטחון עצמי? למה אני לא כריזמטי? איך להיות כריזמטי? איך לפתח כריזמה? האם אפשרי לפתח כריזמה? מנהיג כריזמטי, שידור כריזמה מהי כריזמה, איך לפתח כריזמה אמיתית, ומהו הסוד של אנשים כריזמטיים ומנהיגים מוצלחים? אליעד כהן מסביר בצורה מעמיקה ויסודית את התכונה שאנשים מאוד מעריכים ומחפשים: כריזמה. אנשים רבים רוצים להיות כריזמטיים, כי הם יודעים שכריזמה היא תכונה שמאפשרת לאדם לסחוף אחריו אחרים, לשכנע אנשים, להפוך למנהיג , ולהיות מוערך, אהוב ומצליח. אך רבים תוהים האם כריזמה היא תכונה מולדת או תכונה שניתן לפתח ולרכוש. אליעד מנתח את המושג ומסביר שיש מרכיבים מולדים של כריזמה, ... אנשים באופן טבעי ואמיתי. אליעד נותן דוגמה מפורסמת של מנהיגים פוליטיים כריזמטיים - חלקם נחשבים מנהיגים טובים רק בגלל היכולת שלהם לשדר כריזמה טבעית, גם אם בפועל הם לא בהכרח מנהיגים מוצלחים. כלומר, כריזמה עצמה היא כוח אדיר שיכול להשפיע על דעת הקהל ולגרום לאנשים ללכת אחריך, פשוט כי אתה משדר שאתה יודע מה אתה עושה, גם אם במציאות זה לא ... אנשים בקלות רבה, ללא שום מאמץ או משחק. איך לפתח כריזמה? מנהיגות כריזמטית איך לשדר ביטחון עצמי? כיצד לשכנע אנשים בקלות? איך להיות אדם כריזמטי? מהי כריזמה ואיך אפשר לפתח אותה? כריזמה היא תכונה שמעריצים רבים רואים בה ... דרך התנהגות, אלא גם תוצאה של הרגשות והמחשבות שלך. כריזמה מנהיגות שכנוע כישורי משחק ביטחון עצמי האם אני כריזמטי? איך לדעת אם יש לי כריזמה? ללמוד שפת גוף, ללמוד כישורי משחק, ללמוד לנאום, ללמוד לדבר בפני מצלמה, ללמוד ... כריזמטי, אישה כריזמטית, איך להיות כריזמטי? מה זה כריזמטי? מנהיג כריזמטי, איך לפתח כריזמה? כריזמה אותנטית, איך להיות איש מכירות? האם כריזמה זו תכונה מולדת? האם כריזמה זו תכונה נרכשת? שיפור כישורי כריזמה, שיפור כריזמה, ... כריזמה שקטה, הכריזמה של ביבי נתניהו, ביבי נתניהו כמנהיג כריזמטי, ביבי נתניהו כאיש מכירות, ביבי נתניהו כישורי משחק, כריזמה בניהול, כריזמה במכירות, כריזמה של מנהיג, מנהל כריזמטי, איש מכירות כריזמטי, איך לשפר כריזמה? שיטות לפיתוח כריזמה, האם כריזמה אפשר לפתח? פיתוח הכריזמה, סודות הכריזמה, מהו מיתוס הכריזמה? מהי כריזמטיות? מנהיגים כריזמטיים, תכונות של מנהיגות, תכונות של מנהל, תכונות של מנהיגים, ללמוד להיות מנהיג, איך להוביל אנשים? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על יסודות השכנוע, יסודות המכירה, יסודות ההשפעה, יסודות הנאום, יסודות המנהיגות, יסודות הרטוריקה, מחויב או אפשרי, אובייקטיבי או סובייקטיבי, גם או רק, ספק או וודאות, טיפול בהתנגדויות, אומנות השכנוע
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: מנהיג, איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? כעס ועצבים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מנהיג, איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם גירושין? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשתול מחשבות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להאמין בעצמך? איך להיות מאושר ושמח? איך לנהל את הזמן? איך להיגמל מהימורים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך למצוא זוגיות? איך לקבל החלטות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לחנך ילדים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לעשות יותר כסף? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בזוגיות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? האם יש או אין אלוהים? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע וסבל בעולם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע בעולם? מה המשמעות של החיים? האם יש בחירה חופשית? איך להנות בחיים? למה לא להתאבד? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי בסקייפ, מאמן רוחני, אימון אישי להרזיה בתחום מנהיג - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2656 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 22:40:04 - wesi1